Exploatarea și betonarea corectă a posturilor de gard

Există mai multe moduri de a instala suporturile gardurilor. Tehnologia de betonare a pilonilor pentru gard vă permite să realizați o bază fiabilă pe aproape orice sol.

Tipuri de betoane

În funcție de designul arhitectural și de gradul necesar de "capital" al viitorului gard, betonul poate fi betonat cu diferite variații:

 • umplere parțială;
 • betonarea completă;
 • turnarea benzii de beton (grilă).

Ce tehnologie trebuie aplicată, este necesar să se decidă în fiecare caz. Fiecare dintre aceste specii are avantajele și avantajele sale. Astfel, tehnologia de turnare parțială implică instalarea de garduri luminoase care nu înregistrează o încărcare puternică a vântului pe soluri nisipoase sau nisipoase. Groapa, cu un stalp instalat în ea, este jumătate umplut cu un amestec de nisip și pietriș. Volumul rămas este umplut cu soluție de beton pre-pregătită.

Banda de grilă leagă gropile de beton de sub stâlpi într-un singur monolit. Instalarea acestui design vă permite să construiți garduri din cărămizi masive pe cele mai problematice soluri.
Opțiunea intermediară este tehnologia care asigură betonarea completă a coloanelor pentru un gard. În acest caz, un suport este instalat în groapa pregătită, apoi betonul este turnat pe întreaga adâncime.

Lucrări pregătitoare

Cel mai adesea, în practică, este utilizată o turnare completă a suporturilor cu beton. O astfel de schemă oferă o combinație optimă de muncă, costuri financiare și fiabilitate. Pentru a-ți imagina cum să concretizezi corect posturile de gard, trebuie să te uiți mai atent la fiecare etapă a procesului.

Marcarea site-ului

Prima etapă pregătitoare este curățarea și marcarea amplasamentului pentru construcții viitoare. Eliminat toate plantațiile și structurile care vor interfera cu construcția gardului.

Dacă este posibil și, dacă este necesar, este efectuată o nivelare a suprafeței solului. Înainte este locația viitoare a suporturilor.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu cârligele din lemn și firul lung.

Ciocanul cu ciocan sau cârligele cu ciocan greu ciocănit în pământ. Cel mai adesea, instalarea se face la intervale de 2-3 m. Un interval mai lung va crește sarcina vântului, o cantitate mai mică va duce la o pierdere excesivă de material. Sfoara ajută la orientarea locației de-a lungul unei linii drepte.

Gauri de găurire

Una dintre cele mai laborioase poate fi implementarea gropilor. Cea mai ușoară cale aici este de a folosi un motor-burghiu. Un instrument specializat face ușor să se ocupe chiar și de lut.

O alternativă la o motocicletă atunci când își face propriile mâini poate fi un arbore de grădină de mână cu un diametru adecvat. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să se înțeleagă că complexitatea crește de mai multe ori (în special atunci când se lucrează cu soluri de lut).

Parametrii foarte importanți sunt adâncimea și forma găurii. Adâncimea trebuie să depășească adâncimea de penetrare a înghețului. În condițiile zonei de mijloc, aceasta este de obicei de 1,2-1,3 m. O gaură mai adâncă poate fi făcută pe soluri de nisip ușor, nisipoasă nisipoasă și cu niveluri scăzute de apă subterană.

În majoritatea cazurilor, instalarea fiabilă a suporturilor este posibilă într-o gaură cilindrică convențională. În unele cazuri, atunci când solul este umed, o groapă cilindrică poate fi făcută cu o extensie în partea inferioară. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați o duză specializată sau să efectuați forarea inițială a unui diametru mai mare și betonarea tălpii suport cu o umplere suplimentară a spațiului în exces.

Prepararea soluției

Pentru a umple suporții este necesară o soluție de beton. Se compune din componente simple și ușor accesibile:

 • Cimentul Portland nu este mai mic de 400;
 • nisip;
 • pietriș;
 • apă.

Toate aceste ingrediente pot fi amestecate în diferite proporții. Cea mai bună compoziție sa dovedit a fi următoarea:

 • ciment - 1 parte;
 • nisip - 2-3 părți;
 • pietriș - 3-4 părți;
 • apă - 0,5-1 părți.

Inițial, componentele în vrac sunt uniform amestecate manual sau folosind un malaxor de beton, apoi se adaugă apă în porții mici, cu agitare constantă.

Pentru a pregăti în mod corespunzător o soluție care permite betonarea de înaltă calitate a coloanelor gardului, toate ingredientele trebuie să îndeplinească anumite cerințe:

 • data de expirare a cimentului nu trebuie expirată;
 • cimentul trebuie să fie uscat, prezența pieselor dens ambalate este extrem de nedorită;
 • nisipul trebuie să fie curat și cernut, nu sunt admise lianți, soluri fertile, reziduuri de plante, gunoi;
 • pietrișul trebuie să fie o compoziție fracționată omogenă;
 • Este foarte de dorit să spălați pietrișul cu apă pentru a îndepărta particule mici de sol și resturi.

Tipuri de stâlpi

Ca suport pentru gard pot fi utilizate o varietate de materiale:

 • țevi metalice;
 • stalpi din lemn (stalpi, bare);
 • stâlpi din beton turnat cu elemente încorporate.

Vederi separate pot fi distinse stâlpi de cărămidă ridicate în jurul tevii de beton de metal.

Materialele de vopsea alese corespunzător pot spori durata de viață a metalului și a lemnului. Pentru conductele metalice, acesta ar trebui să fie un sistem de grund de protecție și un email rezistent la intemperii, aplicat în 2-3 straturi. Lemnul este impregnat cu antiseptic spălat greu. După uscare, se aplică un strat protector-decorativ de lac sau geam transparent sau vopsit rezistent la intemperii.

Un punct important când se utilizează țevi metalice, care este adesea trecute cu vederea, este de a preveni pătrunderea precipitațiilor atmosferice. Apa acumulata in spatiul interior provoaca coroziunea peretilor. În plus, la temperaturi scăzute este posibilă ruperea țevii atunci când apa din ea îngheață. Pentru a evita aceste fenomene neplăcute, este suficient să închideți capătul superior al unui stub.

Realizarea stâlpilor de beton cu propriile mâini este un eveniment destul de laborios și este relativ rar. Acest lucru se datorează necesității de a instala cofrajele și armarea internă. De asemenea, va trebui să reziste unei pauze tehnologice suficient de lungi pentru a întări soluția, ceea ce nu este întotdeauna acceptabil.

Instalarea suporturilor

Cu un nivel ridicat de apă subterană, se face o mică pernă de drenare. Nisipul este turnat în fundul groapă. Apoi, un strat mic (până la 10 cm) de pietriș mic. Toate straturile sunt tamponate cu atenție.

Pe soluri ușoare sau la apă scăzută acest lucru nu este necesar. Pilonul este pur și simplu instalat în groapă.
Înainte de betonarea coloanelor pentru gard, este necesar să aliniați suporturile. Și chiar și în majoritatea cazurilor, practic nu are niciun efect asupra forței structurii, totuși, posturile înclinate, care stau la întâmplare, strică imaginea și anulează toate eforturile.

Soluție de turnare și maturare

După instalarea și alinierea pilonilor, puteți începe să turnați soluția.

armare

Pentru a mări durata de viață și rezistența întregii structuri, înainte de betonarea stâlpilor de gard puteți efectua două operații destul de simple:

 • instalați o armătură de bare din oțel în interiorul carierei;
 • rotiți o rola mică de ruberoid și introduceți-o în interiorul carierei.

În primul caz, armarea va da o rezistență mecanică suplimentară. În al doilea rând, materialul de acoperiș va face granița dintre beton și sol. Cu cicluri repetate de decongelare și congelare, forțele de îngheț care acționează asupra suportului scad semnificativ. De fapt, solul va aluneca de-a lungul suprafeței ruberoidului, imposibil de împins.

Betonul este turnat în cariera pregătită direct din rezervorul în care a fost pregătit. Este de dorit să se concretizeze întregul volum la un moment dat.

Îndepărtarea aerului

Pentru a obține un monolit uniform, durabil, este necesar să se îndepărteze aerul care se formează în mod inevitabil în timpul preparării soluției. În cel mai simplu caz, această operație poate fi efectuată manual cu ajutorul unui segment de armare. Așa-numitul baionetă. Aruncări verticale până la întreaga adâncime și mișcări ușor înclinate, cu mișcare ușoară, trec întregul volum de umplere.

Acest proces este destul de lung și de consum. Pentru a facilita punerea sa în aplicare poate fi, dacă utilizați un burghiu sau pumn cu vibro-duze speciale.

Constructii

După eliminarea întregului aer din volum, este necesar să se mențină o anumită perioadă de timp pentru ca soluția să se maturizeze și să se solidifice. Aceasta este de obicei 3 - 4 săptămâni în funcție de volum.

În această perioadă, se recomandă umiderea periodică a suprafeței de beton expuse. Acest lucru va împiedica uscarea și crăparea. Dacă vremea este caldă și uscată, umidificarea nu este suficientă. În acest caz, suprafața va trebui să acopere pânza umedă și folie de plastic.

Pot fi betonate tevile de metal?

Vino și vorbește - nu va fi plictisitor!

posibil numai cu un strat mic de beton

ciment de tăiat ciment
În vremurile sovietice, metalul. țevile au fost zidite cu gips, dar nu cu ciment.

Mai întâi ai pus jos govnotruby, și apoi chemă bandă de urgență și țipă - mlyat. unde curge. Nu voi sparge nimic, tocmai am făcut totul.

Luați o bucată de tablă din coșul de tablă și faceți o conductă pe conductă și beton în liniște pe manșon

Tubul nu se sparge imediat (în cazuri extreme, pune-l pe Merilon, se va compensa), dar timpul zboară rapid, va dura 5,7,10 ani și nu veți observa cum trebuie să tăiați betonul de designer și să obțineți o bucată de rugină ruginită și plătiți pentru reparațiile vecinilor de mai jos. Și schimbarea ei pentru plastic este problematică?

Dacă este o țeavă de încălzire, atunci numai în cușcă este posibilă o cimentare. În caz contrar, haplicul va veni de la coroziune la țeavă cu timpul.

Este posibil, dar după 20 de ani va fi necesar să-l înlocuiască - metalul are o durată scurtă de viață.

Desigur, puteți - răspundeți și la design.

poate exploda.
trebuie să știți posibila încărcare a țevii.
conducte de comunicații sau alimentare cu apă (rece / cald).
o mulțime de nud.. ce concret, acestea. caracteristicile țevilor, temperatura... și pr

proces cu grund anticoroziv, umpleți-l cu spumă, rotrană okrapaklyuy

Judecând după întrebări, ești un laic complet!
Pentru a izbucni, este necesar să se extindă și nu invers!
Țeavă de încălzire, încă tevi sovietice...
În cazul în care sovietic, apoi deja putred în jumătate, nu puteți vedea.
.
De ce să schimbați plasticul, metalul mai sigur...
Plasticul este etern, nu putrezeste si nu rust. De 50 de ani, doar suficient. În ce secol locuiți?
.
Și cum o fac atunci când pun placa în toaletă..
Așa că de acolo începe să putrezească.
.
Și de unde provine umezeala din beton pentru a începe coroziunea?
În cazul în care țevile de obicei putrezesc? În capacul podelei!
Ai auzit vreodată de un astfel de lucru ca hidratarea cimentului? Hidratarea cimentului este o reacție chimică a constituenților de ciment cu apă (adaos de apă) Se formează așa-numitul gel de ciment. După un timp, 60% din apă se usucă și 40% rămâne în beton timp de mulți ani.

Scoaterea cimentului din conducta de canalizare

Schimbați sifonul sub baie.
Dar îmbinarea sifonului anterior (PVC) cu o conductă de canalizare este umplută cu ciment.

Vechiul sifon a tăiat cât mai aproape de podea, așa că era ceva de tras. Și nu se întinde.
Atunci când bateți, tubul de fontă în sine este rotit.

Vă rog să-mi spuneți cum să îndepărtați întregul ciment într-un loc atât de inaccesibil pentru a pune o manșetă de cauciuc obișnuită?

Există un uscător de clădire. Are sens să încălzească restul țevii din PVC și să-l scoateți și să introduceți un nou sifon (prin ondulație) cu un material de etanșare?

ArNeT Salutări!
Puteți încerca o dalta pentru a șterge ușor soclul, este important ca oala să fie bine fixată. În cazul în care această posibilitate permite (există acces) la teiul sau piesa transversală a canalului central de canalizare, este mai bine să schimbați întregul scaun de canalizare pentru un canal de calitate SPR.

Uscătorul de păr nu vă ajută.
Țeava se topește, dar nu ajunge din îmbinare.

Bolțelul bate puțin și este extrem de incomod să o faceți sub baie (((

Înlocuirea întregii linii de canalizare presupune repararea băii și toaletei.

ArNeT a scris:
Bolțelul bate puțin și este extrem de incomod să o faceți sub baie (((

Răbdare și răbdare din nou și răsplătite, dacă nu pierdeți degetele sau țeava.
Mult noroc!

Ascultatorul a scris:
Taxiuri perforatoare

Ei bine, atunci când răbdarea se termină.
ArNet, Burghiu, exercițiu apropiat, și vom cimenta un cerc. Va fi mult mai convenabil să se rupă totul va fi scos.

Kasimov a scris:
Ei bine, atunci când răbdarea se termină.
ArNet, Burghiu, exercițiu apropiat, și vom cimenta un cerc. Va fi mult mai convenabil să se rupă totul va fi scos.

 • aproximativ, de asemenea, a scos o țeavă și o tee de fontă de la părinți și a curățat resturile de ciment.
  Un burghiu și un con de carbură de tungsten, împreună cu mișcări delicate și încrezătoare mi-au ajutat
  Slavă Domnului, le mai vindem Păsărilor - nu toate plantele au murit.

Seerndv a scris:
pe păsări pe care le comercializează încă

Seerndv a scris:
mișcări blânde și încrezătoare

ArNeT a scris:
Uscătorul de păr nu vă ajută.
Țeava se topește, dar nu ajunge din îmbinare.

Și de ce era necesar să "topim" ceva?
Ți-ai avut trâmbița? Asta e un shatay.
Zement scos cu o șurubelniță plat. Apoi, veți trece un șmirghel pe un clopot, înainte de îndepărtarea fostului ștampilat.
Ei bine, gândiți-vă.

Cred că ești în zadar că au început asta. Doar nu am înțeles. A fost suficient să înlocuiți sigiliile de pe baia însăși.

 • Pasărea este cea mai veche și cea mai mare piață a grădinilor zoologice.
  De la pui și papagali la tăietori plictisitori și luncă.
  Și cu conuri adesea aprofundez subiectul într-o țiglă sau o cărămidă cu o placă acolo.

Scoateți plasticul este rezolvat. Apoi, într-o tee, umplem o cârpă pentru a nu bloca cu ciment, în loc de plastic, introduceți o bucată de țeavă - între fontă și țeavă, se obține un conductor pentru foraj cu aliaj dur. O duzină de găuri într-un cerc, apoi resturile de sărituri decât cele mai convenabile - o șurubelniță, dalta, daltă, conul cu role. Dacă vă ascuțiți imediat, cimentați rapid marginile plantelor.

Stc a scris:
Și de ce era necesar să "topim" ceva?

Cred că ești în zadar că au început asta. Doar nu am înțeles. A fost suficient să înlocuiți sigiliile de pe baia însăși.

Melitat în speranța că țeavă PVC va ieși, nu a ajutat.
Și am început tot acest epic pentru un motiv bun! Pentru explozia sifonului genunchiului, care a frecat de țiglă timp de 20 de ani.

Povestea continuă:
Mulțumită lui Greshnov:

Greshnov a scris:
Răbdare și răbdare din nou și răsplătite, dacă nu pierdeți degetele sau țeava.
Mult noroc!

Strângeți cu un ciocan și răbdare.
Din partea cealaltă am așezat o oglindă pentru a vedea mai bine.

În primul rând, puțin, și apoi am aflat că PVC sub ciment crește în diametru (cu un pas), așa că nu am luat-o, a bătut-o, a luat-o.
Ei bine, fără o țeavă, era deja mult mai ușor. Acolo și piesele au început să se desprindă din ce în ce mai apetisante.

Umpleți conducta cu beton - da sau nu?

# 21 Le_vsha

Dok (22 mai 2017 - 11:48) a scris:

# 22 Dok

Le_vsha (22 mai 2017 - 11:52) a scris:

# 23 Le_vsha

Dok (22 mai 2017 - 11:54) a scris:

# 24 Gabul

 • nou venit
 • 16 posturi
 • Oraș: Balashikha
 • Nume: Alexander Kuzmin

# 25 Dok

Gabul (22 mai 2017 - 12:04) a scris:

# 26 moneron

# 27 Lokki

Dok (22 mai 2017 - 11:50) a scris:

# 28 STIFT

# 29 Alexander Maximov 51

 • Membrii
 • 713 de mesaje
  • Oraș: Novobataysk Regiunea Rostov
  • Nume: Alexander Maximov

  # 30 ignv

 • Membrii
 • 111 posturi
  • Oraș: regiunea Voronej
  • Nume: Vladimir

  Postul a fost editatIgnv: 22 mai 2017 - 14:17

  # 31 Dmitri RnD

  Dok (22 mai 2017 - 09:58) a scris:

  # 32 TB16

 • Membrii
 • 2025 mesaje
  • Oraș: Vladimir (acesta este un oraș, nu un nume)
  • Nume: Senor Paulo

  Cum se face beton pentru posturile de gard

  Un număr tot mai mare de oameni, în afară de un apartament din oraș, doresc să aibă o casă de țară, o mică cabană sau doar o cabană pentru a putea relaxa și a scuti de stres. Pentru mulți, procesul de construire a unei case sau a unei cabane se transformă într-un fel de hobby. Vreau să fac ceva cu propriile mâini, pentru că nu numai că vă permite să câștigați experiență și cunoștințe suplimentare, dar și să păstrați ordinea în fermă.

  Adesea blocarea este construcția unui gard în jurul sitului și necesitatea de a închide betonul pentru stâlpii gardului în sine. Dacă pentru construirea unui gard de pe stradă puteți să comandați echipament de construcție, atunci în interiorul curții este mult mai dificil, unele secțiuni pot fi întărite manual și cu atât mai mult dacă este vorba de repararea vechiului gard, atunci când casele de grădină sunt deja rupte, gradina plantată sau în picioare dependințe.

  Opțiunea cea mai convenabilă și mai ieftină pentru instalarea unui gard între cabane este o legătură lată care se întinde pe stâlpi. Își ratează destul de mult soarele și este foarte simplu să o tragi. Vă sfătuim să pregătiți în mod independent betonul pentru a arunca stâlpii pentru gard. Acest lucru va elimina necesitatea de a cumpăra mai multe produse în fabrică și să plătească pentru livrarea lor.

  Secretele betonului drept

  Pentru a obține o marcă de mortar cu rezistența necesară, trebuie să respectați proporțiile pregătirii betonului pentru posturile de gard. Amestecul se prepară după cum urmează: se ia o parte din ciment, 2 părți de nisip, 4 părți de moloz, cantitatea de apă va fi egală cu jumătate din cantitatea de ciment. Fiecare componentă a amestecului are anumite cerințe. Deoarece betonul pentru posturile de gard trebuie să fie puternic (nu mai mic decât M200), cimentul trebuie cumpărat nu mai mic decât M400. Nisipul trebuie să fie spălat (râu) fără adaos de lut și pământ (bucăți de lut prinse în soluție, înghețarea în timpul iernii, "ruperea" betonului).

  Este de preferat să se spală pietrele sfărâmate, fără impurități solide, pietriș sau granitic (dolomitic și calcar vor slăbi soluția) de fracțiuni mici (5-10). Este nevoie de apă curată - fără impurități de sare, pământ și resturi. Dacă temperatura exterioară este mai mică de 15 grade, atunci apa de amestec poate fi încălzită la 50 de grade.

  Există o masă de tabele care semnalează în mod clar ce și cât ar trebui să fie luate. De exemplu, aceasta:

  Cimentul se adaugă la soluție cu o precizie de 1 kg, piatră zdrobită - plus sau minus 5 kg. Apa trebuie adăugată treptat, deoarece la fiecare lot cantitatea poate varia. Cu cat apa este mai mica, cu atat mai puternic este betonul.

  Principalele avantaje ale mărcii de beton M200 - rezistență, fără tendință de crăpare, conductivitate termică scăzută, reglare rapidă. Practic nu se micsorează și asigură fiabilitatea oricărei construcții.

  Stâlpi de turnare și betonare

  Stâlpii de turnare pentru gardul betonului sunt larg răspândiți datorită mai multor avantaje incontestabile. În primul rând, produsele turnate manual costă mai puțin decât cele achiziționate și nu există probleme cu livrarea și dimensiunile. În al doilea rând, betonul pentru stâlpii gardului este frământat independent, ceea ce reprezintă o garanție a calității acestuia. În al treilea rând, pilonii pot fi nu numai de înălțimi diferite, ci și de forme (dreptunghiulare, rotunde, înguste, largi). În al patrulea rând, acestea diferă de cele achiziționate prin prezența unor componente încorporate (poate fi fitinguri sau o bară de lemn) pentru confortul de a fixa porți, porți, secțiuni de gard.

  Amestecul de beton este preferabil să gătești într-un mixer de beton, dar poți folosi manual orice capacitate disponibilă: o baie veche, o jgheab de zinc, o foaie mare de tablă cu fețe curbate. Acest lucru este low-tech, dar vă permite să salvați la achiziționarea de tehnologie.

  Când vărsați beton, comprimați amestecul cu orice unealtă care dă vibrații (de exemplu, un perforator) sau străpungeți cu armătură pentru a elimina excesul de aer.

  Pentru a crea piloni dreptunghiulare sau circulare, aveți nevoie de un cofraj de diferite forme. În primul caz, va fi suficient să se facă o cutie pliabilă din plăci (pentru a răsuci pereții laterali cu șuruburi), iar în al doilea caz, puteți folosi o țeavă tăiată pe jumătate și fixată cu cleme. Luați în considerare în orice fel.

  Stâlp pătrat

  Pentru a construi o cutie de plăci este o sarcină simplă (figura 1). Cu toate acestea, există mai multe nuanțe care trebuie urmate pentru a obține produse frumoase și durabile.

  În primul rând, pereții formei ar trebui să fie netede, în acest scop placaj, plăci plane, plăci acoperite cu plastic sau căptușite cu folie de plastic sunt perfecte. Apariția produsului turnat și netezimea desfasurării acestuia depind de el. Pentru a preveni lipirea soluției de cofraje, suprafața sa interioară trebuie lubrifiată cu ulei de motor.

  În al doilea rând, pilonul trebuie să fie întărit din interior. Există mai multe opțiuni: cadru sudat din patru tije (în cazuri extreme, sudarea poate fi înlocuită cu ligaturarea armăturii), plasa de armare, îndoită în formă de V, poate fi întinsă în mod simplu în procesul de stratificare. Tijele de oțel cu diametrul de 8 până la 16 mm (în funcție de grosimea coloanei și de sarcină) sunt potrivite pentru armare. Lungimea recomandată a produsului este de 2,5-3 metri (1/3 pilon va merge la sol).

  Nu uitați să puneți piesele încorporate (metal, lemn) în locurile în care trebuie fixat gardul și balamalele pentru poarta sau poarta.

  Turnarea betonului se poate face în părți în următoarea ordine:

  • am pus un strat de beton de aproximativ 2 cm grosime, am instalat ipoteci și am pus două bare de armare (sau o colivie de armare sudată);
  • următorul strat de mortar este așezat la 2/3 din înălțimea matriței, iar armătura rămasă este așezată. În acest stadiu, stratul de beton rezultat trebuie să fie compactat pentru a lăsa golurile de aer (puteți pur și simplu să "mușcați" pe toată lungimea cu o piesă de armare);
  • am pus ultimul strat de beton în partea superioară a formei și l-am lăsat în jos. Betonul se va îngroșa pentru câteva zile.

  Stâlpul rotund

  Spre deosebire de versiunea anterioară, pilonii rotunzi pot fi turnați chiar în găuri. Pentru aceasta, găurile sunt găurite cu o geantă de mână sau cu un burghiu cu motor (diametrul burghiului 200 mm) la o adâncime de 140-150 mm. În partea inferioară a gaurii se toarnă nisip, apoi pietriș (30 cm) și se înțepenește. Acest lucru creează o pernă de drenare sub stâlp, astfel încât să nu se răsucească în timpul iernii.

  Cofraje pentru un post rotund este făcut din două jumătăți ale țevii, este mai bine să se ia un perete de plastic gros cu un diametru de 150-250 mm. O conductă de 2 metri lungime este tăiată în jumătate, apoi răsucite fie cu sârmă, fie cu cleme. În conductă se execută găuri de jos, în mijloc și de sus - pentru ipoteci.

  Umpleți tehnologia

  Din punct de vedere tehnologic, este mult mai ușor să se toarne un stâlp în locul instalării decât să se transfere și să se sapă gata. Soluția poate fi frământată într-un recipient pregătit în apropierea locului de betonare. Un puț cu o adâncime de un metru, cu un diametru de 400 mm, lasă un lot de beton pentru 2 găleți de ciment, 4 nisipuri și 8 pietriș fin. Apa are nevoie de o găleată și jumătate.

  După instalarea unei bare de armare, puteți începe să umpleți groapa. Fiecare strat de beton (4-5 lopate) trebuie să fie înțepenit. Atunci când nivelul betonului este comparat cu suprafața, armarea proeminentă pune cofrajele țevii, punând găuri pentru ipoteci cu sârmă proeminentă (care fixează o parte a armăturii în mijlocul țevii) în direcția gardului. Este de dorit să lubrifiați conducta din interior, astfel încât pilonul rezultat să aibă o suprafață netedă și lucioasă. Pentru ca cofrajul să nu fie răsturnat în timpul turnării, trebuie să fie fixat la un anumit nivel de la sol, ciocănind cuțitele într-un cerc. Va fi mai convenabil să se toarne beton în țeava de pe scară, deoarece fiecare găleată de mortar ar trebui de asemenea să fie presată.

  Cofrajele pot fi îndepărtate după 5-7 zile.

  Calculați cantitatea de beton pentru 10 stâlpi pentru gard

  La domiciliu, este ușor de calculat cantitatea de beton necesară pentru turnarea pilonilor pentru gard. Pentru a face acest lucru, trebuie să înmulțiți înălțimea stâlpului pătrat cu perimetrul său și să obțineți volumul, apoi să înmulțiți cu numărul de stâlpi. Deci, calculăm câți metri cubi de beton avem nevoie. Experții cred că 1 m3 de beton este egal cu 25 de metri liniari dintr-un stâlp de 20x20 cm, iar acesta este un pic mai mult de 10 coloane. Puteți calcula beton pentru posturile rotunde de gard, cunoscând înălțimea și suprafața secțiunii transversale, utilizând formula:

  S = 3,14 x R2 (R este raza coloanei)

  Pentru un gard mai mare, sunt necesare posturi mai masive, iar posturile pentru porțile de metale grele sunt, de asemenea, mai masive.

  Fundația de țevi metalice simple (cum se face)

  Tip de fundație tip coloană folosită în construcții private în zonele suburbane și suburbane. Pentru construirea unei case cu un singur nivel din lemn sau cu cadru, baie, garaj, anexe, garduri staționare, se potrivesc fundația țevilor simple de metal.

  Această metodă de formare a suporturilor vă permite să reduceți cantitatea de lucrări de terasament, economisiți bani pe cantitatea de beton și construcția cofrajului. Alegerea optimă a diametrului și a numărului de stâlpi face posibilă reducerea semnificativă a costurilor estimate și a timpului de construcție.

  Avantajele bazei coloanei

  Baza coloanei se caracterizează prin simplitate și viteză de lucru. Instalarea stâlpilor de lagăr nu necesită utilizarea unui echipament greu pentru saparea unei cariere sau a unui șanț. Beton pentru a umple cofrajul poate fi pregătit pe site-ul într-un mic mixer și se umple.

  Fundația conductelor este un tip de bază a coloanei și este așezată în conformitate cu regulile generale pentru montarea suporturilor portante. Această metodă asigură geometria exactă a pilonilor, ceea ce asigură o distribuție uniformă a sarcinilor interne. Suprafața exterioară netedă a cofrajului permanent îl ajută să reziste forțelor care apar în timpul iernării de iarnă a solului.

  Stâlpii sunt formați din conducte care se fixează bine în sol și sunt umplute cu beton. Pentru a distribui încărcătura permanentă și temporară pe toate coloanele în mod egal, acestea sunt conectate printr-o grilă. Construcția robustă a grilajului reduce riscul de răsturnare a structurii din cauza căderii la sol.

  Caracteristici ale suporturilor pentru țevi

  Limitarea pentru baza coloanei este greutatea considerabilă a structurii. Utilizarea țevilor din metal permite creșterea capacității de rulare a bazei. Carcasa metalică protejează coloana din beton împotriva pătrunderii și distrugerii umidității. Astfel de stâlpi nu necesită o armare suplimentară.

  În funcție de greutatea clădirii, zona climatică, compoziția și umiditatea solului de pe șantier, există două moduri de a instala suporturi metalice ca fundație coloană: adâncime și adâncime.

  Pe soluri uscate și necascate, adâncimea de așezare nu depășește 0,8 m. Suporturile sunt presate în puțuri cu diametru mai mic, umplute cu beton și legate cu un canal metalic sau o bară de lemn la o distanță de 30-40 cm de pământ.

  Este important! La amplasamentele cu straturi înalte de acvifere și sol instabil, cum ar fi nisip fin, nisip de argilă (un amestec de nisip și argilă), argilă, argilă, stâlpii care poartă trebuie să fie îngropați sub semnul înghețării solului. În banda mijlocie, această marcă este de 1,2-1,5 m.

  Găurile sunt perforate la o adâncime de 1,8 m în diametru, ceea ce depășește dimensiunea cofrajului permanent. Nisipul brut este turnat în partea inferioară a carierei și este introdusă o țeavă de metal, care este turnată cu beton. Betonul pătrunde în stratul de nisip, formând o bază stabilă.

  Calculul numărului de piloni ai bazei

  Pentru a pune bazele țevilor simple de metal, este necesar să se determine capacitatea de transport a solului și să se calculeze încărcăturile așteptate pe bază. Dar, mai întâi, este necesar să se calculeze suprafața unui suport unic: cu diametrul țevii de 30 cm, va fi de aproximativ 700 cm2.

  Cel mai comun tip de sol (nisip dens, lut nisipos, lut, argilă uscată) are o rezistență de 2,5 kg / cm2. Capacitatea portantă a unui element de bază pe un astfel de sol este de 2,5 * 700 = 1750 kg.

  Pe solul umed (nisip fin și nisip de densitate medie) cu o rezistență de 1,5 kg / cm2, o coloană poate rezista la o încărcătură de 1050 kg. Rezistența de 1 kg / cm2 de pământ umed și argilă vă permite să distribuiți 700 kg pe fiecare suport.

  Calcularea sarcinilor permanente pe bază poate fi efectuată prin valorile medii de referință, cunoscând cantitatea și greutatea specifică a materialelor.

  Constantele includ sarcinile din structurile de construcție (pereți, plafoane, acoperișuri, fundații) de materiale de finisare și izolare, instalații sanitare, sisteme de inginerie, mobilier și aparate de uz casnic. Stresul temporar la baza casei creează precipitații sezoniere.

  După determinarea numărului necesar de suporturi, acestea sunt plasate pe planul de la intersecțiile pereților lagărului și de-a lungul perimetrului în trepte de 1 până la 2 m.

  Executarea lucrărilor de așezare a coloanei

  Platforma pentru întemeierea casei este pregătită conform unui plan elaborat anterior. Descrieți perimetrul clădirii, locul viitorului sprijină mesele stolbyami. Îndepărtați stratul de sol fertil și ridicați suprafața.

  Găurile sunt realizate cu ajutorul unui burghiu de mână. Adâncimea găurii depinde de modul în care sunt așezate posturile. Diametrul orificiului ar trebui să depășească ușor dimensiunea cofrajului permanent. Pentru construirea caselor de locuit, sunt alese ca suporturi suport țevi de oțel cu diametrul mai mare de 250 mm.

  Betonul este pregătit într-un mixer mecanic sau manual. Pe 1 parte de ciment M500 adăugați 6 părți dintr-un amestec de nisip-pietriș.

  Este important! Adăugarea unui plastifiant la soluție va ajuta la îmbunătățirea mobilității betonului, ceea ce va elimina formarea de goluri în structura monolitică.

  Tehnologia de instalare a pilonilor de fundație încastrat:

  • În partea inferioară a pernei de nisip bine strâns;
  • Corpul suport metalic este izolat cu mastic bitum;
  • Țeava este scufundată într-o pernă de nisip și fixată vertical;
  • Se toarnă soluția astfel încât să se înmoaie suprafața de nisip;
  • Cofrajul este fixat într-o poziție verticală și este lăsat să stea pentru a îngheța baza;
  • Pentru a crește rezistența bazei, se introduce o țeava de armătură în țeavă, care trebuie să treacă prin baza de beton;
  • Corpul metalic este umplut cu beton în partea de sus;
  • Spațiul din jurul postului este împrăștiat cu nisip și pământ.

  În procesul de realizare a lucrărilor de construcție a fundației conductelor metalice, ele urmează același nivel al întregului sistem de transport. Înălțimea părții superioare a suporturilor ar trebui să fie de 40-50 cm. După ce betonul sa întărit, se poate începe construcția unei grătare.

  Recomandări pentru construirea bazei conductelor

  Lucrările pot fi efectuate în toate condițiile meteorologice. Dar este foarte important să faci totul bine.

  • Carcasa metalică este protejată împotriva coroziunii prin masticul bitumului sau prin mai multe straturi de material de acoperiș;
  • În absența țevilor cu diametrul necesar, mai multe conducte mai mici pot fi așezate într-o singură fantă;
  • În partea superioară a stâlpului, înainte de întărirea betonului, se introduce un știft filetat pentru fixarea convenabilă a elementelor grilei;
  • După turnarea betonului, construcția este continuată după 7 zile;
  • Puteți folosi o bară din lemn, canal de oțel, unghi sau țevi ca picior de sprijin;
  • Suporturile gata trebuie să fie încărcate înainte ca solul să înghețe;
  • Nu instalați suporturi suplimentare pentru marja de siguranță. Cu o greutate redusă a structurii și a solului de ridicare, suprafața mărită a bazei contribuie la extrudarea structurii subterane.

  Videoclip util pe tema articolului:

  Spune prietenilor tăi despre acest articol în social. rețele!

  Este posibil să se toarne betonul în apă?

  Concretizarea în apă este utilizată atât în ​​construcția de structuri hidraulice (diguri, suporturi de treceri ale podurilor, dune, dane etc.), cât și în construcții private joase în condiții de niveluri ridicate ale apei subterane.

  Pot vărsa o soluție de beton în apă?

  Răspunsul este da: "Da! Nu numai posibil și necesar! ". În prezent, există patru tehnologii pentru turnarea betonului în apă:

  • Tehnologie "țeavă ascendentă";
  • Metoda Caisson;
  • Betonarea cu pungi umplute cu mortar;

  Primele două opțiuni sunt utilizate în construcția industrială. Ultima metodă este folosită în mod obișnuit în construcții private cu nivel redus.

  Tehnologie "țeavă ascendentă"

  În general, sunt necesare următoarele echipamente și materiale:

  • Amestec de beton (două tipuri);
  • Locaș de piloți (pardoseală deasupra locului);
  • Dispozitiv de ridicare: macara plutitoare, elevator sau troliu;
  • conducte;
  • traversa;
  • Cofraj pentru împrejmuirea spațiului închis al obiectului de betonare din apa rezervorului;
  • Stație de alimentare

  Metoda de "țeavă ascendentă" (metode de așchiere) vă permite să construiți structuri de beton solid în apă la adâncimi mici. O platformă de lucru este ridicată pe suprafața rezervorului direct deasupra construcției în construcție, pe piciorușele conduse în partea de jos.

  O traversă este instalată pe platformă, la care este suspendată o conductă de alimentare cu un diametru de cel puțin 200 de milimetri. Atunci când această conductă este coborâtă și ridicată cu un elevator sau un troliu.

  Ideal - ridicarea și coborârea cu o macara plutitoare și debitul de beton cu o pompă de beton. În funcție de mărimea construcției în construcție, pot exista mai multe conducte de încărcare.

  Este posibilă turnarea betonului în apă fără lucrări pregătitoare? Nici un fel. Înainte de a începe să umpleți partea inferioară a construcției propuse, este acoperită cu o cârpă groasă (panza sau prelata), care se suprapune pe cofraj și se îndoaie cu piatră zdrobită. Acest lucru este făcut pentru a evita scurgerile concrete prin diferențe în partea inferioară a rezervorului.

  Două tipuri de beton sunt utilizate pentru turnare: "saturate" și "nesaturate". Primul este așezat în jurul perimetrului cofrajului, iar al doilea este turnat în miezul structurii. În acest caz, înainte de turnare, ambele tipuri de beton trebuie ținute în aer, la umbră timp de 5 și, respectiv, 3 ore.

  Procesul real de turnare este după cum urmează. Țeava se scufundă în partea inferioară a rezervorului. Betonul este introdus în conductă pentru a umple întregul spațiu al conductei. În plus, cu ajutorul unui dispozitiv de ridicare, conducta este ridicată - betonul este descărcat în partea inferioară a rezervorului. Procesul de turnare strat-cu-strat se repetă până când se umple întreaga structură.

  Este important! Este necesar să se asigure că fiecare strat inferior de beton nu se transformă în piatră și se află într-o stare semi-fluidă. În plus, această metodă de betonare sub apă este posibilă în rezervoare unde nu există curenți puternici și excitare semnificativă.

  Metoda Caisson

  Următoarele echipamente și materiale vor fi necesare: materiale:

  • Beton amestecat în saci pe bază;
  • Amestec de beton pentru turnare;
  • Caisson (cofraje);
  • Macara plutitoare;
  • Țevi de umplere cu două supape;
  • Dispozitivul de distribuire (pompă de beton);
  • Ancore cu cabluri

  Această metodă este utilizată pentru betonarea în adâncime (până la 30-50 metri), cu curenți subacvatici puternici sau mări puternice. Aceasta necesită construirea unui cofraj suficient de puternic. Cu cantitati mici de beton armat, o structura sudata din otel (caisson) este folosita ca un cofraj, care este coborat la baza cu ajutorul unei macarale plutitoare.

  Dacă intenționați să umpleți un obiect mare, procedați după cum urmează:

  • În partea de jos a rezervorului, în funcție de dimensiunea structurii, o șanț sau o groapă de fundație este ruptă;
  • Cavitatea este umplută cu pungi umplute cu beton - baza obiectului viitor;
  • De-a lungul perimetrului bazei, în partea inferioară a rezervorului, se introduc piloți din oțel. În acest caz, piloții sunt instalați cu o înclinație ușoară spre partea exterioară a obiectului, pentru a crea versanți;
  • Pentru a evita ruperea pantei, piloții sunt fixați în partea de jos cu ajutorul cablurilor și ancorelor;
  • Suprafața interioară dintre piloți este acoperită cu plăci cu o grosime de cel puțin 50 mm sau cu tablă de oțel de cel puțin 10 mm;
  • Suprafața exterioară dintre piloți întărește centurile de tije, unghiuri sau canale de oțel.

  Pentru a permite betonarea în adâncime, soluția trebuie furnizată conductelor sub presiune. Această cerință este asigurată de prezența la capetele conductei de alimentare a două supape și furnizarea de beton printr-o pompă de beton. În caz contrar, tehnologia de betonare subacvatică a cărămizilor este similară cu cea a betonării.

  Concretizare subacvatică cu pungi de ciment

  Sacii umpluți cu beton sunt utilizați în funcție de tipul de construcție a fundației pentru betonul cazat. Soluția de beton saturat cu care sunt umplută pungile preparate anterior este amestecată. Apoi, o pungă cu soluție lichidă (deasupra nivelului apei subterane din apropiere) este umplută cu un șanț sau o groapă.

  Construcția este menținută timp de cel puțin 30 de zile, după care cofrajul este ridicat în jurul obiectului și umplutura se efectuează (fundație sau pereți) conform tehnologiei clasice.

  Cum să polii de beton pentru gard cu mâinile lor

  Este necesar să se abordeze în mod responsabil betonarea pilonilor, deoarece depinde de fiabilitatea și durata serviciului întregului gard.

  Cum se instalează suporții de admisie, care materiale este mai bine de ales? Luați în considerare punctele principale ale construcției gardului.

  De ce sprijin beton gard?

  • Stâlpii nu se vor desface în pământ. Dacă stâlpii nu sunt betonați, atunci când cresc nivelul apei subterane, ei pur și simplu nu pot rezista încărcăturii și cădea.
  • Protecția împotriva coroziunii este efectuată.
  • Puteți prelungi timpul de funcționare.

  Minus - în cazul în care stâlpii au betonat, în cele din urmă încep să explodeze din pământ din cauza precipitațiilor. O astfel de situație apare atunci când apa subterană este aproape de sol, care împinge suporturile cu o bază de beton de la capacul de sol. Există, de asemenea, posibilitatea fisurilor în beton.

  Baza de banda - una dintre cele mai fiabile

  Cum să pregătiți un șantier de construcții?

  Luați următoarele materiale:

  • lopată, resturi, mixere de beton;
  • accesorii;
  • foraj;
  • ciment, piatră zdrobită, nisip;
  • Acoperișuri;
  • nivel, plumb, măsură de bandă;
  • teodolit cord;
  • teste pentru cofraje;
  • roabă;
  • pungi de plastic.

  Mai întâi trebuie să pregătiți suprafața și numai după instalarea suportului pentru gard. Lopata taie rizomi, gazon, astfel încât nu există obstacole în timpul forajului. Mărimea puțului poate varia în funcție de diametrul burghiului. Setați-o cât mai adânc posibil. Terenurile din cariere se scoate imediat, astfel încât să nu interfereze cu lucrările de construcție.

  Goliți solul până la adâncimea de penetrare a înghețului (aproximativ 1,5 m), apoi instalați expandorul pe plug și aranjați dilatarea ancorei în partea inferioară a orificiului. Din acest motiv, înghețurile de iarnă nu vor afecta poziția stâlpilor, vor rămâne în poziție.

  Care sunt posturile pentru gard?

  Criteriile principale ale selecției sunt nu numai caracteristicile externe, ci și cele tehnice, precum și metodele de montare, care includ elemente suplimentare.

  • De la un copac - de scurtă durată. Va servi în medie 10 ani. Dacă vă ocupați de această opțiune, tratați suporturile cu preparate antiseptice sau soluție de sulfat de cupru. Aceasta va prelungi durata de viață.
  • Coloanele Asbotsementnye se caracterizează prin practicitate, ușurință de instalare, preț rezonabil. Va fi potrivit pentru site-urile țării sau pentru teritoriul economic. Dezavantajul este golirea țevii. Când plouă, apa se acumulează în interior, iar în timpul înghețului se poate izbucni conducta. Plicurile la bază sunt atașate cu greu.
  • Stalpii de metal sunt cei mai practici și mai populari. Pro: instalare ușoară, fiabilitate, pot fi utilizate pentru toate tipurile de garduri, au o durată lungă de viață.
  • De beton. Produsele finite sunt scumpe, adesea făcute în mod independent, deoarece acest lucru nu necesită investiții mari. Ele sunt folosite des, dar au nevoie de abilități pentru a se putea turna calitativ structura prima dată.
  • Stâlpii de caramida sunt cel mai bun material decorativ. Sunt scump să lucreze cu ei greu. Este necesară întemeierea fundației, este necesară ligarea reciprocă, procesarea decorativă și metode profilactice, dar aspectul este atractiv.

  Ce sunt și cum se instalează șanțuri pentru gard - citiți acest articol.

  Despre aceasta, dacă este necesar să coloane de beton pentru un gard de la o podea profesionale, este detaliat aici.

  Dacă sunteți interesat de modul de a face poli de lemn pentru gard cu propriile mâini, citiți acest articol.

  Alegerea tipului corect de postare

  Urmați aceste sfaturi atunci când alegeți suporturi:

  • Pentru gardurile de fixare ondulate acele suporturi care sunt capabile să reziste în mod fiabil la sol și fără nici o problemă de a păstra structura. Greutatea unui astfel de gard este mică, astfel încât să puteți folosi și coloane din lemn. Deși cea mai bună opțiune - tipuri de beton, precum și de metal și cărămidă. Pentru a face structura mai durabilă - utilizați colțurile de fier ca un cadru de-a lungul gardului.
  • Planificați să instalați o plasă de plasă? Cumpărați stâlpi de fier cu diametru mic. Această opțiune nu va fi costisitoare. Săturați profund astfel încât plasa în stare tensionată să nu îndoaie suportul. În zona de colț, plasați un pol din beton armat.
  • Pentru gardul de cărămidă, luați stâlpii de cărămidă, beton de îmbrăcăminte adecvată și bază de fundație de înaltă calitate. Opțiunile rămase nu vor putea suporta o încărcătură mare și nu pot strica aspectul general.
  • Pentru structurile din beton - stâlpi de beton, metal (cu diametrul lat).

  Suporturi metalice - opțiunea cea mai practică

  Ce tip de betonare să alegeți

  Un stâlp de lemn nu trebuie să fie turnat cu beton, ca în cazul în care lemnul este deteriorat, va fi pur și simplu imposibil să înlocuiți polul. Va trebui să rupem betonul și să începem din nou procesul. Este mai bine să montați oțel sau sticlă de azbest, ceea ce va permite în viitor înlocuirea lemnului. Dar pentru un suport metalic, utilizați formulări de ciment.

  Umplerea suporturilor se întâmplă astfel:

  • Ieftin este tipul de beton punct.
  • Varianta de betonare parțială este utilizată pentru a umple stratul superior al pământului. Dezavantajul este deformarea suportului datorată influenței temperaturilor scăzute asupra solului. Designul este slăbit.
  • Montarea banda este o modalitate scumpă, dar sigură.
  • Cu un tip uscat, există o probabilitate de a se lega de stâlpi în timpul vântului, ceea ce le slăbește.

  Schema de betonare pentru împrejmuirea cu ondulat

  Etapa pregătitoare a pilonilor de beton

  Măsurați gardurile viitoare. În funcție de lungimea sa, calculați numărul de suporturi. Atunci când este folosit ca gard de ardezie (plat, val) între posturi, este necesar să se adere la o distanță mai mică de 2 m. Dacă aceasta este o podea profesionistă, este suficientă 2 m. Pentru structurile ușoare (grilă-lanț), decalajul va fi de 3 m sau chiar mai mult.

  Următorul pas este marcarea. Măsurați zona în care va fi montat gardul. Lungimea sa este împărțită la lungimea secțiunilor gardului și se adaugă 1 - acesta va fi numărul de coloane. Ai primit un număr non-întreg? Reduceți intervalul. De exemplu, lățimea este de 10 m, materialul este profilat, între secțiuni este de 2,5 m. Calculul este după cum urmează: 10 / 2.5 + 1 = 5 piloni.

  Lungimea lor nu corespunde de obicei marcării secțiunilor, astfel încât numărul de suporturi va fluctua. Poarta standard de intrare este de aproximativ 3 m, iar poarta este de 1 m.

  Acum, treceți la găurirea sau excavarea adânciturilor pentru instalarea coloanei. Dacă site-ul dvs. este situat într-o zonă umedă, caracterizată prin înghețuri severe, aruncați forma de betonare parțială. Înlocuiți cu montare pe bandă.

  Procesul de umplere parțială

  Puteti gauri gauri cu un motor mobil sau folositi o lopata de infanterie. Gaura trebuie să fie de 2 ori diametrul suportului și să se afle la o adâncime mai mare de 1/3 din întreaga înălțime a structurii principale. Deci, dacă înălțimea este de 2 m, grosimea gropii este de 1,2 m.

  Introduceți un stâlp direct în gaura săpunului, utilizați un nivel sau o linie de plumb pentru control, umpleți-l cu jumătate de pământ și împăturiți-l. Apoi se toarnă compoziția de beton. În partea de sus, instalați un capac, astfel încât, în timpul ploii, apa să nu intre în interior și să nu distrugă structura.

  Metoda de montare pe puncte

  Groapa se săpare în același fel ca și cea anterioară. Acoperiți fundul cu un strat de moloz. Congelați călcâiul pe o parte a stâlpului pentru a crește stabilitatea acestuia. Ca suport, poate exista o foaie de tip plat, cu un diametru mai lat decât pilonii sau o grămadă de bare de armare.

  La umiditatea ridicată a amplasamentului, baza coloanei trebuie sigilată (de exemplu, pardoseală). Răsuciți ruberoidul în inel, a cărui dimensiune este mai mare decât adâncimea carierei cu 18-20 cm. Astfel apa nu va cădea în beton în timpul turnării. Închideți o margine în "sticlă" cu o pungă de plastic, izolați cu bandă scotch. Așezați structura în carieră și procedați conform schemei obișnuite de montare a pilonului.

  Videoclipul prezintă acest tip de betonare mai detaliat:

  Cum să montați o bandă de polii?

  Utilizați următoarea instrucțiune:

  1. Este necesar să se săpare găuri pentru stâlpi și un șanț (adâncime de 40 cm, lățime de 15-40 cm) de-a lungul întregului perimetru în care va fi montat proiectul de gard. Instalați un gard din ardezie sau ondulat? Lățimea șanțului va fi mică, iar pentru o structură de cărămidă va fi mult mai largă. Nu este nevoie să se scufunde profund suportul principal, deoarece datorită fundației benzii, vântul și greutatea nu vor deteriora și nu vor zdruncina structura.
  2. Este nevoie de cofraj, în partea inferioară a canalului și găuri sub stâlpi, umpleți perna (folosiți piatra zdrobită, nisip etc.) cu 10 cm. La fiecare 50 cm, acționați în tije de oțel (în ordinea șahului). Selectați lungimea astfel încât acestea să fie stabile după imersiune în șanț, iar capetele lor superioare nu sunt vizibile după turnarea betonului. Setați exact stâlpii.
  3. Pe pernă, plasați cadrul metalic sub formă de 2 tije plasate paralel cu punți (20 cm). Contactarea joncilor cu polul principal trebuie să fie sudată sau sudată cu sârmă. Poziționați al doilea cadru perpendicular pe barele cu 20 cm mai sus.
  4. Turnați betonul. Se dovedește o bază multi-strat pentru un pilon, care este proiectat chiar și pentru o greutate mare a gardului.

  Pe video - cum să beton benzi fundație pentru gard:

  Care este esența betonării uscate?

  Trageți o gaură, faceți un "sticlă" ruberoid fără un fund izolat. Puneți acest tip de cilindru în groapă, apoi aruncați polul, călcâiul se îndreaptă în jos. Aliniați cu un nivel, turnați nisip, piatră zdrobită sau alt material între structura de susținere și "sticlă", turnând periodic apă pentru a face stratul mai compactat.

  Elementele de bază ale instalării pilonului

  Pentru montarea stâlpilor pentru gard, este mai bine să se utilizeze tipuri de dărâmături de granit rezistente la îngheț și atât pentru a adormi în gaura forată, cât și pentru a se adăuga la baza de beton. Apoi, trebuie să efectuați următorii pași:

  1. Turnați molozul pe fund, tamponați. Apoi, vărsați gaura cu apă și instalați coloana în orificiu. Este de dorit să avem un asistent, astfel încât să se țină un suport și să se monitorizeze verticala, iar al doilea ar inunda soluția. Apa pentru turnarea gropilor este necesară pentru ca umezeala din beton să nu părăsească pământul, altfel o fundație subțire și fragilă se va întoarce.
  2. Va fi bine dacă aveți un malaxor de beton. Acest lucru va facilita foarte mult munca. Puteți adăuga imediat piatră zdrobită la ea. În absența unui astfel de echipament, se toarnă mortar de beton și piatră zdrobită în straturi mici.
  3. Următoarea etapă este fixarea stâlpului într-o poziție uniformă pe toate laturile, cu suporturi pentru o perioadă până când materialul "apucă". Puteți continua instalarea directă a sitei de admisie după 4 zile. Nu puteți aștepta să finalizați rapid instalarea? Cumpărați un aditiv, așa-numitul beton rapid de întărire. În partea de sus a suporturilor puneți dopurile - sudați sau purtați capace de plastic.
  4. Utilizați un ruberoid. Atunci când mortarul este turnat, tubul ruberoid va împinge umezeala de colectare la suprafață. Aceasta va proteja complet betonul de deformare. Partea inferioară a pâlniei poate fi o găleată fără fund, iar betoanele biciuiesc periodic.
  5. Soluția nu trebuie să ajungă la marginea superioară a găurii. În betonul proaspăt, necongelat, introduceți mai multe bare de armare cu o lungime care este sub stâlpii principali. Pentru a limita înălțimea suportului, întindeți frânghia de-a lungul gardului. Măsurați cât spațiu există de la cordon la cutia de lemn, care se află în mijlocul carierei. Marcați lățimea pe tubul de ciment de azbest. Conteaza din partea de sus.
  6. Trageți un orificiu, apoi trebuie să instalați un pivot de tije de oțel. Alunecați țeavă peste colivia de armare, ridicându-vă din gaură. Cu ajutorul pinului de rege, conducta va fi ținută în stare suspendată și se va sprijini pe cutia de cofraj.
  7. Aliniați toți stâlpii. Acest lucru se poate face folosind un nivel de bule. Fixați-le poziția cu corzi, betonați vârful fântânii. În etapa finală a turnării, scoateți știftul de reținere.

  Opțiuni de betonare

  1. Concretizate în primul colț stâlp sau suport în apropierea porții. Introduceți-l în gaura finită într-o poziție verticală, umpleți cavitatea cu soluție de beton. După umflare cu materialul, se toarnă puțin mai sus, instalând cleme suplimentare care vor ajuta la menținerea stâlpilor exact până când masa betonului se va întări.
  2. Puneți suportul în orificiu cu pietrele în poziție verticală. Se toarnă compoziția de beton, controlând constant verticalitatea. Suporturile suplimentare nu sunt necesare și trebuie să tamponați cu atenție. Dacă lucrați fără un asistent, utilizați câteva nivele, atașându-le în sus și în jos pe stâlp. Completați prima și ultima coloană. Apoi, cu ajutorul unui cordon, întindeți un punct de reper între ele, pe care îl veți lipi pe parcursul întregului proces de lucru.

  După cum puteți vedea, cu propriile mâini puteți construi și un gard mare. Tehnologiile nu sunt complicate, dar necesită îngrijire și exactitate. Urmați toate sfaturile și gardul vă va servi de mai mulți ani și nu va trebui să vă faceți griji că în caz de ploaie structura se va destrăma.