Înlocuirea subsolului sub casa de lemn

Astăzi, tehnologiile moderne permit constructorilor să efectueze lucrări într-un timp scurt și cu un cost minim, care, recent, a fost asociat cu probleme enorme și uneori insolubile. De exemplu, pentru a înlocui fundația, fără a încălca integritatea structurii și a petrece un minim de timp și bani. Înlocuirea fundației este necesară din cauza deteriorării, deprecierii și pierderii forței, ceea ce conduce, în continuare, la scăderea cunoștințelor, formarea fisurilor adânci în pereți și alte probleme similare. Compania "StroyMontazh23" a dezvoltat și aplică cu succes tehnologia pentru înlocuirea fundației de mai mulți ani. Specialiștii noștri vor efectua toate lucrările necesare cu o înaltă calitate, la timp și la un preț rezonabil.

Pe baza gradului de deteriorare a bazei dvs., metoda de eliminare poate fi convențional indicată de natura muncii efectuate:

Principalele tipuri de lucrări privind înlocuirea fundației

Există mai multe tipuri principale de înlocuire a fondului de acasă:

 • Frumusețe. Se aplică pentru daune minore. Restaurarea, înlocuirea parțială sau completă a elementelor învechite, deteriorate și nesigure.
 • Înlocuirea parțială. Aplicați în principal la casele casei, dacă este necesar, înlocuiți coroana clădirii. În procesul de reparare, peretele este demontat, sub care există o parte care trebuie înlocuită.
 • Demontarea fundației. În acest caz, casa se ridică, iar reparațiile se fac pe teren. De fapt, o înlocuire parțială a unor elemente de transport mari.
 • Înlocuire completă. În acest caz, se efectuează o înălțime completă a casei, după care se efectuează o serie de activități legate de înlocuirea fundației.

Metoda superioară de înlocuire a fundației vechi rapid și fără deteriorări critice pentru ridicarea casei - tehnologia cu ajutorul șanțurilor de șuruburi.

Caracteristicile înlocuirii fundației cu utilizarea șanțurilor de șuruburi.

Totul începe cu ridicarea casei cu mufe speciale. Suporturile pentru grinzi se introduc în spațiile create în procesul de ridicare, asigurând lucrări de reparații sigure. După montarea casei la nivelul cerut, părțile și elementele de susținere necorespunzătoare sunt îndepărtate și înlocuite cu piloți noi. Se folosesc adesea grămezi sudați care sunt capabili să facă față acestor sarcini. Această metodă economisește în mod semnificativ timpul și banii dvs. datorită costului scăzut al piloților și, în același timp, vă garantați că veți obține o bază solidă și funcțională.

Totuși, folosind grămezi de șuruburi, vă economisiți timp și bani pe teren și lucrări de instalare. Nu este nevoie să pregătiți o groapă sau să scoți nișe pentru turnare. Piloții, având în proiectare un vârf cu lame, se înșurubează cu ușurință în pământ, chiar manual. Mai mult decât atât, această opțiune vă permite să începeți înlocuirea fundației în orice moment al anului, care, pe lângă tot ceea ce vă oferă, vă oferă ocazia de a vă repara întotdeauna, fără întârziere, fără a aștepta condiții favorabile.

De ce merită să folosiți grămezi de șuruburi?

De aceea merită să folosiți grămezi de șuruburi:

 • Cost redus. Fundația pe piloni este de cel puțin 30-40% mai ieftină decât alte soluții, cum ar fi bandă sau coloane.
 • Instalare ușoară. Complexitatea. Întregul proces de înlocuire sau reparație implică o serie de proceduri și operații care trebuie efectuate fără erori și în mod consecvent. Aplicarea tehnologiei dezvoltate de noi reduce la minimum rutina, are un plan de lucru clar și simplu, economisind timp și, prin urmare, bani.
 • Calitate excepțională. Vă garantăm că locuința dvs. va dura cel puțin 80 de ani. Produsele noastre îndeplinesc toate standardele, certificate și fabricate din materiale de înaltă calitate.

Înlocuiți fundația cu compania noastră.

Compania "StroyMontazh23" face o înlocuire în timp util și de înaltă calitate a bazei dvs., ținând cont de toate caracteristicile site-ului, de tipul casei și de natura pagubelor. Oferim soluții constructive, rezonabile și optime pentru sarcinile dumneavoastră. Ca producător de șine, putem oferi clienților noștri cele mai mici prețuri nu numai pentru muncă, ci și pentru toate materialele utilizate în procesul de reparații.

Clienții noștri beneficiază de cele mai favorabile condiții de cooperare. Întorcându-ne la compania noastră, vă garantați că vă oferim produse de calitate, soluții prompte și individuale, veți obține un partener de încredere, cu mulți ani de experiență în lucrările de instalare și reparații.

Prin transmiterea datelor personale, utilizatorul consimte la prelucrarea, stocarea si utilizarea datelor personale pe baza Legii Federale nr.152-ФЗ "Cu privire la datele cu caracter personal" din data de 27 iulie 2006 pentru urmatoarele scopuri:

 • Suport pentru clienți
 • Primirea de către utilizator a informațiilor despre evenimentele de marketing
 • Desfășurați un audit și alte cercetări interne pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor furnizate.

Prin date personale se înțelege orice informație personală care permite stabilirea identității Utilizatorului / Cumpărătorului, cum ar fi:

 • Nume, prenume
 • Data nașterii
 • Telefon de contact
 • Adresă de e-mail
 • Adresă de corespondență

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt stocate exclusiv pe suporturi electronice și prelucrate utilizând sisteme automate, cu excepția cazurilor în care prelucrarea neautomatizată a datelor cu caracter personal este necesară în legătură cu respectarea cerințelor legale.

Compania se obligă să nu transfere datele cu caracter personal primite terților, cu excepția următoarelor cazuri:

 • La cererea organelor autorizate ale puterii de stat a Federației Ruse numai pe baza și în modul stabilit de legislația Federației Ruse
 • Partenerii strategici care lucrează cu Compania pentru a furniza produse și servicii sau care ajută compania să vândă produse și servicii consumatorilor. Oferim terțelor părți cantitatea minimă de date cu caracter personal solicitate numai pentru a furniza serviciul necesar sau pentru a efectua tranzacția necesară.

Compania își rezervă dreptul de a face modificări unilate la aceste reguli, cu condiția ca modificările să nu contravină legislației actuale a Federației Ruse. Modificările termenilor acestor reguli intră în vigoare după publicarea lor pe site.

Fundația pentru o casă construită

Uneori se întâmplă că o casă deja construită trebuie să înlocuiască fundația. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei alegeri eronate a materialelor de construcție pe baza structurii sau a uzurii sale naturale. Există cazuri frecvente atunci când proprietarul nu consideră necesar să efectueze o cercetare geologică a solului, ca urmare a faptului că fundația este expusă pătrunderii solului sau înecării sezoniere. Înțelegând gravitatea situației, proprietarul dorește să corecteze greșeala și să aducă o nouă fundație casei deja construite. Acest lucru se poate face de către specialiștii SvayVint, care vor construi rapid și eficient o nouă fundație pentru o casă în picioare. În plus, la înlocuirea fundației, coroana inferioară a unei clădiri din lemn poate fi înlocuită. Acest lucru va prelungi în mod semnificativ durata sa de viață și va îmbunătăți caracteristicile de rezistență.

Sunați-ne: 8 (495) 796-66-64 sau comandați un apel

Când clădirea are nevoie de înlocuirea fundației.

Primele clopote ale deformării bazei clădirii nu sunt rareori distorsiunile ferestrelor și ale deschiderilor ușilor. Dacă proprietarul a observat că fereastra nu se închide strâns sau când ușa deschide partea inferioară inferioară a ramei ușii, atunci ar trebui să acordați atenție fundației. Fisuri pe ea sau orice altă deformare - acesta este sunetul soneriei pentru a lua o decizie rapidă pentru a repara sau a înlocui complet fundația. Distrugerea parțială sau completă a fundației sub casa finisată poate apărea în următoarele cazuri.

 • Utilizarea materialelor de calitate inferioară.
 • Constructori de buze în timpul instalării.
 • Alegerea gresita a materialelor de constructii.
 • Apropierea apelor subterane sau înghețarea profundă a solului.
 • Înghețarea nu este protejată de structură.
 • Imbracaminte naturala.

Este important să ne amintim că o companie de construcții care își apreciază reputația înainte de a efectua lucrările de construcție examinează în mod necesar solul pentru a se deplasa și pentru a localiza în apropierea apelor subterane.

Înlocuirea subsolului sub casa de lemn

Înlocuirea fundației.
Orice proprietar al unei case particulare, adesea din lemn, mai devreme sau mai târziu poate să se confrunte cu necesitatea înlocuirii vechii fundații. În primul rând, o astfel de necesitate poate apărea din cauza distrugerii vechii baze a unei case de țară și a inadecvării acesteia pentru utilizare sau exploatare ulterioară.

înlocuind fundația veche cu grămezi de șuruburi

Costul unor astfel de lucrări, precum înlocuirea fundației bazate pe dimensiunea casei pe laturile de 4 până la 4 metri, sa ridicat la 55.000 de ruble sub cheie.

O fundație nouă pe șuvoaiele, va ridica casa deasupra vechiului. Tehnologia de lucru este destul de simplă. Sub pereții portanți și grinzi ale casei, începe un canal. Apoi, casa este ridicată pe cricuri și coborâtă pe șanțuri imediat după lucrul la instalarea lor.

Înlocuirea fundației cu grămezi de șuruburi

Înlocuirea vechii fundații liniare, de bandă, de bloc sub casa din lemn care și-a schimbat geometria până la o fundație cu drepturi depline, s-a adâncit sub punctul de îngheț și, prin urmare, a fost protejată de forțele de forță, de contracție și de deformări.

Repararea fundației unei case vechi din lemn, care este asociată cu îmbătrânirea sau decăderea lemnului, este cu siguranță numai pentru specialiștii care pot oferi un număr mare de obiecte gata făcute pentru a demonstra clientului.

Înlocuirea unei fundații de case vechi cu grămezi de șuruburi

Principalul tip de fundație pentru o casă veche din lemn este o structură metalică montată pe șanțuri de șuruburi. Cea mai ușoară cale de a repara fundația pentru o casă veche din lemn este să o ridicați și să o instalați pe o fundație cu șuruburi.

Prețul de reconstrucție a coloanei coloanei casei din fotografia de mai sus este de 6 m la 6 m și la 2 m este o terasă (6 m la 8 m) de 115 mii ruble sub cheie.

Procedura este cea mai rapidă disponibilă astăzi. Și dacă vă gândiți că cele mai multe dintre case se află în zonele construite, cu garduri și copaci plantați, grădini, atrăgând specialități. Tehnologia devine imposibilă. Din moment ce dimpotrivă, fundația cu șuruburi este instalată în proximitatea maximă cu casa existentă și fără probleme se scufundă și nu durează, de regulă, mai mult de o zi lucrătoare.

Ridicând o casă cu o fotografie

Tehnologia de reparare a fundației pentru o casă veche din lemn este foarte simplă și foarte fiabilă la un moment dat, deoarece pilele de șuruburi utilizate pentru fundație sunt opțiunea cea mai practică și mai ieftină.

înlocuirea subsolului sub casa de lemn

Nu trebuie să pierdeți din vedere faptul că în prezent multe companii se numesc fabricanți și declară că pot lucra cu orice complexitate, necesită întotdeauna certificate pentru produsele furnizate, permis de construcție și toate documentele posibile.

Este foarte important pentru client să știe că este practic imposibil să se calculeze preliminar costul înlocuirii fundației pentru o casă veche din lemn, iar plecarea unui specialist la site este nu numai pentru a determina starea casei și jantele sale inferioare, ci și toate detaliile care vor determina costul reparării fundației în momentul întocmirii estimări.

înlocuirea fundației unei case vechi din lemn

Înlocuirea fundației vă permite să salvați la dezmembrarea unei case de țară care a fost iubită de mai mulți ani și poate să fi fost păstrată într-o stare de funcționare decentă, care a servit de mai mulți ani și sa stabilit ca o structură confortabilă de conservare a căldurii.

Este foarte important să știți că, atunci când comandați înlocuirea fundației pentru șanțuri în zonă, este necesar să efectuați un studiu al solului și să determinați stratul de rulment. Privind la numărul de angajați care lucrează, este foarte important ca experții să avertizeze cu privire la posibilele consecințe care apar după repararea temeliei "arbuștilor", casa dvs. se poate micșora, crăpăturile și grămada pot să se îndoaie de-a lungul timpului.

înlocuirea fundației sub baie

Asigurați-vă că vă consultați cu experții înainte de a începe să lucrați. Și principalul lucru pentru client atunci când alege o companie pentru a repara sau a înlocui fundația veche pentru o casă veche din lemn este de a ști că ieftine nu înseamnă calitate!

Specialiștii companiei Glav-Piles vă vor ajuta întotdeauna și îi vor sfătui pe toți, indiferent de locul unde își comandă serviciile.

Ridicarea casei în șuruburi

Este etapa finală a procesului de înlocuire. Procesul poate fi descris ca:

 1. Alinierea timpului de inspecție și localizarea obiectelor
 2. Cercetarea solului, masurarea, compilarea raportului fotografie
 3. Coordonarea spectrului de lucru
 4. Estimarea costurilor
 5. Semnarea unui contract (semnarea)
 6. Livrarea componentelor și materialelor
 7. Instalarea suporturilor pentru șuruburi sau coloane
 8. Pregătirea ascensorului sau înlocuirea punctelor
 9. Demontarea bazei învechite
 10. Suport temporar
 11. Înlocuirea fundației
 12. Concepție de andocare sau sudare
 13. Verificarea geometriei fundației
 14. Acceptarea, semnarea certificatului de acceptare a transferului
 15. Plata muncii

Înlocuirea fundației cu o prelungire a prelungirii prelungirii [/ caption] este una dintre aceste lucrări atunci când este necesară demontarea profesională și, la finalizarea lucrării, returnați toate plăcile cu caneluri în locul anterior.
De asemenea, este posibilă înlocuirea fundației fără folosirea grinzilor, în acest caz echipa de instalare trebuie să folosească mufele pentru mișcarea laterală a cadrului casei la una dintre laturi, urmând apoi fixarea în același loc după instalarea fundației șurubului, îndepărtând astfel și îndepărtând piesele vechiului fundație.

Înlocuind fundația casei într-o singură zi

Comandați înlocuirea fundației în compania "GLAV SVAI" și puteți să o telefonați. 988-20-58 sau prin trimiterea unui e-mail la [email protected]

Întreținerea completă sau parțială a casei după înlocuirea fundației

Șuruburi în casa veche

Caracteristicile instalării de șanțuri sub vechea casă

Alegeți diametrul grămezii

Șuruburi de preț ∅ 57

Costul de instalare de 800 de ruble. pentru grămadă

Cap de preț pentru șanțuri ∅ 57

Specificațiile tehnice ale șanțului cu șurub ∅ 57

Diametrul cilindrului: 57 mm

Grosimea butoiului: 3 mm

Valoarea barilului: de la 10 la 45 kg

Lungimea pilonului: 1.000 - 6.000 mm.

Diametrul lamei: 200 mm.

Grosimea lamei: 4 mm.

Greutatea capului: 2,5 - 3 kg

Dimensiune cap: 200 mm, 250 mm

Grosimea platformei: 4 mm.

Capacitate de rulare: 0,5 tone

Acoperire: oțel inoxidabil sau galvanizat la cald

Durata de viață: 50 de ani

Specificații: TU 5260 - 001 - 27135640 - 2014

Șurubul de preț ∅ 76

Costul de instalare de 900 de ruble. pentru grămadă

Cap de preț pentru șanțul cu șurub ∅ 76

Specificațiile tehnice ale șanțului cu șurub ∅ 76

Diametrul găurii: 76 mm

Grosimea butoiului: 3,5 mm

Valoarea barilului: de la 11 la 34 kg

Lungimea pilonului: 1.000 - 6.000 mm.

Diametrul lamei: 250 mm.

Grosimea lamei: 4 mm.

Greutatea capului: 2,5 - 3 kg

Dimensiune cap: 200 mm, 250 mm

Grosimea platformei: 4 mm.

Capacitate de rulment: până la 2 tone

Acoperire: oțel inoxidabil sau galvanizat la cald

Durata de viață: 50 de ani

Specificații: TU 5260 - 001 - 27135640 - 2014

Șurubul de preț ∅ 89

Costul de instalare de la 1200 de ruble. pentru grămadă

Pret ogolovka grămadă șurub ∅ 89

Specificațiile tehnice ale șanțului cu șurub ∅ 89

Diametrul găurii: 89 mm

Grosimea butoiului: 3,5 mm

Valoarea barilului: de la 15 la 47 kg

Lungimea pilonului: 1.000 - 6.000 mm.

Diametrul lamei: 250 mm.

Grosimea lamei: 4 mm.

Greutatea capului: 2,5 - 3 kg

Dimensiune cap: 200 mm, 250 mm

Grosimea platformei: 4 mm.

Capacitate de rulment: până la 4 tone

Acoperire: oțel inoxidabil sau galvanizat la cald

Durata de viață: 50 de ani

Specificații: TU 5260 - 001 - 27135640 - 2014

Șurubul de preț ∅ 108

Costul de instalare de la 1250 de ruble. pentru grămadă

Cap de preț pentru șurubelnița 108

Specificațiile tehnice ale ștuțului cu șurub ∅ 108

Diametrul cilindrului: 108 mm

Grosimea barei: 4 mm

Valoarea barilului: de la 21 la 60 kg

Lungimea pilonului: 1.000 - 6.000 mm.

Diametrul lamei: 300 mm.

Grosimea lamei: 5 mm.

Greutatea capului: 2,5 - 3 kg

Dimensiune cap: 200 mm, 250 mm

Grosimea platformei: 4 mm.

Capacitate de rulment: de la 4 la 7 tone

Acoperire: oțel inoxidabil sau galvanizat la cald

Durata de viață: 50 de ani

Specificații: TU 5260 - 001 - 27135640 - 2014

Șurub cu prețul ∅ 133

Costul de instalare de la 1300 de ruble. pentru grămadă

Ogolovka de preț pentru piloți ∅ 133

Specificațiile tehnice ale șanțului cu șurub ∅ 133

Diametrul cilindrului: 133 mm

Grosimea barei: 4,5 mm

Valoarea barilului: de la 25 la 80 kg

Lungimea pilonului: 1.000 - 6.000 mm.

Diametrul lamei: 350 mm.

Grosimea lamei: 5 mm.

Greutatea capului: 3 - 3,5 kg

Dimensiune cap: 200 mm, 250 mm

Grosimea platformei: 4 mm.

Capacitate de rulare: de la 7 la 10 tone

Acoperire: oțel inoxidabil sau galvanizat la cald

Durata de viață: 50 de ani

Specificații: TU 5260 - 001 - 27135640 - 2014

Cu excepția transportului maritim

Cu excepția transportului maritim

Cu excepția transportului maritim

Cu excepția transportului maritim

Cu excepția transportului maritim

Compania SV-Mosfundam oferă servicii de instalare pentru șanțuri pentru o casă veche. Catalogul prezintă produsele proprii, iar personalul este format din specialiști certificați, care garantează calitate și prețuri scăzute.

Când trebuie să înlocuiți fundația veche?

Screpele pentru o casă veche permit reconstrucția bazei ieftin și rapid. Reparația fundației este necesară pentru următoarele încălcări:

 • clădirea sa răsuci în lateral;
 • au apărut daune și fisuri;
 • deformare formată;
 • dacă pe pereți au apărut fisuri, atunci acesta este un motiv imediat pentru repararea sau înlocuirea fundației.

Încălcările pot fi cauzate din diverse motive:

 • condițiile climatice - inundații permanente și inundații;
 • nici o armare nu a fost făcută prin turnarea betonului în timpul instalării fundației pentru casa veche;
 • proiectul a fost proiectat inițial incorect și sarcina a fost calculată;
 • utilizarea materialelor de construcție de înaltă calitate și a încălcărilor tehnologiei de instalare;
 • Izolarea slabă a suporturilor, care a dus la formarea de coroziune.

O nouă fundație cu șurub pentru o casă veche poate fi înlocuită prin ridicarea structurii sau prin instalarea unui câmp nou și prin mutarea clădirii, a doua opțiune fiind mult mai scumpă.

Sunați-ne: 8 (495) 720-45-40 sau comandați un apel

Plushuri ale noii fundații pe pilele de șurub sub casa veche

La o privire mai atentă, pot fi identificate următoarele avantaje:

 • prețul de lucru și pilele de șurub sub vechea casă vor fi mai scăzute în comparație cu costul bazei banda;
 • reparațiile se pot face pe tot parcursul anului;
 • instalarea se face chiar și în condiții de îngheț;
 • nu este nevoie să dezasamblați clădirea;
 • după instalarea grămelor șuruburilor sub vechea casă, nu există nici un proces de contracție;
 • durata de viață ridicată.

Sunați-ne: 8 (495) 720-45-40 sau comandați un apel

Principalele etape de instalare a casei vechi pe fundația piloților

În primul rând, un specialist de la SV-Mosfund pleacă spre site pentru a identifica motivele pentru înlocuirea noii fundații a casei vechi, determinând domeniul de activitate și bugetul.

Prețul de instalare a fundației pe piloți pentru o casă veche privată include următoarele etape de lucru:

 • în loc sunt livrate materiale de construcții pe echipamente speciale;
 • pilele de la doi pereți opuși unul față de celălalt se efectuează;
 • clădirea este ridicată la înălțimea necesară cu ajutorul cricurilor hidraulice;
 • personalul nostru evaluează starea coroanei inferioare, dacă este necesar, a efectuat o înlocuire parțială sau completă;
 • pilele se scufundă de-a lungul perimetrului;
 • -piloții sunt legați de un canal;
 • -jgheaburi sudate;
 • vechea bază este dezmembrată parțial sau complet, în funcție de stare;
 • clădirea cade pe o nouă fundație.

Toate lucrările se efectuează în conformitate cu codurile de construcție, iar în ultima etapă, după semnarea certificatului de acceptare, clientul primește o garanție de mai mulți ani!

Cum să ridici o casă pe piloți cu șuruburi: puneți pilele de șuruburi sub casa veche

Nici o clădire nu poate fi folosită pentru totdeauna. Acest lucru este valabil mai ales pentru case particulare, care au fost construite acum câteva decenii. Punctul slab al acestor clădiri este fundația, care, atunci când este distrusă, duce la deformarea întregii structuri ca întreg. Dar pentru a împiedica acest lucru, este destul de posibil să ridici o casă pe piloți cu șuruburi; șanțurile sub o casă veche pot fi puse chiar și fără ajutorul specialiștilor. Ca rezultat, viața vechii clădiri va crește semnificativ.

Când ar trebui să fie ridicată o casă pe grămezi?

Desigur, dacă există mici fisuri în fundație, atunci acesta nu este un motiv pentru repararea pilonului. Dar dacă s-au produs schimbări mai grave în structura fundației, instalarea de piloți nu poate fi evitată. Aceste modificări includ:

 1. Numeroase crăpături mari.
 2. Distrugerea parțială a fundației.
 3. Strângeți sau îngrijiți partea.
 4. Deformarea cauzată de umiditate sau rădăcini de plante.

Cea mai gravă etapă a problemelor cu fundația este deformarea pereților casei. În această situație, fără a instala grămezi doar nu se poate face.

Plan general de lucru

Pentru a repara fundația în acest fel, trebuie să ridicați casa la înălțimea de care aveți nevoie cu ajutorul unor mufe puternice. După aceea, ar trebui să puneți blocuri sau dude din lemn masiv sub pereții și colțurile casei pentru a vă asigura de situații de urgență.

Apoi, ar trebui să fie înșurubat în grămadă de sol la adâncimea necesară. După aceea, este necesară sudarea barelor de canal la aceste grămezi pentru a crește suprafața de susținere pe ele. Ultimul pas în realizarea acestor lucrări este de a coborî casa pe piloți. În consecință, clădirea dvs. va fi într-o poziție adecvată și de nivel îndelungat.

Cum să evitați deteriorarea în timpul ridicării?

Din moment ce casele private nu sunt proiectate pentru a fi ridicate, atunci când coborâm pereții, mă pot abate de la poziția lor anterioară. De exemplu, atunci când ridica un zid de 3 metri înălțime de 20 cm, abaterea poate fi de până la 8 cm. Aici totul depinde de vârsta și starea casei.

Pentru a preveni astfel de deviații de la provocarea de daune, 20-30 cm ar trebui să fie dezasamblate. Podeaua în jurul cuptorului și plafonul de la mansardă lângă teava. Iar în casele deosebit de dărăpănate trebuie să scoateți ușile și să scoateți ferestrele din deschideri. De asemenea, atunci când ridicați case cu un cric, se aplică resturi speciale. Acestea sunt benzi metalice durabile din oțel care sunt atașate pe pereții casei pe verticală. Ele dau peretelui o rigiditate suplimentară care îl protejează de mișcare în timpul ridicării.

În plus, este necesar să ridicați casa fără probleme și fără ciocniri ascuțite. Dacă înălțimea de ridicare trebuie să fie mai mare de 15 cm, atunci întregul proces trebuie împărțit în mai multe "vizite". În timpul fiecăruia dintre care aveți nevoie pentru a "lua bara" nu mai mult de 5-10 cm.

Programe de proces

Pentru ca mufele dvs. să reziste încărcăturii, trebuie să calculați greutatea la domiciliu. Acest lucru se poate face cunoscând dimensiunea și densitatea materialului din care este fabricat. Puteți găsi toată teoria necesară în cursul fizicii școlare.

Pentru a facilita structura este necesar să se facă toate mobilierul. De regulă, greutatea ustensilelor de uz casnic chiar și în cantități destul de substanțiale. Înainte de a lucra, asigurați-vă că ați deconectat de la casă (sau dezasamblați) toate extensiile care se pot ridica pe piloții cu șuruburi. Această structură poate include: o verandă, o verandă, o cameră de depozitare pentru depozitarea obiectelor vechi etc. Distanța dintre piloți nu trebuie să fie mai mică de 1,5, iar adâncimea de înșurubare a acestora ar trebui să fie mai mare decât nivelul mediu de înghețare a solului. În caz contrar, noua fundație va repeta soarta celor vechi.

Partea cea mai dificilă a întregului proces este pregătirea și ridicarea casei. Și repararea casei vechi cu grămezi de șurub poate dura doar 1-2 zile. Prin urmare, aceste lucrări nu vă vor viola viața obișnuită. De asemenea, întregul proces nu necesită implicarea unor echipamente grele și costuri grave de numerar.

Pe această bază, rezultă că ridicarea unei case pe suporturi cu șurub nu este o întreprindere exotică care ne-a venit din străinătate, ci o opțiune reală de a prelungi viața vechii clădiri. Și dacă respectați pe deplin toate condițiile necesare pentru lucrare, atunci casa pe picior nu va mai fi în pericol de prăbușire. Nu este recomandat să reconstruiți fundația pe cont propriu, motiv pentru care vă puteți întoarce întotdeauna la profesioniști.

Șuruburi sub casă: proprietăți și caracteristici

Fundamentele de case din lemn sunt un tip relativ tânăr de fundații, care apar doar la începutul secolului al XX-lea. Inițial, această metodă a fost utilizată în construcția fortificațiilor militare, însă eficacitatea acesteia nu a fost ignorată de dezvoltatorii de case private din întreaga lume.

Principalul și singurul material pentru acest tip de fundație este o grămadă de șuruburi. Despre aceasta, precum și despre posibilitățile de aplicare a acesteia și vor fi discutate în continuare.

Caracteristicile aplicării și ale dispozitivului de șuruburi

Proiectarea unei grămadă de șuruburi este o țeavă longitudinală de metal integral, la un capăt al căruia sunt atașate lame șuruburi, iar pentru ușurința lucrărilor de instalare sunt gauri găurite pe cealaltă.

Deoarece țevile îngroșate sunt proiectate să reziste la sarcini grele, oțelul de o calitate nu mai mic de 10 și o grosime de 4 mm este utilizat ca material pentru fabricarea lor. Lamele șurubului sunt realizate din oțel de calitate 3 cu o grosime de 4 mm până la 6 mm. La amplasarea lamelelor cu șurub, conducta are un capăt conic pentru a facilita intrarea în sol. Diametrul structurii pilonului poate fi arbitrar, în funcție de domeniul de aplicare al grămezii:

 • Pentru gardurile ușoare realizate din plasă sau altă construcție ușoară, se utilizează o grămadă cu diametrul de 57 mm.
 • Diametrul de 76 mm este utilizat în piloni destinați instalării de garduri de profil metalic.
 • Țevi cu un diametru de 89 mm au fost utilizate pentru fabricarea de piloți pentru structuri mai pline - verande, chioscuri, garduri din caramida
 • Atunci când se construiesc case pe tehnologii de cadru, structuri de cherestea și pentru clădiri ușoare din blocuri de spumă, se utilizează țevi de balast cu diametrul de 108 mm
 • 133 mm - acest diametru este recomandat pentru grămezi pentru case din blocuri de spumă, argilă expandată și structuri din cărămidă
 • În construcția de clădiri industriale, poduri, hangare și alte structuri grele, se folosesc grămezi cu diametrul de 159 până la 325 mm.

Dimensiunile standard ale piloților sunt 1,65 metri lungime, 1,8 metri lungime și 2,0 metri lungime și 2,5 metri lungime, din categoria piloților scurți. Modelele mai lungi, începând de la 2,5 metri lungime, au un pas de 0,5 metri și pot ajunge la o lungime maximă de 11,70 metri.

Sfat! În unele cazuri, parametrii șablonului nu sunt suficienți și grămada trebuie să fie prelungită puțin. În acest caz, trebuie să păstrați indicatorii de rezistență. Acest lucru este realizat prin obligatorie (!) Utilizarea unui cuplaj metalic pe îmbinările sudate ale țevilor.

Avantajele fundamentării fundației asupra șanțurilor de șuruburi sunt reduse la caracterul practic al funcționării acestora, disponibilitatea procesului de fundație și reducerea costurilor fundației. Printre alte laturi avantajoase ale acestor tipuri de fundații se mai notează:

 • Fundațiile pe piloni sunt extrem de rezistente la acțiunea eroziunii solului - aceasta este facilitată de un tratament special al lamelor și a bazei grămezii
 • Posibilitatea de a construi baza casei în zone cu un orizont înalt de apă subterană - partea de lucru a grămezii va fi mai adâncă decât a apei subterane
 • Șanțurile de șurub pot fi folosite pe aproape toate tipurile de sol. O excepție poate fi zona de pietre datorită dificultății de forare a rocilor grele.
 • De asemenea, relieful nu joacă un rol decisiv atunci când se utilizează acest material pentru fundație - nivelul subsolului de-a lungul întregului perimetru al bazei va fi același, iar adâncimea de instalare a piloților va depinde de caracteristicile de relief.
 • Ușurința lucrărilor de instalare și intensitatea scăzută a forței de muncă a procesului
 • Posibilitatea înființării dispozitivului în orice anotimp
 • Universitatea șanțurilor de șuruburi. Șanțurile de șuruburi pot fi utilizate atât pentru construcția de noi clădiri, cât și pentru reconstrucția celor vechi cu înlocuirea fundației, care va fi menționat mai târziu

Înainte de a construi orice tip de casă, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu toate minusurile sale. Dezavantajele locuințelor canadiene pot duce la probleme grave în viitor dacă nu știți despre ele în avans.

Poate că, luând în considerare toate avantajele și dezavantajele blocurilor de beton din spumă din acest articol, veți face o alegere în favoarea construirii acestui tip de casă.

Și un alt avantaj al pilelor de șuruburi, evaluate de dezvoltatori, care trebuiau să efectueze lucrări de construcție într-un spațiu limitat - este capacitatea de a instala fundația într-o zonă mică. Apropierea mai multor construcții sau a unor structuri finisate nu va deveni un obstacol în procesul de așezare a fundațiilor șanțurilor de șuruburi.

Avertizare. Nu instalați grămezi de șuruburi sub casele în care intenționați să faceți o cameră de subsol cu ​​o întindere adâncă!

Caracteristicile tehnologice ale fundațiilor cu șanțuri și șuruburi

Acest tip de fundație diferă în mod favorabil de alte tipuri de fundații în simplitatea dispozitivului prin accesibilitatea și eficiența acestuia. Este posibilă instalarea manuală a ștuțurilor cu șuruburi și cu ajutorul unor echipamente speciale.

Folosind exemplul de a construi o fundație pentru o casă de cărămidă, putem lua în considerare procedura de stabilire a acestei fundații.

Înainte de a începe lucrările pregătitoare, trebuie să pregătiți șanțurile adecvate sub caramida. Lungimea acestora va fi aleasă pe baza compoziției solului și a altor indicatori. Dar diametrul este mai bine pentru a determina imediat. Pentru construcția de case din cărămidă, cea mai bună alegere vor fi șanțurile cu un diametru de 133 mm și diametrul corespunzător al lamelor elicei. Oțelul astfel de piloți pentru o casă de cărămidă ar trebui să aibă o marjă de siguranță de invidiat, astfel încât să puteți lua grămezi de gradul 10 și mai sus.

După marcarea amplasamentului și planificarea amplasării fundației, este necesar să se calculeze în funcție de numărul de grămezi și de dimensiunile acestora.

Imediat după aceasta, este necesară găurirea. Acest lucru va permite identificarea tuturor indicatorilor tehnologici ai șantierului, inclusiv înălțimea orizontului apelor subterane, adâncimea înghețului, proprietățile și structura solului de pe amplasament și alți indicatori.

Este important! Câmpul de testare trebuie să fie adâncimea maximă la care va fi instalată grămada în cel mai adânc loc.

Apoi începe instalarea reală a grămadei șuruburilor. În jurul perimetrului, conform marcajului, grămada este răsucite la o adâncime de cel puțin un metru și jumătate. În același timp, este necesar să se asigure că lamele de elice trec straturile de depuneri de turbă și stratul de sol inundat - dacă acestea există în structura solului. Adâncimea maximă de instalare a piloților este guvernată de caracteristicile structurii și parametrilor solului de pe amplasament.

În timpul instalării tuturor structurilor de pilon, trebuie să vă asigurați cu atenție că capetele superioare ale piloților sunt la același nivel orizontal, formând o bază. În caz de discrepanță, este necesar să se taie capetele prea mult sau să se încerce să se adâncească astfel de grămezi chiar mai mult în adâncimea pământului. Dacă capetele piloților care se extind de la sol sunt prea scurți, conductele suplimentare trebuie sudate la nivelul dorit.

Următorul pas este de a consolida grămezi și de a le face mai durabile. În acest scop, spațiul gol al conductei de armare este mai întâi armat cu armătură cu un diametru de 3,0 mm, după care spațiul de umplere este umplut cu beton și strâns strâns până la nivelul inferior al grămezii și sunt excluse formațiuni de aer din masa de beton.

Spațiul dintre teava și pământ este acoperit cu sol și deșeuri de construcție și este, de asemenea, umplut cu atenție. Sfaturi de metal sunt instalate la sfârșitul piloților, și o aranjare este aranjat pe ele.

Alegerea tipului de fundație depinde de ce fel de casă veți construi. Fundația pentru o casă canadiană poate fi orice, dar nu orice fundație va fi o soluție rațională.

Pentru caracteristicile fundației pentru un bloc de beton spumă, citiți acest articol și pentru casele din lemn aici.

Atunci când alegeți o fundație, luați în considerare fiabilitatea structurii în procesul ulterior de funcționare, precum și cheltuielile bugetare. Dar nu salvați prea mult fundația!

Utilizarea pilelor de șurub sub casă finită

Deoarece instalarea fundației nu este prea laborioasă și nu necesită o cantitate mare de spațiu liber, fundația cu șaibă este ideală pentru înlocuirea fundației unei case vechi. În locurile în care există probleme cu structura solului, puteți utiliza fundația cu șuruburi și pentru case noi finisate.

Tehnologia instalării lor este aproape aceeași cu cea descrisă pentru cărămidă. Dificultatea poate fi aceea de a ridica întreaga structură a casei. Pentru a face acest lucru, utilizați mufa obișnuită de mașină. La început, o parte se ridică, iar piloții se adâncesc, iar toate grămezile sunt legate de un canal metalic.

Procedurile ulterioare se repetă de la celelalte trei părți.

Atenție! Atunci când se construiește șanțuri pentru o casă veche, trebuie să se țină seama de păstrarea integrității structurii. În astfel de cazuri, este mai bine să ridicați o parte a casei cu două sau trei cricuri instalate la colțurile clădirii sau în mai multe locuri de-a lungul peretelui.

Pentru ca casa să nu fie supusă unei denaturări pentru o lungă perioadă de timp, ar fi mai bine să accelerați procesul de instalare a pilelor cu șurub folosind echipamente speciale.

Șuruburi în casa veche

De ce reconstrucția vechii fundații? Nu contează cât de bună este casa ta, totuși, totul tinde să devină vechi și să devină inutil. Această regulă se aplică fundației, care este suportul întregii structuri. Prin urmare, să vă faceți griji mai bine despre starea lui în avans.


Fundația casei vechi se poate târî sau se poate muta în lateral, blocurile sale se pot dispersa, cu timpul apar crăpături și distorsiuni. În cazuri mai complicate, poate apărea șocul pereților lagărului, ceea ce va duce la prăbușirea casei vechi. Specialiștii companiei noastre, care elimină rapid astfel de dificultăți cu ajutorul piloților cu șuruburi, pot face față acestui moment neplăcut. În viitor, acest lucru va arăta ca o înlocuire a fundației existente cu o fundație piloți.

Ridicăm casa veche cu grămezi de șuruburi

Tehnologia de reparare a fundației se desfășoară în etape. În prima etapă a reconstrucției temeliei casei vechi, casa este ridicată, separarea sa de fundație. Specialiștii noștri obțin rezultatul dorit cu ajutorul unor mufe puternice folosite în complex. Aceasta este urmată de dezmembrarea completă sau parțială a fundației depășite. După ce au fost finalizate toate acțiunile necesare, pilele de șuruburi sunt strânse, canalul este sudat, iar casa este coborâtă pe fundația nou creată.

Care sunt avantajele utilizării grămelor de șuruburi? Durata unui astfel de proiect variază de la o zi la o săptămână, unde factorul determinant este complexitatea lucrării. Metodele clasice de reparații ale fundației sunt inferioare metodei noastre folosind grămezi de șuruburi. Veți fi plăcut surprinși de timpul de reparare, de costul dublu, de resursele fizice și de costurile materialelor. Reconstrucția de înaltă calitate a fundației va sta la baza menținerii stării sale bune timp de mulți ani.

De ce oprește alegerea dvs. la compania noastră? Popularitatea destul de ridicată a fundației cu șaibă, costul optim și cel mai scurt timp de implementare au determinat direcția companiei noastre. Specialiștii de înaltă calificare sunt gata să vă ajute să îndepliniți orice sarcină de orice complexitate. O abordare competentă și atentă a fiecărui client indică faptul că apreciem fiecare client și executăm în mod responsabil munca atribuită.

Înlocuirea subsolului sub casa de lemn

În timp, construcția se poate micșora. Acest lucru se datorează încălcării tehnologiei de construcție, îmbătrânirii naturale, condițiilor geologice și climatice. Ridicarea casei cu înlocuirea fundației este o opțiune destul de comună pentru reparații majore. Există și alte modalități de a restabili integritatea fundației clădirii. Înainte de a începe lucrul, principalul lucru este să determinați în mod corect gradul și cauza contracției clădirii. Uneori doriți să schimbați întreaga structură a bazei sub casă.

Metode de înlocuire și reparare a fundației

Cea mai populară metodă de înlocuire a fundației este ridicarea casei pe cricuri. Pot avea nevoie de 2-4 până la 10-12 bucăți. Ridicați structura, instalând cricuri pe ambele părți ale unui perete. Ridicarea în diagonală nu este permisă.

Într-o singură mișcare, ele ating o înălțime de 1,5-2 cm, nu mai mult. Suporturile temporare sunt inserate imediat în spațiu. În locurile de deformare a marginilor inferioare ale casei de busteni sunt instalate cricuri suplimentare.

O altă metodă implică îndepărtarea unui strat de sol sub casă, cu o grosime de 200-250 mm. După aceea, înlocuiți jantele de lemn și efectuați reparații la baza casei.

Consumatoare de timp și care necesită metode de aptitudini speciale includ dezasamblarea completă a pereților pentru o abordare convenabilă a fundației. După aceasta, reparați sau înlocuiți complet structura de bază. Apoi pereții sunt reasamblați, înlocuind elementele putred și deformate.

Dacă uzura este minoră, re-decorarea poate fi suficientă. Aceasta este metoda cea mai ieftină de recuperare.

Ce fel de bază să alegeți

Se întâmplă ca vechea fundație să fie nefuncțională și înlocuirea completă a acesteia este necesară. Înainte de a înlocui fundația sub vechea casă de lemn, trebuie să decideți ce tip de fundație este cel mai potrivit pentru aceste condiții geologice și tipul de construcție.

Tipurile de fundații și caracteristicile acestora sunt prezentate în tabel:

Tipul de fundație pentru o casă din lemn este ales în funcție de mai mulți factori. Dacă este dificil să luați o decizie și să calculați toate încărcăturile pe cont propriu, este mai bine să vă adresați profesioniștilor care vă vor ajuta să alegeți corect.

Înlocuirea fundației

Înlocuirea și repararea fundației necesită cunoștințe și răbdare. Pentru a nu distruge complet clădirea, trebuie să faceți munca încet, respectând cu strictețe tehnologia.

Cricurile pot fi închiriate la depozitul feroviar, acestea ar trebui proiectate pentru a ridica încărcăturile cu greutatea de 10 tone.

Sub formă de elemente de susținere pot fi utilizate cărămizi, bare și plăci puternice.

Înainte de a ridica clădirea casei, greutatea sa este cât mai ușoară posibil. Dezasamblați podelele, realizați mobilierul și toate articolele de uz casnic.

Sub cricuri se realizează baza sub formă de pătrat de lemn cu laturi de 50 x 50 cm.

așezări

Pentru ca o fundație nouă să servească drept bază fiabilă pentru o clădire pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să se calculeze corect parametrii acesteia.

Atunci când se calculează necesitatea de a lua în considerare:

 • nivelul de înghețare a solului;
 • proximitatea surselor subterane;
 • activitate seismică;
 • complot relief;
 • tipul de sol;
 • o mulțime de casă.

Sub pereții portanți, fundația este îngropată cu nu mai puțin de 500 mm, iar sub pereții despărțitori nu mai puțin de 400 mm.

Ridicând casa

Creați un site pentru mufe. Instalați-o, puțin mai adânc în pământ, la o distanță de 50 cm de colțurile clădirii. Cricurile sunt fixate pe un suport din lemn.

Cherestea ca un agent de reținere păstrează structura casei.

În același timp, pe ambele părți, acestea sunt ridicate la o înălțime de cel mult 2 cm într-o singură mișcare. Jack-urile sunt plasate în locuri unde lemnul nu și-a pierdut puterea. Nu este posibilă instalarea dispozitivelor de ridicare în locuri stricate.

Pentru transferul corect al încărcăturii pe busteni este necesar să se asigure instalarea plăcilor metalice care îndeplinesc funcția de garnitură.

Închideți imediat elemente de susținere durabile în decalajul rezultat. Ridicați, în mod alternativ, toți pereții până când ajungeți la înălțimea dorită. Verificați stabilitatea clădirii, nu trebuie să cosiți. Fixați cu fermitate nivelul dorit prin instalarea așternutului.

Demontarea vechii fundații

După ridicarea și fixarea casei din lemn, fundația este reparată sau demontabilă. Aceste lucrări sunt destul de ușor de făcut cu propriile mâini, aveți nevoie de câțiva ajutoare și instrumente simple: resturi și un ciocan de sanie.

Dacă dezasamblați cu atenție fundația veche, atunci materialele care au rămas intacte pot fi utilizate pentru lucrări de construcție ulterioare.

Ce trebuie să știți

Gradul de contracție a casei depinde de tipul de sol și de nivelul surselor subterane. Dacă sunt aproape de suprafață, în jurul perimetrului casei ar trebui să fie prevăzut un sistem de drenaj.

Dacă solul este predispus la alunecări de teren, acesta este întărit. Pentru aceasta, se toarnă zona din jurul subsolului cu un amestec de sticlă lichidă cu apă sau se toarnă puțuri mici și se toarnă rășină în ele.

Dacă apa subterană este apropiată, umflarea pe timp de iarnă a solului va fi mult mai mare. Înghețarea apei subterane crește în volum și împinge tot ce este în ea din sol. Când se dezghetează, volumul de apă scade și se produce contracția.

Montarea fundației pe șanțuri

Dacă vă decideți să construiți o fundație nouă pe șanțuri, trebuie să calculați lungimea și diametrul lor. Nu ar trebui să economisiți bani pe material, deoarece fiabilitatea și siguranța casei depind de calitatea acesteia.

Pentru construcția fundației unei case mici de lemn vor fi necesare 8-12 suporturi pentru șuruburi.

 1. După ridicarea și fixarea construcției casei sub pereții de lagăr și pereții despărțitori, sunt așezate grinzi I. Sunt tăiate mai mult decât lungimea estimată de 5-7 cm. În viitor, vor îndeplini funcția de grilă.
 2. În perechi, la o distanță de 300-400 mm de pereți, se înșurubează șuruburile, care constituie suportul pentru grinzi. Asigurați-vă că structurile sunt situate clar în nivel.
 3. Pentru a da putere și pentru a proteja împotriva coroziunii, cavitatea de umplutură este turnată cu beton.
 4. La marginea superioară a suportului pus pe vârf, și deja pe el atașați grilă canal.
 5. Demontați vechea bază.
 6. Coborâți cu grijă casa.
Ridicând casa.

Coloană de bază montată pe aceeași tehnologie cu instalarea fundației șuruburilor. Singura diferență este că trebuie să săturați puțuri sub stâlpi, care ulterior sunt turnați cu beton sau așezați cu cărămizi.

Montarea piciorului

Pregătiți site-ul, îndepărtați resturile, rădăcina plantelor, îndepărtați praful.

Instrucțiuni privind modificarea fundației unei case vechi din lemn cu propriile mâini:

 1. Săpați o groapă sub nivelul de înghețare a solului și sub locul vechii baze. Forma șanțului ar trebui să fie în formă de U, astfel încât să fie convenabil să se retragă colivia de armare și să se facă un fascicul.
 2. Se toarnă pe fundul nisipului, un strat de 150 mm. Umezit, compactat. Se toarnă un strat de moloz, este bine zdrobit.
 3. Ele leagă tije de metal cu o secțiune transversală de 12-16 mm în două rânduri longitudinale conectate de punți verticale.
 4. Faceți cofrajul plăcilor, acesta va servi ca formă pentru turnarea mortarului de ciment.
 5. Se toarnă soluția de beton. În același timp, asigurați deschideri pentru instalarea cricurilor pentru a coborî clădirea.
 6. După ce este complet vindecat, cofrajele sunt dezmembrate.
 7. Suporturile temporare sunt atașate fundației turnate. Începeți lucrul la înlocuirea fundației de cealaltă parte.
 8. Deschiderile pentru cricuri au caramida.
 9. Verificați integritatea jantelor inferioare și a plăcilor de podea. Cu daunele existente, trebuie să reparați elementele deteriorate. Tăiați zonele putred și deteriorate, înlocuiți-le cu altele noi.
 10. Realizarea lucrarilor de impermeabilizare a fundatiei si a subsolului cladirii.
 11. Coborâți ușor și ușor casa spre o nouă fundație.

Există o altă tehnologie, conform căreia, la început, coloanele de susținere sunt turnate în colțurile clădirii casei și apoi după uscare casa este susținută de ele și banda de beton este montată în jurul întregului perimetru. Toți ceilalți pași corespund secvenței de mai sus.

Cum puteți restaura și ridica casa, puteți vedea în videoclip:

Înlocuirea și întărirea fundației sub o casă din lemn în picioare

În timp, orice fundație poate fi deteriorată sau distrusă complet. Deformarea de bază conduce la multe consecințe nedorite: distorsiunea casei, blocarea ferestrelor și ușilor, apariția fisurilor în material. Înlocuirea, restaurarea și întărirea fundației sub o casă din lemn ajută la extinderea semnificativă a duratei de viață a structurii, precum și la evitarea consecințelor negative enumerate.

Tipuri de baze

Indiferent de ce tip de fundație pentru o casă de lemn va fi ales, acesta trebuie să facă față în totalitate următoarelor funcții:

 • cu toate sarcinile care sunt asociate cu mișcarea sezonieră a solului, de exemplu, cu slăbirea solului;
 • trebuie să rămână stabilă și să nu își modifice poziția orizontală pe întreaga perioadă de construcție și funcționare a clădirii;
 • trebuie să garanteze impermeabilizarea structurii în timpul inundațiilor, precum și să protejeze materialele din apele subterane.

Caracteristicile fundației sunt, de asemenea, influențate în mod direct de factori precum:

 • adâncimea înghețării sezoniere și așternutului straturilor de sol;
 • nivelul apei subterane;
 • Înălțimea medie a inundațiilor de primăvară din zonă.

În funcție de material, tipurile de bază sunt piatră (dărâmături, cărămidă, bloc), precum și beton armat turnat și grămezi (pe azbest-ciment sau țevi metalice).

Prin proiectare, baza este coloană, bandă sau grămadă.

 • Panglica de fund este considerată cea mai fiabilă și durabilă opțiune care poate netezi unele greșeli făcute în procesul de construcție. Cu toate acestea, montarea unei astfel de baze este destul de dificilă.
 • Coloana de bază pentru a construi un pic mai ușor și mai ieftin decât banda. Cu toate acestea, dacă pe teren solul tinde să se îndoaie, să se micșoreze sau să fie inundat, atunci este mai bine să alegeți un alt tip de fundație.
 • Piloți fundație este excelent pentru soluri ușoare în mișcare. Cu toate acestea, construcția sa necesită utilizarea unor piloți specifici și punerea în aplicare a lucrărilor plictisitoare, care nu pot fi efectuate în toate locațiile.

Reguli de erecție

panglică

O astfel de fundație este realizată din cărămidă, bloc de lut, pietriș, blocuri din beton armat sau monolit. Ar trebui să ruleze o bandă continuă sub toate structurile structurii. Acest lucru este necesar pentru ca greutatea să fie distribuită uniform pe toată suprafața bazei. Montarea se face cu ajutorul unui mortar de ciment-nisip, înălțimea subsolului ar trebui să fie cuprinsă între 50 și 80 cm, 30 cm ar trebui să cadă pe partea îngropată și 20-50 pe suprafața deasupra solului.

În cazul în care parcela se înece foarte mult, partea de subsol poate fi făcută mai mare.

Pentru a fixa coroana unei case din lemn, tije filetate sau colțuri laterale sunt instalate în fundație. Apoi asamblați grila de armare, tije metalice netede, sârma groasă de fier sau țevi mici. Râul este așezat pe fundul unui șanț pregătit anterior în două rânduri la o distanță de aproximativ 10 cm de cofraje, iar distanța dintre tije ar trebui să fie de aproximativ 50 cm.

În funcție de adâncime, poate fi:

 • adâncime - pentru clădiri masive cu mai multe etaje;
 • adâncime adâncă - pentru o casă de lemn cu o singură etapă;
 • nu îngropate - pentru construcțiile ușoare.

în formă de coloană

Acest tip de bază este ales dacă straturile superioare ale solului de la amplasament nu pot oferi suport fiabil pentru fundația benzii. Stâlpii sunt realizați din cărămidă, blocuri sau beton armat. Lățimea lor ar trebui să fie mai mare decât grosimea pereților casei cu aproximativ 20-30 cm, iar înălțimea - de 3 ori lățimea. Cea mai mare parte a înălțimii stâlpilor, de obicei, cade pe partea de sus.

Distanța dintre stâlpii fundației în jurul perimetrului casei ar trebui să fie de 2-2,5 metri, în timp ce acestea trebuie să fie instalate sub colțurile deschise sau închise ale casei, intersecțiile și convergențele coloanelor interne.

Tehnologia de construcție a coloanei de bază pentru o casă de lemn implică mai multe etape:

 • crearea unui aspect de pilon;
 • pregătirea unui șanț în jurul perimetrului casei;
 • betoniere;
 • instalarea bolțurilor și colțurilor pentru montarea primei coroane;
 • punerea stratului de impermeabilizare pe secțiunile stâlpilor.

Partea superioară a stâlpilor de fundație este legată de grinzi orizontale din beton armat, care formează baza casei.

grămadă

Baza similară poate fi stabilită în toate sezoanele anului. Este perfect pentru solurile mobile, se distinge prin viteză și instalare ieftină. Există două tipuri de fundație piloți.

plictisit

Pentru a le instala, va trebui să găuriți mai multe găuri în sol cu ​​un diametru de aproximativ 20 cm la o distanță de 2 m unul față de celălalt. Este important să instalați grămezi în colțurile deschise și închise ale perimetrului clădirii, punctele de convergență și intersecția pereților. Apoi este necesar să se coboare țevile de azbest-ciment de dimensiuni corespunzătoare în orificiile pregătite și să se alinieze înălțimea țevilor la parametrii doriți. După aceea, ar trebui să coborâți cele trei tije de armare în țeavă și să toargeți tot betonul cu el. Rămâne doar să montați tijele și ancorele filetate pe capătul superior al structurii.

răsucire

Proiectul său implică înșurubarea grămezii în sol la adâncimea necesară. Piloții pot fi șuruburi, din țevi de fier cu vârf, lame și vârf.

distrugere

Practica arată că din toate subsolurile listate, vechea coloană de bază se prăbușește cel mai adesea. Distorsiunile pereților, dificultățile de deschidere a ușilor și a unei ferestre, blocarea unei părți a casei într-o anumită direcție demonstrează probleme cu fundația.

motive

Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente cazuri care indică probleme cu fundația.

 • Uzura grea a construcțiilor vechi. Acest lucru este evidențiat prin zidăriile și cărămizile care se prăbușesc, lemnul putred și alte defecte.
 • Distrugerea postului de sprijin. Dacă cel puțin unul dintre stâlpi este rupt, structura clădirii poate fi deformată. Prin urmare, acest lucru nu ar trebui să fie permis - este necesar să se ia imediat măsurile corespunzătoare.
 • O aliniere greșită. Acest lucru poate apărea din cauza calculelor incorecte și a erorilor în construcții.
 • Apariția de crăpături și chipsuri în baza benzii. Încălcarea solidității bazei poate duce la distorsiuni ale casei.
 • Omiterea jurnalului pe teren. Aceasta se întâmplă de obicei după mai mulți zeci de ani de funcționare.

Aceste consecințe se pot manifesta ca urmare a erorilor în construirea fundației sau în dărăpănarea acesteia.

Determinarea gradului

Dacă găsiți cel puțin unul dintre aceste motive, trebuie să vă gândiți la repararea sau înlocuirea fundației. Dar mai întâi trebuie să invitați un specialist pentru a face o concluzie exactă cu privire la necesitatea unei astfel de lucrări și, de asemenea, să clarificați că este mai înțelept să refaceți fundația vechii clădiri sau să construiți o nouă clădire.

Când aveți nevoie doar de reparații?

Înlocuirea completă a fundației sub o casă din lemn în picioare este o procedură destul de radicală, consumatoare de timp și costisitoare. Prin urmare, trebuie să verificați periodic starea bazei pentru a evita problemele grave, deoarece reparația materialului este mult mai ușoară, mai rapidă și mai ieftină. De exemplu, dacă se găsesc fisuri mici în fundație, este suficient să le umpleți cu ciment pentru a evita deteriorarea ulterioară.

Dacă casa a aruncat o privire vizibilă, iar baza a rupt astfel integritatea, este necesară o alterare completă.

Repararea și consolidarea fundației se efectuează în aceste cazuri dacă:

 • gradul de diminuare a clădirii deasupra normelor admise;
 • este necesară construirea unui al doilea etaj;
 • designul este în mod constant afectat de orice vibrații.

Consolidarea se face prin instalarea micropilelor, cimentarea, renovarea zidăriei, extinderea tălpii casei și alte metode disponibile. Astfel de manipulări vor ajuta la scăderea crăpăturilor care au apărut și la distribuirea uniformă a încărcăturii pe bază atunci când casa este în picioare.

Cum să înlocuiți complet?

Dacă vechea fundație este mult diminuată și nu mai poate face față funcțiilor sale, ea trebuie complet înlocuită cu una nouă.

mijloace

Mai jos sunt câteva modalități de a reconstrui terenul.

 • Frumusețe. Această metodă nu necesită costuri mari de numerar, prin urmare, este cea mai accesibilă. Aceasta implică înlocuirea părților distruse sau putrezite ale subsolului cu un element din lemn. Cu toate acestea, această metodă nu este adecvată pentru înlocuirea unei baze complete.