Cum să izolezi subsolul casei în exterior

Alegerea modului de izolare a subsolului casei în exterior trebuie să acordați atenție caracteristicilor clădirii însuși, fundației construite sub ea și să clarificați proprietățile celor mai populare materiale folosite pentru a efectua lucrările viitoare.

Izolarea subsolului necesită alegerea unei izolații de înaltă calitate în funcție de condițiile climatice din regiunea în care se află clădirea. În plus, izolarea de înaltă calitate și bine realizată a bazei din exterior asigură siguranța, rezistența la umiditate, temperaturile ridicate și joase, deteriorarea mecanică.

Pentru a obține efectul, este necesar să se respecte tehnologia și procedura de efectuare a manipulărilor.

Alegerea izolației termice

Încălzirea subsolului subsolului se face folosind materiale care diferă:

 • densitate mare;
 • conductivitate termică scăzută;
 • rezistența la efectele adverse ale mediilor agresive;
 • absorbție de apă minimă (de preferință zero);
 • imunitate la microorganisme.

Combinația dintre toate calitățile și proprietățile enumerate vă va permite să evitați nu numai distrugerea prematură a structurii, ci aspectul mucegaiului și ciupercii pe pereți.

Spuma polistirenică extrudată este unul dintre cele mai practice materiale.

Acest lucru se poate realiza prin utilizarea celor mai moderne materiale pentru izolarea subsolului, dintre care cele mai populare și cele mai solicitate sunt:

 • spumă de polistiren extrudat;
 • spumă poliuretanică pentru pulverizare;
 • spumă de polistiren (spumă).

Înainte de a face o alegere, trebuie să examinați cu atenție și cu atenție toate proprietățile materialelor listate. Cel mai accesibil este spuma, care este destul de simplă de lucru, dar are un dezavantaj semnificativ - plăcile sale sunt caracterizate de o rezistență la încovoiere redusă.

Sunt șoareci foarte fragili și polistiren. Acest lucru obligă consumatorul să acorde atenție polistirenului extrudat (penoplex).

Este mai densă, dar mai degrabă ușoară, nu necesită o pregătire specială pentru instalare, diferă în aproape absorbția de umiditate.

Nu atrage atenția rozătoarelor și are un nivel ridicat de rezistență la încovoiere.

Materialul se potrivește bine pe orice suprafață.

Un alt tip de material izolant este spuma poliuretanică. În cele mai multe cazuri, acestea realizează izolarea bazei din interior, dar este posibil ca această substanță să încălzească baza din exterior.

Spuma poliuretanică asigură nu numai căldură, ci și izolație fonică de înaltă calitate, are o aderență excelentă și se potrivește cu ușurință pe orice suprafață. Este durabil și durabil, dar principalul său avantaj este acoperirea fără sudură creată cu ajutorul lui.

Un strat de spumă poliuretanică cu o grosime de 0,5 cm înlocuiește perfect un înveliș cu două straturi de plăci de spumă de polistiren cu o grosime de 12 cm.

Cu ajutorul spumei poliuretanice petreceți încălzirea fundației și a subsolului, pereților și acoperișului. Dificultatea constă în faptul că pentru a crea o acoperire din acest material izolant necesită o instalare specială și comandantul, care a stăpânit subtilitățile procesului de aplicare.

Ordinea de lucru

Înainte de izolarea subsolului casei în exterior, trebuie să calculați cu exactitate cantitatea necesară de materiale pentru:

 • izolație termică;
 • impermeabilizare;
 • grunduire;
 • fixare.

Toate acestea sunt achiziționate cu o marjă mică. De exemplu, atunci când cumpărați izolații pentru fundul subsolului, va trebui să achiziționați plăci suplimentare, a căror suprafață totală va fi de cel puțin 3 m².

Realizând izolarea subsolului clădirii în exterior cu propriile mâini, este necesar în primul rând să pregătiți corespunzător suprafața pentru care veți avea nevoie:

 • curățați-o de o posibilă contaminare;
 • îndepărtați fragmentele rupte;
 • pentru a brodui crăpăturile și crăpăturile găsite;
 • aplicați un strat de grund, caracterizat printr-o penetrare profundă. Citiți mai multe despre încălzirea în acest videoclip:

După aceea, puteți prepara amestecul pentru a restabili integritatea suprafeței părților exterioare ale capacului. Este mai bine să se utilizeze tencuială de ciment și nisip și să se umple fisuri adânci și crăpături - spumă de montaj.

Izolarea corectă a plintei într-o casă privată se poate face independent prin eliminarea spumei poliuretanice pulverizate și efectuarea lucrărilor de amenajare a suprafeței încălzite a plintei în afara casei cu spumă de polistiren expandat.

Dacă doriți, puteți utiliza spumă, cu toate acestea, într-un efort de a asigura parterul cu protecție completă, este mai bine să încălziți baza prin fixarea plăcilor de spumă de spumă (spumă de polistiren spongios).

Penoplastul nu garantează o protecție de înaltă calitate față de umiditate, rozătoare, mucegai și mucegai și, prin urmare, să decidă ce folosire mai bună pentru a atinge obiectivul și aranja subsolul izolat, mulți proprietari de locuințe private opresc alegerea lor pe penoplex.

Aliniați baza cu tencuială

Instalarea acestei izolații exterioare necesită o nivelare a suprafeței atentă. Pentru a face acest lucru, primul strat de ipsos a pus pe balize. După uscare, este necesar să se proceseze întregul perete aliniat al fundației fundației casei cu un grund și numai apoi se procedează la fixarea ochiurilor de armare. Particularitatea acestei etape este că trebuie să știți cum să amplasați în mod corespunzător ochiurile destinate armării.

Pânza este tăiată în bucăți individuale, care au predeterminat dimensiunea fiecăruia astfel încât suprapunerea să fie asigurată în timpul instalării, iar marginile superioare și inferioare ale rețelei rămân libere și pot fi folosite pentru a întări stratul exterior de izolație termică. Astfel, plasa de armare împachetează izolația ca și cum ar fi.

Gizhroizolyatsii instalare - o condiție prealabilă pentru subsolul de izolație

Grila este fixată pe baza plană folosind o compoziție de lipici care fixează plăcile tencuielii spumoase sau un strat subțire de amestec de ipsos. De fixare fiabile nu necesită noduri de tricotat. Se efectuează atunci când benzile de fixare se suprapun. Fiecare nod poate provoca o fixare de calitate slabă datorită penetrării aerului între straturile plăcii de izolație.

Aplicați o compoziție adezivă pe placă, care poate fi utilizată ca spumă-ciment sau un amestec special, și apăsați ferm pe suprafața bazei. Fixarea se face după câteva secunde. Apoi, ar trebui să efectuați izolarea subsolului, fixând panourile de spumă pe suprafața sa de-a lungul întregului perimetru al clădirii.

Următoarea etapă este fixarea adițională și tencuirea. Pentru a face acest lucru, suprapunând marginile de sus și de jos ale ochiurilor de plasă pentru armare, fixați-le cu ciuperci din plastic:

 • găuriți o gaură în placa de spumă;
 • plug fungus diblu;
 • înșurubați șurubul.

O plasă bine pusă este acoperită cu un al doilea strat de ipsos și frecat. Etapa finală - finisarea subsolului. În acest scop pot fi utilizate panouri din plastic, piatră artificială sau plăci ceramice. Pentru detalii privind instalarea izolației, consultați acest videoclip:

După finalizarea tuturor lucrărilor și dotarea cu izolație termică de înaltă calitate și eficientă, acestea creează condiții de viață confortabile într-o casă privată, realizează economii semnificative de energie și prelungesc durata de viață a clădirii.

Încălzirea podelei subsolului: tehnologii și materiale folosite, etape de lucru

Încălzirea podelei subsolului din exterior ar trebui considerată o etapă a lucrărilor de izolație generală a clădirilor. Fiecare suprafață de închidere are propriile caracteristici în ceea ce privește funcționarea, fizica transferului de căldură și factorii de influență. Acest lucru afectează alegerea materialelor și a metodelor de izolare. Ceea ce funcționează "bine" pe acoperiș sau la mansardă este complet inadecvat pentru fundație și partea sa vizibilă - soclul.

Schema generală de izolare complexă a bazei casei

De ce este necesar să se încălzească baza

În subsolul "pura forma" izolat, în cazul în care casa este pe o gramada sau o fundație cu șurub. La fundația benzii sau plăcii este obișnuit să se efectueze izolarea întregii baze a casei. Efectul încălzirii numai a părții vizibile (deasupra solului) în condițiile din centrul Rusiei este pur decorativ.

Dacă vă uitați la harta adâncimii de îngheț a solului, puteți vedea că acesta se află în intervalul de la 1 m până la 1,8 m de la frontiera de vest până la Ural. În regiunea Moscovei, solul îngheață la 1 m și 40 cm.

Aceasta este o hartă cu izoline a profunzimii înghețului.

Se pare că orice bază superficială pentru câteva luni pe an (până la șase luni, în funcție de "severitatea" sezonului) este complet expusă la temperaturi negative. Chiar și fundația cu format întreg se află în cea mai mare parte în această zonă. Acest lucru este rău din mai multe motive:

Conductivitatea termică a betonului armat monolit este destul de ridicată, iar masa și zona de contact cu aerul rece și pământul sunt mari. Se pare că întreaga fundație este un schimbător de căldură mare, care este în contact direct cu tavanul și pereții caroseriei. Și dacă pereții sunt făcuți din cărămizi și ca plăci de beton armat, pierderile de căldură sunt destul de semnificative - până la 20%.

În subdomeniul casei se află comunicațiile de inginerie - alimentarea cu apă și canalizarea. Când se ridică de la sol, trebuie să treacă zona de îngheț. Să nu mai vorbim de cazurile în care o căptușeală orizontală a comunicațiilor de la parter este efectuată într-un subdomeniu. Subsolul rece și fundația nu creează cele mai bune condiții pentru această parte a sistemului de alimentare cu apă și canalizare.

Este chiar posibilă așezarea țevilor pe bază

Și cu impermeabilizarea sigură în microporele betonului și în special cărămizile, există întotdeauna o umiditate. Când se îngheață, se extinde, apar microcrackuri, care cresc în dimensiune cu următoarele cicluri de dezghețare / congelare. Numărul de astfel de cicluri, pe care materialul le transferă fără distrugere, determină indicele rezistenței la îngheț. Indiferent cât de mare este, vine o vreme când această tenacitate se termină.

Izolarea subsolului reduce pierderile de căldură, creează condiții mai confortabile pentru subsolurile și rețelele inginerești care trec în subcâmp, deplasează punctul de rouă de la perete la izolație (extindând astfel durata de viață a fundației). Este important să alegeți calea potrivită pentru a încălzi baza casei în exterior.

Fundația pilonului nu este un schimbător de căldură atât de puternic, însă izolația acestuia va crește nivelul general de protecție a casei și, în special, la primul etaj, de expunerea la aer rece.

Descrierea videoclipului

De ce trebuie să încălzim fundația, precum și alte măsuri necesare sunt descrise în următorul videoclip:

Alegerea izolației pentru subsol

Alegerea materialelor pentru izolarea termică a subsolului nu este la fel de mare ca și pereții. Datorită apropierii de pământ, condițiile sale de funcționare sunt mai extreme decât cele ale pereților.

La calcularea încărcăturilor vântului se ia în considerare faptul că terenul este semnificativ mai mic. Deci, condițiile pentru a intemperii excesul de umiditate din materiale - mai rău

Aproape întotdeauna există un nivel mai ridicat de umiditate intrinsecă a materialelor. Ploaia și topirea zăpezii au un efect. Există, de asemenea, o creștere capilară a apei prin micropore în beton, în caramida sau într-un finisaj de ipsos - nu este zadarnic să se realizeze impermeabilizarea subsolului orizontal înainte de a construi pereții. Iar conditiile de intemperii ale umiditatii excesive la baza sunt mai rele decat cele ale zidurilor - pamantul are mai putine viteze si presiuni ale vantului. Prin urmare, utilizarea vatei minerale pentru izolarea subsolului este eliminată atât prin tehnologia "fațadă umedă", cât și prin tehnologia ventilată.

Izolația pentru subsolul fundației este aleasă dintre trei tipuri de spumă:

spumă de polistiren extrudat (EPS);

spumă poliuretanică pulverizată (PUF).

NOTĂ! De obicei, "în viața de zi cu zi" prin polistiren înseamnă polistiren expandat, dar aceasta este o întreagă clasă de materiale plastice celulare din diferite polimeri și grade diferite de rigiditate.

În practică, polistirenul extrudat este ales cel mai adesea. În spuma poliuretanică convențională și spuma PU întărită, rezistența la sarcini mecanice este mai mică, coeficientul de absorbție a apei este mai mare și conductivitatea termică este mai mare.

Indicatorii de conductivitate termică și umiditatea de funcționare a EPPS sunt mai buni decât cele ale spumei convenționale. Pe site-ul nostru puteți găsi contacte ale companiilor de construcții care oferă servicii de reparație și izolare a fundației. Puteți să comunicați în mod direct cu reprezentanții vizitând expoziția de case "Low-Rise Country".

Tehnologia de izolare a subsolului

Există mai multe modalități de izolare a subsolului casei, în funcție de design și metoda de finisare.

Încălzirea unui soclu al benzii de bază

Dacă desenați paralele cu încălzirea fațadei, atunci baza fundației benzii este izolată și împodobită în două moduri - conform tehnologiei unei fațade "umede" sau articulate. Dar, desigur, cursul muncii are diferențe, variind de la stadiul pregătirii până la decorarea decorativă.

Etapa pregătitoare

După cum sa menționat mai sus, baza este partea vizibilă a fundației și trebuie încălzită în combinație cu partea subterană. Acest lucru este cel mai bine realizat în timpul fazei de construcție înainte de umplere. Dacă izolația se efectuează separat sau în timpul reconstrucției, fundația trebuie să fie săpată până la talpă și o gamă completă de impermeabilizare și izolare.

Este important! Spre deosebire de fațadă, impermeabilizarea subsolului este inclusă în lista obligatorie a lucrărilor înainte de efectuarea izolației.

Lățimea șanțului ar trebui să fie suficientă pentru ca o persoană să lucreze liber în ea.

Este mai dificil să se efectueze lucrări de izolare termică pentru subsolul unei case deja stândă decât în ​​timpul construcției.

Ordinea de lucru în acest stadiu este următoarea:

Suprafața este curățată complet de pământ. Dați-le timp să se usuce.

Acestea netezesc nodulii de beton ("falduri" de la neregularitățile cofrajului) sau îndepărtează resturile mortarului de zidărie dacă baza este din cărămizi. Fără praf.

Adâncurile și gropile se apropie de soluția de reparații. Pentru a face acest lucru, utilizați un amestec special, care constă din modificatori care accelerează întărirea soluției.

Așezați pereții cu un grund de bitum și așteptați să se usuce complet.

Lipiți fundația la înălțimea totală a impermeabilizării rolei. Munca trece de jos (de la bază) în sus, cu benzi suprapuse la orizont și când crește pe lungime - vertical. Fixarea pe perete se face cu un arzător cu gaz, care este încălzit cu bitum pe suprafața interioară a benzii de impermeabilizare. Pentru fiabilitate, îmbinările sunt tratate suplimentar cu mastic de bitum. Și dacă casa se află pe soluri umede cu un nivel ridicat de conducte de apă, apoi lipirea se efectuează în două straturi.

Hidroizolarea trebuie să aibă loc într-un strat continuu de la baza bazei și întreaga înălțime a bazei. Acest lucru poate fi interesant! În articolul de pe link-ul următor citiți despre vopsea pentru subsolul fundației.

Încălzirea prin spumă de polistiren și EPS

Diferența fundamentală dintre modul de izolare a subsolului casei exterioare cu polistiren expandat sau EPS și modul de izolare a părții subterane a fundației se află în metoda de fixare a plăcilor.

Fixarea plăcilor pe suprafața părții subterane a subsolului are loc exclusiv cu ajutorul soluției de lipici. Utilizarea elementelor de fixare mecanice va deteriora impermeabilizarea, care este, în principiu, inacceptabilă.

Alternativ, puteți utiliza placa de fixare pe peretele de pe bitumul topit al stratului superior al rolei de impermeabilizare. Dar metoda însăși este destul de riscantă și necesită precizie verificată în manipularea arzătorului, iar pentru a fi fiabilă, suprafața însăși trebuie să fie cât se poate de plată.

Atenție! Este necesar să se utilizeze masticuri bituminoase reci pentru izolarea articulațiilor sau pentru fixarea extrem de atentă a plăcuțelor de izolație. Unele tipuri de formulări gata preparate conțin componente agresive pentru polistiren.

Este mai ușor să fixați plăcile cu soluția uzuală adezivă, stratul din care vă permite să compensați neregularitățile mici ale suportului. Și aceasta este singura metodă de fixare, atunci când izolația este realizată în două straturi.

Izolația pe două straturi este necesară pentru subsol

Fixarea izolației pe partea superioară a fundației se realizează în combinație cu adeziv și elemente de fixare mecanice (diblu-umbrele din plastic). În cazul în care se află în partea subterană a rezervorului de izolație presele, atunci lipirea pe suprafața forțelor de adeziune nu va fi suficientă pentru fixarea sigură. Mai mult, aici, la suprafață, nu există presiune de presiune a apei, ceea ce înseamnă că nu există condiții de penetrare a acesteia prin elemente de fixare în materialele din care este construită baza.

După ce plăcile de polistiren expandate sunt fixate pe întreaga suprafață a fundației, acestea sunt îndoite și zona orb este așezată (încălzită dacă solul este emisferic).

Descrierea videoclipului

Încă o dată despre alegerea dintre spumă și epps. Este mai bine să alegeți spumă de polistiren extrudat. Și de ce - autorul următorului videoclip a spus bine:

Lucrări de finisare

Există două tipuri de finisare a bazei încălzite a fundului benzii:

Plaster sau țiglă. Se aplică un strat de adeziv (aproximativ 3 mm) pe suprafața polistirenului expandat și se introduce o plasă din fibră de sticlă. Puneți un alt strat cu aceeași grosime a soluției și nivelul suprafeței. Dupa uscarea tencuielii de tencuiala de baza sau tavita.

Puneți un strat de ipsos

Cu fatada fatala. Montat de la cutia de profil metalic. Pentru a reduce pierderile de căldură, consolele sunt suflate cu spumă de montaj. Panouri de panouri din panouri.

Instalarea cadrului fatadei articulate pentru subsol

Încălzirea unui soclu de bază

În acest caz, vorbim despre construirea unui mic subteran închis sub tavanul primului etaj.

Există două moduri de încălzire - externe și interne.

Izolația exterioară este utilizată atunci când un perete mic este realizat din cărămizi obișnuite de-a lungul perimetrului exterior al piloților (armat sau șurub). Pentru ea, ei pot chiar arunca o fundație mică din beton armat. Și în acest caz, tehnologia de izolare este aceeași ca și pentru baza benzii.

Gardurile din caramida pe o baza de beton nu difera de peretele pe o fundatie superficiala

Încălzirea internă se efectuează atunci când subsolul (sau zabirku) este realizat sub formă de pilon pe un cadru din lemn sau din metal.

Poate fi interesant! În articolul de pe link-ul următor citiți despre baza de impermeabilizare.

concluzie

Izolarea subsolului exterior se realizează ca parte a unei lucrări cuprinzătoare privind hidroizolarea și izolarea fundației. Pentru a face acest lucru corect și nu "cu ochii", este necesar să se efectueze calcule și să se dezvolte un proiect cu drepturi depline, ținând cont de particularitățile regiunii, ale sitului și ale structurii de bază. Și aceasta este o sarcină pentru specialiști. Cu toate acestea, ca execuția lucrărilor în sine.

Cum și ce să izolezi subsolul casei afară

În procesul de construire a unei case este necesar să se aibă grijă nu numai de izolarea pereților și a acoperișului, ci și de fundația fundației, astfel încât locuințele viitoare să fie cât mai calde și mai puțin costisitoare posibil în timpul sezonului de încălzire. Astăzi vom examina în detaliu cursul acțiunilor de izolare a subsolului clădirii din exterior și, de asemenea, vom afla care izolație este mai potrivită pentru aceste scopuri.

Selectarea materialelor

Înainte de a începe procesul de încălzire a fundului subsolului, este necesar să selectați materialul corespunzător. Există multe izolații, dar printre cele mai populare emit polistiren, spumă și spumă. Luați în considerare modul în care acestea diferă și care este mai bine.

polistiren

Această izolație este un izolator eficient de căldură modern. Se mai numește și material plastic spumant sau plastic spongios avansat. Există mai multe tipuri de polistiren - extrudate și spumate. Între ele, ele diferă în ceea ce privește tehnologia și calitatea producției.

Specialiștii din industria construcțiilor tind să utilizeze polistiren extrudat. Costă mai mult decât spumă, dar are multe avantaje:

 • coeficientul scăzut de transfer de căldură;
 • rezistență;
 • protecția mediului;
 • rezistența la umiditate;
 • durabilitate.
Spumă de polistiren este de asemenea utilizat pentru izolarea subsolului, dar în acest caz betonul este utilizat pentru hidroizolarea cu mastic bitum.

Avantajele polistirenului, în comparație cu alte tipuri de izolație, sunt:

 • cost redus;
 • structura specială care nu absoarbe și nu permite umiditatea, care păstrează integritatea plăcilor la temperaturi scăzute;
 • durată de viață îndelungată;
 • păstrarea proprietăților termoizolante pe întreaga perioadă de funcționare;
 • "Inedabilitate" pentru rozătoare;
 • simplitatea instalării modelelor de încălzire.
Dezavantajele polistirenului includ:
 • capacitatea de a elibera substanțe toxice foarte periculoase în caz de incendiu;
 • permeabilitatea la vapori, datorită căreia se pot dezvolta mucegaiul și ciupercile, structurile distructive și afectarea negativă a microclimatului interior.

Penoplex

Penoplex - o nouă izolație progresivă, care este foarte eficientă în ceea ce privește reținerea căldurii. Pentru fabricarea penoplex de presiune ridicată și temperatură sunt aplicate, care afectează granulele de material, acestea sunt umflate și umplut cu aer. Materialul rezultat este caracterizat printr-o structură fin poroasă, care are aceleași celule izolate mici, ceea ce vă permite să păstrați căldura bine.

Avantajele Penoplex includ:

 • durată de viață îndelungată;
 • conductivitate termică scăzută;
 • minimă permeabilitate la umiditate;
 • rezistența la compresiune;
 • simplitatea și comoditatea procesării și instalării;
 • protecția mediului;
 • activitate chimică scăzută;
 • biostabilitate maximă care implică rezistență la descompunere și descompunere a materialului.

În ciuda numeroaselor avantaje ale Penoplex, are un dezavantaj serios - capacitatea de a se topi și de a se aprinde dacă nu se respectă temperaturile recomandate.

Spuma de plastic

Penoplastul este un material special de spumă, granulele acestuia fiind de 98% aer. Penoplastul se caracterizează prin proprietăți bune de izolare termică, prin urmare, mai devreme a fost utilizat în mod activ pentru izolarea spațiilor.

Avantajele utilizării spumei pentru izolație includ:

 • ieftinitate materială;
 • durabilitate;
 • conductivitate termică scăzută;
 • simplitatea procesării și instalării;
 • lucrări de mare viteză.

Dezavantajele spumei includ:

 • fragilitate;
 • nevoia de ventilație suplimentară;
 • abilitatea de a absorbi umezeala;
 • eliberarea de substanțe toxice în timpul arderii;
 • înclinația de a îngheța în perioada de înghețuri severe și posibilitatea de a suferi pagube produse de lumina directă a soarelui asupra materialului.

Șanțuri de fundație în jurul perimetrului

Înainte de a proceda la weatherization subsolului de fundație, este necesar să se săpare fundație la pământ. Pentru aceasta, un șanț este săpat în jurul perimetrului. Lățimea optimă a canalului trebuie să fie de cel puțin 1 metru.

Dacă se construiește o casă nouă, procedura este facilitată, deoarece nu este nevoie să se sapă în fundație - izolația se face imediat după construcție.

Pregătirea suprafeței

Acea parte a fundației, care era sub pământ, precum și partea care era deasupra solului, este curățată de murdărie și de bucăți de beton. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o mașină de spălat cu pulverizare sau de înaltă presiune. Dacă nu aveți astfel de dispozitive, puteți folosi o perie obișnuită și o puteți deplasa pe întreaga suprafață, curățând cu atenție fundația.

Realizarea drenajului

În cazul în care există riscul apariției subterane a fundației, iar apele subterane se apropie de suprafața solului, este necesar să se scurgă. Pentru aceasta, fundul șanțului este acoperit cu nisip, iar partea de sus este așezată cu geotextile, peste care se toarnă un strat de pietriș.

Pe pietriș este plasată o țeavă perforată, a cărei extremitate trebuie adusă la colector. Țeava este înfășurată cu geotextil și acoperită cu un amestec de nisip și pietriș.

Tencuială de bază cu grund

Pereții de bază ai fundației sunt acoperiți cu grund pe bază de latex. Acest instrument va permite umplerea tuturor fisurilor și a porilor care se află pe suprafață și va asigura o mai bună aderență a impermeabilizării la fundație.

Montarea impermeabilizării autoadezive

Este necesar un strat de impermeabilizare pentru a preveni pătrunderea umidității în suprafața betonului. Poliurea poate fi utilizată ca material de impermeabilizare - se aplică sub formă lichidă, rezultând o membrană elastică subțire și durabilă.

În absența efectelor mecanice asupra membranei, o astfel de protecție la impermeabilizare va dura mai mult de 30 de ani. Dacă filmul este deteriorat, acest loc este tratat cu o cantitate mică de polimer - după care locul de deteriorare nu va afecta soliditatea stratului.

Este, de asemenea, foarte des folosit ca un cauciuc lichid de impermeabilizare - are o durată de viață mai scurtă decât poliureea, dar este mult mai ieftină. Un astfel de instrument poate fi achiziționat deja în formă finită. Pentru utilizare, este pur și simplu amestecat și aplicat pe suprafață cu o spatulă.

Video: impermeabilizare la subsol

Ca alternativă la substanțele lichide de impermeabilizare, se utilizează material rulant pe bază de bitum; este atașat cu un arzător, încălzind materialul la 50 ° C și aplicat pe fundație. Adezivul este necesar în direcția de jos în sus.

Există, de asemenea, materiale (de exemplu, "TECHNONICOL") care nu necesită utilizarea temperaturilor ridicate. Dupa aplicarea pe suprafata a unui grund bituminos si scoaterea filmului de protectie, foile de material se preseaza pur si simplu pe suprafata si se adera la acesta. Marginea superioară a izolației este fixată cu o șină specială.

Fixarea foilor de izolație

Înainte de a începe încălzirea fundației, este necesar să marcați cu ajutorul nivelului linia de fund la care vor fi atașate plăcile. Este necesar să se pună materiale de izolare începând de la colțul fundației.

Pentru a evita formarea cusăturilor verticale îndelungate, este posibil să se producă foi de lipire într-un model de șah. Inițial, izolația este plasată pe partea inferioară a fundației, apoi restul rândurilor sunt plasate de jos în sus. Pentru fixare utilizați un adeziv special, care este aplicat pe marginea și în centrul foii. După aplicarea adezivului, trebuie să așteptați un minut și să continuați să lipiți foile la fundație.

Pentru a face acest lucru, ele sunt bine presate la suprafață și fixate pe ea pentru câteva secunde. Uscarea adezivului are loc treptat, astfel încât, dacă găsiți eventuale erori sau o izolație neuniformă, puteți să o fixați prin simpla rotire a colilor la unghiul dorit.

Dacă aveți nevoie să atașați un alt strat de izolație, acesta este așezat într-un șablon, astfel încât stratul superior să se suprapună peste cusătura stratului inferior - aceasta va contribui la o mai bună izolare termică. Lipirea stratului superior nu diferă în tehnologie de atașarea stratului inferior al izolației.

Dyubelenie

Acea parte a fundației, care va fi sub nivelul solului, nu necesită fixare suplimentară - după finalizarea lucrărilor de instalare, este pur și simplu stropit cu pământ. Partea care nu va fi pudră trebuie atașată cu dibluri speciale. Acestea se caracterizează printr-un capac perforat din plastic, datorită căruia izolația este presată strâns pe perete. Pentru a atașa diblurile în izolație, găurile de trecere sunt forate astfel încât să pătrundă în beton cu 4 cm, după care ciocnesc în dibluri.

Garnituri de etanșare

După instalarea completă a izolației, cusăturile trebuie tratate pentru o mai bună etanșare a izolației. Pentru aceasta, utilizați o compoziție bituminoasă sau o spumă de montaj convențională.

Procesul de etanșare a cusăturilor este destul de simplu și constă în prelucrarea mijloacelor selectate ale secțiunilor cap la cap ale izolației. Dacă se folosește o compoziție bituminoasă, acestea sunt umplute cu un gol. Atunci când se utilizează spumă, după ce este complet uscat, toate neregularitățile sunt încastrate la culoare.

rambleiere

După sigilarea decalajelor, puteți începe încărcarea șanțului. În acest scop, se utilizează nisip uscat grosier, cu care se toarnă stratul inferior al șanțului. După aceea, nisipul este turnat în pietriș amestecat cu nisip. O pernă de pietriș va fi o bază bună pentru încălzirea stratului de sol.

tencuieli

Pentru a proteja izolația de efectele chimice ale umezelii, care este constant în pământ, armarea plaselor din fibră de sticlă este fixată pe pereți și tencuită cu un strat subțire de soluție pentru acoperirea impermeabilizării.

Video: Izolarea subsolului (subsol) cu propriile mâini

Cofraje în zona orb

Pentru a efectua cofrarea, este necesar să se determine lățimea zonei orb. Acesta poate fi de la 70 cm la 2 m și depinde de caracteristicile solului. Dacă șanțul a fost acoperit cu nisip și pietriș, se recomandă o zonă orbită de 1 m lățime. Cofrajele pentru zona orb din beton vor împiedica răspândirea soluției de beton și determinarea geometriei.

Un amestec de pietriș și nisip trebuie așezat cât mai mult posibil cu o greblă, folosind un nivel astfel încât cofrajul să fie la același nivel. În plus, pe lățimea aleasă de voi, de-a lungul întregului perimetru al temeliei, cuiburile sunt bătute în pământ. În fața lor, scândurile plate din lemn sunt montate pe margine și fixate împreună, astfel încât se obține un cadru gol.

După realizarea cadrului, este necesar să se realizeze îmbinări de dilatare pentru a preveni fisurarea betonului la temperaturi scăzute. Pentru aceasta, plăcile cu grosimea de 2 cm vor fi potrivite - acestea sunt montate pe o margine perpendiculară pe fundația și cadrul de cofraj, distanța dintre ele fiind de aproximativ 2 m. La colțurile plăcii sunt instalate diagonal de la colțul fundației până la unghiul cofrajului. Având în vedere că scopul principal al zonei orb este de a proteja fundația împotriva apei în timpul ploilor și zăpezilor, aceasta trebuie făcută cu o pantă, deoarece această placă este instalată la un unghi ușor de la clădire la marginea cofrajului.

Se recomandă înclinarea de la 2% la 10%; rata recomandată este de 5%. Datorită acestei diferențe, apa se va îndepărta rapid de peretele clădirii. Înainte de a atașa plăcile de compensare la cadrul de cofraj, verificați dacă au un același unghi de înclinare utilizând un nivel.

Când scheletul de cofraje este gata, este necesar să se procedeze la instalarea de materiale de impermeabilizare și izolație, precum și o plasă de armare, a cărei dimensiune a celulei ar trebui să fie de 10 cm 10 cm.

Video: zona orb în jurul casei cu propriile mâini

Turnarea betonului

După finalizarea tuturor etapelor de pregătire a cofrajului, puteți începe turnarea betonului. Poate fi achiziționat la o fabrică de beton sau în orice magazin de specialitate. Asigurați-vă că vă asigurați că este de înaltă calitate.

Dacă intenționați să vă salvați și să vă betonați, pentru aceasta trebuie să folosiți ciment (1 parte), nisip (2 părți) și piatră zdrobită (3 părți):

 1. Inițial, la malaxor se adaugă puțină apă și ciment pentru a obține o masă foarte fluidă.
 2. Apoi se toarnă o mică moloz.
 3. Toate componentele sunt amestecate timp de 3 minute.
 4. În etapa finală, se adaugă nisip la mixerul de beton.

Deseori plăcile de compensare rămân în cofraje, dar merită să ne amintim că pomul este capabil să absoarbă rapid umiditatea și să se extindă și să se micsoreze după uscare, ceea ce duce la crăparea zonei orb.

Prin urmare, după ce betonul a fost turnat și nu a fost înțeles complet, este necesar să scoateți plăcile de compensare și să așteptați soluția să se usuce complet. După ce betonul este complet uscat, cavitățile rămase de pe plăcile de compensare sunt umplute cu cauciuc mastic sau lichid.

Deasupra pardoselii finisate după ce betonul și masticul au fost uscate complet, se aplică plăci sau alte materiale, în funcție de preferințele personale.

Fundația Finish

După ce tencuiala este complet uscată, puteți începe să terminați fundația. Pentru a face acest lucru, utilizați materiale decorative sub formă de piatră artificială sau țiglă. Puteți limita pictura cu bitum sau vopsea obișnuită.

Video: finisaj de bază

Astfel, încălzirea subsolului cu mâinile tale este un proces destul de laborios și dificil. Cu toate acestea, dacă respectați toate recomandările și respectați ordinea lucrărilor, puteți obține un rezultat bun care va menține casa caldă și confortabilă mult timp.

Ca să încălzească subsolul casei afară

Încălzirea ar trebui să fie cuprinzătoare, iar dacă se realizează izolarea pereților, este imposibil să se ignore sistemul de acoperiș și fundația. Una dintre zonele cele mai vulnerabile este partea de subsol a casei, prin care trece până la 20% din căldură. Este posibil să se protejeze subsolul de umiditate și îngheț, atât la etapa de construcție, cât și în timpul funcționării clădirii, principala fiind alegerea materialelor potrivite pentru acest lucru.

Ca să încălzească subsolul casei afară

Cerințe pentru izolarea subsolului

Plintul este o parte a fundației situată deasupra nivelului solului. Din partea de jos, acesta intră în contact permanent cu solul umed și înghețat, iar pereții laterali sunt expuși la precipitații și schimbări ascuțite de temperatură. Toate acestea conduc la o creștere a costului de încălzire a interiorului, la aspectul umezelii și mucegaiului în casă și la scăderea confortului pentru gospodărie. În plus, materialele din care se ridică o bază se uzează mai repede, în pereți se formează fisuri și fisuri și nu există nici o modalitate de a face fără reparații majore.

Un exemplu tipic de distrugere a unui subsol neizolat

Când podeaua se încălzește, punțile reci se suprapun, pereții exteriori beneficiază de protecție nu numai din cauza apei și a înghețului, ci și datorită deteriorării mecanice, structura durează mai mult și nu necesită reparații.

Este important să încălziți corespunzător baza.

Dar acest lucru este valabil numai în cazul în care încălzitoarele respectă în totalitate următoarele cerințe:

 • conductivitate termică minimă;
 • zero absorbție de apă;
 • rezistență mare la compresiune;
 • rezistența la microorganisme.

Nu în ultimul rând, și durabilitatea de izolare, deoarece cu cât durata de viață a materialului, cu atât mai des va trebui să schimbați și să reparați baza. În ceea ce privește compoziția izolării, în special siguranța mediului înconjurător, nu există cerințe stricte, deoarece materialul se va afla în exteriorul clădirii, între straturile de impermeabilizare și stratul decorativ.

Tabelul privind eficiența utilizării izolației

Comparație între izolație și diverse materiale

Alegerea izolației pentru subsol

Dintre varietatea mare de izolatoare moderne, cerințele de mai sus sunt îndeplinite în totalitate numai prin plăci și materiale pulverizate pe bază de materiale polimerice. Luați în considerare caracteristicile lor în detaliu.

Spumă de polistiren expandată

Polistiren spumă (spumă) este folosit ca un încălzitor pentru o lungă perioadă de timp, și încă nu renunță la pozițiile lor. Acesta reține perfect căldura, nu acumulează umiditate, este ușor de tăiat și are o greutate redusă, ceea ce permite instalarea fără eforturi deosebite. În plus, spuma are cel mai mic cost între alte izolatoare polimerice și acesta este un argument puternic în favoarea sa atunci când se insulează suprafețe mari sau pe un buget limitat.

Izolația spumei de bază

Pentru a izola fundul, trebuie să alegeți tipul de spumă PSB-C 25 sau PSB-C 35, care se caracterizează prin densitate crescută și rezistență la sarcini mecanice. Grosimea plăcilor variază în intervalul de 20-100 mm și, în funcție de condițiile climatice, izolația poate fi plasată în 1 sau 2 straturi. Materialul poate rezista picăturilor de temperatură de la -60 ° C la + 80 ° C fără a-și schimba caracteristicile, prin urmare nu se teme de înghețurile cele mai severe și de căldura verii. Durata de viață, în medie, este de 25 de ani, și cu un aranjament de înaltă calitate a plăcilor termoizolante, este de 10 ani mai mult.

În ciuda tuturor avantajelor, spuma are, de asemenea, dezavantaje: are o rezistență scăzută la îndoire, adică este destul de fragilă și este adesea afectată de rozătoare.

Șoarecii au rănit izolația

În plus, în absența impermeabilizării, umezeala pătrunde în straturile superioare ale materialului și înghețarea provoacă ruperea plăcilor.

Spumă de polistiren extrudat

EPPS diferă în structură mai densă decât în ​​polistiren, iar dimensiunea celulelor sale nu depășește 1 mm. Acest lucru duce la aproape zero absorbție de apă și o rezistență mecanică mai mare. Polistirenul extrudat este, de asemenea, mai rezistent la atacul chimic, microorganismele, deformarea contracției. Datorită permeabilității scăzute a vaporilor, această izolație nu este recomandată pentru utilizarea pe suprafețe de lemn, dar este ideală pentru izolarea termică a soclurilor.

EPPS este în mare cerere, cele mai populare fiind izolatoarele mărcilor Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Sunt fabricate în plăci de diferite grosimi și densități, dimensiuni standard - 1200x600 mm și 2400x600 mm. Materialul poate rezista la temperaturi de la -50 la + 75 ° C fără pierderi de performanță, este ușor de asamblat și servește timp de aproximativ 50 de ani, cu condiția respectării tehnologiei de instalare.

Spumă de polistiren extrudată TechnoNICOL

Izolație termică Ursa XPS

Dezavantajele includ inflamabilitatea izolației - aproape toate mărcile de EPPS au o clasă de inflamabilitate de G3 și G4. La topire, materialul eliberează substanțe toxice.

Un alt dezavantaj este costul ridicat. Cu toate acestea, izolarea executată corespunzător plătește rapid toate costurile cu începutul sezonului de încălzire.

Spray Insulation

Încălzirea unui soclu de PPU

Spumă poliuretanică este în același timp caldă, sonoră și hidroizolare a casei. Este potrivit pentru izolarea tuturor părților clădirii, de la acoperiș la fundație și are o aderență excelentă la toate tipurile de fundații. Principalul său avantaj îl constituie absența cusăturilor, deoarece în timpul pulverizării se formează o acoperire continuă, puternică și durabilă.

Baza izolatoare fără sudură

Procesul de izolare durează foarte puțin timp, materialul se întărește în câteva secunde și puteți începe imediat să terminați.

Singura dificultate constă în faptul că pentru aplicarea izolației este nevoie de instalări și abilități speciale pentru a lucra cu aceasta. Serviciile unui specialist, precum și închirierea instalației sunt scumpe, dar dacă țineți cont de durabilitatea unei astfel de izolații, există încă un beneficiu. Un strat de spumă poliuretanică de 50 mm grosime, la o densitate de 36 kg / m3, înlocuiește stratul EPS cu o grosime de 120 mm, care a servit timp de cel puțin 50 de ani.

Încălzirea externă a bazei și soclului

Video - Izolație spumă poliuretanică de bază

Realizarea izolației auto-făcute

Încălzirea părții de subsol este ușor de făcut, cel mai important este să urmați cu strictețe tehnologia. Una dintre cele mai importante condiții este pregătirea calității fundației. Dacă casa este nouă, subsolul și zona orb sunt în stare bună, atunci procesul de lucru nu va dura mult timp, ceea ce nu este cazul clădirilor vechi.

Fațada casei înainte de izolare și finisare. În fotografie, baza nu are nevoie de pregătire

Cap aproape

Pregătirea fundației

Începeți sarcina de a curăța suprafața de contaminare. Dacă podeaua este tăiată cu plăci sau panouri de fațadă, acoperirea va trebui eliminată. Curăță vechea tencuială, bate proeminențele, soluția uscată, tratează bine baza cu o perie rigidă.

În fotografie, metoda de îndepărtare a ipsosului vechi manual

În plinul de cărămidă, trebuie să îndepărtați cu atenție cusăturile pentru a descoperi golurile.

Mortarul mortal trebuie curățat.

Apoi, inspectați cu atenție baza, faceți broșuri și tratați zonele afectate de ciuperci cu mijloace speciale.

Crăpăturile trebuie să fie bine curățate și brodate înainte de reparații.

Dacă zona orb este veche, acoperită cu crăpături adânci, ea trebuie de asemenea complet îndepărtată, altfel nu va fi posibilă încălzirea calitativă a subsolului. Apoi, în jurul perimetrului casei, se îndepărtează un strat de sol de aproximativ jumătate de metru lățime și adâncime de 10-15 cm. Dacă zona orb este în stare bună și se fixează bine pe perete, este suficient să curățați articulația de-a lungul întregii lungimi cu o perie metalică pentru a îndepărta murdăria și murdăria.

Pentru o potrivire perfectă a plăcilor la bază, pereții bazei trebuie să fie cât mai netedi. Dacă există diferențe mai mari de 10 mm, suprafața trebuie egalizată prin tencuit. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza mortarul uzual de ciment-nisip, dar este mai bine să cumpărați un amestec uscat pe o bază de ciment.

Amestec de nisip și ciment pentru tencuială

Amestecurile din fabrică sunt mai scumpe, dar nu se micșorează și sunt mai rezistente la efectele negative. Tencuiala este aplicată cu o spatulă pe perete și distribuită cu atenție pe suprafață cu un strat subțire.

Aplicarea mortarului de reparații

După uscare, pereții sunt rași cu o cârpă de șmirghel, despuiată și acoperită cu un grund rezistent la apă cu umplutură de cuarț.

Instrumente și materiale pentru muncă

Pentru izolare veți avea nevoie de:

 • Plăcile EPPS, de exemplu, Penoplex;

Calculați cantitatea de izolație este foarte simplă: trebuie să măsurați lungimea bazei în jurul perimetrului, înmulțită cu înălțimea și împărțită la suprafața unei plăci din material plastic spongios. Materialul trebuie achiziționat cu o marjă mică, deoarece va necesita în mod necesar tăierea plăcilor atunci când se așează. În același mod, se calculează cantitatea de plasă de armare, care este necesară la izolarea tencuielii.

Instalarea plăcilor de izolație

Pasul 1: Încercați pe placă la suprafață, dacă este necesar, efectuați tăierea. Marginea inferioară a izolației trebuie să se sprijine pe baza de beton a zonei orb sau pe sol strâmt acoperit cu un strat de nisip.

Pasul 2. Pe partea din spate a primei plăci se aplică un adeziv cu o linie solidă în jurul perimetrului și în mijloc.

Izolarea lipiciului începe din colț: puneți placa la suprafață, nivelată vertical, presată ferm peste întreaga zonă.

Pasul 3. Luați următoarea placă, puneți adezivul pe partea din spate și pe marginea laterală, aplicați la bază și îmbinați strâns cu prima placă. Dacă lipsește cleiul la îmbinare, acesta trebuie îndepărtat cu o spatulă. Foile rămase sunt fixate în același mod, controlând nivelul locației lor.

Consiliul. Dacă distanța până la colț depășește ușor lungimea izolației, este mai bine să fixați ultima foaie în rândul apropiat de colțul bazei și să închideți decalajul rezultat cu un segment de dimensiune adecvată. Nu este de dorit să fixați bucăți de izolație pe secțiunile de colț datorită încărcărilor crescute ale vântului.

Pasul 4. După instalarea plăcilor, decalajul rezultat între izolație și perete, precum și la îmbinările plăcilor trebuie să fie aruncat cu spumă de montaj. Spuma uscată este curățată cu atenție cu un cuțit de montaj pentru a nu deteriora izolația și a nu mișca plăcile.

Pasul 5. Când se usucă adezivul (de obicei durează între 24 și 48 de ore), izolația este fixată cu dibluri de ciuperci.

Duză gaură de foraj

Spre deosebire de partea subterană, unde materialul este presat ferm de pământ la fundație, partea superioară a pământului este în mod constant supusă stresului mecanic și vântului, iar elemente de fixare suplimentare sunt pur și simplu necesare. Orificiile pentru dibluri sunt forate în centrul fiecărei foi și în colțuri, mergând mai adânc în perete pentru cel puțin 40 mm. Trebuie să lucrați foarte atent, deoarece izolația este ușor deteriorată de un burghiu.

Instalarea diblurilor și a barelor metalice cu ciocan

Articulațiile dintre plăcile lipite din spumă de asamblare

Spumă poliuretanică, care a fost utilizată în timpul lucrului

Tehnica de tencuit

Pasul 1: Frământați soluția de lipici-ghips, diluând amestecul uscat cu apă conform instrucțiunilor producătorului. Se recomandă amestecarea cu un mixer la viteză mică, deoarece este mai dificil să se obțină omogenitatea în masă manual.

Pasul 2. Aplicați un colț cu o grilă la marginea superioară a izolației, măsurați lungimea dorită, tăiați excesul. Apoi, soluția este aplicată cu o spatulă cu bandă continuă, un colț este așezat, asigurați-vă că controlați nivelul orizontal. Aliniați un profil, lustruiți o grilă pe ambele fețe, încorporând-o în soluție. Excesul de amestec este îndepărtat cu o spatulă. În același mod, profilul este fixat la colțuri - intern și extern.

Punerea lipiciului pe spatula epps

Așezați adeziv pe plasă

Montarea și lipirea colțului vertical

Etapa 3. Plasa de armare este tăiată la o lățime astfel încât să fie cu două centimetri mai mare decât înălțimea bazei. Lungimea nu poate fi tăiată în bucăți și pe un plan plan pentru a atașa o cârpă întregă - deoarece lățimea rolei este mică, grila se menține bine. Astfel, o soluție adezivă este aplicată pe suprafață, este distribuită într-un strat continuu uniform de aproximativ 10 mm grosime, plasa este aplicată astfel încât marginea superioară să fie cu 5-7 mm mai mică decât muchia izolației. Apoi, spatulul netezește ochiurile de plasă, aprofundându-le în soluție cu câteva milimetri.

Grilă presată la adezivul aplicat

Un alt strat de adeziv este aplicat peste o plasă cu o spatulă.

Este important să se observe suprapunerea panourilor vecine.

Pasul 4. Într-o zi, când suprafața este uscată, stratul de tencuială este așezat cu o cârpă de șmirghel, îndepărtând neregulile minore, călcâind și urme ale sculei.

Leveling în adeziv uscat, eliminarea bate

Apoi, suprafața este desprinsă și acoperită cu un grund impermeabil în 1 sau 2 straturi.

După aceasta, șanțul excavat este acoperit cu pietriș sau pietriș, se montează o zonă orb. Urmatoarea etapa este finisarea subsolului: suprafata poate fi acoperita cu gresie, piatra artificiala, pietricele, tencuiala mozaicului arata bine.

Decorativ decorativ

În fotografie, subsolul este acoperit cu ipsos decorativ SPS ipsos granit

Izolarea subsolului în exteriorul clădirii - cum să efectuați lucrările corect, fără experiență și obțineți rezultate excelente

Dacă construiți o casă nouă sau modernizați o clădire veche, trebuie să efectuați în mod necesar izolarea subsolului. Acest lucru este necesar nu numai pentru izolarea termică, ci și pentru a proteja structurile de impacturile negative, precum și pentru a îmbunătăți aspectul structurii. În revizuire, îmi voi împărtăși propria experiență și vă voi spune o tehnologie ușor de implementat și care oferă o calitate excelentă a muncii fără cunoștințe și abilități speciale.

Una dintre opțiunile de izolație structurală

Descrierea fluxului de lucru

Dacă decideți să desfășurați în mod independent toate construcțiile sau doar unele din etapele sale, atunci este important să înțelegeți caracteristicile acestor sau ale altor lucrări. Nu voi lua în considerare toate nodurile izolației casei, dar vom analiza unul dintre ele foarte, foarte detaliat, deoarece baza este un loc care poartă o mare încărcătură și în același timp este expus la numeroase efecte adverse. Din acest motiv, este foarte important să se respecte tehnologia corectă de lucru și să se utilizeze numai materiale de înaltă calitate.

Etapa pregătitoare

Nu începe nici un proces de construcție fără pregătire atentă, iar opțiunea noastră nu face excepție. Nu vă voi spune cum să încălziți interiorul structurii subsolului, deoarece această opțiune este convenabilă pentru punerea în aplicare la etapa de construcție. În plus, după cum arată experiența mea, este mult mai ușor și mai ușor să lucrați în afara.

În ceea ce privește etapa preliminară, ea constă în mai multe componente:

Toate etapele sunt foarte importante, acordându-le astfel atenție fiecăruia.

În primul rând, ne vom ocupa de materialele de izolare termică, problema de izolare a subsolului în afara casei, vă sfătuiesc să decideți utilizând una din cele trei opțiuni:

 • Puteți folosi spuma - acest material se distinge prin ușurința de utilizare, preț accesibil și accesibilitate. Dar această opțiune are, de asemenea, dezavantaje evidente: fiabilitate scăzută și rezistență scăzută la efectele de deformare. Dacă structura nu este supusă stresului și veți folosi materiale fiabile pentru finisare, această soluție poate fi utilizată fără probleme;

Spuma este adecvată pentru sarcini mici.

 • Dacă fiabilitatea și durabilitatea sunt importante pentru dvs., este mai bine să încălziți baza cu spumă de polistiren extrudat. Acest material este mult mai puternic decât spuma convențională, se distinge prin duritate și rate ridicate de reținere a căldurii, nu se teme de umiditate deoarece practic nu absoarbe umezeala. În plus, capetele din astfel de foi sunt întotdeauna realizate sub formă de caneluri, ceea ce vă permite să le îmbinați foarte strâns și să reduceți pierderile de căldură la un nivel minim;

Plăcile extrudate sunt mai fiabile.

 • Plăcile izolate din panouri sunt potrivite pentru utilizarea pe partea superioară a structurii. Principalul lor avantaj poate fi numit faptul că nu este necesară finisarea exterioară. Partea decorativă poate imita piatră naturală sau zidărie, este foarte convenabilă, deși costul acestei opțiuni este cel puțin de câteva ori mai mare.

Panouri gata - noua decizie privind încălzirea bazelor

Dacă specialiști angajați vor conduce izolarea bazei, atunci este logic să se ia în considerare o astfel de opțiune ca folosirea spumei poliuretanice. Acest material este aplicat prin pulverizare folosind echipamente speciale. După solidificare se formează un strat continuu fără cusături cu proprietăți termoizolante excelente.

Încălzire spumă poliuretanică - o soluție foarte eficientă care necesită echipamente speciale

Acum, să ne ocupăm de grosimea izolației, totul depinde de caracteristicile clădirii și regiunii de reședință. Soluția ideală ar fi să consulți un inginer de încălzire, dar într-o manevră, puteți folosi o recomandare simplă. Pentru banda intermediară, grosimea optimă este de 5 cm pentru polistiren extrudat și 7-10 cm pentru normală.

În ceea ce privește caracteristicile de proiectare, în primul rând trebuie să includeți materialul din care a fost construit subsolul (cel mai adesea este beton, mai puțin cărămizi și chiar mai puțin lemn), grosimea structurii (cu cât este mai mică stratul de izolator) și tipul de sistem. Desigur, varianta clasică de bandă este cea mai preferată, dar dacă aveți o fundație cu șaibă, va trebui să o pregătiți în avans - fie pentru a construi un cadru, fie pentru a pune un cofraj și a turna beton.

Pentru bazele cu șuruburi, grosimea izolației trebuie să fie de cel puțin două ori mai mare

Lucrările de calcul sunt simple: trebuie să determinați cantitatea necesară din toate materialele. Acest lucru se face simplu: trebuie să determinați adâncimea izolației, după care lungimea structurii este măsurată în metri. Calculați suprafața nu este dificilă, pe baza acesteia este determinată de cantitatea necesară de material în funcție de grosimea sa.

Dar în afară de spumă sau de polistiren, veți avea nevoie de alte materiale:

Plasa vă permite să întăriți suprafața și să protejați spuma de deteriorare

În cele din urmă, este imposibilă și munca fără un instrument, de cele mai multe ori se folosesc în acest proces următoarele instrumente:

 • lopata;
 • Malaxor de beton sau perforator cu un duza mixer pentru prepararea unui mortar;
 • Spatulă pentru aplicarea compoziției adezive;
 • Ferăstrău pentru tăiere spumă;
 • Puncherul cu burghiul pentru fixarea elementelor.

Acestea sunt elemente de bază, veți folosi de asemenea un alt instrument, în funcție de materialele folosite și de modul în care se va efectua lucrarea.

Stadiul principal

Acum vom înțelege cum să încălzi subsolul casei afară cu propriile mâini. Pentru simplitate, am rupt întregul proces în pași mici pe care trebuie să îi faceți în aceeași ordine în care sunt descriși. Dacă faci tot ce-ți recomand, atunci în cele din urmă casa ta va avea o bază bine încălzită, protejată de efectele adverse și de precipitații.

Aceasta este o tehnologie universală - izolația bazei materialelor spumante, a spumei sau a altui material de tablă este aceeași, diferența poate fi numai în grosimea izolatorului termic utilizat. Fiecare încălzitor are propria conductivitate termică, deci este important să alegeți opțiunea care va oferi efectul dorit.

Cel mai bine este să lucrați în toamnă sau primăvară - într-o perioadă fără precipitații, cu condiții meteo stabile. Temperatura optimă este de la 15 la 25 de grade.

Secvența lucrărilor este următoarea:

 • În primul rând, este necesar să se sapă un șanț în jurul perimetrului cu o adâncime de 40-50 cm și o lățime de cel puțin 50 cm. Acest lucru este necesar pentru a asigura accesul liber la suprafață și pentru a realiza calitatea izolației. Lucrarea este simplă, dar este nevoie de mult timp și efort, deci este mai bine să atrageți unul sau mai mulți asistenți, chiar și cu ei procesul poate dura o zi întreagă;

Încălzirea subsolului afară într-o casă privată începe cu eliberarea bazei

 • Apoi, suprafața este curățată de murdărie, cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu o perie rigidă și este mai bine să așteptați până când solul se usucă - deci este mult mai ușor să îl îndepărtați. Dacă betonul este umed, atunci este mai bine să-i dați o bună uscare, umiditatea în exces sub izolație este complet inutilă;
 • Dupa curatare, suprafata este inspectata cu grija, daca sunt deteriorate si neregulate, atunci este bine sa le sigilati cu mortar de ciment. Cu cât este mai bună baza, cu atât va fi mai ușor să fixați ulterior foile de izolație și suprafața va fi mai bună, amintiți-vă acest lucru;
 • Următoarea etapă este instalarea bazei pentru izolație, o bază mică de aproximativ 10 cm lățime și o grosime de 5 până la 10 cm este turnată în jurul întregului perimetru al unei case sau al altei structuri. Materialele de foi pot fi puse pe acestea ulterior și le vor proteja de apa subterană de jos, de asemenea foarte important pentru durabilitatea structurii;
 • Hidroizolarea - cea mai importantă parte a lucrării și dacă sunteți convins că acest tip de muncă nu poate fi efectuată, atunci acest lucru este în mod fundamental greșit. Este important să protejați fundația împotriva umezelii. Pentru aceasta, puteți utiliza atât materiale rulate, cum ar fi stekloizol, cât și alte soluții similare, precum și diferite masticuri care se aplică cu o cârpă în 2-3 straturi. Pentru mine personal, a doua opțiune este mai preferabilă, deoarece oferă o fiabilitate ridicată și este mai puțin consumatoare de timp pentru a fi implementată;

În fotografie: masticul de înaltă calitate creează pe suprafață un strat elastic impermeabil la apă.

 • Apoi puteți trece la fixarea materialelor de tablă. Acest lucru se realizează în două moduri, prima dintre ele fiind utilizarea de mastic bitum - dacă suprafața este lipită cu sticlă, atunci este mai ușor să fixați spumă de polistiren extrudat sau obișnuit cu ajutorul compozițiilor pe bază de bitum. Dacă baza este acoperită cu o compoziție de mastic sau altă compoziție, utilizați adezivul obișnuit pentru izolarea materialelor;

Încălzirea fundației cu spumă de polistiren faceți-vă singurul lucru principal este de a asigura fiabilitatea fixării foii

 • Apoi, este necesar să fixați suplimentar materialele de tablă cu dibluri pentru izolarea termică. Este ușor să faceți acest lucru - se face o lovitură cu un burghiu cu lungimea necesară și se taie găuri în care se introduc apoi elemente de fixare speciale. Pentru a asigura o fixare sigură, partea de lucru a dibului trebuie să pătrundă în fundație cu cel puțin 50 mm;

Vă sfătuiesc să folosiți dibluri numai pentru partea superioară a structurii. Elementele care se află în sol și astfel vor fi fixate cu solul.

Doză izolație fix, care este situat deasupra nivelului solului

 • Încălzirea fundului subsolului din exterior implică asigurarea unei rezistențe ridicate la suprafață, deci trebuie consolidată cu ajutorul unei plasă de armare. Personal, folosesc o plasă plasă de plasă cu o celulă de aproximativ 10 mm pentru aceasta, este mai ușor să o fixați cu ajutorul unghiilor diblurilor. Este important să fie localizat uniform și strâns - fără pantaloni și secțiuni slab fixate;
 • Apoi, trebuie să tencuiți suprafața cu mortar de ciment, acest lucru se face simplu, deoarece nu este necesară o îngrijire specială, mai ales în partea de jos. Principalul lucru este ca intreaga zona trebuie sa fie acoperita cu tencuiala si sa protejeze izolatia si grila de umiditate;

Grila dă rezistența suprafeței și previne fisurarea tencuielii

 • Vă sfătuiesc să tratați partea exterioară subterană cu un compus de impermeabilizare și în exterior, este mai bine să utilizați mastic, care după întărire își păstrează elasticitatea. Va asigura o protectie fiabila a bazei dumneavoastra timp de mai multe decenii.

Lucrați cu zona orb

Este imposibilă izolarea calitativă a subsolului dacă nu este corect să faceți o zonă orb. Servește nu numai ca un element suplimentar care îmbunătățește indicatorii de izolare termică ai structurii și protejează fundația împotriva efectelor adverse, dar conferă structurii un aspect finit. Pentru a înțelege mai bine problema de mai jos este o schemă generală a sistemului corect.

Arată ca un subsol bine izolat

Trebuie să înțelegem că zona orb este o barieră termică suplimentară, lățimea ei ar trebui să fie de 100-120 cm. Dimensiunea minimă este de 60 cm, adesea experții iau ca bază lățimea acoperișului - zona orbilor trebuie să fie cu cel puțin 20 cm mai mare.

Funcționează cu o zonă orb după începerea încălzirii și consolidării soclului. Procesul este următorul:

 • La început, se toarnă un tampon de nisip sau pietriș de 10-15 cm grosime, care este egalizat și compactat. Este important să creați o fundație bună, dacă terenul din zona orb este nesigur, se va sparge după câțiva ani;
 • Apoi, materialul de impermeabilizare ruberoid sau alt material este așezat pe suprafață, va proteja această parte a structurii de pătrunderea umezelii de la sol;
 • Apoi, izolația este pusă pe lățimea șanțului, este mai bine să se utilizeze spumă de polistiren extrudat, deoarece este mult mai durabil decât de obicei și este mai bine să reziste la sarcină, ceea ce este, de asemenea, important. Foitele sunt așezate strâns între ele pentru a asigura izolarea termică de cea mai bună calitate;
 • Pentru a face construcția netedă și curată, se face un cofraj mic. Apoi, trebuie să consolidați sistemul, pentru că folosiți fie câteva bare de armare cu un diametru de 8 mm, care se află în trepte de 20 cm, fie o plasă de zidărie puternică, totul depinde de ceea ce aveți la îndemână;

Plasa lui Mason - soluția perfectă pentru consolidarea zonei orb

 • Apoi, betonul este turnat, totul este simplu și cel mai important lucru de reținut este prezența unei pante ușoare de la pereți la exterior pentru îndepărtarea netedă a umezelii. Dacă aveți o casă de lemn, atunci valoarea zonei orbeste crește și mai mult, deoarece protejează eficient structura de penetrarea umidității din sol.

În casele din lemn, partea inferioară a clădirii este mai bine să închidă izolația și impermeabilizarea

Și amintiți - dacă nu există subsol, atunci găurile de ventilație trebuie să fie prezente în construcție, altfel o mucegai și mucegai vor începe să se formeze în interior.

Încălzirea zonei orb și subsolul spumă de polistiren extrudat este, în opinia mea, soluția optimă în ceea ce privește fiabilitatea și ușurința implementării. Deci, nu salvați și utilizați materiale de calitate.

concluzie

Izolarea subsolului este un proces destul de simplu, dar foarte responsabil. Acuratețea și implementarea corectă a tuturor recomandărilor sunt necesare, deci asigurați-vă că vizionați videoclipul din acest articol, arată clar câteva puncte importante. Dacă ceva nu este clar pentru dvs., este mai bine să puneți o întrebare chiar aici în comentarii și veți primi un răspuns clar.