Cum să așezați plăcuțele de pe șantier

Indiferent cât de mult locuitorii așezărilor suburbane locuiesc mai aproape de natură, nu se poate reuși fără unele elemente de îmbunătățire, cum ar fi căile. Acestea ar trebui să fie funcționale și confortabile, precum și să înnoptă bine întregul sat. Pe parcela dvs. puteți utiliza un trotuar din piatră naturală ca o pasarelă, dar, în același timp, stabilirea plăcilor rutiere, care sunt utilizate în mod activ de către dezvoltatorii imobiliari și cooperativele cetățenilor, sunt mai potrivite pentru străzile comune.

Cuprins:

Scopul plăcilor rutiere

Plăcile din beton armat sunt numite un material unic pentru fabricarea drumurilor, care poate suporta sarcini enorme. Scopul acestor produse este foarte diferit. Aceasta este construcția de drumuri temporare pentru proiecte de construcție și crearea de drumuri de acces permanent către întreprinderi, accesul la puncte slab populate în zonele rurale care se află la o distanță scurtă de drumurile principale.

Tehnologia de așezare a plăcilor din beton armat vă permite să construiți drumuri absolut în orice teren și să le utilizați în mod activ. În plus, asfaltul este instalat pe suprafața plăcilor rutiere, care protejează plăcile și prelungește durata de viață utilă a pânzei. O caracteristică plăcută a utilizării acestor produse din beton este posibilitatea reutilizării dacă plăcile și-au păstrat caracteristicile, ceea ce permite economii semnificative. Din plăcile care erau în uz, este foarte posibil să se construiască un pavaj temporar.

Atunci când o zonă de depozitare temporară devine inutilă, o astfel de acoperire poate fi dezmembrată și transportată în altă parte unde acestea pot fi utilizate fără restricții în scopul principal. Plăcile de drum care erau în uz, de la produse care tocmai au fost făcute în fabrică, diferă doar în ceea ce privește aspectul. Între timp, costul de stabilire a plăcilor de drum care au fost în uz, mai puțin de instalarea de noi cu 40-50%.

Plăcile de drumuri pot fi utilizate într-o gamă largă de temperaturi, care este importantă pentru țara noastră - de la minus 40 până la 55 de grade. Rezistența la temperaturi mai ridicate se poate realiza cu ajutorul impurităților speciale, care ne permit să asigurăm suprafețe rutiere de înaltă calitate chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale țării.

Principalul avantaj al plăcilor din beton armat este posibilitatea instalării lor rapide și pregătirii relativ simple a bazei pentru pavaj. Un alt avantaj al utilizării plăcilor rutiere în construcția de drumuri este viteza de împrăștiere a plăcilor. Drumurile din plăci rutiere din beton armat nu sunt doar atractive din punct de vedere estetic, ci și plăcute pentru șoferi.

Cu toate acestea, cu plăcile de drum, nu totul este simplu. Instalarea plăcilor din beton armat are dezavantajele sale. În fabricarea plăcilor așezate pe sol, ducând la cusături. Drumul realizat din plăci similare se poate dispersa ca urmare a mișcărilor de sol, prin urmare în locul utilizării plăcilor de beton este necesar să se monitorizeze constant aspectul și starea lor. Acest lucru contribuie la eliminarea în timp util a diferitelor fenomene negative și utilizarea pe termen lung a suprafeței drumului.

Designul plăcii de drum

Plăcile rutiere sunt plăci dreptunghiulare plate din beton armat, cu o grosime de aproximativ 14-18 cm. Aceste produse sunt realizate pe baza armăturii tensionate sau netensionate. Suprafața de lucru a plăcilor din beton armat este ondulată. Produsele de pe fețele finale au balamale de montare, dar plăcile pot fi construite sub clești fără buclă. Buclele de montare sunt situate în niște dungi special formate, astfel încât să se excludă posibilitatea căderii acestora pe suprafața exterioară în timpul.

Betonul acționează ca un liant în ele. Folosit în beton armat dă rezistența produsului la orice stres atmosferic și mecanic. Cu cât gradul de beton este mai ridicat, cu atât mai multă presiune va rezista o astfel de structură. dacă vă interesează cât cântărește plăcuța de drum, amintiți-vă că greutatea sa este de obicei de cel puțin 2.200 de kilograme. Plăcile de drum sunt realizate din beton, care are o densitate de 2200 - 2500 kilograme pe metru. Deseori, plăcile de drum sunt realizate din beton cu rezistență la îngheț la W2 și F150.

Datorită prezenței în construcția barelor de oțel, va servi timp de mulți ani și își va păstra proprietățile tehnice. Pentru fabricarea plăcilor tensionate, au fost utilizate clasele de armare At-5, At-4, A-5. În plăcile non-tensionate, se utilizează armăturile din clasele A-3C, A-3 și A-1 și sârmă BP-1. Fitingurile ascunse sunt protejate de lumina soarelui, efecte mecanice și precipitații. Când instalați plăcuțele de întoarcere înapoi în poziția inițială, iar tensiunea care se formează în modul normal este minimă.

Standardul prevede dimensiuni tipice ale plăcilor rutiere:

 • lungimea este de 6 metri, lățimea este de 1,75, 3, 1,87, 3,5 și 3,75 metri;
 • 3,5 metri lungime și 2,75 metri lățime;
 • lungimea 3 și 1,75 metri;
 • Lungimea este de 1,75 metri iar lățimea este de un metru și jumătate.

Plăcile de drumuri sunt de obicei depozitate în grămezi, care au o înălțime de cel mult 2 metri, în timp ce rândul de jos trebuie așezat pe o bază densă și densă. Fiecare placă din coș este așezată pe plăcuțele de lemn.

Clasificarea dalelor rutiere

Toate plăcile de rulare sunt împărțite în două tipuri, ceea ce determină scopul acestora: plăci pentru lucrări permanente (plăci de tip 1P) și pentru suprafețe rutiere temporare (2P). Plăcile de drum în forma lor sunt de trei tipuri: sub formă de trapezoid (tip PT), dreptunghi și hexagon.

Placile cu configurație dreptunghiulară sunt disponibile cu o latură laterală (plăci PB) și cu două laturi pe laturile scurte (cu marcaj PBB). Plăcile sub formă de hexagon sunt orientate pe diagonală (placă SLT), orientare transversală (marca PShP), formă hexagonală, împărțită în jumătate diagonală (produsul DPSH) și formă hexagonală, împărțită pe jumătate peste (plăcuța PCA). În ciuda varietății de configurații ale plăcilor rutiere prevăzute de standard, fabricile de produse din beton produc în principal numai plăci rutiere dreptunghiulare pentru drumuri temporare sau permanente.

Plăcile din beton armat sunt capabile să reziste la sarcini de ordinul a 10-30 tone. Eticheta produsului indică nivelul de încărcare admisibil. Cele mai comune plăci de șosea sunt plăcile PDN (plăci rutiere cu armătură tensionată) 20-18-30. Din nefericire, ei au anumite restricții asupra încărcăturilor cu mișcarea regulată a camioanelor grele pe ele, dar pentru a le pune în casă nu este relevantă.

Dacă îți poți permite să plasezi plăci de aer netede PAG, atunci aceasta va fi decizia corectă. Judecând după nume, CNCP a fost inițial utilizat în construcția de aerodromuri, astfel încât nu există nicio îndoială cu privire la fiabilitatea acestora. În fabricarea lor au folosit beton de calitate superioară și armătură armată. Un alt avantaj al plăcilor rutiere ale aerodromurilor este o suprafață ondulată, care, de asemenea, sporește performanțele acestora.

Tehnologia de fabricație a plăcilor rutiere

Popularitatea largă a instalării plăcilor rutiere este explicată și prin metoda simplă de fabricare a acestora, care nu necesită echipamente noi. Secvența de fabricare a acestora este următoarea:

 1. Pregătirea formei - rezervorul este golit de prezența betonului vechi, se aplică un lubrifiant special pe partea inferioară și pe lateral, ceea ce reduce aderența betonului la metal folosind formularul.
 2. Procesul de armare - 2 plase de armare se încadrează în formă, se fixează clemele care garantează distanța dintre grile și limitatoarele stratului protector.
 3. Montarea amestecului de beton, care este compactat cu mese vibrante.
 4. Trimiterea matriței cu o placă de beton în camera de încălzire, unde este tratată termic.
 5. Produsul de decuplare a produsului, verificarea calității plăcilor din beton armat și marcarea.
 6. Trimiterea plăcilor rutiere către depozitul de produse finite, în care sunt stivuite.

Crearea unei melodii pe site

Funcționalitatea plăcilor de șosea le permite să fie utilizate nu numai în zone unde este necesară o acoperire fiabilă și durabilă pentru trafic intens, dar și acasă. Aceste produse sunt perfecte pentru aceste scopuri, deoarece sunt destul de puternice, nu se îngheață, deoarece apa intră repede în caneluri de pe suprafața pavată, acestea sunt ușor de reparat - prin înlocuirea unei plăci fără dezmembrarea întregii piste, conduceți de-a lungul unei astfel de piste pot fi imediat după creare.

Alegerea plăcilor pentru pista

Plăcile din beton armat pot amplasa cu ușurință căile de grădină, căile de trecere, zonele deschise, parcarea și o cale de acces solidă spre casă. Formele de dale sunt bogate în propria lor diversitate. Sunt disponibile spre vânzare pătrunde, dreptunghiulare, triunghiulare, rotunde, plăci în formă de diamant, produse de formă neregulată, culori și dimensiuni diferite.

Pentru a crea o pasarelă spre casă, puteți folosi o combinație de plăci de șosea cu pietre mici, pietricele de mare, dărâmături, blocuri de piatră tăiată. La amenajarea căilor de grădină este posibil să se utilizeze plăci de cale ferată cioplite. Pentru despicarea produselor folosiți un șaibă și dalta, asigurați-vă că utilizați ochelari pentru a proteja ochii de fragmentele zburatoare. Cele mai populare plăci pentru aranjarea pistelor la domiciliu sunt produse cu o suprafață netedă.

Puteți ridica și plăci cu un model sau profund reliefat, care imită un mozaic, o cărămidă, o țiglă. Cel mai natural aspect al liniei poate fi obținut atunci când se utilizează plăci cu o suprafață "înjunghiată" sub piatră naturală. Cu toate acestea, este mai bine să se acorde prioritate plăcilor cu o suprafață ondulată, care asigură siguranța atunci când călătoresc pe o cale în gheață sau pe vreme umedă.

Aranjarea bazei sub plăci

Este imposibilă așezarea plăcilor rutiere direct în sol. În primul rând trebuie să pregătiți un "pat" pentru viitoarea pasarelă și terasă. Mai întâi, tăiați stratul superior al solului, nivelați suprafața și îndepărtați toate neregularitățile. Se taie tranșee marcând adâncimi de aproape 25-35 de centimetri. În zonele joase pe pâraie și soluri de lut, adâncimea șanțului ar trebui să fie de cel puțin jumătate de metru. Fundul trebuie trimis la materialul nețesut de scurgere - geotextil.

Geotextile vor preveni germinarea buruienilor și leșierea unei astfel de baze de nisip-pietriș. Apoi, umpleți șanțul în straturi cu dărâmături (5 centimetri pentru căile de grădină și 10 centimetri pentru parcare sau pe șosea) și nisip (10 centimetri), puneți așa-numita "perna de nisip", cu tamponare indispensabilă și udare 5-7 centimetri. Este mai bine să folosiți nisipul de carieră, deoarece este mai puțin târâtor și mai prăfuit decât nisipul de râu, va fi mai ușor să-l tamponezi.

Apoi este necesară compactarea nisipului cu o placă vibratoare. Puteți utiliza, de asemenea, vibro, dar costul de a stabili plăci rutiere folosind această tehnologie este oarecum mai scump. Tramplingul și umplutura trebuie să fie controlate printr-un simbol simplu sau printr-un nivel care este întins de-a lungul nivelului. La sfârșitul umplerii, suprafața trebuie să fie în mod ideal plană, pe măsură ce pavajul din beton armat este așezat ulterior pe el.

Având în vedere topografia terenului, echipați o pantă mică, astfel încât apa de ploaie și apa topită să curgă fără formarea de bălți. În plus, puteți crea baza pentru instalarea de canale de canalizare furtunuri. Următorul pas va fi instalarea unei pietre laterale sau crearea unei margini cu canelură pentru realizarea andocării cu produse obișnuite.

Dale de pavaj

Căile sunt comunicații de transport pe amplasament și sunt, de asemenea, elemente importante ale designului peisajelor, care sunt responsabile pentru interacțiunea și interconectarea diferitelor obiecte ale compoziției grădinii. Prin urmare, la aranjarea rutelor nu este recomandat să se implice în vitralii și în ture. Căile absolut drepte nu sunt, de asemenea, o opțiune, deoarece arată nefiresc.

Lățimea șinelor trebuie să respecte logica circulației în interiorul teritoriului și să fie legată de dimensiunile globale ale echipamentului de recoltat care este planificat să fie utilizat în întreținerea proprietății. Lățimea plăcilor de drum, care sunt folosite acasă, este de aproximativ un metru și jumătate. Dacă plănuiți să așezați potecile, vor fi suficiente lățimi de 70-80 centimetri. Cu amenajarea căilor - o jumătate de metru. Lățimea recomandată a străzii este de 2,25 - 2,5 metri.

Există două metode de a monta un strat dur - "uscat" și "umed". În primul caz, produsele de formă corectă sunt montate strâns între ele (decalajul dintre plăci nu este mai mare de 2-3 milimetri), apoi cusăturile trebuie să fie umplute cu nisip și aruncate cu apă.

Tehnologia "umedă" de așezare a plăcilor rutiere presupune utilizarea mortarului de ciment-nisip, datorită căruia stratul de acoperire se prind bine cu o bază de nisip și pietriș. O variantă intermediară poate fi practicată la domiciliu - materialul este plasat pe un amestec uscat de ciment-nisip. După ce așezați suprafața rutieră este aruncată cu apă, atunci pietrele și stratul subțire sunt setate.

Procedăm după cum urmează. Plăcile se recomandă să fie plasate în serie. Strângeți firul de-a lungul muchiei pervazului și veți așeza primul rând de plăci de-a lungul acestuia. Ridicați prima placă, la 5 puncte pe nisip, aplicați o soluție pe care o întoarceți. Apoi, asediați-l cu un ciocan și cu bord. Așezați restul plăcilor pe același principiu. Introduceți între ele plăci de lemn cu grosime de aproximativ 8 milimetri. Controlul zidăriei orizontale cu un nivel al clădirii.

Ele pot fi așezate nu numai de la capăt la capăt, ci și cu un mic decalaj, care este umplut cu mortar de ciment, piatră, nisip. Pentru a evita zgârierea plăcilor, este mai bine să broșați cusăturile cu o soluție umedă, după protejarea plăcilor de șosea cu un film adeziv special. Plăcile sunt îndepărtate la sfârșitul lucrului, soluția înghețată în două zile. Semințe de iarbă pot fi, de asemenea, plantate în între.

Ați înțeles deja că este imposibil în nici un caz să așezați plăcile direct pe terenul gol. Amintiți-vă încă un lucru. Dacă echipați intrarea în casă sau un loc de parcare pentru o mașină, buclele de montare ale plăcilor pentru fiabilitate sunt interconectate în sudură cu tije de oțel, iar golurile sunt turnate cu beton monolit. Acest lucru va permite echiparea unui drum complet plat pentru a evita rularea în continuare și răspândirea plăcilor. Se recomandă așezarea unui amestec de asfalt-beton pe o astfel de șosea.

Tehnologia plăcilor de șpăcluire tehnologică: o cale rapidă

Avantajele tehnologiei de pavaj

Tehnologia de așezare a plăcilor rutiere are o serie de avantaje incontestabile. În special, tehnologia permite așezarea rapidă a plăcuțelor de drum fără eforturi supranaturale și, ulterior, acoperirea poate fi ușor demontabilă. Puteți folosi acest drum aproape imediat.

Plăcile de drum pot fi văzute atunci când o acoperire temporară de acoperire, locuri de parcare sau aeroporturi. De asemenea, plăcile de șosele sunt așezate în zone cu teren instabil, moale sau pe obiecte nou construite. În principiu, tehnologia de așezare a plăcilor rutiere vă permite să deschideți drumuri pe terenuri diferite.

Sursa foto: remontdor.ru Așezarea plăcilor de șosea durează puțin

Un alt avantaj al tehnologiei de pavaj este posibilitatea reutilizării acestora. Deci, din plăcile uzate se poate construi un drum temporar. Apropo, plăcile de drum care erau "în uz" diferă de cele noi numai în aparență. Costul de așezare a plăcilor rutiere utilizate este cu 40-50% mai mic decât instalarea unor noi.

Această acoperire are cele mai bune caracteristici pentru climatul Rusiei. Este capabil să reziste picăturilor de temperatură de la -40 la +55 grade. Adăugarea de impurități speciale în timpul producției unui astfel de trotuar mărește intervalul de temperatură.

Tehnologie de pavaj

În ciuda tuturor avantajelor drumului rutier, este totuși necesar să se înțeleagă că instalarea adecvată și aderarea la tehnologie joacă un rol important. Ca și în cazul asamblării oricărei pardoseli, pregătirea solului prin tehnologie afectează în mod direct calitatea viitoarei instalații de comunicații rutiere. Să începem în ordine.

Sursa foto: cronastroy.ru Când se dau plăci de drum, utilizați nivelul clădirii

 • Suprafața solului este tăiată, suprafața este egalizată.
 • În plus, șanțul este săpat prin tehnologie (adâncimea sa depinzând de ținte poate varia de la 25 la 50 cm).
 • Pentru schimbul de apă, fundul șanțului este acoperit cu geotextil. Acest material va asigura, de asemenea, împotriva plantelor nedorite și de spălare a solului.
 • Un strat de pietriș (până la 10 cm) și un strat de nisip (15-20 cm) sunt puse pe geotextil. Aceasta va fi "perna de nisip", care va da stabilitate viitorului drum. În nisip, puteți adăuga ciment. Este adevărat că acest drum nu poate fi folosit imediat, dar numai după 2 zile.
 • Următoarea etapă a tehnologiei de așezare a plăcilor rutiere: "perna" este vărsată cu grijă cu apă.

Sursa foto: andsk.com Când se dau plăci de șosele, este mai bine să se utilizeze nisip de carieră

 • După această tehnologie aveți nevoie de o placă vibratoare pentru o compactare mai bună a solului. Dacă trebuie să așezi o suprafață mare, apoi pentru a grăbi munca, poți folosi patinoarul, totuși chiria lui va aduce costuri suplimentare. În timpul amortizării trebuie să fie monitorizat nivelul solului, ceea ce vă va ajuta să obțineți un far și un nivel de frânghie, întins la nivel.

Suprafața este gata, puteți începe așezarea plăcilor de drum. Amintiți-vă că plăcile sunt plasate în serie. Dimensiunea plăcii de rulare determină dacă procesul va folosi sau nu echipament de ridicare. Primul rând se potrivește de-a lungul cordonului tensionat pentru a evita distorsiunile. Apoi, placa este compactată cu un ciocan și o placă. Următoarele plăci sunt așezate în același mod.

Tehnologia de așezare a șoselei permite așezarea cap la cap sau cu un gol. Conform tehnologiei, nisipul, pietrele sau amestecul de ciment sunt turnate în crăpături și cusături (dacă există). Pentru a preveni cracarea ulterioară pe șosea, se recomandă să broșați cusăturile cu o soluție umedă și să acoperiți plăcile cu un film special. Pentru imobilitate, rezistență și siguranță a șoselei, dacă se dorește, buclele laterale de montare sunt sudate împreună. Apropo, placa de drum poate servi drept bază pentru viitorul asfaltului.

Cum se fac plăcile de drum?

Plăcile de drum pot avea o formă diferită. Ele au întotdeauna o grosime de 14 până la 18 cm, suprafața lor poate fi netedă sau canelată (mai rezistentă la formarea de gheață). În interiorul plăcii de drum a betonului (densitate de la 2,2 - 2,5 t / m) există o armătură.

Sursa foto: gbi-stroy.ru Armatura poate fi tensionată sau netensionată

Calitatea betonului armat afectează semnificativ stabilitatea viitoare a drumului (la precipitații, temperatură, șocuri, sarcini etc.). Astfel, betonul utilizat la fabricarea plăcilor rutiere ar trebui să aibă o clasă de rezistență la îngheț până la W2 și F150 (optim pentru Rusia). De asemenea, plăcile pentru șosele au bucle pentru instalare, însă unele (în funcție de mărime) pot să nu aibă bucle. Balamalele sunt situate în adânciturile plăcii de drum, astfel încât, după instalare, acestea să nu cadă pe suprafața exterioară. Placa standard cântărește 2,2 tone.

Dimensiunile standard ale plăcilor rutiere

DIY pietre de grădină de beton

Un beton puternic, rezistent și accesibil face parte din categoria materialelor bugetare utilizate pentru aranjarea liniilor și platformelor în teritoriul din spatele unei case private. Pietrele de pavaj, pietrele de pavaj și plăcile din piatră naturală, fabricate industrial, sunt mult mai scumpe decât plăcile convenabile și ieftine pentru căile de grădină, realizate manual de beton.

Pentru dispozitivele și platformele de plăci de beton au fost utilizate două metode. În primul caz, numărul necesar de plăci de dimensiuni mici se face în matrițele pregătite anterior și apoi se pune pe bază. În cea de-a doua variantă, turnarea de beton pentru fabricarea plăcilor mari se realizează direct la locul aranjamentului. În ambele cazuri, pentru ei se pregătește o bază specială pentru a elimina dărâmarea trotuarului ca urmare a expunerii la umiditate.

Pregătirea bazei liniilor

Pentru așezarea plăcilor de beton pe căile de grădină și pietoni este necesar să se pregătească o bază solidă constând dintr-un strat de drenaj și o pernă de nisip sau de nisip de ciment. Pentru a face acest lucru, stratul superior al solului este îndepărtat cu 20-35 cm, iar pe fundul șanțului este căptușită o acoperire din material rulant de impermeabilizare pe bază de geotextil - nețesută. Un strat de nisip de 3-4 cm grosime este turnat pe acest strat. Este necesar ca marginile ascuțite ale molozului să nu penetreze pânza.

Pe textile, trebuie să turnați un strat de pietriș din fracția de mijloc, care va juca rolul de drenaj pentru îndepărtarea umidității care vine din plăcile de beton și îndepărtarea apelor subterane în primăvară în timpul creșterii lor. Piatra zdrobită este bine bombată, presărată cu nisip deasupra și acoperită cu un alt strat de geotextil.

Două straturi de țesătură nețesută vor asigura trecerea liberă a apei în sol și vor elimina intrarea umezelii din fund, ceea ce va face eficiența stratului de drenaj. În plus, geotextile vor preveni germinarea buruienilor în interiorul bazei și între plăcile de grădină.

Drenarea acoperită este umplută cu nisip sau un amestec de ciment-nisip uscat în raport de 1: 6.

Cea de-a doua opțiune de umplere permite pardoselii din gresie să reziste încărcărilor mai mari, făcând-o mai durabilă și mai puternică.

Nisipul sau amestecul uscat sunt bine zdrobite și aliniate folosind o regulă sau o bară de lemn plat. Este necesar să se prevadă pante pentru un posibil debit de apă de pe suprafața șinei.

Efectuarea plăcilor pentru stivuirea unei singure bucăți

Producătorii de produse din beton pe piața construcțiilor oferă o gamă largă de plăci de beton prefabricate de diferite dimensiuni și configurații. Cu toate acestea, dacă vă decideți să faceți un material pentru pavaj cu propriile mâini, atunci acest lucru va necesita forme și amestec de beton.

Cele mai simple forme pot fi făcute cu mâna din bare de lemn de cel puțin 50 mm înălțime și placaj, care este folosit ca fund. Partea inferioară poate fi făcută din alte materiale de tablă. Nu este greu de realizat forme dreptunghiulare, pătrate, trapezoidale sau triunghiulare pentru realizarea plăcilor din lemn din lemn. Proiectarea formelor pentru plăcile de beton ar trebui să prevadă posibilitatea dezasamblării lor pentru scoaterea plăcilor finite după întărirea betonului.

Diagrama formelor pentru fabricarea plăcilor din beton.

Amestecul este preparat din 1 parte de ciment PC400, 2 părți de râu sau nisip spălat și 3 părți piatră zdrobită cu fracțiune mică (nu mai mult de 10 mm). Toate componentele sunt amestecate într-un amestecător de beton sub formă uscată și apoi se adaugă treptat apă. Cantitatea sa optimă reprezintă un sfert din volumul total al componentelor rămase. Dacă utilizați pietre mai mari, cantitatea de apă crește.

Cea mai bună coerență pentru beton vă permite să strângeți o anumită cantitate în mână și, după aceea, bucata nu se va dezintegra.

Turnarea amestecului de beton în matrițe pentru plăcuțele de grădină se realizează în două etape. În primul rând, forma trebuie lubrifiată din interior cu orice lubrifiant tehnic sau ulei uzat. Acest lucru va facilita eliminarea produselor finite.

Apoi trebuie să umpleți amestecul de beton în formă la jumătate. Așezați o plasă de armare din oțel sau bucăți de armătură pe suprafață, turnați betonul în sus și suprafața. Timpul de întărire a betonului înainte de așezarea produselor pe șină trebuie să fie mai mare de 36 de ore. Grosimea recomandată a plăcilor nu trebuie să fie mai mică de 50 mm.

Producerea de plăci pe locul instalării lor

Cu această tehnologie, fabricarea căilor de grădină din beton utilizează formele care nu au fund. Ele sunt plasate și fixate pe baza pregătită și apoi turnate cu amestec de beton de două ori cu instalarea plasei de armare. În locul plaselor, fibrele sintetice pot fi adăugate la beton. Apoi completați formularul se efectuează o dată.

Este posibilă turnarea plăcilor de dimensiuni mari și fără forme, pur și simplu prin instalarea cofrajului cu forma dorită. În acest fel, sunt realizate plăci mari de diverse configurații și se obține o acoperire foarte originală.

Compoziția componentelor amestecului de beton este aceeași ca și în cazul fabricării plăcilor pentru grătare. Formele însăși, care nu au fundul, sunt realizate din benzi flexibile din plastic, placaj subțire și alte materiale de tablă. Se recomandă efectuarea călcării de suprafață până la întărirea betonului. Pentru aceasta, plăcile sunt stropite în partea superioară cu un amestec de ciment-nisip uscat în raport de 1: 1 sau numai cu PC300 de ciment. Stratul de pulbere este de aproximativ 2 mm.

Pansamentul de ciment trebuie frecat în suprafața plăcilor de beton cu ajutorul unei spătule sau a unei spatule largi. Pentru călcat, puteți folosi un amestec de ciment cu un pigment de colorare. Acest lucru va conferi suprafeței plăcilor pentru căile de grădină un aspect mai original și va crește durabilitatea. Dacă suprafața plăcilor este dărâmată cu așchii de marmură sau material similar înainte de a fi călcat, atunci în timpul iernii și după ploaie suprafața traseului nu va fi alunecoasă.

După ce betonul sa întărit, matrițele sau cofrajele curbate sunt îndepărtate, iar cusăturile sunt umplute cu un amestec de ciment-nisip uscat, granotsevy, cărămidă spartă, piatră de piatră colorată de fracțiune mică, așchii de marmură sau doar măcinat pentru o germinare posibilă a gazonului de gazon.

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale traseelor ​​de mers pe jos realizate din plăci de beton cu mâinile lor sunt:

 1. tehnologie de fabricație disponibilă;
 2. obținerea unui înveliș rezistent și rezistent la frig;
 3. utilizarea materialelor necostisitoare;
 4. oportunități de a face toată munca cu mâinile lor;
 5. durabilitate și curățenie ecologică.

Dezavantajele plăcilor de pavaj din beton includ o abraziune crescută a suprafeței cu formarea prafului și aspectul inferior produselor fabricate din fabrică.

Abraziunea poate fi redusă prin acoperirea suprafeței cu un compus de întărire hidrofob. Această protecție este valabilă timp de 5-7 ani, după care trebuie actualizată.

În concluzie

Producția independentă de plăci de beton este mult mai ieftină decât produsele fabricate. Proiectarea pieselor este determinată de forma pe care o creați în funcție de dorințele și imaginația proprii.

Pentru fabricarea formelor, puteți utiliza nu numai materiale noi, ci și diverse mijloace improvizate. Umplerea la fața locului poate fi realizată în cel mai obișnuit cofraj, fără utilizarea unor forme și dispozitive speciale. Prin adăugarea de pigmenți colorați la beton sau la patul de fier, puteți obține o suprafață originală și frumoasă.

Asigurați-vă pe site-ul dvs. cel puțin o cale de plăci de beton de casă și veți vedea toate avantajele aplicării unor astfel de tehnologii în fabricarea plăcilor de pavaj.

Cum să așezați plăcuțele de pe șantier. Montarea plăcilor de beton pe pământ

Cum să așezați plăcuțele de pe șantier. Cum să stabiliți. KakPravilno-Sdelat.ru

»Cum să punem

Cum se face baza sub placa de beton? Cum să întăriți în mod corespunzător placa?

Discuție pe forum:

Adăugat: 09.05. 22:41

Pentru colaborare și publicitate, vă rugăm să contactați [e-mail protejat]

Tehnologie de pavaj

4 februarie, admin

Plăcile din beton armat sunt considerate a fi un material unic și eficient pentru construirea unor drumuri diferite capabile să suporte sarcini enorme. Tehnologie de stabilire a plăcilor de drum # 8212; este o oportunitate de a crea drumuri aproape oriunde, indiferent de condițiile naturale și climatice, urmate de exploatarea lor activă.

Plăcile din beton armat, care sunt utilizate în construcția drumurilor, au o caracteristică foarte plăcută, care se află în practică, adică posibilitatea reutilizării acestora dacă plăcile nu sunt foarte uzate și și-au păstrat caracteristicile funcționale, ceea ce face posibilă economisirea semnificativă a banilor în timpul construcției drumurilor. Dalele folosite, dar bine conservate, pot fi folosite pentru a construi un pavaj temporar. În plus, designul și compoziția plăcilor permite așezarea asfaltului pe suprafața lor, ceea ce mărește semnificativ timpul de utilizare practică a șoselei.

Plăcile de trotuar din beton armat au o formă dreptunghiulară plană de aproximativ 14-18 cm grosime. Pentru fabricarea lor se utilizează armături tensionate sau netensionate, ceea ce conferă rigiditatea plăcii, rezistența la încovoiere și rezistența la rupere. Suprafața de lucru a plăcilor rutiere este crestată. Capetele de capăt, de regulă, au balamale de montare, deși plăcile pot fi de asemenea făcute pentru clești fără buclă, când balamalele de montare sunt montate în niște adâncituri speciale. Betonul armat utilizat pentru fabricarea plăcilor rutiere îi conferă rezistență la orice efect mecanic și atmosferic. Greutatea unei astfel de plăci, de regulă, este de cel puțin 2,2 tone. Încărcăturile care sunt capabile să reziste la plăcile de beton armat sunt de aproximativ 10 # 8212; 30 de tone. Limita sarcinii admise trebuie specificată în etichetarea produsului. Cele mai des întâlnite sunt plăcile cu armătură tensionată (PDN) 20-18-30, dar au anumite restricții asupra încărcăturii în timpul mișcării constante a camioanelor grele pe ele.

Pentru construirea carosabilului de pe plăcile de pe suprafața pământului trebuie să fie nivelat și pregătit. Apoi se pune o pernă de nisip, care se toarnă cu apă pentru a se contracta complet nisipul, după care nisipul este compactat cu atenție cu o rolă specială sau o placă vibratoare. Ca rezultat, grosimea pernei de nisip pe sol ar trebui să fie de cel puțin 15 centimetri. La finalizarea procesului de pregătire a suprafeței, pot fi așezate plăci de rulare, pentru instalarea cărora se utilizează, de regulă, o macara pentru camioane. După montare, balamalele plăcilor de rulare sunt fixate împreună cu barele de fier prin sudarea cu balamalele de montare. Acest lucru se face pentru a preveni deplasarea plăcilor și pentru a păstra integritatea șoselei. Cavitățile balamalelor de montaj, sudate împreună, sunt sigilate cu atenție cu beton. Plăcile de șosea montate corect în mod tehnic servesc câteva decenii. Atunci când se dau plăci rutiere direct pe teren în timpul construcției de drumuri temporare, durata lor de viață poate dura doar aproximativ doi ani.

Montarea plăcilor de pavaj la dacha

La înregistrarea unui sit de la dacha, să nu facă fără dispozitivul de căi, platforme, zone orb ale bazei. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este # 8211; aplicarea plăcilor de pavaj sau a pietrelor de pavaj. În cazul în care pereții și podelele cu gresie necesită prezența experienței și a competențelor speciale, atunci orice persoană cu mâini și cap poate pune pavaje.

Calea de trotuar nu este doar un ornament al cabanei de vară, ci creează și o mulțime de facilități pentru rezidenții de vară.

Prima etapă de lucru # 8211; alegerea materialului și calcularea cantității necesare. Plăcile de trotuar sau blocurile de piatră sunt vibro-vibrate și vibrocastate. Primul tip are rezistență mai mare, rezistență la uzură, nu alunecă atunci când este înghețat. Dar gama sa de culori și forme este limitată. Este logic să plasezi placi vibropresate la încărcături ridicate, de exemplu, pe străzi aglomerate și la cabana # 8211; când pavajează în fața garajului. Placile vibratate vin într-o varietate largă de forme, texturi și culori și sunt potrivite pentru călătorii de mers pe jos în grădină. Ar trebui să acordați atenție și grosimii plăcii. Dacă mașinile vor conduce pe ea, grosimea ar trebui să fie de la 40 mm. Numărul de plăci se calculează din zona de pavaj plus 3-5% pentru tăierea și posibilele deteriorări ale materialului. Dărâmăturile necesită 0,5-1 metri cubi, iar nisipul # 8211; 0,8 metri cubi pe 10 metri pătrați. m pătrat. Cimentul este luat 100-150 kg pe metru cub de nisip.

Un set de instrumente esențiale

 • placă vibratoare sau tamper manual;
 • Bulgară cu disc pentru beton;
 • lopată, rake;
 • mașină, cupe;
 • mistrie;
 • nivel;
 • regula;
 • butuc de cauciuc;
 • mop greu;
 • din cordonul ombilical;
 • mize;
 • 2 țevi ca ghidaje.

Pregătirea locației, secvența de operațiuni

Plasarea plăcilor este necesară numai de la sine, astfel încât să se poată deplasa numai pe suprafața finită. În acest caz, fragmentele de plăci defecte trebuie respinse.

Mai întâi de toate, este necesar să se determine panta pentru curgerea apei. De obicei în țară faceți o deviere de la casă spre stradă. Panta trebuie să fie de cel puțin 5 mm pe m. Astfel, partea cea mai îndepărtată din casă va fi partea inferioară. Începeți cu marcarea. Bateți două știfturi pe fiecare parte a liniei de nivel inferior și trageți cablul între ele. Verificarea nivelului de orizontalitate. Luați următorul fir de la unul dintre mizele nivelului inferior, la un unghi drept față de prima linie. Îndreptați cablul spre cel de-al treilea șanț și loviți-l cu ciocanul în conformitate cu înclinația specificată. Apoi trageți cel de-al treilea fir paralel la primul, comandând poziția orizontală. Prin conectarea primului și ultimului suport cu un fir, veți obține un plan înclinat pe care veți așeza plăcile de trotuar.

Acum este necesar să împărțiți secțiunea în benzi astfel încât lățimea benzii cu marginea să fie suprapusă de lungimea regulii. Pentru a face acest lucru, măsurați distanța de la mizele inferioare, cu 30-40 cm mai scurte decât lungimea regulii, cu ciocanul în picioare și întindeți cablul. Repetați operația până când întreaga secțiune este împărțită în benzi cu lățimea necesară.

Următoarea etapă este # 8211; placă de nivelare Pentru a face acest lucru, armați-vă cu o lopată și puneți solul acolo unde este mai mare decât două grosimi de țiglă de la nivelul specificat de cablu. În consecință, turnați solul în cariere.

Este important: pentru a preveni scufundarea plăcilor, zona trebuie turnată cu apă și umplută cu grijă.

La umplerea molozului, este necesar să se facă un stoc pentru înțepare. Compactizarea (întinderea) stratului se poate face cu o șină vibrată (cel puțin zece treceri de-a lungul unei piste) sau cu un dispozitiv improvizat.

Dacă solul este slăbit, este mai bine să îl îndepărtați mai adânc și să îl umpleți cu pietriș și nisip. Dacă este posibil, este de preferat înlocuirea nisipului cu un ecran de granit, acesta oferă o mai mică contracție. De asemenea, este recomandabil să așezați un geotextil înainte de a umple nisipul pentru a preveni germinarea iarbelor prin placă.

Mai întâi trebuie să pregătiți un amestec de ciment-nisip. Cimentul cu nisip este amestecat într-un raport de 1: 6. Puneți amestecul pe platformă și distribuiți-o de-a lungul benzii. Apoi puneți țevile sub fir, astfel încât distanța dintre țeavă și cablul de alimentare să fie cu 1 cm mai mică decât grosimea plăcii. Desfășurați o regulă prin țevi, aplatizați amestecul, dacă este necesar, turnându-l în găuri. Acum puteți trece direct la așezarea plăcilor. Mai întâi trebuie să puneți plăcile în grămezi lângă zona pregătită. Dacă există defecte, este mai bine să le retrageți și să le folosiți ca o ultimă soluție.

Important: pentru a pune o piesă numai de la sine, astfel încât să se deplaseze numai pe o suprafață gata. Pentru a pune prima piesă pe bază, pentru a restrânge strict un cablu și pentru a ștampila cu ciocanul de cauciuc la nivelul desemnat de un fir. Puneți restul elementelor în același mod, apăsând strâns unul pe altul și uitând să urmați desenul. În mod similar, pregătiți următoarea bandă și puneți-o cu plăci. Trecând peste tot felul de obstacole cu o întreagă țiglă, tăierea se face la sfârșitul lucrului.

Pentru ca țigla să nu se îndepărteze cu timpul, granițele de-a lungul țiglei sunt configurate de-a lungul marginilor platformei sau ale traseului.

Fiecare zonă finită trebuie amestecată cu un amestec de nisip și ciment. Nisipul cade treptat în crăpături, astfel încât operația va trebui repetată de mai multe ori.

Pentru a preveni împrăștierea plăcilor în timp, bordurile sunt așezate la marginile site-ului sau ale traseului. Bordajul este plasat la culoare și este asigurat cu mortar gros de ciment. De-a lungul bordurii sunt locuri nepavate în care trebuie să puneți plăci tăiate. Baza din aceste locuri trebuie să fie bine bombată, deoarece solul ar putea scădea atunci când instalați bordura.

Dacă aveți nevoie să puneți plăci de pavaj pe căile de grădină la dacha dumneavoastră, acest lucru se face mai ușor și nu necesită o pregătire atât de amănunțită ca atunci când pavaj curte.

Surse: http://blogstroiki.ru/fundament-2/kak-pravilno-sdelat-osnovanie-pod-betonnuyu-plitu-kak-plitu-pravilno-armirovat/, http://tvoidizain.ru/?p=31578, http://1stones.ru/ukladka/trotuar-plitka.html

Niciun comentariu încă!

Calea plăcilor din beton armat pe dacha: instrucțiuni pas cu pas

Vorbind de căi de grădină, ne imaginăm căile de înfășurare care vânt între paturi de flori și copaci. Ele sunt realizate din piatră naturală sau pietriș, decorate la margini cu unghi îngust sau plante joase. Asemenea trasee sunt fără îndoială frumoase, dar uneori aveți nevoie de drumuri solide, destul de largi, care pot fi conduse de echipamente de grădină sau de o mașină privată a proprietarilor. Și aici ne amintim plăcile de drum care pot rezista la o greutate foarte mare din cauza materialului de fabricație - beton armat.

Unde sunt folosite plăcile de drum?

Scopul principal al produselor din beton - construirea de drumuri pentru trecerea masinilor grele. Plăci de drum bine prevăzute, capabile să reziste unei sarcini uriașe. Această proprietate este folosită pentru drumurile de acces ale dispozitivului către șantierele de construcții, întreprinderi, locuri greu accesibile în zone îndepărtate. Pentru a face drumul mai uniform, iar plăcile sunt bine fixate și protejate, se pune un strat de asfalt pe partea de sus.

Unul dintre avantajele produselor din beton armat - reutilizarea lor, bineînțeles, menținând în același timp principalele caracteristici tehnice. Dezmembrarea drumurilor temporare și construirea de plăci vechi de noi căi conduc la economii semnificative. Recepția utilizării secundare este utilizată cu succes pe șantierele de construcție, unde sunt necesare drumuri de acces de încredere și durabile din prima zi de lucru. Dalele folosite nu sunt la fel de bune ca cele noi, dar sunt destul de potrivite pentru crearea de drumuri temporare.

Unul dintre avantajele produselor rutiere este abilitatea de a se stabili rapid fără pregătire îndelungată. Este, de asemenea, rapid și ușor de îndepărtat o suprafață de drum utilizată. Cu ajutorul echipamentelor speciale, produsele sunt asamblate și transportate într-un loc nou, unde se creează un drum nou, o parcare și o cale de acces într-o perioadă scurtă de timp.

Singurul dezavantaj al plăcuțelor de drum se referă la caracteristicile de instalare. Când se pune, se formează cusături, care cresc în timp și pot cauza o încălcare a suprafeței drumului. Pur și simplu pus, gropi apar pe drum. Acest lucru poate fi evitat dacă monitorizați starea căilor de transport și completați în timp util fisurile formate cu beton.

Se pune întrebarea: produsele din beton dăunat pot deveni un material pentru construcția de drumuri într-o zonă suburbană? Se pare că aceasta este o practică destul de frecventă, iar plăcile de drum sunt utilizate atât pentru drumurile de acces temporar, cât și pentru îmbunătățirea designului dachilor. Să analizăm mai detaliat una dintre opțiunile pentru piesa dispozitivului din zona de vile.

Grădiniță de construcție: instrucțiuni detaliate

Dacă aveți nevoie pentru a stabili rapid o cale convenabilă pe un punct de tramvai, de exemplu, pentru a vă apropia de un rezervor septic sau de un puț, ei recurg adesea la așezarea plăcilor rutiere. Ele sunt folosite ca o acoperire temporară, dar uneori structura este atât de funcțională și estetică atrăgătoare încât se transformă într-un drum permanent care nu poate fi înlocuit. O suprafață durabilă, netedă, care nu are acumulări de apă după ploaie, este o opțiune excelentă pentru condus sau mers.

Planificați direcția și dimensiunea

Legând obiectele țării folosind căile de transport, le alegem direcția și forma. Uneori ele sunt geometric, dar nu orice teritoriu este potrivit pentru astfel de experimente. De cele mai multe ori pistele au întoarce netede și mici deviații de la o linie dreaptă. În cazul în care acoperișul este destinat transportului, ar trebui evitate răsucirile ascuțite.

Lățimea depinde în mod direct de destinația drumului: capacul optim al mașinii este de 2,3-2,5 m, în timp ce pentru un traseu pietonal, este de ajuns 0,8-1 m - o lățime care este confortabilă pentru două persoane să meargă. Curțile de grădină pot fi deja până la 0,5 m.

Se pare, din ce să alegem, dacă placa de drum este un produs din beton armat plat, de formă dreptunghiulară și de culoare gri inestetic? Se pare că departe de ea. Întreprinderile implicate în fabricarea produselor din beton armat oferă o varietate de forme și dimensiuni care se pierd involuntar într-un bogat sortiment. Produsele mici și mari de formă triunghiulară, pătrată, în formă de diamant și chiar rotunde sunt potrivite pentru a crea piste de design cele mai neobișnuite.

Pentru asigurarea mișcării pe plăcile de vară de vară cu o suprafață impresionantă de tip ondulat sunt bune. Chiar și în vremea ploioasă, sunt în siguranță la plimbare, deoarece sunt complet anti-alunecare.

Produsele figurante cu un imitație care imită ornamentele și modelele mozaicului arată bine în mediul natural. Suprafața unora dintre ele seamănă cu zidăria de cărămidă sau de țiglă.

Ideea! Una dintre opțiunile interesante este construirea unei piste de plăci cioplite. Piesele produsului rupt sunt așezate în ordine aleatorie, dar sunt limitate de o margine de cărămidă sau de piatră. Între fragmente rămân lacune mari, care sunt umplute cu pietricele, dărâmături sau pur și simplu cu nisip. Dacă adormiți cu pământ fertil și apoi semănați iarbă de gazon sau flori perene mici, veți obține o cale foarte pitorească și romantică.

Pregătirea bazei pentru așezare

Dacă plăcile sunt așezate direct pe sol, nu va exista stabilitate și fiabilitate. Pentru ca o pasarelă sau un loc de joacă să dobândească o înfățișare și o funcție îngrijită, bine îngrijită pentru mai mult de un deceniu, este necesar să se aranjeze un șanț special pregătit.

Indicați limitele zonei de lucru și tăiați grătarul. Apoi, de-a lungul "canalului" liniei, săpăm un șanț puțin adânc, adâncimea căruia este determinată de compoziția solului. De obicei, suficient de 20-30 cm, dar solul de lut necesită pregătire mai serioasă, astfel încât adâncimea crește la o jumătate de metru.

Pentru a preveni atacul buruienilor și scurgerea amestecului de nisip în timpul ploilor, fundul șanțului va fi tăiat cu geotextil. Următorul strat este piatra zdrobită: 5-7 cm este suficient pentru o pasarelă pietonală, 10-12 cm pentru o autostradă sau parcare. Adormim de sus cu nisip, aproximativ 10 cm. Mai fiabilă este umplerea a două doze (câte 5 cm fiecare). De fiecare dată, nisipul trebuie umplut cu grijă, umezindu-l simultan cu apă.

Atenție! Când alegeți un material, aruncați nisipul fluvial - este mai ușor și conține mult praf. Cea mai bună opțiune ar fi o varietate de carieră.

Pentru tamponare este mai bine să utilizați o placă vibratorie, în cazuri extreme, o unealtă de casă realizată dintr-un mic jurnal cu un mâner sub forma unei bare transversale. În procesul de compactare a nivelului pernei de nisip, suprafața se utilizează la nivel. Creșterea unei baze perfect netede, nu uitați de pantă pentru curgerea apei de ploaie. De-a lungul marginilor intrării mașinii puteți pune tăvi de canalizare.

Realizăm plăci de fixare

Instalarea plăcilor rutiere se poate face în trei moduri diferite:

 • Articolele de montare uscate foarte apropiate una cu cealaltă, cu o umplere suplimentară a îmbinărilor cu nisip umed.
 • Aplicarea umedă - utilizarea mortarului de ciment, care conectează produsul cu un tampon de nisip și pietriș.
 • Instalarea plăcilor pe bază, acoperită cu un amestec uscat de nisip și ciment. După umiditatea abundentă, cimentul "se fixează", fixând produsele pe baza de nisip-pietriș.

Alegeți un aranjament consistent al plăcilor. Întinzată de-a lungul marginii cablului de construcție a șanțului, veți ajuta la așezarea mai lină a produsului. Mai întâi, întindeți primul rând în întregime. Apoi, ridicați alternativ fiecare placă și aplicați mortar de ciment pe baza de nisip sub ele. Apăsăm plăcile strâns folosind placa. Pentru a se asigura că distanțele dintre elemente sunt aceleași, inserați placi de lemn de 8-10 mm între ele. Astfel, le punem pe toată lungimea drumului.

Diferența poate fi mai mare - în viitor, o vom umple cu pietre mici, nisip, pietriș, dărâmături și o vom umple cu o soluție care să dureze cel puțin două zile. Dacă decalajele adoarme cu un pământ obișnuit, atunci puteți să semănați imediat semințe de iarbă sau flori.

Atenție! Plăcile pentru parcare sau intrare recomandă conectarea, sudând balamalele de montaj împreună (folosind armături din oțel). Monolit de beton este folosit pentru a umple golurile, iar suprafata este acoperita cu asfalt.

După cum puteți vedea, chiar și din produse din beton armat se poate dovedi o cale de grădină confortabilă, funcțională și atractivă - o decorare reală a cabanei de vară.

Distribuiți articolul în comentarii în rețelele sociale

Montarea și instalarea plăcilor de beton pe teren în St. Petersburg: prețuri, taxe pentru instalarea pe fundație

Instalarea plăcilor din beton armat este cea mai importantă operațiune de construcție. Aceasta trebuie să fie efectuată de un șofer experimentat și asistenții săi, sub supravegherea unui constructor responsabil.

Pregătirea plăcilor pentru instalare

Cel mai mic preț pentru instalarea plăcilor de beton pliate atunci când se așează cu roți. La șantier se ajunge simultan cu o remorcă cu plăci și o macara pentru camioane. Produsele sunt îndepărtate cu macaraua de pe platforma utilajului de transport uzinal și sunt montate în poziția dorită în construcția casei.

Desigur, o astfel de muncă necesită o organizare perfectă. Toate locațiile de instalare trebuie să fie planificate și aliniate și o soluție cu consistența dorită se aplică suprafețelor de contact ale plăcilor cu pereții.

Câștigul plăcilor de montare de pe roți este acela că numărul ascensoarelor (sau timpul total de funcționare a macaralei) este semnificativ redus comparativ cu aspectul plăcilor de beton de pe sol la etapa de livrare și re-angajarea macaralei pentru a le monta pe o casă sau pe o șosea.

Cu toate acestea, în practică, de multe ori totul se întâmplă într-un scenariu diferit, mai rău.

În acest caz, ar trebui să se acorde atenție păstrării plăcilor în timpul "ventilării". Stiva ar trebui să fie amplasată pe un loc solid. Sub prima placă și fiecare ulterior în zona buclelor este necesar să se așeze o bară de lemn astfel încât să nu existe contactul cu betonul. Dacă teancul este așezat mult timp, acesta trebuie protejat împotriva precipitațiilor.

În timpul depozitării plăcilor pe sol, este foarte convenabil să etanșați găurile în plăcile cu goluri goale astfel încât să nu faceți acest lucru după instalarea pe podea. Acest lucru este necesar pentru a le proteja de frig în timpul funcționării. Izolația termică este plasată la intrarea fiecărui gol și este cărămizită cu dărâmături mari sau fragmente de mortar de cărămidă și ciment.

Cea mai dificilă este instalarea plăcilor de podea și a acoperișurilor, așezarea plăcilor rutiere este mult mai ușoară.

Vitezele pentru așezarea plăcilor de beton depind de tipul de macarale care se închiriază, de tipul și greutatea plăcii, de înălțimea ascensorului, de confortul amplasării macaralei și de alți factori. Sunt stabilite în modul contractual.

Plăcile de așezare nu pot fi făcute direct pe pereți, realizate din beton spumos, blocuri de beton gazos. Muchiile superioare ale acestor pereți trebuie armate cu benzi din beton armat.

Plăcile sunt așezate cu o apropiere de perete în locurile de rulment de 120-150 mm. Dacă este cărămidă, atunci stratul superior ar trebui să fie întinse prin prindere.

Imediat după instalare, plăcile de beton trebuie lipite între ele și pereți. Este necesară conectarea prin sudare a barelor de armare suplimentare la balamalele de montare și ipotecile din perete. În același mod, conectați plăcile de acoperiș și drumul.

Amplasarea plăcilor de beton pe fundație se face după fabricarea hidroizolației și instalarea subsolului. Dupa fixare toate rosturile si golurile sunt umplute cu moloz si mortar de ciment.

Imediat înainte de instalare, pe pereți în punctele de contact se aplică un mortar de ciment cu nisip cu o grosime de 20 mm. Se consideră că instalarea este efectuată corect dacă variația înălțimii planelor inferioare ale plăcilor adiacente este mai mică de 4 mm. Dacă este mai mare, plăcuța trebuie reinstalată.

Dacă aveți nevoie de plăci de beton în St. Petersburg și căutați un antreprenor în regiune, vă rugăm să contactați compania noastră. Vindem plăci de beton de diverse modificări, precum și toate lucrările de instalare.

Tehnologia de așezare a plăcilor rutiere și a bazei dispozitivelor pentru acestea

Tehnologie de pavaj

În zilele noastre, plăcile din beton armat sunt cea mai bună opțiune pentru construcția drumurilor. Această metodă nu necesită cheltuieli mari în planul financiar.

În plus, prin utilizarea plăcilor rutiere, devine posibilă, în cel mai scurt timp posibil, realizarea unei suprafețe de drum de calitate. Acest articol va vorbi despre tipurile de plăcuțe de drum și despre tehnologia lor de instalare.

Tipuri de plăci rutiere

Placa de drum este un produs RC plat, având o grosime de 14-18 cm. Plăcile de drum au primit cea mai mare aplicație în construcția drumurilor temporare și permanente. Principalele materiale pentru fabricarea lor sunt barele din beton armat, care sunt folosite ca elemente de armare.

Plăcile rutiere sunt împărțite în funcție de caracteristicile lor în următoarele tipuri:

 • 2P 30 - utilizate în principal în aranjarea unei acoperiri temporare, deoarece aceste plăci sunt capabile să reziste la o încărcătură de cel mult 30 tone;
 • PDP 3 - acest tip de plăci rutiere este universal. Poate fi folosit pentru aranjarea acoperirilor permanente, precum și pentru dispozitivele temporare de fundație.
 • Placile 1P30 sunt utilizate pentru construirea de drumuri permanente.

În plus, există un tip special de plăci rutiere, marcate cu o denumire de scrisoare - PDN.

Aceste plăci au un cadru greu, iar scopul lor principal este construirea de trotuare în condiții extrem de dificile.

Tehnologie de pavaj

Ar trebui să știți că așezarea plăcilor rutiere implică o anumită etapă de pregătire a fundației pentru aceste scopuri, deoarece este imposibil să se plaseze plăci RC pe teren. Pentru baza dispozitivului, mai întâi a scos pământul de sus, apoi a făcut secțiunea de nivelare destinată drumului.

Apoi, prin intermediul unui echipament special, șanțul este rupt până la o adâncime de cel puțin 30 cm. Pentru a preveni spălarea mai departe a plăcilor rutiere cu apă, un film de geotextil se întinde pe fundul șanțului. Apoi, pe geotextile se potrivesc perna sub plăcile de drum, constând din 10 cm dintr-un strat de moloz și 20 cm dintr-un strat de nisip de râu.

Apoi, o pernă de nisip este turnată abundent cu apă și umflată cu atenție folosind plăci vibratoare sau o rolă. Aceasta este o etapă foarte importantă a bazei dispozitivului sub plăcile de drum, în timpul căreia nivelul solului este monitorizat constant.

Montarea plăcilor din beton armat poate fi efectuată îndeaproape sau cu un anumit spațiu. Dacă se alege cea de-a doua metodă, atunci golurile existente între plăci, după ce toate lucrările au fost terminate, ar trebui să fie umplute cu nisip.

Evaluați acest articol și partajați linkul:

Pavele, tehnologie și caracteristici

Afirmațiile potrivit cărora este posibil să se reducă timpul și să se reducă costurile de construire a unui drum de mai multe ori prin utilizarea plăcilor rutiere, nu este altceva decât un alt mit. Iar primul motiv este acela că tehnologia de așezare a plăcilor de șosea prevede lucrări de instalare cu plăcile de pe baza deja pregătită a carosabilului. La fel ca și atunci când se toarnă un pavaj de asfalt sau amestec de ciment.

Ce este inclus în pregătirea bazei. Prima etapă este îndepărtarea stratului vegetal al solului. Utilizarea unor astfel de echipamente grele ca buldozerele aici este obligatorie și este de asemenea posibil ca autobasculantele să fie utilizate pentru îndepărtarea solului care nu poate fi folosit. Mai mult, aspectul: excavarea cu un exces sau umplerea cu o lipsă.

Această etapă este urmată de dispozitivul stratului substrat, în principal de nisip sau nisip, cu compactare obligatorie de către role. Și abia apoi începe să se plaseze plăcile de drum pe stratul final al platformei. Atunci când se aranjează căile temporare, stadiul de pregătire a bazei (așternut) este de obicei redus la volume minime.

Înainte de a da recomandări despre modul de a stabili plăci de drum, merită menționat cheltuielile financiare. Salvarea costurilor de acoperire nu funcționează, mai ales dacă trebuie să cumpărați plăci de șantier pentru așezarea pe soluri dificile, de exemplu PDN 6 * 2. Atunci când se recalculează grosimea stratului de acoperire pe 1 metru din costul plăcilor și trotuarului de asfalt, nu s-au observat economii. Efectul economic va fi numai prin achiziționarea plăcilor pentru căile temporare sau pentru construirea de pasaje intra-sate.

Montarea dalelor de drumuri de beton: etapa finală a construcției drumurilor

Numai o tehnologie modernă, deja dezvoltată, de așezare a plăcilor de șosea contribuie într-adevăr la salvarea timpului de construcție a carosabilului și a utilizării unui minim de tehnologie. Lucrările de instalare sunt efectuate destul de repede, de către unul sau două echipaje, folosind doar o macara. Înainte de începerea lucrului, toate plăcile sunt distribuite uniform pe cele două fețe ale drumului viitor, luând în considerare regulile de depozitare a betonului armat. Instalarea poate fi efectuată și de pe roți, dacă nu se descarcă plăcile, cu o macara ridicându-le direct din caroserie.

Podeaua de rulare este odnoskatnogo și profilul gable. Prin urmare, așezarea plăcilor rutiere se poate face în două moduri: începând de la rândul farului de-a lungul liniei centrale a drumului sau pentru un pat înclinat pornind de la linia de margine.

Instalarea panzei începe cu alimentarea plăcii cu macaraua la locul de instalare, astfel încât talpa sa este situată sub partea superioară a plăcilor așezate cu 3-5 cm. Decalajul dintre cusături este minimizat și apoi placa este coborâtă până la bază. Transport rulant încărcat sau role, partea finală a lucrărilor de instalare. Se verifică uniformitatea contactului dintre placă și bază prin ridicarea acesteia și inspectarea amprentei pe suprafața nisipului după rulare.

Criteriile de verificare a calității șoselei sunt stricte: cusăturile dintre cele două plăci nu trebuie să depășească 20 mm, iar marginile dintre cele două elemente ar trebui să fie de 5 mm. Inspectarea se efectuează numai după rularea finală reutilizabilă a benzii până la stadiul de dispariție a sedimentelor vizibile ale plăcilor. Pasul final va fi sudarea elementelor prefabricate. Pentru a face acest lucru, fiecare produs are paranteze proeminente. Tehnologia de instalare a plăcilor de montare include etanșarea îmbinărilor cap la cap. Pentru a face acest lucru, toate cusăturile longitudinale sunt umplute cu mortar de ciment-nisip și umplute cu mastic.

Acestea sunt informații despre modul de așezare a plăcuțelor, numai în termeni generali. Pentru implementarea fiecărui proiect de trotuar, sunt dezvoltate hărți tehnologice separate și foarte detaliate.

Cum se face o platformă de plăci de beton

Este rapid și ușor să deschizi un tampon sau o pasarelă cu plăci de beton gata făcute. Cele mai multe dintre ele au o grosime de 40 până la 60 mm și forma unui pătrat sau dreptunghi, deși există și plăci hexagonale. Plăcile pătrate au de obicei o dimensiune laterală de 225 mm și 450 mm. Plăcile de beton sunt produse nu numai în culoarea gri obișnuită, dar și într-o varietate de alte culori: de la bej până la diferite nuanțe de roșu și verde, precum și texturi diferite de suprafață: netedă, nervură sau similară cu piatra naturală, deși va trebui să plătiți mai mult pentru aceasta. economisiți timp și efort dacă planificați site-ul dvs. să utilizeze numai plăci întregi. Dacă acest lucru nu este posibil, este necesar să le împărțiți în părți (p. 103). Pentru a determina numărul necesar de plăci, adăugați câteva plăci de rezervă, mai ales dacă le veți tăia. Când plăcile vă sunt aduse, plasați-le vertical pe blocuri de lemn. Pe sol nisipos și puternic, plăcile pot fi așezate pe mortar fără bază. Începeți lucrul prin îndepărtarea solului pe grosimea plăcii plus 25 mm pe grosimea mortarului, astfel încât platforma să fie la același nivel cu solul. Ridicați solul și împăturiți-l cu o rolă de grădină. Pe sol de argilă sau de turbă, este necesar să se îndepărteze solul de 100 mm mai adânc pentru a se pune o fundație de moloz sau pietriș pe care se toarnă un strat de nisip, urmată de nivelare și tampilare. Așezați plăcile pe nisip, urmați tehnologia descrisă mai jos, plasând mortarul sub fiecare placă. Înainte de a așeza plăcile, pregătiți distanțiere de 10 mm pe care să le instalați între plăci pentru a asigura precizia golului. După așezarea plăcilor, garniturile pot fi îndepărtate.

Pregătiți o roabă (aproximativ 0,05 metri cubi) dintr-o soluție durabilă într-una din rețete. Începeți să o așezați din unul dintre colțuri și aplicați soluția de fiecare dată numai pentru o singură plăcuță. Pentru fiecare placă, se așează trei benzi de mortar de aproximativ 75 mm lățime și o grosime de 50 mm de-a lungul benzii pe care sunt așezate plăcile (în partea de jos). Benzi de mortar trebuie să se termine sub placa care nu ajung la 25 mm până la marginea sa, astfel încât soluția să poată fi distribuită uniform sub placă, fără a se extinde dincolo de marginile acesteia. Pentru plăcile cu dimensiunea de 225 mm sau mai puțin, sunt necesare doar două benzi de soluție.

Înainte de coborârea plăcii în poziție, puneți două garnituri în fiecare dintre îmbinările cu plăci adiacente. Introduceți fiecare garnitură în mortar astfel încât să atingă capătul plăcii adiacente. Coborâți cu atenție plăcile, apăsând capetele lor pe garnituri. Îndepărtați soluția de pe suprafață cu un burete umed.

Nivelați plăcile P orizontal cu un nivel pe o șină lungă care se suprapune peste două sau trei plăci. Așezați plăcile cu un ciocan, adăugați sau îndepărtați mortarul, dacă este necesar. Plăcile după așezare nu trebuie să fie oscilate. Îndepărtați garniturile înainte ca soluția să se întărească.

După așezarea plăcilor, pregătiți un pic de mortar dur pentru a umple îmbinările dintre plăci. Se amestecă 1 parte de ciment Portland cu trei părți de nisip și se adaugă puțină apă. Mingea dintr-o astfel de soluție ar trebui să se prăbușească cu ușurință. Pentru lucru, puteți utiliza tăierea sau îmbinarea, care trebuie să împingeți cu fermitate soluția. Umpleți îmbinările cu mortar astfel încât acestea să depășească. Tăiați mortarul în exces, asigurându-vă că nu rămâne pe suprafață. Coaseți cusăturile, aprofundându-le cu 1-2 mm, astfel încât apa de ploaie să curgă în jos în caneluri. Pentru a vă adânci, puteți folosi o perie rigidă sau o bară rotundă din metal. Ștergeți toate urmele de mortar cu un burete umed. Lăsați să stea pentru o zi sau două, după care puteți merge pe plăci.

Indicație: Pentru a preveni deteriorarea zidăriei, țineți dalta sub un unghi ușor la suprafață.

Concretizarea betonului

Deci, sa decis: ați decis să concretiți o mică bucată din casa ta. Cum să facem față cu betonarea, astfel încât, mai târziu, să nu existe nici un milă agresivă pentru metrii prețioși de pământ, muncă proprie și, bineînțeles, bani?

În primul rând, trebuie să puneți betonul pe teren, dar pe o fundație pregătită cu atenție. Ce este? Baza pe care o vom numi acoperirea diferitelor tipuri de materiale nemetalice în vrac: piatră zdrobită, pietriș, amestec de pietriș și nisip, în cazuri extreme - nisip sau cărămidă spartă. Baza (numită și "pernă") trebuie sigilată. Acest lucru se poate face prin umplere manuală, în mod ideal, desigur, cu o placă vibrantă sau cu o vibrație mică. Este de dorit ca grosimea bazei după compactare să nu fie mai mică de 10 cm. Da, este de la sine înțeles că solul sub "pernă" ar trebui să fie, de asemenea, atent și compactat.

O altă nuanță importantă. Gândiți-vă la o posibilă nivelare. Razulukka este direcția posibilă a fluxului de apă de ploaie. Deci, nu funcționează că apa de ploaie se duce sub tine în casă sau pur și simplu se duce la locul potrivit. Cum se face acest lucru? Dacă nu există nici un mecanism simplu al constructorului: nivelul sau nivelul hidraulic, atunci puteți încerca să determinați prin ochi: unde vom face mai sus și unde mai jos. Ne ghemuim, ne culcăm, ne uităm, ne uităm, ne prezentăm lucrarea gândirii și spunem: aici mai sus!

Desigur, apa poate și ar trebui să fie trimisă la diferite feluri de paturi de flori, adăposturi de apă furtună sau doar o bucată de pământ deschis în care se va aduna într-o băltoacă și se va scurge (în sensul: de mers pe jos de-a lungul pământului). Dar există zone închise din care este foarte dificil sau chiar imposibil să scoatem apa. Apoi, în opinia mea, cea mai bună cale de ieșire este de a construi un drenaj local.

Este construit după cum urmează. Sapa o gaura (dimensiunile depind de cantitatea posibila de apa), am pus un schelet din caramida in el si este scheletul si nu o constructie solida, deoarece apa trebuie sa lase gauri pentru a se retrage la pamant. Cadrul trebuie să fie mai mic decât groapa în sine. Golul dintre cadru și pereții de pământ adormă cu dărâmături mari pentru a exclude contactul pământului și a apei, precum și prăbușirea pământului în cariera noastră de drenaj. Deasupra acoperim bine cu un traversă de zăbrele sau cu un fel de zăbrele.

Punctul important este întărirea plăcii de beton viitoare. Ani de experiență sugerează că chiar și betonul bun în zone mici și la sarcini minime în timpul funcționării poate provoca fisuri. Prezența cuștii de armare reduce în mod semnificativ probabilitatea unei astfel de cazuri de forță majoră. Prin urmare, recomand insistent să nu neglijați întărirea. Ceva fier ar trebui să fie în interiorul nostru de proiectare: vă puteți extinde, legătura de armare în formă de o rețea, nu există accesorii - cel puțin niște tije de fier lung sau părți. Consider că rețeaua rutieră BP este materialul ideal și ieftin pentru această lucrare. Veți găsi într-o gamă largă la orice bază metalică: multe tipuri diferite, grosimi și dimensiuni de celule.

Nu uita de cofraje. Tu nu vrei marginile platformei tale concrete, căile care să semene cu surful. Instalăm pe marginea plăcii, scuturilor etc. Principiul de bază: neted și stabil. Puteți să închideți marginile. Instalarea lor este o conversație separată.

Ce concret pentru a alege? Pentru dispozitivul unei mici platforme de beton, undeva în țară, betonul de tip M-150 sau M-200, marca M-250 se va potrivi perfect. Pregătiți-vă totul, apelați, aranjați-vă cu cea mai apropiată RBU, vă vor aduce, descărcați, începeți să fluturați o lopată.

În cazul în care banii sunt destul de abioși sau există doar o dorință de a face totul cu propriile mâini, atunci vă puteți pregăti singur betonul luând un simplu mixer electric de beton portabil pe undeva. Reteta de beton: punga de ciment de 50 kg, nisip de 0,05 m3, pietris sau piatra fin zdrobita 0,13 m3, apa 30 l. Producția este de aproximativ 0,15 m3 de beton. Nisipul și pietrișul pot fi măsurați cu găleți: amintiți-vă că 0,001 m3 = 1 l, deci 0,05 m3 = 50l, 0,13m3 = 130l. Vă sfătuiesc să amestecați ingredientele uscate cu mâna, și numai apoi puneți-le în mixer și turnați apă.

Mergem la lucru, încărcați, amestecați, turnați, încărcați, amestecați, turnați și așa, până ajungem în zona de care avem nevoie. Important: este de dorit să umpleți întreaga zonă într-o zi, altfel problemele la îmbinarea betonului: ieri și astăzi nu pot fi evitate.

Această abordare cu auto-pregătire a betonului, desigur, are dezavantaje: lungă, dificilă, lentă, și nu un fapt că este de înaltă calitate. Cu toate acestea, un mixer electric de beton nu poate oferi calitatea necesară și timpul de amestecare nu este suficient, deoarece este necesar să se completeze cea mai mare hartă într-o singură zi, în mod ideal, desigur, întreaga.

Betonul proaspăt trebuie să fie înclinat și frecat cu o mistrie înainte de a se efectua pe suprafața așa-numitului ciment, care, atunci când este uscat, formează un strat subțire de protecție. După 5-8 ore după turnare, ar fi necesar să se prelucreze suprafața de beton cu ajutorul unei mașini de spătar. Toate aceste măsuri măresc netezimea suprafeței de beton, reducând numărul de micropori. În timpul iernii, apa va intra în aceste găuri, se va îngheța, se va extinde, după care suprafața de beton va începe treptat să se prăbușească, să se spargă.

După ce betonul este turnat, lucrați pentru a-l proteja, pentru al proteja de pisici, câini și copii, în caz contrar, urmele lor vor rămâne în memorie pentru tot restul vieții. În condiții meteorologice calde, betonul proaspăt trebuie să fie acoperit cu polietilenă pentru a evita uscarea și crăparea prematura. Este mai bine să-l pulverizați cu apă de 1-2 ori pe zi.

Primii pași în betonul proaspăt se pot face în 2-3 zile. Duritatea finală este dobândită de beton numai după 28 de zile.

În concluzie, permiteți-mi să vă reamintesc că toate cele de mai sus se referă la realizarea de beton în zone mici pentru uz privat. În cazul betonării unor instalații de producție mari, este necesar să se respecte cu strictețe tehnologia, de exemplu, de exemplu: există mai multe tipuri de cusături tăiate numai în beton. Prin urmare, betonarea zonelor mari este mai bine să încredințeze profesioniștilor.