Fundația "Plate suedeză"

Fundația superficială "placă suedeză izolată" (UShP) este o placă de beton monolit cu o podea încălzită cu apă. Această tehnologie a apărut în Suedia, de unde și numele, a fost îmbunătățită și a câștigat distribuția în Germania și în alte țări europene. Cum de a face o astfel de fundație pentru casa ta?

Pro și contra "plăcii suedeze"

Fundamente virtuale

 • Potrivit pentru orice sol, cu excepția turbei.
 • Pământul de dedesubt nu îngheață, datorită faptului că umflarea geroasă nu acționează asupra fundației.
 • Fundația nu este îngropată, astfel încât nivelul apei subterane nu o afectează.
 • Condensul nu se formează pe aragaz, prin urmare, nu există condiții pentru creșterea mucegaiului, mușchi, ciuperca.
 • Pentru construcția sa nu este nevoie de mașini grele, cu excepția unui mixer pentru beton, deoarece este mai bine să se utilizeze beton din fabrică.
 • Podelele încălzite și toate comunicațiile sunt făcute în procesul de așezare a fundației, astfel încât timpul este salvat. Nu este nevoie să faceți un subteran special în care să treacă conductele.
 • Datorită izolației termice, căldura nu lasă casa la pământ, costurile de încălzire sunt reduse.
 • Izolația menține aproximativ aceeași temperatură a plăcii pe tot parcursul anului, deci nu există cicluri de congelare și decongelare, care reduc durabilitatea betonului.
 • Suprafața plăcii este netedă și uniformă, astfel încât să puteți pune imediat podeaua pe ea (parchet, covor, țiglă, linoleum etc.)

Cu toate acestea, împreună cu astfel de avantaje, apar dificultăți, cele mai multe dintre acestea fiind caracteristice tuturor bazelor, cum ar fi plăcile.

 • Mai întâi de toate, este necesar să se calculeze cât mai precis posibil toate comunicațiile care vor fi făcute în sobă (alimentare cu apă, canalizare, electricitate), în special punctele lor de intrare și ieșire. Pentru a calcula comunicările, se recomandă să contactați specialiștii.
 • Site-ul trebuie să fie plat, fără pantă, altfel costul creării unei astfel de baze va crește foarte mult.
 • În timpul funcționării, după câțiva ani, poate fi necesară reparația comunicațiilor așezate în placă. Pentru a vă apropia de ele va fi dificil, va necesita o muncă costisitoare.
 • Într-o astfel de casă nu puteți construi o bază înaltă, podeaua va fi scăzută deasupra solului.
 • Fundația nu este justificată plăcuța suedeză pentru o casă în care nu locuiesc în timpul iernii.
 • Materialele de construcție necesare pentru construirea UShP sunt destul de scumpe.
 • Placa suedeză nu este destinată clădirilor mari (mai mult de 2 etaje).

Pentru a umple baza unei case private obișnuite mici, nu sunt necesare cunoștințe speciale, dar este o muncă destul de dificilă, sunt necesari asistenți. Cu respectarea tehnologiei, dispozitivul plăcii suedeze izolate durează de la două zile la o săptămână, plus timpul de înghețare a betonului. Videoclipul arată în etape cum se face UWB.

pregătire

Înainte de turnarea plăcii, acestea efectuează studii privind solul, curăță suprafața plantelor și a resturilor. Îndepărtați stratul de sol de aproximativ 40 cm. Partea inferioară a găurii este aplatizată și compactată. Sub fundația UWB se toarnă perna de pietriș și nisip.

În primul rând, este recomandabil să se toarnă un strat de lut de aproximativ 10 cm și compacte. Argila joacă rolul de impermeabilizare, care nu permite umidității din sol să se ridice în lateral. Apoi se toarnă pietriș, care va juca rolul de drenaj. Este de asemenea compactat. Apoi, geotextile sunt puse pe partea de sus și nisipul este turnat (grosier, carieră sau pietriș), care este umplut cu o vibroplatformă.

Perna de nisip este acoperită cu un strat de material de acoperire sau film de impermeabilizare (suprapunere). Încălzitorul va fi așezat deasupra.

Un șanț și o conductă de drenaj sunt săpate de-a lungul perimetrului subsolului. Acest lucru ar trebui să se facă indiferent de nivelul apei subterane, deoarece se poate schimba în timp. De asemenea, uneori, conductele de drenaj sunt așezate sub placă.

Izolarea și armarea

Izolația este așezată pe un pat de pietriș înainte de turnarea plăcii, iar armarea este pusă pe ea.

Sub el se utilizează un stand special, pentru a nu deteriora izolația, care devine simultan un cofraj permanent. Aceste coșuri sunt în vânzare, arată ca niște cupe mici din plastic, puteți utiliza și bare obișnuite din lemn, principalul element este să ridicați armarea cu cel puțin 50 mm.

Prima grilă este făcută cu celule de 10 * 10 cm. Este necesar să se facă două cadre de bare de oțel, care nu sunt mai subțiri de 12 mm.

Tehnologia oferă nervuri de rigidizare sub pereții caroseriei. În aceste locuri, izolația este făcută cu grosimea de 10 cm, în alte zone - 20 cm, adică un strat în loc de două. Datorită acestei adânciri, se obține un rigidizator (vezi figura).

Stoarfoam (penoplex) este de obicei utilizat ca material de izolare, este un material modern care are avantaje importante:

 • Nu emit substanțe nocive.
 • Are conductivitate termică scăzută.
 • Nu începe ciuperci, mușchi.
 • Nu se sparge.
 • Respirabile.
 • Are o rezistență mare la compresiune - această proprietate este foarte importantă, deoarece o masă mare de beton va presa izolația de deasupra.

De asemenea, este necesar să se încălzească zona orbului cu o lățime aproximativă de 50 cm. Aceasta se face prin săparea în perimetrul casei viitoare a unei plăci de spumă, așezată în două straturi, cu o impermeabilizare între ele. De sus, sunt acoperite cu nisip, apoi pot fi betonate și acoperite cu gresie.

comunicare

Țevi de canalizare și canalizare sunt așezate pe un pat de nisip-pietriș. Pre-săpați în canelurile sale pentru țevi. După ce le-a pus în jurul perimetrului, formează un cofraj din scânduri, din interior fiind așezat și cu polistiren expandat. După ce betonul a fost așezat, plăcile sunt îndepărtate, iar penoplexul rămâne.

Suprafață caldă

Montați conductele de încălzire prin pardoseală după montarea primului cadru al armăturii. De la marginea bazei se retrage 15 cm.

Podeaua încălzită poate fi așezată în funcție de schemele diferite, care sunt prezentate în figură.

Pentru a evita o scădere a presiunii în țevi, contururile nu sunt realizate mai mult de 100 m. Dacă aveți nevoie să faceți mai multe bucle, este mai bine să le împărțiți pe cele mai scurte și să le conectați fiecare la un colector. Colectorul este mai bine să aibă într-o cameră încălzită.

Pentru podeaua caldă puteți utiliza țevi din:

Aceste materiale au durabilitate, rezistență, nu sunt supuse coroziunii.

Cu cât sunt mai apropiate racordurile conductei de încălzire prin pardoseală, cu atât va fi mai mare temperatura. Conform normelor, distanța minimă dintre ele este de 10 cm, maximul este de 25 cm. Bobinele sunt mai dens amplasate lângă pereți și, mai rar, în centrul camerei. După montare, țevile sunt conectate la colector și presurizate pentru a descoperi scurgeri.

Testarea la presiune este efectuată cu o presiune a aerului de 5 atm sau apă. Dacă se utilizează aer, atunci toți compușii sunt acoperiți cu apă cu săpun pentru a găsi o zonă neuniformă atunci când apar bule. Conform tehnologiei, în timpul crizării, întreaga conductă trebuie derulată și atașată la colector.

În viitor, poate fi necesar să construiți comunicări suplimentare (cabluri, internet, cablu TV). Prin urmare, este recomandabil să introduceți mai multe canale suplimentare în care să puteți sări peste fire.

beton

Cu ajutorul unei pompe de beton se toarnă un strat de beton de cel puțin 10 cm grosime, grosimea stratului depinde de dimensiunea casei, adică de sarcina așteptată pe bază. Betonul trebuie să fie de cel puțin M350.

Dupa sedimentare timp de 2-2,5 ore, suprafata este egalizata cu o masina de malaxare a betonului. Betonul îngheață și câștigă forța timp de aproximativ o lună.

Placa înghețată este frezată. După aceea, va fi posibilă umplerea țevilor cu apă, a cărei temperatură ar trebui să se mărească treptat pe o perioadă de trei zile.

UWB este un tip de fundație, care este creată folosind materiale moderne. Are multe avantaje, este posibilă construirea de case mici de diverse materiale pe aproape orice pământ de pe el. Nu este potrivit pentru clădiri grele sau de beton de mai mult de două etaje și pentru sol de turbă.

Izolate sobă suedeză: tehnologie de construcție

Prima etapă a construcției unei case pune temelia. În același timp, principalele cerințe pentru bază sunt considerate eficiență, fiabilitate și costuri minime. Apariția de materiale și tehnologii inovatoare pe piața construcțiilor ne permite să obținem rezultate înalte în rezolvarea acestei probleme. Fundația UWB, sau, mai simplu, sobă suedeză izolată, are caracteristici de înaltă calitate.

Înființarea UShP pentru casă și grădină

Izolate soba suedeză pentru acasă

În timpul construirii clădirilor cu creștere joasă, fundația UWB este de o importanță deosebită, deoarece combină bugetul minim și calitatea vieții. De fapt, această tehnologie este placa de bază izolată obișnuită. Este posibilă umplerea fundației fără implicarea unui echipament special, cu costuri minime de muncă. Datorită tehnologiei moderne și a materialelor de construcție de înaltă calitate din interiorul structurii, se pot instala toate sistemele de comunicații. Aceste calități fac tehnologia deosebit de avantajoasă atunci când construiește o casă de vară sau o altă structură mică.

Avantajele plăcii izolate suedeze

Baza, realizată prin tehnologia plăcii suedeză izolată, are multe avantaje față de alte tipuri de bază:

 • Solul sub placa izolată monolit nu îngheață și nu se umflă, prin urmare construcția este posibilă pe orice tip de sol.
 • Sistemele de comunicații sunt puse direct în bază, ceea ce exclude posibilitatea de a îngheța.
 • Suprafața netedă a fundației permite așezarea pardoselii fără finisare suplimentară.
 • Instalarea într-o perioadă scurtă de timp. Lipsa nevoii de sapaturi suplimentare reduce perioada constructiei fundatiei la 7 zile.
 • Datorită izolației de bază de înaltă calitate, costurile de încălzire sunt reduse.
 • Abilitatea de a efectua întregul proces cu propriile mâini fără implicarea unor echipamente speciale de construcție.
la conținutul ↑

Esența tehnologiei și aspectul dispozitivului

Tehnologia aranjamentului UWB implică crearea unei structuri multistrat a bazei în timpul adâncimii ei superficiale. O bază netedă din beton poate servi ca un substrat. Izolarea de înaltă calitate înainte de turnarea stratului de beton face posibilă obținerea unor caracteristici de izolare termică ridicată. Posibilitatea aranjării sistemelor de comunicații direct în fundație oferă și avantajele sale. În plus, UWB previne înghețarea și mișcarea solului sub casă.

După cum sa menționat deja, soba suedeză izolată este o tehnologie cu mai multe straturi, în care trebuie respectată o anumită ordine de așezare a straturilor:

 1. Inițial, situl este acoperit cu un strat de nisip grosier.
 2. Apoi, potriviți textilele geologice.
 3. Se instalează un sistem de drenare pentru a scurge apa de sub bază.
 4. Un alt strat de nisip este umplut.
 5. Izolația este așezată în jurul perimetrului clădirii și sub zona orbilor.
 6. Apoi, izolația este acoperită cu întreaga bază.
 7. Armarea este efectuată.
 8. Se toarnă un strat de mortar de beton.
la conținutul ↑

UWB Foundation: Pas cu pas

Ordinea de construcție USP

Unul dintre avantajele aranjamentului fundamentării tehnologiei suedeze este posibilitatea de a realiza independent toate lucrările. Principalul dezavantaj este lipsa posibilității de a repara comunicațiile. În consecință, în procesul de stabilire a fundației, trebuie respectată o secvență strictă de straturi și fiecare pas trebuie să fie deliberat.

Marcarea marcajelor

În această etapă, casa proiectului este transferată pe teren. Limitele bazei sunt marcate și sunt planificate modalitățile de furnizare a sistemelor de comunicații. Pentru a împiedica apropierea apei de conturul fundației, în același timp, așezați canalul de furtună.

terasament

Pentru aranjarea fundației folosind tehnologia plăcii suedeze izolate, nu este nevoie de o gaură profundă, este suficient să se sapă un șanț de 40-50 cm. Pentru a lucra, puteți angaja o tehnică specială, dar, având în vedere adâncimea mică, va fi mai ieftin să faceți lucrul manual.

Pit pentru USP

În partea inferioară a găurii pregătite se recomandă tratarea cu substanțe chimice pentru a opri creșterea ulterioară a vegetației.

Apoi, perna de nisip se stabilește. Pentru a face acest lucru, turnați un strat de nisip, umeziți-l cu apă și umpleți cu atenție.

Frontierele carierei trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 1 metru de perimetrul de bază. Aici va fi construit un sistem de drenare. Solul este ales pentru el, creând tranșee pentru montarea țevilor de drenaj. Partea inferioară a șanțurilor este umplută cu argilă. Pentru a face acest lucru, se toarnă un strat uniform de material, se umezește și se strânge cu grijă.

Aranjamentul sistemului de drenaj

Șanțul este acoperit cu materiale geologice, în timp ce materialul trebuie pus pe pereți. Apoi a turnat un strat de pietriș fin, compactându-l în tranșee. Conductele de drenaj sunt așezate deasupra molozului, iar molozul este turnat din nou. Întreaga suprafață este acoperită din nou cu geotextile. Trebuie remarcat faptul că protecția plăcii suedeze încălzită are o valoare imensă.

Aranjarea comunicațiilor

Comunicarea funcționează pe UShP

Cablarea sistemelor de comunicații, inclusiv sistemele sanitare și de canalizare, ar trebui să fie desemnată în avans, deoarece acestea se încadrează direct în monolit. În același timp, este important să se efectueze duplicarea circuitelor astfel încât, în cazul unei situații neprevăzute, alimentarea cu apă și scurgerea să nu se oprească. Țevile asamblate din sistemele de canalizare și de canalizare sunt acoperite cu un strat de nisip, care trebuie să fie bine tamponat în jos. Cel mai bine este să efectuați acest proces utilizând o placă vibrată.

Montarea izolației

Încălzirea subsolului este un punct foarte important, deoarece acest strat împiedică căldura să iasă din casă la pământ și previne penetrarea frigului din sol în cameră. Se recomandă izolarea în două rânduri: primul rând acoperă perimetrul bazei și zona orb, iar al doilea este deplasat cu 45 cm de margine, creând nervuri de rigidizare. Când se așează folii plate de izolație pentru fixare, utilizați unghii speciale din plastic cu capace largi.

Plăcile de izolație trebuie așezate într-un șablon, deoarece îmbinările combinate pot deveni un fel de poduri reci.

Puteți utiliza elementele în formă de L, care datorită caracteristicilor de proiectare se pot monta fără fixare suplimentară.

Alegerea materialului termoizolant

Izolarea de înaltă calitate va ajuta la evitarea problemelor cu fundația. Mențineți o temperatură normală în cameră utilizând un material cu conductivitate termică scăzută.

Piața materialelor de construcție reprezintă o cantitate imensă de izolație. Dar pentru placa suedeză încălzită este mai bine să folosiți Penoplex din polistiren extrudat. Acest material are mai multe avantaje:

Alegerea materialelor pentru izolare

 • Durabil.
 • Interferează cu reproducerea microorganismelor.
 • Din punct de vedere ecologic.
 • Rezistent la umiditate ridicată.
la conținutul ↑

Armarea și instalarea încălzirii prin pardoseală

Plasa de armare se potrivește de asemenea în două straturi. Mai întâi, este amplasată prima grilă pe care este montat sistemul de încălzire prin pardoseală, apoi trece cel de-al doilea strat de armare. Este important să rețineți că barele de armare nu sunt recomandate în acest caz prin sudare, deoarece, ca urmare a încălzirii, se poate observa o pierdere de rigiditate. Tricotarea cu un fir moale este considerată cea mai bună opțiune pentru conectarea tijelor.

Instalarea unei podele termoizolante se realizează pe suporturi speciale din plastic de înaltă calitate. La instalarea sistemului, este important să se țină seama de aspectul viitor al casei, inclusiv aranjarea mobilierului în încăperi, pentru a evita costurile inutile ale energiei.

Reguli pentru montarea conductelor de podea calde

Pentru a evita momente neplăcute în timpul funcționării unei podele încălzite, trebuie să respectați anumite reguli:

 • Pentru a obține o ieșire mai mare de căldură, conductele trebuie așezate mai strâns. În consecință, pereții țevii trebuie să fie mai strâns decât în ​​mijlocul camerei.
 • Distanța minimă dintre țevi este de 10 cm, o instalare mai strictă va duce la o depășire mai mare a țevii, iar efectul va rămâne același.
 • Nu trebuie să faceți distanța dintre țevi mai mult de 25 cm, astfel încât temperatura să fie distribuită uniform pe suprafață.
 • Atunci când se stabilește un spațiu cald de podea de la pereții exteriori ar trebui să fie nu mai puțin de 15 cm.

Respectarea acestor reguli simple va asigura un mediu interior confortabil.

Instalarea sistemului de cofrare

Montarea cofrajului pentru UShP

Cofrajele sunt concepute pentru a menține masa de beton. Este posibil să se folosească versiunea clasică a plăcilor sau placilor de placaj și a elementelor de rectificare corespunzătoare. Partea interioară a cofrajului este căptușită cu polistiren pentru a obține o suprafață netedă și netedă. Deoarece contactul dintre structura cofrajului și soluția de beton este exclus, materialul utilizat poate fi utilizat pentru construcții ulterioare.

Turnarea maselor de beton

În etapa finală, întreaga structură este turnată cu beton. În acest proces ar trebui să fie o singură dată, de umplere porțiune ar trebui să fie efectuate cu un interval de nu mai mult de 1 oră. Nu trebuie să uităm despre compactarea soluției, pentru care este de dorit să folosiți o placă vibrantă. Pentru a obține o suprafață plană, baza finisată monolită este măcinată. O zi mai târziu, puteți elimina sistemul de cofrare.

În procesul de întărire a betonului, este important să se asigure o bună îngrijire a fundației. Pentru a face acest lucru, într-un timp fierbinte, petreceți umezirea suprafeței și acoperirea cu folie de plastic, protejându-l de precipitații.

Placa suedeză tehnică izolată pentru construcția fundației permite reducerea timpului alocat construcției. În plus, există o posibilitate reală de economisire a energiei termice, datorită caracteristicilor ridicate de economisire a energiei ale bazei de acest tip.

Ce este soba suedeză izolată?

La etapa inițială de construcție a clădirii, fundația este pusă. Nu numai cerințele pentru asigurarea stabilității și durabilității clădirii sunt făcute pentru fundație. Este important să se reducă costurile de menținere a temperaturii interioare confortabile datorită eficienței energetice a structurii fundației. Criteriile specificate îndeplinesc soba suedeză izolată. Reprezintă o fundație solidă din beton armat, care îmbină o podea caldă și o comunicație de inginerie. Să ne oprim la caracteristicile unui design și a unor tehnici de fabricație.

Fundația "placă suedeză" - scopul și domeniul de aplicare

Gândindu-se la proiectarea fundației, cei mai mulți dezvoltatori aleg între banda, structura plăcii și structura. Cu toate acestea, metodele moderne de construcție și tehnologiile inovatoare ne permit să construim o fundație fundamentală. Placa suedeză este o bază de tip placă de fund puțin adâncă, din beton și armată cu o cușcă de armare.

Placa de bază suedeză este o construcție cu mai multe straturi. Construcția sub forma unui tip de sandwich vă permite să accelerați ciclul de construcție și să rezolvați un complex de sarcini importante:

Placă izolată suedeză (UShP) - un design modern și sofisticat al fundației

 • pentru izolarea eficientă a plăcii de fundație solide;
 • aranjarea cablurilor electrice, a conductelor de apă și a rețelelor de canalizare;
 • prevenirea deformării de bază posibile;
 • menține o temperatură confortabilă în cameră datorită încălzirii prin pardoseală;
 • creați o bază fiabilă pentru a acoperi capacul decorativ.

Placa de bază cu sistem integrat de încălzire este utilizată pentru a construi clădiri pe soluri care conțin o concentrație crescută de particule de nisip, turbă și incluziuni de lut.

Caracteristicile de proiectare și marja de siguranță a plăcii monolitice permit construcția diferitelor tipuri de clădiri:

 • cladiri din lemn;
 • case de la un bar;
 • constructii cladiri;
 • case de panouri;
 • construcția de cărămizi și blocuri din beton poros.

Folosirea materialelor ușoare de construcție vă permite să construiți pe o placă caldă a clădirii, numărul maxim de etaje fiind de 3 etaje. Placa suedeză este construită după efectuarea calculelor de inginerie termică, precum și a activităților de proiectare care iau în considerare încărcătura masei structurii și caracteristicile solului. Este important să alegeți materialele de construcție potrivite, din care se construiesc pereți, tavan și podea. Dispozitivele electrice împreună cu comunicațiile interne sunt plasate în conformitate cu documentația de proiect.

Principala caracteristică a acestei tehnologii este că întreaga bază a casei se bazează pe un strat de izolație (sub aragaz)

O fundație caldă sub forma unei plăci este o structură complexă, a cărei construcție este asociată cu un volum sporit de cheltuieli. Atunci când se decide să se construiască o placă UWB încălzită suedeză folosind izolație modernă, toți factorii trebuie evaluați cu atenție.

Construcția cu mai multe straturi este preferată în anumite cazuri:

 • la locul obiectului de construcție pe soluri problematice;
 • în construcția de clădiri cu o înălțime a cutiei de până la 10 m;
 • când se află în apropierea apei subterane zero.

Decizia de a utiliza placa suedeză izolată ca fundație a clădirii se face individual după analizarea tuturor factorilor.

Șemineu suedez izolat - principalele avantaje și puncte slabe

Experiența de operare din Suedia a fundației plăcii confirmă faptul că soba caldă suedeză combină soluții tehnice inovatoare menite să economisească energie. Placa UWB este utilizată pe scară largă în străinătate și este introdusă treptat de constructorii noștri.

O caracteristică caracteristică a tehnologiei plăcii suedeze este faptul că producătorii suedezi au calculat deja diverse opțiuni pentru construirea fundației, în funcție de tipul de sol.

Numărul de susținători ai noii fundații este în continuă creștere datorită avantajelor sale:

 • timpul de construcție mai scurt. Comunicările inginerice necesare sunt prevăzute simultan cu construcția fundației;
 • nu există nereguli pe suprafața betonului. Șlefuirea substratului în etapa finală de construcție permite aplicarea pardoselii pe beton;
 • prevenirea deformării solului sub fundație în timpul înghețării. Fundația termoizolată minimizează probabilitatea de deformare a solului la temperaturi scăzute;
 • posibilitatea de a construi o fundație încălzită fără utilizarea unui echipament special. Nu este nevoie să folosiți dispozitive de ridicare pentru a reduce costurile;
 • design inovator multi-strat. Autostrăzile cu un contur de încălzire sunt amplasate pe o bază concretă, ceea ce permite evitarea unor acțiuni suplimentare pentru ouă;
 • posibilitatea de a utiliza plăci UShP pentru construcția de case pe diverse soluri. O fundație solidă, la construcția căreia se folosește armarea, permite construirea de obiecte pe soluri problematice;
 • o creștere uniformă a temperaturii bazei de beton în timpul încălzirii. Este prevăzută cu respectarea tehnologiei de montare a autostrăzilor de încălzire;
 • menținând o temperatură confortabilă. Datorită eficienței sporite a sistemului de încălzire și a proceselor de schimb termic convectiv, este ușor de menținut microclimatul necesar;
 • reducerea umidității aerului. Indiferent de concentrația de umiditate din sol, previne formarea de umezeală, mucegai și ciuperci în interior.
Tehnologia "plăcii suedeze" combină dispozitivul plăcii monolitice izolate și posibilitatea de a instala o comunicație, inclusiv un sistem de încălzire prin pardoseală

Placa caldă suedeză, sub influența forței de greutate a clădirii, nu sparge și izolează fiabil camera. Simultan cu avantajele, placa UWB are următoarele dezavantaje:

 • complexitatea implementării activităților de reparații asociate cu dificultatea accesului la comunicațiile betonate;
 • insuficiența durabilă a plăcii suedeze, datorită duratei limitate de funcționare a izolatorului;
 • imposibilitatea de amenajare a subsolului;
 • nevoia de performanță calificată a calculelor termice, deoarece grosimea plăcii suedeze depinde de caracteristicile și mărimea izolației;
 • a crescut costul estimat al muncii asociat cu punerea în aplicare a calculelor termice și de rezistență speciale;
 • imposibilitatea de a aranja o placă de bază izolată termic în condiții de relief înclinat.

În ciuda acestor dezavantaje, această placă depășește tipurile tradiționale de fundații în multe caracteristici.

Diagrama suedeză - diagrama dispozitivului și specificul tehnologiei

Placa izolată este un fel de fundație de plăci, realizată sub formă de sandwich.

Fundația și stabilirea comunicațiilor se desfășoară în cadrul unei singure operațiuni tehnologice, care permite reducerea timpului de construcție

Construcția pe mai multe straturi include următoarele niveluri:

 • comunicare. Acesta include cabluri electrice, conducte de apă și o canal de canalizare;
 • izoleaza. Include foaia de polistiren extrudat, izolând fundația;
 • consolidarea. Este realizat din oțel de armare cu o secțiune transversală de 12-14 mm, împiedicând fisurarea podelei încălzite;
 • încălzit. Se compune dintr-un sistem de conducte de apă destinat circulației agentului de răcire;
 • rulment. Este o bază de beton care protejează liniile de încălzire și servește drept bază pentru construirea unei clădiri.

Crearea unei fundații pentru tehnologia suedeză asigură secvența de lucru, în conformitate cu cerințele procesului. Întreaga bază de fundație este scufundată adânc în sol față de marcajul zero. Datorită acestei caracteristici, este exclusă posibilitatea de înghețare a pământului la umiditate ridicată.

În ce succesiune se află instalarea plăcii suedeze?

Respectarea construcției algoritmului suedez de plăci afectează proprietățile de rezistență ale caracteristicilor de bază și de economisire a energiei. Complexul general de lucrări oferă:

Pământul sub placa izolată nu îngheață, ceea ce minimizează riscurile legate de problemele legate de îngheț

 1. Construcția carierei.
 2. Instalarea conductelor de drenaj.
 3. Aranjarea comunicațiilor.
 4. Montarea izolației.
 5. Armare.
 6. Montarea unei podele termoizolante.
 7. Betonare.

Luați în considerare caracteristicile principale ale etapelor.

Marchează complotul

Această etapă de lucru implică transferul proiectului fundației în condițiile terenului. Înainte de începerea marcării, este important să se efectueze cercetări geodezice destinate determinării naturii solului și a adâncimii acviferelor.

În procesul de marcare se determină:

 • contururile fundației;
 • modalități de conectare a comunicațiilor de proiectare.

După marcare, este important să protejați situl de precipitații prin aranjarea canalelor de scurgere.

Realizăm lucrări de terasament

Activitățile funciare includ următoarele lucrări:

Pentru a asigura funcționarea normală a plăcii suedeze izolate (USHP) și pentru a împiedica creșterea înghețului, este necesar să se prevadă construirea unui sistem de drenare a apelor subterane.

 1. Curățarea șantierului de construcție din resturi și vegetație.
 2. Extracția unui strat fertil de sol la o adâncime de 0,4-0,5 m.
 3. Formarea unei perne de nisip compacte cu o grosime a stratului de 30 cm.
 4. Extracția solului în jurul perimetrului carierei pentru liniile de drenaj.
 5. Zgură de umplere la partea de jos a gropilor, umezirea și compactarea stratului de lut.

După terminarea lucrărilor de terasament, treceți la etapa următoare.

Echipam sistemul de drenaj

Secvența acțiunilor:

 1. Lay geotextile.
 2. Presărați pietriș.
 3. Sigiliile de sigilare.
 4. Așezați țevi de drenaj.
 5. Se toarnă un strat de moloz.

După așezarea tuturor straturilor, acoperiți așternutul cu țesătură geotextilă.

Am stabilit comunicații de inginerie

Când efectuați lucrările, respectați următoarea secvență:

Sub aragaz, trebuie să pre-setați toate comunicațiile necesare.

 1. Efectuați instalarea comunicațiilor.
 2. Se toarnă un strat de nisip.
 3. Congelați așternutul nisipului.

După instalare, este important să verificați corectitudinea conexiunii rețelelor de inginerie.

Alegem izolația și producem stilul

Atunci când alegeți un izolator termic, acordați prioritate izolației cu o conductivitate termică redusă.

Se recomandă utilizarea spumei din polistiren extrudat, care are următoarele avantaje:

 • rezistența la dezvoltarea microorganismelor;
 • ecologic curat;
 • rezistente la umiditate.

Puneți spuma de polistiren în două straturi cu foi de suprapunere de 40-50 cm. Folosiți elemente speciale de fixare pentru fixare.

Am așezat placa de armare și am instalat o podea încălzită

Când efectuați armarea, acordați atenție următoarelor aspecte:

 • folosiți fir de tricotat pentru a conecta armarea;
 • așezați plasa de întărire pe două niveluri;
 • asigurați-vă că distanța până la izolația termică este de 30-40 mm.

Instalarea liniilor de încălzire trebuie efectuată în funcție de aspect. Utilizați suporturi de țevi din plastic.

Capacitatea termică mai mare a încălzirii în pardoseală este obținută printr-o montare mai densă a țevilor.

Recomandări pentru punerea podelei calde pe autostrăzi

La montarea rețelei de încălzire, atenție la următoarele aspecte:

 • asigurând o distanță de 100 mm între liniile de încălzire;
 • o distanță de pereții exteriori de 150-200 mm;
 • montarea corectă a țevilor în conformitate cu schema dezvoltată.

După așezarea liniilor, verificați etanșeitatea sistemului cu aer comprimat.

Cofraje montate

Instalarea plăcii suedeze necesită construcția cofrajului în jurul perimetrului fundației. Pentru cofraje utilizate placaj sau scuturi de scânduri, armate cu corzi. Suprafața interioară a structurii cofrajei este căptușită cu foi de polistiren. Ele asigură izolarea termică a fundației cu partea de capăt.

Umplem masa de beton

Când betonarea respectă următoarele cerințe:

 • turnați betonul într-un strat de 10 centimetri;
 • umpleți cu un interval de cel mult o oră;
 • utilizați un vibrator sau o placă pentru a sparge betonul.

Umpleți suprafața betonului în timpul procesului de întărire, acoperiți baza cu polietilenă pentru al proteja de evaporare.

Recomandări finale

Fundația "aragaz suedez" vă permite să asigurați durabilitatea clădirilor și să vă îmbunătățiți proprietățile de economisire a energiei. Hidroizolarea sub placa de fundație va asigura o protecție fiabilă a fundației de umiditate. Prin metoda suedeză poate fi turnată și placă monolitică cu grilă. Pentru construirea unei case pe bază de căldură, blocuri și plăci adecvate din beton gazos. Atunci când construiți o casă pentru a reduce pierderile de căldură ar trebui să acorde o atenție la planul de plăci de podea. Un punct important - sigiliul cusăturilor pe tavan între plăci.

Șemineu suedez izolat (UShP)

Placa monolitică ca fundație devine din ce în ce mai frecventă în construcția de vile. Majoritatea locuințelor au proprietăți termoizolante scăzute și îngheață în timpul iernii, făcând căldură prin podea. Pentru a preveni ca frigul să ajungă la parter prin sol, se utilizează o sobă încălzită suedeză cu un strat izolator termic. Pentru o bază rigidă solidă instalată sub întreaga clădire, nu prezintă pericol de mișcare a solului. Deplasarea cu el în același timp nu cauzează concentrații de stres în structură și nu duce la distrugerea fundației. Prin urmare, placa se numește "plutitoare".

Avantajele plăcii suedeze încălzite

În procesul tehnologic, toate comunicațiile sunt puse în temelie. Plitele suedeze izolate conțin încălzirea apei în podeaua monolitară, ceea ce nu permite instalarea radiatoarelor la primul etaj. Țevile sunt așezate pe întreaga suprafață, încălzind uniform primul etaj al clădirii. Conform tehnologiilor convenționale, se aplică o șapă pentru încălzire prin pardoseală, care nu este necesară în acest caz.

În timpul iernii, solul aflat sub casă nu se îngheață și, prin urmare, nu este absent. Comparativ cu fundațiile convenționale, o sobă încălzită suedeză este mult mai economică din punct de vedere al consumului de energie. Feedback-ul cu privire la calitatea sa în acest sens vine doar pozitiv. În plus, lemnul fixat încălzit protejează casa de frig la influențele atmosferice.

Comunicațiile provin din podea în locurile solicitate, cu o precizie de centimetri.

Țevile de drenaj din jurul perimetrului asigură îndepărtarea excesului de umiditate din UWB. Bucătăria suedeză izolată trebuie să fie pe bază uscată. Scurgerile de drenaj sunt colectate în rezervoare separate sau deversate într-un sistem comun.

Izolate soba suedeză: probleme

Principalele dificultăți apar în principal de natură economică. Costul ridicat al instalării este asociat costului materialelor și cerințelor înalte privind calificările producătorilor. Șemineul izolat suedez nu este ridicat cu mâinile sale, deoarece greșelile produse în timpul construcției vor fi greu de corectat în viitor. Pentru structurile mici, de exemplu pentru baie, se poate crea ceva similar. Costurile ridicate ale construcției fundației au fost ulterior compensate datorită ratelor ridicate ulterioare de economisire a energiei. Prin urmare, soba suedeză izolată are în cele din urmă cea mai bună valoare pentru bani.

Grosimea plăcii reduse necesită utilizarea de înaltă tehnologie și materiale moderne. Încă nu se știe câți ani încălzitorul va rămâne sub fundație.

Lipsa unui subsol este, de asemenea, un defect de proiectare. Dar odată cu creșterea popularității sale, vor apărea variante alternative cu o mai mare funcționalitate.

Posibilitatea de reparare a utilităților rămâne sub semnul întrebării dacă sunt zidite într-o fundație. Izolarea suedeză suedeză rezistă testului timpului, dacă în timpul construcției sale este asigurată calitatea europeană a instalației.

pregătire

Fundația este superficială și nu necesită cantități semnificative de lucrări de terasament. De obicei, numai stratul fertil este îndepărtat. Tăiați direct placa pe silia sau pe solul de turbă nu este permisă. În acest caz, trebuie să săpați baza de 400 până la 500 mm mai adânc, acoperiți-o cu un strat de nisip grosier și lăptați-o.

Geotextilele sunt căptușite pe pământul planificat și acoperite cu nisip într-un strat de 15 cm. Se înfilează și se pun țevi de drenaj pe ea (de-a lungul perimetrului casei și sub placă), se așează comunicații. Ele sunt umplute cu nisip, care este turnat și compactat în straturi.

Montarea izolației

Izolația termică din polistiren extrudat (EPS) este așezată în jurul perimetrului cu un strat de 20-30 cm și lateral, ca un cofraj permanent. Dacă utilizați izolație din fibră de carbon, va fi mai bine să rezistați la solicitări mari de compresiune. Se plasează în două straturi cu o hidroizolare intermediară a foliei din PVC. Marginile trebuie să aibă proeminențe care împiedică formarea de punți la punctele de joncțiune.

În cazul în care se presupune că se atașează o terasă deschisă la casă, atunci teritoriul său este separat de masivul principal din beton printr-o inserție de spumă de polistiren. Apoi soba suedeză izolată nu va lăsa frigul în încăperile interioare.

Instalarea de "podea caldă"

La EPPS, o suprapunere dublă de armătură cu un fascicul de sârmă este plasată pe suporturi, iar țevile de polietilenă reticulată moleculară pentru o podea caldă sunt plasate deasupra ei. Acestea sunt verificate pentru etanșeitate și umplut cu aer sau apă sub presiune, astfel încât plasticul să nu se deformeze la turnarea betonului. Încălzirea este efectuată prin intermediul unei circuite multiple, cu ieșire în partea superioară într-un singur colector. Lungimea fiecărei țevi nu depășește 90 m. Este așezată de un melc sau de un șarpe, amplasat sub o anumită cameră viitoare. Apoi, va fi posibilă reglarea încălzirii în fiecare cameră. Pentru a naviga mai bine atunci când așezați țevi și alte comunicații, spațiul pentru fiecare cameră este marcat cu sfoară.

Conductoarele de încălzire prin pardoseală sunt de asemenea plasate sub fitinguri, atașându-le la izolație. Apoi, cadrul este poziționat în partea superioară pe suporturi speciale. În acest caz, sistemul de încălzire este mai bine protejat de deteriorări la turnarea betonului pe placă.

Sub plăcuță, împământarea se realizează în prealabil de la locul unde se află circuitul până la amplasarea panoului electric.

Fundatia de turnare

Suprafața neagră a EPPS este atașată suplimentar la exterior cu plăci de lemn dintr-o placă tăiată care trebuie fixată în siguranță. După ce plăcuța este umplută cu beton de o calitate nu mai mică de M 350. Grosimea ei ar trebui să fie de 120 180 mm, iar în jurul perimetrului ar trebui să se realizeze nervuri de rigidizare cu dimensiuni de cel puțin 300 x 300 mm. Ei percep încărcătura principală din pereții caroseriei casei. Dacă este prevăzută sarcina structurală în interiorul casei, în aceste locuri grosimea fundației crește de asemenea la 300 mm (sub formă de rigidizări).

Betonul este turnat odată cu distribuirea și compactarea cu un vibrator. Acest tratament face amestecul mai plastic, ceea ce contribuie la o mai bună umplere a golurilor. În timpul acestor lucrări, trebuie avut grijă să nu se deterioreze comunicațiile și conductele de încălzire prin pardoseală. Umplerea nervurilor și a plăcii se realizează simultan, ceea ce permite obținerea unei structuri monolitice cu o suprafață ideală netedă.

După două săptămâni, betonul câștigă 70% din fortăreață, după care placa suedeză izolată este pregătită pentru construcția de pereți pe ea. Este necesară păstrarea suprafeței umezite pe întreaga perioadă de întărire, în caz contrar, betonul nu se va îngroșa și nu se va sparge.

concluzie

Cu respectarea tuturor regulilor de construcție de către artiștii performanți cu utilizarea materialelor calitative, placa suedeză încălzită este cea mai bună opțiune de bază pentru casa privată. Fundația este potrivită pentru orice sol și are funcționalitate ridicată.

9 plusuri și 3 minusuri ale plăcii suedeze încălzite

Construcția casei începe... Așa e. De pe placa suedeză încălzită.

De ce sa încălzit? Deoarece unul dintre straturi este spumă de polistiren extrudat.

De ce suedeza? Deoarece a fost inventat în Suedia.

De ce aragaz? Pentru că este un întreg.

Tehnologia pentru crearea acestei soluții integrate este simplă, însă necesită o abordare atentă și nu iartă greșelile. Rezultatul este excelent, costurile sunt mai mici, durata de viață este imensă. Vom înțelege ce a fost nou propus de inginerii din țara nordică pentru a crea fundația.

Bazele construcției

USP sau placa suedeză izolată este o placă monolită din beton armat superficial, în care sunt amplasate utilitățile și sistemul de încălzire prin pardoseală al primului etaj. Funcționalitatea și fiabilitatea acestuia sunt oferite de o serie de evenimente pregătitoare, soluții tehnice și idei inovatoare.

Domeniul de aplicare

Construcția clădirilor bazate pe UWB este larg răspândită în Estonia.

Cele mai populare UWB pot obține:
[flat_ab id = "33"]

 • în zone cu un climat dur (cu excepția zonelor permafrost);
 • în locuri apropiate de suprafața apelor subterane;
 • în cazul unui cadru de joasă creștere, panou panou, panou, bloc, construcție cărămidă;
 • pe soluri slabe.

Plăci de plăci

Construirea unei clădiri bazate pe UShP are următoarele avantaje:

 1. Rețelele de inginerie pentru susținerea vieții sunt plasate fie în plăcuța însăși, fie sub ea. Ca urmare, nu este nevoie să instalați un subsol sau podeaua pentru a se adapta comunicațiilor, a lucra la izolație și a proteja conductele și cablurile, ceea ce reduce costurile de construcție.
 2. Unul din straturile fundației este izolarea termică. Prezența sa previne declanșarea funcționării ciclice sezoniere (înghețare - decongelare).
 3. Utilizarea pe scară largă a materialelor de impermeabilizare protejează plicul clădirii împotriva pătrunderii umidității, ceea ce sporește durata de viață și capacitatea de reținere a căldurii.
 4. Utilizarea materialelor de impermeabilizare, a drenajului, a nisipului și a pietrișului "perne" exclude complet efectele dăunătoare ale umidității asupra fundației.
 5. Datorită izolării prin tehnologia suedeză și prin amenajarea sistemului de apă caldă, costurile de funcționare pentru încălzire sunt reduse semnificativ.
 6. Construcție solidă, armare fiabilă, coaste de rigidizare proiectate oferă o mare capacitate de rulment, nu creează restricții privind tehnologia de construcție de clădiri, utilizarea de materiale de constructii diferite pentru construcția de pereți, plafoane, acoperișuri.
 7. Alinierea bazei de beton cu măcinarea ulterioară face posibilă aranjarea finisării podelei de la etajul 1 înainte de a pune materialele de finisare, ceea ce economisește bani și timp.
 8. Materialele necesare pentru crearea UWBP sunt livrate pe șantier în loturi mici, utilizarea lor nu necesită utilizarea macaralelor și camioanelor grele;
 9. Instalarea rețelelor de inginerie și a dispozitivelor de fundație se realizează într-o singură operațiune tehnologică, ceea ce reduce timpul de construcție.

Placă de defecte

Deoarece fiecare monedă are două laturi, iar UWB are dezavantaje:

 • Tehnologia prevede instalarea UWBP numai pe zone orizontale plate (utilizarea solurilor în vrac face imposibilă asigurarea forței cerute);
 • este necesară o calificare superioară a specialiștilor și designerilor (sunt necesare calcule exacte, executarea impecabilă a proiectului atunci când se realizează comunicări și consolidări);
 • complexitatea reparării comunicațiilor necesită așezarea liniilor de rezervă.

Ordin de construcție

Lucrări de proiectare și supraveghere

Dacă o plăcuță mică poate fi făcută manual, atunci este mai bine să încredințați studiul structurii solului, efectuarea de calcule și elaborarea unui proiect pentru profesioniști. În timpul pregătirii documentației de proiect:

 • studiile privind nivelul apei subterane se desfășoară;
 • determinată de compoziția solului și de mobilitatea sa;
 • este investigată posibilitatea unei deplasări a straturilor sub influența apei de decongelare și de ploaie.

Pe baza datelor inițiale, se face calculul:

 • adâncimea groapei;
 • caracteristicile sistemului de drenaj și a rețelelor de inginerie;
 • grosimea stratului de "pernă" de izolație și beton;
 • diametrul armăturii și spațierea tijelor;
 • conducte de încălzire prin pardoseală.

Toate calculele sunt însoțite de desene detaliate care facilitează procesul de construcție UShP.

Pregătirea puțului

Tehnologia generală de amenajare a carierei este după cum urmează.

 • Site-ul este curățat de pe terenul fertil până la adâncime, în funcție de proiect. Lățimea și lungimea sitului curat ar trebui să fie cu cel puțin 2 metri mai mare decât dimensiunile liniare ale plăcii planificate.
 • Marcarea geodezică a șantierului se realizează cu ajutorul unor dispozitive speciale pentru observarea paralelismului și a perpendicularității structurilor de închidere. Acest lucru este deosebit de important cu o configurație complexă a casei viitoare.
 • Locul marcat pentru retragerea comunicărilor de pe plăcuță.

Protecția împotriva apei și comunicațiile de stabilizare

Fundația trebuie să fie uscată în mod constant. Pentru a face acest lucru, un șanț este tras în jurul perimetrului groapă pentru a pune o țeavă de drenaj perforat pentru a scurge topit, apa de ploaie, și a apelor subterane. Țevile sunt echipate cu orificii verticale pentru curățare. Un rezervor subteran este instalat pentru a primi apă, din care pot fi folosite în scopuri economice.

În paralel cu aceste lucrări, se iau măsuri pentru stabilirea comunicațiilor: alimentare cu apă caldă și rece, canalizare și rețele electrice. Tehnologia de construcție prevede amplasarea țevilor care oferă posibilitatea de a crea rețele duplicate de inginerie.

Toate rețelele sunt amplasate la orizont, situate sub nivelul înghețării solului din regiune.

Pregătirea pernălor

Partea inferioară a carierei este compactată cu o placă vibrantă și acoperită cu geotextil. Înainte de dispozitivul "perne" din materiale naturale în vrac, se recomandă umplerea cu lut de aproximativ 10 cm și tampon. Acest lucru va crea UWB suplimentar de impermeabilizare.

Perna va reduce impactul mișcării solului asupra fundației. Acesta este creat din moloz (pietriș, pietricele) și nisip. Pe stratul inferior se potrivesc materialele solide din fracțiunea fină, care sunt ștanțate și acoperite cu geotextile. Nisipul este turnat în continuare (râu sau groapă mare). Acesta este supus la amortizare, alternând cu apă strâmtă pentru a crește densitatea, acoperind geotextilul.

Instalarea izolației

Pentru a menține performanța, fundația nu trebuie expusă la înghețarea și presiunea solului la temperaturi scăzute. În acest scop, pe partea superioară a "pernei" se află un izolator termic.

Următoarele cerințe sunt impuse izolației plăcii:

 • rezistența mecanică la compresiune mecanică;
 • zero permeabilitate la vapori și absorbție de apă zero;
 • durată de viață îndelungată;
 • capacitate mare de menținere termică;
 • chimică și biologică.

Acest lucru va evita formarea de poduri reci și înghețarea elementelor individuale ale fundației.

Montarea izolației conform schemei următoare:

 • Cel de-al doilea strat acoperă complet suprafața plăcii;
 • 2 straturi se retrag din perimetrul exterior cu aproximativ 0,5 metri pentru a crea muchii laterale, canale cu lățimea de 20-30 cm sunt prevăzute pentru instalarea primului nivel de bandă blindată în ele.

Amenajarea cofrajului

Tehnologia oferă cofrare în două moduri.

Versiunea clasică implică utilizarea plăcilor din lemn și (sau) produselor din lemn. În acest caz, ele se sprijină pe laturile exterioare ale plăcilor de izolație termică la subsol. Contactul direct al cofrajului cu betonul este absent. Utilizarea materialelor în construcția ulterioară este posibilă.

Al doilea presupune instalarea elementelor de izolație în formă de L. Instalarea este zona inferioară de susținere afară. În acest caz, nu este nevoie de lucrări suplimentare privind izolarea zonei orb a clădirii viitoare.

Crearea armopelor și a "podelei calde"

Armăturile și dispozitivele de fixare din plastic ("scaune", "cupe") sunt utilizate pentru dispozitivul centurii întărite. Acestea oferă o ușurință de instalare a accesoriilor, având la același nivel în înălțime. Lovitura minimă a primului strat al centurii trebuie să fie de cel puțin 50 mm. Pasul și diametrul filetului armăturii sunt determinate în calculele de proiectare.

Creste considerabil functionalitatea conductei de apa UWB pentru incalzirea podelei de la etajul 1. Este plasat între primul și al doilea strat al centurii armate, care asigură fixarea țevii. Poate că o puneți pe partea de sus a celui de-al doilea strat. În acest caz, pentru fixare, se folosesc covorașe sau suporturi speciale, care sunt similare în proiectarea lor cu corpurile de armare ale armăturii.

Colectorii sistemului sunt ridicați până la marca de proiectare și fixați. Când este gata de testat sistemul de presiune "podea caldă".

Turnarea betonului

Grosimea stratului de beton este determinată de organizația de proiectare. Sub pereții de sprijin, în coaste de rigidizare se poate ajunge la 20 cm, restul zonei fiind de aproximativ 2 ori mai mic. Acest lucru poate reduce semnificativ costul de achiziționare a betonului turnat.

Umplerea se face cu ajutorul unei pompe de beton. Pentru primirea unei plăci monolitice este necesară efectuarea umplerii într-o singură zi. Întreruperea maximă posibilă a furnizării de beton turnat este de 30 de minute.

În proces și după turnare este necesar să se producă o vibrocompactare a soluției datorită complexității layout-ului, prezenței unui număr mare de comunicații și a diferitelor grosimi ale straturilor.

Este efectuată numai compactarea de suprafață, deoarece clasificarea centurii de întărire și a țevilor de încălzire este extrem de nedorită.

Pentru a reduce costul de măcinare ulterioară sau aranjarea suprafeței suplimentare a șapei, se realizează nivelarea.

Dupa fixarea betonului (aproximativ 2 ore dupa asezare in cofraje), este necesara o umezire timp de 3 zile. La temperaturi ridicate ale mediului, se recomandă acoperirea suprafeței cu folie de plastic.

După trei zile, puteți dezmembra fundația. Rezistența completă a soluției se va ridica în termen de 28 de zile.

Pentru finisarea finală se efectuează rectificarea suprafețelor diamantate. După aceea, puteți lucra la construcția structurilor de închidere.

Utilizarea sobei suedeze izolate vă permite să echipați rapid baza pentru casa cu costuri minime de construcție, reducând costul de finisare a etajului 1 și economiile ulterioare la încălzire.

Izolate sobă suedeză: cum să construiți o fundație încălzită cu propriile mâini

Cel mai recent, în alegerea unei fundații pentru o clădire rezidențială, principalele criterii au fost fiabilitatea, rezistența și durabilitatea structurii. Odată cu apariția noilor tehnologii, a fost posibil să se țină seama de costul și de funcționalitatea fundației. Astăzi, pentru construcții joase în zone cu soluri slabe, puteți alege nu numai o fundație coloană sau piatră, ci și o placă suedeză mai izolată (USB) mai sofisticată. Simplitatea și disponibilitatea tehnologiei vă permite să obțineți o bază monolitică, încălzită cu propriile mâini și în același timp să nu depășiți bugetul.

Caracteristicile plăcii suedeze încălzite

Fundația monolitică UWB a fost testată pentru prima oară pe Peninsula Scandinavă și a fost folosită de mult timp, în special în nord-vestul Europei. Astăzi, situația sa schimbat și geografia utilizării fundației suedeze sa extins considerabil, răspândindu-se chiar și în marile expansiuni ale Rusiei.

Atunci când construiți o placă suedeză încălzită cu beton singur, veți avea nevoie de materiale termoizolante moderne.

După cum sugerează și numele, structura de susținere de acest tip este o placă de beton armat, așezată pe un strat de izolație. Construcția nu necesită multă înmormântare, prin urmare este perfectă pentru construirea următoarelor parcele:

 • cu niveluri ridicate de apă subterană;
 • cu pământ slab și slăbit;
 • cu soluri predispuse la umflare și forfecare.

O caracteristică-cheie a tehnologiei UWB este un design rigid, monolit, care se comportă bine cu mișcările sezoniere ale terenului. În plus, izolația situată sub placa suedeză împiedică înghețarea solului, ca urmare a reducerii riscurilor asociate cu umflarea și pescajul. Atunci când operează baza, nu vă puteți teama că se va deforma și se va sparge în timpul lunilor reci de iarnă.

Avantajele și dezavantajele UWB

Tehnologia de a construi placi suedeze izolate vă permite să construiți o fundație cu propriile mâini și are asemănări cu procesul de construire a fundațiilor de bandă mai comune. În același timp, structura de suport monolit are diferențe constructive și funcționale care îi conferă o mulțime de avantaje:

 1. Deoarece construcția UWB nu necesită saparea unei groapă adâncă, nu este nevoie să se utilizeze camioane grele și echipamente pentru mutarea pământului. Toată munca se poate face cu mâinile tale și, prin urmare, reducerea costurilor de construire a fundației.
 2. Placa monolitică echipată în conformitate cu tehnologia suedeză are izolație nu numai sub talpă, ci și din lateral. Constanța temperaturii pe întreaga zonă are un efect pozitiv asupra duratei de viață a bazei.
 3. Construcția plăcii permite instalarea comunicațiilor de bază de inginerie în etapele inițiale ale construcției. Acest lucru vă permite să reduceți costurile de construcție și să accelerați lucrarea. În plus, nu este necesară echiparea metroului tehnic cu conducte de alimentare cu apă și canalizare.
 4. Baza de beton armat monolitic este potrivită pentru construcții pe orice amplasament, indiferent de structura solului. Deoarece placa este situată pe suprafața pământului, ea nu este afectată de apele subterane, mărind astfel capacitatea portantă a structurii. Fundația poate fi folosită cu succes, atât pentru case mici de lemn, cât și pentru cabane cu trei etaje.
 5. Etanșeitatea bazei și absența așa-numitelor poduri reci împiedică răspândirea umezelii, mucegaiului și ciupercii.
 6. Planul superior ideal al plăcii suedeze încălzite este o bază pregătită pentru montarea plăcilor de podea din față. Această caracteristică reduce timpul de finisare a lucrărilor și reduce costurile acestora.
 7. Placa izolată suedez are o bună capacitate de izolare. Acest lucru, precum și sistemul de încălzire prin pardoseală din baza de beton armat, permite reducerea costurilor de încălzire și îmbunătățirea confortului casei.
Suprafața ideal UWB plană este utilizată ca un substrat.

În ciuda tuturor punctelor forte ale fundației UWB, există destul de puțini oameni care se raportează la tehnologie cu o sumă de neîncredere. Ca argumente împotriva construirii unei fundații de beton armat cald, ei dau următoarele argumente:

 • costuri ridicate;
 • tehnologia nu prevede construcția de subsoluri;
 • insuficiența rigidității stratului de izolare termică, care poate determina mai târziu clădirea să se micșoreze;
 • riscul de deteriorare a polistirenului de către rozătoare;
 • lipsa datelor privind durabilitatea izolației utilizate - tehnologia este încă slab testată de timp;
 • complexitatea proiectării fundației plăcii pe suprafețele înclinate;
 • restricție la numărul de etaje ale clădirilor.

Trebuie spus că unele dintre aceste argumente nu sunt lipsite de boabe raționale. În ceea ce privește acuzațiile de costuri ridicate ale materialelor, astăzi cu toată încrederea putem spune despre exagerarea lor. Astfel, în timpul construirii UWB, puteți face fără utilizarea echipamentului de construcție făcându-vă singuri partea de leu a muncii. În plus, va fi posibilă economisirea aranjamentului subteran și subteran tehnologic. O parte din costuri vor fi returnate indirect, în detrimentul reducerii costurilor de încălzire în timpul funcționării clădirii.

Construcția de sufragerie a subsolului suedez

Baza fundației suedeze încălzite este realizată dintr-o placă monolită din beton armat convențional, care a fost folosită în construcții private de la mijlocul secolului trecut. În ceea ce privește indicatorii remarcabili ai sustenabilității și eficienței energetice, ele sunt furnizate de numeroase caracteristici de proiectare.

Astfel, UWB constă din următoarele elemente:

 1. Pietriș de pietriș sau pietriș, care servește ca sistem de drenare și servește ca un amortizor pentru fluctuațiile sezoniere ale solului.
 2. Tesatura de geotextil care împiedică înfundarea stratului de drenaj cu particule mici de sol.
 3. Un strat de impermeabilizare capabil să protejeze structura din beton armat de efectele dăunătoare ale umidității.
 4. Un strat de izolație care se potrivește atât sub întregul plan al joncțiunii plăcii la sol și pe părțile laterale ale fundației. "Pie" de strat de izolație și impermeabilizare împiedică răspândirea căldurii în pământ, contribuind la reducerea costurilor de energie.
 5. Sistem de drenaj și drenaj. Datorită acestora, structura de susținere nu va fi expusă precipitațiilor. Chiar dacă se topesc și ploaie apa să curgă în zona de șes, și în subteran, la o adâncime de 3 m și mai mult, prezența unor sisteme de eliminare de umiditate se poate prelungi durata de viață a plăcii de bază timp de decenii.
 6. Armătură sau curea. Fiind o structură spațială rigidă realizată din bare metalice groase, acest element face ca fundația să fie mai durabilă.

După cum se știe, betonul este excelent pentru a rezista la sarcini compresive, dar rezistă slab la forțele de îndoire și tracțiune. Eliminați aceste neajunsuri și cureaua de armare proiectată care se ocupă de deformările elastice de orice tip.

 • Ingineria comunicațiilor, care include canalizare, instalații sanitare, cabluri electrice și canale prin cablu pentru tragerea liniilor de comunicații.
 • Sistem de încălzire prin pardoseală. Experții recomandă instalarea circuitului de apă direct în stadiul construirii fundației. Acest lucru vă permite să reduceți costul construcției și să contribuiți la încălzirea uniformă a fundului podelei.
 • Placă de beton care poartă grosimea în funcție de caracteristicile solului și de greutatea clădirii. Pentru a crește rezistența bazei din beton armat, este realizată cu rigidizări. Acestea sunt amplasate sub pereții exteriori, precum și în locurile de montare a coloanelor și a altor elemente intensive din materiale.
 • Rama de armare face placa suedeză rezistentă la orice sarcină alternativă

  Desigur, o structură simplă nu poate suporta sarcina sub formă de clădiri de apartamente înalte, însă în domeniul construcțiilor private va asigura fiabilitatea și durabilitatea adecvate. Numai datorită instalării încălzirii izolate suedeză, costurile de încălzire vor fi reduse cu 15-20%, ca să nu mai vorbim de posibilitatea de a construi în condiții dificile fără implicarea mașinilor și echipamentelor scumpe.

  Izolate tehnologie de construcție a placilor suedeze

  Tehnologia de construcție a UWB descrisă mai jos poate fi folosită pe soluri de orice tip, cu excepția turbanului, solului vegetativ și a nămolului. Când se găsesc, va fi necesar să se îndepărteze stratul de sol și să se înlocuiască cu nisip compactat. Capacitatea portantă a bazei trebuie să fie de cel puțin 1 kg / cm2. Acest lucru va permite construirea unei clădiri de până la 3 etaje cu structuri portante din orice material - cărămizi, blocuri de gaz, panouri de cadru, cherestea laminată, etc.

  Izolarea suedeză suedeză poate rezista la greutatea unei clădiri de până la trei etaje

  Metoda de calcul a grosimii bazei din beton armat

  Determinarea grosimii plăcii de bază este cea mai importantă etapă de proiectare. Calculul incorect sau alegerea parametrilor UWP "ca un prieten" se pot termina prost. O bază foarte slabă a casei se poate sparge după prima iarnă sau poate fi prea masivă, provocând cheltuieli financiare risipitoare.

  Desenul original al faimoasei companii suedeze Dorocell definește principalii parametri ai UWB

  Rețineți că astăzi este imposibilă realizarea unui calcul complet al plăcii suedeze izolate, pe baza normelor SNiP și GOST. Acest lucru se datorează faptului că în comunitatea de design din Rusia nu există documentație de reglementare recunoscută sau calcule fundamentale. Ce pot spune - în regulamentele menționate mai sus nu există un astfel de lucru ca UWB.

  Cu toate acestea, nu trebuie să ne gândim că toate fundațiile de tip slab de tip scandinav sunt construite "prin ochi". Metoda de calcul, deși nu este atât de detaliată cum ne-am dori, există. Faptul este că chiar la începutul erei de construcție a plăcilor, segmentul rusesc al Internetului a primit documentația firmei suedeze Dorocell, datorită căreia, deși era într-o formă puțin restrânsă, a fost posibilă determinarea parametrilor de proiectare ai UWB.

  Desigur, următoarea abordare a designului plăcilor de bază monolitice este simplificată și nu poate fi comparată cu calculul efectuat de inginerii organizațiilor străine de proiectare și construcție. Cu toate acestea, acesta poate fi folosit cu încredere deplină pentru construcția privată.

  Tabel: presiunea optimă optimă pe care trebuie să o exercite placa de fundație pe teren

  Înainte de efectuarea calculelor, determinați tipul de sol predominant și determinați capacitatea de transport în conformitate cu tabelul de mai sus. Dacă există nevoie de construcții pe soluri cu caractere aldine, este recomandat să se consulte cu profesioniștii. După cum se poate observa din tabel, lianții din plastic nisipos și argilele dure au cea mai mare presiune specifică, de aceea necesită instalarea unei baze masive. Calculul principal se efectuează în conformitate cu următoarea schemă:

  1. Conform tabelelor, greutatea specifică a diferitelor materiale calculează greutatea clădirii fără a lua în considerare fundația. Valoarea rezultată trebuie să fie însumată cu alte încărcături. În același timp, ele iau în considerare presiunea de funcționare pe care o va avea echipamentul și mobilierul instalat în casă, precum și sarcina climatică sub formă de precipitații.

  Dacă unghiul pantei acoperișului este mai mare de 60 de grade, atunci pentru orice regiune a Rusiei, sarcina climatică poate fi neglijată.

 • Concentrându-se pe mărimea și configurația structurii, calculați suprafața fundației plăcii.
 • Împărțirea masei clădirii pe suprafața plăcii, obțineți valoarea sarcinii specifice pe sol, fără a lua în considerare presiunea care are o structură din beton armat. Această cifră este comparată cu mărimea sarcinii din prima masă și determină abaterea de la valoarea optimă. Diferența dintre sarcina calculată și sarcina necesară trebuie înmulțită cu suprafața bazei - obțineți astfel masa dorită a plăcii.
 • Volumul bazei este determinat prin împărțirea greutății structurii monolitice la densitatea betonului armat 2500-2700 kg / m 3. Efectuați împărțirea volumului pe suprafața plăcii - obțineți astfel grosimea acesteia.
 • Valoarea calculată este rotunjită până la 5 cm în cea mai apropiată direcție, după care se recalculează greutatea fundației. Prin adăugarea la greutatea clădirii, presiunea specifică pe teren este determinată din nou. Abaterea de la valoarea optimă nu trebuie să depășească 25%.

  Tabel: sarcina de exploatare și greutatea specifică a pereților, a pardoselilor și a acoperișurilor

  Dacă, ca rezultat al calculului, grosimea fundației depășește 15-35 cm, atunci instalarea sa este considerată inexpedițională. Dacă placa este mai mică de 15 cm, aceasta indică o masă excesivă a clădirii pentru solul de acest tip. În aceste condiții, construcția independentă este asociată cu riscuri, așa că vor fi necesare explorări geologice atente și calcule profesionale. Cu o grosime a plăcii mai mare de 35 cm, este posibilă abandonarea fundației UWB și instalarea unei case pe o bază de bandă sau suporturi coloană.

  Atunci când construiți o placă suedeză cu propriile mâini, este posibil să alegeți singură schema de construcție cea mai convenabilă.

  Ce aveți nevoie pentru a construi UWB face-l singur

  Înainte de a începe construcția, trebuie să pregătiți următoarele materiale:

  • polistiren extrudat de înaltă rezistență pentru bazele de fundație - nu mai puțin de 0,3 m 3 pe 1 m 2 de suprafață a plăcii;
  • oțel armat Ø10 mm (debit până la 15 p.m. la 1 m 2 UBP) și Ø12 mm pentru a finaliza grilele (cel puțin 4,5 p.m. la 1 p.m din structura de distribuție va fi necesară);
  • fire de tricotat;
  • suport plastic pentru montarea centurii blindate;
  • folie de plastic cu o grosime de cel puțin 150 microni - până la 1,2 m 2 pe metru pătrat al fundației;
  • panza geotextilă - până la 1,4 m 2 pe placă de 1 m 2;
  • tavă tăiată sau scuturi pentru construcția cofrajului - de la 1 până la 1,5 m 3;
  • nisip;
  • piatra zdrobita de fractiune de mijloc;
  • beton - de la 0,15 la 0,25 m 3 pentru 1 m 2 UWB, în funcție de grosimea acestuia din urmă.

  În plus, veți avea nevoie de țevi polimerice, fitinguri și alte părți pentru amenajarea sistemului de încălzire prin pardoseală, precum și tot ceea ce este necesar pentru instalarea comunicațiilor de proiectare.

  Pentru UWB utilizați blocuri speciale de polistiren de duritate ridicată. Configurația lor permite o așezare fără goluri.

  Lista de instrumente care vor fi necesare în lucrare:

  • baioneta și lopate;
  • covor sau masina de constructie;
  • umplere manuală sau placă vibratoare;
  • nivelul sau nivelul apei;
  • bulgară;
  • șurubelniță electrică;
  • adancime;
  • regula este ipsos, mistrie și mistrie;
  • măsuri de bandă;
  • bomfaier;
  • mistrie;
  • ciocan.
  Folosirea plăcii vibratoare permite facilitarea lucrului la consolidarea unei perne nisipoase

  Dacă betonul va fi pregătit independent, atunci, printre altele, veți avea nevoie de un mixer de beton și de materiale pentru pregătirea soluției de lucru.

  Instrucțiuni pas cu pas cu recomandările experților

  1. Site-ul în construcție este curățat de gunoi și buruieni.
  2. Fundația este prevăzută cu un nivel sau nivel, fixând conturul exterior cu cârlige și un cablu.
  3. În zona marcată, săpăturile se efectuează la o adâncime de 0,3-0,4 m. Când construiți o fundație superficială UWB, puteți face fără echipament de împrăștiere a pământului, dar când apare oportunitatea, de ce să nu-l folosiți?
  4. Partea inferioară a carierei este acoperită cu un strat de 15 cm de nisip, care este aruncat cu apă și presat cu grijă. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați o placă vibratoare, dar în absența acesteia din urmă, puteți face fără mânuire. Pentru compactarea nisipului și a dărâmării pietrelor sfărâmate, cel mai bun instrument este o placă vibrată
  5. Geotextile sunt așezate pe perna de nisip pregătită. Marginile tablourilor ar trebui să depășească placa cu 20-30 cm.
  6. În partea superioară a materialului de filtrare este amplasată o pernă de pietriș sau de moloz (o fracțiune de maximum Ø 20-40 mm) cu grosimea de 10-15 cm, laturile sale fiind înfășurate cu geotextile care se extind dincolo de conturul fundației. O pernă de moloz este separată neapărat de nisip de un strat de geotextil.
  7. În stratul de moloz sunt amplasate comunicații tehnologice - conducte de canalizare și apă, cabluri electrice etc. Înălțimea robinetelor lor se calculează luând în considerare grosimea tortului. Pentru instalarea țevilor în poziția de proiectare, acestea sunt fixate temporar cu ajutorul unor bucăți de fitinguri și cleme de plastic. Ingineria comunicațiilor se deschide în interiorul dărâmăturii de moloz
  8. Pe partea laterală a fundației, elementele de cofraj pentru borduri sunt fabricate din izolație de înaltă densitate de 5-10 cm grosime. Pentru izolarea termică, plăcile fibrolite sau spuma de polistiren extrudat sunt utilizate sub formă de blocuri L speciale și elemente de colț, dar puteți de asemenea să luați panouri plane. Materialul izolant trebuie să aibă o duritate maximă și să aibă o absorbție scăzută a umidității, așadar este recomandat să folosiți izolații speciale pentru fundații din beton (de exemplu, fundația Penoplex, Penoboard, etc.). de la o bară cu o secțiune de cel puțin 50 x 50 mm. Spuma polistirenă extrudată este utilizată pentru montarea structurii de închidere.
  9. Un strat de impermeabilizare este așezat pe perna compactată de piatră zdrobită. Pot fi atât materiale laminate moderne, cât și materiale uzuale de acoperiș. Principalul lucru este de a asigura etanșeitatea stratului rezistent la umiditate, prin urmare, pânzele individuale sunt suprapuse, cu o suprapunere de 15 centimetri. Articulațiile sunt sigilate cu un lanternă pentru gaz sau benzină. Este important ca marginile țesăturilor să depășească perimetrul cel puțin grosimea plăcii de beton - ulterior acestea vor fi utilizate pentru a asigura impermeabilizarea capetelor.
  10. Aranjați primul strat de izolație. În acest scop, pe suprafață se plasează plăci din polistiren cu o grosime de 10 cm. În locurile în care canalele și conductele de apă trec prin fundație, se fac tăieturi în sigiliu. Stratul inferior al izolației termice este așezat plat, cu decupaje pentru comunicații
  11. Cel de-al doilea strat de izolație este alcătuit din aceleași plăci din polistiren, numai că acestea nu sunt solide, ci în conformitate cu documentația de proiect. În zonele de sarcină operațională, și anume, în cazul în care podeaua de finisare va fi echipată, grosimea totală a izolației ar trebui să fie de 200 mm. În ceea ce privește bazele zidurilor și coloanelor, acestea sunt lăsate doar jumătate umplut pentru armarea și turnarea ulterioară a grilelor de beton (rigidizări). Stratul superior al izolației este stabilit în conformitate cu documentația de proiect.

  La punerea izolației spumă de polistiren, este important să se elimine fisurile, deoarece atunci când se toarnă beton în aceste locuri vor fi formate așa-numitele poduri reci. Pentru fixarea temporară a plăcilor celui de-al doilea strat, puteți folosi adeziv poliuretanic sau șuruburi cu auto-filetare cu o lungime de cel puțin 120 mm.

 • Realizați întărirea grilelor turnate. În acest scop, în afară de șantier, rame metalice separate sunt realizate din 4 bare de armătură Ø12 mm, orientate în direcție longitudinală. Spațiul de fixare a armăturii principale se realizează cu ajutorul unei bare de Ø10 mm, care este montată în trepte de 300 mm și fixată cu un fir de legătură. După ce au fost fabricate un număr suficient de cadre, ele sunt fixate și legate între ele. Pentru armarea grilelor folosiți cadre prefabricate în vrac
 • Întăriți zona de sarcină operațională. În acest scop se folosește o armătură de Ø10 mm, care este legată într-o rețea cu celule de 150x150 mm. În majoritatea cazurilor, un singur rând de tije va fi suficient. Pentru a asigura un strat protector de beton cu o grosime minimă de 30 mm, grilele și ramele de armare ale capacelor sunt instalate pe clemele din plastic fabricate FS-30 sau suporturi improvizate dintr-o bară de oțel cu diametrul de 6-8 mm. Pentru a îmbunătăți zonele cu sarcină operațională, se colectează o plasă de bare cu un singur strat

  Dacă există o nevoie de andocare longitudinală a tijelor, atunci este necesar să se asigure suprapunerea tijelor cu o lungime de cel puțin 20d. Astfel, pentru armături Ø12 mm, piesa de legătură trebuie să fie egală cu 240 mm.

 • Conductele din plastic ale sistemului de încălzire prin pardoseală sunt așezate, care sunt atașate la placa de armare cu cleme din plastic. Contururile încălzirii în pardoseală sunt montate direct pe colivia de armare.
 • La intersecțiile cu grillage circuitului de încălzire prin pardoseală peste care se montează structura de suport și peretele despărțitor, manșoanele de conducte proteja de lungime IPA conducta de 40-50 cm. Se efectuează instalarea și colectorii prin intermediul țevilor ondulate protejează conductele de încălzire prin pardoseală în locurile lor lift. încălzire prin pardoseală Aparataj poate fi fixat pe două tije de armare 1.5 metru Ø12 mm, care este condus în talpa de fundație 90 de grade. Tijele metalice ciocănite în pământ sunt folosite pentru fixarea panoului colector
 • Sistemul de încălzire prin pardoseală este umplut cu agent de răcire, iar testarea la presiune este efectuată pentru a testa etanșeitatea acestuia.
 • Pregătiți formularul pentru betonare. Pentru a face acest lucru, monitorizați corectitudinea pașilor anteriori, curățați gunoiul și asigurați-vă de integritatea cofrajului. Conductele conductelor de alimentare cu apă și de canalizare protejează împotriva pătrunderii soluției, pentru care folosesc dopuri speciale sau orice alte materiale adecvate - cârpe, resturi de polietilenă etc.
 • Forma este umpluta cu beton, distribuind-o pe suprafata cu lopeti. Este necesar să se asigure că soluția curge sub armătură, în colțuri și în alte zone greu accesibile, pentru care este convenabil să folosiți un vibrator profund. Forma umplută este compactată cu o șină sau placă vibratoare și se uniformizează suprafața cu ajutorul unei reguli și a unei mistrii. După aceea, fundația este acoperită cu folie de plastic. Turnarea betonului în cofraje începe din colțuri, alinându-se spre centrul fundației
 • Betonul va obține puterea necesară doar dacă sunt furnizate condițiile corecte de temperatură și umiditate. Este imposibil să împiedicați uscarea prea rapidă a soluției - în acest caz, reacțiile de deshidratare (convulsii) încetinesc și se produc deformări de temperatură și contracție.

  În cazul în care fundația este turnată în lunile calde de vară, atunci apa trebuie turnată peste suprafața acesteia în 2-3 ore de la turnare, iar într-un alt sezon - nu mai târziu de 10-12 ore. Dupa umezire, formularul trebuie acoperit, repetand procedura pentru intreaga prima saptamana, de cateva ori pe zi. Astfel, la o temperatură de 15 ° C pentru primele 2-3 zile, este necesar să se aprovizioneze betonul la fiecare 3 ore, iar zilele următoare - de cel puțin 3 ori pe zi, cu cea mai abundentă umiditate pe timp de noapte.

  La o zi după începerea setării, suprafața fundației poate fi acoperită cu un strat de nisip umed sau rumeguș. Datorită faptului că aceste materiale păstrează bine umiditatea, intervalul dintre irigare poate fi mărit cu 1,5-2 ori.

  Dacă construcția se desfășoară în conformitate cu tehnologia, atunci fundația va avea nu numai rezistență ridicată, ci și proprietăți excelente de funcționare.

  Posibile probleme și modalități de a le preveni

  1. Din calculul corect al grosimii fundației depinde de stabilitatea și durabilitatea clădirii. Dacă placa este excesiv de masivă, atunci casa se va micșora. O bază insuficient de puternică poate contribui la oblicitatea pereților și la apariția fisurilor. Pe un proiect dificil, este mai bine să încredințezi experții.
  2. În afara sezonului, construcția în zone cu niveluri ridicate de apă subterană poate fi dificilă. În acest caz, este necesar să se efectueze un set de măsuri pentru scurgerea bazei sub soba suedeză izolată. În acest scop, în jurul subsolului este excavat un șanț, în care este amenajat drenajul. În unele cazuri, instalarea țevilor de scurgere poate fi necesară și sub talpa unică.
  3. Cantitatea de beton care va fi necesară pentru umplerea UWB este măsurată în metri cubi. Soluția de împrăștiere exercită o presiune puternică asupra cofrajului, ceea ce poate duce la îndoire și deteriorare. Pentru a evita acest lucru, un suport de lemn este introdus în sol de-a lungul perimetrului exterior al structurii de închidere, iar barele de împrăștiere sunt instalate în sol la fiecare 0,5 m.
  4. Ei încearcă să umple plăcuța într-un singur pas, deoarece o încălcare a solidității structurii poate provoca crăpături la marginea porțiunilor individuale de beton. Cu toate acestea, dacă nu este posibilă turnarea mucegaiului la un moment dat, procesul este împărțit în mai multe etape, punând straturile individuale de beton orizontal.
  5. La construirea monitorului cadru de armare, astfel încât tijele de metal au fost acoperite cu un strat de grosime de beton de cel puțin 3 cm. In caz contrar, umezeala poate pătrunde în structura de beton, distrugând treptat fundație. Din același motiv, nu este permisă instalarea curelei blindate pe tije verticale introduse în sol.

  Video: cum să construiți o sobă încălzită suedeză în 2 zile

  Atunci când se construiește o fundație încălzită, trebuie arătată o scrupulozitate și o precizie maximă - tehnologia scandinavă nu va tolera rusul "la întâmplare". Dacă aduceți mai mulți oameni din rândul rudelor și prietenilor dvs., lucrarea poate fi terminată în 2-4 zile, în funcție de complexitatea și complexitatea structurii.