Hidroizolarea "Technonikol" pentru fundație

Când vă construiți propria casă, este foarte important să țineți cont de multe puncte, ignorând care poate duce la consecințe grave. Unul dintre aceste momente este impermeabilizarea fundației. Sunt de acord că, pentru conservarea bazei de efectele apelor subterane, casa trebuie să aibă o protecție adecvată. O astfel de protecție sunt materiale speciale, diferența care este destul de mare în zilele noastre. Aceste materiale diferă în ceea ce privește calitatea, categoria de preț, precum și metoda de aplicare a acestora.

Hidroizolarea fundației "Technonikol" în timpul nostru este destul de comună. Acest material este foarte popular cu mulți constructori datorită calității ridicate, a gamei largi, precum și a caracteristicilor tehnice, datorită cărora puteți aplica acest material în diferite tipuri de construcții.

Pregătirea suprafeței

Compozițiile de hidroizolare ale "TechnoNIKOL" sunt reprezentate de o varietate de materiale destul de mari, despre care vă vom spune mai jos. Cu toate acestea, indiferent de materialul pe care îl aplicați, există reguli generale pentru pregătirea suprafeței.

 1. Pentru a începe, trebuie să efectuați o inspecție a suprafeței, este deosebit de important să efectuați această inspecție în case vechi, deoarece suprafața fundației lor poate fi ciupită, crăpată, precum și friabilitatea în unele părți ale acesteia.
 2. Asigurați-vă că îndepărtați vopseaua veche sau impermeabilizarea veche.
 3. Trebuie să efectuați reparații care îmbunătățesc aderența, precum și consolidarea structurii pereților.
 4. Una dintre cele mai importante etape de pregătire este controlul umidității în cameră. Umiditatea admisă este indicată pe material în sine și se măsoară cu ajutorul unui instrument special numit un contor de umiditate.

În funcție de caracteristicile de proiectare, puteți aplica astfel de materiale de impermeabilizare:

Toate materialele de impermeabilizare prezentate mai sus au multe avantaje, precum și unele dezavantaje pe care trebuie să le luați în considerare la achiziționare. De aceea, vom examina pe scurt fiecare material separat.

Acoperirea și impermeabilizarea prin pulverizare

Compozițiile de acoperire TechnoNicol sunt lacuri sau grunduri pe bază de bitum de construcție. Astfel de materiale sunt aplicate cu o perie de vopsea, o mistrie, o rola sau o unealtă specială care va pulveriza compusul de impermeabilizare pe suprafața fundației.

Aceste masticuri sunt aplicate la cald sau rece. Masticul rece poate consta din una sau două componente. Atunci când se realizează un material de impermeabilizare cu două componente, această mastică are nevoie de amestecare preliminară a componentelor sale individuale. Masticul rece este utilizat fără preîncălzire. În ciuda acestui fapt, compozițiile fierbinți sunt utilizate numai cu preîncălzire, iar temperatura de încălzire trebuie să fie de cel puțin 180 de grade. Compozițiile care sunt aplicate încălzite pot penetra mult mai adânc în timp ce umple unele fisuri și alte zone deteriorate. Pentru a îmbunătăți aderența la suprafața pereților, utilizați grunduri care servesc drept grund.

Agenții de acoperire ai Technonicol includ principalele tipuri, cum ar fi:

 • mastic "TechnoNIKOL" №24 - mastic bitumen monocomponent, utilizat pentru utilizare la rece. Acest material este destul de convenabil de aplicat, deoarece îl puteți aplica singur cu o rolă sau o perie. Cu toate acestea, înainte de a aplica, aveți nevoie de grund suprafață;
 • mastic "TechnoNIKOL" №21 (TechnoMAST) este un material cu rezistență ridicată și rezistență la apă. Se aplică la rece, totuși, la temperaturi sub zero, trebuie încălzit. Se aplică în două straturi;
 • mastic "TechnoNIKOL" numărul 33. Compoziția este realizată pe bază de emulsie de apă bituminoasă și alte componente fără solvenți organici. Poate fi aplicat cu roller, perie sau spray;
 • mastic "TechnoNIKOL" fierbinte numărul 41 sau numărul 45 (eureka). În primul rând, acest material este destinat etanșării fisurilor mici și a altor deteriorări în pereții din beton, blocuri și structuri din beton armat;
 • hidroizolante bituminoase AguaMast. Această compoziție se aplică exclusiv pe fundații și subsoluri cu umiditate ridicată;
 • primer "Technonikol" №04. Această substanță este utilizată pentru interior înainte de aplicarea masticului. Folosit pentru a îmbunătăți aderența.

Compozițiile prezentate mai sus au o mulțime de avantaje, cum ar fi ușurința de aplicare, durabilitatea materialelor, rezistența la îngheț, o bună aderență la suprafața pereților, versatilitatea substanței, se poate aplica nu numai suprafeței fundației, dar și pentru încăperile interioare și chiar hidroizolarea acoperiș. Despre toate celelalte caracteristici ale fiecărui material pe care trebuie să-l cunoașteți atunci când cumpărați la magazinul de hardware.

Impermeabilizare pe role

Lipirea (laminată) a hidroizolației fundației se realizează în conformitate cu anumite reguli. Această tehnologie include lucrări pregătitoare, cum ar fi nivelarea suprafeței, îndepărtarea proeminențelor și urme de vopsea, degresarea suprafeței și gropile de tencuire. De asemenea, este necesar să se scape piese proeminente de armare și alte elemente care ar putea deteriora materialul de impermeabilizare. Apoi, trebuie să aplicați un strat de impermeabilizare a stratului de acoperire, care trebuie să fie complet întărit înainte de procesul de aplicare a materialelor rulou pe el.

Compania "TechnoNIKOL" produce un număr destul de mare de materiale impermeabile laminate, ale căror alegere se poate confunda. De aceea vă vom spune despre formele sale cele mai populare.

 1. Technoelast ALPHA. Se bazează pe un strat de film de aluminiu, precum și pe poliester. Materialul are un mare avantaj, deoarece nu numai că izolează camera de intrarea în umiditate, ci previne, de asemenea, penetrarea gazelor radioactive dăunătoare în cameră, cum ar fi radonul, butanul și metanul.
 2. Technoelast MOST. Material durabil a cărui grosime este de până la 5 mm. Are două soiuri - B și C.
 3. Technoelast GREEN EPP. Practic, acest material este conceput pentru a izola pereții din partea subterană a casei de amenințarea penetrării sistemelor radiculare ale copacilor.

Membrană de impermeabilizare

Membrana impermeabilizării se realizează în mai multe straturi. Mai intai, trebuie sa suprafatati suprafata cu un grund, apoi sudati doua straturi de "Technoelast EPP". Și apoi suprafața este acoperită cu o membrană specială cu vârfuri.

Scopul principal al membranei este de a asigura îndepărtarea apei subterane din casă prin sistemul de drenaj, precum și impermeabilizarea subsolului.

Unele reguli pentru lucrările de impermeabilizare

Hidroizolarea "TechnoNIKOL" pentru fundație este de o calitate suficientă, dar utilizarea materialelor de la acest producător nu reprezintă o garanție absolută a protecției, dacă se neglijează în același timp regulile de lucru și de funcționare.

Pentru a evita problemele legate de impermeabilizarea în viitor, urmați aceste reguli:

 1. Lucrările de impermeabilizare trebuie efectuate în condiții de temperatură caldă și uscată. Cu toate acestea, dacă decideți să efectuați impermeabilizarea în timpul iernii, utilizați numai acele materiale care sunt recomandate pentru utilizarea la temperaturi sub zero.
 2. Ar trebui alese materiale hidroizolante, luând în considerare condițiile hidrogeologice ale solului, precum și caracteristicile structurale ale fundației.
 3. Stratul de impermeabilizare este aplicat numai pe o suprafață uscată, deci trebuie să verificați pereții înainte de aplicarea masticului pe acestea. În cazul în care pereții se dovedesc a fi umed, atunci va trebui să așteptați să se usuce complet sau să accelerați procesul folosind vopsea, arme de căldură sau alte dispozitive.
 4. Fiecare tip de materiale de impermeabilizare are propriile caracteristici în aplicarea și utilizarea pe care trebuie să le luați în considerare. De aceea, atunci când alegeți o hidroizolare "Technonikol", rețineți că fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici atât în ​​timpul procesului de aplicare cât și în timpul utilizării.

concluzie

Punerea în aplicare a impermeabilizării este o parte obligatorie a muncii necesare pentru ca casa dumneavoastră să poată rămâne îndelungată. Suntem încrezători că gândurile din articolul nostru vor fi practice pentru dvs. și veți putea să vă protejați casa de efectele nocive ale apelor subterane. Și materialele companiei "TechnoNIKOL" vă vor ajuta să efectuați această activitate calitativ și rapid.

Lista și tehnologia de aplicare a fundației de hidroizolare "TechnoNIKOL" - acoperire, rulare sau lipire

Umiditatea mediului are un efect negativ asupra tuturor elementelor structurii clădirii, în special datorită îngropării sale în pământ. Fundația, care este fundația pe care se sprijină clădirea, este din beton. Acest material cu rezistență mecanică ridicată, absoarbe bine umiditatea.

Extindând la îngheț, apa distruge structura internă a produsului monolit. În plus, barele metalice de armare, care sunt un cadru rigid, sunt supuse coroziunii. Odată cu dezvoltarea critică a acestui proces, se produce o diminuare a subsolului, structura clădirii este deformată și funcționarea ulterioară devine imposibilă.

Gama de produse marca "TechnoNIKOL"

Tipuri de hidroizolare și oferta "Technonikol"

Pentru a preveni efectele neplăcute ale udării fundației, este impermeabilizată. Lucrări de protecție a fundației, realizate în principal prin lipirea sau acoperirea suprafețelor tratate cu materiale de impermeabilizare. Pentru lipirea materialelor laminate utilizate, în al doilea caz - masticul de bitum.

 • "Tekhnoelast EPP" - materialul laminat construit pe bază de țesătură din fibră de sticlă sau poliester. Are straturi de bitum și polimer pe ambele părți. În afara, materialul este acoperit cu o dispersie fină care împiedică aderența la suprafața interioară a rolei. Materialul rezistă încărcărilor hidrostatice de până la 0,2 MPa și este conceput pentru a acoperi fundațiile pentru amplasarea strânsă a apelor subterane.
 • "Technoelast ALPHA" se bazează pe materii prime poliesterice bilaterale. Materialul este armat cu folie de aluminiu și acoperit cu bitum cu polistier polimeric. Folosit în cazuri speciale când fundația este un emițător de radon radioactiv.
 • Technoelast Barrier are un strat auto-adeziv de peliculă de polimer, care este convenabil atunci când se prelucrează suprafețele interioare ale subsolului.
 • "Bariera de lumină" este o dezvoltare a modificării anterioare și are un strat suplimentar de material nețesut din exterior, ceea ce facilitează aplicarea acoperirilor de finisare.
 • Technoelast MOST este ideal pentru protejarea suprafețelor orizontale.
Marcă de impermeabilizare "TechnoNIKOL"

Gama largă de hidroizolații oferite de această companie vă permite să alegeți tipurile de materiale necesare pentru a rezista efectelor agresive ale apei în cazurile cele mai dificile.

Caracteristici de aplicare a hidroizolației hidroizolante "TechnoNIKOL"

Atunci când se utilizează impermeabilizarea impermeabilizării "Tekhnonikol", este necesar să se respecte anumite standarde tehnologice ale procesului de lucru. În etapa pregătitoare, suprafața tratată este egalizată. Toate cavitățile care se găsesc în examinarea vizuală, fisurile și gurajele sunt tencuite cu mortar de ciment și netezite cu o spatulă.

Neregularitățile, proeminențele și colțurile ascuțite sunt tăiate de polizor. Suprafețele de îmbinare în unghi drept sunt rotunjite. Baza este curățată temeinic de depunerile de grăsime, de resturile, murdăria, praful, uscate cu uscător de clădire și acoperite cu grund. Se aplică un strat de impermeabilizare și se îmbătrânește până se usucă complet.

Pe o suprafață pregătită în așa fel, cu o suprapunere de cincisprezece centimetri, foile de material laminat sunt așezate pe o bază lipicioasă, presate bine și netezite. Tăierea țesăturilor este făcută astfel încât să se formeze numărul minim de îmbinări.

Scopul primerului nr. 4

Technonicol produce primerul nr. 4, care este un lichid negru omogen, bazat pe o emulsie de apă de bitum petrolier. Scopul principal al acestui material este de a facilita și reduce timpul de lucru pentru protecția împotriva impermeabilizării elementelor structurilor de construcție. Primerul nr. 4 are caracteristici excelente, timpul de uscare este de numai aproximativ șaizeci de minute. Are următoarele avantaje operaționale:

 • asigură o bună aderență a materialului de impermeabilizare la suprafața pe care este aplicată;
 • rezistă temperaturilor ridicate;
 • are proprietăți anti-coroziune;
 • poate fi utilizată ca bază adezivă pentru montarea materialelor rulourilor;
 • vă permite să lucrați cu acest grund la temperaturi ambientale scăzute;
 • deplasează apa de pe suprafața pe care este aplicată;
 • are o putere excelentă de penetrare;
 • nici o lipicioasă în timpul funcționării.
Primer nr. 4 "Technonikol"

Înainte de a utiliza grundul nr. 4, acesta trebuie amestecat bine și suprafața pe care va fi aplicată trebuie curățată de murdărie și uscată. Acest material este destinat pentru pregătirea bazei pe care va fi aplicată impermeabilizarea prin laminare, asigurând o adeziune excelentă la suprafața tratată.

Gama de impermeabilizare pentru acoperire "TechnoNIKOL"

Materialele de impermeabilizare a substratului sunt diferite tipuri de mastic care sunt aplicate la cald sau rece. Procesul de aplicare a masticilor fierbinți este mai complicat, dar aceste materiale pătrund mai departe în structura materialului, umplând mai bine toate cavitățile existente. Masticul rece poate consta din una sau două componente, în al doilea caz este necesar să se amestece componentele înainte de utilizare. Compania "Technonikol" produce următoarele tipuri de hidroizolații:

 • Masticul TECHNOMAST cu durabilitate excelentă este amestecul nr. 21, care conține aditivi din cauciuc pentru a crește rezistența la apă. Masticul este aplicat la rece, la temperaturi ambiante negative trebuie să fie încălzit.
 • Monocomponent mastic pe bază de bitum - MHNT No24. Acest material menține perfect încărcările hidrostatice datorită materialului de umplutură care este compoziția sa, protejează eficient de influența umidității capilare.
 • Compoziția de aplicare fierbinte este EUREKA mastic, care înainte de utilizare trebuie încălzită la o sută optzeci de grade. Polimerii și umpluturile minerale sunt o parte.
 • Masticul realizat pe bază de emulsie - bitum - amestec No33, care conține componente latex și modificatori de polimeri. Se aplică cu o sticlă de pulverizare și se usucă foarte repede.
 • Apă bituminoasă de impermeabilizare aplicată la cald - AquaMast, conținând în compoziția sa aditivi minerali și umpluturi. Când utilizați acest material, trebuie să respectați cu atenție măsurile de siguranță la foc și asigurați-vă că lucrați într-un aparat respirator.
Sortiment de companie mastic "Technonikol"

Masticul de acoperire aplicat corespunzător formează o suprafață uniformă de protecție fără goluri și cusături. Lucrul este facilitat atunci când se utilizează compuși care nu necesită preîncălzire înainte de utilizare.

Caracteristici și aplicarea masticului "fierbinte" și "rece"

Materialele de acoperire aplicabile la cald și la rece produse de compania "Technonicol" au următoarele caracteristici fizico-chimice:

 • Aplicarea mascată la rece MGTN No24 - forța maximă de forfecare este de 2 kN / m, rezistența la aderență nu este mai mică de 0,1 MP, absorbția de umiditate în 24 de ore este de 0,4%, temperatura rezistă la 80 de grade. Consumul de material pentru prelucrarea unui metru pătrat este de un kilogram. Recipiente de ambalare sub formă de găleți de 3, 10 și 20 l.
 • 21 - aderența la o bază de beton de cel puțin 0,6 MP, forța de forfecare maximă - 4 kN / m, absorbția de umiditate timp de 24 de ore - nu mai mult de 4%, temperatura menținută - 110 grade.
 • Mastic aplicat la rece nr.33 - forță adezivă - 0,6 MP, absorbție de umiditate - nu mai mult de 4%, rezistență la temperatură - 140 de grade.
 • Mastic de aplicare la cald a EUREKA 41 - rezistență la temperatură - 105 grade, aderență la baza betonului - nu mai puțin de 0,8 MP, forța de forfecare maximă este de 4 kN / m.
 • Bitum de impermeabilizare Aplicare fierbinte AquaMast - rezistenta la aderenta - nu mai putin de 0,1 MP, absorbtia de umiditate - nu mai mult de 1% timp de 24 de ore, rezistente la temperatura - 80 de grade.
Baza este curățată și pregătită.

Înainte de aplicarea materialelor de acoperire, suprafața tratată este curățată și amorsată cu grund. Folia folosită pentru materiale cu aplicații fierbinți are bune calități operaționale, însă tehnologia de lucru este mai dificilă decât atunci când se utilizează masticuri "reci".

Tehnologia de aplicare a impermeabilizării tăiate "Technonikol"

Hidroizolarea termoizolantă a fundației "Technonikol" este utilizată pentru a proteja pereții și pereții despărțitori ai structurii clădirii de umezeala prin capilarele sale. Produsul numit "TechnoNIKOL-200" este realizat sub formă de role convenabil tăiate și încorporează componente de legare a poliesterului și a polimerului-bitum. Materialul laminat este așezat pe masticul de bitum sub podeaua de subsol cu ​​douăzeci de centimetri și în locurile unde pereții și suprafețele de bază se îmbină. Foaia are proprietăți excelente de operare, termenul de prestare a serviciilor este de aproximativ cincizeci de ani.

Membrană și impermeabilizare "TechnoNIKOL"

Scopul stratului de hidroizolare membrană "TechnoNIKOL"

Acoperirea impermeabilă cu membrană este folosită pentru a proteja părțile unei structuri de construcție îngropate în sol de efectele agresive ale apei din sol. Scopul principal al membranei speciale PLANTER Geo fabricat de Technonicol este impermeabilizarea subsolului sub nivelul zero și direcționarea apei subterane în sistemul de drenaj. Acest produs tolerează expunerea la temperaturi scăzute.

Notă: este deosebit de plăcut să vorbim despre produsele Tehnonikol de înaltă calitate. Sperăm și veți putea să o apreciați. Următorul videoclip reprezintă o completare excelentă a materialului prezentat.

Mastic bituminos pentru hidroizolarea fundației (acoperirea) - întregul adevăr despre debit

Care este cea mai bună mastic pentru bitum pentru impermeabilizarea fundației? Când nu se poate utiliza? Veți învăța toate avantajele și dezavantajele folosirii masticului de bitum, precum și cunoașteți principalele sale tipuri și metode de aplicare.

Informațiile primite vă vor permite să nu pierdeți timpul în căutarea răspunsurilor la întrebări, ci să începeți imediat implementarea sarcinii.

Obmazochnaya

Bitum și bitum-polimer mastic este un reprezentant al tipului de impermeabilizare de acoperire. Baza materialului, este clar din denumire, este bitumul de petrol.

Ca urmare a adăugării de aditivi speciali, solvenți și umpluturi, materialul este complet gata de utilizare.

Numarul TechnoNIKOL 24

Unul dintre reprezentanții seriei de masticuri bituminoase este tehnicololul nr.24 pentru hidroizolarea masticului. Rezistența la aderență cu baza metalică și beton corespunde GOST 26589-94 și este de 0,1 MPa.

Acestea sunt date oficiale ale producătorului materialului, care sunt în domeniul public și sunt disponibile pentru oricine dorește.

O astfel de cantitate de aderență permite materialului să se consolideze ferm pe suprafața bazei și să prevină distrugerea acestuia ca rezultat al efectelor negative ale unui mediu agresiv. Materialul a făcut, de asemenea, teste pentru flexibilitate și permeabilitate la apă sub o presiune de 0,03 MPa și respectă pe deplin toate cerințele pentru acest tip de materiale.

Numarul TechnoNIKOL 33

Un alt reprezentant de izolare obmazochnoy, care este ideal pentru impermeabilizarea fundație benzi, piloți și subsoluri de beton, aceasta este hidro-emulsie bitumen mastic TechnoNIKol numărul 33.

Datorită amestecului de latex și materiale polimerice, se află într-o stare semi-lichidă și este complet gata de aplicare.

Materialul, la fel ca cel precedent, corespunde GOST 26589-94.

Cerințele pentru technonicol Nr. 33, atunci când au fost testate, au fost prezentate mai stricte decât masticul nr. 24 și el și-a rezistat demnității.

De exemplu, flexibilitatea produsului a fost testată la o temperatură de - 25 grade Celsius și nu au existat fisuri pe acesta, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia în regiunile de nord, ca să nu mai vorbim de restul.

De asemenea, Nr. 33 are o aderență crescută la bază, care este de 0,6 MPa și nu lasă umiditatea să treacă la o presiune de 0,1 MPa timp de 24 de ore. Pe baza caracteristicilor materialului, este permisă aplicarea acestuia în cele mai extreme condiții. De exemplu, pentru impermeabilizarea piscinelor, a băilor, precum și pentru protejarea bazei în contact direct cu mediile agresive.

Materialele anterioare aparțineau tipului în care se aplică depunerea rece, care nu necesită preîncălzire. Acum, luați în considerare următoarea vedere utilizând tehnologia de tratare a suprafeței fierbinți.

Strat de hidroizolare hidroizolantă pentru fundație - mască acvamastă

Este distribuit ca un produs complet gata pentru impermeabilizare, nu necesita diluare cu solventi, contine toate materialele necesare umpluturii minerale.

Se utilizează pentru acoperirea straturilor de impermeabilizare a benzilor și a plăcilor, piloți.

Consumul de mastic bitum pentru impermeabilizarea fundației (grosimea stratului nu mai mare de 1,5 mm în 2-3 straturi) este de 1 kg / m2.

Masticul aplicat la cald

Pentru depozitarea și transportul facil, materialele de acest tip sunt ambalate în saci de hârtie speciale cu silicon în interior și ambalate în câte 30 kg fiecare.

Numarul TechnoNIKOL 41

Masticul cu aplicare calcio nr. 41 tehnonicol, are proprietăți ușor diferite în comparație cu tipurile de material rece.

De exemplu, rezistența la aderență a unui material cu o suprafață metalică crește proporțional cu scăderea temperaturii mediului ambiant și la un nivel de -25 grade Celsius atinge o valoare de 0,1 MPa, care depășește chiar cerințele GOST 26589-94.

Desigur, aplicarea materialului tehnicolol numărul 41 este un pic mai complicat decât masticul rece, dar este mai bine adaptat pentru izolarea fundațiilor metalice cu șuruburi.

Consumul pe 1 m2

Specificați valoarea exactă a debitului poate fi aproximativă, deoarece, în funcție de grosimea stratului, această cifră se va schimba.

În plus, este permisă aplicarea materialului în mai multe straturi, ceea ce duce la creșterea semnificativă a consumului.

Dar nu trebuie să uitați că calitatea protecției va crește proporțional cu consumul.

Potrivit producătorului, ratele de consum al maselor bituminoase au următorii indicatori:

 • Numarul TechnoNIKOL 21 - 3,5 kg / m2
 • Numărul TechnoNIKOL 24 - 1 kg / m2
 • Numărul TechnoNIKOL 33 - (3,5-4,5) kg / m2

Tehnologie și metode de aplicare a masticului de impermeabilizare

Mod manual

Principala metodă de aplicare a masticului de impermeabilizare care nu necesită încălzire este manuală, cuprinde mai multe etape:

 1. Prepararea bazei. În această etapă, fundația sau baza de beton a subsolului de subsol trebuie să fie curățate de praf și murdărie, precum și să îndepărteze petele de ulei dacă sunt prezente.
 2. Tratamentul suprafeței primare. Acesta este un aspect foarte important, deoarece, datorită grunduinței, este posibil să se obțină aderența maximă a masticului la bază.

După uscarea suprafeței, puteți trece la amenajarea șapei de beton sau instalarea de pardoseală.

Metoda de aplicare a masticului "cald"

Cu metoda fierbinte de impermeabilizare, masticul trebuie mai întâi încălzit la o temperatură de 150-300 ° C, ceea ce este imposibil în anumite situații și nu este sigur.

Această tehnologie de impermeabilizare a fundației cu mastic de bitum, complică în mod semnificativ procesul de instalare a impermeabilizării și, prin urmare, este mai puțin populară. Toți sunt de acord că aplicarea unui strat de impermeabilizare la rece este mult mai convenabilă și mai sigură.

Cum sa alegi materialul potrivit

Pentru a alege materialul potrivit pentru impermeabilizare, trebuie să înțelegeți câteva puncte de bază:

 • Este convenabil să se aplice amestecul bituminos la tratarea suprafețelor având o formă geometrică complexă.
 • Impermeabilizarea laminată rapid și destul de ușor acoperă suprafețele mari ale bazei.
 • Izolația la rece este convenabilă pentru a fi utilizată în interiorul subsolului și în locuri unde nu este posibilă utilizarea energiei electrice.
 • Fiecare tip de technonicol mastic este conceput pentru a rezolva o gamă specifică de sarcini.

Astfel, ținând seama de aceste momente și având o idee despre lucrarea ce urmează și baza care trebuie protejată, nu este dificil să alegeți materialul adecvat.

Videoclip util

Instrucțiuni vizuale pentru aplicarea masticului de bitum și a grundului la imaginea de mai jos:

Hidroizolarea subsolului cu ajutorul unui technonikol

Hidroizolarea fundației companiei TechnoNIKOL este un material popular printre lucrătorii din construcții, menit să protejeze fundația de acțiunea distructivă a apei din sol. O caracteristică distinctivă a produselor companiei este calitatea sa ridicată și caracteristicile operaționale. În piață este reprezentată într-o gamă largă. Acest lucru vă permite să alegeți cea mai bună opțiune de izolare pentru o varietate de modele care sunt în diferite tipuri de sol, cu un nivel diferit de saturație a umidității.

Gama de produse de impermeabilizare de la "TechnoNIKOL"

În timpul construcției, multe părți importante și mici sunt luate în considerare. Protejarea fundației împotriva acțiunii apei în sol este una dintre cele mai grave probleme. Nerespectarea acesteia duce deseori la consecințe negative:

 • fundația, atât din exterior cât și din interior, este distrusă mai repede decât termenul limită;
 • subsolul sau garajul subteran este în permanență într-o stare inundată;
 • timpul de funcționare al întregii clădiri este redus.

Pentru a preveni deteriorarea și pentru a prelungi durata de viață a casei permite utilizarea hidroizolației pentru fundația TechnoNIKOL. Compania produce materiale care diferă în modul în care sunt aplicate pe substrat. Sunt utilizate următoarele tehnologii:

Produsele sunt fabricate sub formă de role, masticate. Membranele impermeabile sunt de asemenea utilizate. Acestea sunt utilizate împreună cu alte tipuri de produse.
Nu numai costul de producție, ci și calitatea acesteia, eficiența practică depinde de componentele componente. Pe etichetă trebuie să fiți atenți atunci când alegeți. Trebuie avut în vedere faptul că baza fibrelor de poliester este inerentă produselor ieftine, bugetare.

Schema de protecție a bazei de acțiunea apei

Alegerea materialului este determinată de condițiile specifice de funcționare. Factorul financiar este, de asemenea, important. Dar este mai bine să fii ghidat de produse practice.

Materiale pentru rulouri

Izolarea impermeabilizată a subsolului este folosită pe scară largă pentru protejarea subsolului în exterior. De asemenea, leagă podelele de subsol cu ​​material. Grupul include produse suprapuse și autoadezive.

Produsele cu role sunt realizate adesea folosind un polimer ca bază. Ce le face costuri mici.
Izolarea termoizolantă Technoelast este reprezentată de următoarele produse:

 • Alpha: această varietate are o bază de folie de aluminiu și poliester (se utilizează un strat de polimeri ca strat de protecție), care împiedică scurgerea de apă, dar și penetrarea gazelor radioactive sau explozive din sol, de exemplu, radon, metan, butan;
 • EPP, EMF: acestea sunt produse biostabile pe bază de poliester sau pânză de sticlă, montate prin topire orizontală sau verticală, rezistente la efectele temperaturilor negative, a apei freatice;
 • BRIDGE (B, C): produs durabil, rezistent la deteriorări mecanice, așezat sub banda de fundare sau placă, utilizat adesea în timpul construcției drumurilor;
 • Barieră: un material care are un strat autoadeziv destinat izolației interne și externe a bazei de apă;
 • Barieră de lumină: această opțiune diferă de cea precedentă în prezența stratului de fibre de tip spunbond (strat de top din polipropilenă nețesut), care nu necesită o armare suplimentară cu finisare ulterioară.

EPP poate rezista la o încărcătură (hidrostatică) de până la 0,2 MPa. Datorită rezistenței sale la temperaturi scăzute constantă, materialul este utilizat pe scară largă în latitudinile nordice, în Arctica.

Hidroizolarea fundației cu materiale laminate de la TechnoNIKOL în caracteristicile sale depășește în mod semnificativ materialul clasic de acoperiș. O gamă extinsă vă permite să alegeți un produs de calitate, durabil pentru anumite condiții.

Mastic de acoperire

Pe lângă materialele rulante, compania TechnoNIKOL produce produse destinate acoperirii impermeabilizării fundației. Se realizează cu ajutorul masticurilor pe diverse baze:

Principala diferență în cazul aplicării constă în temperatura soluției de lucru. Masticurile sunt folosite la cald sau rece.

În primul caz, este mai dificil de a lucra, deoarece este necesar să se încălzească compoziția la aproximativ 180 de grade. Dar în acest caz, stratul protector creat va umple mai bine fisurile, penetrandu-se mai adânc în materialul de bază.

Mastile de aplicare la rece pot consta din una sau doua componente. Sunt amestecate înainte de a lucra cu activatorul.

Pentru a îmbunătăți aderența compușilor din fundație, suprafața sa este pre-tratată cu un primer special - primer.

Următoarele produse de impermeabilizare de la compania TechnoNIKOL sunt solicitate în rândul consumatorilor:

 • bitumen numar 25 - asigura o buna protectie a bazei de umezeala si este gata imediat pentru aplicare pe suprafata de lucru si acoperirea creata este neteda, ceea ce minimizeaza frecarea cu solul adiacent;
 • AquaMast - această hidroizolare bituminoasă este utilizată într-o formă rece și este concepută pentru a proteja structurile subterane de apă;
 • masticurile pe bază de apă nr. 31 și 33 sunt destinate pulverizării, nu conțin solvenți organici, se aplică cu perii, role sau instalații mecanizate speciale;
 • MGTN (№24) - mastic bitum gata de utilizare, care conține aditivi diferiți, solvent, care protejează baza de umezeala cappilyar;
 • Nr. 21 este o izolație a unei metode de aplicare la rece (minimum 2 straturi), care are un grad sporit de rezistență datorită prezenței unui aditiv de cauciuc modificat în compoziție;
 • MBK-G este o mastică care necesită încălzire înainte de utilizare, se întărește rapid, este ieftină, se aplică cu o spatulă pe o suprafață acoperită cu un grund;
 • Primerul nr. 04 este o emulsie pe bază de bitum, destinată prelucrării bazelor acoperite cu praf sau construită din materiale poroase.

Când temperatura ambiantă este mai mică de +5 grade, masticul AquaMast este lăsat preliminar pentru o zi într-un loc încălzit. Consumul de lucru este de 1 kg pe suprafață pătrată.

Masticul nr. 24 pe o suprafață poroasă se aplică numai după tratarea preliminară cu grundul său.

Formulele gata de utilizare fără preîncălzire fac mai ușor fluxul de lucru. Folosind o mastic de acoperire, se obține o acoperire rezistentă la umiditate cu aceleași caracteristici pe întreaga suprafață tratată.

Membrană de impermeabilizare

Când pe șantier se ridică nivelul apei din sol, se instalează un sistem de drenare suplimentar de-a lungul pereților clădirii. Pentru a proteja învelișul hidroizolant al fundației, în astfel de cazuri, TechnoNIKOL produce o impermeabilizare montată cu membrană specială (PLANTER) pe bază de polimer dens. Materialul pe o parte este acoperit cu forme rotunjite și geotextile.

Instalarea de impermeabilizare cu membrană

Acoperirea cu membrană este proiectată pentru hidroizolarea subsolului sub marcajul zero, drenând apa de la sol prin sistemul de drenaj.

Izolarea este montată pe straturile laterale ale stratului de fundație pe strat:

 • suprafața de lucru este mai întâi tratată cu un primer;
 • apoi aplicați numărul necesar de straturi de material rulant sau mastic;
 • numai după ce membrana este scoasă din afară.

Se pare că, în momentul precipitării sau al creșterii nivelului apei subterane, lichidul din șanțul de drenaj trece prin stratul textil exterior în țevile de scurgere.

Membranele sunt menținute la o temperatură de minus 50 de grade, fără fisuri. Rezistența la întindere a stratului de acoperire este de 455 N. Stratul membranar nu interferează cu ventilația naturală a aerului din bază, este inclusă în sistemul de drenaj.

Gama de produse TechnoNIKOL pentru a proteja fundația de acțiunea distructivă a apei impresionează cu diversitatea sa. Cu un produs de înaltă calitate are un preț rezonabil. Folosindu-l, puteți efectua efectiv impermeabilizarea bazei pe ambele părți și pe partea inferioară.

Videoclipul de mai jos prezintă procesul de instalare a hidroizolației de la TechnoNIKOL.

Hidroizolarea structurilor îngropate în pământ (fundații și fundații de impermeabilizare)

Hidroizolarea structurilor subterane - o sarcină care necesită o abordare serioasă. Suprafețele expuse la contact permanent cu apa, de exemplu, pereții piscinelor, fundațiile, subsolurile, canalele, rezervoarele din beton armat etc. necesită impermeabilizare care să-și păstreze proprietățile pe o perioadă lungă de timp.

Hidroizolarea cu bitum și bitum-polimer mastic TehnoNIKOL, se referă la impermeabilizarea abrazivă. Ca urmare a prelucrării unei grămezi / plăci din beton / metal într-un mod similar, se formează un film care face posibilă reținerea eficientă a umidității, prevenind deformarea materialului de bază. Avantajul acestui tip de fundații de impermeabilizare sau fundații de impermeabilizare - un grad ridicat de protecție a întregii suprafețe a plăcii de beton sau a grămezii metalice.

În sortimentul TechnoNIKOL Corporation există mai multe tipuri de materiale pentru impermeabilizarea fundației:

Masticul TekhnoNIKOL №21 (Tehnomast) și impermeabilizare TekhnoNIKOL mastic №24 (MGTN) sunt utilizate pentru hidroizolarea fundațiilor, subsoluri, piloți și alte obiecte, săpate în pământ sau în contact cu umezeala. Diferența dintre aceste masticuri este că acestea sunt pe deplin pregătite pentru utilizare, pot fi utilizate la temperaturi scăzute, formează acoperiri de înaltă rezistență și măresc durata de viață a structurilor de construcție.

În timpul lucrului, aceste tipuri de mastic se aplică pe suprafața care urmează să fie tratată în mod tradițional folosind o pensulă, o spatulă sau în vrac cu nivelare. Fundația de hidroizolare este un element important în construirea unei case.

Pentru hidroizolarea fundațiilor, merită menționată compoziția modernă de bitum-latex Emulsie asfaltică Mastic TECHNONICOL Nr. 33 (pulverizat). Compoziția este caracterizată prin solidificare rapidă și posibilitatea depunerii directe pe suprafață fără încălzire. Utilizarea echipamentului de pulverizare fără aer poate reduce în mod semnificativ timpul petrecut în munca efectuată. Un alt avantaj al fundațiilor de impermeabilizare prin pulverizarea Mastic Techno NICOL No. 33 este elasticitatea ridicată a materialului și rezistența la tracțiune. Acest lucru vă permite să păstrați intact stratul de impermeabilizare, chiar și în condiții de deformări semnificative. Materialul este de asemenea complet gata de utilizare, ideal pentru a lucra în spații interioare, deoarece nu conține solvenți, nu este combustibil. Reduce timpul și costul

Este necesară o abordare separată pentru materialele pentru impermeabilizarea subsolurilor. Când vine vorba de protejarea interiorului de efectele negative ale umezelii, subsolurile de impermeabilizare și alte încăperi ajută la prevenirea efectelor nocive ale apei nu numai asupra materialelor și structurilor clădirii, ci și asupra efectelor negative asupra sănătății ca rezultat al utilizării continue. Umiditatea provoacă reproducerea bacteriilor și ciupercilor dăunătoare, ale căror spori sunt dăunătoare sănătății. Prin urmare, în interior, se recomandă adesea utilizarea de emulsii bituminoase. Aceste materiale sunt pe bază de apă, ceea ce le face să fie ecologice și ușor de utilizat.

Masticul de acoperire și hidroizolarea emulsie TechnoNIKOL Nr. 31 este ideal pentru impermeabilizarea subsolurilor. Fără solvenți, neinflamabil. Masticul TECHNICON Nr. 31 este aplicat în straturi cu o perie, cu role sau în vrac cu nivelare cu lovituri speciale. Permite utilizarea în urzeală umedă.

Fundația de hidroizolație TechnoNIKOL

Hidroizolarea subsolului cu ajutorul unui technonikol

Hidroizolarea fundației companiei TechnoNIKOL este un material popular printre lucrătorii din construcții, menit să protejeze fundația de acțiunea distructivă a apei din sol. O caracteristică distinctivă a produselor companiei este calitatea sa ridicată și caracteristicile operaționale. În piață este reprezentată într-o gamă largă. Acest lucru vă permite să alegeți cea mai bună opțiune de izolare pentru o varietate de modele care sunt în diferite tipuri de sol, cu un nivel diferit de saturație a umidității.

Gama de produse de impermeabilizare de la "TechnoNIKOL"

În timpul construcției, multe părți importante și mici sunt luate în considerare. Protejarea fundației împotriva acțiunii apei în sol este una dintre cele mai grave probleme. Nerespectarea acesteia duce deseori la consecințe negative:

 • fundația, atât din exterior cât și din interior, este distrusă mai repede decât termenul limită;
 • subsolul sau garajul subteran este în permanență într-o stare inundată;
 • timpul de funcționare al întregii clădiri este redus.

Pentru a preveni deteriorarea și pentru a prelungi durata de viață a casei permite utilizarea hidroizolației pentru fundația TechnoNIKOL. Compania produce materiale care diferă în modul în care sunt aplicate pe substrat. Sunt utilizate următoarele tehnologii:

Produsele sunt fabricate sub formă de role, masticate. Membranele impermeabile sunt de asemenea utilizate. Acestea sunt utilizate împreună cu alte tipuri de produse.

Nu numai costul de producție, ci și calitatea acesteia, eficiența practică depinde de componentele componente. Pe etichetă trebuie să fiți atenți atunci când alegeți. Trebuie avut în vedere faptul că baza fibrelor de poliester este inerentă produselor ieftine, bugetare.

Schema de protecție a bazei de acțiunea apei

Alegerea materialului este determinată de condițiile specifice de funcționare. Factorul financiar este, de asemenea, important. Dar este mai bine să fii ghidat de produse practice.

Materiale pentru rulouri

Izolarea impermeabilizată a subsolului este folosită pe scară largă pentru protejarea subsolului în exterior. De asemenea, leagă podelele de subsol cu ​​material. Grupul include produse suprapuse și autoadezive.

Produsele cu role sunt realizate adesea folosind un polimer ca bază. Ce le face costuri mici.

Izolarea termoizolantă Technoelast este reprezentată de următoarele produse:

 • Alpha: această varietate are o bază de folie de aluminiu și poliester (se utilizează un strat de polimeri ca strat de protecție), care împiedică scurgerea de apă, dar și penetrarea gazelor radioactive sau explozive din sol, de exemplu, radon, metan, butan;
 • EPP, EMF: acestea sunt produse biostabile pe bază de poliester sau pânză de sticlă, montate prin topire orizontală sau verticală, rezistente la efectele temperaturilor negative, a apei freatice;
 • BRIDGE (B, C): produs durabil, rezistent la deteriorări mecanice, așezat sub banda de fundare sau placă, utilizat adesea în timpul construcției drumurilor;
 • Barieră: un material care are un strat autoadeziv destinat izolației interne și externe a bazei de apă;
 • Barieră de lumină: această opțiune diferă de cea precedentă în prezența stratului de fibre de tip spunbond (strat de top din polipropilenă nețesut), care nu necesită o armare suplimentară cu finisare ulterioară.

EPP poate rezista la o încărcătură (hidrostatică) de până la 0,2 MPa. Datorită rezistenței sale la temperaturi scăzute constantă, materialul este utilizat pe scară largă în latitudinile nordice, în Arctica.

Hidroizolarea fundației cu materiale laminate de la TechnoNIKOL în caracteristicile sale depășește în mod semnificativ materialul clasic de acoperiș. O gamă extinsă vă permite să alegeți un produs de calitate, durabil pentru anumite condiții.

Mastic de acoperire

Pe lângă materialele rulante, compania TechnoNIKOL produce produse destinate acoperirii impermeabilizării fundației. Se realizează cu ajutorul masticurilor pe diverse baze:

Principala diferență în cazul aplicării constă în temperatura soluției de lucru. Masticurile sunt folosite la cald sau rece.

În primul caz, este mai dificil de a lucra, deoarece este necesar să se încălzească compoziția la aproximativ 180 de grade. Dar în acest caz, stratul protector creat va umple mai bine fisurile, penetrandu-se mai adânc în materialul de bază.

Mastile de aplicare la rece pot consta din una sau doua componente. Sunt amestecate înainte de a lucra cu activatorul.

Pentru a îmbunătăți aderența compușilor din fundație, suprafața sa este pre-tratată cu un primer special - primer.

Următoarele produse de impermeabilizare de la compania TechnoNIKOL sunt solicitate în rândul consumatorilor:

 • bitumen numar 25 - asigura o buna protectie a bazei de umezeala si este gata imediat pentru aplicare pe suprafata de lucru si acoperirea creata este neteda, ceea ce minimizeaza frecarea cu solul adiacent;
 • AquaMast - această hidroizolare bituminoasă este utilizată într-o formă rece și este concepută pentru a proteja structurile subterane de apă;
 • masticurile pe bază de apă nr. 31 și 33 sunt destinate pulverizării, nu conțin solvenți organici, se aplică cu perii, role sau instalații mecanizate speciale;
 • MGTN (№24) - mastic bitum gata de utilizare, care conține aditivi diferiți, solvent, care protejează baza de umezeala cappilyar;
 • Nr. 21 este o izolație a unei metode de aplicare la rece (minimum 2 straturi), care are un grad sporit de rezistență datorită prezenței unui aditiv de cauciuc modificat în compoziție;
 • MBK-G este o mastică care necesită încălzire înainte de utilizare, se întărește rapid, este ieftină, se aplică cu o spatulă pe o suprafață acoperită cu un grund;
 • Primerul nr. 04 este o emulsie pe bază de bitum, destinată prelucrării bazelor acoperite cu praf sau construită din materiale poroase.

Când temperatura ambiantă este mai mică de +5 grade, masticul AquaMast este lăsat preliminar pentru o zi într-un loc încălzit. Consumul de lucru este de 1 kg pe suprafață pătrată.

Masticul nr. 24 pe o suprafață poroasă se aplică numai după tratarea preliminară cu grundul său.

Formulele gata de utilizare fără preîncălzire fac mai ușor fluxul de lucru. Folosind o mastic de acoperire, se obține o acoperire rezistentă la umiditate cu aceleași caracteristici pe întreaga suprafață tratată.

Membrană de impermeabilizare

Când pe șantier se ridică nivelul apei din sol, se instalează un sistem de drenare suplimentar de-a lungul pereților clădirii. Pentru a proteja învelișul hidroizolant al fundației, în astfel de cazuri, TechnoNIKOL produce o impermeabilizare montată cu membrană specială (PLANTER) pe bază de polimer dens. Materialul pe o parte este acoperit cu forme rotunjite și geotextile.

Instalarea de impermeabilizare cu membrană

Acoperirea cu membrană este proiectată pentru hidroizolarea subsolului sub marcajul zero, drenând apa de la sol prin sistemul de drenaj.

Izolarea este montată pe straturile laterale ale stratului de fundație pe strat:

 • suprafața de lucru este mai întâi tratată cu un primer;
 • apoi aplicați numărul necesar de straturi de material rulant sau mastic;
 • numai după ce membrana este scoasă din afară.

Se pare că, în momentul precipitării sau al creșterii nivelului apei subterane, lichidul din șanțul de drenaj trece prin stratul textil exterior în țevile de scurgere.

Membranele sunt menținute la o temperatură de minus 50 de grade, fără fisuri. Rezistența la întindere a stratului de acoperire este de 455 N. Stratul membranar nu interferează cu ventilația naturală a aerului din bază, este inclusă în sistemul de drenaj.

Gama de produse TechnoNIKOL pentru a proteja fundația de acțiunea distructivă a apei impresionează cu diversitatea sa. Cu un produs de înaltă calitate are un preț rezonabil. Folosindu-l, puteți efectua efectiv impermeabilizarea bazei pe ambele părți și pe partea inferioară.

Videoclipul de mai jos prezintă procesul de instalare a hidroizolației de la TechnoNIKOL.

Hidroizolare pentru fundația mărcii TechnoNIKOL

Firma hidroizolantă TechnoNIKOL este rezistentă la temperaturi scăzute și are rezistență ridicată la căldură. Ele pot fi folosite în condiții climatice reci și umede. Pentru baze și plinte, compania produce izolație prin rostogolire și acoperire. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a proteja acoperisuri, subsoluri, containere și multe altele.

Structurile subterane, cum ar fi fundațiile, subsolurile, necesită întotdeauna protecție sigură față de apă. Izolarea nu va permite umiditatea să distrugă structurile din beton sau cărămidă.

Tipuri, caracteristici și caracteristici

Compania produce următoarele produse:

 • Masticul №21 și №24.
 • Emulsie bituminoasă și pulverizată Nr. 33.
 • Mastic de acoperis și izolare №31.
 • Bikrost HPP, TCH, CCI și EPP.
 • Linia HPP.
 • Hidroizolarea fundației în role 10x1.

Numerele 21 și 24 sunt bitum și masticuri bitum-polimer. Tratați tipul de materiale obmazochny. După prelucrare, ele formează un film pe suprafață care protejează împotriva umezelii. Este posibil să se folosească la temperaturi scăzute, sporind durata de viață a structurii. Aplicați cu o pensulă, cu role sau cu o metodă de umplere, urmată de nivelare. Principalul avantaj al masticului este complet gata de utilizare și stivuit într-un singur strat fără îmbinări și suprapuneri.

Domeniul de temperatură de aplicare al Technonicol №21 este de la -20 ° C la + 40 ° С. Dacă temperatura în cameră este mai mică de + 5 ° C, atunci se va usca mai mult de o zi, în condiții normale se va seta complet până la 24 de ore, debitul va fi de 2,5-3,5 kg / m2. În timpul tratării fundațiilor și a altor structuri, masticul trebuie protejat de foc deschis. Disponibil în recipiente metalice de 3, 10 și 20 litri, temperatura de depozitare - de la -20 ° C la + 30 ° C.

Consumul Nr. 24 pe 1 m2 este semnificativ mai mic decât cel al nr. 21 și se ridică la 1 kg / m2 pentru un strat. În timpul funcționării, evitați contactul cu pielea și cu ochii; camera trebuie bine ventilată.

Izolarea lui TechnoNIKOL No. 33 este o mastic bituminoasă și de latex. Se usuca nu numai rapid, dar se aplica prin pulverizare imediat pe substrat, fara preincalzire. Acest lucru poate reduce în mod semnificativ timpul de muncă și cheltuielile. Un alt avantaj este rezistența la deteriorări. Masticul are o rezistență excelentă la tracțiune și este foarte elastic. Este cea mai bună opțiune pentru a trage pe piloți sau pe bazele care se află în locuri cu sol mobil.

În plus față de utilizarea de exterior exterioară de izolare lichid №33 pot fi utilizate în interiorul clădirilor. Nu conține solvenți și nu arde. Consum: pe 1 m2 va fi nevoie de 2,5 până la 3,5 kg.

Izolarea de la TechnoNIKOL No. 31 poate fi aplicată pe suprafețe umede. Nu conține solvenți și nu susține arderea. Pentru tragere, luați o perie sau o rolă. Potrivit pentru impermeabilizarea oricăror structuri, echipamente subterane - fundații, subsoluri, grămezi și altele. La tratarea suprafeței, temperatura ambiantă nu trebuie să fie mai mică de +5 și nu mai mare de + 30 ° C. Timpul de uscare - până la 24 de ore, când este utilizat ca izolație a bazelor, consumul este de 2,5-3,5 kg / m2. Vândute în găleți de 3, 10 și 20 l.

Hidroizolarea în rulouri

Linokrom-Standard este o izolație de construcție. Baza este durabilă și nu putrezeste din fibră de sticlă sau din fibră de sticlă. Ambele fețe sunt acoperite cu bitum cu umplutură. Pentru a proteja împotriva deteriorării, materialul este presărat cu nisip granular sau fin (în funcție de destinație) și film.

Disponibil în două tipuri: Linokrom-Standard K și Linokrom-Standard P. Primul tip are un pansament cu granulație grosieră, prin urmare, este utilizat pentru stratul superior atunci când se finalizează fundații sau alte structuri. O peliculă de polimer (fără granule) este localizată pe partea de sudură. TechnoNIKOL Linokrom-Standard P este un impermeabil pentru stratul inferior. Spre deosebire de cel precedent, acesta este acoperit cu o imprastiere mica. Linokr este potrivit pentru orice zonă climatică. Disponibil în lungime de 15 m, lățime 1 m, exploatare în rocă - 10-15 ani. Este recomandat pentru solurile nisipoase, rezistenta la caldura - nu mai putin de 80 ° C.

Bikrost este o izolație de construcție utilizată pentru acoperișuri, fundații, subsoluri și alte structuri. Disponibil în mai multe tipuri. Bikrost HPP este folosit ca un strat de fund, deoarece nu are un pansament de protecție. Baza sa solidă este închisă pe ambele părți prin bitum. Pentru a proteja împotriva deteriorării, stratul superior este acoperit cu polietilenă groasă, pe partea opusă există o altă peliculă, care este încălzită înainte de a fi așezată cu un lanternă de gaz sau un echipament similar. Greutatea pe 1 m2 - aproximativ 3 kg, durata de viață este de cel puțin 7 ani.

Bikrost TCH cu șisturi are pansament grosier pe partea superioară. Datorită acestui fapt, impermeabilizarea este rezistentă la lumina soarelui. Baza este din fibră de sticlă, din partea inferioară a rolei este un film pentru încălzire și topire. Greutatea 1 m2 este de 4 kg, durata de funcționare este aceeași cu cea a BPP - 7 ani. Lățime - 1 m, lungime - 10 m.

Bikrost EPP - izolația construită din poliester. Folosit ca strat inferior. Ambele părți sunt acoperite cu un film, dar cu o grosime diferită. Cel superior este mai gros pentru a proteja mai bine materialul de deformări, cel inferior este suprapus. 1 m2 de cilindru cântărește aproximativ 3 kg. Disponibil în lungime de 15 m și lățime de 1 m.

Camera de Comerț și Industrie Bikrost, spre deosebire de PPE, are o bază diferită - fibră de sticlă, ambele părți fiind acoperite cu bitum. Pentru a fi protejat de lumina soarelui, partea superioară este echipată cu un strat gros. Este produsă în aceeași dimensiune - 15x1 m.

Hidroizolarea TechnoNIKOL 10x1 - un material autoadeziv bitum-polimer în negru. Pentru protecția împotriva deteriorării și a condițiilor agresive ale solului, partea superioară a acestuia este acoperită cu un film de înaltă rezistență. Pe cealaltă parte a foliei de plastic, care este îndepărtată înainte de instalare. Se folosește pentru fundații cu o adâncime de până la 3 m și un nivel scăzut de creștere a apelor subterane. Se aplica la protectia impotriva apei de furtuna, este stabilita in 1 strat.

Datorită caracteristicilor tehnice excelente, durata de viață este de peste 50 de ani. Mai mult decât atât, poate fi așezat pe bază, nu rezistent la foc. Chiar și o persoană care nu are experiență în construcții este capabilă să realizeze instalarea, este suficient să examinăm detaliat instrucțiunile și tehnologia de instalare de la producător. Disponibil în rulouri cu o lungime de 10, o lățime de 1 m, o grosime de 1,5 mm și o greutate de 15 kg. Suprafața de acoperire este de 10 m2. Temperatura aerului de fixare trebuie să fie de cel puțin + 5 ° C.

Rolurile trebuie depozitate numai în poziție verticală și la cel puțin 1 m distanță de încălzitoare. Transportul se efectuează în mașinile acoperite.

Prețul pe rolă depinde de scopul materialului. Costul unei găleți de izolație metalică crește odată cu creșterea tăriei și a caracteristicilor. Cu cât este mai larg domeniul de aplicare și condițiile de funcționare, cu atât este mai scump impermeabilizarea.

A doua literă K în marcarea izolației înseamnă o acoperire cu granulație grosieră, P - mică.

Înainte de a cumpăra, trebuie să verificați integritatea ambalajului și termenul de valabilitate. Nu ar trebui să cumpărați materiale de construcție în locuri unde nu pot oferi certificate de calitate și siguranță a produselor, precum și dacă costul este semnificativ mai mic comparativ cu prețurile la alte puncte de vânzare. În acest caz, probabilitatea este mare ca impermeabilizarea să fie forjată.

Hidroizolarea fundației "Technonikol"

Printre numărul mare de producători de materiale de construcție pe piața internă, doar câțiva se pot bucura de același succes ca și compania TechnoNIKOL. Timp de 20 de ani, o companie mica a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de fonica, termica si hidroizolatie. Astăzi, facilitățile de producție ale companiei Tehnonikol reprezintă peste trei zeci de fabrici moderne situate nu numai în țările CSI, ci și în Europa. O astfel de dezvoltare rapidă a companiei ar fi fost imposibilă în cazul nerespectării standardelor de înaltă calitate. De aceea, când vine vorba de impermeabilizarea fundației, constructorii preferă să utilizeze materialele de la TechnoNIKOL.

Gama de materiale hidroizolante din "TechnoNIKOL"

Trebuie remarcat faptul că alegerea materialelor de hidroizolare pentru fundație de la "TechnoNIKOL" se bucură din ce în ce mai mult în fiecare an. Compania are chiar propriul institut științific, în a cărui laboratoare analizează rapid indicatorii de materiale de construcție noi. Există 2 domenii principale pentru dezvoltarea hidroizolației, în care funcționează "TechnoNIKOL":

 • dezvoltarea și cercetarea impermeabilizării laminate a fundației, care este utilizată pe scară largă nu numai în construcții mari, dar și individuale, inclusiv pentru protecția structurilor portante ale caselor;
 • producția de materiale moderne de acoperire (mastic, bitum), precum și compoziții pentru pregătirea preliminară a structurilor subterane monolitice (grunduri)

Mai jos vom lua în considerare mai multe opțiuni pentru hidroizolare, care, într-un fel sau altul, sunt folosite în construcția fundației.

Impermeabilizare prin "TechnoNIKOL"

Rola de impermeabilizare a fundației este ideală pentru protejarea părții subterane a fundației. Adesea este folosit ca singura soluție convenabilă și eficientă pentru protejarea bazei fundației, hidroizolarea părții sale, precum și pentru crearea unui strat de barieră între fundație și pereții de susținere ai casei. Printre gama largă de materiale de impermeabilizare rulată "TechnoNIKOL" putem distinge următoarele:

 • Technoelast BARRIER (BO). Acest material este furnizat în role și este o foaie de peliculă de polimer, care este lipită pe suprafața fundației datorită unei compoziții autocolante speciale aplicate uneia dintre fețe. Având în vedere că acest material este lipsit de fundație, el se distinge prin flexibilitate și elasticitate surprinzătoare, ceea ce îi permite să fie utilizat cel mai eficient pentru hidroizolarea fundației, atât la exterior, cât și la interior (pentru subsoluri);
 • Technoelast Barrier Light. Dacă vă decideți pentru a construi o casă cu un subsol, pereții interiori ai care vor fi ulterior acoperite cu plăci ceramice, acest material nu este numai pentru a face față cu zone de protecție de umiditate, dar, de asemenea, pentru a simplifica instalarea de dale. Acest lucru a devenit posibil datorită materialului nețesut care formează stratul exterior al materialului. PREFERAT care lucreaza cu bariera Technoelast Lumina la temperaturi de peste 5 grade Celsius - în acest caz, materialul aderă ușor la baza de beton armat. În caz contrar, este necesară încălzirea suplimentară a suprafeței fundației și impermeabilizarea materialului;
 • Technoelast PPE. Acest tip de impermeabilizare se referă la construirea, dar acest lucru nu o face mai puțin interesant decât produsele de mai sus. De fapt, Technoelast EPP este un material care rezistă celor mai extreme efecte ale unui mediu umed. Acesta este motivul pentru care este utilizat la șantiere critice de construcție și în zone cu niveluri ridicate de apă subterană. Pe deasupra, pânza este biostabilă, iar lucrul cu ea necesită doar un singur lucru - manipularea cu îndemânare a torței de propan;
 • Technoelastmost. Un alt tip de impermeabilizare rulou rulant, care este cel mai des utilizat în construcția de drumuri. Cum se potrivește aceasta cu protecția fundației? Este foarte simplu! Tekhnoelastmost de la compania "Tehnonikol" nu numai că protejează baza de umezeală, dar se simte excelent sub sarcini grele (nu este presată). Prin urmare, este ideală ca o fundație orizontală de impermeabilizare, așezată sub placa de bază sau pe talpa benzii

Acoperirea și impermeabilizarea subsolului prin pulverizare

Dacă începeți să studiați gama de materiale de impermeabilizare pentru fundația "TechnoNIKOL", veți observa că o parte semnificativă a acestora sunt produse pe bază de bitum de construcție. Aceste produse includ grunduri, lacuri, emulsii, masticuri și materiale de etanșare - o hidroizolare excelentă a stratului de fundație și a altor structuri. Câteva cuvinte despre ce este. Masticurile bituminoase vin în aplicații reci și fierbinți. În primul caz, pentru realizarea lucrărilor de hidroizolare a fundației, compoziția finală este aplicată pur și simplu pe suprafața care trebuie protejată (datorită solvenților conținute în astfel de masticuri, acestea posedă inițial caracteristicile necesare). În al doilea rând, masticul este preîncălzit la o temperatură de aproximativ 180 de grade Celsius. Grunduri - compuși care sunt utilizați pentru a pregăti substratul pentru aplicarea stratului de impermeabilizare. Scopul lor principal este de a spori aderența hidroizolației TechnoNIKOL la baza fundației. În plus, aplicarea grundului întărește suprafața monolitului și datorită umezelii sale accelerează lucrările ulterioare. Printre gama largă de impermeabilizare obmazochnoy "TechnoNIKOL" se pot distinge următoarele produse:

 • Lichid de bitum TECHNONICOL Nr. 25. Această soluție este imediat gata de utilizare și se aplică în mod uniform la baza fundației, puteți conta pe o protecție de înaltă calitate a monolitului de umiditate. Rezultatul este o suprafață lucioasă netedă, care nu este supus nu numai apa, ci, de asemenea, asigură o frecare minimă cu solul (pentru fundații benzi melkozaglublennyh pe teren dificil este extrem de importantă);
 • bitum mastic AquaMast. Proiectat special pentru hidroizolarea structurilor și fundațiilor subterane. Compoziția este gata de utilizare. Singura restricție privind temperatura lucrării: dacă este sub 5 grade, atunci masticul trebuie să stea în încăperea încălzită timp de aproximativ o zi. Consumul unei astfel de hidroizolații de acoperire de la TechnoNIKOL este de aproximativ 1 kg pe metru pătrat al suprafeței subsolului de tratat;
 • mastic cu emulsie de apă TECHNONICOL №33. O caracteristică distinctivă a acestui produs este absența compușilor solvenți organici. Se referă la tipul de impermeabilizare prin pulverizare. Acest material poate fi aplicat pe suprafața fundației cu o rolă, o perie sau o mașină de pulverizare. Consumul de mastic este de aproximativ 2,5 kg pe metru pătrat de suprafață;
 • mastic TECHNONICOL numărul 24 (MGTN). Mastic bituminos cu diverse aditivi și solvent, gata de utilizare. Înainte de utilizare, compoziția trebuie amestecată, obținând o consistență uniformă, dacă este prea groasă, apoi poate fi diluată în continuare cu solvenți precum nefras, solvent și altele similare. Dacă suprafața fundației este poroasă, înainte de aplicarea masticului trebuie acoperită cu un grund special. Consumul mediu de material pe metru pătrat de suprafață este de 1 kg. Înainte de a lucra la temperaturi de îngheț, masticul este încălzit suplimentar. La sfârșitul săptămânii după tratamentul de suprafață, stratul de impermeabilizare este pregătit pentru teste severe;
 • emulsie mastic TECHNONICOL №31. Pe lângă nr. 33, nu conține solvenți organici, este un material eficient de impermeabilizare a acoperirii, care poate fi de asemenea utilizat în interior, de exemplu, pentru a procesa pereții subsolului. Consumul mediu de mastic este de 1,5 kg pe metru pătrat, stratul se usucă în 4-5 ore. Toate proprietățile pozitive sunt obținute după 7 zile după aplicarea tuturor straturilor de impermeabilizare. Dacă este necesar, compoziția poate fi diluată cu un primer de bitum.

După cum puteți vedea, gama de materiale care pot fi utilizate pentru impermeabilizarea fundației, de la un producător precum "TechnoNIKOL", este impresionantă. În plus, puteți adăuga că prețurile acestor produse sunt destul de rezonabile, având în vedere în special calitatea și disponibilitatea acestora pe piața construcțiilor.

Mai Multe Articole Despre Fundație