Blocaj hidraulic pentru canalizare în baie

Orice opțiune rurală, când apa din baie se află doar în afară, în spațiul dintre panouri, are dificultăți. Și dacă există o canalizare principală sau autonomă pe amplasament, atunci apare o altă sarcină - pentru a scăpa de pătrunderea gazelor din sistemul de canalizare în baie. Există o soluție simplă - puneți un sigiliu de apă.

Ce este o capcană de apă

Ele sunt de două tipuri:

Închidere hidraulică în formă de U (genunchi)

Din figură este absolut clar că acesta este un dispozitiv simplu care arată ca un narghilea, spre deosebire de faptul că nu lasă aerul să treacă, creând un dop de apă. Și ce se întâmplă în narghilea, numit - întreruperea sigiliului de apă.

Diametrul țevii și metoda de conectare pot afecta numai performanța unui astfel de dispozitiv, principala necesitate a acestuia fiind etanșeitatea, iar punctul său inferior trebuie să fie sub conductele de scurgere cu cel puțin 50 mm.

Orice materiale adecvate vor fi potrivite pentru etanșarea la apă, dar nu trebuie să uităm că, în cazul în care accesul la acesta este închis, fiabilitatea și posibilitatea de curățare sunt esențiale.

Cea de-a doua figură arată: pe măsură ce apa se evaporă din plută (și aceasta se va întâmpla în 40-50 de zile), aceasta deschide calea pentru intrarea aerului din canalizare.

Deci, trebuie fie să o umpleți periodic cu apă, fie să utilizați un alt tip de blocare cu apă sau să o îneceți ermetic în timpul absenței lungi.

Blocarea sticlelor

Din această cifră este clar că o altă soluție constructivă nu a schimbat funcția acestui dispozitiv - de a crea un dop de apă. Un alt nume pentru un astfel de lucru - sifon.

De asemenea, este clar că conectarea țevilor trebuie să fie etanșă. O astfel de etanșare de apă este, de asemenea, un rezervor de sedimentare.

Partea inferioară a unui sifon de spălare convențional pentru spălare poate fi deșurubat pentru curățare și dacă o supapă de acest tip este folosită, de exemplu, în podea, atunci partea superioară trebuie să fie pliabilă.

Capcane de apă uscată

Cea mai urgentă problemă pentru o baie cu canalizare în canal nu este atât de multă alegere a scării de scară, cum ar fi așezarea liniei în sine. Orice versiune gata a scării din magazie, inclusiv cea "uscată", conține o garnitură de apă cu o coloană de apă de 30 mm, astfel încât, cu utilizarea regulată a băii, nu va exista probleme cu uscarea dopului de apă. Iar cel care știe că baia nu va mai fi folosit de mult timp, poate pur și simplu să înceteze scurgerea.

Pentru cei care vor să uite și să nu-și amintească sifonul uscat, există așa-numitele scări uscate.

Există două tipuri de sigiliu uscat.

Tip plutitor

Cel mai bine este să luați în considerare o mostră specifică, de exemplu, austriac HL 310 NPr.

Exodul vertical. Elementul de sus este tăiat la dimensiunea dorită de la 12 la 70 mm și este încorporat în șapă.

Cazul de polietilenă este proiectat pentru temperatura apei reziduale de până la 85 de grade. Ordinea de instalare pentru diferite cazuri este descrisă în pașaport.

Flotorul, în cazul uscării apei, scade și închide pur și simplu conducta. Înălțimea obturatorului coloanei de apă 50 mm (în conformitate cu standardele orașelor austriece).

Principiul de funcționare este clar vizibil în imagine.

În poziția de lucru, apa ridică și menține flotorul la același nivel, iar sistemul funcționează ca una dintre versiunile sistemului de blocare hidraulică. Dacă baia nu este folosită mult timp, apa din dop se evaporă și plutitorul închide orificiul de scurgere înainte ca apa să se evapore complet.

Artizanii au venit cu o opțiune care nu poate funcționa mai rău decât fabrica. Principala diferență față de această schemă este că un astfel de flotor sub formă de sticlă inversată este fixat astfel încât fundul săi să fie mai mare decât gaura de scurgere mai mare decât diametrul țevii de scurgere. Și gaura în sine închide mingea cu un diametru mai mare decât scurgerea - acționează ca un plutitor.

Tipul pendulului

În fotografie, un exemplu concret este o închidere uscată pentru scări de 100 mm în gât - Viega 583255.

Mai jos, la oblon, puteți vedea două perdele suspendate la un unghi față de verticală - acesta este obturatorul de pendul. Obloanele sunt închise din cauza greutății proprii, iar apa se deschide atunci când se scurge. Înălțimea coloanei de apă a coloanei de apă 32 mm - pentru o baie de țară este suficientă. În Germania, care este declarată țară producătoare, atunci când se proiectează un sistem de canalizare în case urbane, se presupune că aparatele sanitare din apartamente au o înălțime de etanșare a apei de 50-60 mm, dar nu 32!

Dacă forța de greutate, care închide perdelele, este înlocuită de forța arcului, atunci vor exista versiuni diferite ale închiderilor uscate tip resort, cu mai multe opțiuni.

Desigur, toate supapele de mai sus conțin un fel de sifon.

Există încă un fel de închideri uscate, pentru care sunt uneori descrise denumiri prea abstracte pentru tipul de memorie celulară a unui material. De obicei, ele sunt o stăpânire de cauciuc aplatizat, care începe să treacă prin apă sub o ușoară presiune. Este puțin probabil că este de interes pentru țara de baie.

Proprietarii capabili, chiar și cu mijloace foarte limitate, pot reproduce și pot îmbunătăți cu ușurință orice tip de etanșare hidraulică.

Etaj și canalizare

Odată cu instalarea traseului de canalizare, mai sunt multe de făcut decât direct cu scurgerea de la baie, dar este și mai bine să o faci, cu atât mai bine cu atât mai bine.

Chiar dacă podeaua din baie este acoperită cu grătare de lemn, este mai bine să faceți cravată de-a lungul farurilor cu o înclinație ușoară uniformă pe scară și să puneți dale pe ea. Decuparea finală a scării suprastructurii se poate face atunci când se cunoaște exact la ce înălțime țiglă se va apropia de punctul de descărcare. Dacă lucrarea se face foarte atent, atunci chiar și cu o pantă minimă nu vor mai exista bălți.

Furnizarea accesului, cu posibilitatea de a înlocui toate elementele - prea mult lux pentru o baie obișnuită. Prin urmare, nu ar trebui să evitați munca care poate părea inutilă, de exemplu, adâncimea de așezare a canalului nu trebuie să fie mai mică decât adâncimea înghețului. Pentru a încălzi podeaua sub o șapă de 20 cm cu un strat de lut expandat cu un mortar de ciment gras nu este în nici un caz prea mare. O pasarelă uscată nu este nici un panaceu - murdăria prinsă în închidere poate interfera cu închiderea sa strânsă. La sfârșitul sezonului nu va face rău să spălați elementele detașabile. Pentru a cumpăra un bloc de apă uscată într-un magazin sau pentru a-l face singur - această întrebare nu este neapărat asociată cu dificultăți financiare.

Baie de scurgere - caracteristici de construcție și de funcționare

Cum de a construi un sistem eficient de evacuare a apei din baie? Această problemă, mai devreme sau mai târziu, trebuie rezolvată de majoritatea compatrioților care au decis să-și construiască propria cameră de aburi cu un departament de spălare.

Deci, vom incerca sa intelegem cum sunt puse prunele pentru baie cu mainile proprii si care sunt cele mai simple si mai economice metode de implementare.

Rampă de expunere uscată

Cea mai ușoară cale de a distrage apa

O scurgere de baie bine selectată și instalată profesional este o garanție a confortului și a absenței mirosurilor străine.

Cea mai ușoară cale este de a instala o țeavă de scurgere, care este pusă în stadiul de construcție a fundației. Țeava este așezată în fundație la o înclinare de aproximativ 20% în direcția orificiului de scurgere. Această metodă vă permite să asigurați debitul optim cu o probabilitate minimă de înfundare și fără a fi necesară izolarea termică.

În groapa de scurgere a fotografiilor

Implementarea tehnologică a acestei metode este după cum urmează:

 1. La 5-10 metri de locul de construcție propus al unei băi, săpăcem o gaură de scurgere. Adâncimea canalului ar trebui să fie de cel puțin 3 metri, cu o lățime laterală de 1 metru. Este obligatoriu ca partea inferioară a cadrului să fie făcută cu propriile mâini, astfel încât solul să fie umed și bine absorbit.

Groapa excavată cu pereți fortificați și muchii

Important: muchiile și pereții carierei trebuie întărite pentru a preveni posibilitatea prăbușirilor.
Cea mai bună metodă de consolidare sunt inelele de beton sau utilizarea unei structuri din beton umplută cu beton.

 1. Apoi, săpe un șanț sub conducta. Asigurați-vă că șanțul are panta necesară, puteți utiliza nivelul apei.
 2. Prin așezarea sistemului de scurgere a apei, se recomandă utilizarea țevilor din polipropilenă cu diametrul de 50 mm. Pentru a împiedica înfundarea țevii pentru o perioadă lungă de timp, este recomandabil să o așezați direct fără ramuri.

Important: Înclinația încălzirii nu este obligatorie, dar dacă baia este construită în regiunile nordice pentru a impune drenajul cu lut expandat sau polistiren expandat, nu va interfera.

 1. Apoi, facem în sita de spălare ciment, în care țeava este montat. Ideea este că podeaua într-un plan orizontal are o pantă foarte mică spre țeavă, astfel încât apa din baie să treacă prin gravitație la scurgere.
 2. La capătul conductei, înfășurați în interiorul încăperii, instalați o scurgere pentru baie. Pasajul este o modificare modificată a sifonului de apă.

Gangway în acțiune

Acest dispozitiv simplu va exclude pătrunderea mirosurilor străine în camera de spălare.

 1. Performanța sistemului poate fi verificată cu ajutorul unei bile de rulment. Scoateți interiorul scării de scurgere. Am pus bilele pe sapa gata preparata in diferite parti ale camerei si in orice caz ar trebui sa fie in gaura de scurgere.
 2. În etapa finală se pun placi pe șapa de ciment și se verifică din nou eficiența operației de scurgere.

Schema cu o groapă sub compartimentul de spălare

Există un buget mai simplu și mai flexibil în ceea ce privește instrucțiunile de implementare:

 1. La etapa de așezare a fundației, în mijlocul sălii de spălat propuse, vom săpa o gaură de 1-1,5 m lățime și 3 metri sau mai adânc.
 2. Consolidați cadrul ramei de beton pentru a preveni prăbușirea pereților.
 3. In groapa se afla pietrisul de dimensiuni diferite.
 4. Apoi, am creat o șapă de ciment, astfel încât scara de scurgere să fie situată direct deasupra gropii de pietriș.

Important: Această metodă de aranjare a drenajului este bună în acele locuri unde solul nu îngheață mai adânc decât un metru.
Din nou, un astfel de sistem este nedorit în băile construite pe pantă.
Nu se recomandă construirea unui astfel de sistem de drenaj în imediata vecinătate a puțurilor existente.

Scurgeți groapa sub baie sau în afară

Drenaj în țară

Există opinii diferite cu privire la posibilitatea de a scoate apa din baie sau cum, într-un mod mai bugetar, aceasta să fie direcționată către un sistem de drenare necomplicat.

Unii experți cred că apa ar trebui să fie îndepărtată în afara clădirii și mai îndepărtate cu atât mai bine. Argumentul este că nisipul și pietrișul se usucă mult și în timpul verii. În consecință, apa care a trecut sub fundație se va transforma în gheață - și nici nu puteți visa la un câmp cald în camera de aburi până la apariția primăverii.

Alți constructori sunt încrezători că 1-3 persoane nu petrec atât de multă apă și, prin urmare, umiditatea reușește să meargă în pământ fără urme, chiar și în timpul iernii. Ca o ultimă soluție, în loc de nisip, este necesar să se utilizeze pietriș sau dărâmături compactate pentru aranjarea drenajului.

Ce concluzie se poate trage din cele de mai sus?

Ambele opinii nu au nici un sens. Prin urmare, dacă sunteți interesat de scurgerea de înaltă calitate pe tot parcursul anului, al cărui preț va fi scăzut, înainte de a construi o saună, familiarizați-vă cu parametrii înghețării solului și adâncimea acviferului.

Aranjarea orificiilor de scurgere

Dotați corect gaura de scurgere a băii cu propriile mâini nu este mai puțin importantă decât instalarea corectă a unei conducte de scurgere. Pentru ca apa folosită să nu fie irosită în zadar, puteți folosi un rezervor septic. Această metodă de utilizare a apei va permite nu numai devierea apei, ci și punerea în aplicare a udării parcelei dacha.

Ei bine, cu tratarea apelor uzate printr-un filtru biologic

Tehnologia complicată, dar mai puțin costisitoare, este purificarea apei într-un puț cu un filtru biologic. Fântâna este plină de zgură, lupte de cărămidă și moloz. Pe măsură ce intră în fântâna de canalizare, zidurile și umplutura sunt lipite. Microorganismele din deșeurile de reciclare a nămolului, purificând astfel apa într-o stare potrivită pentru irigare.

Ca opțiune un rezervor septic pe o reședință de vară

Pentru amplasarea rezervorului sau a septicului este selectat cel mai mic loc de pe site. Dacă parcela este plată, se extrage un canal astfel încât punctul de primire al efluentului din rezervorul sau puțului septic să fie situat sub nivelul scurgerii.

concluzie

Acum aveți o idee generală despre cum să construiți un canal de scurgere pentru evacuarea canalizării din baie. Metodele listate sunt cel mai probabil potrivite pentru aranjarea băii într-o casă de țară sau în țară, cu condiția ca vizita în sala de spălat să fie limitată la 2-3 vizitatori pe zi.

Dacă se planifică construirea unei băi pentru un număr mai mare de vizitatori, este recomandabil să se încredințeze fabricarea unui sistem de extracție a apei pentru profesioniști. Orice întrebări legate de amenajarea scurgerilor? Mai multe informații utile găsiți vizionând videoclipul din acest articol.

Usa-gaura de obloane: o solutie populara pentru dusuri si bai

Pentru a elimina posibilitatea de penetrare a gazelor reziduale în spații, se folosesc diferite dispozitive, care diferă în configurație. Cea mai ușoară opțiune este instalarea unei scări de canalizare cu capcană de apă. Cu toate acestea, utilizarea sa nu este justificată în toate cazurile, deci există o altă opțiune - o scară cu o poartă uscată.

Caracteristicile de design ale unui duș sau hidrobox în majoritatea cazurilor permit să se instaleze doar un tip special de sifon - o scurgere uscată a podelei

Domeniu de utilizare și caracteristici

O pasarelă este un dispozitiv care realizează o serie de funcții importante. Luați în considerare cele principale:

 • conectarea echipamentelor sanitare la comunicațiile de canalizare;
 • filtrarea lichidului înainte de eliminarea acestuia;
 • îndepărtarea apei în sistemul de canalizare;
 • crearea unui obturator care împiedică pătrunderea gazelor de epurare în încăperi.

Pentru a aduce echipamentele sanitare în rețeaua de canalizare, se folosesc diferite sifoane de proiectare. Un sifon cu etanșare de apă nu poate fi utilizat dacă este necesară îndepărtarea apei în sistemul de canalizare de pe suprafața podelei de dușuri sau băi. Instalarea unui sifon cu un sigiliu de apă este imposibilă în acest caz din mai multe motive, însă principalul este lipsa de spațiu.

În astfel de situații, este obișnuit să se utilizeze o scară de canalizare, care este un dispozitiv nu mai puțin eficient. Oferă o îndepărtare eficientă a apei de pe o suprafață orizontală.

Este important! Gangurile, cum ar fi sifoanele, pot avea capcane de canalizare, dar în condiții de utilizare periodică, pasarele cu capcane nu sunt relevante.

Evacuarea dușului îndeplinește aceleași funcții ca sifonul - primește, filtrează și scurge sistemul de canalizare, previne penetrarea gazelor din conductele de scurgere în casă

Acest lucru se datorează faptului că gazele de canalizare intră în cameră, împiedică apa care se află în poarta. Cu o utilizare constantă, nivelul apei rămâne neschimbat, deoarece este reîncărcat din când în când. În consecință, cu utilizarea periodică, apa care se află în scara de scurgere cu sistemul de închidere a apei se usucă pur și simplu, rezultând deschiderea căii pentru gazele de epurare și începe să pătrundă în încăpere. Pentru aceste cazuri este nevoie de un canal uscat.

În plus, următoarele circumstanțe pot provoca uscarea sau întreruperea etanșării apei:

 • podea caldă;
 • temperatura ridicată a aerului în cameră;
 • aranjarea necorespunzătoare a comunicării canalului.

Este de remarcat faptul că ventilația ventilatorului instalată corespunzător nu este întotdeauna utilă atunci când dopul de apă este uscat. Prin urmare, singura decizie corectă în astfel de circumstanțe - capcana uscată de miros.

Soiuri de scări uscate

Până în prezent, scara de duș este reprezentată de mai multe tipuri, care diferă în ceea ce privește designul și principiul de funcționare:

Membrană. Acest tip este destul de comun și funcționează datorită presiunii apei. Sub presiunea fluidului, se deschide poarta de capcană, după care se întoarce. Resetarea la poziția inițială are loc cu ajutorul unui element arc. Sigiliul membranei este fiabil și previne în mod eficient penetrarea mirosurilor de canalizare în cameră.

Scările se deosebesc prin design și formă, cel mai frecvent fiind tipul de membrană

Float. Funcționează în detrimentul unui element constructiv - un flotor care, atunci când apa trece prin poarta de canalizare, este întotdeauna la partea de sus, iar când apa părăsește, se scufundă până la fund, blocând astfel trecerea. Din punct de vedere constructiv, un astfel de dispozitiv este considerat foarte simplu și, dacă este necesar, îl puteți face singur, folosind o minge de plastic ca un flotor.

Pendulum. Scara pendulă uscată este cel mai complex dispozitiv. Principiul său de funcționare se bazează pe memoria moleculară a materialului. Un astfel de dispozitiv mecanic încearcă în mod constant să ocupe o anumită poziție în care accesul la conducta de canalizare va fi blocat.

Drenarea de duș uscată este realizată din materiale destul de durabile. Corpul este, de obicei, fabricat din plastic, iar grila decorativă este din oțel inoxidabil. Dacă este necesar, puteți achiziționa un dispozitiv cu o supapă de reținere integrată. Se folosește în locul ventilației ventilatoarelor și are o funcție de protecție care împiedică pătrunderea mirosurilor neplăcute din canalizare în încăpere.

În plus, există dispozitive care pot fi utilizate la temperaturi scăzute în încăperi fără aparate de încălzire. Puteți, de asemenea, să ridicați poarta de canalizare, rezistentă la sarcini mecanice ridicate.

Principalele specificații tehnice

Înainte de a cumpăra o scară de canalizare uscată, este necesar să studiați caracteristicile sale tehnice. Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție acestor momente:

 • locul de retragere;
 • indicatoare de secțiune transversală;
 • înălțime;
 • lățimea de bandă.

Pentru a achiziționa o scară potrivită, trebuie să știți dimensiunile și diametrul găurii de scurgere.

Deversiunea la scurgerile de duș uscată poate avea două tipuri de aranjament:

Următorul factor la care ar trebui să acordați atenție - secțiunea indicatoare a prizei. Astăzi în vânzare puteți găsi accesorii care au un diametru de 50 și 100 mm.

Informații utile! În scopuri economice, se utilizează produse cu ieșire de 50 mm și scări, în care secțiunea transversală de ieșire de 100 mm este utilizată în dușuri și băi publice. A doua versiune a dispozitivului este capabilă să îndepărteze apele uzate la o viteză mai mare de 2,1 l / s.

Înainte de a achiziționa acest dispozitiv, o atenție sporită ar trebui acordată unui indicator precum înălțimea scării. Până în prezent există modele cu o înălțime cuprinsă între 7 și 18 cm.

Sfaturi pentru alegerea unui dispozitiv

Atunci când alegeți o scară de canalizare uscată, experții recomandă să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Mai întâi trebuie să decideți numărul de răsărituri. După cum sa menționat mai sus, un bloc de canalizare cu un pasaj condițional de 50 mm este perfect pentru scopuri private;
 • un dispozitiv cu orificiu orizontal poate fi montat într-un spațiu închis și are o înălțime de 6 până la 10 cm, în timp ce un dispozitiv cu ieșire dispusă vertical necesită cel puțin 15-18 cm spațiu. Înainte de instalare este necesar să se ia măsuri și să se decidă ce fel de poarta de canalizare este potrivit pentru cazul dumneavoastră.
 • Se recomandă verificarea stării tuturor elementelor structurale ale unei scări de canalizare uscate înainte de a fi achiziționată. De asemenea, este recomandabil să verificați modul în care funcționează. Pentru a face acest lucru, puteți turna apă din sticlă în ea.

Dispozitivul cu orificiu orizontal poate fi plasat într-un spațiu cu o înălțime de 6 cm

După ce decideți cu privire la indicatorii tehnici, puteți trece la alegerea aspectului aparatului. Grilajele pot fi confecționate din diferite materiale și au perforații diferite. O varietate de soluții de design vă permite să alegeți un dispozitiv care se potrivește cu ușurință în interiorul băii.

O varietate de soluții de proiectare

Astăzi, puteți găsi o mulțime de scări uscate, care au configurația lor unică. Există trei tipuri principale de scări, în funcție de formă:

Scările din colț sunt montate în colț (de aici numele) și sunt aproape invizibile. Cornierul dreptunghiular și rotund este permis să fie instalat în orice parte a băii. Modelele din plastic, oțel și combinate au o popularitate deosebită în piața de instalații sanitare.

Grilajele pentru scară diferă în modelul sloturilor, perforațiilor etc. Gama de grătare este incredibil de largă. Și, de asemenea, există produse care au iluminare din spate cu LED-uri. Echipat cu o scurgere de lumină de fundal, este capabil să creeze o atmosferă unică în baie. Cu toate acestea, costul unui astfel de dispozitiv este mai mare.

În funcție de proiectare, scara este instalată în centrul podelei sau în orice colț, iar grila poate juca un rol decorativ, care completează interiorul.

Există, de asemenea, destul de multe opțiuni bugetare, deci este ușor să alegeți opțiunea necesară pentru un anumit caz. Merită să ne amintim că aspectul dispozitivului este secundar. Principalul lucru pe care trebuie să-i acordați atenție atunci când alegeți un astfel de dispozitiv este caracteristicile sale tehnice. Acest lucru vă va permite să cumpărați un produs eficient care să dureze mulți ani.

Instalarea scării de canalizare uscată

Instalarea unui astfel de dispozitiv ca o scară de canalizare uscată este o întreprindere responsabilă. Instalarea corectă determină cât de bine și cât timp va dura acest dispozitiv.

Instalarea tipului uscat nu se deosebește de instalarea unei scări cu garnitură de apă. Atunci când instalați o condiție prealabilă este creșterea podelei în duș sau camera de baie. Prin urmare, este necesar să aveți grijă în prealabil pentru a executa podeaua pe o anumită înclinație spre scara canalului cu o poartă uscată. Acest lucru va asigura evacuarea apei de pe o suprafață orizontală.

Instalarea unui astfel de podea implică amenajarea sistemului, care include următoarele straturi:

 1. Materialul termoizolant, care creează, de asemenea, izolare fonică. Izolarea fonică este un parametru destul de important, oferind o drenare liniștită a apei de la echipamentul sanitar la comunicația canalului. Polistirenul extins este utilizat pe scară largă ca material de acest tip.
 2. Șapă mortar de ciment.
 3. Un material care permite impermeabilizarea. De regulă, un astfel de material este produs în rulouri și are o structură de membrană. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni moderne. De exemplu, impermeabilizarea stratului de acoperire, aplicat ca vopsea.

Baza trebuie să aibă o pantă în direcția scării, numai în acest caz, apa va rămâne complet

Fiți atenți! Există o regulă importantă: grila de fixare trebuie să fie la același nivel cu podeaua și nu trebuie să fie situată deasupra plăcilor, care sunt situate de-a lungul perimetrului.

 1. Sapa de ciment, care formează panta dorită în direcția dispozitivului de scurgere.
 2. Gresie, care se pune pe o soluție adezivă specială. Este de dorit ca țigla să aibă un coeficient scăzut de absorbție a apei și o suprafață aspră. Organizarea unei astfel de podele va asigura evacuarea eficientă a apei în sistemul de canalizare.

Luați în considerare câteva recomandări pentru așezarea plăcilor pe podea în duș:

 • așezarea plăcilor ceramice pe podea trebuie efectuată din scară;
 • cusăturile situate între plăci nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 2 mm;
 • la finisarea cusăturilor, se utilizează o injecție specială, care trebuie să fie rezistentă la apă;

După lucrările de instalare, dispozitivul de scurgere va fi betonat în podea. Nu se recomandă instalarea unei supape de canalizare uscată, fără cunoștințe speciale în domeniul construcțiilor. Acest lucru se datorează faptului că un începător poate face o mulțime de greșeli. Dacă este necesar, cea mai bună alegere ar fi să contactați specialiștii care vă vor ajuta să determinați materialele, tipul de scară, precum și să efectuați o instalare rapidă și de înaltă calitate.

Bath. Forum despre construcția și funcționarea băii

Etajul de scurgere - uscat și nu foarte

 • ca
 • Nu-mi place
Boatswain 10 martie 2015

Lay out, desene sau modele diferite, pentru că Subiectul devine din ce în ce mai interesant.

Iată o erotică) Scară uscată.

 • ca
 • Nu-mi place
vadim313 10 martie 2015

Am mult mai ușor.

Așa este

 • ca
 • Nu-mi place
vadim313 10 martie 2015

Voi merge la grădină a doua zi, mă voi îmbunătăți, dispozitivul va fi mai clar. Și principiul de funcționare este la fel ca în diagramă.

Poz. 1 - apa curge în scară și se revarsă în țeavă.

Poz. 2 - apa ramane la nivelul conductei interioare si nu permite aerului rece in sala de sauna. În timpul iernii, va îngheța, desigur, dar un vas de fierbere va rezolva această problemă, cred.

PS Prețul unei astfel de scări este de 150 de ruble. Nu am nici o îndoire, cu o scurgere directă. Se introduce în țeava înclinată.


Mesajul a fost schimbat: vadim313 (10 martie 2015 - 12:27)

 • ca
 • Nu-mi place
Zhekan, 10 martie 2015

și am aceleași probleme cu înghețarea, nu a fost observat

 • ca
 • Nu-mi place
Vian, 10 martie 2015

 • ca
 • Nu-mi place
vadim313 10 martie 2015

Vian, poate că așa, îmi place scara vândută. Da, și pe Internet la cererea "scară uscată", el a sărit. De asemenea, am vrut să se usuce cu o cârpă. Doar că nu am pus-o încă, voi termina podeaua groasă săptămâna asta, o voi pune.


Post editat: vadim313 (10 martie 2015 - 15:03)

 • ca
 • Nu-mi place
Vian, 10 martie 2015

 • ca
 • Nu-mi place
jaddd 10 martie 2015

Vadim313, o scară este un dispozitiv în podea pentru scurgerea apei. Se face umed sau cu un sigiliu de apă, în care apa servește ca o supapă de miros, ca a ta. Și este uscat, unde nu există apă. Problema principală nu este penetrarea înghețului, deși cu o construcție deosebit de săracă poate chiar să înghețe să acopere, dar faptul că atunci când apa se usucă, mirosul de canalizare intră în cameră.

Aici elementul cheie este float. Când apa se usucă - plutitorul cade pe gaură și îl "blochează".

 • ca
 • Nu-mi place
vadim313 10 martie 2015

jaddd, fără un plutitor, aparent cu adevărat hidrolock. Deși pentru mine mirosul nu este critic, se scurge pe strada din afara băii, într-un șanț. Aș fi ca o cârpă să-l usuc pe Ivan, care nu ar îngheța.

PS Apropo, poate fi folosit pentru a usca o baie, ca o ventilație forțată? Valva a fost scoasă și a ieșit din fluxul de aer din stradă.


Post editat: vadim313 (10 martie 2015 - 17:15)

 • ca
 • Nu-mi place
Muxa_K 10 martie 2015

Ce temka în timp util! și apoi creierul doare să caute informații peste tot.

 • ca
 • Nu-mi place
Boatswain 10 martie 2015

Ei întreabă adesea - care este acest subiect cu scara "minge"?

Am decis să fac o fotografie, să șterg totul și să scriu un cuvânt)

În general, când este multă apă pe podeaua camerei de aburi - mingea se deschide în groapă, deschizând calea pentru scurgerea apei.

Când apa este sticlă - se coboară de la sine, închizând orificiul de scurgere.

 • ca
 • Nu-mi place
mazatrucker74rus 10 martie 2015

Desigur, puteți utiliza, de asemenea, cârpe - uscati-le cu bureți, puteți splash nezamerzayki, în același timp, dizenfektsiya. Există un minus - aroma ar trebui să fie, nu mirosul. Dacă podelele sunt calde... probabil că ceva trebuie acoperit deasupra, altfel se va evapora. Și șurubul uscat de la Boatsman mi-a amintit de o supapă de la o barcă de cauciuc, nu mă așteptam să văd această construcție.

 • ca
 • Nu-mi place
Vian, 10 martie 2015

. Apropo, poate fi folosit pentru a usca o baie, ca o ventilație forțată? Valva a fost scoasă și a ieșit din fluxul de aer din stradă. cu sinuzită cronică, puteți

 • ca
 • Nu-mi place
vadim313 11 martie 2015

cu sinuzită cronică, puteți

Și care este captura atunci? Cred că am terminat de răsărit, am deschis supapa pe scară, eșapament sub tavan și acasă. În următoarea vizită am pus totul pe loc și mă îngrijorează pentru sănătatea mea. Sau m-am înșelat?

 • ca
 • Nu-mi place
Vian 11 martie 2015

 • ca
 • Nu-mi place
jaddd 11 martie 2015


cu sinuzită cronică, puteți


Asigurați aer curat prin canalizare. oarecum nu tipic))))

Vanya, ești sigur că în acest caz nu poate fi așa? Drenajul nu coboară în scurgere, ci în șanț. Și dacă într-un șanț este un pământ de nisip, care se absoarbe rapid, țeava însăși este scurtă și fără întoarcere și nu varsă nimic în ea. Că pentru uscare, adică pentru utilizare între băi, cred că puteți încerca. O autopsie va arăta cu siguranță, dar nu văd nimic rău aici.

 • ca
 • Nu-mi place
vadim313 11 martie 2015

Țeava este la 30 de centimetri distanță de pământ, fără îndoiri, de 70 cm lungime. Probabil că voi încerca.

 • ca
 • Nu-mi place
Vian 11 martie 2015

 • ca
 • Nu-mi place
Muxa_K 11 martie 2015

ar trebui să invite o persoană de sex feminin

sau mai multe deodată, cu scuza "miros mirosurile în baia mea"

Scara de instalare pentru o baie cu propriile mâini

Scara pentru baie nu ar trebui considerată un mic detaliu nesemnificativ. Ajută la echiparea unui sistem de scurgere fiabil în încăperile de baie, unde apa curge ca niște curenți pe podea. În ciuda simplității designului, acesta îndeplinește funcții importante, asigurând siguranță și aspect atractiv. Scara poate fi instalată cu orice tip de sistem de scurgere, dar este important să se abordeze corect alegerea și instalarea acesteia.

Caracteristicile scărilor de baie

Gara este un element al sistemului de canalizare care asigură scurgerea apei în canalul canalului. În baie se instalează în podeaua camerei de aburi și a spălării. Debitul de apă pe acoperișul înclinat al podelei se îndreaptă spre orificiul de scurgere, unde curge prin scurgere în canal. Designul acestui element constă dintr-un corp, un sifon, o garnitură de apă, o conductă de evacuare și o grila decorativă.

Dacă este instalat un canal de scurgere, acesta efectuează următoarele funcții pentru baie:

 • evacuarea apei din incintă în sistemul de deșeuri;
 • conectarea canalului cu un canal de drenaj;
 • filtrarea primară a deșeurilor lichide;
 • formarea unui obturator pentru curgerea inversă a apei și penetrarea gazelor în cameră.

Valoare importantă este acordată funcției de decorare. Grătarul pus nu numai că închide gaura de scurgere, ci și se potrivește armonios în interior.

Gangurile sunt împărțite în mai multe tipuri și în funcție de metoda de conectare a rețelei de canalizare, se disting astfel de opțiuni.

 1. Dispozitivul este tip vertical. La această scară, conducta de canalizare este furnizată în direcție verticală. Dispozitivul are o rată de drenaj crescută, dar necesită o adâncire semnificativă a sistemului de drenaj.
 2. Scara orizontală. Țeava este conectată din lateral, adică într-o poziție orizontală, dar cu o ușoară înclinare pentru a asigura curgerea liberă.

Dispozitivele sunt, de asemenea, separate conform metodei de formare a obturatorului. O scară cu o ușă umedă sau cu o garnitură de apă protejează împotriva mirosurilor din sistemul de canalizare și este prevăzută cu un strat de apă. Toate gazele care pătrund în sistem se dizolvă în apă, ceea ce asigură o barieră sigură. Principala limitare a aplicării este uscarea sigiliului de apă în cazul unei băi de repaus prelungite. Poate fi instalat cu condiția procedurii de baie cel puțin o dată pe săptămână. În scara uscată este prevăzut un spațiu de aer și gaura este deschisă numai în momentul în care este nevoie de un canal de scurgere.

Tipul uscat de etanșare a apei pentru baie este realizat în diferite variante

specie

caracteristicile

În plus față de aceste două tipuri principale, dispozitivele universale câștigă popularitate. În ele se află un hidropon. Dar există și un gol de aer atunci când stratul de apă se usucă.

Cum să alegi o scară

Atunci când alegeți acest aparat pentru sălile de saună, ar trebui luate în considerare astfel de caracteristici de bază.

 1. Locația țevii de evacuare, adică tipul conexiunii. Pentru un dispozitiv orizontal este necesară o înălțime de 7-10 cm, iar atunci când se conectează o scară verticală, va fi necesar să se găsească un spațiu de înălțime de 14-19 cm.
 2. Diametrul conductei de canalizare. Pentru o baie tipică de familie, este cel mai adesea realizată o alimentare de 5 cm în diametru. În băi mari, cu utilizare intensă, se recomandă conducte cu diametrul de 10 cm.
 3. Tranzitată. Acest parametru este direct legat de caracteristica anterioară. Astfel, atunci când se utilizează o țeavă de 10 cm, debitul de apă depășește 2,3 l / s.
 4. Aspect. În prezent, este oferit un vast sortiment de scări cu diverse modele de design. În funcție de configurația grilajului de sus, se disting trei soiuri principale - rotunde, dreptunghiulare (pătrate) și unghiulare. Ultima opțiune este folosită de obicei atunci când scurgerea este situată chiar în colțul camerei. Aici va fi aproape invizibil. Proiectarea scărilor subliniază modelul amplasării sloturilor sau găurilor în grătar. Culoarea produsului trebuie aleasă astfel încât să fie în armonie cu podeaua.
 5. La fel de importante sunt și dimensiunile dispozitivului. Când selectați, luați în considerare diametrul găurii de scurgere și conducta de canalizare, cantitatea de spațiu de sub podea. Scara trebuie instalată ferm în gaură.

Dispozitivele sunt fabricate din metal sau plastic și pot fi utilizate și structuri combinate. Scările metalice au cea mai mare rezistență, dar luând în considerare condițiile de baie, oțelul inoxidabil, aluminiu sau aliajele de cupru vor fi potrivite. Ele sunt mult mai scumpe decât scările din plastic, ceea ce explică popularitatea acestora din urmă. Dispozitivele combinate au un corp metalic, iar sifonul și grătarul de deasupra pot fi realizate din plastic și din lemn.

Grilajele din lemn se potrivesc bine în interiorul băii, dar ținând cont de rezistența la decădere, trebuie să alegeți zada sau stejarul.

Dispune de scări de uscare montate

Instalarea scării în baie utilizând o poartă uscată trebuie să se bazeze pe următoarele principii.

 1. Grila dispozitivului nu trebuie să depășească învelișul de podea. Acesta este de obicei montat la același nivel cu podeaua.
 2. Podeaua din sala de saună ar trebui să aibă o astfel de pantă încât toată apa de pe suprafața ei să curgă prin gravitate în pasarelă.
 3. Nu trebuie să existe decalaje între pardoseală și grătarul pasarelei, prin care apa se poate scurge dincolo de canalizare.

Pentru a asigura un flux calitativ și sigur, este important să așezați corect o țeava de scurgere sub podea. În zona orificiului de scurgere, acesta trebuie adus la o adâncime suficientă pentru a instala scara. Montarea scării uscate se efectuează după ce a fost așezată conducta de evacuare și turnată șapa de beton.

Ghid de acțiune.

 1. Pregătirea scării pentru instalare. Pentru a face acest lucru, conducta de legătură este tăiată la lungimea dorită. Acest lucru este important în special pentru o scară verticală, unde înălțimea totală a dispozitivului determină înălțimea spațiului de instalare.
 2. Pregătirea locului pentru instalare. Este important să se formeze cuibul de aterizare subteran, astfel încât întregul corp al dispozitivului să se potrivească. Într-o poartă uscată, zona de lucru necesară pentru a crea presiunea dorită a coloanei de apă este de 3 până la 7 cm, care trebuie luată în considerare la pregătirea șantierului.
 3. Instalarea corpului scării și conectarea acesteia cu conducta de canalizare. Fixându-l în cuibul pregătit.
 4. Verificați funcționarea elementului de poartă, pentru care se toarnă apă în carcasa deschisă.
 5. Instalarea și sigilarea grilajului. Îmbinarea cu un cuplaj de beton este umplută cu masă adezivă sau chit de ciment.
 6. Montarea pardoselii (placi, parchet, etc.). Gratarul este aliniat cu linia de sosire. Pentru a face acest lucru, așezarea plăcilor ceramice începe de la gaura de scurgere.

Scara cu un sigiliu de apă uscată se poate face cu mâinile tale. O minge de plastic este utilizată ca element de blocare. Diametrul său este selectat astfel încât bila să se suprapună peste gaura de scurgere. Astfel, este fabricat un dispozitiv tip float. Debitul de apă va ridica mingea, dar după ce este golit, va lua din nou locul. Pentru a crea o presiune, este suficientă o înălțime de aproximativ 4-6 cm.

Este mai bine să faceți o rețea decorativă aplicată din lemn. Se pregătește o placă de lemn de 10-15 mm grosime de dimensiunea dorită. Sunt găurite numeroase găuri sau sunt executate fante.

Dacă în timpul funcționării în timpul iernii, într-un astfel de dispozitiv făcut automat, bilele îngheață corpului, atunci este suficient să pre-vărsați puțină apă fierbinte.

Detaliile instalării unei scări de apă

Dacă luăm în considerare garnitura de apă, atunci pentru o baie cu utilizare frecventă se poate considera o opțiune atractivă, eliminând toate mirosurile din sistemul de canalizare. Într-o astfel de scară, este important să existe întotdeauna apă în cavitatea specială a corpului, care creează o capcană de apă. Lucrările de instalare pentru instalarea unei scări de apă nu sunt fundamental diferite de instalarea unui "frate" uscat. Cuibul este pregătit în subteran de deasupra orificiului de scurgere, în care este instalat carcasa dispozitivului. Diferența constă în formarea unui sigiliu de apă.

Există două tipuri principale de astfel de elemente.

 1. Coroana de blocare hidraulică sau tip U. În ea țeava (metal sau plastic) este îndoită în forma literei U, ceea ce face posibilă formarea unui dop de apă în partea inferioară. Pentru funcționarea normală a unui astfel de obturator, punctul său inferior ar trebui amplasat la 4-5 cm sub conducta de evacuare a apelor reziduale.
 2. Tipul de obturator. O astfel de sigiliu de apă este similar cu un sifon folosit în chiuvete și chiuvete. O coloană de apă este formată într-o sticlă cilindrică. Pentru a crea o fantă, partea inferioară a geamului este coborâtă sub nivelul conductei de canalizare.

În fabricarea scării de apă cu propriile mâini utilizate adesea genunchiul varietate. În acest caz, se ia o bucată de țeavă de metal sau plastic cu un diametru de aproximativ 32-50 mm și o lungime de 40-60 cm. Țeava este îndoită în formă de U și o ramificație este îndoită de sus pentru a fi conectată la linia de canalizare. Cel de-al doilea capăt reține direcția verticală. Pâlnia unei scări este introdusă în ea.

O condiție importantă pentru funcționarea fiabilă a dispozitivului este etanșarea îmbinărilor. Într-o conexiune verticală, este suficient ca duza de vârf să intre în interiorul țevii inferioare, iar pentru fiabilitate puteți instala o garnitură de cauciuc. Cu o articulație orizontală, este important să se asigure etanșeitatea articulației. Elementele metalice sunt unite prin sudare sau prin intermediul unei îmbinări cu filet folosind o cuplă.

Elementele din plastic sunt lipite la cald. Pentru a face acest lucru, instalați cuplajul din același material, iar plasticul este fixat prin încălzire cu un uscător de clădire sau cu un ventilator. La instalarea încuietorilor hidraulice, este important să se prevadă posibilitatea curățării zonei stagnante de resturile și nămolurile. Acest lucru este valabil mai ales pentru încuietori hidraulice de tip sticlă. În astfel de construcții, trebuie prevăzut un acces adecvat în partea de jos.

Scara din camera de aburi și baia de toaletă este considerată un element important al sistemului de deșeuri. Ajută la deturnarea apei din podea și protejarea spațiilor de mirosul de la canalizare. Astfel de dispozitive pot fi achiziționate în formă finală sau fă-o singur. Este important să alegeți designul potrivit, astfel încât apa să poată fi descărcată liber în sistemul de drenare, dar nu este perturbată proiectarea designului băii.

Anulați răspunsul

Făcând clic pe butonul "Trimiteți", sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale.

Scurgeți scările pentru o baie

Cum se face o scurgere în podea în duș, în baie

În ultimele decenii, conceptul de "bună reparație" se schimbă foarte repede. De exemplu, cu ceva timp în urmă dușurile au fost foarte populare. Acum, dușul încorporat fără un palet câștigă popularitate. Pentru amenajarea lor, este necesară o podea cu un canal de scurgere, iar pentru organizarea sa este necesar să se instaleze un canal de scurgere - un dispozitiv special pentru colectarea apei din podea.

Tipuri de canale de scurgere

Scările pentru scurgerea apei sunt turnate în funcție de tipul instalației. Există trei tipuri de ele:

 • Punct. De obicei, deschiderea de primire este mică, zăbrelele sunt pătrate, mai puține ori acestea sunt dreptunghiulare. Se potrivește oriunde.

Acupresura în podea se face cel mai des. Pentru cabinele de duș mici fără un palet - este cea mai bună alegere.

Scara liniară de apă diferă în forma camerei de recepție, dispozitivul însuși și instalația sunt similare

Scara de perete pentru scurgerea apei are un design diferit

Cel mai adesea, pentru a face o podea cu o chiuvetă, sunt folosite capcane de puncte, mult mai puțin adesea cele liniare. Instalarea scărilor de perete este, în general, un fenomen destul de rar, deoarece instalarea este posibilă numai în etapa de reparații majore, nu numai podeaua, ci și pereții. În plus, astfel de dispozitive sunt mult mai scumpe.

Pe lângă diferitele soluții structurale, scurgerea apei pe podea (punct sau liniar) are diferite tipuri de supape. Obturatorul este un dispozitiv care împiedică pătrunderea mirosurilor din canalizare în încăpere.

Cea mai ușoară sigiliu de închidere a obturatorului. În aceste dispozitive, există o îndoire pe conducta de evacuare în care rămâne apa. Blochează mirosurile. Dezavantajul unui astfel de sistem este posibilitatea de uscare. Acest lucru se întâmplă dacă apa nu a fost drenată cu mult timp în urmă. De asemenea, cauza uscării poate fi instalarea incorectă (alegerea greșită a pantei) sau prezența încălzirii prin pardoseală - o podea caldă din baie "usucă" apa din garnitura de apă.

Mai de încredere în acest sens, închideri uscate pentru scări. Ele sunt de mai multe tipuri:

 • Membrană. A fost instalată o membrană mobilă cu arc, care, sub presiunea apei, coboară și, în absența acesteia, închide orificiul de scurgere, blocând accesul gazelor din sistemul de canalizare în încăpere.

Principiul obturatorului uscat în scara de drenaj

Principiul obturatorului "uscat"

Scările uscate sunt realizate în cea mai mare parte din plastic, grătarele sunt realizate din oțel inoxidabil sau plastic. Există modele cu vană de control încorporată. Împiedică creșterea apelor în caz de deversare a canalului. Aranjați podeaua cu o chiuvetă într-o baie neîncălzită, căutați modele care pot fi operate în frig (există unele).

Cum de a ridica podeaua în baie sub instalarea scării

Cea mai mică scară de scurgere montată pe podea are o înălțime de 6-7 cm. În același timp, pentru ca apa să curgă în mod normal în ea, este necesar să se asigure o pantă în direcția orificiului de golire de cel puțin 1 cm pe metru. Aceasta înseamnă că, făcând podeaua cu o chiuvetă, pe pereți, înălțimea podelei crește. Punctul zero este partea superioară a scării instalate. Cât de precis crește podeaua depinde de dimensiunea cabinei de duș sau de baie complet, dacă intenționați să colectați apă din întreaga zonă a băii.

Amenajarea scării pentru a scurge apa din podea

Există mai multe modalități de a ridica podeaua în baie sau în duș. Atunci când alegeți o metodă, este necesar să țineți cont de capacitatea de încărcare a plafonului, altfel puteți deteriora întreaga structură.

Cuplaj de diferite tipuri

Cea mai evidentă modalitate de a înclina podeaua este să scurgeți podeaua - turnați șapa. Dar opțiunea nu este întotdeauna cea mai bună. În primul rând, amestecul obișnuit de ciment și nisip este greu și, în al doilea rând, se "coace" mult timp. Dar există câteva opțiuni bune.

 • DSP. Șapă de nisip ciment-nisip. Opțiunea este clară, dar foarte grea - 15-16 kg pe 1 pătrat. metru cu o grosime a stratului de 1 cm. Nici o suprapunere nu poate suporta o astfel de sarcină. Mai ales trebuie să fii atent în casele clădirii vechi.
 • Mai întâi se toarnă un strat de lut expandat, top cu un amestec de ciment-nisip (grosime nu mai mică de 3 cm). Nu este o opțiune proastă, dar este necesar să se bazeze pe capacitatea de suprapunere a suprapunerii - stați-o sau nu.

Ghiduri pregătite pentru șlefuirea turnării

Cea mai obișnuită metodă de a face o podea cu o chiuvetă este cu un șapă. Doar șapa poate fi diferită, mai ales că grosimea "prăjiturii" este de obicei semnificativă - rareori mai mică de 12 cm - ceea ce vă permite să o combinați. Acest lucru vă permite să furnizați fiabilitatea necesară, dar reduceți greutatea. Cel mai adesea, podeaua cu chiuveta este izolată. Dar grosimea de izolare și șapa la maximum - este de 10 cm, care în mod clar nu este suficient pentru a instala cele mai multe scări. Restul de centimetri "ajungeți" prin așezarea șapei de curățat, dar este logic să-l scoateți din beton ușor - pentru a reduce încărcătura pe podea.

Pentru a nu supraîncărca tavanul, puteți face un podium în duș sau baie pe busteni. Opțiunea este controversată, deoarece umiditatea ridicată și lemnul nu sunt foarte bine combinate, dar uneori aceasta este singura cale de ieșire. Atunci când alegeți un astfel de dispozitiv pentru a scurge podeaua, trebuie să utilizați lemn bine uscat. Înainte de utilizare este tratat cu compuși de protecție (conform instrucțiunilor, dar nu mai puțin de două ori). Este de dorit să alegeți dintre impregnările destinate lucrului exterior sau contactului direct cu solul - gradul de protecție pe care îl au este mai mare. După uscare, compoziția poate continua să funcționeze.

 • Faceți-vă plin de busteni de lemn. Pungile sunt așezate într-un "plic" cu centrul din locul unde se află scurgerea. În general, tehnologia este după cum urmează: găuri pentru montarea bolțurilor (M14-M16) sunt forate în șapa podelei, etapa de instalare este de aproximativ 30 cm. Se potrivesc (puteți tăia) cu crearea pantei dorite. Sunt placaj rezistent la apă de 12 mm sau mai gros, apoi GVL, impermeabilizant, pe el - țiglă.

Modelul aproximativ al decalajului "plic"

Puteți face planșeul drept și panta pentru a stabili grosimea adezivului

Avantajele acestor metode - greutatea minimă, dezavantajele - complexitatea execuției, deoarece necesită atenție la detalii, impermeabilizare de înaltă calitate.

După cum puteți vedea, podeaua cu chiuveta în baie sau în duș se poate face în moduri diferite. Alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine condițiilor dvs.

Criterii de selecție

Pe lângă alegerea designului obturatorului, este de dorit să alegeți mărimea grilei astfel încât să fie convenabil să se așeze țigla pe pardoseală: este de dorit ca mărimea canalului de scurgere să fie mai mare decât mărimea plăcii (inclusiv mozaicurile). Fiți atenți la materialul cazului. Plasticul este potrivit pentru o cabină de duș într-un apartament sau casă. Acestea sunt opțiunile cele mai accesibile. Scurgeri mai scumpe de podea din polipropilenă, chiar mai scumpe - oțel inoxidabil.

Există chiar modele de colț

Merită alegerea înălțimii scării. Valoarea minimă este de aproximativ 6-7 cm, maximul este de până la 20 cm. Dintre caracteristicile tehnice, acest echipament are numai capacitatea maximă - câte litri poate dura într-un minut de timp. În funcție de presiunea maximă pe care vă poate da dușul, selectați: debitul de scurgere nu trebuie să fie mai mic decât cantitatea maximă de apă distribuită. Ambii parametri sunt măsurați în litri pe minut (l / min), deci nu ar trebui să existe probleme.

Evacuarea podelei: ordin de lucru

Deși schemele scărilor sunt diferite, toate modelele montate pe podea sunt instalate pe același principiu - secvența lucrărilor este aceeași.

Este mult mai plăcut în duș să stea pe o podea caldă, deoarece podeaua cu chiuveta este cel mai adesea realizată cu un strat de izolație termică. Cel mai bun material de izolare termică pentru aceasta este spuma extrudată din polistiren de înaltă densitate. Nu absoarbe apa, nu putrezeste, are caracteristici excelente de izolare termica, in mod normal transfera sarcini (greutatea pardoselii si a placilor va rezista fara probleme).

Fă-ți propriul etaj cu o chiuvetă în duș

Este mai convenabil să lucrați cu un nivel (nivel laser), având funcția unui plotter de planuri. Lucrează mult mai ușor.

Primul pas este scoaterea din orificiul de evacuare a canalului, care va scurge apa. Țeava de canalizare este așezată cu panta necesară (2 cm pe 1 metru), clopotul fiind plasat la punctul de legătură prevăzut al scării. După instalarea canalului de evacuare, luați scara, faceți o marcare preliminară - este necesar să notați înălțimea șapei pe pereții cabinei de duș:

 • Instalăm nivelul astfel încât să marcheze axa canalului de canalizare extras.
 • Am stabilit scara astfel încât axa sa să fie de aproximativ 1,5 cm deasupra axei canalului de canalizare (a se vedea fotografia).

Axa scării trebuie să fie puțin mai mare decât axa canalului de canalizare

Marcați linia de așezare a șapei pe pereți

Acum puteți măsura înălțimea la care va fi necesar să ridicați podeaua în duș. În multe privințe, depinde de parametrii scării (înălțimea). Pe baza figurii rezultate, va fi necesar să se planifice straturile șapei și grosimea lor.

Determinarea grosimii straturilor de șapă

Se presupune că stratul de polistiren este de 5 cm grosime într-o șapă. Grosimea minimă a șapei este de 3 cm (mai mult posibil, mai puțin nu este). Este în centru lângă scurgere, spre margini devine mai gros (este creată panta necesară). Din linia existentă a înălțimii șapei, puneți figura rezultată în jos (ori grosimea polistirenului expandat și a șapei). La acest nivel va fi necesar să aducă o cravată brută.

Din înălțimea existentă a șapei, stabilim grosimea izolației și DSP

Sapa de șlefuire pentru a reduce încărcătura de beton ușor. Poate fi spumă sau argilă. Puteți minimiza munca umedă. Pentru a face acest lucru, puteți așeza blocuri de spumă la înălțimea lipsă, fixați-le cu o plasă de armare. Deasupra puteți umple DSP cu un strat de 3 cm.

Atunci când se construiește o astfel de bază de-a lungul pereților, este necesară o bandă de amortizare. Deoarece, în prezența spumă de polistiren sau a oricărui alt încălzitor, podeaua poate cădea ușor, ar trebui să fie incoerentă cu pereții. Pentru asta și ai nevoie de bandă de amortizor. Ea a expus în jurul perimetrului bazei. În înălțime, ar trebui să fie de 1-2 cm deasupra tuturor straturilor.

Puteți utiliza o bandă specială de amortizare, puteți spuma subțire (grosime de 1 cm sau mai puțin). Chiar și cartonul ondulat se va apropia. Banda reziduală este apoi tăiată la același nivel cu cravata. Și-a terminat munca - avem o placă flotantă.

Sapa inundată trebuie să dureze cel puțin o săptămână - betonul trebuie să aibă o rezistență de cel puțin 50%. După aceasta, puteți continua să lucrați.

Pentru ca podeaua cu chiuveta să nu se scurgă, este necesară o impermeabilizare bună în duș. Este mai bine să o faceți multistrat. Unul dintre straturi poate fi realizat în acest stadiu.

De obicei folosit obmazochnoy impermeabilizare. Aceasta poate fi masticul de bitum sau hidroizolația specială pentru piscine. Se aplica cu o perie in mai multe straturi, cu o abordare a peretilor de cel putin 30 cm. Aceste masti formeaza pe suprafata un film impermeabil elastic fara cusaturi si cusaturi. Acest tip de impermeabilizare este extrem de fiabil.

O atenție deosebită trebuie acordată procesării colțurilor. Ele pot fi chiar lipite cu o bandă de impermeabilizare a rolei (cum ar fi Gidroizol, etc.). Aplicați primul strat de impermeabilizare pe pereți, apoi lipiți îmbinarea peretelui și a podelei cu impermeabilizare laminată (aplicați pe aceeași compoziție) și aplicați un alt strat pe partea superioară.

Mai multă rezistență la impermeabilizare în mai multe straturi

Pentru cei cărora le place să facă totul cu o marjă de siguranță, primul strat de impermeabilizare poate fi așezat chiar și sub prima șapă de corecție. Toate regulile rămân aceleași cu cele descrise mai sus.

În loc de impermeabilizare obmazochnoy, puteți utiliza rola. Dar tot trebuie să-l puneți pe masticul de bitum, bine promazyvaya și presarea cusături. Apusul pe pereți este aproximativ același - aproximativ 30 cm. Dacă lățimea unei role nu este suficientă, panourile sunt așezate cu o suprapunere de 15 cm, sunt bine acoperite cu mastic.

Alegerea unui loc pentru a instala o scurgere

Pentru a face ca plăcile de pe podeaua cabinei să arate cel puțin normal, este mai bine să așezați simetric grilele de scurgere în raport cu placa. Prin urmare, pre-uscat, puneți dale pe podea (inclusiv cusături). Când vă așezați, uitați să vă retrageți puțin din pereți - de grosimea plăcilor și a adezivului.

Nu este necesar să faceți scurgerea în centru - poate fi ușor deplasată pe orice perete. În acest caz, peretele îndepărtat este ales de la intrare, astfel încât este mai puțin posibil ca apa să se toarne din cabină

Apoi, alegeți poziția scării astfel încât totul să pară și, în același timp, a fost necesar să faceți un minim de tăiere. Ei nu numai că iau timp, dar și strică vederea.

Instalarea scării și a izolației

Următoarea etapă este instalarea scării și instalarea izolației termice. O scară este pusă pe locul ales, este conectată printr-o conductă la canalul de evacuare (nu uitați de pantă în timpul instalării). După aceea se plac plăcile de izolare termică. Este tăiat astfel încât să poată fi așezată scara instalată. De asemenea, în jurul perimetrului este necesară o bandă de amortizare. De data aceasta este mai bine să se facă din polistiren expandat, dar este suficient să se ia o grosime mai mică de -2-3 cm. La acest nivel, polistirenul expandat va împiedica în continuare evacuarea căldurii în pereți.

Racordurile de spumă de polistiren sunt lipite (pentru a preveni curgerea umidității din beton). Dacă există lacune mari, ele pot fi strânse cu resturi și apoi sigilate.

Plasa de metal armată este așezată pe izolația pusă. O plasă suficient de finisată din sârmă de oțel cu un diametru de 3 mm și o treaptă de 10 cm. Se taie în dimensiune, așezată pe spumă de polistiren. Apoi continuați instalarea balizelor.

Eliminarea podelei trebuie făcută cu o presiune față de scurgere. Pentru a face acest lucru, setați barele farurilor. Puteți utiliza balize standard (în magazinul de hardware) sau lamele de lemn. Ele sunt setate astfel încât suprafața lor să stabilească panta dorită.

Când lucrările pregătitoare sunt finalizate, vasul de scară este orientat de-a lungul pereților. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui pătrat. În același timp, este necesar să aliniați măsurătorile așa cum ați determinat la montare.

Umpleți podeaua cu un canal de scurgere și mortarul uzual de ciment-nisip instalat pe o scară (1 parte ciment nu mai mică de M400), 3-4 părți nisip grosier. Pentru a face hidrofuga de acoperire, puteți adăuga aditivii corespunzători.

Soluția inundată este lăsată să "curețe". Aceasta durează de obicei 28 de zile. În același timp, este necesar să aveți grijă de cuplajul: să mențineți o umiditate stabilă, să scăpați temperatura de funcționare (în mod optim, în jurul valorii de + 20 ° C), la lumina directă a soarelui. Cel mai simplu mod de a acoperi o bucată de covor (pungă veche) și / sau film. Primele 4-5 zile trebuie umezite zilnic. Este mai convenabil să o faceți pe un covor - nu mai rămân urme de picături. După 28 de zile, puteți completa țigla de finisare.

Instalarea unui canal de scurgere

Instalarea unui canal de scurgere este diferită în funcție de tipul podelei, deci luați în considerare toate opțiunile, și aceasta este instalarea unei scări într-o podea din lemn scufundată, într-o pardoseală metalică scursă și într-o pardoseală din beton.

Instalarea unui canal de scurgere într-o podea de lemn scurs

Luați în considerare instalarea scării pe exemplul modelului de nod A al dispozitivului de pardoseală al unei podele din lemn.

Am atașat tubul de evacuare cu izolația termică pe bara craniană cea mai apropiată de scurgerea fasciculului.

În locul trecerii țevii de evacuare, lăsați overstie cu un diametru de 100-120 mm în încălzitor și în substrat. După instalarea țevii de evacuare, umpleți golul din jurul conductei cu spumă.

În locul în care se deplasează conducta de scurgere, instalăm o scară de scurgere din plastic (19). Pentru a face acest lucru, în podea am văzut cu grijă și sculpte o gaură pentru pasarelă cu o daltă. Scara este instalată pe garnitura de etanșare cu suprafața podelei (Nodul A).

Figura arată instalarea unei scări cu dimensiunea de 100x100 mm, dacă scara este luată de 150x150 mm, atunci mărimea orificiului de montare crește și este tăiată în două panouri adiacente una de cealaltă.

Instalarea unui canal de scurgere într-o pardoseală metalică scursă

Cum se instalează o scară de scurgere într-o pardoseală din metal, ia în considerare exemplul unui plan de podea al unei podele fără metale. și nodul D.

În locul în care se duce conducta de scurgere, se taie o gaură pătrată de 142x142 mm cu un jigsaw electric. În jurul acestei găuri marchează pătratul cu o dimensiune de 152x152 mm. În colțurile pătratului cu un jigsaw, am văzut prin fante, îndoiți marginile de-a lungul liniei de marcator în jos.

Decupăm o bandă de dimensiune de 620x20 mm dintr-o piesă de galvanizare, marcați mijlocul de-a lungul lungimii și trageți o linie cu un marcator, îndoiți banda de-a lungul acestei linii și obțineți un colț. Marcăm colțul, pornind de la o margine, în segmente lungi de 153 mm.

Prin aceste marcări, după ce am făcut tăieturi, îndoim un colț, cadra se întoarce. Pe de o parte se formează o suprapunere, trebuie să fie lipită. Cadrul realizat în acest fel trebuie să se potrivească strâns pe marginile curbe ale găurii de dedesubt.

Toate îmbinările ramei și fierului galvanizat trebuie lipite. Vom avea un cuib pentru instalarea unui canal de scurgere. Montați scara de scurgere. (4) în acest soclu de pe materialul de etanșare.

Instalarea unui canal de scurgere într-o pardoseală din beton scurs

Instalați un canal de scurgere în podeaua de beton nu este foarte complex. Este necesar doar înainte de betonare să pornească conducta de scurgere și să pregătească orificiul de aterizare pentru scară (Nod B).

Ce materiale și instrumente sunt folosite la construirea podelelor pot fi vizualizate pe materialele paginii site-ului.

Sfat: Pentru a vă asigura că apa din garnitura de apă nu se îngheață în timpul iernii, după terminarea procedurilor de baie, turnați jumătate de pahar de soluție salină în sistemul de apă, în proporție: 6-7 linguri de sare pe un pahar de apă.

Canalizare în baie cu propriile mâini. Dispozitiv și fotografie.

În podelele de baie sunt torențiale și organizate, cum ar fi sistemele moderne de canalizare. Drenajul apei în structurile cu pardoseli din lemn este cel mai adesea organizat pe o faianță ceramică, care se află pe șapa de ciment-nisip. Canalizare în baie cu propriile sale mâini, care vor fi discutate în articol - este special. Un castron din materiale sintetice moderne - filme subțiri este folosit ca o colecție de apă.

Îndepărtarea instrucțiunilor de fotografie în baie

Ea a atins desenele tradiționale. Pentru a ușura construcția și pentru a reduce betonul (care trebuie încălzit în timpul iernii) în cazul meu, podeaua este montată cu un castron de bază din plastic. A fost dificil să se găsească o foaie de plastic cu livrare, astfel încât membrana PVC va fi utilizată pentru dispozitivul de la baza rezervoarelor:

 • grosime 1 mm;
 • rezistent la apa;
 • lipite și lipite;
 • este ecologic;
 • funcționează în intervalul de temperatură -30 + 100 grade;
 • ușor de instalat
 • etc.

Canalizare în baie cu propriile mâini - facem într-un mod nou

Pentru început, am cumpărat o scară din plastic, a cărei dimensiune va tăia o gaură în pardoseală. Mărimea orificiului ar trebui să prevadă că între scară și corpul scării canalului trebuie să se potrivească o peliculă din PVC cu grosimea de 1 mm.

Scara de scurgere este plasată în colțul camerei de spălat pe partea unde se formează panta podelei. Pardoseala a fost imediat așezată cu o pantă de 3 grade în două direcții. Trebuie să fiți atenți. că dimensiunea găurii nu trebuie să afecteze rezistența acoperirii ca întreg.

Pentru fabricarea unei găuri intermediare folosită mașină de găurit electric și mână de mână. Freză de frezat nu a făcut prin canelură pentru montarea scării. Aceasta a constituit o platformă pentru instalare. O foaie de plastic sau membrană va fi așezată pe marginile site-ului. Toate capetele găurii. precum și întregul etaj în toaletă sunt tratate de două ori cu un conservant de lemn care penetrează adânc. Acest lucru va proteja structura lemnului de decăderi premature.

Diametrul orificiului de scurgere - pentru conducta de canalizare de 50 mm cu cuplaje standard și cai.

După pregătirea scaunului, este necesar să se efectueze montarea scării la locul de instalare și să se verifice prezența spărturilor și golurilor pentru pelicula vasului de drenaj.

Rândurile și rumegușul care au fost formate la tăierea găurii trebuie să fie îndepărtate. Dacă acest lucru este problematic, este necesar să eliminați toate izolațiile înfundate pentru a preveni formarea de ciuperci de copac în subteran.

schema scării nu trebuie să iasă în afara podelei. Acest lucru se datorează faptului că pe film vor fi instalate capcane de grătare de lemn. Ei vor merge de-a lungul lor și apa se va vărsa prin ele și va curge prin film pe scară.

Acest design îmi va permite să ridic filmul într-o jumătate de an sau un an și să verific starea podelei de sub el pentru a tunde, usca și a forma consecințele nedorite ale unei instalări necorespunzătoare. Dacă podeaua a fost acoperită cu o construcție cu dale - acest lucru este imposibil de făcut!

Lungimea conductei de canalizare pentru scurgerea apei din baie trebuie să permită coborârea acesteia sub nivelul marginii inferioare a fundației și pentru a asigura evacuarea fără apă a apei în rezervorul sau jgheabul septic. Conținutul în canalele de scurgere din băi de substanțe nocive este minim. 99,9% este apa de duș plus parfumuri și unele produse de curățare a pielii. În cazul utilizării băii în toaletă, este necesară tratarea apei sau utilizarea canalelor.

O parte a țevii din spațiul dintre pardoseala finisată și pardoseală este înfășurată într-un izolator termic pentru țevile de canalizare din polietilenă.

După montarea scării în gaura tehnologică, puteți trece la instalarea de membrană sau plastic din PVC - fundația unei podele neetanșe în chiuvetă.

Pentru ca țeavă să nu se sară din scară - sub podeaua băii se atașează cu cleme de prindere la buștenii de podea. În locul montării pasarelei - trecerea prin membrana impermeabilă este importantă pentru a lubrifia abundent cu etanșantul sanitar (prezentat mai jos). Domeniul de temperatură de funcționare este de -30 o C + 120 o C. Acest lucru este absolut suficient pentru funcționarea băii în orice condiții de umiditate.

Canalizare în baie cu propriile mâini. Instalarea canalului de canalizare pentru apă în chiuvetă

Astfel de prune de apă la sistemul de canalizare din baie, în opinia mea, sunt mai practice decât betonul autonivelant. Respingerea utilizării plăcilor din beton și ceramică vă permite să ridicați rapid membrana cu o scară și în orice moment să revizuiți sistemul de canalizare, să verificați starea podelei din camera de spălat sub film și să nu pierdeți căldura prețioasă a cuptorului pe încălzirea podelei.

Instalăm o scară de canalizare

Canalele de canalizare sunt utilizate în interiorul și în exteriorul clădirii. Sunt utilizate pentru garaje, terase, balcoane, pentru canale de scurgere, subsoluri, bai, bai etc. Dar, cel mai adesea, scara canalului este utilizată pentru duș.

Luați în considerare o scară instalată în interior. Obturatorul și corpul acestei scări sunt realizate din plastic de înaltă rezistență, iar grila este din oțel inoxidabil. Aceste scări au două utilizări. Unele scări sunt proiectate pentru a devia permanent apa, în timp ce altele sunt proiectate pentru a devia apa dacă a lovit accidental podeaua.

De exemplu, scara pentru duș trebuie să treacă mai multă apă decât curge din rețeaua de alimentare cu apă. Adică, ar trebui să aibă o lățime de bandă mare. Pentru scările instalate pentru intrarea mică sau accidentală a apei, de exemplu în încăperea cazanului, subsol sau toaletă, o altă cerință. În ciuda faptului că toate scările au un sigiliu de apă, apa se evaporă în timp, iar mirosul de la canalizare pătrunde în încăpere. Această problemă este deosebit de relevantă pentru camerele cu podea caldă.

Datorită temperaturii mai ridicate a pardoselii, apa se evaporă mai repede. Pentru aceste cazuri, utilizați scările canalului cu o poartă uscată. În proiectarea unei astfel de scări există un flotor care împiedică evaporarea apei. De asemenea, pentru a preveni mirosul, puteți utiliza o scară de canalizare cu un sigiliu de apă prin instalarea unui sifon uscat suplimentar (sifonul uscat nu sa dovedit a fi cea mai bună parte.) Cu o cantitate mare de apă în timpul funcționării, supapa de cauciuc se întinde și se oprește, de la canalizare Postat pe 10/28/2014) sau supapă de reținere cu funcție sifon uscată. Supapa de reținere poate, de asemenea, să protejeze împotriva inundării în cazul blocării apelor uzate. În cazul instalării suplimentare a unui sifon uscat sau a unei supape de reținere, recomand să furnizați un trapă pentru acces.

Deci, vom proceda pentru a instala scara de canalizare de scurgere în șapa de podea din interiorul camerei. Un exemplu ar fi etajul în camera de aburi saună și canalul de scurgere cu un grătar din oțel inoxidabil. Dimensiunea grătarului este de 100 × 100 mm. Țeava de ieșire este orizontală, deși în acest caz, ieșirea verticală ar fi mai potrivită.

Înainte de a pune izolația pe podea, demontați conducta de canalizare și scurtați-o la dimensiunea necesară. Apoi, folosind o conductă de tranziție și două coturi de colț, expunem scara la nivelul dorit, luând în considerare panta șapei. Măsurătorile se fac cu scara asamblată. Pentru a facilita asamblarea scării, guma de etanșare de pe inserție trebuie lubrifiată cu vaselină sanitară. Este recomandabil să instalați scara puțin mai mare, aproximativ 10 mm, după fixarea inserției cu grila poate fi tăiată.

Am pus spumă de polistiren și plasă de armare pe placa de beton, după care fixăm scara cu spumă.

Umpleți șlefuirea. Dupa uscarea uscata, se introduce o scobitura cu o gratar in scara. Dacă este necesar, tăiați-o în lungime, după îndepărtarea gumei de etanșare. Împământați șapa. Apoi expunem farurile metalice cu o pantă la scară, ținând cont de grosimea plăcilor și a adezivului. Fotografia prezintă instalarea balizelor utilizând o soluție de ipsos. Nu faceti asta niciodata, in aceste scopuri este mai bine sa folositi placi de gresie pe baza de ciment sau pe baza de ciment. Umpleți șapa pe faruri.

După ce stratul de finisare a fost uscat, asigurați-vă că aplicați două straturi de impermeabilizare a acoperirii. La sfârșitul de stabilire a plăcilor. Joncțiunea plăcilor de faianță cu pasarela este mai bine umplută cu etanșant siliconic și nu cu mortar pentru plăci.

De cele mai multe ori, de exemplu, atunci când un șapă subțire este turnată pe o placă de beton fără izolație, este necesar să se curbeze o scobitură sub scară și caneluri pentru țevi cu panta, ceea ce face munca mult mai dificilă.

Dacă înainte de turnarea șapei ca o impermeabilizare, se utilizează foi de bitum, care sunt sudate la bază cu o lanternă de gaz, trebuie să utilizați o manșetă specială pentru impermeabilizare. Manșonul este atașat la inelul de flanșă al scării canalului. Acest caz este cel mai adesea întâlnit când lucrați în aer liber.

Iată câteva fotografii ale lucrării mele, în care am dat peste instalarea scărilor de drenaj.

În concluzie, vreau să ating încă o dată mirosul de canalizare. Dacă aveți instalații de canalizare instalate în casa dvs., în care apa devine foarte rar sau nu cade deloc. Adesea simțiți un miros neplăcut de la canalizare și sunteți forțați să toarcați apă în canal. Încearcă după ce umpleți scara cu apă și toarnă puțin ulei de floarea-soarelui. Uleiul va crea un film și apa nu se va evapora. Această metodă este adecvată numai atunci când un sistem de canalizare bun. Dacă există o ventilare slabă în sistemul de canalizare, o capcană de apă este inevitabilă. Distrugerea capcanei apare atunci când vidul creat de apa care intră în sistemul de canalizare nu este compensată de fluxul de aer proaspăt prin canalul de canalizare.