Când casa începe cu UWB

Industria construcțiilor nu se oprește. Producătorii caută să producă materiale avansate și să ofere noi tehnologii, datorită cărora este posibilă nu numai reducerea costurilor de construcție, ci și îmbunătățirea performanțelor tehnice ale produsului final. Una dintre cele mai recente dezvoltări, care a apărut în Suedia, este fundația USP - tehnologia de construcție economică și rapidă a fundației pentru o casă privată sau o cabană cu două etaje.

Fundația monolitică a aragazului izolat suedez - o mare alternativă la fundația tradițională din țiglă

Tipuri de fundație de plăci, caracteristicile acestora

În prezent, există trei tipuri de fundații de plăci, fiecare având propriile caracteristici distincte. Tradițional este versiunea rusă, proiectată de designeri locali. Produsul este o placă groasă din beton armat monolit, cu nervuri masive. Fundația se caracterizează printr-o mare marjă de rezistență, absența deformațiilor, astfel încât să poată fi utilizată în condiții de funcționare extreme.

Tehnologia finlandeză de fabricare a plăcilor pas cu pas

Dezavantajele designului includ izolarea insuficientă și nevoia de turnare a betonului de două ori: prima - pentru a crea rigidizări, iar a doua - pentru a forma placa însăși. Cu toate acestea, aceasta crește perioada de funcționare.

Baza sub forma plăcii finlandeze încălzită provine din Finlanda. Designul are o grosime mai mică, dar este caracterizat de o rezistență suficientă. Este bine izolat și adaptat sistemului de încălzire prin pardoseală. O astfel de fundație este un contur rece. Izolația termică cu o grosime de cel puțin 150 mm este montată pe placă, tăind conturul rece al fundației de la podeaua caldă a primului etaj al clădirii, care este instalată într-o șapă armată suplimentară.

Reducerea economiei de energie, dar mai economică comparativ cu opțiunea finlandeză este soba suedeză izolată. UWB nu are nevoie de un cuplaj suplimentar, deoarece sistemul de încălzire prin pardoseală este montat direct în placă, grosimea căreia atinge dimensiunile minime.

Ce este UWB: sfere de utilizare

Placa de sufragerie suedeză izolată este reprezentată de o fundație monolită de fund de fundație superficială. Are încălzirea în jurul perimetrului și a zonei tălpii. Aceasta este o suprafață fină a podelei de la primul etaj, cu încălzire încorporată în pardoseală și comunicații inginerești.

Rezistența ridicată și rezistența la căldură a fundației UWB permit utilizarea acesteia în condiții climatice dificile pentru clădirile din orice material.

Acest tip de fundație este utilizat în proiecte de clădiri fără subsol și subsol. Este recomandabil să se utilizeze tehnologia UWB pentru structurile cu o dimensiune laterală de 15 m în astfel de cazuri:

 • pentru zonele reci, unde datorită acestei fundații pierderile de căldură din casă sunt reduse;
 • în zone cu niveluri ridicate de apă subterană;
 • în proiecte de case particulare în care se folosește podeaua caldă;
 • în cazul utilizării tehnologiei fakhverk, precum și în procesul de creare a unui panou, a unui panou sau a unei case de cadre;
 • atunci când alegeți bloc sau zidărie;
 • pe soluri înfloritoare și slabe care nu sunt caracterizate de o bună capacitate de rulare, care necesită construirea unor fundații pliate sau cu șuruburi.

Designul fundației UWB: fotografie a produsului în secțiune

Designul constă din următoarele straturi, care sunt prezentate în mod clar în figura plăcii de bază suedeze din secțiunea:

Sufragerie suedeză în secțiune

 • stratul armat;
 • deprecierea rezervorului;
 • straturi izolatoare.

Turnarea de beton sau monolitul este reprezentată de fundația obișnuită cu o grosime de numai 10 cm, datorită căreia structura este creată într-o singură zi. Acest lucru are un efect pozitiv asupra calității plăcii, și anume: stratificarea este eliminată și costul lucrării este redus. În acest strat este așezat sistemul de podea termoizolată. Baza este izolată de pământ cu izolație, care este reprezentată de spumă de polistiren din plăci extrudate.

Armarea este de asemenea efectuată într-un timp scurt datorită utilizării unui număr mic de tije metalice. O plasă întărită puternic împiedică crăparea betonului, elimină deteriorarea fundației în timpul mișcării naturale a solului.

Stratul tradițional de depreciere, constând din nisip și moloz, care este utilizat într-o fundație convențională, este completat de o tehnologie UWP care folosește acest strat de lut. Datorită acestui fapt, geotextilele așezate între straturile minerale nu sunt expuse la umiditate. Un strat suplimentar de impermeabilizare în fundație este necesar pentru a proteja structura de influența apei subterane, care poate eroda straturile. În grosimea nisipului sub un strat de izolație instalat sistemul de canalizare și alimentare cu apă, a cărui natură afectează prețul UWB.

Rețeaua armată previne fisurarea betonului, elimină deteriorarea fundației

Pentru a crea o construcție durabilă și solidă, este necesară dotarea sa, astfel încât fundația să nu se fisureze și să se înalțe cu fluctuații de temperatură. Procesul se realizează cu ajutorul derivaților de stiren, în urma căruia durata de viață utilă crește de mai multe ori. Izolarea este plasată nu numai de jos, ci și vertical în jurul perimetrului plăcii, duplicând baza de cofraj. De asemenea, stratul este situat sub zona orbită a clădirii pe orizontală la adâncimea talpii structurii din beton armat. Această tehnologie mărește costul UWB, dar reduce costurile ulterioare pentru încălzirea camerei.

Sistemele de drenaj sunt necesare pentru a crea un sistem de scurgere a umezelii de la fundație, ceea ce îl împiedică să se deterioreze. Stratul de impermeabilizare cu proprietăți de protecție împotriva vaporilor protejează betonul împotriva umidității.

Avantajele și dezavantajele fundației UWB

Înființarea UWB, care poate fi comandată la orice mare companie de construcții, se caracterizează printr-o serie de avantaje distinctive:

 • costul scăzut al muncii, care este asociat cu o cantitate mică de materiale de construcție și atrage un număr mic de lucrători;

Încălzire instalată în aragazul suedez (sistemul de încălzire prin pardoseală) și alte utilități

 • performanță de mare viteză;
 • datorită stratului suplimentar de izolație, probabilitatea de înghețare a solului sub fundația fundației este eliminată, ceea ce va ușura placa de la arderea și contracția bazei;
 • placa de bază este un pardoseală cu pantă completă, pe care este posibilă așezarea plăcilor fără nivelarea preliminară a suprafeței;
 • aranjarea unei podele calde în fundație va reduce în viitor costul încălzirii datorită consumului redus de energie termică;
 • Izolarea se caracterizează prin rezistență ridicată la compresiune și micșorează clădirea cu 2%;
 • stratul termoizolant nu este afectat de umiditate, ceea ce sporește durata sa de utilizare;
 • datorită faptului că fundația este izolată, umezeala și mucegaiul nu se vor forma în casă;
 • apariția insectelor și a rozătoarelor în stratul izolator este exclusă;
 • o grosime mică a stratului izolator asigură coeficientul necesar de conductivitate termică;
 • prezența izolației termice pe plăci elimină crearea de poduri reci;
 • soba efectuează simultan funcții de încălzire, termoizolație și de susținere;

Fundația bazei UWB este deja o podea dură, gata pentru orice podea

 • are durabilitatea unui design cu păstrarea tuturor caracteristicilor tehnice și economice;
 • datorită capacității sale ridicate de căldură, aceasta poate fi utilizată în regiunile cu climă rece.
 • Placa de fundație este creată exclusiv pe o bază fiabilă, ceea ce exclude aranjamentul acesteia pe soluri murdare, soloase sau vegetale;
 • o parte semnificativă a comunicațiilor de inginerie este situată în grosimea plăcii, astfel încât accesul la acestea este limitat;
 • UWB nu poate fi folosit în construcția de clădiri mari de înălțime;
 • fundație împiedică crearea unui subsol în casă.

Recomandări utile pentru baza dispozitivului

Fundația suedeză este formată din mai multe straturi, fiecare având un scop funcțional important. Este foarte important să se organizeze fiecare strat corect, astfel încât, ca rezultat, să se obțină o structură sigură, puternică și durabilă. Puncte importante de luat în considerare aici. Grosimea substratului de nisip sau pietriș este determinată pe baza tipului de sol, adică depinde de capacitatea sa de rulare. Această valoare se situează în intervalul 300-600 mm, ceea ce afectează prețul fundației UWB. Pentru cele mai solide, soluri dense, se aplică indicatorul minim, iar pentru creșterea, maximul.

UWB este o combinație între o bază de banda și o pardoseală din beton, motiv pentru care acest tip de bază necesită calcule de precizie și aderență la tehnologia clară în timpul construcției

Înainte de a construi o fundație a plăcii, stratul superior al solului trebuie îndepărtat. Cu ajutorul nivelului și nivelului de construcție, se verifică verticalitatea și poziția orizontală a suprafeței. Groapa ar trebui să aibă dimensiuni mai mari decât perimetrul plăcii. În acest scop, este necesar să se retragă din fiecare parte cu 50-70 cm de marginile marcajului de bază.

Plăcile de material izolator trebuie așezate pe întreaga suprafață a fundației. Nu li se recomandă să fie lipite cu o compoziție adezivă suplimentară. Pentru a crea un strat uniform, dens, betonul trebuie turnat la un moment dat. Prin urmare, este important să calculați corect cantitatea de material necesară pentru umplerea cofrajului.

Sfat bun! Cea mai bună opțiune pentru dispozitivul UWB este clasa B20-B25.

Înainte de construcție, trebuie pregătite țevi pentru toate comunicațiile și ar trebui să fie elaborat un aspect. De-a lungul perimetrului fundației, este imperios necesar să se asigure un sistem de drenare, care să asigure îndepărtarea umidității de la baza clădirii.

Este important ca comunicațiile să fie îngropate sub semnul înghețării solului în timpul iernii.

Studiu de lucru, calculul UWB și urmărirea terenului

Activitățile de cercetare precedă începerea construcției. Acestea sunt efectuate pentru a determina natura solului și capacitatea sa de transport. Nivelul apei subterane din zonă, compoziția solului și fluctuațiile posibile ale straturilor inferioare ale solului sunt specificate. Acești indicatori ar trebui să fie cât mai exacți și mai exacți, pentru a oferi o fundație solidă mai târziu. Prin urmare, ar trebui să utilizați serviciile specialiștilor.

Principala diferență în calculul plăcii de subsol izolate este determinarea consecventă a parametrilor fiecărui strat așa cum este construit, ținând cont de încărcările și impacturile reale. În acest scop, sunt utilizate programe speciale de calculatoare, care determină caracteristicile individuale ale fundației.

Sfat bun! Proiectarea fundației suedeze se face cel mai bine cu implicarea profesioniștilor, ceea ce va evita multe greșeli în calcul.

După efectuarea tuturor activităților pregătitoare, procedați direct la construirea fundației. Pentru a face acest lucru, trebuie să marcați teritoriul, care este aplicarea de axe pe scară largă. Contururile excavațiilor sunt subliniate de-a lungul pământului, sunt instalate zăvoare de-a lungul cărora cablurile necesare pentru instalarea cofrajului sunt întinse. Principalul avantaj al cârpaților (în comparație cu cârligele convenționale) este un design convențional în formă de U, a cărui poziție este egală o dată în plan orizontal. Dacă cablul este îndepărtat temporar dacă este necesar, după instalare, nu este necesară nicio ajustare.

Înainte de a pune bazele, se efectuează lucrări de anchetă care vizează determinarea tipului de sol, a capacității sale de susținere

Groapa de fundare trebuie să fie mai mare decât placa de fundație. Pe fiecare parte trebuie lăsată o lățime de aproximativ 1 m. Astfel de liniuțe vor fi utilizate pentru instalarea scurgerilor. Acesta poate fi un drenaj circular pentru scăderea nivelului de apă subterană sau de perete, utilizat pentru devierea țevilor de apă, care se formează cu o acumulare constantă de ape de ploaie și de inundații ale stratului subacvatic în zonele create de om.

Articol asociat:

Principalele etape ale construcției, nuanțe importante. Proiecte bugetare bazate pe diverse materiale și modalități corecte de salvare.

Lista materialelor și a instrumentelor necesare

UWB cu mâinile lor nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere. Înainte de a începe lucrul, trebuie să aveți un nou proiect de construcție și să determinați locul de construcție. Puteți, bineînțeles, să profitați de serviciile specialiștilor și să comandați o fundație UWB la cheie. Cu toate acestea, respectarea strictă a tehnologiei și utilizarea materialelor de înaltă calitate vă vor permite să creați în mod independent o bază solidă și fiabilă pentru construcția ulterioară.

Înainte de turnarea betonului, este necesar să pregătiți o platformă plană și să o tamponați cu o mașină specială.

Lista materialelor necesare pentru fundația dispozitivului UWB:

 • nisip mediu;
 • pietre sparte de dimensiuni medii;
 • geotextile;
 • spumă de polistiren extrudat de 100 mm grosime;
 • conducte de drenaj;
 • panouri din lemn;
 • bare de armare;
 • fire de tricotat;
 • țevi de diferite diametre pentru utilități și încălzire prin pardoseală;
 • cleme din nailon;

Pentru a lucra, aveți nevoie de următoarele instrumente:

 • sovietice și lame de baionetă;
 • roabă;
 • nivel;

L-blocuri sunt căptușite cu ardezie plat pentru a pune bazele

 • nivelul clădirii;
 • șurubelniță;
 • un cuțit;
 • bulgară;
 • placă vibratoare;
 • adancime;
 • bomfaier;
 • mixer de beton;
 • mistrie;
 • haine de protecție.

Sisteme de excavație și drenaj

Nu se poate pune o fundație caldă pe stratul vegetativ, a cărui grosime nu depășește 0,3-0,5 m, de aceea trebuie îndepărtată complet. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza lopate cu baionetă. Dacă fundația este așezată pe stratul fertil, se va contracta în mod inevitabil, ceea ce va fi o consecință a putrezirii materiei organice.

Înainte de turnarea bazei UWB, trebuie să scoateți stratul fertil, să îl acoperiți cu nisip și să-l împrăștiați

Sfat bun! Pentru fiabilitate, site-ul eliberat de vegetație este recomandat a fi tratat cu substanțe chimice care opresc creșterea în continuare a plantelor.

Dupa prelevarea probelor de pamant, este necesar sa se tamponeze suprafata cu ajutorul lutului, care, intr-o forma uscata, sfaramata, se toarna in groapa, umezita si zdrobita. Aplicați geotextilele următoare. Capetele țesăturii țesute trebuie să depășească limitele viitoarei fundații cu cel puțin 30 cm.

Pentru ca soba să rămână întotdeauna uscată, este important să se organizeze în mod corespunzător sistemul de drenaj, datorită căruia solul, ploaia și apa topită vor fi drenate de la baza fundației. În acest scop, de-a lungul întregului perimetru al săpăturilor, este necesar să se efectueze o șanț cu o adâncime egală cu diametrul țevilor perforate care vor fi utilizate pentru drenaj. Aici ar trebui să efectuați un gradient de 3-4 grade, care va asigura gravitatea. În colțurile clădirii este necesară echiparea puțurilor verticale, datorită cărora se va asigura accesul la sistemul de drenaj pentru a se efectua curățarea periodică.

Pentru ca soba să rămână întotdeauna uscată, este important să se organizeze în mod corespunzător sistemul de drenaj al fundației.

Secvența acțiunilor este următoarea:

 • un strat de moloz este pus pe geotextile;
 • instalarea fântânilor care sunt realizate din țevi solide, netede sau ondulate cu diametrul de 20-30 cm, instalate vertical, se realizează la colțurile structurii;
 • instalarea țevilor ondulate în jurul perimetrului clădirii, cu introducerea capetelor în puțuri adiacente, unde sunt realizate găuri corespunzătoare;
 • umplerea șanțului cu pietriș, care este acoperit cu geotextil de sus.

Distribuirea comunicațiilor de inginerie și crearea unei perne de pernă

Apoi, treceți la construirea unei perne de absorbție a șocurilor cu o grosime de aproximativ 15 cm de pietriș sau piatră zdrobită cu o dimensiune a fracțiunilor de 20-40 mm. Baza este umpluta cu nisip fin, care este compactat la fiecare 20 cm cu tamper sau vibrator manual pana la atingerea marcii de design.

Toate comunicațiile de inginerie trebuie să fie așezate înainte de a crea o bază monolitică, astfel încât acestea să fie așezate pe o pernă de nisip cu compactare în conformitate cu planul de cablare sub nivelul de congelare. Toate capetele țevilor trebuie aduse la suprafață pentru a conecta mai mult sistemul. Pentru a spori mentenabilitatea rețelelor de conducte, este mai bine să se sudeze țevi cu un diametru mai mare. Pentru sistemul de canalizare trebuie prevăzut un puț în exterior, astfel încât să se poată efectua inspecția și repararea canalizării.

Toate conductele existente de sub fundație trebuie aduse la suprafață pentru a conecta în continuare sistemele.

Sfat bun! Ca rezervă, în caz de eșec al comunicațiilor principale, este creată o dublare a sistemului de inginerie, la care va fi posibilă trecerea la repararea celei vechi.

După realizarea tuturor comunicațiilor tehnice, suprafața este acoperită cu un strat mic de pietriș de până la 15 cm grosime, urmată de compactare. Pentru o impermeabilizare bună, baza este acoperită cu un material impermeabil. Aici puteți utiliza atât material ieftin pentru acoperiș, cât și produse mai moderne. Stofele stivuite se suprapun cu 10 cm cu îmbinări de etanșare. Marginile materialului de impermeabilizare trebuie să se extindă la cel puțin 15 cm dincolo de fundație.

Instalarea unui strat termoizolant pentru baza UShP

Încălzirea subsolului este un eveniment important datorită căruia căldura nu părăsește clădirea în pământ, iar frigul nu pătrunde din sol în încăpere. Izolația trebuie să aibă o rezistență ridicată. Prin urmare, în tehnologia UWB, se recomandă utilizarea plăcilor din spumă de polistiren extrudat, care (datorită prezenței grafitului în compoziția lor) sunt caracterizate de o rezistență sporită la compresiune.

Sfat bun! În polistiren expandat furnicile și alte insecte se pot termina. Prin urmare, materialul are nevoie de protecție suplimentară. Se recomandă folosirea plăcilor din sticlă spartă, plase metalice sau plăci din ceramică spumă.

Plăcile de spumă de polistiren extrudat sunt așezate pentru o zonă orb și acoperite cu folie.

Materialul sub formă de plăci cu o grosime de 10 cm trebuie așezat în două straturi. Primul trebuie să acopere întregul perimetru al bazei și zonei orb. Cel de-al doilea strat trebuie așezat cu o deplasare de cel puțin 45 cm de la margine, ceea ce va crea nervuri de rigidizare. În mijlocul plăcii, în stratul termoizolant, se execută caneluri de 20-30 cm lățime sub viitoarele pereți portanți, sub care izolația nu se potrivește.

Atunci când se utilizează folii plate de material izolator, unghii speciale de plastic cu capace largi sunt utilizate pentru a le fixa. Locurile de contact pot fi tratate cu un adeziv. Elementele sunt recomandate a fi plasate într-un model de șah, ceea ce va ajuta la evitarea formării de poduri reci în locurile de îmbinare. De asemenea, puteți utiliza l blocuri pentru UWB, care sunt montate pe capetele structurii. Având un design special, acestea nu necesită fixare suplimentară în timpul instalării.

Care izolație este mai bine pentru a alege pentru fundație

Astăzi, piața construcțiilor are o gamă largă de materiale de izolație de la producători bine cunoscuți, cum ar fi Technonicol, Stirex, Technoplex, Penoplex și URSA. Materialul PSB-S nu este potrivit pentru aceste lucrări, deoarece este produs fără o etapă de presare.

Grosimea izolației pentru fundație este determinată de o varietate de factori.

Dintre toate opțiunile propuse, polistirenul extrudat Penoplex ocupă o poziție de lider. Costul produsului este de 1200 de ruble / pachet. Materialul este caracterizat de un număr de avantaje distinctive:

 • durabilitate;
 • multifuncționalitate, deoarece creează simultan izolarea termică și hidroelectrică;
 • siguranța mediului;
 • rezistență crescută la umiditate;
 • nu sunt predispuse la apariția în grosimea stratului de diferite microorganisme.

De asemenea, nu mai puțin popular este izolația pentru USP TechnoNIKOL. Materialul nu absoarbe umezeala, nu se micsoreaza, nu se umfla, se caracterizeaza printr-un coeficient scazut de conductivitate termica, prezinta rezistenta chimica si nu putrezeste. Pentru fabricarea spumei de polistiren extrudat Technonicol au folosit particule de carbohidrați nanometrici, care sporesc rezistența materialului, reducând conductivitatea termică, mărind astfel eficiența energetică.

Izolarea subsolului este o sarcină foarte importantă, prin urmare, atunci când alegeți un material adecvat, este necesar să se țină seama de caracteristicile sale.

Materialul este caracterizat printr-o rezistență mare la compresiune și o grosime stabilă sub influența încărcăturii, astfel încât acesta poate fi utilizat pentru structuri încărcate. Este posibil să cumpărați materiale de la 1400 ruble / unitate. Costul l blocurilor pentru UShP este o medie de 1300 ruble / întreprindere unitară.

În acest stadiu, cofrajele din lemn sunt așezate sub viitoarea placă monolitară. Pentru a face acest lucru, rafturile sunt montate, la care panourile tăiate sunt atașate cu șuruburi și o șurubelniță. Rama din lemn este suplimentar armată cu șine pentru a conferi structurii o rezistență mai mare. Cofrajul este prevăzut din interior cu material termoizolant. După ce placa câștigă suficientă rezistență, gardul este demontat, iar izolația rămâne ca latură de protecție a părții inferioare a clădirii.

Valoarea unui strat dublu de sisteme de izolație și încălzire prin pardoseală pentru locuință pe USHP

Datorită faptului că tehnologia UWB necesită instalarea unui material termoizolant în două straturi, toată căldura va rămâne în casă. Primul strat de 10 cm în jurul întregului perimetru al bazei împiedică pătrunderea umezelii. O altă izolație termică de 10 cm creează o bună barieră împotriva frigului care vine de la sol.

Deoarece podeaua încălzită este turnată în beton, placa monolitică servește ca un acumulator de căldură excelent

Datorită sistemului de încălzire în pardoseală, care este montat în circuite separate în fiecare cameră, căldura este distribuită uniform în cameră și zonele climatice sunt reglate. Dacă creați izolația necesară a pereților și a acoperișului clădirii, va fi suficientă menținerea temperaturii în sistemul de încălzire cu nu mai mult de 28 de grade, ceea ce corespunde temperaturii fluidului circulant (31-32 grade) pentru a crea un microclimat confortabil în casă. Cu toate acestea, aceasta depinde de asemenea de finisajele de podele. Astfel de măsuri vor oferi un avantaj suplimentar atunci când se utilizează surse de căldură cu temperatură scăzută, cum ar fi cazanele de condensare cu gaz și pompele de căldură.

Datorită fundației sub forma unei aragazuri suedeze calde, puteți economisi aproximativ 30% pentru încălzire. Acest lucru este posibil datorită faptului că sistemul de încălzire prin pardoseală încălzește placa de beton, iar betonul acumulează căldură în încăpere. Coeficientul de conductivitate termică este de 0,17 W / m²K, iar pentru fundațiile de beton neizolate este de 0,4 W / m²K.

Amenajarea fundației plăcii suedeze și instalarea unei podele încălzite

Amenajarea fundației se realizează pentru percepția încărcărilor de tracțiune de către structură. Tehnologia se realizează după cum urmează:

 • crearea de rigidizări sub grilă: din armătură cu grosimea de 10-16 mm, conectate prin cleme dreptunghiulare 6-8 mm cu un pas de 300 mm, cadrele sunt așezate în raport cu stratul protector de beton;

Tăierea armăturii pentru fundația UShP

 • armarea plăcii: instalare între rigidizările a două ochiuri de armare cu celule 150x150 mm din tije de 10-14 mm grosime, lățimea celulelor de 15 cm cu prinderea elementelor structurale cu racorduri de sârmă la fiecare 25-30 cm.

Grosimea barelor este aleasă luând în considerare încărcăturile structurale, zăpadă și operaționale de pe suprafață. În rigidere nu ar trebui să instalați comunicații de inginerie. Pentru a nu deteriora izolația, se recomandă asamblarea separată a cuștii de armare spațială, după care trebuie să o așezați în formă finală pe cleme speciale în zona grilei în care ramele sunt interconectate. Legarea grătarului pentru placă se efectuează la fața locului. Structura inferioară este instalată pe clemele din PVC.

Tehnologia plăcii încălzite suedez presupune utilizarea unei pardoseli izolate termic în grosimea subsolului monolit. Conturul pardoselii calde este așezat pe grila de sus și atașat cu cleme din nailon. În acest sens, trebuie să luați în considerare grosimea stratului superior de protecție din beton, care ar trebui să fie de 50-70 mm. În locurile în care sunt localizate pereții sau porțile purtătoare, conductele trebuie așezate în manșoane de material durabil. Trebuie să existe o distanță de cel puțin 10 cm între țevi.

Mai bine fixați mai bine cu o armă specială.

Dacă instalarea este mai densă, nu va afecta eficiența, ci va duce la o depășire a materialului. O distanță mai mare de 25 cm va degrada distribuția uniformă a căldurii pe suprafață. Lângă pereții țevii trebuie amplasați mai îndeaproape decât în ​​partea centrală a clădirii viitoare. Din perete ar trebui să fie indentate aproximativ 15 cm.

Este important! Conductoarele de încălzire ale unei podele încălzite cu apă trebuie aranjate cu un circuit izolat pentru fiecare cameră separat, ceea ce va permite încălzirea fiecărei încăperi independent de celelalte.

Elementele de distribuție ale sistemului sunt afișate și fixate pe bare, înfundate vertical. Colectorul ar trebui amplasat în locul prevăzut de proiect la o anumită înălțime. Pentru dispozitivul său, patru tije de armare cu lungimea de 1,5 m sunt antrenate în fundație. Placa este fixată pe ele și colectorul este fixat temporar. Conductoarele de căldură sunt conectate la acestea. În locurile de ridicare a conductelor flexibile către colector, acestea trebuie protejate cu ajutorul unei țevi ondulate speciale.

Este important! Sistemul de încălzire trebuie testat pentru etanșeitate, umplând-l cu agent de răcire.

În fundația UWB, întreaga zonă este acoperită de o plasă de armare sudată, iar tijele de armare sunt folosite în rigidizări

Fundația UWB: tehnologia de betonare a fundației

Etapa finală de instalare a plăcii de bază încălzită este umplerea bazei cu soluție de beton. Aici este important să efectuați un proces o singură dată. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un camion beton cu pompă de beton instalat. Soluția este distribuită uniform pe suprafață cu ajutorul unor lopeți și mistrii. Pentru a obține o suprafață uniformă, umplutura nu trebuie să se răspândească pe o distanță mai mare de 1,5 m în diametru.

Depozitarea loturilor poate fi efectuată la intervale de 1 oră. Dacă este necesar să se întrerupă o perioadă mai lungă de timp, ar trebui aranjate cusăturile de lucru. După reluarea muncii, acestea sunt umezite cu apă și tratate cu un grund de jelit de ciment. Soluția trebuie compactată folosind o placă vibrată sau un vibrator profund.

Pentru ca suprafața finală să fie egală, baza este fundamentată. Acesta este un eveniment important, deoarece placa de beton este parter. În caz contrar, va trebui să petreceți timp suplimentar pe șapa de nivelare.

Sfat bun! Se recomandă construirea unei fundații UWB la sfârșitul verii, când nivelul apei subterane scade.

Lucrările la fundația UWB se finalizează prin turnarea betonului și prin șlefuirea / șlefuirea acestuia

În perioada de solidificare a bazei trebuie să se creeze o îngrijire corespunzătoare pentru suprafața betonului. În vremea caldă, este necesar să se umezească fundația și să se închidă de precipitații cu folie de plastic. Decuparea poate fi efectuată după 48 de ore la o temperatură de 30 de grade și după 5-7 zile - în condiții de temperatură scăzută la temperaturi de 10-12 grade.

USP fundația la cheie: prețul lucrărilor

Platoul suedez încălzit este o metodă modernă a echipamentului bazei care câștigă popularitate în construcția de locuințe private și cabana. Astăzi, multe companii de construcții oferă pentru a efectua instalarea de înaltă calitate și rapidă a UWB la cheie, prețul căruia depinde de mărimea bazei, locația sitului, proprietățile solului, lista de lucrări și dorințele clientului. Se calculează individual pentru fiecare caz specific. Utilizând calculatorul UWB, ușor de găsit pe site-uri specializate de pe Internet, puteți calcula independent costul aproximativ al muncii. Aici veți avea nevoie de date cum ar fi zona și perimetrul bazei, înălțimea marginii plăcii.

Lista principală de servicii include astfel de evenimente:

 • lucrări pregătitoare înainte de începerea construcției: marcarea amplasamentului, excavarea;
 • aplicarea geotextilelor;

Preț de instalare pătrat. Fundația USP începe la 5500 de ruble. și mai sus

 • nisip și pietriș;
 • instalarea tuturor sistemelor de comunicații;
 • fabricarea și instalarea cofrajelor;
 • instalarea sistemelor de izolație și încălzire prin pardoseală;
 • legarea cadrului de armare de tije cu ajutorul firelor de tricotat;
 • turnarea betonului cu compactarea cu un vibrator profund;
 • măcinarea pe sol.

Este important! Costul pentru fundația UShP include livrarea materialelor necesare pe șantier.

Preț mp m Placa suedeză suedeză începe de la 5500 de ruble. Cu cât suprafața de bază este mai mare, cu atât costul este mai mic. De exemplu, prețul unei plăci suedeze încălzite cu dimensiunile de 150-200 m² va fi de 7.500 de ruble, iar dimensiunea de 50-70 m² va fi de 9000 de ruble.

În ciuda faptului că costul de construire a fundației UWB depășește costul unei baze monolitice tradiționale, un astfel de dispozitiv va economisi în mod semnificativ pe încălzire în viitor.

La fundația USP, trebuie doar să puneți caseta la domiciliu și orice altceva este deja înăuntru - încălzire, comunicații, izolare

Există companii care oferă o gamă extinsă de servicii pentru construcția UWB la cheie. În plus față de lista standard, puteți comanda studii geologice. În acest caz, costul de lucru cu materialul va fi de 7500 ruble.

Utilizarea plăcilor suedeze cu tehnologie izolată va contribui la reducerea semnificativă a consumului de materiale, reducând timpul alocat construcției. Datorită podelei termoizolante încorporate, va fi posibilă salvarea încălzirii încăperilor datorită caracteristicilor mari de economisire a energiei de bază ale acestui tip. Pentru a obține o bază de înaltă calitate și durabilă, se recomandă să comandați UWB în companii specializate.

Izolate sobă suedeză: tehnologie de construcție

Prima etapă a construcției unei case pune temelia. În același timp, principalele cerințe pentru bază sunt considerate eficiență, fiabilitate și costuri minime. Apariția de materiale și tehnologii inovatoare pe piața construcțiilor ne permite să obținem rezultate înalte în rezolvarea acestei probleme. Fundația UWB, sau, mai simplu, sobă suedeză izolată, are caracteristici de înaltă calitate.

Înființarea UShP pentru casă și grădină

Izolate soba suedeză pentru acasă

În timpul construirii clădirilor cu creștere joasă, fundația UWB este de o importanță deosebită, deoarece combină bugetul minim și calitatea vieții. De fapt, această tehnologie este placa de bază izolată obișnuită. Este posibilă umplerea fundației fără implicarea unui echipament special, cu costuri minime de muncă. Datorită tehnologiei moderne și a materialelor de construcție de înaltă calitate din interiorul structurii, se pot instala toate sistemele de comunicații. Aceste calități fac tehnologia deosebit de avantajoasă atunci când construiește o casă de vară sau o altă structură mică.

Avantajele plăcii izolate suedeze

Baza, realizată prin tehnologia plăcii suedeză izolată, are multe avantaje față de alte tipuri de bază:

 • Solul sub placa izolată monolit nu îngheață și nu se umflă, prin urmare construcția este posibilă pe orice tip de sol.
 • Sistemele de comunicații sunt puse direct în bază, ceea ce exclude posibilitatea de a îngheța.
 • Suprafața netedă a fundației permite așezarea pardoselii fără finisare suplimentară.
 • Instalarea într-o perioadă scurtă de timp. Lipsa nevoii de sapaturi suplimentare reduce perioada constructiei fundatiei la 7 zile.
 • Datorită izolației de bază de înaltă calitate, costurile de încălzire sunt reduse.
 • Abilitatea de a efectua întregul proces cu propriile mâini fără implicarea unor echipamente speciale de construcție.
la conținutul ↑

Esența tehnologiei și aspectul dispozitivului

Tehnologia aranjamentului UWB implică crearea unei structuri multistrat a bazei în timpul adâncimii ei superficiale. O bază netedă din beton poate servi ca un substrat. Izolarea de înaltă calitate înainte de turnarea stratului de beton face posibilă obținerea unor caracteristici de izolare termică ridicată. Posibilitatea aranjării sistemelor de comunicații direct în fundație oferă și avantajele sale. În plus, UWB previne înghețarea și mișcarea solului sub casă.

După cum sa menționat deja, soba suedeză izolată este o tehnologie cu mai multe straturi, în care trebuie respectată o anumită ordine de așezare a straturilor:

 1. Inițial, situl este acoperit cu un strat de nisip grosier.
 2. Apoi, potriviți textilele geologice.
 3. Se instalează un sistem de drenare pentru a scurge apa de sub bază.
 4. Un alt strat de nisip este umplut.
 5. Izolația este așezată în jurul perimetrului clădirii și sub zona orbilor.
 6. Apoi, izolația este acoperită cu întreaga bază.
 7. Armarea este efectuată.
 8. Se toarnă un strat de mortar de beton.
la conținutul ↑

UWB Foundation: Pas cu pas

Ordinea de construcție USP

Unul dintre avantajele aranjamentului fundamentării tehnologiei suedeze este posibilitatea de a realiza independent toate lucrările. Principalul dezavantaj este lipsa posibilității de a repara comunicațiile. În consecință, în procesul de stabilire a fundației, trebuie respectată o secvență strictă de straturi și fiecare pas trebuie să fie deliberat.

Marcarea marcajelor

În această etapă, casa proiectului este transferată pe teren. Limitele bazei sunt marcate și sunt planificate modalitățile de furnizare a sistemelor de comunicații. Pentru a împiedica apropierea apei de conturul fundației, în același timp, așezați canalul de furtună.

terasament

Pentru aranjarea fundației folosind tehnologia plăcii suedeze izolate, nu este nevoie de o gaură profundă, este suficient să se sapă un șanț de 40-50 cm. Pentru a lucra, puteți angaja o tehnică specială, dar, având în vedere adâncimea mică, va fi mai ieftin să faceți lucrul manual.

Pit pentru USP

În partea inferioară a găurii pregătite se recomandă tratarea cu substanțe chimice pentru a opri creșterea ulterioară a vegetației.

Apoi, perna de nisip se stabilește. Pentru a face acest lucru, turnați un strat de nisip, umeziți-l cu apă și umpleți cu atenție.

Frontierele carierei trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 1 metru de perimetrul de bază. Aici va fi construit un sistem de drenare. Solul este ales pentru el, creând tranșee pentru montarea țevilor de drenaj. Partea inferioară a șanțurilor este umplută cu argilă. Pentru a face acest lucru, se toarnă un strat uniform de material, se umezește și se strânge cu grijă.

Aranjamentul sistemului de drenaj

Șanțul este acoperit cu materiale geologice, în timp ce materialul trebuie pus pe pereți. Apoi a turnat un strat de pietriș fin, compactându-l în tranșee. Conductele de drenaj sunt așezate deasupra molozului, iar molozul este turnat din nou. Întreaga suprafață este acoperită din nou cu geotextile. Trebuie remarcat faptul că protecția plăcii suedeze încălzită are o valoare imensă.

Aranjarea comunicațiilor

Comunicarea funcționează pe UShP

Cablarea sistemelor de comunicații, inclusiv sistemele sanitare și de canalizare, ar trebui să fie desemnată în avans, deoarece acestea se încadrează direct în monolit. În același timp, este important să se efectueze duplicarea circuitelor astfel încât, în cazul unei situații neprevăzute, alimentarea cu apă și scurgerea să nu se oprească. Țevile asamblate din sistemele de canalizare și de canalizare sunt acoperite cu un strat de nisip, care trebuie să fie bine tamponat în jos. Cel mai bine este să efectuați acest proces utilizând o placă vibrată.

Montarea izolației

Încălzirea subsolului este un punct foarte important, deoarece acest strat împiedică căldura să iasă din casă la pământ și previne penetrarea frigului din sol în cameră. Se recomandă izolarea în două rânduri: primul rând acoperă perimetrul bazei și zona orb, iar al doilea este deplasat cu 45 cm de margine, creând nervuri de rigidizare. Când se așează folii plate de izolație pentru fixare, utilizați unghii speciale din plastic cu capace largi.

Plăcile de izolație trebuie așezate într-un șablon, deoarece îmbinările combinate pot deveni un fel de poduri reci.

Puteți utiliza elementele în formă de L, care datorită caracteristicilor de proiectare se pot monta fără fixare suplimentară.

Alegerea materialului termoizolant

Izolarea de înaltă calitate va ajuta la evitarea problemelor cu fundația. Mențineți o temperatură normală în cameră utilizând un material cu conductivitate termică scăzută.

Piața materialelor de construcție reprezintă o cantitate imensă de izolație. Dar pentru placa suedeză încălzită este mai bine să folosiți Penoplex din polistiren extrudat. Acest material are mai multe avantaje:

Alegerea materialelor pentru izolare

 • Durabil.
 • Interferează cu reproducerea microorganismelor.
 • Din punct de vedere ecologic.
 • Rezistent la umiditate ridicată.
la conținutul ↑

Armarea și instalarea încălzirii prin pardoseală

Plasa de armare se potrivește de asemenea în două straturi. Mai întâi, este amplasată prima grilă pe care este montat sistemul de încălzire prin pardoseală, apoi trece cel de-al doilea strat de armare. Este important să rețineți că barele de armare nu sunt recomandate în acest caz prin sudare, deoarece, ca urmare a încălzirii, se poate observa o pierdere de rigiditate. Tricotarea cu un fir moale este considerată cea mai bună opțiune pentru conectarea tijelor.

Instalarea unei podele termoizolante se realizează pe suporturi speciale din plastic de înaltă calitate. La instalarea sistemului, este important să se țină seama de aspectul viitor al casei, inclusiv aranjarea mobilierului în încăperi, pentru a evita costurile inutile ale energiei.

Reguli pentru montarea conductelor de podea calde

Pentru a evita momente neplăcute în timpul funcționării unei podele încălzite, trebuie să respectați anumite reguli:

 • Pentru a obține o ieșire mai mare de căldură, conductele trebuie așezate mai strâns. În consecință, pereții țevii trebuie să fie mai strâns decât în ​​mijlocul camerei.
 • Distanța minimă dintre țevi este de 10 cm, o instalare mai strictă va duce la o depășire mai mare a țevii, iar efectul va rămâne același.
 • Nu trebuie să faceți distanța dintre țevi mai mult de 25 cm, astfel încât temperatura să fie distribuită uniform pe suprafață.
 • Atunci când se stabilește un spațiu cald de podea de la pereții exteriori ar trebui să fie nu mai puțin de 15 cm.

Respectarea acestor reguli simple va asigura un mediu interior confortabil.

Instalarea sistemului de cofrare

Montarea cofrajului pentru UShP

Cofrajele sunt concepute pentru a menține masa de beton. Este posibil să se folosească versiunea clasică a plăcilor sau placilor de placaj și a elementelor de rectificare corespunzătoare. Partea interioară a cofrajului este căptușită cu polistiren pentru a obține o suprafață netedă și netedă. Deoarece contactul dintre structura cofrajului și soluția de beton este exclus, materialul utilizat poate fi utilizat pentru construcții ulterioare.

Turnarea maselor de beton

În etapa finală, întreaga structură este turnată cu beton. În acest proces ar trebui să fie o singură dată, de umplere porțiune ar trebui să fie efectuate cu un interval de nu mai mult de 1 oră. Nu trebuie să uităm despre compactarea soluției, pentru care este de dorit să folosiți o placă vibrantă. Pentru a obține o suprafață plană, baza finisată monolită este măcinată. O zi mai târziu, puteți elimina sistemul de cofrare.

În procesul de întărire a betonului, este important să se asigure o bună îngrijire a fundației. Pentru a face acest lucru, într-un timp fierbinte, petreceți umezirea suprafeței și acoperirea cu folie de plastic, protejându-l de precipitații.

Placa suedeză tehnică izolată pentru construcția fundației permite reducerea timpului alocat construcției. În plus, există o posibilitate reală de economisire a energiei termice, datorită caracteristicilor ridicate de economisire a energiei ale bazei de acest tip.

Placa suedeză - baza casei sau dacha

Fundația oricărei clădiri este fundația. Este cu instalarea sa începe construcția casei. Astăzi, se utilizează o mulțime de tehnologii de fundație, însă căutarea și îmbunătățirea noilor dezvoltări nu se opresc niciodată. Doar o astfel de inovație de construcție este soba suedeză - fundația, a cărei tehnologie este de origine europeană.

O metodă relativ ușoară de execuție nu necesită implicarea unor echipamente de construcție serioase, este destul de fezabilă cu propriile mâini. Nu va trebui să efectuați lucrări suplimentare la turnarea șapei, pentru a alinia podeaua, deoarece placa suedeză caldă este deja o podea dură. Montarea pardoselii din partea de sus este tot ceea ce este necesar de la tine în etapa finală.

Această fundație este cea mai potrivită pentru construcții de țară sau de joasă creștere. Folosirea tehnologiei moderne, a materialelor de construcție permite într-un timp scurt să se facă o bază de calitate de stabilire, care va fi localizată toate comunicațiile necesare. Aranjarea unei astfel de fundații (plăcuța suedeză) necesită mult mai puțin timp decât instalarea unei benzi sau a unei fundații.

Placa suedeză face-o singură

În procesul de lucru, în această fundație sunt puse tevi de încălzire prin pardoseală (tehnologia "podelei de apă"), iar sistemul de canalizare și alimentare cu apă trece sub straturi de izolație. O caracteristică caracteristică a plăcii suedeze este protecția termoizolantă (penoplex, spumă de polistiren), care se potrivește atât sub, cât și pe părțile laterale ale întregii fundații. Astfel, izolația repetă forma cofrajului și, după dezmembrare, rămâne în poziție.

Placa suedeză este formată din straturi:

 • moloz (sau pietriș);
 • nisip;
 • ruberoid (sau film termoplastic);
 • polistiren extrudat;
 • ramă armată;
 • sisteme de conducte;
 • plasă armată re-strat;
 • stratul de beton.

Șemineul izolat suedez este perfect pentru construirea de case pe o suprafață mlaștină sau pe pământ, cu o locație apropiată a apei din sol. Acest tip de bază a plăcuței sa dovedit, de asemenea, bine pe soluri slabe și în vrac. Placa suedeză nu se teme de nici o manifestare a agresiunii chimice a solului sau a înghețului datorită unei spumă polistirenică inertă chimic, care o protejează de toate părțile.

Sufragerie suedeză - tehnologie:

 • Limitele viitoarei fundații sunt marcate preliminar, apoi săpăturile sunt săpate. Stratul de pământ îndepărtat este de aproximativ 45-60 cm.
 • Partea inferioară a șanțului este egalizată, sunt pregătite canelurile pentru conductele de canalizare și apă.
 • Țevile sunt așezate.
 • Cofrajele sunt montate de-a lungul perimetrului.
 • Dacă există o posibilitate, atunci poate fi turnat un strat de lut (aproximativ 15 cm) pe fund, cu grijă umplut cu el. Argila va acționa ca o impermeabilizare suplimentară.
 • Acesta este urmat de un strat de pietriș (sau de moloz), de aproximativ 5 cm. Este, de asemenea, împachetat bine.
 • Nisipul este turnat pe pietriș (10 cm) și este, de asemenea, înfipt.
 • Pe partea superioară a pernei de nisip (suprapunere) se aplică o peliculă ruberoidă sau impermeabilă.
 • Acum puteți pune spumă de polistiren, grosimea minimă a materialului ar trebui să fie de 10 cm.
 • Pe stratul izolator se montează o grila armată, dimensiunile celulelor ar trebui să fie de aproximativ 10 × 10 cm. Se recomandă armătură cu un diametru de 12-16 mm.
 • Pe partea superioară a sistemului de încălzire prin pardoseală din beton armat. În același timp, din pereții laterali trebuie să se retragă aproximativ 15 cm și să se așeze țeava în tipul "șarpe" sau "melc". Pasul dintre țevi trebuie să fie de 10-25 cm. Cu cât este mai puțin pasul, cu atât mai cald va fi. Mai aproape de pereții țevii se potrivesc mai îndeaproape decât în ​​centrul camerei. Circuitul de încălzire de-a lungul lungimii sale nu trebuie să fie mai mare de 100 de metri (pentru a evita rezistența hidraulică activă).
 • O plasă armată este plasată pe partea superioară a țevilor.
 • Țevile sunt conectate la colector, testate sub presiune. Înainte de turnarea betonului, este foarte de dorit să pompezi conductele podelei de apă cu aer - ceea ce nu le va permite să se deformeze sub masa de beton.
 • Betonul este turnat la un nivel orizontal (un strat de 10 cm). Pentru compactarea betonului trebuie să utilizați în mod obligatoriu un vibrator. Îndepărtează bulele de aer din masa de beton.
 • Suprafața straturilor de beton este de 2-2,5 ore după turnare.
 • Cofrajele se demontează după ce plăcile din beton se vindecă.

În procesul de solidificare, este necesară umiderea periodică a betonului astfel încât să nu se spargă. După toate acțiunile pe care le-ați făcut, veți avea o fundație de economisire a energiei "sobă suedeză izolată" - USP abreviat.

Casa de pe placa suedeză - argumente pro și contra

În orice proces de construcție, există argumente pro și contra. Stabilirea fundației este o etapă serioasă, deci trebuie să fii conștient de nuanțele pe care trebuie să le confrunți. După ce cântăriți toate argumentele pro și contra, puteți lua decizia corectă, puteți calcula capacitățile.

Platoul suedez - pluses:

 1. Această fundație are indicatori excelenți de economisire a energiei, de fapt, este acumulatorul căldurii de acasă. În orice moment al anului, etajul dvs. va fi cald.
 2. Toate sistemele de comunicații sunt instalate în baza plăcii suedeze - acest lucru optimizează procesul de construcție a casei în ansamblu.
 3. Nu există coastele de contracție și de temperatură - un aspect important - cheia pentru "longevitatea" fundației.
 4. Placa suedeză reprezintă baza ideală pentru montarea oricărei podele. Suprafața pentru podeaua finită va fi deja plată, deoarece betonul este turnat la nivel.
 5. Pe o astfel de fundație, puteți construi o structură de orice tip. Structură sau panou, bloc, piatră, clădiri din cărămidă, case din lemn - orice structură rezidențială cu maximum 3 etaje.
 6. În funcție de mărimea casei, timpul de construcție în ansamblu este redus semnificativ. Această fundație este construită destul de repede. După aproximativ o lună, puteți începe să construiți zidurile casei.
 7. Dacă soba suedeză izolată acționează ca fundație, problemele de umiditate și diferite ciuperci nu vă vor afecta. Fundația cu încălzire nu este doar o soluție integrată confortabilă, ci și una rațională.

Utilizarea sistemului integrat de "podea" va asigura căldură nu numai în interiorul casei, ci nu va permite înghețarea solului de sub ea. Conductivitatea termică a unei astfel de fundații este de 3-4 ori mai mică decât cea a unei baze standard.

Soba caldă suedeză este o fundație cu multe avantaje, dar va fi corect să subliniem așa-numitele dezavantaje ale acestei tehnologii. Trebuie remarcat faptul că majoritatea dezavantajelor descrise mai jos se aplică și altor tipuri de fundații.

Primul lucru care vine în minte este costul construirii bazei, dar nu poate fi definit ca un minus, deoarece pe termen lung acestea vor părea mai degrabă ca un cost secundar pentru instalarea încălzirii.

Placa suedeză - contra:

 1. Acest tip de fundație este proiectat pentru construirea pe un teren plat. Dacă terenul are o pantă, atunci toate etapele de construcție vor avea ca rezultat o cantitate mare.
 2. Practic, toate tipurile de soluri sunt potrivite pentru o astfel de bază, însă solul cu o capacitate foarte scăzută (de exemplu, turbă) nu este potrivit pentru placa suedeză.
 3. Dacă viitoarea dvs. casă este presupusă a fi un proiect de construcție mare și complex, atunci pentru a aduce la caz veți avea nevoie de meșteri calificați cu experiență de muncă similară. Un maestru cu adevărat bun nu este atât de ușor de găsit.
 4. Fiți pregătiți pentru faptul că nivelul podelei va fi egal cu nivelul solului din spatele peretelui casei. Dacă placa monolitică suedeză are o medie de 30-40 cm, atunci cu o astfel de fundație veți avea o bază scăzută.
 5. Costul materialelor moderne, majoritatea importate.
 6. Trebuie amintit că acest tip de fundație nu este proiectat pentru clădiri mari și grele.
 7. Accesul la repararea comunicațiilor - acest factor nu poate fi exclus, în ciuda faptului că timpul de funcționare al multor sisteme de comunicații moderne este destul de lung. Indiferent cât de fiabilă și bine gândită este o sobă încălzită suedeză, pot apărea probleme de canalizare și alimentare cu apă. Căutarea accesului la comunicații inginerice integrate, soluții la problema care a apărut va avea ca rezultat o sumă considerabilă.

Pornind construirea unei astfel de fundații, calculați toate nuanțele și etapele de construcție. Utilizați numai materiale de înaltă calitate, pentru că acasă ne construim nu pentru câțiva ani, ci pentru mulți ani.

Placa suedeză este fundația unei clădiri moderne și calde, va oferi un microclimat ideal în interior, va elimina aspectul umezelii, iar casa însăși nu va precipita, nu va sparge.