Calculator de bază

• Cum să nu vă pierdeți în calcule?
• Cum să navighezi prețurile?
• Cum se calculează banii pentru construcția fundației și nu se plătesc prea mult pentru materiale și pentru muncă?
Este destul de greu să faci calcule în minte și, cu ajutorul unui calculator online special, acest proces va dura mai puțin de un minut. Calculatorul va calcula în modul online costul aproximativ al unei noi fundații pentru o casă privată, cabană, baie, saună, foișor, casă de țară și alte clădiri din Tula. Pentru calcul, trebuie să introduceți manual dimensiunile clădirii și apoi pur și simplu să utilizați clicurile din liste pentru a selecta tipul de fundație dorit și apoi:
1) Dacă aveți nevoie de un calcul al unui șanț, bloc de fundație superficial sau coloană, atunci apăsați butonul "calcula prețul" și veți obține rezultatul finalizat în ruble online.
2) Dacă alegeți o fundație din beton armat, atunci pentru calcul este necesar să indicați suplimentar caracteristicile sale dimensionale - înălțimea deasupra solului și adâncimea fundației sale.
3) Și pentru o fundație de benzi, o grilă pe piloți sau un subsol de beton, trebuie să indicați, de asemenea, în calculatorul grosimea benzii, grilajului sau grosimea pereților bazei de beton.
Asta e tot calculul aproximativ al fundației folosind un calculator online, sa dovedit a fi foarte rapid și simplu. Specificați - acest calculator nu este o ofertă publică și dacă contactați specialiștii pe site-ul nostru prin telefon sau e-mail, veți afla costul exact, luând în considerare complexitatea formularelor, locația geografică, condițiile pentru conducerea echipamentelor speciale și alte caracteristici individuale. Împreună cu experții, puteți face calculul fundației dvs. într-o perioadă de 1-2 zile și puteți efectua o comandă.

Calculați costul, frecați.

Construcția fundației. Scurte videoclipuri introductive

Abonați-vă la canalul nostru și nu pierdeți videoclipuri noi.

Calculator online pentru calcularea mărimii, a armăturii și a cantității de fundație din benzi monolitice din beton.

Informații cu privire la scopul calculatorului

Calculatorul de benzi monolitice este creat pentru a calcula mărimea, cofrajele, numărul și diametrul armăturii și volumul de beton necesar pentru aranjarea acestui tip de fundație. Pentru a determina tipul adecvat de fundație, asigurați-vă că contactați experții.

Fundația banda este o bandă monolită închisă din beton armat care trece sub fiecare perete de sprijin al clădirii, distribuind astfel sarcina pe întreaga lungime a benzii. Previne slăbirea și modificarea formei clădirii datorită forței de răsucire a solului. Principalele sarcini sunt concentrate în colțuri. Acesta este cel mai popular tip printre alte fundații în construcția de case private, deoarece are cea mai bună combinație de costuri și caracteristici necesare.

Există mai multe tipuri de fundații de benzi, cum ar fi monolitic și prefabricate, profunzime și adâncime adâncă. Alegerea depinde de caracteristicile solului, de sarcina așteptată și de alți parametri care trebuie luați în considerare în fiecare caz în parte. Este potrivit pentru aproape toate tipurile de clădiri și poate fi utilizat în construcția de subsoluri și subsoluri.

Designul fundației trebuie realizat cu mare atenție, deoarece în cazul deformării sale, aceasta va afecta întreaga clădire, iar corectarea erorilor este o procedură foarte complicată și costisitoare.

Lista calculelor efectuate cu o scurtă descriere a fiecărui element este prezentată mai jos.

Strip Calculator fundație

Cu ajutorul acestui calculator online puteți calcula cantitatea de beton, armături, plăci de cofraj necesare pentru amenajarea unei fundații din beton armat. De asemenea, calculatorul va produce un calcul cuprinzător al costului materialelor. Înainte de a alege tipul de fundație, asigurați-vă că consultați cu experții dacă acest tip este potrivit pentru condițiile dvs. Instrucțiuni pentru lucrul cu un calculator.

Când lucrați, acordați o atenție deosebită unităților de măsură ale datelor introduse!

Rezultatele calculelor

Dacă calculatorul sa dovedit a fi util pentru dvs., faceți clic pe unul sau mai multe butoane sociale. Acest lucru va contribui foarte mult la dezvoltarea ulterioară a site-ului nostru. Mulțumesc foarte mult.

Instrucțiuni pentru lucrul cu un calculator

Acest calculator online vă va ajuta să calculați:

 • zona de bază a fundației (de exemplu, pentru a determina cantitatea de impermeabilizare pentru a acoperi fundația finisată)
 • cantitatea de beton necesară pentru a umple întreaga fundație cu parametrii specificați. Deoarece volumul de beton comandat poate diferi ușor de cel real, precum și datorită compactării în timpul turnării, este necesar să comandați cu o marjă de 10%.
 • cantitatea de armare, calculul automat al greutății sale, pe baza lungimii și diametrului acesteia
 • suprafața de cofrare și cantitatea de cherestea în metri cubi și în plăci
 • cantitatea necesară de materiale pentru prepararea betonului - ciment, nisip, piatră zdrobită
 • precum și costul estimat al tuturor materialelor de construcție

Pasul 1: În primul rând, selectați tipul de fundație în funcție de proiectul dvs. Apoi setați lungimea, lățimea, grosimea și înălțimea benzii de fundație. Orientați corect veți ajuta desenele, diagramele atașate.

Pasul 2: Completați câmpurile pentru a calcula armarea și cofrajul. La calcularea armăturii este necesară specificarea parametrilor viitoarei cuști de armare. Pentru cofraje, specificați dimensiunile plăcilor recoltate.

Pasul 3: Atunci când calculați betonul, rețineți că cantitatea de ciment necesară pentru a face un metru cub de beton este diferită în fiecare caz particular. Depinde de marca de ciment, marca dorită de beton produs, dimensiunea și proporțiile materialelor de umplutură. Valorile implicite pentru proporțiile și cantitățile de ciment, nisip și moloz sunt date ca referință, așa cum recomandă producătorii de ciment. Puteți schimba aceste valori în funcție de cerințele dvs.

Pasul 4: Atunci când calculați costul materialelor de construcție, rețineți că costul nisipului și al pietrelor zdrobite în calculator este indicat pentru o tonă. În aceeași listă de prețuri, prețul este cel mai adesea anunțat pe metru cub. Prin urmare, recalculați prețul pe tonă de nisip și moloz pe care trebuie să îl faceți în mod independent sau verificați cu vânzătorii. În orice caz, calculul vă va ajuta în continuare să aflați costurile estimate ale materialelor de construcție pentru fundație.

Când planificați, nu uitați de fir pentru armarea de tricotat, cuie sau șuruburi pentru cofraje, livrarea de materiale de construcție, costul excavării și lucrările de construcție.

Banda de fundație o faci singur

Fundația este partea subterană a unei clădiri sau a unei structuri care primește încărcături și le transferă la sol. Cel mai popular tip de fundație pentru construcția de case este considerat o fundație de bandă. O astfel de utilizare obișnuită a fundațiilor de benzi se datorează versatilității și costului accesibil. Înainte de a începe construcția, trebuie să faceți o alegere între fundația de benzi adâncime și adâncime.

Shallow Ribbon Foundation

Fundația superficială salvează atât bugetul cât și timpul. Și costurile forței de muncă vor fi mult mai mici, deoarece pentru construcția sa nu este nevoie de o groapă profundă. Această fundație este utilizată pentru construcția ușoară a unei zone mici:

 • case din lemn
 • structuri din beton aerat sau clădiri construite din blocuri de beton și beton spumos, a căror înălțime nu depășește 2 etaje
 • clădiri monolitice cu cofraj fix
 • structuri mici construite din piatră

Adâncimea subsolului puțin adânc ajunge la jumătate de metru.

Fundație de benzi încastrate

Această fundație este utilizată pentru construcția de structuri cu pereți grei, pardoseli din beton, subsol sau garaj subteran. Adâncimea fundației fundației trebuie calculată în avans. În primul rând, este necesar să determinați nivelul de înghețare a solului, apoi să scăpați 30 cm și să puneți fundația deja la această adâncime.

Pregătirea pentru muncă

Pentru a construi independent o fundație de benzi, trebuie să efectuați mai întâi planificarea corectă. Necesitatea unor calcule atent este explicată prin faptul că fundația este unul dintre cele mai importante elemente structurale ale oricărei clădiri sau case. Greșelile făcute la începutul construcției pot provoca consecințe negative în timpul funcționării casei.

marcare

Marcarea este efectuată, determinând pe teren atât granițele externe, cât și cele interne ale viitoarelor fundații. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați știfturile sau barele de armare și frânghie, dar va fi mai eficient să utilizați dispozitive speciale, cum ar fi nivelurile laserului. Amintiți-vă că erorile mari de marcare vor afecta în mod semnificativ aspectul clădirii finalizate.

Pentru a obține rezultatele perfecte, aveți nevoie de:

 • determină axa structurii ridicate
 • folosind o linie plumb, marcați unghiul, trageți coarda într-un unghi suplimentar de 90 de grade la un unghi de 90 de grade
 • folosind pătratul pentru a determina un alt unghi
 • Verificați colțurile, focalizând pe diagonală. Dacă testul a dat rezultate pozitive - trageți o coardă între ele
 • preluați marcajele interne, retragând de la marcajul extern la distanța dintre grosimea fundației viitoare

Când ați terminat cu marcarea, examinați picăturile de suprafață de pe șantier și selectați punctul cel mai de jos pentru adâncimea canalului și excludeți diferența în înălțimea fundației. Dacă clădirea este planificată să fie mică, atunci adâncimea gropii poate fi de 40 cm.

Dispozitiv pentru perna și fundul benzii de impermeabilizare

Pe șanțul finit ar trebui să se pună o pernă de nisip cu adăugarea de pietriș. Înălțimea recomandată a fiecărui strat este de 120-150 mm. După aceea, fiecare strat trebuie să fie curățat cu apă și să fie presat pentru a crește densitatea. Pentru a izola perna finisată, trebuie să puneți pe ea un film puternic impermeabil.

Instalarea fundației benzi de cofraj

Cofrajele sunt, de obicei, realizate din plăci planate cu o grosime de aproximativ 40-50 mm. Puteți utiliza ardezie în acest scop.

La ridicarea cofrajului, controlați verticalitatea. Înălțimea recomandată a cadrului deasupra solului este de 30 cm. Este necesară construirea unei baze mici. Conductele din azbest-beton sunt așezate în cofraje pentru a intra în sistemul de canalizare și de alimentare cu apă.

Așezați foile de plastic între beton și cofraje pentru a proteja cofretele de contaminare.

Stabilirea barelor

Următoarea etapă este instalarea supapelor. Tijele de armare cu o secțiune transversală de 10-12 mm sunt legate cu un fir de tricotat special, astfel încât laturile celulelor pătrate să fie de 30-40 cm. Armarea poate fi oțel sau fibră de sticlă.

Nu se recomandă utilizarea unei mașini de sudură pentru fixarea armăturii, pentru a evita coroziunea la punctele de sudură. Atunci când puneți barele într-un șanț, urmăriți compensările de la margini. Decalajul recomandat este de 50 mm.

Ventilație și comunicații

Apoi, este necesar să se prevadă ventilarea fundației și să se asigure deschideri tehnologice pentru intrarea în clădire a comunicațiilor. Luați o bucată de țeavă de azbest-ciment sau plastic și legați-o la dispozitivul de fixare.

Umplerea bazei cu beton

Umpleți cofrajele cu beton treptat. Grosimea straturilor este de 15-20 cm, pentru a evita golurile și pentru a mări puterea generală, întăriți straturile cu un instrument special - un tamper de lemn sau un vibrator profund.

Puteți să comandați din fabrică beton turnat sau să-l puteți face singur cu ajutorul unui mixer de beton. Proporția recomandată de ciment, nisip și moloz este după cum urmează: 1: 3: 5.

Straturile nu trebuie să difere în compoziție. În vreme rece, ar trebui să utilizați un încălzitor de beton și aditivi rezistenți la frig, în vreme caldă - turnați betonul peste apă.

Finalizarea lucrărilor

La sfârșitul turnării betonului, acesta ar trebui să fie închis cu un film care să împiedice uscarea și să lase să câștige rezistență timp de cel puțin 2 săptămâni.

Calculul fundației

Calculatorul online va calcula materialele necesare pentru a construi fundația casei și a altor clădiri. Calculul se face în funcție de tipul de beton utilizat pentru construcția fundației.

În calculator trebuie să setați parametrii necesari, acesta este: perimetrul; adâncimea și înălțimea subterană a părții antene; lățimea și gradul betonului selectat. După calcul, obțineți cantitatea necesară de beton în metri cubi, un tonaj de nisip și moloz. De asemenea, se ține cont de imaginile necesare ale armăturii și de numărul de plăci pentru cofraje.

Raportul dintre materiale în funcție de marca betonului, folosind cimentul M-400

Calcularea suportului benzii

* Calculul barei

Împărtășește prietenilor tăi un calculator online gratuit!

Cum se calculează fundația?

Un calcul simplu online pentru calcularea unei fundații din beton armat va calcula cantitatea exactă de materiale de construcție pentru fundație. Începeți să calculați acum!

Banda de fundație o faci singur

Tehnologia de a construi o fundație de benzi monolitice este destul de simplă, spre deosebire de fundația coloanelor sau a plăcilor. Fundația este o bandă din beton armat, care se desfășoară sub toate pereții interiori și exteriori ai casei. O astfel de fundație necesită o creștere a consumului de forță de muncă și un consum ridicat de materiale de construcție în comparație cu o fundație de piloni. Construcția fundației banda este utilizată sub pereți de cărămidă, pereți de beton sau piatră, precum și pentru case cu tavane grele (beton armat sau metal). Fundația armată cu panglică este ideală pentru case cu subsoluri și subsoluri, deoarece pereții fundației armate formează pereții subsolului. Merită să ne amintim că ciclul zero al construirii unei case este, aproape întotdeauna, cea mai scumpă etapă, iar costul ei uneori atinge o treime din costul unei case întregi private. Vă recomandăm să nu economisiți pe calitatea și cantitatea de materiale de construcție.

Calculul fundației online

Cu ajutorul programului nostru online puteți calcula cu ușurință materialele pentru fundațiile de bandă puțin adâncă.

Și obțineți date exacte privind volumul necesar de beton, cantitatea de armare în metri și greutatea sa, precum și cantitatea de cherestea pentru cofraje și suprafața tuturor suprafețelor fundației dvs. solide. Ca rezultat, programul vă va oferi un desen de bandă pe dimensiunea dvs.

Cum se calculează fundația (calculator)?

Construcția oricărei clădiri începe cu dezvoltarea proiectului, determinând necesitatea materialelor, precum și calcularea costului estimat. Înainte de începerea lucrului este important să alegeți tipul și designul fundației, ceea ce va asigura stabilitatea și durabilitatea structurii. Cunoscând parametrii fundației proiectate, calculatorul vă va permite să calculați rapid cantitatea de beton, precum și să determinați necesitatea armăturii din oțel și a altor materiale necesare. Pentru calcule, puteți utiliza calculatorul de beton online pentru fundație sau efectuați calculele în mod independent.

Cum se calculează fundația casei

Cum să determinați în mod corect consumul de materiale de la fundație - pregătiți pentru punerea în aplicare a calculelor

Înainte de începerea activităților de construcție, este important să se determine în mod corect necesitatea materialelor de construcție. Acest lucru vă va permite să planificați cuantumul costurilor și să utilizați rațional resursele financiare disponibile. Deoarece construcția de case este precedată de construcția fundației, este necesar la etapa inițială să se calculeze volumul amestecului de beton necesar pentru turnarea fundației. Pentru a efectua un calcul al fundației este nevoie de un calculator.

Costurile se pot face în mai multe moduri:

 • folosind programul finit. Calculatorul pentru calcularea fundației plasate pe site-uri profesionale va contribui la accelerarea calculelor;
 • efectuarea manuală a calculului. Folosind un calculator simplu, este ușor să calculați cantitatea de beton pe o fundație cu un grad ridicat de precizie.

La efectuarea calculului, este necesar să se ia în considerare faptul că cantitatea de soluție de beton este măsurată în metri cubi și nu în litri sau tone. Având în vedere acest lucru, în procesul de calcul am obținut volumul compoziției betonului și nu greutatea. Înainte de începerea calculelor, trebuie să se determine tipul și designul bazei.

Pentru aceasta trebuie să efectuați o serie de activități:

 • efectua sondaje geodezice. Ele ajută la determinarea nivelului localizării apelor subterane, a caracteristicilor solului și a adâncimii pătrunderii înghețului;
 • determină sarcina care acționează asupra bazei. Acesta vă va ajuta în mod corect și rapid calcularea fundației pentru un calculator de casă postat pe site.
Calculul fundației pe exemplul unei băi de 6 × 4 metri

După calculul cantității de beton pentru fundație, calculatorul va lua în considerare următoarele date:

 • tipul de fundație fiind construit. Programul profesional vă permite să calculați baza de banda, baza plăcii și structura coloanei;
 • proiectarea fundației și dimensiunea acesteia. Configurația și dimensiunile depind de caracteristicile clădirii, de încărcăturile reale și de caracteristicile solului;
 • marca folosită pentru turnarea soluției de beton. Acesta este selectat în funcție de nivelul sarcinilor mecanice;
 • nivelul înghețării solului. Se determină pe baza locației teritoriale a obiectului de construcție.

Din completitudinea datelor introduse depinde de corectitudinea calculului soluției, precum și de consumul de materiale.

Ce date sursă se află în calculator pentru a calcula fundația casei

Pentru a determina costurile totale și pentru a calcula nevoia de materiale, este important să înțelegeți cum să calculați fundația pentru o casă.

Calculatorul cu care se face calculul procesează o gamă largă de informații pentru fiecare tip de bază:

 • pentru fundația benzii de bază, este necesar să se ia în considerare dimensiunile benzii, precum și configurația acesteia;
 • pentru baza coloanei, sunt prelucrate informații privind numărul de elemente de susținere, lungimea, dimensiunea în secțiune transversală și adâncimea de imersie;
 • pentru construcția sub forma unei plăci monolitice, este necesar să se ia în considerare grosimea bazei, zona de construcție fiind ridicată, precum și caracteristicile structurale ale cadrului.
Configurarea și rezultatele calculului unei fundații solide

După ce materialele sunt calculate pe fundație, calculatorul va putea să furnizeze următoarele informații:

 • cantitatea de soluție de beton necesară;
 • (metric) și greutatea totală a armăturii (kg);
 • gama de armare pentru cadru;
 • sarcina la sol;
 • nevoia de lemn pentru fabricarea cofrajului.

Conform rezultatelor calculului on-line, puteți obține informații despre dimensiunea spațiului de armare spațială.

Calcularea fundației banda pentru casa - un calculator

Pentru a determina volumul compoziției betonului și a calcula nevoia de materiale, este important să se ia în considerare următoarele aspecte:

 • lungimea bazei, care trebuie să se potrivească cu perimetrul clădirii;
 • lățimea benzii, care ar trebui să depășească grosimea pereților cu 10-15 cm;
 • nivelul de penetrare în sol corespunzând caracteristicilor solului.
Calcularea suportului benzii

Înmulțind aceste valori, obținem volumul benzii de bază, care corespunde cubului betonului. Cunoscând masa unui metru cub de beton armat, egală cu 2,4-2,5 tone, este ușor să obțineți greutatea bazei. Pentru a face acest lucru, trebuie să multiplicați capacitatea totală cubică cu greutatea unui metru cub de bază. Când efectuați calculele manual, există o eroare mică de 6-8%. Este important să calculați cu exactitate soluția de pe fundație. Un calculator care poate fi folosit online oferă o astfel de oportunitate.

Cum se calculează materialele de la baza tipului de coloană

Când se construiește o fundație coloană, este necesar să se calculeze corect fundația casei

Calculatorul online procesează următoarele date:

 • numărul de coloane de susținere;
 • diametrul și înălțimea piloților;
 • dimensiunile părții expandate a suportului amplasat în sol;
 • dimensiunile grilei;
 • configurarea designului grilei;
 • marca de amestec de beton utilizat.

Folosind informațiile disponibile despre caracteristicile de proiectare și dimensiunile fundației pilonului, este posibilă efectuarea calculelor în modul manual. Pentru a face acest lucru, este necesar să se determine volumul unui suport și să se multiplice valoarea obținută de numărul total de grămezi. Volumul grilei se calculează în același mod ca și banda. Prin adăugarea volumului suporturilor cu volumul grilei, obținem volumul total al structurii pilonului. Acum calcula cantitatea de beton nu este dificil.

Calculator de beton pe o fundație sub forma unei plăci monolitice

Planificarea la beton monolit beton, dezvoltatorii se confruntă cu problema de modul de a calcula cantitatea de beton pe fundație.

Calculatorul vă permite să determinați rapid consumul de amestec de beton după introducerea următorilor parametri în coloanele corespunzătoare ale programului:

 • lungimea plăcii de bază;
 • placi de baza;
 • înălțimea bazei de beton armat.

Efectuând calculele manual, putem neglija volumul ocupat de cușca de armare. Trebuie doar să multiplicați dimensiunile structurii și să obțineți volumul acesteia, care corespunde aproximativ necesității compoziției betonului. Pentru obținerea valorilor exacte este necesară utilizarea metodelor de programare.

Calcularea materialelor pentru fundație (calculator) - determină necesitatea de a obține ciment

La prepararea soluției de beton se utilizează ca liant ciment de diferite grade. Rezistența, fiabilitatea și durabilitatea structurilor de construcție depind de caracteristicile și cantitatea de ciment Portland introdus în amestecul de beton. Efectuând calculul materialului pe fundație, calculatorul, care este un program special, prelucrează setul de date inițiale și oferă informații despre necesitatea de ciment pentru fundație.

Calculator de material pentru placa de bază monolitică

Utilizând datele de referință, puteți stabili independent cantitatea de ciment pentru prepararea soluției de beton. Este important să se ia în considerare proporția în funcție de care se amestecă nisipul, cimentul și piatra zdrobită. Acest raport este de 3: 1: 5. Soluția de beton este formată din 9 părți, dintre care unul este cimentul Portland.

Pe baza acestui raport, se determină numărul diferitelor tipuri de ciment pe un cub de beton:

 • M100 este utilizat în cantitate de 160-200 kg;
 • M150 are nevoie de 200-220 kg;
 • M200 se adaugă în intervalul de 240-280 kg;
 • M250 se administrează la 300-330 kg.

Odată cu creșterea mărcii de ciment portland, cantitatea sa într-un metru cub de compoziție de beton crește și este:

 • M300 - 320-380 kg;
 • M400 - 400-420 kg;
 • M500 - 510-530 kg.

Aceste informații vă permit să determinați în mod independent nevoia de ciment cu un grad ridicat de precizie. Există, de asemenea, un program on-line special care va efectua prompt calcule după introducerea volumului necesar de beton gata preparat, marca de beton și tipul de ciment utilizat.

Calculul fundației pentru casă - un calcul de cost

După ce ați decis cu privire la metoda de calcul a cantității de soluție de beton și a cimentului portland utilizat pentru fabricarea acesteia, puteți stabili nivelul general al costurilor pentru construirea fundației.

Cheltuielile totale includ costul achiziționării următoarelor materiale:

 • nisip de râu sau carieră de dimensiuni medii;
 • Portland ciment necesită brand;
 • srednefraktsionnoy pietriș.

Trebuie să ia în considerare și costul achiziției:

 • armare din oțel pentru fabricarea cadrului;
 • placi, plăci de placaj sau metal pentru asamblarea cofrajului;
 • fir de tricotat folosit pentru a se alătura tije de oțel;
 • hardware folosit pentru a asambla designul cofrajului.

Un element important al calculului este costurile de transport asociate livrării materialelor necesare pe șantier.

concluzie

Calcularea elementelor de cost atunci când se construiește fundația vă permite să determinați cu exactitate valoarea totală a costurilor. Puteți utiliza produse software gata sau puteți efectua calcule pe cont propriu. Este important să stăpânești tehnica care oferă rezultatul corect. Planificarea bugetară la timp vă va permite să distribuiți banii în mod egal și să vă asigurați utilizarea rațională a acestora.

Calculator de bază

Calculatorul fundației vă va ajuta să calculați în mod independent cantitatea necesară de beton pentru a umple fundația și, de asemenea, să calculați numărul de cofraje și armături. Este de remarcat faptul că parametrul "Înălțimea fundației" include atât adâncimea părții subterane, cât și înălțimea părții deasupra solului.

Dacă aveți pereți interiori nu sunt prezentate proiectarea de tip purtător, apoi, sub le-a folosit un strat subțire de fundație, având figuri geometrice, și aveți nevoie pentru a face baza calculului pentru partiții separat în calculator, și apoi rezuma concluziile.

Calculul fundației

Înainte de a începe să construiți o casă, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu compoziția solului, deoarece alegerea tipului de fundație și a costurilor asociate cu procesul de construcție depind de indicatorii de calitate ai solului.

Următorul pas este să se calculeze fundația, și anume, să se calculeze încărcătura constantă din casă în sine și temporar - de la acoperirea vântului și zăpezii, pentru a determina dacă solul va rezista încărcăturii din casă și fundație.

Apoi puteți trece la calcularea volumului de beton pentru fundație. Aceasta este urmată de lungimea structurii și aceasta include, ca perimetru din exterior, lungimea absolută a tuturor pereților între camere, înmulțită cu înălțimea și lățimea sa, dar cu condiția ca banda fundației să aibă aceeași secțiune de-a lungul întregii lungimi.

Volumul de beton V = L * A * B, unde

L - Lungimea fundației

A - Înălțimea fundației

B - Lățimea fundației

Dacă intenționați să vă pregătiți betonul, atunci ar trebui să știți că betonul este cel mai adesea pregătit din cimenturile M 500 și M 400, folosind nisip și piatră zdrobită. Atunci când se calculează proporțiile de beton, ar trebui să țineți cont de mulți factori, cum ar fi fracțiunile de moloz și nisip, densitatea, calitatea necesară a betonului. Tabelul "proporții de beton" prezintă datele medii.

La calcularea armăturii pentru armarea fundației, merită să se știe că tijele longitudinale preiau sarcina și, prin urmare, se folosește armătură pentru ele, în principal 10-12 mm, iar tijele verticale și transversale sunt realizate din armătură netedă și subțire, încărcare.

Pentru a calcula rapid cantitatea de beton pentru turnarea fundației, precum și toate materialele de construcție necesare, puteți utiliza calculatorul de fundație situat mai sus.

Strip Calculator fundație

Algoritmul de calcul și proiectare a bazei de bandă se bazează pe documentele de reglementare:

 1. SNiP 52-101-2003 "Structuri din beton armat și beton armat";
 2. SNiP 3.03.01-87 "Structuri de rulmenți și de închidere";
 3. GOST R 52086-2003 "Cofraje, termeni și definiții".

Formulele pentru calcularea piciorilor de bandă și metodele sunt elaborate în conformitate cu "anexele recomandărilor pentru calculul structurilor din beton armat"

Acest calculator este conceput pentru calcularea de bază a unei benzi monolitice, atât superficiale cât și clasice, și nu este adecvată pentru calcularea fundațiilor prefabricate și a blocurilor.

Calculatorul online vă permite să efectuați un calcul preliminar:

 1. Cantitatea necesară de beton pentru umplerea fundației;
 2. Construcția, dimensiunile, zona metrică necesară pentru armarea constructivă și de lucru;
 3. Materiale pentru cofraj și recomandări pentru instalarea suporturilor.

Cum se face calculul materialelor pentru fundație?

Orice construcție începe cu proiectarea casei, iar orice proiect începe cu fundația. Această parte a casei se află pe întreaga structură și, prin urmare, este important să se calculeze și să se construiască corect.

Tipuri de fundații de benzi.

Pentru a face calculul materialelor pentru fundație, trebuie să aveți informații despre tipul de sol de pe șantier, nivelul apei subterane, de a ști ce nivel de înghețare a solului, de a avea un plan de fundație și întreaga casă.

Materiale de mortar beton și unelte de marcare

Schema plăcii de bază monolitică încălzită.

Baza oricărei fundații sub casă este betonată, care constă din următoarele materiale:

Denumirile fundației sunt realizate cu următoarele instrumente:

 • nivelul clădirii;
 • fir cu plumb;
 • line;
 • pătrat;
 • cord sau frânghie pentru marcare.

Calcularea materialelor pentru aranjamentul fundației

Orice construcție necesită o cheltuială financiară mare, deci înainte de a începe să construiți o casă, este necesar să efectuați un calcul preliminar al materialelor pentru fundație pentru a nu cumpăra mai mult decât suma necesară.

În construcția fundațiilor din sectorul privat se utilizează în mod obișnuit tipuri de beton M100-M500.

În literatura de specialitate sunt compilate tabele de proporții și ingrediente pentru prepararea betonului, care sunt utilizate pentru pregătirea amestecului de brand dorit.

Tabel de calcul al materialelor pentru fundarea plăcilor.

Raportul de materiale pentru construirea de bază a casei, luate din tabelul pentru prepararea soluției marca 250:

 • Ciment Portland - 1 parte;
 • nisip - 2,1 părți;
 • piatra zdrobita - 3,9 parti.

În unitățile de măsură volumetrice, înregistrarea va arăta ca: 1 kg de ciment portland, 2,1 kg de nisip, 3,9 kg de piatră zdrobită.

Baza calculelor este volumul fundației și datele din tabelul de proporții:

 1. Volumul bazei plăcilor se calculează prin înmulțirea grosimii plăcii cu suprafața sa, care se calculează în consecință prin înmulțirea lățimii cu lungimea plăcii.
 2. Volumul banda de banda se calculeaza prin inmultirea suprafetei benzii cu inaltimea acesteia. Zona benzii este calculată prin înmulțirea grosimii și lungimii tuturor pereților fundației. Atunci când se calculează, trebuie reținut faptul că în colțurile structurii lungimea celuilalt perete este redusă de grosimea primului perete și este măsurată de la marginea sa internă.
 3. Pentru a calcula volumul stâlpilor și structurilor de piloni, se calculează volumul fiecărei coloane conform formulei:

Vc = 3,14 × r2 × h, unde Vc este volumul coloanei, r este raza coloanei, h este înălțimea coloanei.

Volumul total al fundației coloanei se calculează prin înmulțirea volumului unei coloane cu numărul total de coloane și adăugarea volumului de grilă, care se calculează folosind formula pentru volumul bazei benzii.

Volumul calculat este înmulțit cu coeficienții: contracția betonului și creșterea elementelor suplimentare. Valorile acestora: 0,98-1,0 și, respectiv, 1,05.

Cantitatea de materiale necesare este calculată prin înmulțirea datelor din tabel în unități volumetrice cu volumul calculat al fundației.

Armatura și firul de tricotat în bază

Diagrama adâncimii de așezare a fundației benzii.

Pentru a spori caracteristicile unei soluții de beton, este armată cu tije metalice. Înainte de a calcula cantitatea de armare, este necesar să se determine clasa și diametrul barelor. Depinde de tipul de fundație și de calitatea solului de pe amplasament.

Pentru construcția de plăci ridicate pe soluri slabe sub casă din materiale grele, se aleg fitinguri cu grosimea de 14-16 mm, pentru clădirile ușoare se utilizează fitinguri cu o secțiune de 10 cm.

Realizând întărirea plăcii, tijele sunt așezate la fiecare 20 cm, prin urmare, pe de o parte trebuie să fie așezate 41 de bucăți.

8 / 0,2 = 40 buc. + 1pc = 41 de baruri.

Aceeași sumă este pusă pe de altă parte, trebuie doar să împachetați 82 de bucăți. Placa este ranforsată la partea superioară și inferioară, prin urmare numărul de bare este mărit la 164 bucăți. În lungime, acestea sunt 6-11,7 m. Barele scurte sunt așezate suprapuse, tăiate lung la lungimea dorită.

Baruri metrice pentru centurile orizontale: 164 × 6 = 984 m.

Pentru legarea cuștii de armare, barele verticale sunt instalate la fiecare punct de intersecție a ochiului orizontal.

Numărul de intersecții: 41 × 41 = 1681 buc.

Tabelul compoziției betonului.

Înălțimea barelor este de 10 cm, deoarece este obișnuit să se așeze țesătura orizontală a armăturii în tălpi de 5 cm de ambele părți ale bazei. Acest lucru se face astfel încât fitingurile metalice să nu pătrundă din beton și să nu corodeze.

Pentru conexiunile verticale necesare: 0.1 × 1681 = armătură 168.1 m.

Consumul total de armare: 984 + 168,1 = 1152,1 m.

Cusca de armare este fixată cu fascicule cu un fir de tricotat. Rețelele se execută la intersecția armăturii verticale cu tije orizontale ale ambelor grătare.

Totalul acestor pachete ar trebui să fie: 1681 × 2 = 3362 buc.

De regulă, 30 cm de sârmă sunt cheltuite pe un pachet, prin urmare, consumul total de materiale va fi:

0,3 × 3362 = 1008,6 m.

Stratul de rigidizare realizează o secțiune de armare cu 10-12 mm. Pentru o construcție cu lățimea de 40 cm, armarea este așezată longitudinal în 2 bucăți. deasupra și dedesubt.

Proporția masei de beton.

Exemplu: o bază de banda sub clădire cu un perete interior de rulare cu dimensiunile de 8 × 8 m, dimensiunile fundației: lățimea 40 cm, înălțimea 70 cm.

Lungimea benzii va fi: 40 m.

Necesitatea elementelor cuțite de armătură longitudinală: 40 × 4 = 160 m.

Elementele de cadru transversale și verticale sunt realizate din armături netede cu o grosime de 6 mm, fiind instalate după 0,5 m. Cu o lățime de bandă de 40 cm și o înălțime de 70 cm, luând în considerare indentarea, este necesară o armătură netedă de 1,8 m.

Conexiunile vor fi: 40 / 0,5 = 80 + 1 = 81 buc.

Cantitatea necesară de armare netedă: 1,8 × 81 = 145,8 m.

Calculați cât de mult este necesar firul de tricotat:

Bazele coloanelor sunt armate cu tije de 10 mm grosime. Elementele de metal ondulat sunt instalate pe verticală cu 2-4 bucăți și de cele netede așezate orizontal. Elementele verticale sunt egale cu înălțimea stâlpului. Ele sunt situate la o distanță de 10 cm unul față de celălalt.

Exemplu: stâlpi 40 buc., Diametrul stalpului 20 cm, înălțimea stâlpului 2 m, numărul tijelor în stâlp - 4 buc.

Suport armat pe stâlp necesar: 2 × 4 = 8 m.

Nevoia de accesorii fiabile pentru fiecare conexiune:

Suma necesară de armare:

 1. nervuri - 40 × 8 = 320 m.
 2. netedă - 40 × 1,6 = 64 m.

Pentru 1 pilon aveți nevoie de: 0,3 × 4 × 4 = 4,8 m de material de legare. Nevoia pentru întreaga structură: 4,8 × 40 = 144 m.

În plus față de legarea elementelor ramei la betonarea fundațiilor sub clădire, este posibilă îmbinarea armăturii prin sudare.

În prezent, piața construcțiilor are un nou produs - tije de polimer. Avantajele lor:

 • nu sunt susceptibile la coroziune;
 • nu cântăriți structura de fundație;
 • poate fi de orice lungime.

Pentru cuștile de armare sunt utilizate fitinguri din clasele A-I și A-III. Clasa A-I este confecționată din metal neted, clasa A-III este realizată din metal cu o suprafață ondulată.

Calculator online pentru calcularea nevoii de ciment pentru fundație

Vă aducem la cunoștință un calculator online pentru calcularea cimentului, a nisipului, a pietrișului și a apei pentru fundații de benzi, țigle sau piloți.

După calcul puteți stabili următoarele date:

 • Volumul fundației.
 • Zona de bază.
 • Raportul dintre ciment, nisip și pietriș în beton.
 • Cât de mult este necesar un metru cub de beton: ciment (kg), nisip (kg), pietriș (kg), apă (litri).
 • Câte materiale sunt necesare pentru întreaga fundație: ciment (kg), nisip (kg), pietriș (kg), apă (litri).
 • Cati metri cubi de placi sunt necesari pentru cofraje.

Înainte de calcul, vă recomandăm să citiți instrucțiunile.

Instalarea suportului pentru casa este cea mai importantă operațiune, care determină durabilitatea acesteia. Particularitatea construcției obiectului este aceea că trebuie turnată într-o singură etapă, deci este important nu doar să se calculeze cimentul pe fundație cu un calculator, nu numai din punct de vedere al optimizării costurilor, ci și din cel tehnologic. Calitatea muncii privind formarea documentelor de proiectare și de estimare determină în mare măsură eficiența construcției.

Înainte de a calcula fracțiunea de masă de nisip din beton, trebuie să determinați necesitatea acesteia. Fundațiile vin în forme diferite, dar cea mai populară este banda în formă de "T" inversat, cu o bază de susținere. Să presupunem că forma de proiectare în această formă are o lățime de 70 de centimetri pe planul suportului. Grosimea părții de susținere este de 30 de centimetri.

Înălțimea suportului pentru proiect este de 1 metru. În acest caz, secțiunea transversală a părții de sprijin poate fi de 50 de centimetri, ceea ce este suficient pentru a instala o casă cu două etaje. În plus, împreună cu partea perimetrală, trebuie să completați toate pereții din interiorul clădirii și să le sprijiniți sub cuptor sau vatră.

În mod alternativ, trebuie să numărați numărul de umpleri pentru fiecare dintre aceste elemente și să rezumați rezultatele, ținând cont de necesitatea de a construi simultan întreaga bază de sprijin ca întreg. Apoi, trebuie să efectuați un calcul al volumului de componente pentru pregătirea betonului, a cărui marcă trebuie să respecte documentația de proiectare.

Raportul cel mai frecvent utilizat pentru realizarea betonului este 1: 3: 5 sau 1: 4: 4 (ciment Portland / nisip / piatră sfărâmată), dar aceste rapoarte nu iau în considerare nici conținutul de umiditate, nici fracțiunea componentelor. Calitatea produsului rezultat depinde de aceste date. Pentru a obține un raport mai precis, puteți folosi tabelele tematice de pe Internet, care includ date mai exacte, dar de asemenea nu garantează calitatea betonului.

Internetul oferă numeroase calculatoare care ajută la calcularea cu exactitate a cantității de ciment și nisip pe fundația casei, în conformitate cu proiectul. Baza de calcul este informația despre gradul de proiectare al betonului. Pentru a obține rezultatul, sunt luate în considerare următoarele date:

 • lățimea suportului de beton;
 • adâncimea părții subterane;
 • înălțimea subsolului;
 • lungimea suportului benzii de sprijin în ceea ce privește compartimentele.

Calculatoarele online mai avansate furnizează informații suplimentare despre nevoia de materiale conexe, cum ar fi:

 • Calculul numărului de bare ale supapei din diferite materiale.
 • Lungimea totală și marca de sârmă de tricotat.
 • Materiale recomandate și cantitatea lor, pentru fabricarea cofrajului pe baza configurației de proiectare.

Astfel de calculatoare sunt bune pentru calcularea inițială a costului de ciment și alte materiale la fabricarea fundației. Cu toate acestea, acordați atenție celeilalte părți ale problemei. Este necesar să se plaseze câteva zeci de metri cubi de beton, care trebuie pregătiți și turnați într-o singură treaptă.
Când se pune, trebuie să utilizați echipament de vibrații specializat pentru a sigila soluția. Nevoia de a folosi instrumente pentru a controla suprafața orizontală de susținere. În pregătirea pentru turnare, este necesar să se aranjeze un strat de drenare de nisip și pietriș, care trebuie, de asemenea, să fie bine etanșat cu plăci vibratoare.

Având în vedere complexitatea ridicată a activităților pregătitoare, de la tranșarea săpăturilor pentru fundație, precum și termenele scurte pentru umplerea fundației, ar trebui luată în considerare opțiunea de organizare a unui contract. În acest caz, toate lucrările vor fi efectuate de profesioniști, care dețin întregul complex de echipamente, competențe profesionale și tehnologii.