Calculator online pentru calcularea mărimii, a armăturii și a cantității de fundație din benzi monolitice din beton.

Atât în ​​industrie cât și în construcții individuale, banda armată este considerată cea mai fiabilă bază. Aceasta este o fundație de beton, care se formează într-un șanț de o anumită adâncime și lățime, întărită cu un cadru metalic și apoi turnată cu mortar. Orice fundație se confruntă cu tot felul de sarcini - tracțiune și compresiune, îndoire și rupere, astfel încât aceste structuri sunt supuse unor cerințe stricte pentru diferiți parametri, descriși în GOST și SNiP corespunzătoare. Deoarece există multe cerințe, amintirea lor nu este

Lista documentelor de bază pentru construcția bazelor armate

Schema de armare și tehnologia de construcție a fundației

Armarea formei concrete a bazei este realizată pe două niveluri - rândurile superioare și inferioare ale armăturii cu armătură transversală și longitudinală cu tije suplimentare. Pentru formarea unei cuști de armare durabile dar flexibile se folosesc tije de armare din categoria A III - un profil din oțel cu secțiune circulară Ø 10-16 mm, având două nervuri longitudinale de rigidizare și fețe transversale turnate într-o spirală.

Cu o înălțime totală a bazei ≥ 0,15 m, este necesar să se încorporeze tije de armare verticale în cadru, care se realizează prin metoda de legare folosind un fir de tricot moale (SNiP 52-01-2003 și SP 52-101-2003). Pentru armarea verticală a cadrului, se folosește armarea din clasa A I - acestea sunt armături netede Ø 6-8 mm. Pentru a compensa sarcinile longitudinale în corpul fundației benzii de beton, cadrul este întărit prin armare transversală, care împiedică formarea de micro-crăpături și fixează straturile longitudinale ale cadrului de armare a bazei unul cu celălalt.

Calculator online pentru calcularea armăturilor

În conformitate cu SNiP de mai sus, armarea verticală și transversală este conectată într-o singură structură cu cleme din oțel, distanța dintre care se observă la 3/8 din înălțimea fundației benzii și ar trebui să fie ≥ 0,25 m.

De asemenea, cadrul de armare în conformitate cu fundațiile benzii nu trebuie asamblat din tije deteriorate sau ruginite - armarea trebuie să fie plată și tăiată la dimensiunile calculate. Tijele de armare separate sunt, de asemenea, interconectate prin intermediul unui fir de țesut moale sau recuperat și un cârlig de croșetat. Este permisă utilizarea echipamentelor de sudură numai pentru conectarea tijelor cu marikovka "C".

Rigbon Armor

Normele de legare a cuștii de armare trebuie respectate cu strictețe, altfel nu va fi posibil să se obțină rigiditatea necesară a cuștii. Legarea colțurilor și îmbinărilor cadrului previne efectele dăunătoare ale încărcăturilor locale asupra fundației. Pentru barele de colț se folosesc tije de armare din clasa A III. Principalele recomandări la conectarea colțurilor cadrului armo:

 1. Tija trebuie să fie îndoită în așa fel încât unul ei capăt să intre în peretele de bază, celălalt capăt intră pe peretele opus;
 2. Pentru a lansa bara de armare la peretele opus ar trebui să aibă o lungime de patruzeci de diametre de tija;
 3. Nu este permisă folosirea unei legături simple a intersecțiilor de armare fără armare cu segmente suplimentare de verticale și transversale de armare;
 4. Cu lungimea tijei, care nu permite să se îndoaie de peretele opus al fundației, armarea este conectată prin profile metalice în formă de L;
 5. Pasul dintre clemele de conectare este ales de două ori mai scurt decât în ​​bandă.
Formă de legare cu șnur

Turnarea betonului într-o șanț

Cerințele pentru turnarea unei soluții concrete în fundație sunt prezentate în multe documente - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 și altele. Soluția este turnată într-un șanț limitat de cofraje, strat-cu-strat, cu o grosime de 0,20-0,25 m. Aplicarea soluției se face într-o singură direcție, dar cu o lățime mare a benzii, straturile înclinate pot fi turnate sub un unghi de ≤ 30 °.

Extras din SNiP

Curățați suprafața de beton din pelicultura de ciment cu o perie metalică (cu rezistență la beton ≥ 1,5 MPa), frezare (cu rezistență la beton ≥ 5 MPa), sablare (cu rezistență la beton ≥ 5 MPa) sau spălare cu jet de apă ). Metoda cea mai ieftină este curățarea apei, iar acest element afectează și costul total al benzii.

Cusătura de lucru la rece este amplasată în corpul de bază nu numai pe orizontală, dar și pe verticală și perpendiculară pe axele grinzilor, pereților, coloanelor și plăcilor. Cusătura de lucru este tăiată cu un scut de plăci sau placaj, iar pentru trecerea liberă a armăturii în ea, găurile sunt realizate din diametrul adecvat pentru barele cadrului.

Înainte de turnarea bazei panglicii, așteptați un anumit timp pentru a ajunge la rezistența betonului în stratul anterior de cel puțin 1,5 MPa. Primele 3-5 zile stratul necorespunzător protejează de precipitații și de lumina soarelui, îngheț sau căldură. Defecțiunile mecanice la beton în această perioadă sunt, de asemenea, inacceptabile, până când rezistența betonului crește la 1,5 MPa.

Dispoziții generale ale SNiP în proiectarea fundațiilor

Calculator de greutate a armăturii

Cum se testează rezistența betonului

Rezistența materialelor este capacitatea de a rezista influențelor distructive sub influența stresului intern al unui material care apare sub presiunea forțelor exterioare sau datorită altor factori (contracție, umiditate, temperatură etc.).

Proprietățile de rezistență ale unui material sunt calculate prin mai multe metode:

 1. Metoda specimenului standard;
 2. Metoda de cercetare a miezului forat;
 3. Metoda de testare nedistructivă, care este considerată cea mai ieftină și cea mai eficientă.
Verificarea rezistenței betonului

Calcularea materialelor

Numărul și greutatea barelor de armare, care vor fi necesare pentru proiectarea cadrului de armare, se calculează pe baza dimensiunilor benzii de fundație. Cu o lățime de bandă de 0,4 m, se recomandă utilizarea a patru tije longitudinale - două în partea de sus și de jos. De exemplu, puteți lua în considerare formarea cadrului 6 x 6 m pentru baza benzii casei.

Cu o instalare cu patru straturi, va fi necesară o armătură de 24 m pe rând, pentru întregul cadru - 96 m. Tije de armare netedă și transversală netedă pentru fundația benzii cu o lățime de 30 cm și o înălțime de 190 cm: pentru fiecare punct de intersecție al tijelor la un pas de 0,05 m de la partea superioară a fundației (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Distanța dintre clemele de oțel este de 50 cm, numărul clemelor: 24 / 0,5 + 1 = 49 unități.

Fundația de bandă monolitică este formată sub formă de dreptunghi sau pătrat. Cusca de armare este formată ca urmare a mai multor operațiuni succesive:

 1. Partea inferioară a șanțului este stivuită intermitent cu cărămizi de o înălțime de cărămidă mare, astfel încât spațiul dintre rama și fundul fundației poate fi umplut cu mortar;
 2. Se execută un șablon sub rafturile cuștii de armare, de-a lungul cărora sunt tăiate secțiuni ale armăturii de dimensiunea dorită;
 3. Pe stratul de cărămidă puneți tijele longitudinale ale cadrului de armare. Dacă tijele sunt scurte, ele sunt asociate cu o suprapunere de ≥ 0,2 m;
 4. Tijele orizontale orizontale sunt conectate în cadru cu armătură longitudinală cu o treaptă de 0,5 m;
 5. La colțurile celulelor de armare, barele verticale netede sunt legate cu 10 cm mai scurte decât înălțimea bazei;
 6. Armarea longitudinală este atașată barelor verticale;
 7. Colțurile, obținute ca rezultat al acestor operații, sunt legate de barele transversale superioare.
Umplerea bazei cu beton

Cerințele SNiP

În ceea ce privește construcția unei fundații tip bandă: există un document SNiP 52-01-2003 care reglează distanțele dintre barele cadrului, în special pasul dintre marginile orizontale ale armăturii și pasul dintre barele transversale. Această distanță depinde de:

 1. Diametrul barei;
 2. Fracții de agregate de beton;
 3. Orientarea cadrului în raport cu betonarea;
 4. Metoda de turnare a soluției în cofraje;
 5. Tipul soluției de compactare.

Cerințele stabilesc că pasul armăturii longitudinale este reglat ca H = ≤ 40 cm și ≥ 25 cm. Distanța dintre barele transversale ale armăturii este definită ca 1/2 din înălțimea secțiunii benzii, dar nu mai mare de 0,3 m.

Diametrul armăturii depinde de materialul total al armăturii longitudinale a fundației și se presupune ≥ 0,1% din suprafața secțiunii transversale a benzii. În practică, aceasta înseamnă că pentru o bază din beton cu o înălțime de 100 cm și o lățime a benzii de 50 cm, suprafața secțiunii transversale va fi de 500 mm2.

Dimensiunile benzii de bază conform SNiP

MZLF (fundație superficială) diferă de înălțimea încastrată a benzii de beton, așezată atât de adânc în fundație, încât sunt așezate o structură mai dezvoltată a cadrului, pereții laterali de beton și baza. Datorită profunzimii unei astfel de fundații, există recomandări din partea profesioniștilor: pentru panglici cu o adâncime de ≤ 1 m, numai fundamentul fundației este întărit, iar cochilia și fundul sunt de asemenea consolidate în fundații adânci submersate.

Armarea suplimentară a cuștii de armare în MZLF se realizează prin întărirea ochiului de plasă de 4 mm cu o dimensiune a celulei de 10 x 10 cm. Orice tip de armătură mărește considerabil rezistența și rigiditatea structurii și mărește rezistența la sarcină laterală și compresivă a părții suport a benzii.

Metoda de consolidare a bazei de beton în sine nu este dificilă, și se poate face independent, ceea ce nu numai că va consolida fundația casei, dar va realiza, de asemenea, o reducere semnificativă a costurilor de construcție.

Cum se determină adâncimea fundației

La etapele inițiale ale proiectării, se determină adâncimea de așezare a fundului benzii, tipul și aranjamentul acestuia. Aceste date sunt necesare pentru calculele suplimentare ale fundației benzii pentru sarcini statice și dinamice. Acest lucru ia în considerare factori precum: adâncimea înghețului sezonier, nivelul static al apelor subterane, clasa structurii, seismicitatea zonei, geologia solurilor.

În urma recomandărilor societății mixte, cerințele relevante ale GOST, proiectele individuale sunt create pentru obiecte individuale. Cunoașterea acestor prevederi este necesară pentru fiecare dezvoltator care este configurat să realizeze independent etapele de construcție de la crearea proiectului până la punerea în funcțiune a obiectului.

Factorii care afectează adâncimea fundațiilor

Înainte de începerea construcției instalației, efectuați un proiect pe baza căruia se vor realiza lucrările de construcție și instalare, conectarea la rețelele de comunicații existente. Pe baza acestui document, după înregistrare, colectarea semnăturilor de la organizațiile de control, se emite un permis de construcție.

Este important! Nu începeți lucrul înainte de a obține permisiunea pentru construcția individuală.

Proiectarea fundației de bandă, definirea penetrării ei se face ținând cont de influența următorilor factori:

 1. Adâncimea înghețului sezonier sub solul care stă la baza acestuia.
 2. Nivelul apei subterane, apa de inundație.
 3. Compoziția și apariția solurilor, proprietățile lor, capacitatea de transport.
 4. Clasa de responsabilitate, durabilitate, structura capitalului.
 5. Sarcina transmisă fundației benzii din greutatea clădirii.
 6. Clădiri din apropiere.
 7. Seismicitatea zonei.
 8. Cerințe ecologice și sanitare.
 9. Economic fezabilitate în alegerea opțiunilor.

Adâncimea înghețului, metode de determinare

La determinarea adâncimii piciorului fundației, un rol important îl joacă determinarea corectă a adâncimii normale de îngheț pentru o anumită zonă de construcție. Organizațiile de proiectare, pentru a facilita calculele, utilizează o hartă cu linii izotermice izolate sau un tabel în care valorile penetrării normalizate a înghețului sunt indicate pentru orașele și regiunile mari din Rusia.

Adâncimea de reglare a degerăturilor în zona de construcție a fundației benzii poate fi calculată independent folosind formula empirică (5.3 SP 22.13330.2016) pentru zone cu penetrare de îngheț de 50 de ani), gradul de responsabilitate, capital (GOST 27751). Joacă un rol important în design:

 • nici un sol mai înalt care să poată suporta sarcina calculată;
 • necesitatea unui dispozitiv de subsol pentru comunicații de cabluri;
 • găsirea unui număr de obiecte mari care pot schimba locația și proprietățile solurilor în timpul operației;
 • seismicitate crescută.

Legarea acestor clădiri se face pe baza unor calcule inginerești profunde, ținând seama de regulile și cerințele SP 22.1330.2016, prin utilizarea măsurilor necesare pentru protejarea fundației împotriva apei, a apelor subterane și a apelor de inundații.

Tipuri de protecție aplicabile:

 • încălzirea care permite menținerea temperaturii bazei și prevenirea înghețării;
 • drenaj la baza tălpii prin conducte perforate pentru îndepărtarea apei subterane și a apei topite;
 • cofraje fixe;
 • suprafața orb izolată a lățimii estimate;
 • Izolarea subsolului;
 • consolidarea solului prin injectarea de mortar de ciment dacă este necesar.

Fundații puțin adânci, plăci solide

Fundamentele de mică adâncime sunt utilizate pentru clădirile din categoriile 2 și 3 atunci când adâncimea penetrării înghețului este scăzută și nu este atât de posibil din punct de vedere economic să se adâncească talpa. A doua opțiune este adâncimea înghețului sezonier sub nivelul apei subterane.

În același timp, geologia solurilor de pe amplasament ar trebui să permită o capacitate naturală de a purta o fundație adânc încastrată.

Aranjamentul fundației unei plăci solide conform SP 50-101-2004.

Aranjamentul trebuie să includă scurgerea, izolarea suprafeței orb, impermeabilizarea fiabilă. Uneori este prevăzută în avans în proiect pentru a întări solurile subiacente prin injectarea de mortar de ciment, instalând grămezi pentru a menține fundația în creștere în caz de umflare.

Aceste măsuri sunt destul de eficiente, vă permit să garantați durabilitatea fundației la 50 de ani. Calcularea fundației piciorului este efectuată ținând cont de geologia distribuției straturilor de sol pe amplasament.

Lățimea fundației depinde de capacitatea portantă a solului pe care se sprijină și de grosimea cărămizii sau a peretelui blocului din cadrul clădirii, calculată pe baza pierderilor de căldură pentru o anumită zonă climatică dată.

Este recomandat să se construiască o fundație monolit de tip slab în orașe și regiuni dens construite, de exemplu, la Moscova, unde abilitatea de a săpa sapa profundă este limitată. La respectarea tehnologiei de construcție, baza plăcii este considerată mai fiabilă decât alte baze.

Calculul se efectuează în conformitate cu prevederile societății mixte 50-101-2004, este dificil pentru un non-specialist, avantajos pentru costurile economice, timpul de construcție.

Informații mai detaliate pe această temă:

Cum de a calcula corect fundația banda - un exemplu specific

Calculul fundației banda este alcătuit din două etape principale - colectarea încărcăturilor și determinarea capacității portante a solului. Raportul dintre sarcina pe fundație și capacitatea portantă a solului determină lățimea necesară a benzii.

Grosimea părții de perete este luată în funcție de structura pereților exteriori. Armarea este de obicei atribuită constructiv (de la patru tije F10mm pentru un bloc de gaz cu o singură etapă / cadru și până la șase tije longitudinale F12mm pentru clădiri din cărămidă în două etaje cu mansardă). Calculul diametrelor și al barelor de armare se efectuează numai pentru condițiile geologice complexe.

Marea majoritate a calculatoarelor de fundație on-line vă permit doar să determinați cantitatea necesară de beton, armătură și cofraje cu parametrii de bază cunoscuți ai fundației. Puțini calculatori se pot lăuda cu colectarea încărcăturilor și / sau determinarea capacității de transport a solului. Din păcate, algoritmii unor astfel de calculatoare nu sunt întotdeauna cunoscuți, iar interfețele sunt adesea incomprehensibile.

Rezultatul exact poate fi obținut utilizând metoda de calcul stabilită în codurile și reglementările clădirilor. De exemplu, SP 20.13330.2011 "Încărcături și Impacturi", SP 22.13330.2011 "Bazele clădirilor și structurilor". Cu ajutorul primului document vom colecta încărcăturile, cel de-al doilea - pentru a determina capacitatea portantă a solului. Aceste seturi de reguli sunt edițiile actualizate (actualizate) ale vechilor SNiP-uri sovietice.

Încărcarea încărcăturii

Colectarea încărcăturilor se efectuează prin însumarea fiecărui tip (permanent, pe termen lung, pe termen scurt) cu înmulțirea cu zona de marfă. Aceasta ține cont de factorii de siguranță pentru sarcină.

Valorile factorilor de siguranță pentru încărcătură conform SP 20.13330.2011.

Valorile standard ale sarcinilor utile în funcție de scopul spațiilor în conformitate cu SP 20.13330.2011.

Pentru sarcini constante includ propriile structuri de greutate. Pentru termen lung - ponderea partițiilor fără rulmenți (aplicată construcțiilor private). Încărcăturile pe termen scurt sunt mobilier, oameni, zăpadă. Încărcarea vântului poate fi neglijată, dacă nu vorbim despre construirea unei case înalte cu dimensiuni înguste în plan. Împărțirea încărcăturilor în cele permanente / temporare este necesară pentru lucrul cu combinații, care pentru clădirile private simple pot fi neglijate, însumând toate încărcăturile fără factorii de reducere ai combinației.

În centrul său, colectarea de sarcini este o serie de operații aritmetice. Dimensiunile structurilor sunt înmulțite cu greutatea volumului (densitatea), factorul de siguranță pentru sarcină. Încărcăturile distribuite uniform (util, zăpadă, greutatea structurilor orizontale) formează reacțiile de sprijin pe structurile de bază proporțional cu zona de încărcare.

Colectarea de sarcini vom examina prin exemplul unei case particulare de 10x10, un etaj cu mansarda, peretii blocului de gaze D400 cu grosimea de 400mm, acoperișul este duo-pitch simetric, plafonul de dale prefabricate din beton.

Schema spațiului de încărcare pentru pereții portanți în nivelul de suprapunere al primului etaj (în plan.

Schema spațiului de încărcare pentru pereții portanți în nivelul acoperișului (în secțiunea.

Unele dificultăți sunt colectarea încărcăturii de zăpadă. Chiar și pentru un acoperiș simplu, conform SP 20.13330.2011, ar trebui avute în vedere trei opțiuni de încărcare:

Schema încărcărilor de zăpadă pe acoperiș.

Opțiunea 1 consideră căderea uniformă a zăpezii, opțiunea 2 nu este simetrică, opțiunea 3 - formarea unui sac de zăpadă. Pentru a simplifica calculul și a forma un anumit stoc al capacității portante a fundațiilor (mai ales că este necesar pentru un calcul aproximativ), putem lua coeficientul maxim de 1,4 pentru întregul acoperiș.

Rezultatul final pentru colectarea sarcinilor pe fundația benzii trebuie să fie o sarcină distribuită liniar (încărcare liniară de-a lungul pereților) care acționează la nivelul bazei fundației pe sol.

Tabelul colectării încărcăturilor uniform distribuite

Total: 1076 kg / m2

Valoarea standard a sarcinii de zăpadă depinde de regiunea de construcție. Acesta poate fi determinat prin cererea "J" JV 20.13330.2011. Greutatea proprie a acoperișului, a grinzilor, a plăcilor de podea și a pereților despărțitori este luată, de exemplu, aproximativ. Aceste valori trebuie să fie determinate prin calcularea directă a greutății unui anumit construct sau o definiție aproximativă în literatura de referință (sau în orice motor de căutare la cerere "greutate netă xxx", unde xxx este numele materialului / structurii).

Luați în considerare un zid de-a lungul axei "B". Lățimea zonei de încărcare este de 5200 mm, adică de 5,2 metri. Înmulțiți 1076kg / m2 * 5.2m = 5595kg / m.

Dar nu aceasta este întreaga sarcină. Este necesar să vă adăugați propria greutate a peretelui (părțile supraterane și subterane), baza fundației (aproximativ lățimea sa poate fi luată la 60 cm) și greutatea solului pe marginile fundației.

De exemplu, luați înălțimea părții subterane a peretelui de beton în 1m, cu grosimea de 0,4m. Greutatea în vrac a betonului nearmat este de 2400 kg / m3, coeficientul de fiabilitate pentru o sarcină de 1,1: 0,4m * 2400kg / m3 * 1m * 1,1 = 1056kg / m.

În exemplul de mai sus, vom lua partea superioară a peretelui, egală cu 2,7 m de la betonul gazos D400 (400 kg / m3), cu aceeași grosime: 0,4m * 400kg / m3 * 2,7m * 1,1 = 475kg / m.

Lățimea tălpii este adoptată convențional la 600 mm, minus peretele de 400 mm, obținem înălțimile totale de 200 mm. Se presupune că densitatea pământului de umplutură este de 1650 kg / m3 cu un coeficient de 1,15 (înălțimea grosimii este definită ca 1 m a părții subterane a peretelui minus grosimea pardoselii parterului, să fie 0,8 m în total): 0,2 m ** 1650 kg / m3 * 0, 8m * 1,15 = 304kg / m.

Rămâne să se determine greutatea tălpii însăși cu înălțimea obișnuită (grosime) de 300 mm și greutatea betonului armat 2500 kg / m3: 0,3m * 0,6m * 2500kg / m3 * 1,1 = 495kg / m.

Rezumăm toate aceste încărcări: 5595 + 1056 + 475 + 304 + 495 = 7925 kg / m.

Informații detaliate privind încărcările, coeficienții și alte complicații sunt date în SP 20.13330.2011.

Calcularea capacității portante a solului

Pentru a calcula capacitatea portantă a solului, vor fi necesare caracteristicile fizico-mecanice ale elementelor inginero-geologice (IGE), care formează masa solului de pe șantier. Aceste date sunt preluate din raportul privind studiile de inginerie și geologică. Plata unui astfel de raport se plătește adesea, cu deosebită atenție pentru condițiile nefavorabile ale solului.

Presiunea medie sub baza fundației nu trebuie să depășească rezistența calculată a bazei, determinată de formula:

Formula pentru determinarea rezistenței de proiectare a bazei solului.

Pentru această formulă, există o serie de restricții privind adâncimea fundației fundațiilor, dimensiunile acestora etc. Informații mai detaliate sunt furnizate în secțiunea 5 SP 22.13330.2011. Subliniem încă o dată că este necesar un raport privind sondajele de inginerie și geologică pentru aplicarea acestei metode de calcul.

În alte cazuri, cu un anumit grad de aproximare, puteți utiliza valorile medii în funcție de tipurile de IGE (argilă de nisip, lut, lut, etc.) din SP 22.133330.2011:

Rezistența calculată a solurilor grosiere.

Rezistența calculată a solurilor nisipoase.

Rezistența calculată a solurilor argiloase.

Rezistența calculată a solurilor argiloase.

Rezistențele calculate ale nisipului măcinat.

Rezistența calculată a solurilor grosiere eluvială.

Rezistența calculată a nisipurilor eluvial.

Rezistența calculată a solurilor de argilă eluvială.

Rezistența calculată a solurilor vrac.

În cadrul exemplului, să precizăm pământul argilos cu un factor de porozitate de 0,7, cu un număr de plasticitate de 0,5 - dacă este interpolat, acesta va da R = 215 kPa sau 2,15 kg / cm2. Este foarte dificil să determinăm independent numărul porozității și plasticității, pentru o estimare brută merită să plătiți cel puțin un eșantion de sol din fundul șanțului de către un specialist al laboratorului care efectuează cercetarea. În general, pentru solurile cu argilă (cel mai comun tip), cu cât este mai mare umiditatea, cu atât este mai mare numărul de plasticitate. Cu cât este mai compactă solul, cu atât este mai mare coeficientul de porozitate.

Determinarea lățimii necesare a tălpii ("pernei") a fundației benzii

Lățimea necesară a tălpii este determinată de raportul dintre rezistența de proiectare a bazei și sarcina distribuită liniar.

Anterior, am determinat sarcina liniară care acționa la nivelul bazei fundației - 7925 kg / m. Rezistența acceptată a solului a fost de 2,15 kg / cm2. Dăm sarcina în aceleași unități de măsură (metri în centimetri): 7925 kg / m = 79,25 kg / cm.

Lățimea suportului benzii va fi: (79,25 kg / cm) / (2,15 kg / cm2) = 36,86 cm.

Lățimea fundației este de obicei luată ca un multiplu de 10 cm, adică rotunjită până la 40 cm. Lățimea rezultată a fundației este tipică pentru casele de lumină construite pe soluri destul de dense de lut. Cu toate acestea, din motive constructive, în unele cazuri fundația este extinsă. De exemplu, peretele se va confrunta cu cărămizi de fațadă cu izolație de 50 mm grosime. Grosimea necesară a părții de subsol a peretelui va fi de 40 cm de beton aerat + 12 cm de căptușeală + 5 cm de izolație = 57 cm. Zidăria din beton zidită pe 3-5 cm poate fi "agățată" pe marginea interioară a peretelui, ceea ce va reduce grosimea subsolului peretelui. Lățimea tălpii nu trebuie să fie mai mică decât această grosime.

Fundația Draft

O altă valoare rigid normalizată la calcularea piciorului benzii este pescajul său. Se determină prin metoda sumării elementare, pentru care vor fi din nou necesare datele din raportul privind sondajele inginerico-geologice.

Formula pentru determinarea valorii medii a precipitațiilor conform schemei unui strat deformabil liniar (Anexa D SP 22.13330.2011).

Schema de aplicare a tehnicii de strat deformabil liniar.

Pe baza experienței de construcție și proiectare, se știe că pentru condițiile geotehnice caracteristice pentru absența solurilor cu un modul de rezistență mai mic de 10 MPa, straturi subțiri slabe, EGE macroporos, un număr de soluri specifice, adică, în condiții relativ favorabile, calcularea precipitațiilor fundație după calculul capacității portante. Stocul pescajului calculat în raport cu valoarea maximă admisă este de obicei obținut de mai multe ori. Pentru condiții geologice mai complexe, calculul și proiectarea fundațiilor ar trebui să fie efectuate de către un specialist calificat după efectuarea anchetelor de inginerie.

concluzie

Calcularea suportului de bandă se realizează în conformitate cu codurile și regulile de construcție aplicabile, în primul rând SP 22.13330.2011. Calculul exact al fundației pentru capacitatea de rulare și precipitațiile sale este imposibil fără un raport privind sondajele geologice de inginerie.

În mod aproximativ, lățimea necesară a fundației benzii poate fi determinată pe baza indicatorilor medii ai capacității de încărcare a diferitelor tipuri de sol, date în SP 22.13330.2011. Calcularea precipitațiilor nu indică de obicei condiții geologice simple, omogene în cadrul construcției "private" (clădiri ușoare de înălțime redusă).

Decizia privind calcularea independentă, aproximativă și necalificată a lățimii tălpii fundației de către proprietarul viitoarei structuri într-un mod incontestabil plasează toată responsabilitatea pe care o are asupra sa.

Fezabilitatea utilizării calculatoarelor online ridică îndoieli rezonabile. Rezultatul corect poate fi obținut utilizând metodele de calcul prezentate în norme și cărți de referință. Calculatoarele terminate sunt cel mai bine utilizate pentru a calcula cantitatea necesară de materiale și nu pentru a determina lățimea bazei fundației.

Calculul exact al fundației de bandă nu este atât de simplu și necesită disponibilitatea datelor privind solurile pe care se bazează, sub forma unui raport privind anchetele geologice de inginerie. Ordinea și plata anchetelor, precum și calculul dureros vor face să se plătească o fundație bine calculată, care nu va cheltui bani în plus, dar care va rezista sarcinilor corespunzătoare și nu va duce la dezvoltarea unor deformări inacceptabile ale clădirii.

Cum se face o fundație de panglică sub casă - ne uităm la SNiP. Fundații de benzi de basculare

Banda de fundație pentru banda: construcția, montarea prin crăpare, sfaturi utile

Bandă este numit un fel de fundație, care este o gamă solidă de beton, sub forma unei benzi care rulează sub toate zidurile de rulment ale clădirii și seamănă cu o bandă inseparabilă.

Se compune din beton armat, turnat în cofrajele finisate pe șantier, sau din blocuri de beton armat, care sunt combinate într-o singură matrice. Tehnologia de construcție a fundației banda este destul de simplă, dar consumă o cantitate decentă de materiale.

Strip de fundație de snip

Acest tip de fundație este construit în clădiri grele, din cărămidă sau din piatră masivă, deoarece este capabil să reziste la sarcini grele fără deformare și pierdere de performanță. De asemenea, această opțiune este perfectă pentru clădirile cu subsol sau subsol, deoarece penetrarea suficientă poate servi ca pereți exteriori.

Sub clădiri masive de piatră, fundația de benzi este de obicei ridicată mai adânc decât nivelul de înghețare a solului, deoarece aproape toate rocile solului, cu excepția rocilor, își măresc volumul în timpul iernii.

În cazul în care fundația este mai mare decât adâncimea de îngheț, aceasta poate conduce după debutul de vreme rece, împreună cu un strat înghețat de sol.

Datele referitoare la adâncimea (sau orizontul) înghețării în toate regiunile și zonele climatice ale Rusiei pot fi găsite în SNiP, care arată parametrii medii pentru fiecare regiune și regiune.

Lățimea fundației este determinată de grosimea pereților și de tipul de sol (pentru moale și loose fundația trebuie să fie ușor mai largă), iar înălțimea - necesitatea prezenței sau absenței subsolului.

Prin urmare, o astfel de fundație poate fi fie la același nivel cu solul, fie pentru a efectua la o anumită înălțime. Depinde mult de materialul folosit în beton, care este determinat și de sol și de încărcătura creată de clădire.

Sarcina determină tipul de fundație: adâncime și puțin adâncă. Prima opțiune este necesară pentru clădirile masive, mai ales dacă acestea se află pe teren moale, iar a doua opțiune este folosită la construcția de garduri, în casele mici, precum și în case din materiale ușoare, blocuri din lemn sau spumă. Indiferent de adâncimea fundației și particularitățile construcției sale, construcția este împărțită în mai multe etape care trebuie efectuate în conformitate cu regulile acceptate ale SNiP.

Etape de construcție a fundației benzii prin ștanțare

Prima etapă - proiectare

Aceasta implică calcularea adâncimii, a lățimii, a materialului fundației, determinarea nivelului de înghețare a solului, a temperaturii sale și a fluidității și a altor parametri importanți.

Fundația banda trebuie să treacă fără nici un fel sub toate zidurile, astfel că dacă clădirea nu este pătrată, forma benzii va fi mai complexă, cu coturi și ramuri.

A doua etapă - marcarea

Apoi urmează marcajul. Pentru a realiza acest lucru, în toate colțurile perimetrului interior și exterior se introduc știfturi, iar între ele se trage linia de pescuit sau cablul de construcție, ceea ce marchează marginile șanțului.

Dacă construcția se află pe o suprafață moale, șanțul trebuie să fie puțin mai lat decât fundația însăși, pentru a crea o pernă de nisip care protejează masivul betonului de deformare atunci când solul se mișcă.

Perna este de obicei de 10 cm și este acoperită cu nisip după ce fundația este pregătită. Prin urmare, în acest caz, cofrajele sunt ridicate la o distanță scurtă de marginea șanțului.

A treia etapă - lucrări de terasament

A treia etapă se referă la săpături, adică în săpăturile unui șanț.

Adâncimea sa trebuie să corespundă adâncimii fundației plus grosimea pernei și a tălpii, adică unde este mai mare cu 30-40 cm. Pentru a face mai ușor să săpați și să nu pierdeți dimensiunea, dacă linia de pescuit sau cablul de pescuit iese, ar trebui să eliminați un mic strat de sol chiar la început pentru a marca granițele și a elimina vegetația.

Când săpătați un șanț, trebuie să luați în considerare și tipul de sol - într-un sol relativ dens și solid, un șanț poate avea pereți verticali. Nisipul și compozițiile similare necesită extinderea acestuia spre partea de sus și o bază mai largă, deoarece pereții se vor destrăma în mod inevitabil.

Prin urmare, în sol liber, șanțul trebuie să fie mai mare și mai adânc decât adâncimea de proiectare, luând în considerare perna și talpa.

A patra etapă - cofrare

Cofrajele se fac în afara matricei de subsol viitoare, adică părțile interioare ale plăcilor trebuie să corespundă lățimii de proiectare. Este construit simplu, prin analogie cu un gard sau scuturi din lemn.

Când se termină cofrarea, se toarnă nisipul umed în fundul șanțului și se înfundă pentru a crea baza pernei. Pietrisul este așezat pe nisip și umplut cu mortar de ciment. Rezultatul este o bază de fundație.

Etapa a cincea - armare

Aceasta este urmată de crearea unei centuri de armare. Foloseste armatura cu diametrul de 8-12 mm si sarma de otel pentru fixarea elementelor individuale.

Tijele verticale trebuie separate de marginile fundației cu 8-10 cm și între ele în toate direcțiile legate de barele de traversare, de asemenea din armătură conectată prin sârmă de oțel.

Rezultatul ar trebui să fie o centură solidă de metal bandajat, care va proteja masivul de beton de împărțirea în mai multe părți sub influența încărcăturii sau a mișcării solului.

A șasea etapă - turnarea betonului

Dacă se realizează la un moment dat, folosind mixere de beton și mixere industriale, pe măsură ce se cofrează cofrajul, betonul trebuie amestecat puțin cu resturi pentru a evita formarea de cavități și bule de aer.

În cazurile de umplere treptată a cofrajului în casă, acest lucru nu este necesar, deoarece betonul se va așeza strâns, în porțiuni mici. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un mixer portabil pentru o jumătate de cub sau cub, de obicei acest lucru este suficient pentru a face fundația pentru o casă medie fără a atrage echipamente grele.

Umplerea fundației este cea mai bună într-un cerc, astfel încât întregul perimetru să crească treptat. În etapa finală, betonul este, de asemenea, egalizat ca o șapă pentru a asigura o așezare mai confortabilă a primului rând de cărămizi sau alte materiale.

Tehnologia pare destul de simplă, singura etapă care poate provoca dificultăți este calculele tehnologice ale profunzimii înghețării și mobilității solului. Dar toate datele și formulele necesare pentru calcule pot fi găsite în SNiP pe fundații și pur și simplu să le înlocuiască valorile.

Shallow Ribbon Foundation

Acest tip de fundație de bandă a fost utilizat pe scară largă în construcții joase, cu construcția de băi cu un singur nivel, case atât din lemn, cât și din diferite tipuri de beton. Diferența sa principală față de fundația benzii este adâncimea locației, adică puțin peste adâncimea înghețării solului.

Aplicați fundul benzii superficiale

Fundamentul monolitic de panglică cu adâncime mică se realizează direct pe șantierul instalației. Principala sa diferență față de prefabricat este că este acoperită cu vopsea de armare, care asigură continuitatea întregii structuri și, în consecință, rezistența și durabilitatea întregii clădiri.

Componentele principale ale fundației de benzi monolitice sunt:

 • planul superior al marginii;
 • planul inferior - talpă;
 • baza;
 • sus sau "cotieră";
 • "Sticlă" sau zonă pentru montarea stâlpilor;
 • impermeabilizare;
 • zone orb;
 • pante.

Panglici superficiale de fundație SNiP

Dimensiunile șanțurilor pentru instalarea fundației depind de tipul de sol și de condițiile structurale, cu toate acestea, adâncimea nu trebuie să depășească 70 cm, în timp ce o pernă din nisip sau pietriș ar trebui instalată sub baza de fundație. Lățimea șanțului este determinată pe baza forței solului, însă, în mod obligatoriu, sinusurile canalului sunt umplute cu sol sau nisip la sfârșitul lucrării.

Atunci când se pregătește un șanț, este necesar să se măsoare sarcina admisibilă și dacă presiunea pentru solurile de curățare superioară depășește norma, adâncimea șanțului trebuie extinsă sau trebuie să se mărească fundul fundației superficiale. Cu toate acestea, având în vedere proporția lățimii și adâncimii șanțului, fundațiile de benzi asigură o construcție stabilă și mai avantajoasă din punct de vedere economic de 2-3 ori și, prin urmare, chiar și cu pământ de piatră, pot și ar trebui să fie utilizate pentru construcția de clădiri cu creștere joasă.

Atunci când armarea trebuie armată la 6-10 cm de marginea de sus a turnării betonului. Conectați tijele de armare necesită fir de tricotat și sudați numai armarea literei C. În plus față de cele de mai sus, SNIP-urile individuale sunt impuse pe distanța dintre barele armăturii și pasul de întărire transversală în timpul fabricării unei fundații de benzi monolitice.

Vezi și:

Cum de a izola o fundație de bandă puțin adâncă

Modul nu mai puțin eficient este izolarea termică, și anume izolarea părții exterioare a fundației cu un material special, care permite structurilor de beton să nu intre în contact cu solul și să nu înghețe. Pentru aceasta, spuma de polistiren se monteaza pe un lipici sau un diblu special, apoi se pune o plafoane de 2 m lățime, iar în colțuri fundația este în plus armată cu un strat de spumă de polistiren. Izolarea fundului superficial al fundației este asigurată de izolarea pardoselii de către penoplex.

Calculul fundațiilor de adâncime superficială Luați în considerare calculul costului fundației pe exemplul construcției unei case de 6 * 8 m.

Opțiunea 1. Dimensiuni globale:

 • secțiunea benzii: 250x1000 (h),
 • perna de nisip: 150 mm,
 • cost pe 1 metru - 4000 de ruble.
Total: (8 + 8 + 6 + 6 + 6 + 6 + 2) x 4000 = 168 000 ruble.

Opțiunea 2. Dimensiuni globale:

 • secțiunea banda: 350x1000 (h),
 • perna de nisip: 200 mm,
 • cost pe 1 metru - 4500 de ruble.
Total: (8 + 8 + 6 + 6 + 6 + 6 + 2) × 4500 = 189 000 de ruble.

Fundație fundație fină cu mâinile tale

Pentru dotarea unei baze de fundație superficială cu propriile mâini, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • Nisip și piatră zdrobită - pentru etanșarea pernei;
 • Plăci, cherestea, șipci, cuie sau șuruburi autoportante - pentru a crea cofraj;
 • Material hidroizolant: asfalt, geotextile, membrana PVC - pentru a acoperi peretii cofrajului;
 • Tije de armare, sârmă de tricotat și suport "ciuperci" - pentru a crea o cușcă de armare;
 • Betonul finit sau, în cazul preparării sale manuale, cimentul M300, nisipul și piatra spartă - pentru a umple banda;
 • Rags, oilcloth - pentru a adăpost betonul în momentul maturării.
De asemenea, aveți grijă de disponibilitatea instrumentelor de construcție necesare:
 • Bayonet și lopeți lopate, găleți și o roată pentru îndepărtarea pământului - vor fi necesare atunci când săpătați un șanț;
 • Hammer, ciocan, șurubelniță - pentru lucrul cu plăci de cofraj;
 • Bulgari și cercuri pe metal - pentru tăierea barelor;
 • Capsator de construcții - pentru instalarea de impermeabilizare pe cofraje;
 • Malaxor de beton;
 • O varietate de unelte mici - ruleta, nivel, cârlig de armare, sârmă tăiată.
Construcția unei fundații de mică adâncime cu mâinile tale - dacă cunoști tehnologia muncii, procesul nu este complicat, dar consumator de timp, așa că pregătește-te că va dura mult timp (aproximativ 2 săptămâni) pentru a construi fundația pentru casă și pentru a-ți rupe mânecile pentru a începe să lucrezi.

Etapele creării unei fundații de bandă puțin adâncă

Aranjarea fundației de mică adâncime începe cu pregătirea platformei de lucru - este necesar să se elimine toată vegetația și resturile de pe teritoriu. Apoi se face nivelarea pământului - trebuie să neteziți toate pantele și neregularitățile, astfel încât locul pe care va fi construit fundația să aibă o suprafață plană.

Fig.: Leveling zona subsolului

Lucrările de fundație directe sunt efectuate în următoarea ordine:

În primul rând, este necesar să se efectueze marcarea designului fundației pe teritoriul desemnat pentru construcție. Trebuie să marcați atât conturul interior cât și cel exterior al benzii. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de decupare armătură, sfoară, pătrat și plumb.

Pentru început, este definit un punct de marcaj - acesta poate fi orice colț exterior al benzii de fundație. Un bolț de întărire este condus în punctul de ghidare și se măsoară distanța până la cel de-al doilea colț al peretelui, al doilea bolț fiind montat. Apoi, se întinde o șir între armătură și, ca rezultat, obțineți primul perete marcat al clădirii.

Cu ajutorul pătratului și a liniei de plumb, se determină punctul extrem al peretelui, perpendicular pe cel deja marcat. Măsurați durata acestuia, conduceți un clic și verificați corectitudinea unghiului drept.

Fig.: Marcarea fundațiilor de bandă puțin adâncă

În mod similar, marcați restul pereților casei și creați un al doilea contur al marcajului de-a lungul perimetrului interior al benzii de fundație.

 • Crăpăturile săpat
La finalizarea marcajului începe săpea un șanț sub fundație. Adâncimea șanțului trebuie să fie cu 20 centimetri mai adâncă decât adâncimea de proiectare a bazei, fiind necesară o adâncire suplimentară pentru aranjarea ulterioară a pernei de compactare. pe care nu o obțineți o grosime uniformă a bazei.

Fig.: Săpat santuri sub fundație

Dacă lucrările se desfășoară în condiții de fluiditate ridicată a solului și pereții șanțului se prăbușesc în mod constant, este necesar să se instaleze suporturi din plăci sau foi de placaj.

Suprafața de fundare este necesară pentru a reduce efectul de împingere a forțelor de împingere a solului asupra benzii de beton și, de asemenea, împiedică slăbirea fundației ca urmare a descompunerii stratului de bază al solului.

Învelișul constă din două straturi de aceeași grosime: primul este nisipul care se toarnă cu apă dintr-un furtun și se compactează bine cu mânerul, cel de-al doilea strat fiind piatră zdrobită sau pietriș de fracțiuni medii.

Fig.: Diagrama patului de compactare sub fundație

Grosimea stratului de compactare în condiții normale de sol este de 20 centimetri (10 - nisip, 10 - piatră zdrobită), totuși, în timpul construcției pe soluri problematice, poate fi mărită la 30-40 cm.

Cofrajele pentru turnarea betonului sunt realizate din plăci planate cu grosimea de 2-3 centimetri sau placaj rezistent la umiditate. Cofrajele sunt instalate deasupra șanțului excavat la o înălțime egală cu înălțimea necesară a fundului suportului benzii.

Fig.: Fundație schematică a fundației superficiale

Plăcile sunt fixate împreună cu ajutorul barelor din lemn, iar pentru stabilitate ele sunt susținute de barele laterale.

Important: când creați un scut de cofraj, asigurați-vă că unghiile nu ies din scânduri, deoarece dacă unghiile proeminente intră în beton, dezmembrarea cofrajului va fi foarte problematică în viitor.

După instalare, pereții interiori ai cofrajului și spațiul șanțului vor fi acoperite cu un material de impermeabilizare care va împiedica betonul să-și piardă umiditatea în timpul solidificării.

Pentru armarea fundațiilor de bandă puțin adâncă, se creează un cadru care constă din două bare de armare verticale pe conturul superior și inferior și punțile orizontale de legătură.

Pentru a crea cadrul, se folosește o armătură ondulată cu diametrul de 10-12 centimetri, care este conectată la o singură structură cu un fir de tricotat.

Fig: Armokarkas fundație superficială

Cadrul trebuie să fie monolitic de-a lungul întregii lungimi a bazei, o atenție deosebită trebuie acordată articulațiilor armăturii în colțurile benzii de fundație.

După creare, cadrul este așezat în cofraje, trebuie să fie ridicat la 5 cm deasupra fundului șanțului (se folosesc suporturi speciale pentru ciuperci) și la o distanță similară față de pereții cofrajului.

Dacă nu este posibil să se efectueze turnarea simultană cu beton, este necesar să se asigure executarea lucrărilor astfel încât fiecare strat nou de beton să fie turnat înainte ca tenul anterior să fie tratat.

Umplerea se face la nivelul înălțimii necesare a benzii de fundație (trebuie mai întâi să faceți marcaje corespunzătoare pe cofraj), după care betonul este compactat cu ajutorul unui compactor vibrator sau, dacă nu este prezent, este înțepenit cu armătură pentru a îndepărta golurile de aer.

Fig.: Umplerea fundației cu beton

După aceea, cofrajul este acoperit cu o cârpă umedă și un material rezistent la vapori (pânză de ulei), iar timpul necesar pentru întărirea completă a betonului (28-30 zile) este așteptat.

Este important: în cazul în care coacerea betonului are loc în sezonul cald, fundația trebuie umezită în mod regulat prin turnarea betonului cu apă dintr-un furtun cu un pulverizator.

Contactați-ne și vom face munca.

Materiale utile

Stâlp și bandă fundație

Fundația tipului de coloană este așezată în condiții de turbă, soluri mlaștinoase și nisipoase, excesiv de saturate cu umiditate.

Fundație de benzi încastrate

Fundația de benzi încastrate îndeplinește pe deplin principiul tradițional al constructorilor: "Pentru ca fundația să fie calitativă și fiabilă, aceasta trebuie pusă la adâncimea înghețului".

Cum se face o fundație de benzi - SNiP Foundations Tape

Straturile de benzi SNiP pot fi turnate cu beton folosind două metode diferite - fie să se pună amestecul de beton în același timp în jurul întregului perimetru al fundației, înainte de prinderea betonului, fie să se pună compoziția de beton în mai multe abordări, după ce stratul pus este capturat.

Dacă utilizați a doua metodă, este prezentă formarea unei cusături de lucru (reci). Înainte de a continua betonarea, este necesar să scoateți din îmbinarea de lucru pelicula de beton care se formează pe betonul setului.

Calculați calculatorul bazei de banda va ajuta. Acesta poate fi găsit pe site-ul nostru.

Cel mai bine este să faci fundația pentru o casă sub centură în primul rând, deoarece construcția monolitică va oferi cea mai mare rezistență.

SNiP fundații benzi, uneori (din motive tehnice sau tehnologice) sunt turnate prin a doua metodă. În acest caz, prezența îmbinărilor la rece trebuie furnizată în documentația proiectului.

Vom menționa în mod deliberat documentația, deoarece o descriere simplă a procesului tehnologic nu vă poate spune pe deplin cum să construiți o fundație corectă.

Procedura de stabilire a compoziției betonului

După cum este descris în SNiP, compoziția de beton este așezată într-o șanț, ale cărei laturi sunt legate de cofrajele orizontale folosind cofrajele continue. În acest caz, toate straturile trebuie așezate într-o direcție. Dacă se planifică o fundație de bandă suficient de largă, dimensiunile șanțului nu permit realizarea de straturi plane, prin urmare, este permisă așezarea de straturi înclinate cu SNiP. Unghiurile de înclinare nu trebuie să depășească 30 de grade.

După ce instalarea a fost finalizată și compoziția de beton este distribuită uniform pe șanț, compactarea începe cu secțiuni de conducere. Înainte de a începe compactarea amestecului de beton, acesta trebuie să fie distribuit uniform pe toată suprafața șanțului, care este betonată. Utilizarea vibratoarelor pentru distribuția compoziției de beton este interzisă.

După ce stratul de beton este pus și compactat, puteți începe să așezați următorul strat înainte ca stratul anterior să se prindă.

Dacă aveți o fundație de benzi mari și largi, dimensiunile cărora nu vă permit să organizați următorul strat înaintea celui anterior - organizați o cusătura rece.

Procedura de curățare a cusăturii de lucru

Înainte de betonarea bazei stâncoase (orizontală, precum și a unei suprafețe de ciment înclinate), suprafața este curățată de resturi, degresată și filmul de ciment este îndepărtat. După aceea (înainte de a așeza următorul strat) este necesar să clătiți betonul curățat cu apă și să îl uscați cu aer cald.

Amestecul de lucru trebuie curățat, deoarece așezarea următorului strat de beton pe acesta va sparge soliditatea structurii, deoarece va exista un strat de ciment între straturile de beton.

Fundația de banda încastrată, astfel, va pierde puterea. Când curățați betonul din film, utilizați o perie metalică, dacă betonul nu este întărit complet, rezistența nu este mai mică de 1,5 MPa, frezarea metalică (5 MPa), sablarea cu apă (5 MPa), spălarea cu apă, urmată de uscare (0,3 MPa). Modul cel mai ieftin este ultima, prin urmare, este cel mai de succes răspuns la întrebarea cât costă o fundație de bandă.

Procesul de efectuare a tăieturii corecte (cusătura de lucru)

Suprafața cusăturii de lucru, care este aranjată în procesul de turnare a compoziției de beton în mai multe etape, este perpendiculară pe axele coloanelor și grinzilor, suprafețele pereților și plăcilor.

Decuplarea se face folosind un scut de bord. Pentru ca scutul să nu interfereze cu instalarea de fitinguri, se fac găuri în el.

Înainte de a crea o fundație de bandă, trebuie să așteptați până când rezistența stratului de beton anterior va atinge 1,5 MPa. În timpul perioadei inițiale de întărire, betonul are nevoie de protecție împotriva ploii, a temperaturii reci și a temperaturilor ridicate. În plus, este necesar să nu pătrundeți pe suprafața betonului și să nu instalați cofrajele înainte ca rezistența betonului să atingă 1,5 MPa.

Metode de încercare a rezistenței betonului

Rezistența se referă la proprietățile materialelor pentru a rezista distrugerii sub influența stresului intern, cauzat de o forță exterioară sau de alt factor (contracție limitată, încălzire inegală).

Caracteristicile de rezistență sunt determinate utilizând metoda eșantioanelor standard, metoda de utilizare a miezului forate din fundație, metodele de testare nedistructivă. Aceasta este cea mai ieftină tehnică, care se bazează pe analiza mai multor parametri pe care depinde puterea.

Este greu de spus cât de mult costă o fundație de panglică în același timp, deoarece totul depinde de proiectul specific, dar folosind ultima metodă o face mai ieftină.

SNiP baze și fundații

Fundația - partea subterană a clădirii, prin care se transferă toate încărcăturile de la clădire la bază, artificiale sau naturale.

Definiția "fundației" este mult mai familiară unui dezvoltator privat. Dar în terminologia profesională a constructorilor, se folosesc denumirile "baze" și "baze și fundații". Autorii SNiP (coduri și regulamente de construcție) au luat definiția BASE. Prin urmare, principala pentru specialiștii implicați în proiectarea clădirilor este fundația și fundațiile SNiP 2.02.01-83. Acest document de reglementare se numește "FUNDAȚIA DE CLĂDIRI ȘI CONSTRUCȚII", are peste 60 de pagini care reglementează înființarea fundației.

Documentul de reglementare începe cu recomandări care trebuie luate în considerare și implementate în primul rând: "Bazele structurilor trebuie să fie proiectate pe baza rezultatelor cercetărilor inginerico-geologice, inginerico-geodezice și inginerie-hidrometeorologice pentru construcții...".

Din păcate, în construcția privată, un astfel de element ca "cercetarea" este neglijat, încercând să economisiți bani. Cu toate acestea, fără acest tip de muncă, calculul corect al bazei nu este de fapt posibil. Sondajele sunt o procedură costisitoare, astfel încât dezvoltatorii individuali se bazează pe "șansă".

De regulă, acest lucru se întâmplă dacă se intenționează construirea unei construcții conform unui proiect standard. Aceste proiecte au oferit deja un fel de fundație universală și, prin urmare, nu se efectuează lucrări privind studiul unui anumit sit.

Este absolut clar că pentru dispozitivul fundației trebuie să știm nu numai ce va fi sub ea, ci și ceea ce va fi construit pe ea. Nu este un secret că o casă de țară este mult mai ușoară decât un zgârie-nori. Și, prin urmare, cerințele pentru înființarea unei case particulare sunt oarecum mai simple. Sarcinile care urmează se iau în considerare sunt reglementate de SNiP 2.01.07-85 "LOADING AND IMPACT".

Încărcați clasificarea în funcție de SNiP

Toate încărcăturile pot fi împărțite în două grupe:

Principala cauză a distrugerii, deformării și instabilității bazei este acțiunea forțelor de îngheț. Ridicarea poate fi definită ca o ridicare neuniformă și o "umflare" mai ușoară a solului. Depinde direct de nivelul apei subterane și de adâncimea înghețării solului.

Caracteristica principală a solului este capacitatea de rulare, ceea ce ne permite să estimăm căderea fundației sub greutatea clădirii, precum și sarcinile din exploatare. Dacă solul are o capacitate redusă de rulare, atunci suprafața bazei ar trebui să fie mai mare.

Toate tipurile de sol, precum și caracteristicile acestuia sunt guvernate de "solurile" GOST 25100-95.

Trebuie remarcat faptul că au fost elaborate puncte distincte ale documentului de reglementare pentru fundațiile pilonului, pentru dispozitivul acestui tip de fundație, este prevăzut capitolul "Fundațiile pilonilor" SNiP II-17-77. Conform acestui document, se recomandă proiectarea fundațiilor SNiP pe piloți, pe baza unei cercetări aprofundate a șantierului de construcții și luarea în considerare cu strictețe a scopului și a caracteristicilor de proiectare ale structurii viitoare.

Este, de asemenea, necesar să aveți o atenție deosebită pentru a calcula sarcina, luând în considerare toate caracteristicile locale de pe șantier.

Proiectarea fundațiilor piloților fără o analiză aprofundată a zonelor și a ingineriei sonore și a studiului geologic este interzisă.

Cum se calculează fundația banda? Metode, SNiP, caracteristici și factori care influențează dispozitivul de legare a benzii, video

Cel mai obișnuit tip de bază pentru o clădire, fie că este o casă de lemn, o căsuță de piatră sau cărămidă, o casă de cadru sau o clădire de panouri CIP, este o fundație de benzi. Poate fi făcut din elemente compozite sau turnat din beton și armat cu tije; Principalele avantaje ale unei astfel de fundații sunt stabilitatea, posibilitatea de amenajare a unei pivnițe sau a unei pivnițe, o cantitate mică de lucru în etapa pregătitoare și un preț relativ scăzut al dispozitivului.

Una dintre problemele considerate a fi cele mai importante în faza de planificare a unei case este legată de calcularea parametrilor benzii. Pentru ca temelia casei să fie puternică și să stea în picioare timp de multe decenii, trebuie să înțelegeți cum să calculați fundația corectă. Dacă faceți baza fără calcule, puteți să scăpați volumul de materiale și să construiți o fundație instabilă sau, dimpotrivă, să cumpărați prea mult, astfel încât, după crearea benzii, să existe prea multe reziduuri. Calculul exact vă va permite să creați o bandă de calitate și, în același timp, să vă salvați de la plățile excedentare pentru o cantitate suplimentară de materiale de construcție.

Calcularea suportului benzii: factori de influență

Parametrii fundației, cum ar fi adâncimea, lățimea și grosimea, sunt influențați de câțiva factori care trebuie luați în considerare la calcularea:

 1. Caracteristicile structurale ale solului. Diferitele sale tipuri au o capacitate diferită, sunt înghețate la diferite adâncimi, au propriile caracteristici de duritate, umiditate, fluiditate și stabilitate. Acesta este motivul pentru care înainte de a face planul și calcularea piciorului benzii, va fi necesar să se efectueze studii geodezice, care au învățat compoziția și caracteristicile solului. Deci, pe solurile slabe și înăbușitoare, este mai bine să instalați banda cu un grad mare de adâncime și un sistem de drenare bine echipat.

Este important! Pe solul lut, fundația este scufundată cu 80 cm sau mai mult, pe nisip și pământ - cu 45 cm sau mai mult, pe sol stâncos - cu 45-55 cm.

 • Caracteristici de proiectare a clădirii, greutatea estimată. Pentru a afla mai multe aspecte sunt luate în considerare. Acestea includ materialul din care vor fi realizate pereții și acoperișul, numărul de etaje al clădirii, dimensiunile acesteia. De asemenea, este necesar să se ia în considerare particularitățile structurii interne, numărul de pereți portanți, prezența prelungirilor. În plus, este necesar să se determine scopul clădirii, care poate fi o casă privată, o clădire de producție, o extensie secundară sau o întreprindere comercială, ceea ce poate duce la o schimbare semnificativă a greutății totale.
 • Localizarea apelor subterane. Dacă sunt destul de adânci, atunci fundația poate fi încastrată și pe ea puteți instala clădiri mari cu mai multe etaje, care au o greutate foarte mare. În cazul în care apa subterană este aproape de suprafață, este necesară aranjarea unei benzi adânci de adâncime: înălțimea acesteia va fi de aproximativ 50 cm.
 • Metoda de calcul a fundației benzii în diverse aspecte

  Pentru a calcula corect parametrii bazei banda și numărul de materiale care vor fi folosite pentru a crea, trebuie să începeți prin calcularea adâncimii. Printre altele, în calcule este necesar să se țină seama de spațiul pentru comunicații care va fi adus afară și de sistemul de drenaj: acesta serveste pentru a devia apa din fundație și ia un anumit loc. Prin urmare, este foarte important să aveți în vedere aceste aspecte atunci când planificați adâncimea și înălțimea bazei.

  După aceasta, trebuie să țineți cont de lungimea și lățimea casei și apoi să calculați grosimea benzii însăși. Talpa bazei trebuie să fie stabilă și durabilă, deci este mai bine să rotunzi valorile obținute într-o manieră mare. Calculul lățimii fundației benzii se face luându-se în considerare forțele care cad pe ea: gradul lor nu trebuie să fie mai mare de 70% din capacitatea portantă a solului pe care va fi realizată clădirea. De obicei, lățimea minimă este considerată a fi o bandă de 30 cm, și în medie este de aproximativ 40-45 cm.

  Dacă nu se pot face exact calculele, este mai bine să se facă o lățime mai mare, astfel încât în ​​procesul de contracție banda să nu crape și să se rupă; același lucru este valabil și pentru adâncime. Piciorul suportului benzii este calculat luând în considerare lățimea bazei, încărcăturile, fiabilitatea planificată și rezistența solului.

  Apoi trebuie să calculați sarcina clădirii. Pentru aceasta se adaugă parametrii cum ar fi greutatea mortală, masa aproximativă a obiectelor care urmează să fie instalate în casă, precum și greutatea impusă asupra acoperișului sub forma influenței vântului sau a precipitațiilor. Cifra rezultată este înmulțită cu un număr constant de 1,3.

  Este important! Toate valorile trebuie să fie rotunjite pentru a asigura stabilitatea și capacitatea mare de rulare a bazei finite. Calculul piciorului centurii este direct legat de greutatea clădirii și tipul de sol, de aceea trebuie să i se acorde o atenție deosebită acestui calcul.

  După aceea, este necesar să se stabilească în ce înălțime va fi baza. Pentru calcule sunt folosite două metode. Conform primei, înălțimea benzii va fi egală cu adâncimea părții sale subterane, iar în conformitate cu cea de-a doua, este necesar să multiplicăm parametrul de lățime cu un număr constant 4, iar rezultatul va indica limita de înălțime a părții deasupra solului.

  Cum se calculează betonul pe fundație?

  După ce au fost instalate adâncimea, înălțimea, lățimea și sarcina pe bandă, trebuie să determinați cât material este necesar pentru a crea fundația. Pentru a înțelege cât de mult va fi nevoie de beton, armătură, nisip și piatră zdrobită pentru a crea fundația, trebuie să țineți cont de parametrii fundației în înălțime, lățime, adâncime și perimetru, precum și ce marca de beton să fie utilizată. Pentru a determina grosimea pernei de nisip și moloz, trebuie să acordați atenție caracteristicilor solului și locației apelor subterane, iar calcularea cantității de armare se face luând în considerare caracteristicile de proiectare ale casei și dimensiunea bazei.

  Pentru a efectua calculul, puteți folosi formulele sau consultați ajutorul calculatoarelor online, care sunt reprezentate pe portalurile de construcții și site-urile web ale constructorilor. După cum arată SNiP corespunzător, calculul piciorului benzii se efectuează în condițiile de determinare a sarcinilor maxime pe soluri diferite, iar valorile stabilite sunt prezentate într-o formă tabelară.

  constatări

  Atunci când creează o locuință, structura bazei joacă un rol important, care ar trebui să îndeplinească toate cerințele de siguranță și durabilitate în fiecare caz specific. În același timp, va fi necesar să se țină cont nu numai de dimensiunile benzii, ci și de volumul materialelor care vor fi cheltuite pentru crearea acesteia: calculele efectuate corect vor face posibilă construirea unei fundații durabile și solide fără costuri inutile.

  Calcularea fundațiilor de benzi se poate face independent, folosind formule sau programe online cum ar fi calculatoarele pentru a determina adâncimea benzii și costul materialelor, sau contactați experții. În același timp, este de dorit să se depășească toate valorile obținute în practică: este mai bine dacă mai mult material se duce la bază decât se pare că este prea fragil și începe să se deformeze în procesul de contracție.

  Dispozitivul și calculul bazei benzii

  Fundația este fundația oricărei structuri și cât timp este folosită clădirea depinde de cât de corect a fost efectuat calculul necesar și de fundația a fost pusă. Fundația panglică este una dintre cele mai comune tipuri de fundații. Citiți despre caracteristicile dispozitivului de fundație monolit-banda aici: http://fundamentgid.ru/vidy-fundamenta/lentochnyj/osobennosti-ustrojstva-monolitno-lentochnogo-fundamenta.html Diagrama arată proiectarea de fundație bandă cu rachet

  Dispozitiv și calcul

  Dispozitivul și calculul bazei de bandă sunt reglementate de SNiP 2.02.01-83.

  Adâncimea de așezare a subsolului se calculează pe baza scopului funcțional al clădirii și a dimensiunii acesteia, tipul de sol (gradul de ridicare a acestuia), nivelul înghețării solului, nivelul apei subterane.

  Pentru clădirile ușoare mici, adâncimea de așezare a fundației în 0,5 - 0,7 metri va fi suficientă.

  Pentru clădirile masive de două sau mai multe etaje, adâncimea fundației este calculată pe baza nivelului înghețării solului (nivelul de îngheț este diferit pentru fiecare zonă climatică) și adăugând un alt coeficient de 0,3 metri la acest coeficient.

  Lățimea fundației de bandă de 0,4 metri va fi suficientă.

  Tehnologie de montare

  Fundația panglică este așezată sub pereții interiori și exteriori din jurul perimetrului clădirii.

  Stadiile de fundamentare a benzilor:

  În cazul în care fundația este turnată în timpul iernii, betonul trebuie încălzit sau încălzit în cazul setării.

  Cum se umple?

  Fiecare marcă de beton corespunde unei anumite clase de rezistență, adică capacitatea betonului de a rezista unor sarcini. În plus, fiecare tip de beton este caracterizat de rezistența la îngheț (de câte ori betonul poate îngheța și dezgheța, fără a-și pierde caracteristicile de rezistență inițiale). De asemenea, pentru fiecare marcă de beton se caracterizează un anumit raport de ciment, nisip și moloz. Cu cât gradul de beton este mai mare, de exemplu, de la clasa M100 până la marcajul M500, cu atât mai puțin va fi cantitatea de agregate sub formă de nisip și piatră zdrobită în ciment. În consecință, betonul M500 este de calitate superioară, dar, de asemenea, mai scump. Pentru turnarea benzii de beton, este recomandat betonul M200 pentru un raport preț-calitate optim. Dar dacă la locul construcției propuse există un nivel ridicat de apă subterană, atunci fundația trebuie să fie cel puțin M300. Care este fundamentul plăcii suedeze, citiți în această pagină.

  Puteți calcula cantitatea de beton pentru o fundație de bandă prin înmulțirea valorilor lățimii, înălțimii și lungimii benzii de fundație.

  În timpul primei săptămâni după turnarea betonului, în timp ce fundația se usucă și devine mai puternică, va trebui să o acoperiți cu o cârpă sau film și să udați ocazional cu apă pentru a preveni crăparea. După o săptămână, udarea subsolului cu apă se oprește, însă materialul sau polietilenul este lăsat. O lună mai târziu, materialul de acoperire este îndepărtat și puteți continua lucrările de construcție ulterioare.

  impermeabilizare

  Hidroizolarea bazei de benzi în imagine Când lucrați cu privire la stabilirea fundație benzi, este necesar să-l impermeabil. La o saptamana dupa turnarea betonului, fundatia se va intari intr-o asemenea masura incat va fi posibil sa se demonteze cofrarea. Pereții exteriori ai subsolului sunt acoperite cu gudron, la care este atașat ruberoidul, de asemenea tehnologiaNIKOL poate fi folosită ca o impermeabilizare.

  întărire

  Modalități de întărire a fundației benzii:

  • întărirea întărită a unei perne de bază;
  • extinderea bazei subsolului;
  • prin antrenarea piloților de beton, urmată de turnarea betonului;
  • strângerea părții superioare a fundației cu un colț metalic.

  încălzire

  Atunci când se pune bazele, merită atenție la epuizarea lor. Una dintre căile de izolare a fundației este de a pulveriza spuma poliuretanică (materialul de izolație de cea mai bună calitate) pe partea exterioară a fundației, însă această procedură este foarte costisitoare. Un alt mod de încălzire este fixarea plăcilor de polistiren spongios pe baza adezivă sau pe bitumul încălzit în procesul de impermeabilizare a fundației.

  reparații

  Fotografia prezintă repararea fundației benzii. Pentru a repara fundația benzii într-o casă din lemn, va fi necesar să folosiți mufe pentru ridicarea uniformă a casei. Casa este ridicată de cricuri din două laturi opuse și fixată cu suporturi suplimentare, de exemplu dintr-un bar. În peretele rămas care nu este ridicat, coroana se schimbă, bătrânul rotunjit este dezasamblat și este instalat un nou jurnal, impregnat cu antiseptice. Deci schimbați alternativ toate coroanele de la casă. În cazul în care se constată o deteriorare semnificativă a fundației casei, se execută un șanț în jurul perimetrului casei în secții de două metri pentru lucrări de reparații. În vechea fundație sunt găuri și se introduc fitinguri în ele. Cofrajele sunt expuse și șanțul este turnat cu beton. Cum de a construi o fundație pentru o casă de plăci, citiți în această pagină.

  video

  Urmăriți videoclipul despre fundația benzi dispozitiv cu cofraj permanent:

  Când planificați construcția unei case, este foarte important să se calculeze corect și să se selecteze tipul adecvat de fundație, pentru a evita consecințele negative. Se recomandă efectuarea lucrărilor de decontare pentru a adresa specialiști calificați. Citiți manualul de bază al benzii de adâncime și instrucțiunile pentru efectuarea calculului.

  Straturi de armare cu bandă de siguranță Reparatii si lucrari de constructii

  În timpul funcționării, fundația băii este supusă în mod constant unei varietăți de sarcini - de la greutatea casei, de la mișcarea solurilor și de la îngheț. Partea inferioară a camerei de aburi are uneori o sarcină de tracțiune, iar partea superioară este sub compresie. Există însă și așa-numitele forțe de îngheț, care pot depăși presiunea exercitată asupra solului la domiciliu și pot cauza o întindere severă în fundația benzii. Și întărirea ei greșită la un moment dat a dus în mod invariabil la distrugerea nivelului zero și chiar a zidurilor băii. Acesta este motivul pentru care acest proces aparent nepretențios - consolidarea unei plăci de fundație, pol sau bandă - trebuie abordat foarte în serios.

  conținut

  Cum sa alegi armatura potrivita pentru fundatie?

  Dacă achiziționați armături pentru fundații de benzi, acordați atenție desemnării acestora:

  • Indicele C spune că bara de armare este sudată.
  • Indicele K - înseamnă că armătura este rezistentă la fisurarea la coroziune care poate apărea sub stres.

  Dacă nu există niciunul dintre acești indici, atunci armarea fundației nu este adecvată.

  Apropo, sudarea cu arc electric nu este folosită pentru ramele de sudură din tije de 12 mm în diametru, mai ales că tijele sunt atât de ușor de ars. Arc welding nu este, de asemenea, aplicabil pentru racorduri de clasa A-III, 35GS.

  Suprapunerea este de 30 de diametre de armare. Mai mult decât atât, trebuie să fie instalat astfel încât să nu atingă cofrajele - această distanță între planul cofrajului și armătură este numită stratul protector. A fost cel care îl protejează de temperatură, de vreme și de coroziune.

  Etape de lucru

  Dacă salvați pe fitinguri - armarea fundației va fi de calitate slabă, iar în iarna baie cu siguranță va crăpa. Și la început - fundația "nepăsătoare" în sine, iar apoi decalajul va crește. Rezultatul va fi o fisură prin întreaga baie, de sus în jos - acolo va fi auzit un fluier, iar acesta va trebui să fie sigilat și acoperit în fiecare an. Dar, de-a lungul anilor, se va extinde... De ce și în această problemă constructorii cu experiență aderă strict la SNiP: consolidarea fundațiilor, este clarificat în detaliu.

  Cum să întăriți pașii?

  Nu orice loc pentru construirea unei băi poate fi perfect aliniat și pregătit pentru construcție. În acest caz, sunt construite așa-numitele etape - și pentru ele există o schemă proprie de întărire a fundației cu o diferență de înălțime.

  Deci, este de dorit să extindeți treapta pasului de pe muchie cu un metru întreg. În al doilea rând, la nivelul curelei superioare și în partea superioară a tălpii este necesar să se așeze tije de armătură cu lungimea de până la doi metri - cu centrul de deasupra concesiunii. Și, în cele din urmă, puneți armarea transversală la un metru de la margine - cu un pas de 1,5 metri.

  Cum de a consolida colțurile?

  De ce este atât de important acest lucru? Acest lucru se datorează faptului că unghiul fundației din beton armat este întotdeauna un loc de concentrare a tensiunii. În acest caz, armarea este cel mai probabil să se confrunte cu solicitări de întindere și compresiune multidirecționale și, în cazul în care schema de întărire a fundației benzii este greșită, astfel de tensiuni ar depăși puterea barelor de armare din oțel.

  Deci, dacă armătura în colțul fundației benzii este întreruptă sau conectată incorect, adică fără transferul forțelor de la tija către tija, fundația monolitică a benzii nu va mai fi un singur cadru rigid, acesta va deveni un set de grinzi separate. Rezultatul - în colțurile subsolului vor fi crăpăturile, despărțirea și stratificarea betonului.

  Legarea sau sudarea?

  Consecințele cele mai grave în timpul construcției nivelului zero sunt tocmai datorită faptului că armarea fundației benzii a fost făcută cu erori grosiere. Și chiar și printre constructori a existat o convingere că împerecherea de armare este necesară pentru fixarea scheletului fundației turnate - aceasta afectează puțin puterea sa finală, iar unii constructori sfătuiesc armura să tricoteze mai degrabă decât să se sudeze - întregul punct este din cauza ridicării solului fundația este afectată de forțe diferite, iar armarea este capabilă să fie imperceptibilă pentru ochi, dar în mișcare.

  Și, aparent, dacă este sudat strâns - rămâne doar să sperăm pentru liniștea solului - altfel nu va evita fisurile. Dar mai mulți oameni învățați cred că dacă se vor întări doar cu o cruce de capăt a armăturii și le vor lega împreună cu un fir de tricotat, atunci împărțirea straturilor de fundație de-a lungul lățimii și crack-ul colțurilor se va "bucura".

  Mai mult, unii inventatori sovietici cred, de asemenea, că întărirea unei fundații monolitice poate fi făcută printr-o "trecere liberă". Astăzi, constructorii cu experiență sunt convinși: trebuie doar să faceți totul în conformitate cu schemele potrivite. Deci, armarea colțului este o ancorare, adică întărirea armăturii utilizând elemente îndoite și conectarea zonelor cu diferite solicitări în colțul fundației - adică cravată straturile exterioare și interioare ale benzii de beton. Doar barele superioare ale armăturii sunt legate în acest fel și ea însăși este expusă numai la tijele exterioare, în timp ce barele interioare din colț se intersectează cu adevărat. Dar în zona de ancorare pe colț, armarea transversală este plasată exact de două ori mai des decât se recomandă pentru fundațiile benzilor. Acest lucru poate fi calculat în conformitate cu această formulă - jumătate și trei sferturi din înălțimea secțiunii de fundație, dar în final nu ar trebui să fie mai mare de 25 cm.

  De aceea, îmbinările de armare pot fi legate prin sârmă - dar numai în scopul de a le fixa înainte de sudare. Și de îndată ce scheletul este gata, este necesar să fierbeți foarte bine toate aceste articulații - dar în nici un caz nu ar trebui să beți așa. Așa se face și consolidarea fundației coloanei și a benzii și consolidarea fundației plăcii.

  Asta e tot - poți construi un cofraj și umple fundația. Mai mult, dacă fundația benzii este solidă, este necesar să o umpleți într-o singură zi.

  Snip fundații bandă video de armare

  Puteți lăsa un comentariu prin împărtășirea experienței dvs. sau puteți cere sfaturi.

  Dacă acest articol a fost util pentru dvs., atunci spuneți-le prietenilor și cunoștințelor folosind butoanele de mai jos.