Podeaua dispozitivului din baia de pe șanțurile de șuruburi

Podeaua din baia de pe ștuțurile cu șuruburi trebuie să aibă o bună protecție termică, deoarece există o mulțime de spațiu liber sub clădire. În cazul în care băile urmează să fie utilizate iarnă într-o regiune cu un climat rece, atunci se recomandă protejarea suplimentară a spațiului subteran prin închiderea în jurul perimetrului cu o bază. În această structură de închidere sunt realizate mai multe guri de ventilație care permit ventilarea eficientă a subsolului și, în același timp, crearea unei protecții termice suplimentare.

Podele în baie pe picior - Scheme și proiecte

Cel mai mare număr de discuții este cauzat de proiectarea pardoselii în baia bustenilor, deoarece există pericolul de a face o structură în care coroana inferioară să fie prea umezită. Ca urmare a unei astfel de expuneri constante la umezeală, lemnul poate începe să se descompună înainte de timp și întreaga structură va servi considerabil mai puțin decât timpul alocat. Prin urmare, următorul lucru este aspectul poziției optime a tuturor elementelor necesare în podele bune.

În coroana inferioară, bustenii de podea sunt instalați cu o secțiune de 100x150 mm.

Podeaua în baie pe piloți: dispozitivul și instalarea de piloți, turnare, podea de beton

Oamenii tind de multe ori să-și aranjeze propriile lor băi pe malurile rezervoarelor. Cei care nu au acces la apă deschisă, preferă să pună o zonă de agrement pe pârtii. În astfel de cazuri, fundațiile se găsesc foarte des pe soluri formate din roci sedimentare sau aluvionare sau chiar pe turbării. Aici singura decizie corectă poate fi considerată dispozitivul pardoselii în baie pe piloți. Aceasta este soluția cea mai simplă și ieftină.

 • Caracteristicile podelei în baie pe picior
 • Instalarea fundației pilonului sub baie
  • Ce influențează calculele?
  • Sfaturi pentru instalarea corectă a șanțurilor de șuruburi
  • Șirul de instalare a pilonului
  • Izolarea podelei
  • Cu fundația
 • Podeaua dispozitivului din baia de pe șanțurile de șuruburi
  • Podea grea
  • Șapă de beton
  • Montarea plăcilor ceramice de pardoseală

Caracteristicile podelei în baie pe picior

Dacă baia este construită din busteni solizi care nu sunt uniți de-a lungul lungimii bustenilor, atunci în acest caz coroana de legare inferioară poate servi ca o grilă completă și nu va fi necesar să o legați cu o bară sau o bară de canal.

Avantajele unui podea pe piloți într-o baie:

 • Posibilitatea de a produce și de a produce rapid fundația.
 • Stabilitatea structurii rezultate din cauza compactării solului cu piloți înfundați în el.
 • Posibilitatea de a repara fundația.
 • Dispozitivele moderne vă permit să instalați grămezi absolut vertical.
 • Puteți face fundația în orice moment al anului și în orice vreme.
 • Disponibilitatea automată a ventilației naturale a podelei, care este deosebit de importantă pentru o baie.
 • În comparație cu fundația benzii, dispozitivul de podea din baie pe șanțuri este mai simplu.
 • Dacă băiatul pe picior este bine izolat cu panouri de spumă, atunci acesta va primi o impermeabilizare sigură.
 • Piloții fundației din punct de vedere al duratei de viață și a rezistenței nu vor da naștere unor fundații monolitice.
 • Podeaua din baie pe fundația pilonului este o protecție fiabilă a pereților clădirii împotriva penetrării apelor de ploaie și de ploaie din pământ în ele.

Utilizarea fundațiilor pilonului este de asemenea recomandabilă în cazul solurilor care sunt supuse unei căderi sezoniere sau unor modificări structurale semnificative.

Instalarea fundației pilonului sub baie

Cu construcții moderne au fost utilizate țevi obținute din metal. În partea inferioară a țevii, lamele sunt sudate, care, ca șuruburile, adâncesc o grămadă în pământ, iar în timpul funcționării își asumă rolul unei fundații.

Fundația instalată pe șinele șuruburilor determină designul pe care podeaua îl va avea în baia de pe șanțurile șuruburilor.

Ce influențează calculele?

Înainte de construirea fundației, este necesar să se efectueze toate calculele pentru a optimiza costul materialelor de construcție. Cel mai bun dintre toate calculele și măsurătorile, definirea tipurilor de materiale pentru a încredința un specialist. La calculul următorilor parametri trebuie luați în considerare:

 • nivelul de apă topită;
 • adâncimea înghețării solului;
 • caracteristicile solurilor care alcătuiesc solul;
 • vant;
 • zăpadă medie;
 • greutatea clădirii cu un finisaj complet.

Sfaturi pentru instalarea corectă a șanțurilor de șuruburi

Dacă pentru construirea băii a fost aleasă o fundație cu suport pe piloți de șurub, atunci în timpul construcției ei este necesar să se adere la câteva condiții importante:

 • Este necesar să se respecte distanța dintre piloți, care nu trebuie să fie mai mare de trei metri. Dacă facem această distanță mai mare, atunci datorită încărcării excesive a structurii, podeaua din baie va începe să se îndoaie.
 • În cazul în care buștenii au o lungime mai mare de trei metri, atunci este necesar ca un suport intermediar să fie instalat sub ele. Dacă nu există astfel de suport, atunci în cazul încărcărilor dinamice, de exemplu, atunci când mersul pe jos, podeaua sub picioarele voastre va începe să apară.
 • Deoarece pasul dintre pilele de șuruburi este mai mare decât frecvența de înfășurare a decalajului fundației benzii, va fi necesar să se lege linia centrală cu un canal.
 • Dacă o bară de susținere este folosită ca canal, atunci înălțimea suportului central trebuie să fie mai mică decât restul suporturilor de dimensiunea fasciculului.
 • La punctele de joncțiune ale celui de-al cincilea perete al clădirii, trebuie instalată o pereche suplimentară de pile de șuruburi.

În timpul montării fundației pe șanțuri sub o baie din lemn, ar trebui instalate bușteni standard de 6 metri, astfel încât să producă cât mai puține deșeuri. Dacă pilele de șuruburi sunt instalate în conformitate cu toate standardele, ele vor servi timp de cel puțin o jumătate de secol.

Șirul de instalare a pilonului

 1. Locurile de instalare a piloților ar trebui să fie sub colțurile și pereții structurii, prin urmare, acestea trebuie marcate cu un șir și marcate cu mânere.
 2. Piloții sunt înșurubați în sol cu ​​ajutorul forței musculare a unei persoane și sunt filetați paralel cu solul în gaura din tubul de pârghie.
 1. După fiecare a patra plimbare completă, este imperativ să verificați poziția pachetului cu un nivel magnetic, în timp ce același nivel trebuie folosit pe parcursul lucrărilor de instalare a grămezilor.

Dacă după măsurarea înclinării grămezii va fi detectată, atunci nu este nevoie să fie deșurubată, dar trebuie să fie nivelată folosind un nivel de laser rotativ.

Când deșurubați și reintroduceți grămada, solul este slăbit, ceea ce va provoca ulterior o pătrundere inevitabilă a structurii.

 1. De sus, suportul după strângere completă trebuie să aibă o înălțime de exces de aproximativ 20 cm, care va trebui apoi tăiată cu un șlefuitor.
 2. Armătura este coborâtă în cavitatea interioară a tuturor conductelor metalice - piloți și umplute cu soluție de beton.
 1. După montarea grămezilor în jurul lor, rămâne un gol, care trebuie turnat și cu beton. Datorită acestui fapt, structura pilonului va primi o marjă suplimentară de siguranță, iar carcasa din beton va proteja conductele de metal de coroziune, ceea ce va spori considerabil durata lor de viață.
 2. Apoi trebuie să măsurați poziția tuturor piloților, să le sudați vârfurile și să tratați cusăturile de sudură cu agenți anti-coroziune.
 1. Rostverk poate fi realizat ca metal, fixat prin sudare, și prin șurub cu bare de lemn.

Izolarea podelei

Înainte de a face podeaua în baie pe picior și a pune panouri de susținere pe barele de craniu, trebuie să tratați cu atenție toate elementele structurale din lemn cu antiseptice care îi vor proteja de microorganisme și dăunători. Între elementele structurale de sprijin au fost izolate. Un strat de izolație nu trebuie să fie mai subțire decât 25 cm în cazul vatei minerale, iar atunci când se utilizează spumă mai ieftină este de 15 cm. Acest lucru este necesar în special dacă băile nu au soclu, dar se presupune că se utilizează iarna.

Dacă înălțimea grinzilor este insuficientă, atunci barele sunt perpendiculare pe ele, astfel încât să puteți crește grosimea stratului de izolație. Primul strat de izolație trebuie aplicat pe stratul de impermeabilizare, acesta va fi între grinzi. Al doilea strat de izolație va fi amplasat între barele ambalate. De sus, construcția este acoperită cu un alt strat de impermeabilizare, iar podeaua de finisare într-o baie cadru pe piloți este împachetată la bare.

Citiți mai multe despre metodele și materialele de izolare a podelei băii pe piloți din articolul nostru.

Cu fundația

Când fundația pilonului este completă, ar trebui să i se ofere un aspect mai acceptabil. Dacă baia este construită din lemn, atunci materialele cu care se confruntă ar trebui să-l informeze despre astfel de proprietăți care ar spori durata de viață a acesteia. Pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegeți care factori de mediu sunt materialele cele mai amenințătoare pentru decorarea exterioară:

O baie din lemn pe picior trebuie protejată de un înveliș de zăpadă ridicat, care se va acumula inevitabil sub pereți și va introduce umezeală. Prin urmare, proprietățile de impermeabilizare sunt foarte importante pentru materialul de placare.

Pentru a combina rezistența și impermeabilizarea în finisaj, este mai bine să folosiți piatră artificială sau naturală pentru aceasta.

Piatra poate fi montata pe acelasi mortar special, care se foloseste la montarea suprafetelor de tigla. Se bazează pe ciment, susținut de agenți de lipire care îi îmbunătățesc calitatea. Pentru a fixa finisajul pe suprafață a fost mai puternic, amestecul trebuie aplicat materialului de finisare. De asemenea, este necesar să se închidă cusăturile formate în articulații, dar acest lucru ar trebui făcut o zi după fixarea pietrei.

Podeaua dispozitivului din baia de pe șanțurile de șuruburi

Podea grea

Deoarece construcția unei băi pe picior, podeaua este tăiată a priori de pe suprafața pământului, soluția cea mai simplă și cea mai promițătoare ar fi turnarea podelelor într-o baie pe picior. O astfel de construcție trebuie încălzită, în caz contrar bățul pe picior va fi capabil să funcționeze numai într-o perioadă caldă, în timp ce podeaua va rămâne rece.

Pentru aranjamentul său este necesar ca baza să aibă o înălțime de cel puțin 50 cm.

De asemenea, în favoarea podelei de toaletă din baie pe picior este faptul că suprapunerea băii este expusă în mod obișnuit la apă, deoarece în timpul procedurilor apă curge în interior și, în plus, condensul se așează pe toate suprafețele camerei de aburi și a compartimentului de spălare. Toată această apă trebuie să fie îndepărtată, așa că, chiar dacă o baie este făcută pe piloți, modul de a face pardoseala rezistent la umiditate rămâne o sarcină urgentă. Cea mai bună soluție este dezvoltarea scării - scurgerea pe care apa intră în orificiul de scurgere sau sistemul de canalizare. Trebuie să se țină cont de faptul că scara trebuie să fie prevăzută nu numai în spațiile de spălare, dar și în încăperea dublă, deoarece există nu numai condens de funcționare, ci și apă, care trebuie spălate după fiecare procedură de baie.

Designul podelei de turnare este simplu:

 1. Pungile sunt așezate pe grilă fără pantă.
 2. Placile de tăiat cu spații destul de mari (nu mai puțin de 7 mm) sunt atașate de acestea. Datorită lățimii acestor goluri, care nu se închid chiar și atunci când panourile se umflă din umiditatea absorbită, apa care vine de sus nu va rămâne în urmă, dar va fi imediat îndepărtată prin aceste goluri.

Dotarea podelei de turnare trebuie să aibă grijă de protecția subteranului, astfel încât apele uzate să nu se acumuleze acolo, amenințând cu un miros învechit, cu ciuperci și cu condiții nesanitare. Pentru a face acest lucru, într-un sub-câmp trebuie să faceți o șapă de beton în formă de con de panta, cu o pantă către sistemul de drenaj. În timpul funcționării, acest sistem trebuie curățat în mod regulat, clătit cu apă curgătoare și tratat cu antiseptice.

Șapă de beton

Pardoselile din beton în băile de pe fundația piloților au, de asemenea, dreptul de a exista. Înainte de turnarea nisipului de ciment sau a betonului pe podeaua din băile de pe fundațiile șuruburilor, este necesară o pregătire:

 1. Așezați conductele de apă și de canalizare necesare.
 2. Montați scara, a cărei grătar în timpul finisării finale ar trebui să fie în partea inferioară a podelei.
 3. Sub baza băii se realizează așternutul cu nisip-pietriș, a cărui grosime trebuie asociată cu materialul utilizat pentru izolare. Dacă se utilizează lut expandat, grosimea pernei nu trebuie să depășească 40 mm.
 4. În toate secțiunile fundației, se aplică o impermeabilizare la care se poate utiliza materialul de acoperiș, dar este mai bine să se folosească în schimb un film special permeabil la vapori.
 5. Pune izolarea.

Oricine știe cum să facă un tort de podea într-o baie pe picior, va cumpăra cu siguranță diferite fracțiuni de argilă și se va asigura că este uscat, deoarece acesta este un material foarte higroscopic care absoarbe rapid apa, dar îl dă cu dificultate.

Video despre etajele băii pe picior:

Montarea plăcilor ceramice de pardoseală

Podelele din lemn pot fi acoperite cu plăci ceramice de pardoseală.

Dar, în astfel de cazuri, în loc de plăci utilizate fibră de placaj, placaj sau DSP dublu strat, și fiecare dintre aceste straturi este fixată la barele bătute. Deja pe partea de sus a acestei plăci de acoperire în conformitate cu tehnologia tradițională. Aici puteți utiliza chiar și un sistem de încălzire prin pardoseală, electric și hidraulic în infraroșu. Datorită acestui fapt, podeaua din baie pe picior va fi mult mai confortabilă pentru picioare.

Vrei să construiești o baie pe șuruburi? Sau aveți deja această experiență? Spuneți-ne despre asta în comentariile.

Trimiteți acest articol prietenilor:

"date-url =" http://krutopol.com/pol-v-bane-na-svayax.html "date-image =" http://krutopol.com/wp-content/uploads/2016/10/pol -v-bane-na-svajah-450x343.jpg "data-title =" Etajul intr-o baie pe piloti: dispozitiv si montaj de piloti, turnare, beton ">

Veți fi interesat de:

Dacă cineva vrea cu adevărat să construiască o baie, iar pe site-ul doar solul liber, atunci este cel mai bine să se pună fundația pentru el pe pile de șuruburi. Dar în acest caz, sub clădire...

Comentarii

Bine ai venit! Vă rugăm să dezvăluiți în detaliu schema dispozitivului de scurgere, cum devine apa în rezervorul septic, cum se acumulează sub podea. Cum se face o pantă în podea, astfel încât apa să se îmbină într-un punct. Cum sa faci o scara sub podea. Scrie ca podeaua de sub baie este foarte simpla si nu explici nimic. Vă mulțumim anticipat.

Cum se face o podea în baie pe pilate cu șuruburi cu mâinile tale

Aranjarea unei zone de recreere pe țărmul unui rezervor sau pe o pantă sugerează că podeaua din băile de pe șanțurile de șuruburi va fi montată ținând cont de caracteristicile solului aluvionar sau sedimentar. Aceste stânci sunt parte a solului de pe malul unui râu sau al unui iaz, versanți, dealuri.

Fundația pentru o baie pe șanțuri este potrivită pentru amplasarea pe o pantă, astfel încât este posibilă ajustarea înălțimii grămezii

Avantajele fundației pe șanțuri de șuruburi

Podeaua dispozitivului din baie pe șanțuri pentru a face mult mai ușor decât pe o fundație masivă. Avantajele acestui design:

 • fundația poate fi foarte rapid asamblată cu mâinile tale;
 • piloții cu șuruburi compactează considerabil solul, asigurând stabilitatea întregii structuri;
 • fundația este convenabilă pentru repararea, dacă este necesar;
 • Instalarea pilelor de șuruburi este ușor de făcut folosind instrumente și accesorii moderne;
 • este posibilă montarea bazei în orice vreme;
 • piloții cu șurub asigură ventilarea automată eficientă a spațiului subteran al băii;
 • durabilitatea și fiabilitatea fundației sunt suficient de mari;
 • o podea corect montată va proteja pereții băii de pe șanțuri de șuruburi de la absorbția sedimentară și topirea apei din sol;
 • baza șuruburilor poate fi aranjată pe un sol instabil, care se umflă și se umflă în sezonul precipitațiilor grele.
Fundația pentru o baie pe picior poate fi instalată chiar și în timpul iernii. Fundația cu șurub este instalată foarte rapid.

Avantajele fundației pilei fac ca instalarea să fie rapidă, iar operația este fiabilă, simplă și convenabilă. Principalul lucru este de a studia proprietățile solului din zona selectată sub baie, de a efectua corect toate calculele și de a efectua lucrările necesare în strictă conformitate cu instrucțiunile.

Șuruburile trebuie să fie selectate în funcție de tipul de sol. Schema de instalare a șanțurilor de șurub în pământ Sunt instalate șanțuri pentru toate pereții și elementele portante.

Ce face podeaua în baie?

Podeaua din baia de pe șanțurile de șurub poate fi făcută din materiale diferite. Șape de beton și lemn moale sunt utilizate în principal. Aranjamentul podelei de beton va necesita costuri materiale semnificative. Cu toate acestea, această podea este rezistentă la expunerea constantă la umiditate. Prin urmare, podeaua din beton va dura mai mult de o duzină de ani. Lemnul este un material cu costuri reduse. Cu toate acestea, sub influența podelei de lemn de umiditate colaps rapid. Tratamentul cu antiseptic va încetini semnificativ acest proces. Dar după 7-10 ani podeaua din lemn va trebui înlocuită.

Schema de fixare a unei varietăți de materiale a podelei la grămada Podeaua de beton din baie este cea mai rezistentă la umiditate

Avantajele unei podele din lemn nu sunt numai în ieftinitatea materialului. Dacă este necesar, puteți înlocui elementele deteriorate fără a schimba complet stratul. Dacă efectuați în mod regulat prelucrarea repetată a componentelor din lemn cu un antiseptic, este posibil să se prelungească durata de viață a unei astfel de podele aproape de două ori. Cea mai bună opțiune este luată în considerare atunci când în camere cu umiditate ridicată - o cameră de aburi și o cameră de spălat, se face o șapă de beton. În vestiar și în odaia de odihnă puteți face o podea din lemn, deoarece nivelul de umiditate este mult mai scăzut.

Podelele de toaletă din baie sunt mai bine amplasate în zona de îmbrăcăminte

Lucrări pregătitoare

Deci, fundația a fost montată și pereții au fost ridicați. Acum facem podeaua în baia de pe grămezi. Trebuie să vă pregătiți temeinic pentru această lucrare, să studiați tehnologia, să cumpărați tot ce aveți nevoie, să invitați asistenți.

Pentru lucrare vor fi necesare următoarele materiale:

 • placa este crestată;
 • cherestea;
 • materiale de fixare - cuie, etc;
 • ciment;
 • nisip grosier;
 • hayditul și / sau alte materiale în vrac;
 • laminare hidroizolantă;
 • compoziție antiseptică;
 • vată minerală sau altă izolație.

Dintre sculele și accesoriile pentru lucrare se va cere:

 • mixer de construcții;
 • rezervor de amestecare;
 • ferăstrău pentru lemn;
 • Creștea bulgar;
 • cuțit de construcție;
 • un ciocan;
 • mănuși, haine de lucru, cârpe.

Este posibil să se precizeze lista instrumentelor și materialelor necesare după ce se determină din ce material și în ce fel va fi montat podeaua din baie pe șanțuri.

Încălzirea podelei: Reguli generale

Înainte de începerea instalării și izolarea podelei, este necesară efectuarea procesării antiseptice a tuturor componentelor din lemn ale structurii finisate. Compoziția specială pentru acest lucru poate fi achiziționată la materialele de construcție ale magazinelor. Antiseptic protejează lemnul de penetrarea de microorganisme dăunătoare care o pot distruge.

Dacă în timpul iernii va fi folosită o baie cu șanțuri, izolarea podelei începe cu așezarea izolației între elementele de susținere ale clădirii. Cel mai adesea se utilizează vată minerală (grosimea stratului de 25 cm) sau spumă (grosimea stratului de 15 cm).

Schema de izolare a pardoselii din beton în baie

Atunci când grosimea grinzilor este insuficientă pentru așezarea grinzilor, barele suplimentare sunt atașate perpendicular pe ele. Hidroizolarea este prestabilită. Peste aceasta între grinzi se afișează stratul inferior al unui încălzitor. Stratul superior este plasat între barele suplimentare. Apoi se pune un alt strat de impermeabilizare, peste care se montează podeaua de finisare. Stratul izolat din baie pe șanțuri de șuruburi va prelungi durata de viață a structurii și va spori semnificativ confortul băii.

Schema de izolare podea din lemn în baie

Montare pe bază

Izolația eficientă a podelei în baie pe șanțuri se realizează cu ajutorul suportului, care este montat în jurul fundației cu șuruburi. Subsolul acoperă spațiul liber sub podeaua băii de la penetrarea aerului rece și îmbunătățește în mod semnificativ aspectul clădirii finisate.

Spațiul gol al capacului este închis de niște panouri.

Principalele materiale pentru subsol - plăci termoizolante și panouri decorative. Între ele se potrivește un strat suplimentar de izolator termic. Se utilizează în mod obișnuit pentru această spumă, spumă și materiale similare. Etanșarea îmbinărilor dintre panouri după asamblarea subsolului se face folosind spumă.

Dispozitiv de turnare a podelei

Soluția optimă este considerată a fi turnarea podelei în baie pe piloții cu șuruburi. În sezonul rece este necesar să se efectueze încălzirea obligatorie a întregii structuri.

O cantitate mare de apă ajunge la podea în baie, deci este necesar să se mărească rezistența la umiditate și îndepărtarea netedă a apei uzate. Pentru a face acest lucru, este necesar să dotați o scurgere specială. Prin aceasta, apa va curge în conducta de canalizare sau în sistemul de drenaj.

Diagrama dispozitivului turnând podeaua în baie

Instalarea podelei de turnare începe să se desfășoare, așezându-se pe laturile grilării. Ele sunt plasate strict orizontal fără înclinare. Pe bușteni sunt atașate unghiile tăiate din lemn de conifere. Între ele se lasă goluri de 7 mm și mai mult. Chiar dacă lemnul se umflă, decalajele dintre elementele individuale vor rămâne. Apa uzată va trece liber prin ele.

Pentru a proteja subteranul de acumularea de apă, trebuie să instalați un cuplaj de beton în formă de con cu panta în direcția canalizării sau a sistemului de drenaj.

Sfat! Pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute și / sau a microorganismelor dăunătoare, structura de beton trebuie spălată în mod regulat, curățată și tratată cu compuși speciali.

Pentru ca nimic să nu putrezească și să acumuleze umezeală, este necesar să se instaleze un vas de beton cu chiuveta în baie.

Podele din lemn uscat în baie

Podeaua uscată este așezată din plăci în două straturi. Prima podea aspră montată. Pe partea de sus a placilor lipseau impermeabilizarea. Apoi puneți izolația. Pe partea de sus - un alt strat de impermeabilizare. La capătul pardoselii de podele. În acest scop, se folosește o placă din lemn de conifere solidă. Plăcile separate de pardoseală trebuie așezate aproape una de alta fără goluri sau goluri. Când se pune podeaua finită este necesară pantă în 1 din colțurile camerei. Aici se face o gaură sub care este atașat sifonul. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea cu ușurință a apei uzate în timpul funcționării băii.

Beton etaj în baie

Înainte de turnarea podelei din beton este necesar să se efectueze lucrări preliminare în baie pe fundul șurubului:

 • instalarea conductelor de apă și de canalizare;
 • instalarea scării, care se va potrivi cu podeaua de finisare;
 • formarea unei perne de material vrac sub fundul băii;
 • realizarea impermeabilizării rolelor în secțiunile subsolului;
 • izolarea termică.
Schema de amestecare a betonului

Nuance! Este mai bine să turnați o pernă pentru a forma un tort de pardoseală din material vrac din diferite fracțiuni, care trebuie să fie complet uscat în prealabil.

Izolația podelei din beton

Podelele din beton într-o baie de aburi pe piciorușele de șurub încep să se încălzească atunci când șapa se încarcă și se întărește. Ca încălzire este de obicei folosit:

 • spumă de polistiren extrudat;
 • lut expandat;
 • perlit;
 • vata minerala.
Izolația pentru podeaua băii: perlit, argilă expandată, spumă de polistiren, vată minerală

Înainte de a pune stratul de încălzire, este necesară curățarea completă a suprafeței pardoselii de beton de obiecte străine, de praf, de resturi etc., apoi se pune stratul de impermeabilizare. Izolația fracționată este aplicată ca parte a unui amestec special. După ce se usucă, sapa de ciment se toarnă de sus.

Izolarea din pardoseală necesită îmbinări de etanșare între panouri după instalare. Acest lucru se face, de obicei, folosind spumă. După ce se usucă, aplicați al doilea strat al hidroizolatorului ruloului. Pentru a distribui în mod egal încărcătura pe podea în baia de spălare pe șanțuri, în camera de aburi sau într-o altă încăpere, se întinde plasa de armare.

Este posibilă încălzirea podelei de turnare în baie cu ajutorul lutului expandat, care trebuie așezat înainte de șapa de beton.

Placi de pardoseală

Placi ceramice pot fi așezate pe podeaua din lemn în baie. În același timp, în loc de bord, placa de fibre, DSP sau placajul este folosită pentru acoperirea accidentală.

În toaletă puteți pune gresie pe podea în baie

Placa ceramică este așezată pe partea superioară a stratului acoperit. Acest lucru se face în mod obișnuit. Sub placi vă puteți așeza o podea caldă de sistem în baia de pe șanțurile de șuruburi. Puteți utiliza opțiunea hidraulică sau cu infraroșu electric.

În vestiar puteți pune o podea caldă în baie. Dispozitivul unei podele încălzite electric Schema unui podea încălzită cu apă.

Măsuri preventive

Un nivel ridicat de umiditate este o baie diferită pe șanțuri, pentru a face podeaua inaccesibilă pentru ciuperci și mucegai, care în mod inevitabil apar într-un mediu umed, va ajuta la măsuri preventive speciale. În procesul de construcție, toate elementele structurale folosite trebuie acoperite cu o compoziție antiseptică specială în mai multe straturi.

Pentru ca podeaua să nu mai fie putredă, este necesar să o acoperiți cu un antiseptic dintr-o ciupercă.

Este imperativ să se aplice și impermeabili de înaltă calitate. Acesta poate fi material de acoperire sau film plastic. Aceste măsuri vor contribui la creșterea duratei de viață a structurii, la protejarea acesteia de putregai și de distrugere prematură.

Schema de impermeabilizare a podelei în baie

Dacă s-au observat buzunare din material lemnos putând fi demontate, întreaga structură trebuie demonstrată. Înlocuiți piesele deteriorate.

Nuance! După uscarea completă, tratați toate componentele cu un antiseptic și re-uscați. Înainte de asamblare, elementele din lemn trebuie acoperite cu ceară sau cu lac impermeabil la apă.

Scurgeți în baia de pe grămezi

Aranjarea băii de canalizare - aceasta este cea mai importantă etapă a construcției sale. Pentru clădirile cu monolit, bandă și alte tipuri de fundație, acest proces nu este diferit de instalarea de canalizare în casă.

Dar nu fiecare persoană va fi în măsură să aranjeze independent scurgerea într-o baie pe șurubelnițe.

Înainte de a ne întoarce la întrebarea cum să faceți o scurgere în bai pe piloni, este necesar să înțelegeți de ce oamenii aleg acest tip de fundație. Acest lucru se poate datora mai multor factori:

 • necesitatea instalării unei băi pe panta pentru a economisi spațiu util;
 • dorința de a avea o cameră de aburi în imediata vecinătate a rezervorului;
 • problemă de sol, excluzând posibilitatea montajului unei benzi sau fundații monolitice etc.

Fundația piloților este o soluție la multe probleme, dar nu trebuie să uităm de particularitățile de funcționare a clădirii. Construcția clădirilor pe o fundație similară are o mulțime de nuanțe, dar întrebarea principală este cum să faceți o scurgere în baie pe șanțurile de șuruburi.

Aranjamentul podelei

Înainte de a începe instalarea de canalizare, este necesar să se înțeleagă ce ar trebui să fie etajul dispozitivului în baie pe piloți șurub și ce material este cel mai bine să alegeți pentru fabricarea sa.

Se poate părea că opțiunea ideală este de a instala o podea de beton, dar acest lucru nu este așa, deoarece trebuie să țineți cont de specificul funcționării sălii de saună.

Baia este utilizată cu întreruperi semnificative. În timpul iernii, camera este răcită în cel mai scurt timp și este destul de dificil să se încălzească. Acest lucru este valabil mai ales pentru podea, pe care fluxurile directe de căldură practic nu cad. Astfel, podeaua din baie pe picior este cea mai bună realizată din panouri.

Răspunzând la întrebarea "Cum se face podeaua în baie?", Trebuie menționat faptul că ar trebui să fie bine izolat. Izolarea termică a podelei nu este mai puțin importantă decât instalarea apei uzate. În cazul în care în timpul construirii băii nu ia în considerare acest moment, atunci vizitarea sălii de aburi în timpul perioadei de iarnă nu va fi posibilă.

Podeaua din baia de pe șanțurile de șuruburi poate avea o pantă în centru sau unul dintre colțuri și poate fi turnată. Fiecare opțiune ar trebui examinată mai detaliat.

Turnarea podelei

Baia pe piloți cu șuruburi este în majoritatea cazurilor echipată cu o podea de turnare. Aceasta este o soluție tradițională pentru băile rusești. Principala diferență a unui etaj de un design similar este faptul că apa curge pe toată suprafața podelei prin crăpăturile disponibile. Calea suplimentară a apei depinde de soluțiile constructive din domeniul canalizării, care vor fi discutate puțin mai puțin.

O astfel de podea pentru baie este considerată tradițională, deoarece lemnul anterior nu era un material limitat. Pentru montare au fost utilizate plăci de pin grosime care pot dura zeci de ani. Tehnologiile moderne ne permit să construim băi, în special pentru echiparea podelelor, cu un cost mult mai mic de cherestea. Există multe mijloace care protejează lemnul de putregai sau cel puțin încetinesc semnificativ acest proces.

Baile pe piloți, inclusiv șuruburile, și podelele din lemn sunt turnate unul pentru celălalt. Datorită prezenței ventilației naturale, probabilitatea dezvoltării ciupercii pe lemn este mult redusă.

Dacă vă decideți să faceți o podea de turnare pentru o baie pe o fundație de piatră, atunci instalarea sa ar trebui să se efectueze în următoarea ordine:

 • Primul pas este de a pregăti materialul necesar. Pentru a face acest lucru, măsurați lungimea și lățimea camerei pentru a afla zona. O placă de tăiat de 3,5-5 cm grosime este perfectă ca material pentru podele. Plăcile ar trebui achiziționate cu o marjă mică. În plus, vor fi necesare unghii cu o lungime de 100 milimetri și un plin.
 • Toate cherestea trebuie să fie tratată cu atenție cu antiseptic, pre-uscate. Impregnarea trebuie efectuată de cel puțin două ori, în caz contrar turnarea podelei nu va dura mult timp.
 • Este necesar să începeți instalarea unei podele cu descărcare din segmente de plăci în funcție de dimensiunile disponibile. Trebuie înțeles că, în ciuda prelucrării efectuate, lemnul este încă expus la apă, în special în camera de spălare, astfel încât plăcile se pot umfla. Pentru a evita deformarea, este necesar să tăiați plăcile cu 1-1,5 centimetri mai scurte decât lățimea băii.
 • Podelele spălării și celelalte încăperi ale băii, în care necesită scurgerea apei, trebuie să fie așezate, lăsând lacune mici. De regulă, distanța dintre plăci este de 1-1,5 milimetri. Acest lucru este suficient pentru a lasa apa sa curga liber, eliminand in acelasi timp posibilitatea de a schimba. Este important ca decalajele să aibă aceeași dimensiune. Prin urmare, este mai bine să folosiți șabloane, cum ar fi un conducător obișnuit de lemn.
 • Nu mai puțin important este unghiile. Indiferent de lățimea plăcilor, instalarea pardoselilor implică utilizarea a două cuie la fiecare decalaj. În caz contrar, plăcile vor deveni în cele din urmă deformate. După instalarea etajelor, este necesar să coborâți sub baie și să îndoiți unghiile care au trecut.
 • Pe partea de sus a panourilor de-a lungul pereților trebuie să instalați panouri pre-asamblate. În această instalare de turnare podele în camera de aburi sau de spălare este finalizată.

Făcând podeaua cu propriile mâini, ar trebui să acoperiți podeaua cu vopsele și lacuri. Acest lucru nu numai că va duce la creșterea duratei de viață, ci va elimina și posibilitatea rănirii sub formă de așchii.

Podea înclinată

Dacă nu sunteți mulțumit de o podea de turnare pentru vreun motiv, atunci puteți face o construcție, utilizarea căreia este furnizată în toate cabinele de duș. Cu alte cuvinte, puteți face o scurgere obișnuită. Pentru ca apa să nu stagneze, accelerând astfel procesul de putrezire, o parte din podea trebuie să fie mai mică decât baza.

Biasul este destul de simplu. În procesul de instalare a pardoselii, puteți utiliza plăci cu grosime treptată în descreștere. Puteți amplasa căptușeala între bușteni și plăci. Panta ar trebui să fie nesemnificativă, literalmente de 1-1,5 centimetri. Asta e suficientă apă pentru a merge.

Trebuie remarcat faptul că podeaua cu pantă în cea mai mare parte este destinată camerelor cu șapă de beton. Pentru băile din lemn complet cu chiuveta și camera de aburi, o podea de turnare este cea mai bună soluție.

Tipuri de canalizare

Strămoșii noștri nu s-au gândit să rezolve problema drenajului de apă. Ea a trecut pe podele și sa dus la pământ. Dacă sunteți interesat de o opțiune similară, atunci trebuie să construiți o baie pe o altitudine mică, astfel încât apa să nu se acumuleze sub podea. Acest lucru va accelera decăderea lemnului.

Dacă ați construit o baie pe parcelă, atunci este puțin probabil să fiți interesat de opțiunea de mai sus pentru scurgerea apei. Efluenții ar trebui să fie redirecționați către locurile desemnate (cisterne sau rezervoare septice). Pentru a realiza acest lucru, designul substratului trebuie să fie ușor modificat. Sub decalajul trebuie să instalați un jgheab din oțel inoxidabil, care va acumula apă și apoi va merge mai departe de-a lungul conductelor.

Instrucțiunile de instalare pentru astfel de sisteme de canalizare nu au momente dificile. Singurul lucru pe care ar trebui să-l acordați este secvența de instalare a țevilor de canalizare în prezența unei toalete în baie. Țeava care părăsește jgheabul trebuie să fie în sistemul general după ce vasul toaletei este golit.

Aceasta este o metodă civilizată de eliminare a apelor reziduale, în plus, o baie cu un rezervor de stocare sub podea este mai caldă. Posibilitatea de a schița este aproape complet exclusă. În plus, este posibilă instalarea unui material izolant peste jgheab.

Băile pe picior, situate în zonele suburbane, ar trebui să aibă un aspect prezentabil. Este puțin probabil ca proiectarea cu un jgheab sub podea să pară potrivită. Este posibil să decorați o cameră în jurul perimetrului cu o masă de materiale diferite - de la lemn la cărămidă. Un astfel de finisaj nu este doar o componentă estetică, ci și o izolare termică suplimentară.

Cum se face încălzirea prin pardoseală în baie? Depinde de podele: pe șanțuri sau inundații, cu un strat de izolație, uscat sau turnat

Mersul pe podeaua rece a băii nu este doar neplăcut, ci și dăunător după încălzirea corpului.

Cu toate acestea, acest lucru poate fi evitat în moduri diferite: cineva se va deranja să facă o baie caldă în baie, alții pur și simplu vor pune pe papuci de cauciuc și îl vor lăsa să se răcească fără să simtă prea multă disconfort.

În cazul în care izolarea tavanului în baie, de exemplu, este obligatorie, atunci problema cu podele nu este atât de clară.

Oferind cititorilor noștri posibilitatea de a alege cele mai bune pentru ei înșiși, vom vorbi doar despre ce fel de podele sunt în băi și cum să le izolați.

Izolarea termică a podelei în baie, în funcție de tipul acesteia

În primul rând, în băi ar putea să nu fie o cameră de odihnă, dar camera de aburi și camera de spălat vor fi întotdeauna acolo, la fel ca o sală de așteptare. În aceste trei camere, condiții diferite de umiditate și temperatură. Totuși, acest lucru nu împiedică același sex peste tot. Doar beton sau lemn poate fi folosit ca material pentru el.

Când se construiește o baie, încălzirea prin pardoseală depinde de tipul de podea, vom lua în considerare ambele tipuri: beton și lemn. Ele diferă în ceea ce privește prețul și durabilitatea.

Este greu de făcut betonul, necesită nu numai experiență, ci și ajutoare, dar va rămâne fără înlocuire timp de o jumătate de secol. Lemnul este mult mai ușor de fabricat, dar pomul care intră în contact cu umezeala devine rapid inutil, ceea ce înseamnă că trebuie să schimbați întreaga podea în câțiva ani.

Cerințele generale pentru oricare dintre tipurile menționate sunt următoarele:

 • suprafața trebuie să fie suficient de dură, încât să nu poată aluneca;
 • curat si uscat ar trebui sa fie usor si simplu;
 • prezența unui flux rapid de apă, astfel încât apa să nu stagneze și microorganismele să nu aibă timp să se multiplice în ea.

Problema drenajului este întotdeauna rezolvată mai întâi. Localizarea canalului de scurgere determină direcția pantei podelei.

Podele din lemn uscat

Podelele neetanșe sunt mai grele și mai scumpe decât podelele grele. În primul rând, pământul și fundația sunt așezate cu pâslă de acoperiș, care creează o barieră hidraulică, iar apoi sunt așezate grinzile coronare și grinzile de podea, pe care se fixează o pardoseală groasă cu goluri între plăcile de 5-7 cm. Următorul strat este jgheaburile cu o pantă de până la 5 grade până la scurgere.

Apoi, există, de obicei, un strat de izolație, dar vom vorbi mai târziu. Stratul superior este o bordură de calitate bună din zada, pinul sau stejarul. Pentru ventilație, trebuie să se retragă la 2 cm de perete. Totul se termină cu instalarea unui plin.

Videoclip util

Următorul exemplu video arată o posibilă lipsă a unui pod uscat, mai ales dacă s-au făcut greșeli în timpul construcției:

Izolarea termică a podelei în saună

În baia de aburi se poate scurge, dar nu puteți face acest lucru. Există mai puțină apă acolo, astfel încât uneori este suficient să faceți înclinări astfel încât apa să se colecteze în centru - atunci este mai ușor să asamblați și să uscați podeaua.

Podele din lemn umed

Scurgerea sau turnarea podelei din lemn este cea mai ușoară și mai ieftină opțiune. Stratul superior sunt plăcile așezate pe grinzi sau bușteni cu un decalaj de 3 până la 7 mm. Un strat de drenare de moloz, așezat pe o pernă de nisip, este așezat sub ele - ambele ocupă 40 cm din cele 50 cm pe care podeaua băii este ridicată de la sol. După cum puteți vedea, în acest caz nu este nevoie chiar și pentru conductele de canalizare.

Dar această simplitate se transformă în restricții sezoniere în utilizarea băii. În sezonul rece este aproape imposibil să-l încălziți (sau mai degrabă, poate, dar podeaua va fi rece și va "sufla" din ea). Da, și drenarea va funcționa numai dacă solul este nisipos, pentru argiloasă nu va funcționa. (Ca o opțiune, piatra zdrobită cu nisip este înlocuită cu un palet de material de acoperire sudat, așezat sub pantă la scurgere.)

Despre dezavantajele unui astfel de sistem, vedeți videoclipul de mai jos.

Lemn umed și beton / argilă

Prin urmare, atunci când proprietarii se gândesc la posibilitatea de abur în orice moment al anului, ei fac o construcție combinată: o podea scurgere detașabilă deasupra șapei de beton cu o chiuvetă situată în subsol. Pământul este cosit în direcția orificiului de scurgere, un strat de moloz este așezat pe partea superioară a solului, deasupra căruia este plasată o plasă de armare și se toarnă betonul cu pante de conservare. Pentru a reduce costurile, un cuplaj de beton este înlocuit cu o blocare de argilă cu grosimea de 8-10 cm. Grinzile suprapuse sunt așezate pe grinzile podelei și pe acestea se află o podea care scade.

video

Vedeți explicația imaginii de mai sus:

Beton cu pardoseală din lemn

Am considerat deja o singură structură cu beton, dar șapa a rămas subterană. Totul este diferit aici. Începe cu instalarea unei groapă cu o țeavă care conduce apă, de exemplu, într-un canal. Înainte de începerea lucrului, solul este compactat și întărit cu un amestec de pietriș și moloz de 15 cm. După aceasta, primele 5 cm de beton sunt turnate pe el. Următorul strat este hidroizolația și izolația, pe care se pune o nouă plasă de armare și se toarnă un al doilea strat de beton. Următorul strat al plăcii este stratul de aliniere, iar ultima este acoperirea.

Videoclip util

Următorul videoclip explică figura de mai sus:

Uită-te la raționamentul util cu privire la podea cu scara:

Pe partea superioară a pardoselii monolitice sau a schelelor de lemn, care, de fiecare dată după utilizare, sunt supuse unei uscări aprofundate, sau se face pardoseală din plăci, de preferință cu o placă, pentru a nu aluneca. Schelele pot fi folosite pe partea de sus a plăcii.

Baie: Izolarea podelei

De ce trebuie să izolați podelele? Băile sezoniere nu sunt cu adevărat niciun motiv, însă dacă doriți să vă îmbibați în frig, veți avea nevoie de o baie încălzită. Am menționat izolația de două ori. Dar vom lua în considerare opțiunile sale în ordine.

Încălzirea podelei în baie de pe bolțurile șuruburilor

Structura pusă pe piloți nu are o fundație din beton, ci un spațiu gol unde vântul merge. Încălzirea podelei în baia de pe șanțurile de șurub ar trebui să înceapă cu crearea unui duble dublu: pescajul și albul cu un strat de izolație. Pentru a face acest lucru, cherestea este pusă mai întâi pe capetele de plată, iar plăcile, înmuiate în antiseptic, sunt fixate pe ea. O peliculă hidro-barieră este așezată pe întreaga suprafață a bazei și apoi, în spațiul dintre plăci, se pune izolația - vată minerală, penoplex sau spumă de polistiren extrudat. Apoi, din nou, o barieră hidro și o podea curată.

Dacă o placă de beton se află pe piloți, atunci este hidroizolată prin topirea materialului de acoperiș sau acoperind-o cu mastic. Un încălzitor este așezat deasupra, de exemplu, spumă de polistiren extrudat. Următorul strat este o șapă de beton de 5 cm cu o plasă de armare, și apoi - la cererea proprietarului: puteți pune un sistem de încălzire și de țiglă, de exemplu.

Podele în baie aspic, cu un strat de izolație

De fapt, am vorbit deja despre câmpul beton, iar cel jelit este același. Există două cazuri de turnare: pe teren și pe suprapunere.

Pe teren

Există multe opțiuni oferite pe diferite resurse. Puteți face acest lucru:

 1. În interiorul fundației benzi continue, un șanț este săpat la o adâncime de 40-50 cm.
 2. Pietrișul este turnat și compactat astfel încât stratul său să fie de 15 cm.
 3. Perna de nisip este turnată și compactată - 30-50 cm.
 4. Pe partea de sus este plasat ruberoid în două straturi, cu o suprapunere de 10 cm foi și etanșare cu mastic bitum. (Al doilea strat perpendicular pe primul.)
 5. Stratul de izolație - lut expandat sau vată minerală, sau zgură din camera cazanului, sau simțit impregnat cu gudron. Grosimea unui strat este de 30-50 cm, cu ziduri.
 6. Numai pentru vata minerala - al doilea strat al barierului. Acesta poate fi un film din plastic.
 7. Un strat de plasă de armare cu un diametru al barei de 5 mm.
 8. Faruri și ghiduri pentru a crea panta dorită.
 9. Turnarea șapei de beton. Grosime nu mai mică de 3 cm.

Ca o opțiune, există două straturi de turnare a betonului: primul strat este direct pe un pat de nisip-pietriș, iar betonul este amestecat cu pietriș grosier. O barieră hidraulică este plasată pe prima șapă, apoi pe izolație (de exemplu, perlit cu ciment). Pe soluția înghețată - plasă metalică și un nou strat de șapă de beton.

să taie

Această metodă a fost descrisă mai sus, unde a fost vorba despre izolarea podelei de beton din baie, în placa de beton pe piloți.

Încălzirea podelei în lutul expandat din baie

Argila extinsă - o izolație excelentă, dacă stratul său este de 15 cm și mai mult. Poate fi turnat între laguri pe o pardoseală de piatră cu un film de hidro-barieră. Aceasta este pentru podele din lemn uscat.

Încălziți-le și podele din beton. Este așezat pe un ruberoid sau un alt agent de impermeabilizare, plasat pe un strat de pietriș de nisip. Nivelul laserului va ajuta la nivelul stratului său. Pentru a crea o piatră de argilă, umezită cu mortar de ciment.

IMPORTANT! Constructorii experimentați recomandă ca, atunci când faceți o izolație a pardoselii într-o baie cu argilă expandată, este mult mai cald să o luați din diferite fracțiuni, iar cele mici vor umple spațiul dintre particulele mari. În plus, trebuie să monitorizați conținutul de umiditate al argilei expandate - este higroscopic și acest lucru este rău pentru proprietățile sale de izolare.

Cu spumă

În ciuda faptului că spuma nu este un material foarte potrivit pentru izolarea podelei, este adesea folosit. Deși ruda apropiată - spumă de polistiren extrudat - este potrivită pentru acest scop mult mai mult. Avantajul spumelor este capacitatea lor de a nu umecta cu apă. Aceasta elimină necesitatea izolării stratului lor cu un hidrobarrier. În rest - aceleași metode de utilizare în izolarea pardoselii, așa cum este descris mai sus.

Cu perlit

Perlitul este o altă izolație excelentă, dar cu un mare dezavantaj: este prea ușor pentru a lucra în aer liber. Este necesar să suflați vântul, o parte a perlitei va zbura cu ea. Prin urmare, lucrul cu el în interior. Pentru izolare, se utilizează adesea un amestec de perlit cu beton, care crește porozitatea acestuia și crește proprietățile sale de izolare. Proporțiile amestecului sunt după cum urmează:

 • Pe 2 părți de perlit se ia o parte din apă.
 • Perlitul mixt este lăsat să se depună și se adaugă 1/2 parte de ciment M300 și mai sus.
 • În procesul de amestecare, 1/2 din apa este completă și încă 0,5 litri deasupra.

Rezultatul este o cremă uscată, care este așezată pe prima șapă de beton, iar după 6 zile este turnată cea de-a doua șapă.

Încălzirea podelei în vestiar, într-o baie din lemn

O cameră de gardă ar trebui să păstreze camera de aburi caldă și lavabilă, deci ar trebui să fie și izolată. Metodele și materialele sunt aceleași ca în alte încăperi, nu este nevoie de pante și de scurgere. Izolarea este plasată fie între lagurile de pe pardoseală, fie pe o pernă izolată cu nisip și pietriș, fie pe prima șapă de beton.

Ceea ce este inacceptabil

Este inacceptabil atunci când podeaua este încălzită într-o baie, pentru a folosi materiale care, atunci când sunt încălzite, vor elibera substanțe nocive. Acest lucru este adesea uitat și pus, de exemplu, linoleum pe podea.

Există puține zone în Rusia unde este profitabilă construirea unei băi cu o podea fără izolație. Procesul în sine nu este atât de costisitor și complicat să o neglijeze, dar rezultatul este o baie în timpul vremii, pe tot parcursul anului - o mare oportunitate de a vă relaxa și de a vă îmbunătăți sănătatea.

Tehnologia dispozitivului de încălzire prin pardoseală: un exemplu de implementare într-o singură baie

Problema aburului greu, a pardoselilor în mod constant la rece, a plăcilor de pardoseală puturoasă și a stagnării în camera de aburi este cunoscută de mai multe persoane la întâlnirile cu băi. De fapt, toate acestea sunt rezolvate, mai ales la etapa de construcție. Un efect bun oferă utilizarea podelei de turnare (cu fante), încălzită și uscată prin ventilație. Voi încerca să vă explic cum a fost realizată această soluție tehnică de către mine într-o baie cu cadă pe șuruburi.

Cum funcționează o podea ventilată?

Turnarea podelei - acesta este un clasic, nu este nimic complicat. Tabelele nu se potrivesc aproape unul de altul, ci cu sloturi mici. Apa care cade pe podea, trece prin aceste goluri în pivniță. Acolo ea rămâne o vreme. Dacă subteranul nu este suflat și rămâne frig, există miros de umezeală, treptat, plăcile de pardoseală încep să putrezească. În plus, există abur greu, umplutură, există un sentiment că nu este nimic de a respira. Destul nu este suficient.

Desigur, este demn de remarcat faptul că o astfel de neplăcere este comună, atât pentru turnarea podelelor, cât și pentru cele obișnuite din lemn, cu plăci de pardoseală așezate aproape unul de celălalt. Lemnul, oricum, absoarbe umezeala și de aici începe să putrezească.

Problema poate fi rezolvată prin includerea podelei și a pardoselii în sistemul general de ventilație al sălilor de baie. Asta este, trebuie să vă asigurați că aerul cald din camera de aburi ar putea intra în subteran, încălzi și usca podelele umede. Datorită podelelor constructive de turnare (prezența crăpăturilor), "forțarea" aerului fierbinte să se scufunde în subteran și să-și facă munca acolo destul de ușor.

În baia mea se implementează după cum urmează:

 • în chiuveta și camera de aburi se folosește podele de turnare cu un subdomeniu comun sub forma unui palet;
 • pereții chiuvetei și camera de aburi sunt izolați și separați printr-o partiție ermetică;
 • soba este încorporată în compartimentul dintre chiuvetă și camera de aburi, cuptorul este realizat din partea laterală a chiuvetei;
 • aerul pentru cuptor se ia numai de la chiuvetă (cu uși închise și ferestre);
 • aerul exterior este furnizat la baie prin canalul de ventilație situat sub convectoarele cuptorului; nu există acces de aer la camera de aburi prin alte canale.

Când se alimentează cuptorul și se produce o lovitură, aerul din exterior prin conducta de ventilație se duce la convector, se încălzește și se ridică - sub tavanul camerei de aburi. Treptat, se răcește, cade și, sub acțiunea împingerii, trece prin crăpăturile podelei de turnare în subteran.

Repet că substratul din versiunea mea a podelei este o tavă sigilată, iar aerul încălzit, o dată în ea, nu se disipează, dar iese prin sloturile podelei în camera de spălare. Apoi - cade în cuptor. Astfel, aerul se deplasează de-a lungul conturului, suflă și încălzește subsolul.

Următoarele fotografii ilustrează soluțiile tehnologice pentru schema de ventilație descrisă:

Compartimentul dintre chiuvetă și camera de aburi, cuptorul este construit în partiție

Sub aragaz există un canal de ventilație prin care aerul exterior este accesat la convector.

Deschideți găurile în grilă

Nu este nimic complicat. Este suficient să instalați o sobă între o chiuvetă și o cameră de aburi, pentru a aranja un canal de ventilație între decaloarele pentru a alimenta convectoarele aragazului. Și vărsarea podelelor cu metrou ermetic va fi inclusă în sistemul de ventilație. Acum am ajuns la cea mai importantă problemă pe care mi-a fost dedicată fotografia mea - problema etajării podelelor calde.

Procesul de construcție pas cu pas

Pasul # 1. Montaj de grillaj și jurnal

Am început podelele după ce șuruburile au fost înșurubate și umplute cu beton, care servesc drept temelia băii mele în construcție. Înălțimea coloanelor deasupra solului - 50 cm, doar 10 bucăți.

Primul pas este montarea grilajului. Am realizat planuri orizontale (panouri de 200x50 mm), orientate spre spațiul interior interior și placi instalate pe verticală de 150x50 mm. Panourile fasciculului sunt fixate cu șuruburi și cuie. Rostverk sa instalat pe grămezi și le-a înșurubat cu șuruburi de ancoră.

Lăzile sunt așezate pe lezhny, strânse prin plăcile verticale ale grilajului cu șuruburi cu auto-filetare și cuie la 100 mm.

Toate plăcile sunt antiseptice HMF BF. Potrivit proiectului, un palet din policarbonat va fi împins sub grilă și înșurubat în gol.

Rostverk a pus și a înșurubat în vârful grămezii

Pasul 2. Ventilarea dispozitivului

Pentru a asigura alimentarea cu aer a convectorului cuptorului, în cele două goluri intelagas (sub aragaz) a fost formată o ventilantă. Pentru a face acest lucru, am perforat găuri în placa de grilă, am închis spațiul dintre laturi și barele de traversare, am întins foaia OSB de dedesubt, cusăturile au ratat etanșantul.

Gauri în placa de grilă - pentru introducerea aerului în conducta de ventilație

Umpleți sub fundul cuptorului, formând cadrul canalului de ventilație

OSB Sheet Bottom

Coperta pentru ventcharal a fost dublată, de asemenea de la OSB. În prima parte a capacului (este instalat bine, nu este îndepărtat), am tăiat găurile care vor fi plasate sub fundul cuptorului. I-am acoperit cu o plasă metalică fină - pentru a proteja împotriva prafului și murdăriei.

A doua parte a capacului nu este fixă, poate fi îndepărtată pentru a curăța conducta de ventilație dacă este necesar. Așezați banda sanitară îmbinată. În partea superioară a capacului, puneți două plăci SML cu ferestre de decupare, astfel încât să coincidă cu găurile din capacul canalului de ventilație. Toate cusăturile au blocat materialul de etanșare. Ca urmare, am un canal de ventilație cu protecție termică.

Capacul pentru conducta de ventilație este realizat dublu cu două deschideri prin care curge aerul către convectorul cuptorului

Foliul de sticlă-magneziu (SML) este un material incombustibil cu proprietăți de izolare termică excelente.

În exterior, am plasat un anemostat pe orificiile canalului de ventilație pentru a putea bloca accesul la canal (împingere redusă, protecție împotriva insectelor). Am instalat, de asemenea, un ventilator de admisie pentru a crește fluxul de aer proaspăt.

Anemostatul vă permite să deschideți și să închideți ventchanalul după cum este necesar

Ventilatorul de admisie vă permite să măriți fluxul de aer exterior în camera de aburi

Pasul # 3. Ansamblu de paleți

Permiteți-mi să vă reamintesc că construcția podelei de turnare pentru mine constă din două părți - podeaua însăși (plăcile de podea de pe bușteni) și paletul ermetic care se mișcă sub grilă.

Voi începe cu paletul. Este realizat dintr-un contur de lemn (placă) și un fund de policarbonat cu un canal de scurgere. Forma paletului este cea mai simplă, care asigură înclinarea plăcilor de cocă în colțul din dreapta al grilajului. Există o scurgere.

Cazul este scos din panouri de 150x50 mm, tratat cu KMF BF antiseptic.

Materialul de fund este policarbonatul utilizat pentru sere, cu grosimea de 4 mm. Nu-mi fac griji, acesta este unul dintre cele mai fiabile și durabile materiale plastice. Policarbonatul a fost înșurubat cu șuruburile la chei. Locuri de prileganiya capace cu bandă de protecție din policarbonat sanitare.

Placa de policarbonat este înșurubată în carcasa din lemn a paletului

Astfel încât policarbonatul nu se îndoaie, fundul este întărit cu șipci din lemn.

Reiki nu va permite ca fundul policarbonatului să se îndoaie și să se spargă sub propria greutate și greutatea apei

Poziționați scurgerea este lovită de o suprapunere triunghiulară a OSB. Toate cusăturile, rosturile au pierdut etanșantul.

Locul de evacuare a apei din palet

Paletul finit este împins sub grilaj, lubrifiat cu un etanșant, podomkrachchen și bolțite la panouri, bolțuri sanitare lezhnyam. Racorduri vărsate material de etanșare.

Paletul este împins sub grilla băii

Instalarea cricurilor și ridicarea paletei pe șinele grilajului

Tigaul era foarte strâns, apa trece numai prin scurgere. Atunci când scurgerea este înfundată (cu săpun, resturi mici), atunci apa este în tigaie, ca într-o jgheab. Acest lucru se datorează necesității de a verifica starea paletei și de a curăța scurgerea după cum este necesar.

Paleta este înșurubată la grilă

Că schema podelelor ventilate a funcționat, nu este obligatoriu să faceți paletul special, ca și mine. Principalul lucru este că subteranul era sigilat.

De exemplu, beton atunci când se utilizează fundații de benzi. Atunci zidurile fundației vor fi zidurile metroului. Dar! Produsele vor trebui să fie conectate în timpul încălzirii băii, în caz contrar, în loc să încălzi podeaua, puteți obține condens pe suprafețele pardoselii.

Pasul # 4. Montarea plăcilor de podea

Am hotărât să folosesc plăci ascuțite drept podele. Pune-le pe busteni, lasa un gol. Tabelele nu au rezolvat nimic, doar au fost stabilite și totul este bun, sunt grele, deci practic nu merg "pe jos". Această soluție mă ajută să simplific grijă și curățarea paletului. După vizitarea băii, plăcile sunt îndepărtate, puse pe margine și uscate. Puteți spăla și curăța vasul de scurgere.

Pardoselile sunt prevăzute cu goluri - pentru curgerea apei și circulația liberă a aerului

Zona de turnare fierbinte în camera de aburi - o soluție demnă la problema aburului greu și a aerului murdar în baie