Ingineria comunicațiilor în țară: cum să și cum să nu faceți

După ce a cumpărat site-ul, majoritatea grădinarilor viitori încep să-și construiască casa de vis și se confruntă cu o sarcină atât de dificilă și foarte costisitoare, cum ar fi comunicațiile de inginerie. De la designul competent și instalarea unor astfel de comunicații depinde de cât de confortabil și sigur va fi viața ta suburbană.

Timur Dasaev, directorul general al companiei de construcții Dachny Season, consideră că este posibilă oferirea unei case cu o bună infrastructură inginerească chiar și în condiții autonome. Și casele actuale de țară în confortul lor nu sunt inferioare apartamentelor urbane. L-am rugat pe Timur să ne spună ce comunicări sunt necesare pentru domiciliul acasă, ce greșeli ar trebui să fie avertizate când sunt conectate și ce anume toate acestea vor "turna" în cele din urmă.

Principalele tipuri de sisteme de comunicații includ alimentarea cu apă, canalizarea, încălzirea și electricitatea. Unde începe comunicarea de inginerie? Primul este proiectul. Experții specializați licențiați de la biroul proiectului vor ajuta la dezvoltarea tuturor comunicațiilor private.

Toată documentația sistemelor de inginerie se bazează pe proiectul casei.

După ce au vorbit cu proprietarul casei, după ce au aflat despre caracteristicile tehnice și caracteristicile de funcționare a casei, vor dezvolta o versiune de proiect clară și optimă, care va constitui baza sarcinii tehnice.

Aceiași experți vor calcula estimarea preliminară. Vor fi urmate etapele de fundamentare tehnică a utilizării materialelor, dezvoltarea diagramelor de rețea și a desenelor detaliate.

Alimentarea cu apă: pe ceea ce este imposibil de salvat

Alimentarea cu apă a unei case de țară constă din două puncte: sursa de apă și cablajul interior al țevilor (cupru, polimer sau oțel). Datorită cablării, apa este livrată în timp util consumatorilor și echipamentelor sanitare. În funcție de fiecare caz în parte, o casă de țară poate fi conectată la sistemul central de alimentare cu apă sau sisteme autonome, cum ar fi puțuri sau puțuri de foraj.

În plus, proprietarul unei case de țară va avea nevoie de o stație de pompare, un acumulator hidraulic pentru a netezi ciocanul cu apă la pornirea și oprirea pompei, un rezervor de stocare a apei, o cărămidă (metal), precum și filtrele grosiere și fine care vor proteja sistemul împotriva contaminării din sursa de apă apă până la starea de băut.

Experții nu recomandă economisirea pe acest echipament, deoarece sănătatea umană depinde în mod direct de calitatea apei consumate.

În procesul de instalare, conductele de apă caldă sunt instalate simultan cu țevi de apă rece, care, atunci când sunt așezate în paralel, sunt așezate în partea inferioară, astfel încât condensul de pe conducta superioară de încălzire să cadă pe ele. Învățătorii experimentați înșiși știu despre existența acestei reguli, dar pentru a evita problemele legate de instalare, proprietarul casei este mai bine să discute în prealabil toate etapele instalării cu echipa de lucru.

Greseli tipice

În instalația de alimentare cu apă există o serie de puncte în care lucrătorii fac greșeli cel mai des. Acestea includ:

 • Instalarea unei conducte orizontale de alimentare cu apă în casă sub o înclinație prea mică. Presiunea apei va fi slabă și nu va fi posibil să utilizați mai multe surse în același timp.
 • Aprovizionarea cu apă rece a încălzitorului de apă trebuie efectuată numai în poziție verticală. Nu sunt permise diagonalele de instalare.
 • La distribuirea conductelor de apă utilizați mai mulți conectori din materiale diferite. Acest lucru nu numai că mărește costul instalării, dar și că nu afectează în cel mai bun mod rezistența structurii.
 • Atunci când mixerul este conectat la furtunuri cu apă caldă și rece, robinetele sunt confuze: un furtun cu marcaj albastru este conectat la un robinet de apă caldă și invers.

Toate acestea pot duce la deteriorarea conductelor.

 • Dacă conexiunile se află în interiorul peretelui, atunci nu va fi posibil ca piatra să observe o scurgere în circuit. Și acest lucru poate duce la consecințe foarte nefaste.

Canalizare: nu uitați izolația

Pentru a instala un sistem de canalizare, va fi necesară o instalație locală de tratare a apelor reziduale cu un sistem de tratare biologică profundă. Acest sistem nu dăunează mediului, dar, de asemenea, protejează proprietarul casei de hassle.

Atunci când alegeți echipamentul pentru rețelele de canalizare, este necesar să se calculeze sarcina, adâncimea de așezare a conductelor și înălțimea apei subterane.

Trebuie, de asemenea, să determinați locația carierei sub rezervor: aceasta trebuie localizată la cel puțin 4-6 metri de structură.

Pentru sistemul de canalizare internă se recomandă utilizarea țevilor din PVC. După cum arată practica, ele sunt cele mai potrivite pentru acest lucru.

Greseli tipice

Erorile tipice ale instalării de canalizare pot fi luate în considerare:

 • Încălcarea prejudecății proiectului. Pentru țevile cu diametrul de 50-80 mm, este de 2 cm pe metru, cu un diametru de 80-100 mm - 3 cm pe metru. Reducerea interferează cu auto-curățarea țevilor din deșeuri, iar creșterea va produce zgomot în timpul coborârii apei.
 • Neglijarea capacului izolator pe conductele rețelei (în special cele destinate colectării și eliminării condensului).

Mai mult, va afecta caracteristicile de zgomot ale sistemului.

 • Dacă, în căutarea frumuseții, conectați conductele de canalizare sub podea, fiți pregătiți pentru faptul că, în caz de spargere sau scurgere, va trebui să-l ridicați.
 • Datorită economiilor la ventilație peste canalul de canalizare (și nu va permite diluarea în sistemul de canalizare), în casă va apărea un miros neplăcut și înțepător.

Încălzire: asigurați o ventilație adecvată

Un sistem extins de țevi și baterii, un cazan pe gaz sau un schimbător de căldură va crea confortul și confortul pe tot parcursul anului într-o casă de țară. Acest sistem este un cerc vicios, în centrul căruia există o pompă de circulație care asigură mișcarea neîntreruptă a apei calde.

O pompă calitativă și sigură este importantă, dar pe lângă aceasta, va trebui să instalați un rezervor de expansiune, supape de aerisire automată și o linie de alimentare, supape de evacuare și supape de siguranță.

Alimentarea cu energie a sistemului autonom de încălzire este gaz, electricitate, solid, lichid și chiar combustibil combinat.

Proprietarul de case selectează tipul de combustibil pe baza economiilor și a capacităților financiare ale acestora.

Adesea, pentru sistemele de încălzire și apă caldă într-o casă de țară emit o cameră separată - camera cazanelor.

Greseli tipice

Cele mai frecvente plângeri legate de funcționarea sistemului de încălzire sunt legate de funcționarea cazanului pe gaz: proprietarii de case constată că după un timp boilerul lor de gaze nu mai funcționează la putere și deseori se estompează. Motivul pentru acest lucru nu este întotdeauna acoperit în gazul în sine.

 • Acest lucru se poate datora ventilației necorespunzătoare a camerei (arzătorul scoate aer din încăpere).

Pentru a scăpa de această problemă, veți putea organiza o ventilație suplimentară, de exemplu printr-un perete sau prin ușă în camera cazanului.

 • Poziționarea scăzută a gazelor arse poate, de asemenea, provoca umiderea cazanului. Ar trebui să fie plasat la o înălțime de 4-5 metri de la podea.
 • Încălcarea modului de funcționare a cazanului poate cauza și neplăceri. De exemplu, dacă, în locul modului de așteptare, senzorii sunt setați la intensitate, temperatura de ardere scade sub punctul de rouă, forme de condens, datorită căruia cazanul se deteriorează din interior și nu reușește.

Alimentarea cu energie: protejați-vă de foc și fulgere

Rețelele electrice ale unei case particulare sunt concepute pentru a îndeplini toate standardele și cerințele de siguranță la incendiu. Potrivit statisticilor, cea mai importantă cauză a incendiilor domestice este considerată o eșec electric. Erori la calculele de sarcină, proiectarea și instalarea rețelelor electrice sunt cauzele a peste 30% din toate incendiile.

Alimentarea cu energie a casei este efectuată de la stația de transformare, din care tensiunea trece peste rețelele de aer (în limita a 380 V cu o toleranță de ± 10%).

În această etapă a comunicațiilor nu se poate face fără calcularea exactă a consumului de energie.

Aceste date vor determina alegerea firelor și a dispozitivelor de protecție ("mâneci" și mașini), va oferi clădirilor rezidențiale cel mai înalt nivel de securitate.

Pentru a începe lucrările de instalare, trebuie să încheiați un contract de alimentare cu energie electrică la domiciliu, apoi să instalați un contor și să deschideți un cont pentru a plăti pentru electricitate.

Greseli tipice

Dar și aici, greșelile tipice vă urmăresc:

 • Instalarea incorectă a tabloului de distribuție poate provoca incendii sau incendii. Nu salvați și invitați un profesionist pentru a instala scutul.
 • Utilizați fire de aluminiu în interiorul clădirii.

Amintiți-vă că aluminiu nu este cel mai potrivit material pentru astfel de comunicații!

 • Lipsa protecției împotriva trăsnetului la domiciliu. Dacă fulgerul lovește linia electrică, atunci toate electricitățile din casă vor eșua.

Ce este?

Costul proiectării și amplasării rețelelor inginerești depinde de o serie de factori: volumul de muncă, nivelul de profesionalism al specialiștilor, caracteristicile tehnice ale materialelor utilizate și sezonalitatea (în funcție de sezon, prețul poate varia).

Costul aproximativ al întregului "inginer" (rețea internă și externă) pentru o casă tipică de țară de 200 de metri pătrați. m este 450 000 de ruble:

canalizare și alimentare cu apă - 175 000 ruble; încălzire - 105.000 ruble; sursa de alimentare - 170.000 de ruble.

La comunicațiile de inginerie nu ar trebui să economisiți. Corectarea defecțiunilor lor va aduce o mulțime de probleme proprietarului și poate costa un ban destul de bun. Este mai bine să implicați profesioniști atât pentru proiectare, cât și pentru instalare și pentru controlul lucrărilor.

Proiectarea comunicațiilor într-o casă privată

Luați în considerare prioritățile care sunt asociate cu proiectarea sistemelor de inginerie într-o casă de țară.

Confortul de a trăi într-o casă privată depinde în mod direct de modul în care funcționează toate sistemele inginerești și comunicațiile - electricitatea și alimentarea cu apă, sistemul de încălzire și canalizarea. În plus, eficiența, durabilitatea și funcționarea fără probleme a "inginerului" depind în mod direct de designul său competent și de instalarea de înaltă calitate.

În acest articol, vom răspunde la următoarele întrebări:

 • Inginerie într-o casă privată: unde începe planificarea.
 • Ce nuante de intrare a sistemului de canalizare, a unui sistem de alimentare cu apă și a electricienilor trebuie să li se acorde atenție în primul rând.
 • Cât de constructivă locuință afectează caracteristicile de stabilire a ingineriei.

Planificarea comunicatiilor inginerice

Practica de construcție arată că sistemele inginerești sunt una dintre cele mai scumpe componente dintr-o casă de țară. În funcție de costul echipamentului selectat, de metoda de instalare a acestuia, precum și de opțiunile de amplasare a comunicațiilor, prețul "inginerului" poate fi de 25-40% din estimarea totală pentru construcția casei. Prin urmare, orice greșeală făcută în etapa de selecție sau instalare a sistemelor inginerești va conduce în viitor la necesitatea unor modificări și reparații costisitoare, efectuate de specialiști cu experiență.

Respectarea acestui principiu va permite evitarea greșelilor. În cazul în care o fundație monolit este aleasă ca fundație sau se planifică construirea de pardoseli de-a lungul pământului pe baza fundațiilor de benzi, atunci trebuie să fie proiectat în prealabil locul în care sunt introduse în casă comunicări (apă, canalizare). În caz contrar, după ridicarea casetei la domiciliu, va trebui să vă luptați cu locul și modalitatea de accesare a rețelelor de inginerie, până la modificarea / forarea fundației sau prin găurirea găurilor tehnice în cuplaj cu un perforator.

În absența unor fonduri suficiente, puteți instala sistemele de inginerie treptat, întinzând procesul mult timp. Însă sunt oferite în avans ipoteci pentru conducte de apă și canalizare, electricitate (dacă este planificată o intrare subterană), canale, deschideri în fundație, plafoane și pereți. Acest lucru va evita costurile financiare și de muncă semnificative în lucrările viitoare privind instalarea "inginerului".

Am hotărât că documentul nostru de proiect este baza pentru construcția de comunicații inginerice. Acum, să vedem cum să planificăm totul în mod corect. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă împărțiți acțiunile într-o serie de pași consecutivi, trecând de la general la cel special. Pentru a nu uita nimic, luăm o bucată de hârtie și scriem ceea ce trebuie să facem, și anume:

 • Determinați unde va fi construită casa pe amplasament, clădiri agricole, un garaj, precum și un puț / puț și un rezervor septic, pentru a determina lungimea liniilor de alimentare în raport cu ingineria existentă sau planificată din clădire;
 • Pentru a măsura distanța de la postul de la care electricitatea este furnizată cabanei. Dacă distanța depășește 25 m, atunci va trebui să instalați un alt pol intermediar sau, alternativ, puteți face o intrare subterană a cablului electric în casă;
 • În funcție de zona casei, pierderile de căldură, metoda de încălzire, punctele de apă, numărul de locuitori și preferințele acestora, estimăm volumul consumului de apă și de energie;
 • Calculăm încărcătura așteptată de la toți consumatorii electrici, deoarece Alegerea firelor electrice și a dispozitivelor de protecție depinde de aceste date.
 • Determinăm locul din casă unde ar trebui să fie instalată echipamentul;
 • Ne bazăm pe modul de a stabili autostrăzi (prin metoda deschisă sau închisă în plantații), cum vor ajunge la sediu. Cum se implementează penetrarea prin pereți și podele;
 • Dacă instalarea se face singură, alegeți materialele și echipamentele pentru instalarea sistemelor inginerești. Sau, după ce am decis asupra preferințelor noastre, ordonăm proiectul într-o organizație specializată.

Acestea sunt doar date generale, pe baza cărora se poate realiza o schiță de proiectare a rețelelor de inginerie. Fiecare lucru mic contează. Dacă pierdeți din vedere ceva, după ce ați decis să construiți mai departe, să creați un proiect peisagistic sau să construiți o clădire economică, se dovedește că în acest loc este instalat un cablu electric, un sistem de alimentare cu apă sau un rezervor septic cu un câmp de filtrare.

Aveți nevoie de o abordare integrată. Ie designul casei, inclusiv componenta sa arhitecturală și structurală, trebuie să fie în strânsă legătură cu rețelele de inginerie. Nu aș vrea ca un perete de reținere frumos proiectat de un designer peisagistic să fie "stricat" de conductele centrului de încălzire sau de un cablu subteran pentru alimentarea cu energie a băii.

Bazându-se pe aceasta, atunci când începem planificarea și proiectarea în continuare a rețelelor de inginerie, ne gândim imediat la ce și unde se intenționează să facă. Ie "Inginer" este un compromis între funcționalitate, fiabilitatea muncii, estetica comunicațiilor stabilite și suficiența rezonabilă fără complicații excesive ale sistemului.

Nuanțe de comunicații inginerești

Punctul de plecare al proiectării rețelelor inginerești este prioritizarea. Doar după ce am înțeles o sarcină, mergem la următoarea, fără a încerca să acoperim totul imediat.

Primul lucru pe care se bazează funcționarea normală a unei case de țară este electricitatea și apa. Ie o sursă sigură de apă și energie electrică, precum și de introducere și diluare a acestora pentru consumatori - comunicații de inginerie. În plus, electricitatea și apa vor fi necesare în etapa de construcție a cabanei.

Deși este posibil să se construiască o casă de țară folosind un generator de gaze și apă importată, dar acest lucru complică foarte mult toate lucrările de construcție.

Acest articol detaliază cum să conectați electricitatea la casă.

Apa poate fi extrasă dintr-un puț sau dintr-un puț. Mai mult, puțul, în funcție de adâncimea acviferelor și a structurii solului, poate fi forat "pe nisip", sau este pus la punct un fântâni artezian cel mai scump, dar și un buget adânc "abisinca" este ciocanit chiar în casă / cutie.

Prin urmare, imediat, în stadiul inițial de planificare a construcției, estimăm unde vom obține apa, cum va fi pusă în casă unde va fi amplasat echipamentul de pompare. În interiorul casei, într-o încăpere tehnică sau în cazan. Sau, chiar deasupra fântânii, este amenajată o cămăruță cu echipament de admisie a apei, iar sistemul de alimentare cu apă deja circulă din ea în casă.

Pe baza acestor informații, precum și pentru a determina unde să găsim casa pe parcelă, putem calcula distanța traseului de la punctul de admisie a apei până la punctul de intrare în casa conductei. În funcție de regiunea de reședință și de adâncimea înghețării solului (în Moscova și regiunea este de aproximativ 1,5 m), pretindem că instalăm conducta la o adâncime, astfel încât să nu înghețe în timpul iernii.

Este important să stabiliți în prealabil punctul de inserție. Dacă conducta trece sub fundația plăcii și iese prin planul său orizontal, este necesar să se asigure (încă din faza de proiectare a fundației) o țeavă inserată. În mod similar, funcționăm cu o bază sau o fundație de benzi încastrate, cu singura diferență că conducta trece orizontal prin peretele de fundație.

În faza de construcție a fundației, toate comunicațiile de bază sunt stabilite. Ne amintim de ipotecile pe care am putea avea nevoie în viitor în construcția altor clădiri.

Este mai bine să se așeze sistemul de alimentare cu apă sub adâncimea de congelare cu 1,7 m. Unghiul de înclinare al țevii este neimportant, deoarece apa va pompa pompa.

În mod tradițional, blocajul de intrare în alimentarea cu apă de origine este penetrarea prin fundație. Acest loc trebuie sigilat și trebuie făcut în așa fel încât conducta să nu se zdrobească cu posibila mișcare / decontare a fundației.

O conductă metalică poate fi utilizată ca o manșon de trecere, diametrul interior al acesteia fiind de 2 ori diametrul exterior al conductei de alimentare cu apă sau de canalizare. Manșonul cu țeavă instalat pe ambele părți este etanșat cu un material rezistent la umiditate, fără putregai, care compensează posibila mișcare a structurii. Kabolkoy - cablu de rășină din in, iută sau cânepă.

Nodul unei astfel de pătrunderi prezintă în mod clar următoarea figură.

La montarea conductei de canalizare se iau în considerare mai mulți factori. Aceasta este adâncimea înghețării solului, tipul de rezervor septic sau stația locală de tratare a apelor reziduale, panta pe amplasament, distanța de la rezervorul septic până la casă.

Sunt interesat de următorul aviz referitor la înghețarea conductei de canalizare:

Dacă există apă în conducta de apă care poate îngheța, atunci în canalizare, apa este prezentă numai în timpul spălării și nu va îngheța deoarece se duce la rezervorul septic, care este procesul de procesare a deșeurilor cu căldură.

Utilizatorii portalului nostru nu recomandă să combine intrarea cablului electric în casă (dacă electricitatea este planificată să fie introdusă subteran) cu conducte de apă și de canalizare. Pentru a introduce cablul electric, instalați o țeavă separată care intră în camera în care este montat panoul electric.

La proiectarea comunicațiilor electrice, puteți utiliza un algoritm dintr-un membru al portalului cu porecla IvanVA. Luăm planul de planșeu și marcați pe el unde și câte prize, întrerupătoare, lămpi etc. se presupune. Am marcat puncte cu aranjament virtual de mobilier. În caz contrar, mai târziu se poate dovedi că priza de alimentare montată va închide canapeaua sau garderoba.

De asemenea, numărăm numărul de alți consumatori electrici. Acestea sunt cazane, pompe, iluminarea stradală a unei băi sau a saunei, toate becurile etc. După aceea, trageți o diagramă bloc a electriciștilor și calculați consumul total de energie al întregului echipament. Pe baza acestui calcul, va fi posibil să alegeți tipurile și secțiunile cablurilor și să calculați setul complet de tablouri de distribuție. După aceasta, alegem locurile pentru amplasarea tablourilor electrice, a cutiilor de borne și a traseelor ​​cablurilor. Marcați-le pe plan. Apoi, selectați echipamentul și calculați lungimea cablurilor. După asta, obținem tot ce aveți nevoie și faceți instalarea.

Din acest articol puteți afla cum să introduceți corect electricitatea în casă și să calculați secțiunea transversală necesară a cablului de intrare.

Rezumând

În mod ideal, atunci când proiectați sisteme de inginerie, trebuie să le puteți privi atât prin ochii designerului, cât și prin ochii instalatorului, luând în considerare materialele din care se construiește casa - lemn, beton, cărămidă, construcții de cadru etc. Întrucât proprietățile materialului și a casei constructive afectează în mod direct metodele și complexitatea instalării utilităților.

Aerul din beton este usor aglomerat cu o unealta de mana simpla, iar pentru montarea unui traseu de conducte sau a unei retele electrice in caramida sau ceramica calda va trebui sa folositi unelte electrice.

Cum se creează
confort în casă
fă-o singură

util
recomandări și
sfaturi pentru toată lumea

Instalarea și comunicațiile de dispozitive de proiectare într-o casă în construcție

Bună ziua, dragi prieteni.

Tema noastră de articol de astăzi este comunicarea de inginerie în casă.

Construiești o casă. După ce ați vizitat arhitectul și ați ales un proiect și ați vorbit cu geologi, puteți începe să construiți o casă. Și e timpul să vă ocupați de o etapă atât de importantă, ca și comunicațiile pe care le veți desfășura într-o casă nouă. Acestea sunt sursa de alimentare, ventilație, încălzire, alimentare cu gaz, alimentare cu apă, canalizare, etc.

Chiar și în stadiul de selectare a proiectelor merită realizat un proiect cuprinzător de comunicări inginerești. Un astfel de proiect ar trebui să fie realizat de organizații care au acces adecvat la acest tip de activitate. Proiectul trebuie să fie convenit cu toate organizațiile interesate și să nu încalce normele și cerințele legislației locale.

Dacă nu faceți acest tip de muncă, va trebui să reconstruiți și să refaceți în mod constant ceva în procesul de construire a unei case pentru a aduce conformitatea tuturor comunicațiilor de inginerie din casă. Și acest lucru este plin de pierderi financiare și pierderi de timp.

Este necesar să începeți cu ele, deoarece comunicările sunt vitale pentru viitoarea dumneavoastră casă.

Fără ele, nu veți putea crea un mediu de lucru confortabil pe șantier.

Și ceea ce este important, sistemul de conducte al aproape tuturor comunicațiilor inginerești a fost inițial stabilit pentru viitoarea fundație chiar înainte de începerea construcției.

Deci, dispozitivul sistemului de comunicații ingineria subterană este următoarea etapă a lucrărilor de construcție în timpul construcției casei.

Înainte de începerea activității ciclului zero - punerea la bază a lucrărilor de fundație, excavare și excavare, este necesar să se prevadă diferite aranjamente organizaționale pentru pregătirea și stabilirea comunicațiilor inginerești. Acest lucru trebuie făcut dacă nu doriți să dezasamblați o fundație existentă.

Trebuie remarcat faptul că instalarea și instalarea comunicațiilor inginerice este una dintre cele mai scumpe lucrări de pe șantierul dumneavoastră. Situația actuală în construcții este de așa natură încât cablarea electricității, apei și a gazelor pe amplasament să fie prevăzută cu o birocrație birocratică mare și cu toate consecințele care decurg din aceasta.

Deci, fii pregătit pentru faptul că vei avea nevoie de o plimbare lungă în diferite situații. Și necesită mult timp, o mulțime de răbdare și cheltuieli materiale considerabile. Dar aici nu veți ajunge nicăieri. La urma urmei, acesta este un pas dificil, dar necesar.

Sursă de alimentare.

Comunicările vitale, fără de care este imposibil să ne imaginăm o casă modernă, includ electricitatea, canalizarea, alimentarea cu apă și furnizarea de energie termică.

În primul rând, este necesar să se aibă grijă de furnizarea de energie electrică unei case aflate în construcție.

Înainte de a se angaja în fundație, este necesar să rezolvați toate problemele legate de conexiune cu organizația locală de alimentare cu energie electrică. Acestea sunt diferite tipuri de documente, cum ar fi aprobările, alocarea capacității, plata. Acestea sunt toate măsuri costisitoare și pe termen lung care pot și ar trebui rezolvate cu mult înainte de construirea casei (timp de un an sau doi, dacă este posibil). Și numai după aceea puteți trece direct la construcție.

Dacă există deja o linie de alimentare lângă site-ul dvs., acest lucru simplifică puțin lucrurile. Trebuie să contactați organizația regională de alimentare cu energie electrică - RES pentru obținerea permisiunii de a conecta electricitatea. Aici stabiliți limita de putere și obțineți condițiile tehnice pentru conectarea la rețeaua electrică. Conducerea energiei electrice către un nou loc este o procedură destul de lungă și costisitoare.

Deficitul de energie electrică este obișnuit. În acest sens, RES distribuie sau sugerează construcția de stații de transformare și amplasarea cablului de alimentare către clienți. Pentru un comerciant privat, acesta este un eveniment destul de costisitor și numai el, de regulă, nu poate face acest lucru. În acest caz, cea mai bună opțiune este să se unească cu vecinii care au aceleași sarcini. Și apoi toate aceste lucruri pe cabluri de energie electrică nu este atât de mult lovit buzunar. Astfel, veți conduce rețeaua electrică în mai multe secțiuni simultan.

Pentru a fi în timp pentru începerea construcției, este mai bine să începeți toate aceste lucrări privind alimentarea cu energie electrică imediat după cumpărarea unui teren.

Aprovizionarea cu apă.

Astfel, după ce ați adus energie electrică, puteți trece la alte tipuri de lucru. Dar pentru muncă aveți nevoie de cel puțin apă. Nu numai pentru construcții, ci și pentru viața ulterioară.

Apa se poate obține în trei moduri.

Primul, cel mai simplu și cel mai ieftin este să se conecteze la comunicațiile existente de alimentare cu apă. Dar, de regulă, dacă această distanță este de câteva sute de metri, atunci este și o plăcere scumpă și nu întotdeauna posibilă.

Cea de-a doua cale este un bine. Scobiturile, inelele sunt puse, pompa cade, iar apa din sursele subterane este pompata. Dar nu este întotdeauna posibil să se folosească, deoarece orizonturile de apă în care există apă potabilă sunt adânci și este destul de dificil să le atingem.

Apoi, a treia cale este fântâna. Se efectuează după sondaje geodezice, folosind o instalație de foraj. Este realizată o gaură, conducta este coborâtă la nivelul unui acvifer adecvat pentru băut, iar apa este alimentată în partea superioară cu ajutorul unei pompe electrice. Dar aceasta este, de asemenea, o măsură costisitoare, deoarece metrul unui fund adânc costă foarte mult, iar adâncimea sa poate varia de la 20 la 150 de metri.

De aceea, de regulă, șantierele de construcție vecine cooperează și se învârt într-un bazin. Acesta este cel mai profitabil și potrivit mod de a oferi o casă sau un întreg complex de case cu apă potabilă bună de arteziene.

În fiecare casă este instalată o stație de pompare, sunt instalate filtre de apă, în funcție de compoziția apei și a sărurilor și a mineralelor prezente în ea. Pentru a face acest lucru, trebuie să dați apă laboratorului pentru a determina compoziția sa chimică. Și pe această bază, organizațiile specializate implicate direct în purificarea apei vor recomanda filtre de curățare adecvate și stații de pompare. Despre acest lucru în detaliu puteți citi aici.

1. În cazul în care există o rețea de alimentare cu apă centralizată, este necesar să se contacteze organizarea serviciului de apă de la locul de reședință cu o cerere de emitere a specificațiilor tehnice pentru conectarea la rețeaua de alimentare cu apă. Acestea fiind spuse, cea mai ușoară opțiune.

2. Dacă nu există o astfel de rețea de apă, atunci trebuie să găsiți alte surse de alimentare cu apă.

Puteți construi un puț, cu condiția ca nivelul apei subterane să fie mai mare de 20 de metri. În același timp, calitatea apei trebuie să respecte cerințele sanitare pentru apa potabilă. După cum înțelegeți, acesta este cel mai accesibil și mai ieftin mod de a obține apă potabilă. Dar există unele dezavantaje. Cel mai important lucru este că este foarte rar să găsim apă de o calitate corespunzătoare la o asemenea adâncime. Și acesta este un fapt.

Și dacă apele subterane se află la o adâncime mare, atunci va trebui să chemați explorarea geologică la locație pentru a fora un adânc și pentru a obține apă. Acest sistem este mai scump decât un puț, dar calitatea apei este în mod constant mai ridicată.

Dacă doriți să utilizați apa produsă pentru alimente, atunci trebuie să o analizați în mod necesar și să obțineți aprobarea în instanțele relevante.

Canalizare.

Deci, casa ta este deja alimentată cu electricitate și apă. Există încă o problemă - apa folosită trebuie îndepărtată și aruncată undeva.

Există trei tipuri de canalizare:

Cesspit.

Aceasta este metoda cea mai ușoară, cea mai ieftină și mai familiară. Pentru a construi o astfel de groapă, este necesar să-l săpați, să faceți o cărămidă sau o bază de beton și să sigilați pereții.

Periodic, rezervorul va trebui curățat, ceea ce creează anumite dificultăți. Va exista, de asemenea, un miros neplăcut, care nu se simte confortabil cu construcția suburbană.

Următorul tip este rezervorul septic.

Recent au devenit foarte populare și sunt utilizate pentru tratarea apelor reziduale. Rezervoarele septice reprezintă o serie de vase sigilate care sunt îngropate în pământ, în care cascada apelor reziduale se scurge de la un rezervor la altul. În fiecare rezervor se depun particule de densitate și mărime diferite.

Drept rezultat, apa curge din ultimul rezervor spre așa-numitele câmpuri de drenaj, practic practic lipsite de impurități nocive. Aceste câmpuri de drenare sunt din mizerie și nisip. Acolo toată apa reziduală este filtrată, apare așa-numita "filtrare naturală", adică acesta trece prin nisip și stratul de drenaj și iese aproape curat.

Aceste câmpuri de scurgere a filtrului cu o anumită frecvență - o dată la fiecare 3-5 ani trebuie să fie introduse. O alta caracteristica a acestui sistem este ca si containerele care se toarna in pamant trebuie sa fie curatate periodic - de 1-2 ori pe an.

Al treilea sistem care este cel mai eficient este stația de tratare biologică.

Acesta este așa numitul tratament aerian de tratare a apelor reziduale. Toate stațiile de tratare a apelor reziduale urbane se bazează pe acest principiu, deoarece este cel mai eficient. Pur și simplu, aceste stații sunt mult mai mici în ceea ce privește caracteristicile și dimensiunile lor potrivite pentru o singură casă sau un sistem de cabane. Au doar un scop și o capacitate diferită.

Ce este această stație? Acesta este un container etanș cu dimensiuni de 1 m la 1 m și o adâncime de 1 până la 3 metri, care este îngropat în pământ. Există mai multe compresoare introduse, care forțează aerul în recipient și permit germenilor să se dezvolte. În procesul activității lor vitale, acești microbi mănâncă reziduuri alimentare și depozite de grăsime.

Tot ceea ce se duce în canalizare, acestea reciclează și, ca urmare, se obține o cantitate mică de nămol, care poate fi ulterior folosită ca îngrășământ. Cu această curățare, se consideră că apa este purificată cu 98%. Această apă nu este de dorit să bea, dar puteți iriga fără probleme.

Toate aceste sisteme au certificate SES. Se crede că acestea sunt cele mai profitabile, disponibile din punct de vedere ecologic pentru a trăi, curăța și nu dăunează mediului natural.

Comparând direct cele trei sisteme, se poate spune că toți au argumente pro și contra. În ceea ce privește ultimele două, sistemul biologic de curățare, spre deosebire de sistemul septic, necesită conectarea electrică la acesta pentru conectarea compresoarelor și a unei pompe.

Și dacă alimentarea stației este oprită mai mult de două zile, atunci toate bacteriile din ea vor muri. Dar cred că în vremea noastră nu este o problemă mare și este posibil să se obțină furnizarea neîntreruptă de energie electrică în stația de epurare a apelor uzate.

Să rezumăm.

Dacă nu există un sistem de canalizare central lângă terenul dvs., atunci va trebui să construiți un sistem local de canalizare.

1. Cel mai simplu este bacul. Este ieftin în construcții, dar nu este igienic și necesită o curățare constantă pe măsură ce este umplută.

2. Cel de-al doilea tip de sistem de canalizare este un rezervor septic. Este economic, eficient și igienic, dar necesită, din nou, o curățare obișnuită de 1-2 ori pe an.

3. Al treilea sistem este facilitățile locale de tratare. Acesta este un tratament biologic aerobic al apelor uzate. Aceasta este cea mai avansată tehnologie de până acum, precum și ecologică, dar și destul de scumpă.

Pipeline.

Conducta sub fundație

Pentru a umple fundația, mai întâi trebuie să puneți electricitate, apă și canalizare. Toate aceste comunicări trebuie introduse și așezate. Și apoi puteți construi o fundație.

Prima opțiune. Conducta pentru alimentarea cu apă, conductele de canalizare trebuie așezate mai jos decât adâncimea înghețării solului din zonă. La o adâncime de 1,5 metri, se realizează un șanț și o conductă de canalizare este așezată sub pantă.

A doua opțiune. Un dispozitiv de comunicație este acum posibil la o adâncime de nu 1,5 metri, dar 0,8-1 metri. Dar atunci este necesar să se introducă cabluri electrice speciale care să încălzească conductele și să împiedice înghețarea apei la temperaturi scăzute. Acest lucru este valabil mai ales pentru conductele de alimentare cu apă.

Conductele de alimentare cu apă și sistemul de canalizare trebuie instalate înainte ca fundația să fie instalată. Toate acestea trebuie așezate sub nivelul înghețării solului sau trebuie izolate corespunzător.

Dacă nu efectuați aceste lucrări înainte de a instala fundația, atunci pentru instalarea țevilor va trebui să fie parțial dezasamblată. Și acest lucru este plin de consecințe: subsidența fundației, care va duce la deformarea ulterioară a pereților și la diverse distorsiuni.

Furnizarea de căldură.

Și completând tema comunicațiilor, este necesar să spunem despre încălzire. În zona noastră, fără ea, este imposibil să ne imaginăm orice casă sau cabană. În casele mici de țară pune sobă de încălzire. Acesta este cel mai profitabil, ieftin și simplu tip de încălzire. Dar nu este întotdeauna convenabil să încălziți o casă de țară mare cu o astfel de încălzire sau doar o casă. Este secolul al 21-lea pe stradă și oamenii doresc să trăiască în confort, fără să-și bată joc de încălzirea casei. Nimeni nu vrea să topească aragazul de două ori pe zi și face doar călcarea casei.

În mod natural, există sisteme moderne de încălzire - apă, electrică, combinate, care pot funcționa în mod automat fără participarea minimă la om. Este suficient să setați parametrii necesari ai regimului de temperatură și să monitorizați comportamentul.

Casa poate fi încălzită cu electricitate, gaz, combustibil lichid sau solid. Electricitatea pentru încălzirea casei este cea mai ușoară, după părerea mea, dar este foarte costisitoare. Dar combinarea cu alte tipuri de combustibil este posibilă și chiar necesară dacă aveți o rată redusă pentru consumul de energie electrică.

Încălzirea apei. Este necesar un cazan pentru încălzirea lichidului de răcire (de obicei apă). Cazanele sunt de trei tipuri: gaz, combustibil lichid sau solid și electric.

Cazanele pe gaz sunt cele mai economice și cele mai acceptabile în prezent din cauza eficienței lor, a lipsei factorilor umani, adică - cazanul funcționează automat. Ei au rezumat gazul, au pornit boilerul, au reglat temperatura și apoi automatizarea funcționează deja fără participarea dvs. Cazanele cu gaz au de obicei două circuite: circuitul de încălzire și apă caldă.

Un dezavantaj mare și grav al acestui sistem este disponibilitatea unui proiect și a unei conexiuni neapărat convenite. Și, bineînțeles, există o conductă de gaz în zona dvs.? Dacă da, atunci ar trebui să lucrați din greu și să conectați gazul la încălzirea casei. În prezent este cea mai eficientă și mai ieftină formă de încălzire.

Dacă nu există gaz, atunci va trebui să utilizați alte tipuri de combustibil lichid sau solid.

Cazanul cu combustibil lichid are și avantajele sale. Principalul lucru este că acest tip de încălzire este autonom. Pregătirea combustibilului la începutul sezonului și umplerea acestuia într-un rezervor nu vă poate face să vă fie teamă că veți rămâne fără căldură pentru întreaga perioadă de încălzire. Având o capacitate maximă de combustibil lichid, nu se poate teme de eventuale dezastre naturale și naturale provocate de om. Acesta este unul dintre marile sale avantaje. Dar există și dezavantaje. Acesta este costul ridicat al unui astfel de combustibil. Nu are unde să meargă.

Cazanele cu combustibil solid sunt, de asemenea, foarte frecvente în multe case. Ei pot folosi lemne de foc, cărbune și așa-numitele pelete. Peletele sunt granule care sunt produse din deșeurile din industria forestieră: chipsuri, coaja de copaci măcinate, noduri. Ele au o eficiență foarte mare, ard bine și dau o temperatură ridicată. Dezavantajul acestui sistem îl constituie dispozitivul buncărului și umplerea constantă cu peleți. Nu este de dorit să le păstrăm în cantități mari, deoarece acest material este higroscopic, câștigă foarte mult umiditate și, prin urmare, scade eficiența acestuia. De asemenea, este și cel mai ieftin tip de combustibil de astăzi. Dar echipamentul pentru cazanul pe peleți este mai scump decât un cazan lichid sau gaz.

Dacă aveți de gând să efectuați lucrări de încălzire a casei, trebuie să știți că există astfel de tipuri de încălzire:

- cuptorul.

Acesta este un tip tradițional de încălzire dovedit. Este accesibil și relativ ieftin. Dar în lucrarea sa necesită prezența imediată și permanentă a unei persoane;

- încălzirea electrică - cea mai simplă instalație, dar mai degrabă costisitoare de a funcționa datorită costului ridicat al energiei electrice;

- încălzirea cu generatoare de căldură cu gaz. Aceasta este cea mai ieftină formă de încălzire. Din păcate, gazul nu este transportat pretutindeni.

De obicei, în case combină mai multe tipuri de încălzire.

Deci, ne-am familiarizat cu aranjamentele necesare pentru organizarea comunicațiilor inginerice. De aceea se numesc inginerie, pentru că au nevoie de gândire și de cunoștințe ingineriale. Așezați comunicațiile de inginerie în casă în cazul persoanelor care înțeleg acest lucru.

Atunci când planificați și organizați comunicări, rețineți că este o chestiune responsabilă și foarte serioasă. Mulți oameni cred că pot face totul și fără a recurge la specialiști.

Fiți prudenți și încredințați această afacere profesioniștilor.

Comunicarea ingineria dispozitivelor din casă, procesul este lung, costisitor și necesită participarea profesioniștilor profesioniști din diverse servicii de inginerie.

Comunicațiile includ:

1. alimentarea cu energie electrică prin conectarea unor rețele electrice existente deja existente;

2. Aprovizionarea cu apă a unei legături cu rețeaua centrală sau prin saparea unui puț sau forarea unui puț în apă;

3. Cablajul de canalizare implică conectarea la rețelele centralizate sau construcția de autonome: rezervoare septice, o stație locală de tratare a apelor reziduale sau a unor cisterne;

4. Încălzirea casei viitoare poate fi cuptor, electric, gaz, combustibil solid sau lichid.

Toate comunicările de inginerie de la domiciliu necesită aprobarea autorităților de supraveghere relevante. După organizarea suportului tehnic, puteți începe punerea fundației. Un articol viitor va fi dedicat acestui lucru.

Acordați atenție: Vreau să vă prezint un curs video gratuit cu privire la instalarea comunicațiilor de inginerie cu propriile mâini:

"Cum să evitați greșelile de instalare a sistemelor de încălzire, alimentare cu apă și canalizare în casa dvs.?"

Autorul Dmitri Shumakov, este un profesionist în domeniul său. Citiți și sunt sigur că vă va plăcea cursul. Aici este legătura.

Ca întotdeauna, aștept comentariile dvs. pe acest subiect. Dacă aveți ceva de spus, atunci sunteți bineveniți.

Aranjarea comunicațiilor într-o casă privată

Aranjarea comunicațiilor într-o casă privată

Sfaturi profesionale de specialiști.

De cele mai multe ori, forarea și dezvoltarea puțului se realizează pe noi zone, care nu sunt încă amenajate. Cel mai adesea, în astfel de cazuri, se instalează o cușcă, o pompă și un kit de automatizare. Pentru a putea folosi apă - instalați un robinet de apă.

Când se încheie construcția unei case, a unei băi sau a unei alte structuri, care implică instalarea punctelor de apă în ea - se pune problema construirii rețelelor externe de alimentare cu apă și de canalizare.

Reguli pentru construirea comunicațiilor

Problema de stabilire a comunicațiilor către o casă privată trebuie abordată foarte bine. Aici trebuie să țineți cont de modul în care și în ce moment vor fi utilizate. Dacă operațiunea are loc numai sezonier, în perioada de primăvară până în toamnă, adâncimea garniturii poate să nu fie mare. Dacă se planifică funcționarea pe tot parcursul anului a sistemului de alimentare cu apă. Adâncimea ar trebui să fie înghețată sub pământ.

Lucrăm la proiectarea și instalarea rețelelor externe de alimentare cu apă și canalizare, la locațiile care respectă toate cerințele și standardele.

Ordinea de muncă și ceea ce includ ele includ:

 1. Inspectarea amplasamentului și posibilitatea intrării în clădiri a comunicațiilor hidraulice.
 2. Excavarea, foto 1.
 3. Instalarea de comunicații hidraulice, foto 2.
 4. Organizarea intrării în structură și caison, fotografii 3 și 4.
 5. Aderarea la sistemul de apă.
 6. Verificarea etanșeității sistemului sub presiune pentru scurgeri și lacrimi, foto 5.
 7. sol rambleu.

Cerințe pentru comunicațiile de comunicații

 1. Adâncimea șanțului trebuie să fie de cel puțin 1,6 metri (dacă funcționarea sistemului va fi pe tot parcursul anului).
 2. Lățime - nu mai puțin de 0,4-0,5 metri.
 3. Linia hidraulică nu trebuie să aibă pene și conexiuni în pământ.

În timpul muncii pot apărea cheltuieli suplimentare:

 1. Nivelul ridicat de apă subterană, care complică implementarea lucrărilor de terasament.
 2. În plus, un cablu de încălzire poate fi instalat la intrarea țevii. De obicei, cablul de încălzire este instalat pe o secțiune verticală în care conducta se extinde de la o adâncime de 1,6 metri și intră în structură.
 3. În cazul în care clădirea are un subsol sau fundație cu o adâncime mai mare de 1,6 metri, este necesară efectuarea unei perforări pentru a intra în țevi.

În orice caz, stabilirea de comunicații hidraulice către casă este o întreprindere foarte importantă. Depinde de confortul și buna funcționare a echipamentului în general.

La stabilirea comunicărilor de către specialiștii companiei "Water-Comfort", clientul primește o garanție pentru toate lucrările efectuate și materialele folosite.

Faceți o solicitare pe site, vă vom contacta în scurt timp și vom răspunde la toate întrebările.

Instalarea comunicațiilor de proiectare în casă

Cum să efectuați în mod competent repartizarea diferitelor comunicații (apă, canalizare, electricitate, gaz) într-o casă privată? Sfaturi din acest articol vă vor ajuta în acest sens.

Este dificil să-ți imaginezi că locuința unei persoane moderne nu are apă, gaze și electricitate. Fără ei, viața normală este imposibilă. Lucrările de înaltă calitate privind amplasarea comunicațiilor în casă reprezintă o etapă foarte importantă a întregului proces de construcție. Atunci când construiți fundația, asigurați-vă că vă asigurați un loc pentru intrarea și ieșirea din diverse comunicații de inginerie.

Principalele tipuri de comunicații de inginerie includ:

Fiecare dintre sistemele de inginerie enumerate are propriile caracteristici în timpul instalării și instalării.

Alimentarea cu apă la domiciliu poate fi de două tipuri: centralizată și privată. Apa centralizată este furnizată dintr-un colector comun și este descărcată în casă. Cu propria apă, proprietarul casei trebuie să aibă o sursă din care să poată lua apă - un puț sau un puț. Atât cu propria, cât și cu aprovizionarea generală cu apă a casei, este necesar să se introducă țevi pentru alimentarea cu apă.

Anterior, tuburile metalice au fost utilizate pentru instalații sanitare. Acum, utilizarea lor este practic abandonată. În principiu, alimentarea cu apă este realizată din țevi polimerice - polietilenă, polipropilenă, clorură de polivinil, metal-plastic. Cea mai populară și cea mai ieftină țeavă din polietilenă de joasă presiune. Un număr mare de proprietăți utile, disponibilitatea și ușurința de instalare, prețul - factorii care au făcut ca țeava de polietilenă să fie atât de populară.

La instalarea instalațiilor sanitare, țeavă trebuie așezată cât mai mult posibil sub adâncimea înghețării solului - 1-1,2 metri. Dacă acest lucru nu este posibil, conductele de apă trebuie izolate folosind materiale speciale. Partea inferioară a șanțului trebuie să fie netedă, fără lovituri mari și gropi. Turnurile ar trebui să se facă fără probleme și nu într-un unghi drept.

Înainte de a pune tubul, în partea de jos a șanțului este necesar să umpleți un strat de nisip - de 5-15 cm grosime. O conductă de apă din polietilenă va fi așezată pe acest strat. După așezarea țevii, este necesar să umpleți 10-25 cm cu un strat de pământ cernut. În locurile unde sunt posibile încărcări semnificative (călătoria cu mașina, traficul greu), un șir de cărămizi trebuie așezat peste țeavă, iar șanțul trebuie acoperit complet. După un timp, când terenul se oprește, puteți adăuga teren pentru a echilibra parcela.

Pentru a efectua gazificarea casei pot fi doar lucrători certificați în instituții de învățământ special. O companie care efectuează lucrări de gazificare trebuie să dețină o autorizație adecvată pentru serviciul de gaze.

În principiu, țevile de gaze din sol sunt de asemenea fabricate din polietilenă. Prin urmare, cerințele pentru instalarea lor sunt similare. De asemenea, atunci când se montează o conductă de gaz în pământ, trebuie pus un fir electric deasupra acestuia. Acest lucru facilitează detectarea și repararea conductelor de gaz în caz de accident.

Țevi pentru alimentarea cu gaze, care se execută în exterior pe fațada casei - metal. Când le instalați, nu trebuie să uitați să lăsați un gol, pentru instalarea ulterioară a izolației casei. Țevile trebuie fixate bine pe perete cu cleme metalice. Conductele de alimentare cu gaz trebuie vopsite cu două sau trei straturi de vopsea galbenă. În plus față de estetică, pictură va îndeplini o funcție de protecție - pentru a servi ca o protecție anticorozivă pentru metal.

Conexiunea electrică cu casa este efectuată numai de către specialiști în servicii energetice care au permisiunea și permisiunea de a efectua aceste lucrări. Cablul de alimentare poate fi condus prin aer și în sol. Atunci când instalați un cablu electric în subteran, este imperios necesar să îl protejați în locuri cu încărcături mari cu cărămizi. Este necesar să indicați amplasarea cablului cu o placă specială.

De asemenea, este foarte convenabil să intri în casă cu aer prin cablu izolat CIP. A se vedea: Avantajele cablurilor SIP la instalarea liniilor aeriene.

Pentru dispozitivele de canalizare aplicați pretutindeni conducte de plastic. Rostul și conducta din toaletă - o țeavă cu un diametru de 110 mm. Din toate celelalte instalații sanitare puteți rula o țeavă cu un diametru de 50 mm. Când instalați sistemul de canalizare, este necesar, dacă este posibil, să evitați rotirea într-un unghi drept. Înclinația normală pentru conducta de canalizare - 3 cm pe metru liniar.

În interior, țevile de canalizare trebuie să fie bine fixate pe pereți și podea cu ajutorul unor cleme speciale. Când puneți țevi în pământ - treziți fundul șanțului cu nisip și puneți cărămizi peste țeavă. De asemenea, puteți încălzi suplimentar sistemul de canalizare, deși nu este nevoie de acest lucru - cu un sistem realizat în mod corespunzător, țeava de scurgere în sol va fi uscată și nu va îngheța. Pentru mai multe informații despre acest lucru, a se vedea aici: Caracteristicile de stabilire a apelor uzate externe și interne.

Performanța de înaltă calitate a lucrărilor de instalare a comunicațiilor inginerești reprezintă cheia muncii lor excelente și duratei lungi de viață. Periodic, trebuie să verificați toate sistemele de inginerie și să faceți reparații preventive.

Cum se creează
confort în casă
fă-o singură

Instalarea și comunicațiile de dispozitive de proiectare într-o casă în construcție

17 mai 2014 / Awtor: Purich Valery

Bună ziua, dragi prieteni.

Tema noastră de articol de astăzi este comunicarea de inginerie în casă.

Construiești o casă. După vizitarea arhitectului și alegerea unui proiect. și, de asemenea, a vorbit cu geologi, puteți începe construirea unei case. Și e timpul ca tu să ai grijă de o etapă atât de importantă ca dispozitivul comunicațiilor de inginerie. pe care o veți petrece într-o casă nouă. Acestea sunt sursa de alimentare, ventilație, încălzire, alimentare cu gaz, alimentare cu apă, canalizare, etc.

Chiar și în stadiul de selectare a proiectelor merită realizat un proiect cuprinzător de comunicări inginerești. Un astfel de proiect ar trebui să fie realizat de organizații care au acces adecvat la acest tip de activitate. Proiectul trebuie să fie convenit cu toate organizațiile interesate și să nu încalce normele și cerințele legislației locale.

Dacă nu faceți acest tip de muncă, va trebui să reconstruiți și să refaceți în mod constant ceva în procesul de construire a unei case pentru a aduce conformitatea tuturor comunicațiilor de inginerie din casă. Și acest lucru este plin de pierderi financiare și pierderi de timp.

Este necesar să începeți cu ele, deoarece comunicările sunt vitale pentru viitoarea dumneavoastră casă.

Fără ele, nu veți putea crea un mediu de lucru confortabil pe șantier.

Și ceea ce este important, sistemul de conducte al aproape tuturor comunicațiilor inginerești a fost inițial stabilit pentru viitoarea fundație chiar înainte de începerea construcției.

Deci, dispozitivul sistemului de comunicații ingineria subterană este următoarea etapă a lucrărilor de construcție în timpul construcției casei.

Înainte de începerea activității ciclului zero - punerea la bază a lucrărilor de fundație, excavare și excavare, este necesar să se prevadă diferite aranjamente organizaționale pentru pregătirea și stabilirea comunicațiilor inginerești. Acest lucru trebuie făcut dacă nu doriți să dezasamblați o fundație existentă.

Trebuie remarcat faptul că instalarea și instalarea comunicațiilor inginerice este una dintre cele mai scumpe lucrări de pe șantierul dumneavoastră. Situația actuală în construcții este de așa natură încât cablarea electricității, apei și a gazelor pe amplasament să fie prevăzută cu o birocrație birocratică mare și cu toate consecințele care decurg din aceasta.

Deci, fii pregătit pentru faptul că vei avea nevoie de o plimbare lungă în diferite situații. Și necesită mult timp, o mulțime de răbdare și cheltuieli materiale considerabile. Dar aici nu veți ajunge nicăieri. La urma urmei, acesta este un pas dificil, dar necesar.

Comunicările vitale, fără de care este imposibil să ne imaginăm o casă modernă, includ electricitatea, canalizarea, alimentarea cu apă și furnizarea de energie termică.

În primul rând, este necesar să se aibă grijă de furnizarea de energie electrică unei case aflate în construcție.

Înainte de a se angaja în fundație, este necesar să rezolvați toate problemele legate de conexiune cu organizația locală de alimentare cu energie electrică. Acestea sunt diferite tipuri de documente, cum ar fi aprobările, alocarea capacității, plata. Acestea sunt toate măsuri costisitoare și pe termen lung care pot și ar trebui rezolvate cu mult înainte de construirea casei (timp de un an sau doi, dacă este posibil). Și numai după aceea puteți trece direct la construcție.

Dacă există deja o linie de alimentare lângă site-ul dvs., acest lucru simplifică puțin lucrurile. Trebuie să contactați organizația regională de alimentare cu energie electrică - RES pentru obținerea permisiunii de a conecta electricitatea. Aici stabiliți limita de putere și obțineți condițiile tehnice pentru conectarea la rețeaua electrică. Conducerea energiei electrice către un nou loc este o procedură destul de lungă și costisitoare.

Deficitul de energie electrică este obișnuit. În acest sens, RES distribuie sau sugerează construcția de stații de transformare și amplasarea cablului de alimentare către clienți. Pentru un comerciant privat, acesta este un eveniment destul de costisitor și numai el, de regulă, nu poate face acest lucru. În acest caz, cea mai bună opțiune este să se unească cu vecinii care au aceleași sarcini. Și apoi toate aceste lucruri pe cabluri de energie electrică nu este atât de mult lovit buzunar. Astfel, veți conduce rețeaua electrică în mai multe secțiuni simultan.

Pentru a fi în timp pentru începerea construcției, este mai bine să începeți toate aceste lucrări privind alimentarea cu energie electrică imediat după cumpărarea unui teren.

Astfel, după ce ați adus energie electrică, puteți trece la alte tipuri de lucru. Dar pentru muncă aveți nevoie de cel puțin apă. Nu numai pentru construcții, ci și pentru viața ulterioară.

Apa se poate obține în trei moduri.

Primul. Cea mai ușoară și mai ieftină este conectarea la comunicațiile existente de alimentare cu apă. Dar, de regulă, dacă această distanță este de câteva sute de metri, atunci este și o plăcere scumpă și nu întotdeauna posibilă.

Cea de-a doua cale este un bine. Scobiturile, inelele sunt puse, pompa cade, iar apa din sursele subterane este pompata. Dar nu este întotdeauna posibil să se folosească, deoarece orizonturile de apă în care există apă potabilă sunt adânci și este destul de dificil să le atingem.

Apoi, a treia cale este fântâna. Se efectuează după sondaje geodezice, folosind o instalație de foraj. Este realizată o gaură, conducta este coborâtă la nivelul unui acvifer adecvat pentru băut, iar apa este alimentată în partea superioară cu ajutorul unei pompe electrice. Dar aceasta este, de asemenea, o măsură costisitoare, deoarece metrul unui fund adânc costă foarte mult, iar adâncimea sa poate varia de la 20 la 150 de metri.

De aceea, de regulă, șantierele de construcție vecine cooperează și se învârt într-un bazin. Acesta este cel mai profitabil și potrivit mod de a oferi o casă sau un întreg complex de case cu apă potabilă bună de arteziene.

În fiecare casă este instalată o stație de pompare, sunt instalate filtre de apă, în funcție de compoziția apei și a sărurilor și a mineralelor prezente în ea. Pentru a face acest lucru, trebuie să dați apă laboratorului pentru a determina compoziția sa chimică. Și pe această bază, organizațiile specializate implicate direct în purificarea apei vor recomanda filtre de curățare adecvate și stații de pompare. Despre acest lucru în detaliu puteți citi aici.

1. În cazul în care există o rețea de alimentare cu apă centralizată, este necesar să se contacteze organizarea serviciului de apă de la locul de reședință cu o cerere de emitere a specificațiilor tehnice pentru conectarea la rețeaua de alimentare cu apă. Acestea fiind spuse, cea mai ușoară opțiune.

2. Dacă nu există o astfel de rețea de apă, atunci trebuie să găsiți alte surse de alimentare cu apă.

Puteți construi un puț, cu condiția ca nivelul apei subterane să fie mai mare de 20 de metri. În același timp, calitatea apei trebuie să respecte cerințele sanitare pentru apa potabilă. După cum înțelegeți, acesta este cel mai accesibil și mai ieftin mod de a obține apă potabilă. Dar există unele dezavantaje. Cel mai important lucru este că este foarte rar să găsim apă de o calitate corespunzătoare la o asemenea adâncime. Și acesta este un fapt.

Și dacă apele subterane se află la o adâncime mare, atunci va trebui să chemați explorarea geologică la locație pentru a fora un adânc și pentru a obține apă. Acest sistem este mai scump decât un puț, dar calitatea apei este în mod constant mai ridicată.

Dacă doriți să utilizați apa produsă pentru alimente, atunci trebuie să o analizați în mod necesar și să obțineți aprobarea în instanțele relevante.

Deci, casa ta este deja alimentată cu electricitate și apă. Există încă o problemă - apa folosită trebuie îndepărtată și aruncată undeva.

Există trei tipuri de canalizare:

Aceasta este metoda cea mai ușoară, cea mai ieftină și mai familiară. Pentru a construi o astfel de groapă, este necesar să-l săpați, să faceți o cărămidă sau o bază de beton și să sigilați pereții.

Periodic, rezervorul va trebui curățat, ceea ce creează anumite dificultăți. Va exista, de asemenea, un miros neplăcut, care nu se simte confortabil cu construcția suburbană.

Următorul tip este rezervorul septic.

Recent au devenit foarte populare și sunt utilizate pentru tratarea apelor reziduale. Rezervoarele septice reprezintă o serie de vase sigilate care sunt îngropate în pământ, în care cascada apelor reziduale se scurge de la un rezervor la altul. În fiecare rezervor se depun particule de densitate și mărime diferite.

Drept rezultat, apa curge din ultimul rezervor spre așa-numitele câmpuri de drenaj, practic practic lipsite de impurități nocive. Aceste câmpuri de drenare sunt din mizerie și nisip. Acolo toată apa reziduală este filtrată, apare așa-numita "filtrare naturală", adică acesta trece prin nisip și stratul de drenaj și iese aproape curat.

Aceste câmpuri de scurgere a filtrului cu o anumită frecvență - o dată la fiecare 3-5 ani trebuie să fie introduse. O alta caracteristica a acestui sistem este ca si containerele care se toarna in pamant trebuie sa fie curatate periodic - de 1-2 ori pe an.

Al treilea sistem care este cel mai eficient este stația de tratare biologică.

Cesspool Stație de tratare biologică a bazinelor de epurare septică

Acesta este așa numitul tratament aerian de tratare a apelor reziduale. Toate stațiile de tratare a apelor reziduale urbane se bazează pe acest principiu, deoarece este cel mai eficient. Pur și simplu, aceste stații sunt mult mai mici în ceea ce privește caracteristicile și dimensiunile lor potrivite pentru o singură casă sau un sistem de cabane. Au doar un scop și o capacitate diferită.

Ce este această stație? Acesta este un container etanș cu dimensiuni de 1 m la 1 m și o adâncime de 1 până la 3 metri, care este îngropat în pământ. Există mai multe compresoare introduse, care forțează aerul în recipient și permit germenilor să se dezvolte. În procesul activității lor vitale, acești microbi mănâncă reziduuri alimentare și depozite de grăsime.

Tot ceea ce se duce în canalizare, acestea reciclează și, ca urmare, se obține o cantitate mică de nămol, care poate fi ulterior folosită ca îngrășământ. Cu această curățare, se consideră că apa este purificată cu 98%. Această apă nu este de dorit să bea, dar puteți iriga fără probleme.

Toate aceste sisteme au certificate SES. Se crede că acestea sunt cele mai profitabile, disponibile din punct de vedere ecologic pentru a trăi, curăța și nu dăunează mediului natural.

Comparând direct cele trei sisteme, se poate spune că toți au argumente pro și contra. În ceea ce privește ultimele două, sistemul biologic de curățare, spre deosebire de sistemul septic, necesită conectarea electrică la acesta pentru conectarea compresoarelor și a unei pompe.

Și dacă alimentarea stației este oprită mai mult de două zile, atunci toate bacteriile din ea vor muri. Dar cred că în vremea noastră nu este o problemă mare și este posibil să se obțină furnizarea neîntreruptă de energie electrică în stația de epurare a apelor uzate.

Să rezumăm.

Dacă nu există un sistem de canalizare central lângă terenul dvs., atunci va trebui să construiți un sistem local de canalizare.

1. Cel mai simplu este bacul. Este ieftin în construcții, dar nu este igienic și necesită o curățare constantă pe măsură ce este umplută.

2. Cel de-al doilea tip de sistem de canalizare este un rezervor septic. Este economic, eficient și igienic, dar necesită, din nou, o curățare obișnuită de 1-2 ori pe an.

3. Al treilea sistem este facilitățile locale de tratare. Acesta este un tratament biologic aerobic al apelor uzate. Aceasta este cea mai avansată tehnologie de până acum, precum și ecologică, dar și destul de scumpă.

Conducta sub fundație

Pentru a umple fundația, mai întâi trebuie să puneți electricitate, apă și canalizare. Toate aceste comunicări trebuie introduse și așezate. Și apoi puteți construi o fundație.

Prima opțiune. Conducta pentru alimentarea cu apă, conductele de canalizare trebuie așezate mai jos decât adâncimea înghețării solului din zonă. La o adâncime de 1,5 metri, se realizează un șanț și o conductă de canalizare este așezată sub pantă.

A doua opțiune. Un dispozitiv de comunicație este acum posibil la o adâncime de nu 1,5 metri, dar 0,8-1 metri. Dar atunci este necesar să se introducă cabluri electrice speciale care să încălzească conductele și să împiedice înghețarea apei la temperaturi scăzute. Acest lucru este valabil mai ales pentru conductele de alimentare cu apă.

Conductele de alimentare cu apă și sistemul de canalizare trebuie instalate înainte ca fundația să fie instalată. Toate acestea trebuie așezate sub nivelul înghețării solului sau trebuie izolate corespunzător.

Dacă nu efectuați aceste lucrări înainte de a instala fundația, atunci pentru instalarea țevilor va trebui să fie parțial dezasamblată. Și acest lucru este plin de consecințe: subsidența fundației, care va duce la deformarea ulterioară a pereților și la diverse distorsiuni.

Și completând tema comunicațiilor, este necesar să spunem despre încălzire. În zona noastră, fără ea, este imposibil să ne imaginăm orice casă sau cabană. În casele mici de țară pune sobă de încălzire. Acesta este cel mai profitabil, ieftin și simplu tip de încălzire. Dar nu este întotdeauna convenabil să încălziți o casă de țară mare cu o astfel de încălzire sau doar o casă. Este secolul al 21-lea pe stradă și oamenii doresc să trăiască în confort, fără să-și bată joc de încălzirea casei. Nimeni nu vrea să topească aragazul de două ori pe zi și face doar călcarea casei.

În mod natural, există sisteme moderne de încălzire - apă, electrică, combinate, care pot funcționa în mod automat fără participarea minimă la om. Este suficient să setați parametrii necesari ai regimului de temperatură și să monitorizați comportamentul.

Casa poate fi încălzită cu electricitate. gaz, combustibil lichid sau solid. Electricitatea pentru încălzirea casei este cea mai ușoară, după părerea mea, dar este foarte costisitoare. Dar combinarea cu alte tipuri de combustibil este posibilă și chiar necesară dacă aveți o rată redusă pentru consumul de energie electrică.

Încălzirea apei. Este necesar un cazan pentru încălzirea lichidului de răcire (de obicei apă). Cazanele sunt de trei tipuri: gaz, combustibil lichid sau solid și electric.

Cazanele pe gaz sunt cele mai economice și cele mai acceptabile în prezent din cauza eficienței lor, a lipsei factorilor umani, adică - cazanul funcționează automat. Ei au rezumat gazul, au pornit boilerul, au reglat temperatura și apoi automatizarea funcționează deja fără participarea dvs. Cazanele cu gaz au de obicei două circuite: circuitul de încălzire și apă caldă.

Un dezavantaj mare și grav al acestui sistem este disponibilitatea unui proiect și a unei conexiuni neapărat convenite. Și, bineînțeles, există o conductă de gaz în zona dvs.? Dacă da, atunci ar trebui să lucrați din greu și să conectați gazul la încălzirea casei. În prezent este cea mai eficientă și mai ieftină formă de încălzire.

Dacă nu există gaz, atunci va trebui să utilizați alte tipuri de combustibil lichid sau solid.

Cazanul cu combustibil lichid are și avantajele sale. Principalul lucru este că acest tip de încălzire este autonom. Pregătirea combustibilului la începutul sezonului și umplerea acestuia într-un rezervor nu vă poate face să vă fie teamă că veți rămâne fără căldură pentru întreaga perioadă de încălzire. Având o capacitate maximă de combustibil lichid, nu se poate teme de eventuale dezastre naturale și naturale provocate de om. Acesta este unul dintre marile sale avantaje. Dar există și dezavantaje. Acesta este costul ridicat al unui astfel de combustibil. Nu are unde să meargă.

Cazanele cu combustibil solid sunt, de asemenea, foarte frecvente în multe case. Ei pot folosi lemne de foc, cărbune și așa-numitele pelete. Peletele sunt granule care sunt produse din deșeurile din industria forestieră: chipsuri, coaja de copaci măcinate, noduri. Ele au o eficiență foarte mare, ard bine și dau o temperatură ridicată. Dezavantajul acestui sistem îl constituie dispozitivul buncărului și umplerea constantă cu peleți. Nu este de dorit să le păstrăm în cantități mari, deoarece acest material este higroscopic, câștigă foarte mult umiditate și, prin urmare, scade eficiența acestuia. De asemenea, este și cel mai ieftin tip de combustibil de astăzi. Dar echipamentul pentru cazanul pe peleți este mai scump decât un cazan lichid sau gaz.

Dacă aveți de gând să efectuați lucrări de încălzire a casei, trebuie să știți că există astfel de tipuri de încălzire:

Acesta este un tip tradițional de încălzire dovedit. Este accesibil și relativ ieftin. Dar în lucrarea sa necesită prezența imediată și permanentă a unei persoane;

- încălzirea electrică - cea mai simplă instalație, dar mai degrabă costisitoare de a funcționa datorită costului ridicat al energiei electrice;

- încălzirea cu generatoare de căldură cu gaz. Aceasta este cea mai ieftină formă de încălzire. Din păcate, gazul nu este transportat pretutindeni.

De obicei, în case combină mai multe tipuri de încălzire.

Deci, ne-am familiarizat cu aranjamentele necesare pentru organizarea comunicațiilor inginerice. De aceea se numesc inginerie, pentru că au nevoie de gândire și de cunoștințe ingineriale. Așezați comunicațiile de inginerie în casă în cazul persoanelor care înțeleg acest lucru.

Atunci când planificați și organizați comunicări, rețineți că este o chestiune responsabilă și foarte serioasă. Mulți oameni cred că pot face totul și fără a recurge la specialiști.

Fiți prudenți și încredințați această afacere profesioniștilor.

Dispozitive de comunicații inginerice în casă. procesul este lung, costisitor și necesită participarea profesioniștilor din diferite servicii de inginerie.

Comunicațiile includ:

1. alimentarea cu energie electrică prin conectarea unor rețele electrice existente deja existente;

2. Aprovizionarea cu apă a unei legături cu rețeaua centrală sau prin saparea unui puț sau forarea unui puț în apă;

3. Cablajul de canalizare implică conectarea la rețelele centralizate sau construcția de autonome: rezervoare septice, o stație locală de tratare a apelor reziduale sau a unor cisterne;

4. Încălzirea casei viitoare poate fi cuptor, electric, gaz, combustibil solid sau lichid.

Toate comunicările de inginerie de la domiciliu necesită aprobarea autorităților de supraveghere relevante. După organizarea suportului tehnic, puteți începe punerea fundației. Un articol viitor va fi dedicat acestui lucru.

Acordați atenție: Vreau să vă prezint un curs video gratuit cu privire la instalarea comunicațiilor de inginerie cu propriile mâini:

"Cum să evitați greșelile de instalare a sistemelor de încălzire, alimentare cu apă și canalizare în casa dvs.?"

Autorul Dmitri Shumakov, este un profesionist în domeniul său. Citiți și sunt sigur că vă va plăcea cursul. Aici este legătura.

Ca întotdeauna, aștept comentariile dvs. pe acest subiect. Dacă aveți ceva de spus, atunci sunteți bineveniți.