Instalarea cofrajelor podelelor

Cofrajele de șantier sunt instalate în timpul construcției clădirilor într-un mod monolitic.

Tehnologia a câștigat popularitate datorită economiilor semnificative ale materialelor și posibilității de a construi podele din beton armat solid în clădiri unde instalarea plăcilor de fabrică este imposibilă.

Designul cofrajului preia toate sarcinile până la solidificarea completă a turnării betonului, prin urmare, o atenție deosebită este acordată structurii sale.

Specificitatea și avantajele cofrajului

Tehnologia de cofrare și materialul pentru producția sa afectează costul suprapunerii și calendarului de lucru. Cofrajele pot fi 2 tipuri:

 • detașabil: utilizat, de regulă, în construcții cu mai multe etaje sau clădiri multiple;
 • fix: instalat cel mai des în sectorul privat, pentru a economisi costurile actuale de construcție.

Dacă se respectă tehnologiile de instalare și turnare, ambele metode ale dispozitivului plăcii monolitice garantează obținerea unor avantaje:

 • reducerea costurilor de construcție;
 • rezistența și fiabilitatea plăcii;
 • posibilitatea de suprapunere a dispozitivelor de formă complexă;
 • posibilitatea de a-și desfășura activitatea singură.

Componente de construcții monolitice

Pentru ca cuptorul să fie cât mai fiabil, componentele sale trebuie să îndeplinească cerințele necesare:

Fiabilitatea și siguranța viitoarei structuri depind de caracteristicile sale tehnice, prin urmare se impun cerințe crescute asupra structurii sale:

 • proiectul trebuie să reziste la sarcini dinamice ridicate;
 • instalarea cofrajului este strict orizontală;
 • Materialul nu trebuie deflectat.

Când instalați un design detașabil, trebuie să aveți în vedere ușurința de instalare și dezasamblare a întregului sistem. Pentru cofrajul permanent, durata de viață a materialului purtător este importantă.

Cofraje permanente

Atunci când construiți pe cont propriu, este mai bine să utilizați un sistem fix. Acoperirile monolitic sunt instalate pe terasele de materiale disponibile sau în placaj rezistent la umiditate, puteți utiliza o placă de construcție.

Cofrajul de la o frunză profesională este stabilit în clădirea unde sunt planificate sarcini esențiale pe o farfurie. Lemn sau placaj este potrivit pentru crearea unui plafon între spațiul de locuit și mansardă.

Indiferent de materialul din tablă, un fascicul de tip I sau un canal este instalat ca un fascicul de cofraj pentru plafoane - o structură rigidă de susținere a metalului, care distribuie sarcina pe pereți și fundația clădirii.

Pardoseala profesionala

Pardoseala folosind o foaie profilate va fi mai scumpa decat cea pe baza de lemn, dar, de asemenea, mult mai fiabila. Elementele sistemului sunt montate în următoarea ordine:

 • coamă de cofrare (canalul nr. 16 sau fasciculul I nr. 20);
 • profilate - stivuite astfel încât marginile foii să fie perpendiculare pe direcția fasciculului purtător;
 • armare.

Mai mult, structura metalică asamblată este umplută cu o soluție de beton și compactată.

Amplasarea dispozitivului pentru împachetare

Cofrajele permanente pentru plăcile de podea din tablă profilate se bazează pe următoarele mărci:

 • "H" - pentru suprapuneri orizontale;
 • "NS" - universal.

Înălțimea foii de profil se calculează pentru fiecare suprapunere individuală.

Ca regulă, o foaie este utilizată în cadrul claselor H60-H75.

Folosirea foii de metal în cofraje face posibilă o suprapunere puternică, salvarea pe armătură, reducerea greutății structurii și, astfel, reducerea încărcăturii fundației.

lemn

Nu întotdeauna cu factorul critic care se suprapune, factorul decisiv este factorul decisiv. În cazul în care sarcina pe placă va fi mică, puteți folosi placaj rezistent la umiditate sau placă de construcție ca material de bază.

Salvați și utilizați placajul obișnuit nu va funcționa: foile vor absorbi rapid apă din soluția de beton, vor pierde rezistența și placa va fisura. Atunci când se construiește baza plăcilor, pardoseala trebuie acoperită cu folie de plastic. Pentru cum să faceți o suprapunere monolitică cu propriile mâini, uitați-vă la acest videoclip:

Instalarea cofrajelor de podea folosind lemnul începe cu instalarea grinzilor portante. În acest caz, utilizați un fascicul de lemn. Pentru a-l cu ajutorul de unghii sau șuruburi atașat foi sau placi, care sunt prevăzute film de impermeabilizare. Armătură de proiectare montată pe partea superioară. Structura asamblată este umplută cu beton.

standuri

Indiferent de materialele de bază orizontale, construcția cofrajului este susținută de montanți. Din punct de vedere structural, ele pot fi:

Acestea din urmă sunt mai des folosite în construcția industrială. Cladirea particulara se realizeaza pe rafturi telescopice care contine mai multe elemente structurale:

Pardoseli pentru cofraje

Dacă aveți nevoie pentru a realiza o podea de beton armat monolit sau un acoperiș plat, atunci o foaie profilate este perfectă ca un cofraj. Nu numai că poate rezista la greutatea betonului turnat fără suporturi suplimentare sau la minim, dar vă permite de asemenea să creați plafoane de rezistență crescută și rezistență la stres.

În plus, atunci când folosiți folii profilate pentru cofraje, puteți salva în decorarea interioară, în orice caz, dacă vorbim despre o clădire industrială. Faptul este că, pe lângă stratul de zinc de protecție, o folie modernă profilate are adesea și un strat de protecție polimeric și decorativ.

Această acoperire asigură nu numai o protecție suplimentară împotriva coroziunii, ci și calități decorative ridicate. Acoperirile din polimeri rezistă la orice influențe externe și nu se estompează, menținând luminozitatea și saturația culorii pe întreaga durată de viață a unei foi profesionale, care poate ajunge la 40-50 de ani.

Utilizarea cofrajelor amovibile și nedemontabile

Structurile monolitice din beton armat sunt utilizate nu numai pentru instalarea de pardoseli. Lucrările de beton reprezintă un element indispensabil în construcția absolut orice structură de capital, fie că este vorba de pereți, podele, decorațiuni interioare sau fundații.

Datorită faptului că betonul în stare inițială este o masă lichidă, devine necesar să se limiteze cumva împrăștierea acestuia prin menținerea betonului într-o anumită formă înainte ca amestecul să se întărească. Aceasta este funcția pe care o realizează cofrarea. Poate fi de diferite tipuri și să fie făcut din orice material capabil să reziste presiunii betonului fără deformare.

Pentru a reduce costul lucrărilor de beton, cofrajul este de obicei utilizat în mod repetat. Prin urmare, pentru fabricarea sa materialele sunt folosite, nu se tem de umiditate. Poate fi placaj din aluminiu, tablă sau bachelită. În ciuda utilizării repetate a cofrajelor pliabile, de multe ori există situații în care este mai ușor și mai ieftin să-l faceți nedemontabil. Exemplul cel mai tipic al unei astfel de situații este dispozitivul de pardoseli din beton armat în clădiri cu cadru metalic.

La proiectarea unor astfel de structuri, este adesea folosită instalarea cu pas variabil a coloanelor și grinzilor de rulmenți, ceea ce nu permite utilizarea cofrajului standard de protecție. În acest caz, fabricarea cofrajului vamal duce la formarea unei cantități mari de deșeuri și la incapacitatea de ao reutiliza.

În acest caz, cofrajele permanente, ale căror pardoseli profilate, pe lîngă rolul formativ, servesc și ca armături, devin viabile din punct de vedere economic.

Cofraje permanente din carton ondulat - avantajele utilizării

Deoarece cofrajul permanent al plăcii profilate are o rigiditate suficientă și este o bază excelentă, aceasta este plasată direct pe grinzile metalice ale podelelor. După aceea, folia profilată este utilizată ca bază pentru consolidarea cuștilor și turnarea amestecului de beton. În acest caz, întreaga sarcină care acționează pe podea este transferată pe cadrul metalic al clădirii.

O astfel de tehnică permite fabricarea de pereți interiori, chiar din clădiri cu mai multe etaje, din materiale ușoare cu transfer redus de căldură, deoarece acestea trebuie să reziste numai la greutatea proprie și nu o poartă. De exemplu, panourile de beton sau panouri sandwich din aceeași placă sunt excelente pentru pereți în astfel de clădiri. Ele sunt ușor de instalat și finisate, au proprietăți excelente de izolare termică și fonică, precum și materiale mult mai ieftine decât cele tradiționale.

Astfel, utilizarea unei foi profilate pentru cofrajul de plăci poate reduce semnificativ greutatea totală a clădirii, ceea ce, la rândul său, face posibilă înlocuirea fundațiilor masive de benzi cu cele mai ușoare. În special, pentru clădirile construite în conformitate cu această tehnologie, de regulă, fundațiile coloanelor sunt aranjate în locurile în care sunt susținute coloanele cadru.

Pardoseala copertă - caracteristici ale fabricării plăcilor compozite

În construcții există un astfel de termen ca "placa compozită". Aceasta este o placă de oțel din beton, care folosește o foaie profesională pentru cofrajul plăcilor. Tăbila menține greutatea armăturii și a amestecului de beton, în timp ce rigiditatea profilului însuși permite utilizarea acestuia ca armătură exterioară suplimentară. În plus, pentru tijele de armare a armăturii, puteți utiliza armarea unei secțiuni mai mici, ceea ce reduce semnificativ costul de instalare a podelelor de acest tip.

Înălțimea onduleurilor și grosimea plăcii ondulate în astfel de structuri este interconectată cu distanța dintre grinzile de susținere. Folosirea unei foi profilate cu o înălțime a profilului mai mare și o capacitate mai mare de rulare permite, atunci când se realizează un proiect, creșterea distanței dintre grinzile de podea. Și cu o lungime mică, puteți utiliza o foaie profesionistă mai subțire și mai ieftină, cu o înălțime mai mică a ondulațiilor.

Trebuie avut în vedere că, deși lungimea plăcilor profilate poate ajunge la 12 sau mai mulți metri, este mai bine să nu se sprijine pe două, ci pe trei grinzi cu un suport în mijlocul foii. Acest lucru elimină deformarea sau deformarea foilor ondulate cu încărcătură neuniformă pe cofraj în procesul de betonare a pardoselilor. Pentru a fixa o podea profesionala pentru un grinzament la grinzi de baza, este necesar in fiecare val. Aceasta va crește semnificativ rigiditatea plăcii compozite în stadiul de întărire a amestecului de beton.

Pardoseala pentru cofrajul de tavan - se utilizează atunci când se creează un acoperiș plat

Pardoseala profesionala cu rulment este folosita ca un cofraj pentru instalarea suprapunerilor interfloare si a acoperisurilor plate. Placa profilată folosită în acest scop are o înălțime a profilului mai mare de 44 mm și este de obicei armată cu nervuri suplimentare de rigidizare pentru a crește capacitatea de transport.

La dispozitivul acoperișurilor plate, pe suprafața foii profilate se plasează un strat de barieră de vapori, izolație și impermeabilizare. După aceasta, razukonka este făcută din șapă de ciment armată. Astfel de acoperișuri sunt adesea folosite în construcția de clădiri cu spații mari de divertisment și facilități sportive, precum și de complexe mari de cumpărături. În plus, clădirile rezidențiale cu mai multe familii au aproape întotdeauna un acoperiș plat, care este legat de necesitatea de a menține arborii de ventilație și alte componente structurale ale casei.

Pentru construcțiile rezidențiale individuale, un acoperiș plat este utilizat mult mai puțin frecvent. Practic, astfel de proiecte sunt asociate cu organizarea pe un astfel de acoperiș a unei mici zone de recreere, inclusiv a spațiilor verzi. În acest caz, utilizarea foliei profilate pentru cofrajul de plăci este justificată de două ori - capacitatea mare de rulare a plăcilor ondulate face posibilă cu ușurință să reziste nu numai masele de terenuri și spații verzi, ci și corpuri de apă cum ar fi bazine artificiale sau bazine.

Încălzirea unei suprapuneri de mansardă a casei particulare

Încălzirea podelei de la mansardă: sfaturi, scheme, materiale. Detaliate instrucțiuni pas cu pas despre modul de izolare a podelei mansardate și a grinzilor din lemn și a plăcii de beton.

Placă monolitică pe podele profesionale

Care sunt avantajele suprapunerii monolitice pe podele ondulate? Care este dispozitivul și tehnologia de instalare? Cum se calculează? Toate acestea - citiți articolul.

Site-ul oprofnastile.ru este o informație actualizată și utilă despre foliile profilate, instalarea și utilizarea acestora, sfaturi profesionale și instrucțiuni pas cu pas pentru dvs.

Toate materialele publicate pe site sunt protejate cu adevărat de legea aplicabilă, pentru care există toate documentele necesare, inclusiv contractul.

Cu toate acestea, dacă doriți să permiteți accesul la orice material cu cititorii dvs., îl puteți retipări. În acest caz, sunteți obligat să furnizați articolul neprotejat împotriva indexării cu un hyperlink la pagina acestui site din care a fost copiat materialul. Pe o singură resursă nu pot fi plasate mai mult de 5 articole copiate de pe acest site.

O suprapunere monolitică ușoară pe foaia profilată - o experiență constructivă, constructivă a participanților la portal

Cum se completează o suprapunere monolitică fără suport pe o foaie profesionistă - calcule, sfaturi practice de la meșterii meșterii FORUMHOUSE.

Împreună cu podele din lemn și podele cu plăci din beton armat monolitic sunt, de asemenea, populare printre dezvoltatorii privați. Avantajele lor includ nu numai soliditatea și durabilitatea acelorași plăci, ci și capacitatea de a se suprapune premisele oricărei configurații. În același timp, dezavantajele includ o masă mare de plăci, care necesită baze armate și materiale de perete cu rezistență ridicată, precum și necesitatea de a asambla cofraje. Prin urmare, mulți autoprovozitori, inclusiv meseriașii portalului nostru, preferă o versiune ușoară - monoliticul se suprapune pe foaia profilate, care va fi discutată în material. Luați în considerare:

 • Ce este o suprapunere monolitică pe foaia profilată.
 • Tehnologie pentru construirea plăcilor din beton armat.
 • Experiența participanților portalului la proiectarea plăcilor monolitice neacceptate pe foaia de calcul.

Suprapunere monolitică pe foaia profilată

Inițial, NIIZHB (Institutul de Cercetări pentru Beton și Beton Armat) al Gosstroy din URSS a elaborat o metodă pentru turnarea podelelor din beton armat monolit cu podele profilate din oțel (SPN) pentru clădirile și structurile industriale. Primele recomandări pentru proiectarea podelelor din beton armat monolit cu SPN au fost dezvoltate în 1987, după aproape două decenii, stația de service 0047-2005 a apărut, de fapt, o versiune puțin actualizată a primei versiuni. Cu toate acestea, cei care doresc să înțeleagă tehnologia și să facă calcule pe cont propriu, fără a recurge la serviciile unui pro, vechii noștri sunt sfătuiți să studieze mai întâi manualul din Țara sovieticilor.

Dacă doriți să înțelegeți fără costuri suplimentare, citiți recomandările pentru proiectarea pardoselilor monolitice din beton armat cu pardoseli profilate din oțel, NIIZHB, 1987

Esența metodei constă în faptul că podelele profesionale servesc atât ca un cofraj permanent, cât și ca o armătură exterioară a plăcii, precum și un strat de finisare.

Când vine vorba de facilități de producție, acest exterior este mai mult decât suficient. Potrivit dezvoltatorilor SRT, plafoanele ușoare de-a lungul profilului în comparație cu o placă monolitică convențională au un număr de avantaje:

 • Reducerea cantității de oțel pe grinzi - cu 15%.
 • Reducerea costurilor cu forța de muncă - cu 25-40%.
 • Reducerea masei plăcii - cu 30-50%.
 • Creșterea rigidității podelelor (la sarcini orizontale).
 • Comunicări simplificate de cablare - plasarea autostrăzilor în ondulații.
 • Lipsa cofrajului din lemn - crește viteza de lucru.

Utilizarea pardoselilor din beton armat din oțel în construcția de clădiri industriale și private este permisă în următoarele condiții de bază:

 • mediu de operare ușor agresiv și neagresiv;
 • condiții de umiditate de până la 75%;
 • temperatura camerei nu este mai mare de + 30 ° C;
 • betonul folosit fără clorură de potasiu și alți aditivi care conțin clor.

Aceasta este principala contraindicație pentru acest tip de pardoseli, fiind umiditatea crescută, motiv pentru care ele sunt de obicei utilizate ca interfloor și nu se aplică între subsol și primul etaj sau subsol și primul etaj.

Foaia profesională din subsol va putrezi, cine este interesat de termeni, uită-te la căutare. La protecția arcurilor roților, șuruburile zincuite se rutează timp de câteva luni.

Atât betonul greu, cât și betonul ușor sunt permise pentru turnarea plăcilor, dar clasa de rezistență la compresiune pentru betonul greu pe un agregat cu granulație fină este de la B15 (M200), pentru betonul ușor pe un agregat poros - de la B12.5 (M150). Stratul minim de beton de deasupra podelei de profil este de 30 mm, dacă este prevăzută o șapă de finisare, dacă nu este prevăzută cu șapă, de la 50 mm. Pardoseala este realizată din foi profilate (H), cu o înălțime de ondulație de 44 mm.

Pentru colivii de armare, se folosesc bare de armare cu profil periodic, clasa A-III, și cablu din clasa Bp. Dacă aveți de gând să se suprapună cu o deschidere a scării, atunci este necesară o cușcă de armare de-a lungul perimetrului și dispozitivul cofrajului la bord. Grinzile de oțel ale cadrului de forță sunt fie profile laminate, fie compozite.

Suprapuneri monolitice pe podele profesionale: tehnologie de cofrare fixă

Podelele monolitice pe profil, ridicate pe baza tehnologiei de cofrare permanentă, sunt răspândite în construcțiile moderne. Această metodă vă permite să construiți structuri fiabile și durabile pe o fundație ușoară într-o manieră rapidă.

Ce pardoseli profesionale se suprapun?

Pentru construirea plafoanelor monolitice conform foii profesionale se folosește numai foaia profilată purtătoare: H57, 60, 75, 114. Deoarece numai aceste mărci sunt capabile să reziste la greutatea betonului turnat. Alături de ondulațiile obișnuite ale ondulațiilor, foile sunt prevăzute cu caneluri mici, care dau rigiditate suplimentară materialului. Alegerea înălțimii de ondulare depinde de capacitatea portantă necesară și se determină în stadiul calculelor.

Pardoseala gofrata pentru cofrarea pardoselilor la pretul celei mai scumpe deoarece are cea mai mica latime utila si este facuta dintr-o foaie cu grosimea de cel putin 0,6 mm (H -57, 60 conform GOST) si 0,7 mm (H-75, 114).

Avantajele pardoselilor din beton prin foi

 • Rigiditate. Rigiditatea materialului îi permite să devină un cofraj excelent permanent care poate rezista la greutatea betonului lichid.
 • Încărcătura uniformă. Atunci când se utilizează o foaie de lagăr pentru pardoseli, sarcina din greutate este distribuită uniform pe întregul cadru, ceea ce permite facilitarea pereților și fundației
 • Putere suplimentară. Rețelele de armare pentru podele ondulate acționează ca o armătură exterioară suplimentară, ceea ce conferă podelei de beton de înaltă rezistență cu o grosime mai mică (în comparație cu tehnologia cofrajului detașabil).
 • Confort și viteză de instalare. Pentru construirea podelei nu este nevoie de echipamente speciale cu capacitate ridicată de încărcare (spre deosebire de plăci de beton gata făcute). Fixarea cadrului metalic ondulat se realizează în timp accelerat. Puteți completa imediat zone mari. Nu este nevoie de efort pentru a elimina cofrajul.
 • Vedere estetică a plafonului. Cofrajele de pardoseală ondulată au un aspect elegant, astfel încât în ​​clădiri de un anumit tip (depozite, ateliere industriale etc.) plafonul nu necesită finisaje suplimentare.
 • Siguranța împotriva incendiilor. Placa de beton, protejată de o foaie de metal, este rezistentă la foc.

Având în vedere aceste avantaje, se poate spune fără exagerare că utilizarea cofrajului permanent monolitic din tablă ondulată poate reduce semnificativ costul construcției fără a sacrifica rezistența și durabilitatea structurii clădirii.

În locul plăcilor din beton armat sau din beton armat, coloanele în loc de pereții portanți, plafonul nu necesită finisare - acestea sunt soluții mai ieftine, care se deosebesc de confort și de viteza de instalare, în locul plăcilor monolitice, a pereților prefabricați din panouri sandwich sau a blocurilor de beton.

Datorită utilizării lor, este posibil să se construiască clădiri într-un timp foarte scurt prin eforturile unui număr mic de muncitori.

Tehnică de cofraj fixă

În construcții, tehnologia permanentă a cofrajării este foarte populară. În plus față de plafoanele monolitice pe bază de a face fundațiile și pereții. Luați în considerare modul în care etapele principale ale instalării de cofraje permanente de pardoseală ondulată

Etapa 1 Calcularea suprapunerii prin planșeu ondulat și estimări

Suprapunerile preia povara activităților care se vor desfășura în clădire și ele însele vor crea o sarcină asupra întregii structuri ca întreg. Din acest motiv, proiectarea suprapunerii pe podele ondulate este o etapă pregătitoare obligatorie.

Pentru a calcula sarcina, SNiP 2.03.01-84 "Structuri din beton armat și beton", SNiP II-23-81 "Structuri metalice", precum și un ghid special: "Recomandări pentru proiectarea pardoselilor monolitice din beton armat cu pardoseală profilate din oțel" (Moscova, Stroyizdat, 1987).

Calcularea și estimările pentru suprapunerea monolitică de folii din motive de securitate, precum și pentru confort și economie de timp, este mai bine să comandați de la un designer profesionist. Acesta va indica ce tip de pardoseală profilate ar trebui să fie ales, în funcție de care schema de armare este pus, ce ar trebui să fie grosimea de podele de-a lungul podelei, etc Datorită proiectului, veți ști ce cantitate de material, lucrători, echipamente speciale vor fi necesare pentru a efectua lucrarea.

Etapa 2 Instalarea de podele pentru cofraje

Foaia profesională se menține în interior cu un suport pe grinzi de tavan dintr-un cadru cu o suprapunere în unul sau două valuri. Cea mai bună opțiune este considerată a fi un suport pentru 3 sau mai multe grinzi (aceasta trebuie luată în considerare la alegerea lungimii foii profilate pentru cofraj fixat.

Fixarea se realizează cu ajutorul șuruburilor întărite 5.5 cu 32 mm. Locul suprapunerii foii profesionale este sigilat suplimentar cu nituri. Cherestea de cherestea trebuie să aibă o înălțime de-a lungul grosimii stratului de beton viitor.

Etapa 3 Acoperirea armăturii pe tabla ondulată

Pentru întărirea suprapunerii se utilizează o tijă metalică așezată cu o rețea. Pasul liniilor este determinat de proiect. Tijele sunt ținute împreună și ridicate deasupra stratului de agrafe ondulate cu cleme din plastic.

4 etapă. Se suprapune peste pardoseala ondulata

Recomandările pentru fabricarea amestecului de beton pentru cofrajele permanente sunt conținute în SNiP 3.03.01-87 "Structuri de rulmenți și de închidere". Betonul lichid este livrat în cofraje printr-un furtun din oțel conectat la o pompă de beton.

Cu o suprafață mare, turnarea se face în secțiuni separate (separate de ghidaje), într-un mod eșalonat, chiar pe întreaga grosime a plăcii. Ordinea șahului asigură o distribuție uniformă a sarcinii pe cadrul clădirii.

După turnare, betonul este compactat. Pentru aceasta, se utilizează un instrument special - un vibrator profund. Cu ajutorul său, golurile și bulele de aer care au fost formate în timpul turnării sunt expulzate. Ca rezultat, pe suprafață ar trebui să apară un lichid albicioasă - "lapte de beton".

Suprapunerea de solidificare este acoperită cu un material dens care este umezit periodic. Acest lucru va împiedica crăparea și va permite betoanelor să construiască treptat forța. După 3-4 săptămâni, aproape 100% din beton se va fixa, dar va câștiga puterea pentru încă câțiva ani.

Următoarele videoclipuri arată turnarea betonului și alinierea acestuia cu un vibrolat:

Unde se folosește suprapunerea ondulată?

Plafoanele cu utilizarea suportului profilat sunt utilizate în construcția de clădiri prefabricate de dimensiuni reduse pe cadrul metalic: mall-uri, depozite și clădiri industriale, garaje.

În ultimii ani, acestea sunt adesea folosite în construcția de clădiri și construcții de joasă creștere, realizate din spumă și beton gazos. De asemenea, podelele din ondulat și betonul înlocuiesc deseori lemnul învechit în timpul reconstrucției clădirilor.

Utilizarea cofrajului permanent pentru plăcile de podea

În cazul construcțiilor monolitice de joasă creștere, se utilizează din ce în ce mai mult cofrajele fixe - o carcasă rigidă care, după turnarea betonului, se angajează cu ea și devine parte integrantă a întregii structuri. Nu este nevoie să vă petreceți timp pentru dezmembrare și bani pentru lubrifiere pentru al simplifica. În plus, un cofraj exterior bine tratat reduce costul lucrărilor de finisare ulterioare. Firește, o astfel de tehnologie eficientă a fost folosită și pentru plăcile de podea.

Cofrajele de șantier nu diferă practic de sistemele de construcție monolitice tradiționale. Doar structura este plasată într-un plan orizontal, iar presiunea maximă a betonului este transferată nu pe pereți, ci pe fundul formei. Pe de altă parte, pentru cofrarea plăcilor se utilizează mai puține materiale datorită grosimii mici a umpluturii. Tot ceea ce este necesar este o suprafață solidă care nu permite soluției să curgă în jos și în partea inferioară a perimetrului.

Dar dacă este ușor din punct de vedere tehnic să montați pur și simplu forma "recuperată", păstrarea greutății plăcii de beton este mult mai dificilă. Pentru a asigura forța și rigiditatea necesare, cofrajul detașabil este montat pe un sistem întreg de grinzi și stâlpi verticali. Aceștia au anumite cerințe pentru respectarea etapei de instalare și a numărului de suporturi pe care trebuie distribuită uniform greutatea plafonului. Timpul de instalare de la acesta se mărește.

Formulare fixe pot reduce ușor timpul de construcție, dar cerințele pentru ele sunt diferite. Astfel de cofraj va continua să lucreze la obiectul deja finit și va fi forțat să experimenteze presiunea plăcii în mod constant. De asemenea, va necesita durabilitate, deoarece nu o va putea înlocui în timpul funcționării.

Rigiditatea cofrajului și durata lungă de viață a plafonului se realizează prin selectarea materialelor moderne. Pentru a crea structuri fixe cu caracteristicile dorite, utilizați astăzi blocuri profesionale de foi și polistiren.

Tăblițe de la podele profesionale

Foaia profesională pentru pardoseală în sine ține perfect greutatea plăcii de beton. Datorită geometriei complexe, zincul subțire dobândește o rigiditate sporită și rezistă cu succes încărcărilor de îndoire. În același scop, profilul profilate are o lățime mică, care afectează costul final, deși nu pentru bine.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de tablă pot fi folosite pentru podele. Aici este permisă utilizarea numai a profilului H (lagăr) cu o înălțime de 57 până la 114 mm cu nervuri suplimentare de rigidizare. Grosimea oțelului este standardizată conform specificației standard de stat:

 • pentru profilele H57 și H60 este de 0,6 mm;
 • pentru H75 și H114 - 0,7 mm.

Alegerea parametrilor ondulațiilor produse pe baza calculului rezistenței. Capacitatea portantă a profilului este comparată cu presiunea exercitată de stratul de beton. Durabilitatea structurii metalice asigură acoperirea anticorozivă a oțelului. Acest lucru poate fi zincat sau polimer de pulverizare, atâta timp cât nu există zgârieturi adânci sau alte deteriorări la suprafață.

Cofrajele pentru carton ondulat sunt bune pentru toata lumea, dar este imposibil sa nu-i pierdem singur dezavantajul - intr-o cladire rezidentiala un tavan metalic ondulat va arata cel putin ciudat. Deci rămâne să folosim un material atât de minunat numai pentru clădirile metalice din industria metalică: hangare, depozite și alte unități de producție.

În rolul de suport pentru grinzi cadru cadru ondulat act. În mod ideal, lungimea mașinii ar trebui să fie astfel încât foile exterioare să poată fi așezate în trei puncte simultan. După aceea, restul benzilor, cu suprapuneri de 1-2 valuri, sunt așezate între ele, fixate cu șuruburi și nituri de-a lungul cusăturilor.

În cazul în care cofrajul plăcii de pardoseală conform proiectului nu acoperă întreaga încăpere, pereții laterali sunt realizați din scânduri, iar după setare, betonul este demontat. Armarea plăcii se realizează în conformitate cu modelul tradițional și diferă numai în alegerea suporturilor care susțin cureaua inferioară. Pentru a nu zgâria suprafața foii profesionale, trebuie să cumpărați zăvoare de plastic - rafturi cu un fund îngroșat (preț de la 0,7 la 5 ruble pe element).

În ciuda fragilității aparente, cofrajul din polistiren cu spumă fixă ​​este utilizat mai des decât foaia profesională. Lucrul este acela că efectuează simultan funcțiile de izolație termică, prin urmare vă permite să creați deja podele încălzite.

Dar avantajele polistirenului nu se limitează la acest lucru. Printre proprietățile care sunt utile pentru construcția monolită sunt:

 • o permeabilitate redusă a sunetului;
 • greutate mică;
 • o bună prelucrare cu scule de mână;
 • suprafață netedă, potrivită pentru finisare.

Prin găurile în forme polimerice se măresc proprietățile izolatoare ale spumă de polistiren și, în același timp, pot fi utilizate pentru instalarea sistemelor interne de inginerie. În ceea ce privește durabilitatea, modulele PPP sunt de asemenea impecabile, însă revenind la problemele de rezistență, constatăm că cofrajul fix de polistiren expandat nu se poate lăuda cu caracteristicile dorite. Pereții, în cazul în care carcasa polimer pur și simplu nu permite betonului să curgă, încă mai deține, dar podeaua - nu mai este.

Această lipsă de polistiren trebuie compensată. Prin urmare, modulele sunt în plus armate de canale metalice pereche. Ei păstrează greutatea betonului cu armătură până când placa câștigă propria rezistență.

Asamblare cofraje

Cofrajele fixe ușoare pentru plafoanele interfonice simplifică activitatea constructorilor și reduc sarcina totală a clădirii. Iată doar caracteristicile instalării sale nu sunt cunoscute de toată lumea. Și dacă nu există întrebări speciale cu o podea profesionistă - construcția obișnuită, cu excepția cazului în care este crestată - atunci mulți oameni nici măcar nu știu cum să se apropie de spumă de polistiren.

Motivul este proiectarea blocului non-standard. Modulele separate seamănă cu perne mici, cu o bază sonoră, dar în colecție acestea nu mai sunt asemănătoare cofrajului obișnuit. Dar canalele dintre blocurile de spumă de polistiren vă permit să turnați nu doar suprapunerea, ci și o placă cu nervuri rezistente, cu armătură.

1. În timpul lucrărilor de-a lungul pereților lungi, va trebui să așezați grinzi puternice astfel încât cofrajul asamblat să nu se îndoaie în centru. Vor fi necesare și standuri verticale temporare.

2. Barele de canale metalice asociate (pot fi achiziționate separat) sunt introduse în module - astfel de "bile" sunt obținute pe două axe rigide.

3. Rândurile sunt împachetate strâns peste grinzile montate, dar sarcina principală se duce pe pereții caroseriei.

4. Atunci când cofrajul permanent este asamblat și gata de lucru, jgheaburile mari sunt vizibile în rândul modulelor. Barele de armare conectate d = 8 mm sunt stivuite în ele.

5. Suprafața este acoperită cu o rețea metalică cu celule 100x100 mm.

Când se pune betonul, tăvile vor deveni nervuri puternice de rigidizare, iar suprafața va deveni de fapt o șapă pe partea superioară a izolației. Pe podea de dedesubt, va arata ca un plafon plat plat, care este ușor de chit și fin fin. Grosimea umplerii la cel mai înalt punct nu trebuie să fie mai mică de 50 mm, dar placa cu nervuri nu ar trebui să fie prea groasă. Acest lucru va reduce semnificativ costul materialelor fără a pierde rezistența structurală.

Restricție: cofrajele fixe modulare pentru ansamblul plafonului nu pot fi mai mari de 12 m. În același timp, profilul metalic pe care sunt strânse toate blocurile rândului este ales puțin mai mult - o ieșire de 150-200 mm va oferi suport pentru grinzile sau barele de traversare ale pereților lagărului.

Cofraje permanente pentru plăci de podea

În timpul construcției, este foarte important să alegeți materialele potrivite și să înțelegeți aplicarea acestora, mai ales atunci când vine vorba de lucrări monolitice. Pentru ca monolitul să fie de înaltă calitate și robust, este necesar să se facă cofrajele corect. Coframele executate incorect vor duce la o mulțime de probleme în construcția ulterioară.

Dacă doriți să construiți o dată pentru totdeauna, trebuie să vă familiarizați cu o astfel de structură ca un cofraj mai aproape. Acest articol va dezvălui toate avantajele din lucrările de construcție și vă va ajuta să vă salvați construcția de la probleme.

Fie că este posibil să se folosească o podea profesionistă pentru cherestea

Profostil este un material de construcții popular pentru lucrările de acoperiș și de fațadă. Acest material a dobândit o utilizare practică datorită calității sale. Este foarte durabil și adaugă rigiditatea necesară monolitului. Pentru a face o suprapunere monolit interfloor sau un acoperiș plat, o foaie profilate va fi cel mai bun material ca un cofraj.

Cofraje profilate

Pardoseala poate suporta sarcini uriașe datorită capacității sale de transport. Atunci când lucrați cu acest material puteți economisi în mod semnificativ pe beton și consolidarea monolitului. Acest lucru este recomandat în special pentru clădirile și complexele industriale.

Utilizarea cofrajelor detașabile și nedemontabile pentru podele

Cofrarea este o structură pentru turnarea betonului, astfel încât să nu se răspândească și să obțină forma de bază. Cofrajele sunt realizate din materiale diferite. Calitatea și adecvarea fundației depind de material. Profilul a câștigat o mare popularitate pentru această utilizare. Toate acestea se datorează rezistenței, versatilității și ușurinței de montare. Se folosește ca parte a unei clădiri sau înlăturate și reutilizate.

În construcții există două tipuri de cofraje utilizate:

1. Cofraje detașabile - au făcut proiectul de acest tip, dezasamblat după solidificarea betonului. Poate fi folosit din nou pentru un alt obiect.

2. Cofraje permanente - acest design rămâne după turnarea betonului.

Cofraje permanente din ondulat

Cofraje permanente din ondulat

Cofrajele permanente din gofrată au o rigiditate suficientă pentru a deveni baze excelente, sunt așezate pe grinzile metalice ale podelelor. Baza dintr-o frunză profesionistă este o prelucrare a lemnului și realizează sarcinile de consolidare. Foaia profesională este ușor de tăiat în detaliile necesare, astfel încât orice cofraj poate fi montat din acesta.

Utilizarea acestui material reduce greutatea clădirii, ceea ce are un efect pozitiv asupra durabilității clădirii. Monolitul obține o rigiditate suplimentară datorită coastelor rezultate.

Prin urmare, a devenit practic să se utilizeze acest material pentru cofrajele permanente. De asemenea, acest cofraj elimină utilizarea unui număr mare de elemente de recuzită, acesta se reduce la minimum. O atenție deosebită ar trebui acordată unor avantaje precum:

 • Rezistența structurală.
 • Foitele nu sunt susceptibile la umiditate, care vă vor proteja clădirea de distrugere.
 • Foi sunt rezistente la umezeală și ciuperci, ceea ce va afecta pozitiv siguranța clădirii.
 • Preț rezonabil.
 • Ușor de utilizat.

Plăci compozite

Placa compozită este o placă în care foile de beton și profilate sunt utilizate pentru podele. Rigiditatea profilului este utilizată pentru întărirea armăturii. Indicatorul principal este înălțimea ondulațiilor. Cu cât este mai mare ondulanța, cu atât este mai mic numărul de grinzi de rulmenți.

Foaia profesională este fixată în fiecare val, ceea ce crește rezistența bazei. Aceste plăci îmbunătățesc protecția împotriva umezelii și păstrează aspectul zgârieturilor. Acest design are un avantaj imens pentru siguranța la incendiu a clădirii dvs., care are un impact bun asupra siguranței.

Crearea unui acoperiș plat din podele profesionale

Crearea unui acoperiș plat din ondulat cu izolație

Acoperișul plat din tablă ondulată este o soluție modernă și profitabilă. Cea mai bună calitate a unui astfel de acoperiș este prețul său, este disponibil pentru fiecare dezvoltator. Baza pentru acest tip de acoperiș este suprapunerea etajului superior al clădirii. Astfel de acoperișuri sunt cel mai adesea numite: "fără mansardă". Ele ajută la protejarea structurii față de condițiile meteorologice. Un acoperiș plat vă va servi mult timp.

Suprapuneri monolitice pe podele profesionale

Suprapuneri monolitice pe podele profesionale

Montajul monolit este una dintre cele mai importante structuri de construcție. O astfel de suprapunere este, în același timp, plafonul podelei și podeaua altui etaj. Toate lucrările de construcție asociate cu podele, efectuate cu atenție și cu atenție. Siguranța structurii depinde de ele. Trebuie să fie durabil și stabil pentru a menține oamenii în el. Dacă nu este corect să se suprapună un monolit pe o podea profesionistă, atunci clădirea poate suferi și se prăbușește.

Dezvoltatorul în acest stadiu trebuie determinat cu detalii cum ar fi:

1. Înainte de aranjament, este necesar să se efectueze calcule precise. Este necesar să se abordeze calculele cu o abordare serioasă, acestea trebuie calculate cu exactitate. Dacă instalați o suprapunere monolitică pe suprapuneri care nu sunt corect calculate, atunci eforturile și eforturile voastre vor deveni zadarnice.

2. Calcularea sarcinii pe clădire, va fi necesar să se știe ce fel de sarcină va menține suprapunerea.

3. Pregătirea materialului și numărarea acestuia. De obicei, aveți nevoie de o foaie profesionistă, o cantitate mare de beton, armături și alte materiale conexe.

4. Colectarea instrumentelor potrivite pentru a fi utilizate în construcții.

Calculele corect selectate și secvența acțiunilor vă vor ajuta să realizați suprapuneri de înaltă calitate. Calitatea clădirii depinde, de asemenea, de calitatea materialului, să acorde o atenție la ciment ar trebui să fie în conformitate cu standardele.

Placile de podea cu structura monolitice pot fi realizate la comanda la intreprinderile de bunuri din beton, livrate pe site si montate cu aplicatia.

Construcția monolitică, folosind cofraje fixe, în ciuda istoriei sale îndelungate, a devenit larg răspândită nu cu mult timp în urmă. Cu toate acestea, acestea.

Au decis să instaleze independent gardul la domiciliu sau în țară, dar nu sunt încrezători în cunoștințele și puterea lor? Nu este atât de dificil.

În construcția monolit folosit cofraje de diferite tipuri. Ea afectează în mod direct textura și calitatea monolit, oferă elemente de beton și.

Pardoseala pentru cofraje si pardoseli permanente

Pardoseala pentru cofraje si pardoseli permanente


Aveți nevoie de o podea de calitate pentru plafoane, șape sau cofraj? În cadrul companiei "Metallotorg" puteți achiziționa la prețuri reduse foi de dimensiuni de 0,5-0,8 m de la oțel de calitate de la producători de renume. Livrați în cel mai scurt timp posibil la Moscova, MO și CFD. Pickupul este posibil - depozitul se află în apropierea Șoselei de Centură din Moscova.

Pentru cofraje, crearea de podele, dacă vă concentrați pe marca de metal laminat, rulmentul ondulat este utilizat cu marcajul H și NA. În aceste scopuri, este un material ideal. Oțelul robust de diferite grosimi, suficient pentru sarcini de proiectare, având o formă care asigură rigiditatea dorită a materialului, este capabilă să acopere în mod fiabil suprafețe mari. Și, în același timp, cu costuri minime de bani și de muncă.


Suprapunerea monolitică pe podele profesionale este ușor de instalat. Nu necesită calificări ridicate și utilizarea unor instrumente speciale. Forma dorită este ușor și rapid asamblată și fixată fără a deteriora foile cu șuruburi autofiletante (cu plăcuțe de cauciuc). Îmbinările din cele mai importante zone pot fi lipite cu etanșant siliconic. Este simplitatea creării de structuri a devenit unul dintre motivele pentru popularitatea mare a acestui tip de metal. Dar aceasta nu este singura lui virtute.

Pardoseli pentru cofraje:

 • are o formă specială de relief cu ondulări înalte (cum ar fi foile de marca HC35, H60, H75, H114 etc.);
 • are rezistență ridicată datorită metalului de înaltă calitate și a rigidelor suplimentare;
 • în prezența suprafeței galvanizate, materialul nu este susceptibil de deteriorare datorită intemperiilor.


Cofraje și șape pe tablă profesională - estetică, fiabilitate, durabilitate


Crearea unui cofraj permanent dintr-o foaie profilate reduce semnificativ timpul necesar instalării unor structuri suplimentare. Pardoseala, utilizată ca un cofraj (ține betonul până când amestecul se întărește în forma dorită), poate avea geometrii diferite. Fațadele de forme nestandardizate sunt create din tablă profilate pentru cofrare, care ajută la economisirea decoratiunilor interioare, în special a clădirilor industriale. Acest material metalic rezistent și convenabil este utilizat în construcția de acoperișuri plate, podele interfloare, ca un cofraj fix de podea. De obicei, pentru aceste scopuri sunt utilizate foile H60, H75 și H114. Alegerea grosimii și a mărcii foii profesionale care se desfășoară este realizată în faza de proiectare.

Sapa pe pardoseli profesionale este folosită acolo unde este imposibil să se toarnă o șapă groasă. Se dovedește a fi mult mai subtil și exercită o sarcină semnificativ mai mică pe bază. Acest șapă este destul de puternic. Tabelele profilate pot executa funcțiile unei baze adiționale, împiedicând deformarea și menținând noul monolit umplut. Acest tip de șapă este avantajos la primele etaje ale caselor particulare, în care există pământ sub pardoseală. Și, de asemenea, pe balcon într-un apartament rezidențial, unde sunt planificate încărcări mai importante. Puteți verifica cu specialiștii noștri ce fel de podele profesionale sunt necesare pentru cofraje, pardoseli sau șape. Parametrii importanți sunt: ​​grosimea oțelului, profilul și dimensiunea foii. Se recomandă să se obțină o placă de dimensiune potrivită o dată, deoarece materialul își pierde proprietățile valoroase în locurile de tăiere, deoarece stratul protector este rupt.

Acoperire de beton

Crearea de structuri concrete în afara fabricilor a devenit larg răspândită. Fundații betonate, pereți portanți și pardoseli. Dispozitivul de acoperire a betonului armat pe o podea profesionistă devine popular în construcții joase. Construcțiile, în cazul cărora foaia profesională este un cofraj fix, au o capacitate ridicată de rulare, rezistență și alte avantaje.

Avantajele suprapunerii cu folii

Folosirea foii profesionale (marcajul "H") rezolvă problema construcției datorită luminozității, rigidității, rezistenței și rezistenței la coroziune. Materialul din profil este un val care formează nervuri de rigidizare, care după turnarea plăcii de beton își mărește capacitatea de rulare și structurile în ansamblu. Foaia este un cofraj permanent, reducând astfel costurile de armare și beton.

Dacă se leagă de beton, acesta îndepărtează o parte din încărcătura de pe placa de pardoseală. Astfel de elemente monolitice se pot baza pe un cadru ușor de susținere, care reduce formarea fundațiilor (o versiune destul de coloană) a clădirilor. Costuri reduse pentru materialele din perete - sunt utilizate blocuri ușoare și calde de gaz și blocuri de spumă. Mortarul de mortar este turnat pe pardoseala profila, care nu necesita cofraj complicat.

Cu grija adecvata, placa de beton are proprietati de inalta rezistenta si rezista efectiv la conditiile de mediu. Aceste plăci din beton armat au o greutate redusă. Suprafața tavanului are o suprafață fină exterioară, care este rezistentă la schimbările în condițiile de temperatură și umiditate și la acțiunea focului. Materialul suportului este convenabil pentru a fi transportat, nu este pretențios în funcționare și este conceput pentru o perioadă îndelungată de utilizare. Foi profilate sunt montate pe cadrul de sprijin pur și simplu, rapid, fără utilizarea echipamentului de ridicare.

Suprapunerea calculului

Proiectul trebuie să fie întocmite cu desene și calculele se fac în conformitate cu recomandările SNiP, STO 0047-2005 (mai bine cu ajutorul profesioniștilor). Sunt luate în considerare dimensiunile construcției, mărimea pasului de instalare a grinzilor transversale, lungimea acestora, sarcina pe ele și pe coloane, caracteristicile profilului portant (lățimea, lungimea, grosimea produselor, înălțimea profilului). Se presupune că fiecare foaie de-a lungul lungimii sale trebuie să se bazeze pe 3 grinzi. Pe baza sarcinii planificate pe podea, se calculează secțiunea de armare și înălțimea plăcii.

Grosimea sa este determinată de raportul de scară de la 1:30, în funcție de distanța dintre grinzile transversale. Placa din beton monolit poate avea o grosime de la 70 la 250 mm. Greutatea, care va avea o suprapunere monolitică, va determina tipul și numărul de coloane metalice, parametrii fundației, tipul grinzilor, sarcina pe o coloană. Adâncimea valurilor unui profil de tablă afectează distanța dintre grinzi: cu cât este mai mare, cu atât mai des sunt instalate grinzi, deoarece masa betonului crește în canelurile de profil atunci când devine imposibil să crească grosimea plăcii.

Reducerea distanței spanului elimină deformarea foii. Este necesar să se țină seama de greutatea încărcăturii utile adiționale care se va realiza prin suprapunerea interfata - 150 kg / m2 este considerată normă, care ar trebui să fie majorată cu 33%. Valoarea totală a sarcinii operaționale este calculată cu o precizie de până la 0,5 kg.

Din aceasta sunt determinate dimensiunile secțiunii transversale și lungimea grinzilor. Ancorele de bare verticale vă permit să combinați foile profilate și betonul armat, care le dă o parte din încărcătură. Pentru o lățime de 3 metri înălțime, este necesar un material cu o grosime de cel puțin 0,9 mm. În practică, calculele sunt rezumate în software-ul care vă permite să generați documentația de lucru.

Dispozitiv de suprapunere monolitică

Foi profilate, armături și beton sunt componentele care formează o placă de beton monolit. O astfel de structură, dacă se sprijină pe un cadru girder, distribuie încărcătura pe coloane și nu pe pereți. Fiecare coloană are fundația proprie. O altă opțiune este atunci când grinzile încrucișate nu se potrivesc sau, dacă sunt instalate, se sprijină pe pereți.

În acest caz, suprapunerea monolitică va trebui să încarce pereții clădirii și fundației. Grinzi metalice - dublu tee (canal). Marginile lor sunt întărite în "buzunarele" pereților (coloanelor) și sudate în ipoteci. Foiile pot fi fixate pe raftul intern la grinzi, iar distanța dintre suporturile pentru foile scurte este aleasă să nu depășească 1,5 m. Pentru canalele / grinzile I, materialul profilat poate fi de asemenea instalat pe raftul exterior de sus, astfel încât să poată fi așezate foi de până la 6 m lungime.

Ele sunt instalate suprapuse în lungime. Un fascicul staționar este plasat sub mijlocul elementelor de tablă. Valurile profilului trebuie să fie perpendiculare pe grinzi, iar extensiile de ondulare orientate în jos.

În cazul variantei fara fascicul a dispozitivului, gofrolistii nu vor avea puncte de sprijin în mijlocul camerei. Element obligatoriu - armare de volum, care mărește semnificativ rezistența monolitului. Fitingurile sunt sudate pe grinzi și coloane. Pentru distribuirea soluției se pot pune cofraje detașabile externe. Betonarea formează suprafața plană a plăcii.

Instalarea de pardoseli din podele profesionale

Plafonul grinzii este format prin fixarea foilor perforate pe flanșele interioare / exterioare ale grinzilor transversale. Apoi, cofrajul se formează atunci când este selectată fixarea superioară a foilor. Parametrii deformării admisibile a foii profilate, care sunt 1: 250, determină lungimea intervalului de răsturnare. Înainte de turnarea betonului sub suprafața foliei profilate, se introduc suporturi temporare pentru a se asigura că structura este staționară.

Elementele metalice sunt așezate pe pardoseală, betonarea bobinei inferioare este efectuată printr-o singură trecere de-a lungul jgheabului. Suprafața tavanului și a podelei sunt aliniate. După un set de rezistență suprapusă, suporturile temporare sunt eliminate. Montarea monolitului cu fascicul de fascicule oferă câteva nuanțe.

Astfel, tijele de armare lungi (cu o crestătură regulată la suprafață) sunt așezate de-a lungul fiecărei cavități a plăcilor profilate. Ele sunt tricotate cu un fir cu o plasă de sârmă sudată din metal, care este așezată pe partea superioară a profilului. Umplerea se face într-o singură trecere. După întărirea de sus, baza de beton este acoperită cu o șapă de ciment. S-au montat nivele profilate lagăr de la H60 la H114, asigurând înălțimea profilului rigiditatea necesară a materialului cu o grosime de 0,8 - 1,5 mm.

Plăcile profilate sunt atașate cu șuruburi autofiletante de 3,2 cm (pălărie de 5,5 mm). Astfel de răsuciri hardware fără foraj prealabil, forarea unui raft de canal. Ele se răsucesc în 20-40 cm (în fiecare gol de profil adiacent fasciculului), ceea ce asigură precizia și rigiditatea spațială a suportului. Suprapunerea longitudinală a foilor la îmbinări se face numai deasupra suprafeței grinzilor (dimensiunea 40 - 60 mm). Îmbinările sunt deplasate prin șuruburi de 2 cm.

armare

Cadrul de metal intern din beton monolit asigură lucrări de compresie, care asigură rezistența mărcii plăcii. Structura de armare volumetrică este formată dintr-o plasă sudată plată cu celule de 15 x 15 cm și segmente longitudinale de întărire așezate pe fundul fiecărei riglete, care sunt combinate prin legături verticale cu un fir de sârmă sau prin sudură. Pasul de îmbracare a volumului este de 20 cm. Capetele barelor metalice și ale plaselor sunt sudate la grinzi și coloane.

Pentru armare este luat un miez de oțel cu diametrul de 10-12 mm (gradul A 400C). Rețeaua poate fi creată din bare longitudinale cu un diametru de 12 mm și transversal - 0,6 cm. Pentru a face armarea în sine să devină armătură exterioară, pe profil se formează crestături ("recife"), care se intercalează cu beton.

Oțelul din interiorul plăcii este protejat de un strat de beton cu grosimea de până la 4 cm. Pentru a-l crea, se folosesc cleme de plastic special pentru a ridica tijele metalice deasupra suprafeței inferioare a rigidizărilor cu 20-40 mm. Pe partea de sus a armăturii este acoperită cu beton și 20 - 40 mm.

Umplerea suprapunerilor pe podele profesionale

Dacă este posibil, podeaua este betonată imediat dintr-o dată sau în întregime. Dacă acest lucru nu este posibil, cronologia este precis înregistrată, luând în considerare timpul de setare al materialului. Se recomandă utilizarea mărcilor de beton gata preparate din M300 și de mai sus cu o mică parte din piatră zdrobită (până la 5 mm), capabilă să penetreze cofrajele sub armătură. Este necesară vibrarea sub presiune.

Lucrările la beton se realizează la temperaturi pozitive ale aerului, la temperaturi negative, betonul trebuie să conțină plastifianți anti-îngheț. Mai întâi, soluția este turnată în perforațiile foii și apoi în jurul site-ului. Când atașați foile la raftul interior al fasciculului I, amestecul este turnat la nivelul raftului superior.

Soluția este egalizată cu călire și "călită" cu ciment uscat pentru ao proteja de influențe externe. Grosimea minimă a suprapunerii grinzii plate este de 250 mm (numărată de la marginea inferioară a profilului), în versiunea fasciculului - 70 - 80 mm (fără a lua în considerare înălțimea profilului). Îngrijirea materialului include udarea și acoperirea obișnuită cu materiale cu intensitate ridicată de umiditate până la un set de 70% (10-14 zile la 20 de grade).

Pe vreme rece, maturarea pietrei este extinse semnificativ, suprafata ei trebuie incalzita. În condiții de maturare optimă, suporții temporari sunt îndepărtați după 28 de zile. Materialul este pregătit pentru prelucrare ulterioară.

concluzie

Plafoanele din beton armat pe o foaie profilată - o metodă populară de fabricare a plăcilor monolitice în construcții. Prin calcule și design adecvate, astfel de structuri asigură fiabilitate ridicată, durabilitate și durabilitate pe fundalul reducerii costurilor și reducerii timpului de lucru.