Proiecte preconizate de case pe șanțuri

Vreți să vă construiți propria casă? Apoi, este important să rețineți că orice proiect ar trebui să înceapă cu proiectul. La urma urmei, cu ajutorul unui plan bine conceput, puteți începe să creați o locuință confortabilă și sigură, care va dura mulți ani. Aici, opțiunea cea mai potrivită și mai profitabilă va fi proiectul gata de construcție a casei pe șanțuri.

Specificitatea proiectelor de fundații pe piloni șuruburi

Trebuie remarcat faptul că proiectele caselor pe piloți cu șuruburi sunt variate, totul depinde de specificul structurii în sine. Faptul este că o parte considerabilă a lucrărilor de proiectare este cheltuită pentru dezvoltarea fundației, deoarece această componentă este foarte importantă pentru locuințele viitoare. Fundațiile pe piloți cu șuruburi sunt un tip special de fundație în care piloții cu șuruburi sunt utilizați pentru a transfera complet sarcina din întreaga clădire către pământ. Este foarte recomandabil să se construiască o structură similară atunci când există un strat incompresibil de sol foarte adânc. De asemenea, este recomandat să se pună o fundație cu șurub în timpul construcției de case din lemn și din lemn. În plus, va fi o opțiune excelentă în cazul în care casa este construită pe o pantă.

Beneficiile piloților cu șuruburi

Avantajele fundației cu ajutorul pilelor de șuruburi:

 • economii de costuri;
 • poate reduce în mod semnificativ timpul pentru construirea casei;
 • ideal în cazul în care este necesar să se lucreze pe soluri complexe;
 • siguranța și fiabilitatea clădirilor;
 • este posibilă construirea unei structuri în orice moment al anului;
 • durata lungă de viață a șublelor șuruburilor și așa mai departe.

Șanțurile pentru șuruburi sunt țevi de oțel, în partea lor inferioară sunt lamele având aspectul unui filet. În ceea ce privește aspectul lor, grămezii seamănă cu un șurub uriaș care este înșurubat în pământ. Datorită filetului cu șurub, suprafața rulmentului este mărită, păstrând în același timp grămada în pământ, fără a permite scoaterea acestuia. Șanțurile cu șuruburi au parametri specifici: diametrul, lungimea, inclusiv capacitatea portantă.

Pentru ca piloții să creeze o fundație cu adevărat fiabilă și practică, este necesar un proiect competent și corect. Firește, opțiunile gata vor ajuta să alegeți cel mai potrivit plan care să îndeplinească toate cerințele și preferințele dvs. Este necesar ca aceste proiecte să se aplice specialiștilor cu înaltă calificare. Bineînțeles, este mai bine să nu se angajeze în redactarea independentă, deoarece opțiunile gata făcute în companii specializate vor fi soluția cea mai eficientă și mai sigură. În plus, specialiști cu experiență vă vor selecta cel mai potrivit proiect gata, care va îndeplini toate standardele și dorințele. Ei vor da descrierea sa completă, unde vor fi enumerați toți parametrii și caracteristicile.

Oricum, dacă veți construi o casă și veți alege o fundație cu ajutorul unor grămezi, atunci proiectele gata făcute într-o companie specializată vor fi opțiunea cea mai profitabilă și acceptabilă, economisind atât timp cât și bani.

Proiectele de case pe piloți cu șurub - punctele principale ale proiectării construcției de locuințe și fundații

Ați decis să construiți o casă pe șanțuri? Ar trebui notat, o opțiune foarte fiabilă, convenabilă și economică în toate planurile.

Și în articolul nostru vom încerca să luăm în considerare cât mai mult posibil acele nuanțe despre care va fi util să învățați înainte de a începe construcția.

În fotografie - unul dintre proiectele puse în aplicare a casei pe o fundație piloți

Proiectarea unei case pe picior + etaje pentru construirea unei fundații cu șuruburi

publicitate

De regulă, construcția oricărui obiect începe cu crearea unui proiect arhitectural. Această etapă este foarte importantă, pentru că aici toate componentele casei viitoare sunt atent gândite și luate în considerare: de la numărul de grămezi sub fundație până la lucrări de finisare și decorative. Prin urmare, datorită unui plan bine scris, puteți construi o locuință cu adevărat fiabilă și durabilă fără a pierde un singur detaliu.

Model de proiect al casei

Caracteristici de design

Casa de proiect pe piloți șurub poate fi orice, totul depinde de specificul solului pe care este planificat să construiască, precum și materialul de construcție utilizat, numărul de etaje ale clădirii și de preferințele individuale.

Să analizăm acest lucru în detaliu:

 • Ce sunt grămezi? Acestea sunt țevi metalice speciale care poartă funcțiile fundamentale ale rulmenților (adică păstrează întreaga structură a casei). Acestea, de regulă, pot fi făcute cu un set diferit de parametri, cum ar fi lungimea, diametrul, capacitatea de rulare.

Șurub de proiectare

Și pentru ca piloții să creeze o fundație de înaltă calitate, este necesar să alegeți țevi cu parametri adecvați pentru un anumit sol și să le proiectați corect locația. În plus, trebuie să determinați numărul necesar de produse, distanța dintre acestea și adâncimea de înșurubare. Iar atunci când un proiect se dezvoltă acasă pe picior, toate aceste nuanțe sunt calculate și scrise în el.

Sfat!
Dacă vă decideți să faceți un plan pentru viitoarea locuință cu propriile dvs. mâini, atunci este util să vă familiarizați cu recomandările producătorilor de grămezi și standardele de stat pentru acest produs.
Deci, puteți lua conductele cu caracteristicile corecte.

 • Ce altceva afectează în principal crearea de proiecte? Desigur, aceasta este înălțimea viitoarei clădiri și a materialelor de construcție din care va fi construită. Considerăm că nu este necesar să descriem în detaliu care sunt exact acești doi factori care depind de capacitățile pe care trebuie să le suporte o fundație.

Atenție!
Fundamentele cu șuruburi sunt utilizate pentru construcția de clădiri cu până la trei etaje.

În ceea ce privește materialul din care poate fi construită o casă pe piloți, există o mulțime de opțiuni: blocuri de cărămidă, beton, lemn, spumă și bloc de beton gazos și așa mai departe.

Construcția de blocuri de spumă pe bază de piloni

 • De asemenea, proiectele de case pe picior depind foarte mult de tipul de sol pe care va sta structura. Trebuie remarcat faptul că frumusețea fundațiilor piloților constă în faptul că ele fac posibilă construirea de obiecte pe peisaj cu orice neregularități și orice sol, fie el nisipos, argilos, inundat, înfundat etc. (cu excepția zonelor stâncoase).

Dacă nu înțelegeți niciun aspect al proiectării unei case pe picior, și vă este frică să faceți o greșeală, atunci ar fi mai bine să cereți ajutorul unei firme profesionale de construcții. Acolo vi se va oferi fie să ia în considerare proiectele standard pentru o casă pe picior, fie să comande un plan individual de dezvoltare pentru locuința viitoare.

Etape de construcție fundație pilon

Construcția bazei șuruburilor este, de regulă, realizată în conformitate cu SNiP 2.02.03-85 în mai multe etape:

 1. Designul fundației (această etapă este inclusă în proiectarea clădirii în ansamblu).
  Se întâmplă în următoarea secvență:
 • Studiile geotehnice, hidrometeorologice și geodezice se efectuează la locul de construcție selectat, în urma căruia au loc capacitatea portantă a solului, adâncimea înghețului și nivelul apei freatice.
 • Apoi a calculat sarcina pe fundație din pereți, acoperiș, mobilier, precum și greutatea posibilă a capacului de zăpadă.

Atenție!
De asemenea, se ține seama de tipul de material de construcție, de numărul de etaje și de aspectul casei construite.

  • Mai mult, pe baza datelor obținute, se selectează lungimea, diametrul și capacitatea de rulare a piloților, iar numărul și treapta țevilor (distanța dintre piloții adiacenți) se calculează.

Principiul suporturilor înșurubate

 1. Instalarea de piloți. Mai întâi, conductorul de colț este montat. Apoi, tijele rămase sunt instalate la adâncimea necesară, formând fundația casei.

Pentru informații!
Șuruburile sunt realizate cu diametre diferite: 57 mm, 89 mm, 108 mm și așa mai departe. Cu cât diametrul și grosimea pereților sunt mai mari, cu atât mai mare este capacitatea de rulare a grămelor.
În medie, o grămadă poate rezista la 4-5 tone de încărcătură.

Țevile sunt înșurubate în pământ cu ajutorul echipamentului (de exemplu, un hidraulic) și manual. Fiti asa cum este posibil, in timpul procesului de rasucire este important sa controlati ca pilotii sa nu devieze de la pozitia de proiectare.

Dacă există o astfel de nevoie, atunci cu ajutorul unui nivel, gramajul de bază este tăiat și toate barele rămase sunt egale sub el. Apoi, capetele electrice sunt atașate la țevi prin sudare electrică, iar cimentul cu armătură este turnat în cavitatea de balotaj.

 1. Etapa finală - legarea tuturor grămelor. În acest scop, buștenii, barele din lemn, barele de canale metalice sau grinzile sunt fixate pe ele cu bare sau ancoraje.

Avantajele proiectelor de case pe șanțuri

De ce ar trebui să acordați atenție proiectelor de case cu acest tip de fundație?

Care sunt pozitivele aici?

 • În primul rând, versatilitatea. Datorită unghiului și înălțimii lamelor de foraj atunci când se înșurubează piloții, straturile de sol nu sunt slăbite, ci mai degrabă compactate. Datorită acestei nuanțe, baza șuruburilor este ideală pentru construirea de case pe toate tipurile de sol - turbă, nisip, argilă, tufișuri, mlaștini, care nu sunt îndepărtate de ciomagii și chiar de apă.
 • În al doilea rând, durabilitatea. Instrucțiunile pentru producerea piloților cu șuruburi necesită ca acestea să fie fabricate din beton armat și oțel zincat, rezistente la efectele precipitațiilor și coroziunii chimice. Având în vedere acest lucru, viața fundației cu șuruburi atinge 100 de ani!

Casă de case pe o fundație cu șurub

 • În al treilea rând, viteza de construcție a fundației pilon (nu mai mult de 1-3 zile) și, în același timp, absența completă de lucrări de teren.
 • Și, în al patrulea rând, prețul unei fundații cu șanțuri este cu 30-70% mai mic decât costul fundațiilor din beton.

concluzie

Până în prezent, proiectele de case pe fundații piloți - cele mai populare în rândul constructorilor profesioniști și cetățenilor obișnuiți. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că s-au prezentat din partea cea mai bună, deci sunt standardul calității și fiabilității.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care își apreciază puterea, banii și timpul, atunci cu toate mijloacele ia în considerare această opțiune de locuire. Și în videoclipul prezentat în acest articol veți găsi informații suplimentare despre acest subiect.

Proiecte și construcții de case pe picior

Orice construcție a unei case private începe cu proiectul. Înainte de a construi o casă de locuit, o casă de vară sau o verandă pe picior, este necesar de a elabora proiectul și de a face un calcul al tuturor materialelor necesare.

Proiectul inițial al casei pe picior

În acest caz, este necesar să ne concentrăm nu numai pe capacitățile materiale, ci și pe caracteristicile terenului, pe caracteristicile solului și pe particularitățile reliefului.

Proiectul include întreaga listă și costul materialelor de construcție, cantitatea necesară, caracteristicile tehnice și tehnice, designul și caracteristicile arhitecturale. Prin urmare, trebuie mai întâi să estimați costul unui material, să ascultați feedback de la vecinii care locuiesc în zonă.

Tipuri de fundații pentru construcția casei

Proiectul și construcția casei, de regulă, încep cu fondarea ei. După cum știți, prețul de construire a unei fundații este adesea jumătate din costul casei în sine.

Fundația este o parte a structurii care transferă încărcătura de la partea superioară spre bază. O fundație este așezată sub punctul de îngheț al solului. Acest lucru este necesar, astfel încât, atunci când solul se umflă, nu există nici o deformare a structurii în timpul iernii.

Un exemplu de fundație finisată

Fundațiile pot fi împărțite în șase grupuri:

 • dală;
 • curea;
 • gramada;
 • pile-rostverkovy;
 • columnar;
 • continuum.

Atunci când alegeți un anumit tip de fundație, este necesar să se țină seama de caracteristicile solului și de capacitatea acestuia de a se ridica. Prin arderea solurilor sunt soluri argiloase: argilă, argilă, argilă nisipoasă, deoarece astfel de sol păstrează bine umiditatea. Când se îngheață, datorită formării gheții, solul se înalță, începe să se umfle.

În cazul înrădurii solurilor, cu o adâncime semnificativă de îngheț, instalarea fundațiilor coloană este deosebit de eficientă. În solurile mobile orizontal, utilizarea fundațiilor coloanate poate duce la împingerea din sol, ridicarea și înclinarea întregii structuri.

Proiect de casa cu mansarda pe o fundatie

În cazul în care terenul pe care este instalat clădirea are o suprafață neuniformă, pentru a evita forfecarea sa laterală, instalarea unei perne din beton armat rigid între suporturi este imperativă.

Cel mai comun și mai fiabil este o fundație de bandă. Atunci când construiți o casă privată, ar trebui să ascultați feedbackul de la experți, deoarece fundația benzii nu este întotdeauna aplicabilă.

Dacă stratul solid este prea adânc de la suprafața pământului și nu există posibilitatea de a instala o picior de bandă, pilele de șuruburi vor ajunge la salvare.

Fundația pilon vă va permite să creați o structură robustă, independentă de mișcarea apei de suprafață.

Ce fel de fundație este aplicabilă în acest domeniu, calculul adâncimii acestuia, precum și alegerea materialelor de construcție necesare vor ajuta la formarea profesioniștilor cu experiență.

Schemă pentru montarea fundației pilonului Înapoi la cuprins

Atunci când se utilizează o fundație

Inițial, atunci când a apărut nevoia, grămezi au fost folosite pentru clădiri în locurile greu accesibile, cum ar fi ancorările, farurile, scările, construite pe apă, unde nu există posibilitatea lucrului concret. De asemenea, fundațiile piloților au fost folosite atunci când a fost necesar să se construiască rapid o structură temporară și, de asemenea, ușor de demonstrat în viitor.

Piloții din piloni sunt bine utilizați în condiții de permafrost, deoarece în astfel de zone nu este posibilă instalarea unei fundații convenționale de umplere și uscarea acesteia.

Șuruburile pentru o casă pot fi de asemenea folosite dacă locuința dvs. este foarte mică și decideți să faceți o extensie sau o verandă. Dacă v-ați dorit să construiți o bucătărie de vară sau o altă construcție ușoară în curte, atunci o opțiune este o fundație.

Proiect gata pentru o cladire de trei etaje pe o fundatie de piloti

Potrivit specialiștilor experimentați, pilele de șuruburi nu pot fi utilizate dacă structura este suficient de grea și este destinată să construiască, de exemplu, o casă de piatră de 6x6 sau o casă bună dintr-un bar profilate. De-a lungul timpului, ca urmare a unei presiuni puternice asupra umerilor, piloții de la baza pământului se pot îndoi și deforma.

Piloții sunt de asemenea aplicabili pe terenuri deluroase. În acest caz, piloți cu un umăr mare sunt utilizați pentru a alinia structura.

Tehnologia construcțiilor

În timpul construcției fundațiilor de grămezi sau gropi de piatră, se folosesc pilele de șurub ca bază. O astfel de fundație constă din piloni separați (grămezi) localizați la aceeași distanță unul față de celălalt. Calculul numărului necesar de piloți, distanța optimă dintre acestea trebuie făcută ținând seama de masa structurii viitoare.

Arată ca o fundație construită din metal

Prețul piloților este diferit și depinde de materialul de fabricație. Există șurub, plictisit, beton armat, beton din țeavă, pilon, foi de lemn.

Uneori este recomandabil să se utilizeze grămezi de lemn. Ele sunt utilizate în principal în soluri slabe, cu o ușoară presiune. Sunt folosite și busteni de conifere, iar lemnul poate fi de asemenea utilizat.

Capătul inferior al jurnalului este ascuțit și, învelit cu tablă, este scufundat în pământ. Jurnalul este instalat folosind un vibrator sau o varietate de ciocane.

Dacă lungimea jurnalului este insuficientă, este foarte posibil să-l măriți cu alte grămezi.

O grămadă elicoidală este o țeavă, la capătul căreia există un vârf ascuțit, care este înșurubat în sol și lamele de la celălalt capăt.

 • una, două sau mai multe bladed;
 • cu o capacitate crescută de rulare;
 • pentru permafrost;
 • speciale, pentru soluri foarte dense, sub formă de șuruburi;
 • cu vârfuri și lame sudate sau turnate.

Dimensiunile piloților: 57 mm, 76 mm, 89 mm, 108 mm, 133 mm, 159 mm, 219 mm, 325 mm.

Un conac cu două etaje sau o cărămidă pe șanțuri nu poate fi construit, deoarece aceasta este o construcție foarte grea și o structură de piloni nu poate suporta sarcini grele.

Proiectul unei case de lemn cu două etaje, pe o fundație de piloți

Pentru acest tip de fundație, casele de case și cadre sunt bine adaptate, deoarece nu se tem de vibrațiile solului și nu se adaptează la acestea. Dar durata de viață a unei case de cadre este relativ mare. Dar grămezile care sunt sub pământ, în acest timp, vor deveni dezavantajate, iar casa va sta doar pe pământ.

Desigur, odată cu începutul deformării fundației gramului, puteți să eliminați și să instalați altele noi sau să înlocuiți partea deformată a acestora. Dar aceasta implică noi costuri de numerar, căutarea echipamentului necesar și va necesita timp și atenție.

Avantajele fundației pilonului

 1. Prețul piloților nu este prea mare, prin urmare, fundațiile cu șaibă sunt caracterizate de cel mai mic cost al întregii liste de fundații.
 2. Piloți pentru o clădire mică pot fi utilizați în aproape orice tip de sol.
 3. Un aspect pozitiv uriaș al utilizării unor astfel de suporturi este viteza ridicată a construcției fundației și a construcției casei. La urma urmei, în același timp, se vor sări peste asemenea etape de lucru cum ar fi săparea unei groapă, turnarea fundației și așteptarea completării acesteia. Bazele piloților vor fi pregătite în întregime în decurs de 1 până la 2 zile. Nu este nevoie să utilizați un număr mare de echipamente speciale și angajați angajați pentru a efectua lucrări de excavare.
 4. Spre deosebire de piloții plictisiți, cele cu șurub sunt înșurubate în pământ ca un șurub și totul poate fi stabilit de eforturile mai multor oameni.

Schema de instalare a pilonului plictisită

 • După instalarea grămezilor pliate și șuruburi, puteți trece imediat la construirea casei sau a altei încăperi și nu așteptați câteva luni până când este complet uscat, așa cum se întâmplă dacă fundația este în formă de bandă.
 • Lucrările de construcție pot fi efectuate în orice moment, indiferent de condițiile meteorologice și de condițiile de teren.
 • Este deosebit de importantă construirea unei case sau a oricărei alte clădiri cu ajutorul pilelor de șurub pe soluri mlaștinoase și mobile, pe turbării, pe gresie.

  Dezavantajele temeliei pilonului

  1. Piloți și șuruburi sunt aplicabile numai pentru clădirile ușoare, de exemplu, o casă de țară.
  2. În ciuda acoperirii de zinc protectoare, pilonii cu șuruburi, chiar tratați cu agenți de protecție anti-coroziune, sunt ușor corozivi. Foarte rapid se întâmplă în domeniul sudării, precum și în partea subterană a grămezilor. Prin urmare, atunci când alegeți piloți, este necesar să acordați prioritate pilelor dintr-o singură bucată fără suduri. Acest lucru mic va extinde în mod semnificativ durata de viață a grămezilor.
  3. Dezavantajul fundației cu șuruburi este prețul final relativ ridicat al casei. Da, puteți achiziționa ieftin grămezi de metal. Nu sunt prea scumpe lucrări de instalare. Dar dacă se construiește o casă solidă, atunci o astfel de fundație implică costuri suplimentare pentru crearea și izolarea camerei de la subsol și a tapițeriei exterioare a subsolului, deoarece în cazul nostru pur și simplu nu există. Și amenință în condițiile înghețurilor noastre de iarnă prin faptul că podeaua din casă va fi întotdeauna foarte rece. Același lucru cu comunicațiile. Într-o încăpere neîncălzită, apa din țevi va îngheța în mod constant și numai o izolație bine organizată va elimina această problemă. Exemplu de finisare a fundației pilonului

  Canalizarea în timpul iernii nu este, de asemenea, capabilă să funcționeze în mod normal.

 • Fără izolare, va fi foarte greu să se înghețe prin solul de sub casă și, prin urmare, se pierde posibilitatea utilizării camerei subterane pentru depozitarea legumelor cultivate în compusul său.
 • Casa pe picior are o trăsătură distinctivă. Nu se stabilește, așa cum se întâmplă atunci când o fundație convențională este distrusă, ci, dimpotrivă, se ridică. La urma urmei, solul împinge piloți instalați necorespunzător din pământ.
 • Înapoi la cuprins

  Instalarea fundației pilonului

  Înainte de a instala piloți pliate și șuruburi, este necesar să studiați caracteristicile de relief ale solului și să aflați punctul cel mai de jos al înghețării acestuia în zonă.

  Acest lucru va da structura cetatii si ca urmare a umflarea solului in timpul iernii nu vor exista schimbari in structura, va fi intarita in mod strans si continuu.

  De aceea, grămeziile pot fi instalate indiferent de sezon și de condițiile meteorologice. Dacă nu respectați tehnologia de construcție, atunci în timpul topirii gheții acumulate în părțile superioare ale solului, grămezile șuruburilor se vor înțepa în pământ și nu vor sta în ea strâns, așa cum ar trebui să fie.

  În toate cazurile, este de dorit să se utilizeze grămezi industriali de oțel gros, durabil având diametrul lamei de 500 mm și mai sus, dar costul acestor piloți este foarte mare. Prin urmare, în construcția de vile și case, se folosesc grămezi cu diametrul de aproximativ 100 mm, deoarece prețul lor este mic.

  Un exemplu de fundație finisată

  Cea mai importantă condiție pentru construirea fundațiilor piloților este găsirea unui producător bine stabilit de pile de șuruburi, deci, înainte de a cumpăra piloți de la un furnizor sau altul, trebuie să ascultați mai întâi feedbackul despre el.

  Puteți înșuruba grămada în pământ folosind o tehnică specială. Dar costul serviciilor lor este destul de ridicat, deci este foarte posibil să instalați pilele independent, manual. Când înșurubați manual mâna, trebuie doar să monitorizați nivelul vertical.

  Manual, de regulă, sunt înșurubate grămezi de până la 108 mm. Pentru grămezi mai groși, va trebui să utilizați în continuare echipamente speciale.

  Construcția fundației trebuie să se realizeze în conformitate cu standardele și să se instaleze șanțuri la o distanță de cel mult trei metri unul de celălalt.

  Grătarul pregătit pentru piloni este autorizat să se utilizeze în clădiri precum:

  • Casă cu schelet pe șuruburi;
  • scuturi pe casete;
  • casa de lemn usor de folosit pe panouri cu filet;
  • șanțuri pentru o casă veche, împreună cu un alt tip de fundație;
  • în cazul în care casa ar trebui să aibă încălzirea aragazului, atunci grămezi pot fi folosite ca fundație pentru aragaz.

  Izolarea subsolului

  După instalarea atît a pilelor pliate, cît și a șuruburilor, este necesar să se încălzească spațiul deschis între pardoseală și pămînt și să se doteze acolo.

  La urma urmei, cu o fundație cu piloți, podeaua rămâne spațiu liber și dacă nu este bine izolat, atunci în sezonul de iarnă podeaua nu va fi doar rece, ci și ghețată. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că costul izolației va costa mult mai mult decât să cumperi și să instalezi piloții înșiși.

  Prima produce grilă de impermeabilizare. În jurul perimetrului casei ca bază pentru podeaua trebuie să fie așezat cherestea.

  Pentru a economisi bani, pardoseala poate fi făcută dintr-o placă netedă, deoarece prețul acesteia este neglijabil.

  Podea aspră pe busteni. Spațiul dintre decaloare trebuie umplut cu izolație, conform experților și utilizatorilor, acest strat nu poate fi mai mic de 150 mm.

  În partea de jos a cherestelei, de regulă, umple liantul din plăci sau placaj, fixează stratul de impermeabilizare, mai multe straturi de plastic spumant sau altă izolație. Apoi se pune podeaua și se plasează placajul sau placa aglomerată.

  Baza poate fi construită din piatră, cărămidă sau beton. Baza poate fi:

  De asemenea, subsolul are nevoie de încălzire și va necesita costuri suplimentare, deoarece subsolul nu va trebui doar să fie cusut cu o bară, ci să facă o structură fiabilă care să reziste la curgerea apei ca urmare a topirii primăverii și a veriilor umede, când plouă în mod constant.

  Proiectul unei case de o singură etapă pe picior

  Și ultima etapă este cosmetică. Subsolul va necesita un finisaj exterior. Acest lucru se poate face cu panouri de fațadă, pardoseală ondulată sau orice alt material durabil.

  Construirea unei zone orb

  Pentru a proteja casa de penetrarea umezelii, este necesară o zonă orb. Zona orb, ca regulă, este umplută cu beton de-a lungul întregului perimetru al casei.

  Zona orb este formată cu o pantă din pereții subsolului. Zona orb este umplută în funcție de specificitatea solului și a marginii stufului. În opinia profesioniștilor și a recomandărilor SNIP, zona orb nu poate fi de un metru. Adâncimea zonei orb este de aproximativ 25 cm.

  Pentru a umple zona orb, este necesar să faceți un calcul simplu și să aflați lățimea dorită. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați cel puțin 30 cm la punctul extrem al stâlpilor proiectați

  Instalarea unei zone orb sub fundație pe piloți

  La o adâncime de aproximativ 25 cm în jurul perimetrului casei trebuie să săpați un șanț, apoi ridicați cofrajul, faceți o pernă de nisip.

  Calculul cantității necesare de nisip este simplu: L suprafață orbită x suprafață orb x B x 0,1 m (înălțimea stratului de nisip turnat).

  Apoi, adormiți stratul de moloz. Pentru a determina cât de mult piatră zdrobită este necesară pentru a instala o zonă orb, vom face un calcul: L zona orbită x suprafața orbită B x 0,05 m (înălțimea stratului de piatră zdrobită).

  Deasupra este necesar să se plaseze plasa armată. Structura rezultată este turnată cu beton cu înălțimea de înclinare necesară.

  Spațiul orb pentru fundație

  Pentru a achiziționa cantitatea necesară, mai întâi determinați cât de mult este nevoie de beton utilizând următorul calcul: L zona orbită x B zona orbită x 0,1 m (înălțimea stratului de beton).

  Potrivit experților, grămezi, respectând toate procesele tehnologice de construcție poate sta destul de mult timp. Dar, din când în când, este necesar să inspectăm starea piloților pentru a reacționa în timp la deformarea de început și pentru a le înlocui, împiedicând răsturnarea prematură a structurii.

  Ridicarea casei vechi pe grămezi

  În cazul în care vechea casă are o distrugere parțială a fundației și este necesară o reparație sau un dispozitiv mai înalt, pilele de șuruburi pot fi folosite pentru a ridica casa și o fundație suplimentară de armare.

  Un exemplu de ridicare a unei case vechi pe o temelie

  Ridicarea casei pe șanțuri se face cu ajutorul unor mufe care sunt instalate de-a lungul marginilor casei. După instalarea pilelor de șuruburi, puteți începe în siguranță să reparați fundația veche sau să ridicați una nouă la înălțimea necesară.

  Deci, piloții cu șuruburi vin adesea la salvare atunci când nu există posibilitatea de a folosi o fundație de bandă, și ei fac destul de bine cu sarcina lor.

  Orice proiecte de case dintr-un bar pe piloți în funcție de dorința ta

  Nu va fi dificil să alegeți sau să comandați proiecte de case dintr-o bară pe șuruburi, dacă contactați IC IC Intel Group. Proiectele noastre de model sunt foarte populare. Și chiar acei clienți care au visat inițial de a începe construcția, după ce au comandat desene individuale, după ce au citit modelele, au dat seama că au găsit deja în catalog ceea ce visaseră de atâta vreme.

  • Puteți să vă familiarizați cu catalogul și cu toate proiectele de pe site-ul nostru oficial.
  • Atunci când comandați, trebuie să contactați personal biroul companiei pentru a semna contractul, a obține o ofertă și a rezolva toate problemele și problemele tehnice.
  • Proiectele noastre de case dintr-un bar pe șanțuri și construcții la cheie - este ceva ce se poate obține la un preț foarte accesibil.

  Casa pe picior - o soluție bună

  În aproape toate țările din lume puteți vedea casele instalate pe picior. În unele țări, este obișnuit ca toate casele să fie construite numai pe bușteni de lemn, care sunt săpate în pământ. Datorită acestei tehnologii, este posibilă construirea unor clădiri chiar pe apă. În prezent, nu veți fi surprins de faptul că o casă pe picior este făcută din beton.

  Casa pe picior - o soluție bună

  Dacă există o problemă cu solul care nu se potrivește cu banda monolitară standard, instalarea clădirii pe piloți este o soluție excelentă. O astfel de casă este ușor de construit, chiar și în zone cu propriile caracteristici:

  • teren dificil;
  • peisaj creat în avans;
  • umiditate crescută a solului;
  • imposibilitatea efectuării lucrărilor de terasament;
  • nivel ridicat de înghețare a solului.

  Pluses la domiciliu pe picior

  Astăzi, o astfel de construcție câștigă dinamism în popularitate, dar suporturile metalice, care oferă posibilitatea construcției rapide a clădirilor mici pe cont propriu, sunt considerate mai solicitate. În același timp, clădirile au mai multe avantaje:

  1. Nu este nevoie de nivelare a solului.

  2. Costul minim și timpul necesar construirii.

  3. Posibilitatea de a construi structuri de lemn în apropierea pârtiilor, lângă copaci.

  4. Comoditatea de a lucra pe solul problematic.

  6. Protecția structurii împotriva eventualelor inundații în timpul inundațiilor.

  7. Atunci când aplicați grămezi înalți, zona de sub casă poate fi folosită ca o parcare și o bucătărie de vară.

  Ce structuri sunt instalate pe grămezi?

  Caracteristica cheie a bazei coloanei este capacitatea scăzută de rulment, prin urmare se utilizează pentru următoarele tipuri de clădiri:

  • o casă cu un singur nivel pe picior de lemn și bușteni;
  • construirea de blocuri de spumă;
  • cladirea panourilor - este usoara si, prin urmare, poate fi chiar construita in doua etaje;
  • o clădire din cărămidă, dar numai mică (această opțiune nu este de dorit în principiu).

  Cum de a alege o gramada sub structura?

  Odată cu instalarea casei pe șanțurile de șuruburi, designul este stabil. Astfel, fundația pe piloți este o opțiune potrivită pentru o construcție similară. Experții explică acest lucru prin faptul că atașează pur și simplu cadrul.
  După selectarea cadrului pentru construcție, se efectuează calculele câmpului de grămadă și sarcina viitoare pe fundația construită. Cu ajutorul acestor metode, constructorii vor putea să construiască chiar și o casă pe grămezi metalice. Este necesar să petreceți doar câteva ore pe marcaj, dar procesul de indentare va dura aproximativ câteva zile. Etapa finală de așezare a fundației este taierea șanțurilor la înălțimea necesară.

  Case construite pe tehnologie de cadru, au numeroase avantaje:

  • construcția rapidă și ușoară, în special atunci când alegeți o tehnologie unificată;
  • rezistența este principalul factor utilizat de oamenii care construiesc case pe piloți din zona seismică;
  • modernitatea - astfel de clădiri pot dura câteva secole și vor fi întotdeauna la modă;
  • durabilitate ușor de dovedit. De exemplu, în Europa puteți vedea întotdeauna un exemplu de astfel de structuri - case cu jumătate de lemn.

  Cum să ridicați structura și să înlocuiți fundația cu șurubul?

  Proprietarii uneori decid că este necesară schimbarea fundației vechii case într-una nouă. Acest proces durează mult și nu va fi nevoie de bani. În același timp, pe cont propriu aici nu este suficient.

  În primul rând, specialiștii efectuează o inspecție și o evaluare a stării vechii fundații, și anume: prezența rețelelor de canalizare, apă și electricitate și a sobelor instalate în casă. După aceea, este obligatoriu să se testeze conducerea în interiorul amplasamentului pentru a determina lungimea necesară a materialului. Doar după aceasta, procedați la pregătirea estimărilor.

  Înainte de a ridica casa, ar trebui să goliți obiectele deranjante din teritoriu și apoi să aduceți cricurile sub bază - colțurile și grinzile. Apoi, incet si usor incepe ridicarea structurii.
  Următorul pas este înșurubarea grămadă și tăierea la înălțimea dorită, umplerea cu mortar și fixarea cu vârfurile. La sfârșit, grinzile sunt sudate la grămezi, iar casa este transferată într-o nouă structură fundamentală.

  Proiecte de case și vile gratuit: desene și fotografii

  cuprins

  Decizia de a construi o casă este luată de puțini, deoarece ei cred că așteaptă dificultăți incredibile. Desigur, o nouă casă este supărătoare, procesul de construcție însăși va dura mult timp, dar rezultatul merită. Cazare care îndeplinește pe deplin toate cerințele proprietarilor, merită efortul și banii. Prin urmare, acei oameni care doresc să construiască o casă confortabilă și frumoasă, în primul rând să se gândească cum va arăta. Proiectul casei ar trebui să fie dezvoltat de arhitecți. Această cerință este cauzată nu numai de aspecte estetice, ci și de aspecte practice. Pentru a face o casă durabilă și stabilă, toate detaliile trebuie gândite. Este necesar să se gândească în prealabil la încălzire și iluminat, electricitate și instalații sanitare.

  Proiecte de case și cabane cu un singur nivel: desene și fotografii

  Cea mai bugetară casă este una cu un singur etaj, fără elemente complicate. Dar astfel de structuri necesită atenție. Trebuie să vă gândiți la locația bucătăriei, a băii și a toaletei pentru a minimiza numărul de țevi. De asemenea, merită să ne gândim la materialele din care va fi construită cabana sau casa.

  Proiect de casă și materiale de bază

  Fiecare material are propriile caracteristici tehnice, pe care arhitectul le ia în considerare în timpul planificării. Deci, de exemplu, acoperisul de faianță arată foarte frumos, dar are o mare greutate. Acest lucru înseamnă că pereții și fundația trebuie să fie deosebit de durabile.

  Acesta este motivul pentru care proiectul indică întotdeauna de ce material este constituit fiecare element.

  De exemplu, proiectele de case din blocul de gaze pot fi realizate numai din acest material.

  Și aici aceste proiecte de case din caramida - numai din ea.

  Proiecte de case cu două etaje și cabane gratuite: desene și fotografii

  O casă cu două etaje este o modalitate excelentă de a crește spațiul de locuit fără a extinde terenul. În unele cazuri, aceasta este singura opțiune pentru a obține o locuință spațioasă. Dar există, de asemenea, proprietari care doresc să se potrivească într-o zonă limitată și clădire rezidențială și grădină sau grădină. O casă cu două etaje necesită un tratament special și, prin urmare, un proiect separat.

  Mulți proprietari de case cu un singur nivel consideră că al doilea etaj îi ajută să-și extindă spațiul de locuit. Dar faptul că fundația și pereții clădirii ar fi trebuit inițial să fie proiectate pentru o astfel de sarcină. Prin urmare, proiectele pentru case cu două etaje asigură ponderea celui de-al doilea etaj și mobilierul care va fi acolo.

  Există, de asemenea, proiecte de case cu un pod, garaj sau subsol. Rezultatul final depinde de dorințele clientului. Desigur, trebuie să țineți cont nu numai de dorințele proprietarului, ci și de caracteristicile tehnice ale site-ului. Cea mai ușoară modalitate de a construi o casă este să vă îndreptați către un proiect gata și realizat. Pe de o parte, puteți fi siguri că această casă va deveni cu adevărat puternică și frumoasă. Pe de altă parte, este posibil să nu fie o "casă de vis".

  Având în vedere că există o mulțime de desene și fotografii de proiecte de case și cabane, vă recomandăm să luați în considerare opțiunile care pot fi plasate pe site-ul dvs. De exemplu, pentru zonele mici și înguste există proiecte speciale.

  De asemenea, merită luată în considerare suprafața totală a casei primite. Deci, există opțiuni de până la 100 de metri pătrați m, iar acolo sunt cele care depășesc 300 de metri pătrați. m.

  După ce ați ales cea mai potrivită opțiune pentru dvs., puteți găsi un specialist care, la o taxă rezonabilă, va face unele ajustări. De exemplu, va fi posibilă modificarea mărimii unor camere, "mișcarea" sau îndepărtarea unor pereți (dacă nu sunt purtători). Dar nici un profesionist nu poate schimba serios aspectul exterior sau intern al casei, pentru că în acest caz se va produce un proiect complet diferit.

  Cadru de case pe șuruburi: designul și costul lor

  Tehnologia de construcție a cadrelor permite, într-un timp scurt, construcția unei case complete, la un cost relativ scăzut. Casele de case au o greutate mică (350 - 370 kg / mp M), care elimină fundațiile scumpe de benzi. Una dintre cele mai economice opțiuni de bază pentru clădirile cu rame ușoare sunt grămezi de șuruburi, despre care vom vorbi astăzi.

  Proiectarea piloților cu șuruburi, avantajele și dezavantajele acestora

  Șanțurile pentru casă sunt realizate din țevi metalice. Unul dintre capetele țevii dă o formă conică, iar pe al doilea - găuri pentru pârghiile utilizate pentru înșurubarea grămezii în pământ. Capătul inferior conic al țevii este ars de hermetică, lamele sunt atașate la ea. Ogolovka pentru fixarea grinzilor de legare a bazei (grilă) sunt incluse în pachetul de livrare. Suprafețele acoperite cu compuși anti-coroziune.

  Utilizarea pilelor cu șuruburi oferă următoarele avantaje față de bazele coloanelor și benzilor:

  • Reducerea costului fundațiilor la 30%
  • Reducerea timpului de construcție la două zile
  • Peretele poate fi ridicat imediat după asamblare (dacă se folosesc fundații din beton, o lună trebuie așteptată până când betonul este complet vindecat)
  • Posibilitatea de a construi pe soluri slabe cu un nivel ridicat de apă subterană în zone cu teren dificil
  • La înșurubarea grămezilor, solul nu se slăbește, ci se comprimă, ceea ce sporește capacitatea de rulment, în timp ce datorită suprafeței semnificative a lamelor, presiunea pe sol scade și rezistența la influența creșterii înghețului crește
  • Nu există lucrări de terasament

  Dezavantajele includ:

  • Expunerea la coroziunea metalică în distrugerea stratului protector
  • Nevoia de podele minuțioase
  • Dificultăți întâmpinate în construcția subsolului
  • Imposibilitatea utilizării pe soluri stâncoase și pietroase

  Piloții de șuruburi au următoarele caracteristici:

  • Diametru - 56 - 325 mm
  • Lungime - 1,5 - 9 m
  • Diametrul lamei - 250 - 800 mm
  • Grosimea peretelui țevii - 3 - 12 mm
  • Durata de viață a serviciului - de la 60 de ani

  Pentru fundațiile pentru case de case, se folosesc deseori piloți cu diametrul de 108 mm, având următoarele caracteristici:

  • Lungime - 2,5 m
  • Grosimea peretelui - 4 mm
  • Diametrul lamei - 30 cm

  Cu o capacitate suficientă de încărcare de până la (10 tone), acestea, spre deosebire de grămăcile mai groase, pot fi înșurubate manual în pământ. Instalarea unei grămezi durează 20 - 35 de minute. Dacă este necesar, conducta este mărită prin intermediul unor cuple fixate prin sudură.

  Șanțurile de șurub pot fi instalate pe toate tipurile de sol, cu excepția rocilor. În acest caz, merită să alegeți o altă fundație pentru o casă de cadre. De exemplu, bandă sau coloană.

  Dacă ați decis în cele din urmă să utilizați grămezi de șuruburi, vă recomandăm să vă familiarizați cu revizuirile fundației cu șurub din acest articol.

  Fundația pilelor de șuruburi

  Instalarea grămezilor, adâncimea și diametrul acestora ar trebui să fie indicate în proiectul de construcție a casei de cadre. La proiectarea fundației, luați în considerare:

  • Creșterea greutății, a zăpezii și a vântului
  • Rezultatele studiilor de inginerie și geologice (nivelul apelor subterane, caracteristicile solului)
  • Adâncimea înghețării solului
  • topografie
  • În colțurile casei
  • În locurile de joncțiune a pereților interiori spre exterior
  • Sub pereți exteriori și interiori cu un pas de 1,5 - 3 metri

  Piloții sunt înșurubați în sol solid, dar nu mai puțin decât până la adâncimea înghețării solului. Pentru a face acest lucru, efectuați marcarea, în locurile de instalare a grămadă săpat groapă mică. În gaura verticală (abaterea este permisă până la 5 grade) set de gramada. Resturile sunt inserate în orificii tehnologice și pun două pârghii de țevi metalice de 4 metri lungime pe ea.

  Pentru a efectua lucrarea necesită cel puțin trei persoane. Doi dintre ei merg într-un cerc, rotindu-i conducta cu ajutorul unor pârghii, al treilea controlează verticalitatea nivelului atașat la grămadă de clești magnetici.

  După înșurubarea piloților până la adâncimea de proiectare, partea superioară a acestora este tăiată cu un șlefuitor la nivelul fundației fundației. Cavitatea țevii este umplută cu beton, care este compactat. Acest lucru mărește capacitatea portantă a structurii și rezistența la coroziune a suprafețelor interioare ale țevilor.

  Apoi, sudați capacele, controlați poziția acestora utilizând un cablu orizontal întins sau un nivel laser. Articulațiile sunt acoperite cu un compus anti-coroziune.

  Ultimul pas este grilajul dispozitivului. Grinzile din lemn sau din metal sunt așezate pe capul de balon și înșurubate la ele. Între grinzi și capace se află două straturi de impermeabilizare a materialului de acoperiș. În casele de case, este recomandabil să folosiți o bară de lemn de 150x150 mm. Secțiunea transversală se datorează grosimii stratului de izolație așezat în pereți.

  Bara trebuie să fie uscată, înainte de instalare este impregnată cu compuși antiseptici. Cherestea de înaltă calitate nu este întotdeauna disponibilă în comerț, de aceea este adesea realizată din trei plăci tăiate, aduse împreună între ele cu o lățime de 150 mm și o grosime de 50 mm. Dacă panourile sunt împușcate într-o fugă, puteți face o rază de orice lungime.

  Mulți viitori proprietari nu se aplică companiilor de construcții pentru a construi o casă de cadre, și să o construiască pe cont propriu. Dar pentru asta trebuie să cunoașteți casa casetei dispozitivului. Cum să construiți o casă de cadre cu propriile mâini, citiți acest articol.

  Una dintre etapele finale ale construcției este garnitura casei de cadre, despre care puteți citi aici. O opțiune populară este utilizarea panourilor de siding sau a panourilor din lemn.

  Costul fundației piloților

  Pentru a asigura avantajele economice ale construcției fundațiilor piloților pentru case de case, calculam costul construcției sale pentru pereții exteriori ai unei clădiri de 6x9 metri. Pentru o astfel de casă cu o treaptă de instalare de 3 metri veți avea nevoie de 10 piloți cu un diametru de 108 mm. Un calcul brut arată că această sumă ar trebui să fie suficientă - greutatea clădirii este de 350 kg / mp. mx6 mx8 m = 16800 kg = 16,8 tone, iar capacitatea portantă - 10x10 = 100 tone.

  Costul unei grămezi este egal cu 1.560 de ruble, vârful - 220 de ruble. Total: (1560 + 220) x10 = 17,800 ruble.

  Straturile de fundație pentru casele de case sunt rar construite, prin urmare, pentru comparație, vom determina valoarea coloanei de bază. Costul betonului pentru fundația a 10 stâlpi cu o secțiune de 40x40 cm și o adâncime de 2 m (cu o parte a terenului de 2,5 m) va fi de 0,4x0,4x2,5x10x3900 = 15600 ruble. Pentru fiecare dintre stâlpi sunt necesari 4 bare de armare cu diametrul de 14 mm și o lungime de 2,5 m. Costul armării este de 4x2,5x10x35 = 3500 ruble. Costurile pentru placa de cofraj - 0.4x2.5x0.02x10x4500 = 3600 ruble. Costul total al fundației coloanei va fi de 15.600 + 3.500 + 3.600 = 22.700 de ruble.

  Astfel, utilizarea de piloți salvează 4900 de ruble sau 27%. Având în vedere că construcția fundației coloanei va dura mult mai mult timp, iar rezistența sa la efectele forțelor de îngheț este mult mai gravă, avantajele construirii unei case pe cadre devin incontestabile.

  Videoclip despre case pe cadre pe șuruburi

  Înșurubare manuală

  Piloți mecanici cu șuruburi

  Proiecte de case pe cadre pe șuruburi

  Casele de case sunt diferite de alte cladiri de tara cu o suprafata similara si cu structura de cost redus si de mare viteza de constructie. Structurile lor sunt foarte ușoare (în medie 350 kg / m²), prin urmare nu au nevoie de un dispozitiv cu o bază complexă și costisitoare. Acesta poate fi construit în moduri simple și necostisitoare - de exemplu, utilizând grămezi.

  Ce sunt șuvițele?

  Piloții sunt țevi metalice care se îngustează până la forma conului. În partea superioară a țevii, se fac găuri pentru a introduce pârghii în ele: ele sunt necesare pentru înșurubarea piloților în pământ. Acea parte a conductei, care se îngustează până la un con, este sudată ferm, după care lamele sunt atașate la ea. Suprafața grămezii este acoperită cu un compus anticoroziv. În plus, împreună cu grămezile furnizate elemente de fixare pentru grinzi - acestea sunt instalate pe partea superioară a piloților, formând un perimetru solid.

  Utilizarea de piloți în construcții este benefică din mai multe motive în comparație cu fundația clasică de benzi sau coloane:

  • Reducerea timpului de construcție (doar câteva zile sunt cheltuite pe fundație);
  • Reducerea costului fundației cu aproape o treime;
  • Nu este nevoie să așteptați întărirea betonului și contracția fundației. Construcția poate continua imediat după ce fundația a fost legată (grilă);
  • Nu este nevoie să excavați;
  • Șanțurile de șuruburi pot fi așezate pe mai multe tipuri de sol, inclusiv - pe sol, slab, etc. Atunci când înșurubați grămada, solul este comprimat, adăugând stabilitate întregii structuri. Lamele din partea inferioară a grămezii asigură o încărcare mai uniformă pe teren.

  Cu toate acestea, nu se poate spune că piloții cu șurub sunt o tehnologie universală de construcție. De asemenea, ei au dezavantaje:

  • Distrugerea metalului în timpul diluării stratului anticoroziv;
  • Este dificil să se facă un subsol din cauza lipsei lucrărilor de terasament;
  • Nevoia de izolare bună a parterului;
  • Nu este potrivit pentru pietriș.

  În funcție de tipul de clădire, piloții au o distribuție foarte mare a valorilor. De exemplu, lungimea lor poate fi de la un an și jumătate până la 8-9 metri, iar diametrul - de la 60 la mai mult de 300 mm. Dacă vorbim despre structura pe piloți, atunci în aceste cazuri se utilizează de obicei un material cu diametrul de 108 mm și o lungime de 2,5 mm. Diametrul lamelor este de 30 cm, iar durata de viață a acestor piloți este de câteva zeci de ani.

  După cum se poate observa din valori, aceste caracteristici sunt departe de cea mai mare dintre toate grămeziile, dar pentru casele de cadre acest lucru nu este necesar. Ele sunt capabile să reziste încărcăturii la domiciliu și, datorită dimensiunilor mici, ele pot fi înșurubate în pământ cu mâna. În medie, o grămadă este petrecută aproximativ o jumătate de oră; dacă este necesar, piloții sunt măriți prin cuplaje și sudare.

  Cum de a face o fundație de șanțuri

  Înainte de construcție, este necesar să se facă un plan pentru casă. Calitatea întregii clădiri depinde de fundație, deci calculul său trebuie abordat cu mare atenție. Pentru a face acest lucru, luați în considerare următorii factori:

  • Greutatea clădirii;
  • Caracteristicile solului, inclusiv nivelul apei subterane;
  • Adâncimea înghețării solului;
  • Încărcarea zăpezii și a vântului;
  • Relieful șantierului de construcție.

  Este evident că șanțurile de șuruburi trebuie instalate în toate colțurile casei. Următoarea cerință obligatorie este ca acestea să fie plasate în locurile de contact dintre pereții interiori și exteriori, deoarece vor exista încărcări mari în acest loc. Stâlpii rămași sunt plasați sub pereții exteriori și interiori, cu o distanță de 1,5-3 metri între ele.

  Pentru a instala o grămadă, trebuie să săturați o mică gaură. Apoi, în găurile din partea superioară a grămezii, introduceți resturile cu țevi de fier vechi, care vor servi ca pârghii. Lungimea lor ar trebui să fie suficient de mare (până la 4 metri), deoarece este dificil să se înșurubeze piloții chiar și în soluri slabe. Abaterea verticală a grămezii nu trebuie să depășească cinci grade. Aceasta este urmată de o persoană, iar doi dintre asistenții săi iau capetele pârghiilor și încep să se miște în jurul grămezii, răsuciți lent în pământ.

  Datorită distribuției inegale a nivelului apelor subterane și a părții dificile a solului, vârfurile grămezilor vor ieși cu o altă valoare deasupra solului. Sunt tăiate la același nivel, iar țevile în sine sunt umplute cu beton. Aceasta asigură structura cu o rezistență suplimentară și previne coroziunea din interior. Capetele sunt sudate la țevi, care sunt dotate cu grămezi. Acesta este un proces foarte responsabil, deoarece sfaturile trebuie să fie strict la același nivel. Dacă conductele pot fi tăiate cu o mică deviere, atunci aici este exclusă. Locurile de sudare sunt acoperite cu un compus anti-coroziune.

  Etapa finală de lucru - grilă de dispozitiv. Așa-numitul cadru din lemn sau metal, care este atașat la partea superioară a grămezii cu șuruburi. Casa pe chiloți implică utilizarea lemnului ca o grătare, deoarece acest material este destul de durabil și, în același timp, ieftin. Secțiunea transversală a fasciculului este aleasă de 150x150 mm, care corespunde grosimii materialelor izolatoare dintre pereți. Cherestea trebuie să fie uscată și durabilă. Întrucât nu este întotdeauna posibilă găsirea unei chereste de o anumită dimensiune, se utilizează pentru construcții o cherestea de trei plăci cu grosimea de 50 mm. Între vârfuri și bara se plasează suplimentar două straturi de impermeabilizare a materialului de acoperiș.

  Costul fundației pe pile de șuruburi

  Costul clădirilor pe picior este mai mic decât cel al clădirilor cu alte opțiuni de fundație. Dacă adăugați la aceste economii și la alte etape ale construcției (construcția cadrului, interior și exterior, acoperiș etc.), prețul va fi și mai profitabil. În plus, nu uitați de economiile de timp: în timp ce fundația benzii trebuie să fie menținută timp de cel puțin o lună înainte ca seturile de beton să se solidifice, fundația pe șanțurile de șurub poate fi ridicată în câteva zile.

  Dacă vorbim direct despre costul materialelor pentru fundație, calculele spun următoarele. Pentru casele pe picior, fundația costă un sfert, sau chiar o treime, mai ieftină în comparație cu casele din aceeași zonă pe o fundație de benzi. Cu toate acestea, acest beneficiu este cunoscut de mult timp și aproape nimeni nu folosește fundația de beton pentru case.

  Este demn de remarcat faptul că, având în vedere ieftina relativă, construirea unei fundații pe picioare necesită anumite abilități și abilități. Nu este recomandat să vă construiți singur - cel mai bine este să încredințați această lucrare echipei de construcție. Într-o mină, puteți să faceți alte activități, însă fundația este cheia pentru o construcție viitoare de succes, deci trebuie să o faceți cât mai de înaltă calitate. Structura casetei pe șanțuri cu șuruburi, cu respectarea strictă a tehnologiei de montaj, îi satisface pe locuitorii săi timp de mulți ani și se distinge prin confort sporit și fiabilitate.