Instrucțiuni pentru încălzirea zonei orb din jurul casei

Pavementul bine izolat este o structură compusă din mai multe straturi: un material de impermeabilizare, izolație, drenaj. Izolarea zonei orb previne distrugerea fundației și a pereților casei, leșierea solului, precum și construirea unei clădiri pe soluri de pompare contribuie la evitarea efectului distructiv al înghețării solului.

Schema de încălzire a zonei orb
Pentru a realiza corect izolarea zonei orb cu propriile mâini, trebuie să cunoașteți dispozitivul și să observați succesiunea straturilor "tortului".

 1. Stratul inferior este geotextile. Acesta este stratul care formează întreaga structură.
 2. Următorul strat de 10-15 cm este nisip.
 3. Un strat de izolație este plasat pe partea superioară a digului de nisip.
 4. Următorul strat este din nou nisip de 15 cm.
 5. Geotextile din nou.
 6. Un strat de moloz fin.
 7. Placi decorative (sau alte materiale).

Care este încălzirea zonei orb din jurul casei

Încălzirea zonei orb este necesară pentru ao proteja de distrugerea prematură din cauza căderii solului în perioada de iarnă.

Acest eveniment are și alte funcții importante:

 • Reducerea costului încălzirii la domiciliu;
 • Reducerea petelor orb în raport cu subsolul clădirii.
 • Îmbunătățirea impermeabilizării zonei orb;
 • Abilitatea de a reduce adâncimea fundației.

În ceea ce privește pătrunderea solurilor, adâncimea penetrării înghețului este de o importanță decisivă pentru determinarea așezării fundației, chiar dacă cerințele tehnice permit o mai mică adâncime.

Și, invers: pe soluri slab înclinate, adâncimea de așezare a fundației nu depinde de cantitatea de îngheț a solului. Adâncimea apariției sale este dictată de caracteristicile de proiectare ale casei.

Caracteristicile încălzirii zonei orb cu propriile mâini

Prin izolarea suprafeței oarbe a unei fundații adânci a unei case, este posibil să nu se ia în considerare înghețarea solului. Astfel, chiar și atunci când se cheltuiesc pe dispozitivul zonei blind blind izolate, economiile vor fi foarte substanțiale.

Izolarea este o întreprindere costisitoare, dar economiile nerezonabile pot duce la inutilitatea tuturor eforturilor. Lucrările vor fi semnificative numai cu încălzirea paralelă a zonei orb, soclu și fundație cu propriile mâini.

Lățimea izolației zonei orb nu trebuie să fie mai mică decât valoarea înghețării solului.

Încălzirea unei soclu și a unei zone de pavaj din spumă de polistiren (plăci penoplex)

Cea mai bună opțiune ar fi încălzirea zonei orb cu spumă de polistiren extrudat. Încălzitorii de încălzire produc în locuri unde nu este posibilă utilizarea altor încălzitoare. De exemplu, în condiții de umiditate excesivă.

În plus, are și alte avantaje:

 • rezistență mare la compresiune;
 • zero absorbție de apă și permeabilitate la vapori;
 • durabilitate;
 • usurinta;
 • rezistență la îngheț;
 • inflamabilitate scăzută;
 • protecția mediului înconjurător.

Pentru a încălzi penoplexul cu propriile mâini, trebuie să aplicați foi de 50 mm în două straturi sau 100 de coli într-un singur strat. Îmbinările plăcilor de spumă de polistiren vor proteja polietilena de înaltă densitate. Pentru a face acest lucru, acesta este plasat pe partea superioară a unui strat de plăci din polistiren spumant.

Încălzirea PPU

Spuma poliuretanică poate fi aplicată pe orice suprafață complexă și, prin urmare, în construcția de locuințe este utilizată aproape oriunde.

Proprietăți pozitive ale PPU:

 • Are conductivitate termică scăzută;
 • Rezistență biologică;
 • Rezistent la descompunere;
 • Se utilizează atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi ridicate;
 • Este nevoie de 2-3 ore pentru a finaliza toată munca;
 • Rezistent la aprindere;
 • Are o absorbție scăzută a apei;
 • Stratul de acoperire are integritate, fără goluri.

Dezavantajul este toxicitatea uneia dintre componentele materialului, care necesită măsuri de protecție atunci când mijloacele de pulverizare.

Izolație cu argilă expandată

Acesta este unul dintre cele mai comune materiale pentru auto-încălzirea diferitelor părți ale casei. Este eficient și rezistent la foc. Diferă în dimensiunea granulelor (de la 2 la 40 mm): pietriș, piatră sfărâmată și nisip. Argila expandată este utilizată ca agent de umplere pentru soluțiile din beton. Pietrișul din lut expandat este mai rezistent la îngheț și rezistent la apă decât nisipul și molozul. Se utilizează în principal pentru încălzirea subsolurilor, a garajelor, precum și a subsolului și zonei orb.

Încălzirea unei zone orbite cu lut expandat nu necesită cheltuieli mari și cunoștințe speciale. Un strat de argilă și impermeabilizare este așezat în locașul excavat pentru zona orbilor, pe partea de sus a nisipului și a zgomotului, ca protecție împotriva zăpezii. Apoi lutul și din nou un strat de dronit și nisip. Pietris de sus pentru proiectarea teritoriului.

Argila extinsă este complet inofensivă și protejează fundația împotriva pătrunderii umidității. În plus, este foarte ieftin.

O etapă importantă de încălzire este dispozitivul de drenare. Nivelul apei subterane în zonele umede este de aproximativ 1 metru. Când este umed, argilele își pierd majoritatea proprietăților de izolare, din acest motiv apa trebuie să fie drenată din casă.
La o distanță de la baza casei ei săpa un șanț, pun geotextile, un strat de moloz și țevi în ea. Conductele de drenaj sunt acoperite cu un strat de moloz, marginile geotextilelor și acoperite cu nisip.

Dispozitivul pentru zona orb face-l singur

Zona orb izolată este importantă pentru construcția de case pe soluri umede. Umiditatea solului cu debutul înghețurilor severe poate începe să se schimbe, să crească și să distrugă fundația. Cu încălzirea, procesul de inversare începe - solul se stabilește, ceea ce afectează negativ fundamentul clădirii.


Scopul principal al izolației - pentru a preveni aceste procese. Dacă știți schema de așezare a straturilor și etapele principale de lucru, atunci chiar și un începător poate face izolarea. Izolația penoplex este simplă în funcționare și protejează efectiv elementele inferioare ale clădirii de frig.

Procesul de lucru include următorii pași:

 1. Dispozitivul plasează pentru manipulări ulterioare. Locul este curățat, rădăcinile sunt îndepărtate, bilele superioare ale pământului sunt îndepărtate cu vegetație până la adâncimea straturilor de izolație. Este necesar să calculați corect această valoare, depinde de performanța termică. A îndepărtat cu grijă toată vegetația, pentru că în viitor va distruge sistemul rădăcină orb și structura cu sistemul său rădăcină.
 2. Pe locul curățat, dărâmăturile sunt așezate ca strat de drenaj. Este necesar să se calculeze stratul său prin scăderea grosimii plăcii de fațadă și a pernei de nisip de la înălțimea stratului de sapă.
 3. Sapa sa adancit in jurul perimetrului cofrajului. Protecția împotriva pătrunderii umezelii trebuie să fie făcută din lut, care este distribuită pe șanț și înfășurată într-un strat de 25 cm.
 4. Următorul strat de nisip se toarnă, pentru a asigura contracția, se toarnă cu apă.
 5. Spuma polistirenică extrudată este așezată pe stratul de nisip.
 6. Dale de pavaj sau alt material sunt plasate pe polistiren.

Pentru a lucra la aranjarea izolației zonei orb cu propriile mâini, trebuie să pregătiți cu atenție și să decideți alegerea materialului de izolare termică. Posibilitatea utilizării unui anumit material este decisă individual în fiecare caz particular. Dacă totul se face calitativ și corect din punct de vedere tehnologic, rezultatul lucrării se va bucura de mulți ani.

Tortul corect este zona cu căldură orb. Facem împreună cu utilizatorii forumului.

O zonă cu căldură orb în jurul casei este gătită ca mâncare: ingredientele potrivite sunt luate și amestecate în proporția potrivită. Și cum vor fi utilizatorii noștri.

Mulți dezvoltatori începători cred că scopul principal al zonei orb este de a proteja fundația de precipitații, iar mersul pe jos este mai ușor și mai ușor. Dar, după cum arată experiența utilizatorilor forumhouse.ru, o zonă orb corect realizată și izolată, împreună cu un sistem de drenare, poate rezolva o gamă mult mai largă de sarcini - de la reducerea forțelor de îngheț, acțiunea distructivă asupra fundației, drenajul apelor subterane și protejarea subsolului.

Izolarea zonei orb în jurul casei

Acesta este motivul pentru care zona orb, precum și grămada izolate, nu pot fi văzute altfel decât un sistem complex, dar pentru a face totul bine trebuie să ascultați sfatul membrilor forumului.

Indicativ este situația făcută de membrul forumului cu porecla Felo:

- Am început să construiesc o casă cu șapte ani în urmă, iar stoarcerea fundației sa produs numai în ultimii doi ani. Fundația casetei mele. Banda neimprimată este de 40x20 cm, stâlpii sunt de 1,6 m. Acum înțeleg de ce sa întâmplat acest lucru: zona orb și drenajul nu s-au făcut la timp. Zonă orb cu izolație

Utilizatorul cu pseudonimul al185 în acest caz sfătuiește să încălzească baza și zona orb. De asemenea, este important să se efectueze un drenaj de suprafață competent.

Pentru a preveni extinderea fundației în viitor, trebuie mai întâi să:

- În această vară am o zonă orb cu izolație în jurul casei și pentru a scădea nivelul apei subterane vreau să dizolvă țevile de drenaj în șanț.

Citiți articolul despre cum să abordați alegerea fundației.

Pentru a reduce nivelul apei subterane, a fost imposibil să se lase două țevi rupte care leagă șanțurile de la marginea drumului și participantul nostru a decis să le înlocuiască.

Apa a mers în siguranță spre pădure, iar nivelul apei a scăzut cu 20 cm.

Apoi, au fost făcute o zonă cu orb cald, drenaj al fundației și canale de scurgere. Și așa cum a arătat sezonul, toate măsurile de mai sus ne-au permis să evităm înfundarea în continuare a fundației.

Dispozitivul din zona orbilor încălzite

Zona orb încălzită este formată din foi de spumă de polistiren extrudat sau din material plastic spongios care sunt așezate orizontal sau orizontal cu un unghi ușor în jurul părții subterane a fundației. Foi de izolare sunt stivuite la o adâncime de 30-40 cm de la nivelul solului la un mic unghi de la fundație, care asigură curgerea apei. Datorită încălzirii, solul din jurul fundației nu îngheață și, prin urmare, forța înghețului este redusă semnificativ.

Pentru ca zona orbelor izolate să-și demonstreze la maximum toate proprietățile sale pozitive, aceasta trebuie montată corect și, pentru aceasta, procesul de erecție trebuie împărțit în etape succesive.

Valentina Penza:

- Am coborât perimetrul casei într-o baionetă cu lopată de 1,3 m de perete. La cel de-al patrulea perete se îndepărtează numai stratul vegetativ. Sa dovedit aproximativ 20 de cuburi de pamant.

A doua etapă a constat în umplerea primului strat al CGS cu o grosime de 10 cm, netezirea acestuia, umflarea acestuia și așezarea pe el a unui EPSI cu o grosime de 10 cm.

Valentina Penza:

- Am târât 14 metri cubi de PGS în zona orb. Pentru a asigura o fixare strânsă a colilor EPS la pământ, am așezat spatele la faruri, mi-am înțepenit picioarele cu un bar, apoi l-am acoperit cu nisip umed (am udat mult dintr-un furtun) și l-am așezat cu o regulă. Datorită unui strat subțire de nisip deasupra CBC, a fost obținută o suprafață netedă cu o pantă de 3 cm pe metru din perete.

Citiți despre modul de alegere a izolației. Vă sugerăm, de asemenea, să citiți articolul nostru, de unde veți afla dacă este permisă folosirea lutului expandat în zona orb.

Dar suprafața a fost cu adevărat netedă și puternică numai după umplerea de trei ori cu o placă vibratoare.

Valentina Penza:

- După aceea am părăsit șantierul pentru o lună, iar când am ajuns, suprafața era încă simțită ca betonul. Numai stratul superior subțire de nisip a fost parțial spălat de ploaie. Dar spuma rămânea perfect. Fără pauze și fisuri.

Epps forumchanin noastre a pus o latură lungă a peretelui, t. la 1,2 m

Valentina Penza:

- Am acoperit foile de plastic spongios cu cel mai gros polietilenă, care este doar în vânzare.

Apoi, membrul forumului a început să izoleze o parte din fundație deasupra spumei până la nivelul în care se va termina betonul. Și pentru a separa trotuarul din perete, Valentin Penza, după tăierea Epps-ului de 5 cm gros, lipi aceste foi pe perete cu adeziv special.

Valentina Penza:

- Sa dovedit ca o parte continuă a cofrajului. Și am înfășurat polietilenă sub aceste benzi.

Apoi, un alt strat de acoperire cu nisip și pietriș de aproximativ 12 cm a fost așezat pe partea superioară a peliculei. Materialul a fost așezat la balizele cu o țeavă de metal și umplut cu o placă vibratoare. Apoi a venit rândul cofrajului.

Valentina Penza:

- Am pus o placă de 10 k pe marginea unui berbec perfect plat, la o distanță de 1,1 m de perete. A fixat-o în felul acesta: în afara banda agățată, PGS a ciocnit cuiburi în pământ și a legat cofrajul cu plăcile cu panouri scurte și cu ajutorul șuruburilor.

Au fost turnate 6 metri cubi de beton, iar procesul de turnare a durat 1,5 ore. După finalizarea suprafeței, Valentin Penza a acoperit zona orb cu un film și a udat betonul timp de trei zile până când sa întărit. Rezultatul acestei lucrări se poate vedea în fotografia de mai jos.

Valentina Penza:

- Zona orbilor a ieșit plată și netedă. Și cel mai important, a fost de mare - a fost posibil să ridice suprafața în locuri chiar și cu 35 cm și acum casa se ridică pe un deal, iar toată apa curge din casă. Acest lucru este verificat în timpul unei furtuni.

Dar există o altă vedere asupra dispozitivului pentru zona orb. Vladimir Tallin recomandă să nu se concretizeze zona orb pentru a evita ruperea structurii, ci pur și simplu pentru a izola și a pune piatra de pavaj pe partea de sus. Iată de ce: sarcina principală a zonei orb izolate este totuși încălzirea; conservarea căldurii în zona din jurul subsolului.

Vedeți subiectul nostru "zonă orb, este aceeași cale de moloz".

Anatoli L, Moscova:

- Am o grosime de strat de izolație pe zona orbului de 100 mm, iar pe fundație doar 50 mm. Aici toată lumea decide și se gândește singur, dar există anumite criterii care nu pot fi ignorate. Aceasta este căldura pământului, care trebuie păstrată pe o suprafață cât mai mare posibil în jurul casei și care nu va permite ca frigul să pătrundă adânc în fundație.

De asemenea, utilizatorul nostru a decis să monteze o țeavă de drenaj cu un diametru de 110 mm în jurul perimetrului zonei orb, învelit de ¾ în membrana de impermeabilizare, datorită căruia toată apa superioară și precipitațiile atmosferice sunt îndepărtate din fundație.

Anatoly L:

- În cazul meu, sarcina principală a fost aceea de a strânge stratul superior, din zona orb și partea din exterior a filmului. Deși țeava este înfășurată într-o membrană, ea se află la o adâncime de aproximativ 30 cm, de aceea colectează apa superioară și dincolo de limita ei. În plus, utilizarea foliei și geofabricatului nu permite ca filtrul de țeavă să se înmoaie.

La construirea drenajului, este foarte important să se reziste pantei necesare, în medie este de 1 cm pe metru liniar al conductei de drenaj, dar chiar și aici nu există valori clar definite.

Anatoly L:

"Am rezistat înclinării de aproximativ 2-3 cm cu un p / m, iar țevile converg într-un singur punct de descărcare. Înainte de a așeza conducta de scurgere, am vărsat suprafața viitoarei zone orb. Asigurând că apa merge acolo unde trebuie să plec, am pus pipa, l-am învelit în geotextile, l-am înfășurat într-o membrană de impermeabilizare, l-am stropit cu nisip și l-am îngropat.

Utilizarea nisipului într-o zonă orb similară poate fi semnificativ redusă, deoarece în principiu, este necesar doar pentru a alinia site-ul pentru a pune izolație. Și este mai bine să folosiți un amestec de nisip cu argilă - atunci acesta va fi compactat și va deveni, într-o anumită măsură, rezistent la apă.

Din articolul nostru veți învăța cum să faceți în mod independent MZFL. Citiți un alt articol din articolele noastre pentru a vedea dacă merită să decideți asupra izolației zonei orb cu argilă expandată.

Ca rezultat al activităților de mai sus, limita înghețării se îndepărtează de fundație. Încălzirea unei zone orbeste reduce și chiar exclude mișcările de sol, țiglă, zona orb din beton la bază.

Anatoly L:

- După ce am încălzit zona orb, am măsurat temperatura la stradă - 30-35 ° C timp de o săptămână sau două într-o casă neîncălzită fără o zonă orb și cu o zonă orb. În timpul iernii, într-o casă neîncălzită, a devenit evident mai caldă atât în ​​subsol cât și pe podea - în medie, cu șase grade. Și aceasta nu este o dovadă a eficienței trotuarului izolat!

Utilizatorii FORUMHOUSE pot învăța cum să facă în mod independent o zonă orb și o scurgere încălzită și ce să facă dacă forțele de îngheț au ridicat colțul casei. Din videoclipul nostru veți afla cum și de ce să faceți drenajul site-ului. Și într-un alt videoclip, este clar descris modul în care să se întărească în mod corespunzător cofrajele fundațiilor de bandă puțin adâncă.

Încălzirea zonei blind cu propriile mâini. Partea 2

În acest articol, al doilea în ciclu, vom discuta despre izolarea zonei orb de un design îmbunătățit. În ceea ce privește necesitatea izolării zonei orb pe Internet, multe copii sunt rupte. După cum știți, teoria este verificată prin practică.

Experiența personală arată că avantajele izolării zonei orb au un loc pentru a fi. Mai ales că autorul are ceva de comparat.

În ceea ce privește dezbaterea despre necesitatea de a încălzi zona orb, observ următoarele:

 1. În primul rând, poate să apară lipsa efectului de izolare a zonei orb, în ​​cazul dispozitivului lor prost conceput. De exemplu, este lipsit de sens să se aranjeze zonele blind blind dacă, de exemplu, subsolul casei nu are izolație exterioară sau dacă locuința nu este destinată vieții pe tot parcursul anului.
 2. În al doilea rând, dispozitivul de trotuare izolate standard sau standard, ale cărui numeroase descrieri sunt furnizate pe Internet, au un defect serios, motiv pentru care autorul a decis să le facă diferit atunci când izolăm trotuarul unei case. Acest articol de experiență și descrie.

Note generale privind designul și izolarea zonei orb

După cum se știe, zonele orb neîncălzite servesc la îndepărtarea apei de ploaie și de topire din subsol. Din acest motiv, condițiile de funcționare sunt îmbunătățite, deoarece în acest caz este mai puțin susceptibilă la efectele dăunătoare ale solului umed cu căderi de temperatură. Zonele cu temperaturi joase reduc în plus adâncimea înghețării solului și scăderea temperaturii, datorită căreia fundația este mai puțin susceptibilă la distrugere. În același timp, eficiența energetică a clădirii crește, iar costurile de încălzire sunt reduse. La amenajarea ferestrelor izolate, în mod ideal, lățimea lor ar trebui să fie egală cu adâncimea înghețării solului. În practică, a face o astfel de zonă orb este, în primul rând, costisitoare, și în al doilea rând, zone atât de largi orb pot observa în mod vizibil zona utilizabilă a sitului de dezvoltare. Prin urmare, de regulă, lățimea obișnuită a zonei orbice se presupune a fi de 70-90 cm. Un exemplu de dispozitiv și principiul de funcționare a unei zone orb tipice este prezentat în Fig. No. 1.

După cum se poate observa din figură, zonele tipice orb nu protejează efectiv fundația clădirii de temperaturile scăzute transmise prin sol în direcția orizontală (în figură, punctul inițial de înghețare pe suprafața solului Q1 este mișcat în mod deliberat de la marginea zonei orb pentru a ușura percepția grafică).

În încercarea de a minimiza costul izolației clădirilor și de a maximiza eficiența izolației, autorul a hotărât să facă o izolare a zonei nevăzute sub forma unei litere inversate "G", așa cum se arată în figura 2. În acest caz zona orb nu crește, ci din cauza încălzirii suplimentare a zonei orb adânc în eficacitatea izolației subsolului ar trebui să crească. Acest lucru se datorează faptului că încălzirea externă suplimentară a zonei orb din interior slăbește efectul temperaturilor scăzute în stratul superior, cel mai înghețat al solului.

Caracteristicile dispozitivului de îmbunătățire a construcției unei zone orb din beton a unei clădiri

În articolul nostru vom încerca să ne concentrăm doar pe acele nuanțe care nu sunt afectate în astfel de materiale, ciudate în jurul Web-ului sau sunt considerate superficial. Deci:

Alegerea materialelor termoizolante (TIM) pentru izolarea zonei orb

 1. Având în vedere criteriul "preț-calitate", precum și condițiile de funcționare (pe stradă, în pământ), cea mai optimă TIM pentru izolarea zonei orb este izolația spumă de polistiren pe bază de spumă de spumă (PSB etc.) sau spumă de polistiren extrudat. Acestea din urmă sunt mai bune, dar mai scumpe.
 2. În majoritatea cazurilor, cel puțin pentru regiunea centrală a Rusiei, o grosime de 50 mm TIM va fi suficientă pentru încălzirea zonei orb.
 3. Apropo, doar despre prețul problemei. Costul izolației laterale suplimentare a suprafeței orb pe o parte a casei cu o lungime de 10 metri cu izolație laterală suplimentară la o adâncime (0,5 - 0,6) metri va fi: pentru polistirenul PSB - aproximativ 500 de ruble. pe o parte a casei, pentru spumă de polistiren extrudat - aproximativ 1500 ruble.

Considerațiile generale pentru construirea unei zone orb pentru o casă au fost următoarele:

 1. Sa decis utilizarea zonelor orb concrete. Opțiunea nu este cea mai ieftină, dar luând în considerare raportul preț-calitate, fiabilitatea și costul operării ulterioare, părea optim.
 2. De dimensiunea zonei orb. Lățimea zonei orbice a fost stabilită a fi egală cu 1 m în funcție de dimensiunea foii TIM, astfel încât să se minimizeze tăierea. În plus, acoperișul acoperișului casei este suficient de mare - aproximativ 60 cm pe laturile casei.
 3. Pentru dispozitivul de drenare a apei de ploaie și de topire de la fundația clădirii, zona orb este echipată cu un sistem de drenare din țeavă ASB cu DN = 100 mm. Pentru aceasta, țevile ASB au fost tăiate de-a lungul lungimii.

Acum, scurt despre ordinea și caracteristicile zonei orbire a dispozitivului.

Dispozitiv de protecție hidraulică pentru o zonă orb de beton în partea de nord a casei

Datorită faptului că umiditatea din partea de nord a casei, ca și în cazul ploilor abundente și când topirea zăpezii este suficient de lungă, zona orbită necesită o protecție suplimentară față de apă. După marcarea și excavarea din lateral, au fost instalate foi de gresie plană învelită cu folie de PE, iar o blocare de argilă a fost așezată în fața plăcii la o adâncime de aproximativ 40 cm (umedă, umedă strânsă).

Izolarea laterală a trotuarului din beton a fost realizată într-un singur strat de foi de spumă PSB-25, grosime de 50 mm (prezentat în imaginea de mai jos). Blocarea hidraulică se face numai pe partea de nord. Pe celelalte fețe ale casei se folosește numai izolația laterală, așa cum se arată în fotografia de mai jos.

Compoziția globală a zonei blind blind-uri este prezentată în fotografia de mai jos. Tortul de jos în sus sa dovedit a fi următorul:

Fotografia din stânga arată că, după dispozitivul zonei orb, înălțimea părții de subsol a casei (luând în considerare dimensiunea TIM) a scăzut cu aproximativ 50 cm, adică aceasta este de fapt adâncimea zonei orb la baza casei.

Izolarea orizontală a zonei orb din clădire este realizată în două straturi cu ligaturarea articulațiilor. În acest caz se utilizează atât spumă de polistiren, cât și izolație din spumă de polistiren. Afișată în fotografia de mai jos.

Caracteristicile șapei de beton a dispozitivului

Primul strat al șapei este realizat din lut expandat. Vedeți fotografia de mai jos. Există un motiv. Ca un izolator termic suplimentar, nu aduce beneficii, dar face mai ușor să lucreze mai ușor. Apoi, pe o șapă agregată ușoară, sa făcut o șapă de nisip de ciment cu pietriș fin. Ca strat intermediar între cusăturile folosite dimensiunea ochiurilor de zidărie de 50 × 50 cu o grosime de 4 mm.

Este important să se acorde atenție următoarelor aspecte:

a) Șapele de argilă și de nisip de ciment sunt realizate independent de subsolul casei, adică ca amortizor, a fost utilizat un strat separator din resturi de polistiren expandat.

b) În plus, de-a lungul zonei orb (aproximativ 12 m de-a lungul părții scurte a casei) nu au existat amortizoare de temperatură de separare, care sunt de obicei făcute din plăci uscate, aproximativ la fiecare două până la trei metri. Sub placă se află izolația în două straturi, din exteriorul zonei orb și din partea subsolului casei. Ie placa de pe orbire de pe cele trei laturi este înconjurată nu numai de izolație, ci și de un amortizor, deoarece izolația cu spumă de polistiren poate juca acest rol. Datorită utilizării armăturii (plasă din oțel), zona orb este aproape o placă monolitică și nu merită să-și slăbească structura cu căptușeală din lemn. Mai mult decât atât, zona orb pe o parte a casei este constructivă, fără legătură cu zona orb din cealaltă parte a casei, așa cum se arată în fotografia de mai jos. În mod similar, atunci când se construiește un verandă din beton, pe cealaltă parte a casei, este de asemenea făcută independentă în raport cu clădirea. Vedeți fotografia din dreapta.

Alinierea finală a șapei se realizează prin tăierea unei țevi metalice. Sculele utile au fost folosite ca ghiduri. Este mai întâi necesar să se protejeze izolația laterală a zonei orb, o parte din care este situată deasupra solului. Pentru această plasă din fibră de sticlă utilizată. Amestecul de ciment-nisip cu adaos de adeziv PVA este utilizat ca compoziție adezivă. Pantă totală a șapei este de aproximativ 6 grade, care este aproape de două ori mai mare decât panta necesară. O creștere ușoară a costurilor se va realiza cu o îndepărtare mai eficientă a apei de pe suprafața zonei orb, ceea ce va spori durata de viață globală a structurii.

Pentru a evacua apa din zona orb, este aranjat un sistem de drenare folosind țevi ASB. De-a lungul zonei orb, aproape de acesta, la o pantă până la orizontul de aproximativ 2,5 - 3 grade, au fost instalate țevi ASB, tăiate în două. La colțurile zonei orb la îmbinările țevilor de drenaj, a fost realizată o scurgere comună a conductelor ASB solide așezate în sol, cu o scurgere către colectorul de apă.

Este important să rețineți că atunci când construiți o zonă orb a unei clădiri, trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • alegeți dimensiunea zonei orb,
 • asigura panta necesara a orbilor din casa,
 • să organizeze scurgerea apei
 • asigurați impermeabilitatea pardoselii din beton.

În plus, pentru buna stare a zonei orb a clădirii, organizarea corectă a drenajului de apă de pe acoperiș este de o importanță considerabilă.

Trebuie să mă confrunt cu weatherization și cum?

Profesioniștii în construcția casei trebuie să recomande echiparea zonei orb din jurul casei. La urma urmei, sălile de fundație și de subsol sunt expuse pe teren înghețat în timpul iernii și o abundență de apă în timpul perioadelor de ploaie. Este important nu numai să construiți și să vă asigurați că faceți izolarea zonei orb. În acest caz, casa va fi protejată și mai bine.

De ce aveți nevoie

Adesea zona orb este folosită ca o pasarelă în jurul casei și, de asemenea, îndeplinește perfect o funcție decorativă. Prin urmare, pentru amenajarea acestei părți a casei ar trebui să fie selectate materiale care sunt combinate cu căptușeala clădirii.

Dacă izolarea zonei orb din jurul casei se face corect, atunci aceasta va ajuta:

 • Reduceți costul încălzirii casei.
 • Extindeți viața fundației.
 • Se va proteja de umiditatea crescută.
 • În timp, încălzirea planificată a zonei orb va contribui la reducerea adâncimii fundației.

Care este motivul pentru astfel de perspective? În timpul iernii, apa care se află în sol îngheață, ceea ce înseamnă că volumul acesteia crește, iar solul începe să se miște. Astfel de schimbări sunt grave pentru fundație. Ca urmare, pot apărea mici fisuri la bază. Ei, la rândul lor, din nou pot obține umiditate și îngheț. Care conduce la spații mai mari.

Prin astfel de găuri, căldura începe să părăsească casa. Dar aceasta este doar o mică problemă. După ceva timp, puteți observa apariția crăpăturilor deja pe peretele casei, care crește de-a lungul anilor. Dar, în timp, pentru a avea grijă de amenajarea și încălzirea zonei orb, astfel de probleme vor apărea mult mai târziu.

Videoclipul funcționează, autorul are un astfel de screensaver.

Când este mai bine să începeți munca?

Profesioniștii recomandă o zonă orb după ce cutia este complet ridicată acasă, adică pereții și acoperișul. Dar dacă acest lucru nu a fost făcut în etapa de construcție, atunci acesta poate fi ridicat chiar și atunci când casa este comandată.

Este recomandabil să începeți munca într-un sezon uscat, astfel încât ploaia bruscă sau apele subterane din apropiere să nu interfereze cu construcția. La urma urmei, dispozitivul zonei orb izolate necesită săparea solului în apropierea fundației la o adâncime de 30-40 cm.

Principiul de bază al construcției

Cei care se confruntă cu un astfel de proces pentru prima dată se întreabă cum să se izoleze zona orb? Pentru a face totul din punct de vedere calitativ și corect, trebuie să respectați o regulă de "tort izolat al unei zone orb". Se compune din:

 1. Geotextile. Este amplasat pe o zonă pregătită anterior. Pentru aceasta, locul în care va fi echipat zona orb este curățat de bilele de bază superioare cu rădăcini de plante. Apoi, săpați un șanț de aproximativ 30-40 cm adâncime. Fundul șanțului trebuie să fie împrăștiat pentru a împiedica scăderea solului, ceea ce poate duce la distrugerea zonei orb.
 2. Nisip. Este așezat cu o grosime de 10-15 cm. Este important să neteziți și să compactați acest strat. Acesta va forma întreaga zonă orb în viitor. Asigurați-vă că faceți o părtinire din casă. Picatura ar trebui să fie de aproximativ 3 cm și mai mult. Acest lucru este necesar pentru ca topitura sau apa de ploaie să nu rămână lângă pereți, ci să curgă într-un jgheab de scurgere sau pe o grădină de flori. Pentru a tampona rapid nisipul este vărsat cu apă, dar atunci trebuie să fii atent și să nu exagerezi.
 3. Izolare termică. Pentru a face acest lucru, utilizați o varietate de materiale. Începând de la argila extinsă și finisarea cu polistiren, polistiren și spumă poliuretanică moderne. Pe diversele izolații și avantajele lor, dezavantajul va vorbi puțin mai târziu. Grosimea izolației depinde de materialul utilizat. Claydite au nevoie de mai mult de 20 cm, dar materialele sintetice au nevoie de mai puțin de 8-10 cm.
 4. Nisip. În acest caz, aveți nevoie din nou de 10-15 cm de substanță, care este nivelată și presată. Bias persistă.
 5. Geotextile.
 6. Produse din piatră spartă.
 7. Finisaje decorative.

Un astfel de design complex și seamănă cu un tort multistrat. Dar aceste materiale vor proteja în mod fiabil fundația sau subsolul și întreaga casă de efectele distructive ale umidității.

Alegerea izolației

Este important nu numai să știți cum să echipați în mod corespunzător zona orb, dar și să alegeți izolarea corespunzătoare. În unele cazuri, este posibil să se utilizeze numai polistiren extrudat. De exemplu, unde umiditatea solului este prea mare. Dar ia în considerare mai multe opțiuni posibile.

Penoplex

Izolarea zonei orb cu penoplex are multe avantaje datorită cărora acest material este considerat cel mai popular. Acestea includ:

 • Durată lungă de viață.
 • Rezistența la apă.
 • Rezistență la temperaturi scăzute.
 • Greutate mică.
 • Slabă inflamabilitate și inflamabilitate.

Pentru a încălzi zona orb cu penoplex, se folosesc plăci cu grosimea de 5 și 10 cm. Dacă a fost aleasă prima opțiune, plăcile trebuie așezate în 2 rânduri. Asigurați-vă că rosturile sunt sigilate cu un film special.

Plăcile de 10 cm grosime sunt stivuite într-un singur strat, dar și îmbinările trebuie tratate cu un strat de protecție.

Spumă poliuretanică

Dacă acest material este ales pentru izolare, atunci nu se poate face fără ajutorul profesioniștilor. Pentru instalare, este folosită o mașină specială, care este foarte costisitoare și aveți nevoie, de asemenea, de abilități de a face totul corect. Este de dorit să se încălzească atât zona orb, cât și fundația (soclul) în același timp. Apoi, obțineți un strat solid care va proteja în mod fiabil structura. De ce este acest material atât de bun?

 1. Are o conductivitate termică scăzută.
 2. Nu se aprinde.
 3. Rezistă efectelor biologice.
 4. Opreste umezeala.
 5. Aplicați la toate temperaturile ambientale.
 6. Se potrivește fără crăpături și goluri.

Lut expandat

Acest material a fost folosit pentru izolarea zonei orb din cele mai vechi timpuri. Este un material ecologic care nu dăunează mediului sau locuitorilor apei. În același timp, acesta reține perfect căldura. Trebuie să știți că lutul expandat este alcătuit din trei fracțiuni, care diferă în funcție de dimensiune:

Pentru construcția zonei orb este utilizat pietriș din lut expandat. Rezistă perfect temperaturile scăzute. Dar argila expandată trebuie protejată împotriva umidității excesive. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că ați construit un sistem de drenare.

Apa care se va scurge de pe pereții casei va cădea în pământ lângă zona orb și poate ajunge pe lutul expandat. După umezire, performanțele izolației sunt mult reduse. Pentru a evita acest lucru, perimetrul zonei orb este pus în țevi și să le ia la o distanță de aproximativ un metru.

Sapa o gaura, captusita cu geotextil. Somnul de top cu moloz. Apoi, conducta de scurgere este așezată. Deasupra molozului se toarnă și se închid capetele geotextilelor. Acoperiți complet groapa cu nisip.

După ce ați învățat toate subtilitățile de amenajare și încălzire a zonei orb, puteți face totul cu propriile mâini. Dar nu contează dacă proprietarul casei face totul singur sau utilizează serviciile profesioniștilor atâta timp cât zona orbilor a fost făcută.

Am montat zonele blind blind izolate cu mâinile noastre

Zona orb izolată este o condiție prealabilă pentru construirea unei case, deoarece numai în acest caz este posibilă obținerea unei protecții maxime a fundației în jurul casei din diferite influențe externe.

Zona orb permite nu numai îmbunătățirea calității casei, ci și creșterea durabilității acesteia.

Este importantă nu numai să o facem corectă, ci și să o încălzim în mod corespunzător, folosind numai materiale de înaltă calitate și eficiente în aceste scopuri.

Zona orb din jurul casei este realizată pentru diferite tipuri de fundații, inclusiv cele superficiale.

Schema de izolație a zonei orb poate fi diferită, dar în orice caz este necesar să se obțină o protecție maximă pentru fundația și pereții casei.

Pentru plăci de dale, care servesc ca o zonă orb în jurul casei, trebuie să vă gândiți și la modul de realizare a izolației.

Pentru ca toate lucrările să fie realizate manual și în conformitate cu tehnologia, a fost elaborată o instrucțiune pas cu pas.

Tehnologia pentru performanța muncii, precum și schema de încălzire a zonei orb din jurul casei sunt destul de simple și nu necesită abilități profesionale și, prin urmare, puteți face totul singur, fără a recurge la serviciile unor constructori calificați.

Nuanțele încălzirii zonei orb

În general, o zonă orb este o bandă de o anumită lățime, care rulează în jurul casei de-a lungul întregului său perimetru.

Se poate realiza cu ajutorul plăcilor de pavaj, a benzilor de beton sau a altor materiale similare.

O condiție prealabilă pentru punerea sa în aplicare, atât pentru suprafețe superficiale cât și pentru alte tipuri de fundații, este izolarea de înaltă calitate.

Acest lucru vă permite să maximizați protecția fundației structurii împotriva umezelii și efectele temperaturilor scăzute, ceea ce poate duce la distrugerea acesteia.

În rolul de izolație poate fi un material foarte diferit, dar în orice caz, tehnologia dispozitivului său implică punerea în aplicare a propriilor mâini mai multe straturi diferite.

Asigurați-vă că ați realizat stratul substrat, precum și capacul superior și pentru aceste scopuri este permisă utilizarea plăcilor de pavaj.

Un astfel de tort de diferite straturi va împiedica formarea mucegaiului și distrugerea materialelor de construcție care au fost utilizate pentru construcția fundației, precum și a bazei.

Ca radiator în zona orb, puteți folosi o varietate de materiale. Spuma poliuretanică va ajuta la protejarea fundației cât mai mult posibil.

Această spumă este un agent eficient de impermeabilizare care, datorită elasticității sale, este capabil să umple toate golurile, asigurând astfel o bună etanșeitate.

Acest material ar trebui să fie așezat numai pe o bază pregătită anterior și pentru aceasta cu siguranță veți avea nevoie să realizați o pernă specială de moloz și echiparea cofrajului.

Amplasarea plăcilor de pavaj este permisă deasupra spumei poliuretanice. De asemenea, pentru încălzirea zonei orb cu mâinile în jurul casei, puteți folosi penoplex-ul.

Acest material protejează în mod eficient fundația și plinta, iar pe lângă aceasta, procesul și tehnologia instalării sale sunt atât de simple încât pot fi făcute cu mâinile tale.

Penoplekom ar trebui să acopere întreaga suprafață în jurul perimetrului casei, împingând foile unul cu celălalt cât mai aproape posibil.

De asemenea, puteți utiliza spumă obișnuită, care în proprietățile sale este similară cu penoplex. Este permisă așezarea plăcilor de pavaj pe aceste materiale.

Drenaj sub zona orbilor

Înainte de a vă continua direct la epuizarea zonei orb din jurul casei, trebuie să faceți drenajul adecvat cu propriile mâini.

Este deosebit de important dacă în jurul fundației solul constă din argilă moale, are o umiditate ridicată, există riscul de inundare și așa mai departe.

În orice caz, drenajul în zona orb nu va interfera și va permite protejarea în continuare a bazei casei.

Ar trebui să fie înființat pentru orice tip de fundație, inclusiv cele superficiale.

Mai întâi trebuie să aranjați scurgerea și pentru aceasta puteți folosi țevi de plastic obișnuite. Mai departe în jurul casei este necesar să se sapă un șanț, adâncimea căruia ar trebui să fie de până la un metru.

Partea inferioară a șanțului este atentă și trebuie să faceți o pantă mică în direcția fântânii. De asemenea, pereții carierei ar trebui să fie întăriți, mai ales dacă solul este moale.

Drenurile pregătite trebuie să fie înfășurate strâns cu o țesătură specială, de exemplu, geotextil. Acest lucru se face pentru a se asigura că solul și solul nu intră în gaurile de scurgere.

Apoi, de-a lungul întregului fund al carierei, o pernă sub formă de moloz este echipată și umplută cu atenție. După aceea, de-a lungul întregului perimetru al carierei, canalele de scurgere se află într-o anumită ordine.

Apoi, trebuie să le umpleți cu pământ, cu o atenție deosebită acordată ștanțării solului pe părțile laterale ale canalelor de scurgere, precum și direct la voința fundației casei.

Apoi, puteți trece la dispozitivul următorului strat al trotuarului, care va servi ca un fel de așternut sub izolare, formând astfel un fel de tort din diferite straturi.

Aranjamentul stratului substrat și al izolației

Stratul de bază este o condiție prealabilă atunci când se realizează izolarea zonei orb din jurul clădirii.

Pentru implementarea corectă, a fost elaborată o instrucțiune pas cu pas, după care puteți face tot lucrul necesar cu propriile mâini.

Pentru început este necesar să se facă o marcare a teritoriului adiacent casei. După aceea, în jurul perimetrului casei, conform marcajului, solul este îndepărtat pe baioneta cu toc.

Apoi urmează întregul fund al șanțului săpat pentru a așeza bine lutul și berbecul.

Ca strat de impermeabilizare, puteți utiliza materialul de acoperire a construcției, care se întinde pe suprafața carierei în mai multe straturi cu suprapunere.

După aceea, este imperativ să umpleți fundul carierei cu un strat mic de nisip și să vărsați multă apă, apoi compactați-l bine.

Apoi se formează cofrajul, care trebuie să repete exact configurația viitoarei zone orb.

După ce cofrajul a fost complet format în jurul perimetrului groapei, în spațiul interior se face o pernă de moloz.

Înainte de a începe instalarea izolației, se recomandă ca partea inferioară a carierei să fie tratată cu bitum sau altă compoziție similară. În plus, încălzitorul trebuie așezat cât mai strâns posibil.

Toate îmbinările dintre el trebuie să fie sigilate. Este mai bine dacă materialul izolant este așezat în două straturi.

Acest lucru va spori funcțiile de protecție ale zonei orb și va proteja fundația de efectele agresive ale apei și ale temperaturii.

Apoi urmează partea de sus a izolației pentru a face umplerea nisipului cu o grosime de cel puțin șapte centimetri.

Pe partea de sus a nisipului, piatra sfărâmată este așezată și compactată cu grijă, după care se formează un strat de întărire dintr-o plasă de metal.

Numai după aceea puteți începe turnarea mortarului de ciment în jurul perimetrului cofrajului expus.

Se recomandă să se toarnă betonul în straturi, în același timp, fără a fi uitat să se respecte panta necesară în direcția debitului echipat sub apele pluviale.

După aceasta, zona orbilor trebuie să aibă timp pentru a se asigura că soluția este bine uscată și sa maturizat, după care puteți trece la formarea stratului feței superioare.

Formarea stratului facial

După ce dispozitivul din zona orb izolată a fost completat complet cu propriile mâini și completat, se recomandă echiparea stratului superior al feței de-a lungul întregului perimetru.

Desigur, stratul superior poate fi lăsat în această formă, totuși, punerea în aplicare a stratului facial nu numai că va îmbunătăți proprietățile estetice ale zonei orb, ci va face și ea mai multă protecție.

În aceste scopuri, utilizarea plăcilor de trotuar, precum și a altor materiale decorative. În cazul în care se presupune utilizarea plăcilor de trotuar, va fi necesară umplerea cu grijă a tuturor lacunelor dintre îmbinările plăcilor cu nisip.

Trebuie remarcat faptul că stratul superior trebuie să fie echipat cu ajutorul elementelor decorative numai atunci când există încredere că impermeabilizarea și izolarea zonei orb sunt realizate corect și în conformitate cu tehnologia.

În general, utilizarea plăcilor de trotuar ca strat frontal al zonei orb este cea mai populară opțiune și în acest caz este permisă să nu fie așezată pe o bază de beton.

Nu ar trebui să economisiți izolarea zonei orb din jurul casei.

Numai izolarea de înaltă calitate, realizată conform tuturor regulilor, va ajuta la asigurarea fundației cât mai mult posibil de umiditate și temperaturi scăzute și, prin urmare, va crește rezistența acesteia.

Ca încălzitor, ar trebui să alegeți materiale moderne de înaltă calitate care să poată oferi o bună protecție pentru fundație de mulți ani.

Materialul ales ca încălzitor trebuie așezat numai pe suprafața pregătită a bazei, iar foile de izolație trebuie să fie etanșeizate împreună.

Executarea stratului superior al zonei orb va ajuta la protejarea izolației de influențele externe agresive și, în consecință, va prelungi durata de viață a acesteia.

În acest caz, dacă toate lucrările de izolare a zonei orb sunt efectuate corect, durabilitatea și rezistența casei vor crește semnificativ.

Cum să încălzi zona orb din jurul casei

Izolarea zonei orb în jurul casei

Unul dintre elementele obligatorii ale casei pe o bază de beton este o zonă orb, care este o pistă de casă cu o lățime de până la o jumătate de metru. Acest proiect execută o serie de sarcini, principalele dintre acestea fiind:

 • îndepărtarea umidității de la baza clădirii;
 • asigurând un pasaj convenabil de-a lungul pereților;
 • reducerea pierderilor de căldură prin subsol și subterane.

Astăzi, vom trăi mai mult de ce este necesar să încălzim zona orb în jurul casei și cum să o facem corect.

Zonă generală orb în jurul casei

Pentru rezolvarea sarcinilor operaționale și decorative, o pasarelă de-a lungul fundației unei case poate fi acoperită cu un număr mare de materiale diferite. Cele mai utilizate pe scară largă includ următoarele:

 1. asfalt,
 2. beton,
 3. trotuare,
 4. piatră naturală.

Suprafața operată a zonei orb nu este componenta principală a acesteia. O importanță deosebită este ceea ce este ascuns de vedere. Pieptul zonei orb cu încălzire sau fără aceasta este destinat, nu mai puțin, pentru a spori semnificativ durata de viață a întregii case. Pentru așezarea straturilor principale, se execută o șanț în jurul întregului perimetru al clădirii în care sunt instalate. Mai multe scheme de izolare a subsolului și a suprafeței orb din penoplex și alte tipuri de izolație vor fi discutate mai jos.

Tehnologia de fabricație a casei este foarte complexă și complexă. Unii constructori nu consideră că este necesar să producă o zonă orbită încălzită, considerând aceasta ca o cheltuială inutilă a materialelor și a forței. Se crede că reducerea pierderilor de căldură ale subsolului este facilitată de finisarea fundației cu izolație de un fel sau altul. Luați în considerare această problemă în detaliu.

Când lipiți suprafața exterioară a fundației, solul înconjurător îngheață complet în timpul iernii. Astfel, temperaturile negative se apropie direct de baza casei, crescând în mod semnificativ pierderea de căldură din interior. În cazul instalării unei pardoseli izolate în jurul casei, solul din jurul subsolului nu îngheață, ceea ce reduce costurile de încălzire, care au devenit din ce în ce mai relevante în ultimii ani.

Pe baza celor de mai sus, putem spune cu certitudine că tehnologia de izolare a zonei orb este mult mai benefică în reducerea pierderilor de căldură ale structurii. Mai jos va fi discutată în detaliu secvența de lucru. După ce ați citit recenzia noastră, veți învăța cum să încălziți în mod corespunzător fundația și să faceți pavaj, petrecând minimum de materiale, timp și efort.

Materiale utilizate pentru zona cu role calde

Pentru a reduce pierderile de căldură și producerea zonei blind blind izolate, se aplică un număr de materiale, la care sunt îndeplinite următoarele cerințe:

 • ele trebuie să fie foarte rezistente la umiditate, microorganisme biologice, animale și insecte;
 • trebuie să își păstreze proprietățile izolate pentru o perioadă lungă de timp.

Nu multe încălzitoare moderne se conformează pe deplin parametrilor enumerați mai sus. Printre cele mai răspândite sunt următoarele materiale:

 1. lut expandat;
 2. spuma de plastic;
 3. spumă poliuretanică;
 4. polistiren spumă.

Luați în considerare principalele avantaje și dezavantaje ale fiecăreia dintre aceste opțiuni.

Zona orb cu argilă expandată

Disponibil la cost este implementarea zonei orb izolate în jurul casei dintr-un material cum ar fi argila expandată. Este o granule din argilă sinterizată rotunjită, având o masă mică și proprietăți de izolare termică ridicată. Pentru a obține rezultatul dorit, grosimea recomandată a stratului de lut expandat este de cel puțin 500 mm. Dezavantajul materialului este capacitatea sa ridicată de apă, care necesită implementarea de impermeabilizare suplimentară de înaltă calitate.

Achiziționarea de lut expandat în cantitățile necesare nu este dificilă. Este vândut în întreaga țară și este eliberat atât în ​​saci, cât și în vrac. Acest material este livrat pe șantierul de construcții prin transport de marfă și este utilizat nu numai pentru izolarea termică a zonei orb, ci și pentru alte elemente de construcție.

Izolație termică

Penoplastul face parte, de asemenea, din opțiunile ieftine ale materialelor termoizolante aplicate într-un caz în care o zonă nevăzută din jurul casei se face cu încălzirea bazei pe mâini. Acest lucru se datorează disponibilității acestui material. Cu toate acestea, majoritatea constructorilor profesioniști au o atitudine negativă față de acest încălzitor, în special atunci când sunt instalați în pământ. Acest lucru se datorează următoarelor caracteristici ale spumei:

 1. este capabil să se prăbușească sub influența umidității și a temperaturilor negative;
 2. rozătoare îl iubesc, care își construiesc de bună voie cuiburile înăuntru;
 3. Spuma este higroscopică, adică absoarbe și este saturată cu apă.

Pe baza caracteristicilor de mai sus, izolarea bazei subsolului și a trotuarului cu spumă de polistiren extrudat (spumă) poate fi recomandată numai în condițiile producerii hidroizolației de înaltă calitate.

Spumă poliuretanică în zona orb

În ultimii ani, o zonă cu orb cald a fost făcută cu propriile mâini folosind un material precum spuma poliuretanică. Caracteristica sa este pulverizarea pe orice suprafață, astfel încât această izolație poate fi utilizată pentru toate elementele clădirii clădirilor - pardoseli, pereți, acoperișuri, plinte etc.

Încălzirea spumei poliuretanice din zona orb

Multe calități pozitive ale PPU sunt compensate de necesitatea utilizării unui echipament specializat și a unei toxicități ridicate a uneia dintre componentele amestecului, care necesită utilizarea echipamentelor de protecție și duce la o creștere semnificativă a costului întregii tehnologii.

Penoplex - cea mai bună alegere

Cea mai potrivită opțiune pentru construirea de pavaj izolat în jurul casei este considerată a fi utilizarea unui astfel de material de bord, cum ar fi spumă de polistiren. Înainte de competitori, se distinge prin următorul set de avantaje:

 • rezistență ridicată la umiditate;
 • durată lungă de viață mai mare de 20 de ani;
 • grad scăzut de compresie, care permite rezistența la sarcini mecanice;
 • masa relativ scăzută a plăcilor;
 • rezistența la temperaturi negative;
 • protecția mediului și stabilitatea termică.

Dispozitivul unei zone cu orb cald cu penoplex în jurul casei este disponibil chiar și pentru constructorii neprofesioniști. Plăcile au un sistem de andocare special, care le permite să fie așezate cât mai strâns posibil. Mai multe detalii despre cum să faceți zona orbilor încălzite în jurul casei în următoarea parte a acestui articol.

Tehnologia zonei orbelor calde

Instruirea pas cu pas a dispozitivului zonei orb izolate din jurul casei nu este complicată de mâini și este disponibilă pentru fiecare maestru al gospodăriei. Înainte de a începe lucrul, vă recomandăm să pregătiți următoarele instrumente:

 • lopata și lopata;
 • placă vibratoare sau dispozitiv de stingere manuală;
 • mixer electric de uz casnic;
 • cordon marcat cu un set de cui;
 • un ciocan;
 • foraj;
 • șurubelniță.

Secvența generală a lucrărilor este următoarea:

 1. Efectuați marcarea viitoarei zone orb. Pre-determinați lățimea benzii viitoare. Pentru a face acest lucru, coborâm perpendicularul de la marginea muchiei acoperișului până la sol și retragem spre exterior cel puțin 0,5-0,6 metri. Apoi, la distanța necesară, instalați cablul, trăgându-l între cârligele ciocănită în pământ.
 2. Lucrările de excavare sunt etapa cea mai laborioasă. Cu ajutorul instrumentelor de înfrumusețare accesibile, îndepărtăm întregul pământ de la fundație la cordon la o adâncime de cel puțin 500 mm pentru materiale din plăci și spumă PU. În cazul utilizării ca izolație de argilă, această valoare poate fi mărită la 1 metru.
 3. În partea de jos a șanțului este necesară realizarea unei blocări hidraulice. Argila este în mod tradițional considerată a fi cel mai bun material natural în acest scop. Un strat de aproximativ 10-15 cm grosime se toarnă pe fund și se strânge bine. În prezența solurilor argiloase și argiloase din zona de construcție, puteți compacta partea inferioară a șanțului.
 4. Pe partea de sus a stratului de argilă, asigurați-vă că așezați un material nețesut, numit geotextil. Aceasta va preveni amestecarea straturilor ulterioare și germinarea vegetației astfel încât zona orb izolată să nu devină gazon. Pe partea de sus a geotextile se toarnă nisipul cu un strat de 20 cm, care este înclinat cu o pantă din casă, umezit și presat în 2-3 treceri pe întreaga suprafață. Dacă este necesar, prizele de apă și scurgerile de apă furtună sunt montate în stratul de nisip.
 5. Următoarea etapă este realizarea tipului de izolație selectat. Sub tipuri de plăci, baza trebuie să aibă o planeitate perfectă. Când se detectează o deformare, este necesar să scoateți plăcile și să turnați nisipul artificial curat. După calcularea în prealabil a grosimii stratului necesar, în funcție de condițiile climatice, nu cumpărați plăci cu o grosime dată. Constructorii recomandă așezarea a două straturi de foi subțiri care se suprapun reciproc articulațiilor rândului anterior. Această tehnică va asigura o izolare termică mai bună.
 6. Pe partea de sus a plăcii izolarea este instalarea unei șape de beton. Pentru ao restrânge pe perimetrul zonei orb, este instalat un cofraj solid de pe o placă de 150x50. Betonul este turnat și netezit, după ce a pus rosturile de dilatare a lemnului tăiat de 25 mm grosime, poziționându-l perpendicular pe bandă. Această tehnică simplă va împiedica ruperea șapei de pe pardoseala izolată situată în jurul casei.
 7. Dupa fixarea betonului, este posibil sa se stabileasca tipul de acoperire ales, oferind suprafetei un look decorativ final. Prezentarea pas cu pas a unui dispozitiv cu suprafață orb cu izolație și impermeabilizare cu propriile mâini vă va permite să efectuați lucrări fără recrutarea forței de muncă angajate, reducând în mod semnificativ costurile.

Astfel, izolarea și impermeabilizarea fundației și a zonei orb sunt destul de accesibile, chiar și în absența experienței în construcții. Condiția principală este respectarea strictă a succesiunii etapelor și implementarea lor calitativă. Alegerea finală a modului în care și cu ce să se încălzească zona orb din jurul casei depinde de condițiile specifice din zona de construcție.