Primer: ce este și cum este folosit în construcții

Complexul de lucrări de impermeabilizare include pregătirea suprafeței. Bazele sunt curățate de resturi, nivel de locuri de chips-uri, fisuri. Toate acestea conduc la formarea de mici particule de praf care nu pot fi îndepărtate complet de pe suprafețe. Praful interferează cu o bună aderență a materialelor de impermeabilizare și, prin urmare, stratul finit servește mai puțin, are nevoie de reparații sau înlocuire completă înainte. Pentru a preveni formarea de praf și a îmbunătăți aderența impermeabilizării cu o bază, utilizați o compoziție specială - un grund.

conținut

Primer - ce este și cum este aplicat ↑

Grundurile nu sunt doar de construcție, sunt folosite în diverse domenii - pentru mașini, pentru a scăpa de ciuperci etc. Scopul primerului poate fi oricare și acțiunea este întotdeauna aproximativ aceeași: materialul impregnează baza, leagă și lipeste particule mici pe suprafața sa. Această proprietate a grundurilor este utilizată pentru protecția anticorozivă, antipraf, lipirea materialelor izolatoare pe beton, beton armat, metal sau lemn.

Grundurile sunt realizate pe baza diferitelor substanțe - bitum, poliuretan, epoxid. Compozițiile de bitum sunt utilizate pe scară largă în construcții. Ele pătrund adânc în structura materialelor de construcție, usucă suprafețe abrazive rapid și compacte. După uscare, grundurile își pierd proprietățile lipicioase, creează o rezistență durabilă, rezistentă la influențele exterioare. Datorită acestui fapt, acestea pot fi utilizate pentru consolidarea drumurilor, lipirea impermeabilizării rulourilor, protejarea suprafețelor poroase și a conductelor.

Pentru confortul clienților, producătorii produc grunduri în două forme - gata de utilizare (standard) și concentrate. Recipientele pregătite nu necesită manipulări suplimentare, cu excepția unei amestecări aprofundate. Concentratele sunt mult mai ușor de depozitat și de transportat. Ele sunt adesea achiziționate de dezvoltatori care necesită un număr mare de materiale de construcție. Astfel de primeri sunt diluați cu solvenți în proporție de 1: 1,5 sau 1: 2, în funcție de scop și de materialul de bază.

Formulări de amorse antifungice ↑

Ciuperca - biciul unor spații cu umiditate ridicată. Aceasta nu este doar o problemă estetică, deoarece agenții patogeni pot provoca multe boli grave ale omului - bronșită, conjunctivită, alergii. Influențând structura materialelor de construcție, aceasta afectează proprietățile lor operaționale.

Dacă nu scapi de ciupercă, se va răspândi și va deveni în cele din urmă o amenințare pentru clădire și pentru oamenii care se află în ea. Un agent eficient este un primer antifungic. Acesta este un compus cu un antiseptic, care este tratat cu suprafața la primele semne ale apariției unei ciuperci.

Pentru soluția de a înmuia materialele bine, trebuie să îndepărtați complet finisajul, să lubrifiați cu atenție locurile în care există o ciupercă, iar pentru noul strat de acoperire să folosiți materiale cu care se confruntă și adezivi cu aditivi antifungici. Dacă instrucțiunea către compoziție are o recomandare de a repeta tratamentul, aceasta trebuie efectuată în timp util. Pentru îngrijirea suprafețelor, se recomandă utilizarea dezinfectantului chimic de uz casnic.

În ceea ce privește brandurile fiabile de grăsimi antifungice, puteți alege compania "Phongifluid" ALPA sau una dintre fondurile companiei TIKKURILA ("Senezh Effo", "Homeenpoisto"). Atunci când cumpărați un produs, trebuie să citiți cu atenție recomandările producătorului, deoarece compoziția primerilor poate varia în funcție de tipul de suprafețe pentru care sunt destinate.

Proprietățile și avantajele compozițiilor bituminoase ↑

Grundul este o emulsie pe bază de bitum și solvenți organici. Proprietățile materialelor fiecărui brand specific depind de domeniul de aplicare, de destinație. Amorsele bituminoase sunt utilizate atât pentru lucrări exterioare, cât și pentru interior.

Principalele avantaje ale acestora sunt:

 • Înaltă hidrofobie. Materialele de construcție impregnate cu grunduri nu absorb și nu permit umiditatea, ceea ce le afectează în mod semnificativ durabilitatea și durata de viață.
 • Uscarea rapidă Primerul se usucă rapid - de la 1 la 5 ore. Dacă se efectuează lucrări de impermeabilizare la rece, uscarea completă poate dura mai mult. Prin urmare, experții nu recomandă aplicarea primerilor bituminoși la temperaturi sub 15-20 de grade.
 • Rezistența la temperaturi extreme. Acoperirea elastică subțire, obținută după uscarea grundului, este elastică, nu se rupe atunci când temperatura mediului ambiant se schimbă. Materialul își păstrează proprietățile la temperaturi cuprinse între -50 și 120 grade.
 • Versatilitatea aplicației. Amorsele de construcții sunt utilizate pentru o varietate de scopuri. Acestea pot fi aplicate pe șape de nisip, beton, pâslă, metal sau lemn.
 • Economie. Pentru acoperirea suprafeței este necesară o cantitate relativ mică de grund. Având în vedere calitatea pregătirii bazei și prețul rezonabil al materialului, este foarte profitabil. În plus, primerii sunt ușor de pregătit de unul singur, ceea ce economisește și mai mult.

6 reguli de bază pentru lucrul cu primerii ↑

 1. Primerii pe bază de bitum nu sunt utilizați la temperaturi scăzute. Temperatura minimă declarată de producător este de -20 de grade, dar în practică este mai bine să nu înceapă munca dacă este sub -15.
 2. Suprafața bazei trebuie să fie perfect curată și uscată. Dacă nu se poate usca, atunci ar trebui să cumpărați un compus special care să poată fi utilizat pe suprafețe umede.
 3. Pentru lipirea normală cu o bază, temperatura grundului trebuie să fie de cel puțin 10 grade. Puteți încălzi puțin, dar nu supraîncălziți (maximum - 40 de grade). Compoziția nu trebuie utilizată în apropierea surselor deschise de flacără.
 4. Materialele bituminoase se evaporează până se usucă complet, astfel încât acestea pot fi dăunătoare pentru sănătate. Cel mai adesea ele sunt folosite pentru munca exterioară, iar constructorii înșiși sunt în aer proaspăt și nu sunt pe cale de dispariție. Dacă trebuie să lucrați în interior, trebuie să oferiți o ventilație de înaltă calitate.
 5. Când lucrați cu compoziții bituminoase, ar trebui să utilizați salopete, echipament de protecție adecvat pentru a proteja pielea, organele respiratorii, membranele mucoase.
 6. Depozitați materialul într-un loc uscat la întuneric la o temperatură de -20- + 30 grade. Termenul de valabilitate maxim este de 1 an.

Cum se face un grund bitumen ↑

Tehnologia de preparare a compozițiilor de bitum nu este complicată, orice dezvoltator îl poate stăpâni. Grundul este preparat imediat înainte de utilizare, astfel încât să nu se înțepenească și să se afle bine pe suprafața tratată. Nu este de dorit să se pregătească compoziția în rezervă și mai ales să se înghețe, deoarece Acest lucru poate afecta proprietățile sale.

Prima metodă este rece ↑

Există două modalități principale de a pregăti un grund - rece și fierbinte. Primul este utilizat dacă dezvoltatorul nu are unde să se grăbească și are cel puțin 1-2 săptămâni. Benzina cu un conținut scăzut de octan poate fi utilizată ca solvent, sunt adecvate gradele AI-80 sau AI-72. Se toarna intr-un rezervor mare si se aseaza bucati de bitum. Restul este o chestiune de timp.

Bitumul se dizolvă în benzină în aproximativ 7-12 zile. Depinde în mare măsură de temperatura ambiantă. Pentru a accelera procesul, este de dorit amestecarea bitumului. Este foarte important să se închidă ermetic recipientul în care este localizat amestecul astfel încât vaporii de benzină să nu se evapore. Un semn de amorsare de pregătire - dizolvarea completă a bitumului, transformarea compoziției într-o masă omogenă.

Al doilea mod este ↑ ↑

Cel mai adesea a recurs la metoda caldă de pregătire a primerului. Pentru aceasta, bucăți de bitum sunt puse într-un recipient și "fiert", adică încălzit la fierbere. Ca sursă de incendiu, puteți folosi un foc regulat. Când bitumul se fierbe, se toarnă încet și ușor în rezervor cu benzină.

Proporțiile recomandate de bitum și benzină:

Atunci când se pregătește un material de grund, este imperativ să se toarnă bitumul de fierbere în benzină, deși mulți fac contrariul. Amestecul trebuie amestecat bine până când este neted. Compoziția nu ar trebui să fie bucăți solide.

Clasa master pe grundul fierbinte de gătit ↑

Varietatea tipurilor de grund este imensă. Fiecare dintre compozițiile de amorsare are propriul scop și este capabilă să îmbunătățească caracteristicile materialelor de construcție, pentru a-și extinde durata de viață. Atunci când alegeți un grund, este important să determinați corect proprietățile dorite, să găsiți un produs de la un producător bun și să urmați recomandările indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile pentru grund.

Utilizarea grundului pentru impermeabilizarea fundației

Pentru a servi fundația de mai mulți ani, aceasta ar trebui protejată de efectele dăunătoare ale umidității ridicate. Pentru a face acest lucru, lucrați la hidroizolare, care implică utilizarea de materiale speciale.

În timpul construcției, toată structura sau o parte din structură poate fi acoperită cu praf și diverse resturi, ceea ce reduce semnificativ gradul de aderență - din acest motiv, gradul de aderență al materialului de impermeabilizare la suprafață scade, structura servind mai puțin și reparațiile trebuie efectuate mai des.

În ultimii ani, lucrările de impermeabilizare au implicat utilizarea unui primer - un compus special, care va fi discutat mai târziu.

De ce trebuie să încep fundația?

Grundurile, sau grunduirea diferită, nu sunt numai de tipul clădirii, ci sunt utilizate în diverse domenii, de exemplu, în industria automobilelor.

Grundul trebuie aplicat pe suprafață din următoarele motive:

 1. Se mărește semnificativ gradul de aderență al structurii tratate.
 2. Substanța este capabilă să lipi particule mici de praf care sunt greu de îndepărtat în timpul curățării mecanice.
 3. Unele formulări includ substanțe care împiedică formarea fungilor. Această caracteristică trebuie afișată pe etichetă sau în descrierea produsului.
 4. Unele grunduri au proprietăți adezive slabe și, după uscare, pot asigura fixarea suplimentară a materialelor folosite.

Tipuri de grunduri

Există un număr destul de mare de varietăți de grunduri. Obișnuite pot fi numite opțiuni care sunt realizate pe bază de poliuretan, epoxid, bitum.

Mulți experți recomandă folosirea versiunilor de bitum în construcții, deoarece această substanță nu numai că sporește aderența fundației, dar oferă și o protecție suplimentară pentru structura fundației împotriva umezelii, penetrează adânc în structura materialului și împiedică răspândirea umezelii sau a ciupercilor.

De asemenea, clasificarea se face în conformitate cu forma în care grundul este livrat spre vânzare. Există două tipuri principale:

 1. Gata de utilizat. La vânzare puteți găsi un grund, care, după deschiderea recipientului, poate fi aplicat imediat pe suprafață. Astfel de versiuni sunt adesea folosite în decorarea interioară.
 2. Este pregătit. Cele mai multe dintre grunduri, care sunt concepute pentru fundație, trebuie să fie pregătite pe șantier. În acest caz, prepararea unora implică amestecarea mai multor ingrediente, altele, de exemplu, bitumul trebuie să fie încălzit înainte de aplicare pentru a crește plasticitatea.

Metoda de preparare trebuie indicată de producător pe ambalaj.

Ce este necesar?

În funcție de alegerea primerului, pot fi necesare diferite materiale și unelte.

Pentru fundație, se alege adesea o versiune pe bază de bitum, pentru care vor fi necesare următoarele instrumente:

 1. Perie, perie, role pentru aplicarea substanței. Instrumentul pentru aplicarea primerului este selectat în funcție de zona fundației.
 2. Unele grunduri trebuie încălzite, pentru care se utilizează un arzător cu gaz.

Pregătirea suprafeței

Înainte de lucru trebuie să pregătiți suprafața. Ea trebuie:

 1. Nu aveți defecte.
 2. Fii cât se poate de lină fără console mari.
 3. Pentru a fi la fel de curat posibil din diverse resturi.
 4. Uscat.

Primer application work

Caracteristicile aplicării primerului includ următoarele puncte:

 1. Cele mai multe grunduri nu pot fi aplicate la temperaturi scăzute, rata maximă de -20 grade Celsius.
 2. Aplicarea se face într-un strat uniform, toată suprafața trebuie acoperită cu compoziția utilizată.
 3. După aplicarea în timpul uscării, unele substanțe emit un miros neplăcut și chiar toxic. Prin urmare, ar trebui să vă aflați la distanță de structura tratată.
 4. După aplicarea grundului, nu ar trebui să se obțină umiditate sau o cantitate mare de resturi, praf. În timpul uscării, este mai bine să nu efectuați lucrările de construcție din apropiere.
 5. Perioada de uscare este specificată de producător.

Numai după uscarea completă a primului strat se poate aplica următorul sau se pot efectua lucrări ulterioare.

Calculul cantității de primer

Este important să se calculeze corect cantitatea de substanță necesară pentru finalizarea lucrării. Calculul se efectuează ținând seama de recomandările producătorului privind cantitatea de substanță aplicată pe metru pătrat. Împărțind întreaga suprafață a suprafeței tratate cu debitul pe 1 metru, puteți determina volumul necesar.

Sfaturi de la constructori

Sfaturi de bază:

 1. Nu recomandați să lucrați la temperaturi ambiante sub -15 grade Celsius.
 2. Compozițiile de bitum sunt cel mai bine încălzite, dar nu trebuie supraîncălzite, deoarece o temperatură prea ridicată poate schimba proprietățile de bază ale compoziției utilizate.
 3. Este necesar să se studieze bine recomandările producătorului privind utilizarea primerului

Tipuri și domeniu de aplicare a grundului bitum în construcții

Amorsa de bitum este un sol format din bitum de ulei de înaltă calitate, diluat într-un diluant de origine organică. Solul poate fi cumpărat într-o formă concentrată și apoi diluat independent la grosimea dorită și puteți cumpăra compoziția gata de utilizare.

Grundul se utilizează pentru pregătirea suprafețelor din lemn, beton și metal, în construcția de impermeabilizare. Montarea izolatoarelor suprapuse în acest caz crește semnificativ. Impregnarea este utilizată atunci când se execută lucrări de acoperire și hidroizolare, atunci când se instalează plăci moi. Când se utilizează mastic de impermeabilizare, grundul crește aderența, ceea ce contribuie la o mai bună aderență a materialului la suprafață.

Informații despre materiale

Un grund bituminos este un lichid negru, în care nu ar trebui să existe incluziuni străine. În compoziție nu există impurități care sunt dăunătoare sănătății umane, deoarece bitumul de petrol este dizolvat în compoziția organică.

 • În cazul în care magazinul vinde grundul gata, înainte de a fi folosit, acesta trebuie amestecat cu un mixer de construcție.
 • Când cumpărați concentratul, acesta va trebui să fie pregătit pentru funcționare, pentru aceasta va trebui să cumpărați un solvent special, clasa căruia va fi indicat pe ambalaj. Trebuie notat că grundul concentrat este mult mai profitabil decât cel finit - este mai economic. Trebuie diluat, respectând cu strictețe proporțiile specificate de producător.
 • Grundul are un miros specific, deci trebuie folosit într-o încăpere bine aerisită sau în aer liber.
 • Solul mărește aderența și poate fi utilizat pentru toate tipurile de suprafețe: metal, lemn, beton armat, beton, azbest-ciment și diferite tipuri de materiale poroase. Înainte de a aranja impermeabilizarea structurii subterane sau a acoperișului, suprafața comunicațiilor sau bazele clădirilor, este necesar să se utilizeze grunduri bituminoase.
 • Grundul are un efect anticoroziv, astfel încât utilizarea grundului pe suprafețele metalice protejează tevile de putregai și mărește durata lor de viață.
 • Este posibil să se utilizeze un grund în orice moment al anului, chiar și în vreme caldă, deoarece procesul de înmuiere începe la 80 de grade.

Dacă suprafața materialului este foarte poroasă și praf, atunci pentru prelucrarea ulterioară cu materiale izolante, experții recomandă utilizarea unui grund de bitum pentru obținerea unui rezultat mai bun.

Tipuri de grunduri

Există mai multe tipuri de acest produs, cel mai ieftin este cel mai simplu primer. Materialul polimeric de bitum este mult mai scump, există substanțe speciale în compoziție care contribuie la uscarea rapidă, în timp ce izolarea planului din efectele naturii este mult mai bună. Grund, emulsie bitum - folosit pentru lucrări de interior, diluat cu apă.

Aplicarea și partea pozitivă a solului pe bază de bitum

Grundul de bitum este asemănător în proprietățile sale cu tencuiala și are rolul de a proteja materialele poroase, dar, spre deosebire de amestecul de ipsos, acesta poate fi utilizat pentru suprafețele metalice și pentru lucrările de acoperiș.

Impregnarea bazei cu grunduri bituminoase este concepută ca o acoperire inițială înainte de aplicarea diferitelor materiale de impermeabilizare.

Datorită compoziției sale dense, grundul înfundă toți porii materialului, făcându-l rezistent la umiditate. Hidroizolarea diferitelor modele cu utilizarea grundului de bitum devine mai bună.

Luați în considerare în ce domenii este cel mai preferabil să aplicați un primer bituminos.

Domeniul de aplicare

Primer - grund conceput pentru a umple porii materialului, pentru a netezi mici rugozități și nereguli, pentru a îndepărta materialul. Se utilizează pentru prelucrarea primară și pentru îmbunătățirea aderenței materialului de impermeabilizare la bază.

Materialul poate fi de asemenea utilizat ca o izolație independentă a suprafeței, în cazul în care baza nu este în mod constant sub influența umidității.

Mulți constructori folosesc grunduri emulsie pentru a acoperi avioane în baie și în bucătărie, unde umiditatea aerului crește.

Acum, pe piață sunt multe tipuri de acest material, care este folosit:

Caracteristicile de performanță ale fiecărui tip de grund bituminoși sunt diferite una de cealaltă și trebuie să aplicați numai materialul potrivit pentru un anumit tip de suprafață.

Caracteristicile impregnării bitumului:

 • se usuca in trei ore;
 • intervalul de temperaturi la care poate fi aplicat primerul este suficient de largă -40 + 80 grade;
 • ușor de aplicat, material elastic;
 • respirabil;
 • ușor de utilizat și la prețuri accesibile.

Amestecurile de grăsimi bituminoase

Producătorii acestui tip de grund pentru impermeabilizare produc o gamă largă de materiale cu proprietăți diferite, de exemplu - diferite mărci de produse:

 • Grund conceput pentru impregnarea adâncă a suprafețelor din beton, blocuri de fundație, pardoseli autonivelante, tencuieli de nisip și ciment.
 • Pentru izolarea pardoselilor din lemn sau a pereților.
 • Material pentru prelucrarea țevilor și zonele metalice atunci când este planificată hidroizolarea.
 • Un grund de emulsie care poate fi aplicat pe o suprafață umedă în interior.

Toate impregnările pot fi aplicate cu o perie sau o rolă. Înainte de prelucrare, suprafața trebuie prelucrată temeinic - curățați de stratul vechi, degresați.

Formulări universale

În plus față de compozițiile specializate, producătorii produc materiale universale pe bază de acrilic, care pot fi diluate cu apă.

Grundul universal bituminos este un grund, este utilizat în spații rezidențiale, în timp ce compoziția acestuia include aditivi antiseptici și are proprietăți anti-fungice.

Acest material poate fi aplicat pe orice suprafață:

 • caramida;
 • beton beton;
 • ipsos;
 • beton;
 • fibrolemnoase;
 • gips-carton;
 • particleboard;
 • DSP.

Grunduri universale pentru fundație, utilizate pentru lucrări în exterior, atunci când se intenționează aplicarea unui tencuială decorativă pe stratul de tencuială de bază. Materialul este permeabil la vapori, protejând în același timp suprafața de condițiile meteorologice nefavorabile.

Soiul bituminos universal are următoarele avantaje:

 • baza mare de prindere și material;
 • trece prin aer;
 • face impermeabilitatea bazei.

Primer consum

Acest indicator depinde de materialul care trebuie prelucrat, de exemplu:

 • dacă baza de tencuit este prelucrată, atunci probabil că vor părăsi 300 de grame la 1 m2;
 • Dacă aplicați impregnarea pe suprafața cu ulei, consumul de material va fi exact la jumătate din dimensiune.

Consumul de materiale depinde de producător și de concentrația compoziției. Dacă luăm în considerare o soluție care este vândută în formă gata de utilizare - va rămâne mult mai mult decât o compoziție concentrată diluată cu un solvent.

Utilizați în construcția acoperișului

Bitum de grunduri pentru hidroizolare - o clasă de grunduri, care este printre cele mai bune materiale utilizate în construcția acoperișului. Folosind acest material puteți avea încredere în calitatea muncii efectuate, dacă baza a fost pregătită corect.

Înainte de prelucrare, suprafața trebuie curățată de praf, nu trebuie să existe substanțe care să reducă aderența. Uneori, suprafața este în plus degresată.

Este posibil să aplicați un grund în orice mod convenabil:

 • cu role;
 • perie;
 • pistol de pulverizare;
 • aer pulverizat;
 • se toarna pe suprafata si se slefuieste cu o rola de cauciuc speciala.

Grundul bituminos concentrat pentru acoperiș este diluat cu spirt alb sau benzină. În același timp, pentru a procesa o astfel de soluție pot fi fier, beton și asfalt.

Se va avea grijă când se manipulează materialul, deoarece este inflamabil. Nu lucrați cu foc deschis până când grundul este complet uscat.

Încercați să evitați obținerea de materiale pe membranele mucoase și pe pielea deschisă. Dacă grundul intră în ochi când lucrați, ar trebui să clătiți cu o cantitate mare de apă, contactați un specialist pentru consultații, altfel puteți pierde din vedere.

Tratamentul bazei

Promena impregnarea bitumului în timpul lucrărilor de hidroizolare pe baza construcției, puteți avea încredere în calitatea și durabilitatea stratului de acoperire. Este important să se calculeze corect consumul de grund de bitum, astfel încât materialul să fie suficient pentru a prelucra fundația din două părți, în acest caz baza va fi rezistentă la umezeală.

Înainte de aplicarea izolatoarelor de sudură, impregnarea trebuie să se usuce bine, pentru o mai mare fiabilitate, puteți aplica un strat de bitum în două straturi. În acest caz, chiar și un bloc de spumă poroasă va deveni impermeabil.

Se recomandă aplicarea impregnării penetrării profunde pe bază de bitum în zonele umede:

Bitum mastic pentru izolarea suprafețelor

Atunci când se utilizează un grund ca grund, se recomandă impermeabilizarea planului cu mastic, care poate fi aplicat la rece și la cald.

Materialul este vândut în magazinele de fierărie, iar costul acestuia depinde de componentele și aditivii incluși în compoziția sa. Cel mai ieftin este masticul, care trebuie încălzit înainte de aplicare - un material fierbinte.

Această metodă de aranjare a impermeabilizării a fost foarte populară până de curând, până când a apărut masticul, pe bază de bitum și solvent, gata de utilizare. Acești compuși nu necesită încălzire înainte de utilizare, aplicați cu o perie sau o rolă.

De îndată ce soluția ajunge la suprafața care trebuie izolată, solventul începe să se evaporă rapid, bitumul se întărește, formând un film puternic impermeabil. Dacă materialul achiziționat este prea vâscos sau dacă ați cumpărat un concentrat, compoziția poate fi diluată cu alcool sau solvent, recomandată de producătorul de mastic.

Faceți-vă masticul

Chiar și cu un buget mic pentru construirea de impermeabilizare nu ar trebui să fie neglijate - depinde de durabilitatea structurii. Nu există bani pentru masticul făcut, nu înfricoșător, poate fi făcut acasă cu propriile mâini. Cum se face:

 • Se prepară ingredientele: plastifiant, bitum, umplutură. Materialul este achiziționat în cantitatea potrivită, în funcție de cantitatea de material de impermeabilizare de care aveți nevoie. Luați în considerare exemplul de gătit 10 kilograme de mastic, pentru aceasta aveți nevoie de:
  • 8,5 kg de bitum;
  • 1 kg de umplutură;
  • 0,5 kg - plastifiant.

Umplutura pentru mastic poate fi miez din cauciuc, rumeguș sau vată minerală. Pentru ca materialul să fie ductil, adăugați uleiul de motor sau kerosenul folosit.

 • Masticul se prepară într-un recipient mare cu pereți groși. Înainte de al pune în foc, trebuie să puneți bitum, bine zdrobit, și umplutura, fracțiunea din care ar trebui să fie mică.

Containerul nu trebuie umplut până la margine, deoarece bitumul crește în volum în timpul topirii.

 • Temperatura de preparare a masticului nu trebuie să depășească 190 de grade, deoarece bitumul poate începe să se desprindă, ceea ce va duce la deteriorarea materialului. Spuma de pe suprafața bitumului trebuie să fie îndepărtată în mod constant și în porțiuni să introducă un plastifiant.
 • Masticul este gata după ce toate ingredientele sunt injectate în bitum.

Compoziția, preparată de dvs. înșivă, nu este stocată pentru o perioadă lungă de timp - doar o zi. Imediat ce masticul se răcește până la 120 de grade, acesta poate fi aplicat pe suprafață.

Cum să pregătiți singur un primer

Un astfel de material ca un bitum pe bază de grund poate fi făcut cu mâinile tale. Pentru a pregăti compoziția trebuie să luați trei părți de benzină și o parte din bitum.

concluzie

Bitumul de grunduri a apărut pe piața materialelor de construcții nu cu mult timp în urmă și imediat a devenit popular și popular nu numai printre constructorii profesioniști, ci și printre dezvoltatorii privați. Cost ieftin, usurinta de utilizare, o mare selectie de specii, potrivite pentru orice suprafata - acestea sunt principalele caracteristici pozitive.

Consumul de grund ar trebui calculat pe baza indicatorilor de pe ambalaj și recomandărilor producătorului. Consumul standard pentru aproape toate impregnările pe bază de bitum variază de la 150 la 300 grame pe 1 m 2.

Lucrările de impermeabilizare cu grund trebuie efectuate în îmbrăcăminte de protecție, mănuși, ochelari de protecție și un aparat respirator.

Grund bituminos - cea mai bună alegere pentru impermeabilizare!

Grundul bituminos este o substanță bicomponentă, care constă din mastic bituminos și solvent. De fapt, primerul este un grund utilizat pentru a crea o legătură puternică între mastic și subsol.

Deoarece grundul este mai fluid decât stratul de impermeabilizare direct, acesta penetrează mai bine în stratul de beton și formează un film foarte adeziv pe suprafața de lucru. În construcții, grundurile se utilizează cu succes pentru a pregăti suprafețele înainte de aplicarea bitumului, a materialelor polimerice și a oricăror altor materiale de impermeabilizare și laminare.

De ce grundul fundației

Primer - sau în definiția mai bine cunoscută a grundului - pre-aplicată pe suprafață pentru a le pregăti pentru acoperirea cu impermeabilizare a dispozitivului. Hidroscopicitatea plăcii de bază se datorează porozității materialului din care se formează fundația. Deoarece cele mai multe dintre fundații sunt structuri din prefabricate sau din beton solid, masticurile de bitum au devenit pe scară largă ca impermeabilizare.

Acestea sunt practice de utilizat și prezintă performanțe excelente, dar principalul lucru pentru a aplica un maestru de impermeabilizare va fi capabil la orice calificare.

Înainte de aplicarea suprafeței de lucru de impermeabilizare se curăță bine din praf și se usucă. Dacă este necesar, datorită porozității ridicate a materialului, soluția de grund se aplică în două sau trei straturi. Pentru confort, ar trebui să primești numai partea din structura care va fi acoperită. Toate lucrările ulterioare sunt recomandate după uscarea completă a grundului.

Se recomandă grunduirea suprafeței cu diverse compoziții pentru a îmbunătăți aderența materialului de bază și a suprafeței de lucru. Irationalitatea subsolului de bază înainte de aplicarea hidroizolării bituminoase sau polimerice - o concepție greșită. Învelișul suprafețelor primate accelerează procesul de impermeabilizare și salvează masticul de acoperire prin pre-impregnarea pietrei de beton cu o soluție de acoperire cu concentrație scăzută, cu grad ridicat de absorbție. Este necesar să alegeți un grund conform tipului de material principal de impermeabilizare.

Soiuri de primăvară

Grundul este o parte integrantă a stratului de impermeabilizare, deci înainte de a cumpăra un lot de grund, trebuie să vă asigurați că acțiunea comună a celor două materiale nu conduce la un conflict fizico-chimic. Implementarea ideală a legăturii grund-mastic este utilizarea materialelor cu compoziție și caracteristici similare.

De obicei, aceeași acoperire, diluată în mare măsură cu un solvent, este utilizată ca un primer pentru masticul de bitum. În calitate de solvenți se utilizează emulsiile, distrugătorii acetatului sau benzina. Recipientele gata preparate sunt create la scară industrială și sunt o mastic cu bitum slab concentrată, cu un emulgator.

În plus față de baza de bitum, există diferite grunduri acrilic și polimerice care pot fi de asemenea utilizate pentru a întări suprafața fundației înainte de acoperire. Există mai multe tipuri de grund, în funcție de materialul de acoperire utilizat și de solvent:

 • gata amestec:
 1. pe bază de mastic: bituminos, acrilic, polimer;
 2. după tipul de solvent: acetat, benzină, emulsie;
 • amestecuri preparate.
Cel mai popular tip de mastic este bituminos.

Fluctuațiile prețurilor de pe piața materiilor prime datorită calității amestecului, precum și costul componentelor de pornire. Pregătirea independentă a unui grund înseamnă adesea economisirea calității și nu costul produsului final. Mențineți în mod corespunzător proporția, alegeți componente non-conflictuale și amestecați o soluție omogenă numai de un constructor experimentat. Fondurile salvate în același timp sunt nesemnificative și nu merită forțele pierdute.

Pentru persoana obișnuită este preferabil să cumpărați amestec gata în conformitate cu recomandarea administratorului unei societăți de construcții în care va fi achiziționat materialul de impermeabilizare.

Unelte și materiale folosite

Indiferent de alegerea unui anumit tip de grund, pentru pregătirea preliminară și aplicarea ulterioară a impermeabilizării pe suprafața de lucru este posibil să aveți nevoie de următoarele dispozitive și materiale:

 • spatula sau spatula;
 • ciocan pickaxe;
 • material pentru etanșarea cusăturilor - mortar de ciment-nisip, spumă poliuretanică sau chit;
 • unelte pentru pre-curățarea suprafeței pregătite: perii, țesături dense grosiere;
 • rezervor pentru calibrarea soluției de grund;
 • perie mare sau rolă grosieră;
 • grund.
Uniform pentru a lucra cu mastic

În plus, ar trebui să se utilizeze echipamente de protecție (salopete, îmbrăcăminte de cap, pantofi închise), deoarece grundul este un amestec de bitum care este îndepărtat prost de îmbrăcăminte și piele.

Înainte de aplicarea directă a primerului ar trebui să fie lucrarea ciclului inițial, fără de care procesul de amorsare va pierde orice semnificație.

Pregătirea suprafeței

Este necesar să aplicați un grund doar pe suprafața care se usucă și se curăță de praf. În plus, înainte de amorsare trebuie realizate cusături de etanșare, înlăturarea neregulilor și proeminențelor, pentru o mai bună aderență și o distribuție uniformă a stratului de impermeabilizare. Amestecurile de dilatare trebuie umplute cu spumă, deoarece este exclusă etanșarea rigidă a unor asemenea ansambluri. Proiecțiile și stratificarea locală a betonului cu mai mult de un centimetru trebuie îndepărtate cu ajutorul unui ciocan sau a unui pickaxe. Neuniformitatea betonului, formată datorită flambajului cofrajului sau îmbinării de calitate slabă a elementelor prefabricate, trebuie umplută cu mortar de nivelare. Urmăriți un videoclip despre modul de pregătire a fundației.

Aceste acțiuni sunt deosebit de relevante atunci când se instalează impermeabilizarea prin folosirea materialelor de tip roll și build-up pentru a asigura integritatea viitoare a stratului de impermeabilizare și pentru a preveni rupturile la punctele de înaltă tensiune ale foii.

După întărirea cusăturilor sigilate, puteți proceda la îndepărtarea prafului și la aplicarea unui grund. Acțiunile ulterioare se desfășoară numai cu condiția ca toate lucrările pregătitoare să se facă în mod corespunzător și suprafața să fie pregătită în două sau trei straturi, în funcție de gradul de porozitate al suprafeței de lucru.

Tehnologia aplicației primare

Grundul este un primer comun cu o compoziție specială, astfel încât tehnologia aplicării acestuia este nesofisticată și necomplicată. Indiferent de tipul de material ales pentru acoperirea fundației cu un grund de bitum, trebuie luate următoarele măsuri:

 • amestecați amestecul preparat sau preparați o cantitate mică de grund într-un recipient ușor de transportabil;
 • aplicați primul strat de grund pe suprafața curățată de praf și umiditate;
 • așteptați ca primul strat să se usuce și continuați cu aplicarea unui strat de impermeabilizare în următoarea secțiune a fundației;
 • după uscarea parțială a primului strat de grund, se aplică un al doilea strat, distribuind uniform soluția;
 • așteptați până când grundul este complet uscat în conformitate cu perioada specificată de producător pe ambalaj.

Grundul pentru fundație trebuie aplicat în conformitate cu cerințele de siguranță. Este necesar să se evite obținerea soluției pe părțile deschise ale corpului - în caz contrar este necesar să se îndepărteze primerul cât mai curând posibil cu ajutorul unui solvent sau a unui săpun obișnuit înainte de polimerizarea substanței. Urmăriți videoclipul despre pregătirea grundului pentru lucru.

De asemenea, se recomandă utilizarea măștilor de protecție deoarece grundurile de bitum sunt mai degrabă toxice și datorită prezenței solventului și a diferiților uscătoare în compoziție, primerul polimerizează rapid cu eliberarea masivă de substanțe nocive în atmosferă. Nu este recomandat în special utilizarea grundului în spații închise fără echipament special de protecție individuală. La sfârșitul lucrului, sculele trebuie curățate cu un solvent.

Calculul cantității de primer

Suprafața suprafețelor tratate este ușor de calculat pentru cantitatea necesară de grund. Pentru amestecurile pregătite, consumul de material pe unitate de suprafață este indicat pe ambalaj, ținând cont de concentrația inițială. Nu se recomandă diluarea suplimentară a amestecurilor din fabrică, deoarece calitatea grundului se poate deteriora și este posibil un conflict între componentele care urmează a fi amestecate. Consumul mediu de amorsă de bitum este de 0,5 litri la 1 m2.

Dacă pregătiți grundul direct pe șantier, ar trebui să cumpărați un material de acoperire cu așteptarea utilizării unei părți a acoperirii pentru fabricarea grundului. Prelucrarea acestui amestec nu este recomandată pentru începători.

În plus față de debitul specificat, pentru a calcula cantitatea de amestec finit trebuie să se ia în considerare numărul straturilor aplicate. În cazul aplicării mai multor straturi de grund, volumul compoziției trebuie să crească în numărul de ori al numărului de straturi aplicate. Pentru amestecurile preparate manual, este dificil să se calculeze cantitatea necesară de grund, deoarece consumul va depinde de consistența primerului.

Grund pentru beton

Primer: ce este și cum este folosit în construcții

Complexul de lucrări de impermeabilizare include pregătirea suprafeței. Bazele sunt curățate de resturi, nivel de locuri de chips-uri, fisuri. Toate acestea conduc la formarea de mici particule de praf care nu pot fi îndepărtate complet de pe suprafețe. Praful interferează cu o bună aderență a materialelor de impermeabilizare și, prin urmare, stratul finit servește mai puțin, are nevoie de reparații sau înlocuire completă înainte. Pentru a preveni formarea de praf și a îmbunătăți aderența impermeabilizării cu o bază, utilizați o compoziție specială - un grund.

Primer - ce este și cum este aplicat ↑

Grundurile nu sunt doar de construcție, sunt folosite în diverse domenii - pentru mașini, pentru a scăpa de ciuperci etc. Scopul primerului poate fi oricare și acțiunea este întotdeauna aproximativ aceeași: materialul impregnează baza, leagă și lipeste particule mici pe suprafața sa. Această proprietate a grundurilor este utilizată pentru protecția anticorozivă, antipraf, lipirea materialelor izolatoare pe beton, beton armat, metal sau lemn.

Aplicarea grundului pentru impermeabilizare

Grundurile sunt realizate pe baza diferitelor substanțe - bitum, poliuretan, epoxid. Compozițiile de bitum sunt utilizate pe scară largă în construcții. Ele pătrund adânc în structura materialelor de construcție, usucă suprafețe abrazive rapid și compacte. După uscare, grundurile își pierd proprietățile lipicioase, creează o rezistență durabilă, rezistentă la influențele exterioare. Datorită acestui fapt, acestea pot fi utilizate pentru consolidarea drumurilor, lipirea impermeabilizării rulourilor, protejarea suprafețelor poroase și a conductelor.

Pentru confortul clienților, producătorii produc grunduri în două forme - gata de utilizare (standard) și concentrate. Recipientele pregătite nu necesită manipulări suplimentare, cu excepția unei amestecări aprofundate. Concentratele sunt mult mai ușor de depozitat și de transportat. Ele sunt adesea achiziționate de dezvoltatori care necesită un număr mare de materiale de construcție. Astfel de primeri sunt diluați cu solvenți în proporție de 1: 1,5 sau 1: 2, în funcție de scop și de materialul de bază.

Protecția împotriva coroziunii a țevilor cu grund

Formulări de amorse antifungice ↑

Ciuperca - biciul unor spații cu umiditate ridicată. Aceasta nu este doar o problemă estetică, deoarece agenții patogeni pot provoca multe boli grave ale omului - bronșită, conjunctivită, alergii. Influențând structura materialelor de construcție, aceasta afectează proprietățile lor operaționale.

Dacă nu scapi de ciupercă, se va răspândi și va deveni în cele din urmă o amenințare pentru clădire și pentru oamenii care se află în ea. Un agent eficient este un primer antifungic. Acesta este un compus cu un antiseptic, care este tratat cu suprafața la primele semne ale apariției unei ciuperci.

Pentru soluția de a înmuia materialele bine, trebuie să îndepărtați complet finisajul, să lubrifiați cu atenție locurile în care există o ciupercă, iar pentru noul strat de acoperire să folosiți materiale cu care se confruntă și adezivi cu aditivi antifungici. Dacă instrucțiunea către compoziție are o recomandare de a repeta tratamentul, aceasta trebuie efectuată în timp util. Pentru îngrijirea suprafețelor, se recomandă utilizarea dezinfectantului chimic de uz casnic.

În ceea ce privește brandurile fiabile de grăsimi antifungice, puteți alege compania "Phongifluid" ALPA sau una dintre fondurile companiei TIKKURILA ("Senezh Effo", "Homeenpoisto"). Atunci când cumpărați un produs, trebuie să citiți cu atenție recomandările producătorului, deoarece compoziția primerilor poate varia în funcție de tipul de suprafețe pentru care sunt destinate.

Grundul anti-fungice Ceresit

Proprietățile și avantajele compozițiilor bituminoase ↑

Grundul este o emulsie pe bază de bitum și solvenți organici. Proprietățile materialelor fiecărui brand specific depind de domeniul de aplicare, de destinație. Amorsele bituminoase sunt utilizate atât pentru lucrări exterioare, cât și pentru interior.

Principalele avantaje ale acestora sunt:

 • Înaltă hidrofobie. Materialele de construcție impregnate cu grunduri nu absorb și nu permit umiditatea, ceea ce le afectează în mod semnificativ durabilitatea și durata de viață.
 • Uscarea rapidă Primerul se usucă rapid - de la 1 la 5 ore. Dacă se efectuează lucrări de impermeabilizare la rece, uscarea completă poate dura mai mult. Prin urmare, experții nu recomandă aplicarea primerilor bituminoși la temperaturi sub 15-20 de grade.
 • Rezistența la temperaturi extreme. Acoperirea elastică subțire, obținută după uscarea grundului, este elastică, nu se rupe atunci când temperatura mediului ambiant se schimbă. Materialul își păstrează proprietățile la temperaturi cuprinse între -50 și 120 grade.
 • Versatilitatea aplicației. Amorsele de construcții sunt utilizate pentru o varietate de scopuri. Acestea pot fi aplicate pe șape de nisip, beton, pâslă, metal sau lemn.
 • Economie. Pentru acoperirea suprafeței este necesară o cantitate relativ mică de grund. Având în vedere calitatea pregătirii bazei și prețul rezonabil al materialului, este foarte profitabil. În plus, primerii sunt ușor de pregătit de unul singur, ceea ce economisește și mai mult.

Tehnica de tratare manuală a suprafeței cu grund

6 reguli de bază pentru lucrul cu primerii ↑

 1. Primerii pe bază de bitum nu sunt utilizați la temperaturi scăzute. Temperatura minimă declarată de producător este de -20 de grade, dar în practică este mai bine să nu înceapă munca dacă este sub -15.
 2. Suprafața bazei trebuie să fie perfect curată și uscată. Dacă nu se poate usca, atunci ar trebui să cumpărați un compus special care să poată fi utilizat pe suprafețe umede.
 3. Pentru lipirea normală cu o bază, temperatura grundului trebuie să fie de cel puțin 10 grade. Puteți încălzi puțin, dar nu supraîncălziți (maximum - 40 de grade). Compoziția nu trebuie utilizată în apropierea surselor deschise de flacără.
 4. Materialele bituminoase se evaporează până se usucă complet, astfel încât acestea pot fi dăunătoare pentru sănătate. Cel mai adesea ele sunt folosite pentru munca exterioară, iar constructorii înșiși sunt în aer proaspăt și nu sunt pe cale de dispariție. Dacă trebuie să lucrați în interior, trebuie să oferiți o ventilație de înaltă calitate.
 5. Când lucrați cu compoziții bituminoase, ar trebui să utilizați salopete, echipament de protecție adecvat pentru a proteja pielea, organele respiratorii, membranele mucoase.
 6. Depozitați materialul într-un loc uscat la întuneric la o temperatură de -20- + 30 grade. Termenul de valabilitate maxim este de 1 an.

Gata de utilizare "TechnoNicol"

Cum se face un grund bitumen ↑

Tehnologia de preparare a compozițiilor de bitum nu este complicată, orice dezvoltator îl poate stăpâni. Grundul este preparat imediat înainte de utilizare, astfel încât să nu se înțepenească și să se afle bine pe suprafața tratată. Nu este de dorit să se pregătească compoziția în rezervă și mai ales să se înghețe, deoarece Acest lucru poate afecta proprietățile sale.

Prima metodă este rece ↑

Există două modalități principale de a pregăti un grund - rece și fierbinte. Primul este utilizat dacă dezvoltatorul nu are unde să se grăbească și are cel puțin 1-2 săptămâni. Benzina cu un conținut scăzut de octan poate fi utilizată ca solvent, sunt adecvate gradele AI-80 sau AI-72. Se toarna intr-un rezervor mare si se aseaza bucati de bitum. Restul este o chestiune de timp.

Bitumul se dizolvă în benzină în aproximativ 7-12 zile. Depinde în mare măsură de temperatura ambiantă. Pentru a accelera procesul, este de dorit amestecarea bitumului. Este foarte important să se închidă ermetic recipientul în care este localizat amestecul astfel încât vaporii de benzină să nu se evapore. Un semn de amorsare de pregătire - dizolvarea completă a bitumului, transformarea compoziției într-o masă omogenă.

Aplicarea primerului pe podea din beton

Al doilea mod este ↑ ↑

Cel mai adesea a recurs la metoda caldă de pregătire a primerului. Pentru aceasta, bucăți de bitum sunt puse într-un recipient și "fiert", adică încălzit la fierbere. Ca sursă de incendiu, puteți folosi un foc regulat. Când bitumul se fierbe, se toarnă încet și ușor în rezervor cu benzină.

Proporțiile recomandate de bitum și benzină:

Atunci când se pregătește un material de grund, este imperativ să se toarnă bitumul de fierbere în benzină, deși mulți fac contrariul. Amestecul trebuie amestecat bine până când este neted. Compoziția nu ar trebui să fie bucăți solide.

Clasa master pe grundul fierbinte de gătit ↑

Varietatea tipurilor de grund este imensă. Fiecare dintre compozițiile de amorsare are propriul scop și este capabilă să îmbunătățească caracteristicile materialelor de construcție, pentru a-și extinde durata de viață. Atunci când alegeți un grund, este important să determinați corect proprietățile dorite, să găsiți un produs de la un producător bun și să urmați recomandările indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile pentru grund.

Grund bituminos - cea mai bună alegere pentru impermeabilizare!

Grundul bituminos este o substanță bicomponentă, care constă din mastic bituminos și solvent. De fapt, primerul este un grund utilizat pentru a crea o legătură puternică între mastic și subsol.

Deoarece grundul este mai fluid decât stratul de impermeabilizare direct, acesta penetrează mai bine în stratul de beton și formează un film foarte adeziv pe suprafața de lucru. În construcții, grundurile se utilizează cu succes pentru a pregăti suprafețele înainte de aplicarea bitumului, a materialelor polimerice și a oricăror altor materiale de impermeabilizare și laminare.

De ce grundul fundației

Primer - sau în definiția mai bine cunoscută a grundului - pre-aplicată pe suprafață pentru a le pregăti pentru acoperirea cu impermeabilizare a dispozitivului. Hidroscopicitatea plăcii de bază se datorează porozității materialului din care se formează fundația. Deoarece cele mai multe dintre fundații sunt structuri din prefabricate sau din beton solid, masticurile de bitum au devenit pe scară largă ca impermeabilizare.

Acestea sunt practice de utilizat și prezintă performanțe excelente, dar principalul lucru pentru a aplica un maestru de impermeabilizare va fi capabil la orice calificare.

Înainte de aplicarea suprafeței de lucru de impermeabilizare se curăță bine din praf și se usucă. Dacă este necesar, datorită porozității ridicate a materialului, soluția de grund se aplică în două sau trei straturi. Pentru confort, ar trebui să primești numai partea din structura care va fi acoperită. Toate lucrările ulterioare sunt recomandate după uscarea completă a grundului.

Se recomandă grunduirea suprafeței cu diverse compoziții pentru a îmbunătăți aderența materialului de bază și a suprafeței de lucru. Irationalitatea subsolului de bază înainte de aplicarea hidroizolării bituminoase sau polimerice - o concepție greșită. Învelișul suprafețelor primate accelerează procesul de impermeabilizare și salvează masticul de acoperire prin pre-impregnarea pietrei de beton cu o soluție de acoperire cu concentrație scăzută, cu grad ridicat de absorbție. Este necesar să alegeți un grund conform tipului de material principal de impermeabilizare.

Soiuri de primăvară

Grundul este o parte integrantă a stratului de impermeabilizare, deci înainte de a cumpăra un lot de grund, trebuie să vă asigurați că acțiunea comună a celor două materiale nu conduce la un conflict fizico-chimic. Implementarea ideală a legăturii grund-mastic este utilizarea materialelor cu compoziție și caracteristici similare.

De obicei, aceeași acoperire, diluată în mare măsură cu un solvent, este utilizată ca un primer pentru masticul de bitum. În calitate de solvenți se utilizează emulsiile, distrugătorii acetatului sau benzina. Recipientele gata preparate sunt create la scară industrială și sunt o mastic cu bitum slab concentrată, cu un emulgator.

În plus față de baza de bitum, există diferite grunduri acrilic și polimerice care pot fi de asemenea utilizate pentru a întări suprafața fundației înainte de acoperire. Există mai multe tipuri de grund, în funcție de materialul de acoperire utilizat și de solvent:

 1. pe bază de mastic: bituminos, acrilic, polimer;
 2. după tipul de solvent: acetat, benzină, emulsie;
Cel mai popular tip de mastic este bituminos.

Fluctuațiile prețurilor de pe piața materiilor prime datorită calității amestecului, precum și costul componentelor de pornire. Pregătirea independentă a unui grund înseamnă adesea economisirea calității și nu costul produsului final. Mențineți în mod corespunzător proporția, alegeți componente non-conflictuale și amestecați o soluție omogenă numai de un constructor experimentat. Fondurile salvate în același timp sunt nesemnificative și nu merită forțele pierdute.

Pentru persoana obișnuită este preferabil să cumpărați amestec gata în conformitate cu recomandarea administratorului unei societăți de construcții în care va fi achiziționat materialul de impermeabilizare.

Unelte și materiale folosite

Indiferent de alegerea unui anumit tip de grund, pentru pregătirea preliminară și aplicarea ulterioară a impermeabilizării pe suprafața de lucru este posibil să aveți nevoie de următoarele dispozitive și materiale:

 • spatula sau spatula;
 • ciocan pickaxe;
 • material pentru etanșarea cusăturilor - mortar de ciment-nisip, spumă poliuretanică sau chit;
 • unelte pentru pre-curățarea suprafeței pregătite: perii, țesături dense grosiere;
 • rezervor pentru calibrarea soluției de grund;
 • perie mare sau rolă grosieră;
 • grund.
Uniform pentru a lucra cu mastic

În plus, ar trebui să se utilizeze echipamente de protecție (salopete, îmbrăcăminte de cap, pantofi închise), deoarece grundul este un amestec de bitum care este îndepărtat prost de îmbrăcăminte și piele.

Înainte de aplicarea directă a primerului ar trebui să fie lucrarea ciclului inițial, fără de care procesul de amorsare va pierde orice semnificație.

Pregătirea suprafeței

Este necesar să aplicați un grund doar pe suprafața care se usucă și se curăță de praf. În plus, înainte de amorsare trebuie realizate cusături de etanșare, înlăturarea neregulilor și proeminențelor, pentru o mai bună aderență și o distribuție uniformă a stratului de impermeabilizare. Amestecurile de dilatare trebuie umplute cu spumă, deoarece este exclusă etanșarea rigidă a unor asemenea ansambluri. Proiecțiile și stratificarea locală a betonului cu mai mult de un centimetru trebuie îndepărtate cu ajutorul unui ciocan sau a unui pickaxe. Neuniformitatea betonului, formată datorită flambajului cofrajului sau îmbinării de calitate slabă a elementelor prefabricate, trebuie umplută cu mortar de nivelare. Urmăriți un videoclip despre modul de pregătire a fundației.

Aceste acțiuni sunt deosebit de relevante atunci când se instalează impermeabilizarea prin folosirea materialelor de tip roll și build-up pentru a asigura integritatea viitoare a stratului de impermeabilizare și pentru a preveni rupturile la punctele de înaltă tensiune ale foii.

După întărirea cusăturilor sigilate, puteți proceda la îndepărtarea prafului și la aplicarea unui grund. Acțiunile ulterioare se desfășoară numai cu condiția ca toate lucrările pregătitoare să se facă în mod corespunzător și suprafața să fie pregătită în două sau trei straturi, în funcție de gradul de porozitate al suprafeței de lucru.

Tehnologia aplicației primare

Grundul este un primer comun cu o compoziție specială, astfel încât tehnologia aplicării acestuia este nesofisticată și necomplicată. Indiferent de tipul de material ales pentru acoperirea fundației cu un grund de bitum, trebuie luate următoarele măsuri:

 • amestecați amestecul preparat sau preparați o cantitate mică de grund într-un recipient ușor de transportabil;
 • aplicați primul strat de grund pe suprafața curățată de praf și umiditate;
 • așteptați ca primul strat să se usuce și continuați cu aplicarea unui strat de impermeabilizare în următoarea secțiune a fundației;
 • după uscarea parțială a primului strat de grund, se aplică un al doilea strat, distribuind uniform soluția;
 • așteptați până când grundul este complet uscat în conformitate cu perioada specificată de producător pe ambalaj.

Grundul pentru fundație trebuie aplicat în conformitate cu cerințele de siguranță. Este necesar să se evite obținerea soluției pe părțile deschise ale corpului - în caz contrar este necesar să se îndepărteze primerul cât mai curând posibil cu ajutorul unui solvent sau a unui săpun obișnuit înainte de polimerizarea substanței. Urmăriți videoclipul despre pregătirea grundului pentru lucru.

De asemenea, se recomandă utilizarea măștilor de protecție deoarece grundurile de bitum sunt mai degrabă toxice și datorită prezenței solventului și a diferiților uscătoare în compoziție, primerul polimerizează rapid cu eliberarea masivă de substanțe nocive în atmosferă. Nu este recomandat în special utilizarea grundului în spații închise fără echipament special de protecție individuală. La sfârșitul lucrului, sculele trebuie curățate cu un solvent.

Calculul cantității de primer

Suprafața suprafețelor tratate este ușor de calculat pentru cantitatea necesară de grund. Pentru amestecurile pregătite, consumul de material pe unitate de suprafață este indicat pe ambalaj, ținând cont de concentrația inițială. Nu se recomandă diluarea suplimentară a amestecurilor din fabrică, deoarece calitatea grundului se poate deteriora și este posibil un conflict între componentele care urmează a fi amestecate. Consumul mediu de amorsă de bitum este de 0,5 litri la 1 m2.

Dacă pregătiți grundul direct pe șantier, ar trebui să cumpărați un material de acoperire cu așteptarea utilizării unei părți a acoperirii pentru fabricarea grundului. Prelucrarea acestui amestec nu este recomandată pentru începători.

În plus față de debitul specificat, pentru a calcula cantitatea de amestec finit trebuie să se ia în considerare numărul straturilor aplicate. În cazul aplicării mai multor straturi de grund, volumul compoziției trebuie să crească în numărul de ori al numărului de straturi aplicate. Pentru amestecurile preparate manual, este dificil să se calculeze cantitatea necesară de grund, deoarece consumul va depinde de consistența primerului.

Primer bituminos, ce fel de material?

Amorsa de bitum este un sol format din bitum de ulei de înaltă calitate, diluat într-un diluant de origine organică. Solul poate fi cumpărat într-o formă concentrată și apoi diluat independent la grosimea dorită și puteți cumpăra compoziția gata de utilizare.

Grundul se utilizează pentru pregătirea suprafețelor din lemn, beton și metal, în construcția de impermeabilizare. Montarea izolatoarelor suprapuse în acest caz crește semnificativ. Impregnarea este utilizată atunci când se execută lucrări de acoperire și hidroizolare, atunci când se instalează plăci moi. Când se utilizează mastic de impermeabilizare, grundul crește aderența, ceea ce contribuie la o mai bună aderență a materialului la suprafață.

Informații despre materiale

Un grund bituminos este un lichid negru, în care nu ar trebui să existe incluziuni străine. În compoziție nu există impurități care sunt dăunătoare sănătății umane, deoarece bitumul de petrol este dizolvat în compoziția organică.

 • În cazul în care magazinul vinde grundul gata, înainte de a fi folosit, acesta trebuie amestecat cu un mixer de construcție.
 • Când cumpărați concentratul, acesta va trebui să fie pregătit pentru funcționare, pentru aceasta va trebui să cumpărați un solvent special, clasa căruia va fi indicat pe ambalaj. Trebuie notat că grundul concentrat este mult mai profitabil decât cel finit - este mai economic. Trebuie diluat, respectând cu strictețe proporțiile specificate de producător.
 • Grundul are un miros specific, deci trebuie folosit într-o încăpere bine aerisită sau în aer liber.
 • Solul mărește aderența și poate fi utilizat pentru toate tipurile de suprafețe: metal, lemn, beton armat, beton, azbest-ciment și diferite tipuri de materiale poroase. Înainte de a aranja impermeabilizarea structurii subterane sau a acoperișului, suprafața comunicațiilor sau bazele clădirilor, este necesar să se utilizeze grunduri bituminoase.
 • Grundul are un efect anticoroziv, astfel încât utilizarea grundului pe suprafețele metalice protejează tevile de putregai și mărește durata lor de viață.
 • Este posibil să se utilizeze un grund în orice moment al anului, chiar și în vreme caldă, deoarece procesul de înmuiere începe la 80 de grade.

Dacă suprafața materialului este foarte poroasă și praf, atunci pentru prelucrarea ulterioară cu materiale izolante, experții recomandă utilizarea unui grund de bitum pentru obținerea unui rezultat mai bun.

Tipuri de grunduri

Există mai multe tipuri de acest produs, cel mai ieftin este cel mai simplu primer. Materialul polimeric de bitum este mult mai scump, există substanțe speciale în compoziție care contribuie la uscarea rapidă, în timp ce izolarea planului din efectele naturii este mult mai bună. Grund, emulsie bitum - folosit pentru lucrări de interior, diluat cu apă.

Aplicarea și partea pozitivă a solului pe bază de bitum

Grundul de bitum este asemănător în proprietățile sale cu tencuiala și are rolul de a proteja materialele poroase, dar, spre deosebire de amestecul de ipsos, acesta poate fi utilizat pentru suprafețele metalice și pentru lucrările de acoperiș.

Impregnarea bazei cu grunduri bituminoase este concepută ca o acoperire inițială înainte de aplicarea diferitelor materiale de impermeabilizare.

Datorită compoziției sale dense, grundul înfundă toți porii materialului, făcându-l rezistent la umiditate. Hidroizolarea diferitelor modele cu utilizarea grundului de bitum devine mai bună.

Luați în considerare în ce domenii este cel mai preferabil să aplicați un primer bituminos.

Domeniul de aplicare

Primer - grund conceput pentru a umple porii materialului, pentru a netezi mici rugozități și nereguli, pentru a îndepărta materialul. Se utilizează pentru prelucrarea primară și pentru îmbunătățirea aderenței materialului de impermeabilizare la bază.

Materialul poate fi de asemenea utilizat ca o izolație independentă a suprafeței, în cazul în care baza nu este în mod constant sub influența umidității.

Mulți constructori folosesc grunduri emulsie pentru a acoperi avioane în baie și în bucătărie, unde umiditatea aerului crește.

Acum, pe piață sunt multe tipuri de acest material, care este folosit:

 • pentru acoperișuri;
 • podele;
 • subsoluri;
 • fundații;
 • canale de canalizare și sisteme de apă.

Caracteristicile de performanță ale fiecărui tip de grund bituminoși sunt diferite una de cealaltă și trebuie să aplicați numai materialul potrivit pentru un anumit tip de suprafață.

Caracteristicile impregnării bitumului:

 • se usuca in trei ore;
 • intervalul de temperaturi la care poate fi aplicat primerul este suficient de largă -40 + 80 grade;
 • ușor de aplicat, material elastic;
 • respirabil;
 • ușor de utilizat și la prețuri accesibile.

Amestecurile de grăsimi bituminoase

Producătorii acestui tip de grund pentru impermeabilizare produc o gamă largă de materiale cu proprietăți diferite, de exemplu - diferite mărci de produse:

 • Grund conceput pentru impregnarea adâncă a suprafețelor din beton, blocuri de fundație, pardoseli autonivelante, tencuieli de nisip și ciment.
 • Pentru izolarea pardoselilor din lemn sau a pereților.
 • Material pentru prelucrarea țevilor și zonele metalice atunci când este planificată hidroizolarea.
 • Un grund de emulsie care poate fi aplicat pe o suprafață umedă în interior.

Toate impregnările pot fi aplicate cu o perie sau o rolă. Înainte de prelucrare, suprafața trebuie prelucrată temeinic - curățați de stratul vechi, degresați.

Formulări universale

În plus față de compozițiile specializate, producătorii produc materiale universale pe bază de acrilic, care pot fi diluate cu apă.

Grundul universal bituminos este un grund, este utilizat în spații rezidențiale, în timp ce compoziția acestuia include aditivi antiseptici și are proprietăți anti-fungice.

Acest material poate fi aplicat pe orice suprafață:

Grunduri universale pentru fundație, utilizate pentru lucrări în exterior, atunci când se intenționează aplicarea unui tencuială decorativă pe stratul de tencuială de bază. Materialul este permeabil la vapori, protejând în același timp suprafața de condițiile meteorologice nefavorabile.

Soiul bituminos universal are următoarele avantaje:

 • baza mare de prindere și material;
 • trece prin aer;
 • face impermeabilitatea bazei.

Primer consum

Acest indicator depinde de materialul care trebuie prelucrat, de exemplu:

 • dacă baza de tencuit este prelucrată, atunci probabil că vor părăsi 300 de grame la 1 m2;
 • Dacă aplicați impregnarea pe suprafața cu ulei, consumul de material va fi exact la jumătate din dimensiune.

Consumul de materiale depinde de producător și de concentrația compoziției. Dacă luăm în considerare o soluție care este vândută în formă gata de utilizare - va rămâne mult mai mult decât o compoziție concentrată diluată cu un solvent.

Utilizați în construcția acoperișului

Bitum de grunduri pentru hidroizolare - o clasă de grunduri, care este printre cele mai bune materiale utilizate în construcția acoperișului. Folosind acest material puteți avea încredere în calitatea muncii efectuate, dacă baza a fost pregătită corect.

Înainte de prelucrare, suprafața trebuie curățată de praf, nu trebuie să existe substanțe care să reducă aderența. Uneori, suprafața este în plus degresată.

Este posibil să aplicați un grund în orice mod convenabil:

 • cu role;
 • perie;
 • pistol de pulverizare;
 • aer pulverizat;
 • se toarna pe suprafata si se slefuieste cu o rola de cauciuc speciala.

Grundul bituminos concentrat pentru acoperiș este diluat cu spirt alb sau benzină. În același timp, pentru a procesa o astfel de soluție pot fi fier, beton și asfalt.

Se va avea grijă când se manipulează materialul, deoarece este inflamabil. Nu lucrați cu foc deschis până când grundul este complet uscat.

Încercați să evitați obținerea de materiale pe membranele mucoase și pe pielea deschisă. Dacă grundul intră în ochi când lucrați, ar trebui să clătiți cu o cantitate mare de apă, contactați un specialist pentru consultații, altfel puteți pierde din vedere.

Tratamentul bazei

Promena impregnarea bitumului în timpul lucrărilor de hidroizolare pe baza construcției, puteți avea încredere în calitatea și durabilitatea stratului de acoperire. Este important să se calculeze corect consumul de grund de bitum, astfel încât materialul să fie suficient pentru a prelucra fundația din două părți, în acest caz baza va fi rezistentă la umezeală.

Înainte de aplicarea izolatoarelor de sudură, impregnarea trebuie să se usuce bine, pentru o mai mare fiabilitate, puteți aplica un strat de bitum în două straturi. În acest caz, chiar și un bloc de spumă poroasă va deveni impermeabil.

Se recomandă aplicarea impregnării penetrării profunde pe bază de bitum în zonele umede:

Bitum mastic pentru izolarea suprafețelor

Atunci când se utilizează un grund ca grund, se recomandă impermeabilizarea planului cu mastic, care poate fi aplicat la rece și la cald.

Materialul este vândut în magazinele de fierărie, iar costul acestuia depinde de componentele și aditivii incluși în compoziția sa. Cel mai ieftin este masticul, care trebuie încălzit înainte de aplicare - un material fierbinte.

Această metodă de aranjare a impermeabilizării a fost foarte populară până de curând, până când a apărut masticul, pe bază de bitum și solvent, gata de utilizare. Acești compuși nu necesită încălzire înainte de utilizare, aplicați cu o perie sau o rolă.

De îndată ce soluția ajunge la suprafața care trebuie izolată, solventul începe să se evaporă rapid, bitumul se întărește, formând un film puternic impermeabil. Dacă materialul achiziționat este prea vâscos sau dacă ați cumpărat un concentrat, compoziția poate fi diluată cu alcool sau solvent, recomandată de producătorul de mastic.

Faceți-vă masticul

Chiar și cu un buget mic pentru construirea de impermeabilizare nu ar trebui să fie neglijate - depinde de durabilitatea structurii. Nu există bani pentru masticul făcut, nu înfricoșător, poate fi făcut acasă cu propriile mâini. Cum se face:

 • Se prepară ingredientele: plastifiant, bitum, umplutură. Materialul este achiziționat în cantitatea potrivită, în funcție de cantitatea de material de impermeabilizare de care aveți nevoie. Luați în considerare exemplul de gătit 10 kilograme de mastic, pentru aceasta aveți nevoie de:
  • 8,5 kg de bitum;
  • 1 kg de umplutură;
  • 0,5 kg - plastifiant.

Umplutura pentru mastic poate fi miez din cauciuc, rumeguș sau vată minerală. Pentru ca materialul să fie ductil, adăugați uleiul de motor sau kerosenul folosit.

 • Masticul se prepară într-un recipient mare cu pereți groși. Înainte de al pune în foc, trebuie să puneți bitum, bine zdrobit, și umplutura, fracțiunea din care ar trebui să fie mică.

Containerul nu trebuie umplut până la margine, deoarece bitumul crește în volum în timpul topirii.

 • Temperatura de preparare a masticului nu trebuie să depășească 190 de grade, deoarece bitumul poate începe să se desprindă, ceea ce va duce la deteriorarea materialului. Spuma de pe suprafața bitumului trebuie să fie îndepărtată în mod constant și în porțiuni să introducă un plastifiant.
 • Masticul este gata după ce toate ingredientele sunt injectate în bitum.

Compoziția, preparată de dvs. înșivă, nu este stocată pentru o perioadă lungă de timp - doar o zi. Imediat ce masticul se răcește până la 120 de grade, acesta poate fi aplicat pe suprafață.

Cum să pregătiți singur un primer

Un astfel de material ca un bitum pe bază de grund poate fi făcut cu mâinile tale. Pentru a pregăti compoziția trebuie să luați trei părți de benzină și o parte din bitum.

concluzie

Bitumul de grunduri a apărut pe piața materialelor de construcții nu cu mult timp în urmă și imediat a devenit popular și popular nu numai printre constructorii profesioniști, ci și printre dezvoltatorii privați. Cost ieftin, usurinta de utilizare, o mare selectie de specii, potrivite pentru orice suprafata - acestea sunt principalele caracteristici pozitive.

Consumul de grund ar trebui calculat pe baza indicatorilor de pe ambalaj și recomandărilor producătorului. Consumul standard pentru aproape toate impregnările pe bază de bitum variază de la 150 la 300 grame la 1 m2.

Lucrările de impermeabilizare cu grund trebuie efectuate în îmbrăcăminte de protecție, mănuși, ochelari de protecție și un aparat respirator.

Grund bituminoase - caracteristici tehnice, consum pe 1m2, aplicație

Un grund bituminos sau un grund bituminos este un material de construcție, un lichid negru omogen, destinat impermeabilizării diferitelor suprafețe. Amestecul se bazează pe bitumuri de înaltă calitate, diluate până la solvenți netoxici, într-o stare care curge.

Un primer de casă familiar familiar locuitorilor de vară sovietici. A fost o muncă dificilă și periculoasă - de a topi bitumul într-un incendiu într-o găleată veche, cu diluție ulterioară cu benzină de motor. Această compoziție cu fluidizare explozivă a fost utilizată pentru a acoperi cusăturile acoperișului moale și bazele scufundate din stâlpi de lemn și metal.

Anvelopele profesioniste moderne nu necesită astfel de manipulări. Acestea sunt vândute fie în formă gata de utilizare, fie sub forma unui concentrat, iar pentru diluarea amestecului se utilizează alcool alb, kerosen și solvent de benzină.

Tipuri de grunduri și aplicațiile acestora

Grundul de bitum se utilizează pentru fundații de impermeabilizare, beton și șape de ciment și nisip, acestea fiind tratate cu conducte, structuri metalice și din lemn pentru a proteja împotriva coroziunii și putregaiului.

Compoziția are o excelentă aderență și o capacitate de penetrare. Atunci când se aplică pe o suprafață de beton, grundul bituminos pătrunde în pori și leagă mici particule slăbite. Acesta aderă la fel de bine la suprafețele de ciment, metal, lemn (și salvează fără speranță salopete). Pur și simplu, ori de câte ori este necesar să se aplice un strat subțire uniform de impermeabilizare și material anticoroziv - este necesar un grund bitumen.

Avantajele compozițiilor din fabrică sunt:

 • Simplitatea și siguranța utilizării;
 • Aderența bună, fluiditatea și uniformitatea aplicării. Suprafețele bine acoperite foarte rar necesită repetare;
 • Uscare rapidă completă;
 • Stabilitate de temperatură după uscare. Bitumul utilizat pentru producerea primerilor are o temperatură de înmuiere de aproximativ 80 de grade;
 • Proprietăți anticorozive și impermeabile;
 • O gamă largă de temperaturi admise pentru muncă.

Producătorii oferă diferite grunduri adaptate în scopuri specifice:

 1. Acoperiș - utilizat pentru pre-tratarea suprafețelor de beton ale unui acoperiș plat. Creează o impermeabilizare suplimentară și mărește în mod semnificativ aderența materialelor roll-up roll cu baza. De asemenea, utilizat ca adeziv pentru tratarea articulațiilor și articulațiilor materialelor de acoperiș.
 2. Drum - utilizat ca liant pentru piatra zdrobita inainte de a pune direct pe carosabil.
 3. Pentru structurile și conductele din oțel - are proprietăți anti-coroziune și aderență ridicată.
 4. Universal - adecvat pentru aplicarea pe suprafață de orice tip, în cazul în care condițiile de operare nu necesită utilizarea unei compoziții foarte specializate.

Primerii TechnoNIKOL

TechnoNIKOL Corporation este unul dintre liderii pieței rusești în producția de amestecuri bituminoase pentru diverse aplicații.

Tenonicol 01

Grundul bituminos TechnoNIKOL 01 este considerat unul dintre cele mai populare materiale universale de impermeabilizare. Aceasta este o versiune clasică a unui amestec de bitum gata de utilizare bazat pe solvenți organici. Este utilizat pe scară largă în lucrările de acoperiș și ca o impermeabilizare independentă pentru suprafețele din beton și ciment.

Primer TechnoNIKOL 02 este un analog concentrat al TechnoNIKOL01. Concentratul este mai convenabil pentru transport și atunci când este utilizat în volume mari. Înainte de utilizare, amestecul este diluat cu alcool alb sau kerosen într-un raport de 1: 1,5 - 1: 2 din volum și amestecat bine. Utilizarea acceptabilă a benzinei-solvent.

TechnoNIKOL 03

Grundurile bituminoase și polimerice TechnoNIKOL 03 au proprietăți adezive și hidrofobe îmbunătățite din cauza aditivilor conținute în acestea. Structura se aplică prelucrării suprafețelor metalice și neuniforme, a conductelor și a schemelor de poduri. Disponibil ca grund bitumen gata de utilizare.

TechnoNIKOL 04

TechnoNIKOL 04 - amorsa bituminoasă emulsie, adică Gata de utilizare emulsie de apă de bitum. Este utilizat pentru lucrări de interior (de exemplu, pentru prelucrarea podelei în baie). Deoarece compoziția nu utilizează solvenți organici, amestecul nu are miros puternic și nu emite vapori nocivi. Timp de uscare a grundului la temperatura camerei - nu mai mult de o oră.

Baza de apă vă permite să aplicați primerul Technikol 04 pe suprafețe umede.

AquaMast

Primer AkvaMast - un primer ecologic bazat pe solvenți organici pentru pre-tratarea suprafețelor. O caracteristică a compoziției AquaMast este posibilitatea utilizării atât în ​​combinație cu materiale laminate, cât și în dispozitivul de impermeabilizare a acoperirii.

Utilizarea solului bituminos poate reduce semnificativ consumul de hidroizolare mastic.