Ce este un grund bituminos și unde este folosit

Tratarea suprafețelor exterioare ale unei clădiri necesită o pregătire specială. Datorită acestui proces preliminar, este posibil să se creeze un mediu confortabil pentru interfața cu alte materiale. În unele cazuri, solul este utilizat ca strat independent de protecție. Un astfel de exemplu este grundul de bitum.

Parametrii compoziției

Pentru începători, vă recomandăm să cunoașteți grundul bituminos, ce este și modul în care acesta este utilizat. La urma urmei, pregătirea de înaltă calitate a planului de bază oferă un efect pozitiv în următoarele domenii:

 • asigură aderența cu valori maxime;
 • crește parametrii de izolare ai materialelor utilizate;
 • reduce costul operațiunilor de finisare;
 • vă permite să economisiți timp și bani.

Conform unor calcule, soluția vă permite să economisiți o estimare totală de 3-4%. Reduce, de asemenea, costul reparațiilor viitoare, extindând durata de viață a clădirii.

Vom înțelege ce este. Acest material este o compoziție de bitum de ulei de înaltă calitate. Toți au un punct de topire relativ ridicat, care atinge 75-80 ° C. Compoziția include solvenți organici speciali. Grundul bituminos se usucă destul de repede, și are, de asemenea, o putere mare de penetrare. Se utilizează pentru a trata multe suprafețe externe, oferindu-le caracteristici hidrofobe.

Bitumen Primer Utilizeaza

După ce ați definit compoziția și conceptul, trebuie să știți în ce domenii poate fi folosit. De cele mai multe ori este obișnuit să se aplice pentru rezolvarea unor astfel de sarcini:

 • Acoperisurile acoperișului au un nivel suficient de aderență, care este necesar pentru realizarea hidroizolației pe bază de bitum.
 • Grundul bituminos pentru acoperiș oferă un pachet de substanțe volatile mici, precum și este turnat în fisurile tehnologice sau operaționale rezultate de diferite mărimi.

1101 grund de poliuretan monocomponent

 • Acest grund este necesar pentru a accelera topirea straturilor de finisare. De asemenea, ajută la umezirea avionului.

Aplicați soluția pentru a imprima caracteristicile de impermeabilizare ale unor astfel de zone:

 • suprapunerile interfloare;
 • pereți de fundație;
 • acoperiș plat;
 • o soclu, baza și alte modele privind solul;
 • punți de acoperire;
 • partea exterioară a conductelor metalice;
 • subsol și semi-subsol.

Grundul Euro este utilizat ca grund bituminos fără restricții speciale la condițiile de temperatură. Este capabil să reziste picăturilor de la -50 ° C la + 120 ° C. Deseori suficient de acoperire cu un strat, care "se confruntă" rapid și se usucă.

VIDEO: Unde altceva se poate folosi un grund de bitum

Clasificarea soluțiilor

Potrivit tipului de aplicație, utilizatorul poate alege dintre două tipuri de primeri. Una este concentrată, așa că înainte de ao folosi, trebuie să aduci consistența de lucru. Al doilea tip este deja gata de funcționare fără operațiuni suplimentare.

Câmpul de operare impune, de asemenea, unele caracteristici pe grund, din cauza cărora pe rafturi există astfel de grupuri de instrumente de construcție:

 • Grupul rutier - este folosit pe scară largă ca o legătură în timpul depunerii de drumuri în stadiul de turnare a molozului.
 • Grupul de acoperiș - necesar pentru turnarea pe acoperișuri pentru a ascunde erorile tehnice ale planului poros. Se aplică înainte de instalarea impermeabilizării. Poate fi utilizat sub forma unui adeziv de lipire pentru soiuri laminate sau foi.
 • Grupul de țevi - este aplicat datorită parametrilor excelenți anticorozivi și adezivi.
 • Grupul universal - mijloacele vor fi potrivite pentru adăpostirea diferitelor zone.

Primer TechnoNIKOL

În condițiile domestice, o soluție a societății cu același nume a câștigat o popularitate meritată. Există produse din această linie:

 • polimer;
 • gata;
 • concentrat;
 • emulsie.

Magazinele de construcții pot oferi clienților un produs fără etichetare în vrac. Cu toate acestea, parametrii unui astfel de produs pot să nu îndeplinească cerințele necesare pentru procesare.

Emulsie TECHNONICOL numărul 04

Producătorul oferă o garanție de calitate de până la 10 ani. Produsul este conform cu toate standardele și specificațiile standard de stat ale țării noastre. În același timp, specialiștii companiei frecventează în mod regulat cursuri de formare avansată în companii străine. La plante există laboratoare chimice.

Pentru o uscare adecvată este necesar să se creeze condițiile potrivite. Astfel, cu temperatura ambiantă de + 15 ° C, uscarea completă a stratului TechnoNIKOL se realizează în 15-18 ore. Este posibil să se așeze un primer al acestui brand chiar și în timpul iernii reci. Este necesar doar să pre-curățați zona de zăpadă și crusta de gheață.

Atunci când grundul de bitum este utilizat în interior, este necesar să se asigure o aerisire de înaltă calitate a aerului, pentru a se putea ventila bine pe întreaga perioadă de lucru. Aplicarea este acceptabilă numai la temperaturi de peste + 10 ° C. Asigurați-vă că vă protejați înainte de prelucrare cu ajutorul îmbrăcămintei de lucru și a ochelarilor. Nu este permis să lovească membrana mucoasă.

Debitul lichidului depinde de planul tratat. Pe o bază de tencuială este necesară o medie de 0,3 kg pe pătrat. Dacă pre-umpleți site-ul, acesta va avea nevoie de jumătate din sol. De asemenea, consistența mărcii utilizate afectează debitul. În unele cazuri, este mai confortabil să lucrați cu compoziția finită, pentru suprafețe mai mari utilizați concentrate.

Rata de consum

Pentru a calcula cantitatea necesară de grund, trebuie să cunoașteți standardele aproximative pentru prelucrarea diferitelor tipuri de suprafețe. În cazul bazelor poroase va trebui să cheltuiți mai mult. Pe bază netedă, se consumă în cantități mai mici, iar pentru suprafețele deteriorate sau vechi poate fi necesar să se aplice mai multe straturi.

Masticul se aplică până când toate porii și fisurile sunt umplut.

Compoziția trebuie aplicată până când dispar toate fisurile și crăpăturile.

Compozitul finit trebuie aplicat într-o zonă uscată. Sub excepție devine materialul bazat pe soluție apoasă, dar chiar și așa, suprafața nu trebuie să fie prea umedă, dar este permisă doar o umiditate mică.

Bitum de bază MEBIS

Se folosește, de asemenea, mastic bitum-polimer brut preparat pe o emulsie apoasă și se modifică suplimentar cu latex. Este în cerere pentru hidroizolarea exterioară și interioară, deoarece nu conține solvenți organici.

După uscare, se formează un strat cu următoarele caracteristici:

 • plasticitate;
 • etanșeitatea la apă;
 • indicatori de barieră de vapori;
 • abilitatea de a lucra în intervalul de temperatură -40 ° C... + 100 ° C.

În funcție de condițiile externe, cum ar fi temperatura aerului, umiditatea și altele, înghețarea are loc în interval de 8-48 de ore. Cu cât condițiile sunt mai umede și cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât mai mult se usucă.

De asemenea, a câștigat popularitatea masticului de cauciuc-bitum pentru utilizare la rece. Se prepară pe bază de bitum petrolier oxidat, particule de cauciuc granulat, umpluturi minerale, cauciuc sintetic și solvent.

Acest produs are un preț relativ accesibil, care este de aproximativ 50 de ruble. pentru 1 kg. Consumul său depinde de suprafața tratată. De obicei merge aproximativ un litru pe metru pătrat.

Mastic de bitum de cauciuc de întărire la rece

Înainte de a realiza impermeabilizarea, asigurați-vă că acoperiți întregul plan, care este utilizat, de obicei, cu o perie sau o rolă. Dacă există o mulțime de colțuri, întoarce și pași, este mai convenabil să folosiți un pistol de textura. Este mai rapid și mai convenabil, dar după ce trebuie să cheltuiți mai mult de 0,5 litri pentru ao curăța de grund.

Primer bitumen application

Produse chimice de înaltă calitate, produse de îngrijire a autovehiculelor și materiale anticorozive profesionale la îndemână pentru autovehicule

 • principal
 • Tipuri și aplicații de grunduri bituminoase

Tipuri și aplicații de grunduri bituminoase

Bitum Primer

Bitumul de bitum este un lichid omogen neagră, care este o soluție de bitum petrolier (temperatura de înmuiere nu este mai mică de 80 de grade Celsius) în solvenți organici. Nu există incluziuni sau heterogenități străine în primer. Nu conține solvenți toxici, cum ar fi toluenul.

Grundul bituminos facilitează considerabil realizarea lucrărilor de impermeabilizare și acoperiș. Vă permite reducerea timpului de lucru și îmbunătățirea calității impermeabilizării.

Specii. Grunduirea bituminoasă este de două tipuri: gata de utilizare și concentrată. Înainte de a utiliza primerul concentrat (concentrat) trebuie diluat cu unul dintre solvenții organici (kerosen, benzină albă, benzină) 1: 1,5 sau 1: 2. Acest lucru vă permite să salvați utilizarea în timpul transportului și depozitării. Cu grundul pregătit, nu trebuie efectuate proceduri preliminare, cu excepția amestecării minuțioase. Este complet gata de utilizare. Acest amorsa este foarte usor de folosit. Absența necesității de a pregăti primerul din concentrat crește semnificativ viteza de lucru.

Aplicație. Grundul de bitum se utilizează pentru pregătirea suprafețelor (beton, beton armat, metal, azbest, lemn, materiale poroase) pentru lucrări de hidroizolare și acoperișuri. În același timp, poate fi utilizat ca un produs de impermeabilitate independent și în combinație cu alte materiale de acoperire construite și autoadezive.

În special, grundul bituminos este utilizat pentru pregătirea lucrărilor de impermeabilizare:

· Bazele acoperișurilor plate,

· Structuri și structuri subterane,

· Suprafețele conductelor metalice.

Produsul este utilizat pe scară largă pentru a proteja metalele împotriva coroziunii.

Este posibilă aplicarea unui grund pe beton, ciment și nisip și pe alte suprafețe aspre. Suprafața praf, poroasă, neuniformă este tratată cu un grund de bitum, folosind perii sau perii de nylon. Această metodă de aplicare asigură o bună impregnare de bază cu grund, precum și o aderență ridicată cu materiale de impermeabilizare. Grunduirea suprafețelor cu grund de bitum va prelungi semnificativ durata de viață a materialelor de impermeabilizare.

Pentru lipirea materialelor laminate cu un grund, suprafața betonului, a plăcilor din beton armat, precum și cusăturile dintre elementele individuale sunt primate complet. Fiecare strat de material rulant ulterior poate fi lipit numai după trei până la patru ore de la lipirea ulterioară. Materialele laminate sunt lipite suprapunate (nu mai puțin de 100 mm), evitând în același timp lipirea încrucișată. Panza lipită se rostogoleste bine cu o rolă cilindrică specială.

Caracteristicile calitative. Grundul bituminos posedă o serie de calități excelente de funcționare:

· Interfereaza cu procesele de coroziune,

· Utilizat ca mastic adeziv pentru lipirea materialelor rulou,

· Poate fi folosit în timpul iernii,

· Are proprietăți de conducere a apei.

Grundul bituminos asigură o aderență ridicată a bazei cu un material de impermeabilizare. La o temperatură medie de 20 grade Celsius, suprafața tratată cu grund bituminos se usucă în 12 ore.

Dacă este necesar, produsul poate fi folosit în timpul iernii, cu condiția ca suprafața de lucru să fie complet curățată de zăpadă, gheață, murdărie și elemente fragile ale stratului anterior. Înainte de a lucra, trebuie să fie uscat și materialele rulou în sine trebuie încălzite într-o încăpere caldă cu o temperatură a aerului de cel puțin 15 grade Celsius în timpul zilei. Lucrările de instalare a acoperișului ruloului cu ajutorul unui grund bituminos pot fi efectuate numai dacă temperatura exterioară nu este mai mică de -20 grade.

Condiții de lucru și caracteristici de stocare. Atunci când lucrați cu grunduri bituminoase, este necesar să asigurați o bună aerisire a camerei sau să lucrați cu aer proaspăt. Materialul este potrivit pentru lucru, dacă temperatura acestuia este mai mare de 10 grade Celsius. Dacă este necesar, suprafața de lucru și grundul însuși pot fi ușor încălzite. În acest caz, grundul nu poate fi încălzit la mai mult de 40 de grade, precum și pentru a efectua pregătirea suprafeței în apropierea unei flăcări deschise. Când lucrați cu un grund, trebuie să folosiți îmbrăcăminte de protecție și ochelari de protecție pentru a preveni căderea materialelor pe piele și ochi.

Perioada de valabilitate este de 12 luni la temperatura aerului de la -20 la +30 grade Celsius. Depozitați grundul într-un loc uscat, protejat de lumina directă a soarelui.

Compania HimTorgProekt vă oferă grunduri de bitum de înaltă calitate (concentrate și gata de utilizare).

Tipuri și domeniu de aplicare a grundului bitum în construcții

Amorsa de bitum este un sol format din bitum de ulei de înaltă calitate, diluat într-un diluant de origine organică. Solul poate fi cumpărat într-o formă concentrată și apoi diluat independent la grosimea dorită și puteți cumpăra compoziția gata de utilizare.

Grundul se utilizează pentru pregătirea suprafețelor din lemn, beton și metal, în construcția de impermeabilizare. Montarea izolatoarelor suprapuse în acest caz crește semnificativ. Impregnarea este utilizată atunci când se execută lucrări de acoperire și hidroizolare, atunci când se instalează plăci moi. Când se utilizează mastic de impermeabilizare, grundul crește aderența, ceea ce contribuie la o mai bună aderență a materialului la suprafață.

Informații despre materiale

Un grund bituminos este un lichid negru, în care nu ar trebui să existe incluziuni străine. În compoziție nu există impurități care sunt dăunătoare sănătății umane, deoarece bitumul de petrol este dizolvat în compoziția organică.

 • În cazul în care magazinul vinde grundul gata, înainte de a fi folosit, acesta trebuie amestecat cu un mixer de construcție.
 • Când cumpărați concentratul, acesta va trebui să fie pregătit pentru funcționare, pentru aceasta va trebui să cumpărați un solvent special, clasa căruia va fi indicat pe ambalaj. Trebuie notat că grundul concentrat este mult mai profitabil decât cel finit - este mai economic. Trebuie diluat, respectând cu strictețe proporțiile specificate de producător.
 • Grundul are un miros specific, deci trebuie folosit într-o încăpere bine aerisită sau în aer liber.
 • Solul mărește aderența și poate fi utilizat pentru toate tipurile de suprafețe: metal, lemn, beton armat, beton, azbest-ciment și diferite tipuri de materiale poroase. Înainte de a aranja impermeabilizarea structurii subterane sau a acoperișului, suprafața comunicațiilor sau bazele clădirilor, este necesar să se utilizeze grunduri bituminoase.
 • Grundul are un efect anticoroziv, astfel încât utilizarea grundului pe suprafețele metalice protejează tevile de putregai și mărește durata lor de viață.
 • Este posibil să se utilizeze un grund în orice moment al anului, chiar și în vreme caldă, deoarece procesul de înmuiere începe la 80 de grade.

Dacă suprafața materialului este foarte poroasă și praf, atunci pentru prelucrarea ulterioară cu materiale izolante, experții recomandă utilizarea unui grund de bitum pentru obținerea unui rezultat mai bun.

Tipuri de grunduri

Există mai multe tipuri de acest produs, cel mai ieftin este cel mai simplu primer. Materialul polimeric de bitum este mult mai scump, există substanțe speciale în compoziție care contribuie la uscarea rapidă, în timp ce izolarea planului din efectele naturii este mult mai bună. Grund, emulsie bitum - folosit pentru lucrări de interior, diluat cu apă.

Aplicarea și partea pozitivă a solului pe bază de bitum

Grundul de bitum este asemănător în proprietățile sale cu tencuiala și are rolul de a proteja materialele poroase, dar, spre deosebire de amestecul de ipsos, acesta poate fi utilizat pentru suprafețele metalice și pentru lucrările de acoperiș.

Impregnarea bazei cu grunduri bituminoase este concepută ca o acoperire inițială înainte de aplicarea diferitelor materiale de impermeabilizare.

Datorită compoziției sale dense, grundul înfundă toți porii materialului, făcându-l rezistent la umiditate. Hidroizolarea diferitelor modele cu utilizarea grundului de bitum devine mai bună.

Luați în considerare în ce domenii este cel mai preferabil să aplicați un primer bituminos.

Domeniul de aplicare

Primer - grund conceput pentru a umple porii materialului, pentru a netezi mici rugozități și nereguli, pentru a îndepărta materialul. Se utilizează pentru prelucrarea primară și pentru îmbunătățirea aderenței materialului de impermeabilizare la bază.

Materialul poate fi de asemenea utilizat ca o izolație independentă a suprafeței, în cazul în care baza nu este în mod constant sub influența umidității.

Mulți constructori folosesc grunduri emulsie pentru a acoperi avioane în baie și în bucătărie, unde umiditatea aerului crește.

Acum, pe piață sunt multe tipuri de acest material, care este folosit:

Caracteristicile de performanță ale fiecărui tip de grund bituminoși sunt diferite una de cealaltă și trebuie să aplicați numai materialul potrivit pentru un anumit tip de suprafață.

Caracteristicile impregnării bitumului:

 • se usuca in trei ore;
 • intervalul de temperaturi la care poate fi aplicat primerul este suficient de largă -40 + 80 grade;
 • ușor de aplicat, material elastic;
 • respirabil;
 • ușor de utilizat și la prețuri accesibile.

Amestecurile de grăsimi bituminoase

Producătorii acestui tip de grund pentru impermeabilizare produc o gamă largă de materiale cu proprietăți diferite, de exemplu - diferite mărci de produse:

 • Grund conceput pentru impregnarea adâncă a suprafețelor din beton, blocuri de fundație, pardoseli autonivelante, tencuieli de nisip și ciment.
 • Pentru izolarea pardoselilor din lemn sau a pereților.
 • Material pentru prelucrarea țevilor și zonele metalice atunci când este planificată hidroizolarea.
 • Un grund de emulsie care poate fi aplicat pe o suprafață umedă în interior.

Toate impregnările pot fi aplicate cu o perie sau o rolă. Înainte de prelucrare, suprafața trebuie prelucrată temeinic - curățați de stratul vechi, degresați.

Formulări universale

În plus față de compozițiile specializate, producătorii produc materiale universale pe bază de acrilic, care pot fi diluate cu apă.

Grundul universal bituminos este un grund, este utilizat în spații rezidențiale, în timp ce compoziția acestuia include aditivi antiseptici și are proprietăți anti-fungice.

Acest material poate fi aplicat pe orice suprafață:

 • caramida;
 • beton beton;
 • ipsos;
 • beton;
 • fibrolemnoase;
 • gips-carton;
 • particleboard;
 • DSP.

Grunduri universale pentru fundație, utilizate pentru lucrări în exterior, atunci când se intenționează aplicarea unui tencuială decorativă pe stratul de tencuială de bază. Materialul este permeabil la vapori, protejând în același timp suprafața de condițiile meteorologice nefavorabile.

Soiul bituminos universal are următoarele avantaje:

 • baza mare de prindere și material;
 • trece prin aer;
 • face impermeabilitatea bazei.

Primer consum

Acest indicator depinde de materialul care trebuie prelucrat, de exemplu:

 • dacă baza de tencuit este prelucrată, atunci probabil că vor părăsi 300 de grame la 1 m2;
 • Dacă aplicați impregnarea pe suprafața cu ulei, consumul de material va fi exact la jumătate din dimensiune.

Consumul de materiale depinde de producător și de concentrația compoziției. Dacă luăm în considerare o soluție care este vândută în formă gata de utilizare - va rămâne mult mai mult decât o compoziție concentrată diluată cu un solvent.

Utilizați în construcția acoperișului

Bitum de grunduri pentru hidroizolare - o clasă de grunduri, care este printre cele mai bune materiale utilizate în construcția acoperișului. Folosind acest material puteți avea încredere în calitatea muncii efectuate, dacă baza a fost pregătită corect.

Înainte de prelucrare, suprafața trebuie curățată de praf, nu trebuie să existe substanțe care să reducă aderența. Uneori, suprafața este în plus degresată.

Este posibil să aplicați un grund în orice mod convenabil:

 • cu role;
 • perie;
 • pistol de pulverizare;
 • aer pulverizat;
 • se toarna pe suprafata si se slefuieste cu o rola de cauciuc speciala.

Grundul bituminos concentrat pentru acoperiș este diluat cu spirt alb sau benzină. În același timp, pentru a procesa o astfel de soluție pot fi fier, beton și asfalt.

Se va avea grijă când se manipulează materialul, deoarece este inflamabil. Nu lucrați cu foc deschis până când grundul este complet uscat.

Încercați să evitați obținerea de materiale pe membranele mucoase și pe pielea deschisă. Dacă grundul intră în ochi când lucrați, ar trebui să clătiți cu o cantitate mare de apă, contactați un specialist pentru consultații, altfel puteți pierde din vedere.

Tratamentul bazei

Promena impregnarea bitumului în timpul lucrărilor de hidroizolare pe baza construcției, puteți avea încredere în calitatea și durabilitatea stratului de acoperire. Este important să se calculeze corect consumul de grund de bitum, astfel încât materialul să fie suficient pentru a prelucra fundația din două părți, în acest caz baza va fi rezistentă la umezeală.

Înainte de aplicarea izolatoarelor de sudură, impregnarea trebuie să se usuce bine, pentru o mai mare fiabilitate, puteți aplica un strat de bitum în două straturi. În acest caz, chiar și un bloc de spumă poroasă va deveni impermeabil.

Se recomandă aplicarea impregnării penetrării profunde pe bază de bitum în zonele umede:

Bitum mastic pentru izolarea suprafețelor

Atunci când se utilizează un grund ca grund, se recomandă impermeabilizarea planului cu mastic, care poate fi aplicat la rece și la cald.

Materialul este vândut în magazinele de fierărie, iar costul acestuia depinde de componentele și aditivii incluși în compoziția sa. Cel mai ieftin este masticul, care trebuie încălzit înainte de aplicare - un material fierbinte.

Această metodă de aranjare a impermeabilizării a fost foarte populară până de curând, până când a apărut masticul, pe bază de bitum și solvent, gata de utilizare. Acești compuși nu necesită încălzire înainte de utilizare, aplicați cu o perie sau o rolă.

De îndată ce soluția ajunge la suprafața care trebuie izolată, solventul începe să se evaporă rapid, bitumul se întărește, formând un film puternic impermeabil. Dacă materialul achiziționat este prea vâscos sau dacă ați cumpărat un concentrat, compoziția poate fi diluată cu alcool sau solvent, recomandată de producătorul de mastic.

Faceți-vă masticul

Chiar și cu un buget mic pentru construirea de impermeabilizare nu ar trebui să fie neglijate - depinde de durabilitatea structurii. Nu există bani pentru masticul făcut, nu înfricoșător, poate fi făcut acasă cu propriile mâini. Cum se face:

 • Se prepară ingredientele: plastifiant, bitum, umplutură. Materialul este achiziționat în cantitatea potrivită, în funcție de cantitatea de material de impermeabilizare de care aveți nevoie. Luați în considerare exemplul de gătit 10 kilograme de mastic, pentru aceasta aveți nevoie de:
  • 8,5 kg de bitum;
  • 1 kg de umplutură;
  • 0,5 kg - plastifiant.

Umplutura pentru mastic poate fi miez din cauciuc, rumeguș sau vată minerală. Pentru ca materialul să fie ductil, adăugați uleiul de motor sau kerosenul folosit.

 • Masticul se prepară într-un recipient mare cu pereți groși. Înainte de al pune în foc, trebuie să puneți bitum, bine zdrobit, și umplutura, fracțiunea din care ar trebui să fie mică.

Containerul nu trebuie umplut până la margine, deoarece bitumul crește în volum în timpul topirii.

 • Temperatura de preparare a masticului nu trebuie să depășească 190 de grade, deoarece bitumul poate începe să se desprindă, ceea ce va duce la deteriorarea materialului. Spuma de pe suprafața bitumului trebuie să fie îndepărtată în mod constant și în porțiuni să introducă un plastifiant.
 • Masticul este gata după ce toate ingredientele sunt injectate în bitum.

Compoziția, preparată de dvs. înșivă, nu este stocată pentru o perioadă lungă de timp - doar o zi. Imediat ce masticul se răcește până la 120 de grade, acesta poate fi aplicat pe suprafață.

Cum să pregătiți singur un primer

Un astfel de material ca un bitum pe bază de grund poate fi făcut cu mâinile tale. Pentru a pregăti compoziția trebuie să luați trei părți de benzină și o parte din bitum.

concluzie

Bitumul de grunduri a apărut pe piața materialelor de construcții nu cu mult timp în urmă și imediat a devenit popular și popular nu numai printre constructorii profesioniști, ci și printre dezvoltatorii privați. Cost ieftin, usurinta de utilizare, o mare selectie de specii, potrivite pentru orice suprafata - acestea sunt principalele caracteristici pozitive.

Consumul de grund ar trebui calculat pe baza indicatorilor de pe ambalaj și recomandărilor producătorului. Consumul standard pentru aproape toate impregnările pe bază de bitum variază de la 150 la 300 grame pe 1 m 2.

Lucrările de impermeabilizare cu grund trebuie efectuate în îmbrăcăminte de protecție, mănuși, ochelari de protecție și un aparat respirator.

Negru negru: totul despre grundurile de bitum

Pregătirea de înaltă calitate a bazei aduce aderența la valori maxime, îmbunătățește caracteristicile izolatoare ale materialelor, facilitează finalizarea lucrărilor de finisare și reduce în mod semnificativ timpul de execuție a acestora. Amorsa de bitum vă permite să economisiți aproximativ 1,5% din costul total al estimării, să reduceți costul reparațiilor ulterioare și să prelungiți semnificativ durata de viață a stratului finit.

conținut

Bitum de grunduire în construcții ↑

Ce este un grund bituminos? Este un amestec de bitum de ulei de înaltă calitate, care are un punct de topire destul de ridicat (aproximativ + 80 ° C) și solvenți organici sau apă special selectați. Compoziția are o capacitate mare de penetrare și se usucă repede. Folosit pentru amorsarea diferitelor suprafețe, le conferă proprietăți hidrofobe.

Aplicații ↑

În construcții, grundul rezolvă mai multe probleme simultan:

 • Oferă nivelul necesar de aderență a materialelor de acoperire (până la 0,5 MPa), care este una dintre cerințele obligatorii pentru instalarea hidroizolației bitumului.
 • În plus, acesta consolidează baza prin legarea particulelor mici volatile și prin umplerea fisurilor mici.
 • Accelerează procesul de topire a materialelor de finisare, hidratează suprafața.

Utilizarea unui grund bituminos este obligatorie atunci când se realizează impermeabilizarea:

 • fundații;
 • suprapunerile interfloare;
 • structurile subterane care intră în contact cu solul;
 • punți de acoperire;
 • acoperiș plat;
 • suprafețe de conducte metalice;
 • sufragerie.

Grundul bituminos nu impune cerințe speciale regimului de temperatură (intervalul este de la -50 ° C la + 120 ° C), acoperă suprafața într-un singur strat și se usucă rapid.

Tipuri și caracteristici ↑

În mod tradițional, există două tipuri de grunduri: gata de utilizat imediat (doar trebuie să se amestece bine) și concentratul trebuie diluat la consistența dorită.

Clasificarea în funcție de domeniul de aplicare este mai evidentă:

 • Acoperișuri. Este folosit pentru a restrânge defectele suprafețelor poroase înainte de instalarea materialelor de impermeabilizare și, de asemenea, ca adeziv pentru acoperirea foilor și rulourilor.
 • Travel. Acționează ca liant la așezarea șoselei (turnarea rumegusului).
 • Pentru conducte. Diferă în proprietățile de aderență ridicată și anticorozivă.
 • Universal. Potrivit pentru toate suprafețele. O excepție sunt cazurile în care este necesar un compus cu aditivi specializați.

Pe piața internă, grundul de impermeabilizare sub marca "TekhnoNIKOL" este cel mai des întâlnit. Caracteristicile acestui produs și să ia în considerare ca un exemplu.

Caracteristicile tehnice ale unui grund bituminos ↑

Este important! În unele magazine hardware au fost găsite producători fără marcă. Fiți deosebit de atenți și studiați întotdeauna cu atenție documentele privind produsele. Puteți descărca un certificat pentru grunduirea bituminoasă și pe Internet, numai numele din hârtie și din cupă vor fi diferite.

Cum se utilizează primerul bitumului ↑

Compoziția primerului bituminos al diferiților producători poate include aditivi care afectează viteza de absorbție și uscare. Datele din fabrică oferă doar indicații aproximative, rezultate mai precise pot fi obținute numai în practică.

Ratele de consum ↑

Consumul de grunduri de bitum depinde în primul rând de porozitatea bazei. Pentru materialele netede, este suficient un singur strat de grund, în cazul în care suprafața este veche sau deteriorată, pot fi necesare mai multe straturi.

Compoziția este aplicată până când porii sunt închise. Nu trebuie să fie zelos cu cantitatea de grund - trebuie să fie complet absorbită, fără a forma bălți și dungi.

În funcție de baza ratelor de consum aproximative sunt:

 • metal - până la 200 g / m2;
 • ardezie, beton, tencuială - 250-450 g / m2;
 • un giproc, un copac dens - 300-350 g / m 2;
 • vopsea veche - până la 500 g / m2;
 • acoperire veche cu pansament - până la 900 g / m 2.

Atenție! Grundul bituminos se aplică numai pe bazele uscate, cu excepția grundurilor pe bază de apă. În acest caz, suprafața poate fi ușor umedă, dar nu umedă.

Tehnologie de aplicare ↑

Cum se utilizează grundul? Procesul de aplicare constă în mai multe etape:

 1. Pregătirea suprafeței. Este necesar să se curețe baza de resturi, murdărie și particule de praf. Cu cât preparatul este mai bun, cu atât este mai mic consumul de grund.
 2. Pregătirea amortizoarelor. Manipularea depinde de tipul de grund: poate fi necesar să se încălzească, se amestecă sau se adaugă solvenți organici.
 3. Aplicarea compoziției. În locurile greu accesibile, se utilizează o rolă de blană, pe mici pătrate - o perie largă plană, pe arbori de pulverizare a fațadelor și a acoperișului. O metodă de scurgere este de asemenea potrivită pentru suprafețele orizontale, când amestecul preparat este pur și simplu turnat și distribuit printr-un mop de cauciuc.

Atenție! Metodele descrise nu sunt universale. Înainte de a utiliza grundul bituminos, citiți cu atenție instrucțiunile producătorului.

Adnotarea indică cât de mult grund se usucă în anumite condiții. Este posibil să se determine gradul de "pregătire" fără o notă de timp. Mai întâi, la uscare, grundul schimbă culoarea într-o culoare mai saturată. În al doilea rând, stratul aderent nu se desprinde și nu este vopsit. Pentru a verifica, atingeți suprafața cu degetul.

Deoarece grundul bituminos conține o cantitate mare de substanțe inflamabile, este necesar să se respecte măsurile de siguranță:

 • nu fumați și nu utilizați foc deschis;
 • au un stingator de incendiu pe o parte;
 • utilizați ochelari de protecție și mănuși;
 • Nu lăsați grundul să pătrundă pe pielea deschisă și pe ochi.

Sfat bun ↑

Cum se face un grund bituminos cu propriile tale mâini ↑

Puteți să amestecați primerul de bitum. Desigur, va fi inferior în calitate față de omologii săi din fabrică, dar este destul de potrivit pentru reparații minore.

Veți avea nevoie de bitum și benzină fără plumb într-un raport de 1: 2,5 (măsurați în greutate, nu volum). Continuați cu următorul algoritm:

 • Se topește bitumul într-o stare lichidă, apoi se răcește la o temperatură de aproximativ 80 de grade.
 • Se adaugă material lichid în benzină în porții mici, agitându-se puternic.
 • Se diluează grundul obținut printr-o sită de metal (celule nu mai mari de 0,5 x 0,5 mm).

Este important! În nici un caz nu se toarnă toată masa imediat - benzina se poate supraîncălzi și se aprinde.

Cum să scapi de urme de grund ↑

Aderența ridicată a grunduiului de bitum are o latură inversă: compoziția nu se dizolvă în apă, aderă la orice suprafață și îmbrăcăminte rapidă a solului. Rețineți că ștergerea petelor cu mijloace convenționale nu va funcționa. Este necesară o abordare mai serioasă:

 • De pe suprafața sculei urme de grund pot fi îndepărtate cu alcool alb. Acest solvent se evaporă încet: bitumul are timp să se dizolve și puteți șterge ușor masa moale cu o cârpă moale. Solvenții acetici sunt inutili.
 • Cauciucul poate fi curățat cu motorină - nu este agresiv pentru cauciuc și nu cauzează umflarea materialului.
 • Puteți încerca să curățați materialul cu solvenți ușori (benzen, benzină-galos). Nu uitați că aceste substanțe sunt foarte toxice și pot "arde" prin sintetice.
 • Pentru suprafețele de construcție potriviți oricare dintre metodele de mai sus.

Atunci când selectați un primer, acordați atenție cât costă grundul de bitum. Prețul produselor de calitate este de aproximativ 900-1000 de ruble pentru o găleată de zece litri. Dacă tipul de ambalaj este îndoielnic, contactați vânzătorul și solicitați documentele însoțitoare. Certificatele trebuie să aibă un sigiliu albastru.

Videoclipuri educaționale: selecția și utilizarea primerilor TechnoNICOL ↑

Tehnologia de aplicare a unui primer bituminos este destul de simplă. Cu toate acestea, dacă nu aveți suficientă experiență în construcții, este mai bine să vă adresați specialiștilor. Hidroizolarea este o problemă serioasă și nu tolerează amatori!

Consumul de grunduri bituminoase pentru impermeabilizare

Bitum de grunduri este un material de construcții special aplicat pentru impermeabilizare. Numărul de straturi și condițiile aplicării sale pot fi diferite, totul depinde de compoziția grundului. Grundul bituminos poate fi utilizat pentru acoperișuri, pentru impermeabilizarea subsolurilor și fundațiilor, pentru pereți. Adesea această compoziție este utilizată pentru a fixa impermeabilizarea rulourilor. Utilizarea unui grund facilitează multe lucrări, face stratul de izolație mai calitativ și durabil.

Grundul de bitum finit este aplicat imediat pe substrat, ceea ce economisește timp în execuția lucrărilor.

Tipuri de mastic pentru lucru

Astăzi, pentru a efectua lucrări de impermeabilizare, puteți utiliza grunduri de compoziție diferită:

Masticul bituminoase cu durată de funcționare necesită preîncălzirea la 150 de grade.

 1. Grundul bituminos clasic este utilizat pentru acoperișurile masticate. Este furnizat gata sau într-o formă concentrată special, care trebuie diluată cu un solvent. Un astfel de grund bituminos este complet gata de funcționare și poate fi utilizat chiar și la temperaturi sub zero.
 2. Formulările de emulsie pe bază de apă sunt destinate lucrărilor de interior, pot fi utilizate pentru acoperișuri suprapuse, pentru impermeabilizare. Calitatea înălțimii lor, compozițiile sunt complet gata de lucru. Compoziția nu include solvenți, nici componente periculoase inflamabile. În timpul funcționării nu sunt emise substanțe inflamabile.
 3. Amestecurile bitum-polimer se folosesc pentru montarea pe suprafețe de beton, metal, ciment-nisip. Compozițiile sunt gata de utilizare, permit protecția perfectă a suprafeței de efectul negativ al coroziunii. Poate fi aplicat chiar și la temperaturi scăzute, timp de uscare - până la 5 minute.

Cum se utilizează grundul rece?

Primer bituminos utilizat cu solvenți, cum ar fi solvent, toluen, alcool alb, benzină obișnuită. De aceea se recomandă efectuarea tuturor lucrărilor numai în aer liber, aplicarea echipamentului personal de protecție, inclusiv a ochelarilor, a mănușilor și a unui costum special. Masticurile pe bază de bitum se obțin fără solvenți organici, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru utilizarea lor. Aceasta înseamnă că contactul acestor substanțe cu materiale din spumă nu eliberează substanțe toxice și nocive. Lucrul cu amestecurile nu este atât de periculos, iar în viitor nu va putea afecta sănătatea oamenilor care locuiesc în casă.

Aplicarea masticului se efectuează cu o perie, o rolă, o spatulă sau un spray, în funcție de fluiditatea compoziției.

Compoziția masticului poate include fibră de sticlă, fibră. Ele sunt utilizate pentru a lucra cu acoperișuri, pentru a repara carosabil, pentru a efectua impermeabilizarea. Acestea sunt amestecuri bitum-polimer care sunt de o calitate superioară. Sunt ușor de aplicat, consumul lor este economic.

Grundul este bituminos, înainte de aplicarea acestuia trebuie amestecat mai întâi astfel încât să nu rămână sedimente pe fundul acestuia. Numai după aceea puteți folosi compoziția pentru lucru, altfel stratul va fi extrem de subțire. Începeți să lucrați la temperaturi de la -10 ° C, nu este permisă utilizarea la temperaturi mai scăzute. La temperaturi sub 0 ° C, compoziția se recomandă a fi preîncălzită pentru a ajunge la o temperatură de + 30-50 ° C. Apoi se va aplica ușor și uniform, formând un strat de calitate. Este necesar să se încălzească compoziția într-o baie de apă sau abur, astfel încât să nu se atingă de foc deschis, să nu se ardă în recipient, să nu formeze scântei care pot fi periculoase. Pentru încălzire se recomandă utilizarea unui recipient special sigilat, care este prevăzut cu un capac. Este necesar să se aplice cel puțin 2 straturi, a căror grosime minimă ar trebui să fie de 0,5 mm.

Calculul consumului de bază

Tabelul de caracteristici și consumul de masticuri bituminoase.

Consumul depinde de ce fel de muncă va fi folosită. Producătorii indică de obicei rata pe ambalaje, astfel încât este convenabil să se calculeze cu precizie și rapid cantitatea de material necesar. Amestecul conține aproximativ 30-70% solvenți de tip volatil. Acest lucru înseamnă că, după stabilirea procentului de contracție va fi de la 30 la 70. Prin urmare, este necesar să se includă contracția în flux. Atunci când se calculează cantitatea de compoziție, este necesar să se determine mai întâi ce va fi folosit grundul de bitum. Puteți utiliza următoarele date medii:

 1. Dacă grundul bituminos este necesar pentru stratul de impermeabilizare al fundației, este necesar să se ia aproximativ 2 până la 4 kg de mastic.
 2. Dacă grundul este utilizat pentru acoperișul mastic, se va solicita 3,5-6 kg de mastic pe metru pătrat.
 3. Pentru a asigura stratul de impermeabilizare cu participarea materialului de acoperis ar trebui să fie luate 1-2 kg de mastic.

Trebuie amintit că grundul de bitum fierbinte este folosit într-o măsură mai mare decât cel rece. Dar în multe cazuri este mai bine să se folosească exact materialul fierbinte, care are și alte calități. Consumul va depinde de exact ce suprafață va fi aplicată compoziției. Pentru pereții verticali sunt necesare 2-3 straturi, fiecare dintre acestea trebuie să se usuce. Pentru suprafețele orizontale, numărul de straturi poate fi diferit, totul depinde de destinație. De exemplu, un strat este suficient pentru lipirea materialului de acoperiș; pentru acoperirea masticului sunt deja necesare 2-3 straturi. La calcularea materialului se ia în considerare modul în care grundul este aplicat bituminos.

Atunci când se utilizează o perie și o perie, este necesar un volum mare, pentru rolele - unul mai mic.

Cea mai economică metodă este utilizarea de pulverizatoare speciale, care permit cu un consum minim să asigure un strat de calitate de izolație.

Consumul de materiale este extrem de important, deoarece în faza de planificare puteți alege opțiunea cea mai economică și de înaltă calitate. Acest lucru vă permite să economisiți bani, să faceți ca munca să nu fie atât de costisitoare din punct de vedere financiar. Pentru a calcula consumul de grunduri de bitum, este necesar să se țină seama de mai mulți factori. Acesta nu este numai numărul de straturi, ci și condițiile de aplicare. Activitatea calculelor nu este foarte dificilă, deoarece producătorii indică de obicei numere medii. Rămâne doar să se calculeze suprafața, numărul necesar de straturi.

Grundul este bituminos. Descrierea, tipurile, aplicația și prețul grundului de bitum

Pe durata acestui termen, care nu este din auzite cunosc constructorii, dar aproape niciodată nu a auzit de cei care fac ceva în propria lor locuință, ascunde produse petroliere rafinate, și să-l puneți pur și simplu - un amestec de bitum și un număr de compuși organici sau alcooli.

Descrierea și specificațiile

Grundul este bituminos sau este un primer din bitum, este un amestec omogen de grunduri, realizat pe bază de bitum, cu adăugarea de kerosen și alcool alb. Compoziția poate include și alți aditivi, în funcție de scopul tehnic al soluției rezultate.

Inițial, scopul propus al acestui material - impermeabilizarea, adică grundul, a fost proiectat pentru simplificarea maximă și ieftinirea acestei proceduri. Caracteristicile care o deosebesc de celelalte față de partea tehnică sunt:

 • timpul de uscare foarte scurt;
 • stabilitate termică maximă și imunitate la temperaturi sub zero;
 • absolută etanșeitate la aer.


Desigur, aceste calități sunt inerente materialului, pe lângă proprietățile de bază, impermeabile. În cadrul dezvoltării sa presupus că zonele directe de utilizare vor fi materiale precum:

 • plăci de beton și alte structuri din beton;
 • șapă de ciment și așa mai departe.

În ceea ce privește destinațiile principale de utilizare:

 • mine subterane;
 • subteran;
 • obiecte subterane în permafrost și alte locuri similare.


Cu toate acestea, în practică, materialul sa dovedit a fi extrem de convenabil și economic și a început să fie utilizat pe scară mai largă, iar mai târziu atât amorsa, cât și alte amestecuri de clădiri dezvoltate pe bază, de exemplu, mastic, au apărut pe rafturile piețelor de construcții.

Caracteristicile practice ale grunduiului de bitum, care au făcut-o foarte populară, sunt:

 • posibilitatea aplicării practice, menținând în același timp proprietățile de lucru în cadrul temperaturilor de la - 50 la + 120 grade, adică pur și simplu, materialul nu-i pasă deloc ce temperatură;
 • elasticitatea foarte mare;
 • viteza de uscare, această proprietate depinde de concentrația compoziției, uscarea durează de la una la cinci ore;
 • anti-coroziune - una dintre caracteristicile "laterale" ale materialului;
 • aplicație elementară - orice unealtă convenabilă pe o suprafață uscată și curată;
 • o bună distribuție în sine pe zona care urmează a fi tratată și o densitate ridicată a stratului de acoperire, chiar și într-un singur strat;
 • se confruntă ușor cu materialul care este prelucrat, a doua aplicare a grundului este aproape niciodată necesară.


În plus, soluția este extrem de economică și, deoarece este vândută într-o stare de concentrat, este convenabil să se dilueze exact așa cum este necesar în fiecare caz luată separat.

Datorită cererii stabile, majoritatea producătorilor au început să producă nu numai materiale înguste din bitum, ci și varietăți diferite ale primerului în sine, care au un scop specific:

 • pentru acoperișuri;
 • pentru drumuri;
 • pentru țevi;
 • pentru uz universal.


Grundul pentru lucrări legate de acoperișuri este o soluție pentru tratarea și pregătirea în avans a fundațiilor poroase și a materialelor de acoperire în sine. De exemplu, acestea pot acoperi stâlpii și lamelele de lemn pe care va cădea acoperișul și pereții încăperii de la mansardă, precum și materialul de acoperiș însuși, dacă are nevoie de el.

În plus, grundul este excelent pentru lipirea oricărui material termoizolant sau a altor materiale cu suprafețele tratate.

În ceea ce privește drumurile, soluțiile sunt folosite pentru asfalt ligamentului moloz si alte tipuri de substraturi, adică cu ajutorul construcției concentratul poate fi făcută bază foarte puternică și de calitate pentru „căi“ în propria lor țară.

În dispozitivul de conducte, nu izolarea, ci cuplarea, care leagă tipurile heterogene de materiale, calitățile de concentrat de bitum și anti-coroziunea lui vin în primul rând. Proprietăți foarte pronunțate.

concentrate universale, de exemplu, grunduri bituminoasă „Technonikol“ cel mai convenabil pentru uz personal - în țară, în garaj, în regenerarea capace sau izolare subsol, chiar și atunci când manipularea scurgeri cusături în clădiri bloc.

Aceste compoziții sunt potrivite pentru tot, trebuie diluate numai în conformitate cu obiectivele aplicației și ghidate de fișa cu instrucțiuni de pe ambalaj. Printre concentratele universale, un loc special este ocupat de grundul bitum-polimer, produs de TechnoNIKOL sub marca "No. 03". În structura sa sunt conectate:

 • bitum de bitum;
 • adezivi organici ("solvenți");
 • polimeri.

Compoziția și raportul dintre substanțele utilizate în acesta sunt extrem de eficiente - un astfel de concentrat se usucă în minute în orice vreme, are proprietăți foarte înalte în ceea ce privește protejarea materialului care este acoperit de coroziune și, desigur, de umiditate.

Acest tip este cel mai potrivit pentru pre-amorsare înainte de a pune izolația sau alte materiale în condiții "interne". Merită să se sublinieze grundul bituminos "№01".

Este produsă gata de utilizare, ceea ce facilitează foarte mult sarcina de a folosi acasă acest grund. În plus, volumul nominal al găleții este de 20 de litri, adică exact cât este necesar, de exemplu pentru pregătirea fundației pereților acoperișului și a mansardelor într-o casă de țară de dimensiuni medii.

În plus față de soiurile de bitum cu diferite procente ale substanțelor conținute, există, de asemenea, o emulsie de tip separată, cu un marcator "№04". Acest tip de soluție de grund nu conține deloc organice și solvenți și este foarte convenabil pentru a lucra în spațiile rezidențiale.

Și nu putem spune despre exact opusul emulsionului - grund "AquaMast", în acest grund de bitum, dimpotrivă, conținutul de solvenți și compuși organici este crescut, ceea ce oferă o uscare literală "instantanee", dar, bineînțeles, acest bitum este destul de toxic, în care există oameni și animale nu este recomandată. Acest lucru este valabil numai pentru tratarea suprafețelor cu o soluție, după uscare, materialul este complet sigur.

Separat, merită menționat un astfel de produs "fiică" ca bitum bitumen, marcat suplimentar cu "MB-50" pe ambalaj. Este deseori confundat cu un grund, adică direct cu un concentrat de grund sau o soluție, dar este un produs separat separat, care se concentrează pe prelucrarea metalelor.

Masticul are o viscozitate mai mare, densitate, atunci când este folosit, "învelește" fierul. Proprietățile anti-coroziune și de protecție, de aer și de umiditate sunt cel mai pronunțate în acest produs de rafinare a uleiului, deși, ca agent de impermeabilizare, poate fi de asemenea utilizat.

Consum și aplicare

Indiferent de tipul de grund pe care intenționați să îl achiziționați, trebuie să aveți în vedere faptul că orice tip de grund bitumino are un certificat și un număr de alte documente cerute de lege.

Nu ezitați să le cereți de la vânzători, pe lângă toți producătorii fiabili și materialele de vânzare a rețelelor, ei înșiși se asigură că cumpărătorului îi sunt întotdeauna furnizate toate informațiile necesare.

În ceea ce privește aplicarea directă, atunci această compoziție poate fi aplicată literalmente într-un mod convenabil:

 • perii;
 • perii;
 • role;
 • spray-uri și așa mai departe.


Nu există cerințe specifice pentru pregătirea suprafețelor, fie ele de bază și de sine stătătoare - suprafața trebuie să fie uscată și curată.

Este necesar să se acorde atenție cerințelor de uscare a grundului - stratul trebuie păstrat o zi, la o temperatură sub +5 grade. De fapt, în aceste condiții, bitumul se va usca în decurs de 15-25 de minute, dar perioada zilnică ar trebui să fie respectată, deoarece acest lucru este prevăzut de recomandările producătorului. De asemenea, înainte de a utiliza găleata cu bitum ar trebui să fie într-o cameră caldă.

Din punct de vedere economic, materialul este extrem de profitabil, în medie, consumul de grund bituminoasă pe 1 m2 este de la 0,200 până la 0,350 litri. Nici un grund nu se poate lauda cu un nivel scăzut de consum.

Un material de grund fără emulsie, fără solvent, are limitări de temperatură asociate cu excluderea materiei organice din compoziția sa. Lucrul cu această substanță poate fi de la +5 la +30 grade.

Prețul unui grund bituminos depinde în principal de gradul de concentrare a acestuia. Costul celor mai populare soiuri de lucrări neprofesionale ale acestui primer variază în următoarele cadre:

 • de la 86 la 1704 ruble pentru o găleată de 20 de litri pentru bitum "№01";
 • de la 158 și până la 3151 ruble pe volum de 20 de litri pentru un polimer universal "№03";
 • de la 65 la 1297 ruble pentru o cuvă de ambalare de 20 de litri pentru o emulsie anorganică "№04".


Costul unei uscarea rapida, avand, spre deosebire de o emulsie, un continut mai mare de materie organica si solventi, bitumul primar "AquaMast" variaza de la 67 la 1.203 ruble.

Dar grundul bitumului produs sub această denumire comercială este un volum diferit. "AquaMast" este vândut în găleți nu pentru 20, dar pentru 18 litri fiecare. De asemenea, acest tip de bitum are cel mai mare consum - de la 0.350 la 0.400 litri pe metru pătrat.

În general, acest tip de grund de impermeabilizare este cel mai ieftin și mai fiabil până în prezent. De asemenea, este imposibil să uităm de avantaje precum ușurința utilizării și aderența ridicată la orice suprafață dificilă pentru majoritatea fondurilor.