Garaj de blocuri de gros cu mâinile lor

Tehnologiile de construcție nu stau în picioare. Cu câțiva ani în urmă caramida a fost populară, dar acum un competitor promițător a apărut în construcții particulare - un bloc de ciment.

Ce este un bloc de granule?

Piatra de zgură este un bloc de beton care conține zgură. Există multe tipuri de zgură, dar pentru fabricarea materialului de construcție se utilizează numai cuptorul, care se distinge printr-o ieșire utilă și calități impecabile pentru construcții. Materialele de umplutură ieftine sunt uneori folosite: lupte de cărămidă, coajă de rocă, lupte de cărămidă. Pentru a crește nivelul de conductivitate termică, se adaugă la compoziție polistirenul, argila expandată sau perlitul.

Din blocuri de ciment construiesc case, extensii, garaj și garduri. Materialul are propriile caracteristici care trebuie luate în considerare în timpul construcției:

 • Pietrele de piatră vin în două varietăți: corpulent și gol. Pentru pereți trebuie să alegeți goluri. Și corpulent, mai puternic, constructorii folosesc pentru construirea bazei.
 • Materialul de construcție nu-i place umezeala, trebuie să fie luată în considerare atunci când se creează o fundație de blocuri de granule. Poate fi construit numai pentru clădiri mici pe soluri uscate.
 • Construirea blocurilor de granule vă permite să economisiți timp și bani, nu aveți nevoie să angajați profesioniști, puteți face tot munca.

Cum să începeți construcția?

Înainte de a construi un garaj din blocurile proprii, trebuie să efectuați lucrările pregătitoare:

 • efectuarea unei evaluări geodezice a zonei;
 • estimați distanța până la comunicații (lumină și apă);
 • să dezvolte un proiect de garaj, ținând cont de toate detaliile;
 • decide tipul de zidărie, calculează cantitatea și costul materialelor.

Proiectul este baza tuturor lucrărilor.

Mulți constructori novici se tem adesea de acest cuvânt, crezând că crearea proiectului va dura mult timp și că va trebui să se ocupe de un număr foarte mare de desene. De fapt, nu este cazul, este suficient să tragem dintr-o singură foaie de hârtie ce ar trebui să arate garajul. Desenul va ajuta la sistematizarea lucrului și la accelerarea procesului.

Și în acest articol se vorbește despre cuptoare metalice pentru baie.

Construim un garaj de blocuri de granule

Cum de a construi un garaj de blocuri de ciment? Construcția este împărțită în mai multe etape, ajutând la o mai bună navigare în timp ce lucrați:

 1. Crearea unei fundații. Blocurile de zgură sunt materiale suficient de ușoare, astfel încât să puteți alege o fundație de bandă.
 2. Amenajarea subsolului cu barieră de vapori și materiale de izolare termică.
 3. Construcția taberei de blocuri de garaj din garaj.
 4. Sapa de podea.
 5. Crearea de podele și lucrări de acoperiș.
 6. Instalarea porții.
 7. Lucrări de finisare: conexiune electrică, interior și exterior.

Cât de multe blocuri de granule am nevoie pentru un garaj? Cum se calculează numărul de blocuri de ciment?

Înainte de începerea construcției, se calculează cantitatea necesară de material. Pentru aceasta veți avea nevoie de:

Mai întâi, determinați dimensiunea blocului de oțel. Standard - 390x188x190 mm, de multe ori există soiuri cu dimensiuni 390x188x120. Dacă aveți îndoieli cu privire la dimensiunea blocurilor dvs. de granule, este mai bine să faceți măsurători pentru dvs., o mare importanță este fața, care va fi localizată în exterior.

De exemplu, dacă veți construi un perete pe podeaua blocului, atunci mai întâi trebuie să calculați suprafața feței.

Cât de multe blocuri de granule am nevoie pentru un garaj? Pentru a calcula materialul pe 1 mp. aveți nevoie de 1 / 0,074 = 13,51, rotind valoarea, se dovedește a fi 14. Aveți grijă, puteți rotunji numărul rezultat într-o direcție mai mare.

Dăm un exemplu simplu de calcule. Pentru garajul 7x5m și înălțimea de 2,5 m vor fi necesare 717 de pietre de zgură. Pentru a calcula cantitatea de material, este necesar să se efectueze următoarele calcule:

 1. Perimetrul garajului: (7 + 5) * 2 = 24 m.
 2. Pereții zidari. Perimetrul rezultat este înmulțit cu înălțimea: 24 * 2.5 = 60 mp.
 3. Zona de poartă. Trebuie calculată și scăzută din suprafața totală. De exemplu, dacă poarta va fi de 2,5 * 3,2 = 8,75 mp, atunci 60 - 8,75 = 51,25 mp. (aceasta este zona tuturor zidurilor).
 4. Calculul numărului de blocuri pentru garajul blocurilor de piatră. Aria rezultată înmulțită cu numărul de blocuri necesare pentru 1 pătrat. m. 51,25 * 14 = 717 blocuri.

Fotografii ale garajului finisat de blocuri de cărămidă și garaj în timpul construcției.

Iată un articol care vă spune despre tipurile de garduri din beton.

Fundația pentru garajul blocului de lut

Construcția blocurilor de pământ nu este încărcată, nu este necesară crearea unei fundații solide. Adâncimea de așezare depinde de înghețarea solului, trecerea apei subterane și tipul de sol (nisip, argilă, teren stâncos etc.) Fundația pentru un garaj al unui bloc de granule poate fi construită în mai multe moduri:

 1. Mai întâi, stratul superior este îndepărtat, apoi este scos un șanț. Este umplut cu mai multe straturi: nisip, pietruite sau cărămidă spartă cu nisip. Ambele straturi pentru protecția împotriva distrugerii și a apei topite sunt impregnate cu mortar de ciment.
 2. Un șanț este săpat de 40 cm lățime și 50 cm adâncime. Un strat de nisip este turnat în partea de jos, este turnat cu apă, și este bine compactat. Acest lucru va face fundația puternică și durabilă. Apoi, fitingurile sunt plasate pe partea inferioară, astfel încât acestea să aibă direcții diferite. Construcția trebuie betonată și lăsată să stea cel puțin 30 de zile.
 3. A treia metodă este cea mai ușoară, se numește butobetonny. O piatră de moloz este pusă în straturi într-un șanț, umplută cu ciment. Este important să se utilizeze cimentul nu mai mic de 150 de puncte. Amestecați cimentul Portland cu nisip, calculând 1 parte de ciment la 2,5 părți nisip. Adăugați apă până când se obține un amestec mobil.

Fundatia hidroizolatie

Pentru a face acest lucru, puneți fundația cu ruberoid, puneți-l cu câțiva centimetri mai mare decât zona de construcție. Poarta este instalată pe strut.

Pereți de garaj

Nu există reguli speciale și secrete ale zidăriei. Constructorii folosesc principiile de lucru cu cărămizi. Așezarea poate fi efectuată în următoarele moduri: lingura (în podeaua unei pietre) și bonder (într-o singură piatră), 1,5 sau 2 pietre. Abilitatea garajului de a rezista la temperaturi scăzute și înalte, rafalele de vânt depind de grosimea zidăriei.

Cea mai obișnuită metodă de construire a pereților este "cărămidă", atunci când următoarea acoperă cusăturile din rândul anterior. Mai întâi trebuie să așezați colțurile, apoi să întindeți corzile între ele și să continuați așezarea blocurilor de pământ.

Aranjamentul podelei

Podeaua este construită la nivelul subsolului, grosimea șapei ar trebui să fie mai mare de 10 cm. Mai întâi, pregătiți suprafața: îndepărtați resturile de construcție, nivelul suprafeței, dacă este necesar, puneți moloz sau nisip pe fund.

Pregătiți beton pentru șapă, este mai bine să cumpărați M200. Amestecul este turnat continuu în mai multe straturi, iar când betonul este prins, puteți trece la frecarea suprafeței.

Lucrări de acoperire

Pentru a crea un acoperiș, sunt necesare lămpi cu o lungime de 25 cm mai mare decât lățimea garajului. Grinzile sunt stivuite, pitchul este de aproximativ 80 cm. În continuare, coaserea este realizată folosind bare de 40 mm grosime, acestea fiind plasate aproape una de cealaltă. Puneți ruberoidul pe bare, în partea de sus a lutului expandat, zgură sau semi-rigidă, executați o șapă cu grosimea de 20 mm, acoperiți acoperisul cu rubemast sau akvaizol.

Lucrări de finisare

În acest stadiu, efectuați lucrări de finisare internă și externă. Garajele de blocuri nu necesită nicio acțiune specială. Dacă se dorește, puteți tencui, ciment sau vopsea pereții, înveliți bordură. Puteți, de asemenea, să izolați camera cu spumă sau fibră de sticlă, să o protejați de umiditate cu o folie de plastic și să faceți o plăcuță de ipsos.

Garajele de blocuri de așchii cu decorațiuni nu arată mai rău decât construcția cărămizilor sau a altor materiale. Designul este fiabil, sigur și durabil. Finisarea pereților exteriori și interiori va face camera confortabilă și confortabilă.

Construcția garajului trebuie să înceapă cu zona de studiu, să întocmească proiectul și să calculeze cantitatea de material.

Și apoi articolul despre porțile de onoare mâinile lor.

Construcția unui garaj de blocuri: de la concept la rezultat ieftin și rapid

Construcția unui garaj din blocul de granule este o sarcină pe care o pot face toți cei care au cel puțin competențe minime de construcție.

Dar, înainte de a ajunge la afaceri, merită studiat această teorie în teorie pentru a avea o idee despre tehnologia și etapele muncii.

Și din moment ce mulți oameni preferă construirea unui garaj de blocuri de granule, această opțiune va fi discutată mai jos.

Ce este un bloc de granule?

Piatra de zgură este un bloc de beton, care se bazează pe zgura de furnal cu adăugarea de cenușă.

Cimentul se utilizează ca liant, iar în amestecurile îmbunătățite se pot folosi ca aditivi nisip quartz sau chipsuri de cărămidă. În fabricarea compoziției este bine amestecat, plasat într-o formă specială și presat.

Blocurile au o structură poroasă, iar pentru a îmbunătăți conductivitatea termică, unii producători adaugă lut expandat, perlit sau polistiren la compoziția materialului. Pietrele de pietre vin în două forme.

Produsele cu o durată mare de rezistență, care sunt utilizate pentru fabricarea fundațiilor, subsolurilor și elementelor purtătoare ale clădirilor. Hollow - utilizat în principal pentru construcția de pereți și pereți despărțitori în interiorul clădirii.

Avantajele și dezavantajele construirii unui garaj din blocul de lignit

Avantajele utilizării blocurilor de pământ pentru construcția garajului includ următoarele puncte:

 1. materialul diferă într-un cost destul de scăzut;
 2. cimentul este consumat în volume mai mici decât în ​​cazul zidăriei;
 3. așezarea zgurii nu este dificilă, iar construcția se desfășoară într-un ritm rapid;
 4. durabilitate - durata minimă de viață a materialului este de 50 de ani;
 5. proprietăți refractare mari.

contra:

 1. izolare fonică slabă;
 2. prezența substanțelor toxice în compoziție;
 3. Unele tipuri de materiale sunt foarte grele.

Citiți mai multe despre avantajele blocului de usturoi descris mai jos:

Începutul construcției

Înainte de a începe construcția garajului, trebuie să luați câteva măsuri pregătitoare, și anume:

 1. Dezvoltați un proiect de garaj cu toate detaliile.
 2. Se calculează numărul necesar de blocuri de granule.
 3. Pentru a determina metoda de blocare a blocurilor.
la conținut ↑

Crearea de proiecte

În spatele acestui zgomotos și poate pentru un titlu înfricoșător se ascunde o procedură relativ necomplicată.

Tot ce este necesar aici este să decideți asupra structurii clădirii și să schițați o schiță pe hârtie, luând în considerare dimensiunile tuturor elementelor structurii, aproximativ așa cum se arată în fotografia de mai sus.

Atunci când dezvoltați un desen, ar trebui să vă gândiți la scopul pentru care va fi utilizat garajul - numai pentru depozitarea autoturismului sau și pentru reparații, dacă aveți nevoie de o carieră de vizionare sau de o pivniță etc.

După aceea, pe baza unui desen schematic, puteți face o estimare și puteți achiziționa cantitatea de material necesar.

Proiectarea detaliată a proiectului va contribui la evitarea greșelilor grave în timpul construcției și va servi drept îndrumare în toate etapele de lucru.

Calculul numărului de blocuri de granule

Pentru a calcula numărul de blocuri, puteți utiliza următoarea schemă, luată în considerare pe exemplul de construire a pereților cu o grosime de jumătate de bloc. În primul rând, este necesar să se calculeze suprafața feței exterioare a blocului de oțel, care are de obicei o dimensiune de 19x39 cm.

Ca rezultat al înmulțirii, se obține 741 cm2, care este de aproximativ 0,0741 m2. Pentru a afla câte blocuri vor merge la construcția de 1 m2, ai nevoie de 1 / 0,0741. Va fi de aproximativ 13,49.

Astfel, pentru construirea unui perete metru pătrat vor fi necesare 14 blocuri de ciment (valoare rotunjită).

Apoi, trebuie să calculați perimetrul garajului, adăugând lungimea și lățimea acestuia și înmulțind cu doi rezultatul adăugării. Valoarea rezultată este înmulțită cu înălțimea pereților, după care se calculează numărul total de blocuri de granule. În același timp, zona de poartă trebuie exclusă din calcule.

exemplu:

 • garaj - 6x8;
 • înălțimea peretelui - 2,5 m;
 • Zona poarta - 8,5 m2;
 • perimetrul va fi: 6 + 8 * 2 = 28 metri;
 • 28 * 2,5 (înălțimea peretelui) = 70 m2;
 • 70 - 8,5 (zona de poartă) = 61,5 m2;
 • 61,5 * 14 (numărul de blocuri pentru 1 m2) = 861 bloc de cioplită.

Conform acestor calcule, vă puteți imagina deja cât de mult costă un astfel de garaj, dacă ați decis deja dimensiunile clădirii dvs.

Citiți, de asemenea, despre avantajele blocurilor de beton gazos în timpul construcției în acest articol.

Modul de așezare

Zidărie zgură la construirea de garaj nu este diferit de cărămidă, iar metoda de stabilire depinde de încărcarea pe pereții clădirii. În total, există mai multe metode de stabilire:

 • așezarea în jumătate de bloc este folosită în principal pentru pereții despărțitori interiori, deci această metodă este mai relevantă pentru alte tipuri de clădiri;
 • zidărie bloc și jumătate - adesea utilizate în construcția zidurilor de sprijin ale clădirii;
 • zidărie în două blocuri - utilizate în construcția de clădiri cu două și trei etaje;
 • de stabilire într-un bloc (metoda tychkovy) - această opțiune este cel mai adesea folosit în construcția de garaj, ca cea mai optimă.

Aflați mai multe despre stabilirea blocurilor de granule din videoclip:

Etape de construcție

Înainte de a începe construirea fundației, trebuie să pregătiți un loc pentru construcție și să marcați site-ul în conformitate cu un plan dezvoltat anterior.

Pregătirea și marcarea terenului

Mai întâi de toate, site-ul pe care este planificată construcția ar trebui să fie nivelat la maximum și curățat de gunoi. Acest lucru se poate face atât cu ajutorul echipamentelor speciale, cât și manual - totul depinde de starea site-ului și de capacitățile viitorului proprietar.

O atenție deosebită ar trebui acordată prezenței rădăcinilor mari în pământ (în special în locul punerii bazei), care, în viitor, ar putea să răstoarne și să dăuneze structurii. Prin urmare, la pregătirea teritoriului, este necesar să scăpăm de el.

După aceea, conform desenului întocmit mai devreme, se face marcarea fundației benzii - acest tip de bază este suficient pentru un garaj. Pentru a schița conturul fundației, puteți utiliza armătura și linia sau cablul de pescuit.

Tijele sunt conduse în colțurile perimetrului de pe părțile exterioare și interioare ale bazei (lățimea minimă a structurii este de 30 cm), după care cordonul este tensionat între ele.

Construcția fundației

La sfârșitul marcajului, șanțurile sunt săpate sub fundație, adâncimea căreia ar trebui să fie, în mod ideal, sub nivelul de înghețare a solului, dar pentru partea centrală a Rusiei va fi de ajuns 60 cm.

Următorul este așezarea unei perne de nisip și pietriș. Grosimea fiecărui strat trebuie să fie de aproximativ 30 cm.

După aceea, instalați un cofraj de plăci, pereții cărora sunt acoperite cu un strat de impermeabilizare din polietilenă sau material de acoperire. Următoarea etapă este construirea unei cuști de armare cu crengi de 12-14 mm grosime.

Acest design va da forța de bază și rezistența la deformare, posibil datorită mișcărilor de sol.

La aceste lucrări pregătitoare sunt finalizate și rămâne doar pentru a umple fundația.

Pentru a face acest lucru, puteți comanda un amestec gata, livrat în mașini speciale sau pregătiți-vă singur, utilizând componente: ciment, nisip și piatră zdrobită într-un raport de 1: 3: 5.

Fațade

Înainte de a pune blocul de lut, trebuie să aveți grijă de impermeabilizarea fundației, deoarece dacă construiți un garaj, atunci trebuie să o faceți competent. Pentru a face acest lucru, ei folosesc tot acelasi celofan sau acoperiș, care este așezat în jurul perimetrului bazei.

De asemenea, un cadru pentru poarta este fixat în prealabil, fixat cu ajutorul unor cornișe. Blocurile de blocare încep de la colț și se efectuează în următoarea secvență:

 • Primul rând de blocuri de așchii este așezat, în timpul procesului de așezare, pe care se verifică poziția orizontală a zidăriei.
 • Următoarele rânduri sunt plasate cu un decalaj de jumătate de bloc. După fiecare al treilea rând este ridicat, barele de armare sunt plasate pe blocuri, ceea ce face ca pereții să fie mai rezistenți.
 • Când așezați ultimul rând, deschideți grinzile de podea.
 • Trebuie de asemenea remarcat faptul că peretele din spate al garajului trebuie să fie mai jos decât partea din față. Acest lucru va asigura panta acoperișului, a cărei valoare depinde de materialul de acoperire și poate varia de la 5 la 35 de grade.

  Acoperiș și podea

  Pentru construirea acoperișului, grinzile sunt introduse în cuiburile echipate. Cel mai bine este să folosiți bare din oțel I-oțel, dar deoarece această opțiune este destul de scumpă, puteți obține împreună cu elementele din lemn, după ce le-ați supus unui tratament special din putrezire.

  Dulapurile sunt așezate peste grinzi și se aplică impermeabilizarea. După aceea, montați materialul de acoperiș.

  Etapa finală de construcție a garajului - umple podeaua. Pentru a face acest lucru, îndepărtați stratul de sol, fundul groapei este înfipt și acoperit cu nisip și moloz. Apoi, asamblați cușca de armare și turnați betonul la nivelul subsolului.

  Caracteristici ale decorării pereților

  În primul rând, despre exterior. Adesea, pe Internet puteți găsi opinia că blocul de lut este un material higroscopic, prin urmare, în absența unui strat exterior de finisare, se va prăbuși în cele din urmă.

  Dar, după cum arată practica, astfel de clădiri sunt fără decorație de zeci de ani și nu li se întâmplă nimic.

  Cu toate acestea, dacă doriți să asigurați și protejați structura poroasă a blocurilor din mediul exterior, puteți aplica un strat de ipsos pe pereți și puteți picta suprafața finisată cu vopsea de fațadă, ceea ce va conferi garajului un aspect estetic.

  Aceasta este probabil cea mai mare parte a bugetului și, în același timp, o opțiune eficientă.

  În ceea ce privește interiorul, există mai multe moduri: ipsos, panouri de perete (lemn, metal sau PVC), plăci de gips rezistente la umiditate (dacă garajul nu este încălzit). Totul depinde de preferințele și capacitățile financiare ale proprietarului.

  Pentru cei care doresc să salveze materialul, cea mai bună opțiune va fi tencuitul, iar cei care nu vor să preia această muncă consumatoare de timp și murdar, nu mai rămân decât să recurgă la opțiunile de placare menționate mai sus.

  Toate acestea sugerează construcția panoului, care permite de asemenea să se ascundă izolația sub placare. Dar folosind această metodă va trebui să sacrifice o mică parte a spațiului din camera de garaj, deoarece construcția cadrului implică o reducere a suprafeței utilizabile.

  După cum puteți vedea, construirea unui garaj din blocul de granule cu propriile mâini este o sarcină din categoria executabilelor. Desigur, pentru punerea sa în aplicare va trebui să cheltuiască considerabil și să facă eforturi semnificative, dar la urma urmei, nici o constructie nu poate face fără ea.

  Cum se construiește un garaj major

  Cerințele pentru o cameră de depozitare a mașinilor sunt destul de simple - fiabilitate (în termeni de hacking), durabilitate și capacitate optimă. Prin urmare, propunem economisirea de bani și construirea unui garaj cu propriile mâini din materiale necostisitoare. Această publicație oferă un ghid detaliat pentru construirea clădirii de la fundație până la acoperiș.

  Crearea unui aspect al camerei de garaj

  În procesul de pregătire va trebui să răspundeți întrebărilor ce fel de garaj, ce și cum să construiți. Dar ar trebui să începem cu planificarea viitorului clădirii - să definim în mod clar dimensiunile și locația sa pe cabana de gospodărie sau de vară. Soluția primei sarcini depinde de dimensiunea vehiculului specific, de a doua - cu privire la plasarea casei și a altor obiecte.

  Ajutor. Dimensiunile autoturismelor rareori depășesc 5 m lungime și 2 m lățime. Înălțimea variază de la 1-2 m în funcție de clasa și scopul mașinii.

  Creați propriul proiect, bazându-vă pe conturul viitorului garaj, cu următoarele recomandări:

  1. Sala în care se planifică păstrarea autovehiculului fără efectuarea lucrărilor de reparații trebuie să aibă o dimensiune minimă de 5 x 2,5 m (conform măsurătorilor interne). Veți obține coridoare înguste pe margini și spațiu pentru un mic suport în fața mașinii.
  2. Dimensiunile interne ale unei mașini standard sunt de 6 x 4 m. Există suficient spațiu pentru a găzdui un banc de lucru, rafturi și dulapuri. Sub întreținerea actuală a mașinii, asigurați o groapă de 1 m lată, căptușită cu cărămidă roșie.
  3. Cutia de reparare trebuie proiectată individual. Lățimea culoarului nu este mai mică de 1 m, luând în considerare mobilierul de garaj și mașinile-unelte, înălțimea este de 3 m.

  Desenarea unei camere de garaj cu o prelungire

  Notă. Pentru versiunea bugetară a camerei se va potrivi poarta de dimensiuni standard cu o înălțime de 2 m. Pentru microbuze și SUV-uri, este necesar un pasaj mai mare.

  Nu există cerințe stricte pentru planificarea garajului. Pentru două mașini sau mașini cu motocicletă, creșteți cutia la o lățime confortabilă, dacă este necesar, asigurați un subsol, al doilea etaj și o cameră suplimentară cu intrare separată. Dar amintiți-vă: costul unei clădiri cu două etaje va crește considerabil datorită materialelor de construcție și fundației.

  În ceea ce privește plasarea unui garaj în apropierea unei cabane de țară sau a unei dachi, recomandarea este simplă: construiți o clădire vizavi de porțile de intrare, astfel încât să nu trebuiască să întoarceți mașina în curte. Aranjamentul de călătorie cu un rând nu poate fi numit ieftin, pentru că trebuie să beton o zonă extinsă.

  Selectarea materialelor

  Atunci când construiește un garaj cu propriile mâini, prețul materialelor de bază joacă un rol important. Vom afișa cele mai multe opțiuni disponibile:

  1. Construcția blocului de ciment sau a coquette-ului va fi ieftin, dar clădirea va fi grea și rece. Un rezultat similar va conferi plăci și blocuri de beton din beton. Avem nevoie de izolație, ceea ce implică costuri suplimentare.
  2. Construcția blocurilor de beton și spumă este inițial caldă, dar pierde în fiabilitate. Hoții pot tăia o gaură în peretele de beton cu un ferăstrău ascuțit.
  3. Opțiune necostisitoare și fiabilă - garaj metalic din cadru, cu cabluri din oțel. Dezavantajul este necesitatea unei încălziri grave și a unei suprafețe exterioare cu pardoseli profesionale.

  Notă. Cea mai bună soluție în ceea ce privește eficiența energetică și estetica este construirea ușoară a panourilor sandwich atașate la structurile metalice. Dezavantajul este prețul ridicat al materialelor de construcție.

  Imaginea schematică a construcției construite rapid dintr-un panou de tip sandwich

  A construi pereții garajelor de lemn nu este acceptată din cauza inflamabilității. O altă întrebare - grinzi de lemn și lăcuire pe acoperiș. Va face o cherestea cu o sectiune de 10 x 10-10 x 15 cm si placi de 20-40 mm grosime. Acoperiș - orice acoperire disponibilă: foaie profesionistă, ondulin, ardezie și așa mai departe.

  Dacă la dacha trebuie să construiți rapid un spațiu de depozitare ușoară, fără o fundație solidă, trebuie să luați în considerare opțiunea unei construcții metalice compozite prezentate în fotografie. Cadrul din țevi de oțel este în vânzare sub forma unui set de pliere gata care după instalare este acoperit de un profil galvanizat ieftin.

  Cum se toarnă fundația

  Sub garajul blocurilor de piatră, construite pe soluri stabile, trebuie să faceți un tip de bandă de beton, care să reziste unei greutăți decente a structurii. Complexul de lucrări privind fundația fundației cu mâinile dvs. arată astfel

  1. După ce ați determinat poziția obiectului pe parcelă, efectuați marcarea cu ajutorul cârligelor și în care sârma este legată. Îndepărtați solul vegetal și aliniați tamponul.
  2. De-a lungul perimetrului structurii viitoare, sapa un șanț de 400-500 mm peste. Adâncimea depinde de grosimea stratului superior de dărâmare a solului, situată pe o suprafață diferită de 0,5-1,5 m.
  3. După ce ați tamponat fundul șanțului, aranjați o pernă de nisip sau pietriș mic, cu o înălțime de 10 cm.
  4. Asamblați cofrajele scuturilor de la plăci de dimensiuni secundare, resturi din plăci aglomerate și foi metalice. Instalați struturi și vergeturi care împiedică deplasarea cofrajului sub greutatea betonului. Înălțimea scuturilor ar trebui să fie suficientă pentru a ridica baza la 20-30 cm deasupra nivelului solului.
  5. Cusaturi de armare sau de sudură realizate din miezuri Ø12-16 mm până la înălțimea totală a profilului șanțului. Dimensiunea celulei este de 15 x 10 cm. Este permisă utilizarea tunderii țevilor și a diferitelor profile metalice.
  6. Puneți folia de plastic în cofraje și instalați cadrele, așa cum ați făcut în fotografie.

  Consiliul. Dacă intenționați să faceți o pivniță sau un șanț de vizionare în garaj, este mai bine să săpați groapa de fundație înainte de a pune fundația. Pereții subsolului sunt construiți de obicei din blocuri de fundație, cum ar fi FBS, cariera de reparare - răspândită din cărămidă roșie.

  Betonul se amestecă mecanizat sau se comandă la fabrică. Gradul amestecului este M150, proporțiile sunt 1: 3: 5 (ciment M400 / nisip uscat / piatră zdrobită cu fracțiune de 20-40 mm). Atunci când stabilirea beton condensa imersiune multiplă de tije de oțel lung, și mai bine - cu un vibrator de construcție. Perioada de solidificare completă a monolitului este de 4 săptămâni, dezasamblați cofrarea după 7 zile.

  Schema de fundație din beton armat

  Construim un garaj de blocuri

  Pentru a împiedica zidurile clădirii să absoarbă umiditatea din fundație, suprafața de beton a bazei este acoperită cu un strat de impermeabilizare a materialului de acoperire pliat pe jumătate. Înainte de a începe lucrările de zidărie, aduceți toate elementele necesare pentru a umple golurile de pe porți - uși, rame de ferestre și ventilație.

  Ajutor. Atunci când se utilizează un strat convențional de 390 x 190 x 188 (h) mm pe 1 m² de zidărie, veți avea nevoie de aproximativ 14 pietre.

  Construcția unui garaj de blocuri de dimensiuni standard este realizată ca o zidărie - pietrele fiecărui rând ulterior se suprapun cu îmbinările celei anterioare (denumirea clădirii este legată). Algoritmul este după cum urmează:

  1. Pregătiți un mortar de zidărie în proporție de 4 fracții de nisip până la 1 parte a cimentului Portland 400. Începeți să vă așezați din colțuri, expunând 3 pietre la fiecare capăt al clădirii. Verificați distanțele dintre blocurile de colț într-o linie dreaptă și diagonală, reglați cu atenție poziția acestora.
  2. După adăugarea a 2 pietre la fiecare colț, ridicați poziția la înălțimea celui de-al treilea rând și întindeți firul - un reper pentru formarea primului nivel.
  3. Instalați cadrul ramei și ușii, elemente de fixare. Punerea soluției pe suprafețele laterale și inferioare ale blocurilor pune primul rând în jurul perimetrului. Verificați constant nivelul vertical și cel orizontal, păstrați grosimea cusăturilor mai mică de 10 mm.
  4. Deplasați cablul, executați al doilea nivel și ridicați din nou coșul de colț cu 3 rânduri. Repetați operația până la nivelul penultim. În acest proces, instalați ramele de ferestre și orificiile de aerisire.
  5. Plasați rândul de sus al blocurilor de granule în același timp cu grinzile de plafon ale plăcilor sau barelor. Distanța dintre barele transversale este de 0,6-0,8 m. Capetele grinzilor sunt extinse dincolo de pereți la o distanță de 0,5 m
  6. Efectuați îmbinarea de pe suprafața exterioară și interioară a peretelui.

  Consiliul. Pentru a îmbunătăți proprietățile soluției în loc de lut, adăugați un plastifiant (disponibil comercial).

  Când se așează blocurile goale, soluția este aplicată pe planul superior al pietrei, nu este necesară umplerea golurilor. Sub capetele grinzilor din lemn sprijinite pe pereți, se așază două straturi de material de acoperiș. Cum de a construi un garaj bloc granule, uita-te la video:

  Dacă a fost planificată realizarea unui acoperiș cu un singur pas al garajului, atunci pe pereții laterali este necesar să se prevadă o pantă în avans și să se ridice fațada frontală cu mai multe rânduri.

  Instalarea acoperișului și a pardoselilor din beton

  Există 3 moduri de închidere a garajului:

  • așezați plăcile finisate și realizați un acoperiș moale topit;
  • montați suprapunerea înclinată pe un cadru din lemn;
  • construi un acoperiș plin de acoperiș.

  Pentru a ridica și a instala fabrica sau produse improvizate din beton va avea nevoie de macarale. Este mult mai dificil să aruncați o placă în loc - va trebui să asamblați un cofraj serios. În plus, acoperișul de sudură necesită reparații periodice. Aceste puncte conduc la costuri financiare și de muncă substanțiale.

  Opțiunea cea mai simplă și cea mai ieftină este să vă suprapuneți de-a lungul grinzilor încorporate în perete. Dezavantajul acestei metode este o panta mica si un aspect prea putin atractiv al cladirii. Prin urmare, vă recomandăm să construiți un acoperiș gable cu un mansardă mică.

  Pentru instalare se folosesc fascicule cu pereți, ale căror capete formează o vizieră în afara pereților. La fiecare jumper este atașat un sistem de basculare agățat, secțiunile fiind combinate cu o grinzi de creastă. Apoi, membrana de impermeabilizare este așezată, căptușeala este acoperită și căptușeala este așezată.

  Instalarea grinzii de creasta

  Ajutor. Instrucțiuni de instalare acoperiș gable publicat pe o altă pagină a site-ului nostru.

  Pardoselile industriale ale garajului, calculate pe greutatea mașinii, au turnat betonul fără a se lega de fundație. Monolitul este aranjat pe o pernă de nisip compactă, utilizând o plasă realizată din armarea unui profil periodic. Detaliile lucrării sunt prezentate într-o instrucțiune separată și prezentate în videoclip.

  Secretele aranjamentului intern

  Finalizarea spațiului de garaj din interior se face arbitrar, la discreția dvs. Opțiuni cu costuri reduse - pereți de tencuială, urmate de vopsirea sau aplicarea vopselei direct pe zidărie cu ajutorul unui pistol de pulverizare. Plafoanele sunt acoperite cu OSB, clapboard sau placaj.

  Construcția unui garaj la cheie se încheie cu instalarea următoarelor sisteme de inginerie:

  • instalații sanitare (dacă este posibil);
  • încălzire;
  • electrician.

  Notă. Organizarea ventilației naturale în încăpere se realizează în etapa de construcție a clădirii. În procesul de montare a zidurilor, au fost instalate grile de ventilație cu clapete.

  Instalarea sistemului de alimentare cu apă este prevăzută la ciclul de construcție zero, adică la turnarea fundației. În partea subterană a bazei se află un manșon din oțel sau plastic de Ø50-80 mm, unde se trage ulterior conducta de apă DU 15, lumenul este umplut cu izolație. Adâncimea de stabilire - 20 cm sub limita înghețării solului.

  Metode de incalzire in box

  Dacă garajul este adiacent unei clădiri rezidențiale sau este la o distanță de 10-15 m, acesta poate fi încălzit de la sistemul principal de încălzire a apei din casă. Întrebarea este rezolvată prin instalarea unei linii de încălzire prin stradă (în mod ideal, subteran) de la cazan până la cutia de garaj, unde sunt instalate radiatoare ieftine sau registre fabricate de persoane.

  Încălzirea autonomă a autoturismului este organizată în următoarele moduri:

  • folosind o sobă de lemn;
  • sobe de uz casnic care ard ulei uzat;
  • încălzitoare electrice cu infraroșu sau convectoare;
  • cazan care funcționează la un combustibil profitabil și convenabil pentru tine.

  Garaj pentru cuptor

  Pentru funcționarea normală, soba sau boilerul vor avea nevoie de un coș de fum, ridicat la o înălțime de cel puțin 5 m, numărate din arzătorul de grătar sau gaz (motor). Conduceți-l prin peretele din spate al clădirii și ridicați-l deasupra acoperișului, pentru a preveni căderea vârfului în zona lee.

  Consiliul. Cuptorul de fier sau oțel - realizat la domiciliu mult mai eficient, dă căldură dacă este prevăzut pentru fluxul exterior de aer al corpului. Echipați soba cu un mic ventilator, creând o mișcare de aer cald în cameră.

  Cazanul, combinat cu un sistem de încălzire a apei, poate fi un ajutor pentru încălzirea camerelor utilitare adiacente garajului, de exemplu, o seră, o magazie sau un coș de pui. Sarcina proprietarului este dizolvarea țevilor de la generatorul de căldură și instalarea dispozitivelor de încălzire (opțional, registre de uz casnic).

  Cabluri electrice

  Linia principală de alimentare trebuie menținută de la panoul electric principal instalat în casă. Cablul de alimentare al clasei VVG cu o secțiune transversală minimă de 2,5 mm² este conectat la contorul electric printr-un separator RCD cu un curent de scurgere de 300 mA și pus la garaj pe calea aerului sau subteran. În interior există un panou de comandă cu mașini automate, carcasa acestuia fiind conectată la bucla de masă.

  Oferim câteva recomandări privind cablarea dispozitivului:

  1. Rutarea face pereții într-o manieră deschisă, trăgând firele în ondulații și, mai bine, în țevi din oțel.
  2. Protejați liniile electrice de prize și iluminare cu comutatoare automate de 10 și respectiv 20 de amperi, după cum se arată în diagrama.
  3. Prizele se conectează la linie numai în cutii de distribuție, conexiunea în interiorul soclului nu este permisă.
  4. Pentru a conecta încălzitoarele electrice și alte echipamente electrice, selectați o linie separată.
  5. Asigurați-vă că ați conectat un cablu de împământare la toate lămpile și la prizele de alimentare.

  Recomandare. Este mai bine să se organizeze iluminarea electrică a pivniței și a gropii de observare printr-un transformator pas cu pas, care oferă o tensiune de 12-36 V.

  Subtilitățile cablării interioare sunt descrise în ghidul nostru detaliat.

  concluzie

  Dacă vă decideți să construiți un garaj cu propriile mâini, trebuie să alegeți momentul potrivit pentru a începe munca. Vă reamintim: fundația construiește o cetate timp de 4 săptămâni, atunci trebuie să scoateți zidurile și să montați acoperișul. Aceste lucrări se desfășoară în sezonul cald, iar instalarea încălzirii și electricității poate fi amânată până în toamnă.

  Construcția garajului de blocuri de pământ cu mâinile lor

  Piatra de zgură este folosită în mod activ în construcții pentru mai mult de 30 de ani. Astăzi, clădiri de diferite dimensiuni sunt ridicate din blocuri de cioplită, dar acest material este cel mai relevant pentru construcția de joasă creștere. Nu este dificil să se construiască un garaj din blocul de ciment, deoarece acest material ușor și voluminos are, de asemenea, proprietăți de izolare termică ridicată.

  Ce este un bloc de granule?

  Se bazează pe zgură de furnal și, în plus, adaugă cenușă la compoziție. Binder acționează mortarul de ciment. Pentru a îmbunătăți caracteristicile tehnice ale materialelor de umplutură pot fi făcute: cărămizi de crustă sau nisip de cuarț.

  Toate componentele compoziției sunt amestecate calitativ și supuse presării cu instalații speciale care creează o presiune ridicată. După apăsare, materialul ia forma finită.

  Construcția blocurilor de pietriș poate utiliza 2 tipuri de materiale de construcție:

  • gol la interior. În centru există mai multe găuri. Greutatea produsului gol este de 15-21 kg. Utilizat pentru construirea de pereți de reținere și reamenajări în clădiri cu 1-2 etaje;
  • corpolent. Creșterea greutății la 25-27 kg duce la o creștere a rezistenței și a durității materialului. Cel mai frecvent așezate în fundație, stau la baza clădirilor cu mai multe etaje.
  Piatra de zgură este un bloc de beton care conține zgură

  Porozitatea modulelor este un avantaj și un dezavantaj în același timp. Datorită golurilor, caracteristicile termoizolante sunt îmbunătățite. Pentru a menține în continuare căldura, castingul, perlitul și polistirenul sunt adesea adăugați la compoziție. Dezavantajul este o scădere a rezistenței și necesitatea unei plăci suplimentare.

  Înainte de a construi un garaj de bloc de granule, ar trebui să alegeți porozitatea materialului. Cu o scădere a numărului și mărimii porilor, conductivitatea termică crește, iar rezistența structurii crește. Modulele cu pori mari sunt caracterizate de performanțe ridicate ale izolației, dar sunt oarecum inferioare în ceea ce privește indicatorii de rezistență.

  Avantajele și dezavantajele construirii unui garaj din blocul de lignit

  Garajele de blocuri de cărămidă cu mâinile lor trebuie construite după studierea caracteristicilor materialelor de construcție și a selecției celui mai bun tip.

  Avantajele garajului blocului de usturoi includ:

  • prețul relativ scăzut al materialului;
  • consum redus de ciment în comparație cu cărămizile;
  • ușurința de construcție - blocul de gros se potrivește și cade rapid datorită dimensiunilor mari;
  • durabilitatea structurală - structura va dura cel puțin 50 de ani;
  • diferite proprietăți refractare.
  Casele, prelungirile, garajele și gardurile sunt construite din blocuri de șifon

  Printre minusurile:

  • izolație fonică de înaltă calitate;
  • Compoziția folosește zgură, care include elemente toxice;
  • soiurile individuale sunt extrem de grele.

  Cum să începeți construcția?

  Modulele de blocare a zgurii sunt adesea folosite pentru construcția de structuri mici. Acestea sunt adesea folosite pentru bucătării de vară, garaje, case cu o singură etapă, clădiri agricole datorită vitezei de formare a clădirilor. Deoarece fiecare proprietar de automobile dorește să construiască rapid un garaj, blocurile de granule sunt una dintre cele mai bune soluții. Dacă comparați metoda de construire a unui garaj de blocuri de zgură și zgură, diferența va fi nesemnificativă.

  Construcția treptată a unui garaj bloc cuprinde următoarele lucrări:

  • evaluarea geodezică a șantierului;
  • determinarea distanței față de principalele comunicații: lumină, apă, gaz (pentru spații încălzite);
  • calcularea și planificarea unui proiect de garaj din blocuri de pietriș;
  • alegerea tipului de zidărie și a tipului de fundație pentru garajul blocurilor de piatră;
  • determinarea numărului de blocuri de grosiere din garaj, precum și calcularea numărului de alte materiale.

  Proiectul este baza tuturor lucrărilor.

  Adesea, constructorii novice evită pregătirea în avans, preferând improvizația. O astfel de abordare va necesita restructurarea elementelor individuale, investiții suplimentare și riscul de defecte în structură datorită selecției necorespunzătoare a fundației. Pentru o cameră mică nu durează prea mult timp pentru a elabora planuri și desene.

  Mulți constructori novici se tem adesea de acest cuvânt, crezând că va dura mult timp pentru a crea un proiect.

  Proiectul unui garaj de blocuri de ciment va necesita un timp minim. Se recomandă să se extragă din foaie o vedere aproximativă a structurii finalizate din exterior și din interior. O prezentare vizuală va contribui la accelerarea procesului și la rezolvarea rapidă a furnizării de comunicații, localizarea echipamentelor și a uneltelor.

  Înainte de începerea proiectului, este necesar să se determine scopul clădirii:

  • pentru reparatii auto. Un garaj cu un subsol este ideal pentru a menține starea mașinii;
  • pentru depozitarea autoturismelor. Dacă este disponibilă o mașină, cutia standard se va potrivi fără modificări suplimentare. Un garaj pentru 2 autoturisme dintr-un bloc de ciment poate fi util, chiar și în absența unei mașini secundare, însă există planuri de achiziționare a unui vehicul în viitor;
  • pentru muncă. Dacă va exista un atelier în el, va fi necesară instalarea a numeroase echipamente, clădirea ar trebui extinsă pentru a permite vrăjitorului să se miște liber.

  Construim un garaj de blocuri de granule

  Construcția garajului de blocuri de gros cu mâinile proprii se desfășoară în etape. Pas cu pas, urmând instrucțiunile privind construirea unui garaj din blocul de ciment, vă va ajuta să nu pierdeți etapele mici, dar importante, ale construcției.

  Pietrele de zgură sunt materiale ușoare, astfel încât să puteți alege o fundație de bandă

  Algoritmul de acțiune este descris pentru orientare în timpul construirii unui garaj de blocuri de fontă:

  1. Alegeți fundația necesară. Materialul este relativ ușor, prin urmare, designul este nemaipomenit - este un tip de bandă destul de potrivit.
  2. Pentru a determina materialul pentru impermeabilizarea fundației, precum și pentru a lua în considerare stratul de acoperire pentru izolarea din abur și protecția împotriva pierderilor de căldură.
  3. Construcția pereților camerei. Construiți un garaj cu propriile dvs. mâini din blocul de granule va fi mai ușor dacă utilizați o versiune goală.
  4. Aranjamentul podelei și a subsolului (dacă este disponibil).
  5. Formarea suprapunerii cu acoperișul.
  6. Instalare de porti si usi.
  7. Etapa finală: instalarea cablajului, aranjament interior și exterior.

  Garajele de blocuri de la fundație până la acoperiș sunt echipate cu 7 etape principale, fiecare având caracteristici de lucru care depind de scopul clădirii. Dacă construiți un garaj cu propriile mâini din blocul de cărămidă prin toate regulile tehnice, construcția se va dovedi a fi multifuncțională, economică și multifuncțională.

  Calculul numărului de blocuri de granule

  Înainte de construcție, trebuie determinat numărul de module necesare pentru construcție.

  Pentru a face corect calculul blocurilor de grosime în garaj, trebuie să pregătiți:

  • foaie de hârtie;
  • ruletă ruletă;
  • smartphone sau calculator;
  • mânerul.
  Înainte de începerea construcției, se calculează cantitatea necesară de material.

  Pentru a ști cât de mult este necesar un bloc de granule pentru un garaj cu anumite dimensiuni ale pereților, este necesar să se determine dimensiunile blocurilor. Dimensiunile standard ale unui singur modul sunt de 390'188'190 mm, dar sunt disponibile pe piață variante cu dimensiunile de 390'188'120 mm. Materialele folosite sunt de dimensiuni nestandard, este mai bine să se măsoare. Marginea exterioară este cea mai importantă. Dacă peretele are o grosime de jumătate de bloc, suprafața feței este calculată inițial.

  Există mai multe moduri de a calcula blocul de grosime pe garaj, cel mai ușor este de a determina numărul de blocuri pe 1 m2. Pe baza exemplului propus - 1¸0.074 = 13.5 bucăți, orice valori fracționare sunt rotunjite în favoarea unui număr mai mare - 14 bucăți.

  Un exemplu de cum se calculează calculatorul blocului de îngrășământ pentru construcția de 7'5 m și o înălțime de 2,5 m:

  1. Construcție perimetrală. Se folosește formula pentru dreptunghi: (7 + 5) · 2 = 24 m.
  2. Pereții zidari. Numărul calculat este înmulțit cu înălțimea structurii: 24 · 2.5 = 60 m2.
  3. Dimensiunea găurilor. Zona de goluri se calculează, deoarece este greșit să se calculeze cantitatea de bloc de cioplită pentru întreaga zonă. Suprafața ferestrelor, ușilor (dacă există), porților este scăzută din suma totală. Luați în considerare un exemplu când sunt construite numai porți de 2,5 m înălțime și lățime de 3,2 m: 2,5 · 3,2 = 8,75 m2. Suprafața totală de construcție: 60-8.75 = 51.25 m2.
  4. Se calculează numărul de blocuri de zgură care vor ajuta suprafața tuturor zidurilor și numărul de blocuri pe 1 m2: 51,25 · 14 = 717 bucăți.

  Nu este necesar ca materialul să fie luat de la capăt la celălalt, deoarece în timpul lucrului există riscul deteriorării și detectării căsătoriei. Căsătoria nu ar trebui să fie mai mare de 5%. Dacă luăm în considerare garajul blocului de lut, cât de mult este materialul, se dovedește: 800 · 25 = 20 000 de ruble, unde 25 este prețul mediu al materialului din Moscova. În plus, ia în considerare prețul altor materiale.

  Cât de multe blocuri de granule am nevoie pentru un garaj?

  Modul de așezare

  Dacă am construi pentru prima dată un garaj cu mâinile noastre din blocul de cenușă, dar a existat o experiență de zidărie, o persoană se va confrunta repede. Metoda de așezare depinde de mărimea încărcăturii pe pereți.

  Astăzi, există mai multe moduri de a construi din blocuri de granule:

  • utilizați o jumătate de bloc. Deseori utilizate pentru aranjarea partițiilor în încăpere, care nu sunt utilizate pentru construcția de structuri cu rezistență relativă;
  • Instalare 1,5 bloc. Se folosește pentru ziduri;
  • aplicarea a 2 blocuri. Necesar în spații cu încărcături mari pe fundație, în special pentru construcții de 2-3 etaje;
  • tehnica tychkovaya în 1 bloc. Pentru garaj este cea mai bună opțiune.

  Etape de construcție

  Amenajarea spațiilor, construcția fundației, pereților, acoperișului este posibilă numai pe un teren adecvat. Prima etapă este o pregătire amplă a zonei.

  Pregătirea și marcarea terenului

  Mai întâi de toate, locul de construcție ar trebui să fie nivelat, în procesul de lucru este mai bine să se utilizeze nivelul apei. În paralel, tot gunoiul este îndepărtat, inclusiv îngropat în pământ. Cea mai ușoară modalitate este de a echilibra terenul cu ajutorul echipamentului specializat, cu un cost mai mic, dar cu mai mult efort puteți face lucrul manual.

  Un șanț este săpat 40 cm lățime și 50 cm adâncime

  Cea mai mare atenție ar trebui acordată prezenței rizomilor mari, în special în zonele subsolului. Pe măsură ce se dezvoltă arborele, rădăcinile vor deteriora baza și vor conduce la apariția unor fisuri mari. În procesul de pregătire a suprafeței, înainte de începerea celorlalte etape ale construcției garajului, sunt excavate rizomi.

  Înainte de începerea lucrului, se recomandă studierea planului de comunicare și verificarea absenței cablurilor îngropate, a conductelor de gaz și a apei. Dacă ignorați recomandarea, vor apărea probleme la etapa de săpare a carierei de inspecție sau în procesul de înlocuire a acesteia, atunci când trebuie să rupeți remizele și să rupeți podeaua.

  Când intriga este pregătită, ei iau un desen în mână și în conformitate cu acesta realizează marcaje pentru o fundație de benzi. Un contur este marcat în jurul perimetrului, mai bine cu balize și banda. În colțuri se acționează tijele din interiorul și din exteriorul structurii. Lățimea fundației trebuie să fie de cel puțin 30 cm.

  Construcția fundației

  Fundația este baza unei structuri de înaltă calitate și durabile. Cele mai importante reguli de fabricație:

  • ce fundație este necesară pentru un garaj din blocul de granule trebuie determinată pe baza unui studiu geodezic. Dacă rezultatele arată umiditate crescută, fluiditate și tendința solului de a se deplasa, ar fi cea mai bună opțiune pentru un garaj pe fundație; suficient pentru a alege piloți puțin adânci;
  • adâncimea subsolului pentru garajul blocurilor de pământ se calculează separat, luând în considerare sarcina, tipul de sol, lățimea, tipul de bază. În mod ideal, adâncimea trebuie să fie mai mare decât nivelul de înghețare a solului din regiune. În centrul Rusiei, este suficient ca fundația să fie așezată la o adâncime de 60 cm. Lățimea subsolului pentru garajul blocului de lut trebuie să fie mai mare de 30 cm;
  Construcția blocurilor de pământ nu este încărcată, nu este necesară crearea unei fundații solide
  • fundația pentru un garaj de blocuri de așchii este așezată pe o pernă de nisip și moloz, care absoarbe efectele distructive asupra fundației. Inițial, nisipul este așezat cu un strat de 30 cm și apoi piatră zdrobită cu fracțiunea 5-20, de asemenea cu un strat de 30 cm. Dacă garajul este mare, se recomandă utilizarea mai multor straturi de moloz, unul cu o fracțiune de 5-20, celălalt 10-40 sau 40-70;
  • fundație sub garajul blocului de lut turnat în șanț. Pentru ao face netedă, cofrajul este realizat din plăci. Pentru prevenirea umezelii și distrugerii, lemnul este acoperit cu un material izolator (polietilenă sau material de acoperire pentru impermeabilizare);
  • Crearea fundației necesită utilizarea amestecului de ciment de înaltă calitate. Mai ușor, dar mai scump, să-l cumpere în formă finită. Amestecul este ușor de preparat cu mâna sau cu un malaxor de beton atunci când se amestecă ciment, nisip, moloz și apă: 1: 3: 5: 1. Cantitatea de apă este reglementată în loc;
  • șanțul este turnat până la 30-50%, apoi se fixează colivia de armare a tijelor de 12-14 mm. Puteți să sudați cu mâna direct în groapă și să o așezați pe cărămizi pentru al ridica la mijlocul stratului sau pentru a conecta structura separat și apoi așezați-o într-o șanț, însă vor fi necesare câțiva lucrători. În prezența armăturii, baza va deveni rezistentă la deformări și deplasări ale solului.

  Fațade

  Înainte de începerea blocului de ciment, trebuie să creați o fundație de impermeabilizare. Protecția împotriva umezelii va împiedica distrugerea și slăbirea rezistenței bazei. Foi de celofan sau ruberoide adecvate, acestea sunt montate în jurul perimetrului fundației.

  Înainte de a începe lucrul, se recomandă instalarea unui cadru pentru porți, ferestre și uși (dacă există). Este mai bine să folosiți distanțierele pentru aliniere.

  Cea mai obișnuită metodă de construire a pereților este "cărămidă", atunci când următoarea acoperă cusăturile din rândul anterior.

  Cum se pune o garnitură pe garaj:

  1. Așezați primul rând. Merită să începeți din colțuri, astfel încât conexiunea cu celălalt perete să fie cât mai puternică. În timpul ouatului se recomandă verificarea nivelului.
  2. Toate rândurile ulterioare sunt stivuite la o jumătate de bloc. Pentru a crește rezistența pereților, se recomandă întărirea fiecărui al treilea rând cu tije.
  3. În procesul de așezare, ultimul rând ar trebui să lase deschideri în care vor fi așezate grinzile pentru fixarea podelei.

  Se recomandă ca acoperișul garajului din spate să fie puțin sub partea din față. Datorită pantelor acoperișului de pe suprafață nu se va acumula lichid. Panta depinde de tipul de material, variază de la 5-35 °.

  Acoperiș și podea

  Înainte de a umple podeaua în garaj, trebuie să echipați acoperișul. Realizarea acoperișului implică necesitatea de a instala grinzi în locașurile pregătite între blocuri. În cel mai bun mod pentru fabricarea acoperișului potrivit oțel canal dvutavrovy, dar ele sunt destul de scumpe. Grinzile din lemn vor ajuta la reducerea estimărilor pentru construcții, dar trebuie tratate preliminar cu mijloace pentru a preveni putregaiul. Pe partea superioară a grinzilor se montează placi, iar pe partea de sus se află materiale de impermeabilizare și acoperișuri.

  Decorul, porțile, acoperișul garajului și fabricarea podelei reprezintă etapele finale ale construcției structurii.

  Pentru a crea acoperișul, sunt necesare lămpi cu o lungime de 25 cm mai mare decât lățimea garajului

  Aranjament la podea:

  1. Pentru a umple podeaua este îndepărtată stratul de sol.
  2. Partea inferioară a puțului săpat este supusă amortizării, puteți folosi un trombus manual sau o placă vibratoare.
  3. Nisipul și molozul adorm la cap.
  4. Rama montată de armare.
  5. Se toarna betonul la nivelul subsolului.

  Caracteristici ale decorării pereților

  Execuția inițială efectuată în exterior. Deseori există o concepție greșită că, din cauza higroscopicității blocului de cioplită fără finisare, se va transforma rapid în distrugere. Conform practicii de fabricare a unor astfel de structuri, materialul poros costă zeci de ani fără a se termina fără a se prăbuși.

  Îmbunătățirea aspectului și durabilității cu ajutorul finisării suplimentare vor fi destul de potrivite. Cel mai simplu, bugetat și destul de eficient mod este să tencuiești și să pictezi pereții cu vopsea de fațadă.

  În ceea ce privește decorarea interioară, totul nu este atât de clar, există mai multe moduri diferite:

  • ipsos;
  • din lemn, PVC sau metal;
  • umiditate rezistentă la gips-carton, potrivite chiar și pentru garaj neîncălzit.

  Selecția se bazează pe bugetul proiectului și pe preferințele vizuale. O opțiune mai ieftină este tencuitul, dar procesul este consumator de timp. Pentru a evita munca murdară și lungă, puteți tăia panourile. Pentru ca baza să fie puternică și durabilă, iar materialul decorativ să devină rezistent la deformare, se recomandă așezarea și așezarea materialului izolant. Straturile suplimentare de materiale vor crește estimarea pentru clădire și vor ocupa o parte din cameră.

  Doriți să sugerați un supliment și să faceți articolul mai bun? - Lăsați un comentariu.