Principiul corect pentru eliminarea fisurilor dintr-un zid de caramida

Motivele care duc la apariția crăpăturilor în cărămizi, foarte multe. Acestea includ activitatea seismică neprevăzută, daunele mecanice și erorile produse în timpul construcției. De exemplu, pot apărea fisuri cauzate de lipirea incorectă a zidurilor de cărămidă din caramida. Ce să faci dacă a apărut deja fisura în peretele unei case de cărămidă? În orice caz, casa va avea nevoie atât de o reparație superficială, cosmetică și amănunțită, cu eliminarea cauzelor daunelor, dacă au apărut din cauza încălcărilor tehnologiei de construcție. Dacă timpul nu întărește baza și pereții casei, atunci un mic spațiu poate provoca o distorsionare a structurii de susținere și o deformare ireversibilă a casei.

Cauzele deteriorării peretelui

Există mai multe motive principale pentru care poate apărea un spațiu în perete:

 1. Regulară așezare naturală a casei pentru mai mult de 1-2 ani (o mare importanță este alegerea fundației permisă pentru construcții pe un anumit tip de sol) și schimbări naturale.
 2. Scufundarea și crăparea în continuare a fundației datorită spălării regulate a apelor subterane sau a încărcăturii slab distribuite, ceea ce oferă o tendință la un punct.
 3. Înghețarea fundației și distrugerea ulterioară după următoarea schimbare de temperatură.
 4. O sarcină puternică pe zidărie. În astfel de circumstanțe, fisurile apar nu numai pe pereți, ci și pe stâlpi. O caracteristică caracteristică a fisurilor cauzate de presiunea excesivă este direcția verticală și închiderea.
 5. Încălcarea tehnologiei de turnare în stadiul construirii fundației casei, materiale de calitate slabă și uscarea incompletă a acestora.
cracare

Consolidarea fundației

Problemele serioase cu integritatea structurii implică o restructurare totală a fundației:

Întărirea fundației casei

 • Mai întâi de toate, de-a lungul zidului, cu o fisură la nivelul orizontului bazei, trebuie să faceți o șanț adâncă. Lățimea șanțului nu trebuie să fie mai mare decât grosimea fundației.
 • După aceasta, fisura trebuie să fie ușor lărgită, curățată de pietrele fortificate și cimentul lipit de ele.
 • Zona extinsă și curățată este forată orizontal și vertical sub armătură. Este necesar să legați tijele de armare de dimensiuni adecvate cu ancorele și să le fixați prin sudare. Distanța dintre tije depinde de cât de mare trebuie să fie fixată fisura. Această armare este făcută ca o legătură suplimentară cu scheletul unei noi baze de armare.
 • Acum puteți face un cofraj și puteți turna beton în el. Pentru a preveni fisuri noi, toate lucrările cu baza se efectuează numai după ce au fost uscate. De asemenea, este posibil să-l apăzi ocazional cu apă, astfel încât solidificarea să aibă loc în mod egal.

Soluția se va usca foarte mult timp - cel puțin o lună, numai după această perioadă este posibilă întinderea terenului și crearea unei zone orb.

Aceste măsuri vor permite stoparea distrugerii zidurilor și numai după ce acestea vor fi efectuate, puteți continua cu eliminarea imediată a defectelor.

Eliminarea defectelor

După întărirea fundației, se efectuează o etanșare cosmetică a crăpăturilor din pereții cărămizilor. Pentru a vă asigura că nu mai sunt prevăzute crăpături noi, merită să lipiți bucăți de hârtie în locuri de deteriorare și să le monitorizați integritatea. Dacă hârtia nu este ruptă, puteți începe restaurarea.

Crăpăturile mici, superficiale pot fi etanșate cu o soluție de ciment, după ce se curăță marginile acestora și se înlătură bucăți instabile de material și mortar de aderență de la acestea cu un ciocan. Pentru a prinde cu noua soluție a fost mai durabil, este necesar să umezi marginile decalajului cu apă. Sloturile de mijloc trebuie sigilate cu un amestec de nisip și ciment (raportul 3: 1).

Sigilarea fisurilor mari

Pentru a elimina conectorii mari (mai mari de 1-2 centimetri), trebuie să faceți mai multe operații, care sunt discutate mai detaliat mai târziu.

Mai întâi trebuie să dezasamblați complet zona cu o fisură, începând cu rândurile superioare. Toate cărămizile instabile și rupte trebuie înlocuite cu altele noi. În timpul lucrărilor de zidărie noi trebuie să le consolidați suplimentar. Dacă a apărut o ruptură într-un nod de pereți de cărămidă, armarea poate fi realizată folosind o bandă de bandă de oțel, îndoind capetele sale pe laturile zidăriei și fixându-le cu șuruburi.

Dacă nu este posibilă dezasamblarea peretelui, repararea fisurilor în zidurile de cărămidă se realizează prin aruncarea pietrei cioplite cu mortar de ciment în crăpături mari și întărirea acestuia cu o bandă metalică fixată de ancore.

și - instalarea blocului de cărămidă; b - castel de cărămidă cu ancora; plăci de armare cu șuruburi de tensionare (perete plat, d - colț al peretelui); e - reparația unei fisuri prin intermediul brațelor metalice; e - reparații la locul de sprijin al plăcii; W - consolidarea dig cracked. Zid de cărămidă; 2 crack; Blocare cu 3 blocuri; 4 - mortar de ciment; 5-bolț; 6 canale (ancora); 7 - o suprapunere din oțel; 8 - paranteze (etapa de instalare 50 cm); 9 - placă de podea; 10 - zid de cărămidă; 11 - colț; 12 - strat de finisare.

Dacă fisurile care apar amenință integritatea clădirii, este necesar să se realizeze o armare majoră a peretelui. De-a lungul perimetrului casei tijele sunt realizate din oțel din exterior și interior. Rezultatul este un fel de centură de oțel puternică care acoperă întreaga clădire.

a, b - forfecarea oțelului pe partea exterioară (a) și interioară (b) a peretelui; - instalarea barelor de canale netensionate; 1 - tracțiune din oțel; 2 colț; 3 - placă de bază din oțel; 4 canale.

În cazul în care fisura este prea adâncă, puteți aplica și metoda injecțiilor de ciment: în acest scop, găurile de inchi sunt forate de-a lungul întregii lungimi a fisurii, la o distanță de 15-20 cm unul față de celălalt. Un tub umplut cu mortar de ciment este plasat în interiorul orificiului și prin intermediul unui compactor sau al unei seringi speciale de construcție soluția este injectată în fisură, umplându-se cu ea însăși.

În plus, unii dezvoltatori folosesc o spumă pentru a umple spațiul de fisuri mari. Pentru a face acest lucru, este suflată adânc în fisuri, se usucă și este fixat în exterior cu ciment.

Uneori, fisurile și lacrimile sunt atât de catastrofale încât peretele se crăpează chiar prin. În astfel de cazuri, este de asemenea necesar să întăriți peretele din interior. Pentru a face acest lucru, umeziți adânc diferența, umpleți spațiul cu ciment și moloz și instalați plăcuțele de metal fixate cu ancore. După ce soluția se usucă, puteți începe să terminați interiorul peretelui crăpat.

Deci, repararea fisurilor în zidurile de cărămidă este o sarcină importantă și provocatoare, care necesită mari costuri fizice și materiale. Cu toate acestea, în cazul în care astfel de defecte nu sunt reparate la timp, casa va fi pur și simplu răsucite sau deformate iremediabil.

pereți

Mai devreme sau mai târziu, aproape fiecare proprietar de proprietate se confruntă cu un lucru atât de neplăcut ca detectarea fisurilor. Iar motivele pentru acest lucru pot fi foarte diverse. Articolul va discuta despre repararea fisurilor în pereții unei case.

Cuprins:

Prevenirea fisurilor în pereții unei case noi

Apariția crăpăturilor de pe suprafața pereților nu mărturisește bine. În cel mai bun caz, va trebui să faceți din nou lucrarea de finisare și nici nu doriți să vă gândiți la cele mai grave opțiuni. Cu toate acestea, este dificil pentru un simplu om de pe stradă să evalueze nivelul de amenințare, prin urmare merită să recurgeți la serviciile organizațiilor specializate care vor efectua lucrări de proiectare și cercetare. Rezultatul va fi un act în care vor fi indicate motivele apariției acestor defecte, dinamica dezvoltării, încheierea clasei de pericol, precum și recomandările (soluția de proiectare) pentru a le elimina.

Văzând crăpăturile, majoritatea locuitorilor încep să sune alarma, să se îndrepte către companii de locuințe și alte servicii similare. La sosirea specialiștilor se pare că s-au format fisuri datorită picăturilor de temperatură, materialelor de finisare de calitate slabă sau uzurii lor naturale. Cu toate acestea, în astfel de situații, descoperirea originii diverselor depresiuni și a dimensiunilor fisurilor nu va fi superfluă.

Informații generale

 • Trebuie amintit faptul că orice structură de construcție trebuie să îndeplinească standardele relevante, o serie de cerințe importante. Când structura încetează să reziste sarcinilor operaționale, începe să se prăbușească. Această condiție se numește limită. Deteriorările cauzate nu permit o funcționare ulterioară a clădirii.
 • Prin urmare, dacă orice element al structurii (fundație, podea, pereți) nu mai răspunde anumitor norme și reguli, înseamnă că a atins starea limită. Ca rezultat, apar semne de uzură, și anume crăpături de diferite forme și mărimi. Și cu cât sunt mai mult, cu cât sunt mai profunde adâncimea dezvăluirii, cu atât sunt mai periculoase.
 • Dar apariția unor fisuri mici, așa-numitele pânze de păianjen în clădirile noi, nu reprezintă niciun pericol. La urma urmei, motivul pentru aceasta este sedimentarea naturală a clădirii. După 3-6 luni, noile microfracturi nu mai apar și cele vechi nu se mai extind.
 • Progresia fisurilor ar trebui să fie avertizată, aceasta indică începutul distrugerii structurii. Aici ar trebui luate măsuri pentru a elimina cauza distrugerii.

Crăpături în pereții caselor din lemn

 • În ceea ce privește clădirile din lemn, crăpăturile se produc adesea sub influența umidității, conservate în straturile interioare ale lemnului sau lemnului. Este posibil să se minimizeze formarea lor prin tăiere compensatorie, care se realizează pe toată lungimea cherestei, cu o adâncime de maximum 1/5 din diametrul jurnalului.
 • În cazurile în care s-au format crăpături mari în structura exploatată, nu merită să intrăm în panică. Astfel de defecte sunt inofensive și nu afectează în nici un fel proprietățile particularizate ale zidurilor. Pentru a verifica acest lucru, trebuie doar să vă uitați la casele de crăpătură din satele îndepărtate care au stat acolo timp de câteva decenii.
 • Prin urmare, repararea fisurilor în casele de lemn se realizează numai pentru estetică. Materialele folosite sunt diferite, dar, din păcate, niciuna dintre ele nu este diferită pentru o viață lungă:
  • Etanșantul nu poate asigura aderența pe termen lung pe lemn. O astfel de terminare va rezista nu mai mult de 2-3 sezoane. Dar, după ce se îndepărtează, se poate aplica un strat nou peste cel vechi, suficient pentru câțiva ani;
 • sfoara de cablu din spumă de polietilenă este proiectată pentru utilizare în interior, prin urmare utilizarea sa este impracticabilă;
 • orice formulări solide nu sunt de asemenea potrivite pentru acest tip de structură. Copacul absoarbe constant și dă înapoi umiditatea, schimbându-și mărimea în funcție de sezon. Acesta este motivul pentru care se desprinde orice material de etanșare.
 • Cea mai bună opțiune pentru încorporarea crăpăturilor în suprafețele din lemn este prin intermediul unei cămăși cu mușchi sau cu panglică de in și cânepă.

De ce sunt fisuri în pereții unei case de cărămidă

Diverse cauze pot afecta apariția unui astfel de defect pe cărămidă, beton spumos sau pereți de beton gazos, cele mai frecvente fiind:

 • încălcarea procesului de așezare (cusături orizontale îngroșate, lipire și armare);
 • materiale de calitate slabă și / sau soluții mixte analfabete (încălcarea proporțiilor atunci când sunt amestecate, adică prin ochi);
 • utilizarea materialelor de construcție pentru alte scopuri (de exemplu, un produs silicat nu poate fi utilizat în încăperi cu umiditate ridicată);
 • combinația de materiale cu caracteristici diferite (combinația dintre cărămizi de lut și blocuri de pietriș este inacceptabilă);
 • strângere neuniformă a fundației.

Formarea fisurilor în structurile din beton armat are loc datorită următorilor factori:

 • nerespectarea tehnologiei de turnare a betonului (vibrații scăzute, uscare rapidă, o eroare în rețetă atunci când se amestecă soluția de beton);
 • deformarea mecanică, sarcina externă (absența articulațiilor de dilatare și depășirea sau reducerea numărului de armături);
 • repartiția inegală a bazei.

Crapă în perete ce să facă

Există mai multe moduri de a împrăștia fisurile, deschiderea acestora determinând alegerea materialului.

 • Dacă adâncimea fisurii este mică, atunci este tencuită cu mortar de nisip-ciment, cu adaos de adeziv PVA sau chit de ciment pentru uz extern. Desigur, zona pre-deteriorată și partea adiacentă a peretelui trebuie să fie curățate de fragmente rupte, desprăfuite, tratate cu un grund, aplicați o bandă de armare.
 • Cea mai mare deschidere a crack-ului este sigilată folosind o plasă metalică. Aici, toată acoperirea cracată este îndepărtată și necesară în mod necesar. Apoi, găuriți pentru dibluri cu un pas de 25-30 cm. Grilele cu celule de 5x5 cm sunt atașate la suprafață cu șuruburi cu șaibe largi. Dacă zona de urgență este mare și aveți nevoie pentru a așeza o altă bandă de material de armare, aceasta se face cu o suprapunere (cel puțin 10 cm). Mortarul de tencuială pe bază de ciment este presat în plasă astfel încât să se atașeze la perete. După o aliniere ușoară, trebuie să așteptați până când este complet uscat și numai apoi aplicați următorul strat final.
 • De asemenea, puteți utiliza spumă de montaj - spumă de decupare, după uscare, rămășițele sunt tăiate și apoi se aplică materiale de finisare (tencuieli, vopsire etc.).

Metode cardinale pentru a elimina fisurile din peretele casei

Determinarea faptului că o crack este în desfășurare este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, luați benzi de hârtie lipite peste crăpături în mai multe locuri (de sus, de jos și de mijloc). Apoi, totul este simplu, dacă hârtia este ruptă, atunci, în consecință, este necesar să se identifice și să se elimine cauzele acestui defect.

Sfat: o placă de ipsos poate acționa și ca un far. Puteți lua elemente de plastic (din sticlă) bine fixate una la cealaltă, care sunt montate pe părțile opuse ale crack-ului. Odată la fiecare 7-10 zile, balize sunt inspectate, iar datele sunt înregistrate, care sunt comparate cu înregistrările inițiale. Deplasarea sau deformarea lor semnalează dezvoltarea (extinderea) decalajului.

Ancora de instalare

 • Pentru a opri "răspândirea" marilor cu fisuri mari deschiderea este posibilă cu ajutorul unei ancore (canal). Mai întâi, tencuiala este lovită până la lungimea plăcii metalice, dacă acest parametru este egal cu 1 metru, zona este curățată de 50 cm pe fiecare parte a fantei. Adâncimea canelurilor trebuie să se potrivească cu grosimea metalului.
 • În funcție de grosimea peretelui, de materialul din care este făcut, precum și de starea sa, dispozitivele de fixare sunt realizate cu ajutorul diblurilor, bolțurilor de ancorare sau a bolțurilor lungi cu piuliță. În acest din urmă caz, peretele este forat prin.
 • Fisurile și canelurile sunt curățate și umplute cu spumă. Ancora este introdusă în canelură și fixată cu hardware. Sistemul de strângere este mai bine să se instaleze în 3 locuri, plecând puțin de la începutul și sfârșitul decalajului și în mijloc. Apoi, materialul de armare este montat și se execută tencuirea zonei de urgență.
 • În loc de plăci se potrivesc capse. Ele pot fi pregătite singure, în acest scop, este luată în considerare armarea lungimii necesare, este necesar să se țină seama de îndoirea ambelor capete ale metalului cu circa 15-20 cm.
 • Canelurile sunt pregătite de-a lungul crăpăturilor în mai multe locuri, astfel încât suportul metalic să fie mai adânc în raport cu suprafața. De exemplu, dacă secțiunea de armare este de 10 mm, atunci adâncimea canalului trebuie să fie de 13-15 mm.
 • Găurile pentru capetele piesei de prelucrat sunt forate cu diametrul corespunzător și egale cu lungimea sa. Este imposibil să ciocănați un perete în perete, deoarece aceasta ar putea provoca o divergență a unei fisuri sau distrugerea zonei adiacente.
 • Apoi, sunt efectuate manipulările standard: curățare, amorsare, armare, tencuială.

Diagnosticarea crack-urilor de către specialiști

 • Dacă manipulările nu au condus la un rezultat pozitiv (fisurile se extind sau apar în alte zone), atunci este timpul să corectați erorile produse în timpul construcției structurii.
 • Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați o companie specializată care va efectua cercetări și va oferi cea mai bună soluție pentru această problemă dificilă. Specialiștii vor pregăti un proiect pentru restaurarea elementelor structurale ale clădirii.

Rezultatul va depinde de încălcările constatate în timpul procesului de construcție:

 • dezmembrarea peretelui de urgență și rentabilizarea cărămizilor, blocarea rândurilor;
 • implementarea curelei de armare monolitice;
 • consolidarea suporturilor sau înlocuirea completă a acestora;
 • restaurarea dispozitivului din zona orb;
 • extinderea peretelui lagărului și consolidarea pereților.

Cum să sigileze o fisură în peretele din interiorul casei

Există mulți factori care influențează apariția unui "calibru" diferit de fisuri și crăpături pe pereții și plafoanele unei încăperi:

 • contracția naturală a casei, încălcarea tehnologiei de construcție;
 • materialele substandard sau incompatibilitatea lor, aplicarea necorespunzătoare;
 • condiții de funcționare nefavorabile (umiditate ridicată, schimbări de temperatură).

Înainte de a trece la eliminarea fisurilor, este necesar să se identifice și să se corecteze motivul pentru care suprafața se fisură. În caz contrar, toate eforturile depuse, banii cheltuiți nu vor fi rambursați.

ghipsocardon

 • Pe acest material, crăpături mici apar mai des. Gossamer spune că poate fi produs un strat gros de chit. Un alt motiv este o încălcare a temperaturii, atât de multe încălzire artificială (cu arme, uscătoare de păr sau încălzitoare) pentru uscarea mai rapidă a suprafeței. Categoric, acest lucru nu se poate face, materialul de finisare ar trebui să fie uscat, nu se întărește.
 • Astfel de defecte ale direcției orizontale sau verticale apar adesea în articulațiile foilor. Există două surse ale formării lor:
  • cadru slăbit;
  • lipsa de cusaturi serpyanka.

corecție

Este posibil să se elimine defectul doar prin îndepărtarea stratului deteriorat și aplicarea unui strat mai subțire, care nu depășește 2 mm. Dacă este nevoie de un alt strat de suprafață, mai întâi trebuie să așteptați până când materialul aplicat este complet uscat și numai apoi continuați cu aplicarea stratului următor.

Dacă problema se găsește în metalul de sub gips-carton, atunci nu pot fi fixate fisuri mai adânci. Dar, cu o fixare sigură a bazei pe perete, lucrările de reparație se efectuează după cum urmează:

 • - fisurile se adâncesc cu un cuțit ascuțit la un unghi de 45 °, se fac un fel de caneluri;
 • - brazda este umplută cu o cantitate mică de amestec destinat în mod special în aceste scopuri;
 • - banda serpianka este "lipită pe partea de sus" și suprafața este egalizată.

Pereții zidați

Adesea, sursele unor astfel de deteriorări sunt cauzate de aplicarea necorespunzătoare a materialului sau de încălcarea proporției atunci când se amestecă un amestec uscat cu apă. Desigur, există motive mai grave, datorită cărora suprafața este crăpată, dar aceasta a fost discutată mai sus.

corecție

 • Materialul ideal pentru mascarea unei suprafețe ne-ideale este fibra de sticlă. Aceasta va ascunde crăpăturile existente, nu va permite formarea unei noi și extinderea unei cele vechi. Înainte de a lucra, este suficient să umpleți numai canelurile extrem de profunde cu un chit și să tratați peretele cu un grund de penetrare profundă.
 • Este posibil să se îndepărteze complet tencuiala de peeling, după care suprafața este primată și putită. Înainte de a lucra, citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj cu privire la proporțiile diluției, precum și grosimea recomandată a stratului de material.

concluzie

Practic, toate fisurile din pereții casei datorate lipsei de supraveghere adecvată, calificării reduse a lucrătorilor și, prin urmare, a muncii slabe de calitate. Prin urmare, este foarte important să respectați toate condițiile tehnice, normele și regulile atunci când construiți clădiri de orice scop. Și, de asemenea:

 • să țină cont de proprietățile solului;
 • calcula marja de siguranță a structurilor de susținere;
 • folosiți materiale de construcție de înaltă calitate.

Înainte de a acoperi singur fisura în peretele casei, trebuie să vă asigurați că nu afectează puterea întregii structuri și nu reprezintă o amenințare. Și pentru a evita o astfel de problemă, este mai bine să încredinți construcția contractorilor licențiați, care, în baza contractului, vor putea să solicite o muncă de calitate slabă.

Crăpăturile în casă - cauzele apariției, metodele de eliminare

Pe peretele casei, oricând, ar putea exista o fisură și proprietarii clădirii se întreabă imediat cât de periculos este acest fenomen. Experții disting între două tipuri de fisuri - pasive și active. Și dacă în primul caz defectul în cauză poate fi "îndepărtat" cu propriile mâini, atunci în cel de-al doilea este necesar să atrageți profesioniștii să lucreze. Dar mai întâi trebuie să înțelegeți ce factori provoacă apariția fisurilor.

Cauzele crăpăturilor din casă

Se crede că în primii cinci ani după ce a fost construită casa, în 90% din cazuri apar crăpături pe pereți - pentru specialiști acest lucru se numește contracție naturală, care nu reprezintă niciun pericol. Dar se întâmplă de asemenea - casa a fost în jur de mulți ani, este destul de locuibilă, toate structurile sunt reparate în mod regulat și apar încă fisuri. Care este cauza acestui fenomen?

În primul rând, fisurile din casă pot apărea din cauza încălcărilor tehnologiei de construire a pereților. De exemplu, dacă zidaria de cărămidă a fost legată incorect.

În al doilea rând, fenomenul examinat pe pereții unei case poate fi cauzat de nerespectarea succesiunii lucrărilor de construcție. De exemplu, sistemele de comunicații (alimentare cu apă, canalizare) sunt adesea realizate după construirea casei - este necesar să se desprindă fundația, ceea ce are un efect negativ asupra caracteristicilor sale de calitate.

În al treilea rând, sedimentul fundației apare adesea - de exemplu, datorită comprimării solurilor de bază sau a presiunii prea mari a casei pe fundație. Acest lucru este posibil dacă construcția fundației a fost efectuată fără calcule preliminare și proiectare. Cele mai frecvente greșeli:

 • în timpul construirii subsolului nu au fost efectuate studii geodezice, natura solului nu a fost studiată;
 • rezistența la sol presupusă ca bază a fost eronată, mult supraestimată;
 • sondajul geodezic la șantierul de construcții a fost efectuat în timpul verii - nu sa calculat creșterea apelor subterane;
 • a apărut o eroare la alegerea tipului de fundație - de exemplu, în loc de una coloană, a fost stabilită o linie liniară;
 • nu s-au făcut calcule privind adâncimea subsolului fundației, grosimea ei - în general, datele bazate pe obiectele de construcție din trecut sunt luate ca bază a acestor parametri;
 • încălcări ale tehnologiei de așezare a pernei de nisip sub fundație - de exemplu, o grosime insuficientă a stratului sau o umplere slabă a nisipului.

Vă rugăm să rețineți: fisurile din casa clădirii vechi pot apărea din cauza modificărilor structurale ale clădirii. Adesea, proprietarii echipează subsolul într-o fundație ne-proiectată, iar rezultatul va fi o deplasare / contracție a fundației fundației.

Cum se determină nivelul de pericol de fisuri în casă

Când se găsește chiar și o mică crăpătură, se ridică principala întrebare - este periculoasă? Este destul de simplu să verificați acest lucru - trebuie să setați un baliză de control și să observați comportamentul "fisurii" pentru o lungă perioadă de timp. Profesioniști, cum ar fi farurile de control, stabilesc plăci speciale, care trebuie să fie înregistrate la autoritățile de supraveghere. La domiciliu, pe de altă parte, atunci când soluționați o problemă pe cont propriu, puteți utiliza una dintre următoarele metode:

 • lipiți o bandă de hârtie pe fisură cu data instalării;
 • pregătiți un mortar de ipsos și puneți o bandă pe el.

Și apoi rămâne să așteptăm și să verificăm periodic starea farului de control. Ar putea dura câteva luni înainte de a putea trage concluzii - experții spun că trebuie să controlați fisura timp de 8-12 luni.

Măsura în care este periculoasă va fi demonstrată prin ruperea farului de testare - dacă există un astfel de fenomen, atunci va fi necesar să se aplice soluții tehnice complexe pentru a elimina problema, dacă nu există nicio ruptură în baliză, atunci nu trebuie să vă faceți griji deloc.

Metode de eliminare a fisurilor în casă

Crăpăturile diferite sunt fixate în anumite moduri - trebuie mai întâi să determinați nivelul problemei.

Vă rugăm să rețineți: în cazul în care baliza de control a arătat o fisură rapidă de extindere, atunci nici o cale de a repara fisurile cu propriile mâini va ajuta - acestea vor avea doar un efect pe termen scurt. Asigurați-vă că invitați experți pentru a rezolva problema, altfel consecințele vor fi cele mai teribile - colapsul zidului sau a întregii structuri!

Cum de a rezolva o fisură în casă din interior

Dacă pe peretele din interiorul casei se găsesc crăpături mici, atunci eliminarea lor este mai ușoară decât oricând. Tot ce ai nevoie este un grund și o plasă de chit special. Trebuie să acționați conform instrucțiunilor de mai jos:

 • curățăm suprafața materialelor de construcție, finisajele - peretele trebuie să fie perfect curat;
 • folosim un grund de penetrare profundă (cu exact acest marcaj!) - acoperim întreaga suprafață curățată;
 • lipiți plasa de chit pe întreaga suprafață pregătită;

Vă rugăm să rețineți: este necesar să se acopere întreaga zonă de deteriorare a peretelui cu o rețea specială - chiar și mici secțiuni de crăpături nu ar trebui să depășească limitele sale.

 • Aplicați un strat mic de chit pe ochiuri și lăsați să se usuce complet.

Numai după uscarea completă a stratului de chit poate începe grinderea suprafeței și lipirea tapetului sau a altor materiale de finisare.

Eliminarea fisurilor din casă din exteriorul peretelui

În cazul unor mici fisuri în afara casei, ar trebui să acționați pe același principiu ca și în versiunea de mai sus. procedură:

 • curățarea tencuielilor sau a fisurilor;
 • Aplicați un strat de penetrare profundă pe bază de adeziv și lipici pe acesta;
 • chit de chit. Dar! În cazul eliminării fisurilor pe pereții exteriori, se recomandă utilizarea unui chit special, armat - este rezistent la efectele negative ale schimbărilor climatice.

Dacă crăpăturile de pe partea exterioară a pereților casei s-au dus nu numai pe tencuială, ci s-au răspândit și în zidărie, atunci va trebui să faceți mai mult efort. Și în acest caz, algoritmul acțiunilor va fi după cum urmează:

 • ipsosul este îndepărtat complet de perete;
 • o plasă de metal specială pentru ipsos este înșurubată pe perete - aceasta se face cu ajutorul șuruburilor;
 • pe grilă impune un nou strat de mortar de ciment-nisip - tencuiala trebuie să respecte pe deplin grosimea stratului vechi, nu ar trebui să existe diferențe.

Vă rugăm să rețineți: plasă de metal ar trebui să acopere întreaga suprafață destinată pentru a pune un nou strat de ipsos. În acest fel, tencuiala nouă nu se va răspândi, ceea ce va face posibilă aplicarea perfectă a materialelor de finisare.

Ce trebuie să faceți dacă un crack din casă se diferențiază

O astfel de situație înseamnă doar un lucru - este necesar să luăm de urgență măsuri drastice pentru a elimina o astfel de problemă. Dacă ignorați toate recomandările experților, limitată la opțiunile de reparații descrise mai sus, rezultatul va fi o prăbușire a întregii case. Dar un nou venit se poate ocupa de eliminarea unor astfel de fisuri active complexe - principalul lucru este sa respecte cu strictete urmatoarele linii directoare:

 1. Toate tencuielile de pe peretele de la locul fisurii sunt lovite - asigurați-vă că mențineți o distanță de 50 cm de fiecare parte a fisurii.
 2. Crăpătura este curățată de mortar și murdărie - acest lucru se poate face cu o mistrie metalică.
 3. Crăpătura curată este umplută cu spumă de asamblare.
 4. Fixați plăcile metalice care se vor sparge, împiedicându-le să se extindă mai departe. Este necesar să se ia în considerare următoarele aspecte:
 • placa trebuie aleasă dintr-un metal gros, de înaltă calitate;
 • pentru rezultate optime, va fi necesară strângerea fisurii cu cel puțin 3 plăci, iar în cazul în care fisura este lungă, pot fi necesare 4 și 5 plăci metalice;
 • plăcile sunt atașate cu șuruburi, dar cu ajutorul diblurilor.

După aplicarea plăcilor de fixare, puteți continua să lucrați conform algoritmului obișnuit - amorsarea / fixarea rețelei de armare / aplicarea unui nou tencuială.

Dar amintiți-vă că astfel de măsuri servesc ca o măsură temporară, deoarece fără o formare specifică este imposibil să se determine cauza apariției fisurilor active. Cel mai adesea în viitor va fi necesar să se efectueze lucrări de remediere a fundației - este fie consolidată / consolidată, fie pereții / acoperișul casei sunt ridicați și fundația este complet înlocuită.

Prevenirea fisurilor în casă

Pentru a nu face față fisurilor din casă, merită să ne cunoaștem prevenirea acestui fenomen.

În primul rând, dacă o casă este proiectată, trebuie să țineți cont de câteva lucruri:

 • sondajele geodezice trebuie să fie completate - aceasta va ajuta la determinarea tipului de sol, localizarea acviferelor, adâncimea apei subterane;
 • încă în stadiul de elaborare a unui proiect, este necesar să se aibă în vedere posibilitatea de a construi o pivniță / pivniță în casă - aceasta va duce la schimbări structurale majore;
 • Asigurați-vă că vă familiarizați cu adâncimea înghețării solului - profunzimea fundației va depinde de aceasta.

În al doilea rând, atunci când cumpără o casă veche, acorde atenție zidurilor deja existente, invită specialiștii să își evalueze starea - adesea dimensiunea nesemnificativă a fisurilor ascunde probleme grave în stabilitatea / fiabilitatea întregii structuri. Un alt punct - trebuie să existe o zonă orb în jurul întregii case - aceasta va împiedica umiditatea să intre în fundație și, prin urmare, va împiedica distrugerea acesteia.

În al treilea rând, dacă există dorința de a termina al doilea etaj la o locuință deja locuită, merită consultată cu profesioniștii despre oportunitatea unor astfel de acțiuni. Faptul este că fiecare fundație este proiectată pentru o anumită încărcătură, iar excesul acesteia duce la apariția fisurilor.

Crăpăturile în casă - acest lucru nu este un motiv de panică, ci doar o împinge la acțiune. Chiar și un începător absolut în domeniul construcțiilor va face față lucrărilor descrise mai sus, însă este mult mai ușor să previi fisurile în avans.

Interiorul unui beton, caramida, panou sau casa noua pentru a inchide fisurile: cum si ce sa acopere peretii

Găsiți fisuri în perete, nu vă supărați. Constructorii au venit în ajutorul unor instrumente și materiale moderne, cu ajutorul cărora este ușor să eliminați formațiunile neplăcute.

Etanșarea corespunzătoare a fisurilor din perete

Fisurile apar din motive diferite, dar fiecare necesită o atenție deosebită.

Este necesar să se determine din ce material se construiește blocul de perete, complexitatea reparării defectelor, ce materiale vor fi necesare pentru muncă. Nu trebuie să vă grăbiți și este mai bine să abordați soluția acestei probleme, studiind toate detaliile reparării.

Ce amenință crăpăturile în peretele casei

Fisurile sunt cauzate de precipitații sau de călcarea bazei solului sub casă. Cât timp va fi acest proces, numai experții pot determina. Deformarea apare în principal în casele noi. Dar și în case vechi pereții pot fi deformați, pe care se formează atât defecte interne cât și externe. În cazul în care fisura este prelungită cu 1-2 mm, nu există nici o amenințare pentru locuitorii casei, în cazul în care dimensiunea depășește 5 mm, atunci ar trebui să solicitați ajutor de la un expert în domeniul construcțiilor.

Tipuri de educație în afara

În casă după lucrările de reparații, pot apărea fisuri minore care seamănă cu o "pânză de păianjen". Ele pot apărea chiar și pe un chit de calitate. Nu este înfricoșător! Care sunt fisurile, cauzele existente ale apariției lor?

orizontală

Defectele orizontale în mixul de clădiri sunt considerate mai puțin periculoase, iar pereții pot sta mai mult decât în ​​timpul reparațiilor. Principala cauză a fisurilor orizontale este contracția fundației sau apropierea apelor subterane.

se contracta

Acest tip de fisuri, numite păr. Ele nu doar deformează fundația fundamentală, ci și întreaga construcție în ansamblu. Pentru a evita acest lucru, compoziția corectă a cimentului trebuie selectată în fundație. Și cel mai important, trebuie să reziste unei sarcini uniforme.

vertical

Fisurile pot apărea din cauza nerespectării de către constructorii de îmbinări termice în timpul construcției obiectului. Și, de asemenea, atunci când sunt supraîncărcate, pereții și calitatea slabă a betonului. Deformarea fundației are loc în principal în timpul iernii. În acest moment, pământul îngheață, ceea ce slăbește fundația și, ca rezultat, apar defecte pe pereții casei.

Prin gaura

Cleft ─ este cel mai periculos fenomen. În acest caz, casa poate fi recunoscută ca o urgență. Apariția crăpăturilor este afectată de deformarea fundației, dacă se adaugă o extensie în casă sau se execută lucrări de construcție lângă ușă.

De ce apar în interiorul unei case de cărămidă: unde să se întoarcă

Cea mai obișnuită cauză a fisurilor dintr-o cărămidă este contracția.

În plus, constructorii care au făcut greșeli în tehnologia construcțiilor nu au permis fundației să stea pentru o singură perioadă de iarnă. De regulă, din aceste motive, în perete se petrec spărturi, care trebuie eliminate imediat.

Când au apărut defectele, trebuiau să fie "tratați".

Și pentru asta trebuie să vă decideți: unde să vă întoarceți ajutorul?

Ce trebuie făcut dacă sunt sparte într-un apartament pe tencuială

Defectele de pe tencuială apar adesea. Pentru a evita distrugerea peretelui, defectele trebuie îndepărtate imediat. De ce se întâmplă acest lucru? Examinând tot felul de lacrimi, palma printre defecte este ocupată de mici fisuri. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive:

 • Dacă rasorul de grăsime se amestecă prost sau când se usucă rapid pe perete. Nu este permisă aplicarea unui strat gros de ipsos într-o singură etapă. Mai bine să te acoperi? Chiturile de finisare, vopselele pe bază de apă, tencuielile de gips sau fibra de sticlă vor ajuta la "vindecarea" fisurilor mici. Dar, cu apariția unor fisuri mari, este necesar să-l broșați, să îndepărtați tot praful, să-l udați bine cu apă și să-l umpleți cu o soluție.
 • Dacă apar fisuri mari la joncțiune, este mai bine să se utilizeze o plasă armată care este lipită de defect și este tencuită.

Este posibil să se întărească pereții de caramida, în cazul în care a avut loc fisuri

Numai un specialist va oferi o consultare calificată: cum să întăriți pereții pentru a evita răspândirea defectelor.

 • Capturile de până la 5 mm sunt sigilate cu mortar, chit sau etanșant, dacă nu cresc.
 • Dacă există schimbări serioase în zidurile de cărămidă, trebuie să consolidați fundația. Doar nu săpătați imediat o șanț în jurul perimetrului, ci în părți. În primul rând întăriți colțurile casei. Șanțul este săpat în lățime de 50-60 cm, iar adâncimea trebuie să fie de 20-25 cm sub fundație. Numai apoi continuați să consolidați mijlocul peretelui. Șanțul este umplut cu straturi de plasă de armare și armătură, care sunt umplute treptat cu beton. Acesta este un proces lung. Fiecare secțiune trebuie să se usuce bine pentru a preveni deformarea peretelui.
 • Consolidați pereții cărămizilor, dacă există fisuri cu un colț, armătură sau canal. Ele sunt atașate de-a lungul perimetrului casei.
 • Pentru a întări zidurile de cărămidă folosind un fir spiralat. Este vândut într-o bobină de 10 m lungime. În primul rând, trebuie să străpungă peretele de-a lungul întregii sale lungimi, cu o abordare a unghiului. Dimensiunea canelurilor 1. 5-3x1. 5-1. 6 cm. Canelurile se află între zidărie, 3-4 pe întregul perete. Apoi, "arma" de construcție pentru a intra în lipici în poarta, pentru a nivel și pentru a pune un fir spiralat. De asemenea, topul se toarnă și pe lipici. Conductoarele se aliniază cu mortarul adeziv.
 • Pentru a rezolva fisurile, utilizați "coadă de coadă", care are forma unor cleme din beton armat, grinzi.

De ce să crăpească în zidul de beton al clădirilor noi

Dacă se constată lacune în clădirile noi cu pereți din beton, acest lucru este considerat normal. Pentru contracția noii structuri se acordă până la 5 ani. Defectele pot apărea din cauza geodeziei, a erorilor de construcție sau a căderilor de temperatură. Prin urmare, nu trebuie să faceți imediat reparații majore.

Ce se poate ascunde pentru a nu crăpa

Defectele minore pot fi corectate de ele însele dacă sunt asociate cu tencuială. Dacă aspectul este asociat cu deformarea structurii principale, atunci trebuie să căutați ajutor de la specialiști.

Materiale pentru lucrari exterioare pentru fisuri

 • Neomid Professional - chit universal. Pentru crăpături și gropi adânci. Conține fibre de armare.
 • SEMIN Fibrelastic - chit elastic pentru exterior și interior. Mai ales pentru "respirație" fisuri și îmbinări.
 • Profix ─ amestec de asamblare-umplere. Este un chit de plastic cu aplicație ușoară.

Amestecuri de praf pentru lucrări interioare

 • SEMIN Rebouchage ─ umplere umplutură pentru lucrări interioare.
 • UNIS Glare-strat gros ─ chit de ghips. Universal, ușor de aplicat, rezistent la fisuri. Garanție de până la 15 ani.
 • TERRACO Handyflex ─ agregat super-elastic pentru fisuri.

Repararea DIY

Adesea, în timpul reparațiilor, trebuie să facem față unor defecte neplăcute. Ele sunt găsite în timpul tapetului de lipire sau nivelarea peretelui pentru pictura. Cu defecte minore pe care le puteți face pe cont propriu. Când defectele de stradă sunt mai mari decât în ​​interiorul casei, acest lucru complică munca. Desigur, este dificil de a face față cauzei, dar puteți încerca să ascundeți acest defect.

Putty sparge casa monolitice

Pentru a "vindeca" defectele din pereții monolitic, aveți nevoie de uneltele și materialele adecvate:

 • material de etanșare (agent de etanșare, spumă) și soluție de beton;
 • spatulă;
 • grilă de șlefuire și suport pentru aceasta;
 • perie cu peri rigizi;
 • instrument pentru îmbinare.

În primul rând, trebuie să extindeți defectele prin ciocanirea marginilor cu un ciocan pentru o mai bună aderență a fisurilor cu un chit. Curățați defectul de praf și vărsați materialul de etanșare în acesta, apoi aliniați-l cu betonul. Cum să luați gloss? Poți, desigur, să folosești doar soluția, dar compoziția de etanșare nu-i va permite să mai apară. După uscare, trebuie să lustruiți în mod corespunzător posibilele nereguli.

Cu cât este mai bine să luciți peste crăpăturile peretelui de lagăr al blocurilor

Pe zidărie apar crăpături crăpate atunci când nu sunt întărite. Pentru a repara peretele există mai multe opțiuni pentru chit. Luați în considerare câteva modalități de a elimina defectul.

 • curățați și, dacă este necesar, brodați fisura;
 • curățați praful;
 • folosind ancore metalice în formă de E, fixate cu dibluri, pentru a întări fisura între blocuri;
 • adăugați biți de bloc de cenușă la soluție (mai mici, cu atât mai bine) și tencuiți defectul.
 • lărgească fisura;
 • amorsate;
 • închideți cu mortar.

Pentru fisuri mici este permisă utilizarea adezivului pentru plăci, montaj sau spumă specială pentru blocuri.

Dacă a dispărut o fisură dreaptă în colțuri, cum să corectați

Crăpătura din colțul din dreapta trebuie să fie mai întâi brodată, pregătită cu un grund "Primer Contact" și sigilată. Pentru a face acest lucru, luați chit "Izogips" pe spatula și frecați bine în defect. Pe partea de sus a chitului de a pune o grilă. După uscare, neteziți orice neregularitate.

Reparați fisurile din zidărie: cum să curățați

 • Repararea crăpăturilor în zidărie începe cu curățarea murdăriei, a prafului, a cărămizilor cioplite, a mortarului spart și a altor elemente inutile.
 • Este bine să umezi fisura din pistolul de pulverizare, deoarece baza cărămizii are capacitatea de a absorbi apa. Aruncând soluția, aceasta va pătrunde mai adânc în fisură.
 • Pentru a arunca o mare parte a defectului cu soluție și pentru a umple o parte îngustă cu etanșare din "pistol".
 • Deoarece agentul de etanșare este alb și soluția este gri, trebuie să dați crackului un aspect estetic. Pentru a face acest lucru, aplicați un adeziv cu spatula pentru plăci. El tolerează căderi de temperatură, rezistente la îngheț, rezistente la umiditate.
 • După uscarea materialului de construcție, cusătura este ștersă, pentru a netezi neregularitățile.

Repararea fisurilor din peretele de beton al casei de panouri cu mortar de ciment

 • Mai întâi verificați starea fisurii, extindeți-o cu un ciocan și dalta.
 • Compresor pentru a elimina toate murdăriile.
 • În funcție de marca de ciment pentru a pregăti o soluție. Pentru a face acest lucru, amestecați nisipul, cimentul, apa, bateți până la o stare ciudată.
 • Defectul este șters cu un adeziv alb pentru o mai bună aderență a fisurilor la soluție.
 • Umpleți defectul cu soluția la nivelul peretelui.
 • Smooth cusătura.
 • După uscare, curățați.

Dacă în casă există crăpături, decât închiderea

 • Instrument special pentru extinderea crack-ului.
 • Curățați-l de praf.
 • Prime pentru a îmbunătăți aderența chitului.
 • Sigilați îmbinarea cu un chit cu o spatulă.
 • Pentru a preveni re-manifestarea în formațiuni, lipici serpyankoy.
 • Țineți partea superioară a benzii cu o spatulă, iar cea de-a doua umeziți banda.
 • Reaplicați chitul, dați timp să se usuce.
 • După 24 de ore, se freacă suprafața cusăturii.

Cum de a ghida repararea fisurilor: principalele reguli

Pentru ca abilitățile lagărelor și proprietățile de închidere a pereților să fie păstrate pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să fiți ghidați de "Recomandările generale pentru tehnologia de reparare a fisurilor".

Repararea fisurilor se efectuează după cartografierea defectelor și o listă de defecte, care confirmă rezultatele anchetei, motivele pentru care s-au manifestat.

Alegerea tehnologiei de reparare a formelor neplăcute trebuie să țineți cont de:

 • materiale de perete;
 • numărul defectelor;
 • defecțiune lățime;
 • defecte de ramificație;

Numai după aceea lucrează reparațiile:

 • pentru broderie;
 • îndepărtați praful;
 • clătiți;
 • umpleți cu tencuială adecvată.

Dacă observați o crăpătură în casă, trebuie să monitorizați modificările sale: dacă se extinde sau rămâne aceeași. Când au apărut modificări structurale, trebuie să căutați sfatul specialiștilor. Numai ei vor putea să evalueze profesional starea suprafeței, să recomande măsuri pentru prevenirea și eliminarea acestora.

Crack în peretele unei case: cum să determinați cauza și să eliminați consecințele

Este imposibil de tratat un zid crăpat fără griji. O fisură în peretele unei case este o consecință a încălcării tehnologiei de a construi o fundație sau pereți. După ce ați citit programul nostru educațional mic, veți afla cum să determinați în mod corect cauza fisurilor pe semne indirecte. Și, ca rezultat, puteți elimina rapid defectul, evitând alte complicații.

Cauze de fisurare

Datorită mișcării straturilor de sol, întreaga clădire se înclină spre una sau cealaltă, dar în ansamblu clădirea este ținută strâns și monolitic, datorită unei baze masive și robuste. Iar exact așa se sperie: dacă pe perete apar crăpături, înseamnă că fundația nu-și îndeplinește funcția.

Între timp, există o serie de motive datorate cărora se pot forma fisuri fără a distruge baza. Și dacă fundația nu este suficient de rigidă sau solurile suport nu iau în mod egal sarcina, banda se va îndoi mai mult decât pot rezista pereții. Putem spune cu siguranță că fisurile apar datorită imperfecțiunii structurii clădirii, a erorilor de proiectare sau a defectelor în timpul construcției.

Fisurile pot rezulta din erori în proiectarea, construcția sau utilizarea necorespunzătoare a clădirii.

Cauza principală este faptul că stratul de sol sub fundație este eterogen. În zonele cu densitate mare, presiunea este mai mare, motiv pentru care clădirea se bazează doar pe câteva puncte și este deformată sub propria greutate. Caracteristica principală este că densitatea zonelor poate varia semnificativ în timp sau în funcție de condițiile meteorologice. Datorită înghețării, se produce o înrăutățire a solului, iar atunci când este umed, devine factori prea moi, geologici, seismici și geomorfologici mai puțin frecvenți.

Nu este suficient doar să închideți sau să ascundeți fisura, ar trebui să aflați motivul pentru formarea ei și numai după aceea începeți să o reparați.

Cum de a determina cauza crack-ului

La prima detectare a crăpăturilor, este necesar să se înceapă o monitorizare atentă a dezvoltării lor, stabilind în paralel schimbările de temperatură și prezența precipitațiilor în această perioadă. Pentru a avea cea mai completă imagine a naturii crăpării, este util să păstrați un jurnal detaliat pe tot parcursul anului.

Pentru o reprezentare vizuală a modificărilor în lățimea crăpăturilor, sunt atașate mici bucăți de alabastru îmbibate cu consistența plastilinei. Farurile sunt instalate de-a lungul întregii lungimi a crack-ului la fiecare metru. Verificarea marcajelor periodice, de exemplu într-o lună, două și așa mai departe, putem concluziona despre natura daunelor:

 1. Dacă eticheta este crăpată sau căzută, înseamnă că fisura continuă să se extindă. Cu privire la decalajul din etichetă, puteți judeca viteza de divergență.
 2. Dacă eticheta este crăpată, nu există nici un spațiu, peretele este supus sarcinilor dinamice, dar nu există tensiune în material și nu se observă alte discrepanțe.
 3. Dacă eticheta rămâne intactă, atunci nu există tensiune în perete. Crăpătura a fost rezultatul contracției unui singur caracter.

Pentru a obține informații mai exacte, observațiile sunt continuate pe o perioadă lungă de timp, iar etichetele deteriorate sunt înlocuite cu altele noi cu fixarea rezultatului anterior.

Ca etichetă este permisă utilizarea oricăror materiale dure dar fragile care pot dezvălui cele mai mici deformări ale bazei.

Forma fisurilor poate spune multe despre natura mișcării. Dacă defecțiunea este netedă, marginea este ascuțită și nu este ciupită, atunci fisura sa lărgit și a rupt pur și simplu farul. Dacă marginile crackului de pe faruri au margini cioplite sau dacă au dispărut complet, fisura cel mai probabil a scăzut, iar farul sa prăbușit datorită compresiei.

Forma specială de etichete și balize ajută la identificarea celor mai mici fluctuații.

Proiectând aceste modificări pe modelul geometric al casei și fundației, puteți determina cu exactitate cum are loc sedimentul de lungă durată, indiferent dacă depinde de umectarea pământului în ploaie, unde există zone cu densitate mare și mică.

Cu toate acestea, numai analiza cuprinzătoare efectuată de specialiști pe baza expertizei, care include:

 • controlul rezistenței structurilor de susținere;
 • analiza solului;
 • detectarea fisurilor ascunse sau distribuția neuniformă a încărcăturilor.

În cele din urmă, cu propriile dvs. observații sau cu ajutorul din afară, puteți face un plan de acțiune pentru a consolida fundația și pereții clădirii și pentru a elimina fisurile.

Eliminați cauza, scăpați de fisură

Cel mai periculos caz în care crack-ul continuă să se extindă. Acest lucru sugerează că pereții clădirii sau fundației vor fi distruși iremediabil. O soluție fundamentală a problemei nu poate fi decât o restructurare completă a șantierului de urgență. Cu toate acestea, dacă observați problema în timp, atunci o metodă mult mai puțin radicală va ajuta - pentru a acoperi casa.

Totul se face simplu:

 1. Colțurile oțelului cu un raft de 100 mm sunt instalate la colțurile exterioare.
 2. Pe cârje pe pereți, se pun cel puțin două linii de armare netedă - superioară și inferioară.
 3. Se taie un fir pe fiecare tija: se lasă pe o parte și pe cealaltă. Fitingurile sunt piulițe filetate, care sunt sudate la colțuri.
 4. La un metru de la colț spre partea laterală a barelor de armare, acesta este sudat de-a lungul unei mici tije paralele, astfel încât rotația să poată fi transmisă printr-o cheie obișnuită reglabilă.
 5. În strângerea finală, doi oameni răsucesc barul în același timp, crescând treptat tensiunea.

Crăpăturile se topesc literalmente înaintea ochilor noștri, rămânând doar să înlocuiască tencuiala protectoare a pereților și a subsolului, întărind-o cu o plasă de oțel.

Exemplu utyazhki clădire pe subsol

Este posibil ca marcatorii de pe crack să rămână intacte pentru o lungă perioadă de timp, sau diferența se va extinde și se va reduce în mod constant, dar în general nu va crește. Acesta este un semn clar că fundația funcționează în mod normal, iar în materialul zidurilor au fost inițial solicitări excesive, ceea ce a dus la o fisură.

Pentru a consolida peretele într-o zonă cu probleme, utilizați:

 • armatura exterioara cu fibra de carbon, plasa de otel;
 • ancore și rame metalice;
 • elemente de consolidare a elementelor ipotecare;
 • metoda de injectare.

Este important să închideți fisura și să restabiliți rezistența structurală. Dacă motivul a fost o ligare incorectă a rândurilor de cărămizi, atunci este foarte posibil ca singurul mijloc eficient să fie restabilirea completă sau parțială a zidului în secțiunea de urgență.

Așezarea armăturii în caneluri ajută la limitarea deformărilor ulterioare.

Armătură masivă cu cadru exterior ancorat la perete

Consolidarea pereților cu armătură din fibră de carbon exterioară

Eliminarea fisurilor prin metoda injectării

Pentru a etanșa orice fisuri, este necesar să-l curățați de toată lungimea și adâncimea murdăriei, prafului, îndepărtați stratul de soluție și materialul de bază, extindându-l la 15 mm sau mai mult. Diferența rezultată este umplută cu o soluție, după terminarea câștigului, una dintre metodele de mai sus.

Umflarea ca urmare a înmuiere a solului

Pentru ca solul sub fundație să nu fie suprasaturat cu umiditate, în jurul casei se instalează o zonă orb, iar țevile de scurgere sunt luate cât mai mult posibil. Cu toate acestea, în timp, sapa se poate prăbuși și apa de ploaie se va scurge direct sub fundație, subminând-o.

De obicei, un semn al unui astfel de fenomen este expansiunea treptată a fisurilor, care apare predominant în timpul precipitațiilor grele sau după un timp după aceea. Pentru astfel de fenomene, este caracteristică faptul că fisurile parcă ar "desprinde" colțurile casei, trecând prin cele mai apropiate deschideri ale ferestrelor.

Răsucirea înghețată poate distruge baza casei

Fundația continuă să fie intactă, însă rata totală a clădirii poate crește de la an la an. În plus, nimeni nu știe cât de grav va apărea următoarea contracție și cum va afecta integritatea bazei de beton. Umflarea din cauza umidității mari poate apărea și datorită ridicării conductei de apă.

Sistemul de drenare, asamblat în jurul perimetrului clădirii pentru a îndepărta apa subterană și apa superioară de la fundație, va ajuta la rezolvarea problemei într-o manieră calitativă. Este necesar să se despică fundația la bază, să se așeze conducta de drenaj pe suprafața pregătită pentru pietriș cu nisip în jurul perimetrului fundației și să fie aruncată lateral. Pentru evacuarea apei, este necesar să se pregătească un fund de drenaj sau să se ia conducta până la cel mai apropiat rezervor.

Drenaj pentru îndepărtarea precipitațiilor de apă subterană și a apei topite de la baza fundației

O zonă orb largă nu va permite ca precipitațiile să curgă sub fundație

Un pas obligatoriu pentru rezolvarea problemei este restaurarea zonei blindate de ciment și extinderea acesteia. De obicei, pentru o fundație de bandă mică, este suficientă o zonă orb de aproximativ 40-60 cm lățime, iar pentru fundațiile îngropate este de până la un metru și jumătate. De asemenea, nu va fi superfluu să instalați ebbs și să evacuați apa de ploaie la 4-5 metri de casă.

Ce se întâmplă dacă problema este în fundație

Dacă nu ați reușit nici o măsură, va trebui să căutați o problemă în cadrul fundației. Condiția necesară pentru aceasta poate servi nu numai formării vizibile a fisurilor din zona expusă, ci și inadecvarea structurală generală a bazei, cauzând rigiditate insuficientă.

Defectele fundației locale ar trebui reparate imediat. În primul rând, saparea este efectuată la o adâncime de 60-100 cm sub marginea inferioară a benzii și până la 2 metri lățime. Sub locul unei pauze se toarna un butoi armat cu armare, dupa care se usuca groapa de fundare, se extinde apoi cu un metru in fiecare directie, iar reumplerea se face din nou.

Consolidarea fundației de grămezi

Nu uitați că motivul poate fi reprezentarea greșită inițială în proiectarea casei sau nerespectarea cerințelor în timpul construcției:

 • nu sunt luate în considerare proprietățile solurilor suport;
 • adâncimea de fondare nefondată a subsolului la adâncimea reală a înghețului;
 • lățimea fundației nu este suficientă pentru sarcini reale etc.

Armarea fundației prin turnarea betonului armat în jurul perimetrului clădirii

Dacă există crăpături în fundația și pereții casei, ar trebui să luați imediat măsuri pentru a consolida fundația, cum ar fi grămezi de șuruburi, sosuri laterale sau de jos. Este posibil să se determine ce metodă de amplificare este necesară numai bazându-se pe date din expertiza construirii și pregătirea proiectului corespunzător, care este mai bine să fie încredințată designerilor profesioniști.