Podele de beton pe pământ: instrucțiuni pas cu pas

Cea mai simplă și mai accesibilă modalitate de a efectua o acoperire brută pentru încăperi pentru orice scop este amenajarea podelei de beton deasupra solului. Deși procedura nu necesită competențe speciale, calitatea sexului final depinde în mod direct de respectarea anumitor aspecte tehnice legate de aranjamentul său. Cu privire la modul de a face o podea de beton pe teren și cum se toarnă o podea de beton pe teren, ia în considerare mai jos.

Cuprins:

Caracteristicile și componentele pardoselii din beton pe pământ

Atunci când aranjați orice podea pe pământ, principalul lucru este să vă asigurați izolarea termică de înaltă calitate. Din cauza instalării sale, în cele din urmă este posibil să se obțină o podea multi-strat, numită plăcintă.

Fabricarea de pardoseli pe teren depinde de tipul de sol și de caracteristicile acestuia. Prima și cea mai importantă cerință pentru sol este nivelul la care se află apa subterană, care trebuie să fie de cel puțin 500-600 cm de suprafață. Astfel, va fi posibil să se evite mișcările și ridicarea solului, care se va reflecta pe podea. În plus, solul nu trebuie să fie slăbit.

Pentru o performanță mai bună a tuturor lucrărilor, este necesar să se stabilească cerințele pentru instalarea izolației termice, care sunt următoarele:

 • prevenirea pierderilor de căldură;
 • protecție împotriva pătrunderii apei subterane;
 • asigurarea izolatiei fonice;
 • generarea de abur;
 • oferind un climat interior confortabil și sănătos.

O podea de beton caldă de-a lungul solului conține următoarele componente și etape de lucru:

1. Curățarea solului din stratul superior. În plus, suprafața este atentă.

2. Apoi, nisipul este turnat pe podea, care este compactat cu o unealtă specială și cu apă.

3. Apoi, pe nisip se instalează o pernă de pietriș sau moloz. Este în acest domeniu care împiedică creșterea apelor subterane, în plus, aceasta ajută și suprafața. Grosimea stratului de umplutură este de aproximativ opt centimetri.

4. Următorul strat este utilizarea ochiului de plasă armată. Este un fixer excelent al bazei de beton. În plus, este un loc pentru fixarea conductelor metalice. Plasa armată nu este folosită în toate cazurile, ci numai atunci când este necesară o armare suplimentară.

5. Următorul strat are o grosime mai mare de 5 cm și este o podea dură. Pentru aranjamentul său este utilizată o soluție de beton. După ce câștigă puterea în 2-3 săptămâni, următorul strat de "tort" este plasat pe suprafață.

6. Acest strat constă dintr-o membrană specială sau dintr-o folie de impermeabilizare care previne riscul de absorbție a excesului de lichid de către baza de beton. Filmul este așezat cu o suprapunere, pentru a evita apariția crăpăturilor utilizate pentru realizarea benzilor de construcție, care sunt lipite pe toate secțiunile cap la cap.

7. Următoarea etapă este instalarea izolației, care este recomandată să utilizeze spumă polistiren spumă sau polistiren de înaltă densitate, care are o acoperire folie. Dacă există prea multă încărcătură pe podea, este mai bine să folosiți izolația sub formă de plăci.

8. Apoi, instalați materiale impermeabile sau acoperișuri. După care construcția de șapcă acerbă. Va fi instalat pe acesta finisajul finisaj final. Grosimea acestui strat este cuprinsă între 8 și 11 cm. Acest șapă trebuie întărit.

Beton podea în casă pe teren: avantajele și dezavantajele aranjamentului

Printre avantajele fabricării podelei de beton pe teren ar trebui evidențiate:

 • asigurând o protecție fiabilă a bazei de efectele temperaturii scăzute; solul pe care se află podeaua este întotdeauna diferit numai cu temperatura peste zero;
 • o varietate de materiale termoizolante pentru izolarea podelei vă permite să construiți o structură cu indicatori buni pentru a preveni pierderile de căldură;
 • podeaua care se va termina cu orice podele existente;
 • nu este necesară realizarea unor calcule speciale pentru podea, deoarece acoperirea de sol acoperă întreaga încărcătură;
 • amenajarea unui pod cald încălzește perfect camera, în plus, încălzirea lor are loc destul de repede, iar căldura este distribuită uniform în jurul încăperii;
 • podea caldă deasupra solului are caracteristici bune de izolare fonică;
 • În plus, nu există practic mucegai și umezeală pe acest podea.

Printre dezavantajele unei podele de beton aspre la sol sunt:

 • atunci când se utilizează un podea cu mai multe straturi, înălțimea camerelor este redusă semnificativ;
 • în caz de probleme, lucrările de dezmembrare vor necesita o mulțime de resurse materiale;
 • amenajarea podelei pe teren necesită o investiție mare de resurse materiale, fizice și temporare;
 • dacă apa subterană este prea mare sau solul este foarte friabil, aranjarea unei astfel de podele nu este posibilă.

Instalarea podelelor din beton: selectarea materialelor

Așa cum am menționat mai devreme, pentru aranjarea podelei de beton pe teren va trebui să construiți o structură multistrat. Utilizarea nisipului de râu este recomandată ca primul strat, mai mult decât moloz sau lut expandat.

După instalare, instalarea șapelor de șapă, a foliei de impermeabilizare și a izolației. Apoi, setați șapa de finisare, care este baza pentru a pune materiale de finisare.

Principala funcție a pietrei de nisip și a pietrei este de a proteja spațiile de la pătrunderea umezelii în ea. Atunci când se utilizează piatră zdrobită, este necesar să se compacte cu atenție și să se proceseze piatră zdrobită cu bitum.

În prezența unui sol prea umed, folosirea argilei expandate este inacceptabilă. Deoarece absoarbe excesul de umiditate și apoi își schimbă forma. După acoperirea stratului cu un film pe bază de polietilenă, se toarnă un șapă grosieră, într-un strat de circa opt centimetri. Mai mult, pe aceasta este aranjată impermeabilizarea de la două straturi de polietilenă suprapuse. Rețineți că polietilena trebuie să fie foarte strâns legată una față de cealaltă pentru a preveni intrarea în încăpere a umezelii.

Următoarele materiale sunt recomandate ca materiale termoizolante:

 • polistiren extrudat;
 • vata minerala;
 • spumă de sticlă;
 • polistiren, etc.

După aceasta, este amenajat șapa de finisare, care este întărită fără întârziere. Pentru a asigura uniformitatea șapei se recomandă utilizarea balizelor.

Podele de beton pe tehnologia de fabricare a solului

Podeaua trebuie ridicată numai după ce pereții și acoperișul au fost deja construite. Procedura pentru fabricarea trotuarului de beton pe teren include următoarele etape:

 • efectuarea lucrărilor de determinare a înălțimii podelei și a marcajului acestuia;
 • curățarea stratului superior al solului și compactarea bazei;
 • instalarea de pietriș sau pietriș;
 • lucrări de izolare termică și hidrotermică;
 • armarea șapei de beton;
 • instalarea cofrajului pentru turnarea mortarului;
 • umple direct.

Podeaua este construită pe pământ astfel încât să se afle la același nivel cu ușa. De-a lungul perimetrului clădirii ar trebui să marcaj. Pentru aceasta, pe pereți se pun mărci, la o distanță de 100 cm de fundul deschiderii. Atunci când se face marcarea, ar trebui să o coborâți cu un metru înapoi. Această linie va deveni o referință pentru turnarea betonului. Pentru a face marcarea mai ușoară, este necesar să așezați știfturile pe părțile colțului camerei, pe care sunt trase corzile.

Următoarea etapă de lucru presupune curățarea bazei din stratul superior al solului. Mai întâi trebuie să scapi de toate gunoaiele de pe podea. Îndepărtați treptat întregul vârf al solului. Podelele de beton de pe pământ au aspectul unei structuri de până la 35 cm grosime, prin urmare solul care este îndepărtat de pe suprafață trebuie să aibă exact acea grosime.

Cu ajutorul unui echipament special, cum ar fi o placă vibrată, se efectuează amortizarea suprafeței. În lipsa ei, este suficient să folosiți un jurnal de lemn, cu mânere atașate de el. Baza rezultată trebuie să aibă o uniformitate și o densitate diferită. În timp ce mersul pe jos nu ar trebui să rămână urme.

Cu o amplasare inferioară a solului în raport cu ușa, numai partea superioară a acestuia este îndepărtată, suprafața este bine compactată și apoi umplută cu nisip.

În continuare, se lucrează la instalarea de pietriș și pietriș. După umplerea stratului de bază, se efectuează umplerea cu pietriș, grosimea acestui strat este de aproximativ 10 cm. Sfat: După umplere, suprafața este turnată cu apă și compactată din nou. Pentru a simplifica controlul asupra planeității suprafeței, este necesar să conduceți coloanele în sol;

Nisipul este nivelat după stratul de pietriș. Stratul trebuie să aibă aceeași grosime, aproximativ 10 cm. Pentru a controla flatuitatea suprafeței, utilizați aceleași picioare. Pentru aranjarea acestui strat, este recomandată folosirea nisipului de râu cu impurități diferite.

Pe nisip, se pune piatra zdrobita, o fractiune de 4x5 cm. Apoi se compacta si suprafata este stropita cu nisip, nivelat si compactat. Puneți pietrișul în așa fel încât să evitați apariția marginilor sale proeminente pe suprafață.

Rețineți că fiecare dintre straturile așezate pe podea trebuie să fi fost verificat anterior pentru nivelare. Prin urmare, în procesul de lucru, utilizați nivelul clădirii.

Izolarea termică și hidroizolarea pardoselii din beton pe pământ

Pentru a crea un strat de impermeabilizare este suficient să utilizați un film sau o membrană din polietilenă. Materialul de impermeabilizare trebuie derulat în jurul perimetrului podelei, încercați să aduceți zonele sale extreme cu câțiva centimetri dincolo de semnele zero. Plăcile sunt suprapuse și fixate pe suprafață cu bandă adezivă.

Pentru a îmbunătăți izolația podelei și a preveni înghețarea solului, se recomandă tratarea podelei cu vată minerală.

Caracteristicile armării pardoselii din beton pe pământ

Pentru ca betonul să dobândească forța necesară, este necesar să îl consolidăm. Pentru a efectua acest proces, se recomandă utilizarea unei rețele de metal sau plastic, tije de armare sau sârmă de armare.

Pentru a instala cadrul de armare, trebuie să echipați suporturi speciale, a căror înălțime este de aproximativ 2,5 cm. Astfel, acestea vor fi amplasate direct pe podeaua de beton.

Rețineți că folosirea plaselor din plasă implică întinderea acestora pe peții cu ciocanul anterior. Atunci când se utilizează sârmă, pentru fabricarea unui cadru de armare se va cere sudarea și abilitatea de a lucra cu el.

Pentru ca procedura de turnare să treacă repede, iar rezultatul sa dovedit a fi de înaltă calitate, trebuie să instalați ghidajele și să montați cofrajul. Împărțiți camera în mai multe segmente egale, a căror lățime nu depășește 200 cm. Instalați ghidajele sub formă de bare de lemn a căror înălțime este egală cu distanța de la podea până la marcajul zero.

Pentru fixarea ghidajelor, utilizați un ciment gros, argilă sau mortar de nisip. Cofrajul este instalat între ghidaje, care este producătorul hărților, turnat soluție de beton. Ca un cofraj, se recomandă utilizarea placajului cu caracteristici rezistente la umiditate sau plăci din lemn.

Rețineți că ghidajele și cofrajele sunt afișate sub zero și aliniate față de suprafața orizontală. Astfel, va fi posibil să se obțină o bază care se distinge prin uniformitate. Înainte de a instala ghidajele și cofrajele, acestea trebuie tratate cu un ulei special, care va facilita procedura de extragere a acestora din amestecul de beton.

Tehnologia turnării podelei de beton pe teren

Umplerea se face o dată sau de maximum două ori. Astfel, se dovedește a construi un design uniform și puternic. Pentru ca pardoseala din beton pe pământ cu propriile sale mâini să fi servit proprietarilor pentru o lungă perioadă de timp, cel mai bine este să comandați o soluție de beton specială din fabrică. Forța și calitatea acesteia sunt mult mai mari decât cea a compoziției preparate la domiciliu.

Pentru autoproducerea soluției va fi necesară prezența unui mixer de beton, a cimentului de cel puțin 400, a nisipului de râu și a umpluturii sub formă de moloz.

Pentru a pregăti o soluție de beton, o parte din ciment, două părți ale nisipului și patru părți ale materialului de umplutură trebuie amestecate, în același timp, pe baza numărului total de ingrediente, este necesară o jumătate din apă.

Toate ingredientele sunt amestecate în mixer, asigurați-vă că toate ingredientele sunt amestecate calitativ împreună. Începeți să umpleți podeaua cu un amplasament care este vizavi de intrarea în cameră. Umpleți trei, patru cărți una câte una și apoi utilizați o lopată pentru a alinia compoziția pe întreaga suprafață.

Pentru a asigura o bună aderență a betonului la suprafață, se recomandă utilizarea unui vibrator manual pentru beton.

După ce majoritatea cardurilor au fost umplute, este necesar să se efectueze o nivelare groasă a suprafeței. În aceste scopuri, va fi necesar să existe o regulă, de două metri lățime, care este trasă de-a lungul podelei cu mișcări netede. Această regulă vă va ajuta să scăpați de excesul de beton, care intră în cărțile goale. După nivelare, scoateți cofrajul și completați resturile cu soluția.

Dupa nivelarea intregii suprafete a pardoselii, acoperiti podeaua cu film de polietilena si lasati timp de o luna. Rețineți că, după câteva zile, suprafața este umezită constant cu apă, pentru a evita uscarea betonului, formarea de crăpături și slăbirea bazei.

Etapa finală implică tratarea podelei folosind amestecuri autonivelante, care echipează șapa. Acest amestec va ajuta la crearea perfectă a bazei și va elimina neregularitățile minore ale suprafeței.

De asemenea, lucrarea începe cu unghiul opus ușii, se recomandă utilizarea unei bătături pentru aplicarea soluției, iar regula este folosită pentru a alinia baza.

Sexul se stabilește timp de 72 de ore. Apoi, podeaua este gata pentru instalarea materialelor de finisaj pentru utilizare în exterior. Este acest tip de pardoseli de beton pe teren într-o casă privată va oferi o bază solidă și durabilă.

Podele pe pământ. Caracteristici și beneficii

Utilizatorii FORUMHOUSE spun cum să creeze pardoseli pe podea de murdărie

Panglica de fundație - unul dintre cele mai comune tipuri de fundație pentru casă, dar nu este fără unele dezavantaje. Dacă uitați să faceți în fundul panglicii căilor respiratorii (sau calculați incorect secțiunea lor transversală), atunci cu timpul aceasta poate duce la probleme. Datorită ventilației necorespunzătoare a podelei, bustenii din lemn se acoperă cu ciuperci, mucegai și putregai. Umiditatea excesivă în bază duce și la distrugerea pardoselilor de beton de la primul etaj.

Pentru a evita acest lucru, este posibilă înlocuirea căilor aeriene tradiționale cu un subteran închis, ventilat. Acest lucru este descris în detaliu în articol. "Ai nevoie de aer condiționat în subsol". Dar există o altă opțiune - abandonarea metroului și construirea unui podea pe teren pe baza unei fundații de bandă, conform recomandărilor experților FORUMHOUSE.

Podele pe pământ: ceea ce este

Acest design este o bază de beton monolit (șapă). Iată podeaua dispozitivului pe pământ: șapa este turnată în interiorul perimetrului fundației benzii pe un sol bine compactat, care este umplut cu sinusurile fundației și un strat de izolație. Împreună cu baza de beton poate fi instalat sistemul de încălzire prin pardoseală. Acest design acumulează căldură, deci este potrivit ca element al unei case eficiente din punct de vedere energetic.

Există următoarele opțiuni pentru pardoseli pe teren:

 1. Pe baza pregătită (sol bine compactat) se toarnă o placă de podea, rigid legată de fundația benzii;
 2. O placă care nu este conectată la fundația benzii, așa-numita șapă "plutitoare", este turnată pe baza pregătită.

Să analizăm mai detaliat avantajele și dezavantajele acestor opțiuni.

Mihail1974:

- Dacă se completează un cuplaj "plutitor", atunci proiectarea unei benzi și a unui pod "este dezlegat". Dacă se produce contracție, construcția șapelor de pardoseală pe teren se va "juca" indiferent de fundație; în structură nu vor apărea crăpături, deoarece fără stres. Acesta este un plus. Dar există și un minus - construcția "trăiește propria sa viață", separată de toate celelalte structuri.

La turnarea unei structuri rigide, ansamblul fundație / șapă funcționează ca o unitate. Șapa nu se va micșora, deoarece se află pe fundație. Dar dacă solul nu este compactat suficient de bine, după un timp poate cădea și șapa se va "agăța" în aer. În cazul încărcăturii grele, dacă există pereți, pereți despărțitori sau elemente de susținere pe șapă, aceasta poate duce la deformarea bazei, fisuri și pierderea capacității portante a întregii structuri de podea de-a lungul solului.

Cum să faci un pod pe pământ

Ambele versiuni ale șapei au atât argumente pro și contra. Ce calitate va fi pardoselile din beton pe cea mai mare parte a solului depinde în mare măsură de calitatea compactării celei mai mari părți a solului și cât de bine se va desprinde designul.

Mihail1974:

- Atunci când se toarnă o cravată plutitoare, nodul "peretelui de fundație / cravată" trebuie să fie într-adevăr dezlegat, altfel structura din cadrul panglicii poate deveni prinsă. Ie podeaua din cadrul ramei de panglică trebuie să se miște relativ liber, altfel se pierde întregul înțeles al cravată flotantă.

O greșeală obișnuită este legarea tuturor nodurilor cât mai strâns posibil. Ca urmare, în structuri există încărcături mari. În cazul unui șapă plutitoare, elementele "podea" și "fundație" funcționează independent una de cealaltă.

Etajul pe pământ: dispozitivul. Principii de bază

O regulă importantă: o bază bine pregătită este cheia pentru viața lungă a întregii structuri. Baza de umplere (cea mai bună umplere a podelei pe pământ este nisipul) trebuie să fie aruncată cu apă și umplută cu grijă în straturi de 10-15 cm.

Datorită umplerii molozului, atunci când un tamper îl penetrează, are loc un impact local, rezultând o consolidare profundă a straturilor de sol așezate la nivelurile inferioare. Pe metoda corectă de amortizare a nisipului este de a construi atenția.

kam711:

- În toate instrucțiunile pentru plăcile vibratoare se scrie că placa de nisip de nisip la o adâncime de 20-30 cm, dar cât de bine acest strat este compactat, mă îndoiesc că este suficient. Prin urmare, cred că pentru reasigurare este mai bine să tamponați nisipul în straturi de aproximativ 10 cm. Arată astfel:

 • Răsuciți stratul de nisip de 10-15 cm;
 • Trecem prin nisip cu o placă uscată;
 • Vărsăm nisip cu apă din furtun. Este necesar să nu faceți acest lucru cu un curent de apă, pentru a nu rupe stratul, ci prin spray-ul cu duze;
 • Transmitem nisipul umezit cu o placă vibratoare de 2 ori cu o schimbare în orientarea mișcării;
 • Am împrăștiat nisipul cu apă din nou;
 • Transmitem nisipul umezit cu o placă vibratoare de 2-3 ori cu schimbarea orientării mișcării.

Ce impermeabilizare pune pe podea pe pământ

După pregătirea atentă a bazei, se procedează la instalarea unei barieri hidraulice, care va proteja structura podelei de umiditate. Este adesea întrebat dacă este necesar să se facă picior înainte de a pune acest strat. La urma urmei, impermeabilizarea construită sau lipită, pentru a evita deteriorarea acesteia, trebuie așezată pe o bază rigidă plană.

Comentariul participantului portalului nostru cu pseudonimul al185:

- Asigurați-vă că fundația pentru stabilirea unui strat de impermeabilizare este necesară atunci când presiunea apei subterane. Acest lucru este valabil pentru subsoluri. O versiune simplă a pardoselilor de la sol nu necesită altceva decât un film simplu din plastic.

Filmul de 150 de microni este așezat pe substratul pregătit cu o suprapunere de 15-20 cm, cu lipirea obligatorie a cusăturilor. Pentru filmul de asigurare pot fi plasate în 2 straturi.

Ca încălzire, puteți utiliza spumă de polistiren PSB-25 (spumă) sau spumă de polistiren extrudat. Se recomandă aplicarea unui strat de izolație cu o grosime minimă de 100 mm.

Următoarea etapă: în partea de sus a izolației, este turnat un cuplaj de 50 mm grosime. Armarea șapei este realizată cu o rețea metalică cu o plasă de 100x100 și un diametru de bară de 3-4 mm.

De asemenea, este necesar să se încălzească în mod adecvat fundația, zona orbilor și să se devoreze apa din bază.

Pro și contra

Avantajele acestui design includ:

 • posibilitatea aparatului pe majoritatea tipurilor de sol;
 • deoarece fundația este bine izolată, este rezistentă la forțele de îngheț;
 • mai mici, în comparație cu fundația obișnuită a plăcilor, consumul de beton;
 • dispozitivul în conformitate cu principiul "făcut și uitat";
 • nu necesită o epuizare suplimentară a comunicațiilor inginerice;
 • în același timp, podeaua turnată este o podea dură a primului etaj al încăperii, pregătită pentru gresie, parchet și alte podele;
 • Podele simple pe teren elimină necesitatea de a ventila spațiul subteran.

Printre dezavantajele principale se numără:

 • în timpul construirii unei baze înalte, trebuie să umpleți sinusurile fundației cu o cantitate mare de sol, ceea ce duce la creșterea costurilor de lucru și a estimărilor pentru construcție.

pui-A:

- Am exploatat podelele de pe pământ timp de 7 ani și nu le-aș schimba pentru alte proiecte. Mulțumită lor, în casă, temperatura pozitivă este menținută pe tot parcursul iernii. Este important să încălziți baza și zona orb.

La FORUMHOUSE veți învăța cum să faceți în mod corespunzător podeaua pe pământ, puteți citi recenziile proprietarilor acestui design. Nu puteți calcula cât de mult este necesar nisipul pentru podeaua deasupra solului și dacă apele subterane mari permit podelele deasupra pământului - intrebările frecvente complete vă vor ajuta. Familiarizați-vă cu raportul de fotografie privind construcția scheletului de schelet pe tehnologia finlandeză. Și în povestea noastră video dezvăluie toate nuanțele dispozitivului fundație superficială a benzii.

Podele pe pământ dreapta pentru podeaua de beton: + Video

Podeaua de beton pe pământ într-o casă privată este o metodă universală cunoscută de mult timp pentru aranjarea unei baze fiabile și calde. Prin utilizarea unor noi tipuri de izolație, obținem o bună izolare a întregului podea, ceea ce duce la scăderea costurilor de utilitate. Pe lângă faptul că izolația este un obstacol în calea penetrării umidității și a aspectului ciupercii și mucegaiului.

Și cel mai important lucru este că poți construi acest tip de podea cu mâinile tale. În acest articol vom examina toate avantajele și dezavantajele. Luați în considerare în detaliu aranjarea podelei pe pământ.

Sex pe teren: argumente pro și contra

Să începem cu faptul că acest tip de podea este un "tort strat". Și fiecare strat are funcții proprii și scop propriu, datorită unui astfel de dispozitiv, podeaua de-a lungul solului are mai multe avantaje:

 1. Suprafața rezultată este capabilă să reziste la sarcini grele, ceea ce permite construirea de partiții pe ea și instalarea de echipamente voluminoase.
 2. Are rate mari de izolare fonică. Deoarece podeaua are o structură multistrat, straturile pot fi selectate în funcție de cerințele de funcționare. Astfel de podele absorb vibrații și zgomot bine.
 3. Atât în ​​timpul instalării, cât și după aranjarea sistemului "podea caldă" este posibil.
 4. Lucrarea este laborioasă și energo-intensivă, dar toate aceste lucruri se pot face personal. Nu necesită abilități și echipamente profesionale.
 5. Dacă respectați toate tehnologiile și faceți podeaua potrivită la sol, atunci vom obține o suprafață care va dura mult timp și va avea performanțe ridicate.
 6. Pe suprafața de beton rezultată, este posibil să se așeze orice acoperire decorativă.

Nu sunt multe dezavantaje, dar toate sunt la fel:

 • Cost ridicat În mod semnificativ mai scump decât utilizarea bustenilor de lemn (grinzi) sau a plăcilor din beton armat.
 • Nu se poate folosi dacă există un subsol.
 • Nu se poate folosi cu fundație și coloană.
 • Costul ridicat al dezmembrării va necesita implicarea unor dispozitive speciale.
 • Deoarece în procesul de instalare, în volumul podelei, se poate realiza comunicarea, în caz de defectare a oricărui element, aceasta va conduce la reparații costisitoare.

Nu se poate folosi pe teren instabil.

Cum se face construcția podelei la sol

Vom lua în considerare cu dvs. structura clasică corectă a unui podea care va conține 9 straturi. Fiecare strat va fi analizat separat.

 • Clay.
 • Perna de nisip.
 • Piatra zdrobită
 • Strat tehnologic din folie de plastic.
 • Podea din beton dură.
 • Un strat de material de impermeabilizare.
 • Izolație + strat de barieră de vapori.
 • Șapă armată fină.
 • Finisarea podelei.

Imediat trebuie spus că fiecare număr de maestru și specialist de straturi poate varia, iar materialele pot diferi de asemenea.

Acest tip de pardoseli este ideal pentru o fundație sub formă de bandă. Grosimea medie a "podelei de tort" este de aproximativ 60-70 cm. Acest lucru trebuie luat în considerare la construirea fundației.

Dacă aveți o înălțime de fundație nu este suficientă, atunci alegem terenul, la o adâncime predeterminată. Leveling suprafața și tamping. Pentru comoditate, în colțurile din jurul perimetrului trebuie aplicată scară în trepte de 5 cm, astfel încât va fi mai convenabil să navigați în straturi și nivele.

Este important să se închirieze o placă vibratoare pentru împrăștierea solului, deoarece metoda manuală va dura mult timp și nu va da rezultate ca un dispozitiv special.

Clay. Dacă în timpul eșantionării terenului ați ajuns la un strat de lut, atunci nu ar trebui să adormi unul nou. Grosimea stratului trebuie să fie de cel puțin 10 cm.

Argila este vândută în saci, se toarnă și o umezim cu o soluție specială (4 litri de apă + 1 linguriță de sticlă lichidă), iar umplerea se face cu ajutorul unei plăci vibratoare. Dupa amortizare, varsam un strat de lut cu lapte de ciment (10 litri de apa + 2 kg de ciment).

Asigurați-vă că nu există bălți. De îndată ce vărsați lutul cu acest compus, începe procesul de cristalizare a sticlei.

Nu trebuie să faceți nimic pentru o zi, ar trebui să așteptați până când procesul de cristalizare se va opri și se va termina în aproximativ 14-16 zile. Acest strat previne fluxul principal de apă din sol.

Perna de nisip. Pentru acest strat, puteți folosi absolut orice nisip. Stratul este de asemenea 10 cm. Adormim nisip pe lut și încercăm să mergem doar pe stratul de nisip. Acest strat reduce creșterea capilară a apei, precum și compensează presiunea straturilor superioare. Stratul este de asemenea supus tamponării.

Piatra zdrobită De asemenea, facem un strat de 10 cm. Este mai bine să alegeți fracțiunea de la 20 la 60 mm. Piatra zdrobită joacă rolul de fracturare hidraulică, adică nu permite umidității să se ridice în sus în straturi. În loc de moloz, puteți utiliza pietriș sau lut expandat (fracțiunea recomandată de 8-16 mm.). Stratul este, de asemenea, înfipt.

Aceste trei straturi formează protecția întregii structuri de pardoseală împotriva acțiunii capilare (creșterea) a apei. Aceste straturi sunt adesea denumite un pad de nisip de pietriș sau un pad de balast.

Grosimea tuturor acestor straturi ar trebui să fie de aproximativ 30-40 cm, ceea ce va oferi protecție fiabilă. Este foarte important să nu schimbați secvența de straturi, în special pietriș și nisip, deoarece nisipul se va scurge de-a lungul stratului de pietriș, ceea ce va duce la dezechilibrul și deformarea întregii suprafețe a podelei.

Strat tehnologic din folie de plastic. Acest strat previne curgerea soluției de beton în stratul de pietriș.

Pentru a face acest lucru, luăm filmul într-o rolă și, fără tăiere, îl așezăm pe suprafața pietrișului cu o suprapunere de 10-15 cm și lipiți cusăturile cu bandă de construcție. Plimbarea pe film este cea mai bună în pantofi moi, ceea ce va împiedica ruperea filmului.

Podea din beton dură. Ele sunt făcute cu grosimea de aproximativ 10 cm, grosimea minimă este de 7-8 cm, multe fac acest strat fără armare, dar experții recomandă și insistă să întărească acest strat.

Ca elemente de armare, puteți utiliza oțel de plasă de tije cu un diametru de 4 mm. Soluția este realizată din ciment, nisip și pietriș în raport de 1: 3: 4 (beton slab). Nisip - orice spălat. Fracțiunea de piatră fărâmițată de la 10 la 20 mm.

Diferența pe suprafață nu trebuie să depășească 5 mm. Timp de două zile, suprafața trebuie să fie călită. În acest scop se utilizează sticlă de apă și apă. Soluția se aplică într-un strat subțire și se freacă în suprafață, pentru aceasta se recomandă utilizarea unui mortar.

Din moment ce folosim beton slab, această tehnică ajută la creșterea rezistenței betonului, iar sticla lichidă crește impermeabilizarea suprafeței. Acest strat este conceput pentru a pune un strat de impermeabilizare. După 1-2 săptămâni, puteți trece la etapa următoare și maturarea completă va avea loc în 30-40 de zile.

Recent, acest strat a fost neglijat, deoarece a fost utilizat pentru a lipi materialul de acoperiș ca material izolant.

Dar în epoca de înaltă tehnologie, ruberoid a fost înlocuit cu materiale de impermeabilizare pentru membrane și filme, care nu necesită lipire, și le puteți pune în siguranță pe pietriș. Dacă eliminăm acest strat, procesul este mult mai ieftin.

Un strat de material de impermeabilizare. Sarcina acestui strat este de a proteja izolația de umiditate. Puteți utiliza materiale de acoperire, materiale polimer-bitum, membrane din PVC și folie de plastic cu o grosime de cel puțin 0,4 mm.

În cazul utilizării ruberoidului, este preferabil să se plaseze în două straturi pe bitum lichid. Așezați impermeabilizarea între ele și pe pereți.

Între ele 10-15 cm, și pe pereți până la înălțimea podelei. Cusăturile trebuie lipite cu bandă de construcție. Plimbarea pe materialul de impermeabilizare trebuie să fie în pantofi moi.

Izolație + strat de barieră de vapori. Cel mai bun material pentru izolație este spuma de polistiren extrudat (EPS). Pentru referință, EPPS de 5 cm grosime poate înlocui 70 cm dintr-un strat de argilă expandată.

Dar, astfel, puteți folosi perlitobeton și opilkobeton. Foi de izolație sunt așezate fără îmbinări, astfel încât să se formeze un plan.

Grosimea este determinata in functie de regiune, grosimea recomandata a izolatiei este de 5-10 cm. Unele folosesc covoare de 5 cm grosime, si stivuiesc doua straturi cu articulatii decalate, iar cusatura superioara este lipita cu banda speciala.

Pentru a îndepărta punțile reci din fundație sau plintă, izolația este așezată vertical și fixată cu dibluri din interior. Experții recomandă izolarea subsolului și a exterioară, o foaie de izolație și fixarea diblurilor.

Pe partea de sus a izolației ar trebui să fie, pune un strat de barieră de vapori. Ca material de barieră la vapori, este mai bine să se utilizeze membrane din PVC, nu sunt supuse procesului de degradare și au o durată lungă de viață. Dezavantajul acestui material este costul ridicat.

Membrana de polimer-bitum se dovedeste bine. Este compusa din poliester si fibra de sticla. Prețul ei este mediu. Și cea mai mare opțiune bugetară este un film din polietilenă (în două straturi).

Principala sarcină a materialului de barieră de vapori este de a proteja izolația de efectele alcaline dăunătoare ale soluției de beton. Materialul este așezat cu o suprapunere de 10-15 cm și lipit cu bandă de construcție.

Șapă armată fină. Dacă ați planificat o comunicare cu marcaje, atunci este timpul să faceți acest lucru. Acest strat este întărit în mod necesar. Grosimea stratului trebuie să fie de 10 cm.

Înainte de turnarea în jurul perimetrului, trebuie să lipiți o bandă de amortizare de 1,5-2 cm grosime. În loc de o bandă, puteți utiliza benzi de izolare.

În beton, umpluturile trebuie utilizate cu fracțiuni care nu depășesc 10 mm. Pentru a începe, turnați 5 cm din soluția de beton, apoi întindeți placa de armare cu o suprapunere (cel puțin o celulă).

Și se toarnă soluția de beton la un nivel predeterminat. Elementele de armare pot fi așezate pe suporturi din plastic sau din beton.

Dacă formați o podea de beton pe teren într-o casă particulară aflată în construcție. Adică, au ridicat plinta, iar pereții nu au fost încă amenajați, este mai bine să utilizați soluția de ciment achiziționată, care va aduce mixerul și îl umple rapid pe întreaga suprafață.

Dar dacă ați ridicat deja ziduri și acoperișuri, atunci pentru comoditate împărțim zona în benzi de 100 cm lățime și instalați faruri. Umplerea produselor din colțul cel mai îndepărtat.

Netezirea produsă folosind regulile sau vibrolitele. Imediat ce soluția se usucă, balizele trebuie îndepărtate și cavitățile umplute cu soluția.

Întreaga podea de beton trebuie acoperită cu un film și udată periodic. O lună mai târziu, betonul va câștiga forță. Pentru turnarea betonului cu propriile mele mâini, fac o soluție cu următoarea compoziție: nisip de ciment + râu în raport de 1 la 3.

În cazul aplicării tehnologiei unei podele termoizolante, apă sau electrică. Asigurați-vă că ați instalat podeaua de șlefuire pe pământ.

După montarea izolației, sunt așezate conducte sau fire. Apoi vom umple cavitățile cu beton, vom pune elementele de armare și vom continua turnarea betonului la nivelul dorit.

Suprafața se recomandă să se înalțe cu compuși autonivelanți.

Pardoselile tehnologice pe teren pot fi utilizate nu numai în cărămizi și case de piatră, dar și în casele din lemn. Cu abordarea corectă și calculele corecte, straturile nu dăunează elementelor din lemn.

Finisarea podelei. Suprafața rezultată din beton este potrivită pentru orice tip de finisaj. Totul depinde de preferințele dvs. și de capacitățile financiare.

După cum sa menționat mai sus, combinația de componente și numărul de straturi pot fi diferite. Totul depinde de finanțele și capacitățile tale.

concluzie

După cum știm cu toții că prin pardoseală putem pleca de la 20 la 30% din căldură. În acele cazuri în care nu există nici un sistem "pardoseală caldă", podelele ar trebui să fie cât mai termoizolante posibil, ceea ce, la rândul său, crește eficiența energetică a întregii case.

Proprietarul unei case private primește confort, confort și economii la plățile pentru utilități. Podelele pe podea cu încălzire sunt o alegere foarte eficientă și pe termen lung a fiecărui proprietar.

Dispozitivul etajului de beton de pe sol

În procesul de construcție și amenajare a subsolurilor, a garajelor, a diferitelor clădiri de locuit și, uneori, chiar a spațiilor rezidențiale (desigur, în regiunile cu un climat cald cald), dezvoltatorii preferă adesea tehnologia care implică construcția unei pardoseli din beton peste pământ.

Dispozitivul etajului de beton de pe sol

După examinarea informațiilor de mai jos, veți primi toate informațiile necesare pentru desfășurarea independentă a evenimentului în cauză, refuzând să implicați meșteșugari terți în această lucrare și economisind în mod semnificativ la construirea podelei.

Cerințe la sol

Înainte de a acorda prioritate tehnologiei dispozitivului în cauză, revizuiți cerințele esențiale pentru sol, prezentate în tabelul următor.

Tabel. Cerințe față de sol pentru dispozitivul de podea de beton fiabilă

Cerințele suplimentare se fac direct la clădirea în sine. Este important ca casa să fie folosită pentru o ședere permanentă sau cel puțin să fie încălzită în timpul perioadelor de vreme rece. În caz contrar, pământul va îngheța, determinând deformarea structurii de beton.

Schema parterului

Tehnica de pardoseli din beton

Facem podeaua dupa finalizarea constructiei peretilor si instalarea plafonului / tavanului. Lucrul direct la proiectarea structurii considerate pe teren constă în mai multe etape tehnologice, secvența de implementare a cărora este prezentată mai jos.

Grosimea straturilor de beton

Schema podelei din beton, realizată direct pe teren

Prima etapă. Marcați nivelul podelei

Mai întâi trebuie să stabilim nivelul zero al viitorului gen. Pentru a face acest lucru, procedați în felul următor:

 • înapoi în jos de la partea de jos a ușii de până la 100 cm și puneți un semn pe peretele adiacent;
 • transferăm semnele similare pe toate pereții camerei și conectăm punctele cu o linie solidă netedă;
 • măsurăm de la linia 1 m în jos și trasăm o nouă linie solidă. Ea va fi nivelul zero. Deplasând această linie la distanța dorită, putem seta grosimea dorită a podelei de beton. Pentru mai multă comoditate, conducem cuie în colțurile camerei, concentrându-ne pe linia aplicată și întinzând o frânghie puternică între ele.

Marcarea nivelului zero

A doua etapă. Curățăm și strângem pământul

Trecem la etapa pregătirii preliminare a solului. Mai întâi trebuie să scapăm de resturile de construcție, dacă există. Apoi, scoatem mingea de sus a solului. În mod tradițional, construcția în mai multe straturi a unei pardoseli din beton are o grosime de aproximativ 30-35 cm. Am săpat până când distanța dintre linia zero și cea de jos a excavării atinge valoarea specificată.

După aceasta, trebuie să tamponăm și să uniformizăm suprafața. Cel mai bun instrument pentru realizarea acestei lucrări este o placă vibrantă specială pentru amortizarea solului. În absența unor astfel de situații, luăm un jurnal simplu, lăsăm niște mânere puternice pe partea de sus a acestuia, lăsăm unghiul de dedesubt și folosim dispozitivul obținut pentru compactarea solului. Lucrăm până ajungem la o bază destul de densă și uniformă. Nu sunt necesare verificări speciale: este suficient să mergeți pe teren și, dacă nu există găuri în picioare, mergem la următoarea etapă de lucru.

Instrument de tamper

Saparea manuală nu este niciodată perfect precisă. Dacă adâncimea gropii sa dovedit a fi mai mare decât grosimea necesară a viitoarei structuri de beton, vom adormi diferența cu un strat de nisip și vom sigila cu atenție.

Pe fotografie - tamparea jurnalului

Sfat bun! Puteți utiliza o altă soluție la problema de mai sus, mai întâi așezând un strat de lut, împrăștiindu-l cu apă, împingându-l, umplându-l cu nisip și compactându-l suplimentar. Un astfel de sistem va asigura o impermeabilizare suplimentară a viitoarei structuri de beton, care nu permite pătrunderea apei subterane în structura sa.

A treia etapă. Efectuarea de umplere

Adormim 5-10 centimetri de pietriș. Vărsăm umplutura cu apă și tamponăm bine. Pentru o mai mare ușurință, putem preîncărca în pământ câteva rânduri de resturi de armare sau un alt material similar cu lungimea dorită - astfel încât va fi mai ușor pentru noi să asigurăm înălțimea necesară de umplere. Este important ca ornamentele să fie stabilite strict la nivel. După aranjarea fiecărui strat planificat, știfturile pot fi eliminate.

În perna de pietriș foto și armare

Pe partea de sus a pietrișului turnat aproximativ 10 centimetri de nisip. Cârligele din etapa anterioară ne vor ajuta să controlam grosimea plăcii de umplere. Pentru a efectua acest eveniment nu este necesar să folosiți materialul cernut - chiar și nisipul de urgență cu impurități minore va face. Nisipul este, de asemenea, bine amortizat.

Pe nisip adormim stratul de pietriș. Materialul fracției de 4-5 cm este potrivit în mod optim. Am sigilat piatra zdrobită. Se toarnă un strat subțire de nisip, se aliniază bine și se compactă bine. La detectarea pietrișului cu muchii ascuțite, scoateți-l sau deplasați-l astfel încât să nu existe colțuri ascuțite de-a lungul întregului plan.

Este important! Fiecare strat de umplere trebuie să fie aliniat nivelului. Cerințe similare se impun și asupra celorlalte straturi ale "tortului".

A patra etapă. Instalam materiale de izolatie termica si de umiditate

Pentru a proteja betonul de efectele nocive ale umezelii, folosim o membrană specială de impermeabilizare sau o peliculă obișnuită de polietilenă. Materialul optim este de 200 microni grosime. Lucrarea se realizează într-o secvență extrem de simplă: se pune filmul pe bază, se îndepărtează marginile cu câțiva centimetri mai mare decât nivelul zero indicat la etapele anterioare, se pun foile de izolare direct cu o suprapunere de 10-15 cm și se fixează îmbinările cu bandă scotch.

Designul poate fi izolat folosind o varietate de materiale, aici este doar o scurtă listă:

 • lut expandat;
 • plăci din vată minerală;
 • spuma de plastic;
 • izolon laminat etc.

Am pus materialul selectat, urmând prevederile tehnologiei relevante, și continuăm să lucrăm în continuare.

Etapa a cincea. Aranjați stratul de armare

Structura de beton din mai multe straturi este supusă unei consolidări obligatorii. Încărcați podeaua cu plasă din PVC sau metal pentru a alege. De asemenea, firele metalice și barele de armare sunt potrivite pentru această sarcină. Ele trebuie mai întâi să fie legate într-o rețea (dimensiunea celulei este aleasă în funcție de încărcăturile așteptate: pentru înălțime vom lua 10x10 cm, pentru cele medii - 15x15 cm, pentru cele joase 20x20 cm sunt suficiente), folosind o sârmă flexibilă din oțel pentru fixarea îmbinărilor.

Cusca de armare este așezată pe suporturi pre-instalate, având o înălțime de aproximativ 20-30 mm.

În aceeași etapă se găsesc comunicațiile.

Notă importantă! În cazul întăririi cu ajutorul plaselor din plasă, materialul se întinde pe cârligele lovite anterior în bază.

A șasea etapă. Ghidaje și cofraje montate

Exemplul de instalare a balizelor

Îndepărtarea corectă a amestecului de beton la nivelul zero este imposibilă fără utilizarea ghidurilor. Faceți următoarele:

 • marchează suprafața pe mai multe zone egale cu o lățime care nu depășește 200 cm și le separăm cu ajutorul ghidaților. Pentru fabricarea acestora puteți utiliza grinzi, plăci, profile metalice sau chiar țevi. Principalul lucru este că ghidajele trebuie așezate strict pe același nivel, corespunzător marcajului efectuat anterior;
 • fixăm ghidajele pe podea utilizând un mortar de ciment-var sau altă metodă potrivită;

Scheme de instalare

Este important! Înainte de a trece la următoarea etapă de lucru, asigurați-vă că ați verificat instalarea corectă a ghidurilor și cofrajului folosind un nivel. Dacă există picături, pur și simplu nu puteți face un plan plat. Pentru a elimina neregularitățile suficient pentru a ieși din locurile proeminente. Este posibil să ridicați ghidajele în locurile potrivite prin plasarea barelor de dimensiuni adecvate sau a aceluiași placaj sub ele.

Înainte de turnarea cu siguranță, tratăm elementele din lemn cu ulei special. Datorită acestui fapt, în viitor, vom putea fără dificultate să obținem plăcile din soluție.

Etapa a șaptea. Umpleți betonul și faceți șapa

Malaxorul de beton va accelera procesul de preparare a soluției

Umpleți cardurile create anterior cu beton. Dacă este posibil, încercăm să umplem întreaga masă într-un moment - așa că obținem cea mai robustă structură monolită. Dacă nu există nici o posibilitate sau dorință de a comanda beton finit, noi o facem singuri.

Turnarea betonului la faruri (opțiune fără hărți)

Pentru aceasta avem nevoie de un mixer de beton sau de un container mare pentru frământarea manuală, ciment (folosind materialele din clasele M400-500), o lopată, piatră zdrobită, nisip. Lucrăm în conformitate cu următoarea rețetă: 1 cota de ciment, 2 cote de nisip, 4 cote de piatră zdrobită și aproximativ 0,5 părți apă (se pot schimba, se orientează în proces). Combinați cu grijă ingredientele într-o stare de amestec omogen și continuați să lucrați în continuare.

Regula de nivelare a betonului

Este foarte convenabil să se umple de la un unghi opus față de ușa din față - în acest caz nu va trebui să mergeți pe beton. Completați pentru 1, maxim 2 admiteri câteva cărți, nivelați soluția și întindeți amestecul. În prezența unui vibrator special, utilizați-l pentru a sigila amestecul.

Cofraje în jurul conductelor

După ce ați completat mai multe "cărți", continuăm să aliniați baza. Acest lucru ne va ajuta să luăm regulă de doi metri (poate fi mai lungă). Montați scula pe ghidajele montate anterior și trageți-o spre dumneavoastră. Așa că scăpăm de betonul în exces.

Luăm ghidajele și cofrajele din "cardurile" prelucrate (specialiștii fac de obicei asta o zi după turnare, unii - mai devreme, ne ghidăm de situație). Într-o secvență similară, turnăm beton peste întregul site. După aceea acoperim baza cu folie de plastic și plecăm timp de o lună pentru a câștiga rezistență. În procesul de uscare, structura de beton trebuie umezită în mod regulat cu apă, astfel încât să nu se fisureze.

Podele de beton pe sol gata

În concluzie, trebuie să umplem șapa. Pentru aceasta folosim un amestec special de auto-nivelare - cea mai convenabilă opțiune a cărei amenajare nu necesită cunoștințe și eforturi deosebite.

Compoziția de nivelare va elimina imperfecțiunile minore ale suprafeței și va oferi o bază perfect netedă. În mod tradițional, începem să lucrăm din unghiul opus intrării în cameră.

Podea universală OSNOVIT MASTLINE T-48

Se prepară soluția conform instrucțiunilor producătorului, se toarnă pe podea și se distribuie uniform pe suprafață utilizând o regulă lungă sau altă unealtă potrivită. Timpul de uscare a amestecului este specificat în instrucțiuni, de obicei este de 2-3 zile.

Podelele din beton sunt pregătite. Putem pune doar etajul selectat. Datorită unei baze uniform echipate, uniformă, finisajul va arăta frumos și va dura cât mai mult timp posibil.

Acum știi totul despre dispozitivul unei podele din beton pe un teren și poți efectua independent acțiunile necesare. Trebuie doar să urmați manualul și totul va funcționa.

Video - Instalarea podelei de beton de-a lungul solului

Nikolai Strelkovsky Editor șef

Postat de 07/26/2015

Ca acest articol?
Salvați pentru a nu pierde!

Etaje de la parterul unei case private fără subsol

Alte articole pe această temă:

Amenajarea podelei dispozitivului pe teren în casă, subsol, garaj sau baie

În casele fără subsoluri, podeaua primului etaj poate fi executată în conformitate cu două scheme:

 • bazate pe teren - direct pe teren sau pe bușteni;
 • sau ca un plafon peste subsolul aerisit.

Care dintre cele două opțiuni va fi mai bună și mai ușoară?

În casele fără subsol, pardoselile de la sol sunt o soluție populară pentru toate camerele de la parter. Pardoselile de pe teren - ieftine, simple și ușor de efectuat, este, de asemenea, avantajos să se aranjeze în subsol, garaj, baie și alte camere utilitare. Designul simplu, utilizarea materialelor moderne, plasarea în circuitul de încălzire prin pardoseală (podea încălzită) fac ca aceste podele să fie confortabile și atractive în costuri.

În timpul iernii, umplerea la rece are întotdeauna o temperatură pozitivă. Din acest motiv, solul de la baza fundației îngheață prin mai puțin - riscul de înghețare a pământului este redus. În plus, grosimea izolației termice a podelei pe pământ poate fi mai mică decât cea a podelei deasupra podelei ventilate.

Este mai bine să abandonați podeaua pe pământ dacă este necesară umplerea cu sol la o înălțime excesiv de mare de peste 0,6 m. În acest caz, costul umplerii și compactării solului poate fi prea mare.

Podeaua de pe pământ nu este potrivită pentru clădiri pe o fundație de piloni sau coloane, cu o grilă, situată deasupra solului.

Trei concepte de pardoseală pe teren

În prima variantă, placa armată monolitică a podelei se sprijină pe pereții caroseriei, Fig.1.

După întărirea betonului, întreaga încărcătură este transferată pe pereți. În această variantă de realizare, plăcile de podea din beton armat monolitic joacă rolul unei plăci de pardoseală și trebuie calculate pe sarcina normativă a plăcilor, au rezistența și armarea corespunzătoare.

Solul este de fapt folosit aici doar ca un cofraj temporar pentru dispozitivul de plăci din beton armat. Un astfel de podea este deseori numită "podea suspendată pe pământ".

Podea suspendată pe pământ trebuie să facă dacă există riscul de contracție a solului sub podea. De exemplu, atunci când construirea unei case pe turbării sau la o înălțime a solului în vrac mai mult de 600 mm. Cu cât stratul de umplere este mai gros, cu atât este mai mare riscul în timp de depreciere semnificativă a volumului de sol.

Cea de-a doua opțiune este o podea pe fundație - o placă, când o plăcuță monolită din beton armat, turnată pe pământ pe întreaga suprafață a clădirii, servește drept suport pentru pereți și fundație pentru podea, Fig.2.

A treia opțiune prevede instalarea unei plăci de beton monolitice sau aplicarea unui decalaj de lemn în decalajul dintre pereții caroseriei pe baza de sol vrac.

Aici bustenii de podea sau de podea nu sunt conectati la pereti. Sarcina pardoselii este transferată complet pe solul în vrac, Fig.3.

Este ultima opțiune de a apela corect podeaua de pe pământ, despre care se petrece povestea noastră.

Podelele de pe pământ trebuie să furnizeze:

 • izolarea termică a încăperilor din condițiile de economisire a energiei;
 • condiții de igienă confortabile pentru oameni;
 • protecția împotriva pătrunderii umezelii și a gazelor în interiorul clădirii - radon radioactiv;
 • prevenirea condensării vaporilor de apă în interiorul structurii podelei;
 • reducerea transmiterii zgomotului de impact în camerele adiacente ale structurilor clădirilor.

Umplerea în pământ a pernei de la sol

Suprafața podelei viitoare se ridică la înălțimea dorită prin amenajarea unei perne de pământ neegalat.

Ca material pentru dispozitivul de pernă, se poate folosi orice sol ușor compactabil: nisip, piatră fină zdrobită, amestec de nisip-pietriș și la niveluri scăzute de apă subterană - argilă de nisip și lut. Este avantajos să se utilizeze solul rămas pe amplasament de la dispozitivul de fundație, fântână și rezervorul septic de canalizare (cu excepția turbei și a pământului negru).

Pământul pernei este compactat cu un strat de strat (nu mai gros de 15 cm), care se toarnă cu apă. Gradul de compactare a solului va fi mai mare dacă utilizați un tamper mecanic.

Grosimea pernei solului în vrac este recomandată să fie în intervalul 300-600 mm. Nu este încă posibilă compactarea solului în stare naturală a solului natural. Prin urmare, solul se va soluționa în cele din urmă. Un strat gros de sol vărsat poate duce la scurgerea prea mare și inegală a podelei.

Pentru protecția împotriva gazelor de la sol - radon radioactiv, în pernă este recomandat să se facă stratul superior de piatră zdrobită sau lut expandat. Acest strat captivant este realizat cu o grosime de cel puțin 100 mm. Conținutul de particule mai mici de 4 mm în acest strat nu trebuie să depășească 10% din greutate. Stratul captiv trebuie să fie ventilat.

Stratul superior al argilei expandate, în plus față de protecția împotriva gazelor, va servi ca izolație termică suplimentară pentru podea. De exemplu, un strat de argilă expandată de 18 cm grosime, în capacitate de economisire a căldurii corespunde la 50 mm. spuma de plastic. Pentru a proteja împotriva spargerii plăcilor de izolație și a filmelor de impermeabilizare, care în unele construcții de pardoseală sunt așezate direct pe pat, stratul de nivelare de nisip, care este de două ori grosimea fracțiunii de turnare, este turnat peste stratul compactat de moloz sau lut expandat.

Înainte de a începe debarcarea pernei de la sol, este necesar să se monteze țevi de apă și conducte de canalizare, precum și țevile schimbătorului de căldură la ventilația la sol la intrarea în casă. Sau puneți cazurile pentru montarea conductelor în ele în viitor.

Design parter

În construcția de locuințe private, podeaua de pe teren este amenajată într-una din cele trei opțiuni:

 • podea pe pământ cu șapă de beton;
 • etajul deasupra pământului cu o șapă de echipă uscată;
 • podeaua pe pământ pe busteni de lemn.

Podeaua de beton pe pământ este considerabil mai scumpă în dispozitiv, dar mai fiabilă și mai durabilă decât alte structuri.

Podele de beton deasupra solului

Podelele pe pământ sunt o construcție cu mai multe straturi, Fig.4. Treceți prin aceste straturi de jos în sus:

 1. Un material este așezat pe stratul de sol, care previne filtrarea în solul conținut în betonul proaspăt așezat (de exemplu, o peliculă de plastic cu o grosime de cel puțin 0,15 mm). Filmul duce spre pereți.
 2. De-a lungul perimetrului pereților camerei, pe înălțimea totală a tuturor straturilor de podea, ele fixează un strat de margine de separare realizat din benzi cu grosimea de 20-30 mm, tăiate din plăci izolante.
 3. Apoi, aranjați un preparat monolit de beton cu grosimea podelei de 50-80 mm. din clasa B7.5-B10 din beton slab la fracțiunea de pietriș de 5-20 mm. Acesta este un strat tehnologic conceput pentru hidroizolarea autocolantelor. Raza de joncțiune a betonului la pereții de 50-80 mm. Pregătirea betonului poate fi armată cu oțel sau plasă din fibră de sticlă. Plasa se potrivește în partea inferioară a plăcii cu un strat protector de beton de cel puțin 30 mm. Pentru armarea bazelor de beton se poate folosi și fibră de oțel cu lungimea de 50-80 mm și diametrul de 0,3-1 mm. În momentul întăririi, betonul este acoperit cu un film sau udat. Citiți: "Compoziția și pregătirea clasei B10 din beton"
 4. Pe pardoselii din beton întărit, impermeabilizarea lipită este lipită. Două straturi de impermeabilizare sau material de acoperire pe o bază de bitum sunt plasate pe mastic cu fiecare strat aplicat pe perete. Cilindrii sunt descarcați și acoperiți cu o suprapunere de 10 cm. Hidroizolarea este o barieră împotriva umezelii și, de asemenea, servește ca o protecție împotriva pătrunderii gazelor de pământ în casă. Un strat de impermeabilizare a podelei trebuie să fie întotdeauna conectat cu un strat similar de pereți de impermeabilizare. Îmbinările la capăt ale filmului sau materialelor rulante trebuie sigilate.
 5. Plăcile termoizolante sunt așezate pe stratul de izolație hidro-gaz. Spuma de polistiren extrudat este probabil cea mai bună opțiune pentru izolarea podelei pe pământ. Se utilizează, de asemenea, spumă, densitatea PSB35 minimă (spații rezidențiale) și PSB50 sub sarcini grele (garaj). Polistirenul de-a lungul timpului este distrus prin contactul cu bitum și alcaline (toate acestea sunt mortare de nisip de ciment). Prin urmare, înainte de a pune spuma pe stratul de polimer-bitum, ar trebui să se plaseze un strat de peliculă de plastic cu o suprapunere de foi de 100-150 mm. Grosimea stratului de izolație este determinată de calculul termic.
 6. Un strat substrat (de exemplu, o peliculă de polietilenă cu o grosime de cel puțin 0,15 mm) este plasat pe stratul de izolare termică, ceea ce creează o barieră pentru umiditatea conținută în șapa de pardoseală din beton proaspăt așezată.
 7. Apoi, este instalat un șapă monolit armat cu un sistem "de podea caldă" (sau fără sistem). Când este necesară încălzirea prin pardoseală pentru a asigura rosturi de temperatură în șapă. Șapele monolitice trebuie să aibă o grosime de cel puțin 60 mm. este fabricat din beton de clasa nu mai mic de B12.5 sau dintr-o soluție bazată pe liant de ciment sau tencuială cu o rezistență la compresiune nu mai mică de 15 MPa (M150 kgf / cm2). Travat armat cu plasă sudată din oțel. Grilă este plasat în partea de jos a stratului. Citiți: "Cum să faceți o șapă de beton". Pentru o nivelare mai bună a suprafeței șapei de beton, mai ales dacă podeaua finită este din laminat sau din linoleum, pe stratul de beton se aplică un mortar autonivelant din amestecuri uscate prefabricate cu o grosime de cel puțin 3 cm.
 8. Montat pe podeaua de finisaj a șapei.

Acesta este un etaj clasic pe teren. Pe baza sa, sunt posibile diferite variante - atât în ​​construcții cât și în materialele folosite, atât cu izolație, cât și fără ea.

Opțiune - pardoseală din beton fără sol pregătitoare

Utilizând materiale de construcție moderne, podeaua de beton de pe pământ este adesea realizată fără un strat de pregătire a betonului. Un strat de pregătire a betonului este necesar ca bază pentru aplicarea impermeabilizării pe bază de hârtie sau de bază impregnată cu o compoziție de polimer-bitum.

În pardoselile fără pregătire de beton, o membrană de polimer mai durabil, o folie cu grosimea de 0,4 - 2 mm, care este plasată direct pe tamponul de bază, este utilizată ca o hidroizolare.

În cazul în care pentru dispozitivul stratului termoizolant sunt utilizate plăci din spumă de polistiren extrudat cu îmbinări profilate, astfel de plăci pot fi așezate direct pe umplutură. Pelicula de impermeabilizare în acest caz este plasată pe partea superioară a unui strat de izolație.

Trebuie remarcat faptul că în camera de zi încălzirea podelei este obligatorie.

Podeaua deasupra pământului cu o șapă uscată

În podelele de pe pământ ca stratul superior de rulment, în loc de o șapă de beton, în unele cazuri este avantajos să se facă o șapă uscată din tablă din fibre de gips, din foi de placaj impermeabil, precum și din elementele de podea de pregătire din fabrică ale diferiților producători.

Pentru spațiile rezidențiale de la primul etaj al casei, o opțiune mai simplă și mai ieftină ar fi instalarea unei pardoseli peste pământ cu o șapă modulară uscată, Fig.5.

Paul cu o șapă de echipă se teme de inundații. Prin urmare, nu ar trebui să se facă în subsol, precum și în zonele umede - baie, cazan.

Podeaua pe pământ cu șapă compozită constă din următoarele elemente (pozițiile din Figura 5):