Suprapunerea primului etaj sau a podelei de pe pământ?

Întrebare întrebată: kyxa

astăzi fundația (bandă) 900mm sub pământ pe câine este turnată. a. 500mm, latime 500mm.

Fundația se ridică la 200 mm deasupra solului.

Voi face o bază, se toarnă pământul și umple tavanul. Casa va fi în afara gazului. blocuri, 2 etaje. Au apărut următoarele întrebări:

1. La ce este baza?

În dezvoltarea a două opțiuni: fundație din cărămidă sau beton. blocuri, blocuri dreapta "lângă" site-ul produc, respectiv, se dovedește mult mai economic. Dar sfătui caramida, explicații inteligibile, nu am auzit.

2. Cum se face suprapunerea pe teren?

. citiți pe forumul dvs. despre "podea pe teren" este? Dar acolo vă sfătuiți fără întărire. Există o mulțime de site-uri pe forum, dar m-aș uita la situația mea. Aș fi foarte recunoscător.

Comentarii

Baza. Vă sfătuim să nu consiliați baza PBS, ele sunt foarte grele - o sarcină suplimentară pe fundație. De la o cărămidă, în principiu, este posibil, dar chiar și în ea nu există o nevoie constructivă. Constructiv suficient de 20 cm de bază bună / greutate. Ai deja-o. Pe acesta, puneți impermeabilizarea anti-capilară (pâslă de acoperiș) și nu ezitați să începeți să montați zidul din blocurile de gaze. Și dacă baza însăși este vizuală pe care doriți să o faceți mai mare, atunci acest lucru se poate face ușor prin finisare. De exemplu, 40 cm de pământ (20 cm din ele sunt realizate din beton armat și 20 cm dintr-un bloc de gaz) trebuie să fie acoperite cu țiglă, piatră sălbatică sau alt material rezistent la apă și un bloc de gaz deasupra, de exemplu, tencuit.

Etajul etajului 1. Da, ați observat pe bună dreptate, este, de asemenea, numit "podea pe pământ". Este necesar să se întărească un cuplor de finisare (plasă de sârmă Ø3 mm, cu o celulă de 100x100 mm). Proiectul nu poate fi întărit, dar dacă întăriți - va fi mai bine :-). În detaliu vă vom scrie un design pentru cazul dumneavoastră. Specificați numai tipul de pardoseală pe care îl planificați și dacă aveți podele încălzite.

Baza. Nu am vrut să spun FBS, dar zidaria blochează 400x200x200 într-un singur rând, de atunci terenul este totuși turnat din cauza puțului și a rezervorului septic. Da, și site-ul comparativ cu vecinii săi puternic în zonele joase.

Etajul etajului 1. În cadrul schemei cu fb.blokami menționată mai sus se dovedește a fi un pat multi-față (zona din interiorul plăcii 120m 2). Indicați cum puteți salva aici fără a încălca regulile de construcție. Există o opțiune de a nu se presara, ci de a face un cofraj de la cel mai ieftin bord (pentru a îngropa la fel.) Și se toarnă suprapunerea cu o plasă Ø 100x100 întărită în două rânduri. Și dacă o varsați, este posibil să faceți acest lucru: mai întâi, grundul este la max. înălțime, și apoi o pernă de nisip (care este înălțimea necesară a pernei sub podeaua de pe pământ). Doar văzute în zona de sol sol sol feroviar exportate undeva poate fi în măsură să negocieze mai ieftin.

Îmi cer scuze că am răspuns cu o întârziere, am crezut că și poșta va primi o alertă.

Acum mă voi verifica.

FBS sunt blocuri de fundare a betonului. Și ce face blocuri de zidărie pe care intenționați să le folosiți pentru subsol?

Și la notificare, ar fi trebuit să vină la oficiul poștal. Probabil unele probleme. Vă mulțumesc că ați scris despre acest lucru. Acordați atenție :-).

FBS - beton armat, și acestea sunt doar din beton (beton de nisip, există cu moloz).

Din descrierea de pe site:

"Fundația blocul peskobetonny cu pietriș (piese întregi), piese 390x190x190 M 100-200"

În ceea ce privește avertismentele aflate în evidență, au fost în spam. Vă mulțumim pentru răspunsul rapid :-)

În videoclipul acestor blocuri se face un "perete de fundație" (din minutul 2), dar cred că nu este de a pune blocurile de-a lungul plăcii, dar de-a lungul plăcii. Ce zici tu?

Deal cu blocurile :-). Ele nu sunt la fel de mari ca PBS, astfel încât să le poți pune în siguranță ca bază, și le poți traversa. Apropo, FBS merge și fără fitinguri, numai bucle de montare, pentru a le ridica cu o macara.

Și pe podea, adăugarea a 100% va costa mai puțin din punct de vedere al muncii și materialului decât o placă de podea ranforsată. Dar, dacă nu contează în principiu, atunci puteți, așa cum descrieți, să toarceți placa. Pe așternut Dacă solul pe care îl aveți nu este lut și nivelul apei subterane este de 2-3 metri sub subsol, atunci puteți adăuga așternutul nisipului - 10 cm, este bine compactat. Dacă solul de lut sau nivelurile ridicate de apă subterană, este mai bine să faceți o pernă de nisip cu moloz. Astfel, tortul pardoselii depinde în parte de nivelul apei subterane din zonă, de tipul de sol și de faptul că este o podea regulată sau caldă. Mai jos voi da tortul de podea obișnuită (nu caldă) cu o pernă de nisip și moloz:

 • sol de bază compactat;
 • așternut sub formă de nisip fluviu, bine înțepenit - 5-7 cm;
 • strat de moloz - 10-12 cm;
 • șapă de șapă (strat de beton) - 5-7 cm;
 • impermeabilizarea (nu se poate face dacă nivelul apei subterane se situează sub ≈ 2,0 m;
 • izolație - dacă nu ați stabilit încă grosimea sa, apoi scrieți regiunea locuinței dvs., vom calcula grosimea pentru dvs.;
 • șapă de finisare - cel puțin 5 cm, armată cu plasă de sârmă Ø3-4 mm cu o celulă de 100x100 mm;
 • parchet (laminat și parchet așezat pe un substrat din plută sau spumă de polietilenă).

În cazul în care planuiți să faceți podeaua caldă în unele încăperi, atunci lichidul de răcire este așezat în șapa de finisaj, iar între peretele de finisare și pereții încăperii este lăsat un spațiu de 2 cm. În acest spațiu se plasează un material care compensează dilatarea termică a șapei, foi de spumă sau vată minerală groasă.

Se suprapun pe teren sau încă podelele de pe pământ?

În acest articol, voi dezvălui un mit suprapus persistent. Foarte des, în consultare (referință), mă întreabă cum să fac casa mai bună, să descriu schema, să întreb despre armătură, grosimea plăcii, clasa de beton și apoi se pare că această placă este planificată deasupra plinthului și sub ea va fi compactat solul. Știi, n-am întâlnit niciodată o cale mai elegantă de a îngropa un astfel de întuneric de beton și de armare. De ce? De ce se suprapun pe teren?

O suprapunere este o placă de beton armat care se suprapune cu un spațiu - un subsol, primul sau al doilea etaj etc. Întotdeauna sub suprapunere este volumul exploatat. Și chiar și atunci costul materialelor și al lucrărilor de pardoseli din beton armat este prohibitiv ridicat. Și apoi, din nou și din nou, aud despre planurile oamenilor de a pune o astfel de farfurie pe teren. Desigur, ei doresc să se odihnească pe pereți, uneori chiar să-l prindă - astfel încât să funcționeze ca o sobă de gaz. Și va funcționa, pentru că sunteți gata să investești atât de mult efort și bani în ea. Cineva merge mai departe și face cofraje permanente sub plăcuță - o altă modalitate minunată de a îngropa banii în plus. Cineva face pur și simplu pregătirea betonului sau pune filmul astfel încât, atunci când betonul este turnat, laptele de beton să nu fie absorbit în pământ (dacă, desigur, el știe despre el). În general, opțiunile de greutate. Și am o singură întrebare în cap: de ce?

Există o soluție excelentă pentru organizarea parterului. Se numește podeaua pe pământ. Aceasta nu este o plăcuță masivă din beton armat, este o placă simplă constând din șapă, hidroizolare, izolație și straturi superioare conform ideii (fie că este țiglă, linoleum sau laminat). Dacă doriți, în această plăcuță puteți aranja o podea caldă. Dacă doriți, puteți renunța la șape și puteți aranja podele clasice din lemn de-a lungul bustenilor. Dar toate acestea nu vor fi o structură masivă și solidă din beton armat, ci doar podelele de pe sol - pe solul compactat cu atenție. Acestea se fac după construirea clădirii și, în orice caz, nu pornesc pereții. Podelele sunt un element arhitectural care nu ar trebui să mănânce o mulțime de bani. O pereche de șape subțiri poate face față sarcinii cu care vă puteți încărca podelele. Solul veti sigila solul: chiar sub placa, chiar sub podea. Deci, de ce plătești mai mult (îmi pare rău pentru o frază hackneyed)? O aragaz nu va da putere casei tale - vorbesc cu tine ca un designer - dar voi mânca mult efort și bani.

Iată un exemplu de pardoseală de pe panou, pe baza manualului de pe podea, de către firme specializate care produc materiale pentru podea. Nu este un fapt că materialele lor vor fi cele mai profitabile la preț, dar esența acestei "plăcintă" poate fi eliminată - nu se va schimba de la producător.

În acest tort există deja tot ce aveți nevoie: șape pentru rezistență, impermeabilizare, izolare... Nu există nimic în placa de beton armat, cu excepția caracteristicilor de rezistență. Deci, va fi necesar să se așeze în plus față de materialele de aragaz în consum, oferind o funcționare confortabilă a carcasei.

M-am gandit de mult timp cum oamenii au ajuns la o astfel de decizie ciudata - sa se suprapuna in loc de sex? Singurul răspuns care mi-a venit în minte a fost sfatul bun al inginerilor constructori fără scrupule, cu cât mai multă muncă, cu atât mai mult salariu. Poate că, bineînțeles, cineva din comentariile va solicita o altă opțiune. Voi aștepta.

În general, gândiți-vă la ce să alegeți: o placă pe pământ sau pe podea pe pământ.

Etaje de la parterul unei case private fără subsol

Alte articole pe această temă:

Amenajarea podelei dispozitivului pe teren în casă, subsol, garaj sau baie

În casele fără subsoluri, podeaua primului etaj poate fi executată în conformitate cu două scheme:

 • bazate pe teren - direct pe teren sau pe bușteni;
 • sau ca un plafon peste subsolul aerisit.

Care dintre cele două opțiuni va fi mai bună și mai ușoară?

În casele fără subsol, pardoselile de la sol sunt o soluție populară pentru toate camerele de la parter. Pardoselile de pe teren - ieftine, simple și ușor de efectuat, este, de asemenea, avantajos să se aranjeze în subsol, garaj, baie și alte camere utilitare. Designul simplu, utilizarea materialelor moderne, plasarea în circuitul de încălzire prin pardoseală (podea încălzită) fac ca aceste podele să fie confortabile și atractive în costuri.

În timpul iernii, umplerea la rece are întotdeauna o temperatură pozitivă. Din acest motiv, solul de la baza fundației îngheață prin mai puțin - riscul de înghețare a pământului este redus. În plus, grosimea izolației termice a podelei pe pământ poate fi mai mică decât cea a podelei deasupra podelei ventilate.

Este mai bine să abandonați podeaua pe pământ dacă este necesară umplerea cu sol la o înălțime excesiv de mare de peste 0,6 m. În acest caz, costul umplerii și compactării solului poate fi prea mare.

Podeaua de pe pământ nu este potrivită pentru clădiri pe o fundație de piloni sau coloane, cu o grilă, situată deasupra solului.

Trei concepte de pardoseală pe teren

În prima variantă, placa armată monolitică a podelei se sprijină pe pereții caroseriei, Fig.1.

După întărirea betonului, întreaga încărcătură este transferată pe pereți. În această variantă de realizare, plăcile de podea din beton armat monolitic joacă rolul unei plăci de pardoseală și trebuie calculate pe sarcina normativă a plăcilor, au rezistența și armarea corespunzătoare.

Solul este de fapt folosit aici doar ca un cofraj temporar pentru dispozitivul de plăci din beton armat. Un astfel de podea este deseori numită "podea suspendată pe pământ".

Podea suspendată pe pământ trebuie să facă dacă există riscul de contracție a solului sub podea. De exemplu, atunci când construirea unei case pe turbării sau la o înălțime a solului în vrac mai mult de 600 mm. Cu cât stratul de umplere este mai gros, cu atât este mai mare riscul în timp de depreciere semnificativă a volumului de sol.

Cea de-a doua opțiune este o podea pe fundație - o placă, când o plăcuță monolită din beton armat, turnată pe pământ pe întreaga suprafață a clădirii, servește drept suport pentru pereți și fundație pentru podea, Fig.2.

A treia opțiune prevede instalarea unei plăci de beton monolitice sau aplicarea unui decalaj de lemn în decalajul dintre pereții caroseriei pe baza de sol vrac.

Aici bustenii de podea sau de podea nu sunt conectati la pereti. Sarcina pardoselii este transferată complet pe solul în vrac, Fig.3.

Este ultima opțiune de a apela corect podeaua de pe pământ, despre care se petrece povestea noastră.

Podelele de pe pământ trebuie să furnizeze:

 • izolarea termică a încăperilor din condițiile de economisire a energiei;
 • condiții de igienă confortabile pentru oameni;
 • protecția împotriva pătrunderii umezelii și a gazelor în interiorul clădirii - radon radioactiv;
 • prevenirea condensării vaporilor de apă în interiorul structurii podelei;
 • reducerea transmiterii zgomotului de impact în camerele adiacente ale structurilor clădirilor.

Umplerea în pământ a pernei de la sol

Suprafața podelei viitoare se ridică la înălțimea dorită prin amenajarea unei perne de pământ neegalat.

Ca material pentru dispozitivul de pernă, se poate folosi orice sol ușor compactabil: nisip, piatră fină zdrobită, amestec de nisip-pietriș și la niveluri scăzute de apă subterană - argilă de nisip și lut. Este avantajos să se utilizeze solul rămas pe amplasament de la dispozitivul de fundație, fântână și rezervorul septic de canalizare (cu excepția turbei și a pământului negru).

Pământul pernei este compactat cu un strat de strat (nu mai gros de 15 cm), care se toarnă cu apă. Gradul de compactare a solului va fi mai mare dacă utilizați un tamper mecanic.

Grosimea pernei solului în vrac este recomandată să fie în intervalul 300-600 mm. Nu este încă posibilă compactarea solului în stare naturală a solului natural. Prin urmare, solul se va soluționa în cele din urmă. Un strat gros de sol vărsat poate duce la scurgerea prea mare și inegală a podelei.

Pentru protecția împotriva gazelor de la sol - radon radioactiv, în pernă este recomandat să se facă stratul superior de piatră zdrobită sau lut expandat. Acest strat captivant este realizat cu o grosime de cel puțin 100 mm. Conținutul de particule mai mici de 4 mm în acest strat nu trebuie să depășească 10% din greutate. Stratul captiv trebuie să fie ventilat.

Stratul superior al argilei expandate, în plus față de protecția împotriva gazelor, va servi ca izolație termică suplimentară pentru podea. De exemplu, un strat de argilă expandată de 18 cm grosime, în capacitate de economisire a căldurii corespunde la 50 mm. spuma de plastic. Pentru a proteja împotriva spargerii plăcilor de izolație și a filmelor de impermeabilizare, care în unele construcții de pardoseală sunt așezate direct pe pat, stratul de nivelare de nisip, care este de două ori grosimea fracțiunii de turnare, este turnat peste stratul compactat de moloz sau lut expandat.

Înainte de a începe debarcarea pernei de la sol, este necesar să se monteze țevi de apă și conducte de canalizare, precum și țevile schimbătorului de căldură la ventilația la sol la intrarea în casă. Sau puneți cazurile pentru montarea conductelor în ele în viitor.

Design parter

În construcția de locuințe private, podeaua de pe teren este amenajată într-una din cele trei opțiuni:

 • podea pe pământ cu șapă de beton;
 • etajul deasupra pământului cu o șapă de echipă uscată;
 • podeaua pe pământ pe busteni de lemn.

Podeaua de beton pe pământ este considerabil mai scumpă în dispozitiv, dar mai fiabilă și mai durabilă decât alte structuri.

Podele de beton deasupra solului

Podelele pe pământ sunt o construcție cu mai multe straturi, Fig.4. Treceți prin aceste straturi de jos în sus:

 1. Un material este așezat pe stratul de sol, care previne filtrarea în solul conținut în betonul proaspăt așezat (de exemplu, o peliculă de plastic cu o grosime de cel puțin 0,15 mm). Filmul duce spre pereți.
 2. De-a lungul perimetrului pereților camerei, pe înălțimea totală a tuturor straturilor de podea, ele fixează un strat de margine de separare realizat din benzi cu grosimea de 20-30 mm, tăiate din plăci izolante.
 3. Apoi, aranjați un preparat monolit de beton cu grosimea podelei de 50-80 mm. din clasa B7.5-B10 din beton slab la fracțiunea de pietriș de 5-20 mm. Acesta este un strat tehnologic conceput pentru hidroizolarea autocolantelor. Raza de joncțiune a betonului la pereții de 50-80 mm. Pregătirea betonului poate fi armată cu oțel sau plasă din fibră de sticlă. Plasa se potrivește în partea inferioară a plăcii cu un strat protector de beton de cel puțin 30 mm. Pentru armarea bazelor de beton se poate folosi și fibră de oțel cu lungimea de 50-80 mm și diametrul de 0,3-1 mm. În momentul întăririi, betonul este acoperit cu un film sau udat. Citiți: "Compoziția și pregătirea clasei B10 din beton"
 4. Pe pardoselii din beton întărit, impermeabilizarea lipită este lipită. Două straturi de impermeabilizare sau material de acoperire pe o bază de bitum sunt plasate pe mastic cu fiecare strat aplicat pe perete. Cilindrii sunt descarcați și acoperiți cu o suprapunere de 10 cm. Hidroizolarea este o barieră împotriva umezelii și, de asemenea, servește ca o protecție împotriva pătrunderii gazelor de pământ în casă. Un strat de impermeabilizare a podelei trebuie să fie întotdeauna conectat cu un strat similar de pereți de impermeabilizare. Îmbinările la capăt ale filmului sau materialelor rulante trebuie sigilate.
 5. Plăcile termoizolante sunt așezate pe stratul de izolație hidro-gaz. Spuma de polistiren extrudat este probabil cea mai bună opțiune pentru izolarea podelei pe pământ. Se utilizează, de asemenea, spumă, densitatea PSB35 minimă (spații rezidențiale) și PSB50 sub sarcini grele (garaj). Polistirenul de-a lungul timpului este distrus prin contactul cu bitum și alcaline (toate acestea sunt mortare de nisip de ciment). Prin urmare, înainte de a pune spuma pe stratul de polimer-bitum, ar trebui să se plaseze un strat de peliculă de plastic cu o suprapunere de foi de 100-150 mm. Grosimea stratului de izolație este determinată de calculul termic.
 6. Un strat substrat (de exemplu, o peliculă de polietilenă cu o grosime de cel puțin 0,15 mm) este plasat pe stratul de izolare termică, ceea ce creează o barieră pentru umiditatea conținută în șapa de pardoseală din beton proaspăt așezată.
 7. Apoi, este instalat un șapă monolit armat cu un sistem "de podea caldă" (sau fără sistem). Când este necesară încălzirea prin pardoseală pentru a asigura rosturi de temperatură în șapă. Șapele monolitice trebuie să aibă o grosime de cel puțin 60 mm. este fabricat din beton de clasa nu mai mic de B12.5 sau dintr-o soluție bazată pe liant de ciment sau tencuială cu o rezistență la compresiune nu mai mică de 15 MPa (M150 kgf / cm2). Travat armat cu plasă sudată din oțel. Grilă este plasat în partea de jos a stratului. Citiți: "Cum să faceți o șapă de beton". Pentru o nivelare mai bună a suprafeței șapei de beton, mai ales dacă podeaua finită este din laminat sau din linoleum, pe stratul de beton se aplică un mortar autonivelant din amestecuri uscate prefabricate cu o grosime de cel puțin 3 cm.
 8. Montat pe podeaua de finisaj a șapei.

Acesta este un etaj clasic pe teren. Pe baza sa, sunt posibile diferite variante - atât în ​​construcții cât și în materialele folosite, atât cu izolație, cât și fără ea.

Opțiune - pardoseală din beton fără sol pregătitoare

Utilizând materiale de construcție moderne, podeaua de beton de pe pământ este adesea realizată fără un strat de pregătire a betonului. Un strat de pregătire a betonului este necesar ca bază pentru aplicarea impermeabilizării pe bază de hârtie sau de bază impregnată cu o compoziție de polimer-bitum.

În pardoselile fără pregătire de beton, o membrană de polimer mai durabil, o folie cu grosimea de 0,4 - 2 mm, care este plasată direct pe tamponul de bază, este utilizată ca o hidroizolare.

În cazul în care pentru dispozitivul stratului termoizolant sunt utilizate plăci din spumă de polistiren extrudat cu îmbinări profilate, astfel de plăci pot fi așezate direct pe umplutură. Pelicula de impermeabilizare în acest caz este plasată pe partea superioară a unui strat de izolație.

Trebuie remarcat faptul că în camera de zi încălzirea podelei este obligatorie.

Podeaua deasupra pământului cu o șapă uscată

În podelele de pe pământ ca stratul superior de rulment, în loc de o șapă de beton, în unele cazuri este avantajos să se facă o șapă uscată din tablă din fibre de gips, din foi de placaj impermeabil, precum și din elementele de podea de pregătire din fabrică ale diferiților producători.

Pentru spațiile rezidențiale de la primul etaj al casei, o opțiune mai simplă și mai ieftină ar fi instalarea unei pardoseli peste pământ cu o șapă modulară uscată, Fig.5.

Paul cu o șapă de echipă se teme de inundații. Prin urmare, nu ar trebui să se facă în subsol, precum și în zonele umede - baie, cazan.

Podeaua pe pământ cu șapă compozită constă din următoarele elemente (pozițiile din Figura 5):

Cum să aranjați podeaua de beton pe teren într-o casă privată

Când se construiește o casă, se pune întrebarea despre dispozitivul podelei din subsol. Acest tip de muncă cu propriile sale mâini are propriile caracteristici, așa că înainte de a putea produce podele de beton pe teren în casă într-o casă privată, trebuie să învățați câteva dintre caracteristicile activităților și tehnologiei lucrării.

sfera de aplicare

Podelele din subsol sunt limitate de câțiva factori, cum ar fi:

 • fundație (tipul acesteia);
 • nivelul apei subterane;
 • scopul camerei.

De cele mai multe ori, subsolurile au clădiri construite pe suporturi, cum ar fi bandă și plăci, dar atunci când folosește o placă monolit, aceasta servește ca o suprapunere și dispozitivul nu necesită pardoseli peste pământ. Tortul se face ca și în cazul suprapunerii interfeței, cu singura diferență fiind faptul că ei acordă atenție scopului camerei și, pe această bază, iau măsuri pentru izolarea termică a structurii. Podelele de pe pământ sunt realizate din beton sub fundația benzii.

Dispozitivul etaj în subsol

Nivelul apei subterane este esențial. Dacă este suficient de mare, există o probabilitate de inundare a încăperii (mai ales în primăvară), prin urmare, este mai bine să renunțăm la amenajarea zonelor exploatate în subsol.

Tortul de pardoseală depinde de scopul camerei de la subsol.

Dacă este suficient de neîncălzită pentru a părăsi opțiunea de proiectare - nisip compactat. Atunci când schimbați destinația, este întotdeauna posibilă efectuarea unei suprapuneri complete a tortului (podea). Dacă se intenționează instalarea unui subsol sau a unui subsol încălzit într-o casă privată cu fundație de bandă, va fi necesară o altă construcție care să prevină scurgerile de căldură la sol. Pentru a face acest lucru, aranjați o izolație completă a pardoselii din beton.

Din aceasta putem concluziona că necesitatea de a aplica tehnologia apare atunci când sunt îndeplinite simultan următoarele condiții:

 • benzi fundație;
 • nivelul scăzut al apelor subterane;
 • volumul încălzit și exploatat al subsolului, subsolului sau parterului în absența primelor două.

Instalarea de podele de-a lungul solului pentru primul etaj este necesară în absența unei tăieri și, în consecință, a unui subsol de subsol, care în mod normal servește drept podea. De asemenea, întrebarea este relevantă pentru ancorările și garajele.

Tehnologie și instruire

Tehnologia de fabricare a podelei de beton din subsol poate fi împărțită în mai multe etape:

 • activitățile pregătitoare;
 • izolație;
 • pardoseala din ciment (șapă de ciment).

Pe care le putem restrânge. Dacă solul servește în locul unui tavan de subsol și planul etajului 1 este planificat, podelele din lemn se întind de-a lungul solului. Pentru a face acest lucru, toate activitățile de mai sus sunt efectuate, iar următorul pas este podele din lemn.

Etapa pregătitoare

Acesta este conceput pentru a pregăti terenul pentru faptul că va cădea șapă izolată. În acest caz, faceți propriile mâini în următoarea ordine:

 1. Marcarea. Determinați înălțimea subsolului sau a parterului. Această marcă va fi partea superioară a structurii tavanului. Aceasta este exact suprafața pe care vor merge. Pragul de intrare într-o casă privată sau în subsol va servi drept punct de referință vertical. Din această notă se scade grosimea stratului de beton anterior gândită. După aceea, pe fundul benzii, se fac două mărci de-a lungul întregului perimetru: partea inferioară și partea superioară a tavanului. Marcarea poate fi efectuată cu un nivel (nivel laser), ceea ce va spori foarte mult precizia și va grăbi procesul.
 2. Pregătirea bazei pentru o muncă ulterioară. Baza pentru placa de beton din subsol va fi compactată. Este compactat prin vibrare sau folosind diferite greutăți. Pentru prima nevoie de vibroplatformă. A doua opțiune presupune prezența unui dispozitiv masiv cu o suprafață largă inferioară (de exemplu un jurnal cu o placă atașată de acesta).
 3. Pregătirea. Pregătirea pentru o placă de beton cu fundație de bandă este o așternut în întreaga suprafață a subsolului. Materiale cum ar fi pietriș sau nisip pot fi folosite pentru a face acest lucru. Este important să rețineți că nisipul pentru fundație ar trebui să fie luat fracție mare sau medie, utilizarea de mici este inacceptabil. Grosimea plăcii de umplere este în medie de 30-50 cm, în funcție de înălțimea solului de bază. Funcția pernei este de a scurge și de a transfera uniform încărcătura pe straturile subiacente. Montarea se face în straturi cu compactare. Metodele de etanșare sunt aceleași ca în paragraful anterior. Apa poate fi folosita si pentru nisip. Suprafața pernei pentru placa de beton este egalizată și trece la etapa următoare.
 4. O parte foarte importantă a lucrării cu fundație de bandă devine un dispozitiv de impermeabilizare fiabil. Deoarece materialul a folosit folie de polietilenă convențională de înaltă densitate sau mai multă membrană modernă de impermeabilizare. Șapa este turnată după ce filmul de impermeabilizare a fost așezat pe întreaga suprafață a podelei în subsol, cu o suprapunere pe pereții de deasupra marcajului planșeului curat. Toate îmbinările materialului sunt suprapuse și lipite cu bandă adezivă. Producătorii produc benzi speciale pentru membrană.

După aceasta, baza este pregătită pentru implementarea următoarelor etape de lucru.

încălzire

Un punct important când pardoseala încălzită sau tortul de la primul etaj. Pentru a produce lucrări cu propriile mâini trebuie să alegeți tipul de izolație și grosimea acesteia. Este important ca izolația plăcii să aibă o rezistență și rigiditate ridicată și să nu fie încrețită sub sarcină. În caz contrar, șapa de ciment deasupra acestuia se va sparge, iar suprafața plăcii întregului tort de podea va deveni neuniformă.

Dispozitivul termoizolant este posibil folosind următoarele materiale:

 • pietriș din lut expandat (grosimea necesară depinde de regiunea climatică, o medie de 30-50 cm, are proprietăți termoizolante scăzute);
 • polistiren (grosime aproximativ 100 mm; pentru polistiren va fi necesară o șapă armată deosebit de puternică, deoarece nu are rezistență ridicată);
 • spuma de polistiren extrudat (penoplex, grosime spuma - 100 mm, rezistenta ridicata la apa si rezistenta la apa).

Este important! Vată minerală nu este recomandată. Acest lucru se datorează zdrobirii ridicate a materialului și instabilității sale în apă (absorbție mare a apei). Poate fi utilizată numai atunci când se așează între întârzieri.

Pentru îmbunătățirea caracteristicilor de impermeabilizare și a planeității bazei, este recomandat ca, înainte de a pune izolația (sub peliculă de impermeabilizare), se toarnă un strat de pâine "subțire" (gradul B7.5). Armarea nu este efectuată. Grosimea piciorului este de 6-10 cm.

Podea groasă

Deoarece acoperirea din casa privată va servi drept șapă de ciment-nisip. Se execută pe partea superioară a materialului izolant.

Pentru a crește caracteristicile de rezistență ale plăcii produceți armare. Ca materiale pentru lucrări de armare, va fi adecvată o rețea de tije cu un diametru de 3-4 mm cu o dimensiune a celulei de 100 mm. Atât armarea din oțel, cât și din material plastic, dar cu probabilitatea de încărcare ridicată, se preferă oțelul dovedit.

Umplerea podelei implică așezarea grătarului direct pe izolație sau pe suporturi, depinde de grosimea stratului de beton. Cu o grosime considerabilă a plăcii, se recomandă așezarea grătarelor pe suporturi.
Stratul de ciment este turnat din beton de o calitate mai mare pentru durabilitate decât pregătirea pentru izolare. Nu este necesară o clasă superioară pentru pardoseli într-o clădire rezidențială, iar betonul B20 poate fi folosit pentru a asigura durabilitatea deosebită. Dar, în medie, B15 este suficient. Șapa este necesară cu o grosime de cel puțin 5 centimetri, dar depinde de caracteristicile solului. Dacă fundația este instalată pe o bază cu căptușeală puternică, cu caracteristici slabe, șapa se îngroațește.

Pentru a asigura uniformitatea umplerii folosind balize speciale. Ele sunt aliniate la nivelul marcajului planșeului (partea superioară a fundației, realizată în timpul etapei pregătitoare).

Finalizarea lucrărilor

Atunci când faceți podeaua pe pământ într-o clădire rezidențială, este important să vă amintiți calendarul întăririi amestecului de beton. Ciment mortar de nisip câștigă rezistență completă timp de 4 săptămâni (poate varia în funcție de variațiile puternice ale umidității și temperaturii). După turnare, ei așteaptă timpul de înghețare și continuă instalarea unei podele curate (podele). În cazul în care fundația limitează camera care va fi utilizată pentru nevoile gospodăriei, atunci nu puteți face o podea curată.

Podele și podele de pe pământ

Suprapuneri și pardoseli de-a lungul pământului pentru o casă pe o fundație de bandă puțin adâncă.

Mulți constructori de țări din Rusia consideră că pardoselile prefabricate din lemn pentru case din lemn și case sau plăci de beton monolit pentru casele de piatră sunt standardul pentru plăcile de podea pentru fundațiile de bandă puțin adâncă.
Cu toate acestea, de fapt, ambele soluții ar putea să nu fie cele mai raționale. De ce?

În primul rând, în numărul covârșitor de cazuri, pivnița din case nu are o ventilație adecvată care respectă codurile de construcție. Aceasta înseamnă că subteranul va fi un rezervor pentru acumularea de radon de gaze radioactive, pe care am discutat în detaliu în capitolul respectiv. Lipsa schimbului de aer și funcționarea necorespunzătoare a pardoselii în timpul iernii (închiderea conductelor de ventilație) conduce la creșterea umidității în spațiul subteran și, prin urmare, la un risc crescut de deteriorare a pardoselilor din lemn prin factori biologici și beton - prin factorii chimici ai coroziunii betonului.

 • În prezența impermeabilizării sub aragaz și umplutură a spațiului subteran, este asigurată o bună protecție împotriva difuziei gazelor de sol în cameră.
 • Spațiul subteran nu necesită ventilație, nu acumulează umiditate.
 • Pământul din spațiul subteran și placa de beton a podelei în sine servesc ca o masă termică (acumulator de căldură), care este deosebit de importantă pentru clădirile cu capacitate redusă de căldură (case de structură) atât în ​​sezoanele reci cât și în perioadele fierbinți.
 • Pardoseala din beton este o bază convenabilă și o masă termică pentru sistemul de încălzire "podea caldă".
 • Prin pământ, clădirea primește o geo-căldură "liberă" într-o perioadă rece de timp.
 • Izolarea termică cu soluri de umplere și căldură dintr-o clădire reduce înghețarea solurilor de bază în timpul iernii și reduce probabilitatea de deteriorare a subsolului prin înghețare înghețată.
 • Comunicațiile așezate în rampă de sub podea nu necesită izolare suplimentară.
 • Podelele din beton, realizate din beton arhitectural, nu necesită pardoseli suplimentare, având aspectul estetic.
Umplerea spațiilor interioare ale fundației cu fundația, izolarea și impermeabilizarea la etapa de pregătire a dispozitivului plăcii de beton armat.

Luați în considerare pe scurt caracteristicile dispozitivului de pardoseală din beton pe pământ:
Toate suprafețele interioare ale fundației superficiale trebuie să fie acoperite cu un strat de impermeabilizare. Pământul trebuie îndepărtat din sol în interiorul conturului fundației benzii, rădăcinile, pietrele și resturile trebuie îndepărtate. Suprafața terenului trebuie să fie în plan. O peliculă de EPDM cu rezistență ridicată este așezată pe pământ, marginile sale fiind întoarse pe pereții laterali ai subsolului cu cel puțin 15 cm și lipiți. Spațiul interior al fundației benzii este umplut cu nisip în straturi de 20 cm, cu tamponare atentă a fiecărui strat. De sus, nisipul compactat este egalat și acoperit cu un strat de impermeabilizare (o singură bucată de film EPDM sau două straturi de peliculă de polimer cu suprapuneri de 30 cm la articulații și dimensionarea articulațiilor).
Atenție! Folia de polietilenă nu poate fi utilizată în zone cu pericol radon datorită permeabilității ridicate a gazului de sol din radon. Este mai bine să utilizați filtre de policlorură de vinil, policlorură de vinil, policarbonat pentru a vă proteja locuința de aportul de radon din gazele radioactive.

Se suprapun pe teren sau încă podelele de pe pământ?

Se suprapun pe teren sau încă podelele de pe pământ?

În acest articol, voi dezvălui un mit suprapus persistent. Foarte des, în consultare (referință), mă întreabă cum să fac casa mai bună, să descriu schema, să întreb despre armătură, grosimea plăcii, clasa de beton și apoi se pare că această placă este planificată deasupra plinthului și sub ea va fi compactat solul. Știi, n-am întâlnit niciodată o cale mai elegantă de a îngropa un astfel de întuneric de beton și de armare. De ce? De ce se suprapun pe teren?

O suprapunere este o placă de beton armat care se suprapune cu un spațiu - un subsol, primul sau al doilea etaj etc. Întotdeauna sub suprapunere este volumul exploatat. Și chiar și atunci costul materialelor și al lucrărilor de pardoseli din beton armat este prohibitiv ridicat. Și apoi, din nou și din nou, aud despre planurile oamenilor de a pune o astfel de farfurie pe teren. Desigur, ei doresc să se odihnească pe pereți, uneori chiar să-l prindă - astfel încât să funcționeze ca o sobă de gaz. Și va funcționa, pentru că sunteți gata să investești atât de mult efort și bani în ea. Cineva merge mai departe și face cofraje permanente sub plăcuță - o altă modalitate minunată de a îngropa banii în plus. Cineva face pur și simplu pregătirea betonului sau pune filmul astfel încât, atunci când betonul este turnat, laptele de beton să nu fie absorbit în pământ (dacă, desigur, el știe despre el). În general, opțiunile de greutate. Și am o singură întrebare în cap: de ce?

Există o soluție excelentă pentru organizarea parterului. Se numește podeaua pe pământ. Aceasta nu este o plăcuță masivă din beton armat, este o placă simplă constând din șapă, hidroizolare, izolație și straturi superioare conform ideii (fie că este țiglă, linoleum sau laminat). Dacă doriți, în această plăcuță puteți aranja o podea caldă. Dacă doriți, puteți renunța la șape și puteți aranja podele clasice din lemn de-a lungul bustenilor. Dar toate acestea nu vor fi o structură masivă și solidă din beton armat, ci doar podelele de pe sol - pe solul compactat cu atenție. Acestea se fac după construirea clădirii și, în orice caz, nu pornesc pereții. Podelele sunt un element arhitectural care nu ar trebui să mănânce o mulțime de bani. O pereche de șape subțiri poate face față sarcinii cu care vă puteți încărca podelele. Solul veti sigila solul: chiar sub placa, chiar sub podea. Deci, de ce plătești mai mult (îmi pare rău pentru o frază hackneyed)? O aragaz nu va da putere casei tale - vorbesc cu tine ca un designer - dar voi mânca mult efort și bani.

Iată un exemplu de pardoseală de pe panou, pe baza manualului de pe podea, de către firme specializate care produc materiale pentru podea. Nu este un fapt că materialele lor vor fi cele mai profitabile la preț, dar esența acestei "plăcintă" poate fi eliminată - nu se va schimba de la producător.

În acest tort există deja tot ce aveți nevoie: șape pentru rezistență, impermeabilizare, izolare... Nu există nimic în placa de beton armat, cu excepția caracteristicilor de rezistență. Deci, va fi necesar să se așeze în plus față de materialele de aragaz în consum, oferind o funcționare confortabilă a carcasei.

M-am gandit de mult timp cum oamenii au ajuns la o astfel de decizie ciudata - sa se suprapuna in loc de sex? Singurul răspuns care mi-a venit în minte a fost sfatul bun al inginerilor constructori fără scrupule, cu cât mai multă muncă, cu atât mai mult salariu. Poate că, bineînțeles, cineva din comentariile va solicita o altă opțiune. Voi aștepta.

În general, gândiți-vă la ce să alegeți: o placă pe pământ sau pe podea pe pământ.

Dispozitivul se suprapune pe teren

Monolitic beton se suprapun pe teren - una dintre cele mai economice și convenabile soluții. Cu toate acestea, astfel de structuri necesită un proces foarte îndelungat de pregătire a fundației.

Acoperirea betonului monolit pe teren este una dintre cele mai economice soluții.

Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că vă familiarizați cu instrucțiunile pas cu pas pentru instalarea unei plăci de podea la sol și a problemelor aferente.

Caracteristicile dispozitivului

Pentru aranjarea plăcii de pardoseală la sol vor fi necesare următoarele materiale și unelte:

 • nisip;
 • Piatra zdrobita (lut expandat);
 • Materiale bituminoase laminate (folii de plastic);
 • ciment;
 • Plasă de șină pentru armarea plăcilor;
 • Spuma de plastic;
 • Compus uscat de nivelare;
 • Malaxor de beton;
 • Nivelul apei;
 • Mașină pentru amortizarea solului;
 • Nivelul laserului;
 • Ruleta.

Plăcile de beton de acest tip pot fi utilizate cu fundație pentru benzi și coloane.

Amploarea betonului fundație beton.

Placa de beton în sine (prin proiectarea sa) imediat și se suprapun pe sol. Cu o bază de panglică, structura este de obicei adiacentă la grila de fundație. În cazul unei fundații coloană, construcția plăcii de pardoseală poate fi situată sub grilă (în cazul în care grillage este mare) sau adiacent la grilă (în cazul în care grillage este scăzut).

Dacă grilajul este ridicat, decalajul dintre grilă și structura podelei se închide în timpul turnării plăcilor, de exemplu, cu plăci (pot fi utilizate și cele necoate). Aceste panouri rămân în construcția plăcii la sol, nu pot fi îndepărtate.

Schema de fundație din beton dale.

Nu există recomandări constructive obligatorii privind înălțimea construcției plăcii de-a lungul solului. Singurul punct de care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți acest parametru este înălțimea locației ușii de intrare. Este mai bine să se lege de marginea inferioară a ușii, astfel încât să nu existe nicio diferență între partea inferioară a ușii și suprapunere sau altfel ar fi necesar să se taie deschizătura sub ușa din construcția benzii.

Avantajele plăcii pe teren sunt că nu există cazuri în care dispozitivul său nu ar fi recomandat. Chiar și atunci când nivelul apei subterane este suficient de ridicat, este mai adecvat să se aranjeze o suprapunere monolitică, și nu, de exemplu, o construcție lag. Seismic, tipul de sol, adâncimea de îngheț - toți acești parametri afectează de asemenea capacitatea suprapunerii dispozitivului de acest tip. Nu vom lua în considerare situațiile în care casa este ridicată deasupra solului pe picior, pentru că este clar că în aceste cazuri o astfel de structură nu funcționează.

Se suprapun pe teren

Amenajarea fundației plăcii.

Luați în considerare plăcuța (straturile principale) se suprapun. Luați în considerare proiectarea va fi în sus. Descriim toate straturile care pot face parte din structură.

Primul strat este solul compactat, care este baza unei plăci similare. Solul trebuie să fie compactat corespunzător. Stratul este format din 7-10 cm de nisip și 7-10 cm de piatră zdrobită. Straturile de așternut pot fi realizate ca un strat de nivelare și pot fi făcute pentru a proteja împotriva creșterii capilare a apei.

Piatra zdrobită în compoziția stratului de așchiere trebuie să fie mare (fracții de 30-50 mm). Nisipul poate fi folosit oricare (carieră, râu, etc.). Depinde de scopul pentru care se efectuează umplerea, indiferent dacă este posibil să se folosească argila expandată în loc de moloz. Este important ca straturile așternutului să fie bine compactate. Există condiții când umplerea este necesară și atunci când se poate face fără ea.

Următorul strat este o șapă dură pe pământ. Acest strat este aranjat pe partea superioară a solului sau a patului compactat. Se realizează pe folie de plastic, care este așezată pe așternut sau pe sol. Grosimea acestui strat este de 50-70 mm. Acest șapă nu este întărită. Uneori, în loc de o cravată brută folosită turnarea. Piatra zdrobită folosită pentru dispozitivul de găurit ar trebui să aibă o mică fracțiune (5-10 mm). Nisipul din structura acestui strat ar trebui să fie neapărat râu și nu râu (carieră).

Cel de-al treilea strat este turnarea (turnarea) plăcii de-a lungul solului. Acest strat este stabilit prin turnarea unui strat de strat de beton cu o soluție de beton. Grosimea scurgerii trebuie să corespundă grosimii stratului de așchiere. Umplerea este aranjată fără folie de plastic.

Apoi este un strat de impermeabilizare, care este realizat din material de acoperis, 1-2 straturi. Puteți folosi cel mai frecvent simțit acoperiș, fără așternut. Cu toate acestea, există condiții în care punerea în aplicare a hidroizolației este obligatorie.

Ca încălzitor pentru astfel de suprapuneri, este mai bine să se utilizeze spumă cu o densitate de 30 kg / m3 sau EPPS cu o densitate de 28-35 kg / m 3 și mai mare. Grosimea izolației este determinată prin calcul și depinde de zona climatică.

Următorul strat este un șapă de finisare. Grosimea acestui strat este de 7-10 cm. Piatra zdrobită în această parte a structurii trebuie să aibă o fracțiune mică (5-10 mm). Nisipul folosit pentru aranjarea șapei de finisare trebuie să fie râu, nu debaradă (carieră). Spre deosebire de pescaj, la construirea unui cuplaj de finisaj, armarea este obligatorie. Armarea este realizată utilizând o plasă cu un diametru de 3 - 4 mm.

Și completează acoperirea de proiectare. Acoperirea de finisare a acestei suprapuneri poate fi oricare. De fapt, detaliile dispozitivului sunt individuale pentru fiecare tip de acoperire.

Secvența straturilor

Diagrama de construcție a fundației de beton dale.

Secvența și prezența straturilor plăcii în sol depind de faptul dacă această suprapunere cu sau fără căldură (caldă) depinde de nivelul apei subterane, de sarcinile operaționale ale suprapunerii.

Cât de exact este construcția plăcii de podea, depinde de acești factori, analizăm mai departe.

 1. Prin prezența impermeabilizării. Profesioniștii recomandă aranjarea acestui strat de material de acoperire în 1-2 straturi, dacă apa subterană se află la o distanță mai mică de 2 m de fundul suprapunerii de pe pământ. În plus, dacă apele subterane vor fi situate mai aproape de 2 m, se recomandă așezarea așternutului din nisip și moloz. Dacă nivelul este mai mic de 2 m, atunci designul poate fi realizat fără un strat de impermeabilizare. La un nivel mai mic de 2 m, nu puteți aranja lenjeria de nisip și moloz. Este necesar să se concentreze asupra celui mai înalt nivel de apă subterană, care poate fi amplasat pe șantier.
 2. În prezența lichidelor de răcire în construcția tavanului, este necesar să se lase un spațiu între pereți și podea egal cu 2 cm. Această cerință se aplică atât podelelor electrice, cât și podelelor de apă. Decalajul se efectuează la nivelul șapei de finisare (cu agent de răcire). Toate straturile situate mai jos decât șapa de finisare sunt așezate pe pereți despărțitori fără un gol.
 3. Daca se planifica ca pe suprafata sa se paseze ceva greu (mai greu de 200 kg / m 2), este necesara consolidarea cravata de finisare cu o gaura cu un diametru de 0,4 cm. Daca incarcarile nu depasesc 200 kg / m 2, armarea poate fi realizată cu o rețea de sârme cu un diametru de 3 mm.

Amenajarea plăcii de pardoseală și a problemelor conexe

Schema plăcilor de armare.

Luați în considerare problemele principale asociate cu întărirea unei astfel de suprapuneri.

Este posibil să se pună pereți interiori pe o astfel de construcție? Da, armarea de sapa de finisare a fost realizata cu sarma cu diametrul de 4 mm, pe o astfel de placa puteti pune peretii interiori dintr-un bloc de partitie (100 mm), caramida (in caramida), precum si jumatate de bloc de pereti grosi. Termenul "bloc" trebuie înțeleasă ca orice bloc (piatră de coajă, beton argilat expandat, beton spumant, beton gazos etc.).

Este posibil să nu întăriți șapa? Sapa de îndreptare opțională, dar șapa de finisare trebuie armată.

Unde ar trebui să fie instalată plasă de armare în cuplajul de finisare? Are importanță dacă plasa de armare va fi instalată în stratul de finisare (de sus, de jos sau de centru)? Dacă șapa este făcută fără lichid de răcire, plasa trebuie instalată la 3 cm de partea superioară a stratului (aproximativ în mijloc). Dacă șapa este făcută cu agent de răcire, grila trebuie așezată pe partea superioară a țevilor, plus 20-30 mm din stratul protector.

Pas cu pas

Instrucțiuni de schemă pentru realizarea suprapunerii.

Principiul de aranjare a suprapunerii pe teren este, după cum sa menționat deja, plasarea unei plăcuțe de umplutură din următoarele materiale: nisip, piatră zdrobită, strat de impermeabilizare, șapă de șlefuire, izolație, șapă de finisare și pardoseală de finisare. În același timp, este necesar să se respecte următoarea comandă de lucru:

Mai întâi, este necesar să se pregătească cu atenție solul, adică strângeți-l cu o mașină specială. Înainte ca pământul să fie înclinat, făcând o notă zero, din care se va efectua citirea orizontală a suprafeței. Leveling-ul trebuie efectuat folosind un nivel laser sau optic.

După ce solul a fost presat în jos, este necesar să se acopere nisipul grosier de râu. Grosimea stratului încorporat ar trebui să fie de 7-10 cm. Apoi solul este umplut cu argilă expandată sau piatră zdrobită. Grosimea așternutului ar trebui să fie, de asemenea, de aproximativ 7-10 cm.

Următoarea etapă este proiectarea unei cravate, care este necesară, în primul rând, pentru impermeabilizarea oțelului. Șapa de îndreptare este făcută din mortarul uzual de ciment cu o fracțiune de piatră zdrobită de 5-20 mm. Grosimea acestui strat ar trebui să fie de aproximativ 4-5 cm, în timp ce nu există cerințe stricte pentru neteditatea suprafeței șapei (este suficient să nu existe diferențe mai mari de 3 mm la fiecare 2 metri de podea). Dispozitivul de suprapunere pe sol nu necesită executarea unei cravate, dacă folia de plastic este folosită ca material de impermeabilizare. Poate fi așezat direct pe un strat de lut compactat.

Un strat de impermeabilizare este așezat pe șapa de beton, pentru care betonul este acoperit cu bitum, iar ruloul de bitum este lipit pe acesta cu o suprapunere de aproximativ 10 cm.

Cel mai adesea, spumă de polistiren este utilizată ca izolație, care trebuie așezată pe întreaga suprafață a tavanului și umplută cu un strat curat de 50-80 mm de șapă armată. Pentru armarea pe suprafața izolației este necesară extinderea rețelei rutiere. După uscarea armăturii întărite, suprafața se curăță bine și se amorsă cu un compus de penetrare profundă, după care se efectuează nivelarea folosind amestecuri uscate autonivelante. După ce se usucă amestecul, se poate pune pardoseala.

Pardoseli pe teren cu fundație. Fundațiile fundației fundului: suprapunerile de panouri și podeaua de-a lungul solului

Și așezarea pardoselilor direct pe pământ - nu puteți evita consecințele negative. Podeaua trebuie ridicată deasupra solului. De la începutul anilor 60 ai secolului al XX-lea, casele erau larg răspândite, în care podeaua era așezată direct pe pământ. Din acest motiv, în multe case, apărea umezeală, miros rău și mucegai.

În anii 90 ai secolului al XX-lea, au fost elaborate principii conform cărora sa recomandat construirea de case:

- să pună case numai pe soluri adecvate

Înainte de a începe să eliminați deficiențele și neajunsurile, este necesar să identificați cauza lor. Iată câteva sfaturi:

- Este foarte dificil să eliminați întreruperea insuficientă a umidității capilare. Acest lucru se datorează faptului că materialul izolator nu este disponibil deoarece este sub placa. Este necesar să puneți conductele de drenaj mai adânc și să vedeți cât de bine funcționează.

- Următoarea metodă de protecție este următoarea - trebuie să scoateți întreaga acoperire de pardoseală, apoi să puneți materialul sintetic cu un spațiu de aer pe beton. Apoi puneți din nou podeaua, fie scoasă, fie nouă. În acest fel, umezeala penetrantă este îndepărtată prin spațiul de aer. De asemenea, trebuie asigurată ventilarea plăcilor de bază, aceasta putând fi realizată cu garnituri.

- Un material perfect pentru podea este o faianță clincher, deoarece permite umiditatea să curgă de jos.

- Dacă este posibil, instalați încălzirea în pardoseală

- Îmbunătățirea ventilației în casă

Opțiunea bugetară pentru suprapunerea fundației de bandă este tehnologia "floor-to-ground". Acest proiect rezolvă principalele probleme - ventilarea inadecvată a subsolului, pierderea de căldură ridicată, eliberarea gazului dăunător de radon. Betonul este de patru ori mai mare decât resursa grinzilor din lemn, nu are restricții asupra materialelor de acoperire / a acoperirilor de podea. Contururile pardoselii încălzite care reduc consumul suportului energetic al sistemelor de încălzire sunt ușor integrate în acesta.

Avantajele podelei pe pământ

Numele eronat al plăcii de podea se datorează similarității externe a acestor structuri. De fapt, șapa plutește, separată de fundație de o bandă de amortizare. Acest lucru vă permite să eliminați deschiderea fisurilor în pereții pereților de la solicitările interne. Avantajele designului sunt:

Un avantaj semnificativ al acestei suprapuneri este lipsa de sarcină asupra cadrului de putere al casei. Nu este conectat cu pereții, are propriul său suport pe materialele de umplere inerte, permițând reducerea capacității portante a fundației.

Tehnologie de fabricație

Pentru a crea un plafon, este necesar să umpleți subteranul cu materiale nemetalice (nisip bugetar), să eliminați fiecare strat sau să îl compactați cu o placă vibratoare. După aceea, este suficient să se facă o cravată, care să se plaseze cu două plasă de armare, asigurând un strat protector de beton. Mai puțin frecvent, placa este lipită de colivia de armare cu o bandă de fundație (numai pe soluri stâncoase și pietroase). Impermeabilizarea este realizată printr-un film de polietilenă, o membrană, o sticlă hidroglizată.

comunicare

Majoritatea dezvoltatorilor consideră că alimentarea cu apă și canalizarea sunt introduse exclusiv în cabană. După aceasta, apar probleme - este necesar să rulați cablul electric, conductorul de pământ, linia de gaz. Dacă asigurați prezența mânecilor pentru fiecare sistem de inginerie înainte de umplere, nu va trebui să deschideți șapa la finisarea spațiilor. Împământarea sub placa se face după cum urmează:

Sistemul de alimentare cu apă (de obicei, o țeavă de polietilenă) trece printr-o ondulație (adâncimea de 1-1,5 m), partea verticală a liniei principale fiind izolată cu cochilii de polistiren. Sistemul de drenaj nu este, de obicei, izolat - scurgerile au întotdeauna o temperatură pozitivă, deoarece părăsesc o clădire încălzită. O pantă de 3 - 7 grade este o condiție indispensabilă a unui debit liber, fără a fi necesar să se instaleze pompe de canalizare forțată.

Electricianul este introdus la o adâncime de 0,5 - 0,7 m, izolația nu este necesară. Linia de gaz trece, de obicei, prin aer, este introdusă prin pereții primului etaj. Pentru a proteja împotriva șocurilor electrice, o bandă de semnal (roșu) este plasată pe partea de sus a cablului electric, împiedicându-i tăierea cu lopeți și cârlige.

rambleiere

Regulile SP 31-105 prevăd un strat de nisip minim de 10 cm. Cu toate acestea, la o înălțime considerabilă a părții de subsol a benzii, nu este recomandabil să se toarnă cavitățile interne cu pământ, apoi cu nisip. Prezența materiei organice garantează zgomotul după 3 - 5 ani de funcționare, chiar și cu tamping de înaltă calitate. Prin urmare, dezvoltatorii sunt adesea utilizate nisip, avantajul este acest material este ieftin. Experții recomandă un produs râu mare cu un procent minim de argilă pentru a crește rezistența la suprapunere.

Cazul cel mai dificil este presiunea hidrostatică (înaltă GWL). Recomandat hidroizolarea dublă a peliculei sub picior, pe partea superioară a acesteia. În plus, stratul de film reduce aderența plăcii / picioarelor, menținând în același timp proprietăți plutitoare. Caracteristici recomandate pentru tort:

 • 15 microni minimum film
 • picioare 5 cm (amestec de calitate B7,5)
 • 15 microni polietilenă
 • placă 5 cm (beton B15 - B22,5)

În SP 29.13330 grosimea minimă a șapei este limitată la 12 cm, indiferent de sarcini operaționale. Stratul necesar de material nemetalic este obținut în mod obișnuit.

Nisipul este înfășurat în straturi (10 cm) sau este umezit abundent înainte de a fi aranjat. Nu se recomandă să-l vărsați cu apă - puteți dilua solul inferior. Pietrele sfărâmate sunt relevante pentru GWL înalt, deoarece atunci când este umed, nisipul își pierde capacitatea de transport, se transformă într-o masă fără formă.

Manipularea manuală la starea "fără urme de pantofi" durează câteva zile, plăcuța vibrată - câteva ore. Poate fi asamblat manual cu orice echipament care a servit termenul său (este necesar numai motorul) Placa este realizată din țagle masive, excentric este atașat la arbore.

betonarea

Pata podea pe teren multi-layered, prima umplut picior (5 cm), rezolvând următoarele sarcini:

 • protecția stratului de impermeabilizare (relevant pentru așternuturile de piatră zdrobită)
 • reducerea stratului protector din plăcile de beton (până la 2 cm)
 • nivelarea suprafeței

Întăriți șapa nu este necesară, marginile covorului inferior de impermeabilizare se execută pe pereți. Stratul de amortizare este creat în mai multe moduri:

Pentru suprapunerea asociată benzii MZLF sunt necesare două ochiuri de armare. Pentru o placă flotantă, este suficientă o rețea de tije sau fire de 6 mm (dacă spațiile sunt mici). Celula recomandată este de 20 x 20 - 30 x 30 cm, nu sunt necesare cleme în formă de U pentru o grămadă de curele la capete.

Izolarea pe întreaga suprafață este necesară numai pentru spațiile neîncălzite (funcționarea sezonieră, periodică a unei case de țară). Din radon protejează fiabil orice material de impermeabilizare din folie. În plus, folia de aluminiu previne pierderile de căldură. Secvența de betonare este:

 • Suprapunerea legată de MZLF - armătură cu două straturi, cu tije de 12 mm cu profil periodic, ochiuri sudate (10 mm, celula 20 x 20 cm) conform SP 52-101
 • sapă plutitoare - armătură cu un singur strat cu oțel, două straturi de fibră de sticlă pe fiecare parte a acesteia

În orice caz, armarea se deplasează în jos, deoarece forțele de tracțiune se formează în apropierea tălpii. Spre deosebire de fundație, betonul keramsit este permis (clasa В12,5). Reglementările britanice mai stricte de construcție relativ joasă creștere:

 • grosimea plăcii (plutitoare) minimă de 15 cm, dar nu există picior, stratul de protecție inferior crește (minimum 5 cm)
 • Izolație termică de 6 cm (numai în clasele de înaltă densitate XPS)
 • sapa superioara (de obicei cu un contur TP) minim de 7,5 cm, decupata de pereti cu un strat de extrudare de 2 cm

O schemă similară a podelei de pe teren a primit numele de "placă finlandeză", deși nu are nicio legătură cu fundațiile. Tehnologiile interne sugerează așezarea izolației exclusiv sub conturul unei podele încălzite. Aici vă permite să vă mențineți cald, nu pentru a încălzi în zadar întreaga grosime a betonului. Căldura geotermală a subsolului este, în mod implicit, păstrată chiar de către clădirea clădirii, înghețarea laterală exclude zona orbită prin încălzire.

Protecția radonilor

În conformitate cu normele MGSN 2.02 în clădirile rezidențiale, este necesară protecția antiradon. Indicații similare sunt prezente în asociațiile în participațiune 31-105 (casă unifamilie), în asociația în participațiune 2.6.1.2612 (norme sanitare), în asociere în participație 50-101 (fundații). Suprapunerea șapei de beton cu strat de impermeabilizare (membrană, folie de plastic) rezolvă problema parțial. Spațiile necesită ventilație naturală sau forțată.

Comunicațiile intră prin plăcuța plutitoare, prin urmare unitățile de intrare trebuie să fie sigilate cu mortar, etanșant și etanșare. Manșoanele sunt tăiate din conducte cu benzi de amortizare, înglobate în beton în timpul turnării. Noduri de perechi rigide ale fundației, se suprapun izolat cu compuși speciali (impregnare).

Utilizarea mijloacelor de penetrare rezolvă problema într-un complex. Betonul are proprietăți hidrofugătoare, îmbinările nu permit gaze în camera de zi. Suprapunerea pe grinzi este mult mai dificil de izolat datorită numărului mare de cherestea.

Astfel, tehnologia suprapunerii fundației benzii cu o podea pe pământ este considerată în detaliu. Aceasta este cea mai economică opțiune pentru un dezvoltator privat, capabil să protejeze împotriva radiațiilor nocive. Podeaua caldă încorporată este garantată pentru a reduce consumul de energie (de obicei gaz) de încălzire. Numărul de registre de încălzire va scădea, aspectul camerelor se va îmbunătăți.

Panglica fundație a devenit popular pentru construirea de clădiri low-rise, datorită tehnologiei simple și costul redus al muncii. Este o buclă închisă din beton armat, care este situată în jurul perimetrului zidurilor.

Dar dacă vă decideți să faceți o podea de beton într-o casă, vă veți confrunta cu alegerea cum să o aranjați: se toarnă pardoseală din beton pe pământ sau se formează fundații de benzi cu structuri autoportante.

Suprapuneri de panouri

Pentru a economisi bani pe rezervorul intern, mulți folosesc plăci precomprimate cu goluri rotunde pentru podele. Aceasta este cea mai bună opțiune în ceea ce privește raportul preț / calitate, dar dacă le puneți pe o fundație de benzi, și plută strâns spațiul interior, atunci în timp, umiditatea se va acumula din sol.

Prin urmare, este necesar să se prevadă în acest caz prin ventilație. Pentru a face acest lucru, fundația trebuie să se ridice deasupra solului la o înălțime de 40-50 de centimetri, astfel încât în ​​timpul iernii zăpada să nu blocheze găurile de ventilație.

Fotografia prezintă un exemplu de suprapunere după 6 ani, realizată de această tehnologie fără ventilație. După cum puteți vedea, la locul de intersecție la fundație, rugina de la armătură este vizibilă, deoarece aceasta este partea cea mai vulnerabilă a plăcii.

Trebuie avut în vedere faptul că, de cele mai multe ori, subsolul este la o înălțime mult mai mică și nu veți putea face găuri de ventilație sau vor fi închise în timpul iernii.

Podea deasupra solului

Dacă un subsol nu este planificat în casă, atunci o opțiune mai fiabilă, dar mai costisitoare ar fi să faci podeaua de-a lungul pământului. Aproximativ, o plăcuță monolit va fi turnată în interiorul fundației. În acest caz, podeaua din casă va fi durabilă și va fi posibilă încălzirea.

În același timp, este important să se asigure faptul că fundația sau placa de bandă nu sunt conectate rigid între ele. Altfel, în timp, una dintre baze se va micșora, vor apărea fisuri și diferențe de înălțime.

Poate fi implementat utilizând următoarea tehnologie:

 • și stropit în afara și în interior la un nivel.

Fiți atenți!
Umplerea interioară a solului trebuie făcută în straturi de 20-30 cm.
Doar o astfel de grosime va permite ca stratul să fie bine compactat utilizând o manipulare de 100-150 kg.

 • Pentru compactarea solului, este necesar să se aplice un strat de moloz cu o fracțiune de 40-60 mm peste acesta. Dacă aceasta este o sarcină mare în interior, atunci trebuie să utilizați piatră fină zdrobită cu o fracțiune de 10-20 mm. Asigurați-vă că apoi faceți tamping pe ea la stratul de jos de moloz în pământ.
 • Următorul strat va fi prepararea betonului. Este necesar ca bază pentru bariera hidro-vaporizată. Dacă îl puneți direct pe moloz, atunci în timpul lucrului constructorii îi vor deteriora etanșeitatea.
 • Bariera de vapori trebuie să fie așezată cu o suprapunere pe perete. Dacă nu faceți acest strat, umezeala din sol va cădea în proiectul podelei finite și se va condensa acolo.
 • Apoi se potrivesc. Spuma polistirenă extrudată este potrivită pentru aceasta, datorită absorbției sale scăzute de apă, durabilității ridicate și rezistenței la compresiune.

Sfat!
Pentru a proteja împotriva penetrării frigului de la capete, trebuie să fixați izolația cu pereți suprapuși.
Acesta va servi ca un amortizor pentru șapă.

 • Sapa de pardoseală este realizată cu o plasă de sudare de armare de 100 * 100 secțiune de 3 mm. Dacă șapa este făcută într-o încăpere foarte încărcată, de exemplu, într-un garaj, atunci plasa trebuie să fie de 50 * 50 cu o secțiune transversală de 4 mm, iar grosimea șapei trebuie să fie de cel puțin 10 cm.
 • Etapa finală va fi acoperirea finală a podelei. Poate fi orice material: țiglă, faianță, laminat, linoleum etc.

Pentru a înțelege mai bine această tehnologie, vă recomandăm să vizionați videoclipul din acest articol.

Este posibil să salvați

O astfel de fundație de banda cu o sobă în interior va fi costisitoare, dar observând această tehnologie, veți oferi locuinței dvs. o rezistență și o fiabilitate ridicată.

Cum puteți salva pe construcții?

Mai întâi, puteți înlocui bariera de vapori cu o folie de plastic convențională. Dar asigurați-vă că o puneți în două straturi. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că polietilena este un material destul de delicat și este ușor de deteriorat în timpul lucrărilor de construcție.

Dacă aveți un strat de umplere internă mai mic de 20 de centimetri, puteți sigila solul cu lut. Deci, șansa de a sparge filmul pe ruine în timpul instalării va dispărea.

NOTĂ!
Trebuie avut în vedere faptul că polietilena nu va da o bună barieră de vapori, iar umezeala va pătrunde în interior.

Buguri populare

Cea mai obișnuită greșeală este încălcarea ordinii plăcii de măcinat sau utilizarea altor materiale. Mulți pur și simplu nu înțeleg scopul fiecărui strat.

De exemplu, dacă ați plasat pentru prima oară un strat de geotextil și apoi un strat de moloz, nu va avea sens din acest strat. Geotextile nu vor da o compactare bună a solului cu moloz datorită densității sale, în timp ce nu va asigura abur și impermeabilizare.

De asemenea, este imposibil să se utilizeze în acest caz ca umplutură pentru a crește nivelul de lut expandat. Are o absorbție ridicată a apei, iar când o turnați cu o șapă de beton, aceasta va absorbi umezeala, iar betonul se va usca mult mai mult. Din același motiv, nu poate fi folosit ca încălzitor. Există materiale mult mai eficiente care nu absorb umiditatea.

concluzie

Astfel, puteți crea o podea de beton sigură în casă, care să se odihnească la sol. Un subsol scăzut de 20-30 cm deasupra solului va fi suficient pentru acest lucru. Acest lucru este valabil mai ales dacă se folosesc plăci de plăci PL cu benzi mici.