Cum de a ridica o casă de lemn cu propriile mâini pentru reparare. Construcția fundației

O problemă frecventă a vechilor case din lemn este o fundație deteriorată și o coroană inferioară. Pentru a preveni distrugerea în continuare, este necesar să se efectueze reparații, ceea ce presupune o ridicare preliminară a casei. În acest articol ne vom uita la modul de a ridica în mod corespunzător o casă de lemn și de a efectua toate procedurile necesare pentru a restabili fundația.

Ridicarea casei din lemn

Informații generale

Înainte de a determina complexitatea muncii și de a începe să le îndepliniți, trebuie să inspectați clădirea.

Despre problemele fundației indică semne precum:

 • Prezența crăpăturilor în pereți;
 • Distorsiunea casei;
 • Decontarea unei clădiri - aceasta poate fi fie integrală sau parțială, de exemplu, legată de un colț.

După inspectarea clădirii, trebuie să examinați fundația însăși pentru a determina ce tip de reparații este necesar:

Mai jos este o privire detaliată asupra ambelor opțiuni de reparații.

revizie generală

Ridicarea casei

În primul rând, ne vom uita cum să ridicăm o casă de lemn și să vărsăm fundația dacă fundația veche este complet inutilizabilă. Pentru această operațiune veți avea nevoie de cel puțin două cricuri cu o capacitate de ridicare de 5 tone.

Cel mai bine este să folosiți echipamente hidraulice. Desigur, chiria lui este mai scumpă, cu toate acestea, munca în acest caz va fi mult mai simplă și mai rapidă.

Schema de ridicare a casei

Deci, instrucțiunea pentru efectuarea acestei operații este următoarea:

 • În primul rând, colțurile sunt susținute. Ar trebui să începi cu partea cea mai încrezătoare. Cu toate acestea, înainte de a instala cricul, este necesar să betonați platformele pe care va fi instalat sau să se pună plăci de beton.
 • Înainte este creșterea casei. Este necesar să o faceți încet, urmărind cu atenție oblicul.
 • După ridicarea peretelui mai mult de 1-2 cm, trebuie să instalați elemente de recuzită, pe care le puteți folosi bare de lemn. Suportul trebuie plasat pe o suprafață solidă, solidă, cum ar fi cricurile. Pasul dintre ele ar trebui să fie de aproximativ 30 cm.

În caz de defecțiune a unuia dintre cricuri, casa se va așeza pe suporturi.

 • Conform aceleiași scheme, structura se ridică de-a lungul întregului perimetru până la atingerea nivelului cerut.

Sfat! Înainte de a ridica o casă din lemn, puteți pune un fascicul pe cricuri, ceea ce vă va permite să ridicați uniform zidul și, de asemenea, să împiedicați deteriorarea secțiunii de lemn pe care cricul se va odihni.

În fotografie - executarea fundației benzi sub casa de lemn

Construcția fundației

După ridicarea casei, puteți construi o fundație nouă. Cel mai adesea, această operațiune se efectuează pe segmente de o lățime care nu depășește 1,5 - 2 metri.

Lucrarea se desfășoară în următoarea ordine:

 • Mai întâi de toate, este necesar să demontați colțul vechii fundații.
 • În continuare, ar trebui să pregătiți perna de nisip și pietriș și să curgeți picioarele (pernă de pe mortar de ciment subțire).
 • Apoi, trebuie să realizați un cadru de armare, care crește semnificativ capacitatea portantă a bazei.
 • Următorul pas este instalarea cofrajului. Proiectul trebuie să fie fixat în siguranță.
 • Apoi, trebuie să pregătiți un mortar de ciment dintr-o parte a cimentului M400, trei părți de nisip și cinci părți de pietriș.
 • Soluția finită ar trebui să fie turnată în cofraje și îndoită.
 • După ce betonul a fost complet întărit și a fost stabilită rezistența calității, impermeabilizarea trebuie așezată pe fundație, iar apoi casa poate fi coborâtă cu atenție.

Sfat! Dezasamblarea segmentelor fundației vechi și înlocuirea acesteia cu una nouă. În acest caz, restul secțiunilor vor garanta siguranța muncii.

Conform acestei scheme, o casă de lemn este ridicată la fundație de-a lungul întregului perimetru. Trebuie remarcat faptul că baza poate fi așezată și din cărămidă sau pietriș, însă acest design va fi mai puțin durabil.

Repararea parțială a bazei

Repararea parțială

Acum, ia în considerare cum să ridice fundația unei case din lemn cu propriile sale mâini în caz că sa scufundat. Această procedură constă în "construirea" bazei și depinde de nivelul subsidenței, precum și de materialul din care se formează fundația.

De multe ori puteți ridica fundația prin așezarea lemnului sau a cărămizilor sub casă. De asemenea, puteți turna betonul sub bușteni, cofraj pre-instalat.

Sfat! În procesul de reparare a fundației, puteți înlocui și jantele inferioare ale casei, atât parțial cât și complet. În cazul înlocuirii parțiale, zonele putrezite se taie și se înlocuiesc cu cele similare care se așează în "jumătate de copac".

Adesea, specialiștii de la domiciliu sunt interesați să ridice un colț al casei de lemn, dacă este în stare proastă și există posibilitatea distrugerii acesteia? Există mai multe opțiuni pentru rezolvarea acestei probleme.

Înlocuirea coroanei inferioare a casei

Cel mai adesea, în coroanele inferioare ale orificiilor tăiate pentru cricuri. În acest caz, trebuie să utilizați cel puțin două mufe. Drept urmare, accentul se pune pe busteni sau chereste puternice, nu putrede.

Dacă jantele inferioare nu se schimbă, în locul deschiderilor de decupare vor fi instalate bușteni de dimensiuni corespunzătoare. În acest caz, îmbinările sunt sigilate cu vată minerală, tractare sau altă izolație.

Există și un alt mod de a ridica colțul unei case din lemn care este putredă. În acest caz, cadrul este asamblat, care se potrivește cu cricurile. Datorită cadrului, ridicarea structurii este efectuată uniform.

Ridicarea unei case din lemn cu un cadru

Sfat! Mulți oameni sunt interesați de procesul de reconstrucție a locuințelor - cum să ridice tavanul într-o casă din lemn? Cea mai ușoară cale este de a ridica zidurile și de a pune coroane suplimentare.

Aici, poate, sunt toate punctele principale ale ridicării caselor din lemn pentru a repara fundația sau jantele inferioare. Trebuie remarcat faptul că multe companii de construcții sunt implicate în astfel de activități, cu toate acestea, prețul pentru serviciile specialiștilor este destul de ridicat.

Prin urmare, în multe cazuri este mai bine să faceți munca singură. Principalul lucru - timpul pentru a face repararea, care va extinde în mod semnificativ durata de viață a structurii.

concluzie

Ridicarea unei case din lemn este o procedură simplă, totuși, necesitând cea mai mare grijă și atenție. Prin urmare, ar trebui să se realizeze încet, respectând tehnologia de mai sus. În plus, este important să se construiască o nouă bază solidă pentru a preveni distorsiunile structurale în viitor.

Puteți citi câteva informații utile suplimentare despre subiectul de mai sus din videoclipul din acest articol.

Ghidați cum să vă ridicați o casă cu propriile mâini fără a utiliza mecanisme complexe

Clădirea cu utilizarea materialelor din lemn câștigă din ce în ce mai multă popularitate și acest lucru este ușor de explicat prin preferința chiriașilor de materiale mai prietenoase cu mediul și confortabil în utilizare și în viață. Dar, uneori, datorită greșelilor constructorilor sau deteriorării lemnei, situată în partea inferioară a casei, este nevoie de o reparație, lucru imposibil de realizat fără ridicarea întregii cutii. Din fericire, datorită faptului că cabanele cu un singur nivel nu sunt la fel de grele ca cele realizate din blocuri de piatră, cărămidă sau spumă, astfel de lucruri, dacă tehnologia este observată, se poate face fără a atrage specialiști sau lucrători scumpi.

Dacă locuiți în Sankt-Petersburg și regiunea Leningrad și nu sunteți sigur de rezultatul auto-cresterii acasă, atunci puteți contacta compania Glav-Pvai, va ridica casa pentru bani și într-un timp scurt.

Pregătirea unei case pentru creștere

Toți maeștrii care au experiență în ceea ce privește cum să ridice o casă cu propriile mâini, recomandă înainte de începerea lucrărilor de pregătire a structurii în sine, protejându-l de distrugere în procesul de ridicare sau de mișcare. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să întăriți pereții, împiedicându-i să se încline. Acest lucru se face cu ajutorul unor benzi metalice, care sunt fixate cu șuruburi în colțuri și peste linia de busteni sau blocuri, prinzând astfel întreaga cutie. Dacă înăuntru este construită o sobă și fundația este așezată pe teren sub casă, este obligatorie dezasamblarea podelei în jurul acesteia, astfel încât să nu se deterioreze în timpul lucrului.

Trebuie să pregătiți dispozitivele de ridicare în avans și ceea ce veți pune sub fundul casei ridicate. Ciclurile cu o capacitate de ridicare de cel puțin 7-10 tone pot fi oricare, dar cele mecanice sunt cele mai preferabile din punctul de vedere al fiabilității lor, dar trebuie doar să închideți o bară de lemn, deoarece lemnul este la fel de rezistent la comprimare și nu va exploda ca în cazul unei cărămizi; mai mult cu blocul de lut sau cu roca de coajă.

Dacă nu doriți doar să ridicați întreaga structură, ci și să o transferați la o anumită distanță, pregătiți și înregistrați același diametru - nu numai că puteți instala temporar structura, dar și că puteți deplasa în orice direcție prin rotirea aproape a oricărei distanțe. În cele din urmă, nu va fi inutil să menționăm că este de dorit să înlăturați toate mobilierul și lucrurile din încăperi, deoarece acest lucru va facilita foarte mult implementarea sarcinii principale.

Instrucțiuni despre cum să ridici casa cu mâinile tale

Ridicarea începe din unul dintre colțuri. La o distanță de cel mult un metru de la început, se pregătește o fundație solidă pe care vor fi instalate manetele de ridicare. Ca talpă se pot folosi mai multe bucăți de lemn pătrate sau dreptunghiulare cu o grosime de cel puțin 15 - 20 cm. Ele sunt așezate sub pereți astfel încât să formeze o bază fiabilă pentru mecanismele de ridicare. Dacă fundația casei este făcută din beton armat și, în același timp, nu are semne de distrugere, atunci ea poate fi folosită ca bază. Alături de punctele de ridicare, pregătiți lemnul tăiat pentru a fi utilizat în proces. Asigurați-vă că toate elementele casei nu mai sunt legate de fundație și de sol, puteți continua să efectuați sarcina principală.

Întrebat cum să ridice o casă cu propriile mâini, există un răspuns corect - încet!

După ce ați instalat bine cricurile de pe bază, începeți să ridicați lent fiecare din ele - nu mai mult de 3-5 cm în același timp. Ridicați ușor unghiul, plasați o placă și un fascicul sub planul peretelui, apoi coborâți liftul și treceți la punctul următor. Cea mai periculoasă este momentul separării casei de fundație, urmăriți cu atenție acest proces. Dacă se descoperă vreun determinativ, aruncați-l mai întâi și apoi continuați.

După separarea cu succes a cutiei de la bază, puteți ridica fiecare unghi cu 7-10 cm și fixați-o pe suporturi pentru a vă deplasa în următoarea poziție. Placile de bază trebuie să fie de-a lungul tuturor zidurilor la o distanță de cel mult 2 metri. Acest lucru nu va permite structurii să se deformeze și, în plus, casa va fi fixată în siguranță în mod temporar. Ridicați-l la înălțimea dorită, aliniați orizontal planul podelei și fixați bine la suporturi, continuați cu înlocuirea sau repararea obiectelor uzate. Dacă aveți nevoie să ridicați casa cu propriile mâini și să o mutați în orice direcție, atunci sub ea, la o distanță de 30-50 cm, se plasează busteni de aceeași secțiune cu o lungime de 2-3 metri, iar întreaga cabană se rostogolește în direcția cea bună.

Instrucțiuni pas cu pas despre cum să vă ridicați o casă cu cârligul propriu

Casele din lemn sunt foarte populare. Cu toate acestea, după câteva decenii de funcționare, aceste instalații trebuie să facă reparații majore. Aceasta constă în înlocuirea rândurilor inferioare ale bustenilor putred sau ridicarea și întărirea fundației. Pentru a efectua astfel de reparații este necesară ridicarea structurii.

Ce facilități pot fi ridicate

Pentru revizie, sunt ridicate numai clădiri de o singură etapă, din următoarele tipuri: din bare de lemn; din busteni rotunzi si alte; scut case de lemn.

Construcțiile de lemn sau de foioase, cum ar fi zada și stejarul, servesc mult timp. Încă mai există case de construcție prerevoluționară, care au peste 100 de ani, care și-au păstrat aspectul aproape original.

Clădirile moderne din lemn nu sunt la fel de durabile. Motivul este calitatea lemnului, care a devenit deosebit de susceptibil la diferite boli după debutul erei atomice și testarea bombei nucleare.

În acest sens, construcția lemnului este necesară la fiecare 15-20 de ani pentru a expune o inspecție amănunțită pentru a identifica semnele de putregai și ciuperci, în special de cele mai multe ori aceasta este tocmai jghetemurile inferioare ale caselor de lemn.

Semne de probleme

Există mai multe astfel de semne și pot fi văzute practic cu ochiul liber. Anume: încălcarea parțială sau completă a temeliei casei; pătrunderea în fundația fundației; sedimentarea clădirii într-unul dintre colțuri; ferestre și uși mari de înclinare, precum și panta structurii.

După examinarea și identificarea multor lucrări suplimentare, ei decid să ridice casa. În același timp, creați un plan pentru care achiziționați materialele și instrumentele de construcție necesare. În plus, sunt planificate următoarele activități pentru repararea capitalului:

 • înlocuirea coroanelor putrezite ale clădirii;
 • prevenirea scufundării;
 • alinierea oblicului întregii casete în jurul perimetrului;
 • produse chimice de prelucrare a lemnului de la putrezire;
 • înlocuirea integrală sau parțială a fundației.

O astfel de activitate ambițioasă se desfășoară în 1-2 săptămâni, implică întreaga familie și câțiva specialiști invitați.

Pregătirea pentru ridicarea structurii

Înainte de ridicarea casei, este necesar să se efectueze acțiuni care asigură ușurința de ridicare și reparații ulterioare. Aceasta se face ca o plasă de siguranță în caz de distrugere bruscă și neprevăzută a structurii. Este necesar să faceți următoarele:

 • desființarea țevilor de canalizare;
 • deconectați linia de alimentare;
 • opriți conducta de gaz (dacă este disponibilă);
 • tăiați țevile de încălzire din cazan și dezasamblați coșul de fum;
 • scoate toate mobilierul;
 • scoateți toate ușile și ferestrele din cutii;
 • respinge sau tăia arborii și tufișurile interferante.

În multe case, podeaua este aranjată pe bușteni, care au propria fundație coloană. Pereții acestei structuri sunt conectați la podea numai cu panouri, care trebuie, de asemenea, să fie îndepărtate. În plus, jantele superioare, pe care sunt atașate grinzile, trebuie să fie bine conectate între ele cu blocuri de lemn de încredere de grosime de 50 mm sau în bare, astfel încât acoperișul să nu se disperseze. Încă trebuie să separați veranda, atașată la perete.

Când totul este gata, alegeți casetele potrivite pentru casele din lemn. Pentru clădirile standard obișnuite, cu o suprafață totală de 60 până la 100 de metri pătrați. sunt potrivite cilindrii hidraulici cu o capacitate de ridicare de 5 până la 10 tone. Au nevoie de cel puțin 2 bucăți. Asemenea ascensoare sunt întotdeauna conducătorii camioanelor grele.

Pregatiti paleti din lemn cu o grosime minima de 50 - 80 mm, pe care se vor monta cricuri de ridicare si placi de otel sub capul acestor dispozitive. În centrul lor ar trebui să fie o cavitate mică, care împiedică cârligele să alunece.

Instrucțiuni pentru ridicarea casei

Ridicarea casei în practică se desfășoară destul de rar, dar dacă este deja făcută, atunci ei fac toate lucrările care sunt posibile la acest eveniment. Aceasta este înlocuirea bustenilor putredi inferiori și tratamentul cu compuși chimici din ciuperci și o reparație completă a fundației. În același timp, produceți alinierea cadrului clădirii.

Butașii pregătiți pentru înlocuirea putredului trebuie să fie uscați, neafectați de gîndacii de coajă și tratați cu soluții speciale care protejează de umiditate. Caramizile pentru fundație sunt alese bine arse și roșii. Ele sunt potrivite pentru colțuri, rezistă unei sarcini de câteva tone și nu se tem de umezeală. De asemenea, este necesară pregătirea cimentului și a nisipului pentru mortar.

Toate acțiunile de ridicare a structurii fac, fără grabă, și cu respectarea cu strictețe a precauțiilor. Un astfel de eveniment este cel mai bine să înceapă dimineața.

Pentru a ridica casa cu propriile mâini, instrucțiunile pas cu pas spune următoarele:

 1. Începeți cu cel mai înclinat unghi. La o distanță de aproximativ un metru de el, săpând o gaură în pământ pentru a instala un cric cu o pardoseală. Solul trebuie să fie tare și uscat.
 2. Ascensorul este adus sub jurnalul inferior și, cu condiția integrității și rezistenței sale, o placă de oțel pregătită este plasată sub capul dispozitivului. Dacă jugul este putrezit, apoi decupați cavitatea pentru știftul cricului la o suprafață mai puternică.
 3. Mergeți direct la ridicarea unghiului. Fă-o frumos. Înălțimea ascensorului nu trebuie să depășească 5 - 6 cm la un moment dat. În același timp, suporturile pregătite și standurile sunt înclinate pentru a ușura sarcina pe ascensor.
 4. Inspectați cu atenție structura pentru a identifica complicațiile neprevăzute.
 5. În prezența a două vale se pregătesc să ridice al doilea colț. De asemenea, sapat un canal pentru palet, care a pus urmatorul ascensor. Nu reușiți sub jurnal, puneți o farfurie pe cap și ridicați casa. Așezați sub barele și moarele crăpăturii inferioare.
 6. Puneți cricul în mijlocul jurnalului. Faceți aceleași operații. Ridicați puțin, aproximativ 2 - 3 cm. Asigurați-vă că puneți opririle.
 7. Întoarceți-vă la primul colț. Ridicați, încercând să aliniați cadrul, dar nu mai mult de 6 - 7 cm. Asigurați-vă că ați introdus suporturi din ciocuri sau schele. Ei încearcă să facă acest lucru pentru ca întregul partid să se sprijine.
 8. Inspectați clădirea din nou.
 9. Cricurile sunt scoase din colțurile fortificate și ridicate și pregătite pentru ca cealaltă parte să fie ridicată. Realizați acțiuni similare.
 10. Se întorc în primele două colțuri și ridică casa pentru a finaliza alinierea întregii casete. Acest lucru este verificat de nivelul apei.
 11. Cladirea trebuie ridicata in sensul acelor de ceasornic sau impotriva, pana cand intreaga structura este egalizata.
 12. Sub pereți a pus un sprijin fiabil sub coroana inferioară în jurul perimetrului clădirii.

După ce casa este ridicată, ea este întărită pe toate laturile cu elemente de recuzită. Apoi efectuați lucrările de reparație necesare pentru acest obiect.

Spre deosebire de o casă mare, băile pot fi ridicate mai repede. Este nevoie de 1 - 2 zile. În unele cazuri, este ridicată în câteva ore. Viteza de lucru depinde de experiență. Dacă nu există nicio experiență cum să ridicați baia pe mufe, un videoclip ușor de găsit pe Internet va fi capabil să ajute la acest lucru.

Este posibil să ridici o casă cu o crică?

O astfel de întrebare apare adesea de la proprietarii clădirilor vechi de lemn, atunci când este necesar să se revizuiască locuința lor dărăpănată. Nu puteți numi o sarcină simplă, dar vă puteți descurca singur dacă urmați recomandările și sfaturile date în articol.

pregătire

Procesul de a ridica o casă de lemn cu cricuri cu mâinile tale nu este foarte dificil, dar pentru ca totul să meargă așa cum ar trebui, trebuie să te pregătești bine pentru performanța muncii și să acționezi fără grabă.

Interiorul casei și comunicarea

Pentru a maximiza ușurința de construcție, se recomandă scoaterea mobilierului din casă.

 • deconectați conductele de încălzire a apei de la cazanul instalat pe o fundație separată;
 • deconectați conducta de gaze din casă (lucrarea este efectuată de un specialist în servicii de gaz);
 • poate fi necesar să deconectați liniile electrice;
 • pentru a dezmembra o parte din sistemul de canalizare care iese din clădire.

O inspecție vizuală vă va ajuta să determinați ce altceva se oprește - acestea pot fi arborii, ramurile, tufișurile etc.

Unelte și consumabile

Puteți ridica o casă de lemn (cabana cu patru pereți) și o cric, dar două sunt mai convenabile.

Vestele auto nu pot ridica o casă - nu sunt suficient de fiabile pentru aceste tipuri de lucru. De asemenea, nu se recomandă utilizarea cricurilor cu șurub fără a oferi un suport fiabil - deoarece piulița este rotită, este creată o sarcină puternică de rotație a sculei și poate fi rotită în sus și în afară.

În plus față de mecanismul de ridicare vor fi necesare:

 1. Lamele din lemn. Ele vor fi așezate înălțime, arătând gradul de ridicare a peretelui.
 2. Placi sau bare de diferite grosimi. Acestea vor fi folosite ca suport pentru ziduri ridicate.
 3. Plăci metalice. Sunt destinate pentru protejarea bustenilor de despicare (se va apropia resturile unui canal sau un colt).
 4. Plăci plate din metal gros.
 5. Benzină sau ferăstraie electrice, pentru a tăia deschiderile de asamblare din arbore.
 6. Barosul.

Acum puteți trece la etapa principală de lucru.

Secvența de lucru

Procesul de ridicare a unei case din lemn depinde: în primul rând, de tipul fundației și, în al doilea rând, de tipul casei.

Vederea fundației. Sub fundul casei de lemn se toarnă fundul benzii sau se face coloană. În primul caz, este necesar să se pregătească locuri pentru instalarea cricurilor sub casă, iar în al doilea spațiu suficient să se ridice structura.

Tipul casei. Sub peretele cu perete sau cu șase pereți este necesar să se sprijine peretele care separă casa. Ridicați chetyrehstenok nu atât de supărătoare.
Acum ia în considerare cum să ridice casa pe cricuri.

recomandări


Deoarece munca este dificilă, trebuie să urmați recomandările:

 1. Atunci când utilizați un cric pentru a ridica o casă de lemn, trebuie să verificați starea jurnalului în care se sprijină - nu trebuie să fie putred și durabil. Dacă nu efectuați un astfel de control, atunci în cel mai important moment capul cricului este capabil să apese în cilindru, ca urmare a întregii structuri să poată răsuci și chiar să se prăbușească. Este imperativ ca o placă de metal să fie instalată între jurnal și mecanismul de ridicare.
 2. În funcție de capacitatea cricului, dimensiunile sale se schimbă, ca urmare a cărei suprafață de referință a dispozitivului poate fi foarte mică. Dacă acest lucru este cazul în cazul dvs., atunci este extrem de important să se asigure o platformă fiabilă pentru instalarea sa. Se recomandă împrăștierea solului liber.
 3. În mod regulat, este necesar să verificăm poziția casei - indiferent dacă a început să se schimbe. Când se detectează un decalaj, munca trebuie oprită imediat până când cauza este clarificată. Apoi, casa este egalizată și își continuă ascensiunea.
 4. Nu poți fi sub o casă înaltă! De asemenea, trebuie să vă asigurați că un jurnal de sărituri aleatoare nu vă zdrobește piciorul sau mâna.

Ridicând casa

Acum, ia în considerare cum să ridice o casă cu o cric. Este important să respectați următoarea secvență:

Pregătirea locurilor pentru instalarea cricurilor

 1. Atunci când ridicați o casă în picioare pe o fundație, se fac suporturi fiabile pentru cricuri. În baza banda devine dragarea.
 2. Este necesară pregătirea garniturilor pregătite (lame, bare, plăci) în cantități suficiente, în apropierea fiecărui punct de ancorare.
 3. Se efectuează o verificare a secțiunilor pregătite în care se vor instala cricurile. Este necesar să încercați să ridicați casa astfel încât ascensorul "să-și ia locul" - atunci va fi văzut cât de bine sa făcut pregătirea.

Ridicarea și ridicarea casei

 1. Poziția orizontală este verificată prin nivel de apă sau laser. Este foarte convenabil să fiți ghidat de șine înfundate în apropierea fiecărui colț al clădirii - acestea marchează nivelul inferior al casei.
 2. După verificarea și eliminarea tuturor deficiențelor, folosind mufe pregătite pentru case din lemn, puteți începe să ridicați structura. Lucrările se efectuează de la una, partea inferioară a clădirii - folosind cel puțin două mecanisme de ridicare, doi oameni ridică casa la o înălțime de aproximativ 4 cm.
  Procesul de ridicare a casei cu mufe și înlocuirea fundației - instrucțiuni video pas cu pas

Acum puteți să înlocuiți jurnalul de coroană rotunjit sau să reparați fundația.

Pregătiți casa pentru a vă întoarce la fundație

Chiar dacă casa a fost ridicată doar pentru a înlocui coroana putredă, este necesar să se verifice starea fundației, fie ea banda, coloană sau șurub. Toate părțile deteriorate sau deteriorate ale bazei trebuie reparate.

Casa pe o nouă fundație

După ce a finalizat lucrările de restaurare, din cauza căreia a crescut casa, aceasta se întoarce la fundație, deasupra căreia se pune materialul de impermeabilizare.

 • ca atunci când se ridică, nu este permisă nicio rușine în timpul coborârii. Fiecare parte este coborâtă alternativ pentru o distanță scurtă;
 • următoarea etapă a acțiunilor depinde de fundație - ascensoarele sunt extrase din centură, iar golurile sunt umplute cu beton.

Rămâne să conectați comunicațiile și, dacă este necesar, sigilați acoperișul din jurul coșului de fum.

Cum să ridici o casă cu mâinile cu o cric

Cum să ridici casa cu mâinile tale: instrucțiuni pas cu pas

Utilizarea lemnului pentru fabricarea de vile și case de țară este populară. Mulți preferă bușteni, structuri de panouri și bare, care sunt ecologice și asigură condiția tratamentului special și instalarea corespunzătoare a durabilității clădirii. În timpul funcționării caselor din lemn, este necesară restabilirea bazei sau înlocuirea coroanei suport. O mică greutate de clădiri din lemn vă permite să urcați în casă, folosind mufe puternice.

Știind cum să ridici casa cu propriile mâini, poți muta clădirea cu o singură etapă pe verticală și o poți fixa temporar cu blocuri de beton sau suporturi metalice. Este important să se prevină colapsul, să se păstreze integritatea finisajului, să nu se perturbe geometria ferestrei și a deschiderilor ușilor.

Înainte de a începe ridicarea casei, trebuie să efectuați o serie de lucrări pregătitoare.

Luând o decizie responsabilă pentru a ridica o casă cu un cric fără a angaja lucrători, ar trebui să efectuați o serie de lucrări, să pregătiți instrumentele și materialele necesare pentru ridicare și, de asemenea, să studiați cu atenție tehnologia. O atenție deosebită trebuie acordată respectării măsurilor de precauție. Luați în considerare în detaliu acest set de probleme.

Ce case pot fi ridicate

Mijloacele tehnice moderne și tehnologia dovedită permit ridicarea clădirilor din lemn cu un singur nivel, realizate din următoarele materiale:

 • busteni rotunzi;
 • bare bară;
 • scuturi din lemn.

Lucrări pregătitoare, materiale și instrumente necesare

În etapa pregătitoare, este necesar să se inspecteze clădirea, să se evalueze gradul de complexitate și durata reparației planificate, să se determine metoda de ridicare, să se lucreze pentru a proteja structura împotriva deteriorării în timpul mișcării.

Dacă există probleme cu fundația, există două posibilități - să construiți o casă nouă sau să încercați să o restaurați și să o înlocuiți.

Semnele vizuale indică nevoia de reparații prin ridicarea unei clădiri din lemn:

 • o părtinire sau o înclinare semnificativă a casei;
 • apariția unei rețele de fisuri în interior și exterior;
 • șederea locală sau completă;
 • adâncitura în solul subsolului;
 • încălcarea semnificativă a integrității bazei.

Mișcarea verticală a clădirii este realizată pentru a produce următoarele tipuri de activități:

 1. Reparați repararea parțială sau majoră a bazei.
 2. Prevenirea clădirii.
 3. Înlocuiți grinzile de sprijin rotunjite în jurul perimetrului clădirii.
 4. Câmpuri de distorsiuni aliniere.
 5. Implementarea prelucrării lemnului de protecție.
 6. Eliminați greșelile făcute de constructori.

Cel mai adesea, este necesar să ridicați o casă de lemn atunci când există probleme cu fundația

Pentru a determina metoda, pe baza căreia va crește casa folosind dispozitive speciale, în faza preliminară sunt analizați următorii factori:

 • masa de construcție. Fiecare cric trebuie să furnizeze un spațiu de înălțime de 40%. Pentru aceasta, greutatea totală a structurii se calculează prin înmulțirea capacității cubice a cutiei cu greutatea specifică a lemnului egală cu 0,8 t / m3. Pentru numărul obținut, greutatea suprapunerii, a acoperișului și a ornamentelor este însumată;
 • dimensiunile casetei de construcție. Cu o lungime a clădirii mai mare de șase metri, există o mare probabilitate de scădere a barelor sau a buștenilor în zona de îmbinare. Se va solicita instalarea suplimentară a elementelor de susținere în zonele de îmbinare;
 • prezența căptușelii interioare. Folosirea plăcilor din gips carton pentru a finaliza pereții în interiorul camerei sau pentru a aplica tencuiala face dificilă desfășurarea activităților. Instalarea din exteriorul colțurilor plăcilor cu o grosime de 50 mm vă va permite să evitați reparațiile în interior;
 • caracteristicile solului. În funcție de structura solului pe care va fi sprijinit planul inferior al dispozitivului de ridicare, poate fi necesar să se utilizeze blocuri de beton sau scuturi speciale cu suprafață mărită. Acest lucru va împiedica cricul să se scufunde;
 • înălțime de mișcare. Lungimea cursei tijei este limitată de proiectarea dispozitivului de ridicare. Folosirea tampoanelor speciale realizate din bara de pătrată durabilă cu o dimensiune laterală de 100-150 mm va atinge treptat înălțimea dorită de mișcare;
 • durata activităților de reparații. Perioada de reparație este determinată de gradul de complexitate, cu implementarea pe termen lung a căruia nu este de dorit să se sprijine structura pe tija. Este recomandabil să se utilizeze structuri temporare din metal și lemn, cu o amprentă suficientă.

Uneori, un site nereușit este ales pentru construirea unei clădiri, atunci o nouă fundație este pusă într-un alt loc și casa este târâtă

Ridicarea casei la înălțimea necesară pentru reparații poate fi efectuată cu următoarele echipamente:

 1. Mașină de ridicare Utilizat în principal în scopul ridicării pentru a muta clădirile într-un alt loc.
 2. Cricuri puternice. O metodă larg răspândită de mutare a clădirilor din lemn în plan vertical.

Planificând să ridici casa pe cricuri, ar trebui să faceți următoarele:

 • deconectați alimentarea cu energie electrică;
 • opriți alimentarea cu gaz;
 • închideți rețeaua de apă;
 • opriți sistemul de canalizare;
 • pentru a asigura mișcarea liberă prin acoperișul coșului de calcar al cuptorului instalat pe o fundație independentă;
 • deconectați cazanul montat individual de la conductele de încălzire;
 • dezasamblați podeaua în zona cuptorului și cazanul de încălzire;
 • fixați imobilitatea cutiei cu plăci de oțel înșurubate în colțuri.

Jack ridică puțin casa casei. Numai 2-3 cm la un moment dat

Pentru a efectua lucrările vor fi necesare următoarele materiale și instrumente:

 1. Cric hidraulic cu capacitate de încărcare corespunzătoare valorii de proiectare.
 2. Plăci de susținere din lemn pentru a reduce încărcătura la sol atunci când instalați ascensoare.
 3. Un set de mărimea metalelor de 20-30 cm.
 4. Bulgară, dotată cu un disc.
 5. Un set de instrumente pentru detașarea barei de sprijin în jurul perimetrului clădirii.

Tipuri de cricuri pentru ridicarea unei case

Ridicarea unei case la înălțimea necesară pentru activități de reparații poate fi efectuată prin diferite tipuri de dispozitive de ridicare:

 • șurub. Diferă în simplitatea unui design și a fiabilității mecanismului de ridicare. Sarcina este percepută de platforma de sprijin, fixată perpendicular pe axa șurubului filetat. Șasiul în formă de șurub se caracterizează prin creșterea capacității de încărcare, ușurința de întreținere și dimensiuni compacte;
 • hidraulic. Principiul de funcționare se bazează pe capacitatea unui fluid sub presiune de a deplasa pistonul unui dispozitiv. Crearea presiunii se realizează printr-o pârghie specială de pompare. Dispozitivele hidraulice sunt mai complexe în comparație cu elevatoarele cu șurub.

Gradul de fiabilitate al dispozitivelor le permite să fie utilizate pentru ridicarea casei.

Vă recomandăm să acordați atenție modelelor cu o capacitate de încărcare de aproximativ 20% mai mare decât cea cerută

Cum să ridici casa cu propriile mâini - instrucțiuni detaliate

Pentru a ridica o casă cu cric, se poate utiliza un număr diferit de dispozitive de ridicare, în funcție de disponibilitatea și masa structurii:

 • utilizarea unui lift. În mod alternativ, efectuarea mișcării diferitelor puncte ale clădirii, este important ca un singur ciclu să producă o deplasare verticală de cel mult 5 cm, ceea ce va evita deformările ireversibile, ceea ce poate duce la ușile înclinate, crăparea finisajelor și încălcarea integrității sticlei. Secțiunea ridicată este fixată de bare, iar mufa se deplasează în secțiunea următoare. Efectuarea operațiunilor vă permite să ridicați în mod constant casa la același nivel;
 • utilizarea a două dispozitive de ridicare. Este necesar să se aranjeze corect dispozitivul pentru mișcarea verticală și să nu se atârne ambele puncte în mod sincron. Fiecare secțiune este ridicată în mișcare, ceea ce nu permite clădirii să se deplaseze în direcția opusă ascensoarelor și să se deformeze serios. Algoritmul de ridicare cu ajutorul a două dispozitive este similar cu varianta considerată anterior;
 • funcționarea sincronă a patru dispozitive. Folosirea echipamentelor instalate în zonele de colț ale clădirii face posibilă ridicarea clădirii din lemn cât mai eficient și mai sigur prin mutarea acesteia la o distanță de 2-4 cm. Este important să se asigure un sincronism pentru asigurarea unei mișcări netede prin oferirea unei comenzi vocale lucrătorilor. Este posibil să se utilizeze echipamente profesionale echipate cu un sistem de control sincron.

Puneți cricul pe o scândurie din lemn robustă și plasați o placă de oțel cu o adâncitură sub cap între capul cricului și jugul în care se sprijină.

Metodologia pas cu pas recomandă desfășurarea activităților, urmând succesiunea operațiunilor:

 1. Determinați modelul de ridicare și locația dispozitivelor de ridicare.
 2. Pământ compact în locațiile jack.
 3. Așezați suporturi cu suprafață mărită sub dispozitivul de ridicare a sarcinii.
 4. Formați un plan de sprijin folosind plăci în zona de contact a tijei.
 5. Realizați ridicarea la fiecare amplasament la o înălțime de maximum 2-4 cm într-un singur ciclu.
 6. Montați plăcuțele de fixare, dacă este necesar.
 7. Efectuați munca prin controlarea nivelului poziției casei și asigurarea mișcării uniforme.
 8. Așezați opriri puternice în zona de lucru pentru a asigura imposibilitatea coborârii structurii în cazul unei defecțiuni sau întreruperi accidentale a dispozitivului de ridicare a sarcinii.

Dacă este necesar să se asigure mișcarea sincronă prin mecanismele de ridicare situate pe laturile opuse ale clădirii, utilizați un fascicul de metal situat sub clădire și așezat pe tije.

Ridicarea clădirii cu mufe - măsuri de precauție

Respectarea cerințelor de siguranță în timpul desfășurării activității este obligatorie. Acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

 • consolidarea obligatorie a casetei cu ajutorul plăcilor groase;
 • instalarea grinzilor de distanțare în deschiderile ușilor și ferestrelor;
 • asigurarea imobilității locației cricului;
 • verificarea rezistenței și întăririi lemnului în zona barelor de sprijin;
 • utilizarea lagărelor speciale de împingere din oțel.

Prin ridicarea și asigurarea imobilității structurii, puteți efectua în siguranță activități de reparații

Prin aderarea la recomandările constructorilor profesioniști, puteți să vă activați cu ușurință casa pentru a efectua reparații la diferite niveluri de complexitate. În absența experienței necesare și a încrederii în sine, este de dorit încredințarea muncii profesioniștilor care o vor îndeplini cu cea mai mare acuratețe. Respectarea recomandărilor tehnologice va asigura o ridicare netedă și va proteja structura de daune neașteptate.

Cum de a ridica o casă cu un cric fă-o singură

Casa din lemn trebuie să fie ridicată pentru a înlocui jantele inferioare sau pentru a repara fundația. În acest articol vom vorbi despre cum să ridicați casa cu raci cu o crică, ce să acordați atenție și ce unealtă să folosiți. Vă vom spune și despre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când se ridică acasă și consecințele acestora.

Ce trebuie să știți despre ridicarea corectă a casei

Casele din lemn sunt ridicate în diferite moduri și pentru diferite scopuri. Cu toate acestea, principiul general și algoritmul acțiunilor sunt aceleași în toate cazurile. Se pare ca aceasta:

 1. Dezactivați toate comunicațiile.
 2. Pregătiți un loc unde să instalați mufele.
 3. Montați cricurile și dezasamblați coroana inferioară a fundației.
 4. Ridicați casa și închideți elemente de recuzită.
 5. Faceți reparații, pentru care ridică casa.
 6. Coborâți casa, îndepărtând treptat popi.

Dacă veți ridica casa, trebuie să opriți complet toate comunicațiile - electricitate, apă, gaz, canalizare. Dacă nu faceți acest lucru, atunci probabilitatea unor daune grave. În plus, este necesar să se taie toate firele și țevile care conectează casa la pământ. În caz contrar, acestea vor interfera puternic cu creșterea și pot încălca integritatea casei de busteni. O atenție deosebită ar trebui acordată cuptorului, deoarece cuptorul este așezat pe o fundație din beton care nu este conectată cu casa. De asemenea, va fi necesar să se asigure mișcarea liberă a coșului de fum prin acoperiș. Dacă un cazan este instalat pe o bază de beton, deconectați-l de la sistemul de încălzire. Dacă boilerul este instalat pe perete, atunci nu împiedică creșterea casei.

Pregătiți pentru a instala mufele

Metoda de instalare a cricului depinde de tipul de fundație a casei. Pe fundație și benzi trebuie să taie o gaură dreptunghiulară, fie în fundație, fie în coroane inferioare. Pe fundații coloană sau piloți, scuturile din lemn masiv, pe care sunt instalate cricuri, sunt așezate pe pământ.

Dotarea unui loc pentru o cric, este necesar să se pregătească o platformă plată și solidă care să permită instrumentului să reziste la greutatea peretelui, adesea ajungând la 3-5 tone. De asemenea, trebuie să faceți rezervări cu distanțiere metalice triunghiulare cu patru picioare (suporturi, noptiere) cu înălțime reglabilă (pot fi achiziționate la orice magazin auto) și lamele de lemn de diferite lățimi și grosimi. Este de dorit ca lățimea lamelelor să nu fie mai mică de 20 cm, în mod optim 40-50 centimetri. Astfel de benzi pot fi realizate din plăci de 50, 25 și 10 mm grosime, care le conectează cu ajutorul unor jumperi de aceeași grosime în jumătate de lemn.

Dacă doriți să înlocuiți complet fundația și grillajul sub casă, veți avea nevoie de canale și colțuri metalice pentru a suda o structură temporară a acestora, care va prelua greutatea casei până când veți termina toată munca și noua fundație va găsi forța dorită.

Selectați locurile pentru mufe astfel încât distanța față de unghi să fie de 1-2 metri, iar între mufe este de 3-4 metri. Pentru case mari poate dura până la 10 cricuri.

Nu uitați că mufele trebuie instalate pe partea laterală a barei inferioare a coroanei salonului (inferior). Prin urmare, mai întâi inspectați cu atenție casa pentru a determina bara inferioară sau coroana salonului. Pe partea fasciculului superior, cerințele pentru montarea cricurilor sunt mai mici - distanța dintre unghi este de până la 4 metri și distanța dintre cricuri este de până la 6 metri.

Casă de ridicare tehnică

După ce ați pregătit locul pentru cricuri și le-ați instalat, așezați un distanțator solid din lemn sub vârf și ridicați cricurile astfel încât să se sprijine pe coroana inferioară sau grilajul din lemn al casei. Dacă este instalată o grill metalic sub casă, atunci ar trebui tăiată în locurile în care cricurile sunt instalate la o lățime suficientă, astfel încât distanțierul să se potrivească. După ce țineți casa, deconectați coroana de acoperire de la fundație sau grilă. Această operațiune trebuie efectuată în jurul perimetrului casei. Dacă uitați să detașați coroana cel puțin într-un singur loc, aceasta va pune în pericol integritatea casei. Dacă aveți doar o singură mufă, va trebui să ridicați treptat casa, așezând fâșii de lemn și mutând cricul din loc în loc.

Ridicați treptele treptat și nu mai mult de 3-5 centimetri la un moment dat și plasați imediat benzile pregătite sub coroană. Continuați să ridicați prima priză numai după ce toate locurile au fost ridicate. Dacă se întâmplă ceva și casa se prăbușește de la mufă, lamelele vor împiedica viteza și o lovitură puternică. În măsura posibilităților, schimbați fâșiile subțiri în grosime, apoi puneți elemente de recuzită. Aceasta va împiedica căderea casei din cauza vântului. Elevarea casei depinde de ceea ce vrei să faci. Dacă trebuie să înlocuiți una sau mai multe coroane, înălțimea casei ar trebui să fie egală cu înălțimea unei coroane plus 10-15 centimetri. Pentru a înlocui jantele va trebui să mutați distanțierele, schimbându-le mai întâi pe niște pereți, apoi pe altele.

După ce toate lucrările de reparații, pentru care a fost ridicată casa, au fost terminate, a început să se coboare. Pentru a face acest lucru, ridicați ușor la început și în loc de capre puneți scânduri. Dupa ce toate cricurile au coborat un cerc, ele sunt retrase din nou unul cate unul si coborau inca 2-4 cm. apoi ridicați mai întâi o parte și în loc de capră puneți un set de lame. Apoi, aceeași operație se efectuează pe secțiunile rămase. După aceea, ridicați prima secțiune, scoateți bara superioară și coborâți casă până când este stabilită pe pachetul rămas. Această operație este efectuată într-un cerc până când toate benzile sunt eliminate. După aceasta, coroana din spate este atașată la fundație sau grilă.

Ce instrumente sunt necesare

Dacă intenționați să ridicați casa, trebuie să pregătiți toate instrumentele în prealabil, astfel încât să nu trebuiască să alergați la magazin pentru instrumentul lipsă. Iată o listă de instrumente care vor fi necesare pentru acest job:

 • cric hidraulic cu o forță de ridicare de cel puțin ¼ din masa casei;
 • scuturi din lemn durabile pentru cricuri (numai pentru fundații pentru piloni și coloane);
 • ferăstrău cu lanț pentru beton (pentru fundații de plăci și benzi și grilă din beton armat);
 • diverse garnituri cu o lățime de cel puțin 20 cm fiecare;
 • suporți de siguranță cu reglare înălțime;
 • Bulgară cu disc pentru metal (pentru case cu grila metalică);
 • Chei și șurubelnițe pentru detașarea coroanei de fundație sau grilă.

Cum de a alege un jack pentru a ridica casa

Atunci când alegeți o mufă, este necesar să vă concentrați pe doi parametri - puterea (forța de ridicare) și forma. Pentru a determina puterea necesară a cricului, calculați masa casei și împărțiți-o cu 4. Dacă casa este mică, este de dorit să folosiți un cric cu o forță de ridicare egală cu jumătate din masa casei. Acest lucru se datorează faptului că în casele mari există până la 10 puncte de montare a cricului, prin urmare scula va funcționa fără suprasarcină, iar în casele mici numai 4 puncte, prin urmare cricul va funcționa cu sarcină maximă.

Mânerele plutitoare și gonflabile cu scânduri cu grosimea de 50-100 mm și cu o lățime de cel puțin 250 mm sunt potrivite pentru ridicarea caselor situate puțin deasupra solului. În cazul în care distanța de la sol depășește 30-40 cm, atunci sticla și foarfecele hidraulice, precum și șuruburile cu șurub și cricurile sunt potrivite.

Cele mai frecvente și periculoase erori

Când ridicați casele din lemn, faceți cel mai adesea următoarele greșeli:

 • uitați să deconectați coroana de acoperire de la fundație;
 • ridica prea mult o parte;
 • nu setați în mod clar mufa;
 • nu utilizați garnituri între mufă și coroană;
 • aplicați căptușeală prea îngustă.

Dacă ați uitat să detașați coroana de acoperire de grilă în cel puțin un loc, atunci când ridicați casa, este posibil ca coroana de acoperire să se împartă, cauzând întreruperea întregii case. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să trageți nu numai coroanele pe care le schimbați în timpul procesului de reparare, ci și celelalte.

Dacă ridicați prea mult o parte (mai mult de 5 cm), atunci există o mare probabilitate de înclinare și confiscare a ferestrelor și ușilor. În plus, prea multă ridicare a unei părți va duce la o distorsionare a lemnului sau a buștenilor, din cauza căreia casa va trebui să fie recondiționată și acest lucru este dificil și costisitor.

Una dintre cele mai frecvente și foarte periculoase greșeli este instalarea fuzzy a cricului. Dacă în procesul de ridicare împinge terenul sau schimba cumva poziția lui, probabil că aceasta va duce la o schimbare în întreaga casă în raport cu fundația. Dacă se întâmplă acest lucru, va fi foarte dificil să se întoarcă casa. În cazuri grave, va fi necesar să-l dezasamblați complet, apoi să-l reasamblați pe fundație. Folosind un jack fără "călcâi" - așezat între acesta și coroană duce adesea la o împărțire a unei bare sau a unui jurnal. La urma urmei, zona tijei rampei este mică, iar presiunea creată de ea este enormă.

O altă greșeală extrem de periculoasă - utilizarea căptușelilor înguste. La urma urmei, o casă înaltă nu are nimic de-a face cu fundația, de aceea chiar și un vânt mic creează o forță suficientă pentru a înclina garniturile înguste, ca urmare a căderii casei de la fundație și a colapsului. Pentru a evita acest lucru este necesar să folosiți garnituri late și capre triunghiulare sudate cu înălțime reglabilă. Astfel de "capre" sunt folosite pentru fixarea mașinilor ridicate. Atunci când alegeți caprine, asigurați-vă că nu au 3, ci 4 picioare. "Caprele" cu trei picioare nu sunt potrivite pentru ridicarea casei.

Cum de a ridica o casă de lemn pentru a repara fundația

Bazele vechilor case din lemn trec treptat într-o stare deplorabilă. Ca urmare, structura solidă își pierde stabilitatea. Pereții înclinați, deschiderile înclinate și pridvorurile scufundate în pământ reprezintă dovezi vii ale distrugerii structurii fundației.

Uneori situația poate fi remediată prin consolidarea anumitor părți ale fundației, dar cel mai adesea în astfel de cazuri este necesar să se ia măsuri drastice care să includă înlocuirea completă a părții subterane a clădirii.

Cum de a ridica o casă din lemn (repararea fundației unei case vechi de lemn cu mâinile tale) pentru a repara fundația fără a risca să agraveze situația? Mai jos sunt recomandări pentru efectuarea lucrărilor cu mufe.

Materiale și instrumente necesare

Pentru a efectua lucrul la ridicarea unei case din lemn, trebuie să vă pregătiți:

 • feroviar;
 • plăci din oțel sau colț;
 • blocuri de lemn - vor fi folosite ca elemente de recuzită;
 • nivel hidraulic.

Rolul principal în acest proces este atribuit cricurilor: dispozitivele cu o capacitate de ridicare de 10 T vor fi potrivite pentru ridicarea unei case de dimensiuni medii (aceste cricuri sunt utilizate pentru repararea camioanelor).

Lucrări pregătitoare

În stadiul de pregătire a casei pentru creștere, trebuie să faceți următoarele:

 1. În apropierea fiecărui colț al casei, în sol sunt șuruburi (două bucăți pe colț).
 2. Lamele sunt marcate cu un semn de înălțime al casei. Acest lucru se face folosind un nivel hidraulic.
 3. Mobilierul și alte articole de uz casnic sunt scoase din casă. Pentru a atenua greutatea totală a casei, pardoselile sunt deseori separate. Dacă există o sobă în casă, podeaua este dezasamblată în mod necesar în jurul acesteia și în jurul țevii este de dorit să scoateți cutia și acoperișul. Este de dorit dezmembrarea ușilor și a ferestrelor - ele pot suferi deformări nedorite și chiar distrugeri complete.
 4. Coroana busteanului trebuie întărită cu o placă verticală de legătură a plăcilor înșurubate la buștenii cu șuruburi puternice.

În etapa de pregătire a casei pentru ridicare, sunt selectate locațiile de instalare pentru mufe. În casele vechi, de multe ori jantele inferioare ale cabinelor de bord, de asemenea, devin inutilizabile.

Acest fenomen poate fi local sau general. Dacă porțiunea putredă a jgheabului a căzut în zona de instalare a cricului, este îndepărtată de un copac puternic care poate servi ca suport pentru cric. Dimensiunea canelurii în acest caz trebuie să fie astfel încât barele de susținere să intre, de asemenea, liber în ea.

Instalarea clestilor

Cricurile sunt instalate pe bază constantă împotriva unei depuneri și alunecări. Pentru site-ul de suport al dispozitivului, la o jumătate de metru de colțul casei, săpați o gaură în ceea ce privește dimensiunile de 1000 x 700 mm.

Adâncimea sa este de 500 mm. În partea de jos a groapă este placa de oțel. Aceeași placă este plasată sub jar în locul contactului cu punctul de sprijin al cricului.

Fundația de la locurile de instalare ale cricurilor este parțial dezasamblată pentru a asigura spațiul necesar de lucru.

Ridicarea casei

Este necesar să se înceapă ridicarea bustenilor din colțul propriu. Ridicați casa treptat, nu mai mult de un cm la un moment dat. Numai în unele cazuri este posibilă ridicarea părții de sus a casei cu 10 cm într-o singură trecere. Spațiul format în timpul ridicării este imediat umplut cu suporturi.

Procedura de ridicare a casei este executată alternativ de pe laturile sale opuse. Este necesar să se monitorizeze starea pereților.

Dacă există semne de distrugere a structurii peretelui, lucrările de ridicare trebuie oprite și au continuat consolidarea legăturilor dintre coroane.

Clădirile mici se ridică numai în colțuri. Dacă lungimea peretelui este mare, va fi necesar să ridicați blocul la punctele intermediare. În caz contrar, ar putea exista o deformare a coroanelor.

Ridicat la o înălțime predeterminată, cadrul este instalat pe suporturi fiabile. După aceasta, puteți începe dezasamblarea vechiului și construirea unei noi fundații.

Cum de a ridica o casă cu o crică?

În prezent, clădirile rezidențiale sunt construite dintr-o varietate de materiale. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici, avantaje și dezavantaje. Cel mai adesea, casele de țară mici sunt construite pe picior. Cu toate acestea, în unele cazuri pentru repararea casei, precum și înlocuirea unora dintre părțile sale componente, este necesară ridicarea structurii. În aceste scopuri, puteți utiliza mufa cea mai obișnuită.

Poziția cricurilor când se înlocuiește fundația sub casa de lemn.

Întrebarea potrivită: cum să ridici o casă cu o crică? Deseori, casele de lemn sunt o casa de busteni, care este realizata dintr-o varietate de specii de lemn. Ridicarea cadrului cu o mufă nu este atât de dificilă.

Cel mai important lucru este să urmați instrucțiunile de mai jos, care vor detalia acest proces.

Procesul de creștere a casei

Diagrama de ridicare a unei case cu două cricuri: 1 - rake cu o marcă de înălțime a ascensorului; 2 - fundație (mufele nu sunt listate).

Să presupunem că o persoană are o cabină de lemn sau o casă de lemn, care trebuie ridicată la o anumită înălțime. Ideal în această situație, utilizați mufa. Apropo, cu o metodă similară puteți ridica o casă nu numai din lemn, ci și din orice alt material. Tehnologia nu este practic diferită pentru alte tipuri de clădiri.

Merită să ne amintim că, pentru a ridica cadrul la înălțimea dorită, este necesar să folosiți numai cricuri de marfă care pot rezista la o greutate suficient de mare. Ele sunt convenabile pentru utilizare. În plus, un astfel de echipament este pe deplin capabil să reziste unei case de aproape orice masă.

Nu uitați că casa trebuie ridicată în colțurile unei părți.

Utilizarea a patru cricuri este inacceptabilă, deoarece în acest caz poate apărea o deplasare a casei de-a lungul unei anumite axe. Procesul în sine are unele nuanțe care trebuie luate în considerare la ridicarea unei case de busteni.

În același timp, ridicați numai două cricuri, care sunt situate pe laturile opuse ale casei.

Acestea includ:

 • cu tentativă trebuie să înscrie două guri în fiecare colț al clădirii. Apoi, asigurați-vă că notați exact înălțimea la care va crește casa casei. Apoi, asigurați-vă că ați pregătit un loc pentru cricuri, cel mai bine este să folosiți un suport rigid, care este instalat pe teren;
 • abia după aceea puteți începe încet să ridicați casa. În acest caz, este necesar să faceți acest lucru simultan și în mod egal din două părți. Numai după ce casa de lemn a fost ridicată pe de o parte, putem începe să lucrăm în legătură cu ridicarea, pe de altă parte. Acesta este modul în care casa este ridicată la înălțimea dorită.

Deseori, procesul de ridicare a casei este necesar dacă vorbim despre o fundație sau o coloană. Piloții au o proprietate foarte neplăcută: adesea se rupe. Trebuie doar să fie înlocuite din când în când.

În această privință, trebuie să ridicați casa la o anumită înălțime. Este mai ușor să folosiți mufe în acest caz. Adesea, ridicarea fundației este necesară atunci când se repară cu șuruburi. Merită să vorbim despre acest proces în detaliu.

Repararea fundației cu grămezi de șuruburi

Piloții interconectează cu canalele și formează un fel de zăbrele. După ce casa poate fi coborâtă la grila rezultată.

Această metodă de menținere a bazei în stare bună a primit cea mai mare popularitate. Acest lucru nu este ciudat, pentru că este destul de simplu și nu scump. În același timp, eficacitatea sa este ridicată.

În timpul construcției, unii uită că fundația este cea mai importantă parte a casei. Ca urmare, în timpul funcționării apar diverse crăpături, chipsuri și așa mai departe. Acesta este un semn sigur că baza necesită reparații.

În acest caz, va trebui să ridicați fundația cu ajutorul unor mufe. În ultimii ani, unii locuitori ai țării noastre au început să prefere fundația pe pile de șuruburi pentru cei obișnuiți. Acest lucru se datorează multor avantaje față de betonul obișnuit.

Tehnologia de înlocuire a fundației cu șanțuri este destul de simplă. Mai mult decât atât, va părea simplu pentru cei care citesc acest articol, deoarece a descris deja cum să ridice o casă cu ajutorul unor mufe. În acest caz, acest proces este principalul. Deci, tehnologia de instalare este după cum urmează:

 • pe baza caracteristicilor solului pe care vor fi instalate grămada, se calculează numărul exact al acestora. Aceasta este o chestiune foarte importantă, deoarece integritatea viitoarei structuri va depinde în mod direct de aceasta;
 • merită să fie ridicată o casă. Acest lucru se face în conformitate cu principiul descris mai sus. Apoi trebuie să marcați perimetrul, în care vor fi localizate toate grămezile. Este foarte important să calculați locația fiecăruia. Piloții trebuie să fie instalați în colțurile clădirii, precum și pe perimetrul zidurilor de sprijin;
 • În continuare trebuie să înșurubați toate grămada la rândul său. Acest lucru se poate face manual, dar puteți utiliza echipamente speciale;
 • toate grămezile sunt conectate prin canale. Ele trebuie să formeze un fel de zăbrele. Aceasta va crește rigiditatea structurii;
 • numai atunci casa poate fi coborâtă pe grătarul rezultat.

Acum, putem spune că renovarea fundației a fost finalizată și va fi plăcută proprietarilor săi de mulți ani.

Câteva sfaturi despre acest subiect

Schemă de instalare Jack.

 1. În cazul în care casa se ridică cu ajutorul cricurilor, este imperativ să se asigure asigurarea.
 2. În cazul în care clearance-ul în timpul ridicării crește cu 15 cm, atunci se plasează o căptușeală durală specială.
 3. În locul în care intenționați să instalați mufe, asigurați-vă că verificați calitatea lemnului. Ar trebui să fie pe partea de sus. În caz contrar, există o probabilitate foarte mare ca clădirea să nu supraviețuiască. Acest lucru poate duce la consecințe dezastruoase.
 4. Uneori trebuie să utilizați mufe înguste. În acest caz, un suport opțional este montat pe locul de instalare. Aceasta va spori zona de instalare. Acest lucru va duce la faptul că casa nu va merge sub greutatea proprie, iar cricul va rămâne în loc în timpul desfășurării întregii lucrări.
 5. În cazul în care casa are un cuptor de cărămidă, atunci când ridicarea este necesar să se acorde atenție la îmbinarea de țeavă și acoperiș.

Uneori există o situație în care casa trebuie ridicată pe o bază obligatorie și pur și simplu nu există cricuri necesare la îndemână. Merită să ne gândim la achiziționarea acestora. Deși opțiunile puternice sunt în prezent dificil de obținut, puteți găsi întotdeauna o cale de ieșire din situație.

De exemplu, mulți se îndreaptă spre cel mai apropiat depozit. Există cu siguranță în stoc vase. Mulți angajați ai unor astfel de întreprinderi vor satisface cu plăcere nevoile proprietarului.

Rezumând cele de mai sus

Planul de ridicare a zidurilor casei cu ajutorul unui cric.

Desigur, procedura de ridicare a casei consumă destul de mult timp. Dacă totuși o persoană a decis să o conducă, este mai bine să înlocuiască imediat toate buștenii care au putrezit sau pur și simplu au devenit inutilizabili.

Puțini oameni vor să-și ridice din nou propria casă cu ajutorul unor mufe. Unele jurnale pentru a găsi destul de dificil. Acest lucru se datorează faptului că din exterior se pare că sunt complet normale, deși din interior au fost deja putrezite. Nu este atât de dificil să se calculeze astfel de cazuri:

 1. Este suficient să mergeți de-a lungul întregului perimetru cu cel mai obișnuit șurub. Dacă jurnalul este ușor de străpuns, acesta trebuie imediat înlocuit pentru a evita problemele ulterioare asociate cu re-ridicarea structurii.
 2. Uneori există situații când, printre cele mai normale, buștenii sunt deja putrediți. Se întâmplă că este pur și simplu imposibil să le eliminați. În acest caz, merită să luați un topor și să scoateți tot praful în exces de la el.
 3. Ca urmare a unor astfel de acțiuni, este necesar un loc liber. Este necesar să se instaleze o rețea metalică pe aceasta și apoi se toarnă suprafața cu beton. Această acțiune va permite evitarea distrugerii structurii lemnoase. Va deveni mai puternic și mai dur.

Dacă intenționați să ridicați casa cu ajutorul unor mufe, atunci ar trebui să eliberați spațiul de pe panourile din jurul sobei. Desigur, acest lucru ar trebui făcut numai dacă este disponibil în casă. Acest lucru va face ca urcarea să fie mult mai rapidă.

Astfel, acest articol dezvăluie pe deplin subiectul despre cum să ridice o casă sau o cabină cu ajutorul unor mufe. Desigur, ocupația nu este la fel de simplă cum ar părea la prima vedere. Întregul proces poate dura mai multe ore.

Cel mai important lucru în procesul de desfășurare a activității este de a respecta cu strictețe instrucțiunile prezentate mai sus. În plus, folosiți sfaturile care vor ajuta cu siguranță pe fiecare persoană care decide să consolideze fundația propriei locuințe.