Cum sa faci un trotuar pe trotuar in jurul unei case private - un dispozitiv care sa protejeze impotriva apei

O bună alternativă la cele obișnuite, dar nu fără defecte, pavajele de beton au devenit plăci de pavaj sau trotuar. Tigla ușor de instalat și accesibilă vă oferă oportunitatea de a vă descurca singur, fără implicarea specialiștilor.

Zona orb din jurul casei de pavaj, în plus față de protecția fundației de la apă vă permite să creați o plimbare frumoasă și confortabilă în jurul perimetrului unei case private sau cabana. Luați în considerare tehnologia zonei orb corespunzătoare dispozitivului, sub forma unor instrucțiuni pas cu pas.

Cum se face o zonă de pavaj cu dale de pavaj

Construcția zonei orbice este formată din două straturi: cea interioară, iar meșteșugarii îl numesc bază, așternut sau pernă. La fel și la exterior, în cazul nostru vor fi folosite plăci de pavaj. Pentru ca fiecare strat să îndeplinească funcțiile care îi sunt atribuite, acestea trebuie să fie efectuate în conformitate cu regulile.

Materiale pentru pavarea casei

 • trotuar (sau piatră de pavaj). Alegerea depinde de modelul dorit. Dar pentru incepatori este mai bine sa luati o faianta obisnuita ca "caramida". Există o opinie că cu cât țigla este mai mare, cu atât mai simplu și mai rapid procesul de așezare va fi (în practică, dimpotrivă, este mai dificil să se coboare și să se plaseze dale de dimensiuni mari). Dimensiunile plăcilor de pavaj "cărămidă" (blocuri de piatră) variază în limitele: grosime 40-60 mm, lățime 60-120 mm, lungime 100-280 mm. Pentru zona orb, sunt adecvate plăcile cu o grosime de până la 40 mm (zona pietonală) sau până la 60 mm (zona de conducere a unei mașini). Placile de pavaj pot fi realizate manual;
 • reduce. Când se așează cu bordură, nu este nevoie de o bordură;
 • pelicule de impermeabilizare, folii din PVC sau placaj;
 • izolație (dacă este necesar);
 • argilă. Necesită pentru a face o blocare hidraulică.

 • nisip, este de dorit să se cerceteze o parte;
 • moloz. Pietrișul este responsabil pentru a asigura că perna direct sub tigla este uscată. Piatra sparta cu o fractie de 20-30 mm;

 • ciment;
 • conducte pentru comunicații, precum și țevi și colectoare, dacă este planificată o scurgere.

instrument:

Lopata, mistrie, ciocan de cauciuc, nivel, amestec de rezervor de preparare, bulgară cu disc diamantat (pentru tăierea gresiei în dimensiune).

Potrivit recenziilor utilizatorilor, sarcina de a stabili zona orbită durează puțin timp (în funcție de zonă). Iar cea mai mare parte este dată pregătirii bazei și a tamponării.

Recomandat! Instrucțiuni pentru montarea plăcilor de pavaj, care descriu întregul proces pas cu pas. Mai jos ne concentrăm asupra caracteristicilor instalării plăcilor pentru zona orb.

Etapa 1 - pregătirea locului sub zona orbilor

Construcția zonei orb din jurul casei începe cu pregătirea sitului, așa-numita lojă. Dacă există o zonă veche de tip blind, aceasta trebuie eliminată. De asemenea, este necesară curățarea părții fundației / plintei, care se va "ascunde" sub pernă. Dacă o structură nouă - atunci trebuie să eliminați stratul de sol. Dacă se planifică un sistem de canalizare, este necesar să se asigure o adâncitură în partea opusă fundației pentru montarea țevilor.

Pregătirea amplasamentului pentru zona orb - marcare Dragare în zona orb

Lățimea patului este determinată de luarea în considerare a parametrilor frontierei. Este convenabil atunci când lățimea sa este un multiplu de dimensiunea plăcii. În acest caz, zona orb din jurul casei cu pavaje de pavaj va fi făcută fără subcotări. Timp redus de lucru și nu necesită utilizarea mașinilor de șlefuit.

Adâncimea patului este determinată de înălțimea planificată a straturilor bazei. Conform SNiP 2.02.01-83 nu poate fi mai mic de 150 mm. Dar, în practică, adâncimea recomandată a patului este de 400 mm.

Rețineți că atunci când excavați pentru aranjamentul patului se formează o grămadă solidă de sol, deci trebuie să vă gândiți în prealabil unde să îl amplasați. În caz contrar, mormântul de pământ va interfera cu mișcarea de pe site.

Partea de jos a patului este bine bătută. Este necesar să se facă tamping până când terenul se oprește în mișcarea sa sub impactul sculei.

Etapa 2 - marcarea zonei orb a casei

Marcarea suprafeței oarbe a casei La colțurile patului format, se pun petele. O frânghie se întinde între ele. Numirea sa servește drept ghid în muncă. Prin urmare, trebuie să verificați în prealabil nivelul corectitudinii acestuia.

Conform SNiP III-10-75, nu este permisă curbura marginii exterioare a zonei viitoare orbite mai mare de 10 mm. Bineînțeles, acest lucru se aplică secțiunilor drepte, iar construcția privată este dată de discreția stivuitorului.

Etapa 3 - baza dispozitivului sub zona orb

Datorită faptului că pavajele pentru pardoseli sunt o placă de pavaj moale, este nevoie de un substrat de înaltă calitate. Este un fel de tort de strat, a cărui construcție este prezentată în figură. Trebuie remarcat faptul că pentru a salva și pentru a ține seama de tipul de sol puteți varia grosimea stratului, dar nu se recomandă excluderea niciunui strat.

Amenajarea trotuarului de trotuar

Primul strat - crearea unei blocări hidraulice

Dispozitivul din zona orb este un strat de argilă. Un strat de argilă cu grosimea de 50-100 mm este turnat pe fundul ramificat. Așa cum am arătat deja, zona orbită cu pavaj de pavaj necesită crearea unei pantă, se poate face în stadiul de umplere a lutului și apoi toate straturile ar trebui să fie așezate cu o pantă. Și puteți face o pantă numai atunci când puneți ultimul strat în fața plăcii.

Apropo, unii utilizatori au înlocuit argila cu beton. Un strat de beton de 100-150 mm, de asemenea, scurge bine apa.

Notă.
Pentru a reduce sarcina laterală a fundației, ar trebui să faceți o diferență între ea și zona orb. Decalajul este umplut cu nisip sau ruberoid pliat de două ori.

O bună alternativă este instalarea spumei, care asigură încălzirea suplimentară.

Geotextile, pardoseala, pelicula din PVC sau un vechi banner de publicitate pot acționa ca un hidrotock. Plasând filmul, nu-l întindeți. Și în apropiere de fundație, în general, trebuie să creați un pliu. Această abordare va asigura mișcarea filmei sub influența fluctuațiilor de temperatură ale solului și va asigura integritatea acestuia pe întreaga durată de funcționare. Bannerul sau pelicula trebuie așezate cu o suprapunere pe fundație. Pentru a preveni mișcarea, marginea superioară a filmului este presată cu o șină sau un colț.

Dispozitivul de blocare hidraulică a zonei orb - filmul ranforsat Dispozitivul de blocare hidraulică a zonei orb - geotextile Dispozitivul de blocare hidraulică a zonei orb - geotextile 200

În cazul în care este planificat un sistem de ape pluviale, se pune o țeavă pe capătul filmului opus peretelui clădirii, iar conducta este acoperită cu moloz. Protejează țevile împotriva colmatării. De asemenea, este instalat un orificiu de scurgere, iar conductele de apă potabilă sunt așezate.

Drenarea din zona orb - fântâni de drenaj Drenaj din zona orb - drenaj Izolarea din zona orb - scurgere de admisie.

Cel de-al doilea strat este nisip

Dispozitivul din zona orb este un strat de nisip. Grosimea umpluturii de nisip este de 50 mm. Nisipul este egalat, turnat cu apă și bătut.

În ceea ce privește irigarea, există o nuanță. Este necesar să se aplice numai cu o duză - un spray sau o grădină de udare.

Îndepărtarea se face înainte de formarea bălților, apoi nisipul se usucă și se înțepă. Scopul acestui strat este de a proteja impermeabilizarea și lutul de dărâmături.

Notă. În acest stadiu, trebuie să puneți comunicațiile conductei, dacă există.

Instalarea unei borduri pentru trotuar

Setarea bordului pentru zona orbului Bordajul este setat strict de-a lungul cordonului tensionat și este egalat cu nivel. Fixarea frontierei în acest stadiu este temporară, este fixată cu cârlige de lemn. Din exterior, trebuie să fie cimentată pentru a proteja zona orbită de extindere. Deoarece bordajul de beton este destul de scump și greu, acesta poate fi înlocuit cu o bordură de plastic, instalată mai târziu, la etapa de finisare.

Cel de-al treilea strat - piatră zdrobită

Zona orb a casei - un strat de moloz Grosimea plăcii de pietriș variază de la 50 la 100 mm. Valoarea exactă depinde de nivelul precipitațiilor din regiune.

După ce se umple piatra zdrobită, puteți scoate cârligele din lemn care țineți bordul. Apoi, dărâmăturile așezate sunt așezate, îngroșate și acoperite cu nisip.

Încălzirea unei zone orb Încălzirea unei zone nevăzute se încurcă

Cel de-al patrulea strat - ciment-nisip (finisaj)

Cu un raport intensiv de încărcare: 1 parte de nisip până la 4 părți strat de ciment sau nisip (la sarcină minimă) pe care va fi așezat placa. Dacă părtinirea necesară nu se formează în stadiile anterioare, ar trebui să se facă în acest sens.

Dacă bordurile nu sunt instalate, trebuie să instalați o bordură de plastic și să formați o bordură (așezați dale verticale), să instalați un dren de scurgere sau să așezați dale.

În viitor, bordura de plastic este umplută cu pământ.

Frontieră din plastic pentru pavaj de pavaj Granita de plastic pe exemplul plăcilor de pavaj așezate Sisteme de drenaj Livnevka

4 etape - așezarea plăcilor de pavaj (pietre de pavaj)

Fabricarea plăcilor de pavaj începe de la peretele subsolului. Este mai convenabil să se așeze o piesă cu o metodă din ea însăși. Astfel, nu este perturbată integritatea pernei de nisip de ciment-nisip finizată.

Fiecare țiglă este instalată în locul desemnat și egalizată cu un nivel de ciocan de cauciuc. În acest caz, este de dorit să direcționați loviturile nu direct pe țiglă, se poate sparge, dar pe o placă așezată deasupra plăcii. Dacă tigla cade sub nivelul, este necesar să se toarne baza cu un amestec.

Distanța dintre plăcile adiacente este de 2 mm. Este asigurată de prezența unei blocări la distanță pe majoritatea tipurilor de plăci. Cele mai recente plăci orizontale orizontale instalate sau muchii (dacă nu sunt montate curbe).

montarea plăcilor de trotuar pentru pavimentul care să pună pavaje ale plăcilor de pavaj

Etapa 5 - Încheierea îmbinărilor între plăcile de trotuar

Pentru îmbinare aplicați același amestec care formează stratul de finisare. Adică, atunci când se utilizează un strat de ciment-nisip, este de dorit să se utilizeze un amestec de ciment-nisip uscat în aceeași proporție de 4: 1.

Amestecul este turnat pe țiglă, curățat cu o mătură, astfel încât gropile să pătrundă între plăci. Apoi suprafața este udată. Acest lucru va permite cimentului să ambreiaj și instalarea va fi fixată.

Amestecarea plăcilor pe trotuarul din beton

În ciuda fiabilității sale, zona orb din beton nu este eternă, se poate prăbuși din cauza încălcării tehnologiei de turnare. Poate pur și simplu să se prăbușească sau să fie acoperită cu mici fisuri. Repararea zonei orbeste va fi frecventă și în perioada va costa mai mult decât un dispozitiv nou. În cele din urmă, cu care se confruntă zona orb cu dale este o metodă eficientă pentru a decora curtea și complotul într-un mod original.

Cum să așezați plăci de trotuar pe un trotuar din beton

Opțiunea 1 - Montarea plăcilor de beton pe o bază de beton

Betonul este folosit ca bază nouă.

Această metodă implică utilizarea unei soluții concrete pentru formarea unei blocări hidraulice și întărirea zonei orb. De exemplu, să o utilizați pentru a conduce o mașină.

Secvența lucrărilor:

 • excavarea solului la adâncimea dorită;
 • instalarea cofrajului;
 • instalarea de polistiren (sau spumă) pe suprafața fundației (subsolul casei), va îndeplini funcția de izolație și un decalaj de compensare între fundație și baza de beton;
 • nisip de nisip. Multe geotextile stivuite sau filme sub beton. Apoi, filmul trebuie să fie între două straturi de nisip cu o grosime de 30-50 mm. Această grosime este suficientă pentru pietriș sau piatră zdrobită pentru a nu rupe pelicula de impermeabilizare. Trebuie reținut faptul că filmul pus nu trebuie să se întindă. Pliurile formate permit schimbarea configurației sub influența mișcării solului;
 • umplerea molozului;

  Notă. Nu uitați că toate straturile sunt bine zdrobite.

 • instalare cu bară. Pentru distribuția calitativă a betonului pe suprafață, armarea trebuie să fie ridicată deasupra nivelului de moloz cu 20-30 mm (se utilizează distanțiere).
 • instalarea garniturilor din lemn pentru a compensa îmbinarea de expansiune. Spre deosebire de opțiunea de finisare, astfel de garnituri pot fi instalate la o distanță de până la 6 metri unul de celălalt. Dar este necesară instalarea în colțuri și în loc de îndoire;
 • turnarea soluției de beton. Atunci când se toarnă beton, ar trebui să faceți o pantă, pentru că dispozitivul său în stadiul de formare a stratului de finisare nu va mai avea efectul dorit. Dacă betonul este amestecat în procesul de lucru, este important să se respecte proporțiile de ciment pentru a obține o soluție cu puterea dorită;

Proporțiile componentelor din beton sunt prezentate în tabel.

 • cofrare. Dacă cofrajul este scăzut, acesta poate fi lăsat, dar îl puteți îndepărta și, în locul său, realizați un strat de drenaj;
 • dacă este necesar, instalați o bordură;
 • formarea stratului de finisare după uscarea completă a betonului. În acest caz, numai amestec uscat de nisip de ciment și nisip trebuie folosit pentru a fi așezat;
 • așezarea plăcilor de pavaj pe beton și rosturile de etanșare.

Opțiunea 2 - Amplasarea plăcilor de trotuar pe trotuarul de beton existent

Înainte de a începe să lucrați:

 • evaluarea stării pavajului de beton (vechi) existent;
 • eliminarea tuturor defectelor:

  - sigilarea fisurilor zonei orb. Pentru crapaturi de pana la 3 mm, pasta de ciment se va potrivi (proportii: 1 parte ciment cu 1 parte apa.) Mai mult de 3 mm - trebuie sa preparati o noua solutie de beton sau sa folositi un material de etansare TEKTOR 103, 225 ISUSEAL P-40 freca / piesa);

  - eliminarea stratificării zonei orb. În acest scop, suprafețele minore de delaminare acoperă compoziția care conține sticlă lichidă (proporțiile soluției: ciment, apă și sticlă lichidă - 1: 1: 1). Se elimină daune importante și în locul lor se toarnă o nouă zonă orb.

 • instalarea curbei. În acest caz, acesta este un pas obligatoriu. pentru că vechea zonă orb este deja deasupra nivelului solului, iar umplerea ulterioară a stratului de finisare și așezarea plăcii va ridica și mai mult. Cel puțin 100 mm. (Strat 40 mm + țiglă de 60 mm). Asta este, pentru a elimina probabilitatea de extindere a țiglelor, trebuie să o rezolviți cu ceva. Alternativ, puteți sugera o umplere pentru o zonă suplimentară de tip orb, una superioară. Acesta va acționa ca un limitator. Dar, acesta este un proces destul de lung și laborios;
 • se pe suprafața restabilită a zonei orb a soluției de amorsare. Potrivit AURA Unigrund KRAFT (90 ruble) sau Ceresit CT-17 (450-500 ruble / 10 l);
 • formând stratul de finisare, așezând dale pe beton și îmbinările de etanșare.

Zona orb din jurul casei de trotuar - video

Efectuarea zonei orb la domiciliu

Pentru cunoscători de frumusețe, am subliniat că puteți proiecta un design frumos al plăcilor de pavaj, făcând o grădină cu flori plină.

Plăci de flori pentru zona orb Pentru paturile dispozitivului trebuie să limitați bordurile țiglelor. Și în canelurile rezultate se umple solul și se plantează plantele.

Este important să deviați apa din depresiuni (paturi), deoarece poate deteriora fundația. Pentru fiecare nișă se asigură drenajul și scurgerea apei în lateral.

De asemenea, ar trebui să hrăniți arborii în timp, deoarece nu au acces la sol deschis. Plantele de alpinism pot fi îndreptate de-a lungul peretelui către fereastră, ceea ce va oferi o vedere frumoasă în afara ferestrei și va crea o umbră în sezonul cald.

Costul lucrărilor de construcție a suprafeței orbi a plăcilor de pavaj pe m2, cu excepția materialelor

În concluzie, câteva cuvinte despre ce economii sunt realizate atunci când faci munca cu mâinile tale. Să calculăm cât de mult va costa zona orbă dale de pavaj în jurul casei, dacă angajați profesioniști.

Tabelul arată prețurile aproximative pentru anul 2016 pentru serviciile echipei, va contribui la determinarea rentabilității și la estimarea corectă

Selectarea și montarea plăcilor pentru zona orb în jurul casei

Mulți oameni în zadar nu acordă atenție zonei din jurul casei, deoarece siguranța și durata de viață a structurii depind de ea.

Oferă o protecție fiabilă a fundației împotriva înghețării în sezonul rece, precum și a pătrunderii umezelii, care este prevenirea deformării structurale.

Calitatea plăcilor de trotuar pentru trotuar

Utilizarea plăcilor de pavaj pentru pavaj în jurul casei are următoarele avantaje:

 1. Rezistența materialului, rezistența sporită la deteriorare și presiunea mecanică.
 2. Viață impresionantă de serviciu, este de cel puțin 50 de ani.
 3. Nu se deteriorează la temperaturi scăzute.
 4. Confort de operare și o relativă ușurință a tehnologiei de instalare, ceea ce face posibilă refuzarea serviciilor specialiștilor.
 5. Materiale de siguranță pentru mediu.
 6. O varietate de opțiuni de culoare și forme care vă permit să creați modele unice și inimitabile.
 7. Estetica, care este mult mai mare decât majoritatea analogilor.

Alegerea plăcilor pentru zona orb

Ce să caute când aleg?

Când efectuați o selecție de țigle, se recomandă utilizarea următoarelor sfaturi:

 1. Cel mai bine este să achiziționați un soi vibrat, deoarece acest lucru elimină riscul de a achiziționa materiale de calitate inferioară sau contrafăcute. Acest lucru se datorează complexității fabricării, care utilizează echipamente industriale costisitoare. Principalele sale plăci analogice - vibrocast sunt realizate mult mai ușor, din cauza a ceea ce este adesea falsificat.
 2. Anterior, ar trebui să faceți un plan de hârtie, care va afișa locația plăcilor. Acest lucru vă va permite să calculați în mod corect cantitatea de material necesar pentru zona orb, precum și să vă gândiți la modele și modele posibile în avans pentru a achiziționa un material multicolor.
 3. Atunci când se calculează cantitatea de material, este necesar să se planifice zona orb astfel încât marginile consolei acoperișului să o depășească cu 15-20 cm - această opțiune este considerată cea mai optimă și mai comună.

Unde să cumpărați și la ce preț?

Pavelele de trotuar sunt un material comun, deci nu ar trebui să apară probleme cu achiziția lor. Puteți să o cumpărați pe piața construcțiilor sau să faceți o comandă prin intermediul companiilor specializate în vânzarea de materiale de construcție: ele oferă, de obicei, servicii de livrare la domiciliu.

Procedeul de așezare a plăcilor

Pregătirea solului

Toate etapele de amenajare a pardoselilor pot fi realizate independent, inițial realizate lucrările pregătitoare:

 1. Încă de la început, limitele zonei orb trebuie să fie determinate, iar cârligele din lemn de-a lungul perimetrului ar trebui să fie duse în pământ.
 2. Cârligele fac semne notabile la o înălțime de 5-7 cm, acestea fiind necesare pentru strângerea cablului.
 3. Locul de construcție este curățat de pietre și alte resturi, de asemenea, aveți nevoie pentru a elimina stratul superior de sodă.
 4. Locul de amplasare trebuie să fie nivelat, pentru aceasta îndepărtează solul de la elevații, care este apoi turnat în găurile și depresiunile existente.
 5. Pământul este compactat cu grijă, dar se recomandă să se hidrateze în prealabil.
 6. Adâncimea bazei care trebuie pregătită depinde de grosimea plăcii și ar trebui să păstrați întotdeauna câteva centimetri în stoc, deoarece contracția naturală va urma după compactare. În cele mai multe cazuri, pentru a crea o zonă orbită, este necesară o adâncime de aproximativ 30 cm.
 7. Pe suprafața de lucru este asigurată de panta, care poate fi longitudinală, transversală sau combinată.
 8. Aplicarea comunicațiilor, dacă este nevoie.

Instrucțiuni pas cu pas

După finalizarea pregătirii solului se poate trece la procesul de așezare a materialului selectat, instrucțiunea este dată mai jos:

 1. Inițial, un strat de geotextile se întinde pentru a pregăti situl, ceea ce va ajuta în viitor la evitarea germinării buruienilor.
 2. Un strat de nisip este turnat de sus, va servi ca o funcție de drenaj și va afecta pozitiv stabilitatea plăcilor.
 3. Nisipul umplut este egalat cu o greblă, în timpul acestui proces trebuie să fie udat abundent. Alinierea și umectarea se realizează numai în momentul în care se formează pe suprafață piscine vizibile.
 4. Trebuie să așteptați 3-4 ore sau puțin mai mult dacă vremea este tulbure și rece. După aceea, este posibil să se asigure o netezire a suprafeței cu un profil, în acest scop puteți folosi orice tub sau rază adecvată.
 5. O distanță de aproximativ 2-3 metri trebuie menținută între țevile instalate, spațiul dintre acestea trebuie acoperit cu nisip. În acest stadiu este important să se asigure că nivelul este același peste tot.
 6. Acum puteți proceda la prepararea unui amestec pentru așezarea plăcilor: puteți obține prin amestecarea nisipului și a cimentului în raport de 3 la 1.
 7. Deșeurile sunt turnate pe platformă pentru a da rezistența structurii, amestecul preparat este turnat de sus. Este important să se asigure că turnarea are loc în straturi uniforme în întreaga zonă; va trebui, de asemenea, să efectuați un canal de cuplare.
 8. În cazul în care zona orb este construită pe un sit cu un teren problematic, se recomandă amestecarea mortarului de nisip și ciment cu betonul.
 9. Pe șanf, cablul este strâns, după care puteți trece direct la așezarea plăcilor de pavaj. Masoneria se realizează manual, începe lucrul în direcția bordurii; trebuie să vă deplasați înainte de "departe de dvs.", în caz contrar crește riscul unei creșteri nedorite a lățimii cusăturii dintre elementele individuale. Afișarea primului rând de gresie este efectuată strict pe cordonul tensionat.
 10. În procesul de așezare este recomandat să se utilizeze cruci, va ajuta la asigurarea unor decalaje egale între plăci. Distanța recomandată între ele nu este mai mare de 1-2 mm.
 11. Dacă sa observat că placa dintr-o anumită zonă este o curbă, atunci cu ajutorul unei mistrii puteți îndepărta o parte din nisip sau, dimpotrivă, adăugați-o. După aceea, trebuie să vă amintiți să-l ramaneți.
 12. Alinierea plăcilor deja așezate se realizează cu ajutorul unui nivel de construcție și a unui ciocan.
 13. După ce au fost așezate toate rândurile și au fost executate lucrările principale, toate îmbinările ar trebui să fie umplute cu mortar de nisip și apoi umplut cu apă.
 14. Dacă debitul zonei orb cu casa sa dovedit a fi de slabă calitate, atunci marginile sale pot fi tăiate folosind polizorul.
 15. În stadiul final, trebuie doar să curățați zona orb din resturile de nisip și alte resturi.

Ce amenință încălcarea tehnologiei de styling?

Așezarea trebuie realizată exact cu tehnologia descrisă, în caz contrar, zona orb va deveni de proastă calitate și va avea o perioadă scurtă de funcționare.

Încălcarea regulilor de bază poate duce la scăderea, crăparea, creșterea lățimii cusăturilor și alte consecințe negative. În acest caz, nu va putea să-și îndeplinească sarcina de a proteja fundația casei de umiditate și îngheț.

Cum să așezați plăci de trotuar pe o zonă orb de beton?

Inițial, pavajul a fost o inovație destul de neobișnuită. De mult timp, oamenii nu s-au obișnuit cu asta, dar acum este greu să îmi imaginez viața mea fără a deschide plăci. Cu ajutorul acestui material, trotuarul este decorat în mai multe moduri - case și magazine. Acum este mai ciudat utilizarea asfaltului ca atare. Aplicarea plăcilor de pavaj nu este doar frumoasă, ci și practică. Luați în considerare modul de așezare a plăcilor pe un trotuar din beton.

Funcțiile zonei oribile

Pavarea betonului în jurul clădirii este necesară pentru a se asigura că aceste cerințe sunt îndeplinite:

 • Izolarea subsolului de la un alt tip de umiditate. Datorită designului special al suprafeței, umiditatea nu poate avea un impact distructiv. Pe suprafața plăcilor, apa va curge în direcția opusă față de bază.
 • Izolație auxiliară de bază. Atunci când zona orb este montat în conformitate cu toate regulile și tehnologiile, se elimină înghețarea solului sub ea, precum și baza următoare. Dar, dacă solul nu îngheață, atunci solul nu se va umfla, iar baza, la rândul său, nu va suferi de sarcină excesivă.
 • Datorită prezenței unei astfel de acoperire, nu vă puteți îngrijora de accesul facil la casă. La urma urmei, această caracteristică practică este foarte necesară în funcționarea clădirii. În plus, zona orb nu necesită o atenție deosebită.
 • Acest tip de acoperire asigură frumusețea și caracterul complet al casei construite. Frumusețea, desigur, nu este cea mai importantă nuanță, dar este foarte necesară. În plus, consumatorii destul de des acordă o atenție deosebită frumuseții materialului.
Înapoi la cuprins

Pro și contra pavajului din beton

goodies

 1. Preț foarte scăzut, în special în comparație cu materiale similare. Pavementul de înaltă calitate nu este întotdeauna ușor de obținut, rezultă din aceasta faptul că prețul unei bune acoperire poate fi foarte ridicat.
 2. Ușor de instalat. Când trotuarul este realizat din asfalt, atunci pentru implementarea completă a tuturor operațiunilor este nevoie de echipament special. În cazul în care alegeți așezarea plăcilor de pavaj, aproape că nu vă faceți griji - așezarea făcută rapid și independent.
 3. O gamă largă a acestui material. În plus, cantitatea de domeniu este în continuă creștere, deoarece noile plăci de trotuar sunt produse în mod continuu.
 4. O bază destul de puternică și durabilă. În zona există tipuri speciale de plăci, care nu sunt alunecoase chiar și cu precipitații puternice.
 5. Este stabilă la diferite fluctuații de temperatură și, de asemenea, rezistă cu ușurință la diferite tipuri de deteriorări mecanice. De obicei, producătorii oferă o garanție pentru acest material decorativ, în funcție de tipul de țiglă, perioada variază între 10 și 40 de ani.
 6. Pardoselile din beton sunt asemănătoare climatului nostru.

Ușor de efectuat lucrările de reparații. În cazul deteriorării stratului de acoperire, este suficient de ușor să înlocuiți plăcile deteriorate. Acesta este motivul pentru care experții recomandă să cumpere o cantitate puțin mai mare de țiglă decât este necesar. Acest lucru vă permite să asigurați și să reparați învelișul în viitor și în cazul deteriorării materialului în timpul instalării.

 • Datorită designului, stratul de acoperire nu este expus la o glazură puternică, deoarece toată umiditatea este absorbită în sol prin cusăturile dintre plăci.
 • Acest material este cunoscut pentru prietenia cu mediul înconjurător, deoarece nu se utilizează componente toxice pentru fabricarea și instalarea acestuia.
 • Tolerează cu ușurință temperaturile ridicate și expunerea la soare. Când este încălzit, nu emite substanțe nocive.
 • Are o formă universală. Datorită unei game uriașe de forme diferite, puteți crea o acoperire absolut de orice fel.
 • Înapoi la cuprins

  contra

  Dezavantajul unei astfel de acoperiri poate fi numit faptul că atunci când se pune materialul este necesar să se mențină o panta de mai multe grade. Acest lucru este necesar pentru ca umezeala sa nu ajunga la suprafata placilor. În cazul actualizării stratului vechi, a cărui cost nu este luat în considerare, dezavantajele includ costul unei șape de beton. De asemenea, va fi foarte costisitor să se realizeze fundații puternice, deoarece ele înseși sunt acoperiri de pavaj.

  Cum de a alege placi de pavaj?

  Cea mai bună alegere este materialul, care are o rezistență ridicată la temperaturi scăzute. Se poate transfera cu ușurință aproximativ 150 de cicluri de congelare și, în același timp, calitatea sa nu se va deteriora. Nu mai puțin importantă este o astfel de proprietate atunci când se utilizează plăci ca rezistență la compresiune. Această proprietate se referă la masa pe care o poate rezista trotuarul. Materialul de înaltă calitate poate transporta în siguranță sarcina cu o greutate de peste 500 de kilograme. Bineînțeles, costul unui astfel de produs va fi mai mare, dar este logic să plătiți cu exactitate, deoarece trotuarul din beton din jurul casei vă va mulțumi cu aspectul său de ani de zile.

  Atunci când se achiziționează un material, trebuie acordată o atenție deosebită fețelor sale - nu ar trebui să existe chipsuri în jur. În cazul detectării cipurilor, merită examinată structura produsului. În cazul unei structuri poroase, ar trebui să refuzați să achiziționați astfel de materiale. În caz contrar, serviciul său va fi scurt - pe o perioadă de câteva sezoane.

  Asigurați-vă că să acorde o atenție la culoarea de țiglă - în cazul în care este prea luminos, atunci producția a avut loc în încălcarea tehnologiei. Acest material este obținut proastă calitate, în procesul de operare este mult mai rapid deteriorat și crăpat.

  Etape de instalare

  Pregătirea materialelor și a uneltelor

  Înainte de a începe să așezați țiglă ca un trotuar din beton în jurul casei, trebuie să pregătiți niște unelte și materiale:

  • produs trotuar;
  • trotuar pe trotuar;
  • cuișoare din lemn și cordon;
  • ruleta rutiera;
  • nivel special;
  • argilă;
  • material de etanșare;
  • geotextile;
  Înapoi la cuprins

  Pregătirea și marcarea teritoriului

  Înainte de a așeza zona orb din beton este necesar să se efectueze un marcaj. Pentru a face un marcaj în jurul casei, veți avea nevoie de cârlige, cu ajutorul lor se va atașa un cablu de marcare. Calitatea stratului de acoperire pe zona orbilor depinde de cât de precis a fost efectuată separarea.

  Este important să observați panta în timpul instalării. De obicei, gradul de pantă variază de la 1 la 3 grade pe metru. Cu toate acestea, există excepții, la care unghiul poate fi de aproximativ 5 grade.

  După marcare, este necesar să se efectueze excavarea solului. Lățimea stratului de acoperire este de obicei de aproximativ 40 centimetri. Din aceasta și aflați adâncimea săpăturilor, ținând seama de faptul că zona betonului orb trebuie făcută deasupra nivelului solului. De asemenea, este necesar să se țină seama de pantă, care se efectuează pentru dispozitivul de drenaj.

  Instalarea frontierelor

  Înainte de a pune piatra pe o bază de beton, este necesar să abordăm zona cea mai nevăzută și se pare că este destul de greu. Se recomandă, de obicei, instalarea inițială a bordurilor. Ele joacă rolul unui tip de cadru. Dacă acest lucru nu este realizat, este necesar să instalați cofrajul și, după ce așezați acoperirea în jurul casei, va trebui să instalați bordurile.

  • Bara de frontieră ar trebui să fie săpată chiar sub zidărie. De obicei, adâncimea canalului este de aproximativ 300 de milimetri sub marginea de jos a bordurii. Este necesar ca calculul să ia în considerare ieșirea de apă - bordura nu trebuie să-l deranjeze.
  • În primul rând, groapa este umplută cu moloz la o înălțime de aproximativ 15 centimetri, după care este amortizată cu grijă. Apoi, adăugați o soluție de beton la o înălțime de aproximativ 2 centimetri, iar bordura însăși este montată pe partea de sus. Totul îngheață și se fixează în aproximativ o zi. După uscare, puteți trece la instalarea trotuarului în jurul clădirii.
  Înapoi la cuprins

  Construcția unei baze din beton

  Când sa făcut săpăturile, este necesar să se ajusteze și să se compacteze bine zona. Asigurați-vă că faceți acest lucru, luând în considerare unghiul suprafeței. Este indicat să se pună mai multe straturi de geotextile în partea de jos. Împiedică germinarea plantelor, deși chiar și fără ea există puține șanse ca plantele să pătrundă în baza de beton. În unele cazuri, se recomandă să se pună materialul bituminos pe fund, este necesar să se îmbunătățească caracteristicile de impermeabilizare ale stratului de acoperire.

  • Ca primul strat, dunele sunt așezate la o înălțime de aproximativ 15 cm, care este călcată cu grijă în jos.
  • Dacă stratul de acoperire va fi supus încărcăturii grele, este de dorit să se instaleze un cadru de tije de armare deasupra dărâmăturii.
  • Înălțimea stratului monolit în locurile de parcare este de 20 de centimetri. Cu toate acestea, dacă este montat un trotuar pietonal, atunci este suficient 10 centimetri.
  • Se aplică beton, având marcajul M200. Rezistența și durabilitatea stratului de acoperire depind de nivelul marcajului, cu toate acestea, cu cât este mai mare gradul, cu atât este mai mare costul.
  Înapoi la cuprins

  Montarea placilor

  Instalarea plăcilor de pavaj este destul de simplă, în multe moduri, tehnologia este similară cu cea a plăcilor. Singura diferență este că placa poate fi montată pe soluții de diferite tipuri și consistență.

  • Atunci când se utilizează metoda uscată de instalare, este posibilă o mare contracție, din acest motiv numai specialiști calificați lucrează la această tehnologie. Costul unui amestec adeziv special este destul de mare, este mai profitabil să se utilizeze amestec de nisip și ciment.
  • În această situație, amestecul se face fără o componentă, cum ar fi piatra zdrobită. Numai cimentul și nisipul sunt adăugate. Marcarea unei astfel de soluții ar trebui să fie mai mare decât la montarea bazei.
  • Mai întâi, puneți piatra uscată, acoperiți și enumerați fețele cu elemente complexe. Tăierea execută cercuri speciale cu diamant.
  • Amestecul este aplicat pe stratul monolit cu o mistrie, grosimea stratului trebuie să fie de aproximativ 2,5 centimetri. Pe partea de sus a soluției se dau țiglă. Asigurați-vă că efectuați reglarea pietrelor, efectuați-o cu un ciocan. În procesul de așezare este important să nu uităm de unghiul necesar de panta a suprafeței.
  • Amestecul se întărește timp de aproximativ 48 de ore. Când mortarul este uscat, este necesar să umpleți golurile între plăci cu nisip. Când nisipul sa așezat complet, cusăturile sunt umplute cu mortar.
  Înapoi la cuprins

  concluzie

  Acest material este foarte confortabil și puternic, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune pentru zona orb. Avantajele sale explică popularitatea, mai ales în comparație cu colegii săi. Utilizarea plăcilor vă permite să obțineți o acoperire unică făcută de dumneavoastră.

  Zona orb a plăcilor de pavaj: recomandări ale experților, video pas cu pas

  După finalizarea construcției casei, este necesar să se continue îmbunătățirea acesteia. Aceasta include finisarea fatadei, designul peisajului, instalarea canalului de canalizare și așa mai departe.

  Un pas important este fabricarea zonei orb. Acest articol va analiza scopul său principal și cum se poate face acest lucru. În special, cum este zona orb din pavele cu mâna ta.

  De ce este nevoie

  Zona orb din jurul casei are mai multe funcții:

  • Protejează fundația împotriva pătrunderii umidității. Din partea străzii, se confruntă cu apă de ploaie, topire de zăpadă și alte fenomene atmosferice. Zona orb îndepărtează umezeala în lateral.
  • Locuri de incalzire. Cu respectarea tehnologiei de fabricare a zonei orb, aceasta va împiedica înghețarea fundației. În detrimentul acestuia este exclusă umflarea solului, iar baza va testa încărcări considerabil mai mici.
  • Pentru a vă deplasa. Puteți ajunge cu ușurință în orice parte a fațadei casei din jurul perimetrului.
  • Vedere estetică. În exterior, casa va avea un aspect finit. Deși scopul decorativ nu este principalul lucru, trebuie să acorde o atenție deosebită. Suprafața orbită a plăcilor de pavaj în jurul casei va conferi exteriorul clădirii o certitudine.

  Pavele de pavaj - de ce este ea?

  În cele mai multe cazuri, zona orb este confecționată din beton - este mai ieftină, mai ușoară și mai rapidă.

  Dar trotuarul din jurul casei de trotuare are laturile sale pozitive:

  • Vedere frumoasă pe întreaga durată de funcționare.
  • Nu este nevoie să se implice echipamente speciale la construcția sa.
  • Nu este nevoie de fabricarea unui cadru de armare.
   Dacă este necesar, puteți efectua cu ușurință reparații. Este suficient să înlocuiți mai multe secțiuni separate, iar zona orbită va avea din nou un aspect frumos.
  • Abilitatea de a alege culoarea dorită sub fațada clădirii.
  • Puteți face o zonă orb în jurul casei cu propriile mâini, ceea ce economisește bugetul familiei.
  • Concretizarea murdară este exclusă.

  Ce ar trebui să fie

  Înainte de a lua în considerare instrucțiunile pas-cu-pas, vom afla cerințele pentru zona orb:

  1. De-a lungul perimetrului casei, ar trebui să fie neîntrerupt.
  2. Din perete trebuie să fie cel puțin 600 mm. Pe baza consolelor de streașină, ar trebui să fie mai mare cu 200 mm. Dacă este necesar, poate fi mărită.
  3. Asigurați-vă că ați atras părtinire din casă. Pentru pardoseli suficient de înclinat 3 grade.

  Procesul tehnologic și materialul necesar

  Procesul tuturor lucrărilor are următoarea secvență:

  1. Îndepărtarea solului vegetal.
  2. Efectuarea gunoiului.
  3. Montarea izolației și hidroizolației.
  4. Instalarea de borduri.
  5. Instalarea tăvilor de furtună.
  6. Amestecarea plăcilor de pavaj.
  7. Umplerea îmbinărilor.

  Pentru a efectua aceste faze de lucru va fi nevoie de un set de următoarele materiale:

  • Piatră de pavaj
  • Impermeabilizare pe role.
  • Geotextile.
  • Curb.
  • Ciment M300.
  • Criblură.
  • Clay.
  • Set de canalizare furtună.

  Următorul set de instrumente este de asemenea necesar:

  • Ruleta.
  • Sfoară și suport pentru marcare.
  • Nivelul.
  • Lopată.
  • Cauciuc ciocan.
  • Tub pentru amestecarea betonului.
  • Mistrie.

  În funcție de condițiile individuale, pachetul de echipamente poate diferi ușor. Lista este ceva fără de care nu trebuie făcut.

  Pas cu pas

  Acum vă aducem la cunoștință o instruire pas cu pas cu o descriere detaliată a fiecărei etape de lucru.

  pregătire

  Înainte de a face o zonă orb trebuie să efectuați o serie de lucrări privind pregătirea zonei de lucru. Primul pas este dezmembrarea vechii zone orb. Este necesar să curățați o parte din fundație care este ascunsă de orice murdărie.

  Apoi a îndepărtat stratul fertil de sol. Dacă se va instala instalația de canalizare, atunci vor fi excavate nișele pentru a instala țevi și tăvi.

  Dacă este necesar, poate fi turnat. Dacă vă grăbiți, zona orbilor se va liniști și va încălca integritatea. În acest stadiu este necesar să se calculeze lățimea zonei orb.

  Ei bine, dacă se va potrivi dimensiunile plăcilor de pavaj. Acest lucru îi va permite să se așeze fără tăiere. Conform SNiP 2.02.01-83, adâncimea patului ar trebui să fie de cel puțin 15 cm.

  Experții recomandă o adâncime de 40 cm. Dacă solul este lut, atunci nevoia de a crea un castel de lut este eliminată. Adâncimea poate fi redusă la 30 cm.

  După ce sapa o nișă în jurul perimetrului fundației, fundul trebuie să fie compactat și egalizat. Pentru a exclude creșterea buruienilor, se recomandă tratarea patului cu erbicide, de exemplu Agrokiller, Tornado și altele.

  marcare

  Din perete și din colțul fundației, măsurați o distanță predeterminată și zăvoare cu ciocan în pământ. Trageți, de asemenea, șirul. Se recomandă să copeți coarda.

  Această sarcină va simplifica nivelul laserului. Abaterile maxime sunt permise până la 10 mm în lungime.

  Efectuarea zonei de oră pentru tort

  Zona orb din jurul casei seamănă cu un "tort de strat". Pentru a obține un rezultat bun, succesiunea straturilor trebuie respectată cu strictețe. Etapa 1 - blocare hidraulică. Acest strat este necesar dacă solul nu este lut.

  Un strat de argilă de până la 100 mm este turnat pe fundul tamponat. Împărțiți imediat părăsirea casei. Mai mult, toate straturile vor avea deja panta necesară.

  În loc de lut, se utilizează, de asemenea, folie din PVC, geotextile și materiale similare. Acest material de impermeabilizare se suprapune unul cu celălalt și solicită baza. Elimină tensiunea.

  Sunt permise pliuri parțiale, astfel încât, în cazul deplasării solului, materialul de impermeabilizare să nu se rupă. La capătul opus al filmului, un strat de pietriș este turnat din perete, pe care se montează conducta de furtună și scurgerea de duș.
  Instrucțiuni video - pregătirea corectă a bazei pentru plăci de trotuar

  A doua etapă - nisip

  Stratul de nisip este realizat cu o grosime de până la 50 mm. Nisipul trebuie să fie uniform, ușor umezit cu apă și umplut. Nisipul este necesar pentru a proteja hidro-bariera de următorul strat de moloz. În acest stadiu este necesar să puneți toate comunicațiile necesare și să instalați orificiile de scurgere.

  A treia etapă - instalarea granițelor

  Montarea bobinei se efectuează pe sfoara întinsă. Din exterior, bordajul este betonat. Din partea subsolului, este ținută temporar cu picioarele. Montarea bordurii trebuie făcută strict la nivel. De asemenea, este necesar să se respecte cu strictețe distanța de la perete.
  Recomandări video pentru instalarea unei barieră în fabricarea zonei orb

  A patra etapă - piatră zdrobită

  În acest stadiu, așternutul este umplut cu pietriș. Grosimea poate varia de la 50 la 100 mm. Pietrișul trebuie să țină bordura, astfel încât să poată fi înlăturate coloanele. Stratul de moloz este uniform netezit și înțepenit. După ce a adormit cu un strat mic de nisip.

  Etapa a 5-a - nisip de ciment

  4 părți de ciment reprezintă o parte din nisip. Dacă panta peretelui nu este menținută, atunci se formează pe acest strat de finisare. Pentru a face acest lucru, aplicați nivelul unei singure fețe la bordura instalată, iar cealaltă parte este îndreptată spre perete. Panta casei ar trebui să fie aceeași. De asemenea, în această etapă are loc instalarea finală a colecției de furtuni. Trebuie să fie la același nivel cu bordajul. În exterior, bordura este presărată cu grund pentru o stabilitate mai mare.

  Etapa a 6-a - pavajul trotuarului

  Acum, placa este prevăzută pentru zona orb. Este necesar să începeți de la un perete. Plăcuțele instalate trebuie să fie strânse cu un ciocan de cauciuc. În același timp, nivelul și o părtinire în afară din casă sunt controlate.
  Cum să puneți dale de pavaj - instrucțiuni video

  Stadiul 7 - îmbinări de umplere

  În etapa finală, rămâne să umpleți toate decalajele dintre plăci. Pentru umplutura se folosește amestecul de ciment-nisip. Se toarnă amestecul într-un strat subțire deasupra întregului țiglă și se înalță cu o mătură.

  Este important să vă asigurați că toate decalajele sunt umplute în mod egal, astfel încât nu este nevoie să vă grăbiți. După aceea, pavajul plăcii este turnat cu apă, astfel încât cimentul să se prăjească.

  Sfaturi și trucuri

  În scopul de a face o zonă orb în jurul casei servit pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să se adere la tehnologia descrisă mai sus.

  De asemenea, rețineți următoarele sfaturi și trucuri:

  • Puteți auzi opinia că o astfel de structură trebuie consolidată. Dar acest lucru este inutil, deoarece masinile nu vor conduce de-a lungul zonei orb. Designul fabricat va susține pe deplin greutatea persoanei.
  • Determinați lățimea zonei orb de dimensiunea dalelor. Acest lucru va elimina necesitatea de tundere.
  • Îndepărtați bine fiecare strat pentru a elimina pescajul.

  concluzie
  După cum am văzut, făcând pavele în jurul casei cu mâinile tale este destul de reală. În acest articol ați putea învăța cum să procedați în mod corespunzător și mai bine, astfel încât zona orbilor a servit mult timp și și-a îndeplinit scopul principal. Sperăm că acest material v-a ajutat să înțelegeți procesul tehnologic și v-ați trezit dorința de a lucra.

  Zona orbă a plăcilor de trotuar o faceți singur: instrucțiuni pas cu pas

  Toată lumea știe că, după construirea unei case, a unei cabane sau a unei dachi, de-a lungul perimetrului întregului subsol, ar trebui să turnați o zonă orb din dale de pavaj. Acesta este un element structural important al întregii clădiri, care protejează fundația din jurul casei de înghețare (iarna) și umiditate excesivă. În plus față de funcțiile de protecție, zona orb este adesea folosită ca o pasarelă în jurul clădirii.

  Zona orb este realizată sub forma unei benzi de 1-1,5 metri de la marginea casei. Betonul sau asfaltul sunt frecvent utilizate ca material. Uneori sunt finisate cu plăci ceramice, pietre de pavaj sau plăci de pavaj.

  Astăzi vom analiza subiectul: Cum să facem corect o plăcuță de pavaj?

  Principalele avantaje ale plăcilor de pavaj

  După cum se poate vedea, este posibil să se facă un osmoc dintr-o cantitate mare de materiale. În consecință, trebuie remarcat imediat principalele avantaje pe care le va avea zona orb din jurul casei, din plăci de trotuar.

  1. Durata lungă de funcționare, în comparație cu alte materiale.
  2. Toate lucrările pot fi efectuate manual, fără a avea abilități profesionale și fără a implica echipamente speciale.
  3. Nu necesită o bază de întărire (strat de armare), care reduce semnificativ costurile.
  4. O selecție vastă de forme și culori ale plăcilor de trotuar, care ajută să se potrivească perfect în aproape orice tip de design.
  5. Dacă este necesar, există posibilitatea parsării parțiale a zonei orb, pentru repararea comunicațiilor încorporate. Dacă este necesar, puteți dezasambla complet zona orb și utilizați plăci de trotuar în altă parte.

  Cerințe pentru zona orb

  Formula pentru calculul lățimii zonei orb: lungimea acoperișului din perete este de + 30 cm, dar zona orb nu poate fi mai mică de 90 cm. Nu exagerați cu lățimea, ceea ce va afecta foarte mult costul.

  Zona orb trebuie să fie solidă, fără întrerupere în jurul perimetrului casei.

  Panta peretelui se formează în stadiul formării bazei, ar trebui să fie de 5-7 grade.

  Trebuie prevăzut un sistem de drenaj. Acest lucru ar trebui făcut în așa fel încât apa să nu pătrundă în straturile pământului imediat în spatele zonei orb.

  Blocuri de pavele faci-o singur instrucțiuni pas cu pas

  În primul rând, dacă casa este nouă, atunci experții recomandă zona orb să se facă într-un an. În această perioadă, terenul din jurul casei se va soluționa, ceea ce nu va permite zonei nevăzătoare să scadă în timpul funcționării.

  Și nu ar trebui să amânați acest proces la nesfârșit, deoarece umiditatea poate provoca daune ireparabile fundației.

  Umiditatea excesivă în sol în timpul perioadei de iarnă duce la umflarea, adică picăturile de apă cristalizează, crescând volumul solului. Acest sol pune presiune pe fundație sau o ridică, ceea ce duce la deformare și distrugere.

  Subiectul este mare și va include mai multe puncte (pași):

  • Etapa pregătitoare.
  • Designul bazei "tortului" sub zona orbilor.
  • Montarea bordurilor și a țevilor de scurgere.
  • Un strat de impermeabilizare și izolație.
  • Montarea plăcilor de pavaj.
  • Cusătură de etanșare

  Etapa pregătitoare

  Facem marcare. Pentru aceasta avem nevoie de o bandă (5 - 10 metri), cuie de lemn (puteți lua bucăți de armare), cablu de construcție (fir).

  Definim lățimea așa cum sa spus mai sus, adaugă doar 10 cm (aceasta este lățimea marginii). Instalați mizele pe colțurile din jurul perimetrului casei și următorul cu un interval de aproximativ 2 metri unul de celălalt. Ne întindem firul.

  Dacă casa este veche, atunci ar trebui să eliminați vechea zonă orb. Nu uitați să curățați fundația, care se afla sub un strat de perne "în vrac".

  De asemenea, toate defectele trebuie reparate dacă sunt prezente.

  Dacă clădirea este nouă, atunci facem săpături. Ar trebui să țină cont imediat de faptul că va exista o mulțime de terenuri și trebuie pusă undeva. Adâncimea șanțului este de 30-40 cm.

  Aici este necesar să se țină seama de faptul că înălțimea bordurii și jgheaburile de furtună este puțin mai mare decât grosimea bazei pentru așezarea plăcilor, prin urmare fundul șanțului va fi de diferite nivele.

  De asemenea, sub bordură și apă de ploaie ar trebui să furnizeze, de asemenea, o pernă de pietriș de aproximativ 5-10 cm. Fundul șanțului ar trebui să fie curățate de la rădăcini și amortizat.

  Pentru aceasta, este mai bine să închiriați o placă vibratoare, dar o puteți face cu propriile mâini. De asemenea, experții recomandă tratarea fundului șanțului cu erbicide de acțiune continuă (Agrokiller sau Tornado), care vor împiedica creșterea buruienilor. Puteți pune, de asemenea, un strat de geotextil, este un material fiabil și durabil.

  Designul "tortului" bazei sub zona orbilor

  Așa cum înțelegem baza - este o structură multi-strat în care fiecare strat își îndeplinește funcția specifică.

  Primul strat este argila. Adică, am așezat un strat de lut cu grosimea de 5-10 cm pe pământul împrăștiat. Argila este vărsată cu apă cu adăugarea de sticlă lichidă și înfiptă.

  Ca rezultat, sticla reacționează cu lutul și începe să cristalizeze. În ziua trebuie să rămână așa cum este. Argila formează protecție împotriva umidității de la sol.

  Lăsați o distanță de 1-2 cm între straturi și peretele subsolului. Această distanță este umplută cu izolație, cu nisip sau cu bandă de amortizare. Această îmbinare termică va împiedica crăparea și deformarea zonei orb.

  De asemenea, în loc de argilă, puteți utiliza un strat de plastic în două straturi sau se toarnă o șapă de beton de 5-10 cm grosime (această opțiune va crește costul zonei orb).

  Cel de-al doilea strat este nisip. Nisipul poate fi folosit oricare nu se spală nici măcar. Grosimea stratului este, de asemenea, de 5-10 cm. Nisipul nu trebuie udat într-un curent continuu, ci folosiți o duză pentru udarea uniformă. Doar prins. Un strat de nisip vă permite să distribuiți uniform sarcina întregii structuri a zonei orb la sol.

  Cel de-al treilea strat este moloz. Stratul variază și de la 5 la 10 cm. Fracția de moloz, pietriș ar trebui să fie de 20-30 mm. Stâlpul cu ajutorul plăcii vibratoare.

  Un strat de pietriș blochează creșterea capilară a apei, precum și creează o pernă de aer, care, la rândul său, mărește proprietățile izolatoare.

  Trebuie remarcat faptul că în stadiul de formare a bazei pentru plăci de trotuar este necesar să se stabilească unghiul de înclinare de la primul strat. Pentru ușurarea formării unghiului de înclinare, experții recomandă formarea unei diferențe de înălțime de la marginea fundației până la marginea zonei orbite de aproximativ 1-2 cm.

  Montarea bordurilor și a țevilor de scurgere

  Bordurile au înălțimi și grosimi diferite. Sub bordură, ar trebui să faceți și o pernă de dimensiuni de 5-10 cm. Fronturile sunt instalate strict de-a lungul firului tensionat, de-a lungul întregului perimetru. Fixare realizată cu mortar de ciment.

  Soluția constă din ciment, nisip și piatră zdrobită într-un raport de 1: 3: 4. Mortarul de ciment este așezat pe fundul șanțului, iar marginile sunt așezate la același nivel, iar restul soluției este turnat în spațiul dintre sol și bordură.

  Ar trebui să monitorizați cu atenție nivelul bordurilor în jurul perimetrului. Frontierele sunt de obicei setate la 3-5 cm deasupra solului.

  În această etapă, este, de asemenea, necesar să se prevadă instalarea țevilor și a comunicațiilor. Țevile sunt așezate de la colector la canalele de scurgere. Dacă utilizați tăvile sistemului de apă pluvială, acestea sunt așezate pe un strat de mortar de ciment în interiorul zonei orb. Doar nu uitați de prejudecată în țevi și tăvile apometre, aproximativ 2-3 grade.

  Un strat de impermeabilizare și izolație. Un strat de impermeabilizare a zonei orb trebuie așezat peste pietriș. Ca material de impermeabilizare, puteți utiliza o folie din polietilenă, material de acoperire, EPDM - membrană sau impermeabilizare.

  Aplicarea stratului de impermeabilizare trebuie să fie în două straturi, cu o suprapunere de 10-15 cm. Între ea și suprapunerea pe peretele fundației până la nivelul zonei orb. Lipim toate cusăturile cu bandă de construcție. Membrana EPDM este așezată într-un strat, deoarece materialul este greu și durabil.

  Unul minus costul ridicat. Stratul de impermeabilizare împiedică pătrunderea nisipului sau mortarului de ciment în cavitățile stratului de moloz.

  Izolarea termică a plăcilor de pavaj din plăci de trotuar este realizată prin spumă de polistiren extrudat de înaltă densitate (cel puțin 50 kg / m2). Grosimea izolației depinde de regiunea în care locuiți. De obicei acest strat este de 5-10 cm.

  Pentru fundații de benzi, trebuie utilizată izolația zonei orb și fundația însăși. Dar în casele construite pe piloni, stâlpi ai zonei orb nu există nici un sens să se încălzească, deoarece este imposibil să economisiți căldură.

  Încălzitorul de la partea superioară este recomandat să acopere cu un strat de peliculă sau geotextil pentru a proteja materialul de efectele dăunătoare ale soluției sau de criptare.

  Montarea plăcilor de trotuar

  Montarea plăcilor poate fi făcută pe gorstsovka sau cu mortar de ciment.

  După o serie de izolații din impermeabilizare, ultimul rând de așternut de nisip de ciment este de 5-10 cm grosime. Puteți să faceți singur, să amestecați nisip și ciment în raport de 1 până la 4.

  Puteți cumpăra amestecuri de vrac prefabricate de diferite compoziții. Anterior, a folosit întotdeauna un strat de nisip pur, fără ciment, dar, după cum arată practica, este mai bine să nu se salveze și să se folosească spatele. Placa este așezată de la peretele subsolului până la marginea trotuarului.

  Puteți să vă apropiați unul de celălalt, sau să puteți folosi cruci (cum ar fi placarea plăcilor ceramice) și să lăsați goluri egale.

  Cu propriile mâini, puteți pune și dale de pavaj pe mortarul de ciment. Pentru a face acest lucru, facem și stratul de bază de nisip de 5-10 cm grosime.

  Apoi, de sus, am pus un strat cremoase de mortar de ciment de 2-3 cm grosime, așezându-l pe dale sau pe pietre. Respectați nivelul și panta cu ajutorul nivelului de construcție, tăiați placa cu un ciocan de cauciuc.

  Experții nu recomandă diluarea simultană a unei cantități mari de soluție, deoarece se reglează rapid și își pierde consistența. Așezarea se face și dintr-un colț îndepărtat de peretele subsolului.

  Placile sunt taiate de un polizor cu o roata cu diamant. Și nu uitați de măsurile de siguranță proprii (ochelari, încălțăminte și îmbrăcăminte de protecție).

  De asemenea, este posibilă montarea plăcilor de beton pe o bază de beton. Acest lucru se face în cazurile în care o parte din cutie este un element de parcare auto.

  Apoi, după un strat de pietriș și izolație face un strat de beton armat cu o grosime de aproximativ 10 cm. Și nu uitați de formarea unei pante. Așteptăm până când betonul se usucă - aproximativ 14 zile, și așezăm țigla cu ajutorul mortarului sau adezivului.

  Dacă aveți deja un trotuar din beton și doriți să perfecționați designul și interiorul și să așezați plăcile de trotuar. Apoi, trebuie să verificați suprafața de beton pentru fisuri, găuri și chipsuri.

  Dacă defectele nu sunt semnificative, le vom sigila cu mortar de ciment. În cazul în care zona orb este puternic avariată, atunci experții recomandă demontarea suprafeței betonului și repunerea acestuia.

  Cusătură de etanșare Dacă așezăm țigla într-un mod uscat, cusăturile se fac imediat după instalarea întregii zone orb. Pentru a face acest lucru, utilizați caravana - numai raportul dintre ciment și nisip 1 la 3.

  Apoi întreaga suprafață este aruncată cu apă folosind un pistol de pulverizare, dacă este necesar, completat cu un munte. Este posibil să trebuiască să repetați de mai multe ori. După aceea, 2 zile pe țiglă nu ar trebui să treacă și să pună ceva greu.

  Dacă ați așezat plăcile pe mortar, ar trebui să așteptați 48 de ore până când mortarul se fixează. Și numai atunci vom sigila cusăturile. De asemenea, este posibil să se utilizeze un mortar de gratar sau mortar de ciment.

  Ca și în cazul zidăriei, cusăturile sunt umplute cu mortar de ciment. Dacă există o îmbinare a construcției, atunci puteți brodat imediat. Asteptam 48 de ore, apoi ne umezim cu apa si fream cusaturi cu o perie.

  Experții recomandă utilizarea nisipului cuarț pentru a umple articulațiile. Deoarece are capacitatea de a închiria particule sub propria sa greutate. Dar este o plăcere scumpă.

  Puteți înlocui nisipul de carieră, dar trebuie spălat și cernut. Nisipul de râu nu este potrivit pentru acest scop.

  Vom face plăci de pavaj cu mâinile noastre

  Dacă aveți de gând să terminați trotuarul cu plăci de trotuar, atunci zona înconjurătoare trebuie să fie, de asemenea, decorată cu pietre sau pietre.

  Prețul produselor finite este destul de ridicat, astfel încât plăcile de pavaj pot fi realizate independent. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un mixer beton, ciment M500, piatră zdrobită (fracțiune mică), nisip, mucegai, masă vibratoare, plastifiant și culoare.

  Formularele sunt disponibile gratuit. Unii experți fac propriile formulare.

  Acestea ar trebui să fie spălate temeinic, uscate și pătate în interior cu orice surfactant (detergent), pentru aceasta este mai bine să folosiți o pensulă.

  Vibrotabilele pot fi închiriate sau realizate independent. La domiciliu, puteți folosi vechea mașină de spălat. Am pus o jachetă umedă sau o pătură în tambur și am pus în modul de rotire la viteză maximă. Deci avem o masă de vibrații cu drepturi depline.

  Se amestecă pentru a se prepara într-un mixer de beton cu agitare constantă. Compoziția amestecului: ciment - nisip - pietriș / 2: 2: 2. Plastifiantul este vândut în magazin, se adaugă conform instrucțiunilor.

  Kohler, de asemenea diluat în conformitate cu instrucțiunile și adăugat la soluție. Toate amestecate bine până la o masă cremoasă omogenă.

  Apoi, soluția rezultată este turnată în matrițe pe podeaua formei Inu. Și am pus pe o masă vibrator sau o mașină de spălat timp de aproximativ 3 minute.

  Apoi se toarnă soluția pe marginile formelor și se pune, de asemenea, pe masa vibratoare timp de 3-5 minute. Timp de 48 de ore, formele sunt plasate într-un loc răcoros și acoperite cu folie de plastic.

  După 2 zile, dalele trebuie îndepărtate din matriță. Pentru a face acest lucru, scufundați forma timp de 30 de secunde în apă fierbinte (70 de grade) și atingând ușor țigla se îndepărtează de formă.

  Doar în 3-4 săptămâni este posibilă utilizarea unei plăci, deoarece aceasta va obține rezistență finală în acest timp. De data aceasta ar trebui să fie depozitate în grămezi pe o suprafață plană.

  concluzie

  În articolul nostru am încercat să descriem treptat întreaga tehnologie a tehnologiei pavajului din pavaje. Sperăm că informațiile noastre vă vor ajuta să creați o zonă orb în casa dvs. Este demn de remarcat faptul că această metodă de aranjare a zonei orb nu este ieftină.

  Dacă faci totul cu mâinile tale, ai nevoie de 2-3 zile și poți economisi destul de mulți bani, deoarece echipa de specialiști va cere de la tine circa 2000-3000 de ruble pentru aranjarea unui metru de drum.

  Acest cost include întreaga listă de lucrări de la săpături (dezmembrarea vechii suprafețe orb), înainte de așezarea plăcilor de pavaj sau a pietrelor de pavaj, fără costul materialelor.