Piloți fundați pe suporturi șurub (piloți)

Termenul de funcționare fără întreținere a clădirilor și structurilor depinde în mare măsură de alegerea corectă a bazei sale - aceasta este o axiomă. Atunci când se repară această parte a costurilor de construcție atât de semnificativă încât calitatea aranjamentului acesteia are o importanță deosebită. Și acest lucru este influențat de mai mulți factori: compoziția solului, configurația straturilor de apă subterană, climatul din regiune și o serie de altele. Fundația pe pile de șuruburi vă permite să construiți case chiar și pe astfel de terenuri, numite "problematice" și unde este imposibil sau impractic să construiți alte tipuri de fundație.

"Corpul" cadrului (trunchiului) este o țeavă (longitudinală) cu o grosime a peretelui de 4 mm (cea mai comună versiune). Unul dintre capete este indicat. Lamele sunt sudate la aceasta, care îndeplinesc funcția de instrument de tăiere a solului. Cu adâncimea necesară a trunchiului, acestea devin suporturi suplimentare care împiedică devierea lor de la axa verticală.

La capătul opus se taie deschideri diametral opuse în care se introduce "pârghia". Acest lucru asigură rotația grămezii în procesul de asamblare a unei fundații cu șuruburi cu propriile mâini.

 1. Activitățile pregătitoare (nivelarea, compactarea solului) pot fi omise. Acest lucru reduce în mod semnificativ timpul de lucru total.
 2. Costurile forței de muncă sunt reduse în mod semnificativ, deoarece nu este nevoie să se sapă șanțuri, să se pregătească cofrajul și să se toargă mortar. Și dacă considerați că ar trebui să se întărească (de regulă, este de aproximativ 4 săptămâni), atunci aici este economie de timp.
 3. Instalare ușoară. Această tehnologie este disponibilă chiar și pentru o persoană care nu are experiență în construcții. Desigur, există unele nuanțe, dar acestea sunt, în opinia fundației pe piloți șurub, comparabile în complexitate, de exemplu, cușcă de armare vâscos pentru centura „monolitul“. Prin urmare, toate lucrările se pot face independent.
 4. Posibilitatea de a construi pe terenuri cu orice caracteristici. La urma urmei, nu este un secret faptul că terenul pentru dezvoltare individuală este alocat în principal "abandonat", neadecvat pentru uz agricol.
 5. Costuri reduse în numerar. În primul rând, betonul este destul de scump. În al doilea rând, costurile suplimentare ale materialelor termoizolante. Plus - plăci pentru cofraje. În general, economiile pot ajunge la 35-70%.

Dar ar fi greșit să nu mai vorbim despre deficiențele fundației cu șuruburi. Deși unele dintre ele sunt într-o anumită măsură relativă, gradul de "influență" depinde de condițiile locale. Cu toate acestea, ele există, deși producătorii și vânzătorii încearcă să nu le menționeze.

 • Acest tip de bază este adecvat numai pentru clădirile cu o înălțime mică. Cladirile voluminoase nu sunt ridicate pe ele. Dar nu se referă la case private mici - este posibil să se construiască.
 • Mai puțină durabilitate comparativ cu structura de beton. Este important ce sol a fost "înșurubat", ce daune a fost primit în timpul instalării.
 • Controlul asupra calității fundației nu va funcționa. Faptul este că fiecare grămadă are o acoperire rezistentă la coroziune, care poate fi deteriorată în timpul instalării produsului. Acest lucru se întâmplă atunci când sunt prinse prea multe pietre în cale. Chiar dacă gropile experimentate arată absența lor, prezența unor pietre individuale adânci în sol nu poate fi exclusă.
 • Contracție inegală. Depinde de caracteristicile solului, dar în cele din urmă poate duce la o distorsionare a structurii.
 • Nevoia de activități suplimentare pentru a încălzi casa, în special partea de jos. La urma urmei, acolo - pământul. Și aici apar multe întrebări.

În primul rând, cum să doteze baza? Într-adevăr, fără ea, o casă este ca o "colibă ​​pe picioarele de pui". Va trebui să cheltuiască alte 500 de ruble / m 2.

În al doilea rând, ce să facem cu zona orb?

În al treilea rând. Diverse comunicații de inginerie sunt aduse în casă, unele dintre ele necesită o izolare suplimentară, deoarece conductele au un lichid (sistem de drenaj, alimentare cu apă). Va trebui să gândim și să punem în aplicare măsurile adecvate, deoarece solul din clădire va îngheța la o profunzime mare. Acest lucru complică procesul de construcție.

Se poate concluziona că nu este întotdeauna recomandabil să se utilizeze pile de șurub ca fundație, mai mult, această metodă de aranjare a fundației unei clădiri poate fi făcută numai în unele cazuri.

 1. Orice fundație trebuie să se sprijine pe un strat de sol, care se numește "dificil de compresat". Numai atunci va fi exclusă probabilitatea "dărâmării" lui. Prin urmare, structurile de pilon sunt potrivite pentru astfel de soluri care sunt clasificate ca "instabile". De exemplu, mlaștini, turbării. În toate celelalte cazuri, experții recomandă alegerea unui alt tip de fundație.
 2. În cazul în care site-ul are diferențe semnificative în înălțime în unele locuri, acesta nu va funcționa.

Opinii și recenzii

"Am citit o mulțime de comentarii cu privire la instalarea de piloni șurub și a concluzionat că o astfel de fundație nu este foarte potrivit pentru o casă. Dar am construit un hambar pe ele. Tehnologia este simplă, toată munca a fost făcută într-o chestiune de zile. O metodă foarte convenabilă, având în vedere construcția densă a sitului, care a fost mult timp locuită. Nu trebuia să mă angajez în lucrări de terasament, ceva de dezasamblat, să-l port. Cred că pentru spațiile nerezidențiale este o opțiune bună. "

Vladimir Marchenko, Arzamas.

"În cabana mea de vară, pe care am moștenit-o de la mătușa mea, aveam de gând să construiesc o casă mică. Pre-întâlnit cu vecinii, a întrebat, inclusiv modul în care acestea au fost construite. Sa dovedit că terenul uneori "plutește", instabil. De aceea m-am hotărât să cumpăr șuruburi pentru fundație. Toate lucrările s-au realizat ușor și rapid. Un mare plus este că nu aveți nevoie să săpătați pământul, săturați tranșee, deoarece parcela a fost deja plantată. Cred că am făcut alegerea potrivită. "

Peter Sergeevici, Ekaterinburg.

"Fundament bun și ieftin. Cu toate acestea, nu aș risca să construiesc o casă. Utilizarea pilelor de șurub necesită o abordare profesională - și cunoștințe și experiență. Este mai bine să comandați o fundație cu șurub pentru locuință. Dar hozblok-ul din complexul lui, l-am construit pe această bază. Am un mic atelier acolo, nu am nevoie de un subsol, încărcătura de pe grămezi este mică, deci - chiar așa. Și în termeni de bani, construcția este destul de ieftină. "

"Fundația bazată pe știfturile unei case dintr-un bar mi-a costat aproximativ 90.000 de ruble. Cred că este ieftin. Construirea acestuia din beton în localitatea noastră este asociată cu unele dificultăți. Râul anului este îmbuteliat și se apropie de locație, în plus, rezervoarele subterane de apă sunt situate aproape de suprafață. Verificat - pivnița noastră este inundată constant, așa că nici măcar nu m-am gândit la subsol. Piloți pentru mine - singura opțiune. Peste 3 ani de ședere nu există plângeri speciale. "

Mikhail Andreevich, regiunea Moscova.

Cea mai ușoară modalitate de a utiliza calculatorul, care se află pe multe site-uri. Rețineți că aceste calcule sunt aproximative, astfel încât sarcina așteptată ar trebui să fie ușor mărită.

Semnificația calculelor este de a determina numărul de piloți și diametrul lor. Concentrați-vă pe capacitatea de transport a produselor. Secțiunea de 89 mm sunt potrivite pentru clădiri cadru, clădiri cu un singur etaj buștenilor sau piatră „light“ (de exemplu, blocuri de zgură), din moment ce „ține“ 3 până la 5 tone grămezi de 108 mm, calculate la sarcină. 5 - 7 m, și, prin urmare, pot fi folosite pentru construirea de clădiri pe 2 etaje.

Luați în considerare greutatea pereților, a acoperișului, a pardoselilor, a întregului echipament, a aparatelor de uz casnic. Plus - mobilier, obiecte personale. Există destul de puține componente.

Lungimea grămezii este aleasă din caracteristicile solului. Poate fi pus în lut, nisip, face foraj la încercare și explorează solul. Este necesar să se ia în considerare diferențele de înălțime de pe site.

Numărul necesar de piloți este determinat de distanța permisă între ele în funcție de materialul de construcție:

 • până la 3 m - pentru lemn;
 • până la 2 m - pentru blocuri de beton ușor (gaz, spumă și altele asemenea).

În colțuri, la articulațiile pereților (exteriori, interni) sunt instalate în mod obligatoriu. Este necesar să se ofere aceleași condiții și în prezența balcoanelor, teraselor, extensiilor.

Rezultatele propriilor calcule trebuie în continuare să arate un specialist.

Tehnologia de auto-asamblare

De regulă, piloții cel mai frecvent utilizați sunt de 2,5 m cu o secțiune transversală de 108 mm.

Parcela de marcare a producției

Criteriile sunt specificate mai sus (în conformitate cu proiectul). În punctele extreme, în locurile de curbe se pun piciorușele.

Este necesar să se ia în considerare grosimea peretelui viitor. Suportul trebuie amplasat strict de-a lungul axei sale longitudinale. În plus, grămezile sunt înșurubate direct în pământ, nu pot fi săpate găuri. Ele vor contribui în continuare la slăbirea pilonilor și la distorsiunea structurii.

Abaterea permisă de verticală pentru fiecare produs nu este mai mare de 1,5 °. Adâncimea este determinată de adâncimea înghețării solului, dar nu mai mică de 1,5 m.

Procesul în sine este laborios, dar nu complicat. La capetele piloților există găuri speciale în care se introduce pârghia (resturi, resturi de țevi). Rotire - în sensul acelor de ceasornic. Aveți nevoie să vă simțiți atunci când grămada "se odihnește". La această lucrare se oprește.

Vârfuri de tăiere

Este necesar pentru a scoate partea din conducta pe care sunt localizate ochii. Astfel de găuri vor duce la deformarea capetelor sub sarcină. În procesul de lucru, este necesar să se controleze că secțiunile superioare ale tuturor suporturilor se află în același plan (orizontal). Pentru a face acest lucru, utilizați nivelul.

Soluția este turnată în interiorul conductelor de șanț. Acest lucru le va proteja de deformare din cauza mișcării solului.

Ele sunt necesare pentru fixarea coroanei inferioare. Ele reprezintă o bucată de țeavă care "alunecă" pe o grămadă și se sigilează prin sudare. Placa metalică, care joacă rolul unei platforme, este sudată la forfecare, la rândul ei.

Toate sudurile sunt tratate cu agenți anti-coroziune.

Costul pentru

Prețul fundației pe suporturile șuruburilor (piloți) este determinat individual pentru fiecare structură. De ce - este clar. De exemplu, o astfel de bază de 9 x 10 va costa aproximativ 100.000 de ruble, nu mai puțin.

În pregătirea estimărilor, vă puteți concentra pe următoarele date (în ruble / buc.):

 • pentru un diametru de 108 mm: lungime 2 m - de la 1 650; 2,5 m - 1,830; 3,5 m - 2 300; 4 m - 2,550; 5 m - 3 050;
 • pentru o grosime de 89 mm, prețurile la șuruburi sunt de 1 500, 1 630, 2 000, 2 150 și respectiv 2 550 de ruble.
 • Experții recomandă utilizarea șanțurilor cu șurub cu o secțiune transversală de cel puțin 108 mm și o grosime a peretelui de 4 mm (nu este mai subțire!) Pentru aranjarea fundației.
 • Gradul de oțel este un aspect important. Este necesar să alegeți produse cu acest indicator nu mai mici de "20".
 • Fiabilitatea produselor este în mare măsură determinată de calitatea cusăturilor. Acordați atenție acestui lucru atunci când cumpărați grămezi de șuruburi. Dacă tehnologia de sudură a fost încălcată, atunci în stadiul de răsucire a acestora în pământ, piloții pot fi deteriorați (de exemplu, lamele sudate se vor sparge sau deforma). Nu se poate vorbi despre o viață prelungită.
 • Care este compoziția aplicată tratamentului de suprafață al piloților de la coroziune? Pictura, aplicarea componentelor polimerice (de exemplu, rășini poliuretanice)?

Fundația este un șurub

Problemele legate de crearea unei fundații solide și fiabile pentru construcțiile de capital pe soluri foarte umede sau inundate în mod regulat au dus la căutări și experimente privind utilizarea fundațiilor cu șaibă în construcția de locuințe private. Înainte de aceasta, clădirile se așezară pe suporturi turnate și turnate.

Ca rezultat al numeroaselor încercări la mijlocul secolului al XIX-lea, a apărut metoda de instalare a fundațiilor cu șanțuri, a fost posibilă construirea de case în astfel de condiții în care piatra obișnuită nu putea rezista mai mult de un an.

Care este suportul fundației cu șaibă?

Sistemul de construire a clădirilor pe o fundație cu șaibă a fost cunoscut de mai bine de o mie de ani, iar tot acest timp utilizarea pe scară largă a tehnologiei de succes a fost împiedicată de complexitatea enormă a instalării de grămezi. Astăzi, mai mult de jumătate din clădirile de dimensiuni medii și ușoare sunt construite pe o fundație cu grămezi și șuruburi.

Dispozitivul fundației cu șuruburi este oarecum diferit de construcția clasică pe piloți, în primul rând datorită designului special al suportului. Fundația fundației este un câmp sau o grămadă de grămezi de șuruburi, în care se află secretul popularității.

Ștuțul de șurub poate fi împărțit în trei părți principale:

 • Cazul sub forma unei țevi din aluminiu sau din oțel inoxidabil, acoperită cu un lac de protecție;
 • Vârful șanțului de șurub, la care sunt fixate părțile fundației cu șuruburi;
 • Lamele sau sertarul de lucru montat la baza suportului.

Dispozitivul cu șuruburi pentru fundație este prezentat în diagramă.

Principiul principal care asigură o înaltă calitate a fundației este pus în proiectarea suportului cu șuruburi. Acesta este principiul de înșurubare a suportului în pământ. La prima vedere, nimic semnificativ, care este diferența - de a ciocni, de a împacheta sau de a arunca un suport. Într-o situație reală, diferența este și destul de substanțială.

De exemplu, pilonii din beton armat, ciocănuiți sau scufundați în pământ de către vibropress, rămân într-o stare comprimată, deformată. Potrivit experților, 15% din grămezile încărcate după instalare au probleme datorită numărului mare de crăpături și de rupere a armăturii. Aceeași imagine cu piloți turnați, datorită condițiilor nefavorabile, calitatea betonului armat este departe de cea calculată. Prin urmare, grămezile turnate sau turnate sunt adesea împinse de forțele de ridicare, ceea ce nu este practic în cazul asamblării unei case pe o fundație cu șuruburi.

Există trei caracteristici specifice ale adâncirii suporturilor fundației cu șuruburi:

 • Ștuțul cu șurub este înșurubat în pământ cu o presiune minimă asupra corpului sau piesei de mână, adică după instalare, suportul fundației cu șurub nu este slăbit, nu este acoperit de fisuri și nu se află într-o stare complicată deformată;
 • Suportul este scufundat la o adâncime predeterminată, cu o precizie de câțiva centimetri, ca urmare nu există riscul de a nu reuși sau de a nu obține rezistența de sarcină la greutatea clădirii;
 • Dacă este necesar, suportul pentru șuruburi poate fi înlocuit cu unul similar, cu costuri minime. Este suficient să întoarceți cazul și să repetați înmormântarea.

Nu se poate spune că înlocuirea suportului cu șurub al fundației cu șaibă este un lucru simplu și obișnuit, dar tehnic este posibil și este realizat sub îndrumarea specialiștilor. Un alt lucru, dacă fundația este scoasă din piloți din beton armat sau piloni plictisiți. În acest caz, eșecul grămezii poate amenința fundamentul unor probleme majore.

Suportul din oțel al fundației șurubului este înșurubat în pământ cu precizie și fiabilitate. Dacă utilizați o analogie, puteți compara suporturile pentru șine și șurub cu un șurub și un cui - diferența în capacitatea de a rezista încărcării axiale este aproximativ aceeași. Prin urmare, fundația cu șaibă este deseori numită bază pe geosondaj.

Caracteristicile dispozitivului cu șuruburi

Din punct de vedere structural, suporturile fundației cu șuruburi sunt împărțite în funcție de tipul vârfului și țevii de șurub sau de corpul balamalelor, prin urmare sunt indicate două diametre în marcarea unei grămezi: prima indică dimensiunea țevii, cea de-a doua indică diametrul șurubului sau vârfului în milimetri. De exemplu, CB-89-250, dimensiunea exterioară a țevii este de 89 mm, diametrul descris de marginea de tăiere a lamelor este de 250 mm.

Caracteristicile cazului de suport și șurub

Pentru construcția de clădiri private se folosesc patru dimensiuni principale:

 • 89 mm și 76 mm - un grup pentru construcția de construcții ușoare și ușoare pentru fundațiile de garduri, chioscuri, verande și garduri;
 • 108 mm și 133 mm - grupul pentru fabricarea fundației clădirilor medii și relativ grele. Primul tip poate fi atribuit casei de lemn, panourilor și panourilor. Pentru clădirile grele includ case din beton spumos și clădiri din lemn rotunjit.

Cea mai importantă caracteristică a suporturilor cu șuruburi pentru fundație sunt grosimea peretelui și rezistența la coroziune a materialului. În coloanele realizate prin metoda tradițională sudată, grosimea pereților rar depășește 5-6 mm, prin urmare sarcina maximă nu este mai mare de o tonă. Piloții sudați sunt utilizați pentru obiecte nesemnificative și neîncărcate. Pentru clădirile rezidențiale de înaltă calitate din beton de gaz și spumă se utilizează carcase tubulare turnate cu grosimea peretelui de până la 12 mm. Cu un diametru de 108-133 mm, greutatea corpului suportului cu șuruburi atinge aproape 30 kg, însă o astfel de grămadă poate rezista cu ușurință unei încărcături de 6 tone.

Șuruburi și vârfuri de șuruburi

Când montarea carcasei funcționează doar la răsucire, vârful lamei este într-o stare încărcată și mai dificilă. Prin urmare, principalul tip de defecțiune a suporturilor fundației cu șuruburi este distrugerea și separarea lamei. Pot exista mai multe motive, cel mai adesea un mod neplanificat de scufundare a unei grămezi sau de lovire a unei barieră solidă, de exemplu, o piatră sau un metal. 50% din distrugerea suporturilor cu șuruburi este calitatea slabă a sudurii. În loc de sudare cu arc argon este utilizat sub un strat de flux sau manual convențional, cu un electrod consumabil, se utilizează un metal cu sudabilitate scăzută.

Pericolul de distrugere a vârfului șurubului este, de asemenea, datorită faptului că aproape toată încărcătura verticală, percepută de fundația cu șuruburi sub influența greutății clădirii, este transmisă la sol prin lamele piloților. Și această sarcină nu este întotdeauna statică, cel mai adesea forța alternantă acționează asupra bazei datorită forțelor de forță, vântului, redistribuirii forțelor din interiorul solului. Accidentele și spărturile de șuvițe au obligat producătorii să caute o modalitate de a întări fundația șuruburilor.

Soluția la această problemă a fost găsită în schimbarea tehnologiei. Suporturile moderne grele de fixare cu șuruburi cu diametrul conductei mai mare de 100 mm sunt echipate cu burghie de tăiere. Mai mult, pentru a mări puterea, a fost utilizată tehnologia de retușare în vid a oțelului structural relativ necostisitor St25 și turnarea ulterioară într-o carcasă ceramică.

Datorită unui proces tehnic îmbunătățit, se obține un detaliu exact fără defecte și o singură cusătură de sudură, cu o grosime a lamei de 10-13 mm. Pentru comparație, grosimea unei lame convenționale sudate este de numai 5 mm. Șnecul turnat este depus pe țeava de-a lungul benzii prelucrate anterior, ceea ce asigură coincidența completă a țevii axiale și a vârfului. De ce este atât de important, va fi clar în continuare, atunci când se iau în considerare caracteristicile instalării unei fundații cu șuruburi.

Rezultatul este un suport cu șuruburi care poate fi înșurubat chiar și în pământ pietros, cu o mulțime de pietre fine sau chiar amestecate cu resturi de construcție. În același timp, durata de viață a fundației cu șaibă, în conformitate cu normele de instalare, potrivit experților, poate ajunge cu ușurință o sută de ani, în timp ce pilele sudate rareori durează mai mult de 25 de ani. Este clar că un progres calitativ în procesul de fabricare a suporturilor cu șuruburi au dus la apariția pe piață a unui număr imens de fake-uri de calitate scăzută.

Oțelul de carbon este supus normalizării termice și călirii în emulsie, ceea ce asigură duritatea și rezistența la uzură a marginii de tăiere, care nu este și nu poate fi făcută pentru falsuri. De obicei, un fals este sudat și placat cu o acoperire pentru turnare. Costul de fabricare a fabrica de fabrica de sustinere a sticlei intarite cu circa 40% mai mare decat produsele de artizanat sudate, astfel incat falsurile de pe piata sa fie de mai multe ori mai mult decat pilotii originali.

Avantajele și dezavantajele fundațiilor cu șaibă

Utilizarea în masă în construcția joasă a unei fundații cu șuruburi, în special pe terenuri dificile, cu o cantitate mare de umiditate și o capacitate variabilă de rulment, a format o experiență destul de largă a utilizării sale, cu toate dezavantajele și avantajele evidente.

Ce este o fundație bună

Statisticile generale și revizuirile proprietarilor arată că alegerea în favoarea variantei de înșurubare a fundației pentru construcții private, case sau băi a fost făcută pe baza următoarelor considerente:

 • Câmpul de helixare a fundației poate fi înființat în câteva zile și, în majoritatea cazurilor, chiar pe cont propriu, fără a folosi echipamente speciale sau pentru efectuarea lucrărilor de terasament intensivă;
 • Utilizarea suporturilor de balast vă permite să începeți construcția de clădiri din panouri, cherestea sau spumă de beton a doua zi, fără o lună de îmbătrânire, ca în cazul fundațiilor din beton;
 • Fundația metalică cu șurub nu se teme de umiditate și nu conduce umiditate, deci este ideală pentru construcția de clădiri din lemn, plăci, panouri CIP și materiale spumante.

În plus, calculul fundației pe suporturi cu șuruburi este mai ușor și rezultatul încărcării este mai previzibil, deoarece caracteristicile de rezistență și comportamentul metalului sub sarcină sunt bine studiate și mult mai previzibile decât banda din beton armat sau piloți din beton armat. Un alt avantaj este că este mult mai ușor să înlocuiți sau să reparați o grămadă de metal decât un suport din beton.

Unii experți notează o bună adaptabilitate a fundației cu șuruburi la sarcini inegale, când, împreună cu presiunea verticală din greutatea clădirii, apare o componentă orizontală. Înclinată la adâncimea calculată, o țeavă de metal subțire cu vârf lat la bază are abilitatea de a se abate de la axa verticală, chiar dacă este umplută cu beton. Doar câteva grade, dar acest lucru este suficient pentru ca orice încărcare a fundației cu șuruburi să fie distribuită pe toate suporturile mai mult sau mai puțin uniform.

Pentru structurile din beton, această situație este mai periculoasă, unele dintre suporturile fundației cu șaibă pot fi storse prin forțe de forță, în timp ce unele elemente rămân într-o stare supraîncărcată, de exemplu, atunci când se utilizează o grilă de fascicul.

Frica principală a tuturor fundațiilor este că forțele terenului se ridică la temperaturi scăzute. Printre dezvoltatori există multe mituri despre modul în care o grămadă de șurub poate fi ruptă prin extinderea gheții. De fapt, rezistența țevii de oțel este suficient de mare pentru a fi tăiată cu gheață. Rezistența CT25 este de 400-500 MPa, care are mai multe ordine de mărime mai mică decât sarcina specifică creată de gheață.

Mai mult, cu o reducere puternică, o parte a gheții și a solului se transformă într-o stare semi-lichidă, astfel încât porridge din gheață și sol să alunece mai mult pe suprafața suportului cu șuruburi decât să-l împingă. Dacă izolația fundației cu șuruburi se face conform tuturor regulilor, vârful se sprijină pe straturi mai calde, adânci, atunci nu există nici un motiv să vă faceți griji că vă aflați în jurul conductelor de oțel.

Bineînțeles, fundația cu pilule are avantaje și dezavantaje, deci ar fi greșit să nu mai vorbim de dezavantajele utilizării grămelor tubulare.

Programe de suporturi cu șuruburi

Punctul principal negativ al utilizării grămezilor metalice și suporturilor pentru șuruburi este prețul lor ridicat. Prețul unui șurub obișnuit, cu un diametru de 89-108 mm, este de 900 de ruble, iar șuruburile din tubulatură cu vârful turnat vor costa 1500 de ruble, oțel inoxidabil - toate cele 4000 de ruble. Costurile pentru fabricarea fundației cu șuruburi de tip geoscale și câmpuri din piloți plictisiți vor fi aproximativ la același nivel. Și dacă în proiectul de a stabili utilizarea țevilor turnate, fundația pilonului va deveni și mai scumpă decât banda superficială.

Pe lângă cost, lista minusurilor din fundația cu șaibă include:

 • Distrugerea intensivă a metalului într-un mediu coroziv;
 • Nevoia de înșurubare cu precizie a efortului și de precipitare a suportului pentru șuruburi;
 • Conductibilitatea termică ridicată a metalului necesită rezolvarea problemei de izolare a unei fundații cu șuruburi.

Cea mai importantă dintre aceste probleme este protecția anticorozivă a metalului în sol cu ​​conținut ridicat de umiditate și substanțe active. Aceasta este o problemă îndelungată a tuturor tipurilor de metrou din oțel. Pentru mai mult de o sută de ani de utilizare, suporturile cu șuruburi au fost fabricate din fontă, metal forjat, aliaje aliate și din aliaje inoxidabile, acoperiri de zinc și aluminiu, vopsele și lacuri de protecție, dar problema este considerată nesoluționată.

Rezistența eficientă insuficientă la procesele de coroziune este inerentă naturii suporturilor cu șuruburi. Chiar și atunci când se oxidează sau se galvanizează o suprafață metalică, să nu mai vorbim de vopsele de vopsele și lacuri, metalul încă rugină într-un mediu umed. Singura întrebare este rata ruginii. În plus, atunci când înșurubați suporturile șuruburilor, suprafața țevii și a vârfului se alunecă în raport cu masa solului, prin urmare, nisipul, pietrișul și pietrele îndepărtează stratul de protecție, chiar și filmul de zinc și oxid, ca un abraziv.

Singura acoperire care a arătat rezultate bune este un film de protecție din două straturi realizat din aluminiu cu o suprafață oxidată, dar costul aplicării unei astfel de protecții este comparabil cu prețul suporturilor cu șuruburi. Dacă în viitorul apropiat va fi rezolvată problema protecției împotriva coroziunii, atunci fundațiile cu șaibă cu vârfuri de turnare în construcții cu carcasă joasă vor deplasa complet betonul.

Calculul fundației pe piloții metalici

Utilizarea fundației pe suporturi cu șuruburi necesită planificare, calcul și testare geologică cel puțin atentă. Chiar dacă o anchetă preliminară a suprafeței solului și studiul culturilor de pe țărmurile cele mai apropiate de amplasament nu dau motive să se îndoiască de capacitatea portantă a solului, va fi totuși necesar să se verifice capacitatea portantă a straturilor la o anumită adâncime.

Planificarea planului planificării

Dezvoltarea designului fundației cu șuruburi începe de obicei cu efectuarea unui test de sol. Cunoscând adâncimea maximă a pătrunderii înghețului într-o anumită zonă, este necesar să exersați pe site cel puțin 3 puncte echidistant. După obținerea unei probe, un specialist în compoziția solului își poate evalua capacitatea de transport.

Apoi, trebuie să selectați o schemă preliminară de aspect a suporturilor cu șuruburi. Fundația pentru țevi din oțel se realizează conform uneia dintre următoarele scheme:

 • Piloți unici - utilizați pentru copertine și copertine peste intrarea în casă;
 • Aranjament liniar sau in linie, utilizat pentru aranjarea fundațiilor cu șuruburi pentru terase, verande sau prelungiri ale casei;
 • Localizarea suporturilor cu șuruburi pe perimetru și sub pereții caroseriei;
 • Câmpul câmpului. În acest caz, aproape întreaga talpă sau baza clădirii este umplută uniform cu grămezi de șuruburi.

Pentru a selecta în prealabil aspectul suportului de șurub, puteți utiliza o estimare aproximativă a capacității de încărcare a piloților, un suport obișnuit de 76 sau 89 mm poate rezista până la 2 tone de sarcină, conducte mai grele de 108 mm și 133 mm rezistente la 2800-6000 kg.

Calculați numărul de puncte de sprijin

Pentru a efectua un calcul mai precis al fundației cu șuruburi, trebuie să calculați inițial greutatea clădirii, luând în considerare toate elementele structurale, umplerea interioară cu mobilier, aparatele de uz casnic și chiar și cantitatea de zăpadă pe acoperiș. Valoarea rezultată este înmulțită cu factorul de siguranță, deoarece orice fundație cu șuruburi este întotdeauna construită cu o marjă de capacitate de rulare.

Greutatea rezultată este împărțită la mărimea încărcării pentru o anumită dimensiune a grămadei șurubului. Ca urmare, se pare că sunt necesare 30 până la 50 de grămezi pentru o fundație cu șuruburi. Mai mult, în desenul de fundație, punctele de instalare ale piloților sunt aplicate astfel încât distanța medie dintre suporturi să fie de 2,5-3 m. Dacă numărul de puncte este prea mare, atunci trebuie să alegeți modelul șanțului cu șurub cu o capacitate mai mare de rulare.

În ultima etapă, este necesar să se efectueze un calcul de verificare a fundației cu șaibă pentru capacitatea de susținere a solului. Pentru fiecare variantă a amestecului de sol, încărcările maxime sau presiunea statică specifică menținută de sol au fost determinate mult timp. Deoarece dimensiunea șanțului de șurub, și anume, diametrul vârfului este deja cunoscut din rezultatele calculelor preliminare, rămâne să se înmulțească suprafața lamelor șnecului unui suport cu numărul lor. Greutatea totală a casei este împărțită de suprafața rezultată a fundului șanțurilor de șuruburi și comparată cu presiunea specifică pe care solul o poate rezista.

Pentru încheierea logică a calculului, va trebui să alegeți opțiunea de legare a vârfurilor de șuruburi. Sub construcția de cadru mic se folosește grinda de fundație cu șuruburi. Construcțiile mai grele de beton spumos necesită așezarea unui canal sau a unui fascicul I. Pentru a lega canalul de suportul șurubului, este turnat beton în țeavă și este instalat un știft de ancorare. La asamblarea grinzilor orizontale, este necesar să vă depuneți eforturi foarte mari pentru a intra corect în găurile de montare pe trei știfturi în același timp pe șase metri.

Proprietarii privați preferă adesea să lucreze cu un bar. Mai întâi de toate, este mult mai ușor să așezați hamul pe o suprafață de 100x150 mm pe suprafețele de susținere sudate decât să lucrați cu un fascicul greu și rigid de tip I sau o bară de canal. În al doilea rând, consolidarea unei fundații cu șaibă cu o bară de cravată se face în câteva ore, în timp ce cu metalul trebuie să petreceți cel puțin două zile pentru a tăia și a ridica canalul cu o cric.

Instalarea pilelor de șuruburi

Procesul de a construi o grămadă de fundație cu șuruburi începe întotdeauna cu curățarea șantierului de construcție, trebuie să îl eliberați de resturile și stratul superior al solului fertil. În esență, ei efectuează planificarea și nivelarea teritoriului. Solul cu conținut ridicat de materie organică, iarbă și rădăcini sunt îndepărtate înainte de deschiderea stratului inferior de lut.

Dacă talpa viitoare a fundației cu șanțuri are o pantă, atunci procesul de marcare este mai bine realizat utilizând un nivel și un nivel laser, ceea ce simplifică lucrarea, deoarece va fi necesar să se asigure aceeași adâncime a șanțurilor șuruburilor și în același timp să existe suficient spațiu pentru înălțime cu vârful tăiat sprijină într-un plan orizontal.

Tehnologie cu șuruburi

Cea mai importantă etapă în construirea fundației cu șuruburi este înșurubarea suporturilor pentru șuruburi. Teoretic, puteți instala fundația cu șaibă de sprijin cu propriile mâini. Dimensiunea maximă a vârfului, care poate fi înfășurată manual în sol, este de 300 mm. O dimensiune mai mare este îngropată numai cu ajutorul unui tractor sau al unei mașini automate. Dar chiar și pentru o grămadă cu un șurub de 30 cm, va trebui să sudați un cap armat și să folosiți pârghii de 2,5-3 m lungime.

Principala dificultate la înșurubarea suportului cu șuruburi și șuruburi este că este necesar să se reziste la poziția strict verticală a șurubului. Dacă considerăm că cuplul de pe guler poate ajunge la mai multe sute de kilograme, devine clar că nu este atât de ușor să susții verticala chiar și de o brigadă de două sau trei persoane. Mai ales dacă vârful nu este sudat coaxial pe conductă. Cel mai adesea, astfel de structuri cu șuruburi se sparg înainte de atingerea punctului calculat de penetrare.

Prin urmare, instalarea unei fundații cu șuruburi trebuie executată de cel puțin patru lucrători. O pereche rotește poarta, cea de-a doua controlează poziția suportului în două planuri perpendiculare.

Pentru a facilita munca grea, înainte de săpături, un motor-burghiu este perforat în canale cu diametru mai mic până la o adâncime de 120-150 cm. După ce o parte a solului a fost îndepărtată, este mult mai ușor să rotiți suportul șurubului în pământ, ceea ce nu afectează capacitatea de transport a țevii. Dacă solul este prea uscat, atunci o cantitate mică de apă cu argilă este turnată în cavitate. Deci, puteți reduce efortul de pe guler cel puțin de două ori.

Atunci când înșurubați fundația cu o mașină, este necesar să controlați forța de rotație și după instalare este obișnuit să verificați capacitatea portantă a suportului șurubului.

După instalarea tuturor suporturilor șuruburilor, planul viitoarei legături este așezat pe nivel, linia este transferată la țevi, după care se taie capetele, cavitatea interioară este umplută cu beton și este instalată ancorarea. În cazul în care înălțimea țevilor fundației cu șuruburi depășește 50 cm, corzile sau barele diagonale sunt sudate între posturi.

Operațiuni de finisare pe fundul șanțului și în șuruburi

În etapa finală a construcției, se transferă la izolația și finisarea soclului fundației cu șuruburi. Coroana inferioară a zidului, de regulă, se dovedește a fi ridicată deasupra solului până la o înălțime de 30-70 cm, astfel încât suprafața solului sub clădirea fără izolare prin degete a fundației cu șuruburi se îngheață ușor. În plus față de pierderea de căldură prețioasă, solul care se ridică din cauza căderii coajelor de pe stratul de protecție de pe suprafața suporturilor cu șuruburi. Prin urmare, înainte de a închide plintul în fundație, trebuie să încălziți grămezile, să puteți turna solul în jurul suporturilor cu plăci din polistiren expandat sau din plăci de spumă. Un strat de izolație trebuie să fie umplut cu nisip sau pietriș de mici dimensiuni.

Finisarea fundului șurubelniței de bază poate fi mai multe. Cea mai simplă este instalarea plăcilor din grinzi și grinzi și orientarea spre spațiul subsolului cu panouri de siding, placaj impermeabil sau materiale similare. Panourile nu trebuie să ajungă la nivelul solului cu 7-10 cm. Decalajul este necesar pentru a evita ruperea căptușelii decorative, iar solul crește în timpul iernii.

Deci, rozătoarele, zăpada și apa de ploaie nu pătrund prin crack, marginea inferioară este acoperită cu o zonă orb compozită. Este recomandat să se utilizeze nisip sau pietriș pe plăci PPP extrudate așezate pe pământ, cu pavaj suplimentar cu dale de pavaj. Variantele monolitice ale trotuarului unei fundații cu șaibă din beton sau asfalt sunt rareori folosite, deoarece umflarea solului duce la formarea de crăpături și prăjini numeroase.

concluzie

În ansamblul informațiilor luate în considerare, s-ar părea că dezavantajele fundației cu șuruburi de pietre fac utilizarea suporturilor metalice cu șuruburi necesare numai pentru construcția auxiliară, diverse arbori și hale. Dar suporturile grele cu șuruburi sunt utilizate pe scară largă pentru aranjarea fundațiilor în zonele climatice, unde adâncimea de îngheț atinge 1,8-2 m. În acest caz, fundația cu șuruburi este mai ieftină și mai sigură decât bandă și în special plăci. Singurul dezavantaj semnificativ este imposibilitatea de a construi un subsol cu ​​drepturi depline.

Cum se face o fundație de banda pe piloți cu șuruburi cu mâinile lor: sfaturi de experți

Fundația de banda de pe șanțuri este un tip combinat de fundație, format din piloți înșurubați în pământ și o bandă monolitică de-a lungul perimetrului și de-a lungul pereților purtători ai casei viitoare. Ambele părți ale fundației sunt atașate monolitic una de alta, formând împreună o singură structură de susținere. Particularitatea fundației cu bandă și șurub este că pereții casei sunt susținuți pe o bandă monolitică, iar suporturile pentru șuruburi asigură o adeziune puternică la solurile purtătoare.

Fundația panglică pe picior: pro și contra

Panglica-șurub fundație este destul de rară, deși este potrivit pentru cele mai multe soluri instabile. Designul are o capacitate mare de a purta, combinând avantajele fundațiilor cu benzi și benzi. Acest tip de fundație poate fi folosit în toate zonele climatice ale Rusiei, cu excepția mlaștinilor, pentru construirea de cabane joase, case de țară, garaje, căzi și anexe.

Fundația de bandă a dispozitivului pe suporturile șuruburilor este reglată de asociația în comun 50-102-2003 și SNiP 2.02.03-85. Designul are multe avantaje:

 • excelent pentru zone cu diferențe de înălțime;
 • potrivite pentru tunderea solurilor vâscoase, cu condiția ca pilele de șuruburi să se bazeze pe soluri puternice;
 • instalare rapidă - poate fi finalizată în 3-7 zile;
 • lucrările de fundație pot fi efectuate în orice moment al anului la o temperatură de la -5 la +35 ° C;
 • instalarea se face manual, fără închirierea de echipamente de construcție;
 • cantitatea minimă de lucrări de terasament pe amplasament;
 • o resursă operațională lungă de la 20 la 50 de ani.

Baza de banda pe piloți cu șuruburi este cu 30% mai ieftină decât baza monolitică datorită economiei materialelor de construcție și a cheltuielilor de muncă. Elementul principal al cheltuielilor în construcția acestui tip de cont fundație pentru achiziționarea de dane elicoidale și mortar din beton pentru turnarea banda monolit.

Panglică fundație fin mai adâncă pe suporturile șuruburilor

Dezavantajele designului includ:

 • imposibilitatea de amenajare a subsolului;
 • Nu este potrivit pentru zonele în care adâncimea de penetrare a înghețului sau nivelul de apariție a solurilor dense este sub 3 m de la nivelul solului.

Fundația cu șurub cu bandă nu poate fi aplicată pe soluri cu un nivel ridicat de alcalinizare. În astfel de soluri, suporturile de pilon se vor prăbuși rapid datorită coroziunii, iar baza nu va putea absorbi încărcătura. Înainte de construcție, este imperativ să vă familiarizați cu datele anchetelor geologice efectuate pe amplasament pentru a determina caracteristicile solului.

Tipuri de fundații de benzi

Potrivit tipului de fundație îngropată de benzi despărțitoare pot fi:

 1. Nu îngropat Baza panglicii monolitice coincide cu marcajul zero, iar deasupra - piloții sunt localizați. Acest tip de bază este excelent pentru construcția de structuri ușoare: arbori, terase, anexe, case de țară. Pentru construcția casei, chiar și din blocuri de gaze ușoare și spumă, o astfel de fundație nu este recomandată din cauza riscului de contracție inegală.
 2. Adâncime mică. Baza benzii de panglică este îngropată cu 10-20 cm în sol, iar restul se ridică deasupra nivelului zero. Acest tip de bază este potrivit pentru casa din diverse materiale. Aplicarea fundației este posibilă pe soluri care dau contracție neuniformă. Construcția centurii de mică adâncime nu este utilizată pe solurile mlaștine și în zonele cu niveluri ridicate de apă subterană și posibilitatea inundării.
 3. Suspendarea. Banda monolitice este situată deasupra solului, așezată pe piloți. Dispozitivul unei astfel de fundații necesită un calcul complex. Independent de a face o fundație agățat banda pe piloți este extrem de problematică. Cu toate acestea, acest tip de fundație este de neînlocuit pe terenurile înfloritoare, mlaștini și cu apariția apelor subterane. Dacă site-ul dvs. are condiții de hidrogeologie atât de dificile, atunci este mai bine să încredințați construirea bazei pentru profesioniști.

Suspensie de fundație pe șuruburi

În 90% din cazuri în domeniul construcțiilor de locuințe private, este construită o fundație cu bandă mică, cu o bandă de 20 cm adâncită. Luați în considerare calculul și tehnologia dispozitivului pentru o astfel de fundație de mai jos.

Calcularea fundației cu șurub cu bandă

Calcularea șuruburilor

În timpul calculului piloților se determină următorii parametri:

 • Diametrul șanțului de șurub. Se recomandă construirea unei clădiri cu o înălțime de 1-2 etaje, utilizând coloane cu un diametru de 108 mm SVS-108 sau 133 mm SVS-133. În funcție de tipul de lame, produsele lamei largi cu lame de 300 și, respectiv, 350 mm sunt cele mai potrivite. Suporturile cu suport îngust se utilizează numai pe soluri solide și stâncoase.
 • Verificați lungimea pilonului. Lungimea grămezilor depinde de adâncimea de înghețare a solului în regiune și de nivelul de așezare a solurilor dense pe care va fi sprijinită grămada. Pentru lungimea grămezii au cea mai mare valoare plus 30-50 cm. Pentru Rusia centrală, lungimea șuruburilor va fi de 2-2,6 m, pentru regiunile nordice și în zonele cu soluri dificile - 3-3,5 m.
 • Numărul de grămezi de șuruburi. Calculat prin formula:

P - suma tuturor sarcinilor;

k - coeficientul de fiabilitate = 1,75;

S - sarcina admisă pe balot este determinată de caracteristicile tehnice ale unui anumit tip de suport.

 • Distanța dintre grămezi. Pentru clădirile ușoare, distanța este de 3,5 m. Pentru clădirile din lemn - 2,5-3 m, iar pentru cabanele din materialele de construcție bucată și casele de protecție a cadrelor - 1,5-2 m. Cu cât diametrul suportului cu șuruburi este mai mic, cu atât mai mici distanța dintre ele. La întocmirea layout-ului piloților, trebuie să urmați regulile SNiP și să amplasați suporturile în colțuri, de-a lungul pereților lagărului cu pasul selectat, sub grupa de intrare. De asemenea, este necesar să se adauge grămezi în construcția elementelor grele, cum ar fi șemineele, piscinele etc.
Rezultatul calculului părții de pilon a fundației va fi o diagramă care afișează adâncimea adâncimii și locația suporturilor

Calcularea benzii de fundație monolit

Scopul calculului părții de bandă a fundației este determinarea parametrilor benzii:

 1. Adâncimea de penetrare Pentru adâncimea subsolului de mică adâncime este de 10-20 cm.
 2. Înălțimea benzii Pentru o casă privată, de regulă, înălțimea este de 50-60 cm. Având în vedere înmormântarea, partea de panglică cu o înălțime de 30-50 cm se va ridica deasupra solului.
 3. Lungimea benzii. Acest parametru este suma tuturor pereților sub care va fi pus fundația: perimetrul casei + pereții portanți.
 4. Lățimea benzii monolitice. Lățimea este calculată în funcție de masa casei, tipul de sol și tehnologia de construcție. Pentru a nu efectua calcule complexe, puteți utiliza o masă gata pentru a determina lățimea optimă a benzii de bază:

Știind toate opțiunile pe care le puteți calcula cantitatea necesară de beton și armare, precum și plăcile pentru cofraje, care vor fi necesare în îndeplinirea de proiectare.

Fundația Ribbon: instrucțiuni pas cu pas

Tehnologia de aranjare a unei fundații de bandă adâncă pe adâncime nu este mult diferită de construcția unei benzi transportoare convenționale monolitice. Singura diferență este necesitatea de a crea o conexiune fiabilă între grămezi și casete. Banda trebuie să fie rigidă și uniformă, motiv pentru care este imposibilă asamblarea fundațiilor de prefabricate - este imposibil să se conecteze în mod fiabil suporturile șuruburilor la blocurile FBS folosind doar armare.

Algoritmul de construcție a fundației combinate este următorul:

Pregătirea locului.

Locul de amplasare trebuie să fie curățat de resturi, dacă este posibil, să se ridice, să se elimine stratul superior al solului cu vegetație. Apoi, marcajul se efectuează cu ajutorul unei benzi și al unui nivel al clădirii, se stabilesc locurile pentru înșurubarea suporturilor și locația benzii de fundație. Gropile sunt pregătite pentru grămezi cu o adâncime de 20-30 cm. Un șanț de aceeași adâncime este săpate pentru a aprofunda fundația viitoare. Se recomandă stropirea fundului șanțului cu nisip grosier pentru a reduce călcarea.

Câmpul dispozitivului câmpului.

Pilarea se face manual prin înșurubare. Săpăturile pentru șuruburi nu sunt necesare! Înainte de a scufunda produsul, dacă nu este galvanizat, este necesar să îl tratați cu un compus anti-coroziune. Instalarea suporturilor pentru șuruburi este realizată conform tehnologiei standard: grămada este instalată strict vertical și înșurubată în pământ prin rotirea acesteia cu ajutorul unor pârghii sau cârlige. Produsul este scufundat la nivelul dorit, cu o persoană care trebuie să monitorizeze constant poziția verticală a nivelului clădirii.

După instalarea tuturor piloților, ele sunt aliniate: capetele produselor sunt reduse la o dimensiune uniformă, astfel încât partea de banda a bazei să se afle pe ele în mod ideal. Capetele suporturilor sunt tăiate cu un șlefuitor. Este imposibil să combinați beton armat de fundație cu piloți fără a instala vârfuri speciale pe ele. În acest caz, platformele cu cap pătrat, care pot fi cumpărate sau fabricate de dvs. din resturi de țevi și tablă de oțel, sunt perfecte. Ogolovki sudat la capetele șanțurilor de șuruburi.

Instalarea de cofraje.

Cofrajele sunt realizate din plăci de 40-50 cm grosime sau placaj de calitate inferioară. Nu trebuie să economisiți și să efectuați cofrajul numai deasupra nivelului solului, excluzând partea încastrată a bazei. Conform cofrajului SNiP ar trebui să fie întreaga înălțime a structurii. Înainte de instalarea cofrajului, este necesar să se așeze o pernă dintr-un amestec de pietriș-nisip în șanț și să se pună impermeabilizarea deasupra acestuia. Aceasta va proteja banda de pătrunderea umezelii. Pentru a îmbunătăți aderența și îmbunătățirea caracteristicilor de impermeabilizare, pe pernă se poate turna un strat de picior de cinci centimetri din beton slab. Ca o hidroizolare este cel mai bine să se utilizeze materiale laminate: bikrost, hidroizolare, material pentru acoperișuri.

Crearea cadrului de consolidare.

Rama de armare este realizată din armături laminate la cald cu o secțiune transversală de 6-12 mm, eliberată conform GOST-5781-82. Cagelele de armare sunt formate din 4-6 tije, care sunt conectate între ele folosind sârmă rectificată GRP cu o secțiune transversală de 0,15-10 mm. Pentru o distribuție uniformă a efortului în planul longitudinal, tijele verticale sunt instalate la fiecare 15-30 cm, cu o lungime de 10 cm mai mică decât înălțimea benzii superficiale.

Tricotarea cadrului de armare este realizată cu cârlige speciale sau cu un pistol de tricotat. Cusca de armare finisată este așezată într-o șanț și este rigid legată de partea de pilon a bazei.

O grămadă de fund și benzi.

Nu există o tehnologie unificată pentru o grămadă de fundație cu șaibă cu bandă monolitică. Având în vedere că acest tip de bază combinată se utilizează în principal în construcții private, există trei modalități principale de îmbinare:

 1. Conectarea cuplajelor prin instalare pe armătura ipotecară cu 4 tije. Acest design este simplu de executat, dar nu asigură suficientă rigiditate și împerechere a celor două părți ale fundației. Această metodă poate fi utilizată pentru cele mai ușoare structuri.
 2. Sudarea pilelor cu șurub cu armătură. Metoda are aceleași dezavantaje ca atunci când se utilizează cuplaje.
 3. Legarea metalului cu fascicolul ulterior. Canalele și unghiurile de 20 sau 30 de mărimi sunt utilizate pentru legarea și armarea. Produsele metalice sunt sudate la plăcuțele de vârf pătrată. O astfel de întărire nu numai că va lega în mod fiabil părțile superioare și subterane ale fundației, ci va asigura, de asemenea, o distribuție uniformă a încărcăturii de pe suporturile riglei pe bandă. Structura metalică rezultată, în esență, va fi o grilă, care este legată prin armare la colivia de armare din interiorul benzii monolitice.

Turnarea benzii monolitice.

Amestecurile de beton de o calitate nu mai mică de B17,5 pot fi comandate la cel mai apropiat URB sau pregătite independent. Banda monolitice cu o înălțime de 40-50 cm turnată în două etape. În primul rând, primul strat de 20-25 cm este umplut, urmat de vibro-ramming timp de 10 minute. Apoi, există o umplere a celui de-al doilea strat, de asemenea, cu tamping.

Alimentarea cu beton a cofrajului trebuie făcută cu ajutorul unui furtun de pompă de beton sau a unui jgheab. Betonul trebuie turnat ușor, astfel încât să nu se miște armarea. Timp de întărire a betonului - 5-7 zile. În această perioadă, banda trebuie să fie urmată de îngrijire standard. După un set de rezistență a betonului, cofrajele pot fi demontate și pot fi realizate lucrări de izolare termică și hidro.

Hidroizolarea și încălzirea fundației pilonului

Șanțurile în pământ nu trebuie să se încălzească. Partea de bandă a bazei este supusă izolației termice, inclusiv cea situată sub nivelul zero. Ca izolație termică, puteți utiliza orice material cu un indice de rezistență la umiditate ridicat: spumă de plastic, spumă de polistiren extrudat, spumă poliuretanică pulverizată. Dacă există o oportunitate financiară, este mai bine să alegeți o izolație prin pulverizare cu spumă poliuretanică, care creează un singur strat de izolație fără îmbinări și cusături. Se recomandă izolarea benzii monolitice în interiorul și exteriorul.

Înainte de a fixa plăcile izolatoare, suprafața trebuie curățată și acoperită cu mastic de impermeabilizare. Izolația este atașată folosind unghiile diblurilor. O plasă fină de armare este instalată pe partea superioară și se aplică un strat de tencuială sau alt material de față.

Pentru a proteja fundația pilonului, este necesar un aranjament orizontal. Se efectuează imediat după încălzire înainte de umplerea părții îngropate cu sol. Dacă este necesar, în zona orb, puteți face un drenaj care elimină excesul de umiditate din clădire.

Șuruburi de bază pe piloți face-l singur

Folosirea fundației pe pile de șuruburi în cel mai scurt timp și la cel mai mic cost vă permite să creați în mod independent baza pentru o baie, o casă privată sau un garaj. Chiar și un constructor novice se poate ocupa de instalarea de piloți sub formă de șuruburi din oțel. Există mai multe tipuri de suporturi de fundație cu o capacitate diferită de lagăre, fiind ușor de ales pentru o anumită clădire și teren.

conținut

Ce este o fundație?

În conformitate cu dispozitivul constructiv, o grămadă de șuruburi este o țeavă de fier tubulară interioară, la capătul inferior inferior al căruia sunt sudate lamele de găurit pentru a fi înșurubate în pământ. După imersie în pământ, acești stâlpi de susținere sunt conectați printr-o grilă sau rânduri inferioare ale unei case de busteni. Ca rezultat, fiecare dintre suporturi asumă o parte din încărcătura din clădire, distribuind-o pe întregul câmp de piloți.

Aceasta este baza

Lama de la capătul vârfului de jos, pe de o parte, simplifică înșurubarea țevii în straturi dense de sol, iar pe de altă parte, joacă rolul de ancoră de susținere. În unele cazuri, dacă este necesar, un astfel de suport este deșurubat pur și simplu de la sol și folosit într-un loc nou pentru o fundație nouă de piloni. Principalul lucru că nu este ruginit de această dată, fiind în pământ.

Tipuri de fundație cu șurub

În funcție de configurația și scopul palelor sunt alocate:

Shirokolopastnye - versiune standard cu o lamă de 1-1,5 ori.

Multi-lama - cu lame multiple.

Lama îngustă - cu vârf sub formă de șurub pentru 5-8 rotații ale șurubului.

Diferite tipuri în funcție de sol

Prima opțiune este destinată clădirilor ușoare și solurilor stabile. Cel de-al doilea tip de șuruburi este utilizat, dacă este necesar, pentru a îmbunătăți capacitatea portantă a suportului cu compensare pentru mișcările sale verticale, precum și pentru casele mari și grele de 2-3 etaje.

Al treilea tip este pentru baze pe soluri cu abundență de pietre. Pentru condițiile de permafrost, se recomandă să se ia un analog cu lamă îngustă, având doar un capăt ne-ascuțit, dar o tăietură deschisă cu dinți de-a lungul perimetrului.

Vârful pilonului este turnat (VSL) sau sudat (SVS). Primul este mai scump. Cu toate acestea, este mai durabil și poate rezista la sarcini mari decât analogul sudat. Dacă solul de pe șantier este dens sau fundația trebuie făcută sub o casă mare, atunci este mai bine să cheltuiți bani și să-l luați cu un vârf de turnare.

Pro și contra fundației pe picior

Printre avantajele utilizării unei astfel de baze sunt enumerate:

Durabilitate și capacitate ridicată de rulare - astfel de piloți rezistă încălzirii sezoniere fără probleme și în ultimii 50-80 de ani;

Eficiență - costă cu 20-30% mai ieftină decât alte opțiuni;

Lipsa resturilor de construcție și a unor volume mari de excavare a terenurilor;

Viteza ridicată de construcție - două sau trei zile vor fi suficiente pentru o fundație independentă a grămelor șuruburilor;

Capacitatea de a crea pe aproape orice tip de sol;

Simplitatea implementării - este mult mai dificil să faci o fundație sau o bandă cu mâinile tale;

Un număr mare de modificări ale sfaturi și sfaturi;

Posibilitatea de reutilizare;

Absența unei astfel de sezonalități de lucru ca atare - este posibil să răsuciți suporturile șuruburilor chiar și în timpul iernii, dacă numai solul o permite.

Nu este recomandat să se aranjeze numai în zonele inundate de umede, unde umiditatea excesivă va duce la o subțiere rapidă a pereților trunchiului. În alte cazuri, este doar alegerea perfectă.

Există, de asemenea, dezavantaje la baza șurubului, dar ele sunt mult mai mici și există doar mențiuni:

Imposibilitatea aranjamentului sub podeaua subsolului sau subsolului;

Costuri suplimentare pentru izolarea casei de mai jos.

Luând în considerare avantajele și dezavantajele, este evident că meritele prevalează foarte mult asupra dezavantajelor. Cu toate acestea, există un mare "DAR".

Suportul pentru șuruburi trebuie realizat în conformitate cu standardele și oțelul de calitate. Și după ce este obligatorie, este necesar să verificați Departamentul de Control al Calității folosind ultrasunete sau raze X. Principalele probleme pentru dezvoltatori, care au ales fundația cu șaibă, apar de obicei din cauza materialelor defecte.

Instalarea pilonului și a șurubului

Tehnologia de aranjare a fundației cu propriile sale mâini din pile de șuruburi este după cum urmează:

Se efectuează o răsucire a controlului pentru a determina rezistența solului.

Calculele sunt efectuate cu pregătirea planului de plan de sprijin.

Marcarea a fost terminată.

Instalarea grămelor de sprijin cu tăierea lor ulterioară pe nivel.

Betonul este turnat în interiorul suportului.

Se realizează asamblarea câmpului creat de piloți.

Pentru fiecare tip și modificare a grămadei sub formă de șurub în pașaport, este indicată capacitatea de rulment. Acesta joacă un rol ca mărimea și configurația lamelor, grosimea peretelui și lungimea cilindrului. În funcție de nivelul apei subterane, de adâncimea înghețului și de compoziția solului, structura câmpului pilon se calculează în fiecare caz separat.

La proiectare, este de asemenea necesar să se ia în considerare masa întregii structuri viitoare, sub care fundația este așezată pe șanțurile de șuruburi. Mai mult, calculul ar trebui să includă greutatea nu numai a pereților și plafoanelor, ci și a acoperișurilor și a încărcăturilor de zăpadă și vânt. La urma urmei, acoperișurile ondulin sau membrana cântăresc, evident, mai puțin decât ardezie sau țiglă. Și toate acestea trebuie să fie prevăzute.

Etapa de pregătire a proiectului este cel mai bine lăsată de un specialist. Dacă aveți de gând să faceți o fundație cu mâna proprie, atunci calculele ar trebui efectuate pe baza SP 24.13330. Fie este necesar să se instaleze suporturile în cantități mai mari cu o marjă, crescând bugetul de construcție.

Instrucțiuni de fotografie pas cu pas

Marcarea primului suport al subsolului conform reperelor site-ului

Cu o marcaj de dificultăți nu ar trebui să apară. Trebuie doar să planificați spațiul site-ului pentru asistență, în conformitate cu proiectul. Principalul lucru în timpul construcției este stâlpii verticali stricți înșurubați în pământ.

Am săpat o "groapă" cu o adâncime de 20-30 cm pentru primul suport

Am pus în groapă

Ne întoarcem cu ajutorul unor pârghii speciale (țevi din oțel)

Pentru a simplifica poziționarea suporturilor de balast atunci când sunt scufundate în pământ, puteți folosi un burghiu sau o lopată pentru a sătura o groapă mică de o jumătate de metru adâncime. În plus, suporturile sunt înșurubate în sol ca o pârghie cu o perdea, un foraj electric puternic cu o cutie de viteze sau un echipament special pentru automobile. Acest lucru se face în trepte de 1-3 metri.

Se recomandă atunci când înșurubați pentru a atrage un al treilea asistent, care în timpul procesului va regla poziția verticală

Atunci când grămada este suficient de fermă, vom atârna nivelul magnetic și vom regla ultima parte a nivelului de înșurubare - aliniem-o cu greutatea

Dacă greșelile devin grele, îi invităm pe ajutoare.

Primul este răsucite exact în nivel

Marcați a doua - colțul pe aceeași parte a primei

Am săpat groapa, a pus al doilea pilon, aliniați-l cu nivelul și verificați distanța de la primul

Dacă este necesar să mutați mormanul, respingeți-l în direcția opusă, faceți 2 rotații și măsurați din nou

Atunci când le instalați și înșurubați, este foarte important să vă asigurați că suporturile nu dispar. Aceasta reduce imediat capacitatea coloanei de a rezista sarcinii de proiectare. Este mai bine să deșurubați astfel de grămezi și să o faceți din nou peste tot. În același timp, este strict interzis să le puneți pe unul nou în același loc. Va fi necesar să mutați acest "șurub" puțin pe o parte.

Când suportul a crescut la distanța dorită - ne răsuceam ca primul

Am marcat a treia grămadă cu 2 dimensiuni: lățimea peretelui și diagonala casei

În mod similar, pantele ajustează distanța dintre stâlpi

După ce observăm distanțele - răsturnăm al treilea

În mod similar, marcați și răsuciți al patrulea, respectând dimensiunile diagonale și laterale

Am întinde șirul în jurul perimetrului și marcați suporturile intermediare cu un marcator pe șir.

Instalați fiecare suport în gropi prin marcaj și nivel și am întărit terenul

Răsturnăm mormanul și monitorizăm semnele de nivel și firul

După răsucirea tuturor stâlpilor, marcați aceleași semne la nivelul hidraulic

Grinderul ajustează toate nivelurile suporturilor

Umpleți cu mortar de mortar de ciment-nisip până la 10 cm până la capăt

Restul adormirii a terminat amestecul uscat de ciment-nisip

Punem și sudăm capetele, curățăm și vopsește articulațiile de coroziune

După ce piloții sunt fixați, sunt tăiați la nivelul drept de la sol. Apoi, aceste suporturi, din care consta varianta considerată a fundației, sunt recomandate a fi umplute cu beton din interior. Acest lucru vă permite să protejați metalul împotriva coroziunii și să îmbunătățiți în continuare întregul câmp cu șuruburi.

Pe partea superioară a fiecărui stâlp instalat, vârful este sudat sub forma unei plăci din oțel pătrate de dimensiuni de aproximativ 25 x 25 cm, iar în final toate sudurile sunt prelucrate cu compuși de protecție. Alături de această fundație, aveți deja posibilitatea să așezați grilajul sau imediat coroana coroanei.

Pentru ca vântul să nu meargă sub casă și să nu se răcească, este necesar să se închidă poli cu placări exterioare de-a lungul întregului perimetru al clădirii. În acest scop, parchetul profesional sau o faianță metalică se vor apropia perfect. Dar puteți utiliza și cărămizi cu care se confruntă. Toată alegerea proprietarului cabanei.

Aplicarea fundației pe piloni șuruburi

Pentru construirea unui șurub de piloți de fier, înființarea unei brigăzi de 5-7 persoane este adesea suficientă într-o zi. În același timp, nu este necesar să se aștepte precipitarea sau întărirea betonului. O astfel de fundație este pe deplin pregătită pentru construcția ulterioară a clădirii. Aceasta este o placă de fundație sau monolit trebuie să fie menținută timp de cel puțin 20-30 de zile. Cu suporturi cu șurub, stadiul dispozitivului de susținere de sub casă necesită mult mai puțin timp.