Cum să atașați fundația la cele existente

Creșterea suprafeței utilizabile în proprietate privată datorită extinderii noilor spații, care se află pe propria lor bază, începe cu rezolvarea problemei legăturii fundației cu casa, pentru a nu dăuna ambelor structuri. Construcția de structuri suplimentare începe, de obicei, după mai multe cicluri sezoniere, în timpul cărora a avut loc acumularea resurselor financiare, a existat o dorință pentru o nouă rundă de amenajare a șantierului, iar clădirile în picioare au făcut o contracție normală în pământ. Codurile clădirilor dau răspunsul, cum să conectați cele două fundații între ele, luând în considerare influența reciprocă.

Condiții de conectare

Este necesar să se determine modul de conectare a noului subsol al extensiei cu o locuință, este necesar în faza de proiectare, luând în considerare factorii existenți. Acestea includ condițiile de intrare:

 • parametrii de tip și de proiectare ai bazei unei clădiri existente;
 • caracteristicile solului de bază;
 • timpul scurs de la construcția anterioară (contracția principală are loc în decurs de 1 până la 2 ani);
 • comensurabilitatea sarcinii de greutate a 2 structuri care trebuie combinate.

Cerințele complete pentru calculul conține un set de reguli SP 50-101-2004, care a fost elaborat în conformitate cu elaborarea regulilor de reglementare conținute în SNiP 2.02.01-83 *, SNiP 3.02.01-87.

În orice caz, ajutorul profesioniștilor experimentați nu este inutil, deoarece greșelile pot costa mult mai târziu.

Rezultatul legării structurilor de bază și a structurilor atașabile la clădiri cu diferite valori ale contracției de bază este prezentat în acest videoclip.

Înainte de a începe lucrul, este necesar să se ia în considerare faptul că orice fundație nouă (MZLF, piloni, piloni, placă) va precipita neapărat, chiar dacă se face identică cu suportul existent.

contractare

În construcții există norme de precipitații pentru diferite structuri, ale căror baze sunt proiectate și fabricate în conformitate cu oaspeții existenți.

Puteți afla standardul și puteți face o previziune pentru construirea casei dumneavoastră individuale utilizând datele din tabelele de referință:

Atunci când se compară indicatorii calculați, noul nod de referință se atașează la fundația clădirii vechi la o adâncime predeterminată, ținând seama de propria sa pescaj după un anumit timp.

Tălcile monolitice diferă în înălțime

Marcajele superioare ale bazelor de benzi monolitice ale clădirilor care urmează să fie combinate sunt realizate prin calcul, nu prin nivel, ca în această fotografie.

Este posibilitatea deplasării relativ una față de cealaltă care determină conexiunea dintre cele două fundații. Aplicați aceste tipuri de conexiuni:

 1. Rigid bond (beton cu armare).
 2. Instalare separată (dispozitiv de îmbinare de dilatare, luând în considerare influența reciprocă a suporturilor).

Posibilitatea unei conexiuni rigide într-o singură structură este influențată în mod semnificativ de factorii geologici ai amplasamentului - pentru solurile în mișcare sau eterogene, pentru clădirile unei zone mari de sprijin, trebuie să se facă fundații discontinue (uneori cu diferite lățimi de bandă).

Începerea unei construcții independente a unui modul de extensie într-o casă rezidențială este permisă atunci când sunt îndeplinite următoarele cerințe: emiterea permiselor pentru instalarea unui nou proiect, păstrarea distanțelor nu mai apropiate de minimul admisibil la clădirile și comunicațiile adiacente, pentru a asigura proiectarea independentă a tuturor structurilor relative unul față de celălalt.

Fondarea fondurilor

Noua cameră este cel mai bine atașată la fundația existentă a cuplului rigid al casei. În acest caz (cu o atenție adecvată a tuturor condițiilor) este posibil să se conecteze suprafețele de suprafață într-un singur întreg, fără a se aștepta să apară fisuri și distorsiuni între elemente, nivelul podelei. Dar această soluție de proiectare este limitată la situri cu soluri ne-stâncoase care prezintă caracteristici de încărcare ridicate.

Fundația veche necesită întăriri

În practică, această metodă este utilizată pentru clădirile cu o înălțime mică, cu condiția ca anexele ridicate să fie conectate funcțional cu același acoperiș la o clădire deja operată.

O altă condiție pentru aderare este același tip de fundație. În cazul în care casa apartament are o bază de banda de lățime insuficientă, atunci este necesar să-l consolidați.

Printre aceste lucrări se numără legarea armăturii vechiului suport cu noul cadru sau fixarea ancorelor de legătură prin forare, turnarea ulterioară a benzii cu beton de epocă. Centura de întărire pregătită pentru aplicare este prezentată în această fotografie.

Conectarea clădirilor formate din mai multe etaje se realizează în conformitate cu o schemă mai complexă, care implică construirea de pereți de acoperire cu cusături de separare pe fiecare parte, așa cum se arată în desen.

Tipul dur de conexiune este ales pentru cazurile în care se ia în considerare sarcina, cum se conectează vechea fundație bine stabilită cu noua structură, pentru fundațiile de benzi încastrate. Extensia este proiectată și cu o structură monolită din beton armat.

Stripuri fundații

Pentru spațiile de capital, atașate casei, având o greutate proporțională a materialelor de construcție utilizate, este necesar să se aibă un suport stabil pentru o suprafață mare și o capacitate de transport. O astfel de cerere corespunde în majoritatea cazurilor unei fundații de bandă.

 1. Expuneți banda existentă la profunzime completă. Este necesar să se sapă un șanț în părți (1,5 m - 2 m), nu pe întreaga lungime în același timp, deoarece partea goală își pierde suportul lateral, ceea ce poate duce la deformarea sa. Clădirea veche poate fi consolidată în continuare cu recuzită oblică.
 2. Găuriți găurile de-a lungul laturii conexiunii, care corespund dimensiunii armăturii. În mijlocul panglicii, găurile sunt perforate într-un șablon cu o adâncime de aproximativ 0.75 latime a fundației însăși, în colțuri - 0.5 m. Un orificiu este introdus în găurile de mijloc, în care fante longitudinale sunt realizate cu o inserție de fixare introdusă pentru fixarea fermă în orificiu. În ciocanul pentru găuri de colț în fitinguri Ø 14 mm cu profil periodic. Eliberarea tijelor trebuie să fie de cel puțin 0,3 - 0,4 m.
 3. Tăiați cadrul noului fundație prin sudarea acestuia la armătura eliberată.
 4. Se toarnă soluția de beton.
Bucle deschise cu suporturi în interior

În prezența accesului la pivniță pentru lucru, deschiderile pentru elementele de tip pin pot fi realizate prin plăci plate cu tije fixe.

Conexiunile rigide ale benzilor sub forma unei bucșe deschise (în formă de U) sunt realizate în același mod, dar armarea este plasată în rânduri mai mici în rânduri. Cu o lungime mare a laturii conexiunii în bandă deschisă, puteți face mai multe puncte suplimentare de sprijin diferite de monolit, așa cum se poate vedea în fotografie.

Dacă este necesar să se schimbe adâncimea suportului pe solul fundației atașate, acesta este turnat cu cornișe, înălțimea cărora variază în funcție de trepte nu mai mult de 0,5 m. Primul pas este plasat la o distanță de aproximativ 1 m de fundația veche. Racordul este realizat din banda de beton armat de aceeași grosime ca și baza existentă a casei.

Fiecare versiune a conexiunii rigide a fundațiilor are propriile caracteristici pentru cazuri specifice, care este de dorit să se încredințeze să ia în considerare și să calculeze profesioniști.

plăci

Este posibil să se asigure rigiditatea conectării fundațiilor plăcii casei și a extensiei, cu condiția ca acestea să aibă o grosime suficient de mare de aproximativ 0,4 m, precum și proeminența existentă a plăcii vechi dincolo de limitele pereților clădirii. Astfel de proeminențe sunt de obicei lăsate în construcția de vile de beton. Dimensiunile degajării ar trebui să fie de cel puțin 0,3 m. Acest lucru va face posibilă curățarea plasei de armare a plăcii și realizarea unei îmbinări sudate cu cadrul extinderii noi.

O mulțime de baze monolitice funcționează conform acestei scheme:

Plăcuța casei vechi, care deja a dat o pescaj, nu numai că devine una cu noua turnare, dar primește și o armătură suplimentară prin legătura verticală a mortarelor de ciment datorită sosului sub ea în 0,2 m - 0,3 m.

Suporturi separate

Cu o mare discrepanță în greutatea structurilor vechi și noi, gradul de contracție a acestor structuri va diferi în mod semnificativ în mărime. În astfel de cazuri nu se recomandă să se realizeze o legătură rigidă pentru fundații - este necesar să se aleagă construcția separată a elementelor de susținere. Este permisă atașarea altor tipuri de fundații la baza existentă și pentru a face acest lucru, utilizați principiul de îmbinare printr-o articulație de mișcare.

Distribuția greutății pardoselilor și pereților prelungiri ar trebui să aibă loc pe amprenta proprie, fără a crea forțe de rupere pentru fundația principală a clădirii.

Cusătura de deformare în funcție de condițiile de funcționare poate fi:

Varianta sedimentară (în absența altor influențe semnificative) are o lățime de 1-2 cm. În condițiile de influență reciprocă a suporturilor, legarea la peretele de sprijin al unei case vechi poate fi realizată cu un spațiu de deformare de 0,2-0,4 m umplut cu un material elastic impermeabil.

Piloții pot fi amplasați în apropierea casei

Prelungirile din lemn sunt executate cu succes pe o fundație cu grătare metalice, ca în fotografie.

Verandele verticale sau bucătăriile de vară pot fi atașate pe grămezi, chiar dacă există deja mai multe clădiri din apropiere. Acest lucru este util în special dacă situl este amplasat pe o pantă, panta sau cu apariția inegală de roci solide de susținere.

La etapa de proiectare, proiectarea exterioară a îmbinărilor de dilatare, separarea vizuală a fațadei, este prevăzută în formă deschisă sau ascunsă, de exemplu, ascunzând un spațiu sub o conductă verticală de scurgere. Pe partea din față, acestea sunt, de obicei, acoperite cu benzi de jgheaburi speciale, îngropate cu un material decorativ cu o rezistență redusă, care nu va împiedica pereții exteriori ai clădirilor să se deplaseze unul față de celălalt cu posibilă șanțuri inegale. Sub golurile de acoperiș se suprapun cu un dispozitiv compensator.

O extensie a unei case, instalată pe suporturi separate, este un proces mult mai puțin consumator de timp decât un dispozitiv rigid, necesită mult mai puțin timp și costuri financiare și este de asemenea disponibil pentru a vă face singur fără să comandați echipamente speciale.

O soluție vizibilă este aceea de a oferi posibilitatea extinderii la etapa de proiectare a clădirii principale a unei case particulare. Acest lucru va simplifica foarte mult performanța ulterioară a lucrărilor și va conține soluții de proiectare gata de realizare, o proiectare uniformă planificată pe întreaga suprafață a fundației și va asigura fiabilitatea fundației.

Cum de a face o fundație nouă lângă vechi, fără daune?

Întrebarea a întrebat: ekaterina.savchenko

Bună ziua, Team Builder Club!

Suntem confundați cu o singură întrebare. Și au decis să-ți ceară sfatul))

Avem o parte a casei din regiunea Moscovei.

Statul și partea noastră și partea următoare a casei - pentru demolare.

Am vrea să demolăm partea noastră din casă și să construim o nouă parte a casei în vechile frontiere. Planificat un zid comun cu un vecin pentru a părăsi un vecin. De-a lungul ei, să-și construiască propriul zid.

Sol - nisip, ape subterane - aproximativ 6-8 m. Nu există încă o geologie, dar o vom face.

Vechea fundație: în unele locuri - cărămidă roșie, în unele locuri - pietriș, așezat la o adâncime de aproximativ 1 m (după părerea mea). Materialul peretelui adiacent: în unele locuri - zgură veche de 40 de ani (turnare), în unele locuri - jurnalul prerevoluționar.

Un lucrător în construcții pe care îl știu a spus că nu se recomandă saparea de-a lungul vechii fundații. Fundația / peretele vechi poate "merge" (au avut această situație). Ie putem distruge partea următoare a casei. Riscurile pot fi evitate dacă fundația se face cu litera "P" (adică săpat nu va fi de-a lungul, ci în 2 puncte).

Un alt specialist (cu o învãțãmânt superior chiar pe fundații) a recomandat cu tărie încetarea fundatiei vechi. Un minim de 1,2 m. El crede că o excepție poate fi făcută numai pentru MPL. Și pe MZL pune o casă ușoară, schelet sau cant. Ceea ce nu ne este potrivit datorită siguranței la foc / densității ridicate a clădirilor. Casa va fi aerată sau arbolita (tencuită).

Spune-mi ce crezi:

Ce acțiuni de construire-săpătură poate provoca daune vechii fundații / pereții vechi (adiacent vecinului), care nu? Ce putem face pentru a restabili partea noastră a casei în vechile frontiere, fără a deteriora partea vecină a casei?

Am atașat un plan de locuințe. Partea vecină a casei este evidențiată în albastru. Materialul peretelui adiacent este marcat: pentru zgură - gri, pentru un busten - maro. [Casa a început cu o mică căsuță de lemn pre-revoluționară (evidențiată în maro) și apoi finalizată de generații diferite. Unghiul casei la un moment dat a fost tăiat și încorporat "înăuntru". Dacă acest lucru este important, voi încerca să aflu în viitorul apropiat dacă există o bază în acest unghi].

fișiere

Comentarii

Răspunde așteptați astăzi 23/23/2013 sau mâine. Ar fi bine să întrebi vecinul tău dacă există o fundație sub întreaga casă și ce mărime. Ei bine, după cum am înțeles, din moment ce au fost construite generații diferite, s-ar putea să se construiască ceva de oriunde.

Elena, bună după-amiază.

Potrivit pasaportului ITO: f. sub pereți de lemn - stâlpi de cărămidă cu bază de cărămidă, t. sub cărămizile - zgură.

Presupun că există o fundație în toate locațiile din vecinătate (la început a existat o casă de jurnal [evidențiată în maro], apoi o extensie de zgură a fost atașată la ea cu litera "P"). Există un f. sub unghiul cadrului - va fi necesar să se verifice.

Vecinii vor fi acolo a doua zi, vor încerca să-și vadă subsolul din pivniță.

Elena, dacă aceste date nu sunt suficiente, anunțați-mă, vă rog.

Bună ziua, Catherine.

Consultarea experților și supravegherea tehnică a întrebării dvs. Există două opțiuni pentru rezolvarea problemei dvs.

1. Să faci cum spui o persoană cu o educație în construcții. Retrageți 1,2 m de clădirea veche și puneți orice fundație care vă convine. Cred că ar fi optim pentru a avea o fundație de bandă puțin mai mare decât adâncimea penetrării înghețului, deoarece nisipul tău este baza, este suficient pentru 1 metru.

2. Experții noștri recomandă, din considerente de economisire a spațiului și cu un astfel de perimetru complex (multe dreptunghiuri conectate unul la celălalt), să facă o fundație cu o grilă monolită. Pentru o casă bună, cu 2 etaje, din beton sau beton din lemn, trebuie să faceți o bază solidă. Adevărul este că principala problemă a impactului asupra casei altcuiva poate fi săparea fundației vechi, datorită așa-numitului bec de presiune al solului, respectiv, crăpăturile vor merge de-a lungul pereților și pot rupe fundația veche chiar și în jumătate. De aceea, specialistul dumneavoastră vă sfătuiește să vă retrageți 1,2 m, aceasta este distanța minimă la care acționează aceste forțe de presiune. Și totuși, grămezile vă vor permite să vă retrageți la doar 30-40 cm de peretele vecinului, care are o suprafață semnificativă, nu 1,2 m. Piloții vor transmite presiune mult mai joasă față de sol decât o panglică de 1 m. Acest lucru vă va permite să ocoliți problema becului presiune. Aceste grămezi ar trebui să aibă adâncimea de 3 m, diametrul 250-350 mm cu colivie de armare. Va trebui să pregătiți cuștile de armare în avans. Fântâniile de sub piloți vor fi forate câte o bucată fiecare, așezate cu un schelet și imediat turnate cu beton prin carcasă, deoarece nisipul este un sol instabil și fântâna se poate prăbuși (se prăbușește). Distanța dintre piloți nu este mai mare de 2 m. Rostverk are o înălțime de 60 cm și o lățime mai mare cu 10 cm față de peretele cu toate straturile. Dacă este necesar, vom calcula mai precis ce parametri vor trebui să aibă grămada și grilajul, până acum este vorba despre acest lucru, astfel încât să înțelegeți și să puteți opri ceva.

Nu știu dacă are sens să faceți geologia solului, deoarece sunteți siguri că există nisip, iar nisipul este o bază bună pentru fundație. Și apele subterane sunt profunde. Acesta este un mare plus în cazul tău.

Scrisoarea "P" nu poate face partea ta din casă, mai trebuie să faci 4 pereți, peretele care va trebui să se alăture de la vecini se numește o articulație de temperatură. Fără ea este imposibil, deoarece noua fundație va avea propriile sale mișcări și poate trage pereții vecinului său în spatele ei, respectiv 100% din fisuri vor apărea în ea și în tine.

Sper că totul a fost explicat. Întrebați.

Elena, bună după-amiază.

Multe mulțumiri pentru dvs. și specialiștilor dvs. pentru răspunsul profesionist, detaliat și clar.

Se pare că este necesar să se facă o indentare din vechiul f.

În acest sens, ați putea răspunde la următoarele întrebări:

 1. Dacă retrageți 30-40 cm (f. Grătar), acoperișul trebuie împărțit sau separat?
 2. Dacă totalul. Înțeleg corect acea parte a acoperișului [în colțul din stânga sus al figurii din atașament *] m. deteriorat prematur - pentru că va fi legat de fermele părții vecine a casei dărăpănate? Sau există o soluție?
 3. Dacă este separat. Cât de mult te-ai retras "pentru tine"? Cu toate acestea, va trebui să cureți zăpada, să aveți grijă de perete etc.

* Green a subliniat acoperisul nostru. Orange - vecinul.

Cum să atașați o fundație nouă vechiului

Care este cel mai bun mod de a adăuga o nouă fundație celui vechi? Fac o extensie în casă.

Nikolay Sorokin Gânditor (9839) Acum 6 ani

De o sută de ori a răspuns deja! Orice extindere a casei ar trebui făcută numai pe o fundație independentă. În timpul iernii de iarnă, ambele clădiri vor funcționa diferit. De aceea, faceți a doua clădire pe fundație la distanța minimă de la prima. Când faceți finalizarea, faceți o cusătură deformare între ele (pentru mai multe detalii, consultați Institutul).

Light Master (1178) acum 6 ani

Este necesar să se conecteze fundațiile vechi și noi cu grămezi, astfel încât să nu existe discrepanțe.

Stroy Master Profi (524) acum 6 ani

Nu există foarte puține informații în această întrebare. Dacă adăugați unul nou la cel vechi, încercați să nu le conectați, trebuie să lucreze și să se scufunde separat. Puneți o garnitură între ele de la 1 la 5 cm (materiale spumante, plastic spongios, cauciuc) - tot ceea ce nu putrezeste mult timp.

Mikhail Rastorguev Maestru (1313) Acum 6 ani

Introduceți armătura în fundația veche, iar metoda poate fi aleasă privindu-se fundația.

Romik Rumyantsev Profi (733) Acum 6 ani

Da, și fundația poate fi turnată sub forma unui triunghi, pentru a mânca adâncimea șanțului ar trebui să fie mai adâncă în cazul în care intersecția cu fundația veche (clădirea va intra, așa cum a fost, în clădirea veche)

ystas Maestru (1008) Acum 6 ani

Noua fundație se va îndepărta de vechile.

Ați văzut o extensie care are o crăpătură între ele și vechea casă, lărgind în sus?
Acest lucru se datorează faptului că noua facultate legată de vechiul, sagging. Și cel nou de la cealaltă margine va continua mai târziu.
Este mai bine să nu legeți prin urmare. El încă nu se va mișca în lateral și, oricum, își va face contracția.
Cel mai bine este să invitați un geolog de la institutul de proiectare să preleveze mostrele de fundație (sol) și să se calculeze de către designer la același institut.
Există, de asemenea, o cale țărănească - aproape de vechea casă, pentru a deveni singura îngustă (acolo baza este mai densă). și mai departe de aceasta - să extinde treptat unicul. Dar este. în opinia mea - bănuiesc.

Consolidarea fundației + extinderea casei vechi

Întrebare întrebată: kolbasskin

Alo Te rog ajută-mă cu sfaturi privind consolidarea fundației vechii case și adăugarea unei extensii la ea.

Date de bază.
Regiunea este o suburbie a orașului Poltava. Nivelul apei din cel mai apropiat godeu este de 5-6 metri. Localnicii spun că în unele sezoane există apă în aproximativ trei metri (probabil apa). Lângă pivnița de 2 m adâncime, apa nu a apărut niciodată.
Soluri: vecinii spun că avem un strat mare de cernoziom de aproximativ un metru și jumătate, care este încă necunoscut sub ea, dacă este necesar, voi săpa mai adânc.
Casa Samanny (1938 pe pașaportul tehnic), căptușită cu jumătate de cărămidă (în 1960, pe pașaportul tehnic).
Pereții adobe au o grosime de aproximativ 40-50 cm. Ceea ce este necunoscut în calitatea fundației. Există o singură linie în fișa tehnică din coloana fundației - village.st.ocl.
Casa este căptușită cu cărămidă numai pe trei laturi. Gaură copac lângă această placă. Baza fetei este de 6 rânduri de cărămidă roșie. Nu stropi, doar în pământ. Materialul de acoperire este așezat pe aceste șase rânduri, iar pereții sunt puse.
Al patrulea perete este din lemn. Construcția de cadre a bustenilor a acoperit bordul. Grinzile mansardei se află pe partea de nord a căptușelii cărămidă cu un capăt, iar celălalt capăt pe peretele din lemn (există o căptușeală din lemn). După cum am înțeles, aceste grinzi nu se odihnesc pe zidurile adobe.
Aparent, trotuarul din jurul casei nu sa născut niciodată. Anul trecut, ca o măsură temporară, a pus un film de polietilenă de 60-70 cm în jurul perimetrului și la acoperit cu pământ.
Casa a fost achiziționată la sfârșitul anului 2010. Ultimii 7 ani în casă nu a trăit nimeni. Cob pereți în interiorul casei a început să adune umiditate. Pe cărămidă cu care se confruntă au apărut fisuri. În înțelegerea mea, acest lucru se întâmplă din mai multe motive:
- fundație rea
- nici o zonă orb
- acoperișul greu pentru astfel de pereți

Chiar vreau să fac casa potrivită pentru ședere permanentă și să extind zona printr-o prelungire.
M-am gândit să întăresc fundul fundației de-a lungul perimetrului benzii de beton armat și să continuu această bandă de-a lungul fațadei sudice, ca fundație pentru extensie. Îndepărtați întreaga structură a acoperișului și faceți un metal ușor sau ondulat comun casei vechi și o prelungire. Faceți o zonă orb și scurgeți.
În interior, scoateți podeaua (trotuar pe busteni care se află pe pământ) și așezați podeaua din beton pe pământ. Învelit în interiorul ghipsului.

Prin urmare, câteva întrebări:
1. Cum să consolidăm în mod corespunzător vechea fundație și să organizăm o nouă extindere?
2. În cazul în care pereții prelungitori vor fi legați cu căptușeală de cărămidă? (Am planificat pereții prelungiri din blocuri goale, în funcție de tipul de TISE).
3. Cum să facem podeaua pe pământ într-o astfel de colibă.

Sincer, Serghei.

P.S. Explicarea fotografiilor.

1-6 Vedere generală a casei.

7-9 În interiorul casei. Pereții zgâriați și umedi.

10-11 Vederea peretelui din lemn din interior.

12-14 Fațada casei de sud

15-22 Pereții se sparg spre vest

23-25 ​​Pereții se sparg spre nord

26-30 de pereți se sparg spre est

31-32 Gaura fundației

Svarog (Expert Builderclub)

Alo Fotografia 1-7, mai ales nimic de comentat, săriți.

8-12: Crăpăturile în colțuri - cel mai probabil o cădere de gheață sau o dărâmare de la înmuiere, aici ai dreptate. Ei bine, în zona jumperilor apar cel mai adesea - un concentrator de stres. Înmuiați pereții atunci când acoperișul a fost simțit putrezit, separând peretele de pământ (opțional, apa din afară a început să stea, dar prima opțiune este mai probabilă.

10-11: cel mai probabil acest lucru nu face parte din casă, ci pur și simplu o extensie de lemn, care pare a fi vizibilă în interiorul peretelui adobe, deși am greșit (m-am uitat mai târziu pe acel pașaport, într-adevăr o extensie). Crăpăturile sunt asociate cu o fundație proastă, chiar sub această extensie de lemn. Deoarece dacă nu puteți face aproape nimic sub pereții acobe, cu excepția așternutului sau compactării (solul poartă sol), atunci este necesară o fundație în cadru.

Toate fotografiile de pe peretele exterior al cărămizii indică umflături sau înghețuri din cauza înghețării solului de bază.

Ce se poate spune. Starea casei este satisfăcătoare. Pentru casa din 1938, chiar destul de bună. Sarcina pe care o vedeți nu este corectă. Va trebui să dezasamblați extensia de lemn în general și să începeți o nouă extensie de la peretele interior al casei. Nu văd nici un punct în a face un clip în jurul întregii case - veți interfera cu munca solurilor, înmuiați și totul va fi și mai rău. Este cazul dvs. (aveți o extensie de lemn închisă). Puteți face și mai interesant.

Este o mică teorie: la dispozitivul noii baze, interferezi cu munca vechiului. În acest caz, de regulă, înrăutățind munca sa. Nu aveți nicio temelie sub pereții adobe, drept consecință, consecințele pot fi semnificative. Prin urmare, vă sfătuiesc să faceți o nouă extensie pe un circuit închis (pe 4 laturi). În acest caz, proprietarii vor să o facă îndeaproape. Dar, pe măsură ce faceți mai mult, există mai puține consecințe. Aveți deja un tampon sub forma unei extensii. Ie puteți pune fundația (sau, mai bine, al 4-lea perete al extensiei) unde se termină peretele extensiei de lemn (sau în loc). Și acesta este deja la 1,5 metri de peretele casei! Apoi, conectați cu ușurință casa și noua extensie cu structuri ușoare (lemn, gaz, blocuri de spumă etc.) și faceți un nou acoperiș, sprijinind partea de pe casă, parte din noua extensie. În același timp, dacă spargeți acoperișul, atunci nu vor fi conectați deloc - schema ideală pentru extensii.

Singura întrebare este cât de puternic este acest perete interior al casei voastre. Planurile ITO, aveți indicat mult mai subtil, este necesar să verificați.

Aceasta este în ceea ce privește prelungirea. Ați început deja să vă luptați cu înmuierea fundațiilor, ceea ce se face corect. Zona orbă va trebui să facă lățime - 700 (de preferință 900) mm. În acest caz, îndepărtarea acoperișului ar trebui să fie de cel puțin 500 (conform normelor de 600 mm), nu uitați de el.

Este mai dificil să se rezolve impermeabilizarea translucidă. Înlocuirea este dificilă, deși există căi cu o subcotare graduală a pereților și umplerea hidroizolației semi-rigide. Dar în cazul tău, probabil, este mai ușor să pompezi ceva în pereți pentru a opri aspirația capilară. Există o șansă ca, odată cu refacerea acoperișului și a suprafeței orbilor, apa să fie pur și simplu inferioară și aspirația capilară să nu fie deja suficientă pentru pereți.

Dacă aveți întrebări, întrebați.

P.S. Puneți o întrebare direct sub răspunsul meu (butonul de răspuns), apoi voi primi o notificare prin poștă.

Vă mulțumim pentru răspuns. Mult mi-a clarificat.

Despre peretele interior: este aceeași grosime ca toate celelalte, doar celelalte trei sunt prezentate în fișa tehnică, împreună cu grosimea plăcilor de cărămidă.

Explicați, vă rog, ce acoperire separată, nu înțeleg.

Și despre pomparea ceva în perete. Vrei să spui impermeabilizarea penetrantă? La urma urmei, ea pare să lucreze numai în beton și am acolo lut cu paie.

Cât de adânc ar trebui să fie pus fundația? Să săturați întregul pământ negru în lut? (undeva 1-1,2 metri).

Cum să atașați fundația?

Lucrări pregătitoare și reguli generale

Pentru a face o extindere la o clădire existentă, este necesar să atașați fundația. Structurile trebuie fixate ferm pentru a evita distrugerea sau fisurile.

Materialul prelungirii trebuie să fie similar cu cel al clădirii principale. Acest lucru se aplică atât pereților, cât și fundației. În caz contrar, noua structură poate trage pe cea veche și poate distruge sistemul de fixare.

Este important să se pună fundația unei clădiri noi la adâncimea unei structuri existente.

Este mai bine să efectuați lucrări de construcție în vara sau toamna. În acest moment al anului, solul este relativ uscat și clădirea nu plutește.

Dispozitivul unei perne de nisip la o extensie a noii baze este obligatoriu. Calculați structurile încărcate în sarcină trebuie să fie separat. La calcul, proprietățile solului sunt, de asemenea, luate în considerare.

Stadiul principal

Parametrii exacți ai prelungirii sunt indicați în prealabil de coloane și corzi. Apoi, săpat un șanț. Șanțul trebuie să repete forma rulmentului și a pereților interiori, dacă sunt planificați pentru construcție. La fundația benzii este așezată o pernă nisipoasă. Gauri sunt forate în clădirea principală. Diametrul lor ar trebui să coincidă cu diametrul armăturii viitoare, care este condus în canelurile rezultate. Capetele barelor metalice trebuie în mod necesar să iasă. Cu ajutorul lor și a făcut legătura dintre fundația terminată și una nouă.

Fundația atașată trebuie să aibă un decalaj tehnologic cu cel existent. În gaura ieșiți capetele armăturii prefabricate în fundația veche. Distanța dintre clădiri nu trebuie să fie mai mare de 200mm-400mm. Decalajul va permite noii structuri să stea în mod natural sub propria greutate. După finalizare, spațiul este umplut cu beton. Ca rezultat, se formează un singur sistem de la fundațiile noi și vechi.

O conexiune strânsă este posibilă numai dacă lățimea ambelor baze este mai mare de 400 mm. Sau plăcile vechii structuri se extind și este posibil să se fixeze prelungirea prin sudarea elementelor de prindere exterioare existente cu cele noi.

Erorile posibile

Principala greșeală a construcției poate fi alegerea diferitelor materiale de construcție. Ca urmare, anumite părți ale structurii vor avea o masă diferită, ceea ce poate determina înclinarea structurii în timpul unei fundații instabile.

Nu uitați de impermeabilizare.

Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., profesioniștii știu exact cum să construiți o fundație. Prețurile pentru acest serviciu diferă prea mult în funcție de material, de zona clădirii și de costul lucrării. Prețul total pe metru pătrat al bazei de extensie va fi aproximativ egal cu costul unei fundații regulate.

Construcția de case

Mai mult de jumătate dintre proprietarii de case de țară mai devreme sau mai târziu se confruntă cu nevoia de a extinde zona de casele lor. Desigur, este mai ușor să faceți acest lucru la etapa de proiectare a clădirii, însă în acest moment, ca întotdeauna, bugetul limitat al construcției nu permite o zonă extinsă. Ce să faci dacă ai o casă și vrei să construiești o extensie la ea? Se recomandă să începeți din etapa cea mai importantă - conectați noua fundație pentru extinderea la cea veche. Să vedem ce fundație să completați pentru extensie și cum să combinați în mod adecvat fundația casei și fundația modulului atașat.

Cuprins:

Necesitatea de a acoperi două fundații

Proprietarii de case trebuie adesea să își sporească spațiul de locuit. O opțiune convenabilă și practică pentru extinderea imobilului este extinderea modulelor bloc, cum ar fi o verandă. Astfel de premise sunt deschise, deci timpul petrecut aici poate fi petrecut exclusiv în sezonul cald.

Înainte de construcție a modulului, trebuie să luați în considerare faptul că extinderea la casa este posibilă numai în cazul în care lista de condiții: obținerea permiselor relevante pentru construirea de noi structuri, menținând toate distanțele valabile pentru case și site-urile vecine, oferind precipitații independente toate elementele casei în raport cu celălalt.

Ca orice proces de construcție, construcția unei verande trebuie să înceapă odată cu dezvoltarea proiectului. Acest modul din apropierea casei ar trebui să fie amplasat astfel încât să puteți ajunge în camera principală din acesta, deci este obișnuit să construiți o verandă de la capătul casei sau în apropierea intrării principale.

Cu toată simplitatea construcției, extinderea trebuie făcută calitativ și competent, iar una dintre primele probleme care apar cu aceasta este construirea fundației clădirii. Cele mai bune soluții în construirea bazei sub extensia de lângă casă sunt unirea fundațiilor. În caz contrar, pot apărea crăpături în pereți, o încetinire a podelei și alte probleme vor începe.

Caracteristicile legăturii vechii și noii fundații

Pentru a înțelege cum să construiți o fundație pentru o extensie, trebuie să știți cum se realizează fundația sub casă și ce este. Dacă fundația este o bandă, atunci trebuie să știți lățimea ei, dacă coloana, atunci - dimensiunile coloanelor, precum și adâncimea ei. Experții recomandă cu tărie să se abțină de la construirea fundației extinderii, care se deosebește de baza casei. Astfel, dacă casa dvs. se află pe o bandă monolită din beton armat, este mai bine să nu salvați și să nu ridicați o bază coloană pentru o extensie.

Linia de jos este că diferite tipuri de fundații interacționează cu solurile în mod diferit, respectiv, și au o contracție diferită. Prin urmare, pentru a nu risca, este mai bine să pariați pe aceeași bază. Adâncimea bazei de extensie trebuie să coincidă cu adâncimea fundației pentru casă - aceasta vă permite să evitați distorsiunile. Adâncimea este ușor de măsurat. Pentru a măsura lățimea, luați o bară de metal și o îndoiți la un unghi drept.

După aceea, țineți partea îndoită în poziție orizontală în mână și înfileați-o sub fundație. Rotiți-o astfel încât cârligul să fie cuplat pe partea opusă. Apoi faceți o marcă pe tija și scoateți-o. Prin serif puteți măsura lățimea bazei. În plus, fundația pentru un modul de bloc trebuie să fie asociată cu una existentă, deoarece noile pereți altfel, după un timp, se îndepărtează de vechea structură. Și acest lucru provoacă formarea de fisuri și distorsiuni.

Un punct important de a acorda atenție, dacă doriți să conectați fundațiile între ele, este că, în primăvara anului, va exista o scădere a capacității de transport a solului. Ca urmare, umiditatea creste. Clădirea, care este construită pe o nouă fundație, în primăvară, va da o contracție suplimentară.

Având în vedere faptul că clădirile vechi și cele noi pot avea o diferență semnificativă în greutate, trebuie să se înțeleagă că ștergerea terenurilor va avea loc neuniform. Prin urmare, pentru un pachet de fundații între ele, trebuie să așteptați un sezon înainte de a lucra și să anticipați un decalaj tehnologic. Un astfel de decalaj, ca regulă, este un gol care are o dimensiune de aproximativ 20 până la 40 de centimetri, în care sunt plasate bucăți de bare de armare care ies din fundații.

Pentru a extinde fundația folosită soluție obișnuită de beton sau beton armat. Pentru porțiunea de fundație vechi și noi fixedly interconectate pentru a forma o structură monolitică înainte de turnare nouă fundație de beton, este necesar să se efectueze armarea fundațiilor: sudură montarea acestor piese într-o fundație sau bază vechi rebars Drill.

Metode de conectare a celor două fundații

Un pachet de două fundații poate fi realizat pe baza uneia din cele două soluții: construirea bazei extensiei separat sau combinarea rigidă cu fundația unei case rezidențiale. Atunci când alegeți o soluție particulară, se recomandă să se bazeze pe gravitatea modulului atașat și indicatorii de calitate ai solului de pe amplasament. Dacă este uniformă și casa construită nu sa micșorat semnificativ în timp, puteți combina fundația clădirii și baza extinderii într-o singură structură. În caz contrar, ar trebui să vă gândiți să construiți o fundație separată, care va fi în contact cu baza casei printr-o articulație de mișcare.

Conectarea rigidă a bazei casei și a unei extensii

Când construiți o casă cu propriile mâini, cel mai dificil lucru este să faceți o conexiune rigidă deplină, astfel încât să obțineți o singură structură a unei clădiri cu extensie rezidențială. De regulă, o astfel de decizie este relevantă pentru situația în care există un teren slab dezvoltat sau neimpozabil în zonă (atunci când este posibil să se prevadă proiectul unei noi fundații), precum și în cazul în care se intenționează construirea unei extensii cu două sau mai multe etaje cu casa sub același acoperiș. După lucru, veți obține un singur design.

Conexiunea "bandă-bandă" între cele două fundații de benzi cu mâinile lor se realizează în felul următor:

 • În primul rând trebuie să săpați fundația la adâncimea bazei unei clădiri rezidențiale, lungimea șanțului ar trebui să fie de aproximativ 1,5-2 metri. Este necesar să se săpare nu întreaga parte, ci doar o parte din ea, în timp ce în același timp aranjarea unei perne de nisip.
 • Găuriți găurile în baza casei care au un diametru egal cu diametrul armăturii. Pentru partea de mijloc a benzii, gaura este perforată la o adâncime de ¾ din lățimea fundației benzii într-un model de șah și pentru piesele de colț cu 0,5 metri.
 • În orificiile care sunt perforate la benzile de lățime a benzii, trebuie să conduceți în armătură cu o fantă longitudinală, unde este introdus, de exemplu, din lemn lemn de susținere. În găurile făcute cu o lungime de o jumătate de metru, ciocanul în armătură 14 milimetri cu profil periodic.
 • Apoi, ei se angajează în formarea cadrului viitoarei fundații, folosind inserțiile armăturii antrenate ca elemente ale noii baze. Pentru asamblarea următoarelor părți ale bazei se fac probleme care au o lungime de 30-40 centimetri, care sunt ulterior sudate.

O conexiune rigidă pentru o buclă deschisă este formată într-un mod similar, numai armarea este condusă într-o oarecare măsură și este utilizată mai mult pe unitatea de suprafață în locurile de contact dintre cele două baze.

Se poate realiza o conexiune rigidă între placă și placa de bază pentru o extensie dacă fundația are o grosime mai mare (de la 400 milimetri) sau dacă există plăci de bază la baza unei case rezidențiale de la subsol. De regulă, astfel de proeminențe sunt lăsate în construcția fundației pentru construcția de beton gazos. În acest caz, baza trebuie să se extindă cu cel puțin 30 de centimetri, ceea ce face posibilă învelirea armăturii plăcii și apoi sudarea acesteia pe cadrul noului fund al plăcii.

În cazul unei mari diferențe în ceea ce privește greutatea clădirilor noi și vechi, de exemplu, o casă verde este atașată la casă, nivelul contracției lor va diferi semnificativ. Prin urmare, nu este recomandat să legați ferm fundațiile acestor structuri. În acest caz, ar trebui să acordați atenție construirii unei baze separate pentru o extensie.

Separă baza și rostul de dilatare

Cea mai simplă și cea mai comună opțiune pentru a pune bazele unei prelungiri este construcția unui subsol separat, care se află în imediata vecinătate a bazei casei. În acest caz, cel mai fiabil mod de a lucra este într-un circuit închis, atunci când construiți o grilă de beton armat de calitate superioară lângă casă. Între cele două fundații de hidroizolare se efectuează prin așezarea foilor de material de acoperire.

De asemenea, puteți utiliza materiale de izolare termică sau remorcă. Esența metodei este simplă - de a crea un strat care permite noii baze să se joace cu pescajul, fără a distruge fundația casei. La calcularea legăturii bazelor cu ajutorul unei îmbinări de dilatare, se obișnuiește să se concentreze asupra indicatorilor amestecului de sol, precum și asupra sarcinilor potențiale de la o extindere la suprafața sub baza sa.

Calculul bazei este efectuat în același mod ca și în cazul construcției benzii de fundație sau în adâncime. Înainte de a face fundația, trebuie să calculați amendamentul pentru contracția viitoare, care este pus în aplicare prin stabilirea unei noi baze ușor superioare celei vechi. De-a lungul timpului, construcția nouă se va schimba pe adâncimea subsolului unei clădiri rezidențiale. Pentru construirea extensiilor folosite fundație coloană, datorită greutății reduse a structurii.

O altă opțiune este de a pune o extensie pe o pernă de beton. Ele sunt ușor de mucegai pentru a forma direct pe loc. Impregnați pilonii finiți cu mastic, material de impermeabilizare sau alte impregnări pentru protecție, apoi sunt așezate într-o matriță și turnate cu beton.

Stâlpii sunt distanțați unul de celălalt la o distanță de aproximativ 1 până la 1,5 metri, în funcție de dimensiunile și greutatea totală a modulului atașat. Determinate de înălțimea la care vei avea podeaua, le-ai tăiat la o anumită mărime. Pe lângă ele, fixarea clădirii se fixează. După două zile puteți începe construcția, ceea ce reduce în mod semnificativ timpul fluxului de lucru.

Conectarea ideală a fundațiilor

Deja în stadiul construirii unei case ar trebui să vă gândiți la faptul că, după un anumit timp, veți dori să vă extindeți proprietatea asupra locuinței. Este mult mai ușor să punem fundamentul extensiei în acest stadiu. Aceasta este tehnologia ideală a fundației. O astfel de abordare va crea o structură rigidă și nu va trebui să vă gândiți la rosturile de dilatare și alte soluții constructive.

Goliți între timp platforma, puteți acoperi structurile de pardoseală - temporare. Din această abordare, o fundație bine izolată nu va fi nimic. În plus, pe parcursul acestei perioade, fundația va lua cea mai puternică poziție și va reduce riscurile precipitațiilor în timpul construcției părții de sus a anexei.

Astfel, apare adesea o situație când este necesară ridicarea unei prelungiri sau a unei clădiri noi lângă casă. Când atașați o fundație nouă celui vechi, trebuie să dați timp pentru a vă întări bine. De la stadiul de proiectare al fundației până la construirea pereților, în mod ideal ar trebui să treacă cel puțin un an. Este necesar să se ia în considerare factori precum scutirea sitului, tipul de sol, greutatea structurii și alte caracteristici.

Cum să atașați o fundație nouă vechiului

Care este cel mai bun mod de a adăuga o nouă fundație celui vechi? Fac o extensie în casă.

Nikolay Sorokin Gânditor (9839) Acum 6 ani

De o sută de ori a răspuns deja! Orice extindere a casei ar trebui făcută numai pe o fundație independentă. În timpul iernii de iarnă, ambele clădiri vor funcționa diferit. De aceea, faceți a doua clădire pe fundație la distanța minimă de la prima. Când faceți finalizarea, faceți o cusătură deformare între ele (pentru mai multe detalii, consultați Institutul).

Light Master (1178) acum 6 ani

Este necesar să se conecteze fundațiile vechi și noi cu grămezi, astfel încât să nu existe discrepanțe.

Stroy Master Profi (524) acum 6 ani

Nu există foarte puține informații în această întrebare. Dacă adăugați unul nou la cel vechi, încercați să nu le conectați, trebuie să lucreze și să se scufunde separat. Puneți o garnitură între ele de la 1 la 5 cm (materiale spumante, plastic spongios, cauciuc) - tot ceea ce nu putrezeste mult timp.

Mikhail Rastorguev Maestru (1313) Acum 6 ani

Introduceți armătura în fundația veche, iar metoda poate fi aleasă privindu-se fundația.

Romik Rumyantsev Profi (733) Acum 6 ani

Da, și fundația poate fi turnată sub forma unui triunghi, pentru a mânca adâncimea șanțului ar trebui să fie mai adâncă în cazul în care intersecția cu fundația veche (clădirea va intra, așa cum a fost, în clădirea veche)

ystas Maestru (1008) Acum 6 ani

Noua fundație se va îndepărta de vechile.

Ați văzut o extensie care are o crăpătură între ele și vechea casă, lărgind în sus?
Acest lucru se datorează faptului că noua facultate legată de vechiul, sagging. Și cel nou de la cealaltă margine va continua mai târziu.
Este mai bine să nu legeți prin urmare. El încă nu se va mișca în lateral și, oricum, își va face contracția.
Cel mai bine este să invitați un geolog de la institutul de proiectare să preleveze mostrele de fundație (sol) și să se calculeze de către designer la același institut.
Există, de asemenea, o cale țărănească - aproape de vechea casă, pentru a deveni singura îngustă (acolo baza este mai densă). și mai departe de aceasta - să extinde treptat unicul. Dar este. în opinia mea - bănuiesc.

Consolidarea fundației + extinderea casei vechi

Întrebare întrebată: kolbasskin

Alo Te rog ajută-mă cu sfaturi privind consolidarea fundației vechii case și adăugarea unei extensii la ea.

Date de bază.
Regiunea este o suburbie a orașului Poltava. Nivelul apei din cel mai apropiat godeu este de 5-6 metri. Localnicii spun că în unele sezoane există apă în aproximativ trei metri (probabil apa). Lângă pivnița de 2 m adâncime, apa nu a apărut niciodată.
Soluri: vecinii spun că avem un strat mare de cernoziom de aproximativ un metru și jumătate, care este încă necunoscut sub ea, dacă este necesar, voi săpa mai adânc.
Casa Samanny (1938 pe pașaportul tehnic), căptușită cu jumătate de cărămidă (în 1960, pe pașaportul tehnic).
Pereții adobe au o grosime de aproximativ 40-50 cm. Ceea ce este necunoscut în calitatea fundației. Există o singură linie în fișa tehnică din coloana fundației - village.st.ocl.
Casa este căptușită cu cărămidă numai pe trei laturi. Gaură copac lângă această placă. Baza fetei este de 6 rânduri de cărămidă roșie. Nu stropi, doar în pământ. Materialul de acoperire este așezat pe aceste șase rânduri, iar pereții sunt puse.
Al patrulea perete este din lemn. Construcția de cadre a bustenilor a acoperit bordul. Grinzile mansardei se află pe partea de nord a căptușelii cărămidă cu un capăt, iar celălalt capăt pe peretele din lemn (există o căptușeală din lemn). După cum am înțeles, aceste grinzi nu se odihnesc pe zidurile adobe.
Aparent, trotuarul din jurul casei nu sa născut niciodată. Anul trecut, ca o măsură temporară, a pus un film de polietilenă de 60-70 cm în jurul perimetrului și la acoperit cu pământ.
Casa a fost achiziționată la sfârșitul anului 2010. Ultimii 7 ani în casă nu a trăit nimeni. Cob pereți în interiorul casei a început să adune umiditate. Pe cărămidă cu care se confruntă au apărut fisuri. În înțelegerea mea, acest lucru se întâmplă din mai multe motive:
- fundație rea
- nici o zonă orb
- acoperișul greu pentru astfel de pereți

Chiar vreau să fac casa potrivită pentru ședere permanentă și să extind zona printr-o prelungire.
M-am gândit să întăresc fundul fundației de-a lungul perimetrului benzii de beton armat și să continuu această bandă de-a lungul fațadei sudice, ca fundație pentru extensie. Îndepărtați întreaga structură a acoperișului și faceți un metal ușor sau ondulat comun casei vechi și o prelungire. Faceți o zonă orb și scurgeți.
În interior, scoateți podeaua (trotuar pe busteni care se află pe pământ) și așezați podeaua din beton pe pământ. Învelit în interiorul ghipsului.

Prin urmare, câteva întrebări:
1. Cum să consolidăm în mod corespunzător vechea fundație și să organizăm o nouă extindere?
2. În cazul în care pereții prelungitori vor fi legați cu căptușeală de cărămidă? (Am planificat pereții prelungiri din blocuri goale, în funcție de tipul de TISE).
3. Cum să facem podeaua pe pământ într-o astfel de colibă.

Sincer, Serghei.

P.S. Explicarea fotografiilor.

1-6 Vedere generală a casei.

7-9 În interiorul casei. Pereții zgâriați și umedi.

10-11 Vederea peretelui din lemn din interior.

12-14 Fațada casei de sud

15-22 Pereții se sparg spre vest

23-25 ​​Pereții se sparg spre nord

26-30 de pereți se sparg spre est

31-32 Gaura fundației

Svarog (Expert Builderclub)

Alo Fotografia 1-7, mai ales nimic de comentat, săriți.

8-12: Crăpăturile în colțuri - cel mai probabil o cădere de gheață sau o dărâmare de la înmuiere, aici ai dreptate. Ei bine, în zona jumperilor apar cel mai adesea - un concentrator de stres. Înmuiați pereții atunci când acoperișul a fost simțit putrezit, separând peretele de pământ (opțional, apa din afară a început să stea, dar prima opțiune este mai probabilă.

10-11: cel mai probabil acest lucru nu face parte din casă, ci pur și simplu o extensie de lemn, care pare a fi vizibilă în interiorul peretelui adobe, deși am greșit (m-am uitat mai târziu pe acel pașaport, într-adevăr o extensie). Crăpăturile sunt asociate cu o fundație proastă, chiar sub această extensie de lemn. Deoarece dacă nu puteți face aproape nimic sub pereții acobe, cu excepția așternutului sau compactării (solul poartă sol), atunci este necesară o fundație în cadru.

Toate fotografiile de pe peretele exterior al cărămizii indică umflături sau înghețuri din cauza înghețării solului de bază.

Ce se poate spune. Starea casei este satisfăcătoare. Pentru casa din 1938, chiar destul de bună. Sarcina pe care o vedeți nu este corectă. Va trebui să dezasamblați extensia de lemn în general și să începeți o nouă extensie de la peretele interior al casei. Nu văd nici un punct în a face un clip în jurul întregii case - veți interfera cu munca solurilor, înmuiați și totul va fi și mai rău. Este cazul dvs. (aveți o extensie de lemn închisă). Puteți face și mai interesant.

Este o mică teorie: la dispozitivul noii baze, interferezi cu munca vechiului. În acest caz, de regulă, înrăutățind munca sa. Nu aveți nicio temelie sub pereții adobe, drept consecință, consecințele pot fi semnificative. Prin urmare, vă sfătuiesc să faceți o nouă extensie pe un circuit închis (pe 4 laturi). În acest caz, proprietarii vor să o facă îndeaproape. Dar, pe măsură ce faceți mai mult, există mai puține consecințe. Aveți deja un tampon sub forma unei extensii. Ie puteți pune fundația (sau, mai bine, al 4-lea perete al extensiei) unde se termină peretele extensiei de lemn (sau în loc). Și acesta este deja la 1,5 metri de peretele casei! Apoi, conectați cu ușurință casa și noua extensie cu structuri ușoare (lemn, gaz, blocuri de spumă etc.) și faceți un nou acoperiș, sprijinind partea de pe casă, parte din noua extensie. În același timp, dacă spargeți acoperișul, atunci nu vor fi conectați deloc - schema ideală pentru extensii.

Singura întrebare este cât de puternic este acest perete interior al casei voastre. Planurile ITO, aveți indicat mult mai subtil, este necesar să verificați.

Aceasta este în ceea ce privește prelungirea. Ați început deja să vă luptați cu înmuierea fundațiilor, ceea ce se face corect. Zona orbă va trebui să facă lățime - 700 (de preferință 900) mm. În acest caz, îndepărtarea acoperișului ar trebui să fie de cel puțin 500 (conform normelor de 600 mm), nu uitați de el.

Este mai dificil să se rezolve impermeabilizarea translucidă. Înlocuirea este dificilă, deși există căi cu o subcotare graduală a pereților și umplerea hidroizolației semi-rigide. Dar în cazul tău, probabil, este mai ușor să pompezi ceva în pereți pentru a opri aspirația capilară. Există o șansă ca, odată cu refacerea acoperișului și a suprafeței orbilor, apa să fie pur și simplu inferioară și aspirația capilară să nu fie deja suficientă pentru pereți.

Dacă aveți întrebări, întrebați.

P.S. Puneți o întrebare direct sub răspunsul meu (butonul de răspuns), apoi voi primi o notificare prin poștă.

Vă mulțumim pentru răspuns. Mult mi-a clarificat.

Despre peretele interior: este aceeași grosime ca toate celelalte, doar celelalte trei sunt prezentate în fișa tehnică, împreună cu grosimea plăcilor de cărămidă.

Explicați, vă rog, ce acoperire separată, nu înțeleg.

Și despre pomparea ceva în perete. Vrei să spui impermeabilizarea penetrantă? La urma urmei, ea pare să lucreze numai în beton și am acolo lut cu paie.

Cât de adânc ar trebui să fie pus fundația? Să săturați întregul pământ negru în lut? (undeva 1-1,2 metri).

Cum să atașați fundația?

Lucrări pregătitoare și reguli generale

Pentru a face o extindere la o clădire existentă, este necesar să atașați fundația. Structurile trebuie fixate ferm pentru a evita distrugerea sau fisurile.

Materialul prelungirii trebuie să fie similar cu cel al clădirii principale. Acest lucru se aplică atât pereților, cât și fundației. În caz contrar, noua structură poate trage pe cea veche și poate distruge sistemul de fixare.

Este important să se pună fundația unei clădiri noi la adâncimea unei structuri existente.

Este mai bine să efectuați lucrări de construcție în vara sau toamna. În acest moment al anului, solul este relativ uscat și clădirea nu plutește.

Dispozitivul unei perne de nisip la o extensie a noii baze este obligatoriu. Calculați structurile încărcate în sarcină trebuie să fie separat. La calcul, proprietățile solului sunt, de asemenea, luate în considerare.

Stadiul principal

Parametrii exacți ai prelungirii sunt indicați în prealabil de coloane și corzi. Apoi, săpat un șanț. Șanțul trebuie să repete forma rulmentului și a pereților interiori, dacă sunt planificați pentru construcție. La fundația benzii este așezată o pernă nisipoasă. Gauri sunt forate în clădirea principală. Diametrul lor ar trebui să coincidă cu diametrul armăturii viitoare, care este condus în canelurile rezultate. Capetele barelor metalice trebuie în mod necesar să iasă. Cu ajutorul lor și a făcut legătura dintre fundația terminată și una nouă.

Fundația atașată trebuie să aibă un decalaj tehnologic cu cel existent. În gaura ieșiți capetele armăturii prefabricate în fundația veche. Distanța dintre clădiri nu trebuie să fie mai mare de 200mm-400mm. Decalajul va permite noii structuri să stea în mod natural sub propria greutate. După finalizare, spațiul este umplut cu beton. Ca rezultat, se formează un singur sistem de la fundațiile noi și vechi.

O conexiune strânsă este posibilă numai dacă lățimea ambelor baze este mai mare de 400 mm. Sau plăcile vechii structuri se extind și este posibil să se fixeze prelungirea prin sudarea elementelor de prindere exterioare existente cu cele noi.

Erorile posibile

Principala greșeală a construcției poate fi alegerea diferitelor materiale de construcție. Ca urmare, anumite părți ale structurii vor avea o masă diferită, ceea ce poate determina înclinarea structurii în timpul unei fundații instabile.

Nu uitați de impermeabilizare.

Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., profesioniștii știu exact cum să construiți o fundație. Prețurile pentru acest serviciu diferă prea mult în funcție de material, de zona clădirii și de costul lucrării. Prețul total pe metru pătrat al bazei de extensie va fi aproximativ egal cu costul unei fundații regulate.