Caracteristici de instalare a pardoselilor de cofraj

Tehnologia de construcție a clădirilor din beton armat monolitic a câștigat popularitate datorită reducerii costurilor de construcție. Unul dintre elementele importante din turnare devine cofrajul cu plăci. Se ia sarcina din amestecul de beton până când este complet setată.

Avantajele suprapunerii monolitice

La alegerea materialelor pentru construirea unei clădiri este necesar să se țină seama de numeroși factori care vor afecta calendarul construcției și costul final al clădirii. Montajul monolitic are următoarele avantaje:

 • capacitatea de a face acest lucru pe cont propriu;
 • nu este nevoie să se folosească echipament de ridicare;
 • costuri de construcție reduse;
 • durabilitate și fiabilitate;
 • posibilitatea de a suprapune suprafețe de formă complexă (rotunjire, ferestre bay).

Pentru a se suprapune peste beton, este necesar să se acorde atenție celor trei componente:

 • amestec de beton (nu mai mic de B25);
 • fitinguri (în funcție de interval și sarcini);
 • cofraje.

Monolith schema de suprapunere

Condiții de cofrare a podelei

Acoperirea monolitică este o construcție responsabilă, așadar cerințe destul de stricte sunt impuse la baza sa:

 • rezistență ridicată și capacitatea de a rezista sarcinilor dinamice;
 • instalarea într-o poziție strict orizontală;
 • simplitatea instalării și demontare;
 • prevenirea deformării structurii;
 • asigurarea unui mediu de lucru sigur în timpul construcției;
 • asigurând durabilitatea designului.
Tabelul de caracteristici fizice și tehnice ale plăcilor de podea

Respectarea tuturor acestor puncte vă va permite să efectuați o instalare competentă a plafonului cu propriile mâini.

Tipuri de construcții

Suprafața de lucru dintre etajele pe care se toarnă mortarul se realizează prin două metode:

 • copertină detașabilă;
 • cofraj fix.

În construcția de clădiri cu mai multe etaje, unde costurile pot fi plătite cu ușurință, este rațional să se utilizeze scuturi speciale detașabile care sunt instalate cu ajutorul unor mufe. Atunci când construiesc o casă cu propriile mâini, astfel de costuri nu se vor achita și vor crește mult costul clădirii. În acest caz, cea mai bună soluție ar fi instalarea cofrajului pentru pardoseli din materiale mai simple.

Auto-turnarea implică utilizarea materialelor disponibile, care includ:

Dacă planificați o sarcină semnificativă asupra suprapunerii monolitului, este recomandat să utilizați profiluri. Cofrajele din lemn și placajul rezistent la umiditate sunt potrivite, de exemplu, pentru a suprapune podeaua superioară la amenajarea podului, când încărcăturile pe structura orizontală sunt mici.

Standuri de cofraj

Conform deciziei constructive, instalarea poate fi de două tipuri:

 • folosind structuri pe rafturi telescopice;
 • suport raft.

Elementele volumetrice sunt utilizate la o înălțime semnificativă a podelei. Pentru o clădire rezidențială va fi suficientă telescopică. Aceste rafturi constau din trei elemente:

Schemă suport telescopic pentru cofraje

 • univilka;
 • suport vertical;
 • Trepied.

Partea superioară - unifork, este utilizată pentru fixarea suprafeței de lucru. Ca al doilea nume, utilizați "furcă de sprijin". Este realizat dintr-o placă de metal de 5 mm grosime și patru tuburi pătrate sudate în colțuri. Este destinat fixării grinzilor.

Un trepied sau o fustă asigură stabilitatea rack-ului, o menține în poziție orizontală. De asemenea, ea percepe o parte din încărcăturile dinamice la turnarea plăcii.

Pentru a menține podele cu o grosime mai mică de 30 cm (o grosime mare pentru clădirile rezidențiale nu este rațională), se recomandă achiziționarea de rack-uri standard cu filete deschise sau închise (marcaje STO și STZ). Rafturile fabricate din fabrică produc următoarele dimensiuni:

Pentru construirea unei locuințe individuale cu propriile mâini, cel mai adesea este suficientă o dimensiune standard de 170-310 cm. Pasul de instalare nu durează mai mult de 150 cm.

În absența posibilității de a achiziționa elemente telescopice, suporturile de susținere sunt realizate din lemn sau țevi de oțel. Rafturile din lemn sunt raționale de utilizat când se utilizează cofraje din lemn sau OSB, iar suporturile din metal sunt realizate din tablă profilată.

Instalarea suprapunerii pe foaia profesională

Pentru a turna plăcile între etaje cu propriile mâini pe spații suficient de mari, este bine să folosiți o placă profilate din oțel. Designul va costa mai mult decât utilizarea lemnului, dar va oferi o fiabilitate ridicată. Suprapunerea se face în următoarea ordine:

 • instalarea grinzilor rulante (fascicul I sau canal);
 • fixarea și fixarea frunzei profesionale;
 • instalația de montaj;
 • montarea amestecului de beton;
 • compactarea betonului.

Ca fascicul de susținere pentru deschideri mici ale podelelor între etaje (4-5 metri), puteți utiliza canalul N16 sau fasciculul I N 20. Foaia profesională este așezată astfel încât marginile sale să fie perpendiculare pe grinzile rulmenților. Bazându-se pe toate laturile pereților ar trebui să includă cel puțin 100 mm.

Frunza profesională conform standardelor are următoarele mărci:

 • "H" pentru structuri orizontale;
 • "C" pentru structurile verticale;
 • "NS" - universal.

Pentru podelele din casă nu se poate utiliza marca "C", acest material nu are suficientă rezistență și se îndoa ușor sub acțiunea încărcăturii. Instalarea plăcii se efectuează conform foii profesionale a claselor "H" sau "NS"

Înălțimea profilului depinde de sarcina proiectată și de grosimea grinzilor structurale dintre podele. Instalarea individuală într-o casă individuală este posibilă fără a efectua calcule complicate. În majoritatea cazurilor pentru placă va fi suficient material din marca H60-H75.

Avantajele suprapunerii pe carton ondulat includ:

Tabele de grade de foi profesionale

 • rigiditate ridicată și rezistență structurală;
 • capacitatea de a rezista sarcinilor severe atât în ​​timpul turnării plăcii, cât și în timpul funcționării;
 • suprapunerea monolitului pe baza metalică reduce consumul de beton și armătură;
 • posibilitatea de a reduce masa suprapunerii datorită utilizării unei structuri nervurate;
 • reducerea sarcinii pe fundații și reducerea costurilor acestora.

Toate aceste caracteristici au făcut posibilă obținerea unor modele de mare popularitate atunci când se construiește o casă cu propriile mâini. Placa dintre etaje are în acest caz o mare capacitate de rulare și o durată lungă de viață.

Monolitic se suprapun pe placaj rezistent la umiditate

La sarcini mici, este extrem de neprofitabil să se utilizeze oțel scump. În acest caz, betonul poate fi turnat manual folosind plăci de placaj. Materialul trebuie să fie rezistent la umiditate, altfel va fi deteriorat de umezeala din amestecul de beton înainte de începerea funcționării. Montarea plăcii necesită următoarele materiale:

 • placaj rezistent la umezeală (laminat);
 • grinzi rulante din lemn lipit sau solid;
 • suport picioare.

Folosirea lemnului laminat permite creșterea spațiilor de suprapunere. Instalarea începe cu montarea grinzilor de sprijin, a căror secțiune transversală depinde de pitch și de sarcină.

Schema de suprapunere a monolitului pe placaj rezistent la umiditate

De exemplu, pentru un interval de 4 m și o distanțare a fasciculului de 1 m, o secțiune de 100 x 100 mm va fi suficientă, cu o sarcină standard de 150 kg pe metru pătrat. Când se utilizează fascicule lipite, secțiunea transversală calculată va fi mai mică.

După instalarea grinzilor, începe instalarea plăcilor de placaj. Fixarea la bara de transport poate fi realizată cu șuruburi sau cuie. Apoi, folosind mijloace speciale de fixare din plastic, supapa este instalată în poziția de proiectare. Și turnarea plăcii de beton. Pentru a crește impermeabilizarea, puteți plasa un strat de plastic între placaj și beton. Dacă se montează suportul pentru placa de plăci din lemn, este obligatorie așezarea între ele și monolitul stratului de impermeabilizare.

Înainte de turnarea în jurul perimetrului pereților plăcilor aranjat o parte. Acesta este selectat în funcție de grosimea plăcii monolitice și trebuie să aibă aceeași înălțime pe toată lungimea. Este important să controlați cu atenție articulațiile de colț.

Important de știut

Monolitica suprapunere în construcția propriilor mâini necesită o bază de cunoștințe destul de mare. Numai alegerea corectă și instalarea cofrajului nu sunt în măsură să ofere garanții că în viitor nu vor exista probleme cu designul.

Instalarea corespunzătoare a unei plăci de beton nu se termină prin turnarea acesteia. Este important să aveți grijă în timpul întăririi amestecului de beton. Pentru a preveni apariția fisurilor, suprafața plăcii trebuie să fie umezită periodic. Pentru un set de beton de rezistență între turnare și muncă ulterioară, trebuie să așteptați 4 săptămâni. Acesta este momentul în care este nevoie de concret pentru a câștiga forță.

Cu respectarea tehnologiei de a-ți face propriile mâini într-o casă privată, poți salva mult pe construcții fără a sacrifica calitatea.

Prelungire monolit prefabricată: nuanțe și caracteristici

În ce cazuri ar fi preferabil să se prefacă suprapunerea monolitică și cât costă instalarea.

Orice dezvoltator ar dori să construiască un plafon sigur într-o casă de țară pentru bani minime. De obicei, când ai întrebat cum vei bloca spanul într-o cabană de piatră cu două etaje, proprietarul spune că există plăci din beton armat. Sau grinzi de lemn sau, mai expeditor, pentru a umple o placă monolit de beton armat. Mult mai rar puteți auzi că asambla suprapunerea monolitică prefabricată (SMP). Prevalența mai mică a acestei tehnologii afectează, precum și inerția tradițională de gândire inerentă pieței interne a construcțiilor. Majoritatea oamenilor cred că plăcile obișnuite, în combinație cu "capacitatea de preț - confortul constructorilor și viteza de instalare" nu sunt egale, iar SMP este prea scump și dificil de făcut.

În acest articol, vă vom spune dacă este adevărat și răspundeți la următoarele întrebări:

 • Care sunt caracteristicile suprapunerii prefabricate-monolitic.
 • Cât costă instalarea unui metru pătrat? m astfel de suprapunere.
 • Care sunt nuanțele de luat în considerare.

Are suprapunere pre-monolitică

Pentru a înțelege ce este SMP, e suficient să studiezi următoarea imagine.

Așa cum se poate vedea din fotografia de mai sus, suprapunerea monolit prefabricată este o grinzi fabricate din fabrică cu o cușcă de armare triunghiulară (așa-numitele trigoni) montate pe o bază de beton. Între grinzi sunt stivuite blocuri de gaz, care joacă rolul de cofraj permanent.

Pe partea de sus a blocurilor, de asemenea, neapărat cu un gol, se potrivesc plasa de armare sau tricot cu o celulă de 10x10, 15x15 cm, de armare "opt" sau "zeci".

De jos, grinzile sunt susținute de suporturi din lemn sau suporturi telescopice, iar apoi se toarnă betonul.

După ce un set de rafturi de beton sunt îndepărtate, și alte lucrări de construcție și finisare.

Se pare că această tehnologie pierde standardul și toate cele obișnuite, când pereții macaralei se potrivesc rapid cu plăci de beton armat. Și în termeni de manufacturabilitate, adică numărul operațiilor pregătitoare, similar cu suprapunerea monolitică de umplere obișnuită. Se pune întrebarea: care sunt avantajele SMP atunci? Pentru a raspunde la aceasta, trebuie sa luati in considerare caracteristicile cheie ale podelelor de fatada si monolitica.

Luați, de exemplu, casa de beton gazos. Pentru a monta plăci de beton pe o astfel de "cutie", este necesar să se toarne în jurul perimetrului zidurilor centurii blindate, care va distribui în mod uniform sarcina de la plăci la blocuri.

În continuare, ruginile sunt înglobate în plăcile de podea, dacă este necesar, plăcile sunt ancorate și se toarnă peste ele o șapă de nivelare sub stratul de finisare de aproximativ 5 cm grosime.

Această tehnologie are o lungă și bună dezvoltare și, de obicei, nu cauzează dificultăți constructorilor. Dar plăcile sunt dificil sau imposibil de blocat lungimile neacoperite de 8, 9, 12 metri sau mai mult. În plus, geometria caselor de țară moderne este departe de un simplu pătrat sau de dreptunghi, iar lungimea standard a plăcilor de podea ordinare este de 6 m. Adică, dacă locuința are ferestre de bay, proeminențe, secțiuni curbiliniare, "cutia" are o configurație complexă, atunci trebuie fie să o tăiați plăci sau lupte, cum să combinați plăcile cu secțiuni monolitice.

Sub zborul scărilor.

Pentru instalarea plăcilor, sunt necesare căi de acces bune și pentru a asigura funcționarea fără probleme a macaralei care le va pune. Nu toate zonele suburbane sunt posibile.

Acum să trecem peste suprapunerea monolitică. Pentru instalarea sa, în aceeași casă de beton gazos, nu este necesar să se toarnă o armopojă separată, pentru că suprapunerea monolitică este ea însăși un disc de rigiditate care redistribuie sarcina. Dar pentru monolit, este necesară montarea cofrajului pe întreaga suprafață a spațiului suprapus din placă profilate sau placaj laminat și instalarea suporturilor. Legătura calitativă a cuștii de armare spațială.

Nu este întotdeauna profitabil să se facă o suprapunere monolitică pe lungimi de peste 7 metri. se va dovedi foarte grea și, de fapt, se va "mânca" în sine.

La toate cele de mai sus, adăugăm că, dacă este necesară reconstruirea unei case de piatră, în cazul în care clientul dorește să înlocuiască podelele din lemn vechi și putrezite, opțiunea cu plăci dispare imediat, iar masa monolitului nu poate pur și simplu să susțină fundația și fundația solului.

Trecem la suprapunerea prefabricată-monolit. După cum sa menționat mai sus, baza acestei suprapuneri este grinzile. Baza - "miezul" grinzilor, în care este instalată colivia de armare, poate fi realizată din beton.

Am construit o casă cu o singură etapă de beton gazos, cu un acoperiș plat. Suprapunere prefabricate-monolitice. Când l-am instalat, a existat o problemă de ridicare a grinzilor cu o bază de beton. Dacă un fascicul de 3500 mm lungime și o greutate de 60 kg poate fi aruncat împreună pe un perete de 3 m înălțime, atunci cu grinzi lungi de 6500 mm lungime și cântărind 110 kg nu va funcționa. Avem nevoie de ajutoare, și mai bine o macara, care va trebui să fie închiriată.

Această versiune de grinzi este deja depășită, iar unii producători oferă grinzi mai ușoare, pe baza unui profil din oțel zincat pe care este montat colivia de armare.

Ie este posibilă ridicarea și montarea unui astfel de fascicol manual, fără a utiliza echipamente de ridicare.

Greutatea finală a unui astfel de fascicul este, de asemenea, influențată de numărul de bare ale armăturii longitudinale adiționale. Diametrul său și numărul de tije sunt selectate pe baza calculului de proiectare a capacității portante a plăcii monolitice compozite.

Un alt avantaj al SMP este capacitatea de a selecta în mod flexibil capacitatea de transport a suprapunerii în funcție de sarcinile operaționale preconizate.

Umplutoarea (cofraj fix), între grinzile metalice, poate fi obișnuită, relativ ușoară obișnuită, mai degrabă decât blocuri de ceramică caldă, în formă de T, aerisit, polistiren, beton argilos.

Se pune întrebarea despre pericolul de incendiu al acestui tip de suprapunere, dar în Europa o astfel de umplutură se găsește adesea chiar și în construcția de clădiri înalte.

Prelungirea monolitară prefabricată este mai ușoară decât monolitul. Aceasta, la rândul său, reduce încărcătura pe pereți, fundație și sol. Prin urmare, SMP poate fi utilizat în renovarea clădirilor și înlocuirea podelelor vechi și slabite în clădirile rezidențiale.

Grinzile pot fi de diferite lungimi, ele pot fi unite la un unghi, respectiv devine posibil să se suprapună premisele unei configurații complexe.

Se adaugă faptul că SPM are o capacitate mare de rulare. Datorită creșterii înălțimii secțiunii fasciculului, prin utilizarea unei armături longitudinale suplimentare, devine posibilă suprapunerea suprafețelor fără suport până la 16 metri lungime.

Un alt avantaj al suprapunerii prefabricate-monolitice - eliminarea necesității dispozitivului de centură blindată, deoarece este turnat simultan cu suprapunerea, ceea ce simplifică și reduce costul muncii. În tavan, puteți monolit imediat conducta de încălzire prin pardoseală.

Întinderea betonului, conform "balizelor" preinstalate, obține imediat o suprafață plană, pregătită pentru a pune o acoperire curată a podelei.

Dale monolit prefabricat: informații practice

Deși SMP nu poate fi numit noutate și instalarea sa pe baza designerului nu provoacă dificultăți chiar și pentru începători, mulți utilizatori ai portalului au întrebări: ce să folosiți ca suporturi temporare pentru grinzi cu blocuri stivuite: plăci, canturi sau suporturi telescopice?

Cred că este mai ușor să cumperi un cub de unu și jumătate de tablă de cea mai înaltă clasă și să-i așezi pe suporturi decât să închiriezi o lună. Plăcile pot fi apoi folosite pentru altceva pe sistemul de rafturi.

Timp de mulți ani am fost angajat profesional în lucrul monolit și pot spune că ramele metalice telescopice din toate punctele de vedere depășesc plăcile. Rafturile sunt plasate în câteva minute. Deplasând rack-ul în sus și în jos, se obține precizia de milimetru a instalației sub grinzi. Va trebui să prindeți centimetri cu plăci, să acționați pini pentru a le odihni în mod fiabil, a le slăbi, apoi a le dezasamblați pe toate și aceasta este o pierdere de timp și, prin urmare, bani.

Rafturile sunt plasate la o distanță de, în medie, 1,5 m una de cealaltă. Un punct important: atunci când montăm rack-urile, ne gândim imediat la ce vor sta. Pentru un accent este necesară o bază puternică, cu capacitatea bună de a purta. În cazul în care nu este compactat solul sau placa de fundație, atunci există pericolul de împingere a rafturii, sub greutatea betonului în jos, chiar dacă suportul se află la așezarea plăcii.

Atunci când suprapunerea monolitară a unității de auto-asamblare trebuie să acorde atenție punctului următor - necesitatea unui dispozitiv de diafragmă concret.

Diafragma de beton este stratul superior de beton, de aproximativ 5 cm grosime, situat direct deasupra inserțiilor, blocuri de beton gazos etc. și care formează suprafața superioară a plafonului, destinată funcționării.

Am realizat o grosime a plafonului monolit prefabricat de 200 mm. Au umplut doar cadrul dintre blocuri. Ie de fapt, grinzi de beton. După 20 de zile, a scos rack-ul în subsol, pe tavan între coloanele de sprijin pune 25 de tone de blocuri. Totul a funcționat perfect, nu o singură fisură. Cred că capacitatea de rulare a unei astfel de suprapuneri este determinată, în primul rând, de cusca de armare corectă și marca de beton. Nu cred că un strat de 5 cm deasupra blocurilor va crește foarte mult.

Tiberius crede că în acest caz suprapunerea prefabricată-monolitică nu a funcționat, pentru că în lucrarea de suprapunere a secțiunii tavrovoy. alexxx0677 au montat grinzi de beton armat obișnuite între care s-au așezat blocuri și numai aceste fascicule determină capacitatea portantă a plafonului. O șapă pe partea superioară a blocurilor va adăuga rigiditate suprapunerii, dar nu în aceeași măsură ca și cum ar fi fost inundată cu un singur element (diafragmă) cu grinzi.

În cazul în care țevile de încălzire prin pardoseală sunt încorporate în partea superioară a unui plafon monolitic compozit, atunci grosimea membranei de acoperire a betonului este luată de la 8 până la 10 cm, în funcție de tipul de finisaj (placă ceramică, laminat etc.). Trebuie avut în vedere faptul că o creștere a grosimii membranei de beton cu 1 cm duce la o scădere a încărcăturii utile cu 25 kg / mp. m. Dacă în loc de 5 vom face o grosime a diafragmei de 10 cm, atunci vom "pierde" 125 kg / mp. m se suprapun.

Și în concluzia articolului vom da costul acestei opțiuni suprapunerii. În medie, 1 pătrat. m SPM costă aproximativ +/- 2000 de ruble, excluzând prețul lucrărilor constructorilor pentru instalarea sa. Costul este de aproximativ în diferite regiuni pot exista prețuri diferite pentru grinzi, beton, căptușeli, închirieri de pompe de beton și salariile lucrătorilor.

Am făcut plafonul casei mele. De fapt, s-au dovedit 154 de metri pătrați. m. subsolul a fost acoperit cu dale, a cheltuit 290 mii de ruble. Primul etaj a blocat SMP, a cheltuit 354 mii de ruble. Prețuri, inclusiv materiale, livrare și muncă.

Am fost în Rostov turnat o suprapunere monolitică de 10x12 m, 180 mm grosime. Cu privire la tot ceea ce a petrecut 233 de mii de ruble. SMP credea că era mai scump și nimeni nu știe cum să o facă.

Potrivit participantului portalului Field Marshal, suprapunerea prefabricată-monolit este mai scumpă decât plăcile de podea, însă este mai ieftină și mai puțin intensă decât cea monolitică, deoarece totul ar trebui să fie luat în considerare în complex. Asta este, cât costă toate suprapunerile pentru acoperirea finisajului și nu doar cât costă să faci o placă fără a ține cont de costul instalării și dezmembrarea cofrajului, de complexitatea și viteza de lucru și de închirierea de echipamente de construcție grele.

Puteți învăța cum să obțineți o creștere semnificativă a capacității de încărcare a SMP, precum și să puneți o întrebare despre caracteristicile instalării sale în subiectul suprapunerii monolitice prefabricate.

Videoclipul prezintă două versiuni ale fasciculelor pentru o suprapunere monolit prefabricată a betonului.

Dispozitiv de suprapunere monolitică

Aranjarea podelelor din beton armat se face în diferite moduri. Panouri utilizate pe scară largă produse în fabrică, care sunt instalate folosind echipamente de ridicare. Cu un aspect nestandard, se formează o suprapunere monolitică, care poate fi realizată independent din beton armat cu armătură din oțel. Panoul din beton armat este durabil, oferă o protecție fiabilă împotriva zgomotului exterior și încălzește eficient camera. Să ne familiarizăm cu tehnologia de construcție a podelelor.

Placă monolitică de suprapunere - producție independentă

Dacă faceți o comparație a bazei monolitice cu suprapunerea plăcilor standard, atunci întreaga versiune are un set de avantaje:

 • rezistență sporită datorită absenței îmbinărilor și cusăturilor în structura monolitară turnată simultan;
 • repartizarea uniformă a efortului pe pereții și baza principală, asociată cu caracteristicile tehnologiei;
 • capacitatea de a realiza aspectul original, pentru care este dificil să alegeți elemente de serie.

Execuția independentă a activităților de turnare vă permite să creați o suprapunere fiabilă fără a utiliza o macara și a atrage muncitorii angajați.

Varianta cea mai fiabilă (dar nu întotdeauna recomandabilă) a suprapunerii interfloare este suprapunerea monolitică.

Instalarea de pardoseli monolitice - materiale și tehnologie

Activitățile de creare a unei fundații solide au precedat activitatea de proiectare. La etapa de proiectare, se calculează suprafața secțiunii transversale a bazei de beton armat, confirmând stabilitatea structurii sub influența forțelor și forțelor de încovoiere.

Partea finală a calculului prezintă rezultatele:

 • secțiuni de dimensiune a secțiunilor de secțiune transversală;
 • recomandări pentru secțiunea de armare;
 • instrucțiuni privind clasa soluției de beton.

Pentru casele a căror deschidere nu depășește 8 m, o placă de beton armat cu grosimea de 18-20 cm va fi potrivită. Pentru auto-construirea unei podele solide, trebuie pregătite materialele și uneltele necesare.

Pentru realizarea construcției cofrajului va fi necesar:

 • placaj rezistent la umezeală cu o acoperire laminată de 2-2,5 cm grosime;
 • panouri din lemn masiv de 5-7 cm grosime și 15-20 cm lățime;
 • pietre din lemn rotunjite cu o latură de 10 cm;
 • suportul telescopic, care permite fixarea unui design;
 • brațe de sprijin pentru fixarea grinzilor care percep sarcina principală;
 • stativele industriale sau de uz casnic, asigurând imobilitatea rafturilor;
 • set de scule (fișier lemn, nivel, ciocan, topor).

Dacă cumpărați plăci din beton armat cu mărimea necesară nu este întotdeauna disponibilă, puteți face o structură monolitică pentru tine.

Producerea măsurilor de întărire se realizează utilizând:

 • bare de oțel cu diametrul de 1,2-1,8 cm;
 • diametrul sârmei de 1-1,5 mm pentru armarea împerecherii;
 • elemente de acoperire pentru tije;
 • cârlig de croșetat;
 • dispozitive speciale pentru îndoire;
 • mașini de măcinat cu o roată de tăiere.

Următoarele materiale și echipamente sunt necesare pentru prepararea și turnarea mortarului:

 • Portland ciment M500;
 • piatra zdrobita cu o dimensiune de pana la 2 cm;
 • nisip fără incluziuni străine;
 • apă industrială;
 • mixer de beton.

Complexul de măsuri pentru crearea unei baze monolitice a betonului armat se realizează după ridicarea pereților la înălțimea necesară și nivelarea suprafeței suport.

Tehnologia standard include următoarele etape de lucru:

 1. Calculele necesare sunt efectuate, confirmând marja de siguranță necesară a structurii.
 2. Este instalat cofrajul pentru suprapunere, a cărui tehnologie de instalare este destul de simplă.
 3. Placa este armată cu tije de oțel, oferind o marjă de siguranță suplimentară.
 4. Cofrajele sunt umplute cu soluție de beton pregătită conform unei rețetă dovedită, urmată de compactarea matricei.

Să ne referim la specificul punerii în aplicare a fiecărei etape.

Monolithic are, de asemenea, avantaje față de construcția din lemn, deoarece este mai durabil și mai fiabil

Cofraje monolitice - elemente de instalare

O condiție prealabilă pentru munca de calitate este asigurarea cofrajului orizontal. La asamblare, este important să se acorde atenție potrivirii atentă a elementelor.

Montați cofrajul conform următorului algoritm:

 1. Împingeți coordonatele locației planului inferior al structurii viitoare, utilizând un nivel sau nivel de clădire.
 2. Instalați suporturi telescopice sau grinzi de lemn, asigurând un pas între stâlpii de 100 cm și o distanță de 20 cm față de pereți.
 3. Realizați instalarea șuruburilor, care sunt grinzi metalice sau bare de lemn, percepând încărcătura din masa cofrajului.
 4. Fixați barele transversale la intervale de 50 cm și atașați plăcile de placaj sau plăcile tăiate, asigurându-vă că nu există lacune.
 5. Reglați înălțimea suporturilor verticale pentru a vă asigura că nivelul superior al cofrajului se potrivește cu planul pereților.
 6. Asamblați pereții verticali ai cofrajului din lemn, respectând etanșeitatea structurii.
 7. Verificați corectitudinea instalării cofrajului și ajustarea atentă a rosturilor de colț, eliminați defectele.

Demontarea structurii cofrajului se face la 30 de zile după betonare, în conformitate cu cerințele de siguranță.

Pentru a face o structură monolit, trebuie să efectuați mai întâi un cofraj

Armătură de armare armătură armată solidă

După finalizarea instalării cofrajului, treceți la armarea cu două straturi, formând celule pătrată cu o latură de 15 sau 20 cm. Formând colivia de armare, urmați secvența de operații:

 1. Tije de oțel tăiate de mărimea necesară, ghidate de rezultatele calculelor efectuate.
 2. Formați tijele longitudinale și transversale ale nivelului inferior al armăturii prin plasarea suporturilor de 30-40 mm în zona de intersecție a tijei.
 3. Adunați secțiunile cap la cap folosind o unealtă specială și un fir de tricotat.
 4. Așezați elementele de fixare verticale ale sârmei de oțel cu un interval de 100 cm și atașați la ele al doilea nivel al cadrului.
 5. Conectați ambele grătare într-un singur circuit de alimentare, instalând cleme speciale în pași de 40 cm.

În timp ce faceți lucrarea, acordați atenție următoarelor aspecte:

 • stivuire tije în ordine eșalonată;
 • respectarea mărimii suprapunerii mai mare decât diametrul barei de 40 de ori;
 • rigiditatea și imobilitatea coliviei de armare, beton turnat;
 • asigurând distanța dintre ramele de plasă de 12-14 cm.

Respectarea acestor recomandări vă va permite să creați un circuit puternic de câștig.

După instalarea cofrajului, puteți începe armarea (cu ajutorul barelor metalice pentru a forma cadrul plafonului monolitic)

betonarea

Pentru turnare, este recomandabil să comandați beton gata preparat, care este alimentat la locul de muncă cu ajutorul unei pompe de beton. Acest lucru va permite:

 • reduce durata umplerii;
 • asigurarea coerenței uniforme;
 • crește puterea;
 • eliminarea muncii manuale;
 • umple matricea la un moment dat.

Opțiunea de auto-pregătire a betonului într-un mixer de beton cu utilizarea de nisip, agregat și ciment într-un raport de 2: 2: 1, urmată de adăugarea apei la o consistență cremoasă. Acordați atenție condiției principale pentru betonarea de înaltă calitate - turnarea continuă a mortarului de 20 cm grosime pe întreaga suprafață.

Este imperativ ca un beton să fie compactat cu un vibrator adânc sau o șină vibrată, ceea ce va permite:

 • distribuie uniform pietrișul în masiv;
 • eliminați complet bulele de aer;
 • umpleți zonele de colț și fantele cu mortar.

După betonare, este necesar să se planifice suprafața, să se asigure că matricea este încă timp de 4 săptămâni, să se acopere betonul cu polietilenă și să se umezească periodic.

După ce cofrajul a fost realizat pe toate suprafețele tavanului și armarea a fost finalizată, începerea betonării

Supravegherea monolitică a dispozitivului corect a plăcilor finite

Elementele produse în condiții de producție sunt deja armate cu armătură și nu au nevoie de armătură suplimentară, precum și de construcția unui cadru de cofrare. Cu toate acestea, cu ușurința aparentă de instalare, există anumite reguli care trebuie respectate.

Recomandări pentru așezarea plăcilor de podea

Montarea se face pe suprafața de susținere a pereților, în conformitate cu următoarele cerințe:

 • intervalul dintre suporturi nu trebuie să depășească 9 metri, ceea ce corespunde dimensiunii maxime a produsului;
 • îndepărtarea și transportul produselor până la locul de instalare se efectuează prin intermediul mijloacelor de ridicare prin prindere pentru ochi;
 • instalarea se face pe suprafața planificată a pereților, pe care nu sunt permise picături;
 • dimensiunea suprafeței de sprijin trebuie să fie de 9-15 cm, ceea ce asigură un transfer uniform de forță;
 • este interzisă așezarea elementelor fără betonare, golurile tehnologice și sloturile ar trebui sigilate cu mortar;
 • la efectuarea lucrărilor de instalare este necesar un control constant al suprafeței orizontale;
 • numai pereții principali pot fi utilizați ca suprafață de susținere, după instalare se instalează niște praguri interioare;

Pardoseli de podea - ieftin, convenabil și indispensabil, în multe cazuri, materiale de construcție

 • dacă este necesar, aranjamentul deschiderii, se realizează la intersecția panourilor adiacente, și nu pe un element;
 • instalarea elementelor de plafon trebuie efectuată cu un spațiu garantat de 20-30 mm.

Dacă lățimea totală a plăcilor nu se potrivește cu dimensiunea camerei, puteți să le așezați cu spații egal distanțate sau să lăsați fante pe marginea camerei și apoi să le betonați.

Secvență tehnologică de operațiuni pentru plăci de așezare

Instalarea panourilor se face în conformitate cu cerințele planului tehnologic, care reglementează:

 • secvența de operațiuni;
 • implicarea personalului;
 • instrument folosit;
 • dispozitive de ridicare.

Cerințe de bază ale tehnologiei:

 • punctul de referință atunci când ouatul este un zbor de scări;
 • controlul localizării este efectuat după fiecare operațiune;
 • panouri de fixare produse prin sudare.

Respectarea cerințelor de siguranță este obligatorie la efectuarea lucrărilor.

Orice tip de produse din beton este destul de greu, inclusiv plăci de podea

Pregătiri înainte de instalare

Înainte de instalare, trebuie să efectuați activități pregătitoare:

 1. Asigurați-vă planeitatea perfectă a suprafeței suportului, defectele acestuia fiind eliminate cu mortar.
 2. Verificați rezistența conturului suportului, care, dacă este necesar, este întărit prin turnarea centurii blindate.
 3. La intervale de 150 cm, suporturile de montare vor ține produsul în caz de eroare în timpul instalării.

Instalarea plăcilor cu jgheaburi cu ajutorul echipamentului de ridicare

Instalarea se face după întărirea finală a betonului cu macaraua. procedură:

 1. Aplicați un strat de beton pe suprafața de susținere.
 2. Panou securizat pentru montarea suporturilor.
 3. Dați operatorului macaralei un semnal și mutați placa în locația dorită.
 4. Așezați panoul, asigurând o suprafață de sprijin de 12-15 cm.
 5. Ajustați, dacă este necesar, amplasarea plăcii.
 6. Detașați chingile și continuați montarea.

Amintiți-vă că este interzisă asigurarea unei poziții orizontale prin căptușirea elementelor de armare sau metalice.

În utilizarea plăcilor de podea cu goluri, este important să se respecte astfel de condiții în care temperatura și nivelul de umiditate totală nu vor depăși norma.

Efectuați ancorarea

Termenul de construcție "ancorare" se aplică legării reciproce a plăcilor, care se realizează prin una din următoarele metode:

 • cu ajutorul barelor de armare sudate elementelor încorporate pe partea frontală sau superioară;
 • inel de ancoră, care amintește de centura blindată, care este situată în jurul perimetrului panoului și după betonare este betonată.

Cusături de etanșare

În procesul de instalare, după terminarea ancorării, spațiile sunt etanșate, care sunt betonate cu soluție M150. La discrepanțele crescute, este stabilită placa largă sub panoul care execută funcția de lemn. Spațiul dintre panouri este umplut cu beton, după întărirea căruia se poate acționa tavanul.

Etanșează cavitățile de capăt

În scopul izolării termice a produselor și protejării împotriva înghețului, este necesar să se umple cavitățile din părțile finale ale panourilor cu unul din următoarele materiale:

 • apă minerală;
 • ciment mortar;
 • ghimpile de beton gata făcute din beton.

Etanșarea se realizează pe ambele părți la o adâncime de 250-300 mm.

Cunoașterea tehnologiei de formare a suprapunerii monolitice vă va permite să monitorizați independent performanța lucrărilor pe șantier, precum și să evitați greșelile atunci când desfășurați activități de instalare.

Tehnologie dispozitiv suprapunere monolitic

Suprapunerea caracteristicilor

Atunci când construiesc o casă cu propriile mâini, fiecare persoană se confruntă cu necesitatea de a realiza plafoane interfonice, care se găsesc la fiecare etaj de la subsol până la mansardă.

Schema suprapunerii prefabricate-monolitic.

Există trei variante de astfel de suprapuneri, fiecare având propriile nuanțe:

 • lemn (lemn rotund și lemn);
 • plăci (beton armat și gol);
 • monolit (grinzi complete și metalice).

Cea mai dificilă și mai scumpă este considerată o suprapunere monolitică, deoarece este nevoie de mult timp (aproximativ o lună) pentru a face acest lucru, bani și muncă. Cu toate acestea, în cele din urmă, designul de pardoseli monolitice este justificat pe toate 100, pentru că este cea mai durabilă, are cele mai bune proprietăți izolante și aproape niciodată nu necesită nici reparații cosmetice.

Pentru a face o suprapunere monolitică, trebuie să decideți în prealabil ce tip doriți, deoarece ele au diferențe semnificative în toți parametrii.

Diagrama de pardoseli monolitice din beton armat.

Diferențele vor include armarea, betonul (grosimea), sistemul de susținere și timpul de pregătire.

Un monolit cu drepturi depline va costa mult mai mult, deoarece construcția acestuia va necesita mult mai mult timp și efort, dar construcția va dura un secol. Grosimea betonului din acesta va fi de două ori aceeași caracteristică a omului. Dar această opțiune nu este potrivită pentru fiecare etaj. De exemplu, nu are nici un sens să-l punem la nivelul subsolului, pentru că Betonul va fi turnat așa.

Dacă suprapunerile interfloare sunt instalate pe fascicule de fier, fiecare dintre ele va fi de două ori mai subțire, dar a doua jumătate a acesteia va fi compensată de rezistența metalului. În acest caz, designul nu va rămâne mai mic decât cel precedent, dar din ea va fi mult mai ușor să creați ceva. Acest tip va corespunde oricărui design modern. În plus, betonul, tija de armare și placajul va lăsa mult mai puțin.

Pregătirea pentru muncă

 • foaia A3;
 • creion cu radiere;
 • placaj laminat;
 • ciocan cu cuie;
 • Acoperișuri;
 • sistem de sprijin (grinzi de lemn 100 * 100 și suporturi metalice de 2 mm grosime).

Această podea din beton este instalată exclusiv ca plăci din beton armat între primul și al doilea etaj, dar nu la nivelul subsolului sau mansardei. Faptul este că nu are sens să-l instalați la nivelul subsolului, iar atunci când este instalat deasupra celui de-al doilea etaj, va fi deja prea greu. Dar pentru ca rezultatele muncii să fie de înaltă calitate, este necesar să se respecte ordinea și secvența clară în fiecare etapă.

Schema de suprapunere monolit cofraje.

 1. Elaborarea unui plan de lucru. În această etapă apare dispozitivul scenei viitoare, se determină toate zidurile purtătoare și se selectează materialele. Dar, de regulă, setul este standard și totul este calculat astfel încât să puteți face o achiziție în avans. Pentru perimetrul scenei ar trebui să fie luate în afara zidurilor de podea, deoarece placa trebuie să se odihnească ferm pe baza acesteia. Nu permiteți abateri, deoarece acestea pot duce la o rezistență insuficientă atunci când betonul este deja turnat. Betonul trebuie să aibă întotdeauna aceeași marcă și în nici un caz să nu interfereze cu acesta. Această regulă nu depinde de nivel.
 2. Fabricarea cofrajelor. În fabricarea sa, în primul rând, trebuie avut în vedere faptul că proiectarea tuturor îmbinărilor ar trebui să fie perfectă. Fiecare milimetru trebuie să fie în plan orizontal. Scuturile laterale se vor ridica la 0,3 m deasupra nivelului cofrajului. În nici un caz nu ar trebui să-și atragă scuturile laterale la partea costală a paletei, deoarece o soluție de beton sub presiune le poate scoate și toată lucrarea va trebui să înceapă pe una nouă. Toate dispozitivele de fixare apar exclusiv în partea verticală a plăcii.
 3. În acest stadiu, va fi instalat un sistem de susținere alcătuit din grinzi de lemn și suporturi metalice, care pot fi interschimbabile, dacă se dorește. Grinzile din lemn sunt stivuite la o rată de 1 bucată pe 1 m², în timp ce grinzile - 1 bucată pe 2 m². Cu acest raport, nu vă puteți teama că suprapunerea se prăbușește. Nu uitați că presiunea asupra fiecăruia va fi de aproximativ 500 kg și în momentul turnării și chiar mai mult (datorită energiei de impact când betonul se prăbușește). După instalarea întregului sistem, ar trebui să mergeți la fiecare fascicul individual și să îl verificați din nou pentru stabilitate. Apoi trebuie să urcați cofrajele în sine și să mergeți de-a lungul ei cu un pas ferm. Nu trebuie să existe nici o reacție, ca și cum ar fi o plimbare pe stradă. Dacă s-au simțit deviații, atunci este necesar să le găsiți și să le refaceți, altfel betonul își va deschide drumul.
 4. Dacă totul este bine, atunci puteți trece la ultima parte a pregătirii. Hidroizolarea se realizează în două moduri: folosind hârtie de acoperiș sau film plastic. Materialul este căptușit pe cofraj, curățat și comprimat de ceva masiv, astfel încât să nu zboare, dar nici măcar să nu-și schimbe forma. Este mai bine să se utilizeze acoperis pentru beton, deoarece Are parametri de înaltă rezistență și izolație.

Armătura plăcii

 • tija de armare A500S;
 • fir moale;
 • ruletă de roți

În acest stadiu, se va lucra la consolidare.

Schema suprapunerii monolitice prefabricate.

 1. Primul pas este de a determina tija de armare. Trebuie să fie suficient de puternic, dar nu are o greutate excesivă, astfel încât structurile din beton armat să fie ținute la înălțime. Cea mai bună opțiune - A500S. Atunci când se calculează, este necesar să se țină seama de faptul că dubla lățime este stivuită, ceea ce mărește semnificativ costurile materialelor. Se realizează după cum urmează: tijele sunt așezate paralel cu o treaptă exactă de 0,5 m, după care se pune exact același nivel de tije perpendicular pe ele. Fiecare dintre intersecțiile lor este conectată printr-o sârmă moale strâns. Lucrarea este foarte lungă, dar necesară.
 2. După ce prima navetă este terminată, cea de-a doua este făcută în același mod, dar nu trebuie să le conectați împreună. De asemenea, merită să ne amintim că fiecare dintre ele are un nivel. Cel inferior trebuie să fie de 25 mm deasupra nivelului cofrajului, iar cel superior este exact la fel de scăzut ca și placa de umplere superioară. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă aplecați de la aceleași bare conice improvizate, care vor fi instalate în cantitate de 1 bucată pe 4 m², iar toată armătura va fi legată de ele.
 3. Odată ce instalarea este finalizată, puteți începe testarea. Procesul nu durează mult, dar trebuie să verificați fiecare tijă pentru stabilitate și apoi să scuturați toată armătura. Dacă nu s-a mișcat nimic, putem presupune că lucrarea a fost făcută conștiincios, dar dacă au apărut abateri, ele ar trebui eliminate imediat și numai atunci vor începe să se reverse.

Turnarea betonului pentru plăci

Montajul instalării plafonului.

 • Beton de 400 grade și mai mare;
 • automixer cu furtun;
 • sistem de susținere (grinzi de lemn 100 * 100 și suporturi metalice de 2 mm grosime);
 • Acoperișuri;
 • Lopata;
 • cazma;
 • film plastic;
 • apă;
 • resturi.
 1. Înainte de a începe turnarea trebuie să vă amintiți că betonul nu ar trebui să înceapă chiar să se achiziționeze, deoarece pentru o placă de 10 * 10 va fi nevoie de 28,5 m³ și va fi dificil chiar și pentru o întreagă echipă de constructori să o facă singur într-o zi. Aici sunt chemați pentru ajutor mașini automate cu furtun pentru alimentarea cu beton. Atunci când comandați, trebuie să știți în avans ce volum de tambur (cel mai adesea este de 8-9 m³). Cu aceste cunoștințe, veți fi mai ușor să calculați cantitatea de material necesar.
 2. Pentru această etapă este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru 1-2 persoane. În acest caz, umplerea va avea loc rapid și fără întrerupere. În timpul umplerii podelei, o persoană trebuie să se deplaseze continuu de-a lungul cofrajului și să direcționeze betonul în direcții diferite. Acest lucru este necesar pentru a face presiunea uniformă a cofrajului. Dacă nu există asistenți, atunci va trebui să opriți din când în când procesul de turnare și să vă ocupați de el însuși. Fiecare strat trebuie arat pentru a elibera aerul adunat. Acest lucru va avea un efect foarte pozitiv asupra calității plăcii turnate. Cel mai mic nivel trebuie să fie arat foarte atent, altfel puteți deteriora materialul de impermeabilizare. În timpul procesului va fi foarte bine să intervină în armarea plăcii, deoarece el va trebui să treacă constant pentru a nu se împiedica.
 3. Când se toarnă betonul, acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l timp de 27-29 de zile. În timpul acestei jumătăți de timp, nu trebuie să uitați să umeziți plăcuța cu apă, astfel încât aceasta să își poată câștiga toată puterea.
 4. După timpul specificat, sistemul de susținere este îndepărtat, polietilena este îndepărtată, iar cofrajele sunt demontate cu resturi. Rezultatul este o suprafață perfect netedă din partea de jos și un cap ușor neuniform. Aceasta este apoi corectată direct prin turnarea podelelor. Cu abordarea corectă, plăcile din beton armat nu vor avea nici o abatere.

Monolith tehnologie de instalare

Schema de dale prefabricate.

 • grinzi (grinzi I);
 • Beton de 400 grade și mai mare;
 • placaj laminat de 20 mm și mai gros;
 • măsuri de bandă;
 • tija de armare A500S;
 • fir moale;
 • măsuri de bandă;
 • automixer cu furtun;
 • Lopata;
 • cazma;
 • film plastic;
 • apă;
 • resturi;
 • ciocan cu cuie.

Această tehnologie permite instalarea unei plăci nu numai între etajele 1 și 2, ci și deasupra subsolului. Este mai ușoară și mai subțire, dar nu mai are aceiași parametri de rezistență, deși are și alte avantaje. În parte, schema va fi similară.

Schema de instalare se suprapune monolitic.

 1. În acest caz, primul lucru care trebuie făcut nu este cofrajul pentru beton, ci pentru grinzi. Dacă este posibil, acestea sunt montate pe părți înguste ale încăperii, dacă nu sunt pătrate. La montare, trebuie avut în vedere că, în medie, lungimea unui fascicul este de 6-8 m, ceea ce poate crea un disconfort semnificativ dacă nu vă asigurați în avans de o partiție suplimentară de susținere. Fiecare tehnologie ulterioară cu fascicul I prevede o poziționare de 1 m față de cea precedentă.
 2. Cofrajele sunt instalate pe grinzi, înălțimea cărora nu este de 0,3 m, dar de 0,15-0,2 m. Acest lucru se datorează faptului că, în această etapă, structura de susținere de bază există deja.
 3. A doua diferență va fi sistemul de sprijin al planșeului viitor, care va necesita acum de 1,5 ori mai puțin, adică pentru fiecare 1,5 m există o grindă de lemn, iar pentru 3 m un distribuitor metalic.
 4. A treia diferență majoră este consolidarea. Armătura se află doar într-o cutie exact în centru. Toate comunicările apar exact în același mod.
 5. Apoi, totul este completat în mod similar cu un monolit cu drepturi depline, indiferent dacă acesta este nivelul celui de-al patrulea etaj sau subsolul. Este important să se reverse cu atenție betonul. chiar și în ciuda faptului că suprapunerea ulterioară a pardoselii este întărită de bârnele I, fluxul de beton se poate rupe.

Grinzile pot fi utilizate în scopuri personale - cabluri, nișe sau orice altceva în cazul în care spațiul poate fi necesar. Din partea de jos este convenabil să se învele gips carton, deoarece În principiu, aceștia sunt la același nivel, iar ghidurile de profil nu mai sunt necesare. În condiția subsolului din partea de jos prin grinzi este mai bine să efectueze iluminatul, care se potrivește perfect în aceste condiții.

Metode de calcul al dispozitivului

Schema plăcii de podea monolit.

Primul pas este calculul cofrajului. În cazul unei plăci din beton armat, calculul se face conform formulei + perimetru * 0.3. Astfel, în funcție de o locuință cu un perimetru de 10 * 10, 100 + 40 * 0.3 = 100 + 12 m² va fi necesară. În cazul în care betonul este turnat pe grinzi, formula se va schimba numai în figura finală cu 0,15-0,2 în funcție de necesitate: 100 + 40 * 0.15 = 100 + 6m² Nu trebuie să tăiați benzile singure, este mai bine să comandați gata făcute. Acesta va fi un pic mai scump, dar cofrajul prefabricat în acest caz va fi diferit în cazul fabricării de înaltă precizie.

Armarea se calculează după următoarea formulă: suprafața * 4 * 2 + 2%. În cazul în care tehnologia de instalare este folosită pe fascicule, factorul "* 2" nu este utilizat. Astfel, pentru aceeași casă veți avea nevoie de 100 * 4 * 2 + 2% = 816 m. Ultimele 5% sunt necesare pentru fabricarea parantezelor, ceea ce va ajuta la păstrarea întregii armături în greutate. Pentru podeaua în care se utilizează jumătate de monolit, armarea va fi egală cu 408 m.

Volumul de beton este considerat cel mai ușor - zona * înălțime-5% (armare). Pentru plăcile montate pe grinzi, formula este complet similară. Conform rezultatelor de 100 * 0,3-5% = 28,5 m³. Bazat pe automixers medie - 4 buc. Soluția de beton în sine este amestecată într-un raport de 1 parte beton, 3 părți de nisip și cantitatea de apă necesară.

Grinzile sunt mai greu de calculat decât betonul, deoarece deseori trebuie să se așeze. Dar dacă ne apropiem de calcul relativ brut și ne imaginăm că îmbinările au ieșit cu zero pierderi, dar cu o extindere suplimentară în afara clădirii, atunci utilizați în mod ideal 6 m. În acest caz se dovedește că trebuie să numărați grinzi dublu prefabricate, atunci formula va fi de 10 * 6 * 2 = 120 m (10 fascicule, fiecare dintre ele constituind câte două câte 6 m).

Tehnologiile moderne permit calcularea plăcilor de beton până la ultimul cui. Astfel, în fabricarea cofrajului, unghiile sunt conduse în perechi la fiecare 0,5 m în jurul perimetrului. Cofrajele verticale au numai 0,3 m, dar, totuși, acest loc va necesita o rezistență suplimentară, datorită căruia două perechi vor fi ciocănite în fiecare margine. În total 40 * 2 * 2 + 4 * 4 = 176 bucăți vor fi necesare pentru montarea cofrajului pentru un etaj.

Tehnologia plăcilor de podea monolitice

Caracteristicile pardoselilor monolitice ale dispozitivului

Construcția podelei și a materialelor pentru aceasta sunt selectate pe baza caracteristicilor clădirii proiectate.

Suprapunerile pot fi de două tipuri: lemn și beton armat. Acestea din urmă au cele mai mari avantaje datorită fiabilității ridicate, deoarece lemnul este foarte inflamabil, iar betonul nu este un material combustibil. În același timp, placa de beton este greu, deci impactul asupra pereților fiecărui etaj al clădirii este foarte mare. La proiectarea clădirilor este necesar să se prevadă grosimea și rezistența pereților, care ar trebui să corespundă tipului de pardoseală ales. În plus, pentru a îmbunătăți proprietățile izolante ale betonului se adaugă argila, și nu pietriș.

Tipuri de pardoseli din beton armat și monolit

Podelele din beton armat au următoarele tipuri:

Pentru plăcile prefabricate, dimensiunea panourilor este selectată în funcție de dimensiunea clădirii.

 • monolit;
 • prefabricate, adică plăci prefabricate din fabrică;
 • adesea nervuri, la fabricarea cărora se utilizează beton ușor sau blocuri goale și grinzi din beton armat.

Dalele prefabricate trebuie instalate cu ajutorul unei macarale. Avantajele dimensiunilor pardoselilor pot fi notate: pentru plăcile din beton armat, ele pot fi oricare, iar podelele din lemn de esență tare ar trebui să aibă dimensiuni standard. Dispozitivul de pardoseli monolitice din beton armat nu necesită implementarea diferitelor lucrări legate de încărcare și descărcare. Suprafața produselor este de înaltă calitate, deoarece tehnologia nu asigură prezența cusăturilor pe pardoseli monolitice. Există următoarele tipuri de pardoseli monolitice ale dispozitivului:

 1. Rază monolitică.
 2. Beamless.
 3. Cu cofraj permanent.
 4. Cu utilizarea pardoselilor (din oțel profilate).

Dispozitivul de suprapunere monolitică fără fascicole permite obținerea de suprafețe netede, gata pentru utilizare ulterioară, astfel încât este mai frecventă decât altele în construcții. Achiziționarea de grinzi nu este necesară, astfel încât consumul de materiale este mai mic. Podelele profesionale la instalarea suprapunerii monolitice permit recepționarea unei plăci de înaltă calitate. Atunci când se utilizează a doua opțiune, de asemenea, nu este nevoie de consum suplimentar de materiale în scopul prelucrării suprapunerii.

Principiul instalării sistemelor de cofrare

Clădirile cu mai multe etaje sunt acum proiectate pentru amenajări complexe și configurații diferite datorită faptului că podelele de susținere ale sistemelor de cadre sunt bazate pe grinzi care susțin o placă monolitică. În același timp, suprapunerile monolitice interfloare realizează funcțiile unui hard disk, oferind clădirii o forță și o fiabilitate deosebită. Tehnologiile moderne de montare a pardoselilor monolitice fac posibilă asigurarea rigidității fiecărui etaj al unei clădiri, prin urmare, pentru a instala pereți portanți în acest caz nu este necesar.

Creșterea dinamică a construcțiilor de clădiri folosind pardoseli monolitice este asociată cu introducerea tehnologiei de aplicare a cofrajelor.

Conceptul și tipurile de forme de tavan, designul acestora

Unul dintre podelele cele mai ieftine, dar este destul de fiabil.

Cofrajele sub plăcile monolitice ale plăcii sunt o structură a cărei instalare este asociată cu obținerea suprafeței de formare a plăcii. Utilizarea cofrajului sporește posibilitățile de proiectare a clădirilor și de obținere a diferitelor forme geometrice, ceea ce permite un design mai modern al fiecărui etaj al structurilor clădirii. Cofrajele sunt un tip de structură temporară care formează suprafața necesară unei plăci monolitice, astfel încât este dezmembrată după întărirea betonului. Designul suprapunerii monolitice presupune existența ciclului de viață al cofrajului, ceea ce înseamnă numărul de ori pe care îl utilizează, asigurând conservarea forței și a formei geometrice.

Înălțimea la care suprapunerea este plasată deasupra bazei determină tipul de rack utilizat în cofraje. Rack-urile telescopice sunt împărțite în cadre individuale și cadre, care asigură o înălțime de suprapunere de 4,5 m și 3 m. Pentru înălțimi foarte mari, se recomandă utilizarea turnurilor de cofraj, iar grosimea suprapunerii poate fi până la 1000 mm, în timp ce în primul caz - 300 mm. Obținerea configurațiilor complexe de pardoseli monolitice depinde de utilizarea grinzilor din lemn stratificat, lungimea cărora poate fi diferită. Cofrajele din sticlă includ următoarele părți:

 1. Placaj.
 2. Grinzi de podea.
 3. Rafturi pentru cofraje de podea.
 4. Trepiede.
 5. Univilki.

Aceste părți au următoarele caracteristici și caracteristici funcționale:

 • Placajul determină calitatea suprafeței plafonului de beton, formând partea inferioară a suprapunerii monolitice, în timp ce placajul laminat este cel mai popular;
 • Grinzile poartă sarcina structurii de podea a fiecărui etaj al clădirii, trecând-o pe suporturile plăcii de monolit. Placajul este așezat pe grinzi;
 • Stâlpul telescopic al cofrajului de tavan servește la transferul încărcăturii structurii de la fiecare fascicol de podea la baza acesteia;
 • Trepiedul trebuie să asigure o poziție verticală stabilă a suportului de cofraj;
 • Unifilka este un cofraj pentru legături de legătură și grinzi de plafon monolitic.

Dispozitivul tehnologic se suprapune monolitic pe foaia profilată

Pentru suprapunere aplicați podele profesionale etichetate cu litera H - rulment.

Tehnologiile moderne ale dispozitivului de suprapunere monolitică cu utilizarea unei pardoseli profesionale sunt legate de utilizarea unui lemn fix în timpul umplerii plăcilor. Betonul este turnat conform principiului clasic asociat dezmembrării scuturilor bazelor podelelor, care mențin betonul în proces de întărire. Tehnologia utilizată cu utilizarea cofrajului permanent și a foii profilate permite construcția de garaje, hozblokov, terase etc. Acest lucru se datorează rezistenței mai mari datorită profilului metalic care conferă betonului forma care va asigura, în cea mai mare parte, rezistența la deformare, ceea ce va face podeaua foarte fiabilă și durabilă. Studiile au arătat că consumul de supape în acest caz este mult mai mic decât ca urmare a utilizării altor tehnologii, deoarece suprapunerea în secțiune este nervată. Consumul de beton este mai mic, ca și armarea, totuși, forța structurilor care utilizează o placă profilate nu diferă de alte tipuri de pardoseli monolitice.

Tehnologia de suprapunere cu utilizarea plăcii ondulate permite obținerea unei plăci de greutate redusă. Prin urmare, această placă este utilizată în construcția de case cu pereți din cărămidă sau construită din blocuri de beton.

Materiale utilizate și instrumente necesare

În procesul de fabricare a pardoselilor monolitice, vor fi necesare următoarele materiale:

Avantajul incontestabil al unei podele profesionale este greutatea relativ scăzută, care accelerează semnificativ și facilitează instalarea.

 1. Armatura.
 2. Grinzi.
 3. Beton.
 4. Tablă pentru cofraje permanente.
 5. Coloane metalice.
 6. Sarma din otel.
 7. Foi profilate.
 8. Film sau ruberoid.
 9. Film pentru hidroizolare.
 10. Izolație.

Performanța tuturor lucrărilor va fi legată de utilizarea unor astfel de instrumente speciale, cum ar fi:

 1. Șuruburi cu foraj armat.
 2. Sfredel electric.
 3. Șurubelniță.
 4. Organe de asamblare.
 5. Pompă de beton.

Lucrări pregătitoare

Tehnologia utilizată de foi profilate implică în procesul de planificare a muncii un calcul al forței de suprapunere viitoare, luând în considerare fiecare etaj, în cazul în care clădirea este multi-etaje. Deoarece fabricarea podelelor monolitice cu propriile lor mâini este asociată cu diverse dificultăți, este mai bine să încredințați această lucrare profesioniștilor. După determinarea tuturor încărcăturilor de pe suprapunerea viitoare, trebuie să se pregătească grinzi cu coloane metalice, prin determinarea tuturor parametrilor necesari ai acestor materiale prin calcule. În funcție de tipul de foaie profilate, grinzile sunt plasate la o distanță predeterminată unul față de celălalt, luând în considerare etapa lor, astfel încât placa de beton să fie umplută ferm și fiabil.

Instalarea plăcilor profilate

În funcție de înălțimea profilului, este aleasă etapa de instalare a grinzilor - cu cât este mai mare profilul, cu atât este mai mic pasul. În orice caz - cel puțin 3 grinzi ar trebui să treacă pe foaia profilată.

De exemplu, grinzile pot fi așezate la o distanță de cel mult 3 m. Este necesară o foaie profilată de gradul TP-75 cu o grosime de 0,9 mm. Lungimea foilor trebuie să țină cont de faptul că 3 grinzi vor servi drept suport pentru aceasta, ceea ce va preveni deformarea foilor în viitor. Presiunea în lungimile scurte va fi mai mică, iar betonul va fi turnat mai ușor. Foaia profesională trebuie atașată la baza metalului, care este asociată cu dificultăți, deci aveți nevoie de unelte speciale, și anume șuruburi cu burghiu ranforsat și elemente de fixare cu un parametru de 32 mm. Datorită burghiului întărit, șurubul va fi mai ușor de introdus în canal chiar și fără forarea prealabilă, astfel încât acest element de fixare este numit piercing armor.

Șuruburile se răsucesc cu o șurubelniță, puteți folosi o mașină de găurit electrice dacă o puneți la viteză redusă, deoarece tehnologia implică un număr mare de puncte de fixare ale foii profesionale. În același timp, este necesar să se asigure că fiecare suport și grinzi de bază sunt în contact, deoarece întreaga structură va avea o încărcătură foarte mare. Cofrajele în acest caz necesită o foarte fiabilă, deoarece betonul va conferi structurii o pondere considerabilă. Următorul pas este de a fixa articulațiile foilor profilate individuale. În acest caz se utilizează șuruburi de auto-filetare mai mici, de exemplu, având o lungime de 25 mm, astfel încât acestea sunt înșurubate cu un pas de 25 mm. După finalizarea fixării, procedați la pregătirea armăturii.

Realizarea cadrului de armare

Pentru a fixa profilul pentru suprapunerea uneltelor, aveți nevoie doar de o șurubelniță.

Rama armăturii, care se află în interiorul plăcii monolitice, va face betonul cât mai puternic posibil, ceea ce va împiedica compresia și îndoirea plăcilor. Numai un specialist poate prevedea că, datorită cofrajului fix, rezistența suplimentară a suprapunerii monolitice nu va fi atinsă, prin urmare, instalarea armăturii necesită o îndemânare. Suprapunerea ar trebui să aibă o structură tridimensională, care este creată prin fabricarea unui schelet de armare, inclusiv tije longitudinale, având o grosime de 12 mm, așezată în golurile foii profilate. Se folosesc atât elemente longitudinale cât și transversale, realizate din tije de armare de 10 și 5 mm. Racordarea elementelor de cadru ale armăturii are loc cu ajutorul unor suduri sau cu ajutorul unei sârme de oțel. Welds face ca întreaga structură a armăturii să fie mai puternică.

Cu toate acestea, conexiunea poate fi făcută mai repede, astfel încât, în practică, firul de oțel este folosit cel mai adesea pentru a se alătura componentelor cușilor de armare. În cazul în care clădirea este planificată a fi mai multe etaje, atunci sunt planificate în prealabil scările intermediare și canalele de comunicare, iar apoi cofrajele în jurul lor. După finalizarea tuturor lucrărilor, în acest caz, nu va fi necesar să se efectueze lucrări suplimentare legate de deschidere, ci numai să se taie o parte a foii profesionale subțiri în care sunt planificate deschiderile între podea.

Cofrajul este realizat din lemn, deoarece este cel mai ieftin material, plăcile necesită un strat protector de film, puteți utiliza materiale de acoperire.

Turnarea betonului, a izolației și impermeabilizării

Betonul de gradul M350, corespunzător clasei B-25, este cel mai potrivit pentru podele. Pentru a obține o rezistență maximă este posibilă numai cu turnare continuă, furnizând cantitatea necesară de amestec pe șantier. Este mai bine să nu folosiți aici beton de casă, ci să plasați o comandă pentru beton și echipament special. În acest caz, aveți nevoie de o pompă de beton, a cărei utilizare este recomandabilă în cazul în care amestecul de beton este foarte mobil. Acest punct trebuie să fie discutat în prealabil cu furnizorul soluției concrete.

După ce dispozitivul este realizat din armătură pentru turnarea continuă a betonului de-a lungul unei foi ondulate, este necesar să se ajusteze suprafața podelei. Înainte de turnarea betonului, instalați suporturi suplimentare, care nu vor permite deformarea teritoriului sub greutatea întregului amestec de soluție de beton. Suporturile trebuie să fie poziționate, orientându-le în grinzi între grinzile din centru și îndepărtate atunci când întreaga compoziție are rezistența la gradul cerut. Betonul este de obicei turnat la o temperatură pozitivă a aerului, iar pentru întărirea completă va dura până la 28 de zile în condiții normale. Dacă condițiile sunt ideale, atunci 80% din duritatea caracteristică a gradului de beton selectat va fi furnizată în 11 zile. Dacă creați o suprapunere monolitică în vremea caldă sau uscată, trebuie să umeziți suplimentar compoziția umplută, deoarece apa se va evapora de pe suprafața betonului, ceea ce va duce la fisurare.

Dacă se planifică lucrări pentru sezonul rece și se așteaptă îngheț, se recomandă să se comande un amestec care conține aditivi antigel. Această soluție la turnare poate obține duritate normală la temperaturi scăzute. Un număr de metode speciale vor permite reducerea timpului necesar pentru setul de rezistență. Trebuie remarcat faptul că consumul de fonduri pentru soluția de beton cu aditivi poate fi mărit, așadar este mai bine să planificați lucrările de construcție la sfârșitul primăverii sau în perioada de vară. După finalizarea primei etape de turnare a betonului, se recomandă utilizarea izolației care ar trebui să aibă funcții de izolare fonică. Există o mulțime de astfel de materiale pe piață, astfel încât cheltuielile de fonduri pentru izolație ar trebui să corespundă raportului preț-calitate.

Următorul strat după izolație este hidroizolarea, apoi se execută șapa armată, folosind betonul de calitate inferioară, de exemplu, M250.