În cazul în care este mai bine să se utilizeze o fundație de bandă cu piloți plictisiți

Piloți-grillage plictisit fundație TISE

În inima fiecărei clădiri se află temelia, cu atât mai puternică este, cu cât va sta mai mult timp, pereții săi vor fi mai siguri.

Deoarece clădirile sunt construite pe soluri diferite, iar proprietățile lor fizice afectează în mod semnificativ calitatea și durabilitatea clădirii, mai multe tehnologii de construcție a fundațiilor au fost dezvoltate de constructori. Acestea sunt împărțite în patru soiuri principale:

Este de remarcat faptul că fiecare dintre tipurile principale de mai sus este împărțit în subtipuri care pot combina mai multe tehnologii diferite.

Dacă aveți nevoie pentru a construi o casă într-o zonă dificilă, unde solul este teren apoasă și mlaștină, atunci nu vă puteți gândi la nimic mai bine decât o fundație de piloni și benzi.

Utilizarea sa va face ca baza casei să fie fiabilă și puternică, ceea ce va proteja structura de condițiile meteorologice nefavorabile, va reduce riscul de înclinare și deteriorarea caracteristicilor de performanță.

În plus, spre deosebire de fundația de benzi, care este cel mai adesea folosită în construcția de clădiri pe soluri uscate, o fundație cu fundație cu grilă face posibilă realizarea unor orizonturi solide de încredere în zone cu umiditate ridicată.

Tipuri de fundație pilon

Piloți și benzi de fundație pe piloți plictisiți

În funcție de tipul de piloți care sunt utilizați în construcția fundației, aceasta din urmă este împărțită în:

 • șurub;
 • plictisit.

Particularitatea primului este că piloții din el sunt construiți din țeava de metal, capătul căruia este realizat sub formă de șurub.

Dacă privim din lateral, seamănă cu un șurub mare, dar numai pentru răsucirea în pământ.

Datorită acestui design, zona de susținere a grămezului crește, ceea ce sporește rigiditatea acestuia și, ca rezultat, crește fiabilitatea întregii clădiri.

În funcție de caracteristicile zonei în care este construită casa, sunt utilizate diferite diametre ale șuruburilor:

 • pentru terenul mlaștinos și argilos, diametrul său poate ajunge până la 850 mm;
 • pereții mai subțiri cu diametrul de 300-400 mm sunt utilizați pentru solul înghețat.

Fundația plictisită cu grilaj diferă de cea anterioară prin aceea că, în acest caz, structurile metalice deja finisate nu sunt folosite, iar grămezile sunt făcute imediat la fața locului. Cu ajutorul fântânilor de foraj se fac în jurul perimetrului, adâncimea lor depinde de proprietățile solului.

Se recomandă forarea până când puțul intră în adâncime de cel puțin 60 cm în orizontul solid. După aceea, nisipul umed este turnat în gaură și compactat.

Apoi, supapa este instalată, iar puțul este turnat cu beton.

Dispozitivul de bază și banda de banda cu piloți plictisiți

Fundația piloților monoliți sau fundația plictisită

Fundația standard a benzii constă dintr-o bază monolită simplă, care este situată de-a lungul întregului perimetru al viitoarei structuri.

Fundația cu curele pe contragreutate față de cea anterioară nu se bazează pe un tampon de nisip simplu, ci constă din grămezi separate cu un grilaj monolit sau de fascicul.

Rostverk este partea superioară a fundației, care distribuie în mod egal masa clădirii în grămezi.

În funcție de locația sa, există modele cu grilă suspendată sau încastrată.

Prima este o fundație care este la câțiva centimetri deasupra nivelului solului, în al doilea caz este în contact direct cu solul.

Lista instrumentelor și a materialelor necesare

Materiale pentru construcția fundației

Pentru a face o fundație plictisită cu o grilă, veți avea nevoie de următoarele instrumente și materiale:

 • ciment, nisip, pietriș;
 • accesorii;
 • baruri din lemn;
 • bord;
 • material de acoperis sau alt material pentru impermeabilizare;
 • ciocan, lopată, mixer de construcție sau mixer de beton, șnec;
 • sârmă și cuie.

Principalele etape ale muncii

Luați în considerare principalele etape ale construirii fundației piloților plictisiți

primar

Mai întâi, înainte de faza activă, este necesar să curățați zona de resturi, să o echilibrați. Mai mult, cu ajutorul unei cârpe și șnururi se realizează marcarea teritoriului - localizarea axelor, lățimea benzii, locurile de montaj ale piloților sunt marcate.

terasament

Strip de fundație cu piloți plictisiți în procesul de turnare

După marcare, puteți începe să săriți direct șanțul. Adâncimea sa depinde de tipul de sol, dar, de regulă, nu depășește 40 cm. În ceea ce privește lățimea, trebuie să corespundă lățimii benzii monolitice.

Mai mult, în colțuri și în întregul perimetru al zonei puțurilor forate, se recomandă ca pasul dintre acestea să nu depășească 2 metri.

În ceea ce privește adâncimea, totul depinde de tipul de sol - fiecare puț ar trebui să intre într-un orizont solid de cel puțin 60 cm.

Conform informațiilor constructorilor, adâncimea medie a puțului este de 1,6 până la 1,8 m. Diametrul gaurii trebuie să corespundă cu o treime din lățimea șanțului.

Lucrări pregătitoare

În acest stadiu este necesar să se realizeze hidroizolarea piloților viitori pentru a îmbunătăți performanța și a crește durata de viață a acestora. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să plasați în găurile straturi de material de acoperiș sau de alte materiale de impermeabilizare.

Conductele de azbociment sau de plastic pot fi de asemenea utilizate, dar apoi trebuie luat în considerare diametrul lor. Apoi, suprafața viitoarei fundații cu grilajul este umplută cu nisip la o înălțime de aproximativ 30 cm și cofrajele sunt pregătite.

armare

Pentru a crea o structură monolitară de beton pentru întărirea acesteia, este necesar nu numai banda, ci toate grămezile. Tijele de 12-15 mm sunt folosite ca o bandă de armare.

Pentru grămezi se recomandă utilizarea a cel puțin 4 bucăți de armare. Toate barele armăturii sunt răsucite împreună cu ajutorul unui fir și sudate.

umple

Plictisit cu grilă superioară

Turnarea betonului începe cu puțuri. În timpul acestui proces este necesar să se reducă riscul de goluri.

Pentru a face acest lucru, la fiecare 20-30 cm turnarea de beton, efectuați tamping sale.

După ce toate puțurile sunt umplut, fundația cu grillage este turnată direct.

La câteva zile după uscare, cofrajele pot fi îndepărtate.

Care sunt avantajele folosirii fundatiei?

Piloți din beton armat și plictisit

Fără această tehnologie, ar fi nerealistă construirea de case în locuri în teren de lut mlaștină, în zone în care adâncimea înghețării solului este destul de mare. De asemenea, avantajele sale indiscutabile sunt:

 • disponibilitate. Această tehnologie nu are nevoie de investiții financiare semnificative, poate fi posibilă de către persoanele cu venituri medii;
 • pentru a pune bazele, nu aveți nevoie de echipament special sau de cunoștințe suplimentare, oricine poate face această lucrare, dacă există doar o dorință;
 • viteză. A construi o clădire cu utilizarea ei mult mai rapidă;
 • utilizarea piloților vă permite să aplicați cu succes această tehnologie pe teren;
 • reducerea contactului fundației cu grătarul cu solul reduce pierderea de căldură a casei.
 • bine, și cel mai important, o astfel de fundație este excelentă pentru a rezista mișcării de mișcare și a solului în timpul sezonului sezonier.

Dar, pentru a caracteriza pe deplin acest tip de fundație, merită să ne gândim la dezavantajele sale.

Deci, această tehnologie de construcție nu prevede prezența unui subsol în casă, plus este, de asemenea, imposibil să grena greu camere.

Un alt dezavantaj în utilizarea unei fundații plictisite cu o grilă este complexitatea calculelor. Doar specialiștii pot calcula cantitatea de materiale necesare, precum și nivelul maxim de gravitate pe care o astfel de structură o poate rezista.

Strip de fundație cu piloți plictisit

Fundația panglică cu piloți plictisiți va fi pur și simplu o opțiune ideală dacă trebuie să construiți o fundație pentru o casă mică de țară sau cabană, mai ales atunci când această casă este făcută din lemn - fiecare grămadă este capabilă să reziste la aproximativ 1,5 tone și toate împreună - și chiar mai mult.

În sine, acest tip de fundație este o tehnologie destul de nouă, care este deosebit de relevantă acum, având în vedere că poate fi folosită atât în ​​mediul rural, cât și în condițiile urbanizate ale unei jungle urbane extrem de dense, unde pentru fiecare centimetru de spațiu excesiv trebuie să lupți. În plus, poate fi creată rapid o fundație cu bandă și, cel mai important, independent - de ce devine de câteva ori mai ieftină decât toate celelalte tipuri de fundații (de exemplu, bandă monolitică sau obișnuită). Singurul lucru - trebuie să calculați totul corect atunci când îl instalați, astfel încât casa să nu se răsucească și să se prăbușească, iar fundația însăși a servit mult timp și nu a necesitat reparații suplimentare.

În general, se poate pune întrebarea cu privire la ce grămezi plictisiți sunt, în general, și, de fapt, în acest tip de grămezi se află particularitatea acestei fundații. În loc să răsuciți o grămadă în pământ (fundație cu șaibă) sau să o așezați prin săpare (o versiune coloană) - și folosind un burghiu manual, faceți găuri în pământ unde această structură este introdusă și fixată cu ajutorul turnării betonului.

De asemenea, este interesant să se anuleze faptul că utilizarea piciorușelor cu piloți plictisiți a fost diferită de momentul apariției unei astfel de tehnologii până în prezent. Dacă în trecut s-au construit clădiri militare-industriale, poduri, linii electrice, pe aceste piloți, acum se utilizează activ în inginerie civilă, atât în ​​zone urbane dense, cât și în afara orașului, în multe zone climatice ale țării.

Costul pentru

După cum am menționat deja, fundația de benzi cu piloți plictisiți este mult mai ieftină ca opțiune, dar ar trebui să știți încă ce trebuie să faceți în timpul procesului de construcție, iar această listă include următoarele materiale (dacă decideți să faceți totul pe cont propriu, companii):

 • materiale de marcare (coloane, etc.);
 • echipamente de inchiriat pentru foraj;
 • beton pentru betonarea piloților și mașinilor de șlefuit;
 • armatura metalica pentru armare;
 • costul creșterii;

Fundația Pro

Construirea unei fundații pe piloți plictisiți are o serie de avantaje semnificative, datorită cărora mulți oameni preferă această metodă de la mulți alții și constau din următoarele:

 • posibilitatea de a nu alinia parcela în avans;
 • nu dăunează peisajului înconjurător;
 • perfect pentru case din lemn;
 • așezată sub nivelul permafrost al pământului;
 • nu afectează toate celelalte facilități din apropiere;
 • minim de preparate preliminare - calcul și marcare;
 • eficiență;
 • nu necesită mult timp și efort pentru a instala;
 • este posibil să-l instalați singur fără ajutorul specialiștilor;
 • este posibil să se construiască chiar și în apropierea apei - și fundația nu se amortizează sau se prăbușește;
 • nu este nevoie nici măcar să scapi de resturile vechiului fundație sau să nu mai răstoarceți picioarele.

Rostvorka

În plus, dacă instalați grămezi plictisiți cu o grilă, baza nu va trebui aproape întărită, deoarece de la bun început vor crește stabilitatea și forța, precum și capacitatea de rulare. Pe de altă parte, este necesar să se facă calcule suplimentare, ținând cont de densitatea solului, de adâncimea înghețului, de condițiile climatice și de alți factori care pot fi omise atunci când se instalează grămezi convenționali. Cu toate acestea, merită cu siguranță.

De obicei, piloții sunt îngropați sub nivelul unde terenul îngheață în cele din urmă - și doar în cazul în care este acoperit cu o protecție suplimentară față de materialul de acoperire pentru a maximiza capacitatea de transport. De asemenea, această protecție joacă un rol și impermeabilizare și reduce presiunea externă, care în timpul iernii poate atinge astfel de limite care împing o parte din grămadă din sol.

Cocosul a găsit două tipuri:

 1. agățat;
 2. încastrate.

În primul caz, distanța este lăsată undeva în 1 cm, direct între racletă și sol, datorită căreia fundația se dovedește a fi puțin mai ridicată decât nivelul solului, în limbaj - și aceasta protejează clădirea însăși de frigul pământului, de umiditate și, de asemenea, de la deformarea solului din cauza oricăror condiții meteorologice sau climatice.

Dacă luăm al doilea caz pentru examinare, atunci creșterea este pur și simplu de a merge 2 cm adânc în pământ.

De asemenea, este important să nu uitați de armare. În versiunea verticală, barele sunt îndepărtate prin scăderea câtorva centimetri de lungimea cuptorului, iar această concluzie este mai mare decât grămada însăși. În cazul în care solul este prea înălțat, atunci apuca se află la aproximativ 15 cm deasupra solului.

Calcule preliminare

Calculul fundației pe piloți plictisiți este o etapă extrem de importantă de construcție, orice altceva va veni de la ea și o eroare în calcule poate deteriora cu adevărat fundația și clădirea în sine - după care trebuie să cheltuiți bani în plus pentru a repara sau chiar a înlocui fundația casei.

Cel mai bine este să începeți calculele direct din schiță, adică să notați locația viitoare a grămezilor și să calculați numărul acestora. În continuare, ar trebui să decideți cât de mult pot fi necesare materiale de construcție consumabile în procesul de lucru: acesta este cofrajul, betonul, armatura și alte lucruri necesare și indispensabile în construcții.

Atunci când se calculează cantitatea de beton necesară, trebuie reținut faptul că diametrul maxim al puțului care poate fi realizat în sol cu ​​un burghiu manual este de 0,3 cm.

Volumul poate fi calculat printr-o formulă simplă, care este cunoscută fiecărui elev care a urmat lecțiile de geometrie: V = S * H, unde H este înălțimea grămezii în sine și S este aria secțiunii transversale și se calculează folosind formula S = d2 * 0,25. Dar este important să nu vă confundați - acest volum va fi să umpleți doar o singură grămadă, adică va trebui să-l multiplicați în funcție de numărul total al acestora.

De asemenea, nu este prea dificil să calculezi câte grămezi ai nevoie: numărul depinde în mod direct de cât de greu este casa în sine, împreună cu toate entrails-ul și extensiile. Trebuie reținut faptul că o grămadă poate rezista la aproximativ 1,5 tone greutate netă, din care putem calcula numărul total.

Alți doi factori care afectează în mod direct numărul de piloți sunt calitatea betonului în sine, precum și calitatea solului însuși și condițiile climatice specifice acestei regiuni, adică umiditatea solului, înghețarea, deformarea, presiunea, rezistența și multe altele. Cu cât solul este mai rău în aceste condiții - cu atât mai multe piloți trebuie instalate.

De asemenea, este important să rețineți că racleta va fi mai scumpă, datorită acesteia, fundația este întărită cu piloți plictisiți, adică se strânge împreună și prin aceasta crește puterea întregii structuri, care rezistă cu ușurință la presiunea solului.

Instalarea fundației

Această tehnologie, care a început să fie folosită pentru construcția civilă relativ recent, se află mult în istoria complexului militar. Cu toate acestea, este destul de simplu și puteți să o faceți singur, dacă urmați instrucțiunile.

 1. Ca de obicei, marcările au loc, timp în care cu coloane și cu o frânghie se marchează unde va fi pusă fundația viitoare, câte grămezi vor fi folosite și în ce loc vor fi localizate.
 2. Un șanț este săpat pe locul viitoarei fundații - doar 4 cm.
 3. Găuri de foraj.
 4. Cămașa ruberoidă este coborâtă și fixată acolo - aceasta este deosebit de importantă dacă solul este lut sau foarte umed.
 5. Spațiul liber dintre cămașă și sol este umplut cu nisip obișnuit.
 6. Cuierul de armare este scufundat în puț, care este fixat astfel încât să nu atingă direct podeaua sondei.
 7. Toate acestea sunt turnate cu atenție cu beton - dacă este necesar, se utilizează un vibrator special de construcție, astfel încât să nu se formeze cavități și așa mai departe.
 8. Marginea armăturii este lăsată pe suprafață - în consecință, va fi instalată o racletă.
 9. După aceste operațiuni, șanțul este acoperit și cu nisip de 2 cm.
 10. Următorul pas este cofrarea.
 11. Instalarea polizorului.
 12. Umpleți toate acestea cu beton - și acum rămâne doar să așteptați până când se usucă. Puteți să-l utilizați în aproximativ trei săptămâni, cel mai bun - o lună.

Instrument de fundație plictisit

În timpul construcției casei, pot apărea probleme datorită prezenței diferitelor comunicații în apropierea clădirii. În acest caz, baza de banda traditionala nu va fi aplicabila, asa ca trebuie sa construiti o fundatie plictisita.

Este o structură puternică, dar atunci când efectuați este important să aderați la vibrațiile admise, astfel încât să nu afecteze negativ fundația clădirii vecine. Pentru a preveni distrugerea obiectelor, este necesar să se folosească fundația piloților.

Proprietățile instalației

Această fundație permite construirea de clădiri care vor fi supuse unor sarcini mari. O caracteristică pozitivă a acestei fundații este fără zgomot.

Pentru a amenaja o fundație de benzi cu piloți plictisiți, mai întâi trebuie să faceți zăbrele în care vor fi scufundate diferite construcții metalice.

După aceasta, puțurile sunt umplute cu mortar de ciment. Pentru găurirea de înaltă calitate ar trebui să fie carcasă. Ar trebui să aibă o lungime de până la trei metri. Această conductă trebuie să aibă un vârf de tăiere situat în prima secțiune de pe flanșele de dedesubt. Procesul cu un astfel de tub este realizat datorită mișcărilor de rotație constante.

Care va fi fundamentul casei depinde de starea și proprietățile solului pe care se planifică construcția.

Caracteristici pozitive

Avantajele fundației, realizate pe piloți plictisiți, includ:

 • clădirile din apropiere vor fi complet sigure;
 • nivelul scăzut al impactului vibrațional;
 • nu este nevoie să scapi de excesul de sol în construcția fundației piloților plictisiți;
 • ușurința de instalare;
 • Potrivit pentru construirea de case sau alte clădiri pe diferite tipuri de sol.
Design combinat datorită grilei

În metoda plictisită, baza este realizată cu un cost minim.

În cazul în care nu există posibilitatea de a săpa până la solul compactat, este necesar să se utilizeze stâlpi speciali.

Pentru a combina totul într-o structură monolitică, ar trebui să aplicați o grilă.

Aceasta este o bandă specială de bază care conectează vârfurile grămezilor.

Tipuri de piloți

Diferența dintre grămezi și alte dispozitive utilizate pentru fabricarea fundației constă în proprietățile interacțiunii cu solul.

Datorită forțelor de frecare în desfășurare dintre sol și perete, sarcina este transferată din grămadă în mai multe moduri prin capătul inferior și suprafața laterală.

Având în vedere ce parte structurală este inclusă în lucrare, piloții plictisiți sunt împărțiți în două categorii:

Folosind rafturi, ar trebui să le instalați astfel încât să se odihnească de pământul dens. A doua opțiune implică o structură suspendată, care primește sarcina de presiune de la solul din apropiere.

Pentru o casă de țară care se construiește în condiții nefavorabile, este necesară o placă monolitică pe piloți plictisiți.

Este imposibil să faci o fundație plictisită fără clasificare și să corectezi diferite calcule. Toate acestea sunt conținute în SNiP - acestea sunt standarde stabilite. Acestea conțin date importante și toți parametrii necesari.

Ordinea lucrărilor pregătitoare

Este posibil să construiți o fundație de benzi pe piloți plictisiți pe tot parcursul anului, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Pentru implementarea cu succes a tuturor lucrărilor, este important să se monitorizeze acuratețea tuturor măsurătorilor și este necesar să se respecte regulile stabilite. Pentru aceasta, există o tehnologie de construcție.

 1. Mai întâi, calculați lățimea cadrului viitor, care depinde de grosimea zidurilor casei sau a băii. O bază solidă nu este necesară pentru o structură de cadru, deoarece pereții sunt subțiri și ușori. Pentru construcția lemnului, trebuie să aplicați o fundație plictisită. Rulați-o mai larg cu 30 - 40 cm, astfel încât încărcătura să fie uniformă.
 2. Marcați zona în care vor fi localizate grămezile. Plasarea lor poate fi complet diferită.
 3. Găurile de forare trebuie să fie executate folosind mașini de găurit, care simplifică foarte mult procesul.
 4. Fabricarea cofrajelor. Ar trebui făcută dacă solul este slăbit. Dar, în condiții bune, nu îl puteți executa, turnând soluția direct în puț. Acest lucru simplifică foarte mult procesul.
 5. Selecția piloților. Detaliile aleg puternic și de înaltă calitate. Datorită unor astfel de grămezi va reduce numărul de lucrări de terasament. Piloții nu trebuie plasați prea des. Ele pot fi făcute de mână fără a părăsi locul de construcție. Se utilizează adesea construcția unei baze plictisite, a cărei bază este extinsă cu 50 cm.
 6. Piloții au capacitatea de a rezista la încărcături de până la 5 tone. Pe o astfel de fundație, este posibil să se construiască o structură cu toate deliciile arhitecturale suplimentare.

Piloții producției de materiale pot fi diferiți, totul depinde de locația solului.

Instalarea bazei plictisitoare

După efectuarea tuturor calculelor și marcarea amplasamentului, este necesar să se efectueze operațiuni de construcție a piloților și consolidarea lor ulterioară. Luați în considerare această secvență pe exemplul fabricării de grămezi, pentru ca aceasta să facă pașii următori. Pentru mai multe informații despre instalarea unei fundații plictisite pe soluri dificile, consultați acest videoclip:

 1. Instalarea unei perne este o regulă obligatorie. De obicei este făcută din nisip, amestec de beton sau moloz. Atunci când se formează o pernă, solul trebuie să fie bine compactat și apoi suprafața pregătită trebuie umplută cu materialul de construcție ales.
 2. Armarea este necesară pentru a conferi rezistență coloanelor. În acest caz, se folosește armătură, care, cu ajutorul grilajului, este conectată într-o structură integrală. Pentru ca piloții să fie suficient de puternici, este necesar să pregătiți cutia de armare pentru ei în avans.
 3. Soluție de turnare. Cea mai bună opțiune este să o hrăniți de la mixer. Astfel, este posibil să se efectueze volume mari. Fundația este umplută cu o bază plictisită, de obicei cu un amestec de întărire rapidă, care este alimentat în porții mici după compactarea stratului anterior. De asemenea, puteți utiliza betonul în forma sa pură sau amestecați-l cu calcar sau roci stancoase. Pentru putere, puteți adăuga pietriș. Pentru compactarea de înaltă calitate a betonului se utilizează un burghiu care creează vibrațiile necesare. Tehnologia nu permite nici măcar cele mai mici goluri din grămezi.
 4. Instalarea de piloți. Grosimea suporturilor depinde de schema de construcție. Atunci când se determină lungimea acestora, trebuie avut în vedere faptul că sprijinul nu trebuie să fie mai mic de 1,5 m, dar mai mare decât adâncimea de înghețare a solului, care poate fi obținută pe harta geologică sau după primirea unor sfaturi de la specialiștii locali. Nivelul deasupra solului rămâne parte a vârfului, care trebuie betonat.
 5. Piloți de hidroizolare. După ce soluția se întărește, se recomandă acoperirea grămezii cu material de acoperire și conectarea cu bandă.
 6. Execuție de grilă.

Recent, fundația pilon cu utilizarea de izolare a devenit obișnuită. În acest scop se utilizează polistiren expandat, deoarece proprietățile sale pot interacționa cu solul, ceea ce simplifică în mod semnificativ tehnologia de construcție.

Cum se face o fundație de benzi cu piloți plictisiți: o instruire pas cu pas

Monolitic benzi fundație pe pietre plictisit - un tip combinat de fundație, utilizate pe scară largă în domeniul locuințelor private. Popularitatea structurii se explică prin costul redus și ușurința de instalare, puteți face fundația pe suporturi plictisite cu mâinile dvs., fără a angaja specialiști și echipamente speciale de construcție.

Domeniul de aplicare

Banda de panglică se folosește în următoarele cazuri:

 1. Construcția unei case într-o zonă rezidențială, atunci când dispozitivul este monolit sau încastrat în bandă este imposibilă.
 2. Pe suprafața sitului există soluri cu o caracteristică slabă a rulmentului. În acest caz, grămezile sunt conduse în soluri adânci și ferme.
 3. Nu sa efectuat o cercetare geologică a sitului. În absența datelor privind caracteristicile hidrogeologice, este mai bine să fii sigur și să faci o fundație fiabilă combinată. Adevărat, va trebui să fie forate pentru a determina adâncimea suportului pilonului.
 4. Pe site-ul terenului complex cu picături. La dispozitivul bazei de agățare datorită înălțimii diferite a piloților plictisiți se ajunge la alinierea bazei casei.
 5. Pe soluri cu un nivel ridicat de prindere, unde este imposibil să se construiască o bază cu șuruburi cu o curea sau o placă monolitică.

Baza de banda pe suporturi de tip plictisit este potrivita pentru cabane din orice material. Atunci când se utilizează materiale de construcție grele, cum ar fi cărămizi, numărul de suporturi și diametrul acestora crește, ceea ce duce la o creștere a costului întregii construcții. În cazul în care casa este construită din spumă ușoară sau blocuri de gaze, baza de banda pe piloți va fi mult mai ieftină.

Tipuri de fundație de benzi

În timpul construcției de vile pe picior, baza benzii subsolului față de nivelul terenului poate fi localizată:

 1. Sub zero nivel este de 20-30 cm. O astfel de fundație se numește adâncime de adâncime și este cel mai adesea folosit pentru case din Rusia centrală. Designul se caracterizează prin ușurința instalării, absența unor calcule complexe, fiabilitate, versatilitate. Fundația superficială nu se poate realiza pe nisipuri rapide, pe soluri înfloritoare, pe zone cu niveluri ridicate de apă subterană.
 2. Sub nivelul zero este de 50-60 cm. Tipul de fundație încastrat, datorită structurii sale complexe și inexpedientei, practic nu este utilizat în construcții particulare. La ridicarea clădirilor cu mai multe etaje, acest tip de fundație este utilizat atunci când este necesară podeaua subsolului sau a subsolului.
 3. Deasupra nivelului solului cu 20-50 cm. Tipul de agățare al fundației benzii este aproape identic cu designul fundației agățate cu grămezi. Fundația de acest tip este construită pe pietricele, în zonele mlaștinoase, în soluri înfloritoare, în zone cu niveluri ridicate de apă subterană, precum și în cazul în care există o amenințare de inundații. Proiectarea și construirea unei fundații agățate pe piloți necesită un calcul detaliat și complex, care este mai bine să fie încredințat profesioniștilor.


Fundația pe piloți plictisiți, în care baza benzii monolitice se află pe sol (nivelul zero), nu are sens din punct de vedere practic: dacă solurile din zonă sunt suficient de puternice pentru a rezista la baza benzii, atunci dispare nevoia de a folosi piloți plictisiți. Dacă solul de pe amplasament este slab, atunci partea de bandă va cădea sub nivelul solului.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele fundației pilonului pe suporturile pliate includ:

 • efort minim, abilitatea de a face toată munca cu propriile mâini;
 • Nu este necesară nivelarea;
 • potrivite pentru clădiri din diverse materiale;
 • pot fi construite în apropierea fundațiilor existente și învecinate;
 • capacitate mare de transport;
 • preț accesibil, cu 30-40% mai mic decât baza monolitică;
 • posibilitatea dispozitivului în orice moment al anului.

Printre minusurile fundației merită remarcat:

 • imposibilitatea de amenajare a unui subsol și subsol complet;
 • nu este potrivit pentru terenul mobil.

Dezavantajele includ necesitatea de a fora înainte de instalarea de sonde pentru piloți. Suprafața este necesară dacă nu există informații privind profilul geologic al sitului. În procesul de foraj, se determină adâncimea solurilor dense pe care se vor baza suporturile de pilă. Dacă există diferențe în zonă, pot fi necesare mai multe gropi.

Calcularea piciorului de bandă pe piloți plictisiți

Calculul bazei combinate constă din două părți: grămezi pliate și bandă monolitică. Calculul se face în conformitate cu SNiP 2.02.03-85. Calculul dat în codurile de construcție este destul de complicat, prin urmare vă oferim o versiune simplificată care poate fi utilizată în construcția unei case particulare.

Calcularea piloților plictisiți

Pentru a calcula partea de pilon, sunt necesare următoarele date inițiale:

 • tipul de sol din zona pe care vor fi susținute grămezile;
 • greutatea la domiciliu, calculată prin însumarea tuturor materialelor și încărcăturilor;
 • numărul de suporți de piloni.

Numărul de piloți poate fi calculat prin realizarea unei scheme a locației lor. Distanța dintre suporturi depinde de masa clădirii, de suprafața acesteia și de lungimea pereților de sprijin. Pentru a calcula baza unei căsuțe de cărămidă, distanța va fi de 0,5-0,6 m. Pentru clădirile mai ușoare, aceasta este de 0,8-1,0 m. Piloții de sprijin sunt situați în toate colțurile viitoarei case, la grupul de intrare, de-a lungul pereților purtători cu pasul selectat.

După determinarea numărului necesar de suporturi, se pot calcula parametrii lor: lungimea și diametrul. Lungimea piloților plictisiți este definită ca adâncimea, care depinde de nivelul înghețării solului sau de solul rulant. Informații despre profunzimea înghețării pentru regiunea dvs. pot fi găsite pe Web. Determinarea adâncimii cusăturilor lagărelor este determinată de ax sau de sondajele geologice care alcătuiesc proiectul casei.

Diametrul piloților plictisiți poate fi determinat din tabel:

Un exemplu de calcul: obiectul de construcție - o cabană de blocuri de spumă cu suportul părții de pilon a fundației pe nisipurile dense. Greutatea casei este de 120 de tone. Numărul de suporți în cadrul schemei - 28 de piese. Determinăm capacitatea portantă pentru 1 pilă plictisită: 120/28 = 4280 kg. În conformitate cu tabelul, pentru a asigura o astfel de capacitate de rulare, trebuie să folosim suporturi pliate cu un diametru de 400 mm și o secțiune transversală de 1256 m2.

Calcularea suportului benzii

Când se calculează partea monolit-conică a bazei, puteți folosi SNiP 3.02.01-87 sau datele medii care sunt cele mai des utilizate în construcția fundației de acest tip. Înălțimea benzii monolitice, pe baza piloților, este de 40-60 cm, dintre care 10-20 cm vor fi sub nivelul solului. Lățimea bazei banda este determinată de tabel:

Exemplu: pentru cabana noastră de blocuri de spumă, înălțimea fundației benzii va fi de 50 cm, din care cu o adâncime de 10 cm (deoarece solul este destul de dens). Lățimea benzii, pe baza mesei, va fi de 60 cm. Lungimea benzii poate fi calculată prin adăugarea lungimilor tuturor pereților și a perimetrului casei.

Realizarea unei fundații de banda cu piloți cu mâinile tale: instrucțiuni detaliate pas cu pas

Tehnologia dispozitivului de fundație cu piloți pliate include trei etape principale:

 1. Pregătirea și structura amplasamentului.
 2. Instalarea de piloți plictisiți.
 3. Dispozitiv de bandă monolit.

Pentru prima și a doua etapă, trebuie să pre-comandați cantitatea necesară de amestec de beton. Dacă aveți echipament și niște ajutoare, puteți să vă faceți beton.

Lucrările de beton pentru piloți pliate și bandă de fundație vor fi efectuate cu un interval de 5-10 zile. Prin urmare, soluția trebuie comandată sau pregătită în două etape: mai întâi pentru umplerea grămezilor și apoi pentru bandă.

Pregătirea și structura amplasamentului

Terenul de construcție este curățat de resturi, stratul superior al solului cu vegetație este tăiat. Dacă pe site există găuri, picături mici, solul a încetinit, atunci este recomandat să faceți o așternut, urmată de umplere.

Este necesară marcarea fundației viitoare! Acesta vă va ajuta să poziționați corect suporturile și să umpleți banda.
Cel mai bine este să realizați marcare utilizând un aparat de masurat cu laser și nivel de construcție. Siturile de foraj pentru viitoarele sonde sunt marcate cu repere. Benzi de bază - cabluri sau cabluri. Cornetele pot fi marcate cu plăci sau resturi de țevi.

Pentru o bază superficială a săpat o șanț egală cu o bandă monolitică. Adâncimea șanțului ar trebui să fie cu 10-20 cm mai mare decât adâncimea. Este necesar să adăugați pernă de nisip de pietriș sub bază.


Instalarea de piloți plictisiți

Găuri de foraj pentru găurirea piloților plictisiți produs de burghiu. Adâncimea puțului este egală cu lungimea pilonului calculată mai sus, plus 10-20 cm pentru așternut. După umplere, solul din partea inferioară a puțului este înfipt, tuburile carcasei sunt montate în interior. Conductoarele de etanșare pot fi din azbociment, metal sau plastic. Diametrul țevii este egal cu diametrul grămezii. Produsele sunt pre-tăiate (sau inversate sudate) la lungimea dorită. Conductoarele tubulare sunt scufundate în puț.

Se face o armare suplimentară pentru grămezi plictisiți. Pentru a crea un cadru armo care se va potrivi în interiorul carcasei, sunt necesare tije de armare de 10-12 mm. Pentru armarea longitudinală este suficient un pachet de 4 bare de armare, lungimea căreia este egală cu lungimea carcasei plus 20 cm. Barele armăturii sunt conectate printr-un fir de 5-6 mm grosime. Lățimea cuștii trebuie să fie astfel încât să nu atingă pereții carcasei.


Coloana de armare finisată este instalată în interiorul carcasei astfel încât capetele tijelor să iasă 20-30 cm de țeavă. O soluție de beton din clasa B12.5... 15 este turnată în interiorul piloților forați cu armătură. Pentru a turna uniform betonul și pentru a preveni formarea de goluri la fundul puțului de puțuri pâlnia. Betonul este servit în porțiuni: se toarnă un strat de 0,5 metri și apoi se compactează cu un vibrotool timp de 5-10 minute, apoi se toarnă stratul următor.

Finisarea finală a piloților plictisiți are loc în 5-10 zile. După întărirea betonului, grămezile și suprapunerile armăturii sunt aliniate la înălțime cu ajutorul unui șlefuitor.

Unele sfaturi utile

 1. Este mai bine să se efectueze forarea în soluri dense și argiloase cu un burghiu de gaze sau o foraj cu găuri echipate cu un șurub cu un diametru de 300 mm.
 2. Pentru a mări suprafața fundului pilei plictisite, chiar înainte de turnarea betonului, este necesar să ridicați carcasa, betonul se va întinde, formând un călcâi de expansiune.
 3. Ca țevi de acoperire se recomandă utilizarea unor produse speciale fabricate în acest scop. Ele au o bază de bază extinsă și un spațiu pentru armare. În absența unor astfel de țevi, puteți utiliza orice produs potrivit cu diametrul dorit.
 4. În solurile din lut și în straturile umede, carcasa poate fi înlocuită cu material de acoperire. Materialul este așezat de-a lungul pereților fântânii și este fixat pe partea de sus cu ajutorul resturilor de țevi. În solurile nisipoase, această metodă de acoperire nu poate fi utilizată, zidurile se vor destrăma și fântâna va trebui să fie refăcută.
 5. Dacă pe șantier se află soluri umede sau turbării, atunci Penetron trebuie adăugat la amestecul de beton pentru turnarea piloților plictisiți. Aditivul va ajuta betonul să se întărească mai repede.

Dispozitiv bandă monolit

Instalarea părții de bandă a fundației repetă tehnologia descrisă în SNiP 3.02.01-87. Algoritmul pentru crearea unei benzi monolitice este după cum urmează:

 1. Cofraje pentru dispozitive de placi. Cofrajele trebuie să fie executate pentru banda de-a lungul întregii sale înălțimi, inclusiv. pentru adâncimi mici.
 2. Șanțul este umplut cu un amestec de pietriș și nisip, cu un strat de 10 cm, urmat de ștanțare.
 3. Montarea stratului de impermeabilizare: impermeabilizare, material de acoperire.
 4. Tricotarea cadrului de armare pe 4 sau 6 tije de armare ondulată A3 cu o secțiune transversală de 10-12 mm.
 5. Conectarea ramei banda cu armatura de evacuare a suporturilor pliate.
 6. Umplerea unei benzi monolitice cu un amestec de beton de clasa B15... 17.5 cu umplerea fiecărui strat în 20-30 cm.
 7. În perioada de întărire a betonului se efectuează întreținerea standard a produselor din beton armat.

Unele sfaturi utile

 1. Sârma GRP ancorată cu un diametru de 0,2-1,0 mm este cea mai potrivită pentru fixarea tijelor într-o carcasă armo.
 2. Tricotarea unui armokarkas trebuie făcută prin cârlige sau pistol de tricotat. Numai astfel de metode vor asigura forța necesară conexiunii.
 3. Amestecul de beton trebuie introdus în cofraje de la o înălțime de cel mult 1 m, folosind un manșon sau un jgheab.
 4. Pentru clădirile mari și masive, se recomandă crearea unei armături suplimentare - lagărele pliate trebuie legate împreună cu o grătare metalică.
 5. Partea de gramada a fundației cu grilajul este legată cu colivia de armare a benzii monolitice și apoi betonată.

Solidificarea finală a fundației are loc în 7-14 zile. După acest timp, puteți începe să încălziți și impermeabila baza. Ca hidroizolație, ar trebui să utilizați o mastică de acoperire cu bitum sau mai scumpă și convenabilă pentru a instala materiale de ruliu. Încălzirea părții de banda a bazei se face cel mai bine cu ajutorul izolatoarelor din spumă sau polistiren. Durata de viață a unei benzi monolitice cu piloți plictisiți este de peste 100 de ani. Cu calculele corecte și conformitatea cu tehnologia de construcție, o astfel de fundație nu vă va provoca probleme, nu va necesita reparații și reconstrucție.

Tipul benzii de fundație pe piloții plictisiți

Fundația panglică pe piloți plictisiți este o soluție ideală dacă este necesar să se construiască o structură de dimensiuni mici: o casă de țară, o cabană din lemn. Fiecare grămadă rezistă la o greutate de până la 1,5 tone, iar un set de piloți se confruntă cu succes cu o masă mai mare. Ce este acest tip de transportator și care sunt caracteristicile caracteristice - ar trebui să știți mai multe despre el.

Care este fundamentul pe piloți și caracteristicile sale tehnice

Reprezentând o nouă tehnologie, fundația este deosebit de relevantă într-o anumită perioadă de timp, deoarece permite echiparea bazei de transport în condiții urbane, de țară, chiar și într-un spațiu limitat. Viteza erecției sale este, de asemenea, considerată a fi un avantaj al fundației centurii pe piloții plictisiți. Este important doar să se calculeze corect proiectul, să se verifice toți parametrii, iar casa să nu se prăbușească, nu se va deforma, iar fundația însăși va servi mult timp, fără a necesita reînnoirea, repararea.

Caracteristica tehnologică a construcției bazei este diferită de celelalte fundații: o gaură este forată în pământ cu un burghiu manual și elementele structurale sunt inserate în ele. Fixarea este o soluție concretă. Simplitatea întregii fundații face posibilă lucrul cu mâinile tale și salvează bine atât materialele, cât și costurile forței de muncă.

Interesant! Acest tip de fundație a fost utilizat cu succes pentru construcția de instalații militare, poduri, linii electrice. Astăzi, tehnologia câștigă din ce în ce mai multă popularitate, deoarece locul construirii este bine salvat prin intermediul unor grămezi, ceea ce este deosebit de important în condițiile unei structuri urbane dense.

Mulțumiri ale fundației

Primul punct pozitiv este prețul designului. În timp ce rămân cele mai ieftine tipuri de fundații de benzi, grămada va necesita și investiții. În cazul în care faceți lucrul cu propriile mâini, veți avea nevoie de materiale pentru marcare, beton, mașini și accesorii. Cu toate acestea, merită să ne gândim doar la o astfel de variantă a aranjamentului de bază din cauza avantajelor suplimentare:

 1. Nu este nevoie să echilibrați complotul;
 2. Nu există perturbări peisagistice;
 3. Ideal pentru case din lemn;
 4. Este așezat sub punctul de îngheț la sol;
 5. Nu interferează cu facilitățile din apropiere;
 6. Lucrări minime de proiectare și marcare;
 7. frugalitate;
 8. Eficiența și costurile reduse ale forței de muncă;
 9. Toată treaba se face cu mâinile lor;
 10. Puteți construi lângă apă fără niciun pericol pentru fundație;
 11. Nu este nevoie să înlăturați vechea fundație, să răsturnați picioarele.

Destul de multe avantaje au o fundație de benzi pe piloți plictisiți.

Rostverka: puțin despre lucrul principal

Aceasta este o metodă tehnologică care permite creșterea semnificativă a rezistenței și stabilității fundației, precum și creșterea capacității de încărcare. Pentru grilă, este necesar să se efectueze calcule suplimentare, ținând cont de densitatea straturilor de sol, nivelul de îngheț, pentru a acorda atenție climatului.

Este important! Pilarea sub nivelul de congelare a solului necesită o teacă suplimentară de protecție a materialului de acoperiș. În plus, crește capacitatea materialului de a respinge apa și de a reduce presiunea externă, care la vremea rece atinge maximul și uneori împinge o parte din grămadă.

Rostverka este de două tipuri:

 1. Agățat. O distanță de 10 mm este lăsată între grilă și pământ, ca urmare a faptului că baza transportoare rămâne chiar deasupra nivelului solului (suspendată) și ca urmare, funcția de protecție a umidității, a frigului, posibila deformare a straturilor de sol crește.
 2. Alveolă. Rostverka pătrunde în sol cu ​​2 cm. Această tehnică mărește durabilitatea și rezistența suportului, în timp ce protecția termică hidrostatică (foaia ruberoidală) este importantă.

Sfat! Armarea este un moment important. Opțiunea verticală - retragerea tijelor pentru întreaga dimensiune a grilajului, astfel încât ieșirea să fie mai mare decât grămada în sine. Pe solurile excesive, grătarul este plasat la un nivel de 15-17 cm deasupra suprafeței stratului de sol.

Exemple de calcule preliminare

Orice eroare în calcule va duce la alterarea nu numai a fundației centurii pe piloți plictisiți, ci și a clădirii. Este mai bine să începeți cu o schiță (plan), unde se efectuează numărarea preliminară a structurilor de pilon. Apoi se calculează cantitatea de material: beton, cofraj, armare și multe altele.

Atunci când se calculează betonul, se ia baza diametrului maxim al unui burghiu manual - este de 0,3 cm și formula este după cum urmează:

V = S * H,

unde H este înălțimea structurii pilonului, S este aria secțiunii transversale (formula S = d2 * 0,25). Acesta va fi volumul de umplere pentru un singur element de piatră, deci valoarea va trebui să fie înmulțită cu suma totală.

Numărul total de structuri de piloni se calculează pe baza masei totale a structurii. Parametrul este luat ca bază: 1,5 tone greutate netă pe grămadă. În plus, trebuie să acordați atenție calității betonului, solului, anomaliilor climatice. Cu cât este mai mare performanța, cu atât mai multe elemente vor fi necesare. Rostverka în caz de performanță slabă va fi, de asemenea, mai scump. Datorită grilajului, fundația de bandă întărită este întărită cu piloți pliate (un fel de șapă), iar rezistența, rezistența la structura și rezistența la presiunea straturilor de sol cresc.

Instalarea fundației

Nu există nuanțe tehnologice speciale în instalație. Sub rezerva normelor, etapele de construcție nu se întârzie în timp și sunt ușor de realizat:

 1. Marcarea cu cârlige și frânghii ale șantierului de construcție și numărul de elemente gramadaje;
 2. Săpare dimensiunea canalului 4 cm;
 3. Găuri de găurire;
 4. Consolidarea cămășilor ruberoid, umplerea decalajului dintre ruberoid și sol cu ​​nisip;
 5. Instalarea în puțul supapei fără contact direct cu fundul puțului;
 6. Turnarea betonului;
 7. Umplerea unui șanț cu un amestec de nisip de 2 cm grosime;
 8. cofraje;
 9. Instalați grilele pe marginea superioară a armăturii (pentru aceasta, vârfurile armăturii trebuie să depășească suprafața);
 10. Turnarea finală a amestecului de beton.

Acum trebuie să așteptați timpul (aproximativ 4-5 săptămâni) pentru ca betonul să se usuce și puteți începe construirea structurii.

Fundația plictisită face-te-te

O soluție bună pentru construirea unor băi mari "bugetare", costul financiar este considerat una dintre cele mai ieftine opțiuni și, în funcție de caracteristicile sale de transport, poate fi atribuită utilizării universale. Astfel de fundații sunt recomandate a fi construite pe aproape toate tipurile de soluri, probleme pot fi create numai de soluri foarte pietroase. Pentru ca fundația plictisită să nu dezamăgească dezvoltatorii, trebuie să urmați cu strictețe toate recomandările, să efectuați operațiuni tehnologice, ținând cont de codurile și reglementările existente în domeniul construcțiilor.

Fundația plictisită face-te-te

Scurte caracteristici și tipuri de fundații plictisite

Din denumire puteți ghici că pentru o astfel de fundație trebuie să forați o gaură în pământ și să o umpleți cu beton. Adâncimea forajului depinde de caracteristicile fizice ale solului și de zona climatică de reședință.

Construcția fundației. Piloți plictisiți

Important: partea inferioară a coloanei de beton trebuie să fie situată în mod necesar sub nivelul maxim de înghețare a solului în perioada de iarnă.

Pentru fundațiile plictisite, tampoanele de nisip nu pot fi folosite pentru a compensa expansiunea (această metodă este utilizată în fundațiile de bandă puțin adâncă), aceasta se datorează mai multor motive. Principalul - zona de oprire este nesemnificativă, prezența nisipului va determina o scădere semnificativă a capacității de rulare a piloților. Și dacă țineți cont de faptul că zona grămezilor este atât de mică, va trebui fie să creșteți numărul lor (care este scump și consumator de timp) sau diametru, iar acest lucru devine și motivul creșterii valorii.

Constructorii profesioniști recomandă puțuri de foraj la un strat de argilă, în zone diferite fiind situate la diferite adâncimi. Este necesar să începeți să încercați să aflați profunzimea găurării primului puț. Desigur, nu este recomandat să o faceți foarte adânc, dar va fi o rușine dacă nu "trageți" 10 ÷ 15 centimetri pe stratul de lut.

Unii constructori sfătuiesc să mărească zona din partea inferioară a grămezii în timpul turnării pentru a ridica cofrajele sau țevile, betonul va scurge puțin și va forma expansiune.

Plictisit schema de bază

Teoretic, totul este corect, dar aș vrea să văd practic cum acești consilieri inteligenți vor ține teava timp de câteva zile și așteaptă ca betonul să se răcească mai jos. Și așa cum trebuie să facem cu toate grămezi!

Dar asta nu e tot. Diametrul găurii trebuie să corespundă gradului maxim la diametrul cofrajului, diferența fiind de numai câțiva centimetri. Mă întreb dacă aceste câțiva centimetri joacă un rol decisiv în indicatorii de capacitate a portbagajului? Decideți-vă pentru a vă folosi sau nu acest sfat.

Tabel. Capacitatea de încărcare a încărcăturii

Cum să găuriți o gaură sub piloți

Există trei moduri de găurire a puțurilor, fiecare dintre ele având dreptul de a folosi.

Găurirea manuală

Ce este necesar? Serpentament elementar, forță fizică, răbdare și perseverență.

Avantaje - pare a fi ieftin, nu este nevoie să plătească pentru închirierea de echipamente. Dar ieftin doar dacă nu vă prețuiți deloc munca și timpul, care pot fi folosite mai profitabil.

Un alt dezavantaj este că este foarte dificilă forarea manuală a puțurilor în soluri solide. Da, și în profunzime nu puteți atinge performanța dorită.

Video - Găuriți manual găurile

Găurire de foraj pe benzină

Cea mai bună opțiune este de a face munca mult mai ușoară și mai rapidă. Este posibil să planificați cu precizie numărul de găuri pe zi și acest lucru este foarte important pentru performanța calitativă a lucrărilor următoare. Vom vorbi despre această metodă în detaliu mai târziu.

Video - găuri de găurit cu un burghiu manual de benzină

Forare cu echipament special

Astăzi există un număr mare de tipuri diferite de echipamente de foraj. Atragerea de echipament special vă permite să forați puțuri pentru întreaga temelie a băii pe zi.

Forare cu echipament special

Un tehnician trebuie să conducă până la fiecare puț, al doilea are o boom lung, care îi oferă posibilitatea de a fora mai multe puțuri dintr-un singur loc. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje. Dar toată lumea are o cerință generală - lucrările suplimentare de ambalare a piloților cu beton ar trebui să fie efectuate cât mai curând posibil. Dacă lucrarea este întreruptă de ploi lungi, atunci vor apărea mari probleme, pereții găurilor se vor prăbuși, găurile vor trebui curățate. O lopată pentru a face această lucrare va trebui să reia tehnica. Toate acestea afectează negativ costul final al bazei plictisite.

Echipamente pentru găurirea găurilor în construcții private

Video - găuri de găurit Bobkat.

Construcția bazei plictisitoare are multe caracteristici specifice, în funcție de caracteristicile locațiilor, precum și de calificarea contractanților și a posibilităților financiare ale dezvoltatorilor. Este imposibil să luați în considerare toate opțiunile, trebuie să cunoașteți condițiile specifice. Vom încerca să oferim un maxim de consiliere universală, potrivită pentru majoritatea metodelor de construire a fundațiilor plictisitoare pentru băile din lemn.

Gaura fundației

Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea fundației

Date inițiale: găurirea găurilor pentru piloți se efectuează cu un burghiu portabil de benzină, conductele de beton sunt utilizate ca un cofraj, o grilă suspendată este realizată dintr-o bară de canal, diametrul grămezii este de 20 de centimetri. Această opțiune este potrivită pentru majoritatea băilor.

Prin gradul de "mecanizare" ocupă un loc mediu, iar prin calitatea fundației nu este în niciun caz inferior opțiunilor de foraj cu ajutorul echipamentelor speciale.

Am ales țevi din beton ca un cofraj, trebuie să explicăm alegerea noastră, pentru că există mai multe opțiuni.

Cofraje din plăci. Pentru a face dificilă, geometria puțurilor este departe de ceea ce este necesar. Mai multe dezavantaje - cofrajul din lemn ocupă o mulțime de spațiu util în gaură, este dificil să îl dezasamblați.

Cofraje din țevi din plastic. Nu este o decizie rea, dar găsirea de țevi de plastic de diametru mare pe piața liberă este problematică. În plus, ele pot forma doar geometria de beton, dar nu dețin nici o sarcină în sine. Țevile de beton alese de noi servesc ca o întărire excelentă a unei grămezi plictisite.

material pentru acoperișuri. Există, de asemenea, astfel de opțiuni, dar, în mod categoric, nu recomandăm utilizarea acestuia din mai multe motive.

În cazul unei prăbușiri mari a pereților groapelor, nu vor ține pământul, va trebui să găurească din nou o gaură. Dar acesta nu este cel mai important lucru. Pilonul funcționează cu indicatorii calculați numai atunci când se află într-o poziție strict verticală. Oricare, chiar și o ușoară părtinire exponențial scade capacitatea de transport. În timpul turnării betonului, masa necorespunzătoare se poate abate de la verticală.

Cofraje pentru acoperișuri

Dacă aveți un cofraj tare, reveniți-l în poziția dorită nu este dificil. Și dacă folosiți ruberoid ca un cofraj, atunci există mari probleme. În cel mai bun caz, trebuie să turnați întregul volum al găurii cu beton și aceasta este o depășire a materialelor. Atunci de ce pierzi timp și bani pe ruberoid?

Cofraje de foraj

Opțiunea de a construi o fundație plictisită aleasă de noi nu este o axiomă, fiecare poate lua o decizie ținând cont de propriile condiții. Singura solicitare este ca, înainte de alegerea tipului final de fundații plictisite, este necesar să se înțeleagă consecințele anumitor modificări ale designului și tehnologiei.

Etape de construcție a fundației plictisit

Înainte de a începe munca, toate materialele și instrumentele trebuie să fie pregătite, determinate de numărul de oameni de lucru și de marja de timp. Datorită faptului că vom găuri găuri sub piloți cu un burghiu portabil de benzină, atunci ar trebui să lucreze cel puțin două persoane. Betonul este necesar în cantități mici, poate fi realizat cu un mixer de beton sau manual. A doua opțiune este de preferat - puteți calcula mai exact cantitatea de beton pe pachet și puteți pregăti doar volumul dorit.

Amplasarea câmpului de piloți de pe teren

Sperăm că pentru fundație există un desen sau, în cazuri extreme, o schiță, știți numărul de grămezi și distanța dintre ele.

Pasul 1. Măsurați lățimea băii la sol, ciocanul în două picioare, întindeți o frânghie între ele. Legați al doilea frânghiu cu un capăt la ciocanul ciocan, iar al doilea la cel de-al doilea liber. Lungimea coardei trebuie să fie de 0,5 ÷ 1,0 m mai lungă decât lungimea băii.

Instalarea primelor mize

Acum trebuie să găsiți unghiul drept între cele două funii. Acest lucru se face astfel:

 • pe două frânghii (întinse și libere) fac marcaje lungi de un metru. Acestea vor fi picioarele triunghiului nostru;
 • atunci trebuie să reamintim teorema pithagoreană, care afirmă că, cu o astfel de lungime a picioarelor unui triunghi drept, lungimea hipotenentei ar trebui să fie de 1,4 metri;

Verificarea marcajelor fundației

Amenajarea fundației pilonului

Astfel de operații trebuie efectuate în toate colțurile bazei băii. Se recomandă verificarea corectitudinii marcajului prin măsurarea diagonalelor, variația lungimii nu trebuie să depășească 2 centimetri. Dacă este mai mult - trebuie să mutați un pic pentru a alinia valorile diagonalelor. Două centimetri alcătuiesc zecimi de unghi de grad, această eroare este eliminată fără probleme în timpul montării casei. Constructorii cu experiență primesc totul pentru prima dată, absolut pentru toate tipurile de lucrări de construcție, nu este necesară o mai mare acuratețe. Ei folosesc nu numai picioarele cu dimensiunile unui contor, nu erau prea leneși pentru a-și aminti alte numere.

Pentru bărcile de 1,5 metri, hipotensiunea este de 2,23 centimetri, iar pentru picioarele de 2 metri, hipotensiunea este de 2,82 metri. Cu cât sunt mai mari laturile unui triunghi dreptunghic, cu atât este mai mare precizia unghiului, atunci pentru testarea nu este necesară măsurarea diagonalei. Amintiți-vă și vă sunt aceste numere, ele sunt necesare pentru a efectua o mare cantitate de lucrări de construcție, rareori care structuri nu au un unghi drept.

Știind astfel de reguli simple vă va permite să vă puneți fundația timp de 10 ÷ 15 minute, nu este nevoie să recoltați diverse dispozitive inteligente și să le mutați de la un loc la altul. Fiecare operațiune de construcție poate fi realizată mult mai rapid și mai bine, dar pentru aceasta trebuie să aveți experiență.

Pasul 2. În locurile de piloți este necesar să conduci în cuie. În toate unghiurile, distanța dintre ele nu este mai mare de doi metri. Datorită faptului că nimeni nu face calcule exacte ale rezistenței fundației, este mai bine să fii sigur de numărul de grămezi.

Exemplu de exemplu pentru un câmp de piloți

foraj

Pasul 1. Găuriți o gaură sub piloți cu un burghiu pe benzină. Dacă aveți un diametru al carcasei de 20 de centimetri, atunci diametrul burghiului ar trebui să fie de aproximativ 30 centimetri. Faptul este că ar trebui să dai un stoc în mărime. Este puțin probabil că va fi posibilă găurirea unei găuri la un unghi exact de 90 °, iar grămada trebuie să fie verticală, ceea ce înseamnă că trebuie să existe spațiu liber pentru a fi instalat corespunzător. Ei bine, laturile se pot rupe ușor, în acest caz, de asemenea, nevoie de o dimensiune stoc.

Există exerciții care pot fi operate independent, dar caracteristicile lor tehnice nu sunt potrivite pentru construirea fundațiilor plictisite din punct de vedere al grosimii, diametrului și adâncimii găurilor. Deși, dacă citiți broșuri de publicitate, puteți să credeți în eficacitatea unei astfel de tehnici. Nu este cazul, diametrul maxim al orificiilor, pe care se pot fora motoarele cu putere redusă, este de douăzeci de centimetri. În primul rând, nu este suficient pentru cazul nostru. În al doilea rând, nu trebuie să lucrați niciodată cu echipamentul la valorile maxime ale capacităților sale tehnice. În al treilea rând, acest exercițiu are o putere insuficientă pentru motorul pe benzină. Pe solurile dure, se supraîncălzește, adesea trebuie să opriți lucrul pentru a răci capul cilindrului și cutia de viteze.

F45 benzină cu burghiu 100mm

Este mai bine să folosiți o mașină de motocicletă mai puternică. Unele modificări pot face găuri cu un diametru de până la 50 de centimetri, iar cele 25 de centimetri nu vor crea probleme pentru astfel de echipamente. Este foarte important - urmați necondiționat liniile directoare privind siguranța recomandate de producător, de îndată ce apar sunete sau vibrații anormale - nu mai lucrați imediat. Ai ajuns la piatră - trebuie să muți ușor locația pachetului. Pietrele se întâlnesc adesea în regiunile non-cernoziom ale Federației Ruse, după care au fost târâte de ghețari.

Pasul 2. Introduceți carcasa în găuri, verificați poziția lor verticală. Verificați că aveți nevoie de mai multe planuri în jurul circumferinței. Un punct foarte important - trebuie să luați în considerare opțiunile pentru fixarea țevilor într-o poziție verticală. Îi poți sprijini cu opriri de pe panouri, poți pune căptușeala între țeavă și peretele găurii în pământ. Principala condiție este ca piloții să fie în această poziție până la finalizarea lucrărilor, indiferent de ploaie și vânt.

Pasul 3. Introduceți în conducte două sau trei bare de armare a construcției unui profil periodic.

Nu va funcționa pentru compresie, ci doar pentru rupere. Elimină riscurile de crăpare a piloților datorită încărcărilor orizontale care apar în timpul înghețării inegale a terenului sau a mișcărilor sale. Asigurați-vă că armătura nu atinge pereții conductei, distanța dintre perete și armătură ar trebui să fie de cel puțin cinci centimetri. Numai această grosime de beton asigură funcționarea sa într-o singură structură cu beton.

Pentru a umple țevile trebuie să faceți betonul mai fluid decât să umpleți fundația benzii. În același timp, crește cantitatea de ciment. Dacă pentru beton obișnuit se pot da două lopeți de nisip și trei lopeți de moloz pe o lopată de cent, atunci în acest caz, pentru o cantitate atât de mare de nisip și de moloz, dați două lopeți de ciment.

Prepararea soluției pentru baza plictisită

Țeava are un diametru mic, un bloc de aer din beton cu un diametru de 5 cm în cazul nostru reduce secțiunea transversală a grămezii betonului cu 2,5%. Și acesta este doar un blocaj de trafic, și dacă există mai multe? Opțiune ideală - ștanțarea betonului cu un vibrator electric. Dar numai constructorii profesioniști le au, toți ceilalți trebuie să folosească "purici" obișnuiți.

Pasul 4. Încă o dată vă atragem atenția asupra rezistenței fixării grămezii într-o poziție verticală. Totul este OK - începeți să umpleți solul între carcasă și gaură. Se toarnă pământul în straturi, fiecare strat nu este mai mare de douăzeci de centimetri. Lucrați uniform în jurul circumferinței, întăriți straturile cu orice mijloace. Verificați constant poziția țevii.

Pământul proaspăt nu va fi niciodată compactat manual la valorile cerute, va exista întotdeauna o contracție inegală, ceea ce va determina o creștere a încărcărilor laterale. Ca urmare, grămezile se pot răsturna. Minimizarea acestor riscuri poate fi un mod simplu. După fiecare strat de pământ înțepenit, un beton ar trebui să fie aruncat în crăpături, înălțimea betonului este de aproximativ 10 centimetri. Aruncați-l în jurul cercului, faceți mai multe astfel de straturi. Betonul necesită puțin, dar asigură fiabilitatea stabilității grămezii. În tăietură ar trebui să aveți o plăcintă de puf. Betonul poate fi amplasat numai în două locuri - lângă capătul inferior al grămezii sau imediat în partea inferioară a carierei și în apropierea suprafeței superioare a pământului. Centura de beton mijloc este ineficientă. Dar dacă betonul a rămas, este mai bine să îl folosești pentru a umple golul, decât pentru al arunca.

Piloții plictisiți sunt concrețiți în interiorul și în jurul circumferinței

Pasul 5. Folosind aceeași tehnologie, umpleți toată carcasa cu beton. Totul este gata - nu mai lucrati timp de cel putin doua saptamani. Țevi ar trebui să fie treizeci la patruzeci de centimetri deasupra nivelului solului.

Pasul 6. După ce betonul sa rigidizat, este necesar să se ajusteze înălțimea tuturor piloților. Pentru a face acest lucru, nivelul hidraulic va face urme pe coloanele colțului fundației. Luând în considerare semnele, trageți linii de-a lungul întregii circumferințe a țevilor. Tăiați piesele rămase trebuie să fie un polizor puternic cu un disc special. Discul trebuie să taie nu numai beton, ci și armare. Instrumentul poate fi achiziționat în magazine specializate, cu toate acestea, este destul de scump.

Disc pentru beton armat

Între grămada extremă de tăiere trageți frânghia și faceți semne pe toate grămezile rămase. Frâna poate fi îndepărtată, tăierea capetelor piloților se face folosind aceeași tehnologie. Piloții au o înălțime de aproximativ treizeci de centimetri, la o astfel de înălțime este foarte incomod să lucrați cu un șlefuitor greu. Este necesar să tăiem minciuna, să pregătim un loc pentru minciună. Asigurați-vă că utilizați ochelari de protecție, este de dorit să aveți o mască respiratorie simplă. O mare cantitate de praf apare în timpul tăierii betonului, iar praful de ciment are un efect foarte negativ asupra plămânilor.

Nu este necesar să vă străduiți să tăiați întreaga conductă într-o singură trecere, este mult mai ușor să o tăiați în jurul circumferinței. Lucrați încet, platforma de sub grilă ar trebui să fie plană și cât mai orizontală posibil. Dacă nu învățați așa - trebuie să o echilibrați cu beton. Acest lucru este dificil de făcut, este nevoie de o mulțime de practică pentru a efectua lucrări de construcție

Cu grămada de sortare, betonul "maturat", puteți trece la construirea grilajului.

grillage

Rostverk de pe un canal

Am spus deja că oferim să facem o grilă a unui canal. Este necesar să se spună câteva lucruri despre canale, va facilita alegerea corectă. Specificațiile canalelor de canale sunt scrise în GOST 8240-89.

Canal GOST 8240-89

GOST 8240-89. Oțel canal laminat la cald. Sortimentul. Acest standard stabilește o gamă de canale cu panta a marginilor interioare ale rafturilor și a canalelor cu marginile paralele ale rafturilor. Descărcați fișierul

Documentul oferă o clasificare și un sortiment.

Secțiunea transversală a unui canal

Trebuie să știți două diferențe principale care depind de fiabilitatea și stabilitatea grilajului. Faptul este că rafturile laterale ale canalului pot fi amplasate sub un unghi sau perpendicular pe perete.

Canal laminat la cald cu rafturi echilaterale

Panta marginilor interioare în conformitate cu GOST este de la 4 la 10

Aceasta înseamnă că, pentru aceleași valori ale laturii exterioare a peretelui, are o lățime diferită pe latura joncțiunii rafturilor. Dacă rafturile sunt sub un unghi, atunci lățimea internă este redusă, trebuie să luați un canal mai mare. De exemplu, dacă pentru o țeavă cu un diametru de 200 mm este suficient să luați canalul numărul 22 cu rafturi perpendiculare, apoi cu rafturi de colț trebuie să luați numărul canalului 24. Este foarte important ca piloții să aibă un accent de-a lungul întregii circumferințe și nu numai în mai multe puncte.

Grilă metalică agățată

Îndepărtați distanța exactă dintre coloanele de colț, estimați numărul de metri de oțel laminat și tăiați metalul la dimensiune. Este foarte de dorit ca punctele de sudură să nu se îndoaie, să încercați să le faceți deasupra piloților. În colțuri, două bucăți contigue de canale sunt tăiate la un unghi de 45 ° și sudate.

Verificați sudurile pentru calitate, nu se recomandă îndepărtarea părților proeminente ale polizorului. Acest lucru poate doar să diminueze rezistența articulației, iar pentru linia inferioară de legare a barelor, cusăturile proeminente nu au efect negativ. Între metal și copac fără eșec, plasați ruberoidul în două straturi.