Instalarea serelor de policarbonat fara fundatie

Principalul avantaj al serelor din policarbonat este eficiența acestora. Economiile s-au manifestat prin posibilitatea de a instala sere fără a crea o fundație. Baza poate fi eliminată datorită luminozității cadrului și a plasticului transparent, dar din cauza acestor caracteristici, sera trebuie fixată strâns la pământ, în caz contrar rafalele de vânt pot dăuna. Există anumite reguli care permit instalarea de înaltă calitate a unui design similar. Acest articol va discuta despre cum să puneți o seră din policarbonat fără fundație.

Nuanțele de a instala o seră fără fundație

În primul rând, este necesar să se țină seama de faptul că instalarea unei serii fără fundație este posibilă numai dacă clădirea este folosită sezonier. Dacă se planifică cultivarea pe tot parcursul anului, această metodă nu va funcționa. Principalul dezavantaj al acestei metode de instalare este pierderea mare de căldură, care poate ajunge până la 20%. Aceasta înseamnă că va trebui să utilizați mai multă energie electrică, gaz sau lemn pentru încălzire artificială.

Al doilea dezavantaj este lipsa unui obstacol de bază în straturile superioare ale solului, din cauza căruia rozătoarele sau insectele pot intra liber în clădire și pot dăuna produselor de fermă. Acest lucru se datorează faptului că există un spațiu gol de 10 cm între suprafața solului și hamul clădirii.

Puteți scăpa de acest minus prin aplicarea unor tehnologii speciale.

Avantajele instalării fără fundație

Pentru rezidenții de vară care planifică cultivarea sezonieră, o metodă de instalare a unei serii fără fundație va oferi o serie de avantaje, printre care:

 • Economii mari în timp și efort. Instalarea se poate face în doar câteva zile.
 • Economii la materialele de construcție pe care trebuie să le folosiți pentru a crea fundația.
 • Toate procedurile de pregătire și instalare a serelor pot fi efectuate în casă.
 • Un simplu proces de dezmembrare a structurii, care va trebui să funcționeze după încheierea sezonului.
 • Mobilitate. Datorită acestei caracteristici, designul poate fi mutat oricând fără prea multe dificultăți.

Montarea și instalarea fără bază reprezintă cea mai bună soluție dacă dimensiunea terenului nu permite construirea a 2 sere pentru combinarea culturilor de seră în ele. Este mai ușor să mutați structura pe picioare, după care să nu existe urme de beton sau grămezi pe teren, deci pentru rezidenții de vară o astfel de opțiune de instalare este o cale excelentă de ieșire, o alternativă la care poate fi instalată numai pe o bază de suport îngropată de la un bar. Dar această metodă va necesita investiții financiare și timp.

Terenul pentru instalarea unei serii trebuie să respecte anumiți parametri.

Alegerea unui site pentru montarea unei serii

Alegerea unui loc pentru instalare este un proces destul de grav, indiferent de modul în care se realizează instalarea. Dar metoda fără fundație are un plus, deoarece locația serii poate fi schimbată în orice moment.

Atunci când alegeți o locație, trebuie să urmați următoarele reguli:

 • Intervalul între clădirea cu o singură etapă și seră trebuie să fie de cel puțin 3 m, în caz contrar umbra clădirii poate interfera cu creșterea plantelor crescute.
 • Este mai bine să aranjăm pereții lungi ai structurii în direcția vest-est, astfel încât plantele să primească cantitatea maximă de căldură de la soare. Capetele trebuie să fie amplasate în direcția nordului sau sudului.
 • Sera ar trebui să fie amplasată la o distanță mare de copacii mari. În caz contrar, sistemul lor extins de rădăcini va lua multă umiditate din plantele cultivate.

Cel mai bine este să găsiți un parcel protejat de curenți. Suflarea vântului poate reduce semnificativ temperatura policarbonatului, motiv pentru care căldura nu va fi stocată în seră.

Pentru a vă proteja împotriva vânturilor, puteți utiliza un gard din carton ondulat, dar are un cost destul de ridicat. Cea mai bună soluție ar fi găsirea unui loc protejat de vânt de clădirile vecine.

Lucrați cu solul

Solul de la sol, unde se va desfășura activitatea, va trebui să exploreze. Procesul este următorul:

 • O groapă mică este scoasă. Dimensiunile sale nu trebuie să depășească 70 × 70 cm, iar adâncimea de 1 m.
 • Compoziția solului este determinată la o distanță de 0,2-0,8 de suprafață. Nu există dificultăți în definirea nisipului uscat. Se sfărâmă și este puțin udă. Nisipul este cel mai bun strat de bază pentru a instala o seră. Nu va reține umezeala, ceea ce va împiedica putrezirea plantelor.
 • Apele subterane sunt fixe. Va fi necesar să verificați dacă există apă în partea inferioară a orificiului. Dacă există o mulțime de aceasta, va trebui să săpătați șanțuri pentru a le elimina.

Cercetările geologice vor ajuta la evitarea factorilor negativi și la protejarea culturii de umiditate excesivă și alte probleme.

Instalarea temporizării

Specialiștii în instalarea de sere recomandă instalarea construcției la sfârșitul sezonului de vară. Toamna va fi ușor de folosit cu paturi, în timp ce designul este asamblat și instalat pe site-ul selectat. Instalarea se poate face și în primăvara devreme, dar nu mai târziu.

Producătorii structurii recomandă, de asemenea, instalarea în primăvară sau toamnă, deoarece temperatura optimă pentru o acoperire din policarbonat este de 10 ° C. Materialul la această temperatură are o ductilitate bună, care evită crăparea atunci când strângeți șuruburile.

Procedura de instalare a serii pe sol

După alegerea locației și a timpului, puteți continua instalarea unei serii. Procedura pentru o astfel de procedură este următoarea:

 1. Zonă de pregătire.
 2. Asamblarea legăturii inferioare cu produse de susținere.
 3. Instalarea ornamentelor inferioare ale cadrului.
 4. Construiți o seră. Instalare de acoperire din policarbonat. Găuri de ventilație, laturi și uși.
 5. Structuri de fixare, care vor proteja partea inferioară a serii de intrarea insectelor sau a animalelor.

Procedura generală poate fi ajustată în cadrul procesului, ținând cont de caracteristicile clădirii și de caracteristicile solului. O parte din procedură poate fi exclusă. Când sunt montate pe pământ, numai suporturile în formă de T sunt scufundate.

Acestea pot fi sudate pe fundul serii sau înșurubate.

Procedura de pregătire a terenului

Procesul de pregătire a terenului pentru seră este următorul:

 • Cu ajutorul cuielor, zona de mărimi necesare este împărțită. Ele sunt legate printr-o funie.
 • Zona marcată este egalizată. Ștuțul și proeminențele vizibile sunt îndepărtate, după care uniformitatea este verificată utilizând un nivel de duș. Neregularitatea maximă admisă nu trebuie să depășească 5 cm. Se va ține cont de întregul perimetru al secțiunii, precum și de o bandă de 0,7 m de-a lungul defecțiunii.
 • Aproximativ 0,3 m se retrage din defalcare, după care se trasează o linie pe teren cu ajutorul oricărui obiect disponibil. Această linie va fi marginea exterioară a carierei.
 • O groapă este săpată, a cărei lățime este calculată pe baza dimensiunii serii. Adâncimea groapei va depinde de picioarele de sprijin ale structurii, de obicei se alege o cifră de 0,3 m. Legătura inferioară a cadrului clădirii ar trebui să crească cu aproximativ 0,1 m.
 • Fundul groapei este călcat în picioare. Datorită faptului că secerile din policarbonat au o greutate de 70 kg și masa structurii este distribuită pe întreaga suprafață, nu este necesar să se lovească mult fundul puțului.

Pentru a evita posibilele nereguli, orizontala este verificată utilizând un nivel de spirit. Dacă s-ar găsi nereguli, va trebui să fie rezolvate. Apoi puteți merge la ansamblu.

Pentru a preveni apariția buruienilor, peretele exterior al structurii poate fi căptușit cu ardezie sau pâslă de acoperiș. Această metodă este destul de eficientă și economică.

Procesul de asamblare a cadrului

O structură deja asamblată poate fi achiziționată, dar mutarea în jurul site-ului va complica munca și va lua timp. Pentru a asambla o seră din policarbonat cu propriile mâini, va trebui să folosiți doar o cheie și o șurubelniță. De obicei, completă cu construcția sunt toate elementele de prindere, precum și o schemă care va ajuta la fixarea serii pe teren. În conformitate cu acest sistem și necesitatea de a acționa. De obicei, lucrarea constă în următorii pași:

 • Asamblarea se termină. Un cadru de ușă, o fereastră analogică și benzi de armare sunt atașate la arce de capăt. În unele cazuri, capetele sunt furnizate de fabricant deja într-o formă sudată, atunci această etapă poate fi omisă.
 • Suprafața inferioară este fixată cu șuruburi, după care atașează un picior special. Toate părțile care intră în contact cu solul înainte de instalare vor necesita pre-procesarea bitumului.
 • Proiectarea asamblată cu toate detaliile se deplasează la locația serii și este instalată. În acest caz, proiectul trebuie să se ridice deasupra suprafeței cu aproximativ 10 cm.
 • Nivelul este verificat de nivel. Dacă este necesar, acesta este ajustat prin căptușeala cărămizilor.
 • Rama este asamblată în conformitate cu instrucțiunile care sunt incluse. Se atașează policarbonat și se montează ventilatoare automate, dacă sunt incluse.
 • Diferența dintre structura colectată și sol este plină de sol. În același timp, marginile foilor trebuie închise în jur de 3-5 cm.

După aceea, sera este instalată și complet pregătită pentru utilizare.

Trebuie avut în vedere că metoda de asamblare poate diferi în funcție de tipul de structură. În unele tipuri de seră, ornamentul inferior este conectat la pereți, la care sunt atașate părți suplimentare. În acest caz, este fixat într-un alt mod.

Puteți afla mai multe despre cum să instalați o seră de policarbonat cu următorul videoclip.

Protecție împotriva insectelor

Decalajul dintre suprafață și fundul structurii a fost umplut pentru a asigura protecție împotriva insectelor. De la moles și shrews pot fi protejate cu ardezie, dacă a fost instalat.

În locul umplerii cu pământ, puteți utiliza o bandă din polietilenă sau un panou metalic. Cea mai bună soluție va fi o altă bandă de legare. Grinzile din lemn vor crește și greutatea structurii, care va asigura protecție împotriva vânturilor puternice. Fixarea se realizează cu ajutorul unui știft metalic sau a unei capse, care este pre-tratat cu bitum sau cu ulei de in pentru prevenirea procesului de degradare.

Ca o alternativă la suporții în formă de T, puteți utiliza structuri din bare de lemn cu secțiuni pătrată în dimensiune de la 8 × 8 la 12 × 12 cm. Această metodă vă permite să săriți procesul de săpare a unei găuri și așezați structura direct pe terenul planificat. Șanțul este necesar numai dacă baza de lemn începe să se scufunde în sol. În acest caz, va exista utilizarea unei fundații din lemn, care poate fi făcută din lemn sau bușteni. În acest caz, groapa este căptușită cu șindrilă, baza este tratată cu uleiul de in, iar un cadru este atașat la ea.

Este destul de simplu să efectuați instalarea serii fără bază. Cu o astfel de muncă este destul de posibil să facă față pe cont propriu. Principalul lucru este să adere la tehnologia de lucru și să execute procedurile în ordine și fără grabă. Această metodă de instalare vă permite să economisiți bani și este perfectă pentru grădinarii novice care planifică cultivarea sezonieră a plantelor.

Cine, cum să fixăm sere, sere în pământ?

Nu-mi place trendul la modă de "betonare" a unei grădini de legume, în special având în vedere greutatea serii. pentru mine, atât de redundant. Cum altfel puteți fixa / ancora în construcția de lumină solară, cu o pânză mare?
. este clar că cel mai simplu lucru este de a ciocni o miză de lemn în pământ.

Baza este realizată dintr-un colț de 40x40, condusă într-o adâncime de 80cm. Deasupra - un raft, pe care a fixat un ham pentru o seră. Pentru a nu se extrage fără ciment, și astfel se mișcă fig. Acum, în jurul perimetrului, în afara lui închidem-o cu ceea ce dorim, din interior vom aranja paturi din ardezie plată, iar între plăcile de acoperire voi pune un încălzitor, plastic de spumă, un fel. Și panourile nu ating pământul, iar căldura și paturile sunt ridicate.

Bara 150X100 procesată de Neomid-450. La interiorul (în raport cu sera) și partea inferioară a barei cu cleme de hârtie cusute ruberoid.

Leo-sun a scris:
Bara 150X100 procesată de Neomid-450.

Este acest Neomid? „>

Sunt nativi, așa că am dat o greșeală.

Leo-sun a scris:
Bar 150x100

Este în pământ în care conduci?. sau doar tubul de fund este la sol?

WIK a scris:
Este acest Neomid?

. de fapt, Senezh dă același rezultat. Am procesat placile de baza Snenezhe Ultra (3 straturi), am uscat, am montat o cutie de suruburi de anodizare autodispartizate din ele.. Trebuia să răsucesc cumva șuruburile, toate cu semne de coroziune.

D i m o Z a scris:
. de fapt, Senezh dă același rezultat.

Am o baie. ani? Senez acoperit. Nu un singur caz. Dracu știe asta, cine și în ce locuri varsă astfel de chimie în bănci. Dar tu ești primul care a menționat Senez.

Un cherestea pe pământ, cred. (bine, poate pe cărămizi sau analogii lor) Am avut o seră veche din cadre ca asta. Din cauza lenei de a pierde timpul în funcționarea ei și de a arunca bani la tot, de la semințe, răsaduri, la benzină pentru o plimbare pentru udare, sera sa despărțit și a aruncat-o. (a fost de 4 ani, apoi a rămas fundația sub formă de cherestea, încă de 12 ani.) Până acum, în iarbă, (în fotografie, la stânga paronicii filmului, undeva acolo.) Siete (ce este Senezh și alte penotex, acum 15 ani, chiar N-am auzit, pe scurt, nu m-am ocupat de nimic!) Ei bine, am devenit negru, crapat și asta-i! Căutați, spargeți, ardeți-vă!) Sper că încă 10 ani va călca sau 20 de ani mai târziu.

Cum să fixați corect o policarbonat de seră la sol

Caracteristici de instalare fără fundament

Dacă grădinarul va opera sera abia în perioada mai-septembrie, este mai bine pentru el să renunțe la dispozitivul de fundație. În plus față de economiile tangibile, va aduce mai mult timp de economisire - la urma urmei, puteți instala o seră ușoară din policarbonat în doar câteva zile cu mâinile proprii, cu excepția unui singur asistent. Dacă este necesar, acesta poate fi mutat într-un alt loc și la sfârșitul sezonului de vară doar pentru a face, astfel încât să nu vină în timpul iernii în mod specific pentru curățarea zăpezii de pe acoperiș.

Deci, o puternică rafală de vânt nu dăunează fermei, o seră ușoară este fixată în pământ cu elemente de fixare în formă de T sau metal. Este posibil să se facă o tăietură de jos a barei de lemn pentru ponderare, puteți îngropa o astfel de cherestea sau lemn în pământ și să atașați baza de sere - dar aceasta se va dovedi a fi o fundație care îi va lipsi de mobilitate și va crește cheltuielile de timp și de bani. Instalarea trebuie făcută în toamnă după finalizarea tuturor lucrărilor agricole sau la începutul primăverii, pentru a se mișca calm în jurul locului, fără teama de a călca plantele. Temperatura aerului trebuie să fie de cel puțin 10 grade, altfel policarbonatul nu va fi plastic.

Alegerea unui loc fertil

Este foarte important să alegeți locul potrivit pentru seră. Locul de amplasare ar trebui să fie plat, nu umbrit, la o distanță de 3 metri nu ar trebui să existe clădiri sau copaci mari. Copacii creează nu numai umbra, sistemul lor de rădăcini va împiedica dezvoltarea plantelor în seră, iar structurile apropiate contribuie la apariția curenților.
Sera ar trebui orientată spre punctele cardinale. Locația corectă va fi de la est la vest în lungime, apoi o latură largă va fi întotdeauna orientată spre sud, ceea ce va asigura cea mai mare cantitate de lumină solară.

Un alt avantaj al unei serii mobile este că, dacă ați ales un loc fără succes, atunci acesta este numai pentru un an, anul viitor nu veți repeta o astfel de eroare.

Ce să faci cu solul

Când alegeți un loc pentru a explora pământul. Pentru aceasta, este recomandat să săpați o gaură specială cu dimensiunile de 70 cm până la 70 cm și o adâncime de 1 metru 20 cm. Acum trebuie să determinați tipul de sol. Acest lucru este ușor de făcut dacă o luați într-o mână și încercați să faceți o minge. Sa dovedit a se rostogoli o minge sau cârnați - o mulțime de lut, nu a funcționat - sol de nisip. Nisipul este o bază foarte bună pentru solul din seră: permite trecerea apei și excesul său nu va permite rănirii rădăcinilor. Dacă solul este lut - va trebui înlocuit.

Pentru a înlocui solul sub seră, trebuie să săturați o groapă cu o adâncime de cel puțin 70 cm și o acoperiți cu nisip de 40 de centimetri și lăsați partea superioară de 30 cm pentru umplerea cu un amestec fertil. În plus, ar fi bine să cunoaștem adâncimea fluxului de apă subterană. Dacă acestea sunt găsite mai sus în groapă, va trebui să faceți canale de drenaj pentru a scurge excesul de apă.

Instrucțiuni de instalare

Dacă ați ales deja un loc pentru seră, toate elementele cadrului sunt făcute cu mâinile dvs. sau achiziționate în formă finită și aduse pe site, puteți continua instalarea. Trebuie să începeți pregătirea site-ului. În locul ales cu sol pregătit se recomandă marcarea platformei cu dimensiunea necesară. Fă-o cu cârlige de lemn și frânghie. Apoi, așezați planul, curățați movilele și proeminențele. Se recomandă verificarea poziției orizontale folosind un nivel de construcție. Nu trebuie să existe o diferență de înălțime mai mare de 5 cm. O atenție deosebită este acordată benzii de jumătate de metru de-a lungul perimetrului. Restul poate fi ajustat mai târziu.

Pentru a determina marginea exterioară a șanțului de la linia desemnată să măsoare înălțime de 30 cm, trageți o linie cu o lopată sau un bolț pe pământ. Am săpat o șanț de 30 cm lățime și o adâncime care depinde de lungimea picioarelor de seră. Contorizam astfel incat rama inferioara a cadrului se ridica la 10 cm deasupra pamantului. Daca intentionam sa instalam o sera pe o cherestea, adancimea si latimea canalului depinde de marimea cherestei. Partea inferioară a șanțului trebuie să fie amortizată puțin și să verifice poziția orizontală a acestuia, astfel încât cadrul să nu se deformeze.

Este timpul să începeți să protejați sera de buruieni și dăunători. Pentru a face acest lucru, peretele exterior al șanțului de a impune un material solid, cum ar fi ardezie sau material de acoperis. Ei spun că după 3-4 ani iarba de grâu va depăși o astfel de barieră. Deci, dacă sera rămâne în același loc, protecția va trebui actualizată.

Video "Instrucțiuni de instalare a serelor"

Asamblarea treptată a cadrului

Oricine este hotărât să construiască o seră cu propriile sale mâini, veți avea nevoie de o șurubelniță și o cheie. Dacă ați cumpărat o seră finită, atunci kitul trebuie să conțină toate dispozitivele de fixare necesare și o schemă de asamblare. Dacă sunteți capabil să sudați toate elementele cadrului cu propriile mâini, înseamnă că ați făcut deja un desen, ați calculat și ați cumpărat elementele necesare pentru instalare.

Porniți corect asamblarea cadrului cu capetele. Ramele de uși și ferestre sunt atașate la arce de capăt, care întăresc benzile. Apoi fixați părțile din legătura inferioară și atașați-i picioarele în formă de T. Hamul cu suporturi este instalat într-o șanț, iar hamul trebuie să fie la 10 cm deasupra solului. Acum trebuie să verificați instalarea orizontală, reglați-o dacă este necesar și continuați cu asamblarea ulterioară.

Dacă sera este montată pe cherestea, atunci profilele de cadru trebuie atașate la cherestea cu colțurile din oțel. Și materialul de acoperiș pentru a pune nu doar partea, dar, de asemenea, sub cherestea în sine. Va asigura izolarea la umiditate. În plus, toate elementele structurale care vor fi așezate în sol trebuie tratate cu bitum - ceea ce le va proteja de coroziune și dăunători.

Apoi, arcurile rămase ale ramei sunt atașate la hamă, iar policarbonatul este instalat pe partea superioară. Este necesar să o analizați cu atenție și să o atașați astfel încât folia de protecție a luminii să fie în exterior, va trebui să fie îndepărtată înainte de instalare sau imediat după aceasta. În caz contrar, ultravioletele vor crește efectul de lipici. Instalarea policarbonatului pornește și de la capete (înainte de a fi nevoie să scoateți ușița și ramele ferestrelor). Este mai convenabil să atașați foaia dreptunghiulară în ansamblu, fără a tăia forma, ci să tăiați deja atașatul cu un ferăstrău, să ocolească conturul cadrului din exterior și să tăiați găurile pentru ușile și ferestrele de aerisire în același mod. Ramele scoase trebuie să fie închise și atașate la locurile deja cu policarbonat.

Atunci când instalați policarbonat pe restul ramei, foile trebuie așezate de-a lungul și fără suprapunere. Un profil de legătură special pentru aranjarea îmbinărilor. De obicei este atașat fiecărui arc în mai multe locuri, dar poate fi făcut diferit. Acoperiți întreaga seră cu benzi înguste lungi de aluminiu și strângeți-le cu un șurub cu densitatea necesară.

Rămâne doar să se așeze pe perimetrul pământului deasupra bazei de 5 cm, va fi, de asemenea, o barieră pentru mișcarea insectelor. Dar pentru o seră fără fundație, puteți realiza o bandă suplimentară de lemn. Tratate cu lemn de in, sau bitum, va fi o mare barieră în calea dăunătorilor. În plus, sera ponderată cu lemn nu suferă exact de rafale de vânt. Seara, care rămâne asamblată pentru iarnă, va trebui să fie curățată de zăpadă, în caz contrar policarbonatul se poate sparge. Și este recomandabil să lăsați ușile deschise și să înghețați pământul.

Video "Sere fără fundație"

Policarbonatul este singurul material potrivit pentru construcția unei serii fără fundație. Designul este foarte puternic și stabil.

Fixare pentru sere - sfaturi practice pentru structuri specifice

În fiecare proiect al serii există două zone problematice. Prima este fixarea cadrului pe bază sau pe sol, a doua este fixarea materialului de acoperire pe cadru.

Sunt necesare elemente de fixare, elementele de fixare sunt importante.

De ce problematică, pentru că:

 • este nevoie de îmbinarea a două materiale diferite - de această dată;
 • și în al doilea rând, este necesar să se pătrundă acel teren intermediar, în care materialele vor fi fixate destul de rigid și strâns și, în același timp, vor avea un gol în procesele de temperatură (expandare și contracție).

Aceasta este ceea ce considerăm.

Două probleme

Atât între ele cât și la bază - boltite.

Deși dacă începeți să vă plictisiți, numărul de probleme poate crește de mai multe ori.

Nu vom face din ele elefanți, așa că vom examina două domenii principale:

 • Cum să fixați o sere la pământ sau fundație;
 • Modalități de fixare a filmului în seră.

Toate comentariile asociate și posibilele abateri vor fi luate în considerare în aceste chei.

Mai aproape de pământ

Puteți introduce pur și simplu în ace.

De regulă, fundația este instalată dacă sera are un loc fix, iar cadrul este foarte greu și poate rezista în condiții de siguranță la scăderea temperaturii și zăpezii în timpul iernii. (A se vedea și articolul Mini-sera pentru puieți - tipurile și caracteristicile sale ale dispozitivului)

În acest caz, se presupune că fundația este reprezentată:

 • Monolit din beton armat, uneori cu unul sau mai multe rânduri de cărămizi. Aceasta include, de asemenea, o fundație cu grătare, a cărei grilă este realizată sub forma unei benzi din beton armat monolit sau a unei cămăși de cărămidă;
 • Piloți din beton armat sau metalic cu grilă asamblată dintr-un canal sau dintr-o conductă pătrată metalică; (a se vedea, de asemenea, articolul Sere de la o conductă de profil - o bună alternativă la cadrele standard)
 • Orice grămezi cu platforme pe care grillajul este făcut din bara de lemn, de obicei de 100x100 mm, sau bara de lemn în sine este, deși scurtă, dar baza și, sincer vorbind, de toate tipurile de fundații, prețul barei de lemn asamblate sub bază va fi cel mai ieftin.

Norme de fixare

 • Indiferent de materialul utilizat pentru realizarea cadrului, fixarea lui pe benzi monolitice sau pe curele de caramida se face folosind șuruburi de ancorare, gauri speciale pentru bolțuri sunt pregătite în grinzile inferioare de îmbinare și bolțul este instalat în proiectul monolit cu turnarea directă;
 • Dacă grilajul este fabricat din metal, atunci elementele de îmbinare (și acestea pot fi aceleași șuruburi sau colțuri de legătură și alte elemente) sunt sudate;
 • Pentru grinzile din lemn nu sunt necesare lucrări speciale de pregătire, deoarece fixarea poate fi făcută fie cu șuruburi de lungime cerută, fie cu paranteze speciale. Dacă grinzile din lemn sunt suporturi, în acest caz, fixarea lor la pământ este cea mai ușoară realizare cu știfturi în formă de "l", care pot fi ciocănite în apropierea fasciculului și este posibilă în prealabil găurile pregătite în grinzi;
 • Orice fixare a serii la fundație, la care se presupune aranjarea staționară a cadrului fără demontare necesită impermeabilizare obligatorie și protecție împotriva vântului. În acest scop, între fundație și cadru pe baza de piatră este plasat materialul de acoperire cu bitum lichid pre-turnat. Acest lucru se face pentru a proteja cadrul de posibila umiditate crescuta; pentru grinzile din lemn, stratul poate fi realizat din polietilena spongioasa cu strat folie.

Desigur, este ușor să vă fixați pe un copac.

Structurile de lumină nu necesită o fundație atât de serioasă, deoarece ele însele constau din materiale ne-grele, pot fi tevi galvanizate pătrat sau țevi din PVC, tije de armare.

În acest caz, fixarea serei la sol poate fi efectuată fie:

 • Elementele de armare în formă de L cu lungimea de până la 50 cm, fixează buclă închisă a cadrului;
 • Sau direct la sol. Astfel se pot fixa sere pliante din bara de armare sau, de exemplu, țevile din PVC sunt fixate pe tijele acelorași fitinguri conduse în sol.

De la început

Fotografie a fixării corecte a filmului.

A doua zonă problematică este fixarea filmului pe seră. Probleme pot apărea dacă nu puteți acoperi întreaga seră de la sol prin rampă și pe partea opusă a terenului într-o singură bucată. În acest caz, recomandările noastre vor fi utile pentru dvs.

montură

 • Este mai bine să nu fixați filmul pe metal. Motivele sunt următoarele: în soare, metalul va încălzi și deforma stratul de film până când se va sparge. Pentru a preveni astfel de "arsuri", este mai bine să înfășurați cadrul metalic cu o cârpă care acoperă.
  Cel de-al doilea motiv este că și utilizarea șuruburilor metalice poate cauza deteriorarea stratului de acoperire. Prin urmare, cea mai corectă tactică în acest caz este de a gândi asupra grinzilor inferioare de lemn de cel puțin 40x60 mm și de a ține filmul direct la ele;
 • Filmul de acoperire este mai bine să se stabilească o bucată. În cazul în care acest lucru nu funcționează (procedăm, bineînțeles, din dimensiunea pânzei), atunci este mai bine să lipiți fragmentele necesare împreună cu un fier prin foaia ziarului sau hârtia pergament. Permiteți așezarea foilor fără lipire dacă rama serii este realizată din țevi sau lemn din PVC;
 • Fixarea colilor între ele, precum și a țesăturilor, se face fie cu ajutorul unei benzi groase de pânză și a unor cuie de tapet, fie că unghiile pot fi înlocuite cu capse dintr-un capsator de mobilă, dar banda dintre film și metal este obligatorie;
 • Filmul este fixat bine, dar nu sub presiune, cu toate acestea, nu ar trebui să existe o supapă mare cu vânt crescut, altfel un vânt puternic nu va cruța acoperirea și nu-l va rupe.

Fixându-se la copac.

Sfat!
În unele surse, veți găsi informații că filmul poate fi cusut cu un fir și fixarea peliculei la arcurile metalice poate fi făcută și cu ajutorul unui fir gros.
Totul este bine până când totul este liniștit, cu vânt moderat, firul poate juca rolul unui instrument de tăiere, iar capacul tău, fără a aștepta sezonul, se va transforma în cârpe.
Prin urmare, dacă este foarte necesar să se efectueze o fixare suplimentară, este mai bine să se facă rigidizări suplimentare din lamele de lemn și fixați filmul la acestea.

În concluzie

Acesta este în esență întregul manual. Nu este nimic dificil să fixați filmul și proiectul de seră la bază, aproape orice (cu excepția eventualelor sudări) se face manual. Videoclipul din acest articol, îmbibat cu problemele legate de fixare, este gata să dezvăluie clar subiectul.

Cum să fixăm o seară din policarbonat la pământ? Sfaturi și instrucțiuni video

Interesul pentru serele de policarbonat a crescut recent, datorită calităților neîndoielnice ale plăcilor din policarbonat: pentru utilizarea sezonieră, acumularea de căldură solară, o astfel de seră din policarbonat nu necesită încălzire suplimentară; ușor de instalat, fiabil în exploatare, oferă oportunități pentru cultivarea cu efect de seră a tapiseriei culturilor de legume, de exemplu, castraveți și roșii de soiuri hibride cu randament ridicat.

Atrăgește grădinarii și grădinarii în primul rând posibilitatea de a obține o seră durabilă și eficientă pentru creșterea atât a materialului săditor cât și a culturilor de seră. Detaliile metalice ale construcției unei astfel de serii de policarbonat pot fi achiziționate în magazine specializate și pe piețele de grădină, iar dvs. puteți să le faceți singur pe site în conformitate cu instrucțiunile. Cum să asamblați și să fixați o seră din policarbonat corect la pământ fără greșeli - veți învăța în acest material.

Instalare de seră din policarbonat

Pentru o seră din policarbonat, proiectată pentru utilizarea sezonieră, nu este nevoie să creați o fundație, ceea ce face posibilă economisirea semnificativă a timpului și a banilor, accelerează instalarea serii cu propriile mâini până la două sau trei zile într-un mod liniștit. Dar, cel mai important, la sfârșitul perioadei de funcționare sezoniere, întreaga seră de policarbonat poate fi dezasamblată, depozitată, pentru a elimina necesitatea îndepărtării zăpezii de pe acoperiș, precum și impactul negativ al temperaturilor scăzute asupra capacului său, mărind astfel durata de depozitare a serii dumneavoastră.

Pentru durabilitate și posibilitatea unei serii din policarbonat, rezistă și în vânt puternic, acesta trebuie fixat folosind elemente de fixare în formă de T din lemn sau metal. Aceste dispozitive de fixare vor păstra capacitățile mobile ale serii. Dacă vă conectați pentru ponderarea unei bare de lemn, atunci aceasta este fundația.

Este important să instalați o astfel de seră în timpul pauzelor vegetative, atunci când situl se poate mișca liber, adică la sfârșitul sau începutul sezonului de vară. Pentru ca policarbonatul să-și păstreze plasticitatea, temperatura atmosferică nu trebuie să fie mai mică de + 10 ° C.

Locul optim pentru seră

 • Terenul trebuie să fie plat, fără pantă.
 • Ar trebui să fie iluminat din toate părțile de soare, astfel încât sera din obiectele de umbrire să nu fie mai mică de trei metri. Este important ca și copacii să se afle la aceeași distanță de ea și că chiar și rădăcinile lor nu concurează datorită umidității și nutrienților cu plante de seră. Apropierea clădirilor este periculoasă pentru apariția unor curente nedorite.
 • Poziționați pozitiv sera în lungime de la est la vest, astfel încât partea cea mai mare parte a pătratului să fie situată pe partea de sud, ceea ce îl va încălzi cu cel mai bun mod de iluminare solare.

Cerințe pentru solul din seră

Site-ul este selectat - este necesar să se testeze calitatea solului, pentru care trebuie săpat o gaură în jurul perimetrului de 70x70 centimetri, adâncime de 1,2 metri. O mână de pământ este luată din partea de jos a acestei groapă pentru a roti mingea. Dacă sa întâmplat acest lucru, atunci o mulțime de lut, dacă nu - un exces de nisip. Acest nisip este cel mai potrivit datorită capacităților sale mari de drenaj, excluzând reținerea umidității și putrezirea rădăcinilor plantelor cu efect de seră. Solul din argilă mare va trebui înlocuit pentru a-și îmbunătăți drenajul.

În acest scop, ar trebui să săturați o groapă cu o adâncime de cel puțin 70 de centimetri, mai întâi să o umpleți cu un strat de 40 de centimetri de nisip de râu și restul de 30 centimetri cu un strat de sol fertil pentru creșterea plantelor de seră. De asemenea, este important ca, în cazul apariției unor ape subterane, să se mențină canalele de drenaj pentru a elimina excesul de umiditate.

Opțiunile de bază / atașament

Serele de instalare toate preparate: un site este selectat, capacitatea de drenare a solului studiat, o groapă a fost săpată și completat în mod corect, elementele de cadru sunt achiziționate sau sunt realizate cu propriile sale mâini, timpul de sezon este luată în considerare - stângă pentru a începe toate aduna în mod corect.

Începeți prin marcarea zonei selectate sub sere cu cuiburi din lemn cu ajutorul sfoanelor întinse între ele. Este necesar să scoateți gazonul, să reglați rugozitatea și să verificați poziția orizontală a terenului cu ajutorul nivelului de construcție. Diferențele de înălțime mai mari de 5 centimetri nu sunt permise. Este deosebit de important să se îndeplinească această cerință într-o zonă de jumătate de metru în jurul perimetrului serii, iar restul spațiului poate fi tăiat mai târziu.

Rețineți că puteți atașa o seră la sol folosind diverse metode, depinde de ce fundație ați ales. De exemplu, fundația unei seră poate fi sub forma unei benzi din beton armat monolitic sau a unei curele de cărămidă.

Fundația poate fi o grămadă de fier sau beton armat cu grilă. Sau poate acestea sunt tevi de fier obișnuite și o grătare de lemn de 100x100 mm. Alegerea fundatiei depinde de raspunsul la intrebarea de a fixa optim o sera din policarbonat.

Instrucțiuni de montaj din seră din policarbonat

Pentru a nu fi confundat cu definirea marginea exterioară a șanțului, trebuie să măsurați 30 de centimetri de linia marcată și să trageți o linie pe sol cu ​​un obiect adecvat. Un șanț cu o lățime și o adâncime de 30 de centimetri, corespunzător lungimii picioarelor serii construite, se săpare de-a lungul acestei linii. Tubul inferior al ramei trebuie să se ridice deasupra solului cu 10 centimetri. Dacă, totuși, alegeți să instalați o seră pe un fascicul de lemn, atunci toate dimensiunile trenului ar trebui să fie legate de datele sale de volum. Este necesară măsurarea preliminară a fundului șanțului în poziție orizontală pentru a exclude o posibilă distorsiune a cadrului.

Deja în proiectarea și instalarea serii este necesar să se pună o barieră în cazul celor mai agresive buruieni, rădăcini târâtoare, de exemplu, iarba de casă sau cireșele tinere. Se propune amplasarea pereților exteriori ai șanțului cu material solid de protecție (material de acoperire, ardezie și altele asemenea) care pot face față agresiunii lor în primii trei ani ca protecție împotriva lor. După o perioadă garantată, trebuie fie să schimbați locul serii, fie să refaceți bariera exterioară a șanțului.

Maeștrii calificați pentru astfel de lucrări vor pune imediat la dispoziție o șurubelniță și o cheie. În setul complet de sere achiziționate, toate dispozitivele de fixare sunt cu siguranță furnizate, furnizate de schema de lucru a asamblării. Cel care poate suda elementele necesare ale cadrului însuși în conformitate cu desenele bine-cunoscute probabil că a completat deja desenul, a calculat totul, a cumpărat un set de dispozitive de fixare și unelte.

Dacă alegeți să montați sera pe o grindă de lemn, trebuie să începeți cu prelucrarea bitumului a tuturor detaliilor structurale plasate în sol sau în contact cu acesta, pentru a preveni corodarea sau deteriorarea dăunând dăunători și lăsați-le să se usuce. Profilele de profile de seră din policarbonat trebuie fixate cu colțurile din oțel pe lemn. Stratul de protecție (materialul de acoperire) trebuie plasat nu numai de-a lungul marginii exterioare a șanțului, ci și sub cherestea.

Asamblarea cadrului, de regulă, începe de la capete. Fascicolele, ferestrele și ramele ușii sunt fixate pe arce de capăt. Următor Picioarele în formă de te sunt ținute împreună cu partea inferioară a legăturii. În legătura cu șanțuri, cu suporturi fixate astfel încât să fie deasupra solului cu 10 centimetri. În acest și în toate etapele ulterioare de fixare corectă a serii de policarbonat la sol, este important să se verifice poziția orizontală a lucrării efectuate, corectând inexactitatea și numai după aceea să se continue asamblarea.

Mai târziu, atașat la ham rămas scheletul arcului și este distribuit și instalat din policarbonat de film de lumină ecranare la exterior, dar poate fi îndepărtată după instalare sau în fața ei, în scopul de a evita o creștere a adezivului atunci când sunt expuse la razele ultraviolete. Policarbonatul trebuie să fie instalat și de la capete, îndepărtând ferestrele și ramele ușii. Este mai rațional să fixați o foaie dreptunghiulară în ansamblu, fără să o tăiați în formă, astfel încât să poată fi tăiată cu un ferăstrău fixat deja, ocolind conturul cadrului pe partea exterioară, apoi tăiați deschiderile pentru ferestrele și ușile. Cadru pre-scos pentru a închide și a instala în locul potrivit cu policarbonat instalat.

Pentru restul ramei, este mai bine să se plaseze foile fără a se suprapune și de-a lungul și să se facă îmbinările cu un profil special de legătură, care trebuie fixat în mai multe locuri pentru fiecare arc. Dar este posibilă și o altă mișcare: suprapuneți întreaga seră cu benzi înguste de aluminiu și fixați-le cu șuruburi cu densitatea necesară.

În etapa finală, perimetrul trebuie așezat la 5 centimetri deasupra bazei solului, ceea ce va deveni un obstacol natural pentru insecte. Deși pentru o seră fără fundație ar fi util să se facă o legare suplimentară de la un bar. Cherestea tratată cu bitum sau ulei de in, va oferi o protecție fiabilă împotriva intruziunii dăunătorilor. În plus, o astfel de placare ponderată a lemnului va adăuga rezistență la vânt împotriva unei serii de policarbonat.

Este posibilă dezasamblarea unei serii de policarbonat pentru iarnă?

Dacă sera din policarbonat este lăsată asamblată pentru iarnă, atunci este necesară o înlăturare constantă a zăpezii pentru a evita o încărcare crescută pe plăcile din policarbonat. Ușile unei astfel de sere de iarnă trebuie fixate în poziție deschisă. Cu toate măsurile de respect pentru policarbonat, este cel mai bun material pentru construirea unei serii fără fundație, deoarece se dovedește a fi destul de stabilă și fiabilă pentru funcționarea pe termen lung.

Pe de altă parte, dacă designul serii este bine calculat și se utilizează un cadru puternic, chiar și o pălărie de zăpadă groasă nu va reprezenta o problemă pentru sera dvs., iar zăpada însăși va proteja policarbonatul de îngheț.

La aceasta se adaugă un alt avantaj important al unei serii mobile de policarbonat: greșită cu alegerea locului de instalare pentru acest sezon - acest lucru poate fi corectat cu ușurință în următorul transfer al întregii structuri în cel mai bun loc. Principalul lucru este construirea și fixarea serii din policarbonat la sol corect și fiabil.

Cum să instalați o seră de policarbonat pe teren: pregătirea șantierului și asamblarea structurii

Producătorii și proprietarii consideră un plus de cost eficient pentru seră cu acoperire din policarbonat. Reducerea costurilor este în mare măsură determinată de capacitatea de a nu se construi o fundație. A face fără suportul de bază permite ușurința cadru și plastic transparent. Cu toate acestea, aceleași motive impun necesitatea unei puternice atașări la pământ, astfel încât structura ușoară a serii să nu se întoarcă cu un vânt puternic. Există reguli clare potrivit cărora se instalează sera pe teren. Observarea lor garantează o fixare sigură a unei construcții și lipsa problemelor cu recolta.

Instalarea specifică a serelor fără fundație

Faceți imediat o rezervare că instalarea unei serii de policarbonat ușoare, fără bandă sau fundație, este adecvată numai în cazul utilizării sezoniere a structurii. Iubitorii de cultivare pe tot parcursul anului de delicatese de sere, nu este potrivit. Principalul dezavantaj al acestei scheme de instalare este pierderea de căldură semnificativă, ajungând la 10%. Energia generată de soare - încălzirea principală și singură a clădirilor de grădină primăvară-vară-toamnă poate fi tratată din neglijență. Cu electricitate, gaz și lemn nu.

Al doilea minus este absența unei bariere fundamentale în straturile superioare ale solului, care permite rozătoarelor și insectelor să intre liber în structură și să dăuneze plantelor. Acest lucru este valabil și datorită faptului că între suprafața solului și fundul fundației rămâne un decalaj de 10 cm, însă meșteșugarii au modalități de a împiedica accesul, lucru care va fi discutat mai jos.

Motive bune pentru instalarea simplificată

Pentru rezidenții de vară care operează "grădini acoperite" exclusiv din mai până în septembrie / octombrie, metoda de instalare pe teren oferă multe avantaje, acestea fiind:

 • economii semnificative de timp, permițând instalarea în doar câteva zile fine;
 • au redus în mod semnificativ costurile datorate respingerii materialelor de construcție utilizate pentru fundație;
 • posibilitatea de a face toate lucrările privind pregătirea bazei și instalarea manuală, cu asistența unui singur asistent;
 • ușurința de dezmembrare în cazul dezasamblării structurii la sfârșitul sezonului;
 • mobilitate, asigurând deplasarea facilităților într-un loc mai fertil, dacă situl selectat nu este suficient de productiv.

Montarea și instalarea fără fundație reprezintă o alegere optimă dacă dimensiunea parcelei nu permite construirea a două sere pentru alternarea periodică a culturilor de seră în ele. Este mai ușor să mutați structura pe picioarele în formă de T, din care nimeni nu are nevoie de un schelet pe 6 hectare. Concluzionăm: rezidenții de vară din cea mai bună opțiune nu sunt necesari, singura alternativă este să instalați suportul pe un jgheab sau o bară îngropată în pământ, înlocuind fundația. Cu toate acestea, dispozitivul său necesită timp și bani, chiar dacă nu este egal cu turnarea benzii monolitice în cofraje.

Alegerea unui loc pentru sere productive

Locul de amplasare este un factor foarte important, indiferent dacă instalarea unei seră pe teren fără fundație sau o instalare solidă cu o bază de sprijin. Este adevărat că un sistem fără fundație are un avantaj: o alegere nefericită va deranja doar un singur sezon.

Reamintim pe scurt regulile de bază pentru determinarea sitului optim pentru o construcție de seră:

 • distanța dintre clădirile cu o singură etapă de pe teren și structura ar trebui să fie de aproximativ 3 metri, astfel încât umbra lor să nu interfereze cu creșterea legumelor cultivate;
 • este de dorit să se aranjeze pereții lungi într-o direcție geografică "zonală", adică paralel cu linia est-vest, astfel încât plantele să obțină căldura maximă de la est la vest de soare. În consecință, este mai bine să se aranjeze capetele "meridionale" astfel încât să "privească" spre nord și spre sud;
 • este necesar să se îndepărteze de arbuști și copaci mari, nu numai luând în considerare umbra pe care au răspândit-o, dar și puterea sistemului radicular. Deoarece rădăcinile puternice vor elimina multă apă din animalele de seră.

Ar fi frumos să găsești un loc împrejmuit de curenți. La urma urmei, fulgerul brizei va răci policarbonatul, din cauza căruia va intra în seră mai puțină energie termică. Desigur, gardul de piatră nu va salva, dar un gard din carton ondulat va ajuta chiar, dar pentru seră nu este foarte rezonabil să mergeți să-l cumpărați. Este mai bine să găsiți un site protejat de vânt de structurile existente.

Ce să faci cu solul

Solul de pe site, ca părinți și vecini, nu este ales. După cum se spune, asta a fost și fericit. Și este foarte de dorit să aflați ce a obținut. Pentru aceasta trebuie să efectuați studii geologice primitive pe site:

 • săpați o groapă mică. În ceea ce privește dimensiunea sa este de aproximativ 70 × 70 cm, adâncimea de 1,0-1,2 m;
 • determină compoziția pământului în intervalul de 0,2-0,8 m de la suprafață. Odată cu identificarea problemelor cu nisip uscat curate, nu vor apărea probleme. Este friabilă, ușor umedă, este imposibil să se rostogolească o minge sau un flagel, care își păstrează forma după experimentele "ceramice". Nisip - cel mai bun strat de bază sub solul de seră. Nu va reține apa, a cărei stagnare este capabilă să putrezească rădăcinile plantelor. În cazul în care flagella cu bile sunt rulate, va trebui să săpați o groapă de 0,5-0,7 m adâncime sub sere și umpleți-o cu nisip de râu sau carieră astfel încât partea superioară de 0,3 m să poată fi umplută cu un amestec de sol fertil;
 • fixăm apele subterane. Ie trebuie doar să vă asigurați dacă există apă în partea inferioară a orificiului sau nu. Dacă găsiți un aspect mai degrabă negativ în jurul serii, va trebui să săpați șanțuri pentru a scurge apa.

La prima vedere, acțiunile de determinare a stării geologice și hidrogeologice a sitului pot părea prea complexe. Cu toate acestea, este mai ușor să asigurați și să descoperiți nuanțele în prealabil decât să pierdeți o recoltă și să vă plângeți de inutilitatea unei serii.

Timp de instalare recomandat

Instalatorii experimentați de structuri de seră sunt sfătuiți să pună clădirea pe teren sau pe fundație la sfârșitul sezonului de vară. În toamna, aveți posibilitatea să stompați în siguranță paturile curățate în timpul montării cadrului și transportând-o la locația planificată. O bună opțiune este primăvara devreme, dar nu mai târziu. În perioada de creștere stabilite și înflorire a locuitorilor gradina de o astfel de întindere nu este de așteptat.

Producătorii recomandă de asemenea montarea la începutul primăverii și toamnei, deoarece temperatura cea mai favorabilă pentru o temperatură de 10 ° C

Descrierea instalării unei seră pe teren

Găsiți un loc, alegeți timpul, acum aflați cum să instalați corect sera și ce ar trebui făcut pentru ao asigura. Instalarea simplificată a structurii pe sol poate fi descrisă după cum urmează:

 • Pregătirea locului.
 • Asamblarea legăturii de fund cu elemente de fixare în formă de T.
 • Instalarea ornamentelor inferioare ale cadrului.
 • Construiți desenele. Instalare de acoperire din policarbonat. Gurile de ventilație a materialului, pereții laterali ai capetelor și ușa de seră.
 • Dispozitive de fixare care protejează partea inferioară a serii de intrarea neautorizată a insectelor, câmpului și a rozătoarelor domestice.

Schema generalizată este adaptată la caracteristicile de proiectare ale structurii și la nuanțele geologice ale sitului. Unele dintre procesele ca fiind inutile pot fi eliminate, ținând seama de specificul situației. Atunci când sunt instalate pe sol, numai suporturile în formă de T sunt scufundate în acesta. Acestea pot fi sudate inițial la banda de prindere a structurii, pot fi fixate cu șuruburi sau instalate în balamale sudate la banda. Luați în considerare punctele-cheie ale procesului de instalare a unei serii din fabrică fără un dispozitiv de fundație.

Algoritmul de pregătire a sitului

Să presupunem că am ales un teren pe o suburbie pentru o construcție cu dimensiunile de 3 × 8 metri. Anterior, sa constatat că solul subteran este un nisip cu straturi rare și lentile de lut de nisip, care nu vor degrada în mod semnificativ proprietățile de filtrare. Apa subterană este depusă semnificativ mai mică decât parametrul de limitare de 1,2 m. Prin urmare, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la sistemul de drenaj și vom pregăti parcela după cum urmează:

 • ne împărțim prin instalarea cuielor pe platforma de 4 × 9 metri. Le conectăm cu sfoară;
 • aliniați zona marcată. Îndepărtăm gazonul și movilele vizibile cu o lopată, după care verificăm poziția orizontală cu un nivel al clădirii. Toleranța maximă pentru diferențele de înălțime nu este mai mare de 5 cm. Acordăm atenție perimetrului, mai precis, la "dungi" imaginare de 0,5-0,7 m lățime de-a lungul liniilor de defalcare. Va fi posibilă planificarea suprafeței în interiorul structurii după instalare;
 • să mergem înapoi de la defalcare de 0,3 metri, să tragem o linie de sol pe pământ cu o lopată, o bară, un bolț de fier. Acesta va fi marginea exterioară a șanțului;
 • Am săpat o șanț de 0,4 m lățime. Adâncimea șanțului depinde de lungimea picioarelor în formă de T ale serii, de obicei este de 0,3 m. Deasupra suprafeței, cadrul inferior al ramei care se sprijină pe picioare trebuie să crească la 0,1 m;
 • ușor, fără prea multă fanatism, vom îneca fundul șanțului. pentru că Serele din policarbonat cântăresc o medie de 70 kg, iar masa structurii este distribuită pe întreaga suprafață, nu este necesară compactarea fundului șanțului.

Pentru a nu submina și a pune solul într-o șanț sau cărămizi în colțuri din cauza unui cadru înclinat, verificați nivelul orizontal al fundului cu un nivel. Corectați imediat defectele, dacă acestea sunt găsite, și treceți la ansamblu. Amintiți-vă de necesitatea de a proteja plantele de buruieni și de a aplica trucul popular: vom acoperi peretele exterior al șanțului cu foi de ardezie folosite. În schimb, ruberoid va face, dar după câțiva ani, rădăcinile curajoase de wheatgrass încă "punch".

Instrucțiuni privind asamblarea cadrului

Puteți comanda asamblarea de la furnizor, dar transportul și deplasarea în jurul secțiunii structurii asamblate este o corvoadă. Ei bine, dacă apelați la serviciile colecționarilor vânzătorului companiei, lăsați-i să fie montați la dacha. Cei care decid să se adune în propriile lor mâini au nevoie doar de stocuri cu o cheie și o șurubelniță. Clădirile complete din fabrică au de obicei un set complet de dispozitive de fixare și, în același timp, o schemă de auto-instalare a serii, conform căreia este necesar să se acționeze. Cu toate acestea, în cazul nostru, succesiunea lucrărilor va fi oarecum schimbată, deci avem nevoie de:

 • asamblați capetele, atașând cadrul ușii, ferestrele analogice și benzi de armare la arce de capăt, dacă capetele nu au fost asamblate de către vânzător sau sudate de producător;
 • înșurubați detaliile ornamentelor de fund și atașați picioarele în formă de T. Toate piesele de contact "subterane" și pământ trebuie tratate cu bitum înainte de a fi instalate într-o șanț;
 • mutați legătura asamblată cu suporturi atașate la locație și instalați această parte a structurii în șanț, astfel încât legătura să se ridice la 10 cm deasupra suprafeței;
 • aliniați nivelul de instalare cu un nivel, dacă este necesar, ajustați poziția prin căptușirea cărămizilor;
 • asamblați cadrul conform instrucțiunilor atașate la produs, atașați policarbonatul, instalați orificii automate, dacă acestea sunt incluse în pachet;
 • Decalajul dintre structura asamblată și sol trebuie acoperit cu sol astfel încât marginile foilor să fie închise cu 3-5 cm.

Toate. Puteți "stabili" locuitorii verzi.

Rețineți că metoda de proiectare este afectată de caracteristicile de proiectare. Într-o serie de modele, legătura inferioară este combinată cu pereții, la care sunt atașate canalele și canalele arcuite. Acest tip de instalare a unei serii de policarbonat pe sol va fi demonstrată printr-o selecție foto:

Fundația pentru seră

În ciuda faptului că sera este o construcție ușoară, aceasta necesită o bază fiabilă și solidă. Într-adevăr, în absența unei fundații bune, există riscul de a "umbla" în jurul sitului, iar plantele tinere pot muri din cauza înghețului și a vântului. Deci, ce fel de fundație pentru o seră este necesară și cum să o construiți corect?

Sticlă de policarbonat

Fundația pentru seră

Fundația pentru seră: funcțiile și caracteristicile

Fundația pentru seră reprezintă o bază fiabilă pentru construcție, care prelungește durata de viață a acesteia, precum și protecția aterizărilor de factori negativi. Mulți rezidenți de vară au o întrebare: este posibil din motive de a economisi timp și bani pentru a construi o seră fără fundație?

Cum de a alege o fundație pentru o seră

Desigur, acest lucru este posibil, dar aranjarea bazei pentru o seră are o serie de avantaje:

 • fundația fixează cu fermitate sera la pământ, datorită căruia chiar și cele mai puternice vânturi nu se vor teme de el;
 • structura va fi deasupra nivelului solului - aceasta va economisi aproximativ 10% din căldura din interior;
 • insectele, molii și alți dăunători nu vor putea ajunge la aterizări;
 • plantele vor fi protejate de îngheț, precipitații și alți factori adversi.

Sala de fundație joacă un rol foarte important.

Printre cele mai importante caracteristici care ar trebui să fie baza unei serii se numără rezistența, rezistența la influențele mediului și respectarea caracteristicilor de proiectare.

 1. Fiabilitate. Stabilitatea bazei joacă un rol deosebit în perioada sfârșitului iernii, deoarece zăpada topită și apa pot distruge întreaga structură.
 2. Rezistența la factorii negativi. Din motive de economie, unii rezidenți de vară construiesc o fundație de mijloace improvizate în acest scop (de exemplu, sticle de plastic sau anvelope vechi) sau materiale de calitate slabă, ceea ce poate fi o mare greșeală - datorită influenței apei subterane și a căderilor de temperatură, o astfel de fundație se poate prăbuși rapid.
 3. Respectarea dimensiunii, formei și materialului serii. Dacă caracteristicile tehnice ale structurii diferă semnificativ de cele ale fundației, serea se va deforma rapid și poate chiar se va prăbuși.

Schema serii din lemn cu folie din policarbonat

Rezumând, putem spune că nu numai aspectul și funcționalitatea, ci și "sănătatea" plantațiilor și viitoarea recoltă depind de alegerea corectă a tipului și materialului de bază al serii.

Tipuri de fundații pentru sere

Baza pentru seră este selectată în funcție de materialul din care se face structura (de exemplu, sticla silicată necesită o bază mai rigidă decât policarbonatul), costurile financiare și de timp și condițiile climatice din regiune. Printre tipurile de fundații care sunt utilizate pentru aranjarea serelor se numără banda și suprafața (puțin sau nu îngropate). Principiile de construcție ale acestora sunt aproape identice, singura diferență fiind faptul că va fi necesară o groapă de fundație mai profundă pentru baza benzii.

Una dintre cele mai disponibile materiale este cherestea. Această fundație este capabilă să reziste la sarcini mici.

În ceea ce privește materialele de construcție, în acest caz puteți obține lemn (lemn), cărămidă, beton, precum și plăci sau blocuri de beton. Fiecare dintre opțiuni are avantajele și dezavantajele care trebuie luate în considerare atunci când alegeți o fundație.

Tipuri de fundații pentru sere

Tabel. Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de fundații.