Pilot pilot Koper SP-49 svayeboy cost cu o schimbare coprovaya de vânzare-mixt 49 de vânzare

Echipamentele de bază universale pentru deplasarea pilelor de la amplasamentele lor până la locurile de scufundare, instalarea, întreținerea și direcția acestora, precum și pentru atașarea camionului submersibil sunt copra, care asigură, de asemenea, mișcarea echipamentului de stivuire de-a lungul frontului de lucru. În plus, copra îmbuteliză carcasa din secțiunea inelară cu un diametru de la 0,5 până la 2,5 m în lungime de până la 30 m, formată din legături cu lungimea de 3... 8 m, precum și o limbă de metal dintr-un tub special de alimentare sau profil în formă de Z cu lungimea de până la 25 m Există feroviare copra (KR) și montate (KN) pe tractoare, excavatoare cu lopată și mașini. Aplicați, de asemenea, echipamente de coprovy cu balamale (KO) pe tractoare, excavatoare și macarale, mai puțin frecvent - pe macarale de automobile (pneumo). Șoferii cu balamale și dispozitivele cu balamale se utilizează în special în construcții rezidențiale și industriale, precum și în trenuri de șine - în domeniul construcțiilor hidrotehnice și energetice. Parametrul principal al copra internă inclusă în indexul său este lungimea maximă a grămelor care trebuie încărcate (până la 8, 12, 16, 20 și 25 m). De exemplu, indicele KN-12 este descifrat ca un conducător de pilă montat pentru piloți de până la 12 m lungime; KR-16 - șofer feroviar pentru piloți de până la 16 m, etc.

În funcție de gradul de mobilitate al echipamentului de lucru distinge copra universală, semi-universală și simplă. Farurile universale oferă o întoarcere completă a platformei cu echipamentul instalat pe aceasta, schimbând înălțimea și înclinarea brațului pentru înmuierea grămelor inclinate. Copra semi-universală asigură fie doar rotirea platformei pentru imersarea coloanelor verticale, fie înclinarea brațului atunci când lucrați cu grămezi înclinate. Șoferii de piloni simpli, care includ, de obicei, echipamentul pentru piloni, nu dispun de mecanisme pentru mișcări pivotante (în plan) și înclinarea brațului.

Procesul de lucru copra constă în mutarea acestuia în locul de instalare a șanțului, legarea acestuia, tragerea acestuia în sus, fixarea lui în punctul de scufundare prin pre-marcare, alinierea corectitudinii acestuia, fixarea panoului de pe gramada, protejarea acestuia de deteriorări în timpul scufundării cu impact, montarea în coloană, deblocarea grămezi, imersiunea sa cu alinierea ulterioară a direcției, ridicarea pistonului și îndepărtarea capacului din grămada submersă.

Coarda cu balamale este cel mai frecvent tip de mașină pentru producția de piloni. Ele pot fi universale și semi-universale. Tractoare, lopeți și mașini sunt folosite ca mașini de bază. Fiecare model de copra montat este completat cu ciocane cu dimensiuni standard.

Pentru a începe lucrul la un nou șantier de construcții, un pilot de macarale montat este pregătit pentru a funcționa în conformitate cu instrucțiunile de operare, apoi cu o macara auto este atașat un ciocan pilon la braț în partea inferioară și o coardă de agregat strâns este fixată pe ea.

Copra pe baza tractorului (Svayeboy SP-49) este utilizat pentru a lucra cu grămezi cu lungimea de 8 până la 12 m cu dispunerea liniară sau cu arc. Un braț este de obicei atârnat pe tractorul de bază în spatele lui. Înclinarea sa în planul vertical longitudinal la un unghi de 10 până la 33 de grade și în planul transversal la un unghi de până la 7 grade este asigurată de cilindrii hidraulici. Pentru suspendarea șoferului (cu ciocanul) cu capacul capului, tragerea și instalarea unei grămezi în poziția inițială pentru imersiune, se utilizează sisteme cu blocuri de frână cu acționare hidraulică. Gestionați echipamentul de la platforma de lucru din partea dreaptă de-a lungul traseului tractorului. Pentru a se pregăti pentru relocarea copra, se scoate un ciocan plătind din ea, iar partea superioară a brațului, care este conectată la secțiunea inferioară, este articulată pe suport. Pentru distanțe scurte, șoferul este mutat de călătorie, iar pe distanțe lungi este transportat pe o remorcă.

Copra pe baza tractorului este de asemenea realizat cu o legătură laterală a echipamentului pilon - de obicei pe partea stângă de-a lungul tractorului. În partea dreaptă există cilindri hidraulici cu dispozitive de ridicare pentru ridicarea ciocanului, a balotului și a contragreutății. Gestionați echipamentul pilon atât din cabina șoferului, cât și din telecomandă.

Succesiunea conducerii strâmtoare este determinată astfel încât timpul total de deplasare a șoferului de la grămadă la grămadă să fie minim. Cel mai mare efect asupra acestei condiții este realizat prin conducerea liniară a pilonului atunci când mașina se deplasează de-a lungul axei rândului de piloni.

Pentru a mări stabilitatea longitudinală a copra în timp ce se mișcă, ciocanul se coboară pe braț în poziția sa inferioară, iar brațul (în poziția sa spate) este înclinat ușor înainte de-a lungul tractorului. În cazul lucrului într-o groapă înainte de a intra și de a ieși, șoferul este transferat în poziția de transport. Lăsând din groapă în sens invers.

Copra pe baza de excavatoare de cablu sunt utilizate în principal pentru a conduce piloți de până la 16 m lungime în tranșee și tranșee, situate pe marginile săpăturilor. Un braț este conectat la capul unui braț excavator cu o articulație universală, permițând brațului să se îndoaie în orice direcție (până la 25... 35 grade longitudinal și până la 1,5... 5 grade în direcția transversală) și să se rotească în raport cu axa verticală. În partea inferioară a brațului de strângere este conectat la platoul rotativ al excavatorului cu două cilindrii hidraulici. Sistemul de ghidare utilizează o transmisie hidraulică cu comandă separată a fiecăruia dintre cele două cilindri hidraulici inferiori și a cilindrului hidraulic al dispozitivului de acționare a levierului brațului în raport cu axa longitudinală proprie. În poziția de lucru, brațul cu braț este susținut pe o bază a solului printr-o cric hidraulic sau călcâie telescopică retractabilă. Gestionați echipamentul din pilonul șoferului.

Datorită rotației platformei de excavare de bază, șoferii de piloți considerați au o zonă de lucru extinsă, datorită căruia pot încărca mai multe grămezi dintr-o poziție de lucru. În comparație cu motoarele tractoarelor care se deplasează într-o nouă poziție după ce fiecare grămadă a fost scufundată, șoferii excavatorului petrec mai puțin timp în efectuarea operațiunilor de ciclu de lucru și, prin urmare, asigură performanțe mai bune, toate celelalte condiții fiind egale. Cea mai eficientă este utilizarea cadrelor de rulare a excavatoarelor la grămezi. Copra pe o bază de excavator atunci când se lucrează în soluri omogene de densitate medie și manevrabilitate pot fi încărcate pe schimb de până la 25... 30 piloți 8 m lungime, până la 15... 20 piloți 12 m lungime și până la 8... 12 piloți până la 16 m lungime.

Copra pe baza de autovehicule este folosit în principal pe lucrări de pilete dispersate de volume mici, cu o rază de până la 200 km, în special în construcția de căi tehnologice, în conducte și construcții agricole cu o lungime de grămezi de până la 8 m. Copra de automobile scufundă, de asemenea, studii de control, legarea și ajustarea proiectelor fundații piloți. Din punct de vedere structural, echipamentul de piloni este similar cu cel pentru montarea pe tractoarele cu șenile.

În cazul trecerilor inter-obiect, echipamentul de răzuire este așezat în poziția de transport de 10... 15 minute fără demontare, scoaterea ciocanului și utilizarea echipamentului de ridicare. Performanța medie de funcționare a șoferilor de autovehicule atunci când se lucrează cu piloți de 6... 8 m în soluri cu densitate medie și debit este de 18... 22 grămezi per schimb.

Șoferul de șanțuri montat pe șine constă dintr-un cadru inferior cu podeuri, o placă turnantă, susținută de rama inferioară printr-o placă turnantă, cu o centrală electrică (de obicei electrică) situată pe ea, mecanisme (inclusiv unul sau două troliuri pentru ridicare și instalare în poziția de lucru piloni și submersibile), comenzi, cabină și contragreutate, catarg și mecanisme pentru schimbarea orientării pilonului în raport cu platforma. În funcție de tehnologia de lucru acceptată, șoferul este completat cu un ciocan plătind, un șofer vibratoare sau un ciocan vibratoare.

Dacă mărimea și configurația câmpului de grămadă este astfel încât toate grămeziile nu pot fi scufundate de la aceeași instalare a piesei, atunci pentru lucru se folosesc mai multe resturi, fiecare lucrând pe pista proprie sau schimbând pista după executarea lucrărilor de la instalarea anterioară. După mutarea copra, este bine blocată cu frâne de parcare sau alte dispozitive.

Pentru zonele de construcție rezidențială și industrială în masă, precum și în construcția de clădiri și construcții pe soluri slabe și cu apă saturată sau în cazul în care există o subterană tehnică semnificativă într-o clădire aflată în construcție, este cel mai eficient să se utilizeze mașini de asamblare a podurilor, de asemenea numite poduri, de-a lungul șinelor așezate de-a lungul unui câmp (de obicei pe marginile carierei de excavare) și căruțe cu șofer sau vehicul montat pe șine, care se deplasează de-a lungul unui pod peste grămada wow câmp. Toate mecanismele unității de antrenare sunt antrenate de motoarele electrice cu sisteme hidraulice automate (pas cu coordonate) sau cu sisteme de ghidare neautomatizate. În cazul ghidării automate a grămezii până la punctul de imersie, instalațiile sunt prevăzute cu software sau control semiautomat, folosind dispozitive de urmărire instalate pe mecanismele de deplasare a punții și a echipamentelor de antrenare a pilonului. Controlați dispozitivul de coordonate-pas din cabina de pilotaj cu o consolă cu buton sau un sistem de apelare cu taste prin intermediul caracterelor de tip telefonic. De asemenea, se cunosc axe de punte pe șină sau pe șine, fără piloți de sisteme de ghidare.

Punțile de punte sunt transportate prin intermediul unui camion montat pe tractor, utilizând o remorcă-dizolvare, care este adusă sub podul după ce este atârnată. Brațul este transferat în poziția de transport utilizând un mecanism de pliere hidraulic. Durata operațiunilor de transfer al berbecului de pod în poziția de transport și în spate este de 3... 4 ore, fără utilizarea echipamentului suplimentar de ridicare.

Pentru a lucra cu piloți cu o lungime de 3... 12 m, industria internă produce și echipamente de rupere a mașinilor de bază (tractoare, macarale auto, excavatoare cu o singură lopată).

Alimentarea automată a echipamentelor pentru alimentarea cu energie, manevrabilă pe șantier, fiabilă în funcționare. Dezavantajul său este creșterea timpului petrecut pe mișcările de manevră pentru a instala grămada într-un anumit punct al câmpului de piloți. Echipamentele de ridicare atașate pe baza macaralelor de automobile sunt utilizate pentru volumele mici de dispersare a lucrărilor de grămadă și necesitatea redistribuirii rapide (pile de încercare în cercetarea inginerie și geologică, construcția de linii electrice, conducte de lungă distanță etc.).

Pentru achiziționarea de echipamente de piling, contactați managerii (consultați secțiunea "Contacte").

Șoferi piloni

Ce este această tehnică

 • Ciocane suspendate;
Ciocanele cu șanțuri suspendate sunt o clasă de echipament învechită moral, care practic nu este utilizată în practica de construcții moderne datorită productivității sale scăzute. Astfel de structuri constau dintr-un bloc metalic, la partea superioară a căruia există o buclă sub cârligul troliului de ridicare.
 • Ciocane de abur;
Ciocane de aer sunt structuri mecanizate în care energia aerului comprimat la o presiune de 0,8 MPa este utilizată pentru a deplasa partea de impact. Există două tipuri de ciocane cu aer-abur - acționare unică și dublă.

Tipuri de piloni de conducere

 • Clasificarea bazată pe căștile de bază pe căi rutiere, pe șine și pe șenile;
Vagoanele din cadrul șantierului se deplasează de-a lungul liniilor feroviare prestabilite. Datorită mobilității limitate, astfel de instalații nu sunt practic utilizate în realitățile moderne.
 • Clasificarea pe tip de platformă de lucru - pivotantă și fixă;
Copra cu o platformă de lucru fixă ​​sunt capabili să conducă piloți direct la locația lor actuală, în timp ce o placă turnantă (unghiul de rotație pentru seturile de roți este limitat la 260 0 și pentru vehiculele urmărite poate ajunge la 360 0) face posibilă antrenarea piloților în jurul locației echipamentului.
 • Clasificarea funcțională - universală, semi-universală și simplă.

Copra universală are mecanisme pentru reglarea înclinării și a plecării catargului, iar cele semi-universale au înclinare reglabilă, pentru copra simplă există un pilon fix, motiv pentru care nu pot efectua manevrarea înclinată.

Clasificarea Copra

Pilot Drivere

Specificații copra

Ce pietre au fost sacrificate

Ordine de închiriere de piloți pentru pile

Șoferii noștri

Contactați-ne și vom face munca.

Combinația de înaltă profesionalism și echipament modern vă permite să vă grăbiți și să vă grăbiți, conform cerințelor standardelor de stat. Contactați-ne la un moment convenabil pentru dvs. Contactați managerul și consultați-vă gratuit. Pentru a plasa o comanda, poti, in conditii favorabile, la preturi accesibile.

Pilotul șarpelui

Koper este o structură concepută pentru a efectua operațiuni legate de orientarea, ghidarea, instalarea și imersarea unei grămezi cu ajutorul unui corp de lucru.

Copra sunt împărțite în:
a) turn, care oferă imersie de piloți în diferite condiții;
b) macarale de ridicare (montate), care sunt macarale cu braț de ridicare cu echipament pentru strângere;
c) copra plutitoare destinată imersiunii de piloți pe pământ acoperit cu apă.

Parametrul principal al conducătorilor piloni este înălțimea lor totală - distanța de la suprafața de rulare a rolelor la axa blocului superior.

Turnul cu autopropulsie koper este o structură metalică formată dintr-un cadru, un turn, un troliu cu două cilindri, un polispast și accesorii pentru montarea unui cap.

Copra revolving complet. Pilotul de tip PMK-3-12 este un metal turnat, destinat a conduce piloți de beton de 12 m lungime, cu o secțiune de 350X350 mm, cu ajutorul unui ciocan cu abur cu greutate de piese care se încadrează de 4250 kg sau pentru antrenarea unei limbi cu lungimea de 20 m folosind un tip VPP-2A de tip vibropogruzhatel. Koper este fabricat pe baza unui macara turn MSK-3-5-20. Operațiunile Copra se efectuează de la rețeaua AC cu tensiune de 220 și 380 V; gestionarea principalelor organe ale sistemului electric.

Koper PMK-3-12 are o serie de avantaje în comparație cu ceilalți șoferi de tramvai. Este auto-ridicare, ușor de operat și convenabil de transport. Datorită rotației complete, este posibilă conducerea mai multor rânduri de piloți fără retezarea piloților; Koper poate fi transferat pe alte căi, amplasate sub un unghi față de cel principal, pentru care trebuie să atârnați un cadru de sprijin cu un cărucior și un turn pe patru cricuri, să rotiți căruciorul în unghiul dorit și să îl coborâți pe căile stabilite.

Koper PMK-3-12 (fig.1) constă din următoarele părți principale: turn cu ghiduri, căruțe, cabine, contragreutăți, sistem de blocuri superioare, braț, braț de montare și troliu de tracțiune și de ridicare.

Turnul metalic este format din trei secțiuni: lungimea inferioară este de 7932 mm, media 5172 mm și vârful 4164 mm. Când un diblu metalic este scufundat, o a patra secțiune de 3852 mm lungime este introdusă în turn. Secțiunile turnului sunt realizate din canalele cu numerele 12 și 16 și colțurile de 63X3X5 mm.

În partea superioară a turnului există blocuri de două sisteme; pentru ciocan și grămadă.

Rama oscilantă (platformă) este montat pe plăcuța turnantă și este înșurubat. Platforma găzduiește un turn, troliuri, un mecanism de rotire, o cabină și un panou de control.

Patru cricuri sunt atașate la partea inferioară a cărucioarelor copra, care servesc la agățarea copra. Pe platoul turnat există un mecanism de blocare 10, excluzând rotația spontană a turnului copra.

Există două vinciuri cu o capacitate de câte 3 G fiecare (una pentru ciocan, cealaltă pentru grămadă). În plus, există un al treilea troliu de montaj cu o capacitate de ridicare de 5 T.

Contragreutatea este formata din trei blocuri din beton armat: doua cu greutatea de 1,8 tone fiecare si 0,7 tone. Pentru a alimenta ciocanul din interiorul turnului se pune o țeavă cu diametrul de 1,5 ". Șoferul este echipat cu trei cabluri din oțel: grămezi, grămezi și instalare.

Schemele de reîncărcare a corzilor pentru ridicarea unui ciocan cu abur și a unei grămezi, ridicarea unui turn și tragerea piloților sunt arătate în fig. 32.

Cinci motoare electrice cu o capacitate totală de 49,2 kW sunt instalate pe copra. Dintre acestea, două sunt câte 16 corturi fiecare pe o mașină de înmulțire și cuțite, 10 cui pe o capacitate de asamblare de 5 cui pentru a mutați conducătorul și 2.2 cârlig pentru a întoarce șoferul.

Stivuitorul rotativ KP-8 (figura 3) este fabricat pe baza unei plăci rotative cu un mecanism de strunjire cu macara montată MKA-10M.

Turnul este realizat dintr-o conductă cu un diametru exterior de 426 mm și o grosime a peretelui de 6 mm.

Turnul este alcătuit din secțiuni fixate împreună cu șuruburi, are ghidaje pentru ciocanul cu aburi și ghidaje detașabile pentru șoferul vibratoarelor VP-1.

Șurubul rotativ KP-20 (fig.4) este utilizat pentru a acționa piloți din beton armat cu greutatea de până la 8 tone, cu o secțiune de 400X400 mm și o lungime de până la 20 m. Ciocanii cu abur cu acțiune unică pot fi utilizați ca echipament de balast, căruciorul și secțiunile inferioare pot fi folosite ca ciocan Copra până la destinația din remorcă spre mașină. Cele două secțiuni superioare sunt transportate într-oa doua mașină cu o remorcă.

Copra pentru ciocane diesel. Modelul Koper C-532 (figura 35) face parte dintr-o instalație de strângere, care include un ciocan diesel C-330 și un troliu. Instalația este concepută pentru grămezi de beton armat vertical și înclinat și diblu metalic.

Koper S-532 constă dintr-o platformă, cadru retractabil, braț, mecanism de prelungire a brațului și rafturi de montare.

Platforma copra este echipată cu role de rotație montate pe o pistă cu o lățime de 5,5 m peste și la o distanță de 5 m de-a lungul acesteia.

Rama extensibilă se poate deplasa de-a lungul rolelor pentru o lungime de 1 m, ceea ce asigură o manevrabilitate cu mai puține permutații de traiectorie.

Brațul are o lungime de 22 m și este compus din trei părți. În poziția de lucru a brațului se instalează două rack-uri de montaj: unul pe brațul cadrului principal, celălalt pe cadrul glisant. Înclinarea brațului se face cu ajutorul a două șuruburi (cu filete din dreapta și din stânga). Trageți brațul cu un șurub, capătul din spate al căruia are un suport sferic. Includerea mecanismului de înclinare și extindere a brațului este produsă de panoul de comandă. Koper echipat cu un troliu cu două tobe T-136. Stabilitatea Copra este asigurată prin instalarea contragreutăților de greutate de 10 tone.

Opritorul Copra este produs prin cleme speciale pentru șine. Pentru a limita înălțimea ciocanului, există un întrerupător de limitare în partea superioară a brațului.

Copra traversă cărucior. Costurile ridicate ale forței de muncă și a timpului pentru instalarea, dezmembrarea și îndreptarea căilor ferate utilizând șoferii standard au determinat oportunitatea utilizării cărucioarelor speciale care se suprapun întreaga lățime a clădirii viitoare și care facilitează mișcarea pilotului în direcția transversală.

O mașină de stivuire pe un cărucior de traversare (figura 4) constă dintr-un cadru sudat din bârne T și reprezentând o fermă spațială, două cărucioare de rulare, un piloți, un ciocan cu motor sau un ciocan cu aburi.

Căruciorul de traversare se deplasează de-a lungul șinelor așezate de-a lungul clădirii de pe ambele părți ale carierei, iar șoferul se mișcă, la rândul său, de-a lungul șinelor așezate de-a lungul căruciorului de traversare. Mecanisme de mișcare a căruciorului transversal și a patului acolo. Instalat pe patrat cu două tambururi. La transportul coprului, ciocanul și rama racletei sunt transportate separat.

Este recomandabil să se folosească copra pe un cărucior de traversare pentru acționarea piloților din beton armat atunci când se construiesc rețele rezidențiale pentru clădiri cu un metrou tehnic cu o lățime a clădirii de cel mult 12 m. Aceste unități sunt, de asemenea, recomandate a fi utilizate la niveluri ridicate ale apelor subterane. Pentru fundațiile cu grămezi cu deschideri mari, acest echipament nu are nici un folos.

Stivuitoare montate cu autopropulsie. Recent, au fost folosite macarale de macarale pentru a se strânge. Cea mai simplă modalitate de a utiliza o macara este de a monta ciocanul sau vibratorul pe cârligul macaralei. Această metodă este potrivită pentru conducerea diblurilor.

Atunci când conduceți grămezi convenționali, se recomandă utilizarea brațelor de suspensie speciale. Astfel de unități au manevrabilitate ridicată, ușurință în funcționare, simplitate și fiabilitate a funcționării; timpul pentru operațiunile auxiliare este semnificativ redus în comparație cu instalațiile de pilon de cale ferată pe o cale ferată, iar productivitatea crește în mod corespunzător.

Brațele de rigidizare suspendate sunt realizate din zăbrele metalice de profil, sub formă de zăbrele verticale sau tubulare, din țeavă de oțel groasă cu pereți groși.

Lamele suspendate suspendate sunt suspendate de la e-505, macaralele excavatoare e-652 (pentru piloți de conducere cu lungimea de până la 10 m) și excavatoarele e-1004 e-1252 (pentru 14 piloni de antrenare). Aceste săgeți diferă una de alta în principal în lungimea și profilul metalului din care sunt făcute. Excavatorul de macarale cu boom-excavator E-1004 este construit din trei secțiuni cu o lungime totală de 21 m (figura 5).

Pentru direcția de mișcare a tijei ciocanului sunt ghidajele longitudinale ale numărului de canal 16a, sudate de nervurile fermei. Verticalitatea și rigiditatea brațului de pușcă sunt atașate folosind o coroană reglabilă, care leagă brațul de rigle cu platoul rotativ al excavatorului. Excavatorul-Koper are trei cabluri: braț, grămadă și grămadă. Cu ajutorul acestor cabluri, brațul excavatorului este ținut în poziția dorită, ciocanul este ridicat și coborât, iar balonul este tras și instalat. În partea centrală a brațului de strângere există un suport, cu ajutorul căruia acesta din urmă este fixat la capul excavatorului macaralei. Proiectarea suportului este rigidă și articulată. În primul caz, un capăt al mânerului este sudat pe brațul de rigidizare, iar cel de-al doilea este fixat pe axa blocurilor capului brațului excavatorului.

Montarea articulației asigură rotația liberă a brațului în toate direcțiile, facilitează instalarea acestuia, reduce deformarea în timpul funcționării. Dezavantajele balamalelor sunt: ​​imposibilitatea de a conduce piloți de lungime mare și, în plus, o structură mai complexă a montantului.

Armăturile suspendate tubulare suspendate sunt montate pe excavatoarele E-652, E-1001TS E-1004 și E-1252. Un braț tubular este alcătuit din două sau trei părți dintr-o țeavă de oțel, unde conectorul inferior este necesar pentru ușurința instalării. Pe o parte a țevii segmente de oțel unghiular sunt sudate de-a lungul întregii sale înălțimi, iar o placă de oțel este sudată de ele.

Într-o altă versiune constructivă, secțiunile orizontale sunt sudate de oțelul unghiular din canal, iar de-a lungul lor pe toată conducta sunt ghiduri de la canalul nr. 18 (un șanț cu balamale la excavatoarele E-1004 și E-1252).

Toate construcțiile descrise de ghidaje montate sunt simple și pot fi realizate în magazinele de reparații ale managementului sau ale amplasamentului.

Suspendate săgeți din canale. Săgeata prezentată în fig. 38, constă din două canale, care sunt elementele sale de susținere, precum și ghiduri pentru ciocane mecanice diesel și șoferi cu vibratoare.

Pentru a proteja brațul în timpul ridicării grămezii, oțelul de tablă de o grosime de 4-6 mm este sudat la canale din partea laterală a corpului de lucru. Rigiditatea este dată brațului prin benzi de oțel sudate la fiecare 0,5 m de partea opusă ciocanului. Unghiile din oțel unghiular sunt sudate între canale.

La săgeata înclinată a excavatorului, astfel de săgeți se atașează ca cele tubulare. Brațele au același număr de cabluri și blocuri superioare de rigidizare ca brațele tubulare și de zăbrele.

Proiectarea echipamentului de decupare a șanțurilor înlocuibile VNIIStroydormash la excavatorul E-652. Utilajul de înfipt în formă de VNIIStroydormash la excavatorul E-652 este fabricat de uzina de excavatoare Kovrov. Cu ajutorul acestui echipament poate fi condus lungimea teancuri de beton de 9 m și o greutate de 2,5 g de vapori de aer ciocane cu acțiune simplă cu greutatea ciocanului la 3 m și diesel ciocane, C-222 și C-268.

Echipamentul de răzuire constă dintr-un braț de șanț de 14 m lungime și un braț de excavare înclinat.

Săgețile sunt conectate printr-o îmbinare cu bile, permițând rotirea brațului brațului în orice plan.

Ghidajul blocului de ghidare stabilește șoferul excavatorului într-o poziție verticală utilizând un sistem hidraulic. În partea inferioară a brațului de balast, sunt instalate trei cilindri hidraulici pentru a se deplasa într-un plan vertical și în jurul unei axe.

Suspendat arrow arrow la macara pe macara MKG-20. Koprovaya boom-ul la macara MKH-20 este proiectat pentru a conduce piloți de până la 16 m în lungime și cântărind până la 5 tone. Pilingul este realizat cu un ciocan cu abur cu greutate de 6 t.

Brațul construcției de zăbrele sudate din metalul profilat constă din două secțiuni cu o lungime de până la 11,6 m fiecare. Ghidurile sunt alcătuite din numărul 20 al canalului.

Brațul este instalat într-o poziție verticală cu o coroană elicoidală. Cursa distanțierului este de 600 mm. O placă de cap cu patru blocuri este instalată pe vârful săgeții.

Mașini de rulare automată cu piloți.

S-870 (fig.7) este un echipament montat montat pe un tractor T-100 și este destinat pentru imersarea în sol a piloților și canelurilor. Instalația este completată cu un ciocan diesel C-706 și se caracterizează prin manevrabilitate și autonomie.

Înclinarea necesară a brațului în timpul funcționării, precum și toate operațiile asociate cu transferul instalației de antrenare a balansierului de la poziția de transport la poziția de lucru și în spate sunt realizate utilizând cilindrii hidraulici. Piloții și ciocanele de ridicare sunt realizate cu ajutorul unui sistem de blocuri de acționare și cilindri hidraulici.

Atasamentele sunt ușor de demontate atunci când este necesar. Săgeată în timpul transportului.

Controlul căștilor este realizat din panoul de control situat pe partea laterală a tractorului pe o punte specială.

O copră similară de design are o unitate propulsată C-533A.

În mașina de grămadă C-714, stratul de țeavă TO-1224 sau TJ1-4 este utilizat ca bază. Un braț de strângere în această mașină este instalat în locul brațului de fixare a țevilor.

Șoferul C-714 este echipat cu un dispozitiv pentru avansarea ghidajului înainte, ceea ce permite ca două rânduri de piloți să fie scufundate într-o singură trecere a unității.

Aceste accesorii sunt disponibile pentru instalarea pe mașini.

Institutul Bashistrastroy a dezvoltat un proiect pentru unitatea de antrenare a pilonului S-878, cu o atașare laterală a unui copra pe baza tractorului T-100M. Această unitate se bazează pe construirea unității C-714.

O caracteristică distinctivă a unității S-878 este mecanismul de ridicare a grămezii și mecanismul cu ciocan, realizat sub forma a două polispaste de opt ori.

În unitatea de rulare S-878, se utilizează un ciocan diesel C-268 cu control hidraulic la distanță al corpurilor executive și un dispozitiv pentru suflarea camerei de combustie a ciocanului diesel.

Prin proiectul Bashniistroya Kalinin RMZ făcut piling mașină CA-12 bazat pe tractor BOG T-100, care infunda grămezi verticale de până la 12 m, sunt înclinate la un unghi de 20 °. În plus, puteți trage piloți, le ridicați și le instalați sub ciocan, precum și imersiunea de piloți cu o ajustare pentru verticalitate. Unitatea este echipată cu un ciocan diesel C-330 cu comandă hidraulică de la distanță și suflare cilindrică cu un curent de gaze de eșapament provenite de la motorul tractorului.

Echipamentul pilon are un dispozitiv atașat lateral pe tractor, care îmbunătățește condițiile de funcționare. În partea dreaptă a tractorului, cilindrii hidraulici sunt fixați cu dispozitive de ridicare a ciocanului și a balotului. În partea stângă a cadrului mobil, brațul este suspendat cu pivot, care servește drept ghid pentru un ciocan diesel.

Folosind un conducător auto pentru pilotaj

Mașinile de rulare a mașinilor sunt echipamente profesionale grele concepute pentru a submersa pământuri din beton armat și pile în pământ, precum și pentru a efectua o serie de alte lucrări: foraj cu puț de puțuri, demontarea piloților în pământ și testarea dinamică a elementelor de balast. În funcție de tipul de mecanisme de strângere, ele pot fi utilizate pentru a transporta elemente de șanțuri de-a lungul șantierului.

Definiție de bază

Elementele principale ale echipamentului pilon - un dispozitiv pentru antrenarea piloților în pământ, instalarea de acționare și echipamentul suplimentar. Pe piața internă se poate găsi copra rusă și străină de producție. În orice caz, acest tip de echipament este destul de scump, deoarece multe companii oferă închiriere de echipamente de piling pentru construcții private, industriale și de altă natură.

Pentru achiziționarea sau închirierea de copra, în funcție de acești factori, ar trebui să se țină seama de specificul lucrării și de bugetul alocat pentru strângere, iar tipul echipamentului va fi selectat.

Clasificarea Copra

Toate mașinile de așchiere sunt destul de manevrabile, ceea ce asigură manipularea cu grămezi: răsuciri, curbe, deplasări pe distanțe scurte. Scopul principal al echipamentului este acela de a controla ciocanele de strângere. În funcție de tipul instalației de antrenare, echipamentul special este împărțit în următoarele tipuri:

Piloții pentru piloți sunt cele mai economice și versatile. Principalul avantaj este capacitatea de a vă deplasa pe distanțe considerabile pe cont propriu. Principalele tipuri ale acestui echipament sunt realizate pe baza KrAZ, Amur, KamAZ, ZIL, Urals.

Copra bazat pe KAMAZ

De exemplu, vehiculele KRAZ se pot deplasa de-a lungul drumurilor generale. Nu este nevoie să demontați echipamentele aflate la bord.

Vehiculele urmărite sunt mai puțin mobile, avantajul acesteia fiind capacitatea de a instala și de a muta echipamente mai grele. Transportul său necesită implicarea vehiculelor auxiliare: tractoare și remorci cu traulere. Astfel de copra se disting prin dimensiuni mai importante și posibilitatea instalării de echipamente montate cu putere sporită. În consecință, performanța lor în comparație cu opțiunile de roată crește semnificativ.

Ciocan hidraulic

Tracked copra utilizat în construcția de instalații industriale mari. Ei au capacitatea maximă de încărcare, sunt inițial complet universali, mai puțin adesea - semi-universali. Astfel de copra sunt folosite pentru conducerea verticală și înclinată a elementelor gramada mai lungi de 12 și 16 m.

Utilizarea șoferilor de șanțuri reduce semnificativ presiunea la sol, din acest motiv sunt utilizate pe soluri cu umiditate ridicată sau în prezența zonelor semnificative de subsol.

Tipuri de ciocane

În funcție de tipul de platformă de echipare a pilonului, este posibil să se instaleze anumite tipuri de ciocane pe ea. Cele mai grele dintre ele sunt folosite pe șine. Echipamentele mai puțin grele pot fi operate cu ajutorul vehiculelor cu roți și șenile. Pentru ciocnirea elementelor structurale în sol, se folosesc următoarele tipuri de ciocane:

 1. Suspendat. Nu astăzi este folosită extrem de rar, deoarece se referă la echipamente învechite. Elementele principale ale ciocanului sunt un bloc metalic, o bucla în partea superioară și un bloc de ridicare. Blocul este montat pe cadrele de ghidare, ridicat cu ajutorul unui troliu, tensiunea este relaxată și ciocanul cade. Acest tip de echipament are o performanță mică în comparație cu echipamentul mai nou.
 2. Ciocanele cu aburi de aer sunt structuri mecanizate care operează în detrimentul energiei aerului comprimat. Ciocanele sunt împărțite în următoarele tipuri: acțiune unică și dublă. În primul caz, energia comprimatului este folosită pentru a ridica strikerul, după care cade pe grămadă sub propria greutate. În al doilea caz, partea de impact nu numai că crește, ci coboară și atunci când este expusă la aer comprimat, ceea ce asigură o conducere mai eficientă a elementelor structurale în sol.
 3. Ciocane diesel - cele mai comune și sunt utilizate în diferite tipuri de construcții. Există două tipuri de astfel de ciocane: tambur și tubular. Primele au performanțe mai scăzute din cauza lipsei unui sistem de răcire. Ca rezultat - nevoia de întreruperi în fluxul de lucru pentru a preveni supraîncălzirea și defectarea mecanismelor de lucru. Ciocanele ciocane funcționează în interiorul cilindrului, acest design fiind echipat cu un sistem de răcire.
 4. Ciocane de mare viteză. Ele pot fi folosite ca echipament de suspensie pe un șofer sau suspendate pe o macara pe braț folosind cabluri.
 5. Ciocanele vibratoare electrice sunt utilizate pe soluri cu apă saturată și nisipoase. Lucrați datorită oscilațiilor de joasă frecvență și de înaltă frecvență.
 6. Ciocane de șoc. Caracteristica principală este combinația dintre forța de impact și expunerea la vibrații. Utilizarea lor este justificată pe soluri cu densitate mare.

Ciocane cu impact ciocan sunt ușoare în combinație cu performanțe ridicate în comparație cu alte tipuri de echipamente de ridicare. Un dezavantaj obișnuit al mecanismelor de antrenare cu vapori de aer este productivitatea scăzută în comparație cu opțiunile hidraulice și hidraulice.

Copra conventionala, universala, semi-universala

Înainte de închirierea mașinilor de așchiere, trebuie să țină cont de capacitățile sale și de specificul conducerii fundației. De exemplu, elementele structurale vor fi scufundate vertical sau înclinate. De asemenea, urmați dimensiunile câmpului de grămadă, pe suprafețe mari, utilizarea unor conducători convenționali de piloni nu este deseori justificată.

Potrivit funcționalității copra sunt clasificate în următoarele tipuri:

Copra convențional are stâlpi fixi, din acest motiv nu pot să lucreze la conducerea înclinată a pilonului. Astfel de copra, de regulă, nu sunt echipate cu instalații autopropulsate și se deplasează de-a lungul șantierului pe o cale ferată.

Echipamentele semi-universale sunt mai eficiente atunci când piloții scufundă în zone mari. Au un turn, un turn care se mișcă într-un plan orizontal. Poate fi efectuată în condiții de înclinație.

Mutarea și conducerea piloților cu copra

Șoferii universali pentru piloți scufundă și elemente structurale sub o înclinație, au un turn mobil și reglarea muchiei stâlpului, ceea ce face posibilă deplasarea piloților pe anumite distanțe și imersarea produselor de diverse lungimi în pământ.

Există și un alt tip de mașini de strângere a piloților. Acest echipament de construcție are un șnur de foraj, al cărui scop este de foraj lider al puțurilor, urmat de imersarea elementelor de balast. Acest tip de lucru se aplică pe soluri dificile și pentru a facilita scufundarea de piloți.

Caracteristicile Copra

Scopul principal al mașinilor de grămadă este de a efectua toate lucrările de instalare a piloților pe șantier. Acestea includ:

 • plasarea de piloți în depozitele de aprovizionare;
 • mișcarea lor din depozite cu ajutorul echipamentelor de tip winch în locul conducerii fundației;
 • ridicarea elementului structural direct deasupra poziției de conducere;
 • scufundarea elementului în sol.

Apoi mașina se deplasează la locul următorului post de conducere.

În plus, echipamentul de piloți demontează piloți sau dibluri temporare deja în pământ. Instalațiile sunt utilizate nu numai pentru deplasarea verticală, dar și pentru înclinația înclinată la unghi maxim posibil.

Conducerea cu grămezi

Ce piloți pot fi ciocaniți cu echipament de conducere

Copra sunt proiectate pentru a conduce elemente de armătură din beton armat din următoarele tipuri de secțiuni:

Alegerea formei produsului depinde de forma capacului utilizat pe răzuitor. Aceasta este o piesă de schimb care are contact direct cu grămada.

Acest videoclip prezintă procesul de a conduce o grămadă de 12 metri cu un ciocan hidraulic:

Story-spravka.ru

Încălzire, alimentare cu apă, canalizare

Navigare:
Pagina principală → Toate categoriile → Piling

Pentru a conduce piloți de la apă la o anumită distanță de țărm și dacă nu este posibil să se creeze schele pentru șoferii obișnuiți, sunt folosiți șoferi plutitori plutitori. Pentru volume mari de lucru și piloți grei folosiți copra plutitoare, echipată cu toate uneltele și echipamentele pentru a lucra pe apă departe de coastă. Un astfel de conducător auto de plutire plutitor este un ponton fără propulsie cu un conducător auto instalat pe el. Ponton echipate spații pentru echipe cu bucătărie și sala de mese, zone de depozitare și alte facilități auxiliare, sala de motor în care este instalat un motor cu ardere internă cu un generator electric, sau un cazan de abur. Pe puntea pontonului, arcul său, cu un teanc de conducător auto sau diesel ciocan amplasat abur sau vibrator, patru vinciurile de ancoră (la colțurile pontonului) prin care bretele și deplasați sonetei plutitoare atunci când piling. La locul de muncă șoferul plutitor este livrat de remorcher.

Fig. 1. Șofer plutitor

Pentru cantități reduse de lucru, grămezile care nu sunt lungi sunt conduse de către crawlere plutitoare cu un design simplificat. În acest scop folosesc barje, pontoane, plute, pe care sunt instalate, destinate lucrărilor pe uscat. Uneori sunt folosite macarale plutitoare, care sunt echipate cu brațe suspendate,

30. Echipamente și dispozitive auxiliare pentru conducerea cu bară

În procesul de producție a mașinilor de strângere, în afară de echipamentele de antrenare și de balotare, se utilizează echipamente care nu conduc piloni, dar sunt necesare pentru realizarea unui complex de conducere. Nomenclatorul, dimensiunile și caracteristicile sale, de regulă, sunt determinate de proiectul de producție a operelor bazate pe condițiile locale, disponibilitatea mijloacelor de mecanizare la un anumit șantier de construcții etc.

Echipamente de ridicare. Tachelaj funcționează în timpul asamblării, demontarea și repararea unităților Copra și ciocane, descărcarea piloți livrarea acestora de conducere a acestora, în mișcare copra, agregate și m. P. În acest scop, utilizarea de mână și electrice vinciuri, blocuri, abordeazã, șurub și cricuri hidraulice.

Lebadele manuale sunt utilizate în principal pentru asamblarea sau dezasamblarea șoferilor. Pe bormașoarele care nu sunt autopropulsate, acestea sunt utilizate pentru a deplasa bara de tracțiune pe o pistă folosind o frânghie de tracțiune, ancorată la ancora. În unele cazuri, trolii de mână sunt utilizate pentru strângerea piloților, pentru mutarea legăturilor feroviare și a altor lucrări auxiliare. Capacitatea de ridicare a vinciurilor de mână este de obicei de la 0,5 la 7,5 tone, mai des decât altele, cel mai adesea sunt folosite vinciuri cu o capacitate de ridicare de 3-5 tone.

Conductoarele de frecare sunt folosite pentru ridicarea ciocanului și a grămezilor, pentru a deplasa șoferul pe șine, trageți grămada la șofer. Vinetele cu două tamburi ridică ciocanul și pilele, troliurile cu un singur tambur mișcă călăreții și strângeți piloții.

Blocurile sunt utilizate pe scară largă în lucrările de instalare, pentru deplasarea șoferilor, pentru tragerea piloților, pentru transportul pistelor etc.

Stivuitoarele manuale cu capacitate de la 3 la UT sunt utilizate pentru instalarea și demontarea unităților de antrenare, repararea ciocanelor la șantier și în ateliere, precum și la alte lucrări auxiliare.

Cricurile sunt folosite în principal în rack și șuruburi și numai în unele cazuri hidraulice (de exemplu, pentru testarea statică a piloților). Cu ajutorul unor mufe, efectuați lucrări de montare și demontare a mașinii de strâns, deplasarea piesei, deplasarea capului pe pistă și alte lucrări.

Echipament de macara. Macaralele de diferite tipuri sunt utilizate pe scară largă pentru grămada de lucrări nu numai ca headgears autopropulsat cu săgeți orientate spre exterior ingrasare, dar, de asemenea, ca un accesoriu pentru cele mai diverse operații de ridicare, cum ar fi unitățile de instalare și copra îndepărtarea, încărcarea și descărcarea piloți la locul de construcție, prin transfer de cale sub acoperirea capului, instalarea grilelor prefabricate, etc. Toate aceste lucrări sunt efectuate cu ajutorul macaralelor: autovehicule, tracțiune pe pneuri pneumatice, tractoare și tractoare.

datorită mobilității și ușurinței în întreținere. Pentru compresoare mobile nu este necesar să instalați un colector de aer, să construiți o fundație, să alocați o cameră specială. Cu toate acestea, lipsa compresoarelor mobile de mare capacitate forțează utilizarea a cel puțin două compresoare pentru a asigura funcționarea, de exemplu, a unui ciocan aer-vapor, ceea ce complică și mărește costul de funcționare al unității de antrenare a pilonului.

În lucrările de stivuire, se folosesc pe scară largă stațiile compresoare mobile cu o capacitate de 5-9 m3 / min cu amestecare de până la 7 kgf / cm2.

În lucrările front larg atunci când se utilizează mai multe headgears cu ciocane vapori-aer, este recomandabil să se aplice stație de comprimare constând dintr-o multitudine de compresoare staționare (Tabel. 53), montat în aceeași stație de construire a compresorului.

În acest caz, aerul comprimat către cadre este furnizat de o singură țeavă conectată la colectorul de colectare din interiorul stației de compresor. Conducta este așezată de-a lungul frontului blocului și are un număr de robinete cu duze la capătul fiecărui orificiu de evacuare pentru conectarea unui furtun flexibil.

Cazane cu abur. În zonele îndepărtate de sursele de energie electrică, dar bogate în combustibil local, este recomandabil să se utilizeze aburul produs în cazane verticale cu gaz pe bază de apă cu o suprafață de încălzire de 16-40 m2 pentru funcționarea ciocanelor cu aburi. Aceste cazane sunt relativ mobile, ușor de operat, pot funcționa pe combustibil cu conținut scăzut de calorii (cărbune de joasă calitate, lemn de foc, etc.).

Echipamente pentru salubrizarea piloților sub spălare. Tipul și caracteristica echipamentului sunt determinate, de regulă, de proiectul de producție a muncii și sunt alese în funcție de condițiile de lucru și de metoda de spălare. Elementele principale ale acestui echipament sunt dispozitivele subacvatice, pompele și furtunurile pentru alimentarea cu apă sub presiune a dispozitivelor de spălare.

Țevi pentru subminarea externă a piloților au vârfuri, diametrul conductei poate fi de 38-62 mm. În fig. 64 prezintă vârfuri cu un singur jet, adică având un orificiu central de evacuare a apei,

Notă. Un asterisc indică performanța cazanului cu frecare naturală, două asteriscuri - cu suflare artificială.

Fig. 2. Sfaturi pentru subminare
și - cu un singur jet; b - multi-jet (găurile sunt îndreptate în jos); c - multi-jet (găurile sunt îndreptate în sus și în jos) 1 - obraz; 2 - clemă de cuplare; 3 - șurub de cuplare; 4 - buton; 5 - piuliță tare; 6 - verificați; 7 - garnitura din cauciuc tare

Fig. 3. Clește de inventar Glavmosstroy

Pompele centrifuge sunt selectate în funcție de performanța și presiunea necesare. În acest scop, pompele centrifugale uzate de obicei au o capacitate relativ mică și o presiune de 50-200 m de apă. Art.

Furtunurile de presiune sunt utilizate pentru a furniza apă sub presiune dispozitivelor de spălare. Diametrul și presiunea de lucru permisă în furtun trebuie să corespundă performanței și presiunii date de unitatea pompei.

Echipamente pentru pregătirea piloților din beton armat și lemn pentru îmbinarea cu elemente ale grilei. Pentru tăierea piloților din lemn folosiți ferăstraie de mână și mașini cu diferite modele, cum ar fi "Prietenia":

Capetele de grămezi din beton armat pentru interfațare cu o grilă monolită sunt tăiate manual cu ciocane. La tăiere, ciocanul este susținut de marginea superioară a clemei speciale (fig.65). Această clemă este așezată pe grămadă la un nivel predeterminat înainte de începerea tăierii.

Mai jos sunt caracteristicile mașinilor care mecanizează procesul de tăiere piloți (mașină C-993 și foarfece hidraulice).

Aparatul C-993 taie discuri rotative. Folosind foarfece hidraulice, materialul piloților este distrus prin tăiere.

Obiecte de acoperit capul. Pentru a proteja capul de înfrânare de distrugere în timpul conducerii sale, precum și pentru a menține grămada în momentul inițial al conducerii în săgeți copra, se pune un cap de cap pe capul de balansare. În mașinile de vibratoare și vibroplatoare, capacele de acoperire a capului servesc, de asemenea, pentru conectarea rigidă a excitatorului de vibrații cu grămada submersă. Tetierele sunt utilizate pentru beton armat, piloți din lemn și din lemn.

Atunci când lucrați cu ciocane cu abur și cu motor diesel, capetele metalice nituite sunt cele mai comune.

Capacul este alcătuit din plăci metalice de 18-20 mm grosime, atașate la colțurile 4 ', care formează cadrul casetei. În centrul foii de sus se face o gaură pentru un deget care se află pe tija ciocanului. Un colac atașat la capul brațului este atașat de partea laterală a benzii. Se compune dintr-o bară de ghidare în formă de U care se glisă pe partea din spate a capetelor brațului. Pentru a atenua loviturile ciocanului și a proteja perna împotriva deteriorării rapide, o pernă din lemn din scânduri din lemn de esență tare este plasată sub foaia de sus. Capul este împins în capul brațului de la bază și suspendat de o frânghie de oțel la ciocan.

În plus față de capacele din aliaj de oțel nituite sunt utilizate. Aceste capace sunt turnate din oțel de calitate 45L. Viața lor de serviciu este mult mai mare decât cea nituită.

Tetierele pentru baloturi din oțel au diferite modele. Atunci când limbajul este scufundat de către conducătorii vibratoare cu piloți de tipul pistei, se folosește un panou de pană de tip VNIIGS. Acest nagolovnik este destinat pentru fixarea rigidă a unui vibropogruzhatel cu straturile de tablă scufundate sau scoase. Împingeți limba de plantă între obrajii capacului. O căptușeală care poate fi înlocuită este plasată în partea superioară a faringelui și un șurub în partea inferioară, care asigură faptul că peretele limbii este presat pe un obraj al capacului. Dimensiunea stratului detașabil este stabilită în funcție de grosimea peretelui limbii. Panta de prindere este alunecată cu ajutorul unui șurub în gaură, tăiată în capul limbii în prealabil.

În fig. 7 prezintă o bandă de susținere fără fir ASN-40, este concepută pentru atașarea automată a șoferului vibratoarelor de pilon la o grămadă de beton armat în timpul imersiunii sale. Tetiera este conceputa pentru atasarea pilotilor din beton armat de 40X40 cm sau pentru piloti de alte forme de sectiuni cu dimensiuni care se incadreaza intr-un pătrat de 40X40 cm.

Forma secțiunii transversale este determinată de plăcuțele interschimbabile atașate la încălțăminte. Când vibratorul funcționează sub acțiunea forței deranjante orientată în sus, mormanul se auto-blochează în cavitatea capului. Pre-bruiajul se realizează prin arcuri care acționează pe obrajele de prindere care acoperă pilonul pe patru laturi.

Fig. 4. Capac acoperit pentru capul pilonului tubular
1 - corp; 2 - coadă; 3-ochi pentru ridicarea capacului capului; 4 - bare de ghidare

Fig. 5. Capac de turnare din oțel pentru piloți tubulari din beton armat.

Fig. 6. VNIIGS Colț de protecție pentru picioruș metalic

Fig. 7. Banda automată pentru bile de beton armat tip ACH

Deconectați capacul și grămada în timp ce ridicați șoferul vibratoare cu macaraua prin apăsarea arcurilor cu cablurile șoferului vibratoarelor.

Barele de cap ASN-60 și ASN-100 au un design similar și sunt concepute pentru a fi atașate la piloți din beton armat tubular cu diametrul de 60 și 100 cm sau la piloți de formă diferită a secțiunii cu dimensiunile care se potrivesc în pătrate 60X60 și 10x10 cm.

Cu ajutorul sensului gtatic, pe lângă determinarea caracteristicilor solului unui șantier de construcții, este posibilă stabilirea adâncimii stratului de sol rulant în conturul clădirii proiectate. 4tp vă permite să obțineți o marcă a capetelor inferioare ale grămezii. Utilizarea datelor de detectare pentru a atribui lungimea necesară a pilonului face posibilă reducerea pierderilor datorate submăsurii.

Instalatia cea mai utilizata pentru sonorizare statica a doua tipuri: S-979 design GUI Fundamentproekt si S-832 NIIPromstroy.

Proiectarea sondei vă permite să măsurați separat rezistența solului la scufundarea conului și rezistența totală a solului la indentarea sondei. Rezistența solului de-a lungul suprafeței laterale a sondei este determinată ca diferența dintre rezistențele măsurate.

Pilon și coli de foi. Pentru a extrage grămada de oțel, ciocandu-se în pământ, grinzi metalice etc., pe lângă ciocanele cu aburi cu efect dublu și șoferii vibratoare cum ar fi VPP-2D și VPP-4, se utilizează mașini special proiectate - pile-up. Industria internă produce în prezent plăci de impact cu vibrații Sh-2, SP-58 și B1592.

Shepherd Sh-2 este creat pe baza unui vibrator și este conceput pentru a extrage caneluri de oțel unice de greutate de până la 2 tone și până la 10 metri lungime din solurile cu densitate medie. În timpul funcționării, cursele ascendente sunt aplicate de carcasa vibratorului la nicovală situată pe traversă deasupra carcasei. Limbile sunt atârnate pe macara printr-un amortizor de șoc de primăvară, astfel încât loviturile nu sunt transmise la structura macaralei.

26 kW Bonging-and-doverer servește la extragerea grinzilor metalice Nr. 45, 55 și 60 până la 20 m lungime și a limbajului de oțel Larsen JIIV și J1V de 13,5 m de la solurile de nisip și argilă dezghețate și înghețate. Dispozitivul de ridicare a limbii este utilizat împreună cu echipamentul de răzuire cu o capacitate de ridicare de până la 25 tone.

Limba SP-58 este concepută pentru extracția foilor de oțel SHK-1, ShP-1, JIIV și J1V cu o lungime de până la 7,5 m de la solurile dezghețate și înghețate.

Vehicule pentru transportul piloților.

Navigare:
Pagina principală → Toate categoriile → Piling

GOST 31546-2012 COPIERE PENTRU LUCRĂRI PILABILE. CONDIȚII TEHNICE GENERALE

Adăugat de: Bogdan Krivosheya

Data: [01/18/2017]

GOST 31546-2012 COPIERE PENTRU LUCRĂRI PILABILE. CONDIȚII TEHNICE GENERALE

Plăci de conducere. Specificații generale

Data introducerii - 1 ianuarie 2014

Obiectivele, principiile de bază și procedura de bază pentru desfășurarea activității de standardizare interstatală sunt stabilite prin GOST 1.0-92 "Sistemul de standardizare interstatală" și prin GOST 1.2-2009 "Sistemul de standardizare interstatală" Standardele interstatale, regulile și recomandările privind standardizarea interstatală Procedura de elaborare, aplicați, actualizați și anulați

Informații standard

1 Întocmit de întreprinderea federală de stat unită "Institutul de Cercetare All-Rusă de Standardizare și Certificare în Inginerie" (VNIINMASH)

2 Prezentat de Agenția Federală pentru Reglementare Tehnică și Metrologie (Rosstandart)

3 Adoptat de Consiliul Interstatal pentru Standardizare, Metrologie și Certificare (procesul-verbal din 24 mai 2012 N 41)

Pentru adoptarea votului:

Numele scurt al țării pe MK (ISO 3166) 004-97

Codul țării pentru MK (ISO 3166) 004-97

Numele abreviat al organismului național de standardizare

Standardul de Stat al Republicii Belarus

Gosstandart al Republicii Kazahstan

4 La ordinul Agenției Federale pentru Reglementare Tehnică și Metrologie din 22 noiembrie 2012 N 1065-st, standardul interstatal GOST 31546-2012 a fost pus în aplicare ca standard național al Federației Ruse la 1 ianuarie 2014.

5 Acest standard este elaborat pe baza aplicării GOST R 51602-2000

6 Intrat pentru prima dată

1 Domeniu de aplicare

Acest standard este valabil pentru copra, conceput pentru a le atașa șoferii în timpul construcției industriale și civile.

Cerințele 4.3, 4.4, 5.1.3, 5.1.4, 5.2.1, 5.3 și secțiunea 6 sunt obligatorii, se recomandă alte cerințe.

2 Referințe normative

În acest standard se utilizează referiri la următoarele standarde interstatale:

GOST 2.601-2006 Sistem unificat pentru documentația de proiectare. Documentele operaționale

GOST 2.602-95 Sistem unificat pentru documentația de proiectare. Repararea documentelor

GOST 9.014-78 Sistem unificat de protecție împotriva coroziunii și îmbătrânirii. Protecția anticorozivă temporară a produselor. Cerințe generale

GOST 9.032-74 Sistem unificat de protecție împotriva coroziunii și îmbătrânirii. Acoperiri de vopsea. Grupuri, specificații și denumiri

GOST 9.104-79 Sistem unificat de protecție împotriva coroziunii și îmbătrânirii. Acoperiri de vopsea. Grupele de condiții de operare

GOST 9.302-88 Sistem unificat de protecție împotriva coroziunii și îmbătrânirii. Acoperiri anorganice metalice și nemetalice. Metode de control

GOST 2991-85 cutii de lemn nedemontabile pentru încărcături de până la 500 kg. Condiții tehnice generale

GOST 12969-67 Placi pentru mașini și dispozitive. Cerințe tehnice

GOST 14192-96 Marcare marfă

GOST 15150-69 Mașini, dispozitive și alte produse tehnice. Execuții pentru diverse regiuni climatice. Categorii, condiții de exploatare, stocare și transport în ceea ce privește impactul factorilor climatici de mediu

GOST 27251-87 (ISO 5004-81) Mașini de deplasare la sol. Metoda de încercare pentru determinarea timpului de deplasare a corpurilor de lucru

GOST 27253-87 (ISO 6012-82) Mașini pentru deplasarea pământului. Dispozitive de întreținere

GOST 27256-87 (ISO 7128-83) Mașini de terasament. Metode de determinare a mărimii mașinilor cu echipament de lucru

GOST 27518-87 Diagnosticarea produselor. Cerințe generale

GOST 27718-88 (ISO 4510-2-86) Mașini de terasament. Instrument pentru întreținere. Partea 2. Instrumentul de reparare. Dispozitive de ridicare mecanice

GOST 27922-88 (ISO 6016-82) Mașini pentru deplasarea pământului. Metode de măsurare a masei de mașini în general, echipamente de lucru și componente

GOST 28983-91 (ISO 4510-1-87) Mașini de terasament. Instrument pentru întreținere. Partea 1. Instrument pentru îngrijire și ajustare

GOST 29292-92 (ISO 9533-89) Mașini pentru deplasarea la sol. Bipurile de pe bord înainte și înapoi. Metode de testare acustică

GOST 30067-93 Excavatoare cu o singură rotire universală. Condiții tehnice generale

Notă - Atunci când se utilizează acest standard, este recomandabil să se verifice funcționarea standardelor de referință în sistemul informatic public - pe site-ul oficial al Agenției Federale pentru Reglementare Tehnică și Metrologie pe Internet sau prin Ghidul anual de informare "Standarde Naționale", publicat începând cu data de 1 ianuarie a anului curent. și pe aspecte ale indicelui lunar de informații "Standarde naționale" pentru anul în curs. Dacă standardul de referință este înlocuit (modificat), atunci atunci când se utilizează acest standard ar trebui să fie ghidat de un standard de înlocuire (modificat). Dacă standardul de referință este anulat fără înlocuire, dispoziția în care se face referire la acesta se aplică în partea care nu afectează această referință.

3 Definiții

3.1 În acest standard, se utilizează termenii documentelor de reglementare * (1) ale statelor menționate în prefață, care votează pentru adoptarea unui standard interstatal.

4 Tipuri și parametri de bază

4.1 Copra sunt împărțite în tipuri:

4.1.1 privind proiectarea șasiului:

4.1.2 În ceea ce privește prezența unei plăci grafice:

1 - cu o placă turnantă,

0 - fără placă turnantă;

4.1.3 de prezența modificărilor la plecarea catargului:

1 - odată cu schimbarea plecării,

0 - nici o schimbare de plecare;

4.1.4 prin prezența înclinării pilonului:

1 - cu o schimbare în panta,

0 - nici o schimbare în panta.

4.2 Înălțimea catargului de copra este selectată pe baza lungimii piloților ce urmează a fi imersați și a înălțimii șoferului cu capul montat pe șofer. În acest caz, se recomandă să se aleagă din următoarele numere: 4; 6; 8; 10; 12; 14; 16; 20; 24 m.

Toleranțe ± 5.

4.3 Următorii indicatori sunt stabiliți în documentele de reglementare pentru modelele copra specifice:

- capacitate maximă de încărcare, inclusiv:

pe cablul de ridicare

pe piloții de ridicare a cablului;

- secțiunea maximă a grămezilor conduse;

- lungimea maximă a pilonilor acționați;

- masa maximă a piloților antrenați;

- lățimea catargului;

- unghiul de rotație al platformei (dacă este disponibil);

- intervalul de plecare a macazului (dacă este disponibil);

- gama de unghiuri de înclinare ale catargului (dacă este disponibilă);

- viteza maximă de rotație a tablei;

- multiplicitatea ciocanului de ridicare a lanțului de ridicare;

- multitudinea de piloți de ridicare de polispastă;

- viteza maximă de ridicare a unui ciocan și a unei grămezi;

- viteza maximă admisă a vântului la copra;

- pantă maximă admisă a șantierului;

- masa maximă a unui ciocan cu capac;

- greutatea copra fără ciocan;

- dimensiunile generale în poziția de lucru;

- dimensiunile globale în poziția de transport;

- gabaritul de cale (lățimea pistei);

- presiunea maximă la sol (cu excepția șinelor);

- nivelul sonor la locul de muncă al personalului de întreținere;

- concentrația de substanțe nocive (praf, oxizi de azot, monoxid de carbon și hidrocarburi) în zona de lucru;

- parametrii de vibrație în locurile de muncă și de control;

- 80% din resurse înainte de prima revizie sau până la eliminarea (resursa completă) și criteriile limită de stare.

4.4 Modelele specifice Copra dezvoltate după introducerea acestui standard ar trebui să aibă următoarea structură de desemnare (indexare):

Un exemplu de simbol al unui copra pe o pistă de conducere a piloților de până la 14 m în lungime, cu o placă turnantă, fără a schimba plecarea și înclinarea pilonului, al doilea model:

KoG-14-1.0.0-02 - GOST 31546-2012

5 Cerințe tehnice

5.1.1 Copra trebuie să fie fabricat în conformitate cu cerințele prezentului standard, specificațiile tehnice și desenele de lucru pentru modelele specifice copra aprobate în modul prescris.

5.1.2 Modificarea climatică și categoria de plasare a coprului - în conformitate cu GOST 15150 după cum sa convenit cu clientul.

5.1.3 Proiectul copra trebuie să asigure:

- greutatea ciocanelor și piloților, care corespund caracteristicilor tehnice ale copra;

- fixarea camionului submersibil în poziția inferioară și deplasarea acestuia pe șantier;

- accesul liber la locurile de lubrifiere, ajustarea și controlul stării secțiunilor catargului și a conexiunilor acestora;

- posibilitatea de a utiliza instrumente de diagnoză tehnică pentru a evalua starea tehnică a copra în ansamblu și componentele sale în conformitate cu cerințele GOST 27518.

5.1.4. În cabina copra trebuie să se aplice un semn care indică masa maximă a ciocanului și șarpelui, precum și interzicerea utilizării unui pilot fără contra-încărcare (dacă există).

5.1.5 Copiatoarele sunt recomandate a fi echipate cu un dispozitiv pentru măsurarea orelor.

5.1.6 Pictura copra trebuie să fie executată în conformitate cu schema de vopsire pentru un model specific de copra din clasa VI a GOST 9.032 și grupul de condiții de funcționare VI conform GOST 9.104.

5.2.1 Domeniul de livrare al copra trebuie să includă:

- dispozitive pentru instalarea și demontarea copra, scule speciale (dacă este necesar) și piese de schimb conform listei de piese de schimb;

- documentația operațională pentru un conducător auto în conformitate cu GOST 2.601: manualul de utilizare, lista de piese de schimb și forma;

- certificat de conformitate (pentru autovehiculele care au trecut certificarea obligatorie);

- documentația operațională pentru mașina de bază (dacă este utilizată).

5.2.2 Setul de livrare copra convenit cu clientul poate fi completat:

- documentație de reparație conform GOST 2.602;

- o listă de piese de uzură.

5.3.1 Pe fiecare copră, în conformitate cu desenul, trebuie atașată o placă de identificare conform GOST 12969, care conține următoarele date:

- numele producătorului sau marca sa comercială;

- numărul de ordine copra;

- desemnarea documentului de reglementare pe care se efectuează conducătorul pilonului;

- inscripția indicând țara de origine, de exemplu "Made in Russia".

5.3.2 Fiecare ambalaj trebuie marcat cu marcajul de transport în conformitate cu GOST 14192.

5.4 Ambalarea și conservarea

5.4.1 În documentul de reglementare trebuie să se stabilească cerințe privind ambalarea și conservarea copra, a pieselor de schimb și a uneltelor de copra a modelelor specifice, în conformitate cu cerințele GOST 9.014.

6 Cerințe ergonomice, de siguranță și de mediu

6.1 Proiectarea unui copra trebuie să respecte cerințele stabilite în standardele naționale ale statelor * (1), menționate în prefață ca votând pentru adoptarea unui standard interstatal.

6.2 Proiectul copra trebuie să asigure stabilitatea și operabilitatea pe platforme cu sol compactat cu panta de 3 °.

Criteriul de stabilitate este absența determinată vizual de detașare de la sol sau de pe șina celei mai îndepărtate role a traseului (roții) copra de la marginea curentă a înclinării grămezii.

6.3 Copiatoarele trebuie să fie echipate cu:

- alarma sonoră a cărei audibilitate trebuie să fie conformă cu cerințele GOST 29292;

- dispozitive de iluminat care oferă iluminare în direcția mișcării pe timp de noapte la o distanță de cel puțin 5 m față de far - cel puțin 10 lx;

- un dispozitiv care include un semnal sonor despre apropierea catargului copra de firele de alimentare ale rețelei electrice sau de linii electrice (pentru șoferii rutieri pe o roată);

- platforma de limitare a vitezei;

- un dispozitiv care reglează accelerația și decelerarea ușoară a tobei și platoului turn;

- un dispozitiv pentru reducerea nivelului de interferență radio, stabilit de standardele naționale ale statelor * (2), la care se face referire în prefață ca fiind votul pentru adoptarea unui standard interstatal (dacă este necesar).

6.4 Elementele unei lucrări metalice de copra (săgeată, secțiuni ale unui catarg etc.) trebuie să aibă ochi pentru instalare și demontare.

6.5 Toate racordurile detașabile trebuie să aibă dispozitive speciale de blocare pentru a preveni deconectarea lor spontană.

6.6 Cablurile utilizate trebuie să respecte reglementările în vigoare. Utilizarea frânghiilor, care nu este prevăzută de documentul de reglementare, precum și uzate, nu este permisă.

6.7 Proiectarea rezervoarelor de umplere pentru lichidele combustibile și hidraulice ar trebui să excludă poluarea mediului în timpul alimentării cu combustibil.

7 Reguli de acceptare

7.1 Pentru a verifica calitatea producției de copra de producție în masă, se efectuează teste de acceptare, certificare obligatorie, precum și certificări voluntare sau periodice.

Volumul testelor de acceptare este stabilit pe modele specifice copra. Testele de certificare se efectuează în modul stabilit de către organismele naționale de standardizare ale statelor menționate în prefață, care votează pentru adoptarea unui standard interstatal.

7.2 Testele de acceptare sunt efectuate pe fiecare conducător auto.

7.3 În testele de acceptare efectuate:

- testarea copra la ralanti.

7.4 Testele de certificare sunt supuse copra, au fost acceptate testele de acceptare și au fost complet echipate.

7.5 În cazul certificării voluntare sau al testării periodice, verificați indicatorii și caracteristicile copra enumerate la punctul 4.3 (cu excepția indicatorilor de fiabilitate), precum și toate cerințele de la secțiunea 6. În același timp, aceștia efectuează:

- eșantionarea copra la ralanti;

- statice și dinamice.

8 Metode de testare

8.1 Cerințe pentru instalațiile de testare

8.1.1 Lista metodelor de măsurare, a echipamentelor de testare și a materialelor necesare încercării este prezentată în metoda de testare.

8.1.2 Instrumentele de măsurare standardizate trebuie să fie verificate în conformitate cu cerințele stabilite în documentele de reglementare * (3) ale statelor menționate în prefață că au votat pentru adoptarea unui standard interstatal; non-standardizat - certificat conform documentelor de reglementare * (4) ale statelor menționate în prefață ca votând pentru adoptarea unui standard interstatal.

8.1.3 Erorile instrumentelor de măsurare nu trebuie să depășească:

± 0,3% - dimensiuni liniare de până la 10.000 mm;

± 0,5% - dimensiunile liniare ale Sf. 10.000 mm;

± 0,02 rad (1 °) - valori unghiulare;

± 2% - suprafață;

± 2% - eforturi până la 1000 N;

± 2,5% - depășește efortul. 1000 N;

± 5% - viteza de mișcare.

8.2 Pregătirea pentru testare

8.2.1 Cu o grămadă de testare, trimiteți un set de documente:

- program de testare și metodologie;

- documentația operațională în conformitate cu GOST 2.601;

- document de reglementare pentru koper produs în serie;

- Certificatul de teste de acceptare și protocolul testelor de certificare anterioare (pentru teste de certificare);

- set de desene de lucru pentru producția în masă.

8.3 Testarea

8.3.1 Inspecția vizuală a copra și a părților sale principale se efectuează fără demontarea și demontarea unităților. În același timp, verificați:

- completitudinea copra, inclusiv documentația însoțitoare;

- fără deteriorări vizibile ale unităților și pieselor, acoperiri de calitate slabă, suduri și dispozitive de fixare;

- disponibilitatea sigiliilor, marcajelor, inscripțiilor și plăcilor necesare;

- starea sigiliilor, lipsa de scurgere a uleiului și a altor fluide de funcționare;

- realimentarea cu combustibil, lichide și lubrifianți în cantitățile necesare;

- construiți componente și ansambluri de calitate, confort și siguranță de instalare și dezasamblare a personalului.

8.3.2 Testarea copra la ralanti cu motorul in miscare se efectueaza prin activarea secventiala a tuturor mecanismelor. În același timp, verificați:

- corectitudinea și fiabilitatea mecanismelor de pornire și oprire;

- reglarea corectă (fără blocare) a unităților și mecanismelor de asamblare;

- posibilitatea de combinare a operațiunilor: operarea simultană a troliilor de ridicare a ciocanului și a grămezii și deplasarea orizontală a șoferului în timpul rotirii simultane a platformei;

- controlul corect al frânelor de macara.

8.3.3. Testele de conducere se efectuează pe un traseu de 10 metri, cu un catarg vertical, cu ciocan coborât, o poziție de braț de-a lungul axei longitudinale a capului și o pantă de șantier de cel puțin 3 ° pentru verificarea performanței angrenajului; copra stabilitate atunci când se deplasează; utilitatea dispozitivelor de siguranță.

8.3.4 Capacitatea de încărcare, stabilitatea și performanța copra sunt testate în încercări statice și dinamice.

8.3.4.1 Testarea statică se efectuează pe un șantier de construcții cu o pantă de cel puțin 3 ° sub sarcină care depășește cu 25% sarcina utilă maximă a șoferului, atunci când bratul este rotit la 90 ° față de axa longitudinală a șoferului.

Pentru a verifica rezistența mecanismelor de ridicare a piloților și a mecanismelor de ridicare a ciocanului, sarcina care depășește capacitatea nominală a troliului cu 25% este ridicată pe suportul de încărcare corespunzător la o înălțime de 100-200 mm deasupra suprafeței suport și menținută timp de 10 minute. În timpul specificat, sarcina nu trebuie să cadă pe suprafața de susținere.

8.3.4.2 Încercările dinamice efectuează o ridicare și coborâre separată și dublă a două încărcături cu o greutate totală mai mare cu 10% față de capacitatea nominală a șoferului atunci când platforma se rotește 360 ​​°, atunci când brațul este poziționat de-a lungul axei longitudinale a șoferului și sub 90 ° față de acesta, pantă nu mai mică de 3 °. Greutatea încărcăturii ridicate pe cușca ciocanului este de 3/5, pe carcasa de încărcătură este de 2/5 din greutatea totală a celor două încărcături. Poziția încărcăturii pe carcasa de încărcare a ciocanului ar trebui să fie mai mare decât sarcina pe carcasa de încărcare a grămezii și ar trebui să fie ridicată în ghidajele catargilor de pe șanț.

În timpul testelor dinamice, se efectuează de asemenea o ascensiune triplă la o înălțime de 1 m, cu un troliu de încărcare cu o încărcătură cu o masă care este cu 10% mai mare decât capacitatea nominală a grămadei de încărcături.

8.3.4.3 Se consideră că Koper a trecut prin teste statice și dinamice în absența deteriorării vizibile a structurilor metalice, a sudurilor și a deformărilor reziduale ale elementelor sale în timpul funcționării normale a tuturor mecanismelor și a stabilității capului.

Dacă sunt detectate defecțiuni în timpul testelor, acestea trebuie eliminate, după care trebuie repetate încercările care au cauzat apariția acestui defect.

8.4 Indicatorii geometrici sunt verificați în conformitate cu GOST 27256.

8.5 Verificarea masei copra și a componentelor sale se efectuează în conformitate cu GOST 27922.

8.6 Vitezele de ridicare și coborâre, precum și viteza de rotație sunt verificate conform GOST 27251.

8.7 Verificarea resurselor când lucrați în condiții de funcționare.

8.8 Presiunea specifică pe teren a cadrelor de direcție pe șenile este verificată în conformitate cu GOST 30067 (Anexa D).

8.9 Parametrii de proiectare și disponibilitatea componentelor necesare sunt verificate în raport cu documentația de proiectare, documentul normativ pentru modelele specifice copra, precum și vizual.

8.10 Controlul straturilor de vopsea este efectuat pe eșantioane de referință, precum și evaluarea vizuală a absenței defectelor care nu sunt admise conform GOST 9.032. Aspectul acoperirilor anorganice metalice și nemetalice este verificat conform GOST 9.302.

8.11 Verificarea cerințelor de ergonomie, siguranță și protecție a mediului - în conformitate cu documentele de reglementare * (1) ale statelor menționate în prefață că au votat pentru adoptarea unui standard interstatal.

8.12 Testarea audibilității alarmei sonore atunci când se deplasează copra se efectuează în conformitate cu GOST 29292.

8.13 Verificarea iluminării zonei de lucru cu propriile surse de lumină se efectuează în conformitate cu documentația din domeniu.

9 Transport și depozitare

9.1 Grupul de condiții pentru depozitarea și transportul copra 7 (Ж1) conform GOST 15150.

9.2 Transportul se efectuează prin orice tip de transport în conformitate cu regulile actuale.

9.3 Pilonul, dezasamblat în secțiuni, capul catargului, distanțierul și scara sunt transportate fără ambalaj.

9.4 Părțile detașabile și unitățile de asamblare sunt transportate ambalate în cutii de lemn conform GOST 2991.

9.5 Mașina de bază este transportată în conformitate cu documentul de reglementare.

10 Instrucțiuni de utilizare

10.1 Copra exploatată în conformitate cu documentația operațională pentru modele specifice copra și cu cerințele documentelor de reglementare * (1) ale statelor menționate în prefață ca fiind votate pentru adoptarea standardului interstatal. În documentația operațională ar trebui să existe o listă de instrumente și instrumente pentru service copra în conformitate cu GOST 28983 și GOST 27253, precum și o listă de corpuri de iluminat pentru reparații în conformitate cu GOST 27718.

11 Garanția producătorului

11.1 Producătorul garantează respectarea de către copra a cerințelor prezentului standard și a specificațiilor pentru anumite modele supuse condițiilor de instalare, exploatare, transport și depozitare.

11.2 Perioada de garanție pentru copra este de cel puțin 12 luni de la data punerii în funcțiune sau cel puțin 18 luni de la data expedierii către consumator, dar în decursul duratei de viață specificate în documentul de reglementare pentru copra modelelor specifice.

* (1) Pe teritoriul Federației Ruse GOST R 50906-96 este valabil.

* (2) Pe teritoriul Federației Ruse GOST R 51318.12-99 este valabil.

* (3) PR 50.2.006-94 este în vigoare pe teritoriul Federației Ruse.

* (4) Pe teritoriul Federației Ruse se aplică regula PR 50.2.009-94.