MirTesen

Totul despre viața țării

Piatra de baza din piatra

Cel mai autentic aspect al capacului este prevăzut cu ornamentele de piatră. În aceste scopuri, calcarul este destul de potrivit: din punct de vedere al disponibilității, este inferior numai pietrei imitative, dar pentru durabilitatea unui astfel de finisaj este necesară respectarea mai multor nuanțe de instalare. Toate detaliile despre această problemă sunt în noile noastre instrucțiuni.

Ce fel de piatră este mai bine să alegeți pentru a vă confrunta

Conceptul de piatră de piatră nu implică nici o certitudine în ceea ce privește roca utilizată, ci spune multe despre formatul său. Acestea sunt plăci și cântare de formă neregulată, de obicei de până la 50 mm grosime. Finalizarea bazei lor conferă casei un aspect complet și logic, însă succesul întregii întreprinderi necesită o consolidare atentă în toate aspectele, mai ales în alegerea corectă a pietrei.

Durata de viață a plăcii de finisare depinde de rezistența sa la fenomenele atmosferice. Efectul cel mai negativ asupra casei încălzite este cauzat de schimbările de temperatură și umiditate, precum și de udarea periodică și eroziunea organică. Influența tuturor acestor factori poate fi slăbită, asigurând stabilirea solidității și uniformității comportamentului materialelor. Prin urmare, piatra trebuie selectată în funcție de tipul de adeziv utilizat și invers.

Una dintre cele mai bune combinații este adezivul rezistent la frig pentru țigle și plăci de porțelan, pe care sunt pietre de granit sau cuarț. Lichidul de polimer are o hidrofobie ridicată, dar este destul de solicitantă pentru aderența suprafețelor lipite. Prin urmare, cusăturile trebuie să fie bine montate, iar suprafețele acoperite cu clei trebuie curățate temeinic. O altă opțiune pentru rocile de origine vulcanică este mortarul de ciment de înaltă calitate pe nisip de cuarț. Vom mai trăi mai târziu pe proprietățile diferitelor lianți, dar pentru moment, observăm că în regiunile cu un climat temperat, mortarul de ciment obișnuit poate fi folosit pentru montarea cărămizilor, dar numai în combinație cu gresie, calcar și alte roci sedimentare.

Pregătirea suprafeței de bază

Din moment ce piatra de piatra, cu toata dorinta, nu va putea sa se alinieze la planul absolut, pentru aceasta actioneaza tolerante mari de curbura, ceea ce face posibila fixarea cu lipire continua. În această realizare, căptușeala scapă de porii de aer, dar devine mai sensibilă la vibrațiile bazei. Acest lucru complică lucrul la finisarea fundațiilor plutitoare și prefabricate.

Pentru a îmbunătăți calitatea cuplării calcarului cu baza în mai multe moduri. Primul este de a imobiliza linia de lipit, excluzând deplasările laminate între ea și pietre. Este suficient să întăriți suprafața structurii de beton cu o plasă de armare și să o prefabricați cu un strat de mortar de ciment de 35-40 mm. Înainte și după aplicarea suprafeței de tencuială trebuie tratată cu un grund, de preferință cu adaos de praf de piatră.

O tehnica usor diferita de captuseala este folosita atunci cand pe fundatie exista o centura de incalzire. Montarea pe spumă este posibilă numai după aplicarea stratului de armare de bază cu o putere ușor mai mare decât cu instalarea unei fațade umede. Fixați optim două straturi de tencuială rezistentă la îngheț față de 20 mm, aplicate în mod consecvent. La aplicarea fiecărui strat, plasa de fibră de sticlă din fațadă este încorporată în acesta, exact în această ordine: în primul rând, lipiți pe perete, apoi plasați și neteziți până la o planeitate vizuală.

Aplicarea bazei trebuie realizată cu grunduire alternativă între straturi pentru a asigura soliditatea. Trebuie avut în vedere faptul că polistirenul este slab rezistent la radiațiile ultraviolete, prin urmare, înainte de aplicarea primului strat, este necesară curățarea suprafeței cu o șpaclu abraziv. Legătura slabă dintre straturi este cauza celui mai comun tip de distrugere: datorită greutății mari a pietrei, efectul de rupere crește foarte puternic.

Ce lipici să folosiți

Există o diferență semnificativă dacă cimentul sau polimerul acționează ca liant. Pe lângă factorul de omogenitate menționat mai sus, capacitatea liniei adezive de a percepe deformările bazei fără distrugere este importantă. Acestea din urmă vor fi diferite în cazul în care se confruntă cu tencuiala și tencuiala izolate cu baza de armare.

Finisarea pe un încălzitor este mai bună pentru a fi realizată cu ajutorul amestecurilor uscate de lipici închise cu apă în locul de utilizare. Trăsătura lor distinctivă este plasticitatea, care persistă după solidificare. Datorită acestui fapt, stratul de armare poate "pluti" în câteva milimetri fără a afecta integritatea plăcii de piatră. Grosimea optimă a adezivului este de 10-12 mm, dar pietrele sunt stivuite cu o potrivire exactă de-a lungul cusăturilor.

Șapa armată pe subsol este un strat mai rigid, care absoarbe o parte din deformarea fundației și o ține împreună ca un întreg. Așezarea este posibilă chiar și pe o soluție fără aditivi: 3 părți nisip și o parte din ciment de 400, sau pe ciment portland de 500, dar deja în raport cu nisip 1: 4. Este important să ne amintim caracteristicile cimentului pentru a menține o grosime mare a cusăturii - acest avantaj ar trebui folosit dacă forma pietrelor este prea greșită și nu există posibilitatea de a le tăia. Dar rețineți că, cu cât este mai aproape de grosimea maximă a soluției, cu atât mai mult trebuie menținut raportul apă-ciment. Desigur, adăugarea de modificatori în limite rezonabile (hidrofuge, fibre) este, de asemenea, foarte binevenită.

Zidărie și nivelare

Există două modalități de a pune o piatră de piatră. Poate fi folosit prin analogie cu plăci, lipit pe o bază verticală sau prinse, formând muchii exterioare ascuțite. De asemenea, nu este exclusă combinația ambelor opțiuni pentru a îmbunătăți stilul și a sublinia imaginea arhitecturală. De exemplu, o căptușeală mai groasă "într-o grămadă" poate accentua în mod avantajos pridvorul, convergența soclului pe colțuri în prezența ruginii sau sub pilaștri.

Plasarea calcarului plat - cel mai rapid mod de a proiecta un capac. Începe să se înmoaie și să frece pietrele cu o perie metalică de murdărie și eflorescență. Când pietrele se usucă puțin, ele trebuie sortate, obținându-se un raport mai mult sau mai puțin uniform de nuanțe în toate zonele căptușelii. În paralel, sortarea pe pietre de culoare este împărțită în mai multe grupe după dimensiune. Este foarte convenabil să aliniați ornamentele cu calcar pe un ancorare mobilă cu inele la capătul care se deplasează de-a lungul barelor verticale. Pietrele sunt extrase manual individual fiecare și sunt pliate într-un mozaic. Apropo, înainte de a le lipi, este convenabil să le așezi în aceeași ordine în zona orbilor: asistentul colectează puzzle-ul, pe care zidarul se lipeste de perete.

Metoda de stivuire nu necesită ajustarea și sortarea precisă a pietrelor. Plitnyak este tăiat în benzi cu o lățime de 50-70 mm, iar elementele de bază rezultate sunt acoperite fie cu întreaga bază, fie cu părți ale acesteia. Avantajul este că tăierea calcarului are întotdeauna o formă practic constantă și astfel de elemente se potrivesc bine unul cu celălalt. De asemenea, pietrele nu au nevoie de o curățare temeinică: este suficient să le clătiți imediat înainte de a fi așezate. Ei bine, din moment ce garnitura de bază de acest tip este considerată a fi autoportantă, puteți economisi în mod semnificativ pe liant.

Uneori este logic să se realizeze o astfel de finisare a fundației cu puțin mai mult, astfel încât să se formeze o susținere corectă sub încălzitorul de grosimea dorită. În astfel de cazuri, spațiul dintre placare și perete poate fi umplut cu material vrac, cum ar fi sticlă spumă sau lut expandat.

Cusătură de etanșare

Dacă pietrele sunt montate atât de strâns încât grosimea medie a cusăturilor nu depășește 3-4 mm, este mai bine să le închideți imediat. Oricum, nu se poate da o formă specială sau expresivitate, dar este posibil să se protejeze maximum suprafața pietrelor de apa care curge prin ele. Prin urmare, după ce se pune următoarea piatră, este pur și simplu îndepărtată cu o mănușă vorbind despre excesul de soluție, iar după 12-14 ore, căptușeala se spală din lapte de ciment cu o perie sintetică.

Este necesară o abordare mai sensibilă la etanșarea îmbinărilor a căror grosime este echivalentă cu cea a zidăriei sau mai mult. În astfel de cazuri, cusăturile sunt, de obicei, brodate, dar în nici un caz un cuț familiar, cu care curbură va interfera. Este mai bine și mai corect să tăiați imediat soluția din cusături la o adâncime de 10-15 mm și apoi să o umpleți cu o compoziție adecvată. Pentru simplitate, puteți utiliza un dispozitiv ca o seringă de cofetărie - câteva pachete dense, îmbinate unul cu celălalt cu un colț tăiat.

Se recomandă utilizarea adezivului de înaltă calitate din polimer ca umplutură pentru cusătura: are o absorbție de apă aproape de zero, prin urmare, este garantat să nu devină un punct slab de piatră. Pentru un tip mai expresiv de etanșare, cusăturile pot fi realizate din ciment alb sau gri, tintind culoarea compoziției, subliniind sau contrastând principalele zone de placare.

Fațadă pentru faianță

Casa este construita, este timpul sa decoratiuni exterioare. Nu numai din motive de estetică, ci și de protejarea suprafeței materialelor de influențele atmosferice și de alte influențe externe.

Mai întâi de toate, plinta cu care se confruntă este necesar, ca aceasta este partea exterioară a fundației - temelia întregii clădiri, iar condițiile din apropierea pământului sunt cele mai agresive. Ce este un soclu, cum să îl alegeți și cum să lucrați cu el?

Care este faianta fațadelor pentru bază?

Există multe materiale pentru finisarea părții inferioare a fațadei. Cele mai populare:

1. Placi de cărămidă pentru soclu. Se prepară prin metoda de prăjire singură la temperatură ridicată (1000 °) din argila purificată.

asezarea plăcilor de clincher

Utilizat în principal pentru fațade, datorită:

 • rezistență ridicată;
 • durabilitate (în Europa casele căptușite cu clincher au rămas în picioare încă din secolul al XIX-lea, cu aproape nicio restaurare);
 • absorbție scăzută a apei;
 • rezistență ridicată la îngheț;
 • rezistența la apă;
 • rezistența la substanțe agresive.

2. Placi de ciment pentru sol. Este realizat din beton, iar acesta este un material poros și absoarbe bine umezeala. O astfel de căptușeală necesită tratament obligatoriu cu compoziții impermeabile la apă.

finisare cu plinta de ciment

3. Piatra naturala. Arată proprietăți nobile, durabile, de înaltă rezistență. Contra: prețul este de asemenea ridicat; masa mare, complicând alimentarea și instalarea, crescând sarcina pe fundație.

piatra naturala

4. Piatra artificiala. Nu pare mai rău decât natural, este mult mai ieftin. Greutatea este mică. Dezavantaje: mai puțină durată de viață, este necesară tratarea cu hidrofugi.

piatra naturala din piatra

5. Placi de subsol "piatra sparta". De asemenea, un fel de piatră artificială.

Plăci de bază din piatră de bază

Este realizat din așchii de marmură și liant acrilic. "Ripped" este partea din față, interiorul este neted, simplifică instalarea.

 • rezistență;
 • rezistență la foc;
 • rezistența la apă;
 • rezistență la îngheț;
 • estetic nu inferior omologului său natural;
 • multe culori și texturi;
 • ușurința procesării;
 • curățenia mediului (poate fi folosită și pentru decorarea interioară).

6. Siding. Imitație de plastic din piatră / zidărie. Greutate redusă, rezistență la apă, preț scăzut, instalare ușoară, multe soluții de design.

Tehnologia de instalare a cadrelor contribuie la buna ventilație a subsolului. Contra: expansiune termică, rezistență foarte mică la radiații ultraviolete.

7. Placi de polimer-nisip pentru bază. Compoziție: polimeri, nisip, pigmenți + modificatori.

gresie tencuiala de lustruire

 • rezistența la apă;
 • rezistența la u / f;
 • rezistență la îngheț (până la -70);
 • rezistență la temperaturi extreme;
 • rezistența la uzură;
 • rezistența la substanțe agresive: uleiuri, acizi și alte componente dăunătoare ale precipitațiilor și detergenților;
 • greutate redusă;
 • excelente proprietăți de izolare termică / fonică.

8. Placi hidraulice presate. Este fabricat din fracții minerale în vrac prin tehnologia de sudare cu presiune, cu utilizarea de lianți. Pro: rezistență la îngheț, rezistență la apă.

Cum sa alegi un adeziv pentru filmul de baza?

Placile de faianță cu o țiglă, în majoritatea cazurilor, se realizează într-un mod adeziv. Pentru această lucrare, trebuie să alegeți numai lipici din față cu următoarele caracteristici:

 • aderența nu este mai mică de 10-12 kilograme pe centimetru pătrat;
 • plasticitate;
 • rezistență la îngheț;
 • rezistența la apă.

Marci bine dovedite:

 • CRISTALLIT;
 • granit;
 • Ceresit CM17 și CM117.

Cum să faci bază?

Înălțimea subsolului unei case este de la 20 centimetri până la jumătate de metru. În prezența subsolului - mai mult. Mai puțin de 20 de centimetri nu permite SNiP, deoarece subsolul prea scazut nu va proteja peretii de ploaie si apa topita, nu va fi in masura sa impiedice penetrarea umiditatii in casa. La această cifră, trebuie să vă concentrați asupra calculului numărului necesar de plăci de bază.

Decorarea plăcilor de bază poate fi realizată prin metoda adezivă, mecanică (fixare cu șuruburi), cadru (fațadă ventilată).

Se poate aplica metoda adezivă:

 • clincher;
 • pietre naturale și artificiale, incl. "Ragged";
 • ciment și gresie polimer.

Placile de nisip din polimeri pot fi de asemenea instalate mecanic si intr-un mod cadru, si siding - intr-un cadru.

Recomandări generale pentru montarea lipiciului:

1. Înainte de a începe, trebuie să instalați un profil de stand de-a lungul perimetrului casei, orizontal orizontal în nivel. După instalare, îl puteți elimina. Lungimea bazei este mare, fără o linie de pornire, rândurile "float".

2. Suprafața trebuie curățată de praf și murdărie, pentru a elimina nodulii și bulgări. Orice neregularitate, precum și praful, vor afecta aderența. Dacă picăturile sunt mai mari de 4 milimetri, baza trebuie tencuită complet, după ce tencuiala se întărește, se lustruiește și se spală suprafața.

3. Dacă există neregularități în interiorul plăcii, acestea trebuie de asemenea șlefuite.

4. Înainte de a începe instalarea, se recomandă să lipiți o plasă de armare pe bază. Chiar și în cazul detașării plăcilor individuale de pe perete, ele vor fi ținute "într-o cușcă" în detrimentul rețelei.

5. Adezivul se usucă nu mai mult de o jumătate de oră, prin urmare este imposibil să se pată imediat o suprafață prea mare. Structura uscată este mai bine să curățați și să tencuiți peretele din nou. În căldură (când cleiul se fixează mai repede), puteți extinde acest proces prin pulverizarea zonei de împrăștiere cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Este inutil să diluați compoziția înghețată cu apă, nu va mai ține placa.

6. Este mai bine să ștergeți imediat excesul de clei. După solidificare, este necesar un solvent pentru curățare.

7. La sfârșitul instalării, este imperios necesar să se introducă o reumplere pe bază În prezența ieșirii, apa de ploaie care curge prin pereți nu va eroda stratul adeziv.

Tehnologie care se referă la exemplul de clincher

1. Primul rând este plasat ușor sub nivelul solului. Lipirea este aplicată pe perete și pe placă. Pentru aplicare se recomandă utilizarea unei spătule cu crestătură cu un dinte de 6-8 milimetri pentru gresie ușoară, 10-12 pentru gresie.

2. Următoarele rânduri sunt prevăzute cu ruperea articulațiilor. Pentru formarea cusăturilor obișnuite folosind cruci de țiglă.

3. După uscarea zidăriei, îmbinarea se realizează cu amestecuri de fațadă rezistente la îngheț. Amestecul trebuie selectat pentru a se potrivi cu ambreiajul. Chitul este aplicat cu o mistrie de cauciuc.

4. În același timp, realizați îmbinarea: un cablu de cauciuc este presat în cusătură. Acest lucru este necesar pentru a face cusăturile clare și a stoarce tot aerul din ele.

5. După întărire, bloturile sunt periate din plăci cu o perie rigidă.

6. În prima zi după finisare, subsolul trebuie protejat de apă, în prima săptămână - de la îngheț și de la soare direct.

Prețul de așezare a plăcii de plintă de către o echipă profesionistă este de la 700 ruble pe metru pătrat.

Materiale de ceramică din ceramică

Plintul este partea inferioară îngroșată a peretelui exterior al unei clădiri, situată pe o fundație cu un strat de impermeabilizare sau o parte deasupra unei fundații de bandă. Îngroșarea subsolului mărește căldura și impermeabilizarea subsolului, adăugând vizual la clădirea de bună calitate și stabilitate, decorarea decorativă fiind un element important al soluției arhitecturale.

Confruntarea cu capacul este cea mai importantă etapă finală de construire a unei case

Plintul poate fi turnat din beton armat monolit sau pus din caramida, blocuri de beton, piatra naturala. Datorită proximității locului acestei benzi la suprafața pământului, subsolul este mai susceptibil la contaminare decât pereții clădirii, iar suprafețele materialelor de construcție enumerate sunt dificil de curățat. Prin urmare, zona subsolului necesită căptușeală a unui material atractiv din punct de vedere estetic, care nu necesită îngrijire complexă.

O soluție tehnică și arhitecturală de succes este decorarea subsolului cu gresie din porțelan, clincher sau dale din piatră naturală, care au proprietăți care îndeplinesc condițiile de utilizare a stratului de acoperire. Luați în considerare tehnologia prin care ceramica se confruntă cu ceramică, având în trecut o cantitate mare de lucrări în etape.

Selectarea materialelor

Materiale pentru finisarea ceramicii:

 1. dale;
 2. lipici pentru ouat;
 3. măturați măcinatul.

Din alegerea corectă a fiecăruia depinde de rezultatul final al lucrării. Luați în considerare principiile care ar trebui să ghideze alegerea materialelor.

țiglă

Placile pentru finisarea subsolului ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici:

 • duritate - pentru a rezista socului;
 • rezistența la îngheț este o condiție prealabilă pentru materialul de finisare exterioară;
 • grad scăzut de absorbție a apei - pentru a elimina acumularea de umiditate în materialul de finisare;
 • rezistenta la chimie - rezistenta la reactivi in ​​timpul iernii;
 • estetica - necesitatea de a se conforma solutiei arhitecturale a fatadei;
 • Rezistența la UV este o condiție prealabilă pentru durabilitatea culorii căptușelii.

Confruntarea vă permite să protejați baza de impacturile negative

Având în vedere responsabilitatea structurii și a pătratului relativ mic al suprafeței finite, este nerezonabil să se salveze pe calitatea materialului pentru această lucrare, așadar orientat spre subsol cu ​​gresie din porțelan (gres) sau clincher cu proprietățile enumerate este pe deplin justificat. Culoarea, dimensiunea și formatul plăcii sunt alese individual, pe baza dimensiunilor subsolului și a designului general al clădirii.

Costul plăcilor din piatră naturală este mult mai mare decât cel al gresului și al clinkerului, astfel încât utilizarea acestuia în gospodăriile particulare este mai puțin comună.

Adeziv pentru așezarea plăcilor pe subsol

Caracteristicile amestecului adeziv trebuie să îndeplinească atât condițiile de funcționare, cât și placarea, astfel încât să nu contravină meritele plăcii. Pentru a pune o fundație ceramică, este necesar să se utilizeze compoziții pentru lucrări externe, de exemplu Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper și Scanmix Plastics.

Principalul factor în finisarea subsolului este utilizarea de adeziv pentru munca în exterior.

Acestea sunt adezivi foarte elastici care neutralizează solicitările în căptușeală la căderi de temperatură și sunt proiectate pentru a face față cu o absorbție de apă mai mică de 0,3% (granit, clincher).

Lipici Baumit Flex și Baumit Flex Uni

Amestecuri de fundatie pentru finisarea fundatiei

Instalația de mortar pentru bază ar trebui să fie, de asemenea, elastică și rezistentă la îngheț. În plus, culoarea măcelei trebuie să se potrivească în interior, adică să fie în contrast cu culorile plăcilor sau, dimpotrivă, să fie în acord cu ea.

Ceresit, Litochrom și mistrețurile Steam Monomix

Un exemplu de alegere corectă a mortarului pentru un subsol sunt amestecurile pe bază de ciment Litochrom 3-15 (grosimea sudurii 3-15 mm), Litochrom 1-6 de lux (1-6 mm), Camonica (5-30 mm - 14 culori), compoziții gata pe bază de poliuretan CE40 Ceresit "Antracit" (negru) și Starlike Monomix (1-6 mm, disponibil în 12 culori).

Consumul de materiale

Necesarul de plăci se calculează în funcție de tipul și formatul materialului.

În cazul în care materialul este o plăcintă plană, atunci consumul său este egal cu suprafața subsolului, cu o adaos de 5% la acesta pentru tundere, iar suprafața subsolului este determinată prin înmulțirea perimetrului său în metri de înălțime.

În cazul în care subsolul este planificat să fie finisat cu clincher "sub cărămidă", se determină separat necesitatea de a avea o suprafață plană (în metri pătrați) și consumul elementelor de colț (în metri liniari) destinate așezării pe versanți. De regulă, nu este nevoie să faceți un astfel de calcul pe cont propriu - vânzătorul din magazin, care a primit pătratul bazei și lungimea liniară a colțurilor și versanților, va numi cantitatea de material necesar pentru finisare.

Consumul de compoziții adezive pentru așezarea plăcilor și a șapei este indicat pe ambalaj în kilograme pe metru pătrat, prin urmare, cunoscând pătratul bazei, este ușor de calculat nevoia de adeziv.

Cerințe de suprafață

Vom porni de la faptul că baza este prevăzută fără deviații în planul vertical și pregătirea bazei nu necesită forțe consumatoare de timp și de suprafață prin tencuire.

La momentul începerii lucrărilor de finisare a zonei orb a clădirii ar trebui să fie deja aranjate, din moment ce rândul de jos al plăcii ar trebui să atârne peste zona orb, formând un partener care asigură în mod maxim drenajul apei de pe pereți și fundație.

Metode de finisare a capacului

Există două moduri de a impune partea exterioară a fundației - "uscată" și "umedă", care se deosebesc unele de altele de materiale și tehnologie de execuție.

Cale uscate

O piesă sau fragmente de mai multe plăci, fixate ferm pe baza unei foi de spumă de polistiren extrudat de o anumită formă, sunt montate pe subsol. Marginile bazei au încuietori de montare pentru a se conecta cu fragmentele adiacente. O astfel de căptușeală, având un strat de izolație, este montat direct pe bază sau pe un cadru pre-fix pe ea cu ajutorul șuruburilor speciale. După finalizarea instalării, umplerea și îmbinarea îmbinărilor dintre plăci cu amestec de ciment se realizează pentru a proteja spuma de polistiren în articulații.

Finisare umedă

Metoda umedă a căptușelii este mai frecventă și reprezintă așezarea tradițională a plăcilor pe amestecul adeziv, urmată de turnare.

Metoda umedă cu utilizarea compoziției adezive pentru instalarea plăcilor ceramice

În cele mai multe cazuri, subsolul este acoperit cu o izolație prefabricată și impermeabilizând suprafața exterioară pentru a preveni înghețarea fundației și apariția condensului pe pereții subsolului de la subsol.

armare

Inainte de a incepe armarea, suprafata de impermeabilizare este impregnata cu unul din compușii de imbunatatire a aderentei, de exemplu, Novol Plus 700. Dupa uscarea grundului se pune peste stratul de impermeabilizare un strat de amestec special de armare, de exemplu "Baugut" cu grosimea de 3-5 mm. țiglă. Apoi, fără a aștepta ca amestecul să se fixeze, acesta este încorporat în adeziv peste tot baza și rețeaua blindată din oțel sau nailon este întărită, ceea ce va crește capacitatea de încărcare a stratului adeziv.

Amestecul de armare, de exemplu Baugut și Novol Plus 700

În acest scop, este posibil să se utilizeze, de exemplu, o plasă de armare rezistentă la alcalii pentru sistemele de izolație exterioare SSA 1111 sau CCA 1111 Valmiera. Plasa de armare este fixată la fundație cu dibluri din oțel sau cu șuruburi autoportante pentru beton, folosind șaibe cu diametru mare, astfel încât pe suprafața sa să nu existe bule.

Stratul de lipici de pe suprafața plaselor încastrate este egalat cu o spatula de vopsire largă. O zi mai târziu, baza este pregătită pentru a face față, începutul căruia nu trebuie amânată - aderența cu un amestec adeziv proaspăt este mai bună, iar baza nu necesită grunduire.

Montarea placilor

Având în vedere lungimea mare a fundației și eventualele deviații ale împerecherii zonei orb cu peretele din orizontală, primul rând de plăci este așezat pe barele de sprijin atașate strict orizontal de-a lungul perimetrului clădirii. Bara trebuie să fie cât se poate de îngustă, deoarece după dezmembrare va exista un spațiu care va trebui să fie patch cu un compus de mistrie.

Dacă există ferestre de ventilație în subsol, atunci așezarea ceramicii între ele se efectuează în conformitate cu un marcaj prestabilit, conducând rândurile de la pantă către panta unul către celălalt, astfel încât țigla, dacă este necesar, să fie tăiată nu este la colț.

Decuparea tăiței este efectuată de polizor cu "sukhorez".

Rezistența la înaltă densitate și la îngheț de gresie din porțelan sau de clincher nu înseamnă absența completă a deformărilor termice, așadar așezarea plăcilor se face cu un aranjament articulat obligatoriu, a cărui lățime minimă ar trebui să fie de 2 mm.

Atunci când alegeți ceramică, este foarte important să acordați atenție performanței sale.

Dacă decizia artistică de finisare implică o instalare fără sudură, atunci mistria trebuie selectată în culoarea plăcii. Pentru dispozitivul de cusături intercalate cu o grosime fixă, se utilizează cruci de plastic cu dimensiunea corespunzătoare.

După terminarea finisării până la nivelul la care se termină extinderea subsolului, este necesar să se umple spațiul dintre ultimul rând de plăci și perete cu mortar de ciment sau adeziv pentru plăci. Ultimul rând de ceramică este așezat peste capătul bazei cu o pantă în afară de 10-15 grade. Capetele de îmbinare ale plăcilor din ultimele rânduri verticale și orizontale sunt măcinate la un unghi cu un "tăietor uscat" până când nu există nicio distanță în interfața lor.

Adezivul este aplicat pe partea din spate a plăcii cu o mistrie plană și distribuită uniform, după care excesul este îndepărtat cu un "pieptene" cu dimensiunile dinților selectați pentru stratul de lipici. Grosimea amestecului adeziv pe țiglă trebuie să fie cuprinsă între 5 și 10 mm.

În 2-3 zile de la terminarea punerii, încep să se umple articulațiile interstițiale.

chituire

Tehnologia de umplere a îmbinărilor de pe fațada subsolului nu diferă de performanța identică a lucrărilor interne. Instalațiile de îmbinare, în funcție de lățimea lor, se realizează cu ajutorul unei șpacluri de cauciuc sau a unei seringi pentru clădiri, urmată de compactarea amestecului și de formarea profilului de îmbinare cu o anumită formă cu o spatulă.

Etapa finală cu care se confruntă baza țiglei este îmbinarea rosturilor.

Când se termină cu gres, excesul de amestec este îndepărtat 15-20 de minute după topire, când se va fixa volumul de adeziv din îmbinare. Este mai bine să eliminați imediat cleiul și murdăria excesivă din plăcile de clincher, deoarece mai târziu structura sa poroasă va fi mai greu de curățat.

concluzie

Cu care se confruntă subsolul cu dale de clincher sau cu gresie din porțelan este o operație costisitoare, însă durabilitatea multora dintre caracteristicile pozitive pe care fundația le dobândește după producție acoperă toate costurile. Și dacă luăm în considerare posibilitatea de a efectua o astfel de decorare în mod independent, ceea ce va da economii semnificative de costuri, atunci această tehnologie pentru amenajarea fundației devine și mai atractivă, ceea ce explică popularitatea acesteia.

Adeziv pentru piatra naturala pentru uz exterior

Utilizarea pietrei naturale pentru finisarea fațadelor clădirilor în diverse scopuri este o tendință la modă printre numeroși dezvoltatori, iar arhitecții recomandă această opțiune pentru decorarea casei. Noua tehnologie vă permite să aveți un perete modern de fațadă izolat în stil retro. În plus, prin proprietățile sale fizice de rezistență, piatra naturală este considerată a fi una dintre cele mai durabile materiale.

Adeziv pentru piatra naturala pentru uz exterior

Decorarea fațadelor cu piatră naturală

Finisarea pereților exteriori este operată în cele mai nefavorabile condiții sub influența constantă a precipitațiilor, cu o schimbare ciclică a temperaturilor pozitive și negative. Astfel de condiții necesită o atenție sporită în timpul selecției adezivului, nu numai că trebuie să aibă un coeficient de adeziune mare cu materialele de construcție, ci și să nu-și schimbe proprietățile inițiale pe toată perioada de funcționare. Profesioniștii nu recomandă utilizarea formularelor universale, din punct de vedere al rezistenței la umiditate și al rezistenței la îngheț, nu pot satisface pe deplin cerințele de construcție. Acest lucru este valabil mai ales pentru regiunile nordice ale țării noastre, în care sunt cele mai dificile condiții de operare, nu toate compozițiile le pot rezista.

Este important să alegeți adezivul potrivit pentru piatră.

O atenție deosebită este acordată țării de origine, țările nordice, spre deosebire de cele din sud, țin cont de factorul de rezistență la îngheț la maxim și produc adezivi adaptați. În prezent, companiile naționale au stăpânit tehnologia de producere a compușilor de calitate, în multe privințe sunt aproape inferiori omologilor importați. Din păcate, nu se poate spune că costul produselor interne este mult mai mic decât cel importat. În lipsa unei concurențe sănătoase, unele dintre ele supraestimă în mod nerezonabil prețul bunurilor lor.

Adezivul din piatră trebuie să fie rezistent la îngheț

Tipuri de adeziv pentru piatră naturală pentru utilizare în exterior

În funcție de componenta principală, adezivii sunt împărțiți în două grupe mari.

 1. Pe bază de ciment. Cimentul gri sau alb de tip M400 - M600 poate fi utilizat pentru producție. La prețul celei mai ieftine, din punct de vedere fizic, indicatorii îndeplinesc cerințele codurilor și reglementărilor din domeniul construcțiilor.

Adeziv pe bază de ciment

Adeziv din două componente din piatră

Sfaturi generale atunci când alegeți adeziv pentru munca în aer liber

 1. Piatra naturala are o multime de greutate, pentru o adeziune puternica, compușii trebuie sa aiba o aderenta mare.
 2. Parametrii dilatării termice a pietrei și a bazei pot diferi semnificativ, adezivul trebuie să compenseze schimbările în dimensiunile liniare.
 3. Compoziția nu trebuie să-și piardă proprietățile sub influența umidității și a temperaturilor scăzute. Amintiți-vă că reparația fațadelor este un eveniment dificil și lung, în unele cazuri va fi necesar să instalați schele. Este mult mai profitabil să prevenim apariția unor situații neplăcute decât să le eliminăm mai târziu.
 4. Piatra naturala poate avea ambele fete egale si inegale. A doua etapă necesită mult mai mult timp pentru a se potrivi elementelor individuale în mărime și configurație. Destul de des, pietrele naturale trebuie să taie sau să se desprindă și aceasta este o pierdere suplimentară de timp. În legătură cu astfel de caracteristici de finisare cu pietre naturale, timpul de utilizare a lipiciului ocupă un loc important. Cu cât este mai mare, cu atât este mai calmă lucrarea. Amintiți-vă că după începerea polimerizării adezivilor bicomponenți pentru a opri acest proces este imposibil, adezivul scump neutilizat va trebui să renunțe.

Decorarea fațadelor cu piatră

Indicatori recomandați pentru lipici

Ne vom concentra doar pe cele mai importante criterii, vom accepta versiunea medie în calitate și preț. Luați o decizie concretă pe cont propriu, luând în considerare caracteristicile și măsurătorile pietrei naturale, locul instalării, materialele pentru producerea pereților de fațadă și zona climatică de reședință.

 1. Timp de utilizare. Cea mai bună opțiune - adeziv potrivit pentru utilizare timp de aproximativ trei ore. În acest timp, este posibilă o piatră pe o suprafață relativ mare - productivitatea muncii crește, costul estimat al lucrărilor de finisare scade.

Utilizarea soluției finite este limitată

Alegeți un lipici cu o rezistență la îngheț de cel puțin 35 de cicluri

Citiți cu atenție instrucțiunile producătorului, selectați numai companiile verificate de numeroși consumatori. Nu cumpărați niciodată produse contrafăcute, nu fiți ispitiți de prețul scăzut. Costul lucrărilor de reparații inevitabile ale fațadelor cu mai multe ordini de mărimi depășește valoarea economiilor.

Cum de a lipi piatra naturala crapata

Astfel de probleme apar din cauza lipsei de atenție a comandantului sau a încălcării regulilor de transport al materialelor. Este păcat să aruncați placa, dar este imposibil să instalați o piatră cu colțuri sparte. Puteți încerca să lipiți părți ale pietrei separat într-o compoziție obișnuită. Dacă aveți o experiență vastă în efectuarea unei astfel de activități, puteți conta pe un rezultat pozitiv. Dacă nu, este mai bine să nu încercați.

Astăzi există adezivi speciali, deosebit de puternici și uscați rapid pentru repararea plăcilor de piatră. Ele sunt realizate pe bază de poliester și se confruntă în doar câteva minute. Una dintre mărcile de cea mai bună calitate - Bellinzoni MASTICE 2000.

Mastic Bellinzoni MASTICE 2000

Cea mai folosită marcă de adeziv pentru piatră naturală pentru utilizare în exterior

Knauf Flizen Plus (36)

Knauf Flizen (100)

Ceresit CM14 Extra

Piatra rapida profesionala

LITOKOL LITOELASTIC A + B

Dacă este posibil, cumpărați adezivi cu rate mari de tixotropie - capacitatea de a ține placa în poziție verticală fără a schimba. Această calitate facilitează foarte mult procesul de îndreptare a pereților cu piatră naturală, minimizează riscurile erorilor tehnologice în timpul procesului de producție.

Lista companiilor celebre

În prezent, există un număr mare de producători, dar nu toți aceștia justifică încrederea consumatorilor. Din păcate, chiar prețul ridicat al mărfurilor nu-i garantează calitatea. La ce mărci puteți avea încredere?

 1. Keralatik T. Produce adezivi bicomponenți și indicatori de performanță mai mari, costul fiind în categoria scumpă. Are valori ridicate de aderență, păstrează elasticitatea, nu se fisură în timpul funcționării pe termen lung. Materialul poate fi folosit ca o impermeabilizare suplimentară - apa nu se încadrează pe pereții fațadelor, aspectul de umezeală în încăperi este exclus. Se recomandă utilizarea pe suprafețe cu risc de deformări sezoniere.

Adeziv poliuretan pentru gresie, piatra Keralastic T

Lista noastră este departe de a fi completă, consultați consultantul vânzător înainte de alegerea finală.

Cum influențează tipul de piatră alegerea adezivului

Dependența adezivului de tipul de piatră este esențială, trebuie luată în considerare atunci când alegeți un anumit brand. La care piatră lipici este mai potrivită?

Recomandări profesionale pentru utilizarea adezivului pentru piatră naturală

Fiabilitatea finisării suprafeței cu piatră naturală depinde de mai multe componente: calitatea pregătirii suprafeței și a pietrei, tipul de adeziv și conformitatea cu tehnologia recomandată. Ce reguli se recomandă să urmați?

 1. Dacă înainte de sfârșitul perioadei de garanție pentru depozitarea adezivului este mai mică de șase luni, atunci este mai bine să nu cumpărați un astfel de adeziv. Acordați atenție condițiilor de depozitare, nu cumpărați materiale pe piețe. Adezivul trebuie să fie depozitat în zone acoperite, cea mai bună opțiune - în încălzită.

Lipirea în ambalaj poate fi păstrată într-un loc protejat de umiditate timp de 6 luni.

Proceduri de pregătire a adezivului

Se amestecă adezivul dacă începe să se întărească.

Piatra naturala este una dintre cele mai scumpe materiale de finisare. Orice căsătorie în timpul muncii duce la pierderi materiale semnificative, nu le permiteți. Asigurați-vă că suprafețele de la sol.

Grundul efectuează simultan mai multe sarcini:

 • conectează cele mai mici particule de suprafețe și elimină pierderea lor;
 • crește hidroprotecția suprafețelor;
 • crește aderența adezivului.

Datorită impregnării, este posibilă creșterea fiabilității fixării plăcilor grele din piatră naturală.

Curățați suprafețele pereților și pietrelor de murdărie și praf. Dacă pietrele sunt foarte murdare, se recomandă spălarea acestora. Înainte de lipire, rulați-vă mâna peste piatră și perete, dacă nisipul rămâne în mână, atunci trebuie să continuați pregătirea suprafețelor.

Curățarea pereților casei

Lipiți cât puteți de două până la trei ore. Reduceți primul lot în volum, apoi cantitatea de adeziv va fi determinată empiric.

Piatra de finisare este foarte grea, luați toate măsurile de lipire sigură. Adezivul trebuie să fie în contact cu întreaga suprafață a pietrei și a peretelui de lagăr. Dacă suprafața poate avea goluri în timpul așezării plăcilor ceramice, acest lucru nu este permis în cazul pietrei. Aplicați adezivul pe perete numai cu o mistrie de mătase și cel puțin de două ori în direcții perpendiculare.

Punerea mortarului pe perete

Dacă se lucrează în condiții de temperatură caldă și uscată, se recomandă umezirea părții din spate a pietrelor. Utilizați o perie sau un pistol de pulverizare. Apropo, cu aproximativ treizeci de ani în urmă, piatra naturală a maestrului a fost plantată pe un mortar obișnuit de ciment și nisip și încă mai durează. Pentru a crește rezistența la aderență, au scufundat fiecare țiglă într-un recipient cu apă, obținând astfel rezistența legăturii mortarului cu piatra.

Acordați o atenție deosebită lipirii cusăturilor. Pentru plăci, mortarul are doar o funcție decorativă, iar pentru pietre crește și fiabilitatea lipirii. Adezivul dintre plăcile din piatră naturală se aplică nu după așezarea întregii zone, ci în timpul lucrului pentru fiecare element separat.

Lipiți pietrele cu un adeziv de bună calitate

Aplicați adeziv la toate plăcile deja așezate, cu o spatulă subțire în jurul marginilor de-a lungul fundului. Clay let's cu o margine, noi țiglă ar trebui să stoarce resturile sale, acestea vor fi apoi eliminate. Această tehnologie asigură o adeziune sigură a adezivului la marginile neregulate ale plăcii, rezistența de fixare crește semnificativ.

Pentru marmură, cumpărați numai lipici special, utilizarea universală nu este recomandată. Această piatră naturală necesită o relație specială, adezivul este destul de scump pentru el. Dar economisirea nu este recomandată, piatra este mult mai scumpă decât adezivul.

Pentru a finaliza fațadele cu piatră naturală, nu are sens să aliniați perfect suprafața. De ce? În primul rând, cu cât sunt mai multe neregularități, cu atât este mai mare zona de contact a adezivului cu suprafața, ceea ce crește rezistența fixării pietrei. Desigur, totul trebuie făcut în limite rezonabile. În al doilea rând, piatra naturală are, în majoritatea cazurilor, suprafețe faciale neuniforme, ceea ce nu permite controlul poziției lor cu ajutorul șinelor. Aceasta înseamnă că grosimea adezivului trebuie să fie mai mare decât în ​​timpul montării plăcilor ceramice obișnuite sau a pietrelor artificiale. Poziția plăcilor individuale este controlată de ochi, trebuie să fie puternic apăsată în timp ce se rotește simultan spre stânga spre dreapta. Cu cât stratul de adeziv este mai gros, cu atât este mai ușor să controlați poziția pietrei și cu atât este mai bine lipit.

Instalarea de piatră naturală

Piatră ornamentată

După instalare, aplicați un agent de respingere a apei

Majoritatea absolută a lucrărilor cu piatră naturală poate fi făcută cu adeziv pe bază de ciment, nu vă grăbiți să cumpărați compuși costisitori cu două componente, sunt necesari numai în cazuri excepționale. Amintiți-vă că calitatea lipirii depinde numai de material și de calificare.

După cum arată practica, atunci când se confruntă cu suprafețe exterioare cu piatră naturală, nu este niciodată posibilă respectarea normelor de consum promise de producător. Cumpărați întotdeauna lipici cu o marjă mică, este mult mai profitabil decât întreruperea muncii și re-mergeți la cumpărături la magazin.

Alegerea adezivului pentru faianță cu fața spre subsolul casei.

O zi buna!
Am decis să întoarcem subsolul unei case suburbane lângă Moscova cu plăci ceramice. Ce lipici pentru acest sfat? Am auzit că ar trebui să fie specială pentru munca exterioară, astfel încât, în timp, țigla să nu zboare. Vă mulțumim anticipat pentru răspunsuri!

Makspecial Vetonit ultra fix este un adeziv foarte cool pentru astfel de cazuri))

Granit Unis, și buget și de înaltă calitate, dar este mai bine să umple grila, o iad nu va ține întotdeauna, va dispărea împreună cu baza mai devreme sau mai târziu.

nadegniy a scris:
CM 16 Ceresit

evgeni86 a scris:
Granit Unis, și buget și de înaltă calitate, dar este mai bine să umple grila, o iad nu va ține întotdeauna, va dispărea împreună cu baza mai devreme sau mai târziu.

Un răspuns interesant))) Ați încercat să lucrați cu un clei normal? Desigur, pentru a rămâne ca piramidele egiptene - un astfel de lipici va fi costisitor, dar pentru a fi suficient pentru ca vârsta noastră să fie ușoară - ușoară. Și, la urma urmei, nu costă deloc bani, și nu este necesară nici o rețea.

Makspecial a scris:
Am decis să întoarcem subsolul unei case suburbane lângă Moscova cu plăci ceramice. Ce lipici pentru acest sfat? Am auzit că ar trebui să fie specială pentru munca exterioară, astfel încât, în timp, țigla să nu zboare.

încă mai este nevoie de o faianță pentru lucrul în aer liber, iar mâinile pentru lucrul în aer liber sunt, de asemenea, necesare

Jumper, FARAON7575, ahaha))) baietii sunt suparati care))) dar inca +1)

Jumper a scris:
Un răspuns interesant))) Ați încercat să lucrați cu un clei normal? Desigur, pentru a rămâne ca piramidele egiptene - un astfel de lipici va fi costisitor, dar pentru a fi suficient pentru ca vârsta noastră să fie ușoară - ușoară. Și, la urma urmei, nu costă deloc bani, și nu este necesară nici o rețea.

Și ce înseamnă "nu ați încercat să lucrați cu clei obișnuit?"
Ce e cu ochiurile, ce sa întâmplat? Mai devreme sau mai târziu, detașarea de picături, umiditatea va avea loc, poate să dispară împreună cu tencuiala, iar calitatea lipiciului nu va mai contează. În opinia mea, nu este atât de dificil să umpleți o plasă sudată mică și să vă așezați pe un strat mic de 5-8 mm, dar se va menține de zeci de ani.

FARAON7575 a scris:
încă mai este nevoie de o faianță pentru lucrul în aer liber, iar mâinile pentru lucrul în aer liber sunt, de asemenea, necesare

Ce ept inteligent esti. Și întotdeauna îi respect pe oamenii care înșiși vor să facă ceva, chiar și fără experiență.
Acum am de gând să construiesc o casă, am făcut o muncă de finisare timp de 10 ani, dar în ceea ce privește construcția de capital nu există o boom boom, de asemenea, pun întrebări tot timpul.

Oh, m-am intors de la dacha, iar in subiectul meu exista o discutie atat de incinsa! :-)
Vă mulțumim că ați răspuns. Numele de lipici înregistrate. Să vedem ce va fi disponibil.
Multumesc din nou! Grilă impune în mod necesar! Fără ea, nici măcar nu a gândit să o facă.

evgeni86 a scris:
Ei bine, este clar că pe baza de ciment alb este mai abrupt

Ce este mai rece? Sub mozaic, travertin - da, dar nu contează culoarea.

Evgen86, Însuți scrieți că va dispărea în continuare. Care este atunci acest lipici normal? Dacă vorbim despre cum să faceți bine, atunci nu trebuie să vă concentrați asupra soluțiilor tehnice "bugetare". Cu toate acestea, sunt de acord că întotdeauna doriți să faceți acest lucru mai ieftin.
Despre clei pe ciment alb, nu spun. Culoarea lipiciului în acest caz nu contează deloc. Trebuie doar să luați un adeziv elastic bun de la Sopro, Mapei, Vetonit, Ceresit, producătorii de adezivi normali suficient. Dar adezivul trebuie să fie elastic. Se pare că numai țiglă pe baza de a lipici - problema gunoiului. De fapt, baza - nu este cel mai ușor element pentru a face față. Și în mod optim, înainte de a vă îndrepta, și impermeabil baza pentru a efectua. Atunci fiabilitatea crește semnificativ. Dacă mai târziu umpleți cusăturile cu pastă elastică - în general, aceasta va funcționa aproape de-a lungul vârstelor.
Și grila nu este necesară. Se va face mai rău de la ea: coroziunea va începe, volumul în stratul adeziv va crește - se va dezlipi cu siguranță.
În special, deoarece locuiți la Moscova, cheltuiți mai bine pe un clei bun (Sopro №1 / 400 sau ceva echivalent) și obțineți o calitate bună. Și dacă chiar vrei să faci un lipici simplu și o grilă, atunci fă cel puțin o piesă de control fără grilaj, dar cu un lipici bun. Vedeți diferența în primăvara viitoare.

Makspecial a scris:
Multumesc din nou! Grilă impune în mod necesar! Fără ea, nici măcar nu a gândit să o facă.

Grilă pe diblu? Și ce să te obosesc cu lipici? Am luat gresie de portelan 60x60 și într-un rând m-am confruntat cu baza pe cleme. Nu lucrați umed, destul și pentru totdeauna. Ie în sensul că vor rămâne 100 de ani. Consum - 2 dibluri per foaie.

Vladimir_Vas a scris:
Grilă pe diblu? Și ce să te obosesc cu lipici? Am luat gresie de portelan 60x60 și într-un rând m-am confruntat cu baza pe cleme. Nu lucrați umed, destul și pentru totdeauna. Ie în sensul că vor rămâne 100 de ani. Consum - 2 dibluri per foaie.

Credem că Oleg va fi deosebit de încântat să lucreze la dezmembrarea și instalarea fațadei. Toate animalele trăiesc în același număr de bătăi ale inimii, toate trăiesc în aceeași cantitate!

nadegniy a scris:
Oleg va fi deosebit de încântat să efectueze lucrări de demontare și asamblare a fațadei. Toate animalele trăiesc în același număr de bătăi ale inimii, toate trăiesc în aceeași cantitate!

Nu am descifrat, deși am fost înfumurat. Criptografii trebuie să sune.

Vladimir_Vas a scris:
Nu am descifrat, deși am fost înfumurat. Criptografii trebuie să sune.

Și toată lumea din jurul lor a înghețat, hotărând că a fost dat un fel de semnal secret. Poate acesta este un semnal pentru altcineva?

Jumper a scris:
Și toată lumea din jurul lor a înghețat, hotărând că a fost dat un fel de semnal secret. Poate acesta este un semnal pentru altcineva?

aha, 2 fluiere verzi - un semnal de atac!
Și despre dale pe klyaymerah - nu cea mai rea idee!
Makspecial - aruncați o privire la această tehnologie.

În general, sunt implicat în construirea de site-uri web și magazine online

Pekkonen a scris:
aha, 2 fluiere verzi - un semnal de atac!
Și despre dale pe klyaymerah - nu cea mai rea idee!
Makspecial - aruncați o privire la această tehnologie.

Pentru capac
chiar și râsul este păcătos

nadegniy a scris:
chiar și râsul este păcătos

Bineînțeles că este un păcat - podeaua orașului este clădiri noi, iar reconstrucția vechilor este exact făcută. Secure!
Un lucru e rău - de a cumpăra aceste curente la Moscova. Și curent la comanda. Și, să zicem, 100 de bucăți (mi-a luat atât de mult pentru bază) nimeni n-ar ordona. Problema a fost rezolvată 2 săptămâni. În final, am început să conduc în jurul șantierelor de construcții, unde a fost așezat CG și unul dintre comandanți a furat pur și simplu acele klyammery pentru 3000 p. Aceasta este piața de construcții din provincie!

Vladimir_Vas a scris:
Bineînțeles că este un păcat - podeaua orașului este clădiri noi, iar reconstrucția vechilor este exact făcută. Secure!
Un lucru e rău - de a cumpăra aceste curente la Moscova. Și curent la comanda. Și, să zicem, 100 de bucăți (mi-a luat atât de mult pentru bază) nimeni n-ar ordona. Problema a fost rezolvată 2 săptămâni. În final, am început să conduc în jurul șantierelor de construcții, unde a fost așezat CG și unul dintre comandanți a furat pur și simplu acele klyammery pentru 3000 p. Aceasta este piața de construcții din provincie!

Plătiți o astfel de bază, în timpul iernii colectați zăpada cu o lopată împreună cu substructura, cilindrul și țigla.

Vladimir_Vas a scris:
Bineînțeles că este un păcat - podeaua orașului este clădiri noi, iar reconstrucția vechilor este exact făcută. Secure!
Un lucru e rău - de a cumpăra aceste curente la Moscova. Și curent la comanda. Și, să zicem, 100 de bucăți (mi-a luat atât de mult pentru bază) nimeni n-ar ordona. Problema a fost rezolvată 2 săptămâni. În final, am început să conduc în jurul șantierelor de construcții, unde a fost așezat CG și unul dintre comandanți a furat pur și simplu acele klyammery pentru 3000 p. Aceasta este piața de construcții din provincie!

Starea acestor clădiri cu Moscova este foarte greu de numit fiabilă, probabil ridicolă. Mai presus de toate, îmi plac vasele de ceramică din porțelan, care se prăbușesc în mâinile mele.

Jumper a scris:
Evgen86, Însuți scrieți că va dispărea în continuare. Care este atunci acest lipici normal? Dacă vorbim despre cum să faceți bine, atunci nu trebuie să vă concentrați asupra soluțiilor tehnice "bugetare". Cu toate acestea, sunt de acord că întotdeauna doriți să faceți acest lucru mai ieftin.
Despre clei pe ciment alb, nu spun. Culoarea lipiciului în acest caz nu contează deloc. Trebuie doar să luați un adeziv elastic bun de la Sopro, Mapei, Vetonit, Ceresit, producătorii de adezivi normali suficient. Dar adezivul trebuie să fie elastic. Se pare că numai țiglă pe baza de a lipici - problema gunoiului. De fapt, baza - nu este cel mai ușor element pentru a face față. Și în mod optim, înainte de a vă îndrepta, și impermeabil baza pentru a efectua. Atunci fiabilitatea crește semnificativ. Dacă mai târziu umpleți cusăturile cu pastă elastică - în general, aceasta va funcționa aproape de-a lungul vârstelor.
Și grila nu este necesară. Se va face mai rău de la ea: coroziunea va începe, volumul în stratul adeziv va crește - se va dezlipi cu siguranță.
În special, deoarece locuiți la Moscova, cheltuiți mai bine pe un clei bun (Sopro №1 / 400 sau ceva echivalent) și obțineți o calitate bună. Și dacă chiar vrei să faci un lipici simplu și o grilă, atunci fă cel puțin o piesă de control fără grilaj, dar cu un lipici bun. Vedeți diferența în primăvara viitoare.

Vreau să spun, fără o plasă, nu este de încredere să punem baza și ce nonsens despre detașarea adezivului din plasă ai asta? Nu am fost niciodată aici, va putrezi acolo de zeci de ani, și în plus, poți folosi oțel inoxidabil și oțel galvanizat. Dar granitul Eunice este un adeziv excelent, (nu ar fi bine să nu fie oricum) sau pur și simplu sunteți speriat de numele "Eunice". Adezivul de aderență de 1,5mpa, se usucă pentru o perioadă foarte lungă de timp (obținerea de rezistență), apoi este foarte dificil să se răcească dacă nu este curățat imediat. Trebuia să dezmembrez cumva placa de spargere este un staniu.

Plăci adezive pentru plăci

Ceresit cm 117. Adeziv elastic pentru plăci de fațadă, gresie din porțelan și piatră de fațadă

Adezivi și amestecuri de amestecuri rapide (Quick Mix) pentru plăcile de clincher de fațadă

Adeziv special pentru lipirea izolației și plăci de clincher

Adezivul este destinat lipirii plăcilor termoizolante și a așezării fără probleme a plăcilor ceramice de clincher pe toate suprafețele minerale suport și plăcile izolatoare de fațadă (polistiren sau vată minerală) pregătite corespunzător.

Datorită aderenței sale ridicate la suprafață, rezistenței la fluctuații de temperatură, îngheț și rezistență la apă, se recomandă utilizarea în exterior și în interior.

Date tehnice:

 • Consumul mediu al RKS Riemchen-Klebemortel pe fatada de 1 m2:

- pentru lipirea izolației - 6 kg.

- pentru lipirea plăcilor - 4 kg;

 • Grosimea recomandată a stratului de lipici pentru lipirea plăcilor este de 3-4 mm;
 • Consumul de apă pe sac 25 kg - 6 litri;
 • Temperatura optimă pentru așezarea plăcilor: de la +5 la +30 ° C;
 • Timpul de utilizare al soluției preparate la t 20C este de până la 1 oră.
 • Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Soluție colorată de chit

  Mortar special pentru umplerea îmbinărilor în placări ceramice.

  Date tehnice:

  Consumul mediu (pentru 1m2 spray fără pierderi):

  Tigla NF aproximativ 5 kg

  Plăci DF de aproximativ 7,5 kg

  Grupa de amestecuri: MG III conform DIN 1053 M10 conform DIN EN 998-2

  Rezistența:> 10H / mm2

  Grâu: 0-1 mm

  Timp de așezare: la t 20 ° până la 1 oră

  Temperatura admisibilă de montare:> + 5 ° C

  Consistența: consistența pământului umed - vâscozitate scăzută

  Consumul de apă: aproximativ 2,8 - 3,0 litri / 25 kg

  Ieșirea soluției: aproximativ 15 l / 25 kg

  Depozitare: Depozitați într-un loc uscat.

  Forma de livrare: saci de 25 kg

  Culori: ciment gri (RFS / gr), alb bej (RFS / bw), alb gri (RFS / gw)

  • Rezistența la vânt
  • Rezistența la îngheț după întărire
  • Rezistența la apă
  • Ductilitate ridicată
  • Aderență ridicată în jurul marginilor dalelor

  Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Grout pentru îmbinări

  Vâscul pentru îmbinări RSS Riemchen-Schlamm-Mortel este proiectat pentru umplerea îmbinărilor verticale și orizontale între plăci, cu lățimea de 4-15 mm. Datorită aderenței sale ridicate la suprafață, rezistență la fluctuații de temperatură, rezistență la îngheț și apă, bună permeabilitate la vapori, lipsă de eflorescență, grosimea este recomandată pentru utilizare în exterior și în interior.

  Date tehnice:

  • Consumul mediu de mortar RSS Riemchen-Schlamm-Mortel 25 kg pe m2 cu o lățime a cusăturii de 10-12 mm:

  Formatul plăcilor

  Adâncimea cusăturii 10 mm

 • Culoare: gri de ciment
 • Consumul de apă pe sac 25 kg - 4 litri;
 • Temperatura optimă de aplicare: de la +5 la +35 ° C;
 • Timpul de utilizare a soluției preparate la t 20C este de 30 de minute;
 • Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Amestecul de armare adezivă RAS din Riemchen-Armierugsmortel este conceput pentru a crea un strat de armare.

  Datorită compoziției sale speciale, soluția are o adeziune bună la suprafață, o mică cantitate de contracție și nu se fisură când este uscată.

  Date tehnice:

  • Consumul mediu de amestec de armare cu clei RAS Riemchen-Armierugsmortel:

  - pentru stratul de armare de 7 mm. ok - 10 kg;

 • Consumul de apă pe sac 25 kg - 4,5-5 litri;
 • Temperatura de aplicare recomandată: +5 până la + 35 ° C
 • Timpul de utilizare al soluției preparate este de până la 1 oră.
 • Culoare: gri
 • Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Aplicarea soluțiilor de amestecare rapidă în sisteme termoizolante de tip umed cu căptușeală cu plăci de clincher de fațadă Sistem cu izolație din vată minerală

  • Izolarea vatei minerale Fatade BATTS (ROCKWOOL (PAROC, ISOVER, etc.)
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv pentru lipirea izolației pe perete
  • Amestecul de armare RAS al Riemchen-Armierugsmortel pentru desenarea stratului de armare
  • Plasă din fibră de sticlă
  • Diblu pentru fixarea izolației de tip Mungo (Fischer, Hilti, etc.)
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv special pentru lipirea plăcilor
  • Plăci de clincher Feldhaus Klinker / Stroher
  • Furtun pentru îmbinări RFS Riemchen-Fugenmortel sau RSS Riemchen-Schlamm-Mortel
  Sistem cu izolație din polistiren spumant

  Sistemul constă din:

  • Încălzitor polistiren expandat de tip Tigi Knaufmarkki PSB-uri M-25, M-35
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv pentru lipirea izolației pe perete
  • Amestecul de armare RAS al Riemchen-Armierugsmortel pentru desenarea stratului de armare
  • Plasă din fibră de sticlă
  • Diblu pentru fixarea izolației de tip Mungo (Fischer, Hilti, etc.)
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv special pentru lipirea plăcilor
  • Clădiri Feldhaus Klinker / Stroer
  • Furtun pentru îmbinări RFS Riemchen-Fugenmortel sau RSS Riemchen-Schlamm-Mortel

  Adezivi pentru țiglă ivsil (Ivsil), adeziv pentru plăci, amestecuri pentru fațadă, plăci de așezare, piatră, gresie din porțelan, descrieri, prețuri, tehnologii, video

  O mică excursie în tematica adezivului pentru faianță este destinată în primul rând pentru începătorii care doresc să înțeleagă problema într-un mod mai detaliat și să se pregătească pentru a-și așeza țiglă acasă sau într-un apartament cu propriile mâini. Deci, pentru început, unde punem tigla - în interiorul sau în afara casei. Cele mai multe tipuri de amestecuri adezive sunt la fel de potrivite atât pentru lucrările de interior, cât și pentru cele externe. Este suficient să fiți atenți la acest lucru dacă trebuie să lucrați în afara casei, pe fațadă sau într-o încăpere neîncălzită. Cu munca internă a marea majoritate a compozițiilor adezive se descurcă foarte ușor. Acordați atenție acum pe alte proprietăți ale adezivului.

  Una dintre cele mai importante caracteristici ale adezivului pentru plăci este aderența (cea mai scurtă definiție a acestui termen este rezistența adezivă sau aderența) față de bază. Cu cât sunt mai grele plăcile din ceramică sau din porțelan, cu atât mai mare trebuie să fie aderența. Iată de ce instalarea plăcilor ceramice standard trebuie realizată pe adezivi cu o aderență de cel puțin 0,5 MPa (în termeni umani, adezivul trebuie să reziste la o greutate de coajă de 5 kg / mp Cm). De fapt, aceasta este valoarea minimă la care adezivul trebuie nu numai să adere, ci și să dețină chiar și cea mai simplă plăci ceramice timp de mulți ani, în ciuda încărcărilor de vibrații și periodice. Din acest punct de vedere, stabilirea standardului ker. granita (300 * 300) nu se poate face pe lipici cu indicatori similari de adeziune, dar deja observabil pentru gresie din portelan (luand in considerare diferenta in natura materialelor, in ceea ce priveste placile ceramice va fi 0,7 - 0,8 MPa). Mai exact, este posibil, dacă singurul scop este să treci rapid obiectul, fără să ne gândim la ce se va întâmpla cu granitul ceramic într-un an sau doi. Pentru granit ceramic de dimensiuni mari (600 x 600) sau piatră, veți avea nevoie de adeziv cu o rezistență de aderență de cel puțin 1 MPa (adică, capabil să reziste la o încărcătură de cel puțin 10 kg pe cm2). Alte detalii despre lucrul cu gresie din porțelan pot fi găsite în articolul despre certificarea europeană Ivsil.

  Una dintre concepțiile greșite pe această temă - așezarea pe podea a plăcilor. Asta este, dacă țigla este așezată pe podea, atunci nu va cădea. Nimic de genul asta! Nu încercați să vă așezați pe plăcile de pardoseală sau pe porțeleanul cu o compoziție care nu este adecvată pentru acest material și cu atât mai puțin pentru amestecurile simple de ciment și nisip. Încărcările dinamice experimentate de podea depășesc cel mai adesea sarcinile și vibrațiile de pe pereți. Rezultatul acestui experiment, mai devreme sau mai târziu, va fi familiarul cu multe necazuri ale unei plăci căzute sub picioarele voastre.

  Partea din spate a medaliei este utilizarea adezivilor speciali, puternici, pentru montarea plăcilor ceramice obișnuite. Noi nu recomandăm întotdeauna să facem acest lucru. În primul rând, costul acestor adezivi de țiglă armată este ceva mai mare. În al doilea rând, așezarea unei simple ceramice sau a țiglei pe adeziv, proiectată pentru piatră naturală sau gresie mare de porțelan, nu ar fi cea mai bună soluție. Fără îndoială, țigla va rămâne mai puternică, dar în acest caz există riscul ca un adeziv puternic în procesul de întărire să poată sparge pur și simplu plăcile subțiri și ușoare, dacă caracteristicile sale nu oferă o astfel de proprietate ca elasticitatea.

  De asemenea, în ceea ce privește confortul în muncă, se disting astfel de caracteristici precum tixotropia (fără alunecarea plăcilor și posibilitatea de a pune de sus în jos), timpul de corecție și viabilitatea soluției adezive. În acest caz, timpul afectează în mod direct viteza lucrărilor cu care se confruntă, confortul în efectuarea lucrărilor de așezare a plăcilor pe suprafețe mari și mici.

  De asemenea, baza de așezare a plăcilor necesită o atenție deosebită. Absolut toate adezivii pentru plăci sunt adecvați pentru baze simple, durabile: beton, cărămidă, tencuială minerală. O atenție deosebită ar trebui acordată așa-numitei. baze complexe: placă de gips (GVL, GKL), foaie de sticlă-magneziu. Pentru a rezista la creșterea vibrațiilor și a încărcărilor dinamice, astfel de baze necesită caracteristici îmbunătățite ale amestecului în ceea ce privește aderența și elasticitatea adezivului.

  Există o serie de caracteristici tehnice, proprietățile adezivului pentru plăci, care sunt indicatorii săi, cum ar fi rezistența la căldură, rezistența la apă și rezistența la îngheț, însă nu vom mai vorbi în detaliu. În acest caz, acestea sunt trăsături distincte ale anumitor tipuri de clei, indicând posibilitatea de a lucra cu acest material în anumite condiții și medii.

  Din punct de vedere al proprietăților subiective ale compoziției adezive, constatăm că o bună compoziție a amestecului adeziv asigură un strat uniform și uniform de aplicare și trebuie să permită ajustarea plăcii timp de cel puțin 10 minute după lipire (cu excepția compozițiilor speciale cu uscare rapidă).

  În general, concluzia principală este următoarea: pentru fiecare dintre tipurile de plăci și fundații este necesar să se aleagă amestecuri adezive adecvate pentru parametrii corespunzători. Dar, având în vedere imperfecțiunea normelor și regulilor de producție existente, vă recomandăm să acordați atenție caracteristicilor tehnice individuale ale compozițiilor adezive.

  Tehnologia de așezare a plăcilor pe podea sau pe perete, în linie dreaptă sau în diagonală, în principiu, nu diferă mult una de cealaltă. Există doar câteva diferențe: de exemplu, atunci când se confruntă pereții, să se acorde atenție posibilității de a fi așezate de sus în jos (de altfel, cel mai adeziv IVSIL îndeplinește aceste cerințe). O astfel de proprietate poate economisi timp, efort și, având în vedere faptul că țiglele sunt tăiate cel mai adesea pe rândul de jos, înseamnă că nu este nevoie să vă petreceți timpul cu un calcul detaliat al înălțimii camerei, luând în considerare dimensiunea plăcilor și a îmbinărilor interioare. În acest caz, puteți începe să așezați dale din rândul de sus și, de fapt, tăiați rândul de jos la dimensiunea dorită.

  Atunci când lucrați cu plăci de pardoseală, acordați atenție posibilității de a utiliza lipici pe o podea caldă, dacă această tehnologie este încorporată în proiectul dvs. Atunci când plăcile diagonale se așează pe podea și pereți, acordați o atenție deosebită marcării preliminare a suprafeței. În toate cazurile, luați în considerare modelul de suprafață și locația plăcilor tăiate în prealabil.

  Tehnologia de așezare a plăcilor în baie implică cel mai adesea tratarea suprafeței pardoselii și a pensiunilor cu materiale de impermeabilizare. Folosirea unui amestec de impermeabilizare a băii înainte de a vă îndrepta spre podea va ajuta la evitarea problemelor inutile cu vecinii de pe podea în cazul unei scurgeri neașteptate sau a unui accident.

  Când lucrați independent cu materiale pentru lipirea plăcilor, veți avea nevoie de următoarele unelte: o măceșă plană și o spătar cu crestătură (cel mai adesea aceste unelte arată ca 2 în 1). Cu cât mărimea tiglei este mai mare, cu atât mai mare ar trebui să fie dinții mistrii (vezi tabelul de mai jos). Nu neglija folosirea acestui instrument! Canelurile, obținute prin utilizarea sa, permit ca țiglele să fie "înglobate" cu efortul necesar, asigurând un strat uniform de aplicare, o tehnologie completă pentru aplicarea amestecului adeziv, care dezvăluie toate caracteristicile sale de calitate. De asemenea, pentru ca suprafața să fie perfectă, pentru același tip de țiglă și suprafață unică, alegeți aceeași mistrie îndoită, încercați să nu modificați unghiul mistriei când aplicați adeziv.

  Pentru lipirea plăcilor în format mare sau a articolelor din ceramică din porțelan, nu va fi superfluu să depozitați cu un ciocan de cauciuc special pentru a le corecta în timpul instalării. Nu uitați să apucați, de asemenea, cruci pentru țiglă din magazia de articole de feronerie - grosimea lor va corespunde dimensiunii cusăturii și alege culoarea măcelei pentru pre-îmbinare.

  Datorită faptului că utilizarea unei mistrii decolate implică utilizarea mai multor variabile, este uneori dificil să se calculeze stratul de acoperire și cantitatea necesară în funcție de consumul de adeziv. Sperăm că masa noastră vă va ajuta.

  Tabelul de calcul al stratului de aplicare al adezivului pentru plăci, în funcție de dimensiunea plăcii și de unghiul de înclinare al spătarului tăiat *:

  Mărimea unei plăci pătrat pătrate (folosind plăci dreptunghiulare se calculează pe baza suprafeței) Recomandări pentru utilizarea unei spătule cu crestătură (dimensiunea recomandată a dinților mistrii) Strat pentru aplicarea lipiciului după apăsarea unei plăci - 1 (unghi de înclinare 45 °), mm 2 (unghiul mistrii 60 °), mm Până la 5-7 cm 3 mm 1.1 1.3 Până la 10 cm 4 mm 1.4 1.7 De la 10 la 20 cm 6 mm 2.1 2.6 De la 20 la 30 cm 8 mm

  3.5 De ​​la 30 la 50 cm 10 mm 3.5 4.3 Peste 50 cm 12 mm 4.2 5.2

  * Afișează valorile medii pentru stratul de acoperire pentru o bază relativ uniformă.

  Compania IVSIL oferă astăzi zece tipuri de amestecuri adezive pentru diferite tipuri de plăci, condiții de funcționare și tipuri de suprafețe. Printre acestea se numără adezivii standardi rezistent la apă și îngheț, materiale pentru lipirea oricărei plăci ceramice, fațade, decorative și țigle, plăci, adezivi pentru plăci din porțelan, cu dimensiuni cuprinse între 30 și 30 până la 60 * 60, adezivi pentru piatră naturală și artificială, materiale pentru tigla, gresie din porțelan și fațade de piatră ale casei, adeziv special pentru piscine și adeziv rezistent la căldură pentru sobe și seminee.

  Gama de produse a firmei include adezivi pentru faianță pentru acoperirea straturilor subțiri și straturilor groase, care pot fi utilizate pentru montarea de plăci cu nivelare simultană a neregularităților de podea și perete inegale, adezivi cu timp de corecție extinse și regulat, materiale pentru seria Quick Repair pentru plăci urgente. Astfel, adezivul cu uscare rapida pentru placi si gresie din portelan IVSIL EXPRESS + va permite sa imbinati rosturile in timp record - dupa 3 ore!

  Totul, chiar și cele mai economice cleiuri Ivsil respectă Standardele de Stat, sunt certificate la Rostest și sunt fabricate în conformitate cu cele mai stricte cerințe acceptate în practica mondială. Mai mult decât atât, adezivul din țiglă armată IVSIL CLASSIC și adezivul IVSIL PROFIT pentru gresie din porțelan (IVSIL CLASSIC și PROFIT) au fost certificate în Uniunea Europeană în conformitate cu standardele EN 12004 (standardele C1T și C2E). Este, de asemenea, de remarcat faptul că toate clemele Yvsil sunt la fel de bune atât ca un amestec pentru așezarea plăcilor de pardoseală, cât și ca materiale pentru pereții cu care se confruntă.

  Puteți alege materialul mai precis, în funcție de condițiile dvs., și calculați imediat numărul necesar de pungi de adeziv pentru plăci, în funcție de suprafața și de stratul de aplicare, direct din această pagină a site-ului, prin apăsarea butonului Dry Mixer.

  Veți găsi o tehnologie detaliată de așezare a plăcilor pe fiecare geantă sau pe fiecare pagină individuală cu produse de pe site. Există, de asemenea, un calculator online rapid pentru calcularea numărului de pungi, pe baza ratei consumului de lipici. Apropo, nu uitați să pregătiți suprafața! Când lucrați cu amestec de clei, vă recomandăm grundul IVSIL BASIC! Prețurile pentru adezivii pentru pardoseli IVSIL - ca întotdeauna în secțiunea "Listă de prețuri". Găsiți o companie care vinde adezivul de plăci IVSIL în vrac în orașul dvs. în secțiunea "De unde să cumpărați", pentru informații despre punctele de vânzare cu amănuntul și cu ridicata ale adezivilor de țiglă Ivsil din Moscova - aici. Puteți vizualiza și descărca certificate pentru amestecurile adezive IVSIL din secțiunea "Certificate". Adresați-vă orice întrebări sau discutați despre orice problemă - pe forumul Adhesive Tile. Și, în sfârșit, vizionați videoclipul pe tehnologia de așezare a plăcilor - chiar pe această pagină.

  Bucurați-vă de munca dvs. cu materiale rapide, profitabile și fiabile pentru căptușeala IVSIL!

  Aveți nevoie de sfaturi despre alegerea adezivului pentru plăcile de clincher.

  Eu aleg clei și grout pentru plăci de clincher pe fațadă. Voi lipi pe peretele tencuit (ciment-nisip) al blocului Krameic.

  rapid-amestec RKS lipici (750r-25kg), grout RSS (pret?)

  Ceresit - adeziv CM-117 (450 rub-25kg), grosime CE 40 (180 rub - 2 kg)

  Terte - adeziv Extrabond 131 (420 rub-25kg), mortar Decalit (1200 rub-25 kg)

  Knauf - lipici Fliesemkleber (300rub-25kg), mortar? ()

  Litokol - adeziv Litoflex K80 (420 rub-25kg), grout? ()

  Baumit - adeziv Baumacol Flex (400 rub - 25 kg), mortar ()

  Culorile groutului sunt de culoare albă (pentru plăci de clinker de 125 m2) și mult gri (pentru 65 m2 de dale de subsol).

  Ce vă sfătuiește domnii, practicienii și doar practicienii privați?

  Vă mulțumim anticipat!

  P.S. Se pare că fluxul trebuie comparat. Am atașat foi de informații de la acele adezivi la care am găsit.

  Pe care soluție pentru a pune țiglă de subsol

  Aha! Tipuri de dispersii PVA.

  Dacă baza este distrusă, este necesar să privim că a devenit motivul pentru aceasta. Poate zona orb are o prejudecată insuficientă? Ali are alte motive?

  În ceea ce privește grila. Ideea este corectă, grila întărește straturile groase și, eventual, mobile ale stratului de tencuială, dar poate că este costuri inutile. Diagnosticul conform descrierii verbale este o sarcină ingrată.

  Cu privire la numele amestecurilor: Folosiți săpun dimineața și seara seara? Te-ai intrebat vreodata de ce marketingul este asa de neclar in menstruatie?

  Amestecul "cabana" a fost inventat pentru cottager (comercianții se numesc "ceainice"), astfel încât nu se va îndoi că este pentru el. Și cum diferă de tehnologia universală?

  În ceea ce privește apa: spălare sau proeminență vă decideți, deoarece este o componentă decorativă (cu condiția ca mucoasa să nu se desprindă de perete)