țiglă

Finisarea subsolului clădirii necesită o atenție deosebită, deoarece aceasta este zona cea mai sensibilă la efecte biologice și umiditate ridicată. Atunci când alegeți o țiglă pentru subsol, trebuie să vă concentrați asupra materialelor de înaltă calitate care vor servi proprietarului lor pentru mai mult de o duzină de ani. Cum să așezați baza de placi mai târziu.

Cuprins:

Placi de baza - caracteristici si caracteristici

Nu numai că este o sarcină uriașă plasată pe partea de subsol a clădirii, dar este, de asemenea, aproape întotdeauna într-un mediu umed. Prin urmare, pentru a proteja baza, se recomandă asigurarea protecției prin diferite tipuri de materiale de grădină.

Destul de o opțiune comună este de a pune platoul de plintă, care previne bine contactul bazei cu umiditate și alte influențe atmosferice. În plus, aspectul clădirii este îmbunătățit semnificativ, devine mai atractiv.

Diferența principală a plăcii de plintă de pe fațadă este puterea mai mare a acesteia, care poate fi obținută datorită îngroșării materialului. Astfel, izolația termică a clădirii este îmbunătățită, iar partea de subsol este întărită. Cu ajutorul dalelor de subsol se accentuează marginea casei.

Placile de fatada sunt combinate cu diverse materiale de termoizolare si impermeabilizare. Placa de plinta este destul de durabila si vine in diverse forme. Dacă proprietarul casei are o mică calificare cu plăcile obișnuite, apoi pune podeaua, va produce pe cont propriu.

Deși, în absența unor astfel de aptitudini, este mai bine să se aibă încredere în profesioniști, deoarece durabilitatea operațiunii de soclu depinde de calitatea așezării plăcii de plintă. În plus, este interzisă montarea plăcii pe bază, în cazul în care este făcută din lemn.

Cel mai adesea, un material tip clincher care imită diferite tipuri de materiale de construcție este folosit ca o dale de subsol. Deoarece încărcarea pe țiglă este mare, cele mai mari cerințe sunt plasate pe ea. Placile pentru subsol ar trebui sa aiba urmatoarele proprietati:

1. Creșterea grosimii - dacă comparați țigla de bază cu o plăcuță standard, atunci grosimea ei ar trebui să fie de două ori mai mare. Dacă aveți probleme cu alegerea plăcilor cu grosimea dorită, este mai bine să vă concentrați pe intervalul de 15-20 mm. Este această placă care este capabilă să reziste încărcăturii impuse acesteia, provenind din întreaga structură a clădirii.

2. Rezistența la abrazivi chimici - deoarece din cauza problemelor de mediu, unele regiuni sunt caracterizate de precipitații sub formă de ploi acide, este mai bine să vă faceți griji cu privire la stabilitatea plăcilor în fața substanțelor agresive. Dacă țigla cu care este înmuiată subsolul este de înaltă calitate, atunci nu își va pierde aspectul original în ciuda ploii acide.

3. Placă cu conductivitate termică scăzută. Prezența unei astfel de calități în tigla de subsol vă permite să evitați problemele legate de izolarea subsolului. Deși, bineînțeles, înainte de așezarea plăcilor, se efectuează fără întârziere căldură și impermeabilizare. Astfel, aerul rece nu intră în cameră, iar pierderea de căldură a întregii clădiri este redusă.

Avantajele utilizării plăcilor pentru a vă îndrepta spre subsolul casei

Utilizarea plăcilor de clincher ca strat de finisare pentru partea de subsol are multe avantaje. În primul rând, crește atractivitatea și aspectul neobișnuit al întregii clădiri.

Placi pentru subsolul casei foto:

Vă oferim să vă familiarizați cu principalele avantaje ale utilizării plăcilor pentru finisarea subsolului:

1. După instalarea plăcii nu este necesară efectuarea altor lucrări de finisare. În plus, îngrijirea plăcilor este destul de simplă.

2. Cu respectarea tuturor momentelor tehnologice ale plăcii de așezare, durata de viață a acesteia este egală cu durata de funcționare a clădirii.

3. Instalarea plăcii pe partea de subsol asigură protecția eficientă a întregii clădiri împotriva pierderilor de umiditate și căldură.

4. Pentru a curăța suprafața și pentru a crește atractivitatea clădirii, este suficient să folosiți o perie cu peri rigizi și apă. Deoarece cele mai multe dintre plăcile de clincher sunt rezistente la compuși chimici, în plus față de apă, detergenții sunt utilizați pentru a le curăța.

5. Nivelul ridicat de rezistență vă permite să rezistați chiar și efectelor de șoc grave.

6. Pe piața modernă a materialelor de construcție există un număr mare de plăci pentru teren, care diferă în forme, culori, texturi etc.

Principalele tipuri de dale de subsol

Subsolul este o secțiune a unei clădiri care se ridică deasupra solului și o protejează de umiditate și de alți factori. Deoarece subsolul este o continuare a fațadei, una dintre funcțiile sale este decorarea clădirii.

Există un număr mare de dale de subsol, care diferă în formă, metodă de instalare, dimensiune, compoziție etc.

Vă oferim să vă familiarizați cu variantele principale ale plăcii de plintă:

1. Placi de cărămidă pentru soclu - cea mai răspândită opțiune de finisare a soclului. Vă permite să simulați zidăria, destul de simplu de instalat și de utilizat.

Printre avantajele plăcilor de clincher trebuie evidențiate:

 • rezistența la umiditate;
 • inofensiv pentru mediu;
 • durata de funcționare;
 • rezistenta inainte de stres mecanic;
 • stabilitate înainte de scăderea temperaturii.

2. O altă opțiune pentru placa de plintă este compoziția bazată pe utilizarea rășinii. Această țiglă are o grosime mică, de numai 2,5-3 mm. În aparență, este similar cu cărămida clincher. Această țiglă este destul de flexibilă și elastică, astfel că are o formă perfectă, chiar și pe o suprafață neuniformă.

Printre avantajele acestui tip de țiglă ar trebui să fie remarcat:

 • rezistența la umiditate;
 • siguranța mediului;
 • durată de viață îndelungată;
 • ușurința tăierii;
 • o varietate de culori și texturi;
 • posibilitate de fixare cu formulări adezive speciale.

3. Placa pe baza de polimerpeska poseda plasticitate, greutate mica, rezistenta ridicata la umiditate, rezistenta la inghet. Această placă este montată pe șuruburi de construcție prefabricate și direct pe suprafața bazei cu adeziv. Această placă diferă într-o varietate de culori și texturi.

4. Tipul de plăci din plinte suprasolicitat are o rezistență ridicată, o greutate redusă, un cost accesibil. Pentru amestecul său de producție și suda un anumit tip de amestec în vrac. Unul dintre avantajele importante ale unei astfel de plăci este rezistența la umiditate și rezistența la schimbări de temperatură.

Plăci din placaj - tehnologie de montare

Deși tigla de subsol are multe avantaje, dar dacă nu este instalată corespunzător, aceasta își pierde multe proprietăți utile. Prin urmare, în procesul de decorare a pardoselilor de subsol, ar trebui să adere la o anumită tehnologie care vă va ajuta să faceți lucrul corect și, în final, veți obține un subsol frumos și durabil care protejează interiorul clădirii de stimuli externi.

Instrucțiuni pentru finisarea dalelor clincherului de la subsol:

1. În primul rând, este necesar să se efectueze o serie de lucrări destinate pregătirii suprafeței pentru așezarea plăcilor. Indiferent de tipul plăcilor, suprafața trebuie să fie perfectă. În prezența materialelor vechi de finisare, trebuie să aveți grijă de îndepărtarea lor. În plus, este necesar să se asigure instalarea unei plase armate, sub care vor fi realizate căldură și impermeabilizare. Ca tratament suplimentar, suprafața subsolului trebuie tratată cu sol, ceea ce îi va permite să reziste schimbărilor de temperatură.

2. Mai mult, în ceea ce privește forma plăcii, se determină amplasarea acesteia pe suprafață. Pentru montarea plăcilor de plintă, se folosesc compoziții adezive speciale, care au cele mai mari caracteristici adezive. Este inacceptabil să se utilizeze mortarul pe bază de ciment obișnuit, de îndată ce țigla va începe să cadă sub influența umidității. Deși, astfel, va fi posibil să economisiți pe lipici, dar în cele din urmă, va trebui să refaceți întreaga bază.

3. Luați în considerare faptul că adezivul utilizat pentru fixarea plăcilor trebuie să fie stabil înainte de modificarea umidității și a temperaturii. În plus, grosimea minimă a adezivului aplicată plăcii este de 5 mm. Rețineți că aplicarea adezivului pe suprafața peretelui și a țiglei nu este practică deoarece aderența materialului nu se îmbunătățește, iar costul și costul cumpărării lipiciului crește.

4. Utilizarea distanțierelor va ajuta la crearea unor cusături uniforme între plăci. În plus, oferă o zidărie netedă, iar faianța dobândește un aspect atractiv.

5. Este mai bine să începeți așezarea plăcilor din partea de sus a bazei. În acest fel, este asigurată densitatea și uniformitatea joncțiunii suprafeței cu materialul. În plus, nu va exista probleme cu instalarea ultimului rând de plăci, chiar și atunci când tăiați plăcile, partea inferioară a acestuia va închide solul.

6. Pentru a tăia baza trebuie să fie în fața echipamentului zona orb. Astfel, este posibil să se prevină tăierea plăcilor. Din moment ce pentru a acoperi partea de jos vor folosi în continuare materialele din care să construiască o zonă orb.

7. Una dintre problemele importante în decorarea subsolului clădirii este proiectarea secțiunilor de colț. Pentru aranjamentul lor aplicați elemente de colț speciale. Deși opțiunea nu este de a folosi aceste materiale, în acest caz, utilizarea unei plăci oferă o tranziție între colțuri.

8. Pentru etanșarea îmbinărilor există o chituire specială, care trebuie combinată în compoziție atât cu plăcile, cât și cu cleiul utilizat în timpul instalării. Toate acțiunile ulterioare pentru îmbinarea plăcilor se efectuează numai după uscarea lipiciului.

Decizia de amenajare a subsolului unei clădiri este, fără îndoială, deosebită de un mare număr de avantaje. Deși există dezavantajul principal - costul acestui tip de țiglă este destul de ridicat. Prin urmare, atunci când se termină o zonă de subsol mare, este mai bine să se acorde prioritate plăcilor mari. Astfel, se va îmbunătăți atractivitatea subsolului și se va simplifica procesul de instalare a plăcilor.

Cu care se confruntă subsolul casei folosind dale

Începe lucrul cu îndepărtarea tuturor neregulilor, pentru că acestea trec peste suprafața subsolului cu o mică spatulă, care netezește suprafața tencuită în prealabil și îndepărtează excesul vechiului finisaj, dacă este cazul.

Aceasta este urmată de pregătirea primerului pentru aplicarea pe suprafață. Este mai bine să se aplice formulări speciale destinate prelucrării subsolului înainte de așezarea plăcii. Apa este folosită pentru diluarea amestecului finit.

Pentru aplicarea unui grund pe suprafață cu ajutorul unei pensule sau a unei role. Rețineți că ar trebui să tratați cele mai mici zone sub formă de mici fisuri sau depresiuni.

După ce grundul sa uscat, se prepară o compoziție adezivă cu care se va fixa țigla. Pentru a pregăti cleiul, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile care indică toate proporțiile de diluare și depozitare.

Adezivul este aplicat exclusiv pe perete în două straturi. Prima bandă de lipici este aplicată cu un pieptene neted, iar cel de-al doilea cu partea crestată. Respectați uniformitatea aplicării și distribuției adezivului. Aplicarea posibilă a compoziției adezive cu o paletă specială. Pentru a face acest lucru, ar trebui să faceți puțin efort pentru a apăsa ferm lama de perete. Pentru a verifica flatuitatea plăcilor de așchiere, utilizați nivelul de construcție, care verifică periodic nivelul plane al suprafeței.

După ce se usucă, se scapă de colțuri și colțuri. Pentru îmbinare, utilizați un fugu special sau un amestec special pregătit. După procesarea cusăturilor, țigla este ștersă cu o cârpă umezită cu apă caldă, care îndepărtează reziduurile de ciment.

În plus, procesul de montare a plăcilor de faianță implică următoarea tehnologie de lucru cu materialele de finisare de la subsol. Dacă există nevoie de tratament de suprafață cu soluție de tencuială, atunci este instalată o plasă specială de armare, care crește rezistența structurii.

Dacă se presupune instalarea unei plăci de cărămidă, atunci este inoportună utilizarea soluției pe bază de ciment și nisip. Acest material este destul de scump și sugerează o compoziție adezivă de calitate superioară. Dacă utilizați soluția obișnuită, atunci în timp, țigla va începe să cadă. Grosimea adezivului care se aplică pe suprafață nu trebuie să fie mai mare de 0,5 cm.

Rețineți că adezivul nu trebuie să se afle pe suprafața spațiului intersectic, deoarece aceasta afectează durata utilizării plăcii. Dacă placa de bază este rezistentă la acizi și alți compuși chimici, atunci mortarul trebuie să aibă aceleași proprietăți.

În scopul de a tigla subsolul, ar trebui să aibă abilități de bază în domeniul de stabilire a plăcilor. În caz contrar, este mai bine să ai încredere în profesioniști. La finalizarea tuturor lucrărilor pe plăci se aplică un strat de grund, care va oferi un nivel mai ridicat de protecție față de efectele stimulilor externi.

Plăci adezive pentru plăci

Ceresit cm 117. Adeziv elastic pentru plăci de fațadă, gresie din porțelan și piatră de fațadă

Adezivi și amestecuri de amestecuri rapide (Quick Mix) pentru plăcile de clincher de fațadă

Adeziv special pentru lipirea izolației și plăci de clincher

Adezivul este destinat lipirii plăcilor termoizolante și a așezării fără probleme a plăcilor ceramice de clincher pe toate suprafețele minerale suport și plăcile izolatoare de fațadă (polistiren sau vată minerală) pregătite corespunzător.

Datorită aderenței sale ridicate la suprafață, rezistenței la fluctuații de temperatură, îngheț și rezistență la apă, se recomandă utilizarea în exterior și în interior.

Date tehnice:

 • Consumul mediu al RKS Riemchen-Klebemortel pe fatada de 1 m2:

- pentru lipirea izolației - 6 kg.

- pentru lipirea plăcilor - 4 kg;

 • Grosimea recomandată a stratului de lipici pentru lipirea plăcilor este de 3-4 mm;
 • Consumul de apă pe sac 25 kg - 6 litri;
 • Temperatura optimă pentru așezarea plăcilor: de la +5 la +30 ° C;
 • Timpul de utilizare al soluției preparate la t 20C este de până la 1 oră.
 • Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Soluție colorată de chit

  Mortar special pentru umplerea îmbinărilor în placări ceramice.

  Date tehnice:

  Consumul mediu (pentru 1m2 spray fără pierderi):

  Tigla NF aproximativ 5 kg

  Plăci DF de aproximativ 7,5 kg

  Grupa de amestecuri: MG III conform DIN 1053 M10 conform DIN EN 998-2

  Rezistența:> 10H / mm2

  Grâu: 0-1 mm

  Timp de așezare: la t 20 ° până la 1 oră

  Temperatura admisibilă de montare:> + 5 ° C

  Consistența: consistența pământului umed - vâscozitate scăzută

  Consumul de apă: aproximativ 2,8 - 3,0 litri / 25 kg

  Ieșirea soluției: aproximativ 15 l / 25 kg

  Depozitare: Depozitați într-un loc uscat.

  Forma de livrare: saci de 25 kg

  Culori: ciment gri (RFS / gr), alb bej (RFS / bw), alb gri (RFS / gw)

  • Rezistența la vânt
  • Rezistența la îngheț după întărire
  • Rezistența la apă
  • Ductilitate ridicată
  • Aderență ridicată în jurul marginilor dalelor

  Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Grout pentru îmbinări

  Vâscul pentru îmbinări RSS Riemchen-Schlamm-Mortel este proiectat pentru umplerea îmbinărilor verticale și orizontale între plăci, cu lățimea de 4-15 mm. Datorită aderenței sale ridicate la suprafață, rezistență la fluctuații de temperatură, rezistență la îngheț și apă, bună permeabilitate la vapori, lipsă de eflorescență, grosimea este recomandată pentru utilizare în exterior și în interior.

  Date tehnice:

  • Consumul mediu de mortar RSS Riemchen-Schlamm-Mortel 25 kg pe m2 cu o lățime a cusăturii de 10-12 mm:

  Formatul plăcilor

  Adâncimea cusăturii 10 mm

 • Culoare: gri de ciment
 • Consumul de apă pe sac 25 kg - 4 litri;
 • Temperatura optimă de aplicare: de la +5 la +35 ° C;
 • Timpul de utilizare a soluției preparate la t 20C este de 30 de minute;
 • Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Amestecul de armare adezivă RAS din Riemchen-Armierugsmortel este conceput pentru a crea un strat de armare.

  Datorită compoziției sale speciale, soluția are o adeziune bună la suprafață, o mică cantitate de contracție și nu se fisură când este uscată.

  Date tehnice:

  • Consumul mediu de amestec de armare cu clei RAS Riemchen-Armierugsmortel:

  - pentru stratul de armare de 7 mm. ok - 10 kg;

 • Consumul de apă pe sac 25 kg - 4,5-5 litri;
 • Temperatura de aplicare recomandată: +5 până la + 35 ° C
 • Timpul de utilizare al soluției preparate este de până la 1 oră.
 • Culoare: gri
 • Ambalaj: Pungi de hârtie de 25 kg.

  Aplicarea soluțiilor de amestecare rapidă în sisteme termoizolante de tip umed cu căptușeală cu plăci de clincher de fațadă Sistem cu izolație din vată minerală

  • Izolarea vatei minerale Fatade BATTS (ROCKWOOL (PAROC, ISOVER, etc.)
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv pentru lipirea izolației pe perete
  • Amestecul de armare RAS al Riemchen-Armierugsmortel pentru desenarea stratului de armare
  • Plasă din fibră de sticlă
  • Diblu pentru fixarea izolației de tip Mungo (Fischer, Hilti, etc.)
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv special pentru lipirea plăcilor
  • Plăci de clincher Feldhaus Klinker / Stroher
  • Furtun pentru îmbinări RFS Riemchen-Fugenmortel sau RSS Riemchen-Schlamm-Mortel
  Sistem cu izolație din polistiren spumant

  Sistemul constă din:

  • Încălzitor polistiren expandat de tip Tigi Knaufmarkki PSB-uri M-25, M-35
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv pentru lipirea izolației pe perete
  • Amestecul de armare RAS al Riemchen-Armierugsmortel pentru desenarea stratului de armare
  • Plasă din fibră de sticlă
  • Diblu pentru fixarea izolației de tip Mungo (Fischer, Hilti, etc.)
  • RKS Riemchen-Klebemortel adeziv special pentru lipirea plăcilor
  • Clădiri Feldhaus Klinker / Stroer
  • Furtun pentru îmbinări RFS Riemchen-Fugenmortel sau RSS Riemchen-Schlamm-Mortel

  Adezivi pentru țiglă ivsil (Ivsil), adeziv pentru plăci, amestecuri pentru fațadă, plăci de așezare, piatră, gresie din porțelan, descrieri, prețuri, tehnologii, video

  O mică excursie în tematica adezivului pentru faianță este destinată în primul rând pentru începătorii care doresc să înțeleagă problema într-un mod mai detaliat și să se pregătească pentru a-și așeza țiglă acasă sau într-un apartament cu propriile mâini. Deci, pentru început, unde punem tigla - în interiorul sau în afara casei. Cele mai multe tipuri de amestecuri adezive sunt la fel de potrivite atât pentru lucrările de interior, cât și pentru cele externe. Este suficient să fiți atenți la acest lucru dacă trebuie să lucrați în afara casei, pe fațadă sau într-o încăpere neîncălzită. Cu munca internă a marea majoritate a compozițiilor adezive se descurcă foarte ușor. Acordați atenție acum pe alte proprietăți ale adezivului.

  Una dintre cele mai importante caracteristici ale adezivului pentru plăci este aderența (cea mai scurtă definiție a acestui termen este rezistența adezivă sau aderența) față de bază. Cu cât sunt mai grele plăcile din ceramică sau din porțelan, cu atât mai mare trebuie să fie aderența. Iată de ce instalarea plăcilor ceramice standard trebuie realizată pe adezivi cu o aderență de cel puțin 0,5 MPa (în termeni umani, adezivul trebuie să reziste la o greutate de coajă de 5 kg / mp Cm). De fapt, aceasta este valoarea minimă la care adezivul trebuie nu numai să adere, ci și să dețină chiar și cea mai simplă plăci ceramice timp de mulți ani, în ciuda încărcărilor de vibrații și periodice. Din acest punct de vedere, stabilirea standardului ker. granita (300 * 300) nu se poate face pe lipici cu indicatori similari de adeziune, dar deja observabil pentru gresie din portelan (luand in considerare diferenta in natura materialelor, in ceea ce priveste placile ceramice va fi 0,7 - 0,8 MPa). Mai exact, este posibil, dacă singurul scop este să treci rapid obiectul, fără să ne gândim la ce se va întâmpla cu granitul ceramic într-un an sau doi. Pentru granit ceramic de dimensiuni mari (600 x 600) sau piatră, veți avea nevoie de adeziv cu o rezistență de aderență de cel puțin 1 MPa (adică, capabil să reziste la o încărcătură de cel puțin 10 kg pe cm2). Alte detalii despre lucrul cu gresie din porțelan pot fi găsite în articolul despre certificarea europeană Ivsil.

  Una dintre concepțiile greșite pe această temă - așezarea pe podea a plăcilor. Asta este, dacă țigla este așezată pe podea, atunci nu va cădea. Nimic de genul asta! Nu încercați să vă așezați pe plăcile de pardoseală sau pe porțeleanul cu o compoziție care nu este adecvată pentru acest material și cu atât mai puțin pentru amestecurile simple de ciment și nisip. Încărcările dinamice experimentate de podea depășesc cel mai adesea sarcinile și vibrațiile de pe pereți. Rezultatul acestui experiment, mai devreme sau mai târziu, va fi familiarul cu multe necazuri ale unei plăci căzute sub picioarele voastre.

  Partea din spate a medaliei este utilizarea adezivilor speciali, puternici, pentru montarea plăcilor ceramice obișnuite. Noi nu recomandăm întotdeauna să facem acest lucru. În primul rând, costul acestor adezivi de țiglă armată este ceva mai mare. În al doilea rând, așezarea unei simple ceramice sau a țiglei pe adeziv, proiectată pentru piatră naturală sau gresie mare de porțelan, nu ar fi cea mai bună soluție. Fără îndoială, țigla va rămâne mai puternică, dar în acest caz există riscul ca un adeziv puternic în procesul de întărire să poată sparge pur și simplu plăcile subțiri și ușoare, dacă caracteristicile sale nu oferă o astfel de proprietate ca elasticitatea.

  De asemenea, în ceea ce privește confortul în muncă, se disting astfel de caracteristici precum tixotropia (fără alunecarea plăcilor și posibilitatea de a pune de sus în jos), timpul de corecție și viabilitatea soluției adezive. În acest caz, timpul afectează în mod direct viteza lucrărilor cu care se confruntă, confortul în efectuarea lucrărilor de așezare a plăcilor pe suprafețe mari și mici.

  De asemenea, baza de așezare a plăcilor necesită o atenție deosebită. Absolut toate adezivii pentru plăci sunt adecvați pentru baze simple, durabile: beton, cărămidă, tencuială minerală. O atenție deosebită ar trebui acordată așa-numitei. baze complexe: placă de gips (GVL, GKL), foaie de sticlă-magneziu. Pentru a rezista la creșterea vibrațiilor și a încărcărilor dinamice, astfel de baze necesită caracteristici îmbunătățite ale amestecului în ceea ce privește aderența și elasticitatea adezivului.

  Există o serie de caracteristici tehnice, proprietățile adezivului pentru plăci, care sunt indicatorii săi, cum ar fi rezistența la căldură, rezistența la apă și rezistența la îngheț, însă nu vom mai vorbi în detaliu. În acest caz, acestea sunt trăsături distincte ale anumitor tipuri de clei, indicând posibilitatea de a lucra cu acest material în anumite condiții și medii.

  Din punct de vedere al proprietăților subiective ale compoziției adezive, constatăm că o bună compoziție a amestecului adeziv asigură un strat uniform și uniform de aplicare și trebuie să permită ajustarea plăcii timp de cel puțin 10 minute după lipire (cu excepția compozițiilor speciale cu uscare rapidă).

  În general, concluzia principală este următoarea: pentru fiecare dintre tipurile de plăci și fundații este necesar să se aleagă amestecuri adezive adecvate pentru parametrii corespunzători. Dar, având în vedere imperfecțiunea normelor și regulilor de producție existente, vă recomandăm să acordați atenție caracteristicilor tehnice individuale ale compozițiilor adezive.

  Tehnologia de așezare a plăcilor pe podea sau pe perete, în linie dreaptă sau în diagonală, în principiu, nu diferă mult una de cealaltă. Există doar câteva diferențe: de exemplu, atunci când se confruntă pereții, să se acorde atenție posibilității de a fi așezate de sus în jos (de altfel, cel mai adeziv IVSIL îndeplinește aceste cerințe). O astfel de proprietate poate economisi timp, efort și, având în vedere faptul că țiglele sunt tăiate cel mai adesea pe rândul de jos, înseamnă că nu este nevoie să vă petreceți timpul cu un calcul detaliat al înălțimii camerei, luând în considerare dimensiunea plăcilor și a îmbinărilor interioare. În acest caz, puteți începe să așezați dale din rândul de sus și, de fapt, tăiați rândul de jos la dimensiunea dorită.

  Atunci când lucrați cu plăci de pardoseală, acordați atenție posibilității de a utiliza lipici pe o podea caldă, dacă această tehnologie este încorporată în proiectul dvs. Atunci când plăcile diagonale se așează pe podea și pereți, acordați o atenție deosebită marcării preliminare a suprafeței. În toate cazurile, luați în considerare modelul de suprafață și locația plăcilor tăiate în prealabil.

  Tehnologia de așezare a plăcilor în baie implică cel mai adesea tratarea suprafeței pardoselii și a pensiunilor cu materiale de impermeabilizare. Folosirea unui amestec de impermeabilizare a băii înainte de a vă îndrepta spre podea va ajuta la evitarea problemelor inutile cu vecinii de pe podea în cazul unei scurgeri neașteptate sau a unui accident.

  Când lucrați independent cu materiale pentru lipirea plăcilor, veți avea nevoie de următoarele unelte: o măceșă plană și o spătar cu crestătură (cel mai adesea aceste unelte arată ca 2 în 1). Cu cât mărimea tiglei este mai mare, cu atât mai mare ar trebui să fie dinții mistrii (vezi tabelul de mai jos). Nu neglija folosirea acestui instrument! Canelurile, obținute prin utilizarea sa, permit ca țiglele să fie "înglobate" cu efortul necesar, asigurând un strat uniform de aplicare, o tehnologie completă pentru aplicarea amestecului adeziv, care dezvăluie toate caracteristicile sale de calitate. De asemenea, pentru ca suprafața să fie perfectă, pentru același tip de țiglă și suprafață unică, alegeți aceeași mistrie îndoită, încercați să nu modificați unghiul mistriei când aplicați adeziv.

  Pentru lipirea plăcilor în format mare sau a articolelor din ceramică din porțelan, nu va fi superfluu să depozitați cu un ciocan de cauciuc special pentru a le corecta în timpul instalării. Nu uitați să apucați, de asemenea, cruci pentru țiglă din magazia de articole de feronerie - grosimea lor va corespunde dimensiunii cusăturii și alege culoarea măcelei pentru pre-îmbinare.

  Datorită faptului că utilizarea unei mistrii decolate implică utilizarea mai multor variabile, este uneori dificil să se calculeze stratul de acoperire și cantitatea necesară în funcție de consumul de adeziv. Sperăm că masa noastră vă va ajuta.

  Tabelul de calcul al stratului de aplicare al adezivului pentru plăci, în funcție de dimensiunea plăcii și de unghiul de înclinare al spătarului tăiat *:

  Mărimea unei plăci pătrat pătrate (folosind plăci dreptunghiulare se calculează pe baza suprafeței) Recomandări pentru utilizarea unei spătule cu crestătură (dimensiunea recomandată a dinților mistrii) Strat pentru aplicarea lipiciului după apăsarea unei plăci - 1 (unghi de înclinare 45 °), mm 2 (unghiul mistrii 60 °), mm Până la 5-7 cm 3 mm 1.1 1.3 Până la 10 cm 4 mm 1.4 1.7 De la 10 la 20 cm 6 mm 2.1 2.6 De la 20 la 30 cm 8 mm

  3.5 De ​​la 30 la 50 cm 10 mm 3.5 4.3 Peste 50 cm 12 mm 4.2 5.2

  * Afișează valorile medii pentru stratul de acoperire pentru o bază relativ uniformă.

  Compania IVSIL oferă astăzi zece tipuri de amestecuri adezive pentru diferite tipuri de plăci, condiții de funcționare și tipuri de suprafețe. Printre acestea se numără adezivii standardi rezistent la apă și îngheț, materiale pentru lipirea oricărei plăci ceramice, fațade, decorative și țigle, plăci, adezivi pentru plăci din porțelan, cu dimensiuni cuprinse între 30 și 30 până la 60 * 60, adezivi pentru piatră naturală și artificială, materiale pentru tigla, gresie din porțelan și fațade de piatră ale casei, adeziv special pentru piscine și adeziv rezistent la căldură pentru sobe și seminee.

  Gama de produse a firmei include adezivi pentru faianță pentru acoperirea straturilor subțiri și straturilor groase, care pot fi utilizate pentru montarea de plăci cu nivelare simultană a neregularităților de podea și perete inegale, adezivi cu timp de corecție extinse și regulat, materiale pentru seria Quick Repair pentru plăci urgente. Astfel, adezivul cu uscare rapida pentru placi si gresie din portelan IVSIL EXPRESS + va permite sa imbinati rosturile in timp record - dupa 3 ore!

  Totul, chiar și cele mai economice cleiuri Ivsil respectă Standardele de Stat, sunt certificate la Rostest și sunt fabricate în conformitate cu cele mai stricte cerințe acceptate în practica mondială. Mai mult decât atât, adezivul din țiglă armată IVSIL CLASSIC și adezivul IVSIL PROFIT pentru gresie din porțelan (IVSIL CLASSIC și PROFIT) au fost certificate în Uniunea Europeană în conformitate cu standardele EN 12004 (standardele C1T și C2E). Este, de asemenea, de remarcat faptul că toate clemele Yvsil sunt la fel de bune atât ca un amestec pentru așezarea plăcilor de pardoseală, cât și ca materiale pentru pereții cu care se confruntă.

  Puteți alege materialul mai precis, în funcție de condițiile dvs., și calculați imediat numărul necesar de pungi de adeziv pentru plăci, în funcție de suprafața și de stratul de aplicare, direct din această pagină a site-ului, prin apăsarea butonului Dry Mixer.

  Veți găsi o tehnologie detaliată de așezare a plăcilor pe fiecare geantă sau pe fiecare pagină individuală cu produse de pe site. Există, de asemenea, un calculator online rapid pentru calcularea numărului de pungi, pe baza ratei consumului de lipici. Apropo, nu uitați să pregătiți suprafața! Când lucrați cu amestec de clei, vă recomandăm grundul IVSIL BASIC! Prețurile pentru adezivii pentru pardoseli IVSIL - ca întotdeauna în secțiunea "Listă de prețuri". Găsiți o companie care vinde adezivul de plăci IVSIL în vrac în orașul dvs. în secțiunea "De unde să cumpărați", pentru informații despre punctele de vânzare cu amănuntul și cu ridicata ale adezivilor de țiglă Ivsil din Moscova - aici. Puteți vizualiza și descărca certificate pentru amestecurile adezive IVSIL din secțiunea "Certificate". Adresați-vă orice întrebări sau discutați despre orice problemă - pe forumul Adhesive Tile. Și, în sfârșit, vizionați videoclipul pe tehnologia de așezare a plăcilor - chiar pe această pagină.

  Bucurați-vă de munca dvs. cu materiale rapide, profitabile și fiabile pentru căptușeala IVSIL!

  Aveți nevoie de sfaturi despre alegerea adezivului pentru plăcile de clincher.

  Eu aleg clei și grout pentru plăci de clincher pe fațadă. Voi lipi pe peretele tencuit (ciment-nisip) al blocului Krameic.

  rapid-amestec RKS lipici (750r-25kg), grout RSS (pret?)

  Ceresit - adeziv CM-117 (450 rub-25kg), grosime CE 40 (180 rub - 2 kg)

  Terte - adeziv Extrabond 131 (420 rub-25kg), mortar Decalit (1200 rub-25 kg)

  Knauf - lipici Fliesemkleber (300rub-25kg), mortar? ()

  Litokol - adeziv Litoflex K80 (420 rub-25kg), grout? ()

  Baumit - adeziv Baumacol Flex (400 rub - 25 kg), mortar ()

  Culorile groutului sunt de culoare albă (pentru plăci de clinker de 125 m2) și mult gri (pentru 65 m2 de dale de subsol).

  Ce vă sfătuiește domnii, practicienii și doar practicienii privați?

  Vă mulțumim anticipat!

  P.S. Se pare că fluxul trebuie comparat. Am atașat foi de informații de la acele adezivi la care am găsit.

  Pe care soluție pentru a pune țiglă de subsol

  Aha! Tipuri de dispersii PVA.

  Dacă baza este distrusă, este necesar să privim că a devenit motivul pentru aceasta. Poate zona orb are o prejudecată insuficientă? Ali are alte motive?

  În ceea ce privește grila. Ideea este corectă, grila întărește straturile groase și, eventual, mobile ale stratului de tencuială, dar poate că este costuri inutile. Diagnosticul conform descrierii verbale este o sarcină ingrată.

  Cu privire la numele amestecurilor: Folosiți săpun dimineața și seara seara? Te-ai intrebat vreodata de ce marketingul este asa de neclar in menstruatie?

  Amestecul "cabana" a fost inventat pentru cottager (comercianții se numesc "ceainice"), astfel încât nu se va îndoi că este pentru el. Și cum diferă de tehnologia universală?

  În ceea ce privește apa: spălare sau proeminență vă decideți, deoarece este o componentă decorativă (cu condiția ca mucoasa să nu se desprindă de perete)

  Materiale de ceramică din ceramică

  Plintul este partea inferioară îngroșată a peretelui exterior al unei clădiri, situată pe o fundație cu un strat de impermeabilizare sau o parte deasupra unei fundații de bandă. Îngroșarea subsolului mărește căldura și impermeabilizarea subsolului, adăugând vizual la clădirea de bună calitate și stabilitate, decorarea decorativă fiind un element important al soluției arhitecturale.

  Confruntarea cu capacul este cea mai importantă etapă finală de construire a unei case

  Plintul poate fi turnat din beton armat monolit sau pus din caramida, blocuri de beton, piatra naturala. Datorită proximității locului acestei benzi la suprafața pământului, subsolul este mai susceptibil la contaminare decât pereții clădirii, iar suprafețele materialelor de construcție enumerate sunt dificil de curățat. Prin urmare, zona subsolului necesită căptușeală a unui material atractiv din punct de vedere estetic, care nu necesită îngrijire complexă.

  O soluție tehnică și arhitecturală de succes este decorarea subsolului cu gresie din porțelan, clincher sau dale din piatră naturală, care au proprietăți care îndeplinesc condițiile de utilizare a stratului de acoperire. Luați în considerare tehnologia prin care ceramica se confruntă cu ceramică, având în trecut o cantitate mare de lucrări în etape.

  Selectarea materialelor

  Materiale pentru finisarea ceramicii:

  1. dale;
  2. lipici pentru ouat;
  3. măturați măcinatul.

  Din alegerea corectă a fiecăruia depinde de rezultatul final al lucrării. Luați în considerare principiile care ar trebui să ghideze alegerea materialelor.

  țiglă

  Placile pentru finisarea subsolului ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici:

  • duritate - pentru a rezista socului;
  • rezistența la îngheț este o condiție prealabilă pentru materialul de finisare exterioară;
  • grad scăzut de absorbție a apei - pentru a elimina acumularea de umiditate în materialul de finisare;
  • rezistenta la chimie - rezistenta la reactivi in ​​timpul iernii;
  • estetica - necesitatea de a se conforma solutiei arhitecturale a fatadei;
  • Rezistența la UV este o condiție prealabilă pentru durabilitatea culorii căptușelii.

  Confruntarea vă permite să protejați baza de impacturile negative

  Având în vedere responsabilitatea structurii și a pătratului relativ mic al suprafeței finite, este nerezonabil să se salveze pe calitatea materialului pentru această lucrare, așadar orientat spre subsol cu ​​gresie din porțelan (gres) sau clincher cu proprietățile enumerate este pe deplin justificat. Culoarea, dimensiunea și formatul plăcii sunt alese individual, pe baza dimensiunilor subsolului și a designului general al clădirii.

  Costul plăcilor din piatră naturală este mult mai mare decât cel al gresului și al clinkerului, astfel încât utilizarea acestuia în gospodăriile particulare este mai puțin comună.

  Adeziv pentru așezarea plăcilor pe subsol

  Caracteristicile amestecului adeziv trebuie să îndeplinească atât condițiile de funcționare, cât și placarea, astfel încât să nu contravină meritele plăcii. Pentru a pune o fundație ceramică, este necesar să se utilizeze compoziții pentru lucrări externe, de exemplu Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper și Scanmix Plastics.

  Principalul factor în finisarea subsolului este utilizarea de adeziv pentru munca în exterior.

  Acestea sunt adezivi foarte elastici care neutralizează solicitările în căptușeală la căderi de temperatură și sunt proiectate pentru a face față cu o absorbție de apă mai mică de 0,3% (granit, clincher).

  Lipici Baumit Flex și Baumit Flex Uni

  Amestecuri de fundatie pentru finisarea fundatiei

  Instalația de mortar pentru bază ar trebui să fie, de asemenea, elastică și rezistentă la îngheț. În plus, culoarea măcelei trebuie să se potrivească în interior, adică să fie în contrast cu culorile plăcilor sau, dimpotrivă, să fie în acord cu ea.

  Ceresit, Litochrom și mistrețurile Steam Monomix

  Un exemplu de alegere corectă a mortarului pentru un subsol sunt amestecurile pe bază de ciment Litochrom 3-15 (grosimea sudurii 3-15 mm), Litochrom 1-6 de lux (1-6 mm), Camonica (5-30 mm - 14 culori), compoziții gata pe bază de poliuretan CE40 Ceresit "Antracit" (negru) și Starlike Monomix (1-6 mm, disponibil în 12 culori).

  Consumul de materiale

  Necesarul de plăci se calculează în funcție de tipul și formatul materialului.

  În cazul în care materialul este o plăcintă plană, atunci consumul său este egal cu suprafața subsolului, cu o adaos de 5% la acesta pentru tundere, iar suprafața subsolului este determinată prin înmulțirea perimetrului său în metri de înălțime.

  În cazul în care subsolul este planificat să fie finisat cu clincher "sub cărămidă", se determină separat necesitatea de a avea o suprafață plană (în metri pătrați) și consumul elementelor de colț (în metri liniari) destinate așezării pe versanți. De regulă, nu este nevoie să faceți un astfel de calcul pe cont propriu - vânzătorul din magazin, care a primit pătratul bazei și lungimea liniară a colțurilor și versanților, va numi cantitatea de material necesar pentru finisare.

  Consumul de compoziții adezive pentru așezarea plăcilor și a șapei este indicat pe ambalaj în kilograme pe metru pătrat, prin urmare, cunoscând pătratul bazei, este ușor de calculat nevoia de adeziv.

  Cerințe de suprafață

  Vom porni de la faptul că baza este prevăzută fără deviații în planul vertical și pregătirea bazei nu necesită forțe consumatoare de timp și de suprafață prin tencuire.

  La momentul începerii lucrărilor de finisare a zonei orb a clădirii ar trebui să fie deja aranjate, din moment ce rândul de jos al plăcii ar trebui să atârne peste zona orb, formând un partener care asigură în mod maxim drenajul apei de pe pereți și fundație.

  Metode de finisare a capacului

  Există două moduri de a impune partea exterioară a fundației - "uscată" și "umedă", care se deosebesc unele de altele de materiale și tehnologie de execuție.

  Cale uscate

  O piesă sau fragmente de mai multe plăci, fixate ferm pe baza unei foi de spumă de polistiren extrudat de o anumită formă, sunt montate pe subsol. Marginile bazei au încuietori de montare pentru a se conecta cu fragmentele adiacente. O astfel de căptușeală, având un strat de izolație, este montat direct pe bază sau pe un cadru pre-fix pe ea cu ajutorul șuruburilor speciale. După finalizarea instalării, umplerea și îmbinarea îmbinărilor dintre plăci cu amestec de ciment se realizează pentru a proteja spuma de polistiren în articulații.

  Finisare umedă

  Metoda umedă a căptușelii este mai frecventă și reprezintă așezarea tradițională a plăcilor pe amestecul adeziv, urmată de turnare.

  Metoda umedă cu utilizarea compoziției adezive pentru instalarea plăcilor ceramice

  În cele mai multe cazuri, subsolul este acoperit cu o izolație prefabricată și impermeabilizând suprafața exterioară pentru a preveni înghețarea fundației și apariția condensului pe pereții subsolului de la subsol.

  armare

  Inainte de a incepe armarea, suprafata de impermeabilizare este impregnata cu unul din compușii de imbunatatire a aderentei, de exemplu, Novol Plus 700. Dupa uscarea grundului se pune peste stratul de impermeabilizare un strat de amestec special de armare, de exemplu "Baugut" cu grosimea de 3-5 mm. țiglă. Apoi, fără a aștepta ca amestecul să se fixeze, acesta este încorporat în adeziv peste tot baza și rețeaua blindată din oțel sau nailon este întărită, ceea ce va crește capacitatea de încărcare a stratului adeziv.

  Amestecul de armare, de exemplu Baugut și Novol Plus 700

  În acest scop, este posibil să se utilizeze, de exemplu, o plasă de armare rezistentă la alcalii pentru sistemele de izolație exterioare SSA 1111 sau CCA 1111 Valmiera. Plasa de armare este fixată la fundație cu dibluri din oțel sau cu șuruburi autoportante pentru beton, folosind șaibe cu diametru mare, astfel încât pe suprafața sa să nu existe bule.

  Stratul de lipici de pe suprafața plaselor încastrate este egalat cu o spatula de vopsire largă. O zi mai târziu, baza este pregătită pentru a face față, începutul căruia nu trebuie amânată - aderența cu un amestec adeziv proaspăt este mai bună, iar baza nu necesită grunduire.

  Montarea placilor

  Având în vedere lungimea mare a fundației și eventualele deviații ale împerecherii zonei orb cu peretele din orizontală, primul rând de plăci este așezat pe barele de sprijin atașate strict orizontal de-a lungul perimetrului clădirii. Bara trebuie să fie cât se poate de îngustă, deoarece după dezmembrare va exista un spațiu care va trebui să fie patch cu un compus de mistrie.

  Dacă există ferestre de ventilație în subsol, atunci așezarea ceramicii între ele se efectuează în conformitate cu un marcaj prestabilit, conducând rândurile de la pantă către panta unul către celălalt, astfel încât țigla, dacă este necesar, să fie tăiată nu este la colț.

  Decuparea tăiței este efectuată de polizor cu "sukhorez".

  Rezistența la înaltă densitate și la îngheț de gresie din porțelan sau de clincher nu înseamnă absența completă a deformărilor termice, așadar așezarea plăcilor se face cu un aranjament articulat obligatoriu, a cărui lățime minimă ar trebui să fie de 2 mm.

  Atunci când alegeți ceramică, este foarte important să acordați atenție performanței sale.

  Dacă decizia artistică de finisare implică o instalare fără sudură, atunci mistria trebuie selectată în culoarea plăcii. Pentru dispozitivul de cusături intercalate cu o grosime fixă, se utilizează cruci de plastic cu dimensiunea corespunzătoare.

  După terminarea finisării până la nivelul la care se termină extinderea subsolului, este necesar să se umple spațiul dintre ultimul rând de plăci și perete cu mortar de ciment sau adeziv pentru plăci. Ultimul rând de ceramică este așezat peste capătul bazei cu o pantă în afară de 10-15 grade. Capetele de îmbinare ale plăcilor din ultimele rânduri verticale și orizontale sunt măcinate la un unghi cu un "tăietor uscat" până când nu există nicio distanță în interfața lor.

  Adezivul este aplicat pe partea din spate a plăcii cu o mistrie plană și distribuită uniform, după care excesul este îndepărtat cu un "pieptene" cu dimensiunile dinților selectați pentru stratul de lipici. Grosimea amestecului adeziv pe țiglă trebuie să fie cuprinsă între 5 și 10 mm.

  În 2-3 zile de la terminarea punerii, încep să se umple articulațiile interstițiale.

  chituire

  Tehnologia de umplere a îmbinărilor de pe fațada subsolului nu diferă de performanța identică a lucrărilor interne. Instalațiile de îmbinare, în funcție de lățimea lor, se realizează cu ajutorul unei șpacluri de cauciuc sau a unei seringi pentru clădiri, urmată de compactarea amestecului și de formarea profilului de îmbinare cu o anumită formă cu o spatulă.

  Etapa finală cu care se confruntă baza țiglei este îmbinarea rosturilor.

  Când se termină cu gres, excesul de amestec este îndepărtat 15-20 de minute după topire, când se va fixa volumul de adeziv din îmbinare. Este mai bine să eliminați imediat cleiul și murdăria excesivă din plăcile de clincher, deoarece mai târziu structura sa poroasă va fi mai greu de curățat.

  concluzie

  Cu care se confruntă subsolul cu dale de clincher sau cu gresie din porțelan este o operație costisitoare, însă durabilitatea multora dintre caracteristicile pozitive pe care fundația le dobândește după producție acoperă toate costurile. Și dacă luăm în considerare posibilitatea de a efectua o astfel de decorare în mod independent, ceea ce va da economii semnificative de costuri, atunci această tehnologie pentru amenajarea fundației devine și mai atractivă, ceea ce explică popularitatea acesteia.

  Obloane din gresie din porțelan din porțelan și plăci de clincher

  Finisarea plăcilor de fațadă a subsolului este destul de comună. Există multe opțiuni pentru finisarea cu acest material. Alegerea plăcilor pentru fațadă poate fi o problemă, deci trebuie să dezasamblați avantajele și dezavantajele fiecărui material.

  Care este nevoia de a închide baza

  Subsolul este o parte a clădirii care protejează podeaua de la etajul inferior de efectele umidității și frigului. Montarea plăcii de plintă are următoarele scopuri:

  • impermeabilizare subsol;
  • protejarea fundului casei de îngheț;
  • protecția fundației de umiditatea solului și a sedimentelor;
  • protecția materialelor de construcție împotriva formării condensului;
  • proiectarea fațadelor.

  Finisarea fațadelor va ajuta la crearea unui design individual al casei. Fundamentul frumos și frumos decorat va fi atingerea finală care va defini imaginea locuinței. Abundența opțiunilor va contribui la transformarea oricărei fantezii de designer în realitate și la crearea unei fațade individuale a casei.

  Plăcuțe cerințe

  Alegerea plăcilor de subsol pentru fațadă trebuie făcută ținând cont de cerințele pentru protecția fundației. Baza de țiglă protejează mai întâi fundația de efectele agresive ale mediului extern. Materialul suprapus trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • acoperirea trebuie să fie rezistentă la impact pentru a proteja clădirea împotriva impactului mecanic;
  • țiglă pentru bază ar trebui să fie protejată de apă și de vaporii săi;
  • căptușeala trebuie protejată de frig, astfel încât podelele de la parter să nu se răcească;
  • rezistența la acizi și alcalini în sol și în apa de ploaie;
  • acoperirea trebuie să fie plăcută din punct de vedere estetic pentru a decora clădirea.

  Materialul este selectat în funcție de climă și designul casei.

  Tipuri de plăci pentru capac

  Pentru utilizarea în următoarele tipuri de materiale sunt utilizate:

  • sol de clincher;
  • ceramica granit;
  • flexibil, hiperpressat;
  • gresie din gresie polimerica;
  • plăci decorative;
  • placi din beton;
  • piatra naturala si artificiala;
  • Panouri de ciment din fibre.

  Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje.

  clincher

  Clinkerul este o faianță în formă de cărămidă. Materialul este realizat prin arderea unică a ceramicii.

  Clinker pentru baza se potrivesc în mai multe moduri:

  • așezarea directă cu îmbinări verticale și orizontale continue;
  • în modul de zidărie;
  • în diagonală.

  Clinker are mai multe avantaje: este lung și relativ ușor de curățat. Durata de viață a materialului este de 15 ani și mai mult. Placa nu trebuie să fie tratată cu mijloace suplimentare.

  Pentru a menține curățenia, baza trebuie spălată periodic cu apă obișnuită.

  Clinker are capacitatea de a respinge umezeala, absorbind nu mai mult de 2% apă. Acoperirea protejează pereții de condens. Clinker aparține materialelor ecologice, deoarece nu conține aditivi toxici în compoziția sa.

  Porțelan din sticlă

  Porțelanul din portelan este un material artificial care este folosit împreună cu dale de clincher și piatră naturală. Căptușeala este realizată sub formă de plăci dreptunghiulare în format mare, ceea ce facilitează instalarea.

  Principalele avantaje ale porțelanului sunt rezistența ridicată la densitate și umiditate. Prin proprietățile sale hidrofuge, materialul este similar cu cel din sticlă.

  Porțelanul din sticlă servește pentru o lungă perioadă de timp, deoarece este durabil și durabil, își păstrează aspectul în timpul întregii perioade de funcționare. Materialul este unul dintre cele mai rezistente la frig și poate rezista la temperaturi de până la -50 ° C. Față nu se supune influenței ultraviolete și nu-și pierde culoarea.

  Placile din portelan sunt foarte potrivite pentru izolarea clădirilor, deoarece este posibilă acoperirea unei case pe partea de sus a oricărei izolații.

  Dezavantajul materialului este designul individual și culoarea fiecărui lot de plăci. Materialul de înlocuire trebuie cumpărat atunci când este achiziționat lotul principal.

  Placă flexibilă

  Furnirul flexibil este fabricat din rășină acrilică și nisip de cuarț. Placile sunt groase de aproximativ 3 mm și imită o piatră sau un clincher.

  Avantajul este ușurința instalării. Aveți posibilitatea să redimensionați și tăiați țigla cu foarfece.

  De asemenea, baza poate fi tavită cu șindrile bituminoase.

  Dezavantajul acestui finisaj este o grosime mică a stratului de acoperire: materialele flexibile necesită impermeabilizare suplimentară, izolație și suprafața cea mai uniformă pentru montare.

  polimer

  Placarea cu nisip polimeric este un analog flexibil. Are un aspect diferit și textura, este ușor de prelucrat și se potrivește bine atât pe o suprafață plană cât și pe o reliefură complexă.

  Ca o garnitură flexibilă, este necesară o etanșare suplimentară cu o mistrie sau cu un clei de etanșare.

  hiperpresată

  Plăcile presate de înaltă calitate pentru placare sunt produse conform tehnologiei similare producției de cărămizi.

  Materialul are proprietăți similare:

  • rezistență la îngheț;
  • rezistența la impact;
  • rezistența la umezeală.

  Materialul subțire are dimensiuni exacte și este ușor de montat.

  Piatra naturala si artificiala

  Cu fața este prevăzută cu piatră de diferite rase și are mai multe avantaje:

  • stratul de acoperire va dura destul de mult timp;
  • piatra naturala are o rezistenta ridicata;
  • Materialul asigură o izolare suficientă a umidității.

  Pentru a face față diferite rase sunt folosite. Piatra cea mai populară este gresia. Atunci când se pune piatra ar trebui să fie conștienți de faptul că rocile sedimentare sunt expuse la acizi. Această opțiune de căptușire nu este adecvată pentru regiunile cu aciditate ridicată a apei de ploaie.

  În plus, granit și pietricele (atât de mare și de râu) sunt materiale populare pentru decorare.

  Placa de soclu de sub o piatră este realizată din material artificial pe bază de ciment. Cu ajutorul diferitelor aditivi se obține o varietate de culori. Pietrele artificiale au mai multe avantaje față de naturale:

  • ecologic, spre deosebire de gresie, care poate fi importat din regiuni poluate;
  • are o greutate mai mică decât materialul natural;
  • reprezentate de o mare varietate de forme și culori;
  • Este mai ieftin decât piatra naturala.

  Furnirul artificial a fost servit timp de aproximativ 40 de ani. Cu ajutorul plăcilor artificiale puteți crea o piatră zdrență care va decora orice clădire. Este posibil să se facă nu numai o bază dintr-o piatră sălbatică, ci și să se creeze elemente decorative atât în ​​exteriorul cât și în interiorul casei.

  Panouri din fibră de ciment

  Panourile sunt realizate dintr-un amestec de ciment și fibre de lemn. Materialul este curățat de ploaie și nu necesită întreținere. Cimentul din fibră imită piatra sau lemnul, ceea ce creează o mare varietate de plăci. Materialul asigură un nivel ridicat de etanșeitate datorită îmbinărilor cu etanșare suplimentară.

  Fibrotsement servește timp de 20-30 de ani și este ieftin, deoarece pentru fabricarea sa se folosesc materii prime ieftine.

  Ce țiglă de ales

  Cele mai bune opțiuni pentru finisarea subsolului casei sunt:

  • clincher;
  • ceramica granit;
  • piatra artificiala

  Aceste materiale vor dura o lungă perioadă de timp, în timp ce acestea sunt ieftine. Materialele sunt ușoare și ușor de montat pe orice izolație. Un alt avantaj este durabilitatea lor: plăcile nu vor fi deteriorate de expunerea mecanică sau chimică. Ele oferă, de asemenea, un grad ridicat de protecție împotriva umezelii și a vaporilor.

  Pregătirea și izolarea bazei pentru finisare

  Poți să faci proprietățile casei cu mâinile tale, dacă îndepliniți anumite cerințe. Tehnologia de finisare a bazei necesită pregătire preliminară. Înainte de a face față, subsolul trebuie izolat și impermeabil pentru a fi protejat de mediul extern.

  Izolația pentru izolarea pereților trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • absorbția scăzută a umidității;
  • conductivitate termică scăzută;
  • ar trebui să fie în siguranță pentru oameni.

  Poliuretanul, cauciucul bituminos și spuma de polistiren sunt cele mai des folosite pentru izolație.

  Pentru pregătirea și izolarea subsolului vor fi necesare:

  • marcator de constructii;
  • set de spatule;
  • vopsea de vopsea;
  • ciocan.

  Suprafața bazei este curățată de neregularități și praf. Pregătirea unei perne sub căptușeală, constând dintr-un amestec pe bază de ciment și nisip. Suprafața este prevăzută cu o rolă de construcție (grundul trebuie să aibă o bună penetrare).

  După ce solul se usucă, subsolul este impermeabil. Se taie blocuri de spumă, care umple spațiul dintre impermeabilizare și poliuretan. Ultimul strat este o membrană de profil superimpusă care protejează izolația.

  Pentru a consolida materialul folosit o constructie speciala. Membrana profilată pentru protecție este acoperită cu geotextil. Peste izolație instalat șapă armat.

  Cum se pune granit ceramic pe subsol

  Subsolul este finisat cu adeziv ceramic sau mortar de ciment. Dificultățile legate de așezarea plăcilor provin din rezistența extremă la umiditate a materialului. Suprafața este pre-nivelată și pregătită pentru o prindere mai bună.

  Baza ventilată

  Sistemul din ceramică din porțelan ventilat include mai multe straturi:

  • lagăr - pe care se montează structura;
  • izolatie termica - folosita pentru mentinerea temperaturii in subsol;
  • stratul de finisare este realizat din plăci orientate.

  Pentru a efectua lucrarea, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

  • burghiu electric cu burghiu cu ciocan;
  • nivel;
  • chei;
  • fir cu plumb;
  • dispozitiv de fixare cu nituri.
  1. Se face calculul suprafeței subsolului, se calculează locurile pentru montarea elementelor de fixare. Dacă conductele sau alte comunicații sunt conduse la subsol, punctele de intrare trebuie să fie determinate în avans.
  2. Marcarea zidului se face. Punctele de atașare a punctelor sunt marcate în documentația proiectului.
  3. Paranteze superioare fixate. Cu ajutorul unei linii plumb, liniile verticale sunt refăcute. Distanța este determinată de dimensiunea plăcilor. Linile orizontale sunt marcate cu nivel. Punch gauri forate pentru ancore sau dibluri. Dimensiunea elementelor de fixare este selectată în funcție de mărimea și greutatea plăcilor. Oriurile sunt curățate de praf. Diblurile sunt conduse cu un ciocan, după care sunt fixate parantezele. Se recomandă verificarea imediată a rezistenței fixării.
  4. Instalarea izolației. Plăcile de izolare sunt fixate cu dibluri de dimensiuni corespunzătoare. Nu trebuie să existe decalaj între stratul de izolație și perete. Pe brațe se fixează cleme pentru izolație.
  5. Montarea placajului.

  Cu adezivul din granit

  1. Zidul este pre-curățat de nereguli, praf și resturi.
  2. Când se așează folosit lipici special pentru porțelan. Pudra trebuie diluată cu apă rece. Compoziția este amestecată cu o duză de amestecare pe un perforator până la obținerea unei mase omogene. Argila trebuie să reziste 10-15 minute înainte de aplicarea. Se aplică într-un strat uniform cu o spatulă și se distribuie pe izolație, astfel încât să nu rămână nereguli.
  3. Partea din spate a plăcilor este acoperită în același mod.
  4. În primul rând, sunt așezate plăcile întregi, piesele tăiate sunt montate în faza finală de lucru.
  5. Cu care se confruntă gresie din subsol se realizează împreună. Dacă plăcile sunt mari și grele, atunci munca va necesita 3 persoane.

  Cățărând capacul din plin

  1. Plintul de alunecare se face cu clei. Amestecul de aplicare a clincherului vine în kit și este potrivit numai pentru acest tip de țiglă. Adezivul este diluat în conformitate cu instrucțiunile.
  2. Valoarea optimă a clincherului pentru bază - de la 16 la 20 mm. Este convenabil să marcați linii orizontale cu corzi. Pentru finisarea subsolului cu dale de clincher, este mai bine să marcați fiecare rând separat. Baza trebuie să fie marcată în prealabil în acest mod: plăcile întregi trebuie așezate astfel încât plăcile tăiate să nu fie vizibile.
  3. Fața de bază trebuie să fie din colțurile de sus în jos. Adezivul este aplicat pe perete cu o spatulă, astfel încât canelurile să rămână pe acesta. Partea posterioară a clincherului este de asemenea acoperită cu adeziv. Este necesar să se împiedice uscarea lipiciului, deoarece aceasta va reduce calitatea căptușelii. Este posibil să corectați o placă care a fost instalată incorect în decurs de 15 minute.
  4. Odată ce instalarea a fost finalizată, amestecați îmbinările cu un compus special. Operațiunea se efectuează cu o bucată și îmbinare. Reziduurile chituitei din clincher sunt îndepărtate cu o perie rigidă.

  Finisarea plăcilor de fațadă din faianță sub piatră

  1. Instalarea plăcilor de fațadă sub piatră se face pe mortar de ciment. Este necesar să se calculeze în prealabil numărul de plăci cerute pentru căptușeală.
  2. Peretele este pregătit. Pentru a usca solul va dura 5-7 ore. Cimentul este diluat cu apă într-un raport de 1: 3 și agitat până la omogenizare. Pentru lucrările exterioare, se ia un compus fortificat cu adaos de adeziv pentru construcții. Soluția este aplicată pe perete cu o spatulă și este egalizată. Spătarul spartat a făcut caneluri.
  3. Piatra este așezată conform modelului selectat. Trebuie să începeți să vă așezați fundul. Pentru o fixare confortabilă, plăcile mari sunt atent montate cu un ciocan. Un strat gros de grout este aplicat de-a lungul marginilor plăcii montate.
  4. După 2-4 ore de la terminarea căptușelii, grosimea excesivă, lipită de cusături, se taie cu o spatulă. Miezurile mici ale soluției sunt îndepărtate cu o perie rigidă. Pe partea de sus a plăcilor sunt acoperite cu lac mat, care va sublinia relieful.

  Dacă nu sunteți sigur (ă) că puteți să vă ocupați de munca dvs., este mai bine să utilizați serviciile profesioniștilor.