Cum se efectuează punerea de pietriș?

Piatra de pietris se numește bucăți mari în formă neregulată:

Lungimea pietrelor variază între 150 mm și 500 mm. Un fel de pietris (dărâmături) este o piatră de piatră (bolovani, lungimea marginilor acestora fiind de până la 300 mm).

Gradul de piatră de dărâmături de rezistență este împărțit în următoarele soiuri:

 • rezistență ridicată (rezistență mai mare de 50 MN / m 2);
 • rezistența medie (de la 15 MN / m 2 la 40 MN / m 2),
 • rezistență scăzută (de la 2,5 MN / m 2 la 10 MN / m 2).

În funcție de condițiile viitoare de funcționare, pe boot sunt impuse diferite cerințe privind rezistența la îngheț (de la 15 la 300 de cicluri de îngheț).

De mult timp, o piatră de moloz a fost aplicată pe scară largă la o ouă:

 • canale de canalizare
 • clădiri fundații
 • pereții auxiliari,
 • structurile hidraulice,
 • pereți de reținere etc.

Pereti din zidarie din pietris

Pentru a executa zidăria de pietre folosite pietre de origine naturală cu formă neregulată. Ușurința utilizării acestui material constă în faptul că în condițiile lipsei cărămizilor sau în absența sa, materialele locale pot fi folosite pentru a construi pereții subsolului clădirilor, precum și fundații.

Așezarea este făcută din pietre neocolonate sau din pietre prețioase în straturi de 30 cm în cofraje și cu furnir din cărămidă. Înainte de utilizare, pietrele de dărâmături sunt curățate temeinic, iar pietrele supradimensionate sunt crăpate cu un ciocan de sanie.

De regulă, greutatea pietrelor este de aproximativ 30 kg. Procesul de divizare a pietrelor se numește plinta. În același timp, colțurile ascuțite sunt despicate din pietrele mici rezultate, încercând să ofere forma geometrică corectă.

În timpul procesului de stivuire, bocancul este topit în soluție cu ajutorul unui ciocan. Uneltele rămase care sunt necesare pentru executarea zidăriei de dărâmături, la fel ca și pentru zidărie.

Deoarece pietrele au o formă neregulată și dimensiuni diferite, este destul de dificil să se lipească cusăturile. În acest sens, este necesar să se ia pietre cu o latură scurtă - o pată, și cu o latură lungă - o lingură.

Ele sunt intercalate în spate, alternativ, mai întâi cu un șir de pietre cioplite, apoi cu pietre de linguriță (ca o garnitură de cărămidă din cărămidă). La intersecțiile pereților urmați aceeași regulă.

Tipuri de zidărie

Dezvoltarea mai multor tipuri de zidărie din moloz (pietriș):

 • așezarea sub spatulă,
 • zidarie "sub golf"
 • zidărie cu compactare prin vibrații.

Montarea "sub lopată"

Acest tip de zidărie se execută în rânduri orizontale, grosimea cărora nu depășește 25 cm. În primul rând, ei fac o glumă de piatră. Golurile sunt umplute cu o soluție cu moloz (așa-numita piatră sfărâmată) și se efectuează bandajarea suturilor.

Grosimea cusăturilor de-a lungul întregii lungimi a șirului trebuie să fie aceeași și să nu fie mai mare de 15 mm. Cu toate acestea, rândurile însăși pot avea grosimi diferite.

Rândul inferior funcționează uscat, fără soluție. Pietrele folosesc în același timp mari și îndreptate spre pat în jos. În al doilea rând și în rânduri ulterioare, piatra este așezată într-o soluție proaspăt așezată, supărându-o prin umplere.

Golurile dintre dărâmături sunt umplute cu pietriș fin, care sunt apoi turnate cu mortar - aceasta vă permite să umpleți complet toate golurile din zidărie. Folosind o soluție de plastic, ei continuă să pună zidăria cu bandajarea suturilor.

Tehnologia de a stabili buta "sub lopată"

Primele etape de bază. Chiar înainte de ridicarea milei exterioare și interioare (suprafața interioară și exterioară a zidăriei), pietrele de faruri au fost montate la intersecții, precum și pe fiecare zid de 4 m - 5 m drept.

Apoi, de-a lungul celor două laturi ale zidăriei, liniile de ancorare sunt strânse - prin ele, în timpul ridicării zidăriei, rigiditatea este verificată din exteriorul peretelui sau fundației. Pentru a afla stabilitatea primului rând buta, pietrele sunt mai întâi uscate.

Apoi, când se determină poziția finală a pietrei din zidărie, se toarnă un strat de mortar (piatra este ridicată preliminar). Apoi, piatra de pe soluție este ușor lovită cu un ciocan, ca urmare a căreia este ușor precipitat.

Dupa stabilirea kilometrilor incepe sa umple zabotki (mijlocul fundatiei). Soluția din pachet este pusă cu o lopată. Soluția ar trebui să fie suficientă în exces și în timpul montării pietrelor ar trebui să curgă în cusăturile verticale și orizontale dintre moloz.

Cerințele pentru slinging sunt scăzute: puteți utiliza pietre de diferite mărimi și forme, dar asigurați-vă că respectați bandajul de cusături (schimbați buzunarele cu linguri).

Pentru ca pietrele să fie strânse unul câte unul, ele trebuie să fie asediate cu un ciocan, un ciocan. Zidarul în timpul procesului de așezare ar trebui să se asigure de asemenea că bootul nu se atinge reciproc fără o soluție, deoarece aceasta va reduce puterea sa.

După ce ați terminat de lucru cu zabutkoy, treceți la zidărie. În același timp, atingând ușor cu un ciocan și dărâmăturile cu o soluție umple toate golurile. Fiecare dintre rândurile stivuite este egalată, adăugând soluția lipsă, precum și umplând golurile. O astfel de secvență de acțiuni este observată în timpul așezării tuturor rândurilor ulterioare.

Unul dintre tipurile de așezare sub scapula se află sub suport. Este utilizat în construcția de pereți, stâlpi. Aici este necesar să selectați pietre de aceeași înălțime și să aplicați un model.

Un alt tip de zidărie "sub scapula" este din zidărie cu gluma de pe suprafețele frontale. Particularitatea sa constă în faptul că pe suprafața frontală a pietrei, toate neregulile înainte de a fi așezate în mila interioară sau exterioară sunt pre-tăiate. Acest tip de zidărie este folosit în amenajarea zidurilor de subsol, stâlpi.

În cazul așezării "sub lamă" în cofraje, pot fi obținute suprafețe netede, chiar dacă pietrele nu au așternuturi normale și planeitate. Cu această metodă de așezare, nu este nevoie să executați linii și colțuri.

Montarea "sub gol"

Pentru a efectua o așezare "sub golful" se utilizează pietre cu suprafețe zdrențe, fără o selecție specifică, precum și stabilirea unor repere. Adâncimea șanțului cu un sol dens ajunge la 1,25 m. Montarea se face fără cofrare, adică în strut cu pereți de șanțuri.

Acest tip de zidărie este folosit pentru pământuri fără subsidență. Practic, acest lucru este utilizat în construcția de clădiri nu mai mare de două etaje. Pereții din șanțurile pregătite nu se uită. Baza șanțului este bine nivelată, după care un strat de pietriș este așezat pe un strat de moloz (grosime aproximativ 10 cm), grosimea căruia este de aproximativ 30 cm.

Pietrele se potrivesc bine, apoi, ca și în primul exemplu de realizare, efectuați piatră zdrobită. Apoi se toarnă soluția lichidă astfel încât grosimea ei să fie de 10 cm deasupra stratului de pietre. Apoi, din nou, puneți un strat de pietre.

Zidărie cu compactare prin vibrații

Compactarea vibrațiilor dă rezistența de rulare a cărămizilor mai mare decât rezistența de așezare "sub lamă" cu 25-40%.

Efectuați acest ambreiaj după cum urmează. Răspândiți uscat primul rând, umpleți toate golurile între pietre cu moloz, apoi răspândiți o soluție de 4 cm - 6 cm.

După aceea, instalați vibratorul destinat consolidării unei așezări. Vibrația este continuată până când procesul de înmuiere a soluției în zidărie este finalizat.

Următorul rând este realizat prin metoda "sub lamă". Acoperiți-l cu o soluție, vibrați din nou.

Aplicarea cu ajutorul vibrocompactării se efectuează în soluri ne-subterane cu un perete de șanț sau în cofraje.

Este adesea necesar să se facă o suprafață decorativă, adică Traseul "ciclopean". Pentru a efectua acest tip de zidărie aplicați pietre. Ele sunt plasate în piatra de hotar, oferind suprafata un model indefinit. În același timp, realizați cusături convexe, a căror lățime variază între 2 cm și 4 cm, apoi brodați-le.

Construcția de case

Pietriș a fost folosit pentru construcția fundației și a subsolului, iar în unele cazuri pereții, de-a lungul timpului. Acest lucru se datorează forței sale, precum și disponibilității sale, împreună cu materiale de construcție de origine naturală precum argila și lemn. Booth - un sinonim pentru nu numai fiabilitatea, ci și estetica. Articolul va discuta despre cum să întemeiați o piatră de dărâmături cu propriile mâini.

Cuprins:

Principalele aspecte pozitive ale fundației de pietriș includ:

 • curățenia ecologică;
 • rezistență ridicată la umiditate;
 • durabilitate (construcțiile buta vor dura câteva secole);
 • rezistența la fluctuații puternice ale temperaturii, precum și rezistența la sarcini verticale și orizontale;
 • nu sunt susceptibile de a fi distruse prin expunerea la ciuperci, mucegai și insecte;
 • investiții financiare mici, dar având în vedere apropierea de cariera de piatră;
 • frumos aspect.

Pietriș de piatră fotografie

Ei bine, din laturile negative trebuie notat:

 • dificultatea de a monta pietre pentru o plasare mai densă;
 • costurile ridicate ale timpului, care includ alegerea formei optime de luptă, frământare și turnare a soluției de beton.

Pietriș de pietre

 • Booth este o piatră cu muchii zimțate. Se poate obține atât prin distrugerea naturală a rocilor, cât și prin efectuarea operațiunilor de pușcare în locurile de carieră. Răsăritul de piatră poate fi absolut orice: dolomită, coquina, gresie etc.
 • Piatra cea mai convenabilă pentru aranjarea fundației și plintei este calcarul. Un astfel de material are o formă plană și are planuri relativ plane de laturi opuse. Tipul de dărâmături murdare reduce costurile forței de muncă prin reducerea potrivirii elementului de zidărie.
 • Atunci când alegeți o piatră, trebuie efectuată o inspecție vizuală: nu trebuie să existe fisuri vizibile, delaminare sau alte defecte. Calitatea poate fi determinată prin lovirea cizmei cu un ciocan pe suprafața portbagajului - sunetul sonor și absența oricăror deteriorări indică rezistența materialului.

Cum sa faci o fundatie de pietris

Mortar pentru piatră de carieră

 • Soluția este malaxată pe ciment M300, M400 sau M500. Cu utilizarea de astfel de branduri amestec va obține o consistență mai densă. Nisipul trebuie să fie curat cu un conținut minim de impurități, prezența lor va reduce rezistența betonului, chiar și atunci când se utilizează ciment portland de înaltă calitate.
 • Pe 1 parte de ciment se efectuează 3 părți de nisip. Dacă se construiește o fundație de butoi, atunci este logic să se adauge 3 părți de piatră zdrobită cu o fracțiune care nu depășește 5x20 mm. O parte din apă trebuie să asigure fluiditatea soluției astfel încât să poată umple golurile dintre pietre.
 • Atunci când se amestecă, este important să se respecte proporțiile. Amestecul nu trebuie să fie prea gros, în caz contrar se pot forma bule de aer care, în timp, vor duce la distrugerea structurii de susținere. În același timp, mortarul nu trebuie să se răspândească fără reziduuri între elementele de zidărie.
 • Pentru lucru, puteți utiliza beton turnat. Cu toate acestea, este livrat în mixere de beton în loturi destul de mari, ceea ce nu este foarte convenabil. La urma urmei, alegerea de pietre de configurație potrivită durează mult și este foarte îndoielnic că echipamentul va aștepta până când următorul rând de moloz va fi gata.

Repere

 • Rezistența maximă a fundațiilor benzii de rumeguș este realizată prin selectarea atentă a materialelor și respectarea tehnologiei de așezare.
 • Pentru a crește aderența dintre soluție și moloz, piatra este curățată și umezită imediat înainte de a fi așezată.
 • Golurile dintre pietre sunt minimizate. În plus față de soluție, acestea sunt în plus umplute cu pietre mici sau pietre sfărâmate de diferite fracții (în principal 40x70 mm).
 • Grosimea mortarului nu trebuie să depășească 15 mm, cu un indice mai mare există o posibilitate de scădere a structurii cu distrugere ulterioară.
 • Pentru stratul inițial și final, se folosește un aluat mare cu avioane cât mai plate. În primul caz, rândul de jos va servi drept suport fiabil pentru întreaga zidărie, iar o grilă va fi ulterior instalată pe partea superioară.
 • Așezarea trebuie urmată de îmbrăcăminte, cum ar fi atunci când se utilizează blocuri sau cărămizi.
 • O atenție deosebită este acordată colțurilor fundației. Materialul nu trebuie să prezinte fisuri și patch-uri eterogene, deoarece acestea vor fi încărcate cu o încărcătură ridicată.
 • În timpul lucrului, aveți grijă înainte de toate găurile tehnologice (ventilație, orificii, canalizare, etc.). În caz contrar, după solidificare, vor fi foarte problematice.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 • un ciocan, care este necesar pentru plivirea pietrelor mari cu greutatea de până la 30 kg;
 • ciocan. Cu ajutorul său, muchiile ascuțite sunt cioplite, precum și proiectele de moloz în procesul de așezare;
 • lopată pentru amestecarea soluției;
 • mistrie;
 • nivel de construcție pentru operațiunile de măsurare;
 • sârme, plumb și bandă.

pregătire

 • Înainte de efectuarea lucrărilor se efectuează anchete geologice, pe baza cărora se determină tipul de sol. Nu este recomandat să utilizați o cizmă pentru o fundație construită pe soluri de ardere, argilă, turbă și nisip.
 • În primul rând, site-ul este eliminat: gunoi este eliminat, păstăile sunt dezrădăcinate. Pentru construirea de clădiri ușoare, este suficient să se elimine un strat moale de sol (aproximativ la o adâncime de 5-10 cm). Cu ajutorul cuielor ciocanate și a firului întins, sunt prevăzute linii pentru fundația viitoare.
 • La pregătire este important să se acorde atenție terenului orizontal. Dacă diferența de înălțime este minimă, atunci alinierea se face prin îndepărtarea inegală a stratului de sol. Cu neregularități semnificative, corpul subsolului este ajustat la orizont în timpul construcției, prin "ridicare" la punctele cerute.
 • Dacă aveți de gând să construiți o casă bună din lemn sau cărămidă, atunci adâncimea șanțului poate fi de la 50 la 100 cm, această cifră depinde în mare măsură de tipul de sol. Prezența solurilor slabe implică o mare adâncime a șanțului. Dacă este necesar, se va construi cofrajul, care va împiedica eroziunea zidurilor de pământ. În ceea ce privește lățimea, ar trebui să depășească lățimea reală a pereților cu 10-15 cm pe fiecare parte, dar cifra minimă este de 35 cm.
 • Nisipul ranforsat acționează ca un strat de etanșare, înălțimea pernei ar trebui să fie de cel puțin 15 cm. Hidroizolarea va fi utilă, aici puteți lua foi obișnuite de material de acoperire care se suprapun. Acest material previne scurgerea umezelii din amestecul de beton turnat.

Aplicarea pietrei

 • Materialul de dărâmături este așezat în rânduri de aceeași înălțime, cu prezența în zidărie a pietrelor mari suprapuse în înălțime de 2 rânduri. Lucrările efectuate pe principiul zidăriei, adică, trebuie să fie observate ligarea. Desigur, este imposibil să se atingă idealul, dar, cu toate acestea, pietrele trebuie să fie atent selectate în lățime și înălțime.
 • Permiteți să așezați portbagajul alternativ pe partea scurtă și lungă (cuțitul și lingura). Apoi, în următoarea pe rândurile fundul stivuite lingura și invers. Dacă este necesar, pietrișul este umplut cu goluri formate din cauza unor forme neregulate de pietre. Pietricelele pot fi folosite ca niște pene ciudate, ciocănite în punctul dorit.
 • Montarea fiecărui rând începe cu instalarea farului și a pietrelor de colț, care vor stabili înălțimea întregii benzi. Pe ele se întind șirul, care servește pentru a ghida și menține liniștea în timpul lucrărilor de zidărie.
 • Ultimul rând este alcătuit din postelovogo buta. Pietrele mari și relativ plate sunt uscate. Partea cea mai plată trebuie să fie orientată în jos. Hollows sunt umplute cu pietriș sau pietre sfâșiate.
 • Reglarea pietrelor pentru o poziție stabilă în zidărie este efectuată mai întâi pe uscat, ținând cont de înălțimea standard a șirului (25-30 cm). După glumă, sticla se ridică și se introduce o parte din soluție. Materialul este așezat pe loc cu un ciocan de sanie sau un ciocan. Amestecul de nisip și ciment ar trebui să fie suficient, astfel încât atunci când se apasă materialul să se umple și cusăturile verticale. Astfel, fundația va dobândi treptat înălțimea dorită.
 • Este posibil ca fundația să fie mai durabilă și mai fiabilă printr-o construcție "pas cu pas". Acest șanț este de 2 ori mai mare decât peretele de lagăr. Piatra de dărâmături se menține în interiorul tehnologiei anterioare. Diferența constă în îngustarea treptată a bazei. Concesiile se efectuează cel puțin la fiecare 2 rânduri. Două sau trei etape sunt suficiente pentru a crește capacitatea de încărcare de mai multe ori.
 • Lucrările de zidărie sunt neapărat însoțite de măsurători regulate ale poziției orizontale și ale verticalității folosind un nivel sau un laser. În timp ce soluția nu este înghețată, ajustarea elementelor individuale este ajustată.
 • La sfârșitul lucrării se realizează hidroizolarea părții superioare a fundației și se construiește o zonă orb, care va proteja structura de efectele adverse ale ploii, rocii și apei topite care curge din acoperiș. Un sistem de drenare este instalat obligatoriu, ceea ce va asigura îndepărtarea excesului de umiditate din structură.

Betonieră

 • Această tehnologie poate reduce semnificativ timpul și efortul de a construi fundația. Este de remarcat faptul că metoda "sub turnare" este adecvată numai pentru solurile ne-subterane, pentru structuri ridicate nu mai mari de 2 etaje. Este mai bine să construiți o fundație într-o singură respirație, adică să evitați întreruperile.
 • În acest caz, adâncimea șanțului ar trebui să fie mărită prin calculul așezării pe fundul unei perne de nisip (10-15 cm) și a unui strat de piatră zdrobită de 20x40 mm (10-15 cm). Se cere cofraje permanente, pereții cărora trebuie întăriți cu atenție și prevăzuți cu coloane, în special în colțuri.
 • Această tehnologie vă permite să utilizați suplimentar bătălia de cărămizi, pietriș și piatră zdrobită de o fracțiune mare. O distanță de aproximativ 5 cm este lăsată între pietre și pereții cofrajului. Acest lucru este necesar pentru ca materialul să fie acoperit de amestecul de beton, formând o structură monolită.
 • În ciuda simplității procesului, este imposibil să se arunce pietre în șanț și apoi se toarnă amestecul de nisip și ciment. Aranjamentul haotic va reduce puterea structurii și, prin urmare, capacitatea de transport.
 • La fel ca în cazul stabilit, flaconul este utilizat numai într-o formă curată și umedă. La partea inferioară a șanțului, se toarnă un strat de mortar, după ce este uscat, materialul stratificat fiind așezat, formând o bază aproape egală și stabilă. Stratul inferior este acoperit cu un amestec de nisip-ciment în care este apăsat următorul rând de pietre. Materialul stivuit ar trebui să "înece" cel puțin 2/3 din înălțimea sa.
 • În mod ideal, fiecare strat este procesat cu echipament de vibrații. Apăsarea permite nu numai amortizarea sticlei, ci și împiedicarea formării bulelor de aer. Dacă nu este posibilă aplicarea tehnicii, atunci lucrarea se face manual. Pentru a face acest lucru, cele mai mari pietre sunt ușor înălțate, cu un baston de baionetă sau o rangă. Fiecare rând este așezat cu sârmă, tije metalice sau plasă de armare.
 • Deși această metodă implică utilizarea unor pietre de formă arbitrară, lățimea lor (diagonală) nu trebuie să fie mai mare de 2/3 din lățimea structurii în construcție.
 • Dacă pentru orice motiv este necesar să întrerupeți lucrările de construcție, se recomandă umplerea numai a îmbinărilor verticale cu mortar. Atunci când se toarnă un întreg rând după reluarea muncii în masa înghețată, se fac incizii mari, dărâmăturile și praful trebuie îndepărtate.

Fundația video de pietriș

 • Montarea acoperită cu pardoseală din lemn sau orice material rulant pentru a proteja împotriva uscării prematură. Mai ales această metodă este relevantă în vremea eoliană sau însorită. Dacă este posibil, în primele câteva zile fundația neterminată este umezită cu apă.

Pereți din zidărie din mizerie cu mâinile lor

Pietrișul de pietriș este un tip de zidărie de bucăți mari, neuniforme de moloz și soiurile sale (pietre, blocuri, etc.). Amplasarea molozului poate fi efectuată în rânduri orizontale pe o soluție cu piatră, cu umplutură de goluri cu soluție lichidă și în alte moduri. Fotografii și imagini din zidărie cu mâinile lor, precum și recomandări detaliate sunt oferite pe această pagină.

Ca și în alte lucrări care necesită experiență și cunoștințe, lucrarea cu pietriș are propriile dificultăți și secrete. Și tehnologia zidăriei molozului se aplică diferite - și simplu, și mai complexe. Prin urmare, pentru a ști cum se face zidăria de pietriș, o pagină nu este suficientă. În plus, dacă încercați să explicați într-un capitol tot ce se poate spune despre așezarea zidurilor de dărâmături, atunci capitolul va fi mare - supraîncărcat, iar prezentarea materialului va fi haotică. La urma urmei, nu este destul de tradițional să executați zidăria de pietre cu propriile mâini. De exemplu, ia în considerare metoda "dinților falși". Ar trebui să fie amintit chiar și în timpul turnării fundației, dacă fundația este betonată.

Puneți buta cu mâinile prin metoda "dinți falși"

Esența metodei "false dinți" este aceea că în fundația de beton proaspăt turnată în 2-4 ore (în funcție de vreme), când betonul începe să se îngroaie, primele pietre mari sunt scufundate. Înainte de zidurile zidăriei de dărâmături, desigur, trebuie să trageți șirurile de baliză, care denotă avionul viitorului zid. În acest caz, primele pietre imersate pot fi așezate pe vârfurile lor, vârfurile - cum ar fi dinții falși - (dacă peretele este scăzut: fundul gardului, pereții de reținere, paturile de flori). Dacă planificați un perete de până la doi metri sau un subsol al casei, atunci primele pietre scufundate ar trebui să fie așezate pe paturi inferioare defecte sau curbe, lăsând paturi bune superioare pentru comoditatea ulterioarării. Adâncimea de imersie în timpul așezării unei pietre de dărâmături cu propriile mâini ar trebui să fie de așa natură încât părțile superioare ale fețelor acestora să fie la același nivel (în majoritatea cazurilor), pentru o aranjare ulterioară. Un lucru este important aici: consistența betonului întărit. Betonul cu masa de îngroșare ar trebui să păstreze pietrele "pe linia de plutire". Pietrele nu ar trebui să se scufunde în mod spontan. Pentru a împiedica pietrele să cadă din planul peretelui, ele pot fi sprijinite în exterior cu pietre sau cărămizi; iar din interior sunt susținuți de cozile de pietre plasate pe fețele lor pe partea opusă. Dacă cozile pietrelor opuse (din față și din spate) nu se ating una de cealaltă, atunci între ele puteți introduce orice piatră sau obiect pentru fixare. În general, este recomandabil să sprijiniți toate pietrele. Dar dacă betonul fundației este deja destul de vâscos, pietrele nu se vor îndoi. Această metodă este foarte productivă, economisește timp și efort și, în același timp, oferă o legătură moartă cu fundația. Pereții, ale căror primele pietre sunt stabilite prin metoda "dinților falși", vor fi atât de puternice încât pot rezista berbecului vehiculelor grele.

Această metodă poate fi aplicată atunci când se pune o bază de carieră. În acest caz, munca va fi mai constructivă. Va fi necesar să eliberați din rândul superior al pietrelor de fundație pietrele așezate pe fund, care ar trebui să stea în planul viitorului perete. Astfel de pietre pot fi numite indigene.

După ce fundația sa întărit și "dinții falși" sunt ferm fixați în pozițiile lor, așezarea peretelui poate fi continuată fie prin metoda tradițională, fie printr-o metodă care poate fi numită constructivă. Amintiți-vă că dacă continuați să vă stabiliți cu metoda tradițională, clasică, va trebui mai întâi să instalați primele pietre mari, decalate și intermediare (după pietrele de colț, desigur). Dacă continuați să o așezați cu o metodă constructivă, atunci va trebui să puneți pietre mari pe "dinții falși", încercând să închideți toate golurile sau prinzând primele pietre mari de sus ("dinți falși" și pietre mari așezate pe fundație). Aceasta este o abordare complet nouă a afacerilor. Pietrele noi instalate în acest fel (cu pietre de reținere sau susținute de cozile celorlalți) vor crea o imagine a unei structuri neetanșe unde vor merge vânturile. Ridicând pietrele de colț până la înălțimea unor noi pietre mari, vom desemna partea superioară "orizontală" a celui de-al doilea rând. Și numai după aceea trebuie să începeți să umpleți golurile din rândul inferior - un număr de primele pietre mari. Dacă ați instalat pietre bine montate în goluri, trebuie să umpleți golurile între pietrele din zidărie cu mortar (beton). A doua zi, după ce ați cusut cusăturile, trebuie să repetați instalarea de pietre printr-o metodă similară pe pietre mari din al doilea rând, diferențele între ele nu vor fi încă ocupate.

Această metodă este bună prin faptul că oferă o rezistență mai puternică la perete. Se pare, de fapt, ridicarea piatră "coloana vertebrală" a zidului de pietre mari. Desigur, cu cât peretele este mai înalt, cu atât mai mici vor fi pietrele în corpul ei. În plus, prin această metodă există o anumită economie de forțe și este oarecum mai productivă decât metoda tradițională, deoarece golurile trebuie să fie umplute cu pietre mici, care nu mai pot afecta montarea peste ele deasupra pietrelor stivuite. O condiție prealabilă pentru această metodă este o mare atenție și precauție atunci când lucrați. Este mai bine să folosești metoda constructivă în prezența unei astfel de experiențe, atunci când ochiul zidarului alege din piatră piatra care, în forma sa, va fi plasată în locul potrivit. Cu experiență vine memorarea pietrelor și recunoașterea lor în haosul grămezii de moloz. Recunoașterea și memorarea acestora sunt pregătirea ochiului (ochiului), a memoriei vizuale, a gândirii abstracte, atunci când din prima dată sunt selectate pietre adecvate pentru a fi așezate într-un anumit loc.

Pe fotografia zidăriei de dărâmături vă puteți familiariza cu toate nuanțele procesului:

Mortar pentru ziduri de carieră

Aș dori să adaug că soluția pentru zidăria deșeurilor poate fi, de asemenea, în următoarele rapoarte: 1: 2, 1: 1, dacă piatra de piatră utilizată este o piatră magmatică, cum ar fi granitul, andezitul, diabaza etc. Dacă pietrișul este făcut din calcar, atunci nu este nevoie să se schimbe rezistența mortarului, adică să se limiteze raportul dintre ciment și nisip de 1: 3.

O soluție de 1: 2, în cazul în care o parte din cimentul M-400 reprezintă două părți de nisip, poate fi utilizată pentru a crea plinte de piatră sub casă (cu așezarea la colțurile grilajului între rândurile orizontale de pietre de colț) sau atunci când se construiește pereți mai mari de doi metri. Această soluție poate fi utilizată și numai atunci când se montează șirul de blocare superioară a pietrelor unui zid de dărâmături, oferind astfel o rezistență mai mare acestei părți a peretelui (pentru o rezistență durabilă la condițiile meteorologice). Aceasta este o primire bună. Pentru a coasa cusăturile din partea superioară a peretelui, dacă rămâne orizontală sau cu o înclinație, este mai bine să vă spălați cu piatra în subțire, împiedicând astfel acumularea de apă de ploaie în cusături și înghețarea la temperaturi de noapte în toamnă sau iarna.

Soluția 1: 1 trebuie aplicată în locuri de scurgere, zidărie groasă, groasă, în lacune, care în timpurile noastre nu pot fi doar elementele de stil ale pereților, în arcuri sau în lucrări exclusiviste.

O altă tehnică bună în zidăria molozului este amplasarea pietrelor interioare încorporate, care servesc ca o ligatură legată, dar nu merg în afara peretelui. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți tunderea gresiei plate mai mult sau mai puțin durabile, în care taieturile sunt tăiate. Astfel de pietre trebuie să aibă o lungime mai mică decât grosimea peretelui care se ridică, pentru a fi amplasate convenabil între fațadele și pietrele din spate, servind, de asemenea, ca pietre de reținere.

Ridicarea stâlpilor de piatră în gardurile de dărâmături poate fi din zidărie mixtă, în care aproximativ o treime (stâlpul superior) poate fi așezat cu un miez din cărămidă. Această metodă este bună pentru o lipsă de pietre de colț, care sunt necesare pentru poli. Atunci când se aranjează miezuri de cărămidă, este necesar să se pună atât de mult mortar încât să părăsească articulațiile de cărămidă, dar nu trebuie îndepărtat cu o mistrie, lăsați-o să înghețe sub formă de supratensiuni. Acest lucru va ajuta la urmărirea celei mai bune cuplări cu soluția atunci când se îndreaptă spre piatră cu o piatră. Când puneți buta cu mâinile, puteți face opusul: puneți o mică soluție atunci când puneți miezul de cărămidă, astfel încât cusăturile să rămână ușor goale. Acest lucru va permite, de asemenea, o mai bună aderență cu mortar și piatră. Cărămida utilizată trebuie să fie roșie și plină.

În timpul lucrărilor de construcție cu pietre, este uneori de dorit să se adauge soluția obișnuită de detergent sau detergent de rufe pentru ustensile de bucătărie și ustensile. Praful de spălare, precum și detergentul, se diluează în apă destinată amestecării unui amestec uscat de ciment-nisip. Când se adaugă detergent de rufe, soluția devine elastică, ca și cum ar fi mai flexibilă. Când adăugați un detergent, soluția nu mai plânge. Soluțiile "plâng", adică emit apă când folosesc nisip spălat de râu; și acest fapt este și mai agravat de vremea ploioasă, umedă și nu caldă. Aceste fonduri pot fi adăugate la soluție la o cantitate de 1 ceașcă de produs per recipient de două sute de litri de apă destinată loturilor. Dacă zidaria va avea loc într-o baie sau într-o saună, este mai bine să se amestece sticla lichidă în soluție. Sticla lichidă va permite soluției congelate să absoarbă mai puțină umiditate și, prin urmare, să se prăbușească mai lent. Sticla lichidă este adăugată în apă la o viteză de 20 grame pe litru. Se adaugă acest amestec
puțin câte puțin în soluția pregătită, amestecată și utilizată imediat, deoarece soluția cu sticlă lichidă se va îngroșa în câteva minute.

Problemele cu o lipsă de piatră pot fi rezolvate cu ajutorul cărămizilor mai radical.

Combinația dintre zidăria pietrelor și a cărămizilor a început în cele mai vechi timpuri, a început să se dezvolte în Roma antică. În astfel de zidărie, ar trebui să urmați și regulile de îmbrăcare. Cu toate acestea, ar putea exista o utilizare limitată a molozului, în cazul în care pietrele pot face parte dintr-un perete comun de cărămidă, creând un anumit stil acasă.

La prima vedere, zidăria molozului, făcută de maeștri, poate părea uniformă, dar nu este. Fiecare maestru are propria sa manevră, maniera sa. Pentru a evita diferențele de ochi, maistrul sau maistrul zidarilor trebuie să distribuie secțiuni ale peretelui între maeștri, astfel încât o persoană să nu efectueze, de exemplu, 2-3 spații (pereți) ai peretelui. Este necesar să fie alternate întinderea și stăpânii care efectuează această lucrare; sau dați întreaga fațadă a gardului (peretelui) celui mai bun maestru și distribuiți restul printre altele.

Nuanțele zidăriei buta (cu video)

Puteți vedea videoclipul din zidăria buta de mai sus. Există nuanțe proprii în zidăria carierei, care este de dorit să se facă uniform. Ei sunt demni de o considerație separată. În primul rând, ar trebui să încercați să utilizați pietre care au un unghi intern sau concavitate pe fețele lor. Se știe că astfel de pietre se prăjeau mai ușor, dar dacă există destul piatră de dimensiuni diferite la locul de construcție, atunci, firește, ei, de asemenea, intră în acțiune. Acestea diversifică ambreiajul. Caracteristicile suprafețelor lor trebuie compensate prin montarea altor pietre. Acest lucru creează efectul său. Există unele dintre pietrele care pot fi descrise ca fețe cu un pas. Este vorba de momentul în care fața plată a pietrei undeva lângă margine are o fractură, după care continuă în aceeași direcție - în paralel. În acest caz, o astfel de piatră trebuie fie pusă într-un loc proeminent de-a lungul zidăriei, împreună cu alte pietre similare, fie divizate. Aici este potrivit să vorbim despre un punct subtil care poate fi folosit pentru frumusețe sau respins.

În unele cazuri, pietrele creează astfel de închizători atunci când fața uneia dintre ele are o ușoară înclinare sau înclinare la margine. Scalarea unei astfel de muchii este o sarcină laborioasă și nu rapidă, prin urmare este recomandabil să înclinați planul îmbinării articulației.

Un efect complet nou oferă o tăiere continuă a pietrei, urmată de ruperea acesteia. Piatra tăiată are o textura mată, combinată cu textura "stâncii" - o piatră spartă. Astfel de texturi pot fi distinse, înnobila părți din zidărie, creând un efect decorativ suplimentar.

Această tăiere se face cu ajutorul mașinilor de șlefuit și a discurilor diamante corespunzătoare. O altă variantă de pietre tăiate în jurul perimetrului fețelor arată deja cu o anumită pretenție față de soliditatea lucrării și a clientului său.

În zonele predispuse la cutremure, metoda de construcție a cadrului a fost multă vreme larg răspândită, în care toate perimetrele și verticalele fiecărui etaj sunt legate de armătură. Aceste fitinguri sunt apoi turnate cu beton, creând o structură monolită.

Când ridicați pereți înclinați, este necesar, în primul rând, să amplasați corect firele de faruri care definesc planul viitorului perete. Apoi, ouatul începe cu cele mai mari și mai groase pietre. Cu cât este mai mare zidaria, cu atât sunt mai subțiri pietrele. Astfel, cu o înclinare înclinată, este mai puțin necesar să se angajeze în despicarea unei pietre.

Dacă doriți, un maestru experimentat ambițios vă poate dezvolta autograful de piatră. Kamneautograf - este o confirmare suplimentară a lucrării autorului. Are câteva pietre, recrutat într-o anumită formă sau o combinație, dar nu deosebit de deosebit de moloz. Ar trebui să aveți întotdeauna un avtograf din piatră într-un singur loc al zidului.

În timpul lucrului cu zidărie, pot exista situații în care o piatră adecvată are o proeminență pe față. În mod tradițional, în astfel de cazuri, puneți o piatră pe sol și tăiați sau desprindeți proeminența care interferează.

O altă soluție la această problemă este după cum urmează: piatra se potrivește într-un plan dat al peretelui, cu proeminența de pe fața sa depășind planul. După construirea peretelui, trebuie să distrugeți toate proiecțiile și rugozitatea existente cu dălți și ciocane. Este mult mai ușor să îndepărtați o margine de pe o piatră atunci când este bine fixată în perete. Odată cu îndepărtarea protuberanțelor și a rugozității pietrelor, un zid experimentat salvează încă o dată timpul și efortul petrecut pe toată munca. Puneți pietre cu proeminențe inutile, spuneți: "Pentru următorul cotlet".

Disecția ulterioară este una dintre tehnicile importante sau secrete ale măiestriei.

Un rol important îl are spălarea muncii efectuate. După spălarea pietrelor cu perii și apă cu săpun și apoi cu apă curată, aspectul general al structurii devine mai impresionant. Faptul este că atunci când se spală, un depozit praf este îndepărtat dintr-o piatră, la care ochiul constructorului și al clientului a fost mult timp obișnuit. O operație simplă cu o spălare este o etapă finală bună de lucru. În general, în ceea ce privește apa, nu va fi superfluu să-l stropi din când în când împotriva zidului ridicat, în special în vremea caldă. Acest lucru va permite structurii să obțină rapid puterea necesară.

După baie, pentru estetică, puteți tenta cusăturile. Cusăturile sunt vopsite cu vopsea preparată din vopsele de plăci și grund de penetrare profundă. Puteți alege culoarea cusăturilor prin culoarea pietrei (mai ușoară sau mai închisă) sau prin principiul contrastului cu pietrele. În cazuri speciale, tentația cusăturilor se poate realiza folosind metoda de întindere a culorii, când culoarea cusăturii se apropie treptat de culoarea soluției și, în final, devine obișnuită, neinchisă, arătând ochii oamenilor care fac trecătorii (prin impresia generală).

Pietriș de piatră de marmură cu propriile mâini

Ce este bun de stabilire din buta: frumos, durabil, în anumite cazuri - cea mai bună alegere. Astfel de motive medievale, dacă doriți. Aceasta este doar prima dată pentru a efectua o astfel de înșelătorie. Dar o piatră de dărâmături cu mâinile tale este o sarcină fezabilă. Deși nu are sens să se ascundă, oarecum complicată. Cu toate acestea, rezultatul va plăti munca dvs. cu interes.

Poate că o mică istorie nu-i face rău. Piatra naturala sub forma de material de constructii a fost mult timp cunoscuta. Este de înțeles, pentru că la început au folosit tot ce se afla sub picioarele lor. Și piatra este cunoscută a fi distribuită aproape peste tot. Monumentele destul de prost au supraviețuit până în ziua de azi, astfel încât să putem verifica două lucruri: piatra este veșnică, iar îndemânarea vechilor a fost cea mai bună.

Dar este posibil să repetăm ​​"exploatările" vechilor germani, hinduși sau romani. Principalul lucru este creativitatea, răbdarea, forța fizică și timpul.

Cum pot folosi pietriș?

Amplasarea unei pietre de dărâmături cu mâinile implică instalarea unei pietre la o fixare prin soluție. Despre puterea pietrei a fost deja spus, și dacă ați efectua corect lotul, atunci soluția va fi durabilă. Se pare că zidaria de dărâmături poate și trebuie utilizată acolo unde este necesară o rezistență specială. Este clar că toate obiectele arhitecturale trebuie să fie durabile. Dar vom sublinia expresia "forță specială":

Pe de altă parte, construcția molozului nu are aproape nici o graniță: subsoluri, ziduri portante de case, garduri, arcade decorative și paturi de flori și multe altele.

Reguli de bază în timpul lucrului cu cabina

 • Cea mai importantă etapă pe care depinde practic rezultatul cazului este sortarea pietrei. În acest concept includem nu numai selecția molozului după culoare (o piatră de cariere diferite poate avea o culoare diferită), și în dimensiune, în prezența unghiurilor drepte, în formă. Acum, multe companii se asigură că vor aduce o piatră care a fost deja selectată în dimensiune, dar, de fapt, munca lor nu este vizibilă. De obicei, eliminați cele mai uriașe bolovani, și chiar și atunci nu întotdeauna. Desigur, dacă ați adus 10 m 3 de piatră, sortarea acestui munte este o muncă grea. Dar vă recomandăm să o faceți. În primul rând, veți vedea imediat că acest munte de piatră este un depozit de piatră excelentă. Crede-mă, vei regreta când, după ce vei zidi rămășițele unei pietre, vei vedea o mulțime de potrivire și ai ales ultimele pietre în conformitate cu principiul "cel mai bun dintre cele mai rele". Și, în al doilea rând, sortarea completă va facilita construcția mai târziu, deja în stadiul de așezare. Veți vedea imediat grămezile: este mic - este în spațiul dintre pietre mari, este alungit - este pentru pachet, este plat - este pentru pavaj și așa mai departe.
 • A doua etapă - curățarea suprafeței pietrei. Pornind de la punctul de plecare și terminând cu curtea dvs., fiecare piatră a adunat suficientă praf și murdărie. Dacă prețuiți conceptul de calitate și fiabilitate a unei construcții de dărâmături viitoare, apoi imediat înainte de a pune sau chiar cu mult înainte de aceasta, încercați să curățați molozul. Există mai puține moduri: cel puțin fiecare piatră să se sorteze, cel puțin să toarne din abundență apă dintr-un furtun într-un munte de piatră, deși imediat după montarea pietrei înainte de a fi așezat. Crede-mă, acest lucru va da un rezultat sub forma de aderență excelentă - cu compoziția potrivită a soluției, sticla va crack mai mult decât cusătura se va desprinde.
 • Montarea pietrisului cu mâinile. Și nu regreți asta cu propriile mâini, și nu cu străinii - este o plăcere de la o astfel de muncă, deși greu. Zidăria este diferită de tipul construcției viitoare, dar în orice caz are un punct comun - montarea cizmei seamănă cu puzzle-urile de asamblare. Diferența este că veți ridica un puzzle de jucărie doar unul pentru un anumit loc, și aici sunt posibile mai multe opțiuni. Prin urmare, păstrați bandajul între pietre între ele astfel încât designul să fie fiabil. Chiar și cu dărâmături de fundație este necesar, și atunci când de stabilire a unui gard sau de perete, cu atât mai mult.

Curatati piatra de zidarie

Aceasta se referă la stabilirea unor astfel de forme arhitecturale, atunci când una sau mai multe părți vor fi vizibile unei persoane. De exemplu, un gard buta sau un zid. În acest caz, este important să ajustați cu atenție piatra unii pentru alții, astfel încât să nu existe lacune uriașe între ele. Este greu de spus care ar trebui să fie acceptabilă grosimea cusăturii. Acest lucru nu se pune sub tijă, deci este dificil să se atingă aceeași grosime. Dar picăturile excesive arată foarte urât. Fiți atenți la fotografie - aici este exact cazul:

Iar selecția de pietre de diferite mărimi nu poate fi numită cea mai bună lucrare. Se pare destul de frumos atunci când cusătura este încastrată. Apoi aspectul se transformă în textură, cu fețele proeminente ale pietrelor. Și dacă încercați să faceți tot felul de pietre de aproximativ aceeași mărime, va merge doar într-un plus. Evaluați fotografia de mai jos:

Și nu este singurul caz de zidărie de înaltă calitate. Puteți juca cu diferite nuanțe de buta sau luciu cu lac care a devenit popular în ultima vreme.

Recomandări și sfaturi generale

 • Dacă partea proeminentă a pietrei "interferează", dar altfel piatra este perfectă pentru un anumit loc - respingă această parte interferantă. Un ciocan sau un perforator va face o treabă excelentă.
 • După ce așezați fiecare piatră, trebuie să așteptați câteva minute și să eliminați mortarul excesiv. Puteți face acest lucru imediat, dacă consistența soluției permite acest lucru. În același timp, cu o cârpă uscată, trebuie să eliminați petele de soluție din buta. Mai târziu, după solidificarea completă, este dificil să se facă chiar și o perie metalică.
 • O centură de montare sau chiar o centură largă reprezintă un angajament de siguranță. Spatele constructorului este cel mai vulnerabil loc, cum ar fi degetele combinatului. Aveți grijă de ea!
 • Pe fiecare linie de piatră din straturile de magmă sunt vizibile. În consecință, dacă loviți la un anumit unghi, puteți obține cel puțin o latură plană.
 • Atunci când încercați să împărțiți o piatră cu un ciocan, trebuie să vă protejați picioarele și ochii. Chiar și bucățile mici de așchii pot tăia pielea și pot scoate ochiul. Ghete și ochelari de protecție, și chiar mai bine un scut de față, salvați situația.
 • Nu vă fie teamă să experimentați - unii chiar reușesc să facă o toaletă cu mâinile lor la cabana din buta (foto de mai jos). Și ce să mai vorbim despre vestiare, chioscuri, subsoluri, garduri etc.? Booth peste tot arată frumos. Un alt lucru este dacă va fi confortabil și cald într-o structură de piatră.

În loc de încheiere

Aplicarea unei pietre de moloz cu mâinile se va aborda în acel caz când:

A) nu există dorința de a plăti un preț ridicat pentru serviciile prestate

B) există cel puțin o experiență minimă cu mistrie, mortar și alte instrumente de construcție.

Dacă nu există experiență, dar doriți să vă verificați, practicați-vă ceva, astfel încât, în caz de eșec, creația dvs. să nu devină vizibilă. Nu știți niciodată, poate un fel de zid în curtea din spate sau încercați să puneți o fundație de dărâmături pentru camera de utilitate. Tu vei simți forțele și capabilitățile tale, și cine știe, poate mai târziu vei merge într-o treaptă.

A așeza un soclu din piatră de carieră fă-o singur

Pietrișul de piatră este un material comun care a fost folosit în mod activ în construcția de diverse structuri pentru mai mult de un secol. Butt în sine este o stâncă. Dimensiunile pietrelor, de regulă, variază de la 25 la 50 cm. Sticla naturală este în mare parte reprezentată de bucăți de rocă neregulată. Dar pentru a construi un subsol și orice altă construcție, este mai bine să utilizați pietre cu marginile plate. Copiile greșite sunt perfecte pentru decorarea decorativă a fațadei și a altor elemente ale clădirii.

Pentru partea de subsol a structurii, cizma ar trebui să aibă o așa numită formă de țiglă, adică ar trebui să aibă două marginile drepte. Acest lucru va simplifica foarte mult construcția bazei cu propriile mâini. Dacă dintr-un motiv oarecare puteți folosi o piatră de pietriș cu o formă neregulată, atunci poate fi complet eliminată și complică numai procesul de ridicare a zidăriei, dar alte caracteristici ale materialului nu se vor deteriora.

Buteliile naturale vin în diferite forme și culori.

Avantajele și dezavantajele materialului

Ca orice material de constructii, buta are argumentele sale pro si contra. Printre principalele avantaje ale pietrei de piatră ar trebui evidențiată:

 • Acesta este un material ecologic, extras într-un mod natural.
 • Booth este durabil și are o performanță excelentă. Durata de viață a materialului este aproape nelimitată. Baza din dărâmături cu respectarea tehnologiei corecte are o capacitate ridicată de rulare.
 • Materialul este rezistent la umiditate.
 • Dacă baza este făcută din pietriș, atunci nu este necesară consolidarea suplimentară a structurii.
 • Poziționarea se dovedește a fi atractivă din punct de vedere estetic, prin urmare, nu este nevoie să o trăim în plus.
 • Exclusivitatea materialului - două pietre naturale identice nu există în realitate.

Desigur, nu fără defecte, care sunt importante pentru a ști:

 • În primul rând, construcția subsolului buta va fi costisitoare.
 • Tehnologia de ridicare a subsolului sau a oricărei alte construcții din piatră naturală de formă neregulată este destul de complicată, prin urmare este practic imposibil ca o persoană fără experiență să facă această lucrare cu propriile sale mâini.
 • Atunci când se utilizează buta pentru construcții în stadiile inițiale de construcție, apar anumite probleme cu efectuarea calculelor necesare.

Materialul natural are atât avantaje incontestabile, cât și unele dezavantaje.

Datorită costului materialului și dificultății de a face acest lucru, pietrișul nu este folosit atât de des ca, de exemplu, cărămida. Acesta este ales atunci când se presupune o sarcină mare pe subsol, adică în timpul construcției unei structuri masive.

Unelte și mortar

Înainte de a lucra la subsolul unei pietre de dărâmături cu mâinile tale, este necesar să pregătești un set adecvat de unelte, inclusiv o mistrie, o mistrie și o lopată pentru pregătirea și furnizarea de mortar de ciment, îmbinare pentru cusături, o pickaxe și un ciocan pentru tăierea și tăierea pietrelor, zgomotul zidăriei.

Pentru piatră din carieră de zidărie se recomandă utilizarea mortarului de ciment-nisip, preparat în raport de 1 până la 3. Marcă de ciment folosit M-400. Soluția trebuie să fie groasă, să nu se răspândească, ci să stea pe o mistrie sub formă de comă.

În cazurile în care lucrările vor fi efectuate la temperaturi negative, trebuie adăugați aditivi antifreezi la prepararea soluției. Dacă o astfel de umplutură nu a putut fi găsită și achiziționată, puteți utiliza alternativa ca sare de masă.

Sortarea și curățarea pietrelor

Etapa pregătitoare include implementarea următoarelor activități:

 1. Materialul trebuie sortat cu atenție prin selectarea unor pietre de aceeași înălțime cu marginile acceptabile. Dacă pietrele sunt prea mari, ar trebui împărțite în două sau trei părți. Pentru așezarea primului rând, trebuie selectate specimene cu suprafețe paralele.
 2. Înainte de a începe procesul de așezare a unei pietriș pe bază trebuie curățat de orice murdărie. În caz contrar, chiar și petele obișnuite de praf și ulei vor înrăutăți aderența materialului de construcție la mortarul de ciment.

Procesul de stabilire a perioadei

Odată ce pietrele sunt sortate și curățate, puteți începe să le puneți. Secvența acțiunilor este următoarea:

 1. Pietrele de pietre trebuie așezate pe soluția pregătită în prealabil. Soluția trebuie preparată imediat înainte de începerea lucrului și să fie utilizată în 1-2 ore.
 2. Lățimea cusăturilor depinde de dimensiunea pietrelor. Pentru specimene de dimensiuni de 50 cm, grosimea cusăturii poate fi de până la 4 cm. Pentru piese mai mici de 30 cm grosime este suficientă grosimea cusăturii de 2,5 cm, pentru pietre de 10-15 cm, cusătura nu trebuie să depășească 1-1,5 cm. În cazul în care cusăturile vor fi obținute în mod inutil de grosime, pot apărea anumite probleme legate de așezarea molozului, ceea ce va duce la pierderea aspectului zidăriei sau a distrugerii totale a acesteia în timpul funcționării.
 3. Rândul inferior trebuie așezat cu cele mai mari pietre având două laturi maxime plate. Acest lucru va asigura un nivel ridicat de stabilitate a bazei. Pietrele mai mici sunt plasate în spațiul dintre bucățile mari de rocă, golurile sunt umplute cu mortar. Pentru a potrivi pietrele, puteți folosi un ciocan.
 4. Plasarea fiecărui rând trebuie făcută cu o piesă preliminară de pietre fără o soluție. După ce se pune, este recomandat să se tamponeze piatra cât mai mult posibil.
 5. La finalizarea lucrării, este necesar să se realizeze procesul de fixare a zidăriei cu ajutorul mortarului de ciment diluat cu apă. Datorită acesteia, va fi posibilă umplerea tuturor golurilor formate în timpul lucrului.

Betonieră

Adesea constructorii folosesc o tehnologie diferită pentru a stabili baza. Aceasta este așa-numita zidărie din beton. În cazul ei, procesul de ridicare a unei baze cu propriile sale mâini devine mult mai ușor. Masoneria se face în următoarea ordine:

 1. Procesul de așezare cu utilizarea acestei tehnologii implică prezența cofrajului. De aceea, înainte de începerea oțelării, este necesar să se facă o cofrare de înaltă calitate și stabilă.
 2. Mai mult, partea inferioară a cofrajului este umplută cu mortar de ciment lichid la o înălțime de aproximativ 15-20 cm.
 3. Apoi, în grosimea betonului, este necesar să se așeze piatra de moloz, păstrând o distanță de aproximativ 4-5 cm de laturile cofrajului.
 4. De îndată ce betonul se usucă și câștigă rezistență, procesul se repetă complet, numai acum primul mortar ar trebui turnat cu mortar de ciment. Astfel, toate rândurile sunt ridicate la înălțimea necesară.
 5. După întărirea și întărirea completă cu mortar de ciment, cofrajele pot fi îndepărtate, se pot lucra la crearea unui strat de impermeabilizare de înaltă calitate și se continuă procesul de construire a structurii.

Dacă este imposibil să ridicați o soclu dintr-o pietriș într-o singură zi, suprafața de lucru a pereților ar trebui închisă cu un film sau o prelata. Este important ca mortarul de ciment să fie complet uscat înainte de reluarea lucrului. Acoperiți așezarea ar trebui să fie, de asemenea, în cazul, în cazul în care lucrarea este efectuată în vreme fierbinte și vânt.

Cele două tehnologii descrise mai sus pentru construirea unui soclu din pietriș sunt relevante dacă piatra are o formă neregulată și nu este prelucrată în fabrică sau cu propriile sale mâini. În cazul în care materialul a fost prelucrat calitativ, nu ar trebui să existe probleme cu zidaria, deoarece tehnologia de construcție în acest caz nu este, în general, diferită de construcția unei baze de cărămidă.

Împingând capacul folosind cizma

Nu în toate cazurile este rațional și profitabil să se facă o bază în întregime din pietriș. În unele situații, se recomandă să le faci simplu cu o suprafață de subsol din blocuri de beton sau beton armat monolitic. În acest caz, trebuie să utilizați o piesă de pietriș, care este mai accesibil și ușor de utilizat.

Plăcile plate din două părți sunt potrivite pentru lucrările de finisare.

Îndepărtarea capacului cu piatră naturală se efectuează după cum urmează:

 1. În prima etapă de lucru, este necesară pregătirea suprafeței de lucru a pereților prin completarea tencuielii.
 2. Înainte de începerea confruntării, dalele de dărâmături trebuie așezate astfel încât să fie amplasate pe suprafața subsolului. Această abordare vă permite să faceți munca cu propriile mâini mult mai bine și mai repede.
 3. După aceea, o soluție trebuie aplicată pe spatele pietrei și aplicată pe suprafața bazei. Apăsați materialul cât mai mult posibil și strâns, încercând să vă asigurați că toate plăcile sunt situate în același plan.
 4. Este necesar să se înceapă lucrările de așezare a dalelor din rândurile inferioare și superioare. După aceea este necesară umplerea întregului spațiu care rămâne liber între aceste rânduri.
 5. La finalizarea instalării, cusăturile sunt umplute cu mortar de ciment, astfel încât să nu rămână goluri. Dacă doriți să dați o astfel de finisare aspectul cel mai estetic, puteți face cusături ușor încastrat.

Efectuarea lucrărilor în acest sens poate fi considerată finalizată. După aceasta, subsolul nu va avea doar un aspect interesant și neobișnuit, ci va fi, de asemenea, cel mai fiabil protejat cu ajutorul unui material de construcție natural foarte durabil.

Construiți buta sau cu fața la ele?

Dispozitivul bazei pietrisului - un proces destul de complicat din punct de vedere tehnologic. În plus, achiziționarea acestui material poate lua o mulțime de bani, deci trebuie să fie pe deplin justificată. De exemplu, o piatră de moloz este excelentă pentru crearea unui subsol în acele situații în care se planifică construirea unei structuri masive.

Dacă doriți să utilizați o pietriș în subsol numai datorită aspectului său atrăgător, atunci este recomandat să cumpărați dale de pietriș - ceea ce va simplifica în mod semnificativ tehnologia de construcție, precum și va reduce semnificativ costurile.

În unele situații, decorarea plinului cu piatră naturală este mult mai ușoară decât construirea acestuia complet.

În general, nu puteți cumpăra materiale în magazin, în cazul în care dezvoltarea de roci se desfășoară în apropiere. În acest caz, cel mai bine este să negociați direct cu compania implicată în extracția pietrei, ceea ce va permite, de asemenea, economii semnificative și obținerea de materiale de construcții de înaltă calitate și "proaspete".

Editor de site-uri, inginer civil. A absolvit SibSTRIN în 1994, de atunci a lucrat mai mult de 14 ani în companii de construcții, după care și-a început propria afacere. Proprietarul companiei a fost implicat în construcția suburbană.