Cum sa vopsi betonul?

Dacă culoarea betonului nu joacă un rol pentru construcție, atunci este mai ușor să pictezi mai multe produse din produse din beton în vrac imediat sau cel puțin două milimetri în profunzime decât renovarea regulată a unui strat decorativ pe ele. Soluțiile pigmentare sunt utilizate în lucrările de finisare, în fabricarea gardurilor secționate și a plăcilor de pavaj.

Opțiuni de colorare pentru beton

Este mai sigur atunci când pigmenții sunt introduși în mortarul de ciment în etapa de preparare. Consumul lor se dovedește mai mult, dar culoarea va fi cea mai stabilă și uniformă. Chiar și uzura suprafeței și deteriorarea monolitului finit nu va afecta culoarea sa. Această metodă este folosită în principal pentru produsele care lucrează sub sarcini intense: plăci de pavaj, garnituri de plintă, șapă. Principalul lucru este că dimensiunile lor ar trebui să fie mici, în caz contrar consumul de aditivi costisitori va fi dincolo.

Colorantul sub formă uscată este amestecat cu nisip, după care prepararea betonului se efectuează conform schemei standard: cimentul se toarnă și apoi se adaugă apă. Pentru colorarea în masa aditivului se introduce în soluție în sine o cantitate de 0,2-5%. De obicei, instrucțiunile de utilizare de la producător conțin recomandări mai precise, dar dacă aveți un pigment de casă, puteți utiliza următoarele figuri pentru a obține intensitatea dorită:

 • Culorile pastel, precum și nuanțele expresive de albastru și galben, dau introducerea a 1-2 kg de colorant pe 100 kg de ciment.
 • Culoarea saturației medii și a culorii roșii pe aceeași masă va necesita 2-4 kg.
 • Culoarea intensă, întunecată, precum și nuanțele de paletă maro funcționează bine cu 4-6 kg / 100 kg.

Aici ar trebui să se țină seama de faptul că introducerea excesivă a colorantului nu crește în nici un fel intensitatea culorii - fiecare compoziție are propriul "plafon". La un moment dat, umbra va înceta să se schimbe. De obicei, saturația are loc doar la un conținut de pigment de 5%.

Colorantul se aplică după întărirea monolitului. Acest lucru va necesita un amestec bun de acțiune penetrantă, deoarece straturile convenționale de filmare nu vor dura mult timp. Cât de adâncime pigmenții se scurg în piatră depinde de baza aleasă. Cel mai bine este să intrați independent în grund - în același timp, este posibil să folosiți alte compoziții care protejează betonul de influențele exterioare. O modalitate excelentă de a combina beneficiile și estetica este turnarea aditivilor în impermeabilizarea profundă.

Cu sarcina de a face bine și unele amestecuri chimice. De exemplu, pentru a face cel mai acid vopsea, aveți nevoie doar de pigmentul adecvat și de apă. Dar betonul însuși trebuie pregătit cu atenție prin tratarea cu un solvent. Vopseaua este aplicată cu o perie (nu trebuie să existe părți metalice pe ea) sau cu un pistol de pulverizare la suprafață. După 6 ore, excesul său este spălat, iar piatra este lăsată să se usuce.

Rețetă compoziție acidă pentru gătit la domiciliu:

 • 250 mg de clorură de calciu (același Antile pentru drumuri).
 • 500 g de colorant uscat.
 • 1,1-1,2 kg de puf de var.
 • Săpun de spălare (la o rată de 20-30 g pe 10 litri de vopsea finită).

Varul se dizolvă în apă (pentru început, ia 5 l), în paralel efectua amestecarea pigmentului. Pentru a face acest lucru, se agită cu o cantitate mică de lichid pentru a obține o substanță colorantă și se diluează până la un litru. Va trebui, de asemenea, să pregătiți separat o soluție de săpun: bara este măcinată pe o răzătoare și fulgii sunt turnați în apă caldă (încă 1 litru). Toate cele trei amestecuri se toarnă într-un singur recipient și se filtrează prin tifon.

Când lucrați cu coloranți acide, suprafețele înconjurătoare trebuie acoperite cu un film și trebuie să aveți grijă de protecția proprie. Acești compuși sunt foarte caustici, deci asigurați-vă că folosiți mănuși, ochelari de protecție și haine de lucru grele.

Tipuri de coloranți

Diferite substanțe dau piatră de ciment o anumită culoare. Ele pot fi folosite pentru a face pigmenți de orice culoare:

 • Roșu - oxid de fier Fe2O3, roșu plumb, cinabru
 • Albă - dioxid de titan, diverse alb, cretă, caolin, litopone uscate.
 • Negru ars, dioxid de mangan MnO2.
 • Galben - ocru, zinc coroană ZnCrO4.
 • Verzii - Cr2O3, zinc verde.
 • Gri și negru - grafit, funingine, praf de zinc.
 • Albastru - vopsea albastră, ftalocianină de cupru.

În mod tradițional, pigmenții sunt împărțiți în minerale și organici. Primele se obțin prin prelucrarea termică a materiilor prime, iar al doilea prin măcinarea mecanică a coloranților de origine naturală. Este preferabil anorganic pentru beton, mai ales dacă sunt oxizi diferiți: sunt stabili din punct de vedere chimic, nu se dizolvă în apă și sunt rezistenți la mediul alcalin al piatră de ciment, raze UV ​​și alte fenomene atmosferice.

Nu mai puțin important este baza (purtătorul) pentru aditivi. În funcție de acestea, se disting următoarele tipuri:

1. Acid - se pare că acestea sunt pulberi obișnuite incolore pentru amestecare. Dar după aplicarea pe beton, care este inițial alcalin, provoacă o reacție de neutralizare (ca în cazul sodiului și oțetului), ca urmare a modificării culorii monolitului. Există doar opt puncte de bază ale pigmenților acide, dar ele pot fi amestecate între ele pentru a obține cea dorită. Sunt capabili să creeze tranziții frumoase de culoare și pete, precum pe pietre reale.

2. Uscat. Pulberea este colorată, deci vă va fi ușor să alegeți un colorant potrivit pentru beton. Pe piață pot fi cumpărate într-o varietate de culori, dar reacționează și la amestecarea în mod normal. Singura limitare este aceea că formulările pe bază de pulbere nu pot fi utilizate pe suprafețe vechi care au fost deja tratate cu diferite amestecuri, acestea fiind aplicate numai pe monolitul "tânăr". Dar ele dau un efect suplimentar de întărire a pietrei de ciment.

Un grup separat include aditivi pentru soluții - acestea sunt folosite pentru vopsirea în vrac. Puteți să le alegeți atât în ​​formă lichidă, cât și în formă uscată. Saturate sau unele culori neașteptate sunt rare aici, dar există o mulțime de tonuri nobile care arată foarte bine pe betonul alb.

În general, umbra "nativă" a mortarului de ciment poate fi ignorată dacă doriți să obțineți beton diferit de gri. De asemenea, va fi camuflat, chiar și puțin murdar, dar în majoritatea cazurilor este necritic. Prezența cimentului Portland va schimba tonurile roșu și maron într-o măsură mai mică decât galbenul și albastrul. Pentru gri și negru, nu există nicio diferență. Dar dacă aveți nevoie de un monolit de culoare saturată și pură, utilizați numai ciment alb, deși prețul pentru acesta este mai mare.

În plus față de componenta liant, se adaugă și umplutură minerală, care nu este pătată cu pigment, chiar dacă este cel mai pur nisip de cuarț. Odată ce suprafața de ciment se va desprinde, va cădea ușor și va strica puțin imaginea. Cu alegerea corectă a unui substituent, se va obține un efect destul de interesant al unui monolit colorat cu stropi multi-colorate.

Pentru a vedea cum va fi rezultatul, este mai bine să faceți un mic amestec de test, adăugând coloranții selectați pentru amestecurile de beton. Dacă ceva nu se potrivește, cu munca ulterioară, trebuie doar să ajustați proporțiile în direcția corectă. Excesul de pigment nu numai că dă luminozitate, dar, de asemenea, ia prea multă apă din soluție. Dacă nu este suficientă pentru hidratarea normală a cimentului, piatra artificială va pierde în putere și în curând va fi acoperită de fisuri. Pentru a preveni astfel de probleme, în amestec se introduc plastifianți care rețin apă.

Bare de beton pentru burete

Mulți sunt obișnuiți cu faptul că betonul este gri. Dar poate fi diversificată și făcută astfel încât să strălucească cu o varietate de nuanțe. Datorită tehnologiei moderne, este posibil să se producă pigmenți pentru vopsirea cimentului.

Ele sunt utilizate în principal pentru dale de pavaj, pietre de pavaj, borduri, piatră laterală și multe alte elemente care sunt folosite pentru a decora orice curte și stradă. Dar cum să faceți singur vopseaua? Aceasta este o întrebare serioasă a deciziei, care trebuie tratată cu o responsabilitate specială.

Mai întâi de toate, trebuie să știți ce tipuri de coloranți există și după aceea trebuie să vă familiarizați cu toate caracteristicile de fabricație.

Ce vopsea pigment este mai bine să alegeți pentru pictura de beton cu propriile mâini?

Coloranți sau pigmenți pentru ciment sunt aditivi sub formă de pulbere care dau cimentului sau mortarului diferite culori.

După uscare, aceste componente nu se dizolvă și nu sunt afectate sub formă de apă, uleiuri sau alte lichide. De asemenea, dacă sunt de bună calitate, nu sunt expuse la soare și ploaie.

Coloranții pentru ciment trebuie să aibă următoarele proprietăți:

 • Nivel ridicat de capacitate de colorare. Este imperativ ca pigmentul să poată transmite culoarea cimentului;
 • Ar trebui să acopere culoarea produsului pentru care este aplicat;
 • Polidispersie. Datorită acestei proprietăți, sunt îmbunătățite proprietățile suprapunerii culorilor și capacității de colorare;
 • Nivel ridicat de absorbție a uleiului. Această proprietate constă în capacitatea particulelor de a menține vopsea de ulei pe suprafața produsului;
 • Rezistență ridicată la lumină. Această proprietate este de a păstra culoarea, chiar și în condiții de expunere puternică la lumina soarelui.

Acid coloranți pentru beton

Acid coloranți - aceasta este metoda cea mai populară de vopsire a produselor din beton. Acest colorant are o compoziție sub formă de pulbere, care are o structură transparentă.

Nu afectează în mod negativ mediul și nu dăunează sănătății umane. Când pictează, reacționează cu cimentul și o vopsește în culoarea dorită.

Lacuri acrilice pentru beton

Pigmenții de tip acrilic sunt utilizați pentru vopsirea produselor din ciment în zone în care este necesară o perioadă lungă de întreținere a vopselei. Prin urmare, este o opțiune ideală pentru pictarea pardoselilor și pereților. Culoarea dorită este selectată pe loc în magazin.

Alegerea culorilor este destul de largă. În plus, nu există probleme în timpul amestecării. Puteți aplica această vopsea pe suprafață din interiorul casei și din exterior. Colorantul nu are efecte adverse și se usucă repede.

Coloranți uscați pentru beton

Coloranții uscați sunt excelenți pentru cei care vor să-și facă curtea luminoasă. Gama acestor coloranți oferă o selecție vastă de culori. Prin culoarea pulberii, puteți ghici imediat ce culoare vor fi vopsite produsele din beton.

Caracteristicile coloranților uscați:

 • Culoarea tolerează perfect orice condiții meteorologice. Nu se prăbușește sub influența unei ploi și a unei lumini solare;
 • Vopseaua uscată este mai bine utilizată pentru betonul nou, care nu a mai fost supus nici unei prelucrări;
 • Amestecul uscat trebuie vopsit numai pe suprafața produsului;
 • Compoziția C include substanțe care asigură o menținere durabilă a amestecului pe suprafață și întăresc structura cimentului.

Aditivi coloranți pentru beton

Aceste componente sunt folosite pentru a obține material colorat. Aditivii pot fi fie în formă lichidă sau sub formă de pulbere. Se adaugă la soluția de ciment brut. Nuanțele acestor aditivi sunt în principal tonuri ușoare și de pat.

Construcțiile de ciment în care au fost adăugate aditivi colorați sunt vopsite pe toată structura. Din acest motiv, vopseaua nu se prăbușește sub influența ploii și a culorii însorite. Nu-i este teamă de daune, deformări, gropi. Culoarea va dura până când produsul însuși va rămâne în picioare.

Ce ciment să alegeți pentru fabricarea de beton colorat cu propriile mâini?

În timpul fabricării betonului colorat, puteți utiliza orice tip de ciment. Dar totuși merită luate în considerare următoarele nuanțe:

 • Se recomandă utilizarea cimentului de înaltă calitate;
 • Merită acordată atenției culorii cimentului, deoarece culoarea inițială afectează umbra după ce este vopsită;
 • Amintiți-vă că culoarea cenușie a cimentului are un efect muffling asupra tonului, ceea ce îl face murdar și reduce luminozitatea;
 • Cel mai bine este să folosiți ciment alb. Când pictați acest beton obțineți o culoare strălucitoare și clară.

Pentru a evita problemele atunci când utilizați un colorant, utilizați următoarele recomandări:

 • Este recomandabil să se facă o amestecare preliminară și turnarea;
 • Dacă în amestecul de ciment se introduce o cantitate mare de pigment, este posibil ca formarea fisurilor să crească în viitor;
 • În plus, se pot forma fisuri datorită absorbției mari de apă a pulberii de ciment. Prin urmare, la amestec trebuie adăugați plastifianți și aditivi de retenție a apei.

Pregătirea amestecului de beton cu vopsea

O condiție importantă pentru vopsirea pe bază de ciment este o distribuție uniformă a vopselei în structura unui anumit produs.

Prin urmare, este necesar să se respecte următoarele recomandări:

 1. Colorantul trebuie adăugat chiar în stadiul pregătirii soluției;
 2. Pigmentul trebuie distribuit uniform în soluția de bază. Cu cât se va face mai bine, cu atât mai rapid va fi distribuit materialul colorant;
 3. Principalul indicator de pregătire este distribuția uniformă a culorii în structura cimentului;
 4. Este important să respectați proporțiile. Dacă proporțiile sunt satisfăcute corect, va asigura același nivel de colorare a amestecului de beton de la frământare la frământare. Dacă vopseaua este folosită în mod ineficient, aceasta poate duce la o modificare a culorii finale a betonului și poate provoca costuri suplimentare.

În plus, este important să se respecte proporțiile componentelor amestecului de beton:

 • Ciment - 1 măsură;
 • Nisip - 2,5 măsuri;
 • Pietriș fin - 4,5 măsuri;
 • Apa - 1.4;
 • Dye - measure (volumul amestecului).

Cum sa faci coloranti pentru beton cu mainile tale?

Pentru vopsirea cimentului folosind coloranți acide. Este de remarcat faptul că coloranții pot curge de-a lungul pereților și acest lucru va duce la o colorare slabă a bazei de ciment. Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza vopseaua de gel acid pentru amestecurile de ciment.

Pentru a prepara colorantul acid, trebuie să utilizați următoarele instrumente:

 • solvenți;
 • Elemente adezive;
 • Pigment de colorat special;
 • Diferiți aditivi care sunt proiectați pentru a asigura rezultatul.

De asemenea, pentru lucrările ulterioare de pictură vor fi necesare instrumente:

 1. Haine de lucru;
 2. perii;
 3. Scotch;
 4. Tava de vopsea;
 5. Ochelari de protecție;
 6. pliantă;
 7. Mănuși din cauciuc.

Sfaturi pentru pictura:

 • Atunci când pictați suprafețe din beton este mai bine să utilizați mai mulți pigmenți coloranți;
 • Deoarece alegerea culorilor pentru coloranții acide nu este mare, coloranții de diferite culori ar trebui amestecați pentru a obține efectul dorit;
 • Primul pas este să amestecați toate ingredientele uscate și apoi turnați lichidul;
 • Produsele trebuie acoperite cu un solvent și vopseaua trebuie aplicată pe o suprafață deja curățată;
 • De asemenea, suprafața trebuie să fie uscată cu o pulverizare specială sau cu o perie rezistentă la acid, fără elemente metalice;
 • Deoarece această vopsea conține acid, poate dăuna grav. Prin urmare, toate lucrările trebuie efectuate cu mănuși și uniforme de protecție;
 • După 6 ore, toate vopselele și resturile de acid trebuie spălate cu apă;
 • Apoi, în 24 de ore se efectuează uscarea;
 • Rezultatul este o bază perfect colorată.
 • Pentru 1 m2 de suprafață vopsită vor fi necesare 0,25-0,35 litri de soluție diluată de colorant.

Vopsea penetrantă pe suprafețe din beton

Această metodă de pictare este identică cu cea a produselor de vopsire obișnuite. Dar trebuie avut în vedere că în timpul compoziției de întărire a cimentului se păstrează proprietățile de absorbție a umezelii. Această proprietate este utilizată pentru a proteja în continuare suprafața cimentului și pentru pictura acestuia.

Sugestii pentru pictura:

 1. Pentru colorare, trebuie folosite baze adânci de penetrare capabile să fie absorbite la o adâncime de 5 mm;
 2. Impregnările pe bază de apă nu sunt potrivite pentru produsele din ciment. Acest lucru se datorează faptului că aceste componente au un nivel scăzut de penetrare și sunt spălate în timp;
 3. În timpul selecției coloranților, citiți cu atenție compoziția. Amestecurile trebuie să fie proiectate special pentru penetrarea colorării. De asemenea, pentru bază puteți lua lacuri și impregnări pentru ciment;
 4. Este de dorit să se aplice această colorare pentru produsele care nu sunt încărcate semnificativ.

Vopsirea suprafeței produselor din beton

Pentru suprafețele din ciment, sunt adesea folosite vopsele de clor. Acest lucru va contribui la reducerea semnificativă a costurilor financiare.

Pentru prepararea colorantului de diclorură, trebuie să utilizați următoarele componente:

 • 0,25 litri de clorură de calciu;
 • 500 de grame de vopsea uscată;
 • Apă - 7 litri;
 • Pushonny lime - 1.1-1.2 kg;
 • Săpun de spălare - 20-30 grame la 10 litri de vopsea.

Recomandări pentru gătit:

 1. Puful de var ar trebui diluat în 5 litri de apă;
 2. Vopseaua uscată se toarnă puțină apă și se amestecă. Apoi se toarnă treptat în apă și se amestecă. Greutatea volumului de apă trebuie mărită la 1 litru;
 3. Apoi, se adaugă clorură de calciu la amestecul de vopsea uscată;
 4. Se toarnă apă caldă într-un recipient separat și se adaugă săpun ras. Sapun bine amestecat până la dizolvare;
 5. Mai mult, toate soluțiile sunt amestecate și trecute printr-un material de tifon;
 6. Ca urmare, soluția nu ar trebui să aibă boabe și bucăți;

Sfaturi pentru colorare:

 • De pe suprafața cimentului trebuie să curățați mai întâi praful și murdăria;
 • Vopseaua de bază ar trebui să fie pulverizare, rolă sau perie;
 • Ar trebui să fie vopsit în 1-2 straturi. În plus, fiecare strat trebuie să se usuce timp de aproximativ 6 ore;
 • La sfârșitul colorării, baza se clătește cu apă rece și se șterge cu un burete uscat.
 • Când pictați, respectați toate regulile de siguranță și folosiți echipament de protecție - mănuși, salopetă și ochelari de protecție.

Vopsirea produselor din beton este un proces destul de complicat, care trebuie abordat în mod responsabil. Asigurați-vă că respectați toate recomandările și regulile de colorare. De asemenea, asigurați-vă că respectați toate proporțiile atunci când pregătiți amestecuri pentru pictura.

Poate că pentru prima oară s-ar putea să nu fie perfectă, dar va fi o experiență utilă. Nu este nevoie să contactați imediat profesioniștii. Cel mai bun lucru este să încercați singur, să experimentați și să creați adăugări proprii.

Faceți un colorant beton cu propriile mâini


Astăzi, betonul colorat este folosit în mod activ nu numai pentru construcții rezidențiale, ci și pentru construcții industriale. Coloranții utilizați în betonare îndeplinesc atât funcția decorativă, cât și cea practică, adică îmbunătățesc calitățile monolitului finit. Colorația specială a betonului a devenit printre dezvoltatorii privați care doresc să-și facă casele și parcelele mai atractive. Prin urmare, mulți artiști sunt interesați de modul de a face o vopsea de beton cu propriile mâini. Răspunsul la această și la alte întrebări privind pigmenții pentru beton poate fi găsit în acest articol.

Coloranți: caracteristici și soiuri


Coloranții de beton (pigmenți) sunt compoziții cu un colorant adăugat la soluție pentru a-l face colorat. Dacă se utilizează un colorant de calitate superioară la locul de muncă, atunci și condițiile meteorologice severe nu vor putea afecta nuanța monolitului. Când betonul se maturizează, pigmentul nu poate fi îndepărtat.

Există trei tipuri principale de pigmenți:

 • Coloranți organici (pigmenți galben, verde, albastru și maro);
 • Coloranți metalici (pulbere din aluminiu, bronz de culoare aurie);
 • Pigmenții minerali, care la rândul lor pot fi împărțiți în coloranți artificiali (azuri, oxid de crom) și natural (cretă, tei, grafit).

Există o altă clasificare în care coloranții sunt separați prin compoziție. Pigmenții sunt:

Pigmenții de beton sunt disponibili sub forma:

Constructorii destul de des constructori fac coloranți pentru beton cu propriile mâini. Adesea, pigmenții de casă au o formă de pastă și emulsie.

Metode de pictura


Mortarul de beton poate fi colorat folosind două metode:

 • În etapa de preparare a amestecului;
 • După solidificarea betonului.

Prima metodă este recunoscută ca fiind mai potrivită, deoarece betonul, vopsit la momentul fabricării, are o durată de funcționare mai lungă. În plus, un strat de vopsea nu trebuie să se refacă periodic.

Procesul de vopsire a betonului în a doua manieră este similar cu procedeul de vopsire a pereților unei clădiri. Cu toate acestea, merită să ne amintim că în lucrare este necesar să se utilizeze pigmenți care pot pătrunde adânc în monolit (cel puțin 2 mm). Dacă ignorați această cerință, caracteristicile calitative ale colorantului vor scădea semnificativ.

Contra și pro


Singurul dezavantaj, dar foarte semnificativ, este costul pigmentului. Având în vedere că o cantitate substanțială de vopsea este necesară pentru vopsirea de înaltă calitate, constructorul nu va putea să evite costurile materiale considerabile.

Cu toate acestea, maeștrii care doresc să economisească bani, decid asupra unei creații realizate manual de coloranți. "Pigment pentru beton cu propriile mâini" - forumuri și conferințe cu acest nume sunt adesea găsite pe Internet.

Posibilitatea de a face pigmentul la domiciliu compensează complet dezavantajul menționat anterior. În plus, coloranții sunt inerenți într-o serie de avantaje incontestabile. Printre principalele avantaje ale pigmenților pentru beton sunt:

 • Rezistența la coroziune;
 • Rezistență la temperaturi extreme;
 • Rezistența la radiațiile ultraviolete (culoarea nu se estompează la soare);
 • Abilitatea de a "ciocni" complet culoarea soluției de beton (vopseaua acoperă chiar și culoarea gri a amestecului);
 • Rezistența la tratamentul chimic (culoarea rămâne saturată chiar și după prelucrarea alcalină și ciment a betonului).

Cel mai popular pigment


Dintre toate coloranții menționați mai sus, pigmentul acid pentru beton este recunoscut ca fiind cel mai popular. Materialul este prietenos cu mediul: nu are un efect negativ atât asupra corpului uman, cât și asupra mediului.

Colorantul este produs sub formă de pulbere, are o structură transparentă. Când pigmentul intră în soluție, acesta reacționează la ciment, ducând la colorare.

Dacă luați preparatul de vopsea acide, puteți face un pigment negru pentru beton cu propriile mâini, care este atât de popular în construcții private.

Pentru a face un colorant de acest tip, trebuie să achiziționați componentele necesare în avans:

 • Compoziții adezive;
 • Aditiv special de colorare;
 • Solventul;
 • Soluțiile necesare pentru fixare.

Tehnologia de preparare a pigmentului este primitivă: este suficient să se amestece toate componentele până când masa devine omogenă.

Pigmenți de clorură de casă


Magazinele și piețele de construcții moderne oferă clienților o gamă largă de pigmenți diferiți, dar nu toți meșterierii se grăbesc să cumpere un astfel de produs. De fapt, costul multor coloranți nu poate fi numit acceptabil.

În cazul în care dezvoltatorul trebuie să facă beton colorat, dar el nu își poate permite achiziționarea unui compus colorant, nu dispera. Există întotdeauna posibilitatea de a crea un pigment pentru beton cu propriile mâini.

Constructorii începători Colegii mai experimentați recomandă să stăpânească pregătirea pigmentului halogenat.

Înainte de începerea lucrului trebuie să aveți grijă de următoarele componente:

 • Var de var (puf) - 1,5 l;
 • Apă pură (cea mai bună băutură) - 7 litri;
 • Clorură de calciu - 200 ml;
 • Vopsea de vopsea (uscată), potrivită - 500 g;
 • Săpun de spălare - 30 g pentru 10 litri de colorant fabricat.

Când toate materialele sunt pregătite, puteți trece direct la fabricarea vopselei. Algoritmul de acțiune este după cum urmează:

 • Vopselele de var și var sunt adăugate în apă. Materialele sunt bine agitate pentru a face amestecul omogen;
 • Clorura de calciu se toarnă în soluția rezultată;
 • Sapunul pentru rufe este ras;
 • Chipsurile finite se dizolvă în apă încălzită;
 • Soluția de săpun este turnată într-un recipient cu un pigment viitor;
 • Colorantul este încă o dată amestecat și trecut prin tifon. Această manipulare vă permite să atingeți culoarea dorită a pigmentului.

Evident, tehnologia produsului colorant este destul de simplă și chiar o persoană care nu posedă abilități speciale poate face față muncii. Cu toate acestea, înainte de a face un pigment pentru beton cu propriile mâini, este necesar să se ia în considerare faptul că vopseaua achiziționată într-un magazin de specialitate va avea în continuare caracteristici de calitate superioară decât omologul său "de casă".

Ce aveți nevoie pentru a vă crea propriul colorant beton?

Betonul este un material de construcție artificială durabil, creat de om și, de fapt, deține întreaga lume modernă. Dar el arată neclar și, din moment ce este gri, este ascuns constant în spatele materialului decorativ de finisare. Pentru ca betonul să re-ocupă prima linie în clasament, experții au venit și au dezvoltat un instrument care a transformat un zid plictisitor făcut din acest material.

De exemplu, pentru a colorat beton amestec colorant este o gamă de culoare roșie, aceasta trebuie să constea din oxid de fier, și se adaugă la o culoare albă de dioxid de titan. De asemenea, utilizați și suplimente minerale, cum ar fi mangan, oxid de fier, oxid de crom, etc.

În plus, prezentarea acestui material de construcție dă vopseaua (acidul), care transformă peretele gri obișnuit într-o operă de artă.

Colorant uscat - pigment pentru beton

Cum să pictezi cu pigmenți

Acest instrument poate fi adăugat la amestec în timpul frământării sau aplicat pe o suprafață deja întărită. Toate substanțele fac parte din coloranți, sunt de origine naturală sau sintetică, iar tonarea sau saturația culorii depind de elementele lor chimice.

Pentru ca culoarea să fie uniform distribuită pe suprafață, pigmentul se adaugă în timpul amestecării compoziției. După un anumit timp, în unele locuri, stratul superior poate fi șters, dar se poate spune cu certitudine că produsul vopsit nu își va pierde aspectul pentru mult timp.

Acest lucru este important! Saturația culorii depinde în mod direct de cantitatea introdusă în compoziția pigmentului. Dar rețineți că prețul acestui tip de colorant este ridicat, astfel încât compoziția betonului color are, de asemenea, un cost corespunzător.

Pentru autoproducerea unei astfel de soluții este necesară următoarea proporție:

 • 1 unitate ciment;
 • 2,5 părți de nisip;
 • 4 elemente pietriș (granule fine);
 • 1,4 cote apă;
 • pigment.

Bare de acid colorant beton

Pentru a avea ca rezultat a fost evident, efectul de a lua ciment (alb) și nisip, iar dacă se folosește cantitatea minimă de pigment, este încă o culoare frumoasă obținut. Înainte de adăugarea colorantului la amestec, se diluează cu apă. Când pigmentul este turnat treptat în soluție, este necesar să se amestece continuu compoziția, deoarece uniformitatea culorii obținute depinde de ea.

În cazul economisirii cantității de colorant, suprafața pentru 2/3 (în profunzime) este turnată cu soluția obișnuită de beton, iar un strat de culoare este așezat deasupra acesteia.

Cum se face vopseaua acide

După ce au fost colorate, reacționează (chimic) cu beton întărit, în urma căruia se pot forma depuneri având o culoare unică în porii compoziției. Deoarece reacția are loc întotdeauna în moduri diferite, prin urmare, stratul de ciment are întotdeauna un ornament original și unic. Dacă se folosesc vopsele acide pentru beton, atunci folosind mai multe culori, puteți obține un model care imită marmura.

Dacă un pigment de acest tip este folosit pentru muncă, atunci costul, de exemplu, de pași pentru un verandă, va fi mai ieftin decât dacă pentru acest scop am achiziționat plăci ceramice, piatră naturală și adeziv.

Această metodă de colorare implică faptul că acidul conferă soluției de beton o culoare uimitoare, deoarece pigmenții se bazează pe apă și atunci când interacționează cu calciul sau mai degrabă cu dioxidul său, în cimentul întărit se formează un compus colorat insolubil, care se transformă ulterior într-o componentă permanentă a modelului.

Vopsea beton sub "piatră"

În timpul acestui proces, acidul eliberează suprafața compoziției și, prin urmare, aceste coloranți realizează faptul că se eliberează depozitele de calcar (liber). Apa în care este dizolvată vopseaua este transformată în așa-numitul "combustibil" pentru reacție, a cărui durată este de două zile (dar acest proces este efectuat după gravarea). Prin această metodă, suprafața de beton este vopsită în maro, negru și verde-albastru.

Acești pigmenți sunt destinate pentru vopsirea produselor fabricate din așa-numitul decorativ și simplu beton, piatră, cărămidă (cu care se confruntă). Culoarea rezultată este durabilă și relativ durabilă, care, după reacție, nu se exfoliază, nu se umflă, nu se freacă, deoarece face parte din suprafața produsului.

Rețineți că pentru a face coloranți pentru beton cu propriile mâini, aveți nevoie de pigmenți, puteți cumpăra în magazinul de hardware.

Pregătirea suprafeței pentru gravare

Dacă lucrarea se desfășoară pe stradă, atunci iarba și planta acoperă cu film plastic sau plastic. Curăță betonul prin îndepărtarea adezivului, a grăsimii, a ceară, precum și a vopselei vechi, a prafului, a murdăriei și a uleiului. Pentru a face acest lucru, utilizați produse de curățat care vor crea o suprafață netedă.

În timpul lucrului, pentru ca vopseaua să aibă o calitate calitativă, betonul trebuie să aibă o temperatură de 25 - 50 ° C. Suprafața este spălată cu apă și uscată. Dacă există găuri în beton sau crăpături mai mari de 3 mm, închideți-le folosind o mistrie și o mistrie. Un colorant este aplicat pe suprafață cu o pensulă, un pulverizator sau o rolă. După 6 ore, spălați suprafața cu apă și frecați cu un burete. După uscare, dacă nu le place tonul și luminozitatea culorii, vopseaua este aplicată a doua oară, dar pentru a obține un efect special, se folosește o altă nuanță.

concluzie

Articolul oferă un răspuns la întrebarea: "Ce fel de vopsea ar trebui folosită pentru vopsirea betonului?", Acesta este fie un colorant acid, fie un compus preparat pe bază de pigmenți, ambii care fac posibilă crearea unui desen original.

Acid Colorant pentru beton

Ce aveți nevoie pentru a vă crea propriul colorant beton?

Betonul este un material de construcție artificială durabil, creat de om și, de fapt, deține întreaga lume modernă. Dar el arată neclar și, din moment ce este gri, este ascuns constant în spatele materialului decorativ de finisare. Pentru ca betonul să re-ocupă prima linie în clasament, experții au venit și au dezvoltat un instrument care a transformat un zid plictisitor făcut din acest material.

De exemplu, pentru a colorat beton amestec colorant este o gamă de culoare roșie, aceasta trebuie să constea din oxid de fier, și se adaugă la o culoare albă de dioxid de titan. De asemenea, utilizați și suplimente minerale, cum ar fi mangan, oxid de fier, oxid de crom, etc.

În plus, prezentarea acestui material de construcție dă vopseaua (acidul), care transformă peretele gri obișnuit într-o operă de artă.

Colorant uscat - pigment pentru beton

Cum să pictezi cu pigmenți

Acest instrument poate fi adăugat la amestec în timpul frământării sau aplicat pe o suprafață deja întărită. Toate substanțele fac parte din coloranți, sunt de origine naturală sau sintetică, iar tonarea sau saturația culorii depind de elementele lor chimice.

Pentru ca culoarea să fie uniform distribuită pe suprafață, pigmentul se adaugă în timpul amestecării compoziției. După un anumit timp, în unele locuri, stratul superior poate fi șters, dar se poate spune cu certitudine că produsul vopsit nu își va pierde aspectul pentru mult timp.

Acest lucru este important! Saturația culorii depinde în mod direct de cantitatea introdusă în compoziția pigmentului. Dar rețineți că prețul acestui tip de colorant este ridicat, astfel încât compoziția betonului color are, de asemenea, un cost corespunzător.

Pentru autoproducerea unei astfel de soluții este necesară următoarea proporție:

 • 1 unitate ciment;
 • 2,5 părți de nisip;
 • 4 elemente pietriș (granule fine);
 • 1,4 cote apă;
 • pigment.

Bare de acid colorant beton

Pentru a avea ca rezultat a fost evident, efectul de a lua ciment (alb) și nisip, iar dacă se folosește cantitatea minimă de pigment, este încă o culoare frumoasă obținut. Înainte de adăugarea colorantului la amestec, se diluează cu apă. Când pigmentul este turnat treptat în soluție, este necesar să se amestece continuu compoziția, deoarece uniformitatea culorii obținute depinde de ea.

În cazul economisirii cantității de colorant, suprafața pentru 2/3 (în profunzime) este turnată cu soluția obișnuită de beton, iar un strat de culoare este așezat deasupra acesteia.

Cum se face vopseaua acide

După ce au fost colorate, reacționează (chimic) cu beton întărit, în urma căruia se pot forma depuneri având o culoare unică în porii compoziției. Deoarece reacția are loc întotdeauna în moduri diferite, prin urmare, stratul de ciment are întotdeauna un ornament original și unic. Dacă se folosesc vopsele acide pentru beton, atunci folosind mai multe culori, puteți obține un model care imită marmura.

Dacă un pigment de acest tip este folosit pentru muncă, atunci costul, de exemplu, de pași pentru un verandă, va fi mai ieftin decât dacă pentru acest scop am achiziționat plăci ceramice, piatră naturală și adeziv.

Această metodă de colorare implică faptul că acidul conferă soluției de beton o culoare uimitoare, deoarece pigmenții se bazează pe apă și atunci când interacționează cu calciul sau mai degrabă cu dioxidul său, în cimentul întărit se formează un compus colorat insolubil, care se transformă ulterior într-o componentă permanentă a modelului.

Vopsea beton sub "piatră"

În timpul acestui proces, acidul eliberează suprafața compoziției și, prin urmare, aceste coloranți realizează faptul că se eliberează depozitele de calcar (liber). Apa în care este dizolvată vopseaua este transformată în așa-numitul "combustibil" pentru reacție, a cărui durată este de două zile (dar acest proces este efectuat după gravarea). Prin această metodă, suprafața de beton este vopsită în maro, negru și verde-albastru.

Acești pigmenți sunt destinate pentru vopsirea produselor fabricate din așa-numitul decorativ și simplu beton, piatră, cărămidă (cu care se confruntă). Culoarea rezultată este durabilă și relativ durabilă, care, după reacție, nu se exfoliază, nu se umflă, nu se freacă, deoarece face parte din suprafața produsului.

Rețineți că pentru a face coloranți pentru beton cu propriile mâini, aveți nevoie de pigmenți, puteți cumpăra în magazinul de hardware.

Pregătirea suprafeței pentru gravare

Dacă lucrarea se desfășoară pe stradă, atunci iarba și planta acoperă cu film plastic sau plastic. Curăță betonul prin îndepărtarea adezivului, a grăsimii, a ceară, precum și a vopselei vechi, a prafului, a murdăriei și a uleiului. Pentru a face acest lucru, utilizați produse de curățat care vor crea o suprafață netedă.

În timpul lucrului, pentru ca vopseaua să aibă o calitate calitativă, betonul trebuie să aibă o temperatură de 25 - 50 ° C. Suprafața este spălată cu apă și uscată. Dacă există găuri în beton sau crăpături mai mari de 3 mm, închideți-le folosind o mistrie și o mistrie. Un colorant este aplicat pe suprafață cu o pensulă, un pulverizator sau o rolă. După 6 ore, spălați suprafața cu apă și frecați cu un burete. După uscare, dacă nu le place tonul și luminozitatea culorii, vopseaua este aplicată a doua oară, dar pentru a obține un efect special, se folosește o altă nuanță.

concluzie

Articolul oferă un răspuns la întrebarea: "Ce fel de vopsea ar trebui folosită pentru vopsirea betonului?", Acesta este fie un colorant acid, fie un compus preparat pe bază de pigmenți, ambii care fac posibilă crearea unui desen original.

Dye pentru beton - umplerea nișei de piață

Un loc sfânt nu este niciodată gol

În ansamblu, la beton și nu există cerințe speciale în plus față de rezistența suprafeței create. Pentru a-l ajuta in aceasta, el este echipat in interior cu armatura de fier, ceea ce ne permite sa vorbim despre beton armat. Dar nici vopseaua pentru beton nu este uitată - impresia externă pe care acest material o produce, căreia nu i-a mai fost acordată nici o atenție de multă vreme, este și ea ceva.

Faptul că paleta de culori pentru beton este bogată este deja o indicație a atenției acordate problemei descrise.

În cele din urmă, un întreg sistem de coloranți a fost dezvoltat special pentru amestecurile de beton.

Deși cimentul alb este cel mai frecvent colorant

Mai mult decât atât, în practică au fost stabilite două metode concurente de colorare a acestui material.

concurenți

Printre aceste metode:

 1. Mai întâi, este evident că adăugarea colorantului este deja în procesul de amestecare.
 • sugerează și practic nu schimbă tehnologia de bază a muncii;
 • vă permite să vopsiți întreaga masă complet, care, dacă suprafața superioară a aceluiași piatră de pavaj este abrazivă, nu va cauza pierderea culorii în viitor;
 • Această metodă de vopsire crește semnificativ costul muncii datorită consumului prea mare și adesea necontrolat al vopselei.
 • a face plăci de beton folosind tehnologia gri obișnuită (în fotografie - B);
 • pune-l jos;
 • și apoi doar vopsea adâncime de sus, 2-3 mm, cu vopsea penetrant (A);
 • în plus, vopseaua are, de asemenea, proprietăți de întărire, ceea ce este important pentru beton.
 1. În al doilea rând, puteți merge invers:

Pentru a salva vopseaua, puteți crea o astfel de piatră de beton din două straturi

 • Principalul dezavantaj al acestei abordări este faptul că țigla va fi încă uzată, ceea ce înseamnă că pe parcursul timpului vor apărea pete gri.

Frica de frământare

Dacă se alege prima metodă de colorare, atunci algoritmul de obținere a soluției, deja în culoare, nu va suferi modificări mari:

 • mai întâi se prepară un amestec uscat de ciment și nisip;
 • apoi se adaugă un colorant de pigment la amestec,
 • și numai după aceea este apa.

Este clar că cu cât mai mult pigment trebuie adăugat, cu atât culoarea va fi mai saturată.

Dar poate exista o problemă de alegere:

 • este faptul că vopseaua preia o parte considerabilă a apei pe care nu o va avea cimentul - cu cât este mai mult vopseaua, cu atât mai multă apă este necesară;
 • puteți utiliza pulbere și mai puțin, dar apoi culoarea va fi prea estompată;
 • dacă o exagerați cu apă, atunci în timp, țigle va merge în mod inevitabil fisuri;
 • dacă regreți apa, puterea de ciment va suferi.

Datorită unei astfel de dileme, se poate face o singură concluzie: amestecul de beton color necesită experiență și experimentare. Este întotdeauna necesar să se observe mai întâi proporțiile și să se efectueze un mix de testare, și numai apoi se trece la lucrarea principală.

Indiferent de gradul de respectare a instrucțiunilor de amestecare, culorile vor fi întotdeauna mai puțin luminoase.

Sfaturi utile. Aici vreau să dau un astfel de sfat - să nu fiu dezamăgit. Oricare ar fi pulberile și culorile active pe care le veți folosi, nu veți putea obține culori foarte strălucitoare, griul cimentului va continua să "întrerupă" culoarea pigmentului. În această privință, cimentul Portland se comportă cel mai rău dintre toate, culoarea care se transformă în pur și simplu dând-i niște nuanță de culoare, nimic mai mult.

În ciuda, în general, rezultatele nesatisfăcătoare ale culorii betonului, această dorință a fost foarte tenace. A fost dezvoltat un întreg sistem de coloranți pentru beton (a se vedea și articolul "Vopsea pentru panouri - finalul reparației dvs.").

clasificare

Prin sursa de origine, pigmenții de colorare sunt împărțiți în:

Ca să mergem mai departe:

 • naturale - sunt obținute ca urmare a procesării mecanice a materialelor naturale și,
 • artificiale.

Prin vizualizarea finală privind:

 • pulberi,
 • paste concentrate și
 • emulsie.

cerinţe

Dar indiferent de natura colorantului, cerințele pentru compoziția amestecului final sunt neschimbate și foarte ridicate:

 • stabilitatea mecanică maximă, în primul rând la abraziune - acestea sunt cerințele celei mai răspândite utilizări a vopselei pe betonul de pavaj;
 • rezistență la tot felul de influențe externe - temperatură, chimică și, desigur, expunerea la precipitații.

Deși fantezia merge mult mai departe, ar exista o dorință și o linie de producție raționalizată.

 • separat - rezistența la lumina soarelui ultraviolet;
 • Având în vedere condițiile de utilizare în locuri aglomerate - perfecțiunea mediului în orice stare, sub orice influență externă, nu pot exista reacții adverse.

Fă-o singur

Când pictați betonul de sus, puteți încerca să creați coloranți pentru beton cu propriile mâini.

În acest caz, ne referim la următoarele nuanțe:

 1. Puteți ajuta vopselele adezive adânci pentru beton, compoziția din care:
 • solvent;
 • adeziv;
 • pigment - vopsea - vă recomandăm să preparați mai mult de o pulbere, amestecându-le, puteți extinde semnificativ paleta de culori finală;
 • fixatori.
 1. Toate componentele sunt bine amestecate mai întâi.
 2. Apoi, suprafața plăcii este tratată cu un solvent acid - nu permiteți ca acidul să cadă pe obiectele înconjurătoare.
 3. Fără a aștepta ca acidul să se usuce, începem să pictăm, respectând cu strictețe regulile de protecție individuală - toate amestecurile care utilizează penetrarea adâncă sunt destul de agresive.

Economia și aici își fac propriile ajustări - munca nu se face cu saci și pungi, ci cu pungi și acesta este unul dintre principalele obstacole în calea prevalenței betonului colorat

Nu se poate spune că prețul tuturor eforturilor dvs. de a vă culoarea betonului vă convine. Poate de aceea rareori vedem beton colorat în cazul în care mulți oameni cred că un astfel de joc nu merită lumânarea și este mai bine să faci o placă de beton de relief decât să suferi de culoare (a se vedea și articolul "Pictarea pivniței - principalele trăsături ale lucrării și alegerea compoziției" ).

Cu toate acestea, tehnologia este pe piață și nu ar trebui să uitați de ea, poate că, mai devreme sau mai târziu, vă va ajuta să vă avansați afacerea în lupta împotriva concurenților. Asigurați-vă că pentru a verifica video suplimentare în acest articol, vă va ajuta să acorde o atenție mai mare la subiectul în cauză.

Cum sa faci un colorant acid pentru beton cu mainile tale?

În prezent, colorarea structurilor din beton cu ajutorul vopselei acide câștigă popularitate. Și nu este surprinzător. La urma urmei, cu ajutorul acestuia puteți obține o pictură neuniformă a produselor din beton sub piatră naturală. Acid colorant poate fi folosit atunci când vopsea gard, podea, bază sau elemente decorative.

Pe beton există pată acidă gata preparată. Cel mai faimos colorant acid - american. Dar prețul pentru o canistră de trei litri este de aproximativ 10.000 de ruble. Ceea ce este destul de scump. Da, și va dura mult timp să așteptați. Producătorii interni produc de asemenea vopsele pe bază de acizi. Dar face-le mici afaceri. Prețul acoperirii interne a acidului este de la 350 la 800 de ruble pe litru. Dar pe multe site-uri nu există nici exemple de culoare, nici doza exactă. Și pentru a garanta culoarea dorită a picturii, nu pot.

Compoziția vopselei nu este un secret. Bazat pe acid clorhidric. Se adaugă oxizi de metale pentru a obține culoarea dorită. Acidul reacționează cu varul în beton, iar oxizii dau culoarea dorită. În același timp, vopseaua penetrează betonul până la 1 mm. Prin urmare, nu cade și nu se estompează.

Deci, aveți nevoie de acid clorhidric 5 - 7% și oxizi. Puteți utiliza sulfatul de cupru și fier. Ele sunt vândute în magazine pentru grădină. Prețul este destul de accesibil. Primul dă o nuanță albastră betonului. Al doilea este de la galben la roșu aprins. Dar acidul clorhidric este destul de greu de cumpărat. Face parte din mărfurile interzise de vânzare. Cumpara poate doar organizatie sau SP.

Permise să vândă acid la persoane cu o concentrație de până la 15%. Dar foarte puțini oameni o vând cu o asemenea concentrare. Farmaciile pot fi găsite la vânzare acid clorhidric 6%. Ea este un medicament. Dacă nu există nicăieri în vânzarea acestui produs, atunci puteți merge la magazinul de hardware. Mijloacele pentru curățarea toaletelor de toaletă conțin până la 15% acid clorhidric. Aveți posibilitatea să utilizați, de exemplu, "Dușuri de toaletă". Cu toate acestea, din cauza coloranților care o compun, rezultatul culorii poate fi văzut numai după spălarea cu murături. Care nu este foarte convenabil.

Costul petelor de acid acasă nu va fi mai mare de 200 de ruble pe litru. Și chiar mai puțin. Nu uitați să le pictați pe beton după pictarea produselor din beton. Acest lucru va oferi protecție suplimentară și luciu. Este mai bine să folosiți un lac mat sau semi-mat.

Dye pentru beton: aditivi și acoperiri

Ce vopsea pentru beton oferă cea mai rezistentă culoare? Cum se amestecă betonul colorat? Cum să pictezi podeaua de beton a garajului sau pereții atelierului de acasă? Să încercăm să răspundem la aceste întrebări și la alte întrebări.

Placile decorative sunt vopsite în stadiul de turnare în forme.

funcționalitate

În primul rând, merită să se decidă de ce este nevoie în cazul nostru de culoarea betonului.

Ce opțiuni sunt posibile?

 • Cea mai tipică situație este atunci când obiectivul lucrării este de a combate uzura mecanică a podelei și, în consecință, praful. O cantitate mare de praf pe toate suprafețele este probabil problema principală a șapei de beton neprotejate pe podeaua garajului sau a atelierului de uz casnic.
 • Pereții din beton și tencuieli sunt adesea vopsite pentru a reduce absorbția apei. Absorbind apa de ploaie, materialul își deteriorează proprietățile izolante.

În plus: înghețarea apei în pori accelerează dramatic distrugerea plicului clădirii.

 • În cele din urmă, funcțiile pur decorative ale picturii nu trebuie uitate nici: suprafața gri-gri nu va adăuga cu siguranță apel în orice cameră. Aici, totuși, merită să împărțiți suprafețele pentru vopsire în funcție de gradul de uzură: pentru treptele scării cu o cruce mare și soluții diferite sunt potrivite pentru pereți.

Tipuri de coloranți

impregnare

Strict vorbind, această clasă de materiale este dificil de atribuit vopselelor: adesea nu conțin pigmenți. Scopul impregnării pentru beton este de a îmbunătăți exclusiv proprietățile sale de performanță (uzură și rezistență la îngheț, rezistență mecanică și rezistență la fisurare).

Podele din beton tratate cu impregnare de impurități.

Cele mai multe dintre cele mai eficiente impregnări sunt dispersiile de rășină epoxidică și poliuretan în solvenți organici sau apă. Pregătirea pentru aplicare constă numai în îndepărtarea prafului de pe o suprafață sau de altă suprafață; În plus, producătorii recomandă îndepărtarea petelor de ulei și grăsimi, urme de vopsea și alți contaminanți cu un solvent.

pigmenți

Impregnarea favorabil cu acoperiri de suprafață (inclusiv majoritatea vopselelor) care nu formează un strat protector sau decorativ subțire pe suprafață și schimbă proprietățile fizice ale bazei într-un strat suficient de gros.

Agenții de pigmentare în beton nu fac, în general, același lucru; totuși, ei își limitează acțiunea la modificări pur decorative: culoarea materialului variază în întregul volum al matricei.

Cum este aceasta mai bună decât culoarea tradițională?

Durabilitate excepțională a culorii. Pașii notori ai scărilor, etajele din zonele cu trafic ridicat se epuizează în timp. Un strat subțire de vopsea, indiferent cât de durabil este, nu va dura mai mult de câțiva ani; în cazul betonului pigmentat, zonele cu un grad înalt de uzură nu vor ieși în culoare față de fundalul general.

Iată recomandările pentru utilizarea pigmenților de vopsire a betonului de la unul dintre producătorii autohtoni:

 • Dozajul este de 3-5% din greutatea liantului (adică un sac de pigment în 25-30 saci de ciment).

Sfat: doza poate fi redusă semnificativ dacă se utilizează ciment alb.
În caz contrar, culoarea rezultată va fi rezultatul amestecării culorii pigmentului și a griului, ceea ce va face culoarea mai plictisitoare.

Cimentul alb face ca vopseaua să fie mai saturată.

 • Înainte de utilizare, pulberea pigmentantă se amestecă cu apă până la consistența smântânii și se învechează timp de o oră.
 • Mixerul de beton este încărcat în următoarea ordine: nisip; pigment; ciment; apă. Cimentul se încarcă după amestecarea aditivului de pigment cu nisip timp de 100-150 secunde.
 • Nu depășiți concentrația recomandată de pigment. Rezistența betonului rezultat în supradozaj va scădea.

Cât de scumpe sunt vopselele pentru beton? Prețul depinde de culoare și, în consecință, de compoziția pigmentului: