Deschiderea în fundație - Deschiderea în fundație

În construcția suburbană privată sunt foarte populare la domiciliu, al cărui design prevede un subsol subsol subsol. Podeaua de la subsol este adesea folosită ca o încăpere de utilitate sau ca un garaj cu drepturi depline pentru o mașină. În același timp, în panglica monolită a subsolului pardoselii subsolului, sunt lăsate deschideri în avans pentru amplasarea ușilor de garaj și o "ușă din spate" suplimentară sau sunt realizate în fundația deja construită. În acest articol vom examina ambele opțiuni de a face o deschidere în fundație.

Cum se furnizează o deschidere în timpul fazei de construcție a fundației

Pentru a răspunde la această întrebare, inițial trebuie să analizați în detaliu proiectarea fundației și a tehnologiei sale de fabricație. Tipul de fundație prezentat în fotografie se numește placă cu o bandă monolită încastrată din beton armat. Acest tip de fundație este cel mai potrivit dacă necesită deschideri.

Stadiile de construcție a fundației:

 • Crearea adâncimii de excavare a excavatoarelor de 2500-3000 cm;
 • Tamparea fundului carierei cu echipament special;
 • Crearea de-a lungul perimetrului interior al săpăturilor de tranșee cu o adâncime de cel puțin 40 cm;
 • Armarea șanțurilor în jurul perimetrului;
 • Se toarnă în partea centrală a unui strat de 10 cm de piatră zdrobită, cu o fracțiune de 40-70 mm;
 • Umplerea plăcii inferioare a fundației și a șanțurilor de perimetru cu beton;
 • Instalarea panourilor de cofraj verticale și construirea barelor de armare verticale;
 • Umplerea în jurul perimetrului benzii monolitice;
 • Instalarea plăcilor de podea din subsol sau a plăcilor monolitice.
fundație optimă pentru fundații cu deschideri

În mod normal, deschiderea în banda monolită sub ușa garajului este de 240 cm, în timp ce înălțimea deschiderii nu se face la întreaga înălțime a subsolului, dar este de aproximativ 220-230 cm. Înălțimea podelei în sine este de obicei 260-280 cm. părți ale deschiderii sunt făcute jumper monolit, cu laturi de 40x40 cm sau 40x35 cm. Această căptușeală de legătură este foarte importantă, astfel încât va distribui sarcina verticală primită de la pereții de susținere ai primului etaj, situat mai sus.

punte de legătură pentru a distribui încărcătura de la perete la fundație cu o deschidere

În construcția acestui tip de fundație se utilizează marca de beton M400 și mai sus și, bineînțeles, se acordă o mare importanță armăturii, ca și plăcii în sine, și unei benzi verticale încastrate. În plus, dacă plăcile de beton vor fi utilizate ca plafonul subsolului, ele vor fi instalate de-a lungul deschiderii din stânga sub ușa garajului.

Cum se face o deschidere în fundația existentă

Adesea, la etapa de proiectare și construcție, se face următoarea greșeală - ei uită să ofere o "ușă din spate" suplimentară la parter. Utilizarea poarta la garaj tot timpul nu este foarte convenabil. Adesea, nu există deschideri în fundație și este nevoie să le tăiați. Prin urmare, rămâne o opțiune - pentru a tăia printr-o deschidere suplimentară în peretele de beton al fundației.

 1. Determinarea unui loc specific în care vor fi făcute bucățile de beton;
 2. Eșantionarea din exteriorul fundației și crearea unei pârtii;
 3. Consolidarea unui sit al bazei în locul în care va exista o deschidere. Consolidarea unui cadru dintr-un canal metalic;
 4. Deschiderea betonului în bandă monolită.

Luați în considerare fiecare dintre etapele de creare a deschiderii în fundație în detaliu.

Locul de tăiere a deschiderii este determinat pe baza a doi factori. În primul rând, deschiderea sub intrarea stradală la subsol se face în conformitate cu principiul de confort. De obicei, această intrare neagră în garaj se face din partea din față a casei, când este privită de la ușa garajului. În al doilea rând, se ia în considerare structura plăcilor de podea. Cel mai adesea folosit în construcția plăcilor de podea cu lățimea de 100, 120 și 150 cm. Cel mai bine este dacă deschiderea de decupare cade pe suprafața muchiei lungi a plăcii. Dacă acest lucru nu poate fi realizat, atunci deschiderea este aranjată exact în centru sub placa de trecere. În acest caz, lățimea plăcii depinde de lățimea plăcii. Deci, dacă placa are o lățime de 120 cm, atunci lățimea maximă a deschiderii nu poate fi mai mare de 90 cm, și în mod optim, la toate 80 cm.

deschiderea ușii în fundație

După ce au decis cu privire la locația exactă a țevilor de beton și a tras limitele viitoarei deschideri pe un perete puțin adânc, aceștia încep să preleveze solul din exteriorul fundației. Aici sarcina principală este de a alege solul de sub pantă până la partea de jos a deschiderii viitoare. Unghiul de înclinare este stabilit în funcție de numărul și mărimea treptelor concrete viitoare.

Când este accesat de ambele părți la benzile de fundație adânci, în locul unde se va face tăierea, întăriți banda cu un canal metalic. De obicei, armarea canalului se efectuează numai pe o parte a benzii, având în vedere că deschiderea nu se face la înălțimea totală a podelei, iar jumperul va fi lăsat pe partea superioară. Pentru a întări o secțiune a peretelui, paralel cu ea la podea, asamblau rafturi pe un canal. Pentru a fixa canalul în placa inferioară a fundației, se fac două tăieturi longitudinale la o adâncime de 5-6 cm. Această operație se realizează printr-o mașină de șlefuit sau o mașină de găurit pe perete. Bucățile primite se rafalează pe canal cu rafturi.

canalul de deschidere a canalului

În etapa următoare, pe perete sunt montate 2 canale verticale, care trebuie să treacă strict de-a lungul marginilor deschiderii de decupare și înălțimea căreia trebuie să corespundă înălțimii podelei subsolului. Capetele inferioare ale canalelor verticale se bazează pe canalul orizontal al podelei și sunt sudate la el prin sudură electrică cu arc. Apoi, între capetele superioare ale canalelor și suprapunerea este plasat și sudat canalul orizontal superior. După aceea, lungimea canalelor verticale cu o treaptă de 30 cm este forată într-o bandă monolitică. Coloanele din bare sunt bătute în găurile care sunt sudate pe raftul canalului.

Procesul de tăiere a betonului la construcția diafragmei în fundație.

Consolidarea peretelui din beton, așa cum este descris mai sus, merge direct la conducta de beton. Inițial, în jurul perimetrului deschiderii de decupare, mașinile de șlefuit cu un disc diamant produc tăieturi de 3-4 cm adâncime. Nu trebuie să mergeți mai adânc imediat, deoarece există șansa de a fugi în armătură. Despicarea în sine este produsă de punchers profesionale de tip Makit sau Bosch, dotate cu duze de vârf și cu palete. În unele cazuri, se utilizează o mașină de ridicare conectată prin furtunuri la un compresor de aer. În general, alegerea sculei depinde de puterea betonului și de cantitatea totală de lucru.

Betonul spart este îndepărtat de pe locul de muncă. Poarta rezultată, dacă este necesar, a tencuit și a montat ușa sau poarta.

Sfaturi pentru cei care au decis să taie în mod independent prin deschiderea în banda de fundație. Dacă sunteți constructor cu mulți ani de experiență sau dacă ați participat și ați supravegheat construirea casei dvs. și dacă aveți un plan tehnologic detaliat pentru clădire, puteți să vă reduceți, altfel trebuie să calculați și să studiați planul tehnologic. și necesită utilizarea de instrumente profesionale.

O descriere a celor mai eficiente modalități de tăiere a betonului, precum și o listă a instrumentelor și echipamentelor necesare sunt prezentate într-un articol separat: tăierea betonului - metode, instrumente, tehnologii.

La instalarea deschiderii în fundație în jurul perimetrului său, poate fi necesar să se creeze un sistem de drenare pentru îndepărtarea apei subterane. Pentru mai multe informații despre instalarea sistemelor de drenaj, consultați articolul: Instalarea sistemelor de drenaj pentru drenajul apelor subterane.

Atunci când se construiesc deschideri pentru uși și ferestre în pereții casei, ar trebui luate în considerare unele caracteristici asociate cu materialul pereților. În detaliu, este descris în articol: cum se face o fereastră sau o ușă în perete.

Cum să tăiați fundația porții FBS

Bună, Semenych! Confruntat cu problema modului de a tăia fundația porții FBS. Cladire privata, sub casa de pe perimetrul camerei pentru subsol. Trebuie să alegeți un teren mic, dar pentru asta aveți nevoie de o deschidere pentru ușă. Spune-mi cum să fac asta? Mulțumesc mult.

Alexander, Belgorod.

Bună, Alexander din Belgorod!

Dulapurile în blocuri FBS se fac după cum urmează. Asigurați-vă că a fost creată în etapa de construcție și lăsați-o pe deschizătură instalând blocurile astfel încât gaura să lase parametrii doriți.

Dacă dintr-un motiv oarecare nu este lăsată deschiderea în locul potrivit, atunci primul pas este să scoateți solul din locul deschiderii viitoare. Dacă este necesar, consolidați solul din părțile laterale ale deschiderii viitoare cu instalarea cofrajului. Deoarece în anumite tipuri de sol, este posibil să le aruncați și să creați interferențe în munca lor.

Apoi marcați locația deschiderii. În același timp, ei se străduiesc să se asigure că cel puțin o linie verticală este partea de deschidere viitoare de-a lungul îmbinărilor blocurilor. Mai puțin nevoie de ciocan.

Și apoi ei iau o lovitură mai puternică, de obicei acele costuri mai mari de 15-20 mii de ruble, introduceți un bisturiu (daltă specială) în cartuș și începeți să ciocănați. În acele cazuri, când există o armătură între blocurile FBS la cusături, iar uneori acest lucru este folosit în timpul instalării fundațiilor, deși destul de rar, este necesară o mașină de șlefuit pentru tăierea barelor de armare.

Un cuplu de oameni pe schimbare este capabil să folosească un perforator pentru a continua o gaură de dimensiunea dorită în patru blocuri așezate în înălțime. Chiar și cea mai groasă (60 de cm grosime de standard).

Utilizarea de ciocanele de putere mică sau a unui ciocan de sanie cu dalta sudată pe fir pentru a se ține ușor în mâini este mult mai puțin eficientă. "A fi mulțumit" va avea de două sau trei ori mai mult.

Alte întrebări privind repararea fundației la domiciliu:

Puneți o întrebare lui Semenych (autor de materiale)

Site-ul nostru este actualizat în mod regulat cu materiale și articole interesante și unice pe tema cherestelei, a materialelor de construcție și a muncii, oferă opinia și cunoștințele autorului despre un adevărat shabashnik cu o experiență de peste 15 ani. Există o secțiune - povesti amuzante shabashniki. Dacă doriți să primiți informații despre acest lucru, abonați-vă la buletinul informativ al site-ului nostru. Nu se garantează transferul adresei dvs. terților.

Cum de a face o deschidere sub ușa în beton 70cm?

# 1 Cat Murzik

# 2 Leksin

 • Membrii
 • 1206 de mesaje
  • Oraș: Khazaria Khan, sector M.
  • Nume: Anton, dar toată lumea cheamă după numele de familie.

  # 3 user_44746

  # 4 chimik2

 • Membrii
 • 1631 de mesaje
  • Oraș: Elektrostal MO
  • Nume: Sergey

  # 5 techie VV

  Cat Murzik (27 noiembrie 2016 - 10:55) a scris:

  # 6 Elgreen

  # 7 Gideon

 • Membrii
 • 17753 mesaje
  • Oraș: straingers în ku
  • Nume: Rabbi

  # 8 Cat Murzik

  # 9 LEONS

  Post a fost editat despre ns h: 27 noiembrie 2016 - 11:31

  # 10 vadim 3838

 • Membrii
 • 70 de posturi
  • Oraș: Irkutsk
  • Nume: Vadim Kiselev

  # 11 Cat Murzik

  # 12 Prostokot

  Post a fost editatProstokot: 27 noiembrie 2016 - 11:37

  # 13 Cat Murzik

  Vadim 3838 (27 noiembrie 2016 - 11:30) a scris:

  Pot pumna ușa în fundație?

  Forumul Evrolux, totul despre construcția și repararea spațiilor.

  Pot pumna ușa în fundație?

  Pot pumna ușa în fundație?

  Lala "19 august 2014, 16:26

  Există o nevoie, în fundație, în loc de o fereastră mică (40 de 50 cm), Pentru a face o ușă. Casa este de 3 etaje, cărămidă roșie, construit la începutul secolului XX. Uscat, durabil, deși uneori scufundat de apele subterane. Cel puțin o ușă mică poate fi făcută sau o fereastră mare? Cred că ușa nu ar trebui făcută deloc. Mi sa spus că poți. Constructorii, sfătuiesc cum să fie?

  Re: Pot sa pumn ușa în fundație?

  Vlad73 "20 august 2014, 09:07

  Fundația banda nu poate fi atinsă (ruptă), deoarece nu ar fi de dorit, deoarece rupeți soliditatea bazei și, prin urmare, sarcina verticală pe fundație. Drept urmare, fisurile pot merge de-a lungul peretelui casei, care va fi agravată de apă (ploaie și zăpadă).

  Re: Pot sa pumn ușa în fundație?

  Afaceri Dec 07 Dec 2014, 14:29

  În cazul în care fundația este bună, atunci este posibil să păstrați unul mic, prin întărirea acestuia pe laturile unde va fi ușa. Cum de a consolida citiți răspunsurile la întrebarea: este posibil să consolidați fundația.

  cum se face o deschidere în fundație

  timp bun pentru toți! Cum nu ar vrea, se dovedește o înălțime decentă a fundației, 180 cm, și pentru soclu nu este suficient de înălțime, dar totuși doriți să lăsați astfel, chiar dacă subteran va fi

  și întrebarea a apărut: cum să se facă o astfel de deschidere în fundație, astfel încât să poată circula liber, acolo unde ar fi zidul de susținere, dacă armarea rândurilor superioare ar putea fi întreruptă și locul marcat cu albastru ar putea fi ridicat, rândul inferior de armătură rămâne și 30 cm înălțime cu un rând suplimentar de armare.

  Cum se face o deschidere în perete sub ușă

  Punch prin ușa din perete. Sfaturi și trucuri

  12 septembrie 2015

  De-a lungul timpului, mulți dintre noi au ajuns la decizia de a schimba aspectul existent al casei noastre, așa că de cele mai multe ori apare întrebarea cum să pumni printr-o ușă în perete, să faci o arcadă sau o deschidere, combinând două camere într-una. Este relativ ușor să efectuați reparațiile necesare, având abilități în domeniul construcțiilor. Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare nu numai caracteristicile structurale ale structurii, ci și unele aspecte juridice. Înainte de efectuarea lucrărilor de reamenajare, este imperativ să se aprobe proiectul viitoarei reamenajări, precum și permisiunea Inspectoratului pentru Locuințe al unui oraș sau al unui district. Etapa inițială include pregătirea preliminară, achiziționarea de echipamente și materiale de construcție necesare pentru lucrări.

  Etapa pregătitoare

  Dacă este nevoie să străpungă deschiderea în cărămidă, piatră, ziduri de beton, pentru lucru veți avea nevoie de un deraieror cu diverse duze, un bulgară, un ferăstrău cu discuri cu diamant, un ciocan, un ciocan, o daltă, o bandă, un creion, un aspirator de construcție. Toate lucrările trebuie făcute cu precauție extremă, aderând la o secvență strictă și siguranță, deoarece reamenajarea este un proces destul de laborios, complex și responsabil. Înainte de a începe lucrările de reparație, este necesar să verificați dacă există o cablare, o comunicație de inginerie sau un coș de fum în perete, la locul ștanțării, a cărui distanță minimă trebuie să fie de cel puțin 300 m. Dacă este necesar, cablajul poate fi transferat. De asemenea, este necesar să se țină seama în ce zid de cărămidă (care poartă, nu poartă, rigiditate) se va executa găurirea ușii, deschiderea arcuită, pentru a nu deforma și a slăbi structura de susținere a structurii. Dacă o ușă este perforată în pereții cortinei pentru a reduce riscul de colaps, pentru a preveni deformarea, marcajele se fac, iar dezasamblarea cărămizilor începe de la rândurile superioare (de sus în jos), îndreptând daltă perpendicular pe suprafață. În plus, mai întâi trebuie să faceți o ușă de proiect.

  Acoperirile vechi sunt îndepărtate de pe suprafața zidurilor de cărămidă, tapet și îndepărtați stratul de ipsos. Stratul de tencuială este îndepărtat până când apare o cărămidă. Apoi, folosind o bandă, un creion sau cretă marchează deschiderea viitoare. Pentru ca zidul să nu se stingă și să nu se prăbușească, trebuie să știți cum să întăriți corect ușa. Mai intai, trebuie sa faci un jumper de armare dintr-un colt de cel putin 35 mm. Pentru a face acest lucru, tăiați două colțuri, care ar trebui să fie cu 35-40 cm mai lungi decât deschiderea. Ansamblul de ancorare asigură o funcție de protecție, luând o parte din încărcătura din perete, pe deschiderea viitoare, din suportul de podea, precum și din pereții etajelor superioare ale structurii de acoperiș. Calitatea montantului montat este complet dependentă de siguranța întregii structuri a peretelui și a structurii. Este de preferat pentru fabricarea de lacăte să folosească oțel puternic. La proiectarea jumperului trebuie avute în vedere următoarele aspecte: mărimea (lungimea și lățimea) deschiderii ușii în raport cu suprafața totală a pereților; distanța de la deschidere până la pereții adiacenți; distanța de la marginea superioară a deschiderii până la tavan; grosimea, condițiile generale și materialele de construcție din care a fost construit peretele, caracteristicile sale calitative tehnice; numărul de etaje deasupra ușii; aranjarea plăcilor de podea.

  Secvența de lucru

  După finalizarea etapei pregătitoare, puteți trece la lucrările de bază, și anume dezmembrarea peretelui de cărămidă și perforarea deschiderii pentru instalarea ușii. Pentru a face acest lucru, este de preferat să folosiți un ciocan cu daltă, un ferăstrău cu disc diamantat sau un ciocan. O mașină de șlefuit cu cercuri de diamant, un perforator pe ambele părți ale peretelui, trebuie să găuriți partea superioară a deschiderii, care ar trebui să fie cu 17-22 cm mai mare decât lățimea ușii care se deschide. Adâncimea și lățimea găurilor trebuie să fie egale cu dimensiunea și lățimea unghiului. În etapa următoare, trebuie să introduceți colturile de oțel pregătite în găuri și să le fixați cu știfturi de ancorare. Sloturile sunt umplute cu un amestec de ciment-beton. Atunci când se utilizează o roată cu diamant, se lucrează în ochelari de protecție. Pe liniile marcate anterior ale ușii, cu ajutorul mașinii de șlefuit, peretele este tăiat la o adâncime care permite diametrul roții diamante, după care ciocanul (perforatorul) se continuă cu îndepărtarea treptată a cărămizilor. Trebuie remarcat faptul că este necesară dezasamblarea cărămizilor pe ambele părți ale peretelui, în timp ce într-o singură trecere este permisă dezasamblarea unui singur strat de zidărie. După dezmembrarea cărămizilor pe laturi, va fi destul de ușor să tăiați o gaură mai departe. În etapa următoare, completați jumperul. Pentru a face acest lucru, două colțuri sunt sudate împreună în partea inferioară sau fixate împreună cu plăci metalice sau șuruburi metalice. În etapa finală, efectuați lucrările de finisare necesare și instalați o ușă nouă.

  Pregătirea deschiderii în pereții de beton

  Deoarece pereții betonului poartă în principal, dacă nu există experiență în realizarea unor astfel de lucrări de construcții, este mai bine să încredințați prăjirea deschiderii meșterilor profesioniști care pot executa cu exactitate toate calculele necesare, luând în considerare caracteristicile de proiectare ale cadrului de legare și de armare. Lansarea deschiderii în peretele rulmentului începe cu un marcaj realizat pe ambele părți. Pentru a transfera marcajul pe o altă suprafață a peretelui, utilizați un burghiu și burghie cu un diametru de 10-12 mm, care fac tăieturi de-a lungul întregului perimetru, retragându-se la fiecare trei până la patru centimetri. Deoarece, spre deosebire de pereții din caramida, zidurile de beton sunt foarte dense și groase, toate lucrările se fac numai cu discuri cu diamant.

  După ce deschiderea este străpunsă pentru instalarea ușii, ele fac ca legăturile din oțel să se fixeze unul față de celălalt prin sudarea sau utilizarea unor canale cu lungimea dorită. Pentru a instala canale, nișe sunt perforate pe ambele laturi ale peretelui folosind un ciocan, sau lucrează manual. Fiecare locaș pentru plasarea canalelor este bine curățat de resturile de cărămizi și praf, după care amestecul de ciment și beton este așezat pe suprafața nișelor umezite cu apă și introduse în canale sau colțuri. Golurile rezultate sunt închise cu plăci de beton celular, cărămizi de dimensiunea dorită. În găuri se introduc șuruburi, ale căror capete se pun pe șaibe și fixează piulițele. După ce amestecul de ciment este complet uscat și întărit, puteți face o deschidere în perete. Pe pante și montanți se montează o plasă de metal armată și se toarnă pe un strat de soluție de beton. După tencuirea suprafeței, se efectuează lucrări de finisare și se instalează ușa.

  Este demn de remarcat faptul că, dacă deschiderea pentru instalarea ușii este perforată în peretele exterior, este necesar să se ia în considerare și o izolație care să împiedice pătrunderea căldurii în încăpere. În acest scop se utilizează materiale speciale de impermeabilizare și izolație.

  Ca acest articol? Trimiteți-le prietenilor:

  Astăzi, instalarea ușii nu este foarte dificilă, deoarece producătorii de uși vând produsele lor deja echipate cu o cutie, balamale și un mâner, și de multe ori deja vopsite sau deschise cu lac. Puteți alege ușile interioare potrivite pentru aproape orice deschidere. Dacă deschiderea nu corespunde dimensiunilor standard, atunci trebuie să comandați ușa în funcție de mărimea individuală. În timpul instalării se ia în considerare nu numai lățimea și înălțimea deschiderii, dar și grosimea acesteia.

  Înainte de a începe instalarea, este necesar să se umezească deschiderea pentru a obține o bună aderență a spumei de montaj în cavitatea de deschidere.

  Apoi pachetul este introdus în deschidere și este aliniat vertical și orizontal. Trebuie să vă concentrați pe lățimea spațiului dintre cutie și pânză. În teorie, ar trebui să fie același cel puțin pe părțile opuse ale ușii.

  După finalizarea alinierii, este necesar să fixați laturile cutiei de fixare și să umpleți cavitățile cu spumă de montaj. După ce spuma se usucă, trebuie să eliminați excedentul și să atașați ornamentele.

  Numai atunci se poate pune pânza în sine. Și în cele din urmă este verificată lucrarea ușii și încuietoarea ușii.

  Instalarea ușilor interioare. Ușa Interroom, poate, unul dintre cele mai importante elemente ale locuinței, nu numai în termeni funcționali, ci și ca obiect de proiectare.

  Alegerea și instalarea ușii este un pas crucial, deoarece frumusețea și confortul camerei depind în mare măsură de acest lucru.

  Faceți deschiderea sub ușa din perete

  Ușa este instalată după ce toate reparațiile au fost finalizate, dar este necesar să o alegeți înainte de începerea reparației, astfel încât mai târziu să nu aveți nevoie să extindeți sau să restrângeți ușa.

  Rețeaua de magazine a comercianților, unde ușile de dimensiuni standard calculate pentru instalare în uși standard sunt cunoscute și se bucură de o popularitate bine meritată.

  Înainte de a alege o ușă, este necesar să se măsoare deschiderea, dacă este standard, atunci puteți cumpăra în siguranță proba dorită, dacă nu, atunci în timpul reparației va fi necesar să montați deschiderea la dimensiunile ușii, lăsând un mic decalaj, astfel încât cutia să intre cu ușurință.

  Idealul este o deschidere care are o lățime și o înălțime de 80 mm mai mare decât blocul de ușă, iar grosimea acestuia este de 75 mm.

  Un mic decalaj în jurul perimetrului cutiei va închide carcasa.

  Dacă parametrii ușii nu corespund standardului, atunci este mai bine să faceți ușa la comandă, atunci în timpul instalării nu va trebui să măriți sau să tăiați caseta unității de ușă.

  Secvența de lucru este următoarea:

  1. Mai întâi scoateți baza.

  Dacă există o bază de ciment, o puteți arunca la sfârșit cu cel mai recent tip de cărămidă. Tencuiala de ciment în fața conturului ușii.

  2. Sub noul jumper au fost eliminate mai multe cărămizi

  la nivelul de 2,1-2,15 m, iar mortarul de ciment vechi cade din cărămidă într-o nișă turnată.

  Lărgimea coardei reliefate trebuie să fie cu 100-300 mm mai mare decât lățimea ramei uși instalate. La reglarea foii de ușă de 60 cm, trebuie să confirmați cărămizile cu 4 cărămizi (imaginea unei cărămizi cu o ușă de contur, care sunt curățate, sunt arătate în alb) pentru ușile din cârpă 70, 80 și 90 cm - 5 cărămizi (a cincea cărămidă este prezentată în figură în mov) rar cărămizi, dar uneori este necesar:

  Figura 1.

  Marcarea barierului sub gât.

  Pentru cărămizi de pulverizare acide, cel puțin primul, însoțit de o pierdere minimă a rigidității barieră în jurul mortarului de cărămidă, de preferință înainte de perforarea pentru găurire sau cel puțin perforarea mortarului în jurul cărămizii. Dacă o secțiune este stabilită pentru o lungă perioadă de timp, o soluție de înaltă calitate și pe termen lung, dacă se lovește de cărămizi în mod stupid, va ieși din efectul încărcăturii, va trebui mai întâi să fie redistribuită cărămizilor vecine și, prin urmare, puterea fizică trebuie să consume mult mai mult pentru a reduce cărămizile.

  Și în al doilea rând, datorită redistribuirii tensiunii, soluția este complet distrusă în locul unde sunt executate loviturile. Perforarea reduce suprafața mortarului și crește probabilitatea coborârii cărămizii. Această recomandare se aplică și cazurilor în care soluția de zidărie este prea slabă și distrusă pur și simplu, în special pentru partițiile din cartierul cipriac.

  De exemplu, rezistența soluției soluției M150 pentru întindere poate ajunge la 2-2,5 kg / cm2 la mai mulți ani după împărțirea partiției.

  În același timp, suprafața soluției distruse este de aproximativ 700-800 cm2 în jurul cărămizii de pe podeaua unui perete de cărămidă. În consecință, această soluție poate rezista la o încărcare statică de până la 1,4-2 tone. Desigur, în timpul operațiunii, un ciocan multi-produce o sarcină din cărămidă și soluția va fi șocantă, nu statică, dar toate sunt egale cu cărămizi curate în astfel de soluții pentru o lovitură de ciocan, viteza saniei în momentul contactului cu permutarea cărămizii ar trebui să fie suficient de mare și deformarea partiției destul de mic.

  Și, în plus, dacă bariera este suficient de mare, cât mai aproape posibil de cărămizile din mijlocul înălțimii, probabilitatea de prăbușire a întregii partiții este mai mare.

  La efectuarea perforării, suprafața mortarului în jurul cărămizii scade, în plus, rezistența reziduală a mortarului scade, iar redistribuirea sarcinii scade semnificativ.

  Cu toate acestea, acestea nu funcționează bine, dar dacă cărămizile de sub pod se rupe, cărămizile pot cădea, de asemenea.

  Bine, le poți purta pe un jumper.

  3. Se formează o punte standard de beton sau metal în orificiul turnat al profilurilor rolelor.

  Jumperul trebuie să fie pe soluție.

  Dacă nu există copertine sau colțuri metalice specifice, puteți folosi lemnul în loc sau puneți câteva bare de armare cu un diametru de 12-20 mm.

  al patrulea

  Slot închis de ciment

  restul după așezarea grinzii (în special a cusăturii dintre căptușeală și linia veche de cărămidă). În figura 2, noua soluție are o culoare gri închis. Crăpăturile mici pot fi suflate de spuma de echipă, dar nu numai cu o cusătură între noua căptușeală și linia veche de cărămidă.

  al cincilea

  După instalarea jumperului este nevoie de o pauză tehnologică de 5-14 zile

  este necesar ca noua soluție să fie validă. După aceea, rândurile de cărămizi, a căror lățime de nouă gaură este cu 5-15 cm mai mare decât cutia de uși noi.

  Cum de a face o ușă: pumn o gaură într-un zid de cărămidă cu propriile mâini

  Deoarece partiția a fost stocată într-un costum, ea trebuie să fie executată cu atenție astfel încât să nu se încalce integritatea părții indestructibile a partiției. Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

  6a. Mai întâi scoateți cărămizile

  care împiedică complet noua ușă. Jumătate de cărămidă la o înălțime de 1 m de la pământ, împiedicând apariția de noi uși (în imaginea marcată cu roșu), netedă, parțial dintr-un ciocan împrăștiat, o lovitură sau un ciocan și o daltă.

  Direcția impactului nu trebuie să fie perpendiculară pe planul peretelui de compartimentare, astfel încât să nu se distrugă peretele etanș, iar șocurile trebuie aplicate de sus sau de jos. Puteți, de asemenea, să contaminați complet aceste cărămizi și apoi să instalați fante de casting și jumătate de cărămizi înainte de a instala ușa. Dacă în ordinea următoare există suficient spațiu pentru începutul instrumentului de percuție, jumătățile rămase ale opritorului sunt selectate sau tăiate în limba bulgară (în imagine sunt marcate cu albastru):

  Figura 2.

  Marcarea cărămizilor sub gât.

  6b. Tăiați cărămizi grosiere

  Jumătate din cărămidă, la o înălțime de aproximativ 1 m de la podea, ajungând la noua ușă, taie cercul de tăiere bulgară în jurul pietrei de pe ambele părți și apoi o săpare.

  Celelalte jumătăți distragatoare sunt rupte, ca în cazul precedent.

  6c. Tăiați imediat cărămizile bulgare de pe ambele părți ale peretelui de compartiment pe conturul ușii noi cu marginea corespunzătoare pentru a instala ușa și apoi scoateți cărămizile.

  Calea cea mai praf. Cu toate acestea, fiecare lucrează cu praful bulgar.

  7. Dacă linia de jos este o cărămidă care trebuie îndepărtată într-o șapă de ciment, aceasta trebuie perforată în părți. Utilizați bulgară în condiții nefavorabile și praful va fi mai mult decât de obicei.

  După îndepărtarea acestei linii, suprafața podelei este egalată cu o șapă de ciment.

  Acesta este totul și totul rămâne ușa.

  Realizarea cadrului ușii

  Există două opțiuni pentru a stabili ușile care depind de cerințele pentru site-ul dvs.

  Dacă locația ușii este definită strict, construcția este "legată" de ea și ajustată astfel încât cusăturile să nu fie așezate pe coloanele ușii de gips-carton (fig.1a).

  Dacă poziția diafragmei este permisă să se schimbe, ea poate fi "fixată" în plan, adică acolo unde nu există îmbinări (Fig.

  1, b). Este mai bine să aranjați gaura astfel încât pe ambele părți ale profilului ușii să existe două posturi structurale. Le putem conecta la ușă, care întărește în continuare gâtul.

  Atașați ramele ușii la partea verticală a peretelui peretelui despărțitor, fără a instala armături suplimentare, dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: înălțimea barierului nu depășește 2600 mm; lățimea foii de ușă - nu mai mult de 900 mm; greutatea frunzelor nu depășește 25 kg.

  1, a. Variante de plasare a ușilor într-un loc strict definit.

  Fig. 1 b. Opțiuni de instalare pentru uși cu altă locație.

  Grosimea peretelui de compartimentare cu ușa în acest caz va fi echipată cu un garderobă fiabilă și profile de ghidare, care, la rândul său, ar trebui să fie inserții fixe pentru a acoperi în zona de nu mai mult de 100 mm de gaura.

  Deasupra ușii, profilul angrenajului blochează bara, ceea ce sporește rigiditatea întregului design al cadrului. Între bara transversală și conductorul superior trebuie instalate 1-2 puncte intermediare.

  Există trei modalități de a traversa ușa.

  Metoda 1. În secțiunea PN, care este egală cu lungimea ușii plus 60 mm, foarfecele fac tăieturi de 30 mm adâncime.

  Apoi profilul este îndoit la un unghi de 90 ° (Figura 2, a).

  Cum să faci o ușă în perete

  Partea de antrenament este fixată cu un șurub auto-filetat pe profilele profilului ușii PS (fig.2, b). Fixarea laturilor benzii este efectuată pe rafturi și în spatele îndoit.

  Metoda 2

  Pe rafturi faceți foarfece la un unghi de 45 ° și îndoiți spatele. FIG. 2, c arată un suport pe o ușă cu un acoperiș, rafturile sunt tăiate la 45 ° și îndoite înapoi la un unghi de 90 °. Tija este fixată la stand în patru puncte - două pe partea curbată și două pe podul însuși. Aceasta înseamnă doar opt jumperi pentru jumperi.

  Metoda 3. Podul deasupra cadrului ușii este alcătuit din lungimea ghidajului ghidajului de profil PN de-a lungul lungimii lățimii ușii plus circa 200 mm.

  Luând în considerare lățimea orificiului din profil, foarfecele taie rafturile pe spate și îndoaie capătul la un unghi de 90 ° (fig.2, d). Fixați jumperul pregătit peste spatele curbil (figura 2, d). Pentru a îmbunătăți, introduceți o secțiune transversală a secțiunii transversale Mo în colțurile tijelor de lemn și fixați-le pe ambele părți cu șuruburi în loc de riduri (Fig.3a).

  Acest lucru va asigura fiabilitatea modelului. Introducerea barelor în colțuri este cunoașterea maeștrilor ruși, astfel de informații nu sunt disponibile în instrucțiunile tehnice ale producătorilor de gipscarton.

  Dacă una dintre condițiile de mai sus depășește norma, cadrul cadrului care formează gaura trebuie întărit. Rigips și compania germană Knauf (din punctul de vedere al companiei principale din Germania) recomandă utilizarea profilelor UA armate cu o grosime de 2 mm.

  Lățimea acestora corespunde profilelor standard ale peretelui CW / UW - 50,75 și 100 mm. Profilele UA sunt atașate la podea și tavan prin intermediul unor colțuri de legătură.

  2. Fabricarea și fixarea firelor transversale pe ușă:

  a - fabricarea peretelui lateral transversal (placa din spate este tăiată și îndoită la un unghi de 90 °); b - tije cu pereți laterali (spatele este tăiat și îndoit la un unghi de 90 °) în interiorul partiției; V - deschiderea ușii de intrare cu un unghi și o ușă cu perete lateral (flanșa tăiată la un unghi de 45 °, spatele este îndoit la un unghi de 90 °): 1 - profil SS, 2 - profil PN 3 - bara transversală 4 - șurub LN9, 5 - pentru cadrul inferior al ușii, 6 este unghiul de colț pentru cadrul superior al ușii; g - secțiune transversală cu perete lateral (unghi de rotație 90 °, curbată la un unghi de 90 °): 1 - față, 2 - uși, 3 - șurub LN9; d - Ușă cadru uși cu unghiuri și pereți laterali (stand la 90 °, spătar îndoit la 90 °): 1 - șină inferioară 2 - ghidaj superior 3 - cadru de ușă față, 4 - inserție pentru marginea inferioară a ușii, 5 - introduceți colțul pentru partea superioară a ușii, b - tijele.

  Colțurile sunt atașate la podea și tavan cu dibluri și sunt conectate la un profil armat, folosind un știft M8 cu o șaibă și o piuliță.

  În practică, această înmulțire se realizează fie prin apăsarea pe suportul de lemn, urmată de șuruburile de montare (vezi figura 3a, b), fie prin instalarea unui profil suplimentar (figura 3c).

  Greutatea maximă a foii de ușă depinde de profilul ales. În conformitate cu standardele germane și austriece din profilul CW50, puteți ajusta greutatea foii de ușă la 30 kg, în profilul CW75 cântărește 40 kg, profilul cadrului CW100 cântărește 49 kg.

  Când se utilizează profilul UA armat (grosime 2 mm), greutatea foliei de ușă pentru montarea pe perete crește la profilul UA50 - 50 kg, pentru profilul UA75 - 75 kg, pentru profilul UA100 - 100 kg.

  Deschiderile de ferestre și nișele din pereții despărțitori sunt întărite cu garnituri în conformitate cu același principiu ca și ușa.

  3. reproducerea ușii și - o vedere generală a cadrului ușii cu stâlpi și îndoiri transversale ale barelor ranforsate, rămășițele barelor armate 1 - tijele 2 - tijele tăiate; b - armare cu bare (tăiere); c - stand-up cu un profil suplimentar (tăiat)

  4. Așezați ușa de lângă peretele principal.

  Efectuarea unei uși în zona cadrului lângă peretele pe care bariera este diferită nu diferă de cele de mai sus. Marcați pasajele de la podea până la tavan pe profilul de ghidare care va fi atașat la peretele de bază. Apoi adăugați lungimea părții mai scurte a partiției pe fiecare parte și acoperiți excesul cu foarfece ascuțite.

  Pe liniile de podea și tavan, șipcile de profil sunt tăiate în spate, iar colțurile colțurilor sunt ușor tăiate în aceste locuri, astfel încât să nu interfereze cu îndoirea. Capetele profilului sunt realizate conform marcajului la un unghi de 90 °. Aliniați profilul de ghidare cu unghiile cu ghidajul și nivelul de construcție (figura 4).

  Cum sa faci caile aeriene in fundatie?

  În timpul construcției casei, este necesar să se prevadă toate deschiderile tehnice pentru comunicații. Cel mai adesea, sistemele de susținere a vieții sunt aduse în clădire prin lugurile din fundație. Un dezvoltator competent, atunci când îl varsă, va lăsa întotdeauna aceste produse în locurile potrivite. Construcția unei baze din beton este un proces ireversibil, prin urmare, dacă ați pierdut acest moment important, vă puteți complica foarte mult viața.

  Schema de fundație banda.

  Proprietarii de case după cumpărarea unei case își încep de multe ori o reconstrucție completă: furnizează apă, gaz și instalează un sistem de canalizare. În cazul în care fostul proprietar a uitat să facă gaura de la baza clădirii, atunci cea nouă, înainte de a începe să-și îmbunătățească casa, va trebui să decidă întrebarea: cum să facă găuri în fundație? Există modalități pe care le puteți utiliza pentru banda de beton armată. Cu o bază de piatră nu este mult mai complicată.

  Formăm o gaură în stadiul de construcție al fundației

  În funcție de proiectul oricărei clădiri, sunt aduse la comunicații, iar sistemul de ventilație este aranjat. În desene, locurile de intrare și ieșire a cablurilor, țevilor, conductelor trebuie să fie marcate în mod clar.

  Dacă proprietarul însuși este angajat în proiectarea și construcția casei sale, atunci el trebuie, de asemenea, să asigure amplasarea produselor (acestea sunt, de asemenea, numite ochi).

  Cum se face o deschidere în fundație?

  1. Se pot folosi bucăți de țevi de canalizare din plastic cu un diametru de 110 mm.
  2. Pentru a face o cutie de astfel de dimensiuni din placi sau placaj, astfel încât întreaga complexă de țevi sau cabluri să treacă liber prin ea.
  3. Pentru a face o gaură de diametru mare, luați segmente de țevi de aerisire din aluminiu ondulate.

  Etape de lucru asupra produselor dispozitivului:

  Amenajarea fundației

  • Materialul selectat este așezat la baza casei în timpul instalării cofrajului. În locul potrivit, folosind un jigsaw, se taie un orificiu cu diametrul necesar, astfel încât, după introducerea unei țevi sau a unei cutii, să rămână cât mai puține lacune;
  • în continuare, în cofraje se întinde plasa armată;
  • Produkh (ochi) bine ambalate cu jetoane, ramuri, resturi de construcție. Acest lucru este pentru a se asigura că betonul nu zdrobește conducta sau conducta;
  • ciment mortar de nisip este turnat;
  • cofrajul este dezmembrat;
  • chips-uri și alte resturi sunt îndepărtate din ochi;
  • dacă este necesar, conducta sau cutia este scoasă din fundație;
  • după realizarea comunicațiilor, decalajele dintre acestea și pereții deschiderii sunt umplute cu spumă de montaj. Deci, puteți face o gaură în beton.

  Cum se face o gaură în fundația fină de beton?

  Montarea bazei suplimentare

  În cazul în care căile respiratorii sub comunicații nu sunt formate în prealabil, atunci una dintre căile de a ține conductele în casă va fi adăugarea benzii de fundație suplimentare. Această opțiune este utilă dacă baza existentă din clădire este mică și nu este prea grea. Va fi necesar să ridicați întreaga clădire cu ajutorul unor cricuri la o înălțime suficientă pentru a stabili baza cărămizii în care vor fi făcute ochii.

  Foraj diamant

  Există echipament care este capabil să facă o gaură în beton într-un timp scurt. Puteți invita experți și, astfel, puteți rezolva problema. În urechile formate ar trebui să introduceți imediat segmentele de țeavă pentru a compensa sarcina în greutate a clădirii de pe fundație.

  Cum să faci tu singur o gaură în fundație?

  Pentru a atinge obiectivul, aveți nevoie de următorul instrument:

  Diagrama creării unei găuri în pământ printr-un burghiu, în care este apoi plasată armătura și se toarnă betonul.

  1. Puncher.
  2. Crown.
  3. Lom.
  4. Daltă.
  5. Ciocan.
  6. Boer.

  Complexitatea acestei lucrări este că trebuie să utilizați toate aceste instrumente în ordinea în care se dorește situația din fiecare etapă de lucru. În primul rând, se recomandă găurirea mai multor cavități în forma aerului viitor printr-un perforator și un burghiu. Apoi trebuie să lucrați cu un ciocan și un daltă. Coroana poate fi de mare ajutor: îndepărtează bucățile mari de beton. Dacă pe drumul de avansare în fundație a fost armată, o resturi, dalta, ciocanul va veni la îndemână.

  Acest proces este lung și consumator de timp. Este important ca tehnica să se odihnească și să nu o supraîncălzească. În timpul funcționării, trebuie să aveți grijă să nu apară crăpături în banda de beton sau cărămidă. Burghiul și coroana trebuie umezite periodic cu apă. Cu perseverența corespunzătoare, rezultatul va fi cu siguranță atins. Nu puteți face o gaură în fundația de piatră folosind propriile resurse; va trebui să invitați un specialist cu echipamentul necesar pentru această lucrare. Ei vor putea face găuri în fundație rapid și precis.

  Cum să tăiați și să consolidați corect ușa

  În timpul construcției sau reamenajării, este adesea necesară dotarea cu ușile noi. La prima vedere, sarcina pare să fie simplă, însă, la o examinare mai aprofundată, apar multe subtilități și nuanțe, a căror nerespectare poate să facă toate eforturile pentru porc. Apoi, vom pas cu pas ia în considerare dispozitivul de intrare în zid de beton și cărămidă, și, de asemenea, vă spun cum nu puteți face și ceea ce poate aduce astfel de erori.

  Câteva cuvinte despre tipurile de uși

  Adesea, oamenii departe de a construi ordinea înțelepciunii stăpânesc o astfel de deschidere în perete așa cum le place. În principiu, nu este nimic rău aici, pentru că cine plătește, "ordonă muzica", dar în acest caz trebuie să fii pregătit pentru faptul că va trebui să plătească un ordin de mărime mai mult.

  Tipurile de uși sunt împărțite în principal în lățime și înălțime. Trebuie să vă concentrați asupra dimensiunii pe care doriți să o introduceți. Lățimea foii de ușă variază de la 60 cm, până la 90 cm este standard. În ceea ce privește înălțimea, aici se iau media de 2 m, +/- 100 - 150 mm.

  Dacă nu intrăți în standard, atunci trebuie să faceți o comandă a ușii și aceasta este de cel puțin 2 ori mai scumpă decât aceeași unitate, realizată conform GOST. Detalii despre oaspeții interni și străini, precum și regulile pentru calcularea ușilor cu fotografii și videoclipuri, puteți afla "aici".

  O altă opțiune este atunci când, în momentul de față, proprietarii nu intenționează să introducă ușa deloc. Dar nu faptul că după un timp nu vrei să dai ușa în acest loc și atunci este mai bine ca această deschidere să fie standard. Apropo, despre tipurile și modalitățile de finisare a ușilor fără uși puteți afla "aici".

  Complexitatea aranjamentului de deschideri

  Experții împart toate deschiderile în 3 tipuri:

  1. Portieră în peretele de lagăr;
  2. Ușă ușă de intrare;
  3. O ușă în compartimentul interior.

  Mult mai mult depinde de materialul din care se face zidul. Este mai greu să lucrați cu beton și cărămidă, cu lemn și beton celular (spumă și beton gazos) mai ușor. Tehnologia de aranjare a primelor două tipuri este aproape aceeași. Este mai ușor să spargeți partițiile, dar peste tot există unele nuanțe.

  Cum se taie o deschidere într-un zid de beton

  Desigur, puteți comanda o brigadă specializată care va veni și va face totul rapid și frumos, dar prețul în aceste birouri variază în jurul a 50 de mii de ruble. Și dacă confundați brigada care lucrează pentru dvs. sau chiar faceți totul singur, puteți să vă potriviți în 15 - 20 de mii de ruble.

  Mai întâi de toate, amintiți-vă - este posibil să străpungă peretele de lagăr și peretele sub ușa de la intrare numai după obținerea permisiunii de la serviciile respective. Cu partițiile mai ușor, acolo puteți mai întâi tăiați deschiderea și apoi legitimați-o.

  Să presupunem că avem o opinie tehnică, caietul de sarcini și alte documente de mână și acum putem trece la amenajarea porții. Mai întâi transferăm marcajul pe perete, în cazul nostru deschiderea ar trebui să fie de 90x210 cm.

  Există o nuanță mică, oriunde ați tăiat deschizătura, de la marginea sa până la cel mai apropiat colț interior sau exterior ar trebui să fie de cel puțin 100 mm. În caz contrar, pot apărea probleme ulterioare cu căptușeala plăcilor.

  Apoi trebuie să facem o imagine în oglindă a acestui marcaj pe partea din spate a peretelui. Instrucțiunea este simplă, trasăm găurile în colțuri și le conectăm pe partea din spate.

  Acum trebuie să tăiem deschiderea în marcaj. În primul rând, de-a lungul perimetrului, cu o treaptă de 3-4 cm, executăm o serie de găuri cu diametrul de 10-12 mm. După aceea, luați un polizor mare cu o roată cu diamant și tăiați un perete pe ambele părți.

  De la început, nu puteți tăia complet deschiderea. Am lăsat câteva poduri mici pentru a ține placa, după care l-am tăiat în blocuri pătrate cu dimensiunea de aproximativ 40 cm. Apoi, pas cu pas, am tăiat de sus în jos și am eliminat aceste blocuri.

  Când blocați podeaua, este recomandat să acoperiți podeaua cu un scut din lemn, astfel încât un bloc care a căzut la întâmplare să nu-l deterioreze.

  Acum trebuie să întărim ușa. Vom face acest lucru prin legarea de un colț de metal și jumperi. În documentația tehnică există o schemă de puncte de joncțiune, sunt prezentate materiale detaliate și este dat un desen de asamblare al cadrului din colț. În cazul nostru, parametrii sunt după cum urmează:

  1. Pragul este realizat dintr-un colț de 75x75 mm, cu grosimea de 8 mm;
  2. Pentru fixarea în colțuri se folosește un colț de 100x100 mm, grosime de 10 mm;
  3. În calitate de știfturi de fixare sunt utilizate fitinguri cu o secțiune de 12 mm;
  4. Jumperii dintre colțuri sunt tăiați dintr-o foaie de 10 mm grosime și 100 mm înălțime. Lățimea depinde de grosimea peretelui;
  5. Cadrul cu două fețe, care încadrează diafragma, este realizat dintr-un colț de 100x63 mm, cu o grosime de 10 mm (partea scurtă a colțului intră în deschidere).

  La fixarea cadrului, știfturile sunt deplasate din ambele părți, independent unul de celălalt, la un unghi de aproximativ 45 °. În diagrama de mai jos, armarea este atașată la marginea cadrului, dar vă recomandăm să forați găurile din colț și să forțați armarea în ele și sub un unghi. După aceea, trebuie să ardeți tija și în timp ce metalul este fierbinte, îndoiți-l paralel cu colțul. Apoi tăiați tija și sudați coada rămasă în colț.

  Acum trebuie să acoperim toate cavitățile cu mortar și să vopsim cadrul nostru astfel încât să nu ruineze.

  gafe

  Adesea, maeștrii incomprehensibili sunt luați rapid și ieftin pentru a tăia o deschidere în perete și aici trebuie să vă uitați foarte atent la acțiunile lor. Prima greșeală obișnuită a maeștrilor lipsiți de experiență este aceea de a tăia deschizătura complet, fără a se împărți în blocuri.

  O astfel de supraveghere poate duce la deteriorarea suprapunerii. Chiar și anvelopele de mașină așezate pe podea nu pot salva o astfel de masă gravă dintr-o cădere bruscă.

  Bineînțeles, un astfel de bloc nu poate fi eliminat în întregime, respectiv, oamenii iau un ciocan și îl sparg în fragmente. Astfel de acțiuni extreme vor determina aproape sigur fisuri în pardoseli și pereți.

  Aranjați o deschidere într-un zid solid de cărămidă

  Un perete din beton armat este monolit și, cu o unealtă bună, nu este dificil să se spargă, dar aranjamentul unei porți într-un perete de cărămidă necesită o abordare fundamental diferită. La urma urmei, dacă tăiați deschiderea în peretele blocului, sectorul superior al suprapunerii poate pur și simplu să se prăbușească.

  Pentru a elimina astfel de neplăceri, trebuie să întărim sectorul superior, pentru care, în mod normal, se taie un fascicul orizontal de aproximativ 2 m în perete. Totul depinde de lățimea deschiderii, iar pe fiecare parte a deschiderii fasciculul trebuie să pătrundă în peretele monolit cu o jumătate de metru.

  În pereții groși și purtători ai acestei fascicule sunt formate 2 - 3 secțiuni. Mai întâi trebuie să marcați exact unde va fi fasciculul. Mai departe, de-a lungul înălțimii fasciculului, mai multe ferestre sunt scoase la o jumătate de metru lățime. Lățimea elementelor de susținere dintre ferestre se face în cărămidă.

  Mai departe, partea de sprijin a uneia dintre părți este bătută. In acest loc vom monta o sectiune de grinzi din beton armat. Dar, în timp ce jumperul nu este introdus, nu puteți bate complet popi.

  Apoi luăm una dintre secțiunile de la gura de beton armat și, folosind un mortar de ciment-nisip, îl cărămzim în nișa rezultată. Rețineți că, în timp ce soluția nu are ambreiaj, nu puteți lovi suporturile de cărămidă pe partea din spate. De obicei durează 2-3 zile pentru ca soluția să se întărească suficient.

  Acum, batem suporturi de cărămidă din partea din spate a peretelui și în același fel inserăm a doua secțiune a căptușelii. Când tavanul este întărit, puteți lua un șlefuitor cu un disc diamantat și puteți tăia conturul ușii pe ambele părți.

  În funcție de grosimea secțiunilor de perete de la jumper pot fi mai multe, dar tehnologia nu se schimbă.

  Apoi luăm o lovitură sau o lovitură și, alternativ, din partea de sus jos batem cărămizile din deschidere.

  Când cărămida este îndepărtată complet, marginile ușii trebuie curățate, după care puteți începe finisarea.

  Introduceți într-o partiție și extindeți o diafragmă

  Este mai dificil să se lărgească o deschidere într-un zid de cărămidă decât să se străpungă un dig, deoarece plajele sunt așezate într-o jumătate de cărămidă. Dar tehnologia de aranjament în ambele cazuri este aceeași.

  Așa cum se arată în diagrama de mai jos, dacă extindem peretele dincolo de podul superior, podul însuși și tot ceea ce se prăbușește deasupra acestuia. Prin urmare, trebuie să o consolidăm.

  Vom întări, tăind colturi metalice puternice de deasupra podului de pe ambele părți. Pentru aceasta, cusătura orizontală dintre cărămizi se extinde și se adâncește. Apoi, tragem prin găuri, introducem știfturile în ele și strângem colțurile între ele.

  Lucrarea principală sa încheiat, folosind schema descrisă în capitolul precedent, facem tăieturi verticale cu un șlefuitor, batem prea mult și echipăm perimetrul deschiderii. În acest caz, este mai bine să faceți un cadru monolit al acelorași colțuri.

  Piedele subțiri își fac drumul în același mod. Grosimea standard a unui astfel de dig este de 75 mm, respectiv, facem un colț cu o aripă de până la 35 mm, astfel încât să îmbrățișeze liber peretele pe ambele părți.

  Unii meșteri în loc de 2 colțuri mici de pe ambele părți, montați o aripă mare de 75 mm cu o latură. Tăiau prin cusătură orizontală a partiției și conduc un colț în ea. Acest lucru se poate face numai în măsura în care tăierea este necesară pentru a introduce elemente de susținere a metalului în spațiul gol, astfel încât suprapunerea să nu scadă.

  concluzie

  Tăierea prin ușă nu este atât de dificilă, de regulă, este mai greu să obțineți permisiunea oficială pentru o astfel de muncă, așa că vă recomandăm să vă ocupați mai întâi de documente și să ajungeți la treabă. Dacă informațiile vă sunt utile, împărtășiți-le cu prietenii dvs. în rețeaua socială și poate că vă place să vă ajute pe cineva să rezolve o problemă similară.