Construcția de case

În case din cărămidă, beton sau beton blocuri de pardoseală, de obicei realizate din beton armat. Ele oferă rezistență excepțională și rezistență seismică a structurii, precum și rezistență foarte mare și nu arde, ceea ce este important. Există mai multe modalități de amenajare a pardoselilor din beton armat. Cele mai comune și versatile - podele prefabricate. Astfel de plăci sunt comandate pe fabricile de produse din beton, apoi montate cu ajutorul unei macarale și a unei brigăzi de muncitori. În acele cazuri în care utilizarea macaralei pe șantier este dificilă sau atunci când locuința are o structură nestandardă și este dificilă așezarea plăcilor finite, este prevăzută o placă de pardoseală monolitică. De fapt, este posibilă umplerea unei plăci monolitice nu numai atunci când există indicii pentru acest lucru, ci și pentru că considerați că este mai avantajos. În acest articol vom descrie modul de așezare a plăcilor de podea și modul de turnare a plăcii monolitice. Nu toate lucrările pot fi realizate independent, dar tehnologia este încă în valoare de o privire, cel puțin pentru a controla procesul de la locul de construcție.

Placa de podea monolit face-o singur

Placa monolitică are mai multe avantaje în comparație cu plăcile din plăci de beton armat prefabricate. În primul rând, structura este durabilă și monolită fără o singură cusătura, care asigură o încărcare uniformă pe pereți și fundație. În al doilea rând, turnarea monolit vă permite să faceți structura casei mai liberă, deoarece se poate baza pe coloane. De asemenea, aspectul poate implica cât mai multe colțuri și crăpături pe care le doriți, pentru care ar fi dificil să alegeți plăci de podea cu dimensiuni standard. În al treilea rând, este posibilă dotarea în siguranță a unui balcon fără o placă de susținere suplimentară, deoarece construcția este monolită.

Este posibilă echiparea singură a plăcii monolitice a tavanului, pentru că nu aveți nevoie de o macara sau de o echipă mare de muncitori. Principalul lucru este să respectați tehnologia și să nu economisiți materiale.

Tehnologia de instalare a plăcilor monolitice de podea

Ca în cazul tuturor construcțiilor, suprapunerea monolitică începe cu proiectul. Se recomandă să se comande calculul plăcii monolitice în biroul de proiectare și să nu se salveze. Acesta implică, de obicei, calcularea secțiunii transversale a plăcii pentru efectul unui moment de încovoiere la sarcină maximă. Ca rezultat, veți obține dimensiunile optime pentru placa de pardoseală specifică în casă, indicând ce armătură să fie utilizată și ce clasă de beton. Dacă doriți să încercați să efectuați singur calculele, atunci un exemplu de calcul al plăcii monolitice poate fi găsit pe Internet. Nu ne vom concentra pe asta. Luați în considerare posibilitatea de a construi o casă de țară obișnuită, cu o deschidere de cel mult 7 m, astfel încât să realizăm o placă monolită de dimensiune recomandată: de la 180 la 200 mm grosime.

Materiale pentru fabricarea plăcilor de monolit:

 • Cofraje de constructie.
 • Suport pentru întreținerea cofrajului la o rată de 1 suport pe 1 m2.
 • Armătură din oțel cu diametrul de 10 mm sau 12 mm.
 • Beton marca M 350 sau ciment separat, nisip și piatră zdrobită.
 • Dispozitiv de îndoire pentru supape.
 • Tocuri de plastic pentru armături (cleme).

Tehnologia de turnare a plăcii monolitice include următoarele etape:

 1. Calculul plăcii de pardoseală, dacă spanul este mai mare de 7 m, sau proiectul implică placa de sprijin pe coloană / coloane.
 2. Instalarea de "coș" pentru cofraje.
 3. Plăci de armare cu tije de oțel.
 4. Turnarea betonului.
 5. Compactarea betonului.

Deci, după ce pereții sunt eliminați la înălțimea necesară și nivelul lor este aliniat aproape perfect, puteți începe să construiți o placă de podea monolit.

Instalarea de cofraje pentru plăci monolitice

Dispozitivul plăcii monolitice presupune că betonul va fi turnat în cofrajele orizontale. Uneori, cofrajul orizontal este de asemenea numit "punte". Există mai multe opțiuni pentru aranjamentul său. Primul este închirierea de cofraje amovibile finisate din metal sau plastic. Al doilea este fabricarea cofrajului pe șantier folosind plăci din lemn sau foi de placaj rezistent la umiditate. Desigur, prima opțiune este mai simplă și mai preferabilă. În primul rând, cofrajul este pliabil. În al doilea rând, oferă suporturi telescopice care sunt necesare pentru a susține cofrajele la același nivel.

Dacă preferați să faceți singur cofrajul, rețineți că grosimea plăcilor de placaj ar trebui să fie de 20 mm, iar grosimea plăcilor tăiate 25 - 35 mm. Dacă bateți panourile de panouri tivite, trebuie să se potrivească unul cu celălalt. În cazul în care sunt vizibile goluri între plăcile, suprafața cofrajului trebuie acoperită cu un strat de impermeabilizare.

Instalarea cofrajului este după cum urmează:

 • Stâlpi verticali sunt instalați. Acesta poate fi un suport metalic telescopic, a cărui înălțime poate fi reglată. De asemenea, puteți folosi busteni de lemn cu diametrul de 8 - 15 cm. Pasul dintre stâlpi trebuie să fie de 1 m. Stâlpii din apropierea peretelui trebuie să se afle la o distanță de cel puțin 20 cm de perete.
 • Pe partea superioară a rafturilor se află șuruburile (fasciculul longitudinal care va susține cofrajul, fasciculul I, canalul).
 • Cofrajele orizontale sunt așezate pe traversă. În cazul în care nu este finisat cofrajul, dar este realizat automat, atunci grinzile transversale sunt așezate pe partea superioară a barelor longitudinale, pe care sunt așezate foi de placaj rezistent la umiditate. Dimensiunile cofrajului orizontal trebuie să fie ajustate perfect, astfel încât marginile să se sprijine pe perete, fără să existe goluri.
 • Înălțimea suporturilor-suporturi este ajustată astfel încât marginea superioară a cofrajului orizontal să coincidă cu marginea superioară a zidăriei peretelui.
 • Sunt instalate elemente de cofraj verticale. Având în vedere faptul că într-o placă monolit, dimensiunile trebuie să fie astfel încât marginile sale să pătrundă pe pereți cu 150 mm, este necesar să se realizeze un gard vertical exact la o asemenea distanță de marginea interioară a peretelui.
 • Ultima dată când verificați poziția orizontală și poziția de nivel a cofrajului cu ajutorul unui nivel.

Uneori, pentru a facilita munca ulterioară, suprafața cofrajului este acoperită cu o peliculă de impermeabilizare sau, dacă este făcută din metal, lubrifiată cu ulei de motor. În acest caz, cofrajul se îndepărtează cu ușurință, iar suprafața plăcii de beton va fi perfect netedă. Utilizarea rafturilor telescopice pentru cofraje este de preferat față de stâlpii de lemn, deoarece acestea sunt de încredere, fiecare poate rezista la o greutate de până la 2 tone, microcrasurile nu se formează pe suprafața lor, cum se poate întâmpla cu un lemn sau lemn. Închirierea unor astfel de suporturi va costa aproximativ 2,5 - 3 cu pe o suprafață de 1 m2.

Amenajarea plăcii monolitice

După aranjarea cofrajului, se instalează un cadru de armare cu două grile. Pentru fabricarea cuștii de armare, este utilizată armarea din oțel A-500C cu un diametru de 10-12 mm. Din aceste bare, plasa este conectată cu o dimensiune a ochiurilor de plasă de 200 mm. Pentru racordarea tijelor longitudinale și transversale utilizate, firul de tricotat de 1.2 - 1.5 mm. Cel mai adesea, lungimea unei tije de armare nu este suficientă pentru a acoperi întregul interval, astfel încât tijele trebuie să fie interconectate una de cealaltă. Pentru a face construcția solidă, tijele trebuie să fie conectate cu o suprapunere de 40 cm.

Plasă de armare ar trebui să meargă pe pereți cu cel puțin 150 mm, dacă pereții sunt din cărămidă și 250 mm, dacă pereții sunt din beton gazos. Capetele barelor nu trebuie să ajungă la cofrajele verticale în jurul perimetrului de 25 mm.

Consolidarea plăcii monolitice se face folosind două plase de armare. Una dintre ele - cea inferioară - trebuie amplasată la o înălțime de 20 - 25 mm de la marginea inferioară a plăcii. Al doilea - partea superioară - ar trebui amplasat la 20-25 mm sub marginea superioară a plăcii.

La grilă de jos a fost localizat la distanța dorită, sub aceasta închis speciale de protecție din material plastic. Acestea sunt instalate cu o treaptă de 1 - 1,2 m la intersecția de tije.

Grosimea plăcii monolitice este luată la o viteză de 1:30, unde 1 este grosimea plăcii și 30 este lungimea spanului. De exemplu, dacă intervalul este de 6 m, atunci grosimea plăcii va fi de 200 mm. Având în vedere că grilele trebuie amplasate la o distanță de marginile plăcii, distanța dintre grile ar trebui să fie de 120-125 mm (din grosimea plăcii de 200 mm se scot două goluri de câte 20 mm fiecare și se scade 4 grosimi de bare de armare).

Pentru a separa grilele la o anumită distanță unul de celălalt, dispozitivele speciale de prindere sunt realizate dintr-o tija de armare de 10 mm folosind un instrument special de îndoire - standuri, ca în fotografie. Rafturile de susținere inferioare și inferioare sunt de 350 mm. Dimensiunea verticală a zăvorului este de 120 mm. Pasul de instalare al fixatoarelor verticale este de 1 m, rândurile trebuie să fie eșalonate.

Următorul pas este blocarea de capăt. Este instalat cu un pas de 400 mm în capetele cocii de armare. Serveste pentru a consolida placa de sprijin de pe perete.

Un alt element important este conectorul grilelor superioare și inferioare. Cum arată, puteți vedea în fotografie. Este necesar ca grilele separate să perceapă sarcina ca o singură unitate. Pasul de instalare al acestui conector este de 400 mm, iar în zona de sprijin pe perete, la o distanță de 700 mm de acesta, cu o treaptă de 200 mm.

Turnarea betonului

Beton este mai bine să comandați direct la fabrica. Acest lucru face mult mai ușor sarcina. În plus, turnarea soluției din mixer cu un strat uniform va oferi o rezistență excepțională plăcii. Ceea ce nu se poate spune despre aragaz, care a fost turnat manual cu întreruperi pentru pregătirea unei noi porțiuni a soluției. Deci, este mai bine să se toarnă betonul imediat cu un strat de 200 mm, fără întreruperi. Înainte de turnarea betonului în cofraje, este necesar să instalați un cadru sau o cutie pentru găuri tehnologice, de exemplu, un coș de fum sau o conductă de ventilație. După turnare, este necesar să vibrați cu un vibrator adânc. Apoi se lasă să se usuce și să se obțină rezistență timp de 28 de zile. În prima săptămână, suprafața trebuie umezită cu apă, numai umezită, și nu umpluta cu apă. O lună mai târziu, cofrajele pot fi eliminate. Placă monolitică pregătită. Pentru montarea plăcilor de pardoseală, prețul include costul armaturii, betonului, cofrajului și ordinii unei mașini mixer, precum și o pompă de beton. De fapt, aproximativ 50 - 55 cu ieșire. pe m2 de suprapunere. Cum se toarnă plăcile de pardoseală cu beton poate fi văzută în video care demonstrează instalarea plăcilor de podea.

Cum să așezați plăcile de podea

Utilizarea fabrica de dale din beton armat monolit realizată este considerată mai tradițională. Cele mai populare plăci PC - plăci cu goluri rotunde. Greutatea acestor plăci începe de la 1,5 tone, așadar așezarea plăcilor de podea cu mâinile tale este imposibilă. Este necesară o macara. În ciuda simplității aparente a sarcinii, există o serie de nuanțe și reguli care trebuie respectate atunci când se lucrează cu plăci de podea.

Reguli pentru așezarea plăcilor de podea

Placa de tavan fabricată din fabrică este deja consolidată din fabrică și nu necesită o armare suplimentară sau aranjare a cofrajului. Ele sunt pur și simplu așezate în span cu pereții odihnindu-se, respectând niște reguli:

 • Spanul nu trebuie să fie mai mare de 9 m. Este o lungime a plăcii care este cea mai mare.
 • Plăcile de descărcare și de ridicare se realizează cu ajutorul echipamentului special furnizat de proiect. Pentru aceasta, există bucle de montare în plăcile pentru care sunt fixate curelele de montare.
 • Înainte de așezarea plăcilor de podea, suprafața pereților pe care urmează să fie așezate trebuie aliniată. Nu este permis să existe diferențe mari în înălțimi și înclinări.
 • Placile trebuie să se sprijine pe pereți de 90-150 mm.
 • Este imposibil să se așeze plăcile uscate, toate golurile și îmbinările tehnologice trebuie sigilate cu mortar.
 • Localizarea plăcilor trebuie să fie monitorizată în mod constant în raport cu pereții și suprafețele suportului.
 • Plăcile sunt așezate numai pe pereții caroseriei, toate plăcile sunt echipate numai după instalarea podelelor.
 • Dacă este necesar să tăiați un trapeu în tavan, atunci trebuie tăiat la intersecția a două plăci, și nu într-o singură placă.
 • Plăcile trebuie să fie amplasate cât mai aproape de celălalt, dar cu un spațiu de 2-3 cm, ceea ce va asigura rezistența seismică.

Dacă plăcile de podea nu sunt suficiente pentru a acoperi întreaga suprafață și, de exemplu, rămân 500 mm, atunci există diferite moduri de a instala plăcile de podea în acest caz. Primul este de a așeza plăcile încovoiate și a lăsa decalajele de-a lungul marginilor camerei, apoi închideți golurile cu blocuri de beton sau granule. Al doilea - plăci de așezare cu goluri uniforme, care sunt apoi etanșate cu soluție de beton. Pentru a preveni căderea mortarului, cofrajul se află sub spațiul gol (placa este legată).

Tehnologia de așezare pentru plăcile de podea

În procesul de așezare a plăcilor, trebuie să existe o coordonare clară între operatorul macaralei și echipajul care primește placa. Pentru a evita accidentele pe șantier, precum și pentru a se conforma întregului proces tehnologic și regulilor descrise în Codul Construcțiilor, șeful de la șantierul de construcție ar trebui să aibă o hartă tehnologică pentru instalarea plăcilor de podea. Afișează secvența de lucru, numărul și locația echipamentului, echipamentelor și instrumentelor speciale.

Este necesar să începeți așezarea plăcilor de podea de pe scări. După așezarea plăcilor, se verifică amplasarea acestora. Plăcile sunt bine prevăzute dacă:

 • Diferența dintre suprafețele inferioare ale plăcilor nu depășește 2 mm.
 • Diferența de înălțime dintre suprafețele superioare ale plăcilor nu depășește 4 mm.
 • Diferența de înălțime din zonă nu trebuie să depășească 10 mm.

Deoarece instalarea plăcilor de podea demonstrează circuitul, după ce a fost așezată placa, este necesar să se conecteze între ele și pereți folosind fitinguri metalice. Lucrările la conectarea pieselor integrate și a celor de conectare sunt realizate prin sudare.

Schemă de așezare a plăcilor de podea

Nu uitați că este necesar să respectați măsurile de siguranță. Nu este permisă efectuarea lucrărilor cu ajutorul unei macarale într-o zonă deschisă cu un vânt de 15 m / s, precum și cu gheață, furtuni și ceață. În timpul deplasării plăcii cu ajutorul unei macarale, echipa de instalatori trebuie să fie situată departe de calea pe care placa o va deplasa de pe partea opusă a alimentării. În ciuda faptului că utilizarea serviciilor unui maistru profesionist și a unei echipe de instalatori mărește semnificativ costul instalării plăcilor de podea, acest lucru nu este cazul când puteți salva. Maistrul trebuie să furnizeze un proiect.

Înainte de a comanda plăcile din fabrică, este necesar să efectuați lucrări pregătitoare. Este mai bine să coordonați timpul de livrare a unei mașini cu plăci și o macara la un moment dat, pentru a nu plăti prea mult pentru utilajele simple. În acest caz, instalarea plăcilor poate fi efectuată fără descărcare, direct din vehicul.

Lucrări pregătitoare înainte de a monta plăcile de podea

Prima este o suprafață plană de susținere. Orizontul ar trebui să fie aproape perfect, o diferență de înălțime de 4 - 5 cm este inacceptabilă. Mai intai verificam suprafata peretilor, apoi, daca este necesar, o reglati cu ajutorul unei solutii din beton. Lucrările ulterioare pot fi efectuate numai după ce betonul a obținut o rezistență maximă.

Al doilea este de a asigura rezistența zonei de rulare. Dacă pereții sunt construiți din cărămidă, beton sau blocuri de beton, atunci nu trebuie luate măsuri suplimentare. Dacă pereții sunt ridicați din blocuri de spumă sau blocuri de gaze, atunci înainte de a fi așezate plăcile este necesar să umpleți centura blindată. Instalarea corectă a plăcilor de pardoseală sugerează că suprafața suportului trebuie să fie suficient de rezistentă pentru a rezista la greutatea plăcii și a nu deforma de-a lungul liniei de joncțiune. Nici betonul gazos, nici betonul din spumă nu au forța necesară. Prin urmare, un cofraj este instalat de-a lungul întregului perimetru al clădirii, cușca de armare a unei tije de 8-12 mm în ea, iar apoi totul este turnat cu beton cu un strat de 15-20 mm. Lucrările ulterioare nu pot fi continuate decât după uscarea betonului.

Al treilea este de a instala turnuri de montare. Suporturile telescopice, așa cum sunt descrise în secțiunea referitoare la instalarea unei plăci de podea monolitice, sunt instalate în trepte de 1,5 m. Acestea sunt proiectate să preia greutatea plăcii în cazul în care se blochează brusc din loc. După instalare, aceste turnuri sunt îndepărtate.

Instalarea plăcilor goale cu ajutorul unei macarale

După ce betonul proaspăt turnat a fost suficient de rezistent și uscat, este posibil să începeți direct instalarea plăcilor de pardoseală. În acest scop, se utilizează o macara, a cărei capacitate de încărcare depinde de dimensiunile și greutatea plăcii, de cele mai multe ori macaralele de 3 până la 7 tone vin la îndemână.

Etape de lucru:

 • O soluție de beton se aplică pe suprafața rulmentului cu un strat de 2-3 cm. Adâncimea de aplicare a soluției este egală cu adâncimea suportului plăcii, adică 150 mm. Dacă placa se sprijină pe doi pereți opuși, soluția se aplică numai pe două pereți. Dacă placa se sprijină pe trei pereți, apoi pe suprafața a trei pereți. Plasarea plăcilor direct poate fi pornită când soluția a atins 50% din rezistența sa.
 • Pe măsură ce se curăță chitul, operatorul macaralei poate prinde curelele de fixare pe plăcuțele de fixare.
 • Când operatorul macaralei trimite un semnal că o placă poate fi furnizată, echipa de muncitori ar trebui să se îndepărteze de locul unde se deplasează placa. Când placa este deja foarte apropiată, muncitorii o cuplează cu cârlige și o desfac, în timp ce mișcările oscilante sunt stins.
 • Placa este trimisă la locul potrivit, o persoană ar trebui să stea pe un perete, iar cealaltă pe partea opusă. Placa este așezată astfel încât marginile acesteia să se sprijine pe perete cu cel puțin 120 mm, de preferință 150 mm. După instalare, placa va stoarce excesul de mortar și va distribui în mod egal încărcătura.
 • Dacă este nevoie să mișcați placa, puteți folosi ranga. Este posibil să se poziționeze numai de-a lungul zonei de așezare, este imposibil să se deplaseze placa pe pereți, în caz contrar pereții se pot prăbuși. Apoi liniile sunt îndepărtate, iar operatorul macaralei este dat un semnal pentru a le ridica.
 • Procedura se repetă pentru toate plăcile fără excepție. Regulile pentru instalarea plăcilor de pardoseală sugerează că alinierea plăcilor trebuie efectuată de-a lungul marginii inferioare, deoarece suprafața inferioară va fi plafonul din cameră. Prin urmare, placa se potrivește cu o latură mai largă în jos și cu o suprafață mai îngustă.

Puteți îndeplini recomandarea ca în zona suportului plăcii să fie necesară întărirea. Susținătorii acestei metode spun că este mai convenabil și mai ușor să mutați placa. De fapt, plasarea a altceva decât o soluție de beton sub placa este interzisă de fișa tehnică. În caz contrar, aragazul poate fi mutat cu ușurință din zona de sprijin, deoarece acesta va aluneca de-a lungul armăturii. În plus, sarcina va fi distribuită neuniform.

Montarea plăcilor de pardoseală pe fundație nu este deloc diferită de plafoanele interfloor. Tehnologia este exact aceeași. Numai suprafața fundației trebuie izolată cu atenție înainte de a pune plăcile. În cazul în care proiectul prevede suport non-standard pentru plăcile de podea, atunci se utilizează elemente speciale din oțel. O astfel de muncă nu ar trebui făcută fără un specialist.

Ancorarea plăcilor de podea

Ancorarea - legarea plăcilor împreună - se poate face în două moduri, în funcție de proiect.

Prima este legarea plăcilor cu armare. Tijele de armare cu diametrul de 12 mm sunt sudate la elementele de fixare de pe placă. Plăcile de la diferiți producători pot avea un aranjament diferit al acestor elemente: în capătul longitudinal al plăcii sau pe suprafața sa. Cea mai puternică legătură este considerată diagonală, când plăcile sunt interconectate cu deplasarea.

De asemenea, placa trebuie să fie conectată cu peretele. Ce este armarea încorporată în perete?

Cea de-a doua metodă este o ancoră inelară. De fapt, arata ca un armopojas. Cofrajele sunt aranjate de-a lungul perimetrului plăcii, se instalează fitinguri și se toarnă betonul. Această metodă mărește oarecum costul de așezare a plăcilor de pardoseală. Dar merită - plăcile sunt stoarse din toate părțile.

Etanșarea îmbinărilor între plăci

După ancorare, puteți începe să sigilați golurile. Decalajul dintre plăci numit rustami. Ele sunt umplute cu marca beton M150. Dacă fisurile sunt mari, atunci bordajul este legat până la capăt, care servește ca cofraj. În cazul în care sloturile sunt mici, placa de podea poate rezista încărcăturii maxime a doua zi. În caz contrar, trebuie să așteptați o săptămână.

Etanșarea golurilor în capetele plăcilor de podea

Toate plăcile moderne cu goluri rotunde sunt făcute cu capetele deja umplute. Dacă ați achiziționat plăci cu găuri deschise, trebuie să fie umplute cu adâncime de 25-30 cm. În caz contrar, placa va îngheța. Puteți umple golurile cu vată minerală, blocaje de beton sau doar umpleți cu beton. O procedură similară trebuie făcută nu numai pe acele capete care ies în afară, ci și pe cele care se sprijină pe pereții interiori.

Pentru așezarea plăcilor de podea, prețul depinde de cantitatea de lucru, de zona casei și de costul materialelor. De exemplu, costul plăcilor numai pentru PC este de aproximativ 27- 30 $. pe m2. Restul este materialele conexe, închirierea unei macarale și angajarea lucrătorilor, precum și costul plăților de transport. Echipele profesionale pentru montarea plăcilor de plăci de pardoseală variază de la 10 la 25.e. pe m2, poate mai mult în funcție de regiune. Ca urmare, costul va fi același ca și pentru turnarea unei plăci de podea monolitice.

O suprapunere monolitică ușoară pe foaia profilată - o experiență constructivă, constructivă a participanților la portal

Cum se completează o suprapunere monolitică fără suport pe o foaie profesionistă - calcule, sfaturi practice de la meșterii meșterii FORUMHOUSE.

Împreună cu podele din lemn și podele cu plăci din beton armat monolitic sunt, de asemenea, populare printre dezvoltatorii privați. Avantajele lor includ nu numai soliditatea și durabilitatea acelorași plăci, ci și capacitatea de a se suprapune premisele oricărei configurații. În același timp, dezavantajele includ o masă mare de plăci, care necesită baze armate și materiale de perete cu rezistență ridicată, precum și necesitatea de a asambla cofraje. Prin urmare, mulți autoprovozitori, inclusiv meseriașii portalului nostru, preferă o versiune ușoară - monoliticul se suprapune pe foaia profilate, care va fi discutată în material. Luați în considerare:

 • Ce este o suprapunere monolitică pe foaia profilată.
 • Tehnologie pentru construirea plăcilor din beton armat.
 • Experiența participanților portalului la proiectarea plăcilor monolitice neacceptate pe foaia de calcul.

Suprapunere monolitică pe foaia profilată

Inițial, NIIZHB (Institutul de Cercetări pentru Beton și Beton Armat) al Gosstroy din URSS a elaborat o metodă pentru turnarea podelelor din beton armat monolit cu podele profilate din oțel (SPN) pentru clădirile și structurile industriale. Primele recomandări pentru proiectarea podelelor din beton armat monolit cu SPN au fost dezvoltate în 1987, după aproape două decenii, stația de service 0047-2005 a apărut, de fapt, o versiune puțin actualizată a primei versiuni. Cu toate acestea, cei care doresc să înțeleagă tehnologia și să facă calcule pe cont propriu, fără a recurge la serviciile unui pro, vechii noștri sunt sfătuiți să studieze mai întâi manualul din Țara sovieticilor.

Dacă doriți să înțelegeți fără costuri suplimentare, citiți recomandările pentru proiectarea pardoselilor monolitice din beton armat cu pardoseli profilate din oțel, NIIZHB, 1987

Esența metodei constă în faptul că podelele profesionale servesc atât ca un cofraj permanent, cât și ca o armătură exterioară a plăcii, precum și un strat de finisare.

Când vine vorba de facilități de producție, acest exterior este mai mult decât suficient. Potrivit dezvoltatorilor SRT, plafoanele ușoare de-a lungul profilului în comparație cu o placă monolitică convențională au un număr de avantaje:

 • Reducerea cantității de oțel pe grinzi - cu 15%.
 • Reducerea costurilor cu forța de muncă - cu 25-40%.
 • Reducerea masei plăcii - cu 30-50%.
 • Creșterea rigidității podelelor (la sarcini orizontale).
 • Comunicări simplificate de cablare - plasarea autostrăzilor în ondulații.
 • Lipsa cofrajului din lemn - crește viteza de lucru.

Utilizarea pardoselilor din beton armat din oțel în construcția de clădiri industriale și private este permisă în următoarele condiții de bază:

 • mediu de operare ușor agresiv și neagresiv;
 • condiții de umiditate de până la 75%;
 • temperatura camerei nu este mai mare de + 30 ° C;
 • betonul folosit fără clorură de potasiu și alți aditivi care conțin clor.

Aceasta este principala contraindicație pentru acest tip de pardoseli, fiind umiditatea crescută, motiv pentru care ele sunt de obicei utilizate ca interfloor și nu se aplică între subsol și primul etaj sau subsol și primul etaj.

Foaia profesională din subsol va putrezi, cine este interesat de termeni, uită-te la căutare. La protecția arcurilor roților, șuruburile zincuite se rutează timp de câteva luni.

Atât betonul greu, cât și betonul ușor sunt permise pentru turnarea plăcilor, dar clasa de rezistență la compresiune pentru betonul greu pe un agregat cu granulație fină este de la B15 (M200), pentru betonul ușor pe un agregat poros - de la B12.5 (M150). Stratul minim de beton de deasupra podelei de profil este de 30 mm, dacă este prevăzută o șapă de finisare, dacă nu este prevăzută cu șapă, de la 50 mm. Pardoseala este realizată din foi profilate (H), cu o înălțime de ondulație de 44 mm.

Pentru colivii de armare, se folosesc bare de armare cu profil periodic, clasa A-III, și cablu din clasa Bp. Dacă aveți de gând să se suprapună cu o deschidere a scării, atunci este necesară o cușcă de armare de-a lungul perimetrului și dispozitivul cofrajului la bord. Grinzile de oțel ale cadrului de forță sunt fie profile laminate, fie compozite.

Cofrajul pentru un plafon monolit face-l singur

Plăcile de podea cu monolitic pot fi realizate la comandă la întreprinderile de produse din beton, livrate pe șantier și montate cu ajutorul unei macarale, în conformitate cu regulile de montare a pardoselilor.

Cofraje pentru suprapunerea monolitică

În același timp, tehnologia de construcție modernă vă permite să creați o structură monolit, direct la locul său. O sarcină mai dificilă, prin urmare, constructorii utilizează această metodă numai dacă nu pot utiliza produse finite: proiectarea clădirilor non-standard, nu există posibilitatea de a utiliza echipamente de ridicare etc. Puteți crea o plăcuță monolitică și cu propriile mâini, sub rezerva tuturor tehnologiilor.

Calcularea suprapunerii monolitice

Montajul monolitic este o placă de beton armată cu fier. Dimensiunile plăcii se calculează pe baza parametrilor de proiectare ai structurii viitoare.

Este posibil să se calculeze grosimea plăcii pe cont propriu, pe baza mărimii intervalului, considerată întotdeauna a fi egală cu cel mai lung perete. Raportul dintre lungime și grosime durează de la 1 la 30, ar trebui să fie grosimea minimă. Pentru un interval de 5 metri, grosimea minimă ar trebui să fie de 170 milimetri, plus 2-3 centimetri pentru fiabilitate. Grosimea maximă a suprapunerii viitoare se recomandă la 250 milimetri. Rezultă că cea mai lungă distanță, care poate fi închisă fără suporți suplimentari, este de 9-9.5 metri. Calculele mai exacte, cu toate acestea, ar trebui să fie sigure pentru profesioniști.

Cum sa faci podele din beton armat monolitic cu mainile tale

Sarcina principală este crearea unui cofraj pentru suprapunerea monolitică, aceasta fiind cea mai importantă parte a lucrării. Acest design poate fi achiziționat în formă finală, pentru a fi închiriat într-o companie de construcții. Însă, în construcțiile joase, metodele de creare a plăcilor de plăci, cherestea, placaj și alte materiale sunt destul de răspândite. Orice constructor calificat cu o calificare suficientă poate face, după cum se spune, "cu brațe drepte".

Are sens să cumpere cofraje din fabrică sub podea? În cazul în care plafonul este scăzut, nu depășește 3,5 metri, construcția realizată pe cont propriu va fi suficient de fiabilă, nu va fi costisitoare, materialele folosite pot fi refolosite.

Pentru asamblarea cofrajului pentru plafon se va cere:

 • Placaj subțire, laminat sau simplu, cu grosimea de 2 cm - pentru a crea o "punte".
 • Rame de lemn pentru posturile verticale și grinzile transversale pe care se va afla "puntea".
 • Scânduri din lemn de diferite dimensiuni - 50x150 mm sau 50x120 mm pentru plăci.

Placajul laminat este mai scump, dar este mai bine în spatele betonului și a suprafeței betonului, după solidificare, se dovedește a fi mai fin.

Montare de suporturi telescopice

Bara pentru suporturile verticale poate fi înlocuită cu suporturi telescopice speciale. Acesta este unul dintre secretele și nuanțele cofrajului pentru o plăcuță monolit cu mâinile tale, celelalte vor fi discutate mai jos. Telescoape trepied trepied au sens pentru a cumpara - acestea sunt foarte convenabile, accelera procesul, la sfârșitul de construcție puteți vinde întotdeauna pentru același preț.

Caracteristici, secrete și nuanțe ale instalării cofrajului

 • Pasul de instalare a suporturilor telescopice - 1 metru.
 • Pasul vertical al barelor este de 0,5 metri.
 • Cofrajele pentru plăci monolitice pot fi îndepărtate la 2 săptămâni după turnare.
 • Placajul poate fi înlocuit cu PAL sau plăci subțiri, în acest caz suprafețele exterioare nu vor funcționa perfect neted.
 • Lay pe placaj sau panouri "punți" folie de plastic, apoi, după demontarea materialelor de construcție scumpe va fi "ca noi."
 • După turnare, suprafața trebuie umplută în mod regulat cu apă, prin pulverizare, astfel încât nu vor exista fisuri.

Reguli pentru armarea podelelor și turnarea betonului

După instalare, cofrarea produce armare. Pentru armarea unui metru cub de beton cu grosimea plăcii de 15 centimetri, este nevoie de aproximativ 20 de kilograme de armare cu un diametru de 10 milimetri (pentru un cadru de armare longitudinal) și 7 kilograme de armătură cu un diametru de 8 milimetri (pentru transversală). Armătura este așezată în trepte de 20 de centimetri, pe două etaje, grila superioară este susținută de suporturi în formă de U, care sunt fabricate din aceeași armătură.

Este cel mai bine de făcut umplerea de către pompa de beton - astfel umplerea va trece rapid, într-un singur pas, designul se va dovedi absolut monolitic. Este mai bine să nu economisiți pe beton - cumpărați mortar gata preparat sau să-l pregătiți singur într-un mixer de beton, ciment cel puțin M400. Pentru o mai bună compactare pe beton, este imperativ să treci printr-un vibrator profund.

Pro și contra

Avantajele acestei tehnologii sunt destul de evidente.

 • Există o presiune uniformă asupra pereților din jurul perimetrului.
 • Costul unui monolit este mai mic decât plăcile RC pregătite, cofrajele de acoperire sunt pliabile, materialele pot fi refolosite.
 • Nu este necesar să se implice echipament de ridicare (macara).
 • Suprapunerea poate fi făcută non-standard, aproape orice formă, dacă este cerută de proiect la domiciliu.

Principalul dezavantaj al tehnologiei înainte de a utiliza produsele din beton gata este consumator de timp. Este posibil să se înceapă munca grea pe un șantier de construcții numai după ce construcția este în cele din urmă stabilizată în funcție de structura internă și această perioadă nu este mai mică de o lună. Deciderea cât de profitabilă este tehnologia este preferabilă - numai pentru tine.

Cofraje de pe acoperișuri ondulate

Cofraje de pe acoperișuri ondulate

Este necesar să menționăm încă o tehnologie - crearea unei suprapuneri monolitice pe tablă ondulată, care nu este, de asemenea, dificil de făcut cu propriile mâini. Umplerea unei folii profilate care poate fi utilizată ca un cofraj fix, creează rigidizări suplimentare, necesită o armare mult mai mică. În general, consumul de beton scade, deși această metodă nu poate fi numită "bugetară" din cauza costurilor pentru podele ondulate.

Turnarea video a betonului se suprapune

Clame de armatură - consumabile utilizate în instalarea structurilor de turnare în construcții monolitice. Conform standardelor tehnologice și codurilor de construcție, consolidarea.

Atunci când construim case constând din mai multe etaje, în mod inevitabil vine etapa de construcție a scărilor. Scările întotdeauna atrag atenția, trebuie să fie impresionante..

Tehnologia construcției monolitice și-a dovedit de mult viabilitatea și este folosită ca o prioritate în multe domenii de construcție. Caracteristici ale structurilor monolitice.

Amplasarea corectă a betonului în cofraje este baza calității și frumuseții structurii viitoare. Orice afacere de la început necesită o bază solidă.

Plafonul monolit face-l singur

Construcția casei și o serie de alte clădiri implică amenajarea obligatorie a pardoselilor interfloor sau de garaj. Adesea lemnul este folosit pentru a îndeplini această sarcină. Podelele din lemn sunt ușor de instalat, dar dacă aveți nevoie să furnizați izolație de înaltă calitate și izolare fonică a camerei, preferați podelele din beton. Plafonul monolit de beton se poate face independent. Studiați instrucțiunile și continuați.

Plafonul monolit de beton poate fi realizat independent

Conținut pas cu pas instrucțiuni:

Regulamentul de stabilire a plafoanelor

Înainte de a începe executarea oricărei lucrări, va fi util să vă familiarizați cu regulile de montare a plăcilor monolitice. Principalele recomandări sunt următoarele:

 • lungimea spanului nu poate fi mai mare de 900 cm. Aceasta este lungimea maximă a unei plăci monolitice;
 • pentru ridicarea plăcilor, trebuie să folosiți echipament special. În conformitate cu această cerință, balamalele trebuie să fie instalate în plăcuță, prinsă pe care macaraua poate ridica produsul la înălțimea dorită. De fapt, pentru acele situații în care plăcile sunt cumpărate în formă finală sau sunt realizate independent, dar pe sol;

În procesul de montare a plăcilor, trebuie să monitorizați constant flattenența instalației.

Plăcile sunt stivuite cu un decalaj de 2-3 centimetri

Dacă lungimea unei plăci nu este suficientă pentru a acoperi întregul interval, puteți utiliza una dintre cele două opțiuni disponibile:

 • Așezați plăcile aproape, lăsând goluri de-a lungul marginilor camerei. În final, golurile vor trebui umplute cu blocuri de beton;
 • Nu se închide plăcile, dar cu intervale egale (20-30 mm). La sfârșit, umpleți golurile cu beton, prefixându-vă cofrajele sub tavan astfel încât mortarul să nu cadă.

Montarea cofrajului

Tehnologia de aranjare a suprapunerii implică utilizarea obligatorie a cofrajelor orizontale. Aveți posibilitatea să închiriați un cofraj finalizat de la o companie specializată sau puteți să vă asamblați singur construcția necesară.

Prima opțiune este mai simplă și mai convenabilă. Finisarea cofrajului din fabrică vine complet cu suporturi telescopice, ceea ce vă permite să economisiți mai mult timp pentru fabricarea elementelor de recuzită.

A doua opțiune este un buget mai mare. Pentru auto-asamblarea cofrajului, utilizați o placă tăiată cu o grosime minimă de 2,5-3,5 cm. Puteți utiliza placaj rezistent la umiditate cu o grosime de 2 cm.

Plăcile ar trebui să fie lovite cât mai strâns posibil. În cazul în care există discrepanțe semnificative între plăcile, cofrajul este în mod obligatoriu căptușit cu un film de impermeabilizare.

Kit de instalare a cofrajului

Pregătiți următoarele elemente de cofrare:

Instalarea cofrajelor

Primul pas. Montați picioarele verticale de sprijin. Cea mai bună opțiune - rafturi telescopice reglabile din metal. În absența lor, busteni potriviți și din lemn cu diametrul de 80 mm.

Rafturi stabilite cu trepte de metru. Distanța dintre pereți și cele mai apropiate rafturi ar trebui să fie de cel puțin 200 mm.

Al doilea pas. Așezați barele transversale deasupra picioarelor de sprijin. Acesta este un fascicul longitudinal, datorită căruia întreaga structură plasată deasupra va fi susținută.

Al treilea pas. Așezați cofrajul peste traversele. Mai întâi, așezați grinzile transversale pe barele longitudinale, pe ele - plăci sau placaj.

Selectați dimensiunile cofrajului astfel încât marginile sale extreme să se sprijine pe pereți fără a crea fisuri.

Cofraje de construcție pentru pardoseli monolitice

Pasul al patrulea. Marginea superioară a structurii cofrajului trebuie să fie strict la același nivel cu marginea superioară a peretelui căptușit. Pentru a îndeplini această cerință, reglați înălțimea picioarelor de sprijin.

Pasul al cincilea. Instalați elemente verticale de construcție. Datorită faptului că marginile plăcii ar trebui să treacă pe perete, plasați un gard vertical la o distanță corespunzătoare de marginile interioare ale pereților.

A șasea treaptă. Verificați flatuitatea instalării cofrajului utilizând un nivel. Corectați abaterile dacă acestea sunt detectate.

Pentru a conecta elementele de cofraj, utilizați elemente de fixare convenabile, de exemplu unghii sau unghii.

Pentru confortul lucrărilor viitoare, cofrajul poate fi acoperit cu material de impermeabilizare.

Suporturile telescopice sunt preferabile omologilor lor din lemn deoarece metalul este mult mai sigur decât lemnul. Fiecare suport telescopic este capabil să suporte sarcini de până la 2000 kg fără apariția deformărilor și fisurilor, așa cum se poate întâmpla în cazul unei bare de lemn.

Video - Instalarea cofrajelor de podea

Ordine de armare

Placa monolitică este supusă unei întăriri obligatorii.

Amenajarea plăcii de podea

Primul pas. Pregătiți armătura. Diametrul adecvat al barelor trebuie să fie selectat în funcție de sarcinile de proiectare. În majoritatea cazurilor se folosesc tije cu diametrul de 1,2-1,4 cm.

Al doilea pas. Așezați prima plasă de armare în partea inferioară a plăcii monolitice viitoare. Mai întâi puneți tijele longitudinale și apoi cele transversale. Dimensiunea optimă a celulei unei astfel de rețele este de 120-150 mm. Dacă suprapunerea are o suprafață mică, puteți mări dimensiunea celulei la 200 mm.

Al treilea pas. Îmbinarea barelor de îmbinare cu sârma din oțel.

Pasul al patrulea. Așezați pe partea superioară a celei de-a doua rețele de armare asemănătoare celei dintâi. Legați ambele plase cu sârmă.

Dacă lungimea unei bare nu este suficientă, legați o tijă suplimentară cu o suprapunere egală cu cel puțin 40 de diametre de armare. Adică dacă folosiți tije cu un diametru de 12 mm, suprapunerea ar trebui să fie de cel puțin 480 mm.

Articulațiile de bare sunt recomandate a fi plasate șah. Capetele barelor de armare trebuie să se afle pe grinzile de susținere.

Pregătirea betonului

Pentru turnarea inițială se pregătește un mortar standard de beton. Rețeta este după cum urmează:

 • 2 bucăți de nisip curat;
 • 1 parte de agregat grosier - puteți utiliza atât pietriș, cât și pietriș;
 • 1 parte de ciment M400-M500;
 • apă.

Apa adaugă atât de mult încât consistența soluției era aproape de consistența smântânii lichide. Soluția rară completează perfect toate cavitățile interne și fisurile, astfel încât placa va deveni cu adevărat monolitică.

Soluția se prepară cel mai bine într-un mixer de beton. Încărcați mai întâi ingredientele uscate și tari, apoi, treptat, dacă este posibil, fără a mai înceta să amestecați, adăugați apă.

În absența unui mixer beton, puteți pregăti o soluție într-o jgheabă mare, dar acest lucru este prea lung și destul de dificil, mai ales în absența asistenților.

Plăcuța de umplere

Procesul de suprapunere monolitică poate fi împărțit în două etape: umplerea și finisarea umplerii.

deversând

În acest stadiu, stratul inițial de beton este turnat. Se toarnă soluția lent și încet, mișcările bruște sunt inacceptabile, deoarece cofrajul se poate răsuci din cauza asta.

Umpleți suprapunerea monolitică

Nu vărsați prea gros. Sarcina principală a acestui strat este de a umple toate cavitățile disponibile.

Pregătiți "fierul" de umplere a lopatei pe întreaga suprafață. Fă-o ușor și cu grijă. Deci, eliminați excesul de aer și în cele din urmă umpleți chiar cele mai mici cavități.

Grosimea plăcii monolitice

Finalizați turnarea

În această etapă trebuie să pregătiți o soluție separată. Rețeta este aceeași ca în cazul precedent. Singura diferență este că trebuie să luați mai puțină apă pentru a face betonul mai dens.

Primul pas. Se toarnă un strat de beton atât de gros încât să rămână aproximativ 20-30 mm la grosimea calculată a plăcii monolitice finite. Se toarnă încet și uniform.

Al doilea pas. Îndepărtați cu lopată, ca în partea anterioară a instrucțiunilor. Lăsați betonul pentru câteva zile și treceți la etapa următoare.

Al treilea pas. Pregătiți o soluție de 1 parte ciment și 3 părți nisip. Nu este nevoie de agregate mari în acest stadiu. Se adaugă apă pentru a obține o soluție de grosime medie.

Pasul al patrulea. Umpleți aragazul cu soluția preparată în etapa anterioară. În procesul de turnare, nivelul plăcii trebuie să fie reglat până când se obține o suprafață perfect netedă.

La această completare se suprapune monolitul. Veți avea doar un timp pentru a monitoriza starea turnării, astfel încât betonul să înghețe și să câștige forța fără probleme.

Îngrijirea betonului după turnare

Placă de podea monolit

În procesul de întărire a betonului, se va emite o cantitate mare de căldură, sub influența căreia va începe evaporarea intensivă a umezelii. Lipsa umezelii va cauza fisurarea betonului. Prin urmare, în primele zile după turnare, va trebui să umeziți în mod regulat soba cu apă.

Puteți turna apă în găleți (2-3 găleți pe apel) sau printr-un furtun cu un spray. Puteți preseta cârpe vechi pe un beton uscat (mai bine decât pânza) și turnați apă pe ele. În căldură turnat acoperă beton cu polietilenă, deoarece datorită uscării prea rapide, placa se poate sparge.

Cofrajele pot fi îndepărtate timp de aproximativ 10 zile după ultima udare. În general, placa va câștiga o rezistență de 3-5 săptămâni. După această perioadă, va fi posibilă continuarea implementării unor lucrări de construcție ulterioare planificate.

Astfel, este posibil să vă aranjați singură o suprapunere monolitică. În același timp, veți cheltui mult mai puțini bani pentru aranjarea structurilor necesare decât în ​​cazul cumpărării plăcilor fabricate din fabrică. Urmați instrucțiunile și totul se va întoarce.

Cum de a face un plafon monolit face-o singur

Construcția de clădiri este dificil de imaginat fără amenajarea de pardoseli din beton. Destul de des utilizate panouri din beton armat, fabricate la întreprinderi. Pentru a le instala, trebuie să folosiți echipament special de ridicare. Tehnologia modernă vă permite să realizați o suprapunere monolitică cu propriile mâini fără a utiliza dispozitive de ridicare. Să analizăm în detaliu caracteristicile de proiectare și tehnologia de fabricare a unei podele solide, depășind setul de plăci standard într-un complex de indicatori.

În timpul construcției unei case individuale cu două etaje, se pune întrebarea cum se face o suprapunere interfloară

De ce o bază monolitică depășește instalarea plăcilor cu goluri goale

Turnarea suprapunerii monolitice și tehnologia de așezare a plăcilor de pardoseală realizate la întreprinderile de produse din beton vizează formarea unei baze din beton armat solid care să îndeplinească funcția podelei de la etajul superior și a tavanului inferior. Totuși, placa interfloară dintr-o singură piesă depășește structura prefabricată într-un număr de indicatori.

Principalele avantaje ale unei baze monolitice:

 • marja de siguranță crescută asociată cu lipsa îmbinărilor în structura din beton armat solid;
 • transferul uniform al sarcinilor existente pe pereții caroseriei și pe baza fundației;
 • posibilitatea de a implementa un aspect non-standard și soluții originale, pentru care este dificil să se utilizeze plăci standard;
 • ușurința punerii în aplicare a deciziilor de proiectare asociate cu construcția pe balcoanele de la distanțe de la distanță;
 • imposibilitatea deplasării în timpul instalării unei întregi baze intermediare în direcțiile longitudinale și transversale.
În casele din cărămidă, betoanele sau betoanele sunt, de obicei, realizate din beton armat

Unul dintre principalele avantaje este absența necesității de a folosi echipamente speciale de ridicare pentru ridicarea plăcilor din beton armat masiv, precum și capacitatea de a efectua singuri activități de instalare.

Cum să faci o placă de pardoseală cu mâinile tale - regulile pentru așezarea plăcilor prefabricate

Panourile din beton armat standard sunt armate cu cușcă de armare și nu necesită instalarea cofrajului. Cu toate acestea, cu ușurință aparent de instalare, înainte de începerea activităților de construcție ar trebui să citiți cu atenție regulile pentru instalarea de plăci solide.

Respectați următoarele cerințe atunci când instalați panouri pe pereții principali:

 • să se acorde atenție distanței dintre planurile finale ale pereților de susținere, care nu depășesc lungimea maximă a plăcii finisate (până la 9 metri);
 • utilizarea echipamentului de ridicare pentru îndepărtarea și transportul plăcilor pe zona de lucru;
 • atașați bine mantaua la balamalele sau la ochii speciali instalați în masivul de beton;
 • realizați instalarea pe planul planului final al pereților, în timp ce este necesar să se monitorizeze flatuitatea instalației;
Cele mai comune și versatile - podele prefabricate
 • înclinați panourile din beton armat pe pereți, asigurând o egalitate de suprapunere. Plăcile trebuie amplasate la o distanță de 90-150 mm de marginea peretelui;
 • etanșați cu grijă golurile tehnologice și îmbinările cap la cap cu mortar de ciment, nu permiteți instalarea fără cimentare;
 • controlați suprafața orizontală în timpul instalării, utilizând nivelul clădirii și plumbul;
 • se instalează numai pe suprafața pereților principali, se construiesc ziduri și pereți interiori după instalarea plăcilor;
 • deschiderile tăiate și trapele intermediare numai la locul de îmbinare al panourilor de beton adiacente;
 • asigurați un spațiu garantat de trei milimetri între planurile laterale ale plăcilor din beton armat.

Dacă lățimea totală a panourilor prefabricate nu se potrivește cu distanța dintre pereți, așezați-le cu un decalaj uniform sau lăsați fantele pe laturi și apoi le încorporați cu blocuri de beton sau mortar.

Când betonați golurile, fixați un scut pe partea inferioară a plăcilor, permițându-vă să umpleți mortarul.

Calitatea lucrărilor de instalare depinde de corectitudinea activităților pregătitoare.

Respectați următoarele cerințe:

 • asigurați planeitatea capetelor pereților principali, eliminați neregulile cu mortar de ciment;
 • asigurați-vă că rezistența pereților lagărului se întărește, dacă este necesar, cu o centură întărită;
 • asigurați tijele de susținere în incremente de 1,5 m pentru a fixa plăcile în timpul instalării.
Nu toată munca poate fi făcută singură

Instalați echipamentul de ridicare utilizând următorul algoritm:

 1. Așezați un strat de mortar pe capătul pereților.
 2. Alunecați placa peste ochi.
 3. Dați comanda operatorului macaralei pentru a muta panoul.
 4. Coborâți soba, menținând o distanță de cel puțin 120 mm pe fiecare parte.
 5. Verificați poziția și detașați liniile.

Amintiți-vă că instalarea orizontală este asigurată numai de un strat de beton fără a utiliza armături din oțel și diverse elemente ca o căptușeală. În etapa finală a lucrării, efectuați ancorarea plăcilor cu armătură din oțel sau o ancora cu inel. Apoi, rosturile de andocare trebuie sigilate cu mortar de ciment, iar cavitățile interne ale plăcilor panoului final trebuie umplute cu vată minerală sau mortar de ciment de 30 cm pe fiecare parte.

Calcularea sarcinii la suprapunerea monolitică

În timpul funcționării, suprapunerea monolitică este expusă unor sarcini diferite:

 • permanentă. Ele sunt transmise prin masa zidurilor clădirii, partițiile interioare și, de asemenea, prin greutatea structurii acoperișului clădirii, care percepe influența suplimentară a încărcăturii de zăpadă și a vântului;
 • timp. Valoarea lor este legată de masa comunicațiilor inginerești, plafoanele suspendate, podele, mobilierul, precum și numărul de persoane din cameră.
Ca în cazul tuturor construcțiilor, suprapunerea monolitică începe cu proiectul

Amplitudinea sarcinii percepute este determinată de grosimea plăcii din beton armat. Deci, cu o grosime a plăcii monolitice de 20 cm, fiecare metru pătrat de suprafață este capabil să primească până la 0,5 tone de sarcină utilă.

Executarea corectă a calculelor va permite evaluarea capacității de încărcare a plăcii din beton armat, luând în considerare condițiile de funcționare reale și, de asemenea, pentru a evita formarea fisurilor.

Precizia calculelor este influențată de un complex de factori:

 • dimensiunile globale ale plafonului;
 • grosimea plăcii din beton armat;
 • marca de beton utilizată;
 • valoarea sarcinii calculate pe metru pătrat de suprapunere.

Calculele ne permit să determinăm diametrul barelor de armare, percepând forțele de încovoiere și tracțiune. Pentru auto-împlinirea calculelor, este necesar să se stăpânească metodologia calculelor. Atunci când intenționați să construiți o suprapunere monolitică cu propriile mâini, este recomandabil să încredințați măsurile de proiectare profesioniștilor sau să utilizați calculatorul online.

Cum se toarnă o plăcuță monolit - performanță tehnologică

După efectuarea calculelor și determinarea parametrilor plăcii din beton armat, trebuie să pregătiți materialele de construcție, precum și instrumentele necesare.

După aranjarea cofrajului, se instalează un cadru de armare cu două grile

Tehnologia de formare a unei plăci din beton armat solid asigură următoarele lucrări:

 1. Fabricarea si instalarea de cofraje de panouri.
 2. Asamblarea cuștii de armare.
 3. Pregătirea soluției de beton.
 4. Umplerea cofrajului cu beton.

Să ne ocupăm de trăsăturile fiecărei etape.

Cum se montează cofrajul pentru suprapunerea monolitică

Pentru fabricarea designului cofrajului pregătiți:

 • impermeabil placaj de până la 25 mm grosime, acoperit cu laminat. Suprafața netedă a placajului va facilita îndepărtarea scuturilor după întărirea betonului;
 • plăci planate din lemn durabil. Faceți scutul inferior de pe o placă de 50 mm grosime și până la 200 mm lățime;
 • busteni de lemn cu diametrul de 120-150 mm sau suporturi telescopice standard. Sunt destinate pentru fixarea cofrajului;
 • placi sau bare folosite ca grinzi transversale de cofraj. Elementele transversale suportă cadrul de protecție prefabricat.
 • hardware și un set standard de unelte, inclusiv un ferăstrău pentru tăierea lemnului, un ciocan și un nivel de construcție.

Tehnologia asigură formarea masei de beton armat prin metoda cofrajării. Suprapunerea cofrajului este montat pe un algoritm simplu.

Dispozitivul plăcii monolitice presupune că betonul va fi turnat în cofraje orizontale

procedură:

 1. Marcați nivelul cofrajului pe suprafața peretelui.
 2. Instalați grinzi verticale, bușteni sau suporturi în trepte de 1-1,2 m.
 3. Fixați barele transversale sau profilele metalice pe furcile de sprijin.
 4. Așezați foile de placaj sau plăcile planate fără goluri și fixați-le.
 5. Fixați pereții verticali în jurul perimetrului cofrajului din lemn.
 6. Verificați suprafața orizontală și etanșeitatea zonelor de colț.

Demontarea cofrajului se efectuează la o lună după turnarea betonului.

Consolidarea podelei din beton armat - consolidăm podele din beton armat cu propriile mâini

Pentru a spori suprapunerea ar trebui să se pregătească:

 • căptușirea sub barele de armare. Sunt instalate cleme pentru a asigura o distanță constantă între cadru și suprafața betonului;
 • tije cu o secțiune transversală de 12-18 mm și sârmă recotită care leagă armarea. Pentru a accelera conexiunea elementelor va permite cârligul de croșetat.

Necesită un dispozitiv de îndoire a tijei, precum și un bulgară cu un cerc pe metal.

Pentru a face grila inferioară la distanța dorită, niște dispozitive de fixare speciale din plastic sunt închise sub ea.

La asamblarea cuștii de armare, respectați următoarea secvență de operații:

 1. Tăiați barele de armare în bucăți de mărimea necesară.
 2. Țineți tijele împreună, formând o rețea cu celule 15x15 sau 20x20 cm.
 3. Așezați plasa de fund pe elementele de susținere.
 4. Instalați bare verticale în trepte de 1 m.
 5. Asamblați partea superioară a cadrului și atașați tijele verticale.

La asamblarea cuștii de armare, acordați atenție cantității de suprapunere care depășește secțiunea transversală a barelor de 35-40 de ori.

Pregatim betoane pentru pardoseli monolitice

Gândindu-vă cum să turnați o suprapunere monolitică cu propriile mâini, determinați compoziția soluției de beton care trebuie turnată.

Betonul pentru suprapunerea monolitică se prepară pe baza următoarelor componente:

 • ciment marca M400;
 • dimensiunea pietrei până la 20-30 mm;
 • nisip cernut;
 • apă.
Beton este mai bine să comandați direct la fabrica

Reteta standard prevede amestecarea nisipului, molozului si cimentului in raport de 2: 1: 1. Cantitatea de apă adăugată depinde de conținutul de umiditate al ingredientelor. Apa este introdusă înainte de a ajunge la consistența cremoasă a soluției.

Este convenabil să se efectueze un lot într-un mixer de beton. Substanțele uscate sunt amestecate mai întâi și apoi se adaugă treptat apă.

Concretizarea monolit - turnarea monolitică se suprapune pe cont propriu

Pentru a asigura rezistența și uniformitatea suprafeței din beton armat, este necesar să se toarnă o singură plăcuță de monolit. Având în vedere nevoia crescută de beton, este recomandabil să achiziționați mortar gata livrat într-un mixer de construcție.

Do-it-yourself umple podelele folosind următorul algoritm:

 1. Soluția de beton este introdusă în cofraje și distribuită uniform pe întreaga suprafață.
 2. Sigiliul este realizat folosind un vibrator adânc sau de suprafață.

După umplere, suprafața matricei se întărește timp de patru săptămâni.

Solidificarea plăcii monolitice - aveți grijă de beton

Cursul normal al procesului de hidratare necesită udarea periodică a betonului. Atunci când betonul se întărește, se eliberează o cantitate semnificativă de căldură, contribuind la evaporarea apei. Lipsa lichidelor cauzează crăparea.

Este necesar să se mențină umiditatea matricei după cum urmează:

 • se află pe suprafața polietilenului;
 • umiditați periodic betonul.

Este important să se prevină uscarea și crăparea betonului.

recomandări

După ce ați stăpânit tehnologia de lucru, este ușor să faceți o suprapunere monolitică cu propriile mâini. Conform metodei dovedite, este ușor să faci un tavan dintr-o singură bucată a acoperișului garajului, precum și podele interfloor ale unei case de spumă. Când decideți cum să blocați pivnița, utilizați panouri gata făcute sau umpleți o placă monolitară din beton armat. În mod corespunzător, suprapunerea subsolului va oferi o bază fiabilă pentru pereții clădirii. Folosiți pentru turnarea betonului de înaltă calitate, realizat pe o rețetă dovedită.