Cum să puneți în mod corect fundamentul casei cu propriile mâini: o modalitate dovedită + Foto

Procesul de așezare a fundației pentru casă este cea mai importantă etapă a întregii construcții. Fie că este vorba despre o cabană mică, o reședință de vară sau o clădire cu mai multe etaje, așezarea corectă a fundației este cheia durabilității viitoarei construcții. Dacă ordinea lucrărilor este efectuată corect, vă poate salva în viitor costurile costisitoare de reparare a întregii clădiri.

Este de dorit să dezvolți un proiect pentru înființarea unei case împreună cu specialiști cu experiență și, deși ordinea așezării este un proces complex și laborios, înarmat cu toate cunoștințele necesare, poți să faci singur lucrarea.

Cum de a calcula activitatea de stabilire a fundației?

Iată parametrii necesari pe care trebuie să îi cunoașteți pentru a calcula corect lucrările de așezare a fundației:

 1. Tipul de sol și nivelul apei subterane din zonă, scăderea terenului, teren.
 2. Cantitatea precipitațiilor sezoniere.
 3. Tipul casei și greutatea acesteia.
 4. Aveți de gând să construiți un subsol sau alte clădiri aferente.

Există două moduri de a determina adâncimea apei subterane: sondele de foraj și utilizarea unui puț. Cu cât solul îngheață mai adânc în timpul iernii, cu atât mai profund ar trebui să fie fundația.

Având datele privind solul și planul de construcție pentru întreaga casă, puteți stabili tipul și adâncimea de așezare a fundației.

Tipuri de fundații

Separați mai multe tipuri de fundație:

 • Banda, cea mai fiabilă. Instalat pe teren solid, folosit în construcția de clădiri grele și înalte. Cererea unor cheltuieli mari pentru materiale.
 • Fundație bloc prefabricat. Blocuri de beton sau zhezhebetonnye sunt instalate în groapa de mortar de ciment. Blocuri de sârmă din oțel Acest tip de marcaj este foarte rapid, dar costisitor.
 • Piloți sau coloane de fundație, potrivite pentru pământuri mlaștine. Aplicați sub rame sau case din lemn.
 • Monolit, folosit în cazul în care solul este slăbit. Piloții grei sunt instalați pe plăci, iar casa este complet protejată împotriva scufundării.
 • Fundația de cărămidă are o durabilitate scăzută. Caramida, în astfel de cazuri, utilizează rezistență roșie la umiditate.

Fundația Panglica este cea mai populară dacă doriți o casă cu un subsol și un subsol. Este relativ ieftin și durabil, capabil să reziste la sarcini grele. Adâncimea de așezare a fundației benzii depinde, de asemenea, de rezistența și umiditatea solului.

Pentru a evita apariția cusăturilor reci, se recomandă umplerea fundației unei benzi într-o singură zi, care necesită calcule exacte pentru prepararea unei anumite cantități de soluție.

Cimentul nu trebuie să se usuce, iar dacă casa este planificată să fie mare, atunci nu puteți face fără echipament special. După turnarea straturilor, cimentul este bine îndoit. Pentru a spori rezistența fundației benzii la turnare, se folosește armarea.

Fundația coloană este ideală pentru o baie, saună sau altă structură de lumină. Mai întâi trebuie să calculați mecanismul de canalizare de sub fundație și apoi să procedați la așezarea stâlpilor. Acestea sunt instalate în jurul perimetrului clădirii la fiecare unghi și intersecție a pereților interiori.

Baza este montată între stâlpi. Subsolul este necesar pentru a proteja subteranul casei de măturări de zăpadă, noroi, suflare și așa mai departe. După punerea fundației subsolului se recomandă impermeabilizarea și finisarea cu tencuială sau gresie.

Fundația de stabilire

Materiale necesare pentru așezarea fundației:

 • ciment;
 • caramida, piatra;
 • nisip;
 • apă;
 • plăci din lemn sau placaj;
 • materiale pentru armare: tije metalice, sârmă;
 • material de acoperire sau alt material pentru impermeabilizare.

Nu faceți fără echipament și instrumente speciale:

 • nivelurile clasice și hidraulice;
 • lopata;
 • roabă pentru transportul de nisip, lut, piatră zdrobită;
 • cordon pentru marcarea fundației;
 • topor, cuie, fierastrau.

Deci, pentru a începe lucrul la stabilirea fundației aveți nevoie de:

 1. Faceți marcare.
 2. Mai mult, cu ajutorul echipamentului special, vom săpa un șanț de o anumită adâncime de-a lungul întregului perimetru al clădirii viitoare.
 3. Fundul șanțului este bine acoperit cu nisip.
 4. Pregătiți cofrajul din scânduri din lemn sau din placaj. Lățimea fundației este luată cu 20 cm mai groasă decât peretele destinat casei.
 5. Pregătiți ciment gros, amestecați nisip, dărâmături și apă într-un mixer de beton. Umpleți fundația. În funcție de tipul de fundație, blocurile de cărămidă, piatră sau beton sunt așezate pe ciment. Amplasarea armăturii sub casă se face cu ajutorul barelor de oțel strâns legate.
 6. Două straturi de material de acoperire sunt plasate în corpul fundației, care este responsabil pentru impermeabilizarea. Înainte de a adormi cu pământ, fundația trebuie tratată corespunzător cu bitum.
 7. După instalarea fundației, sunt montate intrările pentru conductele de canalizare și apă. De asemenea, nu uitați de conductele de ventilație pentru a salva casa de umiditate.
 8. Etapa finală de a pune fundația cu propriile mâini va fi re-hidroizolare.

După ce a pus fundația pentru casă, se recomandă să așteptați 30 de zile înainte de a începe instalarea cofrajului. În timpul uscării pentru a evita obținerea fundație umedă sau uscare, pentru că este ploios sau este necesară de vreme prea fierbinte pentru a pune bazele unui film sau alt material impermeabil.

Stadiul final al construcției fundației este amplasarea țevilor de canalizare.

Prețul pentru construirea fundației depinde de gradul de complexitate al lucrării, de materialul selectat.

Sunt momente când eroare de stabilire a fundației, căderile de casă și fisuri, atunci este posibil de a consolida fundația structurii, dar necesită o investiție semnificativă și fără ajutorul specialiștilor nu se mai face.

Pentru a înlocui fundația sub casa de tip panglică, este necesar să fragmentați podeaua și să înlocuiți plăcile vechi cu cele noi. Puteți completa fundația suplimentară. Pentru a face acest lucru, în jurul perimetrului vechilor fundații se montează piloți noi.

Există mai multe modalități de a înlocui fundația sub o casă din lemn. Opțiunea cosmetică este cea mai ușoară și mai ieftină. În loc de partea putredă, se introduce un element nou de lemn. Puteți dezasambla complet peretele și înlocuiți partea inferioară a casei. Demontarea fundației implică îndepărtarea stratului de bază de 20 cm și înlocuirea ulterioară. Ultima opțiune este cea mai preferată. Casa este ridicată cu ajutorul cricurilor și se schimbă complet și se înlocuiesc coroanele necesare.

Ghid pentru auto-turnarea fundației casei

Pentru a face în mod corespunzător fundația, trebuie să studiați cu atenție opțiunile pentru tipurile de structuri și caracteristicile acestora. Construcția părții subterane se realizează cu următoarele cerințe:

 • fezabilitatea economică;
 • fiabilitate;
 • rezistență;
 • durabilitate;
 • stabilitate.

Înainte de a începe lucrările de construcție, trebuie să efectuați un studiu al solurilor. Alegerea tipului de bază corect este influențată de greutatea totală a casei, indicatorii de rezistență ai solului și nivelul apei subterane. Construite cu grijă și construite cu respectarea tehnologiei, fundația va servi mult timp și nu va cauza probleme în timpul funcționării.

Etapa pregătitoare

Merită să începeți cu puțuri sau foraj. Scopul principal al acestui eveniment este de a afla care soluri se află pe amplasament, precum și de a cunoaște nivelul apelor subterane. Fundația trebuie să fie așezată cu respectarea regulii: marca unică trebuie să fie la cel puțin 50 cm deasupra nivelului orizontului de apă.

Cum se face un studiu al solului? Pentru a face acest lucru, utilizați două metode:

 • un fragment de gropi (gropi adanci, dimensiunile din plan sunt de obicei 1x2 m);
 • foraj manual.

În primul caz, luați în considerare solul de pe pereții groapelor. De asemenea, verificați dacă apa nu a trecut de jos. În cea de-a doua variantă, se examinează solul pe lamele sculei.

După ce ați determinat ce fel de sol există pe site, va trebui să-i găsiți proprietățile de rezistență. Acest lucru se poate face folosind tabele speciale.

Tabelul capacității portante a diferitelor tipuri de sol

Costul de stabilire a fundației pentru o casă poate fi de până la 30% din estimarea pentru întreaga clădire. Pentru a evita depășirea costurilor, trebuie să efectuați un calcul care vă va permite să găsiți parametrii optimi de proiectare care vor asigura, în același timp, costuri minime, durabilitate și fiabilitate. Pentru confortul dvs., puteți utiliza calculul online.

Tipuri de fundații

Construcția unei fundații presupune utilizarea mai multor tehnologii:

Suporturile pentru coloane sunt caracterizate de o capacitate redusă de rulare. Este posibil să se construiască stâlpi monolitic sau să se asambleze în blocuri de beton compacte. Ambele opțiuni sunt minunate pentru a-și face propriile mâini.

Structura piloților pentru casă este de trei tipuri:

 • conducere (nu se recomandă pentru clădirile private din cauza necesității de a atrage echipamente);
 • plictisit (potrivit pentru construirea unei case din caramida sau beton);
 • șurub (ideal pentru clădiri ușoare din lemn).

Piloții pot reduce cantitatea de lucrări de terasament. Nu este nevoie să săpătați tranșee sau săpături, să exportați o cantitate mare de sol în afara amplasamentului. Datorită acestei calități, acest tip de dispozitiv de fundație este o alegere foarte economică. Principalul dezavantaj va fi imposibilitatea subsistemelor de echipamente sau a metroului pentru utilități. Subsolul structurii în acest caz este închis cu materiale decorative.

Un alt avantaj al piloților este posibilitatea de a le folosi într-o zonă mlaștină. Chiar dacă nivelul apei subterane este aproape de sol, suporturile asigură capacitatea necesară de încărcare.

Următoarea opțiune este banda. Poate fi făcut monolitic sau din blocuri. A doua opțiune este rațională de utilizat pentru construcția în masă. Fundația Ribbon este:

 • încastrat (pentru clădiri cu subsol, cărămidă și structuri din beton);
 • adâncime mică (pentru case din lemn și case);
 • nu îngropat (tehnologia de turnare a fundației pentru clădirile mici pe o fundație solidă).

Înainte de a face o bandă, ar trebui să verificați nivelul apei subterane și conformitatea cu regula că baza nu poate fi mai aproape de 50 cm față de orizontul apelor subterane. În caz contrar, există o mare probabilitate de inundare a subsolului, reducând capacitatea portantă a bazei și distrugerea materialelor din piesa suport a clădirii.

Ce să faci cu un GWL înalt? Dacă clădirea este făcută independent de cărămidă sau piatră, pilele de șuruburi nu vor funcționa, iar pentru apa plictisită va fi necesară o coborâre a apei. O opțiune excelentă ar fi umplerea fundației plăcii. În acest caz, se face o bază neînchisă sau ușor îngropată. Grosimea plăcii este atribuită, în funcție de sarcină, în medie de 300-400 mm.

Cum se toarnă fundația casei

Monolitic tip de fundație - cea mai bună opțiune pentru locuințe private. În acest caz, instalația poate economisi în mod semnificativ pe transportul și instalarea de structuri. Nu este nevoie să angajeze o macara pentru a instala elemente în poziția de proiectare sau KAMAZ pentru transportul blocurilor și plăcilor din beton.

Monumentele monolitice pot fi realizate din beton prefabricat, sau puteți să vă frământați singur soluția cu un mixer de beton. Este recomandată prima opțiune. Faptul este că este foarte dificil să se respecte cu strictețe proporțiile compoziției în condiții artizanale. Pentru betonul fabricat din fabrică, un astfel de garant va fi un pașaport, în care vor fi indicați indicatorii verificați ai materialului.

Pentru a face materialul singur, trebuie să pregătiți apă curată, ciment, nisip și piatră zdrobită (sau pietriș). Ele sunt amestecate una cu cealalta, respectand strict proportiile care depind de ce brand de beton trebuie sa obtineti. Dacă adăugați un pic mai mult nisip sau pietriș la compoziție decât este necesar, rezistența piesei de susținere a clădirii va suferi.

Tabel de proporții pentru prepararea betonului

Pentru a umple în mod corespunzător fundația, trebuie să vă familiarizați cu regulile de bază ale betonării:

 • Betonul trebuie turnat la un moment dat cu intervale de timp de până la 1,5 ore. Dacă luați o pauză lungă în muncă, soluția se blochează și se creează cusături de beton, care slăbesc structura. Tehnologia permite realizarea îmbinărilor orizontale atunci când este absolut necesar. Pentru a construi o fundație monolită cusăturile verticale sunt inacceptabile, pentru că în acest caz suportul casei nu va fi capabil să reziste la deformările solului.
 • Clasa de beton este aleasă în funcție de tipul de suport. Pentru o fundație coloană sau piloți, este suficientă clasa B 15. Pentru o centură sunt necesare marcaje de la B 15 la B 22.5. Construirea unei fundații de locuințe utilizând tehnologia plăcilor necesită o clasă de beton B 22.5 sau B 25.
 • După turnare, materialul trebuie să câștige forță. În medie, durează 28 de zile. Este posibilă continuarea lucrărilor de construcție după un set cu un design de 70% din puterea mărcii.
 • Este mai bine să lucrați în condiții calde și uscate. Temperatura medie zilnică ideală pentru întărirea betonului este + 25 ° С. La temperaturi sub + 5 ° C, materialul practic nu îngheață. Pentru întărirea normală, utilizați în acest caz aditivi speciali și încălzire.
 • În 1-2 săptămâni după turnare, betonul trebuie îngrijit. Aceasta constă în udarea suprafeței cu apă.
 • Auto-amestecarea amestecului va necesita ciment, nisip, piatră zdrobită (pietriș) și apă curată. Proporțiile depind de clasa de rezistență. Din fabrică, materialul este livrat de un mixer pentru camioane - vă permite să prelungiți durata de viață a soluției și să o livrați pe distanțe relativ lungi.

Cum se umple fundația? În general, munca este efectuată în această ordine:

 1. instalarea cofrajului și a cuștii de armare;
 2. realizarea de materiale de impermeabilizare în cofraje;
 3. turnarea betonului;
 4. compactarea sa prin vibrare sau lipire;
 5. îngrijirea betonului;
 6. demoulding (dacă este necesar).

Pentru o performanță rapidă a lucrărilor împreună cu un mixer de beton, se recomandă să comandați pompa de beton. Această tehnică este de obicei disponibilă producătorilor de beton. În acest caz, este necesar să se utilizeze un amestec de beton P3 sau P4 pentru mobilitate. În caz contrar, tehnica se descompune.

Instrucțiuni pas cu pas pentru turnarea fundației benzii

Betonarea este considerată pe baza unei benzi monolitice. Pentru a introduce în partea de susținere a clădirii, este necesar să se marcheze locul de construcție. Pentru aceasta, utilizați cârligul și cablul de construcție. Este necesar să se afișeze marginile benzii.

După marcare efectuați dezvoltarea solului. În absența unui subsol, este suficient să săpătați un șanț. La baza ei trebuie să faci o pernă de nisip. Realizează mai multe funcții:

 • nivelarea la sol;
 • îngrijire împotriva înghețului;
Marginile șanțului ar trebui să meargă exact pe dantelă

Următoarea etapă este instalarea cofrajului. În această calitate, materialul utilizat în estimare este utilizat: plăci (tip amovibil) sau polistiren expandat (nedemontabile). A doua opțiune îndeplinește funcția nu numai a unei forme de turnare a betonului, ci și a izolării părții subterane a unei clădiri. La instalarea cofrajului, ridicați baza la înălțimea dorită.

Apoi, asamblați cuștile de armare. În tipul de bandă, tijele de lucru sunt dispuse orizontal. Ei percep încărcăturile îndoite. Citiți mai multe despre acest lucru în articolul "Fundația benzi de armare".

Un exemplu de plasare a cadrului de armare în fundația benzii

Atunci când comandați beton din fabrică în timp util, trebuie să vă asigurați accesul convenabil la șantier. Altfel, echipamentul nu va putea ajunge pe site.

Pentru a umple va fi nevoie de câțiva oameni. Dupa asezare amestecul trebuie sigilat. Acest lucru se poate face cu vibratori adânci sau cu o tijă regulată de armare (lipire). Sarcina este de a elimina bulele de aer, care după solidificare vor deveni un punct slab al structurii. Pot apărea aici fisuri.

Primul pas în îngrijirea betonului este păstrarea umidității în acesta. Dacă materialul se usucă prea repede, apar fisuri de suprafață. Proiectul trebuie acoperit cu pânză sau polietilenă. La fiecare câteva ore se umezește cu apă curată. Aceasta durează o săptămână.

Filmul menține condițiile de umiditate dorite în timpul întăririi

Nu este necesar să presupunem că betonul poate fi distribuit doar de profesioniști. Dar nu vă puteți referi fără probleme la acest proces.

Cum să pună fundația casei: regulile pentru alegerea tipului și adâncimii. Tipuri de sol

Cuprins:

Factorii cheie în alegerea unei fundații și profunzimea fundației sunt:

Tipul de sol.

Adâncimea înghețării solului.

Nivelul de apă subterană sezonieră.

Sarcina pe fundație (calculată pe baza greutății specifice a structurii).

Terrain (de exemplu, panta sitului).

Indiferent de proiect: este standard sau individual, este necesar să se exploreze locul construcției propuse și să se țină cont de proprietățile solului.

Înainte de a lucra, vă sugerăm să citiți articolul - Ce trebuie să știți înainte de a începe să umpleți fundația: greșeli comune.

Tipuri de sol

Să ne familiarizăm cu principalele tipuri de soluri aflate sub fundație. Fiecare dintre ele are proprietăți unice. Luați în considerare în detaliu.

stâncă

Teren de incredere, se afla intr-o singura matrice, durabil, impermeabil, nu umfla, nu ingheata. După încercarea pentru absența fisurilor sau golurilor, fundația poate fi așezată direct pe suprafață.

Grosier (cartilaginos)

Cartilaj, pietricele, pietriș, fragmente de piatră. Capacitate ridicată de rulare - poate fi considerată incompresibilă. Nu este neclară, se poate extinde numai dacă conține incluziuni de lut. Fundația este așezată la o adâncime de cel puțin 0,5 metri (indiferent de adâncimea de penetrare a înghețului).

nisipos

Destul de fiabil de sol. Perfect trece apa, compactat sub sarcină, îngheață ușor. Adâncimea fundației de la o jumătate de metru la valoarea calculată datorită tipului de structură. De exemplu, o casă din beton argilos, cu o înălțime de 2 etaje și o suprafață de 80 m², necesită așezarea unei fundații cu o adâncime de 1,5 m.

Argila: argilă și nisip

Este un amestec de nisip, argilă și cele mai mici particule de până la 0,01 mm. Aceste tipuri de sol sunt clasificate ca argiloase, dar argilele de lut și nisip, care dau în calitate de soluri nisipoase, vor fi preferate de lut în forma sa pură, care va fi discutată mai jos.

Situația este fundamental modificată de fluxul apropiat sub suprafața apelor subterane. În acest caz, este posibilă formarea de lianți nisipoși.

argilă

Predispuse la eroziune și umflarea în timpul înghețării din cauza conținutului unei cantități mari de umiditate. Se poate scufunda care durează foarte mult timp - câteva sezoane. Scara precipitațiilor va fi mai mare cu o creștere a porozității solului. Cu o porozitate de 0,5 argilă are o capacitate de rulare de 6 kg / cm², cu 0,8 - 3 kg / cm².

Capacitatea de transport a lutului uscat este mult mai mare decât umeda.

Solul poate servi ca o bază bună dacă este omogenă în compoziție (de exemplu, fără straturi intermediare de nisip) și, în același timp, acviferul subteran (apele subterane) este situat la o adâncime considerabilă.

turbă

Semnificat și neuniform comprimat. Este necesar să se efectueze lucrări de drenare sau extracția solului cu înlocuirea acestuia. Nu este potrivit ca o fundație naturală.

În mod similar, sol negru - un sol excelent pentru agricultură, dar absolut necorespunzător pentru construcții.

nisipuri mișcătoare

Buclele se formează atunci când umezeala intră în nisip de nisip sau alte soluri cu granulație fină. Absolut nepotrivite pentru construcție și, de regulă, o "întâlnire" cu ele apare în mod neașteptat deja în timpul executării lucrării sau în timpul forării unui puț.

Există tehnologii speciale pentru combaterea rapidă, dar, în orice caz, procesul de eliminare este extrem de complicat și, în mod ideal, trebuie rezolvat în prealabil cu ajutorul specialiștilor familiarizați cu trăsăturile geologice ale terenului.

Cum să pună fundația casei

Construcția ar trebui să înceapă prin marcarea locației în funcție de planul casei. La o distanță de 1-1,5 m de la marginea viitorului șanț de-a lungul întregului perimetru exterior, în aliniamentul axelor centrale, se plasează coloane, vârful cărora este cu 10-15 cm mai mare decât nivelul viitorului podea.

Dispozitiv recomandat obnoski. Coloanele leagă panourile de-a lungul vârfului, datorită cărora vor fi marcate nu numai axele centrale, ci și marginile externe ale fundației și ale pereților casei:

Marcarea unghiurilor drepte are loc cu ajutorul unui dispozitiv simplu din frânghii sau scânduri, din care se obține așa numitul "triunghi egiptean" cu un raport de aspect de 3: 4: 5. Iată imaginea lui:

Verificarea dimensiunii finale se face prin măsurarea diagonalelor.

În funcție de tipul de sol, să lucreze la pregătirea solului pentru fundația fundației. Înlocuiți solul slab pe un strat dens, incompresibil. Formați o pernă de nisip (fără incluziuni de lut) și o condensați cu un tambur. În același timp, nisipul este turnat cu apă, deoarece cu câștig în greutate devine mai puternic.

Adâncime de îngheț

Gajarea serviciului pe termen lung al fundației și a clădirii în ansamblu va fi condițiile în care adâncimea înghețului nu depășește adâncimea trecerii apelor subterane. Pentru a verifica, ei efectuează sondaje geologice de inginerie - sapa o groapă de bine cu o adâncime de 2,5 m, pe baza căreia specialiștii pot trage concluzia necesară.

Condițiile agresive pentru fundație vor apărea în mod necesar atunci când adâncimea înghețului este mai mare decât nivelul apei subterane. În acest caz, nu numai sarcina verticală din casă va acționa asupra bazei, dar și forțele tangențiale ale înghețului, care vor crea presiuni asupra suprafețelor laterale.

Pentru a combate aceste forțe, fundația se execută înclinând în sus și acoperă suprafețele laterale cu un strat special de alunecare.

La etapa de planificare a construcției, pe soluri predispuse la umflături, adâncimea estimată a penetrării înghețului este înregistrată pentru regiune. În centrul Rusiei, va fi de 1,2-1,6 m. Harta aproximativă:

Această valoare este luată pentru sezonul rece, cu o umiditate maximă a solului și fără acoperire cu zăpadă.

Alegeți un tip de fundație

După construirea casei, solul este comprimat sub acțiunea sarcinilor. Există o "imersiune" a clădirii, numită în limbajul profesional "draft". Scăderea nesemnificativă mai mare decât valoarea calculată va determina deformări, fisuri și alte încălcări ale structurii casei.

În mod corespunzător a pus temelia - cheia pentru o "viață" lungă a clădirii.

Sarcina se calculează pe baza proporției materialelor folosite în construcții. În literatura de specialitate, oricine se poate familiariza cu datele de referință ale gravității specifice pentru structurile individuale ale casei. În plus, ar trebui să ia în considerare sarcina cu o valoare variabilă, care este creat de vânt, prezența zăpezii pe acoperiș. Pentru fiecare zonă climatică valoarea va fi diferită.

Construcția pilonului

Tipul fundației este selectat pe baza unei combinații de factori. De exemplu, pentru casele de grădină și de vară cu o greutate redusă, fundațiile coloane sunt foarte populare și nu bate pe portofel.

Pentru costurile de muncă și materiale, acestea sunt mai economice, cel puțin de 2 ori.

Aceste baze sunt eficiente în ceea ce privește creșterea solurilor prin înghețarea lor profundă. Bine dovedit pe solurile mobile.

Stâlpii de susținere sunt realizați din pietriș, beton armat, cărămidă, țevi de azbociment cu armătură și beton asfaltic. Există, de asemenea, țevi metalice, pline cu ciment din interior, cu tratament extern împotriva coroziunii cu bitum, rășină epoxidică sau masticuri speciale cu adaos de cauciuc crud.

Pentru prepararea soluției utilizând cimenturi de înaltă rezistență 300-400. Apa se adaugă amestecului până când se obține o stare semi-lichidă în care betonul poate fi așezat (dar nu turnat) în cofraje cu umplere. Betonul dur este mai puternic.

Următoarea metodă pare interesantă și simplă: într-o groapă cu o extensie de dedesubt (în mod special necesară pentru salvarea solurilor) este plasată o rolă de ruberoid înfășurată, în interiorul căreia se află o cușcă de armare din materiale improvizate. Top turnați betonul.

Strip fundație

Costul unei baze fiabile și durabile, în medie, este de 15-20% din costul construcției casei în sine. Cu toate acestea, în ciuda creșterii costurilor, astăzi unul dintre cele mai populare tipuri de fundații este o fundație monolită din beton.

Fundația de panglică 1 în 1 repetă conturul clădirii și are aceeași lățime în jurul perimetrului. Acest tip de fundație trebuie așezat sub pereții caroseriei și implică o cantitate decentă de lucrări de terasament și un consum sporit de materiale de construcții (comparativ cu coloanele).

Cu toate acestea, dacă intenționați să construiți o locuință solidă cu reședință permanentă, cu un subsol, garaj, saună și alte încăperi aflate sub primul etaj, atunci alegerea potrivită este o fundație de bandă.

Există opțiuni monolitice și prefabricate.

Sub monolit, o șanț este săpată puțin mai lată decât fundația însăși (de obicei 40-80 cm). Cofrajele și fixarea fitingurilor sunt așezate în șanț, în care se va turna amestecul de beton. Schema de așezare:

Fundația de benzi prefabricate este așezată într-un model similar, dar nu există cofraj, armătură și turnare cu beton.

Marile avantaje ale unei fundații monolitice sunt forma sa universală și capacitatea de a rezista la sarcini considerabile.

Fundația de benzi prefabricate este blocuri prefabricate din beton sau beton armat, care sunt așezate pe mortar și fixate suplimentar cu legături de sârmă din oțel. Tipul de bază prefabricat poate fi ridicat în timp record. În plus, este foarte durabil:

Durata de viață a benzii prefabricate este de 150 de ani.

Această fundație este utilizată pentru clădiri de forme dreptunghiulare, deoarece blocurile de dimensiuni standard sunt laborioase pentru procesare pentru geometrie complexă.

Instalarea fundațiilor prefabricate va costa un pic mai puțin decât monoliticul. Cu toate acestea, costurile suplimentare vor fi necesare pentru impermeabilizare, deoarece îmbinările dintre blocuri pot trece prin apă.

Piloți fundație

Baza este formată din piloți individuali, care se suprapun cu o plăcuță din beton armat sau beton, sau chiar o grilă (grinz). Acest tip de complex și de consumatoare de timp în aranjament, deoarece se găsește în construcții individuale, mai degrabă ca o excepție.

Fundația este excelentă pe soluri nesigure și vă permite să "transferați" încărcătura din clădire spre straturile mai adânci și mai adânci ale solului. În acest caz, utilizați suportul clasic. În plus, pot fi făcute așa-numitele piloți de tracțiune, care sunt necesare dacă un teren solid se desfășoară la o adâncime inaccesibilă.

Materialul pentru piloți poate fi: lemn, beton, beton armat și oțel. Există suport combinat. Acestea sunt conduse în sol atât în ​​formă finită (condusă) cât și în canale pregătite (ambalate).

Durata de viață a piloților din lemn nu este mai mare de 10 ani. Betonul armat este durabil, care poate servi drept suport fiabil pentru o clădire de 150 de ani. Marea majoritate a clădirilor înalte sunt construite pe ele.

Rezumând, notăm principalele avantaje ale fundației pilonului:

Rentabilitatea: consum redus de materiale de construcții.

Contracție scăzută: clădirea nu penetrează adânc.

Durabilitate excelentă: pe soluri cu o capacitate slabă de rulare.

Dezavantajele evidente includ necesitatea implicării în construcția de echipamente speciale, ceea ce complică foarte mult aplicarea acestei soluții în sectorul locuințelor private.

Slabă fundație

Foarte simplu, dar solid tip de fundație. Este o placă solidă sau zăbrele, din beton armat monolit. De asemenea, sunt populare grinzi de beton armat prefabricate, cu capăt de capăt al îmbinărilor cap la cap.

Fundația de plăci se dovedește a fi excelentă pentru tipurile de sol foarte comprimabile, înclinate și "plutitoare". În discursul colocvial, fundația se numește "plutitoare", se comportă bine cu mișcările verticale și orizontale ale pământului:

Baza se simte excelentă pe solurile nisipoase, în care adâncimea apei subterane se situează la nivelul de numai 1 m.

Dacă fundația dvs. are nevoie de restaurare, avem informații utile - reparații competente ale fundației.

Adâncimea fundației

Pentru mulți, soluția la problema profunzimii fundației devine o durere de cap și o cauză de îndoială după finalizarea lucrărilor de construcție.

Nu există opțiuni universale aici. Mai întâi, profunzimea depinde de specificul individual al reliefului. În cazul în care casa ar trebui să aibă un subsol, atunci caracteristicile utilităților subterane și sarcina calculată vor afecta alegerea.

Există fundații puțin adânci și profilate (adânci).

Baze de beton dăunătoare, de regulă, stau la o adâncime de aproximativ jumătate de metru. Profil - sub nivelul înghețării solului, care este determinat de experți.

Bazele de suprafață eficiente din punct de vedere al costurilor sunt optime pentru construcția de case din lemn, garaje, clădiri. Costul fundațiilor profilate solide trebuie înregistrat în proiectul pentru proiectarea clădirilor grele, din caramida.

În cele din urmă, propunem să vizionăm videoclipul, autorul căruia vorbește despre regulile de stabilire a fundației:

În etapa finală a construcției fundației, nu uitați de proiectarea subsolului și a zonei orb pentru a proteja împotriva precipitațiilor.

Cum să pună fundația casei

Cum să faci o fundație pentru o casă cu mâinile tale

Orice persoană care a cumpărat site-ul și a pregătit-o pentru construcție suferă întrebarea cum să facă fundația casei? Nu puteți subestima această parte a clădirii, deoarece fundația este principiul fundamental al oricărei clădiri și structură și cât de bine este făcută în mod direct depinde de durata clădirii.

Ce tipuri de fundație pot exista?

Bazele clădirilor pot fi diferite. Aspectul depinde de clădirea însăși și de scopul:

 • Dacă o casă mare este proiectată, de exemplu, un bloc sau o casă de panouri, atunci o bază de banda va fi cea mai bună opțiune;
 • Dacă se construiește o cabană mică sau o altă casă cu o greutate mică, este posibil să se facă o bază coloană sau o bază de dale;
 • Dacă există probleme cu solul, de exemplu, în cazul în care situl este amplasat pe soluri slăbite și predispuse la dărâmături, atunci cea mai bună soluție ar fi o fundație.

În plus, trebuie luate în considerare și următoarele aspecte, cum ar fi relieful sitului, înălțimea apei subterane, semnul înghețării solurilor.

Luați în considerare principiile de bază ale construcției, în funcție de tipul de bază.

Vizualizare în bandă

Cum se face o fundație pentru casă # 8211; Întrebarea este foarte relevantă pentru mulți proprietari ai site-urilor lor. Baza de banda este cea mai potrivita pentru cladiri cu greutate mare.

În cazul în care situl pe care urmează să fie construită casa are sol uscat, atunci materiale precum cărămidă, piatră sau beton sunt folosite pentru fundație. Dacă solul este umed, luați beton armat sau beton cu o plasă întărită și o impermeabilizare obligatorie.

Imaginea de fundal poate fi îngropată și nu îngropată, care la rândul ei poate fi monolitică, beton armat și blocuri de bază prefabricate.

Unul dintre momentele importante în construirea piciorului de bandă este curbura pantă. O groapă sau șanț sub bază este săpată numai cu acest indicator în minte.

Pentru a face o bază de banda pentru o casă mică este destul de simplă. Principalii pași pentru a-l crea sunt:

 • Săpat șanțul. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți semnul înghețării solului (acestea pot fi solicitate de managementul arhitecturii locale). Șanțul trebuie să fie săpat sub nivelul de îngheț de circa 50-60 cm, iar lățimea acestuia trebuie să fie mai mare decât grosimea pereților viitori cu 10 cm;
 • În fundul șanțului excavat, este așezată și compactată o pernă de nisip cu un strat de aproximativ 15-20 cm;
 • Următorul pas este așezarea și compactarea molozului. Stratul trebuie să aibă aceeași grosime ca și placa de nisip;
 • După ce ați pus nisip și pietriș, puteți trece la instalarea cofrajului și a cuștilor de armare;
 • Pasul final este de a turna betonul.

Vizualizare coloană

Construcția unei imagini coloană a bazei clădirii este diferită de banda. În acest caz, se poate renunța la izolația termică, dar pe izolarea podelei merită acordată o atenție deosebită. Acest tip este utilizat pentru clădiri și structuri ușoare. Este durabil și nu la fel de scump ca o bandă.

Primul pas în construirea unei astfel de fundații este de a calcula sarcina pe care trebuie să o reziste, precum și de a determina încărcătura pe care se poate suporta solul pe care va sta în picioare clădirea.

Pentru aceasta există multe tehnici. Când se fac calculele, puteți începe munca practică. Sprijinul ar trebui plasat în colțuri, precum și în acele locuri în care vor experimenta sarcini punctuale, de exemplu, în acele locuri în care pereții se intersectează.

Primul pas este de a face gropi sub stâlpi. Găurile sunt cele mai ușor de săpat cu un burghiu, după care trebuie să fie întărite cu o plasă și acoperite cu beton de nisip. Din centrul carierei ar trebui să fie vizibile mai multe bare de armare, dar nu mai mult de 10 cm.

Următorul pas este instalarea pilonilor. Pentru aceasta, se ia o țeavă în care sunt instalate două tije și toate acestea sunt puse într-o groapă pregătită mai devreme și umplută cu beton de nisip. Se toarnă la o treime, după care se ridică conducta și soluția rămâne. După aceea, trebuie să așteptați aproximativ 4-5 zile pentru ca betonul să se usuce.

Apoi, se construiește o grilă, care poate fi făcută din plăci de beton, metal sau lemn. Principalul lucru este că el sa ridicat deasupra solului cu cel puțin 10 cm.

Vizualizare pile

Baza de bază este, de asemenea, considerată unul dintre cele mai economice tipuri de bază, precum și coloane. Este construit pentru construirea de mari clădiri industriale, precum și pentru case mici de țară. Pentru clădirile mari, se folosesc tipuri speciale de piloți, care sunt instalate folosind echipamente speciale. Pentru casele simple folosite grămezi mai simple.

Pentru a crea grămezi, s-au forat puțuri, care sunt apoi armate cu o plasă și turnate cu beton. Piloții pot fi de mai multe tipuri:

 • Piloți de antrenare # 8211; instalat cu ajutorul unor mecanisme speciale: șoferi vibratoare sau dispozitive de presare;
 • Beton sau beton armat # 8211; create în procesul de turnare a betonului în puțuri;
 • Foraj de piloți din beton armat instalat în puțuri;
 • Șurubul # 8211; instalat ca un burghiu - înșurubat în pământ cu o mașină specială.

Partea principală a sarcinii presupune partea superioară a bazei - grilajul. El, la rândul său, poate fi prefabricat și monolitic.

Ce probleme pot apărea dacă faci o fundație greșită?

Construcția bazei clădirii este unul dintre cele mai mari elemente de cost din construcții. Prin urmare, este foarte important să faceți această parte corectă, astfel încât să nu o corectați mai târziu. Corectarea greșelilor făcute în proiect nu este numai costisitoare, ci și o muncă lungă și tare.

Dacă vă gândiți cum să creați în mod corespunzător o fundație pentru o casă, ar trebui să știți ce deformări ar putea apărea în viitor:

 • Subestimarea fundațiilor;
 • Înfundarea fundației, dacă este așezată deasupra marcajului de îngheț;
 • Dacă fundația este așezată sub marcajul de înghețare a terenului, se poate observa un spațiu de golire;
 • Deplasarea construcției fundației pe laturi.

Retragerea fenomenului de fundație este destul de lungă. Apare datorită presiunii din greutatea casei pe fundație și, ca rezultat, se scufundă treptat în pământ. Cel mai adesea observat în clădiri mari.

Ca acest articol? Împărtășiți-l în domeniul social. rețele!

Punerea bazei casei

Punerea la bază a casei - acesta este un eveniment foarte important, rezultatul căruia depinde de posibilitatea construirii de locuințe în continuare. O casă confortabilă și frumoasă poate fi construită numai pe o bază solidă și fiabilă, așezată în locul potrivit și în mod corect.

Acest articol se concentrează asupra procesului și modalităților de a marca astfel de baze.

Realizați fundația cu propriile mâini

Tehnologia de așezare a bazelor presupune un complex de măsuri pentru tipuri diferite de baze. Vom lua în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Etapele pregătitoare pentru stabilirea fundației

Poziționarea corectă a bazelor presupune o performanță diligentă a marcării bazei și a lucrărilor de terasament.

Pentru a marca corect fundația, veți avea nevoie de patru repere (acestea vor marca punctele de colț) și patru segmente ale coardei (două lungimi și două lățimi ale bazei). Procedura este după cum urmează:

 1. Prima etapă este condusă în sol și legată cu o lungime sau lățime măsurată cu cea de-a doua.
 2. Tragerea coardei, se selectează poziția celui de-al doilea marcaj. Apoi, este legat cu o coardă la al treilea.
 3. Tragerea celui de-al doilea segment de măsurare determină poziția celor trei repere, controlând perpendicularitatea cu ajutorul unui pătrat, verificat sub un unghi drept.
 4. Al patrulea marcaj este setat în același mod.

La sfârșit, perpendicularitatea segmentelor fundației viitoare se determină prin compararea diagonalelor dreptunghiului definit de funii.

După finalizarea marcării, puteți începe excavarea. În acest stadiu, există o diferență în ceea ce privește tehnologia de aranjare a fundațiilor de diferite tipuri. Deci, pentru fundația plăcilor, lucrările de terasament sunt organizate prin prelevarea de sol din limitele delimitate de repere și frânghii. Adică, pe șantier apare o gaură imensă, adâncime de aproximativ jumătate de metru.

Centurile de centură necesită mai puțină forță de muncă - fundul fundației pentru această fundație este un șanț obișnuit săpat pe conturul dreptunghiului marcat. Lățimea șanțului pentru fundații turnate în cofraje detașabile este de 100 cm, iar pentru bazele turnate în cofraje permanente este de 50 cm.

Piloți fundație în lucrări de terasiere vrac nu are nevoie. Este necesar doar să se sapă puțuri (mine) în pământ pentru piloți plictisiți sau pentru a marca locația elementelor de susținere a șurubului / conducătorului.

Plasarea fundației sub casă

Următoarea etapă este construirea corpului de bază. Aici există diferențe fundamentale între tehnologiile de construcție a fundațiilor.

Baza plăcii este construită după cum urmează:

 1. În fundul carierei, o pernă de nisip formează planul de nivelare al tălpii structurii. După care se închide impermeabilizarea rulourilor (materialul de acoperiș).
 2. Mai departe, de-a lungul contururilor bazei, se asamblează cofrajul, în care este plasat un cadru de armare - un paralelipiped dreptunghiular asamblat din tije cu un diametru de 12 milimetri. În aceeași etapă, în cofrajele pentru sistemul de alimentare cu apă, conductele de gaz și sistemul de canalizare sunt instalate suporturi ipotecare - țevi cu o secțiune transversală de 50 până la 110 milimetri, care se extind dincolo de limitele cofrajului și se ridică deasupra limitei superioare a plăcii viitoare.
 3. După aceea, se formează betonul M300 sau M350 în cofraje.

Banda de bază este construită pe o tehnologie similară:

 1. În partea de jos a groapă se așază o pernă de nisip.
 2. Dacă se construiește o bază de turnare, atunci cofrajul este pus în șanț, întărit și umplut cu beton.
 3. Dacă se construiește o bază bloc, atunci blocurile FL sunt așezate pe fundul șanțului, peste care sunt montate plăcile FBS. Ipotecile pentru comunicații trec în deschiderile FBV-ului blocurilor așezate în locurile potrivite ale benzii. Golurile dintre blocuri sunt umplute cu beton M300.
 4. În final, pe rândul de sus al blocurilor se toarnă șapă de armare.

Bazele pilonilor sunt formate cel mai ușor:

 1. Șanțuri cu șuruburi / acționate în punctele etichetate. Sau umpleți minele forate cu beton, scufundând un cadru de armare în el.
 2. În etapa următoare, pregătiți partea superioară (sus) a suporturilor, aliniați înălțimea acestora (părțile proeminente pur și simplu tăiate).
 3. Apoi, pe capetele suportului, grinzile / plăcile din grilă. Sau înconjoară fundația cu cofrajul și o umple cu o grilă monolită, a cărei structură de întărire este asociată cu eliberări de piloți.

Fundația care folosește video:

Ți-a plăcut materialul? Trimiteți-vă prietenilor!

Cum sa faci o fundatie pentru casa

Construcția fundației începe întotdeauna cu planificarea terenului. În funcție de nivelul apei subterane, compoziția tehnologiei solului este aleasă pentru munca la sol. De asemenea, înainte de a pune bazele, este necesar să se determine tipul de fundație care este cea mai potrivită condițiilor dvs. naturale.

Cele mai comune tipuri de motive:

Pilon, fundație prefabricată din beton.

Primul este utilizat pentru înghețarea înaltă a solului, al doilea - pentru nivelurile ridicate ale apelor subterane sau în zonele mlaștină. Crearea unor astfel de fundații implică ruperea gropilor cu pereți verticali.

Sunt utilizate soluții de beton cu rezistență sporită. Coloanele de suport ale rulmentului sunt realizate din această soluție:

Se utilizează armătură internă cu sârmă de metal sau tije groase. Puteți utiliza blocuri gata făcute sau puteți umple stâlpii imediat pe șantier.

Strip fundație

Cum de a face o fundație panglică pentru casă? O groapă sau groapă este săpată luând în considerare valoarea maximă admisibilă a curburii pantei. Este de dorit consolidarea pereților cu plăci. Când se pune, nu trebuie să existe apă în partea de jos.

Pe sol uscat, fundatia benzii este realizata din beton sau piatra. Pe umed - din beton cu o rețea metalică și impermeabilă sau din beton armat.

Fundația nisipoasă

Acesta este creat pe soluri în care apa subterană este foarte adâncă. Adâncime săpat 70 de centimetri. Nisipul grosier este depozitat pe fundul straturilor de 15 cm grosime. Fiecare strat este turnat cu multă apă. Ultimul strat de 30 de centimetri trebuie să fie format din moloz, cărămidă spartă, pietriș, etanșat cu o soluție de ciment și nisip.

Construirea unei fundații cu mâinile tale. Pas cu pas manual.

 • Pentru a răspunde la întrebarea cum să se facă în mod corespunzător o fundație pentru o casă, este necesar să se determine compoziția solului și nivelul apei subterane. Pentru a face acest lucru, o groapă este săpat până la o adâncime de 1 metru. Dacă nu există apă în ea, atunci apa subterană este destul de adâncă. În cazul în care solul constă din amestecuri de nisip, piatră și pietriș, puteți opri alegerea pe o bază uzuală de benzi, care este încastrată cu 50 de centimetri. Dacă în groapă există apă, fundația trebuie să fie adâncită cu 1 metru.
 • Marcați zona, îndepărtați stratul de sol fertil. La marginea viitoarei clădiri sapa un șanț de adâncime cerută, cu ajutorul nisipului, nivel de jos.
 • Înainte de a începe să puneți fundația, formați marginile plăcilor sau foile de placaj. Apoi puteți începe turnarea. Folosit pentru acest amestec de ciment cu o umplutură specifică. Pentru crearea sa, se utilizează ciment, piatră zdrobită și nisip grosier, în proporții de 1x5x3. Componentele sunt amestecate și umplute cu apă pentru a forma o consistență cremoasă. Din grosimea soluției depinde de rezistența viitoarei fundații.
 • Montarea bazei de cărămizi, blocuri sau pietre ar trebui să se facă pe mortar de ciment. Este necesar să începeți așezarea dintr-o pernă de nisip cu o lățime de 20 cm mai groasă a pereților. Fundația este armată cu tije metalice fixate cu sârmă.
 • Impermeabilizați baza. La nivelul solului, puneți 2 straturi de material de acoperire în șanț și continuați să construiți fundația la înălțimea necesară. Pentru a îmbunătăți impermeabilizarea, partea subterană a fundației trebuie să fie murdară cu mai multe straturi de bitum fierbinte, după care șanțul este umplut. În acest stadiu, cu ajutorul nivelului este necesar să se alinieze fundația. Dacă este necesar, se fac concluzii pentru instalații sanitare și sanitare.
 • Deasupra stratului de impermeabilizare, puneți cărămizile și blocurile în rânduri. Pentru a preveni acumularea de umezeală sub podea, este necesar să lăsați găurile de ventilație în pereții opuși ai bazei.
 • După finalizarea instalării fundației, reparați impermeabilizarea cu hârtie de acoperiș.

Baza pentru casa de lemn

Pentru o casă din lemn, fundația are 2 funcții principale:

 1. Efectuarea stabilității construcției casei.
 2. Crearea unei barieră în calea umezelii și a microflorei, din cauza căreia distrugerea pereților de lemn.

Fundația groasă și densă împiedică intrarea rece în subsol. Dacă solul este dens și uscat, este realizat din plăci sau fundații de coloane aeriene. Cea mai populară bază pentru casele de lemn este considerată o fundație de bandă îngustă. Această opțiune este potrivită pentru clădirile din lemn ne-grele.

Cel mai durabil este baza plăcilor de beton.

Cu toate acestea, casele cu pardoseli din beton nu sunt foarte confortabile. Înainte de înființarea fundației, analizați și selectați pentru dvs. tipul de fundație cel mai potrivit.

Trebuie remarcat faptul că crearea unei baze concrete se realizează cu o lună înainte de construirea zidurilor. Altfel, baza nu va avea timp să se stabilească și, ca rezultat, designul este deformat.

Betonul și cărămida protejează atât împotriva umezelii, cât și împotriva efectelor nocive ale luminii solare. În fundație este necesar să lăsați găuri pentru ventilație, astfel încât să vă asigurați uscarea în partea superioară a bazei casei.

Construirea bazei pentru casa dintr-un bar

Pentru casa unui bar cu mici dimensiuni și greutate redusă ideală a pilonilor pătrați, care sunt instalate la o distanță de 2,5 metri. Puteți utiliza cărămidă, piatră și beton. Din rezistența bazei depinde de viața bazei.

Este avantajos să construiți case mari pe o fundație din plăci (plăci monolitice de 25 centimetri). O opțiune comună este o fundație din beton armat. Este necesar să se țină seama de regula principală - fundația trebuie să fie întotdeauna mai groasă decât pereții unei clădiri.

 • Înainte de a ridica fundația, site-ul trebuie marcat și săpat un șanț. Adâncimea lui ar trebui să fie de 70 cm.
 • Nisipul este așezat pe fundul șanțului, este compactat. Cofraje din lemn montate. În înălțime, ar trebui să se ridice la 30 cm deasupra solului.
 • Asigurați-vă că realizați fundații de impermeabilizare.
 • După montarea fundațiilor, se instalează ziduri de lemn.

Toate lucrările de construcție trebuie să fie efectuate pentru un sezon și să pornească imediat casa în funcțiune. Dacă amânăm construcția timp de un an sau doi, fundația fără încărcătură și acoperișul sunt deformate.

Cum să pună fundația casei

Construiți o casă. Cum de a pune temelia casei?
Principalul lucru în construirea fundației este acela de a lua în considerare tipul de sol, factorul de adâncime a înghețării solului, nivelul și natura apei subterane, care afectează adâncimea fundației. Fundația trebuie pusă în vederea planificării viitoare a casei: locația comunicațiilor centralizate, numărul de camere, materialele de perete.

Cum să puneți fundația?
În plus, fundația este temelia casei, trebuie să protejeze subsolul și subsolul de umiditate. În acest caz, fundația este protejată de apa subterană, ploaie și apă topită cu ajutorul materialelor izolatoare. Cantitatea și tipul materialului izolator sunt calculate de un specialist.

Cum să puneți fundația casei?

Pentru dispozitivul corect și alegerea unui tip adecvat de fundație, este necesar să se efectueze studii de inginerie și geologice ale zonei selectate pentru casă și să se decidă alegerea materialului pentru pereți.

Cum să puneți fundația?
Favorabile pentru construcția fundației sunt considerate condițiile în care adâncimea înghețului este mai mică decât adâncimea apelor subterane. În caz contrar, este necesar să efectuați lucrări de reducere a apei subterane sau să alegeți un alt tip de fundație.

Cum de a alege fundația pentru casă? Care fundație este mai bună?
Solurile stancoase sunt printre cele mai fiabile, astfel încât fundația poate fi ridicată direct pe suprafața lor.
Solurile de argilă se pot micșora și se umflă la îngheț, ceea ce înseamnă că fundația este așezată la adâncimea totală a înghețului.
Solurile pietroase nu se micșorează sau se erodează. Adâncimea recomandată pentru așezarea fundației este de cel puțin jumătate de metru.
Pentru solurile nisipoase, acesta tinde să fie compactat și îndoit sub sarcină, deci adâncimea recomandată de așezare a fundației cu o adâncime de cel puțin 40-70 cm.

În funcție de forma și metoda de susținere a fundației la sol sunt:

 • coloană - cea mai comună și mai ieftină formă;
 • - sunt populare în construcții pentru case cu pereți grei, de exemplu (fundații de bandă buttobetonică);
 • placă (solidă) - caracterizată de o placă monolită din beton armat, așezată sub întreaga zonă a clădirii;
 • Piloți - adesea utilizați în locuri unde stratul superior al solului nu poate rezista la o greutate mare și eliminarea acestuia în straturi dense este o afacere costisitoare din punct de vedere financiar.