Fixarea unei bare pe un busteni din lemn rotund

Semionic, bună după-amiază! Există o cabină de lemn rotund cu diametrul de 25 cm, măsurând 3 până la 4 m. Instalată acum un an. Colțurile pereților băii au fost tăiate în "laba". Acum este necesar să se atașeze la ea o sală de așteptare cu trei pereți, măsurată la 4 până la 3 metri de la o bară de 15 cm până la 15 cm. Fundația comună a fost deja turnată, baia încă nu are un acoperiș.

Dmitriu, Barnaul.

Bună, Dmitriu de la Barnaul!

Nu este nimic deosebit de dificil în acest munte, deoarece aveți o fundație comună deja stabilită. Baia de busteni cu un diametru de 25 de centimetri si o dimensiune de 3/4 metri se stabileste pentru aproximativ un an si jumatate. Sala de așteptare atașată de la un bar de 15/15 centimetri se va așeza, de asemenea, timp de aproximativ un an. Pentru a accelera acest proces atunci când asamblați o extensie asemănătoare blocului, încercați să deranjați fiecare coroană cu ajutorul "marivanna", adică a unui ciocan de sania de greutate decentă.

Dacă extensia dvs. va consta din trei pereți, dintre care două vor fi adiacente colțurilor unei cabine de lemn cu capetele barelor, atunci există opțiunea de îmbinare termică (îmbinare caldă). Deoarece tăierea este practic un măgar, o bară craniană cu o secțiune de 50/50 milimetri și cu câteva centimetri mai mică decât înălțimea pereților este atașată de partea axială a capetelor bustenilor (acestea trebuie tăiate strict vertical). De la partea de jos a pereților până în vârf.

În capetele barelor atașamentului asamblat, se taie vertical o crestătură de 60 de milimetri lățime și cu aceeași adâncime. Și apoi - problema tehnologiei. Asamblați atașamentul astfel încât canelurile barelor sale să fie aliniate cu bara verticală craniană a casei de lemn. Deschiderile sunt remorcate. Proiectul celor două părți ale băii nu depinde.

După asamblare, se realizează un acoperiș comun, care va acoperi atât casele de busteni. Luați în considerare opțiunea în care creasta acoperișului va fi amplasată deasupra jantelor superioare ale băii la o înălțime de aproximativ 2,2 metri. Acest lucru vă va permite în viitor să aranjați în camera de la mansardă cameră la odihnă. Asigurați scările și canalul de deschidere din dispozitivul de fixare a plafonului. Nu veți regreta, în ultimul timp am făcut acest lucru atât de des, clienții sunt încântați! Volumul net crește semnificativ.

Deoarece asamblarea anexei nu exclude posibilitatea de deviere a zidurilor sale în direcția casei de busteni deja asamblate, acestea utilizează o modalitate simplă de a preveni acest lucru. Luați banda galvanizată perforată (astfel cum sunt disponibile în magazinele de hardware și se utilizează atunci când se instalează plafoane suspendate, ferestre din plastic etc.) și se fixează capetele pe lemn și una și cealaltă parte a băii cu șuruburi.

Dacă este necesar, după un an puteți ajusta poziția benzilor (în cazul în care proiecția celor două părți ale băii este semnificativă).

Uneori, sub bazele de bare (care sunt plasate pe ambele părți ale băii), mai multe placaj de reglare sau resturi de clapboard sunt plasate pe partea cabinei. Care sunt eliminate ca atașare la precipitații. Dar grosimea lor este de numai aproximativ unu și jumătate de centimetru.

Aproximativ tot ce trebuia să raportez. Deși există alte opțiuni pentru montare.

Alte intrebari despre casele de bustean:

Înlocuirea bustenilor în casele din lemn

Despre cabinele din lemn

Totul despre cabinele din lemn

Case din lemn și întreținerea acestora

Puneți o întrebare lui Semenych (autor de materiale)

Site-ul nostru este actualizat în mod regulat cu materiale și articole interesante și unice pe tema cherestelei, a materialelor de construcție și a muncii, oferă opinia și cunoștințele autorului despre un adevărat shabashnik cu o experiență de peste 15 ani. Există o secțiune - povesti amuzante shabashniki. Dacă doriți să primiți informații despre acest lucru, abonați-vă la buletinul informativ al site-ului nostru. Nu se garantează transferul adresei dvs. terților.

Montarea cherestelei cu propriile mâini: tipuri și caracteristici de instalare

Independent, fără a recurge la ajutorul constructorilor profesioniști, nu este posibilă construirea unei clădiri rezidențiale din cărămidă sau beton. Dar, cu propriile mâini, oricine are abilități minime de tâmplărie va fi capabil să folosească o casă de busteni.

Odată ce materialul de construcție este selectat și fundația a fost construită, trebuie să procedați direct la așezarea lemnului.

Construim o casa de cherestea pe cont propriu

Tehnici de asamblare coroane: tipuri de îmbinări la colț

Există mai multe modalități de a pune cherestea într-o casă din lemn. Spre deosebire de casele de busteni, atunci cand cutia este asamblata separat si apoi instalata pe fundatie. Casa este construită din acesta direct pe baza de beton.

Principalul lucru este să pui corect prima coroană, depinde de cât de mult vor fi pereții drepți. Tehnologia se bazează pe un rost de colț.

Semințe de copac

Indiferent de ce fel de conexiune este aleasă, prima și ultima coroană sunt așezate în jumătate de copac. În acest caz, partea superioară a unei bare este îndepărtată, iar partea inferioară a celui de-al doilea.

Fotografia colierului de colt din lemn

În bar este găuri pre-făcute pentru Nagel. Nagel - bolț de lemn folosit pentru a conecta barele, este instalat în timpul montării, mărind puterea clădirii. Conectează mai multe spații în colțuri deodată. Apoi, sigiliul este pus pe el, iar coroana ulterioară este instalată.

Asamblarea "legăturii cu ghimpa rădăcinii"

Grinzile sunt prelucrate astfel încât pe o parte să se macină un vârf, iar pe cealaltă o canelură. Cum se pune lemnul când se construiește o casă, folosind această metodă de împerechere?

Sub canelură este selectat corespunzător dimensiunii vârfului. Componentele trebuie să se potrivească strâns împreună fără goluri. Aceasta este metoda cea mai caldă "fără reziduuri".

Asamblarea pereților portanți "pe dibluri"

Prima coroană este întotdeauna așezată în jumătate de copac, urmată de orice metodă aleasă. Pentru a conecta structurile din ele, tăiați canelurile în care sunt inserate cheile.

Acestea sunt bare din lemn sau metal care taie semifabricatele îmbinate la jumătate din grosimea lor. Acest tip necesită o mare precizie în implementare.

Tipuri de montare a zidurilor

Montarea lemnului se realizează în două moduri:

Cât costă pentru a pune un lemn depinde de cantitatea de deșeuri generate. Cu cât este mai mult țigară, cu atât mai mult deșeu.

În primul caz, piesele de prelucrat sunt prelucrate astfel încât canelurile să fie tăiate în partea superioară și inferioară. Adâncimea trebuie să fie ¼ grosime.

O opțiune mai simplă - canelura se face numai pe o parte. Procesarea cea mai dificilă, dar fiabilă - patrulaterală.

Conectare "cu restul"

Avantajele stabilirii "cu restul":

 • colț mai cald;
 • simplitatea construcției;
 • stabilitate.
 • materialul nu este folosit rațional, rămân multe deșeuri;
 • suprafața camerei scade, iar costul creșterii lemnului crește.

Casele cu articulații convexe de colț arata foarte frumos și de modă veche, dar este aproape imposibil să le înveliți cu siding sau izolație.

Amestecul de colț al lemnului "fără reziduuri" implică faptul că pereții nu au părți proeminente. Toate piesele sunt în același plan, facilitând finisarea ulterioară a casei.

 • vedere modernă a clădirii;
 • unghiul cald este asigurat printr-o conexiune fiabilă cu utilizarea de materiale adiționale;
 • crește spațiul interior al casei.
 • dacă nu respectați tehnologia, casa va fi curățată.

Când vă puneți, trebuie să alegeți cea mai ușoară, dar în același timp și cea mai fiabilă versiune a executării.

Instalarea lemnului profilat 150 * 150 mm

Pentru a vă ajuta să stabiliți numărul de lemn pentru construcții, vă sugerăm să folosiți un simplu calculator:

Preferând să vă construiți propria casă dintr-un bar profilat, trebuie să aveți o idee clară a avantajelor sale în comparație cu un jurnal și dezavantaje.

 • complet pregătite pentru instalare - toate canelurile și profilele necesare au fost deja fabricate;
 • costul de stabilire a lemnului este de câteva ori mai mic decât cel al bustenilor;
 • dacă lemnul a trecut prin stadiul de uscare artificială, atunci are o umiditate uniformă și se micșorează nu mai mult de 2%;
 • profilul neted elimină formarea crăpăturilor în zidărie;
 • sistemul "groove-thorn" previne suflul;
 • casa se construiește într-un timp scurt.
 • imposibilă reamenajare a casei după construcție;
 • murdărie petele de pe suprafață și este dificil de a scăpa de ele;
 • pentru o bară cu o secțiune transversală de 150 * 150 mm, este necesară izolarea suplimentară, astfel încât locuința să fie potrivită pentru o ședere permanentă.

Instrucțiunea pas cu pas pentru montarea coroanelor dintr-o bară profilată include:

 • așezarea primei coroane;
 • instalarea de pereți portanți.

Procedura de așezare a lemnului profilat "fără reziduuri"

Înainte de a începe construcția, este necesar să învățați cum să puneți lemnul în mod corespunzător atunci când construiți o casă.

 1. Instalarea primei coroane. Este așezat pe o fundație acoperită cu impermeabilizare într-un fel de jumătate de copac - aceasta este cea mai fiabilă opțiune, care dă stabilitate. Pe ea rolați un strat de izolație, care este folosit ca iută sau remorcă.

Fiți atenți!
Dacă izolația este remorcată, atunci este distribuită uniform pe suprafața barei profilate cu o eliberare de cel puțin 10 cm pentru fierul de etanșare ulterior.

Fotografia prezintă aspectul fasciculului

 1. Următorul rând este prevăzut cu articulația de colț selectată anterior. Opțiunea cea mai câștigătoare - montarea pe chei, împiedică complet suflarea. Primele două coroane trebuie să fie tratate cu antiseptic pentru a proteja împotriva degradării. De îndată ce barele sunt plasate pe prima coroană, formând al doilea, este necesar să le conectați. Acest lucru se face pentru a da puterea structurii.

Fixarea rândurilor este realizată cu ajutorul diblurilor pentru lemn, metal sau lemn. Mai bine de la aceeași rasă ca toate spațiile libere. Este recomandabil să faceți în prealabil găuri în ele - aceasta va ajuta la evitarea unei situații în care izolația izolată este înfășurată pe burghiu.

Gaura trebuie să aibă exact același diametru ca și diblul. Diametrul optim este de 3-4 cm, iar distanța dintre găuri este de 120-150 cm. În același timp, se combină 2-3 rânduri.

Sfat!
Ultimele două coroane nu sunt fixate împreună. Acest lucru se datorează faptului că sunt îndepărtate pentru grinzile de plafon.

 1. Plasarea unei baruri profilate cu mâinile tale este asociată cu faptul că fiecare element din lemn trebuie tratat independent cu mijloace refractare. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie sau spray.
 2. O atenție deosebită este acordată colțurilor. Tehnologia de conectare a canelurilor va fi mai potrivită. Protejează complet de suflare. În plus, după fiecare coroană, se plasează izolația, în special pentru lemn de 150 * 150 mm.

Punerea iută pe lemn - mezhventsovy izolație

 1. La fiecare 4-5 coroane se repetă o articulație unghiulară, care este necesară pentru stabilitatea casei de busteni. Dar este imposibil de a stabili pe deplin o casă de busteni în acest fel - aceasta este o îmbinare curată.

Așezați cherestea în apropierea ușilor și a deschiderilor ferestrelor

În orice casă se presupune că se instalează un cadru de ușă și deschideri ale ferestrei dispozitivului. Tehnologia de așezare a lemnului profilat implică două opțiuni: instalarea în timpul instalării coroanelor și după finalizarea construcției.

Mai mult timp consumator. În locul unei deschideri de ușă sau fereastră, se realizează un vârf pe două laturi pe barele inegale. Sunt plantate perpendicular pe punte cu o canelură realizată pe o parte.

De-a lungul perimetrului este pusă izolația de iută pentru lemn. Coroanele de numărătoare inversă încep cu a doua. Primul - ipoteca nu este luată în considerare nicăieri.

Instalarea ușilor și a ferestrelor în timpul construcției

Când se instalează ușa și fereastra se execută după construirea casei.

Cherestea de lemne după ouat

Între bare există un mic decalaj unde se presupune deschiderea. Adică, semnele lungi și scurte sunt suprapuse alternativ.

Numărătoarea inversă vine din a doua coroană. Lățimea deschiderii trebuie să fie cu 5 cm mai mare decât ar trebui să fie. Este necesar pentru o ușă sau o cutie de ferestre.

Caracteristici de așezare a lemnului profilat

Tehnologia de așezare a lemnului 150x150 presupune că piesa de prelucrat este complet gata de utilizare. Partea sa poate fi plată sau convexă - puteți alege orice, atât pentru exterior, cât și pentru interior. Fiecare coroană ulterioară este așezată pe un strat de izolație de iută, fiind strâns legată de sistemul de caneluri.

De obicei, producătorii produc piesele cu o lungime de 6 m, dar peretele poate fi mult mai lung. Pentru a pune barele de înaltă calitate, este necesar să le îmbinați împreună. Este important să se prevină penetrarea frigului.

Pentru a face acest lucru, procedați în felul următor:

 1. în locul joncțiunii a două semifabricate din lemn, a fost făcută o lovitură de-a lungul barei;
 2. prinderea se desfășoară "în îmbrăcăminte" - pe de o parte există un vârf lung și celălalt o canelură, între ele este o iută;
 3. blocarea știfturilor diblurilor la îmbinări asigură rezistență suplimentară;
 4. în fiecare rând următor, joncțiunea se schimbă ușor - acest lucru este necesar pentru fiabilitatea structurii.

În acest caz, prețul clădirii crește datorită cantității mari de deșeuri după tăierea semifabricatelor. Dacă proiectul casei presupune o dimensiune de 6 × 6 m, atunci costul va fi mult mai mic.

concluzie

Puteți construi singuri o casă dintr-o cherestea, pentru aceasta trebuie să stăpânești tehnologia de așezare. Este destul de simplu, cu abilități minime de tâmplărie și cu respectarea strictă a ordinii de lucru, în curând veți deveni proprietarul unei case de lemn din țară.

Videoclipul din acest articol vă va oferi posibilitatea de a verifica vizual materialul de mai sus, vezi.

Montarea lemnului pe fundație

Cum de a pune cherestea pe fundație în timpul construirii unei case, baie sau alte construcții? Există mai multe opțiuni de remediere. Punctul important este impermeabilizarea bazei. Este nevoie de protecție împotriva apei, astfel încât jantele inferioare să nu fie putrezite. Dacă diferențele de la nivelul fundației depășesc 1 cm, atunci suprafața de susținere este pre-nivelată. Respectarea tehnologiei lucrărilor de instalare permite obținerea unui rezultat de calitate - o structură durabilă.

Metode de fixare a barelor din primul rând

Coroana inferioară a unei bare pentru o structură de jurnal sau cadru de scut necesită înlocuire cel mai adesea, astfel încât instalarea se face astfel încât să puteți efectua cu ușurință reparații.

Schemă de ancorare

Pentru a conecta barele cu fundația folosind următoarele materiale:

Se constată că constructorii nu fixează prima coroană de lemn pe bază. Datorită greutății semnificative a clădirii, ei consideră că nu va apărea deplasarea structurii ridicate.

Șuruburile sunt așezate în timpul turnării bazei cu beton. În același timp, marja lor de înălțime este luată astfel încât primul rând al fasciculului să poată fi strâns cu ajutorul nuci fără probleme. Pentru a fixa cherestea în ea, găuriți găurile pentru bolțuri.

Șuruburile sunt știfturile de întărire. Ele sunt de asemenea încorporate în plăcuța sau banda de fundare în timpul etapei de betonare, pentru a pune barele.

Pe coloanele cu șuruburi cu vârfuri în formă de U sau lamelare, coroanele situate mai jos pot fi schimbate și în cazul în care își vor folosi viața.

Ancorarea, fixarea rigidă nu permite reparația mai multor modele.

Pentru fixarea barelor între ele, se folosesc și colțurile metalice, capsele, cuiele (inclusiv cele din lemn). Aceste elemente de fixare sunt utilizate împreună cu andocarea canelurilor.

Izolarea bazei

Înainte de a pune prima coroană, efectuați alinierea suprafeței superioare de bază deja în prezența unei deviații de centimetru a nivelului acesteia de la planul orizontal. După aplicarea obligatorie a materialului de impermeabilizare.

Hidroizolarea fundației sub barele inferioare ale clădirii

Suprafața superioară a bazei trebuie să fie fără panta, picături, perfect aliniate. Verificați-l cu laser sau cu apă sau cu nivel de construcție. Leveling-ul este adesea realizat cu mortar de ciment-nisip. De asemenea, el poate etanșa decalajul, dacă există între coroana inferioară și suprafața de bază. Recent, în acest scop, se utilizează în principal spumă de construcție. După întărire, excesul este tăiat cu un cuțit. Suprafața finală de la sfârșitul lucrării este închisă cu o bandă decorativă sau cu un ebb.

Materialul de acoperire este adesea utilizat ca un strat de izolație de umiditate simultan cu izolația din sticlă. Materialele sunt așezate pe bază, astfel încât acestea să iasă dincolo de marginile sale cu aproximativ 0,25 m. Se recomandă realizarea unui strat de impermeabilizare din două straturi. Între ele se așază plăcile. În colțurile materialului de acoperiș sau a altui material utilizat se aplică o suprapunere.

Punerea primei coroane trebuie să fie în mod necesar pe partea superioară a impermeabilizării. Acest lucru se datorează faptului că umiditatea capilară curge prin baza monolitică de la sol la cherestea. Arborele se rotește rapid și clădirea are nevoie de reparații.

Etapa pregătitoare

Etapa preliminară înainte de a pune prima coroană de lemn pe fundație este de a pregăti materialul și unealta.

Tot ceea ce trebuie să lucrați este prezentat în tabelul de mai jos.

 • să fie fără noduri și să nu se rupă;
 • suprafața lemnului trebuie să fie netedă;
 • pentru lucrul de care aveți nevoie pentru a utiliza cherestea de la miezul copacilor, care nu dă o nuanță de albastru.

Se recomandă preferința de a oferi cherestea cu un număr mare de inele anuale.

Pentru o casă de busteni, înălțimea bazei de bandă deasupra solului ar trebui să fie de cel puțin jumătate de metru. Construcția este adesea făcută cu cărămizi.

Materialul pentru rândul 1 poate fi tratat cu ulei uzat, iar restul - cu compuși antiseptici.

Se recomandă tuturor cherestelei înainte de construcție să controleze defectele minore prin marcarea acestor laturi. Ele vor poziționa cherestea în sus sau în jos. Partile cu protuberantele trebuie sa fie laterale.

Manevrați barele ar trebui să fie atent, pentru a nu pierde nici o secțiune. În caz contrar, va servi drept sursă de răspândire a procesului de putrefacție. Calitatea materialului ales este de o importanță capitală pentru asigurarea durabilității clădirii.

Tehnologia de stabilire a lemnului pe diferite tipuri de fundație

Montarea lemnului pe fundație se realizează cu fixarea sau fără ea. Dacă elementele structurale sunt fixate cu încuietori, atunci în caz de dezmembrare întregul proces de dezmembrare devine mai complicat.

Fixarea barelor pe picior

Barele de andocare din colțuri au următoarele moduri principale:

 • într-o jumătate de copac cu un ghimpe, atunci când pe o cherestea se taie jumătatea superioară (lungimea peste lățimea cherestei), iar pe de altă parte cea inferioară;
 • în laba, cu piesele de legare tăiate care sunt îmbinate fără a include părțile lor finale.

Ultima opțiune a primit distribuția cea mai practică. Fotografia de mai jos prezintă, pe lângă principalele, metode rare de conectare a barelor fără reziduuri și cu acestea.

Variante de bare de andocare între ele

Secvența de acțiuni care arată modul în care poate fi așezată în mod corespunzător o cherestea poate fi pe o bandă sau pe o bază a plăcii, după cum urmează:

 • determinarea planeității benzii sau plăcii;
 • dacă este necesar, nivelul lor de suprafață;
 • alegeți cel mai bun mod de îmbinare a cherestelei;
 • diametrul mai mic decât bolțurile folosite, găurile de găurire din bare;
 • ancora de beton;
 • pune jantele inferioare;
 • fixați-le cu piulițe, având șaibe plasate anterior sub ele;
 • cu ajutorul unghiilor se conectează colțurile structurii;
 • verificați nivelul rândului stocat;
 • un neregularități de tăiere a avionului.

Dacă în timpul turnării bazei s-au realizat elemente de fixare sub chenarul inferior încorporat în beton, acest lucru facilitează în mare măsură întregul proces, grăbind-l. În acest caz, bolțurile sunt introduse în soluția încă necongelată pentru o treime din lungimea lor la fiecare 50 cm. Numărul minim de șuruburi (elemente de fixare) pentru fiecare coroană trebuie să fie de două. Lemnul este pre-pregătit prin găurirea găurilor de diametru dorit cu pasul necesar. Nucile nu se strâng prea mult pentru a evita deplasarea lor.

Pentru a fixa coroanele pe piloți, se instalează capetele (de exemplu, de tip U), în care sunt prevăzute găuri pentru fixări pe laturi. Suportul anterior acoperă cu material de acoperire (2-3 straturi). Barele montate în caneluri, care leagă metoda selectată în colțuri. Conectați-le cu suporturi cu știfturi sau șuruburi.

Dacă înălțimile grămezilor sunt ușor diferite, tăiați lemnul în locurile solicitate.

Tehnologia montajului de suprafață implică absența cherestei de fixare pe bază. Întregul proces de așezare se realizează în același mod ca o variantă care implică fixarea rigidă, dar fără utilizarea unor dispozitive de fixare.

Coroanele trebuie conectate în mod necesar la un unghi de 90 de grade. În caz contrar, vor exista probleme cu construcția ulterioară a clădirii. Dacă urmați tehnologia, verificând geometria structurii ridicate, atunci probabilitatea de deformare a clădirii cu timpul va fi redusă la minim.

Procesul de montare a primului rând al fasciculului este prezentat în videoclipul de mai jos.

Modalități de conectare a bustenilor și a bustenilor din lemn

Combinația de lemn și busteni într-o singură structură este o etapă esențială în construcția de clădiri și structuri. Pentru punerea în aplicare a acestei proceduri, se folosesc diferite metode și metode, care sunt selectate individual pentru fiecare tip de structură. Instalarea corectă a lemnului afectează viabilitatea și fiabilitatea structurii, astfel încât experții să utilizeze anumite metode și reguli atunci când asamblează jantele clădirilor din lemn.

De ce avem nevoie de andocarea corectă a lemnului și a bustenilor?

Îmbinarea corectă a lemnului și a materialelor din lemn în timpul construcției unei clădiri din lemn este necesară pentru a asigura fiabilitatea generală a structurii. Utilizarea regulilor speciale de conectare permite îmbunătățirea capacității de rulare a casei în colțuri, precum și creșterea rigidității totale a structurii. Pentru fiecare tip de cherestea, metoda de îmbinare a elementelor este selectată individual. De asemenea, poate fi necesară andocarea corectă în cazurile în care dimensiunile standard ale materialelor nu sunt suficiente pentru construcția unei anumite structuri. Pentru a construi bușteni sau cherestea de-a lungul lungimii, este necesar să se realizeze o instalare corespunzătoare, care să asigure o bună rigiditate și o fiabilitate a conexiunii.

Modalități de înscriere în bușteni

Un bușteni este un cherestea rotundă, din care este posibilă construirea unei case din lemn. Buștenii au o durată lungă de viață, deci sunt folosiți pentru construcția diferitelor tipuri de clădiri. Tehnologia de construcție a acestor materiale este cea mai veche și cea mai practică. Combinația de elemente poate apărea prin două metode principale: cu plecarea și fără plecare. Când se folosește prima metodă, o parte din jurnalul pus va ieși în planul extrem al peretelui, ceea ce conferă clădirii un aspect estetic unic și un anumit stil. În cazul celei de-a doua tehnologii, cheresteaua este stivuită astfel încât, la final, în mod ideal să se obțină și colțuri. Avantajul poziționării cu un zbor este că o astfel de structură este mai stabilă și protejată de factori externi.

Principalele metode de a pune busteni solizi:

 • Într-un castron sau bule.
 • În okhryap.
 • În bolul siberian sau okhlop.
 • În labă.

Aceste metode sunt cele mai fiabile și mai populare, prin urmare sunt utilizate în mod activ pentru a stabili buștenii cu o proeminență spre exterior. Cu toate acestea, o astfel de opțiune de instalare necesită cherestea mult mai ieftină.

Metoda de conectare a buștenilor №1: "Într-un castron sau în jurul"

Această metodă de îmbinare a cherestelei este cea mai veche opțiune testată și fiabilă pentru construcția de clădiri rezidențiale și tehnice.

Tehnologia are trei subspecii principale:

1. Într-o jumătate de copac - cel mai simplu mod de a conecta colțul. În plus față de bolul tăiat principal, este necesară o canelură longitudinală suplimentară pentru instalarea de jgheaburi ulterioare. Pentru a etanșa fixarea între bușteni, se pune orice material pentru încleierea busteanului finit.

Busteni combinate: un castron simplu - in jumatate de lemn

2. Pieptene de cârnat - varianta este similară celei de așezare în jumătate de copac, totuși aceasta diferă în locul decupajului sub canelura longitudinală principală. Cu această metodă de instalare, găurile de montare sunt realizate din partea inferioară, ceea ce asigură o etanșeitate maximă a cusăturii.

Jurnal Compus: Simplu Bowl - Pieptene

3. În rump - este o modernizare a "creasta ovală". Această variantă a îmbinării asigură tăierea unor proeminențe suplimentare în interiorul tăieturii, ceea ce va asigura cea mai bună îmbinare a bustenilor la colțuri.

Jgheaburi compuse: un castron simplu - în cârpă

Metoda de așezare este destul de simplă și nu necesită utilizarea de materiale suplimentare. În partea superioară a buștenilor, se taie o canelură specială rotundă, care este în formă de castron (anterior, gâtul era denumit "Oblo"). Fiecare jurnal ulterior este fixat în canelura finisată. Astfel, mai multe ziduri pot fi ridicate imediat.

Clădiri finite construite folosind această metodă de execuție a bustenilor:

O casă de busteni construită prin metoda cea mai simplă a bolului O casă de lemn construită prin metoda cea mai simplă

Principalul avantaj al poziționării "într-un castron" este faptul că buștenii de orice calitate și calitate pot fi utilizați pentru a construi o clădire. Această metodă este utilizată pentru construirea rapidă a clădirilor rezidențiale și pentru construirea de spații tehnice. Fiecare opțiune este versatilă și populară de folosit.

Metoda de conectare a buștenilor numărul 2: "În okhryap"

Metoda de andocare a bustenilor "în foc" este destul de fiabilă, sub rezerva tehnologiei generale de stabilire a jurnalului. Principalul avantaj al acestei opțiuni este stabilitatea ridicată a articulațiilor de colț. Datorită canelurilor tăiate pe bușteni, clădirea are o bună stabilitate și etanșeitate a cusăturilor. În timpul tăierii, canelurile inferioare sunt prevăzute cu caneluri și dinți mici.

Conectarea bustenilor în felul "okhryap" este considerată a fi opțiunea intermediară între îmbinarea principală a cherestei cu o ieșire proeminentă și fără o proeminență. Atunci când se construiesc clădiri care utilizează acest tip de așezare, aproape nu este nevoie de o prelucrare suplimentară a îmbinărilor intermediare.

Metoda de conectare a buștenilor numărul 3: "În castronul oaflop sau din Siberian"

Conectarea la tipul "in okhlop" sau "bolul siberian" este o tehnologie universala foarte asemanatoare cu cea a dispozitivului "in jumatate de copac". Această opțiune nu necesită cunoștințe și abilități speciale și este destul de simplă în aranjament. Înainte de a pune fiecare bustean este procesat, în special, boluri speciale sunt tăiate în partea de jos. În bolurile preparate, specialiștii scot un canal adânc suplimentar adânc.

Conectarea bustenilor "in okhlop" sau "castron siberian"

Cu ajutorul acestui canal vor fi montate buștenii de sus. Caracteristica principală și distincția dintre stivuirea cherestei "în lamelă" este că locul pentru tăierea bolului poate varia în coroană, în funcție de necesitățile structurii. Cel mai adesea, vasul este tăiat în partea de jos a jurnalului.

Designul finit se distinge prin cusăturile hermetice ridicate, precum și rezistența și capacitatea de rulare a colțurilor.

Metoda de conectare a buștenilor numărul 4: "În labă"

Această opțiune de conectare nu prevede proeminențe excesive ale bustenilor dincolo de planul comun al peretelui. Unghiul construit în acest mod va avea o formă strictă și o formă geometrică. Tehnologia instalației este, în general, similară cu metoda de montare a bustenilor "în foc", dar are unele diferențe structurale.

Există două subspecii de busteni rotunzi fără console:

 1. Paw cu o pungă.
 2. Dovetail.
Lamele compuse "în laba"

Tipul unghiular de instalare a bustenilor rotunzi este cel mai dificil si este un sistem destul de complicat de canale si canale care asigura cea mai fiabila fixare a tuturor jantelor bazei intre ele.

Fiecare jurnal înainte ca procedura de instalare să fie tăiată în anumite planuri, în particular, suprafața este tăiată la articulații și de-a lungul capetelor. Cu ajutorul unei scule speciale se formează caneluri pentru fixare la capetele jurnalului. Datorită acestor caneluri se efectuează o conexiune fiabilă a bustenilor mari între ele.

La rândul său, opțiunea de montare "coadă" este destul de simplă în tehnologia de fabricație, dar necesită anumite abilități de instalare. Fiecare jurnal este montat în raport cu pantele vârfurilor, care ar trebui să asigure o încovoiere a articulațiilor. Datorită acestei opțiuni de instalare se mărește stabilitatea generală a clădirii.

Modalități de conectare a lemnului

Un lemn este o cherestea din lemn natural pătrate sau dreptunghiulare, cu o secțiune diagonală de cel puțin 100 milimetri. Mai puțin de 100 mm. - este o bară Conectare unilaterală a unei bare

Bilateral este o legătură mai practică. La aranjarea unei baruri prin intermediul acestei tehnologii, canelurile sunt tăiate din două părți. Adâncimea și lățimea nominală a canelurii sunt alese în funcție de înălțimea și lățimea materialului însuși, dar valoarea minimă nu trebuie să fie mai mică de 1: 4 din înălțimea barei. Două caneluri asigură o mai mare fiabilitate a întregii structuri.

Conexiune bilaterală a unei bare

Un quadrilateral este cel mai dificil, dar eficient mod de a conecta cherestea. În acest caz, canelurile speciale sunt tăiate din toate cele 4 laturi ale lemnului. Tăierea durează o perioadă destul de lungă, totuși, datorită acestui tratament, este posibilă asigurarea unei densități maxime a cherestelei una față de cealaltă. Datorită densității ridicate a colțurilor de construcție, clădirea este cea mai durabilă și rezistentă la structura diferitelor influențe.

Suprafață cu patru laturi

Metoda de montare a lemnului # 2: "Fără reziduuri"

Conectarea unei bare de lemn folosind metoda "fără reziduuri" este rareori utilizată în construcția generală, deoarece fiabilitatea acestei metode este oarecum mai mică decât îmbinarea "despicare". Tehnologia este utilizată cu succes în construcția de clădiri rezidențiale și tehnice cu nivel redus.

Există trei subspecii principale ale instalației de lemn "fără reziduuri":

Fiecare dintre metode este utilizată individual, dar cel mai fiabil dintre cele trei tipuri este metoda de îmbinare cap la cap.

Instalarea de lemn "de la capăt la cap"

Instalarea barelor "end-to-end" este fiabilă și este utilizată cu succes în construcția de clădiri rezidențiale civile, de joasă creștere și alte facilități tehnice.

Îmbinare cu capul

Fiabilitatea datorită faptului că lemnul se încarcă și se răstălmăcit cu curele metalice speciale, ace de tricotat sau cuie mari. Capacitatea totală de rulare a unei astfel de construcții va depinde de planeitatea capetelor, prin urmare, atunci când se utilizează această metodă este necesar să se taie capetele strict sub un unghi. De regulă, indiferent de flatuirea lemnului, o astfel de opțiune de instalare va necesita în mod necesar o prelucrare suplimentară a îmbinărilor de legătură pentru a crește etanșeitatea pereților.

Instalarea de cherestea "pe chei"

Conectarea cherestelei la chei speciale este opțiunea preferată pentru construirea de mici clădiri tehnice și rezidențiale. Când se utilizează această metodă, tăieturile și găurile speciale se taie pe barele în care se introduce o cheie de o anumită dimensiune. Barele paralele sunt așezate la capăt și sunt legate prin dibluri. Dimensiunea slotului ar trebui să țină cont de adâncimea cherestelei cu 8-15 centimetri, în funcție de dimensiunea lemnului. Cheia este realizată din lemn masiv, cel mai adesea din stejar sau arțar.

Conectați fasciculul la chei

Trebuie remarcat faptul că conexiunea utilizând cheile de lemn poate fi realizată nu numai pe orizontală, ci și pe verticală și sub un anumit unghi. La aranjarea pereților se recomandă combinarea tuturor opțiunilor posibile.

Instalarea de lemn "pe vârfuri"

Instalarea unei baruri de lemn "pe vârfuri indigene" este o modalitate populară de a conecta colțurile și pereții, care este folosită în domeniul construcțiilor industriale și civile. Această opțiune este utilizată pe scară largă datorită stabilității ridicate a compușilor. Pentru instalare, o bară cu o anumită secțiune este selectată fără deformare de-a lungul planurilor. La capetele cherestei se taie spițe speciale, care sunt proiectate să adune două cherestea.

Conectarea lemnului "pe spini principali"

În timpul tăierii spinii trebuie să țineți cont de faptul că suprafața tratată trebuie să fie cât se poate de plată în raport cu celălalt capăt al barei cu care intenționați să vă alăturați. Docking-ul se efectuează cu capetele una de cealaltă, iar materialul de etanșare este așezat între vârfuri. Ca material de etanșare, puteți utiliza pânză, iută sau orice alt material adecvat.

Metoda de conectare a barei numărul 3: "în formă de T"

În formă de "T" - conexiunea este adesea utilizată în cazul în care este necesară construirea de partiții interioare sau exterioare. Efectuarea unui capăt în formă de T necesită mai puțin timp decât tăierea canelurilor speciale în bușteni.

În total, există 4 tipuri de conexiuni în formă de T:

Racordarea canelurilor de blocare a lemnului

 • Cu un vârf simetric sub formă de trapez în interiorul barei.

  Conectarea unei bare cu un vârf simetric sub forma unui trapez

 • Cu un vârf de inserție dreptunghiular. Conectarea unei bare cu un bar dreptunghiular

  Conectarea unei bare de spini radicali cu canelurile direcționate

 • Fiecare dintre metode este selectată individual, luând în considerare toate caracteristicile designului și tipului de clădire. Ghimpele spiralate trebuie să fie făcute din lemn într-un ordin de mărime mai greu decât lemnul din care este făcut cherestea.

  Metoda de instalare a lemnului # 4: "Conexiune longitudinală"

  Spre deosebire de îmbinarea din colț, longitudinalul este cel mai adesea utilizat în construcția pereților dimensionali, când lungimea standard a materialului nu este suficientă și este necesară "creșterea" dimensiunii de proiectare. Cea mai fiabilă și mai eficientă modalitate de a mări lungimea fasciculului este considerată conexiunea sa serioasă utilizând caneluri.

  În total, există 4 tipuri de conexiuni longitudinale:

  1. Într-o jumătate de copac - folosit pentru a conecta cherestea în construcția de clădiri nerezidențiale în scopuri tehnice. Baretele sunt fixate cu caneluri de crestătură, care sunt ulterior fixate cu unghii de oțel la un unghi de 45 de grade.
  2. Cu un vârf de rădăcină - este considerat cel mai fiabil mod de a fixa două materiale orizontal. Pentru a face acest lucru, un capăt al fasciculului este supus tăierii unei caneluri speciale, iar pe a doua se formează un vârf special. Două părți finite sunt conectate pentru a forma o cherestea solidă.
  3. Cu un vârf longitudinal al cheii - asigură o conexiune fiabilă a barei de-a lungul întregii sale lungimi. Tehnologia este complet analogă instalării la colț a cherestelei. Cele două capete sunt supuse tăierii unei caneluri sub un vârf special.
  4. Cu o încuietoare înclinată - cea mai fiabilă și mai complexă legătură care necesită procesarea a două părți ale fasciculului. Pe o parte a cherestei se taie spițe și cârlige speciale, iar pe cele două caneluri se fixează. Părțile astfel îmbinate formează o blocare robustă.
  Tipuri de cherestea longitudinală

  În fabricarea diblurilor care sunt utilizate pentru conexiuni, trebuie să folosiți lemn masiv (cel mai adesea stejar, arțar sau cenușă). În plus, materialele de etanșare sunt utilizate pentru a fixa suporturile. Respectarea tuturor tehnologiilor este o garanție a funcționării fără probleme a clădirii.

  metraj

  Dacă găsiți o eroare, selectați fragmentul de text și apăsați Ctrl + Enter.

  Cele mai teribile greșeli ale construcției din lemn

  Busteni tăiat este cel mai imprevizibil material de construcție. În procesul de contracție a jurnalului, coroanele se pot răsuci astfel încât să apară crăpături în pereți, iar aspectul lor va fi răsfățat fără speranță. Nu există suficientă constructori sârguincioși care să distrugă casa, a cărei construcție sa dus la un bar, un cărucior sau un jurnal rotunjit. Renovation.Divandi experți vă spun ce să caute în scopul de a obține o frumoasă, caldă și durabile cabana din lemn (sau baie).

  Erori ale clientului

  O mică greșeală făcută de constructori în timpul construcției unei case din lemn poate înrăutăți dramatic caracteristicile termice ale casei sau poate scurta durata de viață a acesteia. Dar clienții pot face și greșeli. Constructorii conștiincioși descurajează întotdeauna proprietarii privați să cumpere case de lemn care au fost pe locul de producție timp de un an sau mai mult. De regulă, jgheaburile inferioare au început deja să putrezească sau sunt afectate de ciuperci. Pentru a da o prezentare a unei case de busteni pot fi albite, dar are, de asemenea, un efect negativ asupra durabilitatea lemnului.

  O altă nenorocire a vechilor cabine este că este foarte probabil ca tăietorii care au făcut caseta să lucreze deja în altă parte, iar alți oameni vor construi casa de busteni. Echipa angajată va transfera cu ușurință vina pentru asamblarea de calitate slabă a anteturilor necunoscute. Acestea, spun ei, au făcut o căsătorie sinceră și o colectează din punct de vedere calitativ imposibil. Asamblarea casei de busteni ar trebui sa aiba incredere numai celor care au facut-o. În caz contrar, nu va fi nimeni care să ceară calitate.

  Apropo, nu numai jurnalul tăiat, dar și alte materiale, se deteriorează de la depozitele necorespunzătoare.

  Alexey Markin, directorul Amstroy, povestește despre o altă greșeală, adesea făcută de clienți.

  Încă o consiliere, sigură de greșeli, poate fi considerată naivă, dar în unele cazuri va ajunge la un loc. Constructorii categoric nu recomandă contactarea companiilor care promit să construiască o casă de cherestea sau de cherestea într-o lună. Construcția clădirii de lemn cu umiditate naturală sau chiar lemn uscat se realizează întotdeauna în două etape - construcția unei case de lemn cu un acoperiș, iar după o pauză de aproximativ un an, ferestrele, plafoanele și podelele se pun pe contracție. Numai casa dintr-o bară lipită nu are nevoie de contracție. Anterior, portalul Remont.Divandi a povestit despre caracteristicile construcției din lemn.

  Fotografia numărul 1 - Cabană cu sloturi uriașe.

  Constructorii de greșeli: tipic și brut

  Așa cum remarcă Alexey Markin, cea mai comună greșeală de a face un jurnal dintr-un jurnal tăiat este micile suprafețe ale jgheabului care se află în fața jurnalului (lățimea mică a canelurii inter-groove). Caracteristicile termice ale unei astfel de case vor fi scăzute. Oleg Valuiev, șeful întreprinderii Domostroy-SK, adaugă că în unele cazuri coroanele nu se potrivesc deloc (foto 1). Dezavantajele mari vor trebui să creeze în mod regulat, ceea ce va necesita costuri suplimentare considerabile. În același timp, aspectul și caracteristicile termice ale casei nu vor fi îmbunătățite radical.

  Fotografia nr. 2 - Cabina nu se poate așeza în mod corespunzător datorită rafturilor setate incorect.

  Se întâmplă că constructorii construiesc o casă astfel încât să nu poată să se așeze.

  După cum explică Oleg Valuev, dacă se planifică realizarea unei verande sub acoperiș, trebuie instalată o crică specială pentru micșorare între capătul superior al rafturii și coroana superioară (fotografia 3). El va permite ca jurnalul să stea uniform. În locul unui cric, puteți pune câteva plăci care trebuie să fie periodic scoase. Apropo, mufele shrinkable sunt clar vizibile în prima ilustrare (figura 1) la publicația noastră anterioară.

  Fotografia 3 - Jack pentru contracție (fotografia "Domostroy-SK").

  O altă greșeală care împiedică contracția casei de busteni - o încercare de a fixa coroanele vecine cu unghii. Jurnalul cade neuniform pe capul unghiului și apare un spațiu intervențional. Datorită unei fixări libere, jugul poate începe să se rotească în timpul procesului de uscare.

  Problema impermeabilizării slabe a coroanei inferioare a casei de busteni și-a pierdut oarecum relevanța. De regulă, echipa de instalare efectuează calitativ această operațiune. Cu toate acestea, clientul trebuie să acorde atenție modului în care fundația și pereții din lemn sunt împerecheate. În cazul în care fundația este o bandă sau grilă, atunci suprafața benzii ar trebui egalizată, iar între fundație și coroana inferioară ar trebui să existe 2-3 straturi de material de acoperiș sau un strat de impermeabilizare cu o eficiență similară.

  Cu toate acestea, umiditatea excesivă poate ajunge în lemn nu numai prin fundație. Dacă așezați podeaua în casă și atârnați tavanele înainte să se așeză și să se usuce casa de lemn, aceasta va împiedica circulația aerului și va duce la "aburirea" casei - pe pereții interiori se poate forma o mucegai sau o ciupercă.

  Șeful întreprinderii Domostroy-SK, Oleg Valuiev, notează că și în chiuvetă nu mai este nevoie să faci plintă pe podea. Umiditatea este colectată sub ele și începe procesul de degradare.

  Fotografia nr. 4 - Turnare pe structuri din lemn neventilate.

  Lemnul imprevizibil

  Chiar și constructorii cu experiență nu pot prezice întotdeauna unde se va deplasa umiditatea și unde va începe să se acumuleze.

  Shkantit il nu shkantit...

  Mulți constructori din Ekaterinburg consideră că este o greșeală să respingați utilizarea diblurilor (diblurilor) atunci când asamblați case din lemn. Acestea sunt tije de lemn instalate în găuri verticale și care unește două bușteni adiacenți în înălțime. În general, schema este după cum urmează: diblurile străpung primul și al doilea bușteni. Când al treilea este pus în sus, atunci în el și în cel de-al doilea jgheab sunt forate (decalate de cele deja existente) pentru diblurile "celei de-a doua porțiuni" și așa mai departe pe toată înălțimea casei.

  Nu toți constructorii sunt de acord cu această poziție. Unii consideră că tăierea trebuie făcută astfel încât zidurile să fie ferme și fără dibluri. Recent, totuși, susținătorii utilizării de nogging au devenit mult mai mulți. La urma urmei, fixarea suplimentară a buștenilor vă permite să faceți o contracție a jurnalului mai previzibilă și, în unele cazuri, corectați deficiențele cherestelei. Este deosebit de important prezența diblurilor în pereți cu deschideri sub ferestre și uși.

  Fotografia nr. 5 - Instalarea diblurilor la asamblarea unei case din busteni dintr-o bară profilate.

  Directorul "Amstroy" Aleksey Markin subliniază faptul că atunci când lucrați cu o bară, un joncțiune cilindrică sau un cărucior, instalarea greșită a diblurilor poate duce la agățarea janților. Și alți specialiști reamintesc acest lucru.

  Fotografia nr. 6 - Montarea iutei în canelurile de interblocare (fotografie "Domostroy-SK").

  Secretele și recomandările

  Izolarea / compactarea este pusă în canelurile canelurilor - mușchi, cârlig, lenjerie sau pâslă de iută (mai des se spune simplu "iută"). Ultima opțiune de astăzi este cea mai populară. Oleg Valuev atrage atenția asupra faptului că în cupă lățimea perechilor de bușteni este de aproape două ori lățimea canelurii care intervine. În consecință, în acest loc constructorii trebuie să-și amintească să mărească lățimea benzii de izolație (fotografia 6).

  Există și alte aspecte care trebuie amintite de un dezvoltator privat.

  Specialistul grupului VIRA, Yaroslav Kulikov, reamintește că o casă din lemn are și cerințe speciale pentru amenajarea acoperișului. De obicei, o casă de busteni are nu numai pereți exteriori, ci și pereți interiori. Ei stau mai repede afara. Aceasta poate duce la deformarea sistemului de bare, care se sprijină atât pe pereții interiori, cât și pe pereții exteriori. Pentru a împiedica acest lucru, în punctele de atașare ale grinzilor se plasează mici deschideri, iar grinzile sunt alunecate.

  În cazul în care casa este construită din bustean tăiat, atunci prezența cherestelei în materialele pregătite poate fi calculată de la pomul de brad caracteristic din tăieturi ("partea de sus" a pomului de Crăciun este îndreptată spre partea din capăt a jurnalului). Dacă folosiți un lemn sau un jurnal rotunjit, atunci lipsa unui "cârlig" va trebui să fie luată pe credință. Cu toate acestea, o anumită garanție este dată de faptul că în ultimii ani (aproximativ 15-20 de ani) nu a existat aproape nicio explozie de pin în regiunea Ural.

  Modalități de înscriere a bustenilor în casa casei

  Baza casei din lemn este o casă de lemn, care este o cutie asamblată din bușteni sau cherestea pregătită. Buștenii, prinși între ele în colțuri tăiate de "încuietori", sunt stivuite în rânduri orizontale, fiecare dintre ele fiind numită "coroană". Pentru a reduce greutatea structurii, este necesar să se respecte cu strictețe tehnologia de producție a casei de busteni. Pentru a asigura cea mai bună fixare a elementelor de contact este sarcina principală a constructorilor atunci când asamblarea unei case din busteni.

  Cunoașterea nuanțelor de bază și a caracteristicilor diferitelor tipuri de îmbinări de lemn va ajuta la alegerea corectă. Tehnologia de tăiere a bustenilor din bușteni și busteni diferă în modul de aranjare a colțurilor, altfel regulile sunt aceleași.

  Principalele tipuri de cabane din castel

  Aspectul unei case din lemn depinde de modul în care a fost tăiat cadrul - cu sau fără reziduuri. Dacă o casă de busteni are colțuri cu capete perfect montate, atunci este pliată într-o manieră "fără reziduuri", tipul de blocare se numește "în laba". În cazul în care bustenii ies dincolo de perete, metoda este "cu restul" (în Rusia se numește "oblo"), tipul de blocare este "castron".

  Principalul instrument pentru tăierea bustenilor dintr-un jurnal este un topor (dulgher sau adze). Când se utilizează toporul, inelele din lemn care se deschid în timpul procesului de tăiere sunt blocate, ceea ce o protejează într-o anumită măsură de factorii externi.

  Atunci când se utilizează un ferăstrău cu lanț, o tăietură laterală de busteni într-o casă de busteni se dovedește a fi netedă, porii lemnului deschiși și fenomenele atmosferice devin accesibile, ceea ce duce la putrezirea rapidă. Cadrul "în laba" va dura mai mult dacă este învelit.

  Ambele tipuri de încuietori - și "castron" și "în labe" - au diferite opțiuni.

  Cabina pentru cabine "în bol" (cu reziduuri)

  Un simplu "castron" este tăiat în coroana inferioară a casei de busteni. Designul unui astfel de bol este o canelură longitudinală având o secțiune transversală semicirculară.

  "Bowl to the ridge" - blochează "castronul" cu un pieptene tăiat în jos, care este proiectat pentru a asigura rezistența articulației colțului și etanșarea casei.

  Castelul "rump" are o tăietură de spini în jurnalul inferior al coroanei, care este introdus în canelura făcută în jurnalul superior. Acest tip de blocare este notabil pentru dificultate în cabină, dar este cel mai fiabil.

  Vasul siberian ("in bob") este taiat in jurnal, situat in partea de sus, si ca si cum ar fi "lovitura" cel inferior - de aici numele "in okhlop".

  Castron siberian ("okhlop")

  Castelul "okhlop" are mai multe soiuri, care se bazează pe aceleași elemente ca și în "castron": pieptene și cârpă. În funcție de variantele utilizării lor, încuietorile poartă numele de "vârf cu creastă", "cu o cârpă (ghimpe)" și "cu o creastă și un cârlig (ghimpe)".

  Blocul "în okhryap" este folosit, de regulă, în construcția de clădiri economice, deoarece densitatea conexiunii este insuficientă pentru o casă rezidențială. Aceasta este o blocare complexă, tăiată în două bușteni (de sus și de jos), așa că se numește dublu. Există doar două tipuri de castel: un simplu "în okhryap" și "în okhryap cu o coadă de grăsime (spini)".

  Încuietori de case de lemn "într-o laba" (fără restul)

  Clădirile de clădiri fără rest se numesc astfel de clădiri, capetele bustenilor care se află la nivelul pereților. Jaluzelele sau barele sunt în acest caz conectate cu încuietori de tip "în labe". Acești compuși nu au o rezistență mare și o izolare termică bună. Pentru o ședere confortabilă în orice moment al anului, o astfel de casă de busteni ar trebui să fie căptușită în exterior.

  Conectarea labei: laba 1-dreaptă cu un picior; Laba 2-înclinată (coadă de coadă); Șurub cu 3 picioare cu o pungă

  "Laba" poate fi dreaptă, oblică ("coadă de coadă") și oblică cu un guler (canelură).

  Alte tipuri de încuietori de blocaj

  Principalele tipuri de cabine din lemn și blocuri au fost descrise mai sus. În plus față de acestea, există un număr mare de alte modalități de a construi case din lemn cu origini și caracteristici diferite.

  Tăiați în cârlig

  Tăierea într-un cârlig este o metodă structurală destul de complicată de conectare unghiulară a buștenilor, care se caracterizează prin creșterea rezistenței. Acest tip de atașament are două soiuri.

  Conectare cu cârlig

  În primul caz, castronul este tăiat până la ½ grosimea busteanului. La capetele bustenilor se obtine un fel de cârlig, cu care se blocheaza bustenii. O astfel de conexiune asigură o rezistență absolută a colțului.

  Conectarea la cârlig: 1 pereți în interiorul rotunjit; 2 pereți netedi în interior.

  O caracteristică distinctivă a celei de-a doua opțiuni este că, datorită buștenilor tăiate pe o parte, pereții din interiorul clădirii sunt uniformi. Datorită acestui fapt crește semnificativ suprafața utilă a încăperii.

  Casa finlandeză

  Bowl finlandez (canal finlandez)

  Felling acasă pe tehnologie finlandeză este similară cu "castron" rusesc. Diferența dintre raza canelurii inter-coaste (trebuie să fie mai mică decât raza bolului) și configurația sa. Canalul finlandez are două "vârfuri" de dedesubt, iar canelurile sunt realizate de sus. Ca urmare, coroanele se potrivesc impreuna, reducand suflarea peretilor. Mezhventsovy de etanșare este complet în canelură, și nu în afara, și nu este expus la umiditate, ducând la deteriorarea lemnului.

  Castelul suedez

  Casa suedeză este fundamental diferită de toate celelalte în primul rând în aparență - estetică și foarte creativă. Hexagon - aceasta este forma capetelor bustenilor. Vasul, respectiv, nu este rotund, ci în formă de trapez. Tăierea unei case de busteni din Suedia este foarte intensă pentru muncă, așa că o fac atunci când este nevoie de colțuri frumoase neobișnuite.

  Castelul norvegian

  Casa de bord din Norvegia este o tehnologie folosită pe scară largă în țările scandinave - Finlanda, Suedia, Norvegia. Prin urmare, denumirile "norvegiană" și "scandinavă" sunt identice.

  Drumul (jumătate de lemn) este un material de construcție din care este realizată casa de bord norvegiană. Căruciorul este un trunchi de pin gros pe două laturi. Colțul comun "Castelul norvegian" sau "Casa lui Laft" este una dintre cele mai fiabile tehnologii pentru construcția de case din lemn.

  O caracteristică distinctivă a castelului scandinav este secțiunea în formă de pană. Spike-ul sub formă de pene, sculptat în jurnalul de sus, când este asamblat, "se așează" într-o canelură realizată în jurnalul inferior. Din exterior, construcția arată ca o șa.

  Casa din lemn în stil scandinav arată monumentală și îngrijită. Busteni gros reduce numărul de coroane, prin urmare, blockhouse are semnificativ mai puțin "poduri reci".

  Casa Norvegiană Laft

  Pereții zvelți în interiorul camerei fac din interiorul unei case scandinave foarte elegant.

  Castron canadian

  Decuparea cu case din lemn canadian este o tehnologie similară cu cea scandinavă: îmbinarea colțului este făcută în stilul unui bloc norvegian cu un ghimp în formă de pană. Se utilizează busteni rotunzi în care se taie o ceașcă trapezoidală. Izolarea atunci când se stabilește imediat tăiat, astfel încât să nu obține apă. Rezultatul este un perete fără goluri și fisuri, care arată ca o matrice solidă.

  O versiune simplificată a casei de case canadiene - tăierea "în șa". Datorită lipsei unui vârf și a unei caneluri pentru acesta (o caracteristică distinctivă a acestui tip de tăiere), etanșeitatea unghiului este redusă semnificativ, ceea ce face ca cadrul să fie scurt.

  Castron canadian, conexiune cu canelură

  Cabina de lemn "în stâlp" ("în gard")

  Această tehnologie veche de construcții din lemn de astăzi este folosită destul de rar. În acest fel, casele de bustean tăiate pentru clădirile casnice. Principiul dispozitivului acestui tip de jurnal este radical diferit de toate cele tradiționale. Buștenii cu vârfuri la capete sunt stivuite între coloane îndoite cu caneluri tăiate. Efectuarea unui "pilon" de jurnal nu necesită mult timp și competențe speciale ale constructorilor.

  Deci, am luat în considerare caracteristicile fabricării cabinelor. În plus față de busteni în clădirea casei din lemn, este folosit un alt tip de cherestea - cherestea. Casele de la un bar, precum și cele din lemn, au baza unei case de busteni, dar îmbinările din colț sunt făcute într-o oarecare măsură.

  Cabina de tăieri de la un bar

  Clasificarea tipurilor de îmbinări de colț de jurnal în timpul tăierii lemnului este aceeași ca și pentru cabine de bușteni. Doborârea de lemn poate fi un rest de ( „în paharul“) și fără urmă ( „laba“), castele au același nume: „în ohryap“, „în crupa“, „într-o jumătate de copac“. Singurul nume care nu poate fi folosit - „în Oblomov“: lemn are formă dreptunghiulară și face o rotunjită (obluyu) crestare nu este posibilă.

  Cu toate acestea, există modalități de tăiere în colț, inerente numai în acest tip de material de construcție - "pe vârfuri" (indigen sau plug-in).

  Combinația de bare în casă (cu sau fără reziduuri) se numește andocare. Luați în considerare metodele de bază ale andocării.

  Lanterna de andocare cu restul

  "Într-un copac jumătate"

  Conexiune la jumătate de copac

  Această metodă de andocare (cea mai simplă) implică tăierea unui canal dreptunghiular la jumătate din grosimea adâncimii lemnului - de aici și numele.

  "Pisica grasa"

  Conectarea la cârpă

  Alăturarea puternică și fiabilă a barelor oferă un vârf suplimentar. Pentru performanțele de înaltă calitate ale acestui tip de îmbinare, sunt necesare dulgheri cu un înalt nivel de pricepere.

  "În okhryap"

  Conectare la okhryap

  Conexiunea în care sarcina principală este de a calcula corect lățimea căptușelii. Când lucrați cu o bară, datorită geometriei sale standard, tăierea poate fi făcută folosind un șablon (spre deosebire de lucrul cu un jurnal). Tăierea inconfundabilă contribuie la o accelerare semnificativă a muncii.

  Farul de andocare în colț fără reziduuri

  În timpul construcției de case și fără reziduuri de băile sunt tipurile convenționale de încuietori de lemn „într-o jumătate de arbore“ (cu fețe paralele netede) și „labă“ (cu fațete, având forma unui trapez). Al doilea tip de conexiune este un pic mai complicat, dar asigură o protecție unghi mai mare de proiecte.

  Conectarea lemnului: a - în jumătate de copac, b - în laba

  Rosturi îmbinate (colț cald)

  Prin această metodă de tăiere a unei bare, un spini inserat în canelură protejează unghiul de înghețare și suflare din cauza blocării aerului care se formează. Conectarea lemnului "într-un colț cald", în sine, garantează absența lacunelor, iar o adăugare eficientă este împungerea tuturor îmbinărilor cu iută.

  Tăierea la un "colț cald" este metoda cea mai frecvent utilizată de îmbinare a barurilor în Rusia.

  Straight spini

  Conectare colțară caldă - dreptunghi drept

  În construcția clădirilor cu un perete egal cu lungimea fasciculului se utilizează un vârf drept. Atunci când lemnul de tăiere trebuie avut în vedere că dimensiunea canelurii este determinată de dimensiunea vârfului, adică este necesar să se mențină un echilibru. În cazul în care spike este mare, atunci groove, respectiv, ar trebui să fie, de asemenea, același. Prea multă adâncime poate să slăbească lemnul, ceea ce va afecta rezistența conexiunii, astfel încât să se facă calcule atent înainte de tăiere.

  Unghiul corect proiectat rezistă vântului și altor sarcini.

  Uniformitatea de contracție a unei case de lemn din lemn oferă garanția păstrării părții slabe a lemnului în colț.

  Jumătate de coadă

  Conectare colțară caldă - jumătate de coadă

  O caracteristică distinctivă a acestui tip de încuietoare este un spike până la 5 cm lățime, având forma unui con. Conul fixează în siguranță barele, ceea ce face casa casei mai durabile. Limitarea dimensiunii vârfului este stabilită astfel încât în ​​procesul de contracție, bara în care este realizată canelura să nu se fisureze.

  Efectuarea unui vârf "spiralat jumătate" nu este deosebit de dificil pentru un specialist. Pentru a grăbi lucrarea a permis utilizarea șablonului. O astfel de conexiune este utilizată atunci când peretele este mai lung decât lungimea fasciculului.

  Colțul colțului

  Ghimpul unghiular de formă triunghiulară este folosit destul de rar, deoarece nodul este mai puțin durabil, deși nu există sloturi în el. Tehnologia de tăiere a vârfului de colț nu diferă de cele menționate mai sus. Pentru un constructor care are abilitatea de a lucra cu un ferăstrău cu lanț, este suficient să se efectueze o ușoară răsucire a anvelopei sale pentru a obține acest tip de conexiune.

  Tehnologia cadru și a fasciculului

  Această tehnologie are o asemănare cu metoda descrisă mai sus de tăiere a cabinelor de lemn "în stâlp" ("în gard").

  Rama sunt rafturi verticale cu caneluri. Barele cu spirale gata de formă dorită la capete sunt stivuite unul pe celălalt. Pirolizele inserate în caneluri fac ca colțurile să fie strânse și fiabile. Din moment ce articulația însăși nu este vizibilă, structura are un aspect foarte curat.

  Utilizarea unui singur șablon pentru toate spinii oferă un avantaj semnificativ în timpul fabricării casei și în simplitatea instalării acesteia.

  Fișă de fixare

  Un punct foarte important în construirea cabinelor, atât a lemnului, cât și a lemnului, este fixarea elementelor împreună. Necesitatea acestei proceduri este explicată foarte simplu: copacul se usucă în timp, ca urmare a faptului că buștenii și barele se pot schimba sau se pot întoarce. Coroanele-cununele turnate în direcții diferite nu sunt o priveliște plăcută. Ei bine, și pentru a trăi într-o astfel de structură (este deja greu să-i numim o casă), nu poate fi o întrebare deloc.

  Ce este colectat

  Elementele de fixare sunt din metal și din lemn.

  Imediat trebuie remarcat faptul că unghiile din construcția casei din lemn nu se aplică! Elementele de fixare metalice pot fi fixate numai pe lemn stratificat lipit lipit.

  În toate celelalte cazuri, cadrul este colectat pe elemente de fixare din lemn - bolțuri și dibluri.

  Această abordare este susținută de faptul că uscarea lemnului va pur și simplu "atârnă" pe știfturi metalice neschimbate în mărime, astfel încât să apară lacune mari între jantele.

  Nageli

  "Nagel" în germană este un cui. În practică, este o bară lungă rotundă, triunghiulară sau pătrată. În clădirea casei din lemn sunt folosite pini rotunzi. Diblurile triunghiulare și triunghiulare, prin performanțele mai complexe, sunt, prin urmare, utilizate mai rar.

  Barele cu diametrul de 25-30 mm sunt forjate în găuri cu diametrul de 1-2 mm mai mic. Pentru fabrica de nogu luati lemn tare - molid, stejar sau mesteacan. Există anumite cerințe pentru acest tip de elemente de fixare - umezeala lemnului nu depășește 12%, absența nodurilor sau alte defecte, prelucrarea cu antiseptice este obligatorie. Punerea în aplicare a acestor norme oferă o garanție a rezistenței întregii structuri.

  Lungimea diblului depinde de secțiunea transversală a lemnului. Formula de calcul a lungimii este foarte simplă: înălțimea celor trei bare (coroane) este înmulțită cu 0,8.

  Casa de lemn este asamblată pe dibluri de lemn în următoarea ordine: în primul rând, coroanele inferioare 2-3 sunt fixate, apoi cele două rânduri stivuite în partea de sus sunt atașate la barele superioare sau în jurnalul din primul pachet. Un astfel de algoritm este menținut până la sfârșitul ansamblului de tăiere, adică până la "urcarea" completă.

  Adunarea Nagel

  Știfturile de aliniere pentru jurnalul se realizează după cum urmează: în primul inferior buștenii mijlociu bundle cuier instalat la o distanță de 200-600 mm de margine (capătul), următoarele - 1,5-2 metri. În cel de-al doilea pachet, diblurile sunt ciocanate în mod eșalonat față de cele deja instalate. Observați că ordinea șahului este foarte importantă - zestrea nu trebuie să cadă unul pe celălalt!

  Găurile pentru dibluri sunt forate la o adâncime puțin mai mare decât lungimea barei - în timpul contracției, jurnalul sau bara trebuie să "se așeze" în poziție și să nu atârne pe suport.

  Maeștrii calificați folosesc trucuri mici atunci când lucrează cu pini. De exemplu, pentru a face adâncimea găurilor aceleași, pe burghiu cu bandă de mascare sau bandă colorată faceți un șir care ajută la orientare. Sau utilizați uleiul de motor (dezvoltare) pentru introducerea netedă a barei în canelură - șocurile excesive pot duce la crăparea lemnului. Eforturile și direcția strictă verticală a impactului asupra nogulei trebuie controlate în timpul conducerii.

  Duguzele reale sunt scumpe. Dar există diverse cherestea de vânzare din care le puteți face. Cea mai mare opțiune pentru buget este o placă uscată "elite" fără defecte, tăiată și tăiată în bare de dimensiunea dorită.

  O alternativă potrivită sunt butașii finiți cu diametrul adecvat (pentru mopuri sau greble) - trebuie doar să scoateți nodurile și să le tăiați în bucăți de lungime necesară.

  masina de gaurit

  Diblu de asamblare

  Shkanty - analog al noguei. Dar mărimea diblurilor este astfel încât ele să poată reține doar câteva pereți de busteni (coroane). Găurirea găurilor suplimentare în jgheaburile inferioare și superioare necesită timp și o anumită precizie. Instalarea coroanelor pe dibluri este o muncă destul de greu. Din aceste motive, asamblarea cabinelor din lemn dintr-un jgheab sau o bară pe dibluri este un mod nepopular.

  Caracteristici de proiectare a casei de busteni

  Tehnologiile construcției de locuințe din lemn au caracteristici proprii legate de calitățile specifice ale materialului de construcție - lemn. Contracția, contracția, expunerea la mediu - acești indicatori sunt inerenți numai structurilor din lemn. Prin urmare, în construcția de a folosi tehnici speciale, fără utilizarea căror busteni stivuite unul peste celălalt, o casă de busteni (fundația casei) nu va fi.

  Butașii pregătiți a - tăietura compensatorie, b - canelura lunii

  Caneluri longitudinale

  Tăierea unei case de lemn ar trebui să fie astfel încât să nu existe crăpături în pereți. Acest lucru necesită tăierea canelurilor longitudinale.

  Lățimea canalului depinde de condițiile climatice în care se construiește casa rezidențială. Temperatura de iarnă, ajungând la 30 ° sub zero, nu este teribil dacă lățimea sa este mai mare de 12 cm. Dacă înghețul atinge marcajul de 40 de grade și mai jos, canelura trebuie să aibă o lățime de 14 cm.

  O canelură semicirculară, numită și "luna", este tăiată de-a lungul întregii lungimi la partea inferioară a jurnalului. Deoarece jgheabul este așezat pe partea de sus, apa de ploaie și zăpadă nu poate pătrunde în spațiul de interviu.

  Raza canelurii lunare afectează calitatea fixării bustenilor: dimensiunea sa mai mică (comparativ cu jurnalul în sine) permite așezarea unui strat de izolație în spațiul rezultat, ale cărui muchii proeminente trebuie protejate de umiditate. În cazul în care diametrul canelurii este egal cu diametrul jurnalului, formarea fisurilor între coroane. Faptul este că, ca urmare a uscarea inegală a bustenilor, coroanele nu pot sta pe locul potrivit la îmbinare sa dovedit strâns. Astfel de pereți necesită izolare obligatorie.

  Compensarea tăiată

  Această caracteristică de design salvează buștenii în casă din formarea crăpăturilor care apar sub influența umidității. Lemnul este un material natural, foarte afectat de acesta.

  Sarcina desemnată pentru propil compensator (sau de descărcare) este de a minimiza numărul de fisuri și de a da o singură direcție.

  Efectuați o tăietură - una dintre cele mai complexe operații - poate fi doar un specialist cu experiență. Este aproape o bucată de muncă ca propil trebuie să facă la o anumită adâncime (nu mai mult de 1/3 din diametru) si busteni de lungime completă, fără a atinge încuietorile. Dacă se face cea mai mică greșeală, poate fi un ghid al frigului din casă.

  concluzie

  Alegeți metoda potrivită de a face un jurnal de lemn sau pur și simplu, în cazul în care există o idee clară a ceea ce are nevoie de un fel de o casă - iarnă sau de vară, mari sau mici. În orice caz, dacă totul se face în conformitate cu regulile și fără erori, va fi o structură absolut unică, deoarece arborele este un adevărat dar al naturii!