Cum se pune lemnul corect

În zilele noastre, casele din lemn devin din ce în ce mai populare, iar acest lucru este de înțeles. Ele sunt ecologice, durabile și, din moment ce lemnul are o conductivitate termică scăzută, este mult mai caldă decât structurile din alte materiale. Și cât de convenabil și ușor de atașat la un perete de lemn, indiferent de ce este, chiar și o fotografie într-un cadru, chiar și un încălzitor de apă grea. Aceste case sunt construite destul de repede, iar după ce este posibilă mici modificări în design. De exemplu, pentru a crește fereastra sau în locul ei pentru a face o ușă. Minus, în opinia mea, singur, incapacitatea imediat după construcție pentru a face finisarea finală. Este necesar să așteptați mult timp pentru contracție (1 an).


Trebuie să începeți cu alegerea materialului. Nu voi vorbi despre lemn laminat profilat sau lipit, acest material este destul de scump, iar cel care îl achiziționează va angaja specialiști pentru a lucra cu el. Este necesar să se aborde foarte atent alegerea unei bare simple. În primul rând, ne uităm la umiditate, în mod ideal ar trebui să fie uscat pentru a suna. Dar este foarte dificil să găsiți un astfel de material, deci dacă aveți un an suplimentar, cumpărați în avans, stivă-l într-o grămadă sub un baldachin. Fiecare schimbare de rând în bare de aceeași grosime cu un pas de 1m și de sezonul următor veți avea o cherestea bună. Dacă acest lucru nu este posibil, alegeți cel mai uscat. În al doilea rând, este necesar să alegeți un material cu o geometrie ideală a secțiunii, adică de la sfârșit, ar trebui să vă uitați la pătratul perfect, și nu la paralelipiped sau la romb. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu întâlniți o curbă și că ați răsuciți ca o elice.
Rândul inferior al lemnului, după ce a fost tratat cu un antiseptic, este așezat pe fundație printr-un strat de impermeabilizare în manieră "cu jumătate de lemn".


Pentru a crește durabilitatea acestui strat, se utilizează adesea zada, a cărui lemn conține multe rășini și practic nu este supus putregaiului. Este deosebit de important să se respecte cu exactitate toate dimensiunile salariilor, să se măsoare cu atenție diagonalele, ele trebuie să fie egale, dacă există discrepanțe, se potrivesc. În caz contrar, perimetrul va fi rombic. Deasupra subsolului se întinde o izolație inter-primăvară, fixându-se cu curele astfel încât să nu se arunce cu vântul și să nu se blocheze atunci când se pune o cherestea. Pe izolație puneți următorul rând. Mai multe moduri de a pune. În opinia mea, legătura cea mai fiabilă și mai eterogenă este "coada de coadă" și "coada semi-neagră". În timpul uscării lemnului, acești compuși sunt atât de strânși între ei încât nu pot pătrunde prin vânturi. Colțurile sunt calde. Testat iarna iubeasca siberiana. Desigur, trebuie să te adaptezi la tăierea corespondenților într-un bar, dar cel care a făcut un scaun în sala de clasă, după ce a lucrat afară, ar fi capabil să o facă față. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți două șabloane de placaj subțire sau fibre.


Dimensiunile sunt indicate pentru secțiunea de lemn 150x150 mm. Șabloanele trebuie să fie foarte precise și o parte a "coada semi-subțire" trebuie să fie marcată cu o culoare diferită pentru marcarea ușoară.
Fiecare rand este atasat cu diblurile anterioare d25-30 mm si cu o lungime de 22-25 cm. Poti taia diblurile din butapele gata cumparate de pe piata, dar cand am calculat ca ar trebui sa fie folosite pentru 7t.r. cu bani, m-am hotărât să salvez. Am cumparat 15 panouri de mesteacan de 5m lungime si 30mm grosime. El întoarse mâna văzută peste, o întoarse la bancul de lucru, pună ghidul și într-o zi și jumătate în total, prins cu toți. Adevărat, s-au dovedit a fi pătrată în secțiune transversală, dar acest lucru nu este important. Pe panouri a luat 1800 p. Găurile trebuie să găsească puțin un diametru puțin mai mic decât diametrul diblului. Diametrul diblurilor mele a fost de 30 mm, iar burghiul de 27 mm a fost strâns. La găurirea găurilor pentru știfturi, se face o înfășurare a izolației pe burghiu, așa cum este descris aici pentru a evita. Fiecare rând ulterior se potrivește astfel încât articulațiile fasciculului nu se potrivesc. Prin tipul de zidărie și pentru a nu cădea la forarea în rândul anterior, este mai bine să faceți marcaje cu un creion pe partea laterală a peretelui la punctele de atașare. Dacă obțineți o curbă curbă sau șurub, este mai bine să o tăiați în bucăți mai mici. Puteți să le introduceți între ferestre, dar dacă geometria secțiunii (romb) este ruptă la grindă, este mai bine să nu vă implicați deloc. După așezarea colțului, înainte de fixare verificați corectitudinea instalării pe o plumb pe ambele părți. După ce așezați fiecare rând, verificați dimensiunile pereților și diagonalelor, pentru că aveți nevoie de o măsură de bandă lungă. De asemenea, măsurați înălțimea fiecărui colț, unde înălțimea este mai mică, puneți mai multă izolație.
După ce pereții și acoperișul sunt ridicate, casa trebuie să se așeze și să se stabilească. În acest moment, pereții lungi, în special pe partea însorită, pot conduce. Pentru a evita acest lucru, citiți aici.
Îți spun rămas bun la asta, tot ce e mai bun.

Cum se pune lemnul corect: 1 comentariu

Instrucțiuni excelente și detaliate. Mulțumesc.

Instalarea corectă a lemnului 150x150 face-o singură

Cum de a pune lemnul în mod independent?

Cum se pune lemnul când se construiește o casă? Acest lucru se face simplu dacă respectați anumite reguli. Cherestea # 8211; este un material de construcție cu multe avantaje. Casele sunt făcute din ea mult mai repede decât alte materiale. Cadrul acestui material pare destul de atractiv. Casa de obicei nu are nevoie de un finisaj scump. În interiorul pereților acestui material se formează numeroase goluri, care conferă structurii o conductivitate termică mai scăzută decât clădirea din lemn. Trebuie să găsim schema clădirilor.

Casele de la un bar au multe avantaje și sunt construite mult mai repede decât din alte materiale.

Caracteristicile instalării lemnului

Secvența acțiunilor este următoarea:

Dimensiunile principale ale lemnului uscat profilate.

 1. Calculul numărului de materiale (un punct important de construcție).
 2. Selectarea produselor individuale.
 3. Fundatia hidroizolatie.
 4. Montarea lemnului.

Atunci când se calculează, trebuie reținut faptul că acest material de construcție practic nu se micșorează, nu este deformat. Acest lucru înseamnă că după construirea casei de busteni nu va trebui să cumpere și să raporteze zidurilor.

Atunci când alegeți un material, trebuie să știți că produsele cu un număr mare de noduri pe suprafață și albastru nu sunt potrivite pentru a fi așezate pe rândul de jos. Probele selectate trebuie tratate cu agent de întindere și antiseptic. Aceasta este o protecție excelentă împotriva decăderii. După prelucrare, ele pot fi puse în aplicare.

Hidroizolarea este montată din două straturi de material de acoperiș, puse pe mastic, aplicate pe suprafața fundației. Puteți folosi în schimb stekloizol ruberoid. Lățimea stratului de impermeabilizare ar trebui să fie mai mare decât lățimea fundației cu 25 cm. Suprafața orizontală este verificată de nivelul apei. Cu subsolul neuniform trebuie îmbunătățit.

Finalizați barele de conectare.

Înainte de a pune o coroană de casă, trebuie făcute unele calcule. Este necesar să se facă o marcare precisă a pereților. Următoarea etapă este # 8211; bucăți de gatit de 15 mm grosime. Lungimea lor ar trebui să fie egală cu lățimea fundației. Acestea trebuie să fie așezate pe suprafața fundației în trepte de 20-25 cm. Barele pregătite direct sunt așezate pe aceste șipci. Ar trebui să fie puțin mai groase decât altele. Reiki va asigura lipsa contactului cu lemn cu impermeabilizare. Acest decalaj împiedică deteriorarea ulterioară a lemnului. Poziționarea orizontală a coroanei este verificată cu un nivel de cel puțin 1,5 m.

După alinierea barelor, trebuie să fie fixate împreună cu brațe speciale sau doar cuie. Grinzile de stivuire se execută exact. Gapurile inferioare sunt umplute cu spumă. Se pun următoarele rânduri (coroane de flori). Jantele superioare și inferioare sunt fixate cu știfturi # 8211; metal sau lemn. Pentru aceasta, o groapă este perforată până la adâncimea coroanei inferioare de deasupra lemnei așezate prin ea, iar diblul este introdus în ea.

În articulații, capetele sunt deseori tăiate, apoi sigilate. Acest moment pare foarte simplu, dar trebuie să îl tratezi cu atenție și să faci totul corect. Orice greșeală poate duce la pierderea căldurii în timpul funcționării casei. Atunci când se pune materialul nu trebuie uitat de izolație. Este mai bine să folosiți o bandă de iută de aproximativ 5 mm grosime ca material de izolare termică. Lățimea # 8211; 10-15 cm Se desface și se fixează pe cherestea cu capse dintr-un capsator de construcție.

Tipuri de lemn și depozitarea acestuia

Balc astăzi este cel mai comun material de construcție. Se utilizează în construcția de case, este posibil să se construiască o baie. Se face într-un mediu de producție din lemn de diferite specii. În ultimii ani, a apărut lemnul laminat lipit. Pentru fabricarea lemnului se recomandă alegerea lemnului recoltat din decembrie până în martie. Uscarea sub adăpost cu ventilație naturală se efectuează în decurs de o lună. Cherestea finită este depozitată pe un substrat la o distanță de 20 cm față de sol. Este imposibil să o puneți pe teren. O distanță de 10 cm este menținută între rândurile individuale; într-un rând, barele sunt așezate în pași de 5 cm.

Materialul nu ar trebui să fie niște jetoane, crăpături și danturi. Nodurile nu sunt, de asemenea, binevenite. După uscare, pot cădea și pot lăsa găuri în spate. Paralele paralele rotite # 8211; Acesta nu este materialul potrivit. La începutul decăderii semnalează nuanța albastră. Găurile mici și mijlocii sunt semnul unui copac lovit de bug-uri. Acest material de construcție este supus arderii.

O bară din stejar și zada cu secțiune transversală de 20x20 cm este destinată pentru așezarea coroanei inițiale. Cherestea de pin cu secțiune de 15x15 cm este utilizată pentru zidare. Barele coboară din toate părțile cu un antiseptic. Toate celelalte pot fi procesate din 3 laturi. Compoziția antiseptică fiabilă a dovedit un ulei de motor pentru deșeuri. Ferestrele și ușile pot fi lăsate imediat, le puteți tăia mai târziu.

Unele recomandări

Unelte de lucru cu un bar.

Se recomandă instalarea de case din busteni pe o fundație de benzi cu înălțimea de 50 cm. Pentru lucrări veți avea nevoie de:

 • piulițe, șuruburi de ancorare, console și alte elemente de fixare;
 • nivel;
 • bare paralele;
 • compoziție antiseptică;
 • planificator electric;
 • panglică de iută;
 • capsator cu capse;
 • fir cu plumb;
 • bomfaier.

Pentru pereți se utilizează material cu o secțiune de 15x15 cm. Pentru partiții interioare # 8211; 10x15 cm Materialul este plasat pe un strat de impermeabilizare format din 2 straturi de material de acoperis. În fiecare rând următor, trebuie să așezați cherestea pe un strat de iută sau de remorcare. După asamblarea casei pe cărucioare, trebuie să săpați întreaga structură cu propriile mâini.

Când asamblarea a fost folosită. Lungimea lor nu poate fi mai mică de 26 cm. Diametrul său pentru dibluri metalice este de 8 mm, pentru lemn # 8211; 10 mm. Nu sunt furnizate alte chereste de fixare.

Coroana inferioară este așezată pe lamele și spumată.

După o zi, excesul de spumă poate fi tăiat cu un cuțit ascuțit.

În viitor, acest loc este închis cu piese de metal, diferite tipuri de lamele decorative. Aceasta se face pentru a proteja spuma de soare. Fără protecție, se prăbușește în timpul sezonului. De mult timp a fost cunoscută din experiența oamenilor care lucrează la construirea unei clădiri sau a unei băi.

Așezarea lemnului: cum să o faceți singur?

 • Tehnologia de bază de așezare
 • Modalități de așezare a lemnului

Utilizarea lemnului în construcții nu și-a pierdut niciodată popularitatea, deoarece este excelentă pentru orice tip de climă. În majoritatea cazurilor, casele de lemn sunt folosite în construcția de case deoarece, printre altele, ajută la obținerea unui anumit confort fără să se gândească la sistemul de aer condiționat. Este realizat din lemn masiv, care este tăiat din 4 laturi. Este foarte convenabil pentru construcții datorită faptului că are aceeași grosime pe întreaga lungime.

În primul rând, în construcția unei case dintr-un bar, este necesar să se efectueze impermeabilizarea fundației și apoi se pune o cherestea.

Aproximativ 35% din aerul pe zi poate pătrunde printr-un bar în interior, absoarbe umezeala pe vreme umedă și, dimpotrivă, cedează când este uscat. Prin urmare, de multe ori în timpul construirii de lemn de uz casnic folosit de stivuire fascicul.

Pentru această instalare veți avea nevoie de următoarele instrumente:

De asemenea, merită să ne amintim că în timpul construcției este mai bine să verificați mai des diagonalele, unghiurile și nivelul pereților.

Tehnologia de bază de așezare

Montarea se face cu pregătire corespunzătoare, înainte de a începe lucrul, arborele trebuie curățat și prelucrat. Tehnologia de a pune cherestea pe mâini la prima vedere poate părea prea complicată, dar merită să urmați toate punctele, astfel încât mai târziu să nu existe probleme:

Schema de fixare a fasciculului la fundație.

 1. Dacă construiți o casă dintr-un bar cu propriile mâini, atunci trebuie să faceți o impermeabilizare completă a fundației, pentru care este necesar să se pună materialul de acoperire de 2 ori și după realizarea sticlei. Este necesar să se asigure că toate straturile materialelor folosite sunt mai groase decât cele ale fundației însăși, nu mai puțin de două ori.
 2. Înainte de a începe să așezați primul strat de lemn cu mâinile proprii, trebuie să marcați cu exactitate totul. După aceea, arborele trebuie tratat cu antiseptic cu un agent ignifug. Dacă este nevoie, barele separate trebuie fixate împreună cu brațe sau cuie speciale.
 3. Este necesar să se așeze cherestea astfel încât să se potrivească perfect unul cu altul. Asigurați-vă că nu există goluri, deoarece structura podelei va fi atașată la cel mai scăzut nivel de instalare, ceea ce va rezista unei sarcini mari.
 4. În cazul în care cheresteaua nu este dreaptă, atunci montarea ar trebui să fie o cochetă în sus. Pe peretele căptușit, căptușit, trebuie să verificați curbura, ipoteza maximă # 8211; până la 5 mm.
 5. Barele între ele trebuie fixate cu ajutorul unor cuie metalice mari (știfturile de diblu), marcate cu aproximativ 30 mm. Acestea ar trebui marcate în mod eșalonat.
 6. După montarea principală a lemnului trebuie să vă gândiți la izolație. Izolația necesită grosime de aproximativ 0,5 cm, se potrivesc fără îndoituri.

Înapoi la cuprins

Modalități de așezare a lemnului

Metodele de fixare în timpul construcției sunt foarte asemănătoare, doar unele nuanțe sunt diferite.

Variante de îmbinări la colț din lemn.

 1. Așezarea drumului # 8220; jumătate de copac # 8221; constă în faptul că, la colțuri, capetele lemnului trebuie tăiate în jumătate și atașate una de alta printr-o îmbinare completă. Dacă se construiește o casă, atunci, pentru a se conecta cu pereții despărțitori în viitor, în pereții exteriori ar trebui să rămână deschideri speciale (astfel încât o tăietură să poată fi inserată mai târziu).
 2. Metoda de așezare # 8220; capul # 8221; este cea mai simplă și cea mai comună. Barele paralele ar trebui să fie așezate unul pe altul alternativ, îmbinările trebuie fixate cu dibluri, iar colțurile metalice ar trebui atașate la colțuri.
 3. Pentru a așeza corect cherestea, trebuie să fie combinată cu alte tipuri de plăci de pardoseală. Mai întâi, conectați colțurile în felul # 8220; jumătate de copac # 8221; următoarele rânduri trebuie să fie conectate cu tastele verticale. Pentru a atinge verticalitatea peretelui, ele trebuie îmbinate cu dibluri verticale.

Chiar înainte de începerea construcției este necesar să se determine ce dimensiune va fi clădirea, cât spațiu va ocupa și cât de mult material (luând în considerare grosimea fasciculului) va fi necesar pentru a obține rezultatul final.

Plasarea primei coroane de lemn # 8212; secrete și trucuri

Înainte de construirea casei, toată lumea are o întrebare: cum să puneți prima coroană de lemn? Este necesar ca prima cunună a casei să fie scoasă din lemn cât mai bine posibil, cu calcule matematice # 8212; astfel încât pereții casei viitoare să stea perfect chiar și la un unghi de 90 de grade. Nu este prea greu de făcut. Principalul lucru nu este să ne grăbim și să ne pregătim foarte bine pentru implementarea acestei lucrări.

Înainte de începerea instalării primei coroane, este necesar să se pună cel puțin două straturi de impermeabilizare, apoi o placă de căptușeală și apoi un alt strat de aceeași impermeabilizare.

Hidroizolarea între cadru și fundație

Înainte de a pune cherestea ar trebui să asigure hidroizolarea maximă a fundației. Pentru a face acest lucru, puneți dublu materialul de acoperiș și apoi efectuați o singură așezare a # 171; stekloizola # 187; Toate straturile așezate ar trebui să depășească lățimea fundației cu 25 de centimetri în jurul perimetrului.

Barele stivuite trebuie să se contacteze cât mai aproape posibil, în nici un caz să nu lase nici cele mai mici goluri din perete, mai ales partea inferioară. La urma urmei, această parte este ulterior atârnată pe podea și toate încărcăturile grave merg.

Este necesar să fixați barele între ele pe pini de metal la o adâncime de 3 cm și să le terminați cu un ciocan de lemn. Dacă fasciculul are o ușoară îndoire, puneți-l cu fața plată. Există cazuri în care conectarea plăcilor inferioare necesită fixare suplimentară cu capse sau cuie (acestea trebuie instalate după 2 coroane).

Înainte de a pune o impermeabilizare pe baza de material de acoperis. verificați dacă planul superior al acestuia este strict orizontal. Trebuie să verificați poziția orizontală cu mâinile la nivelul hidraulic, deoarece un nivel simplu dă adesea o eroare mare. Picatura nu trebuie să fie mai mare de 1 cm. Pe întregul plan al fundației. Dacă nivelul de cădere este mai mare, nivelul planului cu o soluție sau un strat suplimentar de impermeabilizare.

Am pus prima coroană a casei de busteni # 8212; sistem de asamblare

Înainte de a pune cherestea pe fundație, trebuie să ne ocupăm de durabilitatea structurii noastre. Pentru a face acest lucru, le punem lamele pre-tratate cu un antiseptic, de aproximativ 10-15mm grosime. Distanța dintre ele este de 25-30 cm (vezi imaginea).

 1. Ei bine, deasupra șinelor expuse pune primul nostru strat de bare.

Reiki este necesar pentru a împiedica coroana să intre în contact cu fundația. Acest truc va spori considerabil durata de viață a casei de busteni, datorită protecției suplimentare față de putrezirea și umple spațiul dintre bara și fundație cu spumă.

 • Apoi, verificați nivelul pe planeitatea suprafeței # 8212; deoarece din coroana 1 neuniformă se obține un perete neuniform.
 • După eliminarea inexactităților, umpleți spațiul cu spumă.
 • Cherestele trebuie să fie pregătite în avans, chiar și cu livrarea materialelor către site. Alegeți cele mai bune bare care au numărul minim de noduri, cât mai netede, fără albastru. Puteți alege o bară prin tăierea inelelor anuale # 8212; alegeți cel cu cea mai mare densitate de inele (bara ar trebui să fie partea de mijloc a copacului). La sfârșitul tăierii, ar trebui să vedeți cercuri care se deosebesc de centru.

  Lemnul selectat trebuie să se sigileze în mod repetat toată masca de bitum (lichid), în combinație cu prelucrarea, astfel încât compoziția să fie absorbită cât mai adânc posibil în cherestea viitoare. Capătul se termină, nu trebuie să fie, ele trebuie să fie curate, pentru că prin ele se va scoate excesul de umiditate din copac. Cum te descurci cu lemnul. direct depinde de durata de viață a coroanei inferioare și de timpul după care va fi necesară înlocuirea acesteia.

  În unele cazuri, nu este nevoie să fixați prima coroană la fundația # 8212; casa de la un bar va fi destul de greu și va fi foarte bine să stați pe bază fără ancore. Articulațiile de colț sunt realizate fără utilizarea unor încuietori, fasciculul fiind îmbinat de capete. Astfel de conexiuni sunt făcute pentru a continua posibilitatea înlocuirii oricărei cherestea, fără a se dezasambla colțurile. În colțurile fasciculului la intersecția diferitelor pereți despărțitori conectați prin plăci metalice sau capse.

  Deși mulți constructori asigură ferm cherestea între ele și fundație.

  Toate unghiurile trebuie să fie strict de 90 de grade, atunci geometria casei este considerată ideală. Este necesar să se verifice dacă lungimea părților opuse este egală, iar diagonalele dintre colțurile (opuse) ale casei coincid # 8212; dacă totul este corect, atunci colțurile sunt desenate exact. Când lucrați la așezarea rândurilor inferioare în nici un caz nu se poate grăbi, pentru că depinde de ce pereți sunt obținuți cu o construcție ulterioară.

  Montarea lemnului pe fundație

  Cum de a pune cherestea pe fundație în timpul construirii unei case, baie sau alte construcții? Există mai multe opțiuni de remediere. Punctul important este impermeabilizarea bazei. Este nevoie de protecție împotriva apei, astfel încât jantele inferioare să nu fie putrezite. Dacă diferențele de la nivelul fundației depășesc 1 cm, atunci suprafața de susținere este pre-nivelată. Respectarea tehnologiei lucrărilor de instalare permite obținerea unui rezultat de calitate - o structură durabilă.

  Metode de fixare a barelor din primul rând

  Coroana inferioară a unei bare pentru o structură de jurnal sau cadru de scut necesită înlocuire cel mai adesea, astfel încât instalarea se face astfel încât să puteți efectua cu ușurință reparații.

  Schemă de ancorare

  Pentru a conecta barele cu fundația folosind următoarele materiale:

  Se constată că constructorii nu fixează prima coroană de lemn pe bază. Datorită greutății semnificative a clădirii, ei consideră că nu va apărea deplasarea structurii ridicate.

  Șuruburile sunt așezate în timpul turnării bazei cu beton. În același timp, marja lor de înălțime este luată astfel încât primul rând al fasciculului să poată fi strâns cu ajutorul nuci fără probleme. Pentru a fixa cherestea în ea, găuriți găurile pentru bolțuri.

  Șuruburile sunt știfturile de întărire. Ele sunt de asemenea încorporate în plăcuța sau banda de fundare în timpul etapei de betonare, pentru a pune barele.

  Pe coloanele cu șuruburi cu vârfuri în formă de U sau lamelare, coroanele situate mai jos pot fi schimbate și în cazul în care își vor folosi viața.

  Ancorarea, fixarea rigidă nu permite reparația mai multor modele.

  Pentru fixarea barelor între ele, se folosesc și colțurile metalice, capsele, cuiele (inclusiv cele din lemn). Aceste elemente de fixare sunt utilizate împreună cu andocarea canelurilor.

  Izolarea bazei

  Înainte de a pune prima coroană, efectuați alinierea suprafeței superioare de bază deja în prezența unei deviații de centimetru a nivelului acesteia de la planul orizontal. După aplicarea obligatorie a materialului de impermeabilizare.

  Hidroizolarea fundației sub barele inferioare ale clădirii

  Suprafața superioară a bazei trebuie să fie fără panta, picături, perfect aliniate. Verificați-l cu laser sau cu apă sau cu nivel de construcție. Leveling-ul este adesea realizat cu mortar de ciment-nisip. De asemenea, el poate etanșa decalajul, dacă există între coroana inferioară și suprafața de bază. Recent, în acest scop, se utilizează în principal spumă de construcție. După întărire, excesul este tăiat cu un cuțit. Suprafața finală de la sfârșitul lucrării este închisă cu o bandă decorativă sau cu un ebb.

  Materialul de acoperire este adesea utilizat ca un strat de izolație de umiditate simultan cu izolația din sticlă. Materialele sunt așezate pe bază, astfel încât acestea să iasă dincolo de marginile sale cu aproximativ 0,25 m. Se recomandă realizarea unui strat de impermeabilizare din două straturi. Între ele se așază plăcile. În colțurile materialului de acoperiș sau a altui material utilizat se aplică o suprapunere.

  Punerea primei coroane trebuie să fie în mod necesar pe partea superioară a impermeabilizării. Acest lucru se datorează faptului că umiditatea capilară curge prin baza monolitică de la sol la cherestea. Arborele se rotește rapid și clădirea are nevoie de reparații.

  Etapa pregătitoare

  Etapa preliminară înainte de a pune prima coroană de lemn pe fundație este de a pregăti materialul și unealta.

  Tot ceea ce trebuie să lucrați este prezentat în tabelul de mai jos.

  • să fie fără noduri și să nu se rupă;
  • suprafața lemnului trebuie să fie netedă;
  • pentru lucrul de care aveți nevoie pentru a utiliza cherestea de la miezul copacilor, care nu dă o nuanță de albastru.

  Se recomandă preferința de a oferi cherestea cu un număr mare de inele anuale.

  Pentru o casă de busteni, înălțimea bazei de bandă deasupra solului ar trebui să fie de cel puțin jumătate de metru. Construcția este adesea făcută cu cărămizi.

  Materialul pentru rândul 1 poate fi tratat cu ulei uzat, iar restul - cu compuși antiseptici.

  Se recomandă tuturor cherestelei înainte de construcție să controleze defectele minore prin marcarea acestor laturi. Ele vor poziționa cherestea în sus sau în jos. Partile cu protuberantele trebuie sa fie laterale.

  Manevrați barele ar trebui să fie atent, pentru a nu pierde nici o secțiune. În caz contrar, va servi drept sursă de răspândire a procesului de putrefacție. Calitatea materialului ales este de o importanță capitală pentru asigurarea durabilității clădirii.

  Tehnologia de stabilire a lemnului pe diferite tipuri de fundație

  Montarea lemnului pe fundație se realizează cu fixarea sau fără ea. Dacă elementele structurale sunt fixate cu încuietori, atunci în caz de dezmembrare întregul proces de dezmembrare devine mai complicat.

  Fixarea barelor pe picior

  Barele de andocare din colțuri au următoarele moduri principale:

  • într-o jumătate de copac cu un ghimpe, atunci când pe o cherestea se taie jumătatea superioară (lungimea peste lățimea cherestei), iar pe de altă parte cea inferioară;
  • în laba, cu piesele de legare tăiate care sunt îmbinate fără a include părțile lor finale.

  Ultima opțiune a primit distribuția cea mai practică. Fotografia de mai jos prezintă, pe lângă principalele, metode rare de conectare a barelor fără reziduuri și cu acestea.

  Variante de bare de andocare între ele

  Secvența de acțiuni care arată modul în care poate fi așezată în mod corespunzător o cherestea poate fi pe o bandă sau pe o bază a plăcii, după cum urmează:

  • determinarea planeității benzii sau plăcii;
  • dacă este necesar, nivelul lor de suprafață;
  • alegeți cel mai bun mod de îmbinare a cherestelei;
  • diametrul mai mic decât bolțurile folosite, găurile de găurire din bare;
  • ancora de beton;
  • pune jantele inferioare;
  • fixați-le cu piulițe, având șaibe plasate anterior sub ele;
  • cu ajutorul unghiilor se conectează colțurile structurii;
  • verificați nivelul rândului stocat;
  • un neregularități de tăiere a avionului.

  Dacă în timpul turnării bazei s-au realizat elemente de fixare sub chenarul inferior încorporat în beton, acest lucru facilitează în mare măsură întregul proces, grăbind-l. În acest caz, bolțurile sunt introduse în soluția încă necongelată pentru o treime din lungimea lor la fiecare 50 cm. Numărul minim de șuruburi (elemente de fixare) pentru fiecare coroană trebuie să fie de două. Lemnul este pre-pregătit prin găurirea găurilor de diametru dorit cu pasul necesar. Nucile nu se strâng prea mult pentru a evita deplasarea lor.

  Pentru a fixa coroanele pe piloți, se instalează capetele (de exemplu, de tip U), în care sunt prevăzute găuri pentru fixări pe laturi. Suportul anterior acoperă cu material de acoperire (2-3 straturi). Barele montate în caneluri, care leagă metoda selectată în colțuri. Conectați-le cu suporturi cu știfturi sau șuruburi.

  Dacă înălțimile grămezilor sunt ușor diferite, tăiați lemnul în locurile solicitate.

  Tehnologia montajului de suprafață implică absența cherestei de fixare pe bază. Întregul proces de așezare se realizează în același mod ca o variantă care implică fixarea rigidă, dar fără utilizarea unor dispozitive de fixare.

  Coroanele trebuie conectate în mod necesar la un unghi de 90 de grade. În caz contrar, vor exista probleme cu construcția ulterioară a clădirii. Dacă urmați tehnologia, verificând geometria structurii ridicate, atunci probabilitatea de deformare a clădirii cu timpul va fi redusă la minim.

  Procesul de montare a primului rând al fasciculului este prezentat în videoclipul de mai jos.

  Constructori novice: cum să puneți o cherestea?

  Lemnul este considerat cel mai frecvent material pentru construcții private. Este realizat din diferite specii de lemn. În prezent, materialul lipit, a cărui tehnologie de fabricare este închisă într-o compoziție adezivă, este deosebit de populară.

  Îmbinări angulare și transversale ale barelor.

  Secțiunea transversală a produselor pentru construirea unei case sau a unei băi este selectată în funcție de condițiile climatice și frecvența de funcționare (pe tot parcursul anului sau sezonier) a construcției viitoare. Mulți constructori de novici sunt interesați de modul de a stabili cherestea.

  De fapt, tehnologia oferă diferite opțiuni pentru așezarea lemnului. Cele mai renumite sunt "în laba" și "în ceașcă" (sau "în burr"). Aceste scheme sunt greu de instalat, necesită cunoștințe și experiență deosebită cu cabinele din lemn. Montarea lemnului în conformitate cu aceste metode este posibilă numai de un maestru profesionist. Dar nu trebuie să disperați. Constructorii de novice au ceva de învățat, deoarece este foarte posibil să stăpânească opțiuni alternative de stabilire.

  Mai multe recomandări de stil

  Schema de bare de orientare.

  1. Lemnul este selectat pentru tăierea de toamnă, care a fost tăiat din decembrie până în martie.
  2. Uscarea se efectuează timp de o lună sub adăpost cu ventilație naturală.
  3. Stocați materialul pe un substrat cu un spațiu de 20.0 cm față de sol, 10.0 cm între rânduri, 5.0 cm - între bare.
  4. Nu trebuie observate fisuri, danturi sau chipsuri de pe produse. Prezența nodurilor nu este de asemenea binevenită, deoarece, după uscare, vor cădea și vor lăsa găuri.
  5. Primul simptom al decăderii lemnului este o nuanță albăstrui.
  6. După o examinare atentă a lemnului, nu ar trebui să fie detectate urme ale prezenței insectelor. Dacă există găuri mici, atunci copacul este lovit și trebuie să fie ars.
  7. Produsele trebuie să fie netede. Disproporțiile privind axa complică în mod semnificativ construcția și pot cauza consecințe neplăcute în viitor în timpul funcționării clădirii.
  8. Poziționarea primei coroane trebuie făcută din lemn de stejar sau zada (secțiunea 20.0x20.0 cm).
  9. Pereții sunt realizați din pietre de pin (secțiunea 15.0 x 15.0 cm).

  Pregătirea materialului pentru așezare

  Legarea cherestelei de-a lungul lungimii blocajului direct al patch-urilor și a lacătului oblic.

  Pentru a pune lemnul în mod corespunzător, ar trebui să-l pregătiți. Pentru ceea ce face bucăți, folosind șabloane pregătite în avans. Așezarea cant poate fi făcută în două moduri:

  1. Cu restul: în "okhryap", în jumătate de copac, în "coada de grăsime".
  2. Metoda non-reziduală: în jumătate de lemn pe vârful inserției, pe vârful rădăcinii, într-o "laba", pe vârful inserției.

  După efectuarea tuturor tăieturilor, fiecare element este tratat cu o compoziție antiseptică. Bara de jos a coroanei este acoperită din 4 laturi, toate celelalte - de pe 3 laturi. O compoziție foarte fiabilă și testată pentru generații - dezvoltarea uleiului de motor.

  Reguli pentru stabilirea lemnului

  Pe bariera de vapori răspândită în jurul întregului perimetru al fundației, sunt așezate șine (nu mai mult de 1,5 cm grosime), lungimea șinelor fiind egală cu lățimea fundației. Înălțimile interstice au 20,0-25,0 cm.

  Primul rând este alcătuit din bare din lemn de esență tare sau de stejar, cu o secțiune transversală de 20.0x20.0 cm. Nu este atașat de bază, deoarece datorită gravității zidurilor și întregii structuri va fi imprimat temeinic fundației. După montarea jantei de bază, se verifică nivelul orizontal al acesteia, geometria întregului corp depinde de uniformitatea sa. Decalajul dintre bază și coroane este umplut cu spumă.

  Schema de stabilire a lemnului.

  Apoi, puneți un strat de material izolator. Ei pot vorbi:

  • Fibra de iuta - materialul cel mai fiabil si practic, asezat direct intre bara;
  • cuplajul răsucite - izolație mai puțin costisitoare;
  • Moss, care poate fi achiziționat pentru aproape nimic.

  Mușchiul și tractul sunt așezate astfel încât marginile materialului să iasă din bare de aproximativ 15 cm. După ce structura se micșorează, garnitura se încheie cu aceste capete. Umplerea cu mușchi și tractarea se poate face la sfârșitul procesului de construcție.

  Construcția de rame de perete

  Pentru a doua și următoarele jante, o bară este folosită de 15,0x15,0 cm. Barele sunt așezate și fixate cu știfturi de lemn sau știfturi metalice.

  Secvența de așezare a coroanei 2 și următoare:

  • bară nouă și personalizați;
  • găuri de găurit cu un spațiu de 120,0-150,0 cm, care trec prin bara de sus și spre mijloc (nu mai mult) a fasciculului din partea de jos;
  • cherestea superioară este îndepărtată și o nog (shkant) este introdusă în gaura inferioară;
  • materialul termoizolant este așezat;
  • lemnul este pus în loc, găurile sunt combinate cu bolțuri, ciocănită în loc înainte de micșorare.

  Lacune sub uși și ferestre asigură imediat sau văd în viitor. Nu instalați imediat ușile și cadrele, deoarece pot apărea deformări în timpul contracției.

  Cele două rânduri superioare de bare nu se fixează.

  Toate acestea sunt subtilitățile tehnologiei pentru un bar.

  Principalul lucru este să stăpânești corect schema de aplicare și să înveți cum să o aplici perfect.

  Cum să puneți lemnul în mod corespunzător când ridicați o casă din lemn

  Vă interesează cum să puneți un bar profilat atunci când construiți o casă? Despre acest lucru veți învăța din acest articol.

  O cherestea folosită în construcții este un material cu multe avantaje. De exemplu, o casă este construită dintr-un ordin de mărime mai rapidă decât o structură similară a bustenilor rotunzi. De asemenea, este inițial mai atractivă din punct de vedere estetic și, prin urmare, o casă construită dintr-un astfel de material practic nu are nevoie de finisaje suplimentare.

  Pentru a calcula numărul necesar de grinzi, puteți utiliza un simplu calculator:

  Cum de a pune un cant

  Datorită tăieturilor, în procesul de asamblare a golurilor de aer sunt formate în pereți. Datorită prezenței golurilor, pereții sunt asamblați din lemn stratificat sau lipit, caracterizat printr-o conductivitate termică inferioară, în comparație cu structurile din lemn sau din lemn tradițional, al cărui preț este mai accesibil.

  Un punct important, anticipând construcția unei case de busteni, este calculul cantității de material de construcție care poate fi necesară în timpul construcției casei. Calculând numărul de lemn, trebuie să se înțeleagă că acesta nu este practic deformat. În consecință, cât de mult contezi, atât de mult material va dispărea și nu va mai trebui să-l cumperi din nou datorită contracției zidurilor.

  Lucrări treptate

  Deci, cum să puneți cherestea când construiți o casă?

  Pregătirea materialelor

  Construcția cu ajutorul lemnului este un proces în mai multe etape, la începutul căruia se pregătește materialul de construcție principal. Lemnul cu multe noduri și albastru, ca în fotografie de mai jos, nu este recomandat pentru așezarea în rândurile inferioare. Prin urmare, la începutul construcției ar trebui să folosească cel mai bun material din ceea ce este. Cherestea, înainte de începerea ouatului, este selectată cu atenție prin semne externe și tratată cu formulări antiseptice și anti-spumă. (A se vedea articolul privind tratarea lemnoasă din perioada de putrezire - o garanție a funcționării pe termen lung a clădirii)

  Material de calitate scăzută

  Fundatia hidroizolatie

  Este timpul să vorbim despre cum să așezăm cherestea pe fundație? După cum se menționează în instrucțiuni, înainte de a începe ouatul, trebuie să aveți grijă de impermeabilizarea acestuia. Hidroizolarea stivuită în două sau mai multe straturi.

  O placă de căptușire este pusă pentru impermeabilizare și apoi un alt strat de impermeabilizare sau mastic bitum. Ca o hidroizolare, se folosește un acoperiș dublu stratificat sau un stekloizol o singură dată. Aplicarea corectă a impermeabilizării trebuie să fie mai mare decât lățimea fundației cu aproximativ 25 cm în jurul perimetrului.

  Sfat: înainte de a pune impermeabilizarea, asigurați-vă că suprafața fundației este orizontală.
  Pentru a verifica poziția orizontală a fundației, se aplică un nivel al apei.
  Diferența maximă admisă nu trebuie să depășească 1 cm.
  Dacă nivelul apei indică o diferență mai mare, suprafața este egalizată cu un strat de impermeabilizare suplimentară sau beton.

  Ghid rapid pentru fixarea barelor

  • Începând să puneți prima coroană a casei de la un bar, trebuie să acționați, respectând calculele matematice. Sarcina dvs. principală este instalarea, în care pereții adiacenți ai casei vor sta la un unghi de 90 de grade unul față de celălalt. Înainte de a așeza primul strat, efectuăm marcarea, a cărei acuratețe va determina funcționarea casei finisate.
  • De-a lungul perimetrului pereților construiți pentru impermeabilizare, la o distanță de cel mult 60 cm una de alta, expunem șipci de lemn. Primele bare sunt așezate pe partea superioară a șinelor.
   Reiki, așezate pe fundație, sunt necesare pentru a preveni contactul lemnului cu impermeabilizarea și fundația. Utilizarea șinelor nu va crește semnificativ costul șantierului finit, însă va prelungi în mod semnificativ durata de viață a acestuia. Decalajul dintre fundație și lemn va împiedica putrezirea lemnului.
  • Nu este un secret că corectitudinea așezării întregului perete depinde de cât de orizontală este suprafața primului fascicul. Prin urmare, înainte de a pune casa din bar, alegeți cele mai uniforme care vor merge la primul rând.
   Poziționarea orizontală ar trebui să fie determinată de un nivel al apei fixat pe un fascicul standard plat cu o lungime de cel puțin 1,5 metri.

  Nivel pe fascicul

  • Procesat de lemne ignifuge și antiseptic, stivuite pe marcaj. Este obligatorie fixarea barelor inferioare cu capse sau cuie. După ce primul rând este așezat, spațiul format din partea inferioară trebuie umplut cu spumă.
  • Așezați barele, așezați-le în așa fel încât acestea să fie cât mai strânse posibil în contact între ele. În locurile de contact, golurile și golurile sunt inacceptabile, deoarece aceste părți ale structurii vor avea un efect semnificativ de contracție mecanică.
  • În cazul în care în procesul de stabilire a observat că cherestea nu este dreaptă, instalarea sa este efectuată de o cochetă în sus. Această soluție vă permite să o îndreptați în procesul de contracție. Pereții cu mai multe bare îmbinate sunt prevăzute cu utilizarea obligatorie a șireturilor.

  Tipuri de îmbinări ale barelor

  Cea mai importantă unitate structurală atunci când asamblați o cutie în formă de cutie cu propriile mâini este îmbinarea colțului (figura 1).

  1. Următoarea variantă este cea mai des utilizată - capetele barelor adiacente sunt tăiate în jumătate de lemn, se suprapun și se fixează. Acest tip de compus, în ciuda simplității aparente, ar trebui colectat foarte atent. Erori în ansamblu, din cauza calității scăzute sau datorită inexactității în selectarea lemnului la capetele barelor, provoacă pierderi de căldură în timpul funcționării casei finisate.
  2. Dacă se planifică construcția unei case de economisire a căldurii, compusul este utilizat în "Oblo" sau așa cum se numește și "cupa". Dar datorită complexității punerii în aplicare a unei astfel de conexiuni este folosită în principal pe construcția de cherestea laminată.
  3. Cel mai căutat articulație de colț este realizat "într-un dressing cu vârf de rădăcină". Amplasarea și pregătirea nodurilor unei astfel de conexiuni este simplă. Dacă apar erori la selectarea unei caneluri, este timpul să fii nedumerit de faptul că este plasat între bara. Lipsa lemnului este compensată printr-o garnitură intermediară care se potrivește în spațiul rezultat.
  4. În construcția de case, uneori utilizate pe unghiul conexiune "mustață". Puterea conexiunii oferă un spike secret "coadă de rândunică". Acesta este probabil cel mai cald tip de compus. În plus, unghiurile făcute în acest mod sunt plăcute din punct de vedere estetic. Dar problema este că nu este posibilă fabricarea elementelor de conectare cu o configurație atât de complexă.

  Tipuri de îmbinări de colț

  Sfat: puneți barele în funcție de orientarea lor verticală.
  Cherestea poate avea o mică diferență în dimensiunile secțiunii.
  Cel mai mare este așezat de primul rând de jos și cu dimensiunea mai mică a secțiunii.
  Zidul nu este egal pe exterior, ci pe interior, pentru că aici este mai importantă uniformitatea și estetica suprafeței.

  Bare de fixare

  Legătura dintre bare se realizează utilizând dibluri metalice sau lemn pentru lemn. Nagels sunt bătut cu un ciocan de sanie în rază cu aproximativ 30 mm sau mai mult. Pentru a pune unghiile pe suprafață, ar trebui să fie terminate cu un ciocan de lemn.

  Pentru a asigura o rezistență maximă a conexiunii, diblurile sunt așezate într-un model de șah. Barele curbate au o latură plană în partea de jos, astfel încât în ​​timpul contracției curburii nivelat și în același timp, pentru a nu scoate pinii.

  Așezați lemn, nu uitați de izolație. Utilizarea optimă a izolației va avea o grosime de cel puțin 5 mm. Așezarea lui este realizată de caneluri, exact fără coturi.

  concluzie

  Aici, pe scurt, și tot ce trebuie să știți despre stil. Mai multe informații despre acest subiect pot fi găsite în videoclipul din acest articol.

  Constructori novice: cum să puneți o cherestea?

  Lemnul este considerat cel mai frecvent material pentru construcții private. Este realizat din diferite specii de lemn. În prezent, materialul lipit, a cărui tehnologie de fabricare este închisă într-o compoziție adezivă, este deosebit de populară.

  Îmbinări angulare și transversale ale barelor.

  Secțiunea transversală a produselor pentru construirea unei case sau a unei băi este selectată în funcție de condițiile climatice și frecvența de funcționare (pe tot parcursul anului sau sezonier) a construcției viitoare. Mulți constructori de novici sunt interesați de modul de a stabili cherestea.

  De fapt, tehnologia oferă diferite opțiuni pentru așezarea lemnului. Cele mai renumite sunt "în laba" și "în ceașcă" (sau "în burr"). Aceste scheme sunt greu de instalat, necesită cunoștințe și experiență deosebită cu cabinele din lemn. Montarea lemnului în conformitate cu aceste metode este posibilă numai de un maestru profesionist. Dar nu trebuie să disperați. Constructorii de novice au ceva de învățat, deoarece este foarte posibil să stăpânească opțiuni alternative de stabilire.

  Mai multe recomandări de stil

  Schema de bare de orientare.

  1. Lemnul este selectat pentru tăierea de toamnă, care a fost tăiat din decembrie până în martie.
  2. Uscarea se efectuează timp de o lună sub adăpost cu ventilație naturală.
  3. Stocați materialul pe un substrat cu un spațiu de 20.0 cm față de sol, 10.0 cm între rânduri, 5.0 cm - între bare.
  4. Nu trebuie observate fisuri, danturi sau chipsuri de pe produse. Prezența nodurilor nu este de asemenea binevenită, deoarece, după uscare, vor cădea și vor lăsa găuri.
  5. Primul simptom al decăderii lemnului este o nuanță albăstrui.
  6. După o examinare atentă a lemnului, nu ar trebui să fie detectate urme ale prezenței insectelor. Dacă există găuri mici, atunci copacul este lovit și trebuie să fie ars.
  7. Produsele trebuie să fie netede. Disproporțiile privind axa complică în mod semnificativ construcția și pot cauza consecințe neplăcute în viitor în timpul funcționării clădirii.
  8. Poziționarea primei coroane trebuie făcută din lemn de stejar sau zada (secțiunea 20.0x20.0 cm).
  9. Pereții sunt realizați din pietre de pin (secțiunea 15.0 x 15.0 cm).

  Pregătirea materialului pentru așezare

  Legarea cherestelei de-a lungul lungimii blocajului direct al patch-urilor și a lacătului oblic.

  Pentru a pune lemnul în mod corespunzător, ar trebui să-l pregătiți. Pentru ceea ce face bucăți, folosind șabloane pregătite în avans. Așezarea cant poate fi făcută în două moduri:

  1. Cu restul: în "okhryap", în jumătate de copac, în "coada de grăsime".
  2. Metoda non-reziduală: în jumătate de lemn pe vârful inserției, pe vârful rădăcinii, într-o "laba", pe vârful inserției.

  După efectuarea tuturor tăieturilor, fiecare element este tratat cu o compoziție antiseptică. Bara de jos a coroanei este acoperită din 4 laturi, toate celelalte - de pe 3 laturi. O compoziție foarte fiabilă și testată pentru generații - dezvoltarea uleiului de motor.

  Reguli pentru stabilirea lemnului

  Pe bariera de vapori răspândită în jurul întregului perimetru al fundației, sunt așezate șine (nu mai mult de 1,5 cm grosime), lungimea șinelor fiind egală cu lățimea fundației. Înălțimile interstice au 20,0-25,0 cm.

  Primul rând este alcătuit din bare din lemn de esență tare sau de stejar, cu o secțiune transversală de 20.0x20.0 cm. Nu este atașat de bază, deoarece datorită gravității zidurilor și întregii structuri va fi imprimat temeinic fundației. După montarea jantei de bază, se verifică nivelul orizontal al acesteia, geometria întregului corp depinde de uniformitatea sa. Decalajul dintre bază și coroane este umplut cu spumă.

  Schema de stabilire a lemnului.

  Apoi, puneți un strat de material izolator. Ei pot vorbi:

  • Fibra de iuta - materialul cel mai fiabil si practic, asezat direct intre bara;
  • cuplajul răsucite - izolație mai puțin costisitoare;
  • Moss, care poate fi achiziționat pentru aproape nimic.

  Mușchiul și tractul sunt așezate astfel încât marginile materialului să iasă din bare de aproximativ 15 cm. După ce structura se micșorează, garnitura se încheie cu aceste capete. Umplerea cu mușchi și tractarea se poate face la sfârșitul procesului de construcție.

  Construcția de rame de perete

  Pentru a doua și următoarele jante, o bară este folosită de 15,0x15,0 cm. Barele sunt așezate și fixate cu știfturi de lemn sau știfturi metalice.

  Secvența de așezare a coroanei 2 și următoare:

  • bară nouă și personalizați;
  • găuri de găurit cu un spațiu de 120,0-150,0 cm, care trec prin bara de sus și spre mijloc (nu mai mult) a fasciculului din partea de jos;
  • cherestea superioară este îndepărtată și o nog (shkant) este introdusă în gaura inferioară;
  • materialul termoizolant este așezat;
  • lemnul este pus în loc, găurile sunt combinate cu bolțuri, ciocănită în loc înainte de micșorare.

  Lacune sub uși și ferestre asigură imediat sau văd în viitor. Nu instalați imediat ușile și cadrele, deoarece pot apărea deformări în timpul contracției.

  Cele două rânduri superioare de bare nu se fixează.

  Toate acestea sunt subtilitățile tehnologiei pentru un bar.

  Principalul lucru este să stăpânești corect schema de aplicare și să înveți cum să o aplici perfect.

  Cum să puneți și să fixați corect prima coroană de lemn pe fundație, instalare video

  Construcția unei case de lemn de bună calitate nu este un proces ușor în care fiecare operațiune trebuie efectuată cu o atenție deosebită și cu o fundație deosebită. O atenție deosebită trebuie acordată așezării primei coroane, deoarece va afecta calitatea întregii structuri. Dacă se face corect această etapă, pereții casei vor sta exact, formând unghiuri de 90 de grade.

  impermeabilizare

  Hidroizolarea înainte de a pune prima coroană

  Asa ca, inainte de a incepe sa o placi impermeabil, trebuie sa verificati si sa inspectati partea superioara a fundatiei. Pentru a efectua această acțiune trebuie să pregătiți nivelul hidraulic. Dacă picura este mai mare de 1 cm deasupra suprafeței fundației, atunci merită efectuată lucrări suplimentare legate de alinierea acesteia. Ca o regulă, aceasta necesită pregătirea unei soluții concrete.

  Experții recomandă stabilirea inițială a două straturi de material de impermeabilizare, urmată de o placă de așezare și apoi din nou un strat de impermeabilizare. Materialele utilizate pentru acest proces trebuie fixate astfel încât să se extindă la 25 cm dincolo de marginile din fiecare parte.

  Căutați material de calitate pentru prima coroană

  Materialul în construcție al casei de la o bară pentru ouat trebuie pregătit în avans. Prima coroană trebuie să fie formată din material de înaltă calitate. Ar trebui să fie:

  1. Cu o cantitate minimă de noduri pe suprafață;
  2. Cu o suprafață perfect netedă;
  3. Materialul nu trebuie să aibă un albastru, acest lucru nu este potrivit pentru așezarea primei coroane;
  4. Densitatea inelelor din lemn ar trebui să fie maximă - atunci devine clar că acest material este făcut din mijlocul copacului.

  Înainte de a pune prima coroană (zada) trebuie tratată cu antiseptic

  După selectarea unei bare, trebuie să o lubrifiați cu atenție cu masticul de bitum, amestecat anterior cu mineritul. O compoziție similară este necesară pentru ca impregnarea să fie bine absorbită în lemn. Tu nu ar trebui să se ocupe de capetele unei cherestea, în caz contrar umezeala nu va fi în stare să "lase" copacul. Extensia tratamentului și a impregnării va afecta mulți factori, inclusiv durabilitatea și fiabilitatea primei coroane și, în consecință, întreaga casă a barului.

  Plasarea primei coroane

  Plasarea primei coroane este după cum urmează:

  1. Așezați șipcile pe stratul de material de impermeabilizare. Acestea trebuie mai întâi tratate cu o soluție antiseptică. Distanța dintre lamele trebuie să fie egală cu 30 cm. Lățimea fiecărei plăci individuale este de 15 mm;
  2. Este necesară așezarea barelor pe șine. Ele vor forma primul strat. Datorită utilizării șinelor în acest proces, este posibilă asigurarea barelor cu protecție fiabilă, precum și prevenirea contactului lor direct cu suprafața fundamentală. Dacă acest proces este efectuat corect, durabilitatea casei de la o bară va crește semnificativ;
  3. Va fi format un spațiu între cherestea și fundație. Nu trebuie lăsat în niciun caz, altfel clădirea este deformată rapid și înclinată. Puteți completa acest gol folosind spumă. Acesta va fixa ferm și sigur ambele părți pentru o lungă perioadă de timp, asigurând densitatea;
  4. Apoi, trebuie să determinați din nou indicatorul de planeitate a suprafeței folosind un nivel hidraulic. În cazul în care suprafața orizontală are o încălcare după instalarea primei coroane, pereții vor fi asamblați neuniform. Această problemă poate fi rezolvată datorită alinierii suplimentare a suprafeței.

  Fixarea primei coroane

  Punctele de vedere referitoare la atașamentul primei coroane la fundație variază foarte mult. Unii cred că este imperativ ca coroana să fie fixată ferm pe suprafața fundamentală, în timp ce alți constructori și specialiști susțin că nu este nevoie de acest lucru.

  Construind o casa de cherestea laminata si orice alta are o greutate mare, asa ca cred ca va sta bine si ferm fara a folosi ancore si fixare suplimentara. Într-o astfel de situație, se utilizează andocarea fără blocare. Prin implementarea sa în viitor, puteți înlocui orice lemn fără a dezasambla colțurile structurii. În colțurile pentru conectare folosind paranteze simple sau plăci metalice. Atunci când construiesc o casă cu propriile mâini, fiecare persoană va alege independent dacă va fixa coroana la fundație sau nu.

  Fixarea unei bare pe baza benzii

  Pentru a atașa prima cunună a casei de la cherestea la fundația benzii, trebuie urmată următoarea procedură:

  • Achiziționați articole pentru dispozitive de fixare la fundație, cel mai bine cu o marjă;
  • Verificați nivelul planeității suprafeței folosind un nivel hidraulic. În cazul în care neregularitatea depășește 1 cm, merită eliminată soluția. În cazul în care neregularitatea este mai mică de 1 cm, atunci puteți pune o scândurie sub lemn;
  • Selectați metoda de andocare: în castron sau în labă. Ambele opțiuni sunt puternice și fiabile. Pe Internet, puteți vedea în videoclip cum profesioniștii le colectează;
  • În barele pregătite pentru a fi așezate la fundație, este necesar să se găsească găurile unei găuri puțin mai mici decât bolțurile de ancorare, care vor fi betonate în partea superioară a bazei;
  • Colțurile primei coroane vor fi îmbinate cu dibluri sau cuie;
  • După aceea, trebuie să verificați folosind nivelul fiecărui unghi. Dacă se întâlnesc lovituri, trebuie să le eliminați cu un planificator.

  Fixarea pe gramada și fundul șurubului

  Legare - un element obligatoriu și necesar de instalare, dacă există o fundație cu șurub. Totul este legat de faptul că piloții sunt un punct de sprijin, prin urmare, în unele locuri, sarcina va fi mai mare decât la altele.

  Deci, mai întâi trebuie să ne asigurăm că toate grămezile sunt instalate corect pe fundație. Dacă există unele abateri, atunci trebuie să eliminați neregulile prin tăierea barei în locurile solicitate. În colțurile coroanei inferioare trebuie să plasați ancora, umplută cu mortar. Din exterior, colțurile trebuie să fie căptușite cu colțuri de aluminiu. După aceea, pentru ca toate părțile lemnului să fie îmbinate, este necesar să le tăiați. Primul trebuie făcut din partea de jos, cel de-al doilea din partea de sus.

  Unghiuri de așezare

  Punerea corectă a primei coroane pe fundație trebuie să fie astfel încât unghiurile sale să fie egale cu 90 de grade. Această regulă strictă este respectată toată construcția unei case dintr-un bar profilat, care nu ar trebui rupt. Acest lucru va asigura geometria exactă și corectă la domiciliu. În caz de inconsecvență, laturile casei opuse unul față de celălalt vor avea o lungime diferită, în afară de diagonala intersecției, de asemenea, vor fi rupte. Dacă condiția privind unghiurile este adevărată, atunci casa va rămâne o perioadă lungă de timp fără a se deforma.

  O altă condiție importantă este să conduceți toate activitățile într-un ritm constant fără grabă. În caz contrar, se poate transforma în probleme grave, care soluție va necesita costuri financiare mari.

  Finalizarea instalării

  După ce coroana inferioară și barele din aceasta vor fi fixate cu știfturi sau cuie, ancora nu poate fi instalată.

  • Pe un segment de lemn ar trebui să fie 2 șuruburi, în cazul în care casa are pereți scurți;
  • Cu ajutorul nivelului clădirii trebuie să verificați toate diagonalele și unghiurile. Pentru a elimina neregulile cu un plan electric;
  • După montarea barelor pe bază, trebuie să instalați rafturi verticale.

  În ciuda faptului că chestiunea atașării unei chereste la fundație are atât susținători cât și un adversar, alegerea revine fiecărui constructor.

  Plasarea coroanei inferioare pe fundul unei case de busteni este un proces tehnologic important. Un număr mare de factori va depinde de acesta, printre care se numără durabilitatea și forța casei. Conectați calitativ toate barele este ușor, dar trebuie să monitorizați în mod constant flatuitatea suprafeței.