Dispozitivul de pereți monolitic pentru o casă privată. DIY tehnologie de montaj

Monolitic pereți - structura de închidere în sistemul de tehnologia cadru monolit. Combinația de armare din beton și metal oferă performanțe bune la costuri reduse.

Avantaje și dezavantaje

Tehnologia cadru monolit are următoarele avantaje:

 • clădirile sunt ridicate într-un timp scurt;
 • un singur model fără cusături este durabil și fiabil, nu suflat, nu se formează poduri reci;
 • sediul caselor monolitice are un aspect gratuit;
 • elemente arhitecturale arhitecturale complexe, curbilinare, sunt realizate cu usurinta;
 • durata de viață crescută a structurilor monolite din beton armat;
 • suprafața netedă și netedă a pereților este terminată fără lucrări pregătitoare.

Dezavantajele zidurilor monolitice includ izolarea fonică redusă, izolarea obligatorie a pereților, capacitatea betonului de a efectua vibrații.

Grosime minimă

Principala sarcină a peretelui, ca structură de protecție, este de a păstra căldura.

Grosimea peretelui exterior este reglată prin calculul căldurii, luată din valorile calculate ale temperaturilor din regiunea climatică, depinde de materialele selectate pentru izolație și finisare.

Mărimea este întotdeauna stabilită de proiect, nu se recomandă retragerea din ea. Grosimea peretelui de beton monolit variază de la 250 la 450 mm, cu temperatura estimată a regiunii climatice de la -20 la -40 grade. Pereții interiori sunt proiectați în straturi unice.

Grosimea peretelui de beton armat monolit este întotdeauna mai mică decât peretele de zidărie, ceea ce mărește suprafața spațiilor, toate celelalte fiind egale.

Dispozitiv DIY

Tehnologia de construcție a pereților monolitic nu necesită abilități și abilități speciale. Cu compoziția lucrării pentru a face față unei legături de 2-3 persoane. Stăpânul casei cu asistentul va salva cu plăți muncitorii.

cofraje

Monolitic zidurile sunt construite folosind cofraje - o structura de constructii, care este o forma pentru turnarea amestec de beton.

Pardoseala este de două tipuri: detașabilă și nedemontabilă. Cuierul detașabil este rearanjat în procesul de turnare, este îndepărtat după rezistența betonului.

Forma fixă ​​rămâne parte din perete, completând betonul cu calitățile dorite. Cel mai comun cofraj din polistiren este realizat sub formă de blocuri. Blocurile sunt conectate prin încuietori. Styrofoam cu beton formează un tort cu trei straturi, încălzește stratul de beton, construcția izolată fonic.

armare

Cuierul de armare este instalat în cofraj reglabil imediat după asamblare. În cofrajele fixe, fitingurile sunt calculate și instalate de producător.

Sarcini de compresiune și îndoire acționează asupra peretelui monolitic. Concreteul lucrează la comprimare, armarea percepe deformarea în îndoire.

Cadrul zidului monolit este dublu. În cazul construcțiilor cu o înălțime mică, este permisă utilizarea grilelor de armare cu o secțiune transversală de 8 mm.

Secțiunea transversală ondulată a tijelor aderă bine la amestecul de beton, tijele netede ancorate cu coturi la capete.

Nu este permisă ieșirea armăturii la suprafață. Spațierea maximă a armăturii longitudinale în rețea este de 25 cm.

Pasul transversal este limitat la o distanță de 35 cm. Lungimea tijei armăturii longitudinale este aleasă pentru întreaga înălțime a structurii.

Dacă, în anumite condiții, este imposibil să se facă o îmbinare, armătura este îmbinată cu o suprapunere, fără a utiliza sudarea. Lungimea suprapunerii depinde de diametrul armăturii și este indicată în designul arhitectural al casei. Îmbinările sudate se sparg atunci când vibrațiile sunt cauzate de compactarea betonului.

Aperture gain

Orice deschidere slăbește secțiunea transversală a structurii, devine un loc vulnerabil. Perimetrul ferestrei, ușile consolidate în continuare.

Grosimea și numărul de bare de armare vor depinde de lățimea deschiderii, de sarcina aplicată și vor fi acceptate în funcție de valoarea de proiectare. Planuri orizontale și verticale fortificate. Când puneți cofrajul de beton înapoi pentru a obține întărirea necesară.

umple

Lucrările independente privind construcția peretelui încep cu asamblarea cofrajului. Un cadru de tije de armare este instalat în forma asamblată din scuturi, după care se toarnă amestecul de beton.

Secvența de turnare a pereților depinde de tipul de cofrare:

 • cofrajul fix este umplut din spațiul de sub deschideri de ferestre către colțurile clădirii;
 • forma detașabilă este turnată în rânduri, la o înălțime de cel mult 50 cm o dată (pentru o mai bună compactare a amestecului de beton).

În ambele cazuri, colțurile sunt pline cu grijă și vibrate. Atunci când betonul este alimentat într-un mod mecanizat, viteza amestecului este redusă pentru turnarea de înaltă calitate, reducând secțiunea manșonului.

Betonul este compactat cu un vibrator, în funcție de timpul anului, este asigurată îngrijirea În timpul iernii, soluția se încălzește, în timpul verii, în vreme caldă, betonul armat se toarnă cu apă, împiedicând crăparea. Din precipitare, partea deschisă a formei este acoperită cu un film de plastic.

cerere

Tehnologia Frame-monolithic este aplicată la fel de eficient în toate domeniile de construcție. Pereții monoliți se găsesc în clădiri înalte, în sectorul privat, în clădirile publice.

 • în cazul construcției în interiorul blocului;
 • lipsa de spațiu pentru dezvoltarea de sol pentru excavare;
 • imposibilitatea de acces a echipamentelor de construcții mari, macarale turn;
 • în zone cu activitate seismică mare.

În construcția de locuințe individuale, utilizarea pereților monolitic economisește costurile de transport și de depozitare a structurilor, de încărcare și descărcare.

Videoclipuri utile

Întregul proces de construire a pereților monoliți în casă este explicat într-un limbaj detaliat și ușor de înțeles:

Armarea elementelor de construcții din beton armat monolit: tipuri de armături pentru plăci, benzi, fundații, pereți, podele

Construcția monolitică și monolitică în ultimii ani a cunoscut o răspândire considerabilă. În plus față de blocurile de locuințe, structurile din beton armat monolitic sunt din ce în ce mai utilizate în construcția de case private; Adesea, munca relevantă se realizează pe baza speculațiilor și a intuiției, mai degrabă decât a cunoștințelor și a experienței. Acest articol este adresat acelor cititori care intenționează să își construiască propria casă cu propriile mâini.

Construirea unei cabane monolitice.

Lista structurilor monolitice

Deci, ce fel de structuri monolitice sunt inundate când construiți o casă?

Să trecem de jos în sus.

 • Fundația. Vom lua în considerare mai multe opțiuni pentru execuția sa: placă, bandă și pe piloți plictisiți cu grilă monolită.
 • Pereții.

Pentru a clarifica: vorbim despre pereți portanți. Compartimentele non-încărcate, de regulă, sunt fabricate din materiale poroase cu calități ridicate de izolare termică și zgomot: beton cu gaz și spumă, piatră de coajă, calcar etc.

În această ordine, le considerăm. Cu toate acestea, la început trebuie să ne cunoaștem tipurile de armături și materialele utilizate pentru armarea betonului armat.

Tipuri de accesorii

Dacă renunțăm la exoticele tulpini de bambus, care sunt folosite în special în construcții joase în țările asiatice, în reziduurile uscate obținem numai două materiale.

Este util: într - o vânzare vastă este posibilă realizarea armăturii compozite a unei singure bare de tip.

Cerneluri compozite polimerice pe bază de fibră de sticlă.

Ce tipuri de fitinguri sunt utilizate în construcții de joasă creștere?

În majoritatea cazurilor, acestea sunt tije din oțel ondulat. Prețul lor face din oțel mai mult decât competitiv pe fundalul materialelor compozite; Corrugarea asigură o bună aderență la beton și o grosime (de obicei 12-16 mm) - o rezistență excelentă la tracțiune. Sarcina asupra compresiei percepe betonul propriu-zis.

Armăturile netede și ochiurile sunt folosite mai rar.

fundație

Să studiem principiile generale de întărire a fundațiilor celor mai comune tipuri de construcții private (aflați aici cum se întărește betonul gazos).

dală

Pentru armarea sa, armatura ondulată este utilizată de obicei cu un diametru de 12 milimetri. Rezistența la încovoiere sub pereții caroseriei va fi semnificativă; dacă este așa, o adeziune bună a oțelului la beton joacă un rol decisiv.

Ce merită să știți despre acest tip de fundație?

 • Grosimea plăcii este determinată de înălțimea casei și de materialul utilizat pentru construcție. Este clar că o casă de busteni va crea o încărcare mult mai joasă decât o caramida sau o structură solidă din beton. De regulă, grosimea plăcii variază de la 15 până la 30 de centimetri.

Nuance: cu o mica masa a structurii, este permis sa se utilizeze plasa de armare cu o sectiune transversala de tije de 6-10 milimetri.

 • Armarea este întotdeauna dublă. În acest caz, laturile inferioare și superioare nu sunt conectate rigid între ele; este permisă numai utilizarea de recuzită care formează un spațiu de dimensiunea dorită.

Structura de fundație a plăcii.

 • Apropo, despre golurile: zăbrelele sau plasa nu trebuie să meargă niciodată la suprafața betonului. La marginile dintre armătură și cofraje se face o degajare de 10 cm; de la suprafețele inferioare și superioare ale plăcii de rețea sunt separate printr-un strat de 1,5 - 3 centimetri. Pentru a crea decalajele potrivite folosite de recuzita sârmă recoacere.
 • Armătura nu este sudată în zăbrele, ci este tricotată cu același cablu de recoacere.
 • Etapa optimă pentru armarea tijei în placă este de 20-22 centimetri. Dacă se utilizează o plasă finită, grosimea redusă a firului este oarecum compensată de o dimensiune a ochiurilor mai mică (15 cm).

panglică

Instrucțiunile pentru întărirea fundației benzii în anumite puncte repetă recomandările pentru baza plăcii:

 • Grila trebuie să fie prezentă la partea superioară și inferioară a benzii de beton.

De ce? Amintiți-vă: armarea percepe stresul de tracțiune; betonul însuși absoarbe forța de compresie. În cazul încărcării inegale și / sau în cazul înghețului, banda va fi supusă forței de îndoire (adică partea inferioară sau superioară a fundației se va întinde în funcție de vectorul acesteia).

 • Sudarea în acest caz este nedorită: încălzirea deteriorează proprietățile de rezistență ale oțelului. Excepția este materialul în marcarea căruia este prezentă litera C (de exemplu, A500C).
 • Grosimea betonului care separă oțelul de sol nu trebuie să fie mai mică de cinci centimetri.
 • Distanța maximă dintre barele de armare longitudinale nu trebuie să depășească dublul secțiunii transversale a elementului structurii clădirii (pereți sau coloane) susținute de fundație și nu mai mult de 400 de milimetri.
 • Elementele transversale și verticale ale cadrului sunt necesare cu o înălțime a fundației de 150 mm sau mai mult (adică aproape întotdeauna). În acest caz, armarea transversală și verticală este adesea realizată nu prin segmente, ci printr-un singur jug ​​curbat cu un diametru de 6-8 mm.
 • Distanța minimă dintre tijele adiacente (cu excepția îmbinării segmentelor) trebuie să fie mai mare decât diametrul și mai mare de 25 de milimetri.
 • Colțurile, articulațiile cruciforme și în formă de T ale secțiunilor subsolului sunt întărite în mod necesar astfel încât să nu formeze o îmbinare a două grinzi separate, ci un singur cadru rigid.

Un exemplu de consolidare a colțurilor.

Un exemplu de adjacencies de armare.

Armătură colț obtuz al benzii. Miezul interior al cadrului este legat de miezul exterior al secțiunii adiacente.

Sfat: cel mai simplu mod de a înțelege modul în care ar trebui să arate cusca de armare este să vă imaginați vectorii tuturor forțelor care acționează asupra fundației (în primul rând, masele casei și înghețarea). În cazul în care betonul este sub tensiune, și armarea este necesară. Poziția armăturii ar trebui să fie paralelă cu vectorul de forță.

grămadă

Cum să montați colivia de armare a fundației pe grămezi plictisiți cu o grilă monolită din beton armat?

Pe terenurile de sprijin, distanța optimă de la grilă la nivelul solului este de numai 100-150 milimetri. Un astfel de decalaj mic va simplifica nu numai încălzirea bazei, ci și economisirea timpului și efortului în timpul turnării grătarului: sub el este pur și simplu închis un strat de plastic spongios care va deveni partea inferioară a cofrajului și va împiedica ca jeleul de ciment să părăsească solul.

Piloții se toarnă cu beton de cel puțin M300 direct în pământ, în puțuri găurite sub ele. Cofrajul și, în același timp, impermeabilizarea este, de obicei, servită ca o acoperire de sârmă laminată. Colivia de armare este coborâtă în țeavă înainte de turnare.

Structura pilonului este de obicei asamblată din armături longitudinale ondulate cu o secțiune transversală de 12-14 milimetri și cleme pătrată, poligonale sau rotunde, solidă, cu o secțiune transversală de 5-8 mm perpendiculară pe aceasta.

Aici armatura este realizată complet din tije de 14 mm grosime.

În mod ideal, aici, de asemenea, este mai bine să folosiți sârmă de tricotat; Cu toate acestea, există șanse considerabile de a perturba dispunerea elementelor de cadru în timpul bayonetingului, prin urmare, constructorii profesioniști se uită prin utilizarea de sudură în acest caz prin degete.

Piloții sunt întăriți pe toată lungimea. Există excepții de la această regulă, dar ele nu au nimic de-a face cu construcția joasă. Este suficient să spunem că armarea parțială implică un diametru de 700 mm.

Diametrul minim al grămezii în conformitate cu codurile de construcție aplicabile este de 400 mm. Secțiunea transversală a cuștii de armare trebuie să fie mai mică cu 100-120 mm; pentru diametrul minim și o casă cu două etaje, în practică sunt suficiente 4 tije de armare longitudinală cu o secțiune transversală de 14 mm.

Tijele longitudinale ale cadrului sunt legate cu armarea grilei. Încărcări semnificative în direcția transversală, îmbinarea grămezii și grilajul nu se confruntă; totuși, înghețarea poate crea o situație în care îmbinarea va fi încărcată pentru a se rupe. De aceea, această conexiune este de asemenea îmbunătățită; circuit de câștig seamănă cu soluțiile utilizate pentru fundațiile de benzi.

Întărirea legăturii dintre grămadă și grilă. 1 - armarea longitudinală a grilei, 2 - grilajul grilajului, armarea în formă de 3 - L, 4 coliere, 5 - armarea longitudinală a grămezii.

Și ce zici de întărirea grilei? El se confruntă exact cu aceeași încărcătură ca o fundație de benzi; dacă da, toate recomandările vor fi identice.

pereți

Cum se realizează armarea pereților din beton armat?

 • În acest caz, colivia de armare ar trebui să aibă și două straturi, împiedicând îndoirea peretelui sub sarcină în orice direcție.
 • Principalele sarcini vor fi compresive, deci să spunem că diametrul minim al armăturii longitudinale este de 8 milimetri. La construcția joasă este permisă utilizarea rețelelor de sârmă de 8 mm.
 • Pasul maxim al armăturii longitudinale este de 20 centimetri. Transversal (orizontal) - 35 centimetri.

În fotografie - cadrul zidului din beton armat cu cofraj permanent.

Armarea pereților de beton: sfatul profesioniștilor

Betonul este cel mai popular material de construcție. Este utilizat în construcția de fundații, construcția de pereți și podele. Placa este din beton, care este utilizată ulterior pentru finisare. O astfel de popularitate a materialului datorită rezistenței semnificative a soluției congelate.

În același timp, structurile din beton sunt destul de fragile în îndoire. Pentru a elimina acest dezavantaj, se folosesc diferite metode de amplificare.

În articol vom spune de ce este necesar să se producă armarea pereților de beton și modul în care această procedură poate fi efectuată independent. Descriim tehnologia și materialele pentru armarea betonului.

De ce trebuie să întărim betonul

De ce să întăriți betonul, deoarece este un material destul de durabil. De fapt, un bloc de beton convențional, care nu este întărit în nici un fel, este puternic numai în comprimare. Orice întindere care are loc sub influența diverșilor factori duce la deformarea sa.

Schimbarea geometriei designului monolit poate avea consecințe:

 • împrăștierea solului;
 • activitate seismică;
 • precipitarea naturală a clădirii;
 • lucrul la suprastructură;
 • modificări în structura structurii.

Avantajele betonului armat

Armarea și turnarea concretă din punct de vedere tehnic rezolvă câteva sarcini foarte importante:

 • Consolidarea rezistenței structurilor chiar și a formei curbe complexe, de exemplu, ferestrele de fund sau etapele semicirculare frontale.
 • Asigurați-vă că elementele din beton ale clădirii sunt mai rezistente la temperaturi extreme.
 • Creste semnificativ durata de viata a structurii.
 • Prin creșterea rezistenței, este posibilă creșterea încărcărilor mecanice ale structurilor de susținere.
 • Preveniți fisurarea elementelor de beton ascunse, inclusiv a pereților subsolului.

materiale

Armarea este armarea unui bloc de beton din interior cu diverse materiale. Se pot folosi tije sau fibre, care, atunci când blocul este întins, împiedică crăparea.

În practică, materialele de armare pot fi împărțite în 3 grupe:

 1. tije metalice,
 2. armare compozită
 3. fibre.

Bare de oțel

Lungimea barei de oțel pentru armarea structurilor din beton - 11,75 m. Armarea poate avea un diametru și un brand diferit. În funcție de marcaj, tijele din cușca de armare sunt conectate prin sudură sau tricotate cu sârmă.

În masa de beton, racordarea barelor de oțel cu mortarul este destul de puternică datorită ondulației pe tija. Rama de oțel din interiorul monolitului redistribuie încărcătura și menține betonul în stare de crăpare, deoarece metalul are o rezistență mai mare la tracțiune. În acest caz, betonul, la rândul său, protejează metalul împotriva coroziunii.

Material compozit

Aceste accesorii au o gamă destul de largă de materii prime, crescând aproape în fiecare an. Până în prezent, tijele de plastic din fibră de sticlă și de bazalt cu o folie spirală care imită periodicitatea profilului armăturii din oțel sunt mai mult sau mai puțin utilizate.

În plus, fitingurile de reflux de polietilenă și hidrocarburi sunt prezentate pe piața construcțiilor, care nu a primit încă o popularitate largă. Avantajul incontestabil al compozitului este greutatea redusă. Dar când se construiesc fundații sau pereți de reținere, acest avantaj nu are valoare, dar caracteristicile de rezistență sunt foarte importante.

din fibra de sticla

Materialul fin (fibră) se adaugă la soluție în etapa de amestecare. În acest caz, fibra în sine poate avea un diametru și o lungime diferită.

Fibra este fabricată din fibre pe baza:

 • oțel,
 • sticlă,
 • compuși de polipropilenă
 • bazalt.

Sfat! Amplasarea din fibră de sticlă este folosită mai des decât altele, din motive de a avea caracteristici de rezistență suficient de ridicate și costul materialului cel mai accesibil.

Metode de armament

Indiferent de materialul de armare, tehnologia de armare a betonului poate varia, de asemenea. În construcția de mortar de ciment pot fi făcute în mai multe moduri. În practică, este utilizată amplificarea monolitică, prin rețea sau dispersie.

Mare creștere

Armarea oțelului sau compozitului cu armătură de beton este cea mai comună modalitate de a consolida structurile în construcții private. În mod obișnuit, în timpul construcției fundațiilor, pereților sau pardoselilor este turnat un monolit cu o carcasă interioară de armare.

Tijele sunt legate sau sudate în mai multe nivele, coborâte în cofraje și turnate cu beton. În același timp, cadrul din tije este nemișcat și puternic.

Este important! Când legați două tije într-o singură linie, lungimea suprapunerii trebuie să fie de diametre de 40 de bare. Suprapunerea este conectată în cel puțin trei locuri.

net

Armarea betonului folosind o plasă de construcție este un mod rapid și convenabil. Rețeaua este fabricată din sârmă din oțel sau compozit. Această metodă este foarte eficientă pentru consolidarea șapelor de beton, reparând zonele mici ale monolitului.

 • Plasa este vândută în carduri cu lungimea de 2 m, cu diferite lățimi de țesătură. Dimensiunea celulei poate fi diferită.
 • Atunci când alegeți o plasă este mai bine să acordați preferință unui material compozit sau polimeric.
 • Prețul lor este oarecum mai mic decât cel al cardurilor de oțel, dar în timpul funcționării structurii, riscul de coroziune a betonului este redus semnificativ.

fibră

Consolidarea umpluturii de beton cu fibră de sticlă se numește armatia dispersată. Fibra este introdusă în soluție în timpul amestecării. De regulă, această metodă este folosită dacă este necesar pentru a întări un strat subțire de turnare sau ca o armare suplimentară a structurilor cu sarcină mecanică crescută.

De exemplu, atunci când se construiesc scări din beton armat, care sunt adesea elementul purtător al unei clădiri, pe lângă așezarea barelor de oțel în cofraje, se amestecă fibră în soluție. Acest lucru face ca structura să fie mult mai puternică și prelungește termenul de funcționare fără întreținere.

Sfat! Instrucțiunile de amestecare, precum și proporțiile de adăugare a fibrelor în soluție, sunt prescrise de producător pe ambalaj.

Tehnologia pereților de armare

Dacă se utilizează fibră de sticlă din fibră de sticlă sau orice tip de plasă, atunci armarea monolitică este un proces care necesită respectarea strictă a anumitor reguli. Ne vom concentra pe consolidarea zidurilor de beton, ca fiind cel mai relevant subiect.

 • Umplerea fundației pentru o casă cu un subsol aproape că aranjează pereții caroseriei, care vor servi drept suport pentru întreaga clădire.
 • Aceste elemente structurale necesită o armătură de înaltă calitate, deoarece vor avea sarcini verticale și orizontale semnificative: deasupra greutății clădirii, de-a lungul laturilor terenului.
 • Din acest motiv, rezistența pereților subsolului sau fundației clădirii este foarte importantă.
 • Imediat, observăm că, în acest caz, experții nu recomandă folosirea tijelor compozite, dar preferă tije de oțel.
 • Acest lucru va oferi o mobilitate structurală suplimentară și va reduce în continuare riscul de fracturi și fisuri.

Sfat: Când se întăresc pereții de susținere, se poate utiliza orice tip de armătură metalică, dar este mai bine să se îmbine în cadru prin lipire, nu prin sudare.

Reguli de bază

Scopul final al câștigului este de a obține cea mai puternică, dar cea mai elastică construcție.

Ce reguli trebuie urmate, aranjarea armăturii în beton:

 • Armatia metalica este lipita in afara zidurilor de cofraj. Instalarea cadrului poate avea loc în părți mari.
 • La intersecția tijelor, tijele trebuie să fie legate, dar nu rigid. Este necesar să se păstreze mobilitatea scăzută a nodului astfel încât, atunci când betonul este întins, firul să nu se rupă și cadrul să nu piardă integritatea.
 • Tijele din cadru trebuie să mențină o direcție strictă verticală sau orizontală. Deplasarea unghiului de înclinare a barei va duce la o deplasare în distribuția sarcinii și, ca o consecință, la distrugerea unei părți a peretelui de beton.
 • Montarea unui cadru de armare este făcută în interiorul cofrajului fără a se presa sol. Adică pereții exteriori ai cofrajului nu trebuie să vină în contact cu solul.
 • Cadrul metalic este așezat în cofrajele pregătite pentru ciuperci speciale. Distanța de la metal la marginea betonului nu trebuie să fie mai mică de 5 cm.
 • Dimensiunea optimă a armăturii celulare pentru peretele subsolului de la 25 la 35 cm, în funcție de grosimea umplerii.
 • Pentru a reduce riscul de coroziune, aditivi speciali trebuie adăugați la beton.
 • După ce rama este conectată și instalată în cofraje, mortarul este turnat - trebuie să fie turnat o dată pe întregul volum al cofrajului.
 • Monolitul inundat este acoperit cu un film și lăsat să se fixeze complet. Pentru a evita crăparea, în primele zece zile betonul trebuie umezit.

Pentru a vă familiariza mai bine cu procesul de armare a pereților de beton cu bare de oțel, vă recomandăm să urmăriți videoclipul din acest articol.

Sfat! Aceste reguli sunt valabile atunci când se construiește un cadru de armare metalică în orice design, iar peretele de susținere din beton armat nu face excepție.

Expert de consiliere

În orice proces, există nuanțe și subtilități care sunt bine înțelese de specialiști, iar un profesionist nu va acorda atenția cuvenită acestui lucru.

Când construiți armă metalică pentru un perete de reținere sau subsol cu ​​mâinile proprii, acordați atenție următoarelor puncte:

 • Este categoric imposibil să se întărească armarea în betonul deja umplut. Dacă sa constatat că înălțimea peretelui de la subsol nu este suficientă, va trebui să distrugeți totul și să îl reasamblați cu dimensiunile necesare. În caz contrar, în îmbinarea vechii și a noii fundații va fi slăbit.
 • Nu folosiți tijele folosite anterior. Metalul îmbătrânește și își pierde proprietățile, deci pentru un loc atât de important ca fundație, vechile bare nu vor funcționa.
 • Dacă armarea a devenit ruginită, nu o vopsiți și nu o ungeți înainte de ao așeza. Astfel de acțiuni vor înrăutăți aderența metalului la beton și nu vor opri în nici un fel procesul de oxidare.
 • Nu se recomandă îndoirea tijei în colțuri folosind temperaturi ridicate. Tratamentul termic reduce elasticitatea metalului. Dacă nu este posibilă îndoirea tijei, taiați-o la dimensiunea dorită și fixați unghiul cu un fir.

Este important! Mulți oameni cred în mod eronat că cu cât este mai mică celula, cu atât mai puternic va fi monolitul. Soluția lasă celulele mici, cu dificultate, lasă goluri, așa că, dacă mănânci cu o rețea de cadre, efectul va fi invers.

concluzie

Armarea pereților de beton se face pentru a întări îndoirea monolitului și a prelungi durata de viață a clădirii ca întreg. Constructorii sfătuiesc în părțile subsolului și pereții de reținere să utilizeze tije metalice cu profil periodic pentru armătură.

Tehnologia de consolidare a betonului aici, ca și în cazul altora, este obligatorie pentru executarea exactă și scrupuloasă. Și, ca întotdeauna, dacă nu sunteți încrezători în abilitățile și abilitățile dvs., încredințați profesioniștilor un loc de muncă atât de important.

Caracteristici de armare a zidurilor monolitice de subsol

Dacă aveți nevoie să consolidați pereții subsolului, atunci puteți face față muncii și în mod independent, fără a recurge la servicii costisitoare. Principalul lucru este să cunoaștem tehnologia și caracteristicile armăturii pereților monoliți.

Armarea este un proces de construcție în care armarea metalică este utilizată ca unul dintre materialele constituente pentru a-și crește rezistența. Armarea crește durata de viață a structurii, precum și îmbunătățește caracteristicile de funcționare și de performanță.

Prin adăugarea armăturii, betonul simplu este transformat într-un beton armat mai rezistent și mai durabil. La construirea structurilor de susținere (cum ar fi pereții unei clădiri), se aplică a doua opțiune. Pentru a construi un zid cu caracteristicile tehnice necesare ale betonului obișnuit, va dura mult. Și zidurile de construcție de grosime mare nu sunt raționale și costisitoare. Folosirea armăturii vă permite să întăriți stratul de beton, fără a deveni prea gros.

Armarea este folosită și în cazul în care se așteaptă o sarcină mecanică ridicată pe structura de beton.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că armarea foarte bine ajută la creșterea rezistenței și stabilității zidăriei sau pereților blocurilor de beton (și a analogilor acestora). Armatura în astfel de cazuri nu trece vertical prin întregul perete, dar este așezată cu curele la fiecare câteva rânduri. La realizarea unei pardoseli din beton, pentru armare se utilizează de obicei sârmă. Este foarte important să întăriți șapa în locurile în care se va pune sarcina maximă (de exemplu, la intrare).

Armătură pentru peretele subsolului

Pereții subsolului au nevoie de o armătură de înaltă calitate, deoarece greutatea structurilor casei îi va împinge în jos, iar pe lateral - solul care înconjoară clădirea.

Pentru zidurile unui subsol privat mic, legarea armăturii poate fi făcută manual, fără implicarea specialiștilor.

Fixați tijele potrivite.

În cazul pereților subsolului, este necesar să se facă o astfel de plasă de armare, care va avea o importantă calitate - rezistență. Este mai bine să folosiți tricotarea, nu sudarea. Dacă fundația clădirii se deplasează datorită precipitațiilor sau scufundării solului, nu se va întâmpla nimic cu rețeaua de armare tricotată, iar cea sudată se poate prăbuși dacă sedimentul este prea mare.

Cu toate acestea, dispozitivul pereților monolitici de subsol poate furniza atât versiunea sudată, cât și cea tricotată a rețelei de armare. Ce metodă să alegeți, ar trebui clarificată cu specialiștii responsabili de proiectarea structurii.

Colivia de armare nu trebuie să intre în contact cu pereții cofrajului.

Legarea armăturii pentru pereții subsolului are loc la intersecția tijelor. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să cumpărați un cablu suplimentar, care este folosit pentru a fixa tijele. În cele mai multe cazuri, diametrul acestui fir este de câțiva milimetri.

Pentru a lega armatura, vor fi necesare dispozitive de prindere sau un dispozitiv special care va facilita și accelera munca. Un astfel de dispozitiv poate fi găsit numai de profesioniști, astfel încât să îl puteți închiria în cea mai apropiată companie de construcții. Indiferent de metoda de armare, rezistența peretelui subsolului va crește în orice caz. Atunci când se toarnă beton, este foarte important să se acorde o atenție deosebită unităților de construcție.

De îndată ce legați sau sudați rețeaua de armare, este necesar să curățați cofrajele preinstalate de murdărie și praf și apoi marcați poziția viitoare a rețelei. Doar după ce toate calculele pot fi plasate armături în interiorul structurii.

Amplasarea armăturii și a cofrajului pentru un perete monolit ar trebui făcută fără influența presiunii solului. Cu alte cuvinte, este necesar să se elibereze spațiu pentru o muncă normală pe ambele părți ale cofrajului.

Umplerea se face numai după ce rețeaua de armare este instalată în cofraje și umplută cu mortar de ciment. Utilizarea solului excavat nu este întotdeauna justificată. Pentru umplerea în gol utilizați și nisip sau lut special pregătit. Totul depinde de tipul de sol și de caracteristicile clădirii.

Caracteristicile plasării armăturilor

Consolidarea zidurilor monolitice din beton este un proces responsabil care necesită anumite abilități. Pereții subsolului vor avea o încărcătură mare, deci este extrem de important să instalați corect armarea, minimizând riscul de defectare a rețelei în timpul funcționării.

Care sunt regulile de bază pentru armarea?

 1. Este necesar să se asigure că armarea - firul și celelalte elemente ale acestuia - nu se apropie nici măcar de cofraj și se află la o anumită distanță. Dacă acest contact este permis, atunci în momentul în care veți curăța cofrajul, puteți deteriora cu ușurință rețeaua de armare, deși probabilitatea acestui lucru este relativ scăzută. Dacă cofrarea nu este detașabilă, atunci umezeala nedorită va pătrunde prin acest contact la tija de oțel.
 2. Celulele rețelei de armare trebuie să aibă o anumită dimensiune. Pentru pereții subsolului, o lățime de 25-35 cm va fi optimă.
 3. Pentru o mai mare fiabilitate și durabilitate a structurii obținute după armarea pereților monoliți, se recomandă reducerea mărimii celulelor, asigurând încărcarea provenită de la podea (dacă podeaua este de asemenea betonată). În același timp, nu merită să se facă o dimensiune a celulei mai mică de 5 cm, deoarece mortarul de ciment va pierde în acest caz proprietățile sale de penetrare, iar în procesul de betonare se vor forma goluri nedorite.
 4. În plus, ar trebui să se asigure protecția supapelor împotriva coroziunii. În acest scop se utilizează aditivi speciali în betonul turnat. În plus, armarea trebuie separată de suprafața peretelui printr-un strat de beton de cel puțin 15-20 mm grosime. Nu contează dacă consolidați pereții monolitici ai subsolului sau cu ajutorul angajaților - totul trebuie atent monitorizat și verificat.
 5. De asemenea, trebuie să se asigure că tijele de armare au fost așezate în cofraje cât mai drepte, fără abateri (în caz contrar presiunea solului poate avea consecințe negative). Desigur, sunt permise abateri minore (până la câteva milimetri), însă cel mai bine este să le faci fără ele. Pentru a verifica neteditatea instalării rețelei de armare, se recomandă utilizarea unui laser sau a unui nivel tradițional al clădirii.

Un exemplu de armare a fundației plăcii și a zidurilor monolitice de beton.

După finalizarea instalării armăturii, este necesară verificarea din nou a corectitudinii instalării și instalării întregii structuri. Principalul lucru este că totul corespunde proiectului (dacă există). Doar atunci puteți începe să turnați soluția.

Subtilitățile armării și erorile tipice

Desigur, atunci când un proprietar întărește independent zidurile unui subsol, el nu poate să prevadă anumite puncte și să facă greșeli. Pentru ca în timpul funcționării subsolului să nu existe probleme, merită luată în considerare în prealabil câțiva factori:

 • Nu trebuie să utilizați pentru a crea structura de armare a barelor de oțel care au fost operate anterior în alte locuri. O astfel de armare nu poate rezista noii sarcini (presiunea solului și a pardoselilor), deci ar trebui abandonată.
 • Dacă ați găsit urme de rugină pe tije noi înainte de a le instala, atunci ar trebui să știți că acestea nu ar trebui să fie îndepărtate și pictate peste. Realizarea acestor activități va agrava aderența barelor la mortarul de ciment doar atunci când se întăresc pereții monoliți.
 • Când conectați tijele într-o rețea, va trebui să fie tăiate sau îndoite. Bulbul tradițional este potrivit pentru tăiere. Dar pentru îndoirea oțelului, miezul este uneori preîncălzit în locația țintă. Această abordare nu este corectă, deoarece atunci când este încălzită, materialul își va schimba structura, ca urmare a distrugerii sale. Acest lucru este parțial motivul pentru mulți constructori nu recomandă utilizarea de sudare. Desigur, nu este nimic teribil faptul că tija se va rupe dacă un mic subsol detașat va fi folosit în perete, dar dacă se întâmplă acest lucru într-o fundație puternic stresată?
 • În nici un caz nu se poate pune o plasă de armare în cofraje, care a fost deja turnat beton. Dacă dintr-un anumit motiv nu a reușit să observe secvența corectă de acțiuni, atunci este necesar să începeți toate lucrările din nou. Adică este necesar să scoateți mortarul turnat, să demontați cofrajul, să îl curățați și să-l puneți din nou, punând cadrul final în el.
 • Dacă doriți să măriți rețeaua de armare realizată în înălțime sau în lungime, atunci este extrem de nerecomandat să faceți acest lucru, deoarece cu o sarcină mare în locurile de extindere poate apărea o pauză. Când sunteți sigur că pereții pivniței nu vor avea o încărcătură mare, puteți încerca să maximizați cadrul, dacă este nevoie.

Atunci când se întăresc pereții subsolului, este necesar să se ia în considerare momentul în care presiunea solului din exterior este susceptibilă să fie semnificativă. Prin urmare, este necesar să alegeți accesorii de înaltă calitate de dimensiuni standard și să le legați cu o sârmă specială. Sudarea pentru îmbinarea tijelor poate fi utilizată numai dacă presiunea la sol nu este atât de ridicată încât să aibă un efect vizibil asupra peretelui.

În cazurile în care casa va precipita, va trebui luată în considerare și presiunea solului.

Arma specială pentru legarea tijelor.

Este foarte important în stadiul de creare a unui perete de beton monolit al subsolului pentru a asigura de la partea sa exterioară prezența unui strat de izolare termică și impermeabilizare.

În plus, sa menționat deja mai sus că se recomandă protejarea barelor de armare de coroziune cu ajutorul aditivilor speciali din beton.

Executarea independentă a muncii

Din cele de mai sus, putem concluziona că puteți face armarea unui perete monolitic cu propriile mâini și fără implicarea specialiștilor. Cu toate acestea, ar trebui să solicitați cu certitudine ajutor de la profesioniști dacă nu puteți calcula presiunea solului, puteți calcula grosimea necesară a tijei, alege tipul de cablu pentru legarea și doriți să clarificați orice nuanță importantă.

Editor de site-uri, inginer civil. A absolvit SibSTRIN în 1994, de atunci a lucrat mai mult de 14 ani în companii de construcții, după care și-a început propria afacere. Proprietarul companiei a fost implicat în construcția suburbană.

Ce este armarea pereților subsolului și cum se face acest lucru?

Atunci când se construiește o casă privată sau o altă structură, este adesea necesar să se construiască un subsol pentru a fi folosit ca cameră de utilitate. Din punct de vedere al funcționalității, este foarte convenabil, în afară de aceasta, un astfel de subsol este situat pe zona întregii case, ceea ce asigură siguranța structurii clădirii sub influența unor condiții nefavorabile.

Pentru fiabilitatea și durabilitatea clădirii este necesar să se asigure amplasarea corespunzătoare a structurilor de susținere. Din motive de securitate, toate lucrările cu fundația unei case trebuie întotdeauna să fie efectuate în conformitate cu standardele de construcție, ajustate pentru climatul special al regiunii.

Cerințe de perete la subsol

Dacă intenționați să utilizați baza ca spațiu de locuit suplimentar, atunci la etapa de proiectare trebuie să vă gândiți la alegerea materialelor. Peretele subteran monolitic are cea mai mare rezistență și rezistență scăzută la apă, în timp ce cărămizile sau blocurile nu pot oferi un nivel similar de impermeabilizare datorită prezenței cusăturilor și îmbinărilor.

Un perete de beton pentru pivniță sau subsol monolit are un nivel destul de ridicat de rezistență, dar pentru a obține caracteristicile tehnice ale rezistenței în conformitate cu standardul, este necesară o cantitate foarte mare de beton, ceea ce va duce la o creștere inevitabilă a costului construcției.

Adăugarea de elemente metalice pe mortar va spori stratul de beton fără o îngroșare excesivă.

Caracteristicile tehnologiei de armare a zidurilor monolitice

Armarea este procesul de adăugare a armăturii metalice în beton pentru a crește rezistența materialului însuși și a prelungi durata de viață.

Acest lucru poate întări și crește în mod semnificativ puterea unei structuri realizate din orice material, fie cărămidă sau blocată. Atunci când sapa podeaua este de asemenea utilizat plasa de armare, folosind sârmă, în special în acele locuri unde se presupune că sarcina este maximă.

Astfel, sarcina principală a armării este creșterea rezistenței și a consolidării acelor elemente structurale care reprezintă cea mai mare încărcătură.

Și dacă, pentru a elabora în mod competent un proiect, este mai bine să implicăm un proiectant terț cu experiență și cunoștințe suficiente despre specificul unui anumit tip de muncă, atunci pentru a consolida pereții monolitici ai subsolului, nu este nevoie de ajutor. Studiind subtilitățile de lucru cu fitinguri metalice, toată lucrarea este destul de accesibilă pentru a fi realizată independent.

Pe pereții subsolului există o sarcină suplimentară sub formă de presiune la sol din exterior. Din acest motiv, este necesar să se acorde o atenție deosebită consolidării zidurilor și calității materialelor utilizate.

De regulă, peretele subsolului este creat utilizând o plasă de armare, principala caracteristică a acesteia fiind elasticitatea. Atunci când se creează, experții recomandă folosirea metodei de tricotaj, mai degrabă decât a sudării, deoarece în cazul încălcării poziției fundației (deplasare, deteriorare), plasa de armare tricotată va putea păstra integritatea, în timp ce structura sudată nu se ridică în locurile în care elementele sunt fixate între ele.

Fiecare metodă de realizare a unei rețele pentru consolidarea pereților subsolului trebuie să fie în mod necesar coordonată cu designerii responsabili pentru calcularea încărcării întregii clădiri.

Succesiune tipică a lucrărilor de armare a zidurilor monolitice de subsol

Pentru a achiziționa un fir special cu diametrul de 0,3 cm pentru a selecta corect materialul de plasă, este necesar să orientați diversitatea existentă. Există următoarele tipuri principale moderne de performanță a rețelei:

Sârmă întărită sau întărită

Plasă de armare este de obicei vândută în rulouri și are cea mai mare prevalență. Cel mai adesea folosit pentru armarea pereților și a șapei de pardoseală. Testat în timp, acesta va consolida fiabil pereții de la efectele negative ale contracției inevitabile a solului.

geogrile

Geogrida este realizată din polimeri și țesături. Acesta include polipropilenă, acoperită cu cauciuc sau cârpă, sau alte materiale geotextile. Cel mai adesea, această plasă este utilizată pentru a întări zidăria sau finisarea suprafețelor blocurilor de spumă.

Plasă din fibră de sticlă

Plasa de armare din fibră de sticlă este cea mai ieftină și mai ușoară opțiune pentru decorarea interioară. Sa dovedit în cazul zidăriei, șapei, finisării pereților și plafoanelor, dar nu se aplică șapei de fundație sau pardoselii orb.

Pregătiți un instrument care accelerează munca cu firul

De regulă, pentru crearea de structuri armate, folosiți tăietori de sârmă și mașini de tăiat sârmă. Dar metodele moderne de lucru cu sârmă fac disponibile pentru muncă și instrumente noi. În special, arma pentru fitinguri de tricotat este un dispozitiv care este simplu în proiectarea sa și oferă o rată ridicată de fabricare a cadrului.

În inima pistolului pentru legarea armamentului este un motor electric care pornește firul de sârmă. În acest proces, firul se deplasează de-a lungul ghidajelor din bobină. Porțiunea necesară a firului este tăiată cu un cuțit încorporat, după care se declanșează răsucirea. Întregul proces durează până la 2 secunde.

Faceți calculele necesare pentru grosimea pereților subsolului

Calculul grosimii peretelui se efectuează luând în considerare nivelul apei subterane.

Dacă apa subterană este suficient de departe de bază, se recomandă să se respecte următoarele cerințe: peretele de fund poate să nu fie alimentat și 10 cm să depășească conturul structurii, iar grosimea pereților subsolului cu o adâncime de 1,5-2,5 metri poate fi de la 20 până la 40 de cm

Dacă subsolul este situat sub nivelul apei subterane, atunci placa de bază trebuie să fie armată cu armătură, să aibă o grosime de 20 cm și să depășească peretele cu 40 cm.

Curățați cofrajul

Una dintre cele mai simple etape, care nu necesită costuri speciale ale forței de muncă. Esența lucrării efectuate este de a elimina urme de murdărie și praf de construcție.

Faceți o plasă pentru armarea pereților

Atunci când fabricați o plasă, este important să determinați corect dimensiunea celulei. Pentru pereții subsolului, această valoare poate varia de la 25 cm până la 35 cm. Mai mult, este important să știți că cu cât este mai mică legătura (celulă), cu atât efectul de armare este mai puternic și mai puternic.

Luând în considerare caracteristicile mortarului de ciment, este important să ne amintim că capacitatea sa de penetrare în timpul turnării nu permite realizarea celulelor mai mici de 5 cm, în caz contrar putând apare goluri și o scădere a rezistenței structurale.

Așezați placa de armare în interiorul cofrajului existent

Forța necesară și suficientă a peretelui va oferi armătură cu o rețea în două straturi, iar diametrul firului ar trebui să fie de cel puțin 1,2 cm, iar pasul orizontal și vertical nu trebuie să depășească 40 cm. Ambele straturi ale grilajului sunt conectate în ordine eșalonată prin fiecare pereche de celule utilizând fir de același diametru.

Este important! Armătura și toate elementele componente nu trebuie să fie în contact cu cofrajul, ci trebuie amplasate la o distanță scurtă de acesta. În caz contrar, atunci când demontați cofrajul există riscul de a deteriora plasa de armare.

Verificați instalarea corectă a pereților subsolului rețelei

Atunci când instalați fitinguri tije, este important să acordați o atenție deosebită amplasării lor strict verticale. Abaterea este permisă numai în 1-2 mm.

Acest lucru se datorează presiunii pe care solul o exercită din exterior pe pereți. Când utilizați grila, puteți verifica corectitudinea locației prin laser sau niveluri de clădire.

Se toarnă soluția în cofraje și se umple solul lângă pereții subsolului

Un punct important în cazul turnării este asigurarea protecției anticorozive a supapelor. În acest scop se adaugă soluții speciale la beton și se separă de perete printr-un strat de cel puțin 2 cm.

Plăcile din beton armat pot fi așezate pe pereții subsolului nu mai devreme de trei până la patru săptămâni, dar nu amânați această etapă pentru următorul sezon de construcție pentru a evita înclinarea pereților în interiorul clădirii sub influența presiunii exterioare a solului.

Este posibilă întărirea independentă a pereților subsolului monolit, cunoașterea principiilor de bază ale armării și etapele de lucru. Însă ajutorul profesioniștilor ar trebui încă să fie recrutat în stadiul de calcul al presiunii la sol, calculând grosimea dorită a pereților și tijei pentru armare, alegerea tipului și diametrului firului pentru legarea sau crearea unei rețele.

Respectarea acestor reguli simple va asigura durabilitatea și ușurința utilizării subsolului ca cameră utilă.

Videoclip util

Iar videoclipul de mai jos va arăta, prin exemplu, ce armare a pereților subsolului și ce lucrări trebuie realizate pentru a îndeplini această sarcină:

Cum de a consolida în mod corespunzător pereții de beton din subsol și cum să evitați greșelile

De regulă, crearea unui podea în subsolul casei sale a devenit extrem de comună astăzi, deoarece tehnologiile de construcție au făcut deja posibil să producă ceva similar cu dvs. de mult timp în urmă!

Dar crearea unui subsol este de asemenea o probabilitate mare de erori, ceea ce poate avea consecințe extrem de dezastruoase, deoarece subsolul va deveni, de fapt, temelia casei voastre.

Unde se fac exact greșeli

Cel mai adesea se fac greșeli în procesul de consolidare a zidurilor de beton, motiv pentru care pur și simplu nu au suficientă stabilitate și fiabilitate, ceea ce este într-adevăr o problemă foarte gravă.

Lista materialelor de bază de care veți avea nevoie

Pentru a consolida în mod corespunzător pereții, veți avea nevoie de:

 1. Concrete - Cum ar trebui să fie, a devenit clar că nici o construcție nu ar putea face fără ea, dar trebuie remarcat faptul că trebuie să fie de înaltă calitate! Amintiți-vă că în subsol se află întreaga casă și, dacă este vorba despre tratarea ei cu o hack, consecințele pot fi foarte diferite;
 2. Tije de oțel - utilizate pentru armare - este, de asemenea, extrem de important ca acestea să fie, de asemenea, mărci mari!
 3. Abacus din plastic;
 4. Sârmă - Orice, dar se recomandă utilizarea oțelului!

Îmbunătățirea treptată a pereților, ce trebuie să știți și cum să faceți

Pentru început, bineînțeles, este pregătit teritoriul însuși (adică fundația este creată) imediat, după care se toarnă placa de pardoseală, dar înainte de aceasta, cofrajul este instalat pe o bază obligatorie.

Cofrarea trebuie să aibă o fiabilitate extremă și o calitate a creației sale, deoarece va rămâne permanentă.

Pentru a face acest lucru, TREBUIE să utilizeze bare de armare ondulat care, după instalare (probleme cu care încă nu apar) sunt conectate în mod fiabil cu sârme obișnuite (aluminiu sau altele). Vă rugăm să rețineți că trebuie să vă legați sigur și ferm!

Sârmă nu trebuie doar să țineți structura împreună pentru a nu cădea sau separa fragmentele suplimentare, ci ar trebui să strângeți tijele una de cealaltă, fixându-vă ferm într-o singură structură! Luați în considerare faptul că trebuie să legați tijele în fiecare loc în care se ating, pentru că numai în acest fel puteți obține o calitate maximă a muncii.

După instalarea cofrajului

După ce a fost făcut cofrajul și subsolul viitor este pregătit pentru lucrări ulterioare, vor fi instalate bare verticale ale armăturii (în locurile în care vor fi turnate pereții), care ar trebui să fie fixate în siguranță.

Această etapă este una dintre cele mai importante, deoarece este necesară consolidarea corectă a zidurilor de beton ale subsolului după pregătirea completă a acestor instrucțiuni pas cu pas.

Aceste etape au vizat în special pregătirea armăturii subsolului, care se va realiza exact pe barele verticale instalate.

Imediat după finalizarea tuturor acestor lucrări, baza este turnată cu beton și, în același timp, nu uitați că este extrem de important să faceți acest lucru într-o singură abordare. Când se procedează astfel, este necesar să se "spargă" pentru o perioadă de timp de la crearea și întărirea podelei de la subsol, deoarece betonul turnat TREBUIE să înțeleagă cu fermitate (trebuie să așteptați cel puțin trei zile).

Chiar dacă vă pare că betonul a fost deja întărit suficient, este totuși recomandat să așteptați perioada dată, deoarece este important ca acesta să fie complet pregătit pentru acțiuni ulterioare.

După o perioadă de așteptare de trei zile

Din moment ce betonul sa întărit deja, puteți trece imediat la instalarea armăturii în sine. Pentru a face acest lucru, mai întâi de toate cofraje este instalat pentru a crea ziduri.

Dar de data aceasta, ca material principal pentru crearea cofrajului, trebuie să utilizați facturile de plastic, care trebuie, de asemenea, să fie instalate ferm și care vor deveni o altă protecție extrem de puternică a subsolului viitor, făcându-l mai puternic, încălzind și adăugând alte proprietăți necesare.

Acum, din moment ce totul este gata, va consolida corect peretii betonului subsolului imediat dupa perioada de asteptare a betonului la ambreiaj. Pentru aceasta, se folosesc toate aceleași bare armate, care sunt instalate într-o direcție standard, longitudinală (așa cum vă puteți ghici).

Ca și în cazul primei etape. Întreaga structură este fixată din nou împreună cu firul obișnuit, dar, ca atunci, este important să-l strângeți, transformându-l într-un singur întreg.

În același timp, este extrem de important să fie puse în aplicare două centuri de legare (standardul obișnuit pentru subsolurile de două și jumătate sau trei metri înălțime, care este, de cele mai multe ori, standardul).

Alte lucrări

În acest scop, armarea însăși se termină, de îndată ce se realizează crăpătura, este turnat betonul (de asemenea, este important ca acest proces să fie realizat și cu o abordare, deoarece acest lucru va face pereții mult mai puternici decât câțiva).

Cu toate acestea, în plus, trebuie doar să știți că acum, alte lucrări sunt efectuate, cum ar fi:

 1. Crearea unei uși;
 2. ferestre;
 3. Instalarea de țevi pentru instalații sanitare;
 4. Alte comunicări.

Este extrem de important să ne amintim că este cu adevărat necesar să facem toate lucrările calitativ, deoarece fiabilitatea și durabilitatea viitoarei case depind de aceasta.

Indiferent ce a fost, dar când creați subsolul, este mai bine să nu salvați deloc, să utilizați numai materiale de înaltă calitate și, în același timp, să nu vă grăbiți. Este mai bine ca clădirea să fie întârziată decât să-i deterioreze calitatea.