Fundația de bază

Ce începe construirea casei dvs. de țară - cu alegerea proiectului, spuneți. Nu! Construcția începe cu determinarea tipului de sol pe site-ul dvs. și alegerea fundației pentru casă.

Ancheta geologică vă va ajuta în acest sens, pe baza căruia va fi calculată fundația. După aceea, după ce ați comparat toate datele, puteți alege cel mai potrivit tip de fundație și numai apoi alegeți sau comandați producerea unui proiect arhitectural.

Luați în considerare tipurile de sol care se găsesc în zona noastră:

Diferența principală a solului nisipos este că, după îndepărtarea stratului superior fertil al pământului, există un nisip continuu fără intermediari. Acest tip de sol este cel mai frecvent întâlnită în Belarus, potrivită pentru construirea unei fundații simple și ieftine de bandă puțin adâncă.

Adâncimea fundației acestui tip de fundație este de 50-70cm la o grosime de 30-50cm. Pe o astfel de fundație cu sol nisipos, puteți pune o casă în trei sau patru etaje din orice material, fie că este vorba despre un bloc de beton-silicat sau argilă-beton, silicat sau cărămizi ceramice.

Diferența principală a solului argilos este că este instabilă, extrem de tare în stare uscată și foarte plastică în umed. De aici rezultă o capacitate slabă de susținere a acestui tip de sol, este necesară o adâncime de fundație de cel puțin 1,5 metri, este adecvată construcția unei fundații pe piloți sau a unei fundații.

Atunci când se construiește o fundație de grămadă pe acest tip de sol, este necesar să se găsească o grămadă de cel puțin doi metri adâncime, iar baza gramului trebuie să fie cu extensie, pentru a crește capacitatea portantă a fundației. La turnarea subsolului, ar trebui să existe un pat de drenare bun de pietriș sau piatră zdrobită și nisip grosier.

Dacă după îndepărtarea stratului superior fertil există ceva între solurile nisipoase și argiloase, atunci aveți lut sau pământ. Cu prevalența nisipului fin, obținem - lut de nisip, cu prevalența argilei, respectiv - lut. Acest tip de sol se găsește adesea în Belarus, fundația piloților fiind cea mai potrivită pentru acest tip de sol.

Adâncimea piloților pe acest tip de sol este de 1,5 metri, cu o prelungire la bază. Pe o astfel de fundație, puteți pune o casă ușoară, cu două etaje, a lemnului sau a blocurilor de beton spumos. Dacă încă legați toate grămezi de grilă monolită din beton armat, atunci fiabilitatea fundației pentru casă nu vă poate face griji.

În locul mlaștinilor uscate, lângă luncile râurilor, se găsește sol negru cu umiditate ridicată - acestea sunt turbării, trebuie remarcat faptul că acestea sunt practic nepotrivite pentru construcția de capital. Aceste site-uri necesită costuri financiare mari pentru construirea fundației, este mai bine să abandoneze construcția pe astfel de soluri.

Pe baza celor de mai sus, aș dori să menționez că sunteți mai responsabil în alegerea unui site de construcție, deoarece vă puteți confrunta cu astfel de costuri financiare pe care va trebui să renunțați la construcția casei dvs. de țară.

Încredeți-vă pe profesioniști, vă vom ajuta să găsiți cea mai potrivită fundație pentru casă, să faceți explorări geologice pe site-ul dvs., precum și să completați toate lucrările la cheie.

Avantajul fundațiilor noastre

La producerea bazei casei folosim o reșapare profesională reutilizabilă sau o fixare fixă ​​cu încălzire. În legătură cu ceea ce economisiți la achiziționarea plăcilor tăiate pentru cofraje și obțineți o fundație pregătită cu izolație și finisare.

Cum să faceți o comandă

Pentru a comanda fundația casei, utilizați calculatorul pentru a calcula fundația, completați formularul și trimiteți-l la noi. Specialistul nostru vă va procesa și vă va contacta pentru a vă stabili data și ora plecării pe site pentru explorare geologică.

Adâncimea înghețării solului în Belarus

Cel mai important lucru pentru construirea oricărei clădiri este amplasarea unei fundații de înaltă calitate și alese în mod corespunzător. Și ce tip de fundație pentru alegerea acestei clădiri depinde nu numai de tipul de clădire în sine, ci mai mult de ce teren va fi pus fundația. Cea mai fiabilă bază pentru așezarea fundațiilor, desigur, este un pământ de compoziție uniformă, deoarece sedimentul său curge mai mult sau mai puțin uniform în timp.

Adâncimea înghețării solului este unul dintre factorii principali pentru calcularea fundațiilor

Desigur, înainte de a pune bazele, trebuie să decideți tipul de sol și tipul de fundație. Apoi trebuie să calculați în mod corect adâncimea fundației, care depinde în principal de doi factori decisivi. Acesta este nivelul apelor subterane de pe șantier și, bineînțeles, adâncimea înghețării solului.

În fiecare regiune climatică, indicatorii privind gradul de înghețare a solului diferă din motive cunoscute. Dacă locuiți sau doriți să construiți, de exemplu, o casă de țară pe teritoriul Belarusului, atunci, în consecință, trebuie, în primul rând, să puneți o întrebare, care este adâncimea înghețării solului în Belarus? Este clar că în întreaga țară acest nivel va avea indicatori diferiți.

În cazul specific, va fi necesar să se bazeze pe indicatorii specifici care se desfășoară în locul obiectului de construcție.

Referindu-se la indicatorii specifici de înghețare a solului în Belarus, trebuie remarcat faptul că în întreaga țară, înghețarea medie a solului este de la 60 la 150 de centimetri. În fiecare regiune, adâncimea medie a înghețului poate varia, de asemenea. Aici tipul de sol este de o importanță capitală. Deoarece solul este lut nisipos, pământ ușor, nisip, argilă de moraină și așa mai departe, nivelul de îngheț poate varia.

Pentru a determina nivelul exact al înghețării într-o anumită zonă, cel mai bine este să contactați structura arhitecturală locală pentru a afla datele exacte. Deoarece, de exemplu, în regiunea Vitebsk adâncimea maximă a înghețării solului poate varia de la 100 la 140 de centimetri, iar în Minsk - de la 90 la 150 de centimetri. Diferența este palpabilă.

Iar ignorarea datelor specifice poate afecta în mod semnificativ calitatea fundației viitoare.

Cum se calculează adâncimea fundației în raport cu gradul de înghețare a solului?

Pentru a calcula adâncimea bazelor clădirilor în raport cu nivelul de înghețare a solului pe soluri nisipoase și nisipoase, se adaugă un factor de corecție, care este egal cu 1,217. Coeficientul de înghețare a solului este înmulțit cu acest coeficient.

Dacă fundația este așezată pe nisip granular sau nisip de pietriș, atunci fundația este adâncită de cel puțin 0,5 metri, indiferent de indicatorul pentru adâncimea de îngheț. Pe solurile puțin adânci, silice și argiloase, adâncimea bazei structurii nu trebuie să fie mai mică de trei sferturi din adâncimea calculată a indicelui de îngheț.

Construirea unei case: așezarea corectă a fundației

Astăzi vom vorbi despre stabilirea fundației. Expertul nostru, Oleg Opekunov, directorul companiei de producție și construcție din Grodno, care a fost implicat în construcția de case private de mai bine de zece ani, sfătuiește să nu se salveze pe stabilirea fundației. În caz contrar, poate duce la scăderea, răsturnarea, crăparea și chiar prăbușirea casei.

"Thrift" în această problemă conduce la erori, care ulterior sunt dificile și costisitoare de fixat, până la 50-70% din costul total al construcției și adesea pur și simplu imposibil.
- Asigurați-vă că așezați fundația sub adâncimea de penetrare a înghețului. Pentru Belarus, adâncimea înghețului este determinată de până la 1,2 metri, spune interlocutorul nostru.

De regulă, documentația proiectului conține o indicație: "Un deficit de până la marca proiectului este de 10-20 cm." Aceasta înseamnă că cea mai mare parte a solului trebuie să fie îndepărtată de un excavator, iar ultimul strat, de 10-20 cm, trebuie îndepărtat manual cu lopeți. Dacă ați săpat adâncimea de a pune fundația puțin mai mult decât ar trebui să fie, în nici un caz nu încercați să întoarceți terenul confiscat înapoi. Astfel de acțiuni vor duce la contracția inegală a fundației, la slăbirea capacității sale de transport, la apariția crăpăturilor în fundație și în pereții casei. În loc de solul retras, turnați nisipul în groapă până la marcajul cerut și împăturiți-l.

Este important să se știe că fundația "pernă", indiferent dacă este asamblată din elementele fabricii sau este turnată din beton, poate fi plasată numai pe nisip compactat.
Într-o perioadă lungă de ploi, realizați un sistem de drenare din groapa de fundare pentru a nu turna amestecul de beton în apa de ploaie. Dacă nu se realizează un astfel de sistem, calitatea și integritatea fundației vor scădea dramatic.

Dacă faceți singur cofrajul de fundație, utilizați un placaj sau un placaj rezistent la umiditate. Atunci când se utilizează plăci neimpresionate în panoul de cofraj, se formează zone prin care apa curge din amestecul de beton turnat neuniform și rapid, ceea ce duce la deshidratarea și delaminarea betonului, prin urmare, amestecul nu va asigura rezistența dorită atunci când este întărită.

Indiferent de tipul de fundație, întăriți armarea în beton. Intareste betonul, imbunatateste capacitatea de transport. Priviți cu atenție proiectul: de regulă, arhitectul dă parametrii exacți ai așezării elementelor de armare în construcția fundației.

Observați lungimea suprapunerii barelor de armătură atunci când acestea sunt asamblate. Abaterea de la dimensiunea suprapunerii specificată în proiect duce la o armare slabă a calității, prin urmare îmbinările armăturii ar trebui să fie suprapuse. Dacă distanța de întărire nu este respectată sau diametrul său este ales incorect, fundația poate să nu reziste la sarcina clădirii.

În zilele fierbinți, asigurați-vă că aveți grijă de betonul turnat. Apă-l cu apă sau acoperă cu un film rezistent la apă timp de 2-3 zile. Când se construiește în timpul iernii, se încălzește betonul la o temperatură pozitivă timp de trei zile, astfel încât rezistența betonului ajunge la aproximativ 70%.
Înainte de a pune podelele și de a ridica pereții, asigurați-vă că așteptați ca betonul să aibă o rezistență suficientă, indicat în documentele de proiectare. În caz contrar, pot apărea crăpături în fundație.

Dacă planificați un subsol în casă, contactați specialiștii pentru a calcula cu exactitate grosimea pereților subsolului, ținând cont de presiunea laterală a solului.
Atunci când așezați fundația de pilon nu salvați piloții, asigurați-vă că păstrați distanța dintre ele în conformitate cu documentația de proiect.

Adâncimea înghețării solului în Belarus

Adâncimea înghețării solului în Republica Belarus, cm

Media maximă pe an

Cel mai mare dintre cele maxime

Pământ de argilă ușor substrat de pământ de moraină la o adâncime de 0,5-0,6 m

Substrat greu de lut la o adâncime de 0,5 m lut

Silozul de nisip nisipos se întinde la o adâncime de 0,5-0,6 m cu argilă de moraină

Greu de lut subliniază la o adâncime de 0,3-0,4 m lut

Pământ de argilă ușor substrat de pământ de moraină la o adâncime de 0,5-0,6 m

Nisip nisipos

Nisipul de nisip se răspândește la o adâncime de 1 m cu argilă de moraină

Nisipul de nisip se răspândește la o adâncime de 1 m cu argilă de moraină

Pământ ușor de lut, subliniați la o adâncime de 1 m de pământ de moraină

Nisip ușor de nisip, care se întinde la o adâncime de 1 m cu argilă de moraină

Pământ ușor, răspândit la o adâncime de aproximativ 1 m de nisip

Pământ ușor de lut, răspândit la o adâncime de aproximativ 1 m de nisip

Substrat de bază cu fundul nisipos albastru la o adâncime de 1 m cu nisip

Nisipul de nisip se răspândește la o adâncime de 0,4-0,5 m cu argilă de moraină

Nisip ușor de nisip, care se întinde la o adâncime de 1 m cu argilă de moraină

Pământ ușor de lut, răspândit la o adâncime de aproximativ 1 m de nisip

Pământ ușor de pământ, subliniați la o adâncime de 0,5 m de argilă de moraină

Nisipul de nisip se răspândește la o adâncime de 1 m cu argilă de moraină

Înclinați-vă sub pământ de lomă de moraină la o adâncime de 1 m

Pământ ușor și argilă silvică, subliniat de o pământ de moraină la o adâncime de 0,3-0,4 m

Sprijin fiabil: Studiem solul sub bază

Deci, a fost luată decizia strategică - de a construi o casă. Site găsit și decorat care se potrivește nevoilor dvs. În timp ce proiectul este în curs de pregătire și toate procedurile de obținere a unui permis de construcție sunt în curs de desfășurare, merită studiat în paralel condițiile geotehnice ale sitului, viitorul șantier de construcții. Prin urmare, pasul următor este o excursie la geologi și inspectori. De ce este necesar să începeți construcția unei case cu un studiu de inginerie geologică?

Faptul este că fundația poate fi ridicată doar pe o bază fiabilă. Această fiabilitate depinde în principal de compoziția solului, de adâncimea înghețului acestuia, precum și de adâncimea apelor subterane. Informații despre aceste proprietăți ale terenului dvs. sunt sursa de alegere a tipului fundației și a profunzimii fundației.

Sub greutatea casei, pământul se îndoaie, iar acest lucru este normal, mai ales în primul an sau doi. Sarcina designerului fundației nu este să elimine complet trasarea casei, ci să o uniformizeze. În caz contrar, părți ale casei vor cădea neuniform. Acest lucru duce nu numai la formarea de fisuri și fisuri, dar, de asemenea, amenință cu distrugerea pereților și a pardoselilor.

Cu toate acestea, motivul principal al mișcării fundației - și, prin urmare, deformare și distrugere - este acțiunea forțelor de îngheț. Când apa se îngheață, solurile saturate cu acesta cresc în mod semnificativ în volum (umfla). Se strânge fundația și încearcă să o împingă.

De importanță fundamentală este și raportul dintre adâncimea înghețării solului și nivelul apei subterane. Adâncimea înghețului pentru Belarus este cunoscută - până la un metru și jumătate. Dar nivelul apei subterane este determinat individual pentru fiecare amplasament.

Prin urmare, este necesar să se efectueze studii de inginerie și geologice exact la locul unde veți construi.

Veți primi informații despre componentele solului. Eșantioanele de sol care utilizează studii speciale în laborator permit determinarea proprietăților chimice și fizico-mecanice ale solurilor care sunt mai adânci decât straturile inițiale. Această procedură face posibilă aflarea a ceea ce ei poartă în sine, precum și evitarea momentelor neplăcute în timpul funcționării casei. Acest tip de cercetare de laborator are un grad ridicat de precizie.

Nivelul apei subterane are o mare influență asupra posibilității de a construi subsoluri sau structuri subterane de acest tip. Depinde de alegerea adâncimii fundației, a tipului acesteia. Acest factor determină, de asemenea, necesitatea construirii de canale de canalizare și de drenaj. Metoda de amplasare a utilităților este, de asemenea, dependentă de apele subterane. În timpul înghețării, acestea pot afecta distrugerea țevilor, cu condiția ca conductele de apă să fie instalate la adâncimea apei subterane.

Experții vor calcula probabilitatea fluxului de apă în adâncirea gropilor de construcție și vor anticipa inundarea terenului.

Compilați informații fiabile despre complexitatea reliefării teritoriului. Acest lucru va permite probleme în construcția de clădiri, spații rezidențiale și funcționarea lor.

Dacă există un pericol de inundații, rezultatele studiilor geotehnice îi vor ajuta pe proiectant să determine cu certitudine necesitatea construirii unui dig pe care va fi amplasat casa pe șantier, sau dacă merită să se efectueze lucrări de drenare, precum și planificarea construcției de canale de scurgere.

Divinarea pe teren

Cele mai puternice soluri din Belarus sunt pietris, pietriș, pietriș, pietriș. Dacă întâlniți astfel de persoane pe site-ul dvs., atunci sunteți foarte norocoși - nu sunt neclară, au o densitate mare. Pe un astfel de teren, este suficient să aprofundați fundația cu o jumătate de metru. Solurile cu nisip curat pot purta o încărcătură mare la o adâncime recomandată de 40 cm.

Suprafețele solide și nisipoase sunt permeabile, astfel încât atunci când înghețarea nu are un impact semnificativ asupra fundației.

Majoritatea dezvoltatorilor din Belarus se ocupă de solurile de lut. Acesta este de obicei un amestec de nisip și argilă. Aceste soluri absorb apa si ingheata in timpul iernii cu o crestere a volumului. Cu alte cuvinte - fii înfumurat. Dacă așezați fundația pe lut într-o adâncime insuficientă (până la adâncimea de îngheț), aceasta o va ridica împreună cu casa. Forțele de război pot distruge chiar și cele mai puternice fundații.

Solurile nisipos-nisipoase cu adaos de particule de argilă nu reprezintă nimic bun pentru construcție. În combinație cu apa, acest pământ lichefiază, de aceea se numește și rapid. Ca bază naturală, ele nu sunt potrivite, deoarece sunt mobile și nu pot suporta sarcina.

Dacă ați găsit depozite de turbă pe teren, există puține motive pentru bucurie. Turba va continua, an după an, să se scufunde sub greutatea casei. Dar pentru construcția modernă nu există bariere - turba poate fi încercată să meargă cu grămezi și să susțină fundația pe teren cu o capacitate adecvată de rulment. Geologii vă vor spune exact la ce adâncime au "bâlbâit" întinderea. Adevărat, nu faptul că continentul nu este profund. Este posibil să fie adevărat să se toarne un strat de nisip și pietriș într-un punct de construcție, compact și aruncat o fundație solidă de placă monolită, mai degrabă decât strângerea de metri de piloți în centrul Pământului. Fundația plăcii răspândește încărcătura de la casă la pământ în jurul perimetrului întregului plan.

Doar studiile geotehnice vor ajuta la găsirea soluției optime a acestei probleme. Specialiștii vor determina forța solului, rezistența sa la forfecare, posibilitatea de scădere a înălțimii, de înălțare. În cazurile în care complotul se află pe o pantă, studiul prezice pericolul de alunecare.

Un maistru experimentat vă poate salva 500-600 "verde" prin săparea de găuri în locul în care intenționați să construiți o casă. Dacă, bineînțeles, nu există apă în gropile de la bază și există nisip curat, grosier sau pietriș. Deci, sunteți norocoși, puteți construi un buget destul. Dar cine poate garanta că maistrul este o persoană competentă? Și ce va sugera, observând apă în gaură? Va oferi o fundație super-puternică, cu o mare marjă de siguranță? Va fi corect să faceți geologie și cu rezultatele cercetării contactați inginerul de proiectare. Este sarcina lui să ofere o soluție structurală rațională a fundației pentru o anumită zonă, ținând cont de proprietățile solului.

Puteți salva!

Dacă există un teren bun cu o rezistență mare la proiectare, atunci șanțurile cu șurub nu sunt opțiunea cea mai economică. Cel mai bun va fi fundul fin îngropat de benzi.

referință

Conform proiectului (și, prin urmare, a metodei de presiune asupra solului), fundațiile sunt împărțite în benzi, plăci, coloane și grămezi.

Expertiză

Procedura pentru realizarea anchetelor geologice inginerice

Înainte de începerea oricărei construcții de la o mică casă privată la o inginerie înaltă și sondaje geologice sunt efectuate. În același timp, sunt studiate proprietățile fizice și mecanice ale solurilor, capacitatea portantă, caracteristicile hidrogeologice ale teritoriului. Efectuarea de sondaje poate fi împărțită în mai multe etape:

 1. Obtinerea specificatiilor tehnice pentru realizarea studiilor de inginerie si geologice de la organizatia / clientul proiectului. În conformitate cu documentele de activitate și de reglementare (SNB 02.01-96), inginer-geologul determină compoziția și domeniul de aplicare al muncii în teren. De asemenea, se efectuează lucrări privind studiul materialelor anchetate anterior (dacă există), studierea caracteristicilor structurii geologice a teritoriului și hidrologia surselor literare și a stocurilor.
 2. Coordonarea lucrărilor de terasament cu serviciile relevante, obținerea autorizațiilor.
 3. Munca pe teren. Înainte de începerea lucrărilor de teren, punctele de foraj sunt coordonate direct pe site cu reprezentanții organizațiilor relevante, reprezentanții clienților. Sondele de forare și punctele de sondare sunt defalcate. In timpul recunoasterii geotehnice, geologul studiaza si inregistreaza procesele si fenomenele care influenteaza conditiile geotehnice ale constructiei, de exemplu, apa ingropata, inundatiile, eroziunea, sedimentarea, topiturile etc., precum si deformarile vizibile ale structurilor. a solului și a apelor subterane deteriorate și neperturbate pentru studii de laborator. De asemenea, s-au efectuat observații hidrogeologice. Pentru a determina puterea solului se efectuează senzori statici sau dinamici.
 4. Studii de laborator privind solurile.
 5. Prelucrarea camerală a materialelor de teren și rezultatele cercetărilor de laborator ale solurilor. Pregătirea unui raport tehnic privind geologia inginerie, în conformitate cu cerințele documentelor de reglementare.

Fundația de bază

Ce începe construirea casei dvs. de țară - cu alegerea proiectului, spuneți. Nu! Construcția începe cu determinarea tipului de sol pe site-ul dvs. și alegerea fundației pentru casă.

Ancheta geologică vă va ajuta în acest sens, pe baza căruia va fi calculată fundația. După aceea, după ce ați comparat toate datele, puteți alege cel mai potrivit tip de fundație și numai apoi alegeți sau comandați producerea unui proiect arhitectural.

Luați în considerare tipurile de sol care se găsesc în zona noastră:

Diferența principală a solului nisipos este că, după îndepărtarea stratului superior fertil al pământului, există un nisip continuu fără intermediari. Acest tip de sol este cel mai frecvent întâlnită în Belarus, potrivită pentru construirea unei fundații simple și ieftine de bandă puțin adâncă.

Adâncimea fundației acestui tip de fundație este de 50-70cm la o grosime de 30-50cm. Pe o astfel de fundație cu sol nisipos, puteți pune o casă în trei sau patru etaje din orice material, fie că este vorba despre un bloc de beton-silicat sau argilă-beton, silicat sau cărămizi ceramice.

Diferența principală a solului argilos este că este instabilă, extrem de tare în stare uscată și foarte plastică în umed. De aici rezultă o capacitate slabă de susținere a acestui tip de sol, este necesară o adâncime de fundație de cel puțin 1,5 metri, este adecvată construcția unei fundații pe piloți sau a unei fundații.

Atunci când se construiește o fundație de grămadă pe acest tip de sol, este necesar să se găsească o grămadă de cel puțin doi metri adâncime, iar baza gramului trebuie să fie cu extensie, pentru a crește capacitatea portantă a fundației. La turnarea subsolului, ar trebui să existe un pat de drenare bun de pietriș sau piatră zdrobită și nisip grosier.

Dacă după îndepărtarea stratului superior fertil există ceva între solurile nisipoase și argiloase, atunci aveți lut sau pământ. Cu prevalența nisipului fin, obținem - lut de nisip, cu prevalența argilei, respectiv - lut. Acest tip de sol se găsește adesea în Belarus, fundația piloților fiind cea mai potrivită pentru acest tip de sol.

Adâncimea piloților pe acest tip de sol este de 1,5 metri, cu o prelungire la bază. Pe o astfel de fundație, puteți pune o casă ușoară, cu două etaje, a lemnului sau a blocurilor de beton spumos. Dacă încă legați toate grămezi de grilă monolită din beton armat, atunci fiabilitatea fundației pentru casă nu vă poate face griji.

În locul mlaștinilor uscate, lângă luncile râurilor, se găsește sol negru cu umiditate ridicată - acestea sunt turbării, trebuie remarcat faptul că acestea sunt practic nepotrivite pentru construcția de capital. Aceste site-uri necesită costuri financiare mari pentru construirea fundației, este mai bine să abandoneze construcția pe astfel de soluri.

Pe baza celor de mai sus, aș dori să menționez că sunteți mai responsabil în alegerea unui site de construcție, deoarece vă puteți confrunta cu astfel de costuri financiare pe care va trebui să renunțați la construcția casei dvs. de țară.

Încredeți-vă pe profesioniști, vă vom ajuta să găsiți cea mai potrivită fundație pentru casă, să faceți explorări geologice pe site-ul dvs., precum și să completați toate lucrările la cheie.

Avantajul fundațiilor noastre

La producerea bazei casei folosim o reșapare profesională reutilizabilă sau o fixare fixă ​​cu încălzire. În legătură cu ceea ce economisiți la achiziționarea plăcilor tăiate pentru cofraje și obțineți o fundație pregătită cu izolație și finisare.

Cum să faceți o comandă

Pentru a comanda fundația casei, utilizați calculatorul pentru a calcula fundația, completați formularul și trimiteți-l la noi. Specialistul nostru vă va procesa și vă va contacta pentru a vă stabili data și ora plecării pe site pentru explorare geologică.

Caracteristicile fundației benzi monolitice

Avantajele fundațiilor de benzi monolitice din beton:

 • Ele pot fi de orice formă și configurație, ceea ce este convenabil atunci când se realizează fundații pentru clădiri nestandardizate;
 • Indispensabile în construcția de clădiri cu utilizarea materialelor grele - blocuri de beton, cărămizi sau alte materiale care se confruntă cu cărămizi;
 • Tehnologie simplă de construcție a structurii, durabilitatea acesteia și posibilitatea de a funcționa pe aproape orice fel de sol, inclusiv soluri saturate în apă, în vrac și în vânt.
 • Datorită conductivității termice ridicate a betonului, acestea necesită încălzirea pereților subsolului.

Monolit de benzi fundație - O astfel de fundație arata ca o bandă închisă din beton armat, așezat sub toate zidurile de sprijin ale clădirii. De aici și numele a mers. Această bandă distribuie greutatea structurii în jurul perimetrului, împiedică distorsiunea și dărâmarea clădirii. Această fundație implică fabricarea cofrajului, a coliviei de armare și turnarea cu beton în loc, realizând astfel soliditatea structurii. Se realizează atât cu umplerea unei pardoseli cu beton cât și fără ea.

După marcarea lățimii canalului cu grosimea mai mare a fundației cu 10-20 cm pe ambele părți. În locurile care marchează pereții săpat un șanț cu o adâncime specificată în proiect. Adâncimea fundației ar trebui să fie cu 0,2-0,3 m mai mare decât adâncimea înghețării solului. Solul din fundul șanțului este compactat. Dacă este cerută de proiect, așternutul este realizat cu material de așternut (nisip, pietriș, piatră sfărâmată). În șanțul pregătit (dacă este indicat în proiect), trebuie să așezați armarea și apoi turnați prima curea de fundație (colivia de armare) cu beton. După aceea, trebuie să instalați colivia de armare în șanț. În fabricarea cuștii de armare, este necesară utilizarea armăturii cu nervuri pentru a îmbunătăți aderența oțelului la beton. Ca o excepție, puteți utiliza o netedă în legarea transversală datorită nesemnificativității încărcăturilor transversale. Se realizează atât cu umplerea unei pardoseli cu beton cât și fără ea. Armarea oțelului este mai responsabilă pentru percepția încărcărilor de tracțiune, din acest motiv, plasa sau centurile de armare sunt plasate mai aproape de fețele monolitului. Pentru formarea găurilor cu diametrul necesar în cofraje, secțiunile de țevi din plastic sunt așezate în locurile în care viitoarele comunicații trec prin fundația solidă. După turnare și maturare la puterea minimă, eliberăm fundația benzii de la cofraj. Apoi acordăm timp, astfel încât fundația deja completă să câștige rezistență în 28 de zile (la o temperatură de +20 grade).

Indispensabil în construcția de clădiri cu utilizarea materialelor grele - blocuri de beton, cărămizi sau alte materiale care se confruntă cu cărămizi.

Alegerea tipului și designului fundației

Selectarea tipului de fundație (ce tip de fundație este utilizat în care cazuri. Avantaje)

Plictisit (grătar)

Plictisit - aceasta este fundația în care încărcătura de la clădire pe pământ folosind grămezi maro-stânci. Este recomandabil să se ridice un subsol plin atunci când stratul incompresibil al solului este atât de adânc încât alte tipuri de fundații nu pot fi folosite, mai ales în cazul construcției unei case pe soluri slabe (de exemplu, în turbă sau în mlaștină). De asemenea, este posibil să se pună o astfel de fundație în construcția de case din lemn și case. Atunci când construiți o casă pe o pantă, utilizarea batoanelor buro rampe este cea mai bună. Tehnologia de a construi o fundație pe piloți maro-tambur constă în forarea unui puț și turnarea betonului acolo. Mai întâi, o gaură este forat în pământ până la adâncimea grămezii, aceasta se face cu ajutorul unui motor sau a unui burghiu manual cu diametrul necesar. Apoi, cofrajul este pus în puț. Dacă solul este dens, atunci nu este necesară instalarea cofrajului și turnarea betonului direct în puț, în timp ce plasați cofrajul numai deasupra solului pentru a face capul de balotaj. Dacă fântâna trece prin soluri desprinse, va fi necesar un dispozitiv de cofrare. Pentru cofraje, puteți instala un material de acoperire laminat sau o țeavă de azbest. Bula de berbeci Buroa funcționează în comprimare și rupere. Încărcarea compresivă acționează asupra acesteia din partea casei, sarcina de tracțiune poate acționa de pe partea laterală a solului, când partea inferioară a grămezii este fixată în stratul inferior al solului, iar partea superioară va trage partea superioară a pământului înghețat. Prin urmare, este necesară consolidarea pilonilor bruni.

Constructii de fundatii de benzi:

a) și b) fundații cu crestături;

c) fundație tradițională.

Slotted (perete în pământ)

Fâșia este numită fundația unei secțiuni transversale rectangulare, turnată în șanțul pregătit, în acest caz, este cofrajul părții inferioare a fundației, cofragerea subsolului este făcută din plăci tăiate sau alte materiale uzate. Sarcina pe sol este transferată pe suprafețele inferioare și laterale ale fundației. Fundația de fundație este utilizată în construcția de case de iluminat, clădiri mici pe lut, soluri coezive. Solul nu trebuie turnat în șanț atunci când se toarnă soluție de beton și ar trebui să aibă și marginile. Se recomandă umplerea imediat după pregătirea șanțurilor, deoarece când șanțul se usucă, solul se varsă și când se toarnă se amestecă cu mortarul, ceea ce va afecta negativ construcția. Fundația fantezistă este cea mai economică în comparație cu fundația clasică de benzi pentru că nu este necesar să se pună cofrajele la toate înălțimile și cantitatea de lucru este redusă. Fundamentele adâncime ale adânciturilor sunt așezate sub adâncimea de îngheț, în timp ce calculul este efectuat pentru stabilitate și se ia sarcina bazei fundației pe teren, precum și presiunea laterală a solului.

Aplicarea fundațiilor fantelate

În general, fundațiile cu fundul fundației sunt utilizate pentru solurile care nu se înalță. Dacă cofrajul lipsește, atunci marginile laterale ale fundației au o suprafață neuniformă și, prin urmare, există o mare aderență la pământ, care în timpul înghețului poate ridica structura și, ca urmare, casa va fi înclinată sau, cu o forță insuficientă, va distruge banda de fundație.

panglică

Fundația Panglică este utilizată în construcția de clădiri cu pereți grei (piatră, beton, cărămidă) sau cu tavane grele. Fundația banda este aranjată sub toate zidurile de susținere interioară și exterioară. De-a lungul întregului perimetru al fundației benzii, forma secțiunii este așezată la fel. Această fundație este necesară dacă în casă vă decideți să faceți un garaj, un subsol sau orice altă cameră. Dacă există un pericol de deformare a fundației clădirii în cazul unei fundații superficiale, fundația benzii trebuie armată cu o centură armată. Talpa tipului de bandă trebuie să fie de 0,2 m sub nivelul de penetrare a înghețului. Dacă solul este uscat sau nisipos, construcția fundației poate fi pornită la cel puțin 0,5 m de la nivelul solului. Dacă solurile se umflă sau se îngheață, fundațiile de benzi sunt folosite foarte rar sau deloc. Grosimea sacului de nisip pentru o fundație de bandă este mai bună pentru a face până la 60 cm, dar nu trebuie să fie mai mult de jumătate din înălțimea totală a fundației.

Baza de banda se distinge prin fiabilitate ridicata, dar in acelasi timp si un consum serios de materiale. În cazul în care clădirea este planificată să fie construită din beton armat - 0,1 m, beton - 0,25 m, butobeton - 0,35 m, pentru montarea pietrei naturale - 50 cm. Lățimea necesară a fundației benzii sub pereții caroseriei este considerată pe baza sarcinii, pe teren. Pe solurile argiloase și solurile argiloase, la o adâncime de aproximativ 80 cm, sarcina permisă pe bază nu trebuie să fie mai mare de 1,5-2 kg / cm².

aragaz

Fundația de fundație se referă la fundații neînchise sau puțin îngropate. Este o placă din beton armat, așezată pe un strat de dărâmături compactate sau nisip, grosime de 15-35 cm, sub care se află o suprafață plană grosimea plăcii este de aproximativ 20-40 cm Este posibilă utilizarea atât a plăcii monolitice ridicată la locul de lucru și beton prefabricat, cum ar fi: plăci rutiere. În acest caz se așază un șapă de nivelare a mortarului de ciment sau a betonului obișnuit. Fundația monolit are o rigiditate spațială ridicată, este foarte fiabilă și durabilă în funcționare decât una prefabricată. Betoanele de beton de beton pot fi mult mai ieftine decât cumpărarea, livrarea și instalarea plăcilor rutiere. Și vor trebui, de asemenea, să fie "acoperite" cu soluție de ciment din ciment.

Plăcuțe fundație slab. Datorită zonei și armăturilor spațiale, o astfel de fundație reduce presiunea la sol la 0,1 kg / cm2 și, de asemenea, rezistă sarcinilor care apar cu mișcări diferite ale terenului. Datorită faptului că o fundație solidă din beton armat este amplasată sub întreaga clădire, construcția sa este cea mai justificată în cazul construcției de obiecte relativ mici.

Cazuri în care se recomandă construirea unei fundații de placă

Dacă comparăm fundația plăcii cu o bandă sau o grămadă, atunci este recomandabil să aplicăm:

 • pe un teren dificil
 • pentru case de subsol
 • în clădiri unde fundația este fundația podelei.

Adâncimea fundației sub casa de lemn. Ce este cel mai bun.

Este bine cunoscut faptul că fundația este fundația oricărei structuri, iar casele de lemn nu fac excepție. Calitatea și rezistența fundației determină fiabilitatea și durabilitatea clădirii. Pentru a asigura o construcție optimă este posibilă numai prin determinarea corectă a adâncimii fundației pentru casa cherestei.

În procesul de alegere a adâncimii, este necesar să se bazeze pe mai multe criterii principale, inclusiv tipul de sol din zona de construcție, gradul de penetrare a înghețului în perioada de iarnă și înălțimea maximă a apei din sol.

Tipul de sol și fundație

În natură, există un număr mare de tipuri de soluri, fiecare dintre ele diferă în mărimea capacității de încărcare și înclinațiile de absorbție a umezelii. Cel mai mic dintre toate problemele sunt solurile stancoase, grosiere și grosiere, pentru care fundațiile de lumină sunt destul de potrivite. Pe ele, adâncimea de fundație a unei case cu un singur nivel dintr-o cherestea poate fi mai mică de un metru, ceea ce va reduce semnificativ costul construcției fără pierderi de caracteristici de rezistență.

Pe zonele argiloase și argiloase, vor fi necesare mai multe lucrări de terasament pentru a ieși sub nivelul de penetrare a înghețului, în timp ce pentru turbăriile cele mai expediate este condusul cu piloți.

Factorul de înghețare a pământului când se pune fundația.

Acest indicator, atunci când pune bazele, acționează ca unul fundamental, deoarece conduce la manifestarea unui astfel de fenomen ca înălțarea, ceea ce duce la ejecția tuturor obiectelor care sunt peste nivelul de îngheț. Acest lucru se aplică și în cazul structurilor solide. De aceea, adâncimea fundației pentru casa lemnului ar trebui să fie sub acest punct.

Practica arată că, cu cât pământul este mai saturat, cu atât mai mult va îngheța în timpul iernii.

Efectele apelor subterane asupra fundației

Prezența apei subterane înalte la amplasament duce în principal la eroziunea bazei și la pierderea capacității de rulare. Acest factor este necesar să fie luat în considerare atunci când se construiește o structură de capital, iar în cazul apropierii apei de suprafață, să se utilizeze în plus sisteme de drenaj. Experiența arată că grămezi sau o placă monolit sunt potrivite pentru apele înalte.

Nu luați în considerare că apele subterane sunt posibile numai pe soluri de argilă cu o capacitate slabă.

Cum se calculează adâncimea

La domiciliu, este dificil să se calculeze adâncimea aproximativă a fundației pentru o casă cu două etaje din Brusan.

Pentru a face acest lucru, aplicați formula 0.8 * X, unde X este numărul de etaje al clădirii.

Astfel, o casă cu două etaje din lemn are nevoie de un suport cu o adâncime de 1,6 metri. Adâncimea optimă a subsolului pentru o casă cu un singur nivel dintr-un bar va fi exact de două ori mai mică.

Când se utilizează designul plăcii de bază, adâncimea fundației pentru o casă cu două etaje este suficientă la un nivel de 300-350 mm, deoarece încărcătura este distribuită uniform pe întreaga suprafață.

În ciuda faptului că este posibilă determinarea parametrilor de construcție pe cont propriu, în prezența unor soluri complexe, se recomandă să nu se implice în "experimente", ci să se aibă încredere în specialiștii profesioniști.

Strip fundație

Fundația Panglică ne-a văzut probabil pe fiecare dintre noi. Acesta este cel mai răspândit în țara noastră în timpul construcției de clădiri în diverse scopuri, fiabilitatea acestor fundații a fost testată timp de secole. Dispozitivul bazei de banda la constructia casei particulare sau a unei mici structuri poate fi executat independent. După ce ați vorbit cu rudele dvs., veți găsi cu siguranță aceia care, cel puțin o dată în viața lor, au turnat fundația pentru un garaj, casă sau baie.

Fundația Panglică poate fi aplicată pe întreg teritoriul Republicii Belarus fără restricții. În funcție de condițiile și sarcinile specifice care trebuie rezolvate, numai metoda de construcție și adâncimea de așezare a fundației pot varia.

Tipuri de fundații de benzi.

Există 2 tipuri de fundații de benzi după adâncime:

Fundația de benzi cu o profunzime de mică adâncime este utilizată în construcția pe soluri nefosile pentru a reduce costurile de construcție a fundației. De obicei, o astfel de fundație este îngropată cu 50-70 cm și este folosită în special pe soluri nisipoase pentru construcția de case de lumină.

Straturile de fundație cu o adâncime de 20-30 cm mai mare decât adâncimea de congelare sunt folosite în construcția de case cu orice pereți (beton, piatră, cărămidă etc.). În construcția unor astfel de fundații în clădirea din Minsk și din regiunea Minsk, este adesea amenajată o podea de subsol.

Fundamentele benzi ale fundației profunde pot fi realizate folosind tehnologii diferite:

Fundamentele monolitice

O astfel de fundație este o pernă rigidă din beton armat de-a lungul întregului perimetru al pereților exteriori și interni ai clădirii. Inițial, s-au folosit numai armături din oțel, dar au apărut materiale noi. Acum, în Minsk, armarea polimerului este din ce în ce mai folosită pentru a înființa fundații. O astfel de întărire nu reduce proprietățile de rezistență ale structurilor obținute, dar facilitează foarte mult lucrul și livrarea materialului către obiect.

Baze de pietre

Pietrisul de fundație poate fi realizat sub formă de zidărie, în care pietre mari sunt plasate pe soluție. Există, de asemenea, structuri monolitice de dărâmături pe bază de beton, cu un agregat de dimensiuni mari. Aceasta este o soluție foarte frumoasă și economică pentru solurile de nisip și pietre. Aplicația va ajuta la salvarea construcției fundației. Cu toate acestea, folosirea fundației de dărâmături pe argilă, solurile de ardere este mai bine să refuze din cauza proprietăților reduse ale rezistenței.

Săru și banda

Uneori, pentru a reduce costul fundației sau pentru a crește proprietățile portante, fundația benzii este combinată cu fundația pilonului. Calculul corect al acestei fundații este dificil, dar vă va permite să construiți o casă pe soluri cu capacitate redusă de rulare. Această opțiune este folosită pe scară largă în solurile mlaștină.

Echipele PBS.

Bazele PBS sunt folosite numai pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, pentru că nici un designer străin nu va scădea la un sfert din reducerea puterii fundației pentru a reduce timpul de construcție. În plus, atunci când construiți fundația FBS, cu siguranță va trebui să implicați o macara în lucrare. Cu toate acestea, acest tip de fundație este foarte populară pentru noi, deoarece procesul de instalare are nevoie de un timp scurt (de fapt, fundația poate fi asamblată în doar 1-2 zile) și nu necesită materiale suplimentare pentru cofraje.

Strip-ul dispozitivului de picior

Construirea unei fundații este un proces foarte important, este necesar să o tratăm cu cea mai mare responsabilitate. Desigur, puteți face toate lucrările de turnare a fundației pe cont propriu, dar este mai bine să încredințați această etapă a lucrărilor de construcții profesioniștilor companiei noastre. Garantăm calitatea muncii și vom construi fundația în cel mai scurt timp, respectând toate procesele tehnologice. Oricine este angajat în dispozitivul fundației, etapele de lucru asupra construcției sale vor fi aceleași.

Etape de lucru:

Construcția fundației, precum și construcția efectivă a casei este mai bine să începem cu un studiu al compoziției solului. Opțiunea ideală este de a avea o felie geologică, dar, în practică, nimeni nu face acest lucru, desigur, dar prin dovezi indirecte determină nivelul de ridicare a solului și proiectarea fundației cu o marjă de rezistență.

Structura fundației. Prin marcarea corectă a fundației, veți economisi betonul prin turnarea acesteia. Constructorii cu experiență spun: "Fundația oblică de pe acoperiș va ieși" și, așa cum înțelegeți, există un adevăr. În cazul în care colțurile nu sunt susținute, atunci pereții casei nu trebuie să fie amplasați într-un unghi drept, ceea ce înseamnă că vor exista în mod evident întrebări în timpul instalării acoperișului. Și la colțurile oblice va trebui să comande mobilier oblic.

Săpat șanțul sau groapa. În funcție de dacă aveți o casă cu sau fără un subsol, va fi necesar să efectuați lucrări de excavare pe săpăturile unui șanț sau a unui șanț. Acesta este unul dintre momentele importante în construcția fundațiilor de benzi pentru că:

 • șanțul tăiat ușor și uniform vă va permite să turnați fundația fără cofraje aproape la nivelul solului și să vă permiteți să salvați;
 • calculul incorect al adâncimii sau adăugarea incorectă în cazul unei fundații puțin adânci nu permite construirea unei fundații fiabile pentru casa dvs.

Armare. Pentru casele de lumină și solul bun, este permisă umplerea fundației banda fără armătură și va fi necesară creșterea lățimii pereților fundației. Cu toate acestea, fundația armată a construcției din beton armat este mai sigură și vă recomandăm să o utilizați. Și aici există o modalitate de a reduce într-o oarecare măsură costul fundației. Puteți utiliza armarea compozită în locul oțelului.

Turnarea betonului. Cu volume mici, puteți folosi un mixer de beton manual și o puteți face singur. Aflați ce preț în Minsk pentru ciment, nisip, piatră zdrobită și beton gata, va fi mai ușor să comandați gata, beton de înaltă calitate. Când vărsați, amintiți-vă să compactați betonul cu un vibrator. Puteți utiliza, de asemenea, vechile "metode de bunicuță" de atingere și tampare, dar vibratorul profund va da cel mai bun rezultat.

Bazele inundate trebuie protejate împotriva precipitațiilor și uscării. Cofrajele sunt îndepărtate, de regulă, în a treia zi după turnare. Apoi faceți (dacă este furnizat) impermeabilizarea și umplutura verticală a fundației. Acesta este unul dintre momentele cele mai importante în cazul unui subsol. Nu ar trebui să se facă praf de la săpun, se va folosi nisip, lut expandat, agloparit. Acest lucru va reduce în mod semnificativ adâncimea de penetrare a înghețului și rezistența solului, ceea ce înseamnă că vă va încălzi casa și îl va face mai fiabil.

Cu toată prostata - fiabilitatea și durabilitatea fundației benzii se realizează numai dacă se respectă regulile construcției. Dacă ați început deja să căutați profesioniști pentru a construi fundația casei dvs., vă rugăm să ne contactați la Midero. Experții noștri au o vastă experiență în construcția diferitelor fundații. Vă putem oferi condiții flexibile de plată și cea mai înaltă calitate a muncii.

Sunând la compania noastră, veți primi sfatul necesar și veți putea să comandați rapid executarea lucrărilor de instalare a fundației.