Construcția unui garaj din beton armat

Dacă mai devreme un garaj din beton armat a mărturisit bunăstarea proprietarului său, în prezent datorită tehnologiei industriale de fabricare a elementelor și blocurilor pentru asamblarea sa, costul construcției a scăzut de mai multe ori.

Majoritatea proprietarilor auto care au un teren în posesia lor sau care o închiriază pe termen lung, încearcă să construiască o "casă" sigură și durabilă pentru mașina lor. Construcția de capital, în care "cutia" și fundația sunt una, este cel mai popular design. Pentru constructia sa de la producatori, puteti cumpara panouri din beton armat pentru a construi un garaj sau o caramida. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că costul construirii unei clădiri de cărămidă sau spumă va fi de câteva ori mai mare decât construcția blocurilor de beton armat.

Casele moderne pentru autoturisme din beton armat sunt fabricate în fabrică la întreprinderile industriale și sunt prezentate în două variante posibile:

Garajele prefabricate constau din plăci individuale, fixate în timpul montării cu șuruburi de ancorare speciale. A doua opțiune este o "cutie" complet finisată și lipită, care, atunci când este instalată, este fixată rigid pe fundația pregătită.

În primul rând, la caracteristicile pozitive ale structurii betonului armat ar trebui să se atribuie, sub rezerva respectării tuturor standardelor și reglementărilor din domeniul construcțiilor și tehnologiei, rezistența ridicată, fiabilitatea și durabilitatea întregii structuri. În plus, plăcile din beton armat pot fi selectate în funcție de dimensiunea dorită a garajului viitor sau pot fi comandate, cu dimensiunea cea mai apropiată de cea dorită.

Un avantaj important este că, practic, oricine, chiar și un constructor cu experiență foarte îndelungată, va fi capabil să asambleze cu propriile mâini un garaj din structuri din beton armat prefabricat.
De asemenea, la plusuri ar trebui să fie adăugate și ușurința de reparații. În cazul în care pe suprafața plăcilor se formează fisuri sau muchii, ele pot fi reparate în mod independent.

Pentru a face acest lucru, curățați zonele deteriorate cu apă de înaltă presiune. Armăturile de armare metalice, care vor ieși după curățare, trebuie curățate de rugină și se aplică o compoziție anticorozivă. După aceea mortarul de ciment-nisip trebuie să umple găurile formate.

În construcția clădirilor de garaj din beton armat, principalul dezavantaj este costul suplimentar al transportului sau închirierii profesioniștilor din anumite specialități de construcții.

Garajele modulare din beton armat, precum și cele monolitice, necesită impermeabilizarea suplimentară a acoperișului, care de obicei este făcută și acoperită cu pâslă de acoperiș. Dacă acest lucru nu se face, apa care se acumulează sub acoperiș va duce la atenuarea și, în plus, la distrugerea modulelor de beton.

Un alt dezavantaj al garajelor construite din beton armat constă în formarea condensului pe pereți, care se formează la îmbinări datorită diferenței de temperatură, în special în timpul sezonului rece. Dar acest dezavantaj este ușor de eliminat prin completarea interiorului garajului cu plăci din plastic sau bordură.

Mare sau mic?

Cea mai populară dintre cumpărători sunt garajele prefabricate (din beton armat), care sunt produse în mai multe proiecte:

 • ZHBI-1 (modular fără podea). Dimensiunile liniare sunt de 400x625x245 cm, iar greutatea întregii structuri este de aproximativ 12 tone.
 • ZHBI-2 (combinat cu o podea). Are aceeași dimensiune ca și proiectul anterior, dar cu 4,5 tone mai mult decât cel precedent.
 • ZHBI-3 (modular cu podea și subsol)

În plus față de dimensiunile standard, garajele prefabricate sunt furnizate pentru "gazele" mari, mărimea și prețurile medii la Moscova cu livrare pot fi văzute în tabelul de mai jos:

Garaj în țara de structuri din beton armat

Setul de garaj finisat din beton armat poate fi achiziționat din fabrică sub forma unei cutii monolitice. Prin sudare, porți metalice sunt atârnate pe ea. O altă opțiune este de a cumpăra elemente individuale din beton armat și de a asambla auto-garajul cu mortar de ciment. Experții recomandă să se acorde prioritate unui set de beton prefabricat.

Avantajele acestei opțiuni sunt următoarele:

 • viteza mare de construcție,
 • disponibilitatea instrucțiunilor producătorului privind tehnologia de asamblare,
 • (dacă este necesar, un astfel de garaj poate fi dezmembrat și instalat în orice alt loc);
 • construcția unui astfel de garaj nu are nevoie de utilizarea de sudare.

Elemente pentru construcția garajelor

Un kit de construcție pentru garaj include, de obicei, următoarele elemente:

 • subsolul panourilor (în cazul în care designul garajului oferă un subsol),
 • panou drept
 • stânga panou de podea
 • panouri de perete,
 • panou de perete mediu,
 • poarta panoului
 • placa de acoperis, realizată din placă de bază goală.

Acest tip de garaj se va asemăna cu designerul pentru copii. Principalul lucru este să verificați în mod regulat instrucțiunile detaliate atașate.

Există două subtilități care trebuie luate în considerare pentru a vă asigura confortul:

 • prezența unei cariere de vizionare cu un capac (pentru implementarea întreținerii mașinii),
 • prezența unui subsol.

Montarea elementelor de garaj

Montarea elementelor din garaj este efectuată fără utilizarea de sudură. Acest lucru va necesita suporturi metalice speciale, precum și conexiuni cu șuruburi. Astfel de conexiuni sunt incluse în dotarea standard a construcției din beton armat din garaj de producție din fabrică. În plus, kitul include o ușă metalică pentru garaj.

Garajul elementelor prefabricate din beton ar trebui asamblat în următoarea secvență:

 • într-o groapă pre-pregătită excavați panourile de subsol,
 • instalați două plăci de podea,
 • instalați panourile laterale ale garajului,
 • stabili panoul mediu de perete,
 • fixați panoul de ușă, instalați poarta,
 • instalați acoperișul plăcii goale.

Montaj de garaj din beton armat monolitic

Un alt tip de garaj din beton armat este o cutie din beton armat monolitic. Inclusiv cu aceasta poate fi făcută din porți metalice.

Acest garaj are multe dezavantaje:

 • tehnologia specială este necesară pentru ao muta
 • garajul după instalare nu mai poate fi demonstrat, deoarece el este monolit pe podea pre-amenajat,
 • porțile sunt atârnate și este mai bine să atragem specialiști în acest domeniu, ceea ce duce la costuri suplimentare.

Secvența acțiunilor în garaj auto-asamblare

Dacă vă decideți să vă construiți propriul garaj din structurile din beton armat dobândite, vă recomandăm să urmați următoarea secvență în acțiune:

 • Instalați coloane de asistență. Pentru aceasta, nu este nevoie de o fundație specială. În timpul construcției peretelui din spate al suportului trebuie să fie instalat în săpăturile anterior săpate în sol. Se umple treptat cu beton la o consistență de 1: 5. Fiecare dintre straturi cu atenție berbec. Ca umplutură, luați piatră zdrobită sau pietre, pietriș, cărămidă.
 • La înălțimea tuturor stâlpilor a fost aceeași, puteți recurge la un mic truc. Efectuați primul model de gaură făcând un dop de beton. Acesta va servi drept referință la crearea adâncimii carierelor. Modelele de perete trebuie instalate de jos în sus până la înălțimea dorită. Cusăturile orizontale sunt acoperite cu mortar de ciment. La sfârșitul lucrării de instalare, stivuitorul din spate se execută, blocând consolele de legătură.
 • Pereții laterali sunt montați similar peretelui din spate. Reconciliați conexiunile orizontal.
 • Atunci când îmbinările cusăturilor sunt marcate pe crestături și creasta de creastă, se plasează panourile de acoperiș. Aproape de instalația de gabarit se realizează pe mortar de ciment. Instalarea balamalelor acoperișului se realizează cu ajutorul unor știfturi și bucle cu care sunt prevăzute. Apoi, toate panourile sunt plasate pe marcaj, soluția este turnată și este realizată monolitul.
 • Suprafața acoperișului pentru a merge pe el nu este destinată. În caz de nevoie urgentă, trebuie să se facă un trotuar pe partea de sus a acestuia.

Lucrează pentru suspendarea porții

 • Pragul porții este așezat pe o suprafață de nisip. Căptușeala trebuie să fie perfect orizontală.
 • Aripa porții este atârnată pe suporturile furnizate.
 • Cu ajutorul șaibelor de căptușeală atingeți aceeași înălțime dorită a suspensiei.

Acoperișul de pe acoperiș și protecția suprafeței peretelui

Când veți acoperi acoperișul, asigurați-vă că suprafața acestuia este curată, uscată. Îndepărtați neregulile cu mortar de ciment. Apoi, materialul sticlos sau materialul de acoperire (în două straturi) este lipit pe acoperiș. Cârpele trebuie să fie așezate paralel cu patina, iar lucrarea ar trebui să fie pornită de la consola.

În scopul protejării suplimentare, suprafețele exterioare ale pereților sunt tratate cu compoziții speciale. Suprafețele interioare pot fi albe sau tencuite cu compoziție diluată de var. Dacă nu există condiții speciale pentru proiectarea exterioară a garajului, puteți utiliza tencuiala obișnuită de ciment. Pentru a face acest lucru, aruncați pur și simplu o mistrie și apoi frecați ușor.

Totul despre garajul din beton: avantajele și dezavantajele construcției de plăci și blocuri de beton, dimensiune, greutate, fotografie

Astăzi, în aproape fiecare familie există o mașină, care a devenit un asistent indispensabil în oraș și în țară. Du-te pentru alimente sau transporta răsaduri cu mașina mai rapid și mai convenabil.

Dar, la sosirea la site-ul dvs., mulți se confruntă cu problema de a parca o mașină.

Lăsând mașina în stradă, dimineața, proprietarul mașinii riscă să-și găsească mașina în mod diferit decât a lăsat-o seara. Da, și adăpost de vreme și de a repara "calul de fier" este adesea util. Prin urmare, mulți proprietari de mașini se gândesc la amenajarea garajului în casa lui.

Astăzi, structurile prefabricate din beton armat din blocuri de beton și panouri cu podele sunt disponibile pe piață.

Garaje din beton armat: argumente pro și contra

Avantajele garajelor prefabricate din beton includ:

 1. mobilitate

După cumpărarea unui garaj fabricat din produse din beton, va dura doar câteva ore pentru ao asambla; din plăci din beton armat - câteva zile. Dacă este necesar să-l transferați într-un loc nou, acest lucru nu va provoca dificultăți - garajul este ușor demontabil și gata de montaj.

 • Varietate de opțiuni

  Astăzi, puteți cumpăra un garaj de orice tip - fabricile de beton furnizează un număr imens de panouri de perete cu porți, portițe, plăci de podea, intrări în cariera de vizionare și pivniță.

  Astfel de garaje pot fi construite în orice configurație și dimensiune, realizându-vă propriul proiect în conformitate cu cerințele lor de funcționare.

 • dezavantaje:

  1. În timpul construcției de structuri prefabricate necesită echipament special.
  2. Garajele construite nu pot fi reprogramate.
  3. Transportul necorespunzător al structurilor din beton armat duce la deformarea acestora, le afectează caracteristicile și complică asamblarea, ceea ce reduce caracteristicile operaționale și tehnice ale structurii compozite.

  În acest sens, procesul de construcție necesită o organizare adecvată a transportului și depozitării plăcilor și blocurilor de beton.

  Garaje din beton armat - fotografie:

  Unde este rezonabil să construiți?

  Regulile pentru construirea obiectelor din această clasă sunt specificate în documentele: SNiP 30-02-97 și SP 30-102-99.

  Reglementările indică faptul că proiectarea construcției de garaje în subsolurile subsolului și subsolului, inclusiv. și atașat fără a respecta reglementările.

  SNIP reglementează numai faptul că anexele trebuie amplasate la un metru de la marginea amplasamentului, iar distanța dintre clădirile adiacente cu plafoane combustibile trebuie să fie de cel puțin 10 metri.

  Dacă se construiește o casă de țară, un garaj din beton armat construit sub casă are avantaje notabile:

  • salvarea a cel puțin o sută de metri pătrați de teren pentru alte nevoi;
  • mașina poate fi pusă în mod liber și în afara garajului fără a perturba gospodăria;
  • lucrurile și uneltele necesare sunt în mod constant în casă, chiar și în timpul iernii;
  • Această opțiune de construcție nu este mai scump decât construirea unui garaj separat.

  Dacă alegeți un garaj ca extensie, atunci, desigur, problema principală va fi fiabilitatea, funcționalitatea și comoditatea; cu alte cuvinte, preț-calitate.

  Cu fiabilitate, totul este clar - cu cât garajul este mai puternic, cu atât mai bine. Dar construcția sa va costa o sumă considerabilă. Achiziționarea, livrarea, invitarea lucrătorilor. Pe de altă parte, fiabilitatea și durabilitatea.

  Dacă intenționați să trăiți în țară sau în grădină, atunci construirea unui garaj din beton armat este o decizie justificată. Dar pentru ca documentele să rămână în continuare pe linii, care pot dura mai mult de o lună.

  Un garaj din metal de podea ondulată costă aproximativ 1.000 de dolari, în plus față de construcția sa va necesita costul de livrare a materialelor și costul de bandă de fundație (mici). Construcția va dura un timp scurt, veți obține o soluție excelentă care protejează mașina de soare și ploaie, în principiu, acest lucru este suficient în țară.

  Dacă aveți nevoie de un loc pentru a stoca instrumente pentru grădină, un dispozitiv în garajul unui rack mic va rezolva problema. De asemenea, nu este necesară inspecție, aceasta este o economie suplimentară, deoarece nu necesită costul impermeabilizării.

  În cazul în care cabana sau grădina nu este un loc de reședință permanentă, ci doar un teren cu o casă de vacanță, atunci această opțiune este optimă datorită economiei sale.

  Structurile de beton armat generează diverse tipuri de garaje în funcție de model și dimensiune. Greutatea unui garaj din beton armat variază între 10 și 17 tone. Podea și poarta din beton incluse.

  Dimensiunile garajului din beton armat:

  construcție

  Punctul important aici este alegerea locației și a proiectului de construcție. Anterior, garajele prefabricate au fost construite din beton armat pe amplasament - fundația a fost turnată, fitingurile au fost legate, au fost făcute cofraj, beton a fost turnat și totul a fost bine umflat, atunci intensitatea forței de muncă, timpul și costul unui astfel de garaj a fost destul de mare.

  Tehnologia modernă a devenit mult mai ușoară. Achiziționarea unei structuri prefabricate la o fabrică de produse din beton reduce costurile cu aproximativ jumătate. Acest garaj de plăci de beton este proiectat pentru montaj simplu, este însoțit de instrucțiuni detaliate. Chiar proprietarii garajului îl pot asambla fără ajutorul constructorilor.

  Pașii de asamblare:

  • sunt instalate panouri de subsol (dacă există);
  • sunt instalate plăci de podea;
  • gardurile sunt asamblate;
  • a seta panoul ușii;
  • panourile suprapuse (golite) sunt instalate;
  • acoperișul este montat.

  Sunt necesare mecanisme de ridicare. Plăcile sunt fixate cu șuruburi și brațe de ancorare. Pentru a instala poarta, veți avea nevoie de o mașină de sudură. Avantajul este că nu este nevoie de lucrări de finisare în interiorul și în exteriorul garajului.

  Pentru izolație se folosește de obicei spumă de garaj din beton. Permite funcționarea fără încălzire internă.

  Spuma este atașată la mortar pe pereții exteriori ai garajului, iar diblurile din plastic sunt folosite și pentru a-l asigura.

  După ce se aplică o rețea de ipsos, se introduce în adeziv, care se aplică pe spumă.

  În etapa finală, învelișul este chit și, dacă este necesar, se aplică vopseaua.

  Hidroizolarea se aplică oricărei baze de garaj. Este instalat la o înălțime de 15-25 cm de la nivelul solului pentru a preveni intrarea umezelii în pereți.

  Hidroizolarea este împărțită în orizontală și verticală.

  Orizontal se face cu utilizarea materialului de acoperis, lipit pe bitumul încălzit în 2 straturi. Se folosește în garaj fără fund, se realizează în jurul întregului perimetru al garajului de-a lungul fundației fundației (marginea superioară), dar deasupra nivelului terenului (obligatoriu).

  În cazul în care garajul are un subsol, pe lângă protecția principală aplicată împotriva umezelii capilare. În acest scop, hidroizolarea verticală este utilizată la nivelul subsolului sub pereții exteriori. Este, de asemenea, aranjat pe marginile exterioare ale pereților exteriori ai subsolului. În aceste scopuri, liniile sunt aliniate la ciment și bitum.

  Dacă apa subterană se află deasupra subsolului subsolului, subsolul trebuie protejat de o cochilie continuă realizată în mod continuu.

  Podeaua subsolului de deasupra izolației din apă este realizată din ciment sau beton.

  Hidroizolarea pivniței este realizată din înveliș biostabil și impregnare impermeabilă la apă.

  Lemnul este îmbibat de 2-3 ori cu amestecuri încălzite, cu un interval de o zi. După uscare arborele poate fi vopsit. Arborele este vopsit cu vopsele de ulei, bine și vopsite cu cauciuc, au pictat orice suprafață.

  Hala de inspecție nu este recomandată în garaj, deoarece datorită diferenței de temperatură în care se produce condens, ceea ce provoacă coroziunea vehiculului.

  Dacă, totuși, este planificată o groapă de inspecție, se recomandă să o localizați în afara parcării permanente a autovehiculului sau să faceți o acoperire pentru a închide cariera.

  Pentru a încălzi un garaj prefabricat de beton cu încălzire centrală este destul de scump și ineficient. Încălzire electrică mai eficientă. Există mai multe moduri, în vremea noastră există multe dispozitive și dispozitive auxiliare care reglează temperatura și timpul de funcționare al aparatelor electrice.

  Ce dispozitive pot fi folosite pentru încălzirea unui garaj finit de beton:

  • cazan de încălzire electric;
  • convector de căldură;
  • sistem de încălzire prin pardoseală;
  • infraroșu de încălzire.

  Dispozitive auxiliare pentru încălzire:

  • temporizator (controlează timpul de încălzire);
  • senzor termostat (păstrează temperatura dorită în cameră).

  Îndepărtați interiorul și în afară

  Acoperișurile plate sunt acoperite cu pâslă de acoperiș, blat de sticlă sau eurosil. Este ieftin, simplu, ușor de realizat și aceste materiale protejează bine împotriva apei. Dar devin inutilizabile după 5-10 ani, au rezistență redusă la deteriorare.

  Acoperișurile înclinate sunt acoperite cu foi galvanizate, plăci metalice, foi de oțel sau ardezie. Materialele nu se strică pentru o perioadă lungă de timp, sunt durabile și păstrează căldura bine, sunt rezistente la schimbările de temperatură și, în plus, sunt rezistente la foc. Dezavantajul lor este prețul mai mare și este dificil de instalat.

  Dacă garajul este folosit iarna și este încălzit, este necesar să încălziți acoperișul înainte de finisare.

  Decoratiuni de perete:

  Decorarea garajelor prefabricate moderne se efectuează fie cu tencuială de ciment, fie cu materiale de decorare, cum ar fi blocuri, siding, piatră artificială.

  Plafonul este impermeabilizat cu compuși speciali pentru aceste lucrări (de exemplu, Hydrotex-U), utilizat pentru etanșarea cusăturilor, îmbinărilor și fisurilor. După ce banda din fibră de sticlă este aplicată pe zonele cu probleme, se aplică un ansamblu dintr-o soluție penetrantă pe întregul tavan. Înainte se termină deja.

  Trei reguli de lucru:

  • finisarea se face cu materiale ignifuge și rezistente chimic;
  • materialele nu trebuie să fie prea murdare, să absoarbă mirosurile și ar trebui să fie ușor de spălat;
  • Este necesar să aplicați materiale foarte rezistente la deteriorări.

  Pe baza acestor parametri, recomandările pot fi următoarele: suprafețe de tencuit, finisaje din PVC, siding (metal) sau panouri (din material plastic), plăci ceramice, plăci aglomerate, plăci OSB sau plăci din lemn.

  Și în concluzie:

  Garajele de beton sunt simple și fiabile, sunt durabile și mai calde decât omologii lor de cărămidă. Dezavantajul lor poate fi o uniformitate și un preț mai mare. Ele au, de asemenea, avantajul în prețul betonului prefabricat. Și dacă atunci când construiți o mașină acasă problema financiară nu este în prioritate, garajul vă va servi de foarte mult timp din blocuri de beton.

  Garajul plăcilor: caracteristici ale construcției

  O structură necesară și importantă pentru orice proprietar de autoturisme este un garaj, care va acoperi mașina de vreme rea, o va proteja de ochii curioși și vă va permite să faceți reparații minore confortabile. Atunci când construiți o clădire opțiunea cea mai profitabilă, convenabilă și rapidă este un garaj de plăci.

  În principiu, pentru instalare sunt utilizate două tipuri de materiale:

  • Structuri prefabricate din beton armat.
  • Plăci OSB.

  În acest articol, vom analiza în ambele sensuri, vom vorbi despre materialele utilizate, despre caracteristicile tehnice și despre caracteristicile ansamblului.

  Garaje prefabricate de beton

  Pentru construirea acestui tip de clădire nu este necesară o fundație (a se vedea ce este necesar fundația garajului: definim și facem), plăcile sunt așezate pe bază și nivelate cu nisip.

  În timpul construcției sunt utilizate seturi de plăci speciale de garaj, care includ:

  • Trei panouri de perete goale.
  • Un panou cu o deschidere pentru poarta.
  • Placă de pardoseală.
  • Pardoseală din sticlă.

  Avantajele acestui tip de construcție sunt următoarele:

  • Viteza de montare Garajul este asamblat în funcție de tipul de proiectant, ceea ce necesită mult mai puțin timp, necesită doar sudarea pentru a conecta elementele kitului. Deși acum sunt disponibile opțiuni care sunt conectate fără sudură, folosind paranteze și ancore și lucrările de sudură vor fi necesare numai la instalarea porții.
  • Durabilitate și fiabilitate. Structura plăcilor de garaj servește mai mult de o duzină de ani și garantează siguranța mașinii.
  • Camera din interior nu necesită o investiție mare în decor, în principiu, este suficient să pictezi sau să albi pereții și tavanul.
  • Garajele din beton armat sunt mult mai calde decât clădirile monolitic sau metalice, însă pentru a economisi energia electrică și pentru a reduce pierderile de căldură, unii proprietari acoperă în plus pereții cu spumă sau cu topire scăzută.

  Dezavantajele includ necesitatea de a atrage echipamente pentru instalarea plăcilor și costul relativ ridicat al setului. Dar prețul poate fi redus făcând unele elemente pe cont propriu.

  Pereți și garaj

  Un set de plăci de garaj de perete are o greutate mică, o grosime redusă (120-150 mm), fiecare placă este echipată cu piese integrate încorporate, care asigură o asamblare fiabilă a cadrului.

  Pentru a reduce costul de podele de construcție se poate face, de asemenea, de mână. Placa monolită sub garaj este turnată în primul rând, suprafața bazei este întărită cu o rețea sau bare individuale conectate cu un diametru de 12-16 mm în trepte de 200-300 mm, acoperite cu beton, vibrat și nivelat.

  Este important! Deoarece clădirea este o structură autoportantă și nu este supusă unor încărcături grele, este posibilă utilizarea armăturii de mâna a doua pentru a umple plăcile cu mâinile dvs. pentru a monta grătare, curățându-l anterior și acoperindu-l cu un compus anti-coroziune. Stratul de protecție din beton deasupra grilei ar trebui să fie de cel puțin 30 mm, iar panta mică a plăcii pentru podea trebuie să fie în direcția porții.

  În colțurile clădirii, un colț sau o țeavă este instalată vertical pe placa de pardoseală, care va servi ca bază a cadrului, iar panourile de perete sunt sudate.

  Dacă este necesar, dispozitivul jgheabului de inspecție este inițial săpat o groapă pentru instalarea plăcilor suplimentare de subsol, apoi fundația este turnată cu beton armat, iar panourile de perete sunt montate pe ea. Sinusurile cad adormit pe pământ, cu șanțuri stratificate și cu apă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, podeaua din garaj poate dispărea în timpul mișcărilor sezoniere.

  Lucrările de instalare a părții superioare a garajului pot fi realizate numai cu contracție completă a pământului în axii, prin urmare, după instalarea carierei de inspecție, este necesar să se aștepte cel puțin 3 luni.

  Garaj de acoperiș

  În mod obișnuit, acoperișul clădirii este realizat pe un singur pas (vezi un acoperiș cu garaj plat cel mai bine: cel mai bun mod de a face acest lucru) sau fațeta și folosiți plăci de podea goale pentru garaj, deoarece acestea sunt mai ușoare, iar canalele goale din corpul plăcii asigură o izolare termică mai bună.

  Acoperișul se face în conformitate cu următoarea tehnologie:

  • Plăcile de podea sunt montate pe mortar, laturile lungi ale pereților nu trebuie să fie mai mici de 100 mm, iar capetele - 150 mm.
  • Cusăturile dintre plăci sunt umplute cu o soluție cu granulație fină sau spumă.
  • Sistem de acoperiș montat pentru acoperișuri unice sau dvukhskatnoy.
  • Suprafața plăcilor este acoperită cu o impregnare specială pentru îndepărtarea prafului și o mai bună aderență a materialelor una la cealaltă.
  • O barieră de vapori este instalată pentru a proteja izolația împotriva condensului în timpul schimbărilor de temperatură.
  • Așezați un strat de izolație (lut expandat, zgură, materiale de tip minplit sau laminate).
  • Hidroizolarea este aranjată pentru a proteja încălzitorul de a se uda, iar garajul de la scurgeri.
  • Materialul de acoperire este așezat de-a lungul rafturilor.

  În cazul în care acoperișul este plat, pe o singură față, apoi se aplică mai multe straturi de material de acoperis, lipit pe baza de bitum cu articulații suprapuse de 150 mm.

  Este important! Acoperișul trebuie să aibă o pantă de cel puțin 5%, dacă nu este posibilă scoaterea acestuia cu o placă de pardoseală, atunci drenarea se face folosind o cravată de mortar de ciment-nisip.

  Garaj de OSB

  Unul dintre noile materiale folosite pentru construirea garajului sunt plăcile OSB, care sunt produse prin presarea de la așchii de lemn lungi pe bază de rășini speciale de polimeri. Ce sunt plăcile bune pe bază de lemn și de ce sunt ele populare?

  • Cost redus în comparație cu opțiunile din beton armat sau monolitic.
  • Atragerea echipamentului nu este necesară, plăcile sunt ușoare, sunt ușor de transportat și asamblate.
  • Rezistență ridicată la umiditate și caracteristici excelente de rezistență.
  • Plăcile pot fi ușor procesate, tăiate, forate, se poate construi un garaj de orice complexitate arhitecturală armonios în compoziția generală a casei.

  Garajul plăcii OSB este montat pe o fundație de benzi cu o adâncime de aproximativ 400 mm, ceea ce este suficient, deoarece clădirea aparține construcțiilor cu rame luminoase. Lățimea depinde de grosimea pereților plus 100 mm.

  O altă opțiune poate fi o fundație a plăcii, aceasta este turnată pe o bază aplatizată cu armare. Dimensiunile fundației sunt calculate pe baza zonei clădirii. O astfel de bază poate servi, de asemenea, drept podea în cameră. Deasupra am spus deja cum să facem o placă sub garaj.

  Tehnologia de construcție a garajului cadru

  Clădirile de acest tip au indicatori de rezistență excelenți, simple în dispozitiv și decor:

  • Construcția începe cu dispozitivul din cadrul cherestea sau din profilul metalic.
  • Din interior, orificiile de perete sunt umplute cu pardoseli solide de 150x50 mm.
  • O parte este cusută pentru a se potrivi deschiderii pentru poartă.
  • În afara plăcilor atașate izolație în unul sau două straturi.
  • Pereții de pe stradă câștigă de asemenea bord.
  • Desfaceți plăcile de cadru Osb în interior și în interior.

  Este important! Este necesar să fixați un film de impermeabilizare sub plăci pentru a evita pătrunderea umezelii pe cadrul din lemn.

  • Plăcile goale din garajele Osb sunt perfecte pentru suprapunere, au o greutate relativ scăzută, astfel încât pereții nu vor fi supuși încărcăturii grele.
  • Sistemul de bare de acoperiș este montat, se montează șipca, care este acoperită cu material de acoperire.
  • Garajul este învelit în exterior cu un material de finisare (plasticul sau siding metalic este perfect).
  • Podeaua este turnată, o pantă de 3 grade este făcută în direcția porții.

  De asemenea, trebuie remarcat faptul că, dintre cele patru tipuri de plăci produse, OSB 3 este cel mai solicitat în ceea ce privește specificațiile tehnice pentru construirea de garaje, combină cu succes prețul și calitatea materialului.

  Fotografiile și videoclipurile propuse vă vor ajuta să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru construirea unui garaj pe site-ul dvs.

  Garaje prefabricate din module din beton armat și instalarea acestora

  Garajele majore ar trebui să fie confortabile, durabile, sigure și ușor de scăpat de materialele de construcție. În plus față de tot, trebuie să cheltuiți suma minimă pentru construcția sa și să faceți totul cu adevărat rapid. Acum ne vom uita la cum să construim un garaj ieftin cu propriile mâini, folosind doar blocuri și materiale standard din beton armat la îndemână.

  Alegerea designului de garaj

  Astăzi, consumatorului sunt oferite câte 3 opțiuni de construcție: beton armat cu cofraj, achiziționarea de blocuri individuale cu toate accesoriile necesare (garaj prefabricat de blocuri de beton din fabrică) și o structură din beton armat complet finisată, care este livrată și instalată pe fundație.

  A face o astfel de cameră complet cu mâinile tale va fi dificilă și costisitoare, deci această opțiune este imediat aruncată. De asemenea, trebuie remarcat faptul că va fi dificil pentru o persoană să efectueze o muncă și este necesar să se bazeze pe remunerarea forței de muncă pentru 1-2 lucrători auxiliari. Este mult mai ieftin să cumperi un garaj complet finisat de produse din beton la fabrica, dar există un obstacol: majoritatea producătorilor supraestimează prețurile produselor asamblate la cheie și pot plăti peste 40-55%.

  Prin urmare, considerăm exact garajul prefabricat al plăcilor din beton armat. Un set de materiale va costa aproximativ 35.000 de ruble (de la 25 la 60 de mii de ruble, în funcție de echipament și producător), și îl puteți asambla cu ușurință în doar câteva zile. Singurul lucru care va trebui să fie tratat înainte de a construi o nouă "casă" pentru mașină este o bază de calitate pentru garaj. Porțile pot fi realizate independent sau comandate direct în kit, dacă costul lor se încadrează în bugetul dvs. Deci, să începem!

  Construcția fundației pentru garaj

  Mulți oameni sfătuiesc să pună blocuri în pământ sub structuri pliante, să formeze coloane și grămezi. Desigur, toate acestea au sens și puteți salva un pic, pentru a nu turna foarte mult beton. Dar cea mai ușoară cale este să faci o fundație de bandă pentru un garaj din beton armat. Va avea o înălțime de aproximativ 70 de centimetri și o lățime de 25 cm. "Este scump!" Spuneți. De fapt, puteți salva foarte mult. Acum vom analiza modul de a crea o bază de buget pentru un garaj cu propriile mâini.

  PASUL 1: pregătirea materialelor. În primul rând trebuie să găsiți nisip gros, zgură M100 - M300 și piatră de piatră secundară. Nu vom avea nevoie de materiale de construcție costisitoare, deoarece sarcina principală este de a face o bază solidă, nu un amestec de putere enormă.

  PASUL 2: umplerea carierei cu deșeuri din construcții. Monolithic garaj poate fi pus pe fundație, 50% din care vor fi ocupate de pietre, proiecții, pietre prețioase, deșeuri de construcție. Se toarnă 30-35 centimetri de groapă cu orice obiecte a căror densitate este aproape de cărămidă. De regulă, aceste deșeuri de construcție rămân după construirea oricărei structuri de capital și sunt suficiente pentru construcția dvs.

  PASUL 3: umpleți fundația pentru un garaj din beton. Mai întâi, turnați soluția lichidă astfel încât să se conecteze toate "componentele macro" ale bazei dvs., apoi amestecul gros în cazul în care lichidul se potrivește perfect cu dig.

  PASUL 4: nivelul suprafeței. O etapă foarte importantă, deoarece garajul pliabil ar trebui să fie instalat pe o suprafață perfect plat și este foarte dificil să se macină betonul întărit. Folosiți nivel și spatula pentru nivelare.

  Dacă aveți nevoie de o groapă de inspecție, atunci o puteți umple, folosind cutia. Va fi mult mai convenabil decât să lucrați în garaj. Dar poți face asta și apoi, ca să nu cadă resturi și precipitații.

  Consistența betonului în amestec poate fi mult mai mică decât în ​​construcția structurilor de susținere și a fundațiilor pentru structurile grele. Va fi suficient să se amestece 1: 3 cu nisip, dacă este de ciment M-200 sau chiar 1: 4, folosind gradul M300 - M400. Nu puteți salva numai cantitatea - masa bazei trebuie să fie aproape de normele fabricii, golurile nu sunt permise (este posibilă depunerea structurii).

  Constructia peretilor garajului de produse din beton

  Este foarte ușor să instalați pereții, deoarece toate elementele finite sunt furnizate de către fabricile de producție și tot ce aveți nevoie este să le fixați cu ancore și îmbinări cu șuruburi speciale furnizate de instalație. Construcția garajului nu durează mai mult de 2-3 ore, singura dificultate este greutatea mare a blocurilor. Va trebui să angajezi o mașină de manipulat sau să instalezi un trepied cu un troliu.

  Este necesar să instalați pereți exact la nivelul pe care elementele de legătură au ajuns la caneluri. După preîncărcarea plăcilor cu șuruburi, verificați nivelul de uniformitate. Toate conexiunile trebuie sigilate cu un mortar puternic de ciment (în principal 1: 2 ciment M500 cu nisip). În cele din urmă va fi posibilă încălzirea și tencuiala pentru o izolare termică mai bună.

  Garaj din beton armat

  Fabricile au livrat plăci ușoare goale, din care se face plafonul. Apariția unei astfel de structuri va lăsa mult de dorit, deci trebuie să o modernizați puțin pentru a face garajul să arate modern. Puteți prefera materiale mai scumpe (sindrila, euroruberoid etc.), dar ar fi mai bine să economisiți bani și să construiți un garaj din beton armat cu un acoperiș din material de acoperiș obișnuit sau ardezie colorată. Să analizăm mai detaliat cum să o facem mai bine.

  PASUL 1: faceți o pantă de cel puțin 5%. Veți avea un garaj perfect plat, dar trebuie să faceți o mică coborâre, astfel încât apa să nu se oprească. Înainte de a instala placa, este necesar să așezați 2 rânduri de cărămizi silicate de-a lungul unei laturi a garajului (sau să le faceți imediat sub placa înainte de instalare). Va avea o coborâre de aproximativ 7% pentru un garaj de 3 metri lățime. Dați cimentului să se întărească timp de 15 zile.

  PASUL 2: așezarea plăcii din beton armat. Cu ajutorul unui mecanism de ridicare (manipulator, troliu, fascicul de macara etc.) coborâți ușor placa de pe "cutie", după ce așezați 2-3 centimetri de amestec de ciment în jurul perimetrului.

  PASUL 3: spălați placa de beton, uscați-o uscată de umezeală, îndepărtați eventualele nereguli. Unele plăci au locuri regulate speciale pentru a prinde cablul, trebuie să fie sigilate cu mortar de ciment astfel încât întreaga suprafață să fie uniformă și omogenă.

  PASUL 4: luăm un adeziv special pentru materialul de acoperiș (sau pregătim rășina), îl punem pe placă, punem materialul de acoperiș. Compensarea poate fi făcută cu 5-6 centimetri, astfel încât apa să curgă în siguranță și să nu mărească umezeala acoperișului și pereților garajului de beton.

  Dacă doriți să realizați un acoperiș de ardezie, puteți săriți pasul 3, mergeți imediat la montarea decaloarelor de lemn pe acoperișul din beton. După fiecare 45 de centimetri deasupra plăcii, așezați cherestea cu 40 de centimetri și o înșurubați la placă la fiecare 30 cm cu ajutorul unui perforator (puneți copacul și placa într-o singură lovitură). Bateți ardeaua în mod obișnuit cu unghiile.

  Suprapunerea concretă a garajului nu va permite scurgerea apei fără acoperiș, dar creșterea umezelii în încăpere nu va merge nicăieri. Dacă aveți nevoie de o încăpere uscată, ar fi mai bine să nu acoperiți materialul de acoperiș, ci și să faceți pereții și izolația acoperișului (în special pentru un garaj încălzit).

  Porți pentru garaj cu mâinile lor și cum să le instalați

  Designul fabricii este destul de simplu și constă din 2 frâne de ușă armate, pe care trebuie doar să le ridicați și să le coborâți pe balamale. Desigur, cadrul în sine va fi inclus. Acesta trebuie să fie instalat în deschidere și să facă cel puțin 2 ipoteci pe fiecare parte. Asigurați-vă că verificați dacă cadrul ruloului a intrat înăuntru, altfel poarta poate fi scoasă din ochi.

  Prin achiziționarea unui garaj de plăci, plătiți mult pentru porțile metalice, astfel încât acest design este mai ușor de făcut. Nimic nu este complicat aici. Să aruncăm o privire mai atentă la acest minunat proces.

  PASUL 1: măsurați deschiderea și luați 2 foi de metal cu o grosime de 3 mm (puteți cumpăra la orice bază) și dimensiunile potrivite. Înălțimea lor și lungimea totală trebuie să fie cu 1,5-2 cm mai mică decât parametrii deschiderii, astfel încât să intre ușor înăuntru. Ne retragem cu 4-5 centimetri de la fiecare margine a foii si se toarna un profil pătrat metalic de 30x30 mm. Consolidați pânza cu nervuri diagonale, toate sudate pe foaie.

  PASUL 2: efectuați calculele și sudați buclele. Folosind o bandă, măsuram distanța dintre buclele de pe rama porții, fixăm elementele de răspuns pe pânza noastră. În rolul armăturii bucla, se va potrivi o bandă de metal de 4-5 cm lățime, 20 cm lungime și 4 mm grosime.

  PASUL 3: ne închidem porțile de pe balamale și facem ace de siguranță pentru a proteja împotriva furtului. Luăm șuruburi M8, lungi de 2 cm, și le sudăm cu capace în interiorul ramei ușii, apoi folosim burghiul pentru a face găuri în cadrul golul. La închiderea șuruburilor ușii trebuie să cadă în găuri. Puteți folosi și plăci de protecție (a se vedea fotografia). Redarea este permisă, astfel încât acuratețea muncii să nu fie ridicată.

  Creând un garaj cu propriile mâini, puteți avea grijă de un sistem de securitate suplimentar împotriva furtului. Acestea pot fi zăvoare interioare, știfturi superioare și inferioare și chiar un lanț metalic obișnuit. Principalul lucru este să creați o legătură puternică între ușile și cadrul principal, atunci va fi extrem de dificil să scoateți ușile sau să le scoateți. Puteți vedea garajul din beton armat, care ar trebui să fie rezultatul muncii efectuate, aici:

  Garajele din beton armat și monolitic

  Garajul izolat din beton armat va fi un refugiu bun pentru o mașină a oricărui brand. Este mai economic în construcții, mai sigur și mai durabil decât analogii din alte materiale. O astfel de structură este ușor de construit independent, dar este mai ușor și mai rapid să cumpărați o fabrică gata fabricată. Dacă este necesar, este ușor de reparat.

  Tipuri și caracteristici

  Există două tipuri de garaje pe piață: beton prefabricat și monolit. Acestea din urmă sunt mai fiabile, însă înainte de a le achiziționa, acestea iau întotdeauna în considerare:

  • nevoia de vehicule spațioase și de echipamente de ridicare pentru instalarea la fața locului;
  • după instalare, nu va fi posibilă demontarea și transferul către un alt site.

  Pentru a evita aceste dificultăți în construcție și funcționare, se achiziționează un garaj prefabricat de beton. Producătorii oferă: plăci de acoperire goale, panouri de ușă față, precum și elemente pentru pereți și pardoseli. Acestea sunt completate cu porți metalice și brațe pentru montaj. Dacă este necesar, suplimentat cu panouri de subsol și de mijloc. Astfel, este ușor să alegeți cea mai bună opțiune și să instalați garajul din structurile de beton armat gata cu propriile mâini. Pentru unii, un avantaj semnificativ al acestei opțiuni va fi reducerea costului final al construcției.

  Indiferent de tip, garajul, respectând normele tehnologice și regulile de funcționare, se distinge prin fiabilitate și durabilitate. Alte avantaje includ:

  • viteza mare a lucrărilor de construcție și instalare - este nevoie de aproximativ 4 ore pentru specialiști să instaleze un garaj fără un subsol pe o pernă de nisip;
  • Este ușor de asamblat modele prefabricate de către dvs., producătorii atașați întotdeauna toate dispozitivele de fixare și instrucțiuni detaliate;
  • usor de reparat - atunci cand apar fisuri mici, sunt sigilate cu mortar, daune semnificative (armatura vizibila) necesita o atentie deosebita - mai intai, indepartati betonul, curatati si deschideti barele cu un compus anticoroziv si sigilati gaura;
  • structurile prefabricate pot fi demontate și instalate într-un loc nou.

  Principalul dezavantaj este costul relativ ridicat al transportului unui garaj monolit sau a componentelor acestuia la locul de instalare. De asemenea, acestea necesită impermeabilizarea suplimentară a acoperișului și finisarea, izolarea pereților, pentru a evita formarea condensului. Unii proprietari au o ventilație slabă și un aspect tipic, monoton.

  Monoliturile sunt realizate din beton turnat M300 cu dimensiuni standard de 2.40x5.48x2.32 m, cu o deschidere a porții - 1.935x2.8 m. Grosimea peretelui variază de la 80-120 mm (ultima valoare corespunde grosimii nervurii). Elementele prefabricate sunt oferite într-o gamă largă de dimensiuni. Este posibil să cumpărați panouri din beton armat pentru construirea unui garaj pentru o mașină, lungime de 5,5-6 m, lățime de 4 până la 3,2 m, înălțime de 2,32 sau 2,6 m. Dacă este necesar, se achiziționează o structură prefabricată pentru două autoturisme cu dimensiunile de 4x9 m De asemenea, garajele sunt instalate în blocuri - una constând din 12 cutii, situate pe o suprafață de 15x20 m.

  Prețul garajelor modulare din beton armat depinde de mărime, configurație și producător:

  kazap blog

  Un alt site WordPress

  Construim un garaj din beton armat al panourilor de perete pentru garaj.

  Asamblați-vă garajul întărit. Utilizați sfatul profesioniștilor.

  Kitul de garaj prefabricat din beton armat din beton prefabricat poate fi achiziționat la unitatea din beton armat, sub forma unei cutii de garaj prefabricate, sub forma unei cutii monolitice pe care sunt atârnate porți metalice prin sudare sau cumpărați elemente din beton armat și folosiți cimentul pentru a vă monta singur garajul. Este mai bine să alegeți un set de beton prefabricat pentru a construi un garaj. Este mai bine să nu economisiți pe calitate și să nu construiți un garaj din produsele din beton armat achiziționate, preferați o cutie sau un kit monolitic pentru a asambla un garaj din beton armat, astfel încât garajul viitor va fi mult mai sigur și mai sigur pentru dvs. și pentru autoturism și alte proprietăți.

  Comparativ cu o cutie monolit, un garaj din beton armat are o serie de avantaje:

  1 panouri de subsol (dacă există un subsol în structura garajului)

  3 panouri de podea din dreapta

  4 panouri de perete pentru garaj

  5 panou medie medie

  6 panou de ușă

  7 placă de acoperire cu miez gol

  Există două nuanțe pe care trebuie să le țineți cont pentru confortul dvs.:

  1 groapă de inspecție pentru întreținerea mașinii

  2 subsol, deși mulți nu-l au în vedere, dar este foarte convenabil să-l construiască

  Se recomandă asamblarea unui garaj de beton prefabricat în următoarea secvență:

  1 asamblați panourile de subsol într-un șanț pregătit, poate fi prevăzută o placă de pardoseală sau podeaua poate fi făcută prin orice metodă convenabilă pentru dvs.

  2 apoi instalați două plăci de podea

  3 sunt apoi montate panourile laterale ale pereților de garaj din beton prefabricat

  4 apoi puneți panoul de perete central

  5 apoi puneți panoul de ușă și instalați o poartă metalică

  6 instalarea acoperișului este finalizată de la o placă tubulară de dimensiuni adecvate.

  Elementele de garaj de beton prefabricat, puteți construi cu ușurință fără a fi nevoie de sudură cu console de metal special prevăzute și conexiuni pe șuruburi. Conexiunile trebuie să fie incluse în scopul livrării setului de garaj din structuri din beton armat pentru montaj, este imperativ să verificați integralitatea înainte de asamblarea garajului de beton armat. De asemenea, în kit trebuie să fie incluse și porți metalice. Garajele dintr-un set de produse din beton armat sunt asamblate ca un designer pentru copii, verificându-se în mod constant cu instrucțiuni detaliate, care este însoțit de un set de gata pentru asamblarea unui garaj. Trebuie să obțineți un design dintr-o bucată.

  Garaje din beton armat prefabricate și monolitic

  Garajele din beton armat sunt o construcție solidă pentru depozitarea și întreținerea diferitelor tipuri de transport. Caracteristicile tehnice ale betonului armat fac structuri fiabile, durabile, de căldură și relativ ieftine. Este posibil să construiți o clădire din beton cu propriile mâini (cu un ajutor din partea echipamentelor și a oamenilor). Cea mai ușoară și cea mai rapidă opțiune este achiziționarea unei structuri finite și instalarea acesteia în locația dorită.

  specie

  Construcția materialului din beton armat este prezentată în două forme:

  În continuare, luăm în considerare parametrii de bază și caracteristicile fiecărui tip.

  Garaje monolitice

  Acest tip de structuri din beton armat este foarte popular printre șoferi. Instalarea sa nu necesită prea mult timp și efort. Companiile care vând garduri din beton armat prefabricate oferă de asemenea servicii de instalare (sau dezmembrare). Compania transportă obiectul de beton în locația dorită, îl colectează (în decurs de o oră) la șantier.

  Clădirea are mai multe tipuri:

  • construcția care este asamblată și instalată pe sistem. site-ul;
  • obiecte finite (colectate la fabrică, transportate către client).
  Garaje monolitice.

  În al doilea caz, parametrii de bază ai structurii sunt determinați de normele fabricii. Clienții care doresc să conecteze construcția cu casa (așezați-l în subsol sau făcând-o parte din primul etaj), apelați la prima opțiune, faceți o comandă, sunteți de acord cu dimensiunile. În acest caz, prețul poate diferi într-un fel sau altul. Aceasta va depinde de complexitatea clădirii, de mărimea acesteia, de timpul de instalare și de alte lucruri. Fiecare companie are cataloage de service cu descrierea prețurilor și toate detaliile procesului. Verificați detaliile: aveți nevoie de o carieră de vizionare, podea, pivniță etc.

  Garaj prefabricat

  Unele firme numesc astfel de structuri "mini-constructori". Părțile unor astfel de structuri sunt create separat unele de altele. Cele mai mici detalii sunt luate în considerare, astfel încât atunci când toate detaliile se află în locația corectă, instalarea nu durează prea mult. În cataloagele de companii puteți să vă uitați la modelele făcute anterior și posibile ale unor astfel de garaje. Unele dintre ele nu necesită intervenția specialiștilor. Astfel, puteți salva pe serviciile constructorilor.

  Structurile din beton armat sunt construite din:

  • blocuri de beton;
  • panouri de perete (plăci adiționale utilizate pentru a suprapune spațiul).

  În acest din urmă caz, kitul include toate uneltele (kitul) pentru a instala clădirea. Principalul avantaj care are un astfel de garaj - o varietate. Puteți ajusta blocurile sau panourile la orice dimensiune pe care clientul are nevoie. Astfel de construcții îndeplinesc cel mai bine cerințele operaționale și dorințele clienților. Puteți crea o structură din pivnițe, un parc de garaj sau un atelier. În interiorul dvs. puteți pune cu ușurință cariera de inspecție sau facilități suplimentare pentru angajați sau meșteșugari.

  dimensiuni

  Blocurile solide sunt realizate în următoarele dimensiuni:

  • 2,40 x 5 m;
  • 48x2 m;
  • 1,9x2,8 (pentru garaje cu o deschidere pentru poarta).

  Grosimea peretelui variază de la 80 la 120 mm. Valoarea trebuie să corespundă grosimii marginilor și se calculează separat pentru fiecare bloc. Un astfel de garaj poate fi construit în orice dimensiune. Luați în considerare exemplul construirii unui garaj pentru un singur loc. Pentru panouri de construcții se utilizează panouri de dimensiuni specificate: lungime 5-6 m; lățime 4 m; înălțimea de 2,3-2,6 m. Dacă acești parametri nu satisfac nevoile clientului, dobândiți un design special. Ele sunt prezentate în diferite dimensiuni și facilitează foarte mult procesul de construcție.

  Avantaje și dezavantaje

  Luați în considerare părțile bune și proaste ale structurilor solide de beton. avantaje:

  • posibil să se bazeze pe un plan individual;
  • posibilitatea dezmembrării;
  • fiabilitate și durabilitate, astfel de structuri din beton armat sunt instalate "o dată pentru totdeauna".
  • procesul de erecție durează câteva zile;
  • pentru a accelera construcția, este necesară utilizarea unor echipamente speciale, iar acestea sunt costuri suplimentare;
  • reamenajarea este imposibilă;
  • în timpul reparațiilor, trebuie să găsiți o cameră pentru depozitarea materialelor de construcție;
  • limitele de dimensiune.

  Situația cu structurile din beton armat, care sunt realizate separat, este puțin mai bună. avantaje:

  • selecție largă de acoperire cu dale;
  • Puteți achiziționa materiale deja finite, ceea ce va scurta timpul de reparare;
  • construcția va dura aproximativ 4-6 ore;
  • posibilitatea dezmembrării;
  • Este posibil să se utilizeze o cameră de beton la o oră după instalare.
  • Blocurile se pot deforma datorită depozitării și operării necorespunzătoare.
  Înapoi la cuprins

  tehnologie

  Pentru garaje prefabricate

  Luați în considerare caracteristicile construcției de clădiri de acest tip. După cumpărarea unei astfel de structuri, instalația emite o instrucțiune specială dacă decideți să faceți singur procesul de instalare. Ea descrie toți pașii necesari pentru construirea unei clădiri solide. După ce fundația va fi echipată, puteți trece la construcție. Principalele etape:

  • instalați plăcile de podea;
  • asamblarea și instalarea panourilor laterale;
  • instalați peretele din spate al garajului;
  • fixați panourile instalate;
  • instalați poarta (este de dorit ca poarta să fie metalică);
  • instalați plăci pentru a se suprapune;
  • Aranjați acoperișul.

  Pentru a fixa blocurile, utilizați șuruburile și parantezele de ancorare. Lucrările de sudură nu se efectuează. Puteți alege singur finisajul, culoarea și designul. Recomandăm să așezați suprafața cu tencuială. Aceasta va da imediat garajului un aspect bine păstrat și estetic.

  Garaje monolitice

  Pentru a instala clădiri de beton de acest tip necesită ajutorul echipamentului de ridicare. Poarta poate fi instalată fără sudură. Principalele etape:

  • Obțineți permisiunea de a construi o clădire solidă în autoritățile competente. Este imposibil să începeți construcția fără a primi un document special.
  • După cumpărare, instalația vă va oferi instrucțiuni speciale. Urmați sfaturile sale și obțineți rezultate excelente.
  • Aranjați fundația (cea mai bună opțiune este o fundație de bandă).
  • Montați plăcile în șanț, fixați-le împreună, impermeabile.
  • Rezolvați problema cu ventilația (este mai bine să alegeți una naturală).
  Înapoi la cuprins

  concluzie

  Înainte de a cumpăra un garaj, efectuați măsurătorile necesare și consultați reprezentanții fabricii. Acestea vă vor ajuta să stabiliți ce tip de structură de beton este cel mai potrivit pentru obiectivele și capabilitățile dvs. În funcție de tipul de garaje de beton alese, dvs. (sau echipa de construcție) veți petrece la instalare de la 4 ore la mai multe zile.

  Vă recomandăm să utilizați serviciile echipei de construcție în timpul instalării. Astfel, veți economisi timp și efort, precum și asigurați-vă de puterea și fiabilitatea garajului achiziționat.