Cea mai simplă și mai bună bază de buget pentru o casă de țară? Materiale, ordine de lucru, caracteristici?

Cum să vă creați fundația cea mai simplă și bugetară pentru o casă mică de țară?

Ce materiale și instrumente sunt necesare?

Ordinea de performanță a muncii, caracteristici?

Pentru construirea unei case de țară mici, se folosesc patru tipuri de structuri de fundație cu costuri reduse:

O structură de fundație din beton este selectată în funcție de tipul de sol pe care se planifică construcția, de profunzimea înghețului și de nivelul la care se află apele subterane.

Dacă presupunem că pe terenul pe care se presupune că ar trebui să se realizeze construcția, sunt depozitate soluri dense (soluri nisipoase sau argiloase, lut de nisip etc.) care pot rezista cu ușurință încărcăturii dintr-o mică casă de țară, atunci cea mai economică opțiune de fundație va fi în acest caz fundația coloanei.

Această fundație este creată prin montarea unor coloane individuale, instalate pe o pernă de nisip în jurul perimetrului viitoarei case sub pereții caroseriei, cu un pas de la un metru la 2,5. Materialul pentru stâlpi poate servi ca o cărămidă sau pietriș, lipit cu mortar de ciment-nisip, precum și beton solid sau blocuri prefabricate de beton. Partea lor inferioară este îngropată în pământ, iar partea superioară este legată prin intermediul unei grile de lemn, pe care se va monta construcția casei.

pietriș sau piatră zdrobită;

sârmă de oțel ca armătură;

În primul rând, terenul este marcat și se planifică locul în care găurile trebuie săpate pentru instalarea posturilor. După efectuarea lucrărilor la sol și a dispozitivului pentru perna de nisip, sunt instalate coloane de tipul selectat. De sus, ele sunt acoperite cu pâslă de acoperiș, apoi cu o bară sau scânduri, care sunt unite cu unghii într-o singură construcție de grilă.

Caracteristica principală este necesitatea de a instala coloanele în așa fel încât marca lor să fie la același nivel.

Faptul este că trebuie să țineți cont mult atunci când alegeți o fundație.

Și materialul din care se construiește structura (aceasta este sarcina pe fundație).

Și tipul de sol într-o anumită zonă.

Și nivelul apei subterane.

Terrain și așa mai departe.

Adică, aceasta nu este întotdeauna opțiunea "cea mai scumpă", poate funcționa, va trebui să faci o fundație de fapt (vezi mai sus), și nu pentru bani.

Dacă nu se iau în considerare toate acestea, este posibil ca, din cauciucuri (folosite)

Îndepărteazăm stratul superior al solului, punem anvelopele, le umplem cu moloz sau nisip, cofraj și îl umplem cu beton.

A doua opțiune este o fundație de bandă adânc încastrată (practic concurează cu cea coloană la un cost)..

Pentru a reduce prețul acestui întreg proces de fabricație este după cum urmează:

Frământarea betonului direct pe șantier, mai degrabă decât cumpărarea acestuia (închirierea unui malaxor de beton, și nu cumpăra).

Ca umplutură pentru a utiliza caramida rupte, ardezie rupt.

Am săpat un șanț.

Sau aici este o altă opțiune, fundația traverselor utilizate (traverse de lemn, este posibil și folosit traverse de beton armat, dar acestea sunt mai scumpe și în transport, de asemenea).

Traversele folosite în general costă un ban.

Sapa un șanț, aici luăm deja în considerare legăturile pe care le punem într-un singur strat sau în două straturi (avem nevoie de calcule pentru încărcarea fundației).

Strângem fundul șanțului.

Un strat de pietriș (aproximativ 10 cm), un strat de nisip, tampon, nivelat, impermeabilizant și așezate pe traverse.

Golurile pot fi turnate cu beton armat, nu se poate turna (goluri între pereții șanțurilor și traverse.

Creozot în traverse, în acest caz un plus imens, o astfel de fundație va servi mult timp.

Noi traversăm legăturile între ele cu paranteze.

Puteți grilla de pe traverse folosite, o astfel de fundație este un pic mai scump, pentru că sub grilă avem nevoie de stâlpi, beton sau cărămidă.

Cea mai obișnuită bază de benzi în diferite variante: adâncime în adâncime, adâncime mică, cu bază ridicată și joasă etc. Se referă la o fundație opțională relativ simplă și accesibilă. Este una dintre cele mai durabile și mai fiabile baze pentru clădiri de diferite înălțimi.

O altă variantă a fundațiilor de benzi este o fundație coloană sau piatră cu o grilă adâncită, o fundătură de panglică sau o coloană de benzi-coloană. Extinde domeniul de aplicare al acestor fundații.

Cea mai fiabilă și cea mai costisitoare bază este piloții din beton armat prefabricat și plictisit. Posedă cea mai mare capacitate de rulment. Lățimea aplicației este extrem de mare. Costul este ridicat.

Un alt tip de fundație cu multe variații - slab. Una dintre fundațiile cele mai scumpe și mai dificile din punct de vedere tehnologic.

Cea mai mare opțiune bugetară, în special pentru case mici, este o fundație bloc. Este perfect pentru case cu un singur nivel, cu o suprafață de până la 60 de metri pătrați. fundația se desfășoară pe o zonă prealabilă. Blocurile pot fi așezate din cărămizi obișnuite, blocuri de beton de dimensiuni standard (400 * 400 mm, 300 * 300 mm etc.). Cu cât casa este mai masivă, cu atât este mai mare frecvența blocurilor de fixare. În mod obișnuit, blocurile în spațiu sunt amplasate la fiecare 1,5-2 metri. fundația este montată extrem de rapid și ușor. Pentru instalare aveți nevoie de: un muncitor, un kiyanka, un nivel, o lopată, blocurile înseși și nisipul pentru un strat subțire (nu mai mult de 50 mm).

O altă opțiune pentru casele de lumină (temporar) este grămada de fier. Ușor, rapid, relativ ieftin, dar nu fiabil.

Tipurile de fundații pentru o casă mică de țară: alegeți baza optimă

De regulă, casele de vacanță sunt clădiri mici de ședere sezonieră, care implică un minim de comunicații. În consecință, acestea cântăresc puțin, încărcătura pe pământ dă o mică. Prin urmare, fundațiile pentru casele de vară încearcă să utilizeze ușoare, fără a implica structuri complexe, abundența lucrărilor de pământ și beton. Să încercăm să aflăm care tipuri de fundații sunt potrivite pentru diferitele condiții de construcție a țării.

Din alegerea fundației pentru o casă de țară depinde de durabilitatea acesteia

conținut

Fiecare site are propria sa fundație

Este important ca alegerea fundației să nu fie determinată de preferințele personale, ci de condițiile de construcție. Pentru a le determina să efectueze sondaje geologice la un anumit loc. Ce trebuie determinat?

1. Tipul de sol

Solul pietros (stâncos, detrit) este cel mai bun pentru construcție. Acestea sunt considerate a fi baze non-crassy, ​​permit umiditatea să treacă bine și să nu fie deformate în perioada de iarnă. Pe ele puteți aranja orice fundație.

Turba si solurile argiloase, dimpotriva, pastreaza o cantitate mare de umiditate, ingheata in timpul perioadei de iarna si, ca rezultat, se umfla. Aceasta duce la deformări distructive ale clădirilor. Prin urmare, fundațiile care rezistă la înălțarea solului și nu se micsorează sunt potrivite pentru împrăștierea solurilor. Aceste caracteristici au fundații puțin adânci, plăci și șaibă.

Gradul solurilor înghețate

2. Nivelul înghețării solului

Nivelul înghețării solului depinde de climă și este reglementat de SNiP. De exemplu, în regiunea Leningrad, nivelul de înghețare este, în medie, de 1,5 m, în regiunea Moscovei - 1,6-1,7 m. De regulă, fundația este coborâtă sub înghețarea solului.

Tabel - adâncimea normativă a înghețării solului

3. Nivelul apei subterane

Apa în pământ, care este prea aproape de pământ, reprezintă un pericol pentru fundație și întreaga structură. Contribuie la distrugerea fundației și, de asemenea, crește adâncimea înghețării solului. Inundații posibile ale subsolurilor, subsolurilor.

Prin urmare, atunci când se construiește o casă de țară pe un site similar, este mai bine să se facă fără construirea unui subsol, și ca un motiv pentru a utiliza pile șurub (din metal acoperite cu compuși anti-coroziune) sau coloane de țevi de azbest.

Tipuri de fundații pentru o casă mică

Cele mai populare fundații pentru construcția de case de țară sunt:

Vom lua în considerare fiecare dintre aceste tipuri, vom defini oportunitatea acestora pentru diferite tipuri de clădiri și condiții de construcție.

Construcția pilonului - suportul pilonului

Fundația Pillar este cea mai populară bază pentru casa de vară, care este o opțiune destul de economică. Se compune din stâlpi scufundați în pământ, partea superioară a căreia iese în afară. Nivelul superior al tuturor pilonilor este aliniat orizontal și este o suprafață complet plană.

Fundație de colț din cărămidă prefabricată cu grilă din lemn

Stâlpii sunt instalați la colțurile clădirii, la intersecția pereților, sub pereți și pereți despărțitori - cu o treaptă de 1-2,5 m. Pentru a combina stâlpii existenți într-o singură structură, distribuiți încărcătura primită și formați un suport pentru pereții casei, o grătare de metal canal) sau lemn (lemn).

Cel mai adesea, stâlpii sunt asamblați din cărămizi, blocuri de beton, țevi de azbociment, pietriș. Mai puține ori se toarnă structuri de beton (armate).

sfera de aplicare

Fundația coloanei este potrivită pentru case din lemn, case din busteni, cherestea. Subsoluri, garaje și subsoluri în astfel de case nu sunt îndeplinite.

Fundația de pilon de beton păstrează cabana casei

Locația pentru construcție trebuie să fie netedă, diferențele semnificative în înălțime duc la "înclinarea" coloanelor prin presiunea laterală a solului și distrugerea fundației împreună cu clădirea.

Fundația coloanei este recomandată să se aranjeze numai pe o suprafață densă, care nu este supusă înghețării și schimbărilor de sol.

Avantajele și dezavantajele fundațiilor coloanelor

 • erecția economică;
 • instalare relativ rapidă;
 • fiabilitate.
 • excluderea construcției subsolului, subsolului, pivniței sub casă;
 • utilizat doar pentru structuri ușoare, mai mici;
 • nu se aplică pe solurile mobile și de salubritate.

Baza de banda - o banda puternica suport

O altă bază comună este banda, care este o bandă de beton armat, cărămidă, pietriș. Repeta complet contururile casei (de-a lungul zidurilor și partițiilor), asigură stabilitatea și fiabilitatea structurii chiar și pe soluri dificile.

Fundația Panglică creează un cadru orizontal solid, care ține în siguranță pereții clădirii

O parte din banda de subsol este scufundată în pământ, o parte rămâne pe suprafață. Acest lucru face posibilă construirea de subsoluri, garaje, subsoluri, pivnițe în construcție (numai atunci când se utilizează o fundație încastrată).

Straturile de bază, în conformitate cu adâncimea, sunt împărțite în adânc și adânc.

Grosimea îngropată pe un teren necascat sau slab. Adâncimea acestor structuri este de 40-70 cm.

Bazele bazinelor submersibile sunt capabile să reziste la o încărcare semnificativ mai mare, inclusiv prin înălțarea solului. Adâncimea de așezare este de 20-30 cm sub înghețarea solului, adică nu mai puțin de 1,5-1,8 m. Un astfel de design este indispensabil dacă garajul sau subsolul trebuie construite sub casă.

Tipuri de fundație de benzi, în funcție de materialul de fabricație

sfera de aplicare

Stripurile de bază pot fi utilizate pentru orice tip de case de țară: caramida, bloc, beton. Pentru clădirile cu rame ușoare și cabinele cu jgheaburi de o singură etapă, fundațiile de benzi sunt, de asemenea, bune, dar nu întotdeauna recomandate din cauza costului crescut. O pondere mică a acestor clădiri este mai bine să "încredințeze" mai multe baze bugetare.

[include id = "5" title = "YAN - în text"]

Centurile de centură sunt folosite pe soluri umede (tip încastrat) și necatinoase (cu adâncime mică). Pentru solurile înghețate, puternic inflamate, caracterizate prin niveluri ridicate ale apei subterane, fundațiile de benzi nu sunt justificate din punct de vedere economic și tehnic.

Punctele tari și punctele slabe

 • posibilitatea de amenajare a subsolului;
 • capacitate ridicată de depozitare, fiabilitate (rezistă cărămizilor din cărămidă și case din piatră);
 • durabilitate;
 • atunci când dispozitivul poate fi efectuat exclusiv prin muncă manuală, fără utilizarea unor echipamente speciale (în special pentru adâncime);
 • la scară largă.
 • costuri ridicate;
 • complexitatea muncii;
 • incapacitatea de utilizare în zonele inundate.

Piloți fundație - construirea de grămezi combinate

O fundație cu piloți este un grup de grămezi care sunt imersați în pământ și sunt îmbinate de sus de o grătar din beton armat, din lemn sau din metal. Piloții pot fi făcuți la fabrica sau la fața locului, adică direct în pământ.

Piloți de fundație ajută la rezolvarea problemelor cu soluri mlaștini, care înclină spre inundații

Pila finisată (prefabricată) este o tijă lungă cu un capăt ascuțit. Este condus sau înșurubat în pământ cu un capăt ascuțit până când ajunge la stratul dens și este fixat ferm în el. Este, de asemenea, posibilă producerea de piloți direct în sol vertical sau în formă înclinată. Pentru aceasta, puțurile sunt mai întâi forate, apoi sunt instalate conducte în ele și cavitățile lor interne sunt betonate.

Există următoarele tipuri de grămezi pentru fundații:

 • Zabivny - metal finalizat, beton armat, tije de lemn. Datorită capătului ascuțit și tehnicii speciale (șoferii vibratoare, dispozitivele de presare), piloții de antrenare sunt presați în pământ fără săpăturile preliminare.
 • Imprimate - creați direct în pământ, executați puțuri de foraj și umpleți-le cu beton.
 • Piloți din beton armat - structuri de beton armat gata instalate în puțuri forate.
 • Șuruburi - tije metalice lungi, pe laturile ascuțite ale cărora există lame pentru înșurubare în pământ. Șanțurile de șurub sunt înșurubate în sol cu ​​mâna sau cu mecanisme speciale.

În construcția dacha se folosesc în principal șanțuri cu șuruburi, ale căror fundații se numesc grămezi și șuruburi.

Tipuri de piloți utilizați în construcții

Baza și șurubul sunt montate în cel mai scurt timp posibil. Nu necesită implementarea unor lucrări complexe de pământ și beton. Tot ce este necesar este să înșurubezi grămezile sub adâncimea înghețării solului și apoi să le concretizezi. Dacă este necesar, adâncimea coloanelor sub lungimea lor, aplicați capacitatea. Pentru a îmbina toate grămezile într-o singură fundație, se folosesc grătare - metal, lemn sau beton armat.

Structură cu șuruburi cu capace metalice și ligatură dublă

Piloții de șuruburi au o înaltă rezistență, o fiabilitate și au capacitatea de a suporta sarcini semnificative. De exemplu, piloții obișnuiți d = 108 mm pot rezista până la 8 tone fiecare!

Tipuri de grilă folosite pentru fundații cu șuruburi

sfera de aplicare

Piloții sunt utilizați în construcții particulare pentru a ține case de case, case de lemn, clădiri de cărămidă mică.

Fundația cu șuruburi nu este utilizată pe soluri stâncoase. Toate celelalte soluri, inclusiv cele mobile și slabe (turbării, argile), sunt excelente pentru a conduce grămezi. Datorită posibilității de extindere, grămada șuruburilor este mărită la o lungime care îi permite să se consolideze într-un strat stabil de sol.

[include id = "6" title = "YAN - în text"]

Structurile cu șuruburi sunt considerate printre cele mai bune pentru zonele cu ape subterane ridicate și probabilitatea inundării.

Adesea, fundațiile cu șaibă sunt alese pentru zone neuniforme, inclusiv cele situate pe panta. În acest caz, munca complexă privind alinierea site-ului nu este necesară. Este suficient să înșurubați grămada și să le tăiați sub un singur nivel.

Punctele tari și punctele slabe

 • cost redus (30-40% mai ieftin decât piciorul benzii);
 • instalare rapidă și ușoară;
 • posibilitatea de dezmembrare a piloților;
 • lucrări miniere;
 • posibilitatea utilizării pe orice sol;
 • fiabilitate;
 • durabilitate (până la 100 de ani).

Printre dezavantaje se numără faptul că fundațiile cu șaibă sunt folosite numai pentru structurile ușoare.

Fundație pentru tencuieli - fundație monolită

Fundația plăcii este o placă monolită întărită pe un strat de pietriș de nisip. Această versiune a subsolului se numește plutitoare din cauza posibilității de coborâre automată și în creștere atunci când se ridică solul, fără a se deforma în același timp.

Placa de beton a fundației, armată cu armătură, este în același timp o pardoseală pentru structura construită.

Fundația plăcii este considerată cea mai durabilă și mai sigură pentru orice tip de case de vară.

sfera de aplicare

Fundația plăcii este potrivită pentru orice sol. Chiar și pentru zăpadă complexă, cu un nivel ridicat de apă subterană.

În ceea ce privește tipul de casă de țară, placa monolit va rezista aproape tot. Pornind de la clădiri de case și se termină cu case de caramida grele de 2-3 etaje.

Punctele tari și punctele slabe

 • rezistență;
 • capacitate ridicată de rulare;
 • o gamă largă de aplicații în condiții dificile;
 • durabilitate.

Dezavantajul fundației plăcii este unul, este costul ridicat asociat cu achiziția de beton și armare.

Concluzii - Care este fundația potrivită?

Alegerea tipului de fundație a unei case de țară, luați în considerare caracteristicile și avantajele fiecărui design. Până la urmă, investițiile financiare în acesta reprezintă adesea 30-40% din costul total estimat. Iar un sprijin incorect selectat și calculat este aproape o garanție a nevoii de refacere completă nu numai a fundației, ci și a întregii structuri.

Fundația pentru casa de țară - cele mai bune opțiuni, pilonii dispozitivului

Construiți-vă propria țară mică și confortabilă pe propriul teren, pentru mulți este un vis prețuit. Sezonalitatea funcționării vă permite să construiți o structură ușoară și să economisiți în mod semnificativ pe dispozitivul de fundație. Cu toate acestea, greșelile făcute în acest stadiu pot fi ulterior costisitoare pentru proprietarul clădirilor. Fundația adecvată pentru dăruire ar trebui să ia în considerare compoziția solului, locația apelor subterane, adâncimea de înghețare a terenului pe amplasament. Aceste date vor ajuta nu numai să prevină posibilele deformări și deplasări ale structurii ridicate, ci și să determine alegerea tipului de bază cel mai adecvat.

Tipuri de fundații pentru case de țară

Construcția fundațiilor scufundate este recomandabilă în construcția caselor izolate de capital cu tavane interfonice grele.

Opțiunea optimă pentru subsol pentru o casă de țară ușoară este considerată a fi bază îngropată. Ele sunt destul de fiabile, pot fi operate de foarte mult timp și, în plus, sunt ușor de construit cu propriile mâini. Următoarele tipuri de fundații sunt utilizate cel mai adesea:

Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale. Alegerea unuia sau a altui tip de construcție depinde în primul rând de topografia sitului, de compoziția solului, precum și de prezența și localizarea apelor subterane.

Fundația plăcii este o placă monolitară de beton armat cu adâncime mică, care este formată prin turnarea soluției de beton cu mâinile tale direct pe zona pregătită a carierei. Acest tip de bază este cel mai bine adaptat pentru cultivarea solurilor, deoarece nu le este frică de deplasare și nu depinde de localizarea apelor subterane. Cu toate acestea, costurile substanțiale ale materialelor de construcție și ale lucrărilor de terasament, cauzate de așezarea plăcii sub întreaga clădire, fac ca aceste fundații să nu fie profitabile din punct de vedere economic pentru casele de mari dimensiuni.

Tipul de panglică al bazei superficiale este dispus pe soluri uscate de compoziție uniformă și poate fi:

 • bandă monolită din beton armat cu o singură secțiune și formă. Fundația este așezată într-un șanț pregătit, cu armătură plasată în ea, prin turnarea unei soluții de beton în jurul întregului perimetru al clădirii, precum și sub pereții portanți;
 • beton prefabricat din beton. Stivuite într-un șanț deschis, ele trebuie lipite între ele cu armătură și mortar de ciment.

Principalul avantaj al fundației de bandă constă în posibilitatea acordată proprietarului de a echipa clădirea cu un subsol suplimentar sau cameră de subsol. În plus, o tehnologie de construcție destul de simplă vă permite să construiți o fundație cu propriile mâini. Cu toate acestea, complexitatea muncii și cantitatea mare de materiale utilizate fac ca construcția unei astfel de fundații pentru o casă de țară ușoară să fie impracticabilă.

Cel mai economic este opțiunea utilizării suporturilor pentru coloane, care este preferată în majoritatea cazurilor în construcția de case ușoare sau case pe panouri pe soluri slabe sau pe sol înghețat. Stâlpii de bază din cărămidă, beton solid sau lemn pot reduce la jumătate costurile financiare ale construcției de clădiri. Acestea diferă în ceea ce privește munca minimă intensivă a forței de muncă comparativ cu banda dispozitivului sau bazele plăcii.

Este demn de reamintit faptul că fundația coloanei nu este categoric potrivită pentru solurile orizontale mobile din cauza posibilei înclinări a clădirii!

Principalul lor dezavantaj este imposibilitatea ridicării pereților exteriori masivi, dificultatea de a construi un plin, precum și necesitatea de a construi un grillaj pentru o grămadă de tăieturi superioare ale suporturilor încorporate în pământ.

Dispozitivul bazelor coloanelor

Popularitatea fundațiilor din suporturile punctuale pentru o casă de țară se datorează nu numai laboriosității relativ scăzute a lucrării, ci și posibilității de a utiliza diferite materiale de construcție pentru a forma structura. Suporturile pot fi executate manual de caramida sau beton, blocuri de ciment, lemn sau metal. În plus, tehnologia pentru realizarea unei astfel de fundații prin metoda puțurilor plictisite este larg utilizată, care include următoarele etape de lucru.

 • Pregătirea locului. Eliminarea resturilor și a solului vegetal.
 • Marcarea perimetrului șantierului și locurile pentru suporturi. Trebuie avut în vedere faptul că stâlpii trebuie să fie amplasați în toate colțurile viitoarei structuri și la punctele de joncțiune ale zidurilor portante.
 • Găuriți puțuri sub suport. Plăcile cu soluri moi și pliabile vă permit să vă forați cu ajutorul unui motor convențional de grădină, fără a atrage mașini grele.
 • Formarea suporturilor. Ea este realizată din pâslă de acoperiș laminată sub formă de țeavă care corespunde diametrului godeului. Partea inferioară a săpăturilor este precompactată și turnată cu o mică cantitate de soluție de beton, după care se introduce o conductă ruberoidă în fântâna preparată. Înălțimea structurii pregătite nu trebuie să depășească 30-40 cm deasupra nivelului solului.

Utilizarea țevilor de azbest-ciment în loc de ruberoid în timpul formării suporturilor mărește rezistența întregii structuri și accelerează procesul.

 • Suporturi de armare. Pentru a consolida fundația, se realizează un cadru de armare înainte de turnarea fântânilor pregătite pentru susținere. Acest lucru va necesita 3-4 tije metalice cu un diametru de 8-10 mm și o lungime puțin mai mare decât dimensiunea corespunzătoare a inserției ruberoid sau țevii de azbest-ciment, care este necesară pentru o fixare mai durabilă a grilei.
 • Umplerea structurii pregătite cu beton. Pentru a preveni formarea de goluri, în procesul de umplere a puțului este necesar să se manipuleze periodic amestecul care intră.
 • Grilă pentru dispozitive. Se face după un set de beton cu o rezistență suficientă. Este necesar pentru a face fundația coloanei cu o mai mare stabilitate și rigiditate. Pentru construirea grilei, este necesar să se facă un cofraj și să se pregătească o cușcă de armare metalică. După turnare, grilajul este lăsat timp de 2-3 săptămâni până când soluția de beton este complet uscată.

La scară largă este și opțiunea de a instala fundațiile de stâlpi de cărămidă pentru case de țară de construcții ușoare. Pentru a face acest lucru, utilizați numai cărămizi ceramice arse corporale, în care nu există fisuri. Ar trebui aleasă în funcție de indicele de rezistență la îngheț. Cu cât este mai mare, cu atât mai multe cicluri legate de îngheț și dezgheț pot rezista la material.

La instalarea fundațiilor coloanelor, utilizarea cărămizilor silicate sau goale este strict interzisă!

Absența componentelor grele de dimensiuni mari în proiectarea fundației permite nu numai să facă fundația cu propriile mâini, dar și să restaureze sau să înlocuiască separat secțiunile individuale când sunt distruse parțial. Construcția de stâlpi de cărămidă este prevăzută în fiecare colț al clădirii, sub pereți despărțiți și grinzi lungi. Suporții sunt plasați la o distanță de cel mult 2 m unul de celălalt, iar adâncimea lor este de obicei 0,5... 0,7 m.

Instalarea bazei coloice de cărămidă constă în următoarele etape principale de lucru.

 • Marcarea site-ului sub suporturi și terasamente. Eșantionarea se face cu calculul, permițând zidăria dispozitivului în înălțimea gropii de până la 70 cm.
 • Dispozitiv de perne și impermeabilizare. Se face prin adăugarea unui strat de nisip cu piatră zdrobită, nu mai groasă de 15 cm în fiecare carieră deschisă, cu tamparea ulterioară. Pentru a proteja cărămida de pătrunderea umezelii din sol, pe placa de nisip-pietriș se plasează un strat dublu de material de acoperire.
 • Construcția pilonilor. Aplicarea se face într-o jumătate de cărămidă, lăsând o cavitate pătrată în centru, care se extinde de-a lungul întregii înălțimi a coloanei. În viitor, este umplut cu beton. Pentru o rezistență mai mare, structura este întărită prin plasarea tijelor în cavitate.
 • Suporturi de impermeabilizare. Pentru a proteja împotriva umezelii, masticul de bitum sau alte materiale polimer-bitum protectoare sunt aplicate pe suporturile de cărămidă construite.
 • Umplerea cu umplutură. Reduce în mod semnificativ impactul asupra mișcării sezoniere a straturilor de sol asupra fundației. Se efectuează prin dărâmături, pietriș sau zgură nu mai devreme de 6-7 zile după montarea stâlpilor.

Lucrările ulterioare includ instalarea bazei coloanei pregătite cu grinzi de lemn sau canal metalic. Acest lucru va permite în viitor să distribuie uniform sarcina transferată fundației. Grinzile sunt plasate pe suporturile ridicate, a căror vârf este pre-protejat cu materiale impermeabile.

concluzie

Construcția de fundații pentru casele de țară nu se limitează la metodele descrise mai sus și la materialele utilizate. Alegerea unui tip particular de bază pentru construcție va ajuta la o abordare echilibrată, luând în considerare nu numai compoziția solului pe amplasament sau costul materialelor de construcție. În absența competențelor în construcții, puteți supraestima capabilitățile lor în construirea chiar și a celor mai simple structuri cu mâinile lor. În aceste cazuri, ar trebui să utilizați serviciile specialiștilor, care vor contribui în mare măsură nu numai la prevenirea greșelilor de alegere, ci și la evitarea costurilor financiare inutile în timpul construirii fundației.

Fundația pentru dăruire (61 fotografii): cum se construiește o fundație de înaltă calitate și durabilă!

Cabana este de obicei considerată o cameră de ședere temporară pentru un sezon, în care se presupune că sunt disponibile numai cele mai necesare comunicări. Cel mai adesea, aceasta este o casă mică pe un etaj, care nu cântărește prea mult, astfel încât fundația pentru clădire cu propriile mâini este construită într-o versiune ușoară fără a folosi structuri complexe.

Explorarea unui loc pentru casă

Atunci când alegeți un loc pentru o casă de țară, este necesar să se țină seama de caracteristicile solului și de forma reliefului. Pentru aceasta, luați în considerare următoarele reguli:

Tipul de fundație pentru cabană depinde în mod direct de tipul de compoziție a solului:

 • dacă solul este semi-dur, cu prezența conținutului de lut, este permisă turnarea oricărei baze;
 • soluri fine de nisip care au ape subterane și curenți preferă o fundație tip benzi, gramada sau din plăci;

Se recomandă să se analizeze modul în care curge apele subterane. Pentru a evita în continuare înghețarea, se recomandă construirea unei fundații ridicate pe grămezi.

Există standarde speciale pentru indicele de adâncime a înghețării solului, având în vedere acestea, fundația ar trebui să fie construită sub nivelul specificat.

Dacă luăm în considerare și analizăm aceste reguli, obținem un aranjament competent al bazei pe o anumită bază.

Principalele tipuri de subsol suburban

Fotografia fundației pentru prezentare prezintă cele mai recente tipuri de fundal:

Construcția pilonului

Sprijinul pe stâlpi sau fundațiile coloanelor este cel mai popular tip și, în plus, o opțiune considerabil economică. Stâlpii de sub colțurile structurii sunt scufundați în sol, iar partea superioară a acestora rămâne în afară, perfect aliniată cu aspectul orizontal.

De obicei, astfel de stâlpi sunt prevăzuți cu cărămizi, dar pot fi turnați din beton. Sub fundație, ar trebui aleasă o secțiune ideală pentru a evita înclinarea stâlpilor și, în consecință, clădirea

Acest tip de fundație este popular în construcția unei case de case ușoare sau a unor cabine de lemn. Dar merită să ne gândim că sub clădire nu va mai exista o construcție în pardoseală sau garaj.

Avantajele acestei facilități sunt instalarea rapidă, fiabilitatea fundației și lucrul rentabil.

Strip fundație

Fundația de benzi pentru dacha este destul de relevantă, deoarece poate rezista încărcăturii clădirii chiar și pe teren neuniform și o ține în siguranță.

O anumită parte a suportului pentru bandă este în sol, iar cealaltă afară, care vă permite să lăsați spațiu pentru un subsol, pivniță, garaj sau altă clădire de subsol.

Acest sprijin este folosit pentru case de vara de orice fel si are o serie de aspecte pozitive:

 • amenajarea subsolului;
 • timp de serviciu lung;
 • pot suporta sarcini grele;
 • Lucrul cu materialele nu necesită echipament special, care vă permite să construiți o fundație de benzi cu propriile mâini.

Fundația pe picior

Piloți fundație este un anumit număr de grămezi, care sunt scufundate în sol, iar în partea de sus sunt combinate cu un grillage de lemn, fier sau beton.

Înainte de a face acest tip de fundație, trebuie să selectați tipul de piloți:

 • Tijele de antrenare sunt materiale gata pentru lucrări care se introduc în sol cu ​​un capăt ascuțit.
 • Piloți de foraj în setul bine pregătit.
 • Opțiunile tipărite sunt construite în sol, pentru care este necesar să se forajeze un puț, apoi se toarnă cu beton.
 • Șuruburi metalice înșurubate în sol cu ​​propriile mâini sau cu echipament special.

Fundația pentru o casă de cărămidă din țară

Mulți locuitori ai orașului, care fug de megaciți zgomotoase și de căldură de vară, încep să-și construiască propria casă de țară. O caracteristică distinctivă a acestei clădiri va fi sezonieritatea de a rămâne în ea. Prin urmare, nu este necesară construirea unei structuri cu izolație termică îmbunătățită, care să afecteze greutatea acesteia. De asemenea, nu este nevoie să se creeze o fundație pentru o casă de țară de tip armat.

Tipul fundației pentru dacha trebuie să fie determinat înainte de a fi ridicat, ținând cont de capacitatea portantă a solului și de greutatea materialelor din care va fi construită casa.

Cu toate acestea, chiar și în construcția de locuințe ușoare, alegerea tipului de fundație are propriile subtilități și nuanțe.

Înainte de a decide care fundație este mai bună, este necesar să se determine tipul de sol din grădină, uniformitatea, topografia și prezența apei subterane.

Un rol important în selecție îl joacă profunzimea înghețării și precipitațiilor solului din regiune.

Principalele tipuri de fundație pentru o casă de țară din cărămidă

Schema tipurilor de fundație.

Fundația este o bază de transport, ale cărei funcții includ transferul uniform al greutății întregii case pe pământ. Construcția corect selectată împiedică mișcarea structurii și deformarea acesteia de efectele condițiilor climatice și ale caracteristicilor solului.

În funcție de modul în care fundația se sprijină pe teren, va avea următoarele tipuri:

Fundația tipului de bandă este o bandă de beton armat care rulează de-a lungul întregului perimetru al unei case din cărămidă. Banda este așezată sub toate pereții exteriori și interiori cu conservare de aceeași dimensiune și formă a secțiunii transversale. Diferă în munca greoaie și costul ridicat, cu o tehnologie destul de simplă.

Cel mai adesea, o astfel de bază sub casă este aranjată pe soluri uscate de nisip sau alumină, care sunt omogene în compoziție. Destinată în principal clădirilor grele, pentru case cu subsol. Are mai multe subspecii: vrac, prefabricat, monolit și combinat.

Schema de utilizare a materialelor pentru fundație.

Fundația pilonului este alcătuită dintr-un grup de stâlpi sau grămezi, scufundați în pământ la o adâncime calculată de proiect. Suporturile, care pot fi realizate din beton, caramida, metal sau lemn, sunt armate cu mortar de ciment într-un puț forate.

Principalul avantaj al acestei fundații este costul redus comparativ cu alte tipuri de fundații. Dar dezavantajele sale includ incapacitatea de a face un subsol și, în unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de echipament special pentru forarea puțurilor. Este amenajat pe soluri mobile, care se înalță, compoziții eterogene.

Fundația plăcii este o placă monolită din beton armat, așezată pe întreaga suprafață a bazei sau pe o placă de beton cu adâncime mică, situată direct pe fundul carierei excavate.

Se referă la metodele costisitoare de a pune bazele, deoarece necesită cheltuieli mari pentru materialele de construcție și lucrările de terasament. Este logic să folosiți o astfel de bază sub o casă mică, dacă placa însăși este baza podelei.

Datorită fiabilității ridicate a unei astfel de fundații este potrivită pentru orice tip de sol și nu va depinde de cât de adânc este apele subterane. Construcția robustă este realizată prin plăcuța de fundație, care nu se teme de deplasarea solului.

Baza are caracteristici de performanță excelente pe soluri de înălțare, soluri foarte comprimabile, precum și pe plăcuțe de nisip.

Instrumente și materiale necesare pentru muncă

Schema plăcii de bază a dispozitivului.

După studierea solului și pregătirea unui proiect pentru o casă de cărămidă, puteți începe echiparea fundației în țară. Dacă se ia decizia de a se angaja independent în acest proces, atunci este necesar să se pregătească următoarele instrumente și materiale:

 • soluție de beton (ciment, nisip, apă);
 • pietre sfărâmate, pietriș (cu fracțiuni de la 5 la 70 mm);
 • cablu de armare;
 • bord;
 • Acoperișuri;
 • impermeabilizare (film sau altele);
 • cuie;
 • un ciocan;
 • lopata;
 • mixer de beton;
 • manuale pentru grădinărit sau motor-burghiu;
 • nivel.

Pentru a umple fundația, este necesară o soluție concretă. Dacă este planificată o cantitate mare de lucru, atunci este logic să comandați un amestec deja pregătit la uzină și să-l livrați direct pe șantier. Cu toate acestea, această posibilitate ar putea să nu fie, și de a pregăti soluția concretă va trebui să o faci singur.

În acest scop, este mai bine să utilizați marca de ciment M400. Componentele uscate (ciment, nisip fin și pietriș sau piatră sfărâmată) într-un raport de 1: 3: 5 sunt bine amestecate. Apoi adăugați treptat apă, aducând astfel compoziția la o umiditate uniformă. Utilizarea mixerelor de beton va accelera în mod semnificativ procesul de pregătire a soluției. Amestecul de beton după amestecare trebuie utilizat în decurs de două ore, deci este mai bine să nu o faceți pentru utilizare ulterioară.

Strip fundație

Fundamentele benzii de turnare a tehnologiei pentru o casă de cărămidă nu pot fi numite un proces foarte complex. Dar se caracterizează prin diferite nuanțe mici, dar foarte importante.

Ar trebui să luați în considerare procesul în secvența sa tehnologică:

Diagrama opțiunilor pentru prinderea benzii.

 1. Pregătirea locului. În această etapă, situl este curățat de resturi și pietre, după care este așezat sub fundație. În funcție de dimensiunile date, conduceți firul de armare în pământ, conectându-l cu o frânghie. Marcajul pentru fundația benzii începe cu marginea interioară, după care se determină dimensiunile exterioare la sol.
 2. Terasamente. Scoateți șanțul marcând. Pereții săi trebuie să aibă o suprafață plană și să fie strict verticali. Tampați fundul șanțului, apoi faceți o pernă de nisip cu un strat de aproximativ 15-20 cm.
 3. Apoi, așezați materialul de impermeabilizare a suprafeței de lucru.
 4. Crearea cofrajului. Acționați suporturile pe care să fixați plăcile în pământ. Pentru aceiași lucru se folosesc și jumperi, care sunt necesari pentru a strânge structura pentru a se asigura o stabilitate maximă. Foarte atent, merită abordat rigiditatea fixărilor la colțurile cofrajului. Înălțimea părții la sol a structurii trebuie să se ridice la 300 mm deasupra nivelului solului.
 5. Instalarea plasei armate. O fundație bună și stabilă pentru o casă de cărămidă poate fi obținută numai după întărirea fundației. Pentru aceasta, tăiați tijele de metal la dimensiunea dorită într-un șanț cu cofraj. Pentru a împiedica amestecarea cadrului de armare, tijele trebuie să fie fixate ferm pe pereții de lemn ai cofrajului cu fir moale.
 6. Turnarea soluției de beton. În etapa finală de formare a bazei pentru o casă de cărămidă, structura din lemn rezultată este turnată cu beton. În timpul umplerii se efectuează tamburări la fiecare 20-30 cm, ceea ce va împiedica formarea golurilor în beton.

Apoi, suprafața construcției proaspăt turnate este presărată cu așchii și stinsă timp de 2-3 săptămâni pentru a obține rezistență tehnică. În vreme caldă, fundația este periodic umezită cu apă, pentru a evita ruperea acesteia.

Construcția pilonului

Motivul pentru popularitatea acestui tip de fundație pentru anumiți dezvoltatori individuali este posibilitatea de a economisi costul fundației de aproape două ori comparativ cu alte tipuri. Datorită utilizării acestei tehnologii, costurile de muncă și de materii prime sunt reduse semnificativ.

Schema fundației coloanei.

Secvența dispozitivului monolitic din beton armat:

 1. Pregătiți un teren pentru marcare. Va fi suficient pentru a elimina gunoi, pietre și vegetație din zona de lucru. Site-ul nu se poate alinia. Este necesar să înlăturați stratul vegetativ superior de aproximativ 2-3 metri în fiecare direcție de la locul dorit al fundației. În prezența lutului sub stratul de legume, suprafața va trebui să adoarmă cu nisip sau pietriș.
 2. Faceți marcare. O atenție deosebită este acordată îndepărtării axelor, intersecțiilor și unghiurilor acestora. Marcați locațiile de instalare ale suporturilor.
 3. Forare sub posturi. Pentru construirea fundației pentru o casă mică de cărămidă nu va fi o întrebare cu privire la utilizarea de echipamente speciale pentru puțuri de foraj. Dezvoltatorul vă poate face singur. Pentru a face o gaură de sprijin, va fi suficient să aveți un aruncător de grădină manual sau un motor de foraj.
 4. Strângeți fundul găurii forate și turnați soluția de beton.
 5. După aceea, instalați un tub ruberoid în fantă. Pentru fabricarea sa, va trebui să răsuciți materialul de acoperire sub formă de țeavă. Înălțimea acestui design ar trebui să fie cu 30 cm mai mare față de suprafața pământului.
 6. Armare. Pentru a întări suportul viitor, trebuie consolidat. În acest caz, va trebui să pregătiți 3 tije de metal puțin mai mult decât lungimea țevii ruberoid și tijele pentru armare transversală cu o rată de instalare la fiecare 30 cm pe toată înălțimea suportului viitor. Faceți un cadru metalic și introduceți-l în tub. Partea superioară a structurii este ușor legată de sârmă.
 7. În continuare, structura rezultată este turnat beton. La fiecare 20-30 cm pentru a face tamping pentru a evita golurile inutile. Astfel pregătiți numărul necesar de suporturi pentru o casă de cărămidă.
 8. După ce coloanele câștigă suficientă rezistență, ele trebuie să fie conectate cu un grilaj din beton armat. Acest lucru va face ca fundația să fie și mai durabilă.

The rostverk este o curea din beton armat care conferă fundației rigiditate și stabilitate. Pentru instalarea sa este necesar să se interconecteze grinzile modulare, să se facă cofraje și o cușcă de armare. Apoi, umpleți cofrajul cu beton și dați 2-3 săptămâni pentru a se întări.

Slabă fundație

Acest tip de fundație poate fi de două tipuri:

 • baza pe un tampon de beton;
 • baza cu rigidizări.

Schema de subsol a tortului.

O versiune mai simplificată a creării unei fundații pe un tampon din beton constă în următorii pași:

 1. Marcarea. O atenție deosebită este acordată geometriei bazei și colțurilor bine întreținute.
 2. Conform marcajului, solul trebuie prelevat la adâncimea necesară, care ar trebui să fie predeterminată în proiect. De regulă, variază între 250 și 400 mm. În acest caz, săpăturile din groapă se fac mai adânc, ținând seama de perna nisipoasă din partea de jos.
 3. Apoi, partea de jos a șanțului să se tamponeze și să adormi nisip (aproximativ 100 mm).
 4. Suprafața umflată a carierei pentru acoperirea filmului de impermeabilizare.
 5. Amenajarea fundației. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un cadru tridimensional de tije metalice. Cu alte cuvinte, o grilă este făcută prin dimensiunea unui șanț excavat, care constă din celule 200x200 mm. Conectarea tijelor trebuie făcută cu ajutorul unei sârme de tricotat. Sudarea în acest caz este exclusă, deoarece placa de beton din aceasta va deveni în același timp prea tare și fragilă.
 6. Instalarea cofrajelor. Pentru a face acest lucru, contururile de placi fundație gard sau fibre.
 7. Construcția se umple cu soluție de beton. Pentru a obține o bază cu adevărat solidă, amestecul trebuie turnat cât mai repede posibil. Diferența minimă dintre etape nu trebuie să depășească 1 oră.

Construcția rezultată este acoperită cu un film și rămâne până la întărirea completă. La temperaturi ridicate ale aerului, fundația este irigată periodic cu apă.

După ce au fost analizate tipurile de bază ale fundației și a fost obținută o anumită bază de cunoștințe, este posibilă alegerea unei baze adecvate pentru casa dvs. de vară. Și tehnologiile considerate vă vor permite să construiți în mod independent o fundație fiabilă pentru clădire. Aveți o construcție bună!

Fundația pentru o casă de țară

Pentru a alege baza pentru o casă de țară trebuie să aveți în vedere:

 • Tipul de sol pe locul viitoarei construcții;
 • Adâncimea înghețării solului;
 • Apariția apelor subterane din Gubin.

Pentru a determina tipul, adâncimea de înghețare a solului și adâncimea râurilor subterane, puteți recurge la serviciile experților sau puteți efectua teste cu propriile mâini (pe Internet puteți găsi ghiduri video pentru a efectua cercetări pe cont propriu).

Folosind acest tabel, puteți determina adâncimea aproximativă a înghețării solului în regiunile din Rusia.

Opțiunile de bază pentru o casă de țară

Cel mai adesea pentru construirea unei case de gradina cu mainile proprii folosesc:

 • Fundația pilonului;
 • Panglică;
 • Pilă;
 • Slabă fundație.

Construcția pilonului

Pilonul este cel mai comun tip de fundație pentru o casă mică. Construcția unei astfel de fundații este cea mai benefică din punct de vedere economic.

Fundația este formată din stâlpi îngropați în sol. Partea superioară a stâlpilor este aliniată orizontal.

Stâlpii sunt montați în jurul perimetrului clădirii și la intersecția pereților de sprijin. Rostverk poate fi făcut din metal sau din lemn.

Stâlpii sunt realizați din cărămizi, blocuri, țevi de ciment cu azbest, pietriș. Este, de asemenea, posibil (prin instalarea cofrajului) turnarea coloanelor din beton cu armare.

Pentru a construi o bază coloană cu mâinile proprii, aveți nevoie de o zonă plană fără diferențe de înălțime.

Fundația coloană este relevantă pentru tipurile de sol dense, care nu se înalță.

Avantajele bazei coloanelor:

 • Costul scăzut al construcțiilor;
 • Instalare rapidă;
 • Fiabilitate.

Contra bazei coloanelor:

 • Absența posibilității de a construi un subsol;
 • Nu este potrivit pentru structuri mari;
 • Nu se aplică în cazul tipurilor de sol care se înalță.

Baza de tip banda

Baza de banda este o structura din beton armat, care curge de-a lungul intregului perimetru al cladirii si partitiilor.

Instalarea fundației benzii pentru o casă de țară oferă o oportunitate de a amenaja subsolul sub clădire.

Tipul de bandă al bazei poate fi împărțit în:

 • Adâncime mică (folosită pe tipuri de sol care nu se înalță și care este așezată la o adâncime de cel mult 70 de centimetri);
 • Încastrat (rezistă ridicării solului și pus sub nivelul de îngheț, aproximativ două metri).

Puteți construi o casă de grădină din cărămizi, blocuri, lemn etc. pe o foaie de bandă.

Pe tipuri de sol care sunt predispuse la înghețuri severe, cu un nivel ridicat de apă subterană, baza banda nu este utilizată.

Avantajele unei plăci de panglică:

 • Posibilitatea amenajării subsolului;
 • durabilitate;
 • rezistență;
 • Puteți face propriile mâini fără echipament de construcție;
 • Gamă largă de aplicații.

Folie de bandă de consolă:

 • Cost ridicat;
 • Costuri ridicate ale forței de muncă;
 • Incapacitatea de a folosi pe soluri cu niveluri ridicate de apă subterană.

Tipul fundației pilonului

Fundația pilonului pentru clădire este un complex de grămezi încorporați în sol și legați de un grătar de metal, beton sau lemn. Piloții pot fi cumpărați sau turnați direct în sol.

O grămadă de metal este o tijă lungă cu vârful ascuțit. Piloții pot fi acționați sau înșurubați în sol cu ​​un capăt ascuțit până când acesta este instalat într-un strat dens de pământ.

Piloții de șurub sunt utilizați în mod obișnuit pentru casa de grădină. Instalarea șanțului și a șurubului se face foarte repede. Piloții sunt capabili să reziste la sarcini grave și sunt suficient de puternici.

Piloții sunt utilizați pentru construcția de case, case de lemn, case de grădină din cărămidă.

Spatele bazinului nu poate fi aplicat pe tipuri de soluri stancoase.

Spatele bazinului nu poate fi aplicat pe tipuri de soluri stancoase. Pe restul solurilor, inclusiv pe cei slabi, piloții vor fi o soluție excelentă.

Plusurile tipului de grămadă și tip șurub al bazei:

 • Cost redus;
 • Instalare rapidă;
 • Durabilitate (până la 150 de ani).
 • Abilitatea de a reutiliza piloni;
 • Muncă minimă de muncă;
 • Capacitatea de a folosi pe aproape toate tipurile de sol;
 • Fiabilitate.

Tipul plăcii de bază

Baza plăcii este o placă monolit cu armătură. Acest tip de bază este capabil să coboare și să crească pe cont propriu în timp ce ridică solul fără a fi deformat.

Placa de bază este folosită pentru orice tip de sol.

Pe o placă monolit, puteți construi o casă de grădină, din lemn, din blocuri și cărămidă.

Avantajele bazei tip placă:

 • Rezistență ridicată;
 • Capacitate excelentă de rulare;
 • Durabilitate.

Principalul dezavantaj al tipului plăcii de bază - costul ridicat.

Reparația subsolului casei de grădină

Pentru a evita necesitatea de a repara fundația pentru ca acesta să urmeze: trebuie să fie solid, tencuit, protejat de bitum sau materiale similare.

Semne prin care puteți recunoaște deteriorarea suportului:

 • Distorsiuni în deschiderile ușilor și ferestrelor.
 • Inundarea subsolului.
 • Apariția fisurilor în rulmenți și pereți interiori.
 • Distrugerea părții exterioare a foii.

Recomandări pentru repararea fundației de bandă a casei de grădină

 • De-a lungul întregului perimetru al unei plăci cu deteriorări (sau de-a lungul secțiunii deteriorate), se sfâșie un șanț de o jumătate de metru adânc (dacă este necesar, mai adânc).
 • O parte a contrafortului eliberat de pământ trebuie curățată de murdărie.
 • Curățați suprafața cu un amestec de amorsă pentru a îmbunătăți aderența.
 • Găuriți găurile în contractorul curățat.
 • Înșurubați șuruburile de ancorare în orificii, cu o treaptă orizontală de o jumătate de metru.
 • Conectați sau fixați șuruburile de ancorare cu sârmă pregătită în prealabil cu plasă de armare.
 • Pentru a procesa toate fisurile și adâncimile cu mortar de ciment și pentru a permite să se usuce.
 • Dacă peretele este puternic deteriorat, trebuie să instalați un cofraj de lemn sau placaj. Acoperiți perna de nisip din partea inferioară a șanțului, compactați-o și turnați soluția.
 • După întărire, instalați un strat de impermeabilizare.
 • Sapa un șanț pentru a acoperi solul în straturi, tamponând cu atenție fiecare strat.

Placa de bază este restabilită prin analogie cu banda.

Repararea bazei de banda de la casa casei.

Care este fundația panglicii de adâncime pentru o casă de beton gazos

Fundația Panglică este una dintre cele mai reușite soluții inginerești în construcții.

Are o capacitate ridicată de rulare, cu materiale de construcție minime și lucrări de terasament.

Această combinație a făcut banda cea mai atractivă printre alternative.

Au existat opțiuni cu utilizarea de materiale diferite, combinații cu elemente de alte tipuri de fundație sau cu adâncimi diferite de imersiune în pământ.

Luați în considerare una dintre opțiunile cele mai eficiente și mai rentabile pentru punerea în aplicare a fundației de bază-bandă puțin adâncă.

Ce este el?

Adâncimea de imersie în sol a benzii uzuale trebuie să fie sub nivelul înghețării solului în timpul iernii. Acest lucru este necesar pentru ca apa din straturile solului care intră direct în contact cu baza, atunci când este înghețată, să nu producă o mișcare a fundației și a clădirii în sine, amenințând integritatea acesteia.

Construcția pe soluri nisipoase, care a trecut bine în apă, a arătat că este posibil să se scufunde fundația la o adâncime mai mică, care este peste nivelul de îngheț. Acest lucru se datorează absenței motivelor care pot provoca mișcări sau încărcături distructive asupra fundației.

Ca urmare, apar o serie de avantaje vizibile:

 • O reducere semnificativă a costului muncii - conform diferitelor estimări, costurile scad de trei ori datorită unei scăderi semnificative a numărului de materiale de construcție.
 • Termenii de construcție a bazei sunt reduse.
 • Există posibilitatea de a lucra independent.

Există multe opțiuni constructive pentru crearea unei fundații de bandă puțin adâncă, care extinde posibilitățile și vă permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru aceste condiții.

Capacitatea de rulare a acestui tip de bandă este oarecum mai mică, dar, având în vedere marja maximă de siguranță a fundațiilor benzilor, diferența nu este prea vizibilă. În orice caz, pentru clădiri relativ ușoare, nu mai mult de 2 etaje înălțime și din materiale de construcție ușoare (beton celular), acest tip de fundație este destul de potrivit.

Utilizarea unei fundații superficiale poate fi limitată sau contraindicată dacă există următoarele condiții:

 • Situația hidrogeologică dificilă pe amplasament.
 • Soluri de argilă predispuse la umflături.
 • Apropierea apelor subterane la suprafață.

Piloți și benzi de fundație

Designul acestei baze este o combinație bună a celor două tipuri de fundație. Suportul principal cade pe piloți, scufundat în sol la adâncimea necesară și bazat pe straturi dense și fiabile.

Rolul benzii este limitat de distribuția uniformă a încărcăturii de pe pereți. Practic, ea joacă rolul de grilă, care leagă suporturile punctului într-o singură centură de susținere pentru a alinia încărcăturile de-a lungul întregii lungimi.

Această opțiune este optimă pentru clădirile relativ ușoare, în special pentru casa betonului. Greutatea materialului este de câteva ori mai mică decât cea a cărămizii sau a betonului obișnuit, astfel încât sarcina pe structurile de susținere este redusă semnificativ, permițându-vă să aplicați o versiune ușoară a fundației și să construiți pe soluri problematice.

Casa de beton gazos

Specificitatea betonului gazos ca material de construcție constă în capacitatea ridicată de economisire a căldurii și greutatea redusă. Pereții construiți din acest material pot fi de 2-3 ori mai subțiri decât caramida sau betonul cu același nivel de retenție a energiei termice.

Alegerea benzii obișnuite pentru construcții ușoare nu este adecvată, deoarece rezultatul va fi o cheltuială suplimentară de bani, materiale de construcție și timp. Prin urmare, cea mai bună opțiune este o fundație de bandă mică, care are cel mai adecvat set de caracteristici de performanță pentru un caz dat la un cost mai mic.

Aspect general

Procedura de creare a fundației unei benzi puțin adânci diferă foarte puțin de o tehnică convențională:

 • Pregătirea amplasamentului, îndepărtarea șapei și nivelarea suprafeței sunt în desfășurare.
 • Parcela este marcată cu coloane.
 • Șanțul de dimensiuni necesare este scos.
 • Un strat de drenare de nisip și de moloz este turnat în fund.
 • Cofrajul este asamblat.
 • Cusca de armare de instalare (legare).
 • Turnarea benzii de beton, extrasă pentru un set de duritate suficientă.
 • Demontarea cofrajului, îmbătrânire până la întărirea completă.
 • Producția de lucrări viitoare.

Unele etape ale muncii sunt omise în mod intenționat (de exemplu, impermeabilizarea), deoarece acestea pot fi combinate cu alte acțiuni.

pernă

Placa de pietriș este necesară pentru scurgerea canalului în cazul apariției apei ca urmare a creșterii nivelului apei din sol, a precipitațiilor abundente, a topirii de zăpadă abundentă sau a altor evenimente. Un strat de umplutură de la materiale care permit o bună scurgere a apei permite acestuia să curgă până la fundul șanțului și să treacă prin orificiul de scurgere către punctul de evacuare.

Compoziția obișnuită a pernei include un strat de nisip de aproximativ 15-20 cm, după care se toarnă un strat de piatră zdrobită de aceeași grosime, iar apoi un alt strat de nivelare de nisip este de aproximativ 5 cm. Unele surse citează alte valori datorită dependenței grosimii stratului de umplutură de compoziția solului.

În cazul în care casa este construită pe un teren nisipos, grosimea plăcii de turnare poate fi redusă doar printr-un singur nisip, iar cu soluri mai puțin permeabile este necesară creșterea grosimii pernei.

Adâncimea și lățimea

Calculul parametrilor unei benzi betonate este o sarcină destul de complicată, care necesită o pregătire și o experiență practică. Se recomandă forarea puțurilor de explorare pentru a determina compoziția solului; va fi necesar un număr mare de indicatori specifici și coeficienți locali.

Unele valori pot fi găsite în tabelele SNiP (de exemplu, adâncimea înghețării solului în regiune), puteți contacta biroul geologic local și puteți afla compoziția solului. Dar calculele generale sunt cel mai bine comandate de specialiști sau folosiți un calculator online.

În cazul în care niciuna dintre opțiuni nu este adecvată și condițiile geologice sunt destul de reușite (sol nisipos sau nisipoasă nisipoasă), se pot utiliza dimensiunile standard de bandă - aproximativ 40 cm lățime, înălțime 60 cm.

Adâncimea șanțului este de aproximativ 60 cm (luând în considerare grosimea plăcii de umplere).

Tipul optim de beton recomandat de SNiP - M 300. Pentru armare sunt alese armături metalice laminate la cald cu diametrul de 12 mm și o bară netedă de 8 mm. Poți folosi armături din fibră de sticlă (compozit), care are multe avantaje față de metal, dar nu se poate îndoi, păstrând forma.

Compozit de armare nu a câștigat încă popularitate largă, majoritatea constructorilor din prudență preferă materiale cunoscute.

Montarea cofrajului

Fabricarea cofrajelor produse direct pe site. Se utilizează plăci de tăiere cu grosimea de 25-40 mm, care sunt conectate în plăci cu o lungime corespunzătoare planului de fundație și cu o înălțime de 10-15 cm mai mare decât înălțimea benzii.

Cofrajul este instalat la partea inferioară a șanțului, unde este pre-așezat un strat dublu de impermeabilizare din material de acoperire. Scuturile sunt conectate prin traversare care definesc lățimea benzii. În afară, scuturile sunt întărite cu corzi, dar pentru panglici de înălțime mică puteți ajunge cu coloane.

Ansamblul trebuie să fie strâns, spațiul mai mare de 3 mm nu poate fi permis. În cazul în care apar încă, folosiți remorchere sau spărturi cu ciocane.

Armarea și împerecherea

Construcția cuștii de armare este realizată în mod tradițional prin metoda de tricotare cu sârmă de oțel moale recoacere cu un diametru de 0,5-2 mm, în funcție de dimensiunea cadrului și de grosimea tijei. Pentru tricotat, se utilizează o unealtă specială - un cârlig care este introdus în buclă și se răsucește strâns legând tijele.

Ansamblul este destul de puternic, având în vedere că, după turnarea tijei ca o conexiune, nu mai rămâne nici un punct - lucrează singuri.

Unii constructori folosesc sudarea pentru a asambla cadrul. Aceasta este o opțiune perfect acceptabilă, dar nu este potrivită pentru armarea din fibră de sticlă.

umple

Pentru a umple cel mai usor mod de a comanda betonul pregatit in cantitatea potrivita. Din punct de vedere al costurilor, aceasta nu este mult mai mult decât în ​​producția independentă, însă economiile de timp sunt semnificative.

Dacă considerăm că pauza în turnare, care a durat mai mult de o zi, face necesar să se aștepte o solidificare completă a turnării, după care puteți continua să lucrați, atunci avantajul de a comanda un beton de calitate superioară este evident.

Umplerea se face cel mai bine fără întreruperi și din mai multe puncte. Suprafața este egalizată cu o spatulă specială. După turnare, banda trebuie să fie acoperită cu folie de plastic de la soare, altfel se va sparge.

Etapele finale ale muncii

Uscarea betonului se realizează în etape. Primele 3 zile trebuie udate cu apă la fiecare 4 ore, apoi în decurs de 7 zile udarea se face de 3 ori pe zi. Acest lucru este necesar pentru egalizarea umidității în grosimea materialului și pentru a elimina formarea fisurilor.

Cofrajele sunt îndepărtate după 10 zile și lucrările pot fi continuate într-o lună. După aceasta, se aplică impermeabilizarea, umplutura sinusurilor și pregătirea pentru construcția pereților.

Plasarea primului rând

Primul rând de blocuri de beton gazos trebuie așezat pe o bază plană izolată cu hidroizolație. Acest lucru este important, deoarece absorbția capilară a umezelii în tipurile celulare de beton este foarte activă.

procedură:

 • Suprafața benzii este egalizată, dacă este necesar, este tencuită pentru a obține o suprafață perfect plană și orizontală.
 • Este instalat stratul dublu de impermeabilizare - de obicei este utilizat materialul de acoperire.
 • Cea mai mare parte a benzii este determinată (de obicei este una dintre colțuri). În mod ideal, nu ar trebui să existe nicio diferență.
 • Blocurile de beton din beton sunt așezate la colțuri și sunt aliniate cu atenție de-a lungul axelor viitoarelor pereți și pe orizontală. Dacă este necesar, utilizați o grosime mai mare a stratului adeziv.
 • Între blocurile de colț, cordoanele sunt întinse și sunt așezate blocurile intermediare. Concentrându-se pe corzile, aliniază poziția lor pe axele pereților și pe orizontală.
 • Suprafața primului rând este întărită.
 • După aceasta, puteți trece la a doua rundă.

Tehnologia de montare a betonului gazos nu diferă de cea obișnuită, punctul important este calitatea și tăierea materialului de fundație, care împiedică pătrunderea umezelii.

Videoclip util

În acest videoclip, veți afla ce este o fundație superficială:

concluzie

Utilizarea unei fundații cu bandă mică permite obținerea unei baze de încredere și de înaltă calitate, cu o economie mare de timp, bani și forță de muncă. Unele operațiuni pot fi efectuate manual și independent, proporția echipamentelor de construcție în cantitatea totală de lucru este semnificativ redusă sau dispare cu totul.

Singura limitare este situația hidrogeologică a sitului, abundența apelor subterane și nivelul apariției lor. La valori ridicate, este mai bine să se utilizeze versiuni cu benzi de benzi de fundație, care oferă o mai mare fiabilitate și siguranță.