Fundația casei de lemn

În construcțiile private, utilizarea lemnului ca material de construcție este populară. Casele de la un bar arată frumos fără căptușeală suplimentară, lemnul natural creează un microclimat plăcut în casă. În plus, casa barului este mai ieftină decât caramida. Are o masă mică, astfel încât să puteți face ca fundația pentru o casă dintr-un bar să nu fie la fel de puternică și de costisitoare ca o clădire din cărămidă. Ce tipuri de fundație sunt potrivite pentru casele de lemn și ce caracteristici au acestea?

Selectarea tipului de bază

Fundația pentru o casă din lemn

Caracteristicile acestor tipuri de fundații vor fi descrise mai jos. Fiecare dintre ele este potrivit pentru anumite cazuri.

Următorii factori influențează alegerea tipului de bază:

 • greutatea și suprafața clădirii,
 • compoziția și structura solului,
 • adâncimea înghețării solului,
 • nivelul apei subterane
 • diferențe înălțime.

Pentru a determina caracteristicile solului, este necesar să se comandă o examinare geodezică, deoarece este imposibil de determinat independent acești parametri.

Tipul fundației pilonului

Construcția pilonului este potrivită pentru clădiri ușoare din lemn pe pământ de răcire și îngheț. Virtutea acestui tip de fundație:

 • capacitatea de redistribuire a încărcăturii, motiv pentru care se face pe teren, supusă înghețării,
 • posibilitatea de a face acest lucru singur.

Această bază este o coloană, situată sub punctele casei, care reprezintă cea mai mare încărcătură. Coloanele pot fi realizate din cărămizi, din blocuri de beton sau din beton, turnate în gropi sau țevi de azbociment. Acesta este un tip tradițional pentru case din busteni sau case din lemn, folosind materiale moderne care îi pot îmbunătăți în mod semnificativ proprietățile. Stâlpii sunt montați pe o pernă de nisip, amplasată la o distanță de 1,2-2 m cu o adâncime de 0,5 m în sol și o pernă de nisip de 0,25 m. O astfel de bază este potrivită pentru case de 6 * 6 m, verande, extensii și băi.

Dimensiunile stâlpilor de cărămidă - 38 * 38 sau 51 * 51 cm, în funcție de încărcătură. Pentru a pregăti locul, îndepărtați stratul de sol fertil (aproximativ 0,15 m), apoi în locurile în care stâlpii vor sta, excavați gropile de 60 cm adâncime. Săpați fundul, umpleți betonul cu un strat de 0,15 m. Apoi, așezați stâlpi de cărămidă cu o înălțime de 0,4 m deasupra nivelului solului, făcând în interiorul spațiului liber, care apoi inserați armarea și turnați betonul.. După ce betonul se întărește, gropile sunt acoperite de pământ, iar pe stâlpi este instalată o grilă.

După construcția stâlpilor, fundația coloană este acoperită cu sol neabraziv, amestec de nisip sau nisip-pietriș (CBC). Este necesară o umplere completă pentru a reduce influența forțelor de îngheț. În cazul în care solul de la amplasament se înalță, atunci solul extras din șanț pentru umplere nu trebuie folosit.

Piloți fundație

Acest tip de fundație pentru o casă realizată din lemn stratificat sau lipit este potrivită pentru mlaștini și alte soluri dificile, de exemplu atunci când există o spălare, precum și când există o diferență de înălțime mare pe șantier. Piloții ajung adânc în pământ și se bazează pe straturi mai dens și mai fiabile. Fundația piloților este considerată a fi foarte durabilă, pe care se poate construi o casă din lemn de 8 * 8 m, cu un etaj sau cu două etaje.

Piloții sunt de mai multe tipuri:

Piloți de rulare instalate cu ajutorul unui echipament special. Este necesară forarea găurilor de-a lungul perimetrului viitoarei fundații cu ajutorul unei mașini de găurit, după care piloții din beton armat sunt introduși în puțuri cu un ciocan hidraulic, după care se pune o casă de busteni.

Fundația plictisită presupune că grămezile sunt turnate chiar pe loc în găurile forate. În partea inferioară a grămezii se face o îngroșare - călcâi, care ridică teava după turnarea soluției. Păstrează grămada în pământ și nu permite forțelor de îngheț să se răsucească. Avantajul acestui tip - lucrări de terasament mai puțin decât pentru coloană. Pe de altă parte, consumul de beton și armarea pentru el este mai mare decât pentru coloane. Cum să faci o fundație plictisită pentru o casă dintr-un bar?

Pentru baza plictisită, puțurile sunt forate la o adâncime mai mare decât adâncimea înghețării solului. Deoarece cofrajul a folosit țevi de azbest-ciment sau pâslă de acoperiș, laminate într-un tub și lipite cu mastic bitum. Diametrul godeului trebuie să fie cu cel puțin 10 cm mai mare decât diametrul grămezii. Nisipul este turnat în fundul fântânilor și este bine presat. Este necesară consolidarea acestor piloți. Pentru armare, tijele de metal sunt utilizate cu o lungime egală cu adâncimea puțului sau cu 300 mm mai lungă dacă casa este pe o grilă monolită. Tijele principale trebuie să aibă diametrul de 10 mm, iar liantul ar trebui să fie de 6 mm. Armatura este coborâtă în țeavă, în afara țevii este presărată cu nisip, apoi cofrajul este turnat cu soluție de beton. Pentru mai multe detalii despre procesul de setare a bazei plictisite, consultați videoclipul.

Piloții cu șuruburi din oțel sunt înșurubați în pământ fără a folosi mașini grele. Pe o asemenea fundație, forțele de îngheț sunt mai puțin afectate datorită suprafeței mai mici a grămezii. Piloții și fundațiile coloanelor nu implică prezența unui subsol sau a unui subsol. Pentru a izola astfel de fundații, faceți imitații de bază.

Strip fundație

Fundația pentru panglică poate fi prefabricată sau monolitică.

Pentru clădirile mici, acesta poate fi așezat din blocuri de beton cu greutatea de 32 kg și cu o dimensiune de 20 * 20 * 400 cm. Structura sa este destul de laborioasă datorită greutății mari a blocurilor. Avantajul acestei specii este aplicabilitatea acesteia pe diferite tipuri de sol.

Pentru fundațiile prefabricate utilizați de obicei:

 • caramida - potrivită în cazurile în care apa subterană este depusă adânc, este necesară o impermeabilizare bună,
 • butobeton - blochează circa 30 cm lungime și cântărește aproximativ 30 kg sunt relativ ieftine, fundația făcută din ele este considerată a fi cea mai puternică din echipe, dar se poate sparge în solul stâncos și ușor de nisip.

O fundație profundă de benzi monolitice este justificată atunci când se construiește o casă cu două sau trei etaje, o casă cu un subsol sau subsol sau căptușită cu cărămidă. Pentru o casă mică cu o singură etapă, va avea o marjă de siguranță excesivă, în plus, este destul de scump din cauza prețului ridicat al betonului. Cea mai bună opțiune pentru casa de cherestea laminat furnir - fundație mică bandă.

Cum se toarnă o fundație de benzi pentru o casă dintr-un bar

Prima etapă este marcarea parcelei. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un plan sau un proiect al viitoarei case.

Apoi sapa groapa. Mai întâi, îndepărtați stratul de sol fertil (15-20 cm). Apoi, îndepărtați cantitatea necesară de sol. Pentru ca banda de banda sa faca transee inguste. Dacă solul este slăbit, pereții șanțului sunt făcuți cu o panta ușoară.

În partea de jos a groapăi se așeză geotextile și se toarnă perna de nisip. Este necesar să se obțină o bază netedă, densă și puternică, iar geotextile - astfel încât nisipul să nu se amestece cu solul. Nisipul a turnat un strat de cel puțin 25 cm, nivelat și umplut. Pentru a face nisipul mai ușor de compactat, acesta este umezit cu apă. Dacă solul este umed, lut, atunci, dacă este posibil, îndepărtați lutul umed și acoperiți fundul carierei cu dărâmături și introduceți-l în pământ. Nisipul poate fi umplut numai într-o groapă uscată. Nisipul trebuie să aibă o fracție medie sau grosieră.

Cofrajele sunt realizate, de obicei, dintr-o placă din lemn de esență tare, cu dimensiunile de 25 * 100 cm. La început, ele bat împreună scuturile (este mai bine să folosiți unghiile, să le îndoiți, șuruburile să se desprindă de presiunea betonului). Cofraje armate consolidate. Pentru a facilita scoaterea plăcilor după ce betonul a fost setat, cofrajul este prevăzut cu polietilenă. Figura arată modul de realizare a cofrajului în funcție de adâncimea carierei.

La dispozitivul bazei pentru casă armarea corectă este foarte importantă. Consolidați fundația viitoare imediat după instalarea cofrajului. Pentru a face acest lucru, folosiți tije metalice cu o grosime mai mică de 10 mm. Din această armătură face o grilă, care se află la o distanță de 5 cm de pereții cofrajului. Nu ar trebui să le atingă.

Betonul este, de obicei, amestecat folosind ciment M300 sau M400. Pietrele sfărâmate, nisipul și cimentul sunt amestecate într-un raport sau 4: 3: 1. Apoi se adaugă treptat apă amestecului și se amestecă. Este mai bine să frămânați betonul în mixerul de beton, obținând astfel o masă mai omogenă. Chiar mai bine dacă utilizați beton din fabrică. Dacă se lucrează la rece, apa este mai bine încălzită. Se toarnă betonul în straturi. După turnarea primului strat și a ultimului strat, acesta este presat. Pentru a nu forma cusături, în care căldura va continua să dispară, nu faceți pauze lungi în turnare. Stifensează și câștigă forța de beton timp de 28 de zile.

concluzie

O casă din lemn, ca o casă de lemn, este relativ ușoară, de aceea fundamentul pentru ea nu este necesar atât de puternic ca pentru o cărămidă. Este posibil să se utilizeze coloana, coloana, baza de bandă. Alegerea tipului de fundație depinde de sol, suprafața și numărul de etaje ale casei viitoare, precum și de faptul dacă se prevede existența unui subsol sau a unui subsol.

Construim fundația pentru casa barului cu propriile mâini

Casele în formă de bar sunt în țara noastră o popularitate bine meritată. Clădirile de acest tip sunt ecologice, frumoase și confortabile pentru a trăi. Dar, bineînțeles, o astfel de structură va servi mult timp numai dacă se află o fundație fiabilă sub ea.

Mai întâi de toate, proprietarul zonei suburbane, care a decis să construiască o casă dintr-un bar lipit sau profilate la cheie cu propriile sale mâini, ar trebui să decidă ce tip de fundație ar trebui să fie turnat sub ea. În plus, bineînțeles, trebuie să vă familiarizați cu tehnologia de construcție a varietății selectate de fundație.

Ce fundație să alegeți

Casele din lemn profilat sau lipit pot fi construite pe piloni sau piloni. De asemenea, sub ele sunt adesea turnate benzile sau bazele de plat. Alegerea unui anumit tip de fundație depinde de factori precum greutatea pereților și a acoperișului, precum și caracteristicile solului de pe amplasament.

Cherestea - materialul este destul de ușor, dar, din păcate, arborele nu este foarte diferit. Prin urmare, fundația casei de lemn ar trebui să fie la fel de fiabilă și suficient de puternică. Chiar dacă prețul final va fi destul de mare, nu ar trebui să economisiți. În caz contrar, în timpul funcționării pereților clădirii pot "conduce" și pentru a trăi va deveni nesigur. O casă pe picior are avantajele și dezavantajele dvs., de asemenea, trebuie să vă amintiți acest lucru și să alegeți proiecte pentru ca casa să știe despre ele.
În detaliu cu privire la criteriile de alegere a fundației, puteți afla din videoclip.

Caracteristicile solului

Înainte de construirea fundației ar trebui să aflați ce tip de sol este disponibil pe site. În funcție de aceasta, vor fi făcute calcule suplimentare pentru întemeierea casei. Există mai multe tipuri de sol:

 1. Skalny. Aceasta este o formă durabilă și stabilă a solului. Uneori, bazele situate sub case pe astfel de situri sunt ridicate direct deasupra, fără penetrare. În acest caz, cea mai bună alegere ar fi o fundație de benzi;
 2. Poluskalnyh. Este, de asemenea, un tip destul de fiabil de sol. Un astfel de indicator, precum adâncimea înghețului în acest caz, nu este luat în considerare. De asemenea, fundația este, de obicei, ridicată și practic nu este îngropată;
 3. Conglomeratul. Acest sol conține un număr mare de fragmente de rocă. Baza de sub casă în acest caz poate fi coloană (prețul acestei opțiuni este cel mai mic) sau banda;
 4. Nisip. Acest tip de sol sub greutatea clădirii scade, de obicei, puternic. Dar într-un timp scurt, și, prin urmare, este considerat destul de fiabil. Construcția unei coloane sau a unei benzi sub clădire în acest caz ar fi cea mai bună soluție;
 5. Clay. Compoziția acestor soluri este extrem de eterogenă. Prin urmare, în primăvară, ei pot să se umfle neuniform. În consecință, poate exista o încălcare a integrității bazei casei. Prin urmare, fundația pe aceste soluri este cel mai bine pentru a turna banda și mai adânc - sub nivelul de congelare;
 6. Turbă și terenuri de salvare - opțiunea cea mai nesigură. Dezvoltarea proiectelor de fundație pentru proprietarii cu astfel de terenuri nu merită. Este mai bine să inviți un specialist. Cel mai adesea, casele la cheie pe soluri de acest tip sunt ridicate pe șanțuri. Acestea din urmă sunt îngropate la adâncimea straturilor tari ale pământului. Prin urmare, casa pe picior este fiabilă;
 7. Sub rezerva circulației. Acest grup include soluri care nu sunt foarte stabile pe dealuri. În acest caz, fundația plăcii trebuie turnată sub casă. Prețul pentru baza de acest tip este foarte mare, dar în cazul deplasării pereților se va deplasa cu ea și, prin urmare, va rămâne intact.

Practic pe întreg teritoriul Rusiei, solurile sunt destul de stabile. Prin urmare, în țara noastră casele sunt construite destul de rar din cherestea profilată sau lipită pe grămezi sau plăci. Cel mai adesea, în astfel de clădiri se ridică fundații puțin adâncă sau coloană.

Calculul fundației

Atunci când redactați o casă, asigurați-vă că efectuați un calcul al fundației. În caz contrar, s-ar putea să nu fie suficient de puternică sau, dimpotrivă, prea puternică, ca urmare a faptului că prețul pentru aceasta va crește în mod inutil.

Calculul lățimii fundației benzii se face conform formulei:
S = 1/1 × (M / R), unde M este greutatea clădirii și R este sarcina maximă posibilă pe teren.

Calculul primului indicator se face prin adăugarea greutății tuturor materialelor de construcție utilizate în construcția casei. Al doilea poate fi găsit în tabele speciale.

Calculul numărului de stâlpi ai fundației coloanei se face conform următoarei formule:
N = F / R / S, unde F este greutatea clădirii, R este rezistența solului, S este zona piciorului stâlpului.

De exemplu, piciorul unui stâlp pe sol nisipos să fie egal cu 1589 cm2 (pentru un diametru de 450 cm), iar greutatea unei clădiri este de 200 mii kg. Valoarea R pentru nisip este de 6. Prin urmare, calculul numărului de piloni va arăta astfel: N = 200000/6/1589 = 21 suporturi.

Strip fundație

Fundația de panglică este ridicată în cofraje din lemn, care poate fi scos din plăci cu grosimea de 2,5-3 cm. Amestecul de beton pentru o astfel de fundație este realizat din bare lipite sau profilate cu ciment de o calitate inferioară M300-400 (prețul pentru acest material este 200-250 r pentru 50 kg). Nisipul ia de obicei râul.

Proporțiile de ciment * nisip * piatră zdrobită ar trebui să fie 1 * 3 * 4. Frământarea se face cel mai bine într-un mixer de beton. În acest caz, puteți obține o soluție mult mai omogenă și, prin urmare, calitativă.

Înălțimea subsolului casei dintr-o lemn profilat sau lipit poate fi oricare.

Cu toate acestea, experții consideră că arborele va fi protejat de putrezire numai atunci când înălțimea subsolului deasupra solului nu este mai mică de 40 cm.

Astfel, specialiștii companiilor implicați în construcția de clădiri la cheie completează fundațiile.

Construcția fundației banda cu mâinile tale

Această fundație este turnată sub casa fasciculului după cum urmează:

 1. Prin metoda "triunghiului egiptean" sau "două curbe" se marchează. Mijloacele de lemn sunt conduse în colțurile viitoarei clădiri. Între ele se trage un fir inelastic puternic;
 2. Prin marcarea unui șanț este săpat. Adâncimea sa în centrul Rusiei este, de obicei, de 70-100 cm. În cazul în care casa este mare, puteți închiria echipament special pentru a săpa un șanț. Prețul pentru serviciile de acest tip este destul de ridicat, însă, astfel, vă puteți salva de la o muncă foarte consumatoare de timp;
 3. La fundul șanțului, nisipul este turnat într-un strat de 20-25 cm;
 4. Instala cofraje. Din interior trebuie așezat cu polietilenă. Apoi scoateți scuturile după turnare va fi mai ușor. În plus, lemnul poate absorbi apa din soluție, ceea ce va duce la o deteriorare a calității betonului;
 5. Un strat de picior de 5 cm grosime este turnat pe nisip;
 6. După ce se întărește (după aproximativ o zi), se instalează o cușcă de armare. Se recomandă tricotarea cu sârmă de 12 mm. Distanța de la ramurile extreme ale cadrului la pereții cofrajului trebuie să fie de 5 cm;
 7. Așezați amestecul de beton. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru la un moment dat, puteți completa cu straturi. Pauza dintre ouat nu trebuie să depășească 12 ore. În acest caz, veți obține o bază destul de solidă pentru o casă dintr-un bar la cheie;
 8. Ansamblurile sau bolțurile de ancorare sunt turnate în stratul superior al benzii, care ulterior va fi utilizat pentru montarea razei profilate a coroanei de presare.

După două zile după punerea amestecului, cofrajele sunt îndepărtate. Construcția casei continuă numai după ce banda a supraviețuit. Betonul câștigă forța completă în aproximativ o lună. În termen de două săptămâni după turnare, banda trebuie pulverizată periodic cu apă, astfel încât fisurile de suprafață să nu apară pe ea.

Fundația betonului

Ca umplutură pentru amestec de beton, se utilizează de obicei piatră zdrobită. Cu toate acestea, în cazul în care în vecinătatea site-ului există un depozit de pietre de bazalt, nu este necesar să cheltuiți bani pe acest material și se toarnă fundația de moloz. Construcția bazei de acest tip este realizată prin aceeași tehnologie ca și banda convențională cu dărâmături.

Piatra este cea mai bună alegere în dimensiune de la 20 la 30 cm. Puteți folosi numai roci durabile. Gresie, de exemplu, nu este potrivită pentru fundație. Fâșia de beton, a cărei preț nu este prea mare, este turnată într-o casă de lemn profilată sau lipită, după cum urmează:

 1. Nisipul este turnat în partea de jos a șanțului;
 2. Talpa din beton de 15 cm grosime este umplută;
 3. Cofrajul este instalat;
 4. Se toarnă un strat de amestec de beton în 25 cm;
 5. Pietrele sunt presate în ea. Distanța dintre acestea trebuie să fie de cel puțin 5 cm;
 6. Apoi, un strat de beton este turnat din nou și pietre sunt scufundate.

Pietrele care se află în procesul de construire a unei fundații ar trebui amplasate lângă șanț în grupuri. În acest caz, va fi mai convenabil să lucrați. Pe fundamentul betonului, precum și pe moloz, puteți construi o casă sigură la cheie cu mâinile tale.

Zona orb

În timpul verii, apa de ploaie care curge de pe acoperiș poate scurge sub fundație, distrugând treptat. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui aranjată o zonă orb. Pentru ao umple după zidirea unui perete și a unui acoperiș, în jurul perimetrului casei trebuie să săturați o șanț de 25 cm adâncime.

Șanțul este umplut cu nisip amestecat cu moloz, iar un strat de lut este așezat. Apoi se instalează colivia de întărire și amestecul de beton se toarnă cu o panta ușoară. Lățimea zonei orb trebuie să fie astfel încât apa care se toarnă de pe acoperiș să cadă pe ea și să curgă de la baza casei.

Construcția pilonului

Acesta este cel mai ieftin și mai ușor de construit tip de fundație. Adâncimea stâlpilor unei astfel de fundații în centrul Rusiei este de aproximativ 70-100 m. Grosimea lor este de obicei de 30-40 mm. Turnurile sunt situate în incremente de 1,5-2,5 m.

Cum se toarnă o fundație coloană

Construcția fundației pentru o casă de acest tip are următoarele etape:

 1. Se calculează numărul necesar de piloni și se face marcajul. Stâlpii de pe laturile opuse ar trebui să fie opuși unul altuia. Acestea ar trebui să fie turnate fără eșec la toate unghiurile, precum și la intersecția zidurilor exterioare și interioare;
 2. Groapa cu diametrul necesar este scoasă;
 3. Un strat de nisip este turnat pe fundul lor. Grosimea acestuia ar trebui să fie de 20-25 cm. Nisipul trebuie așezat în straturi de 5 cm cu umplerea cu apă a unui furtun;
 4. Cofrajul este realizat din material de acoperire. Pentru a face acest lucru, materialul este rulat în tuburi de diametre adecvate, cusute și introduse în gropi. Uneori, ca un cofraj pentru stalpi pentru pereți din lemn profilat sau lipit, nu se utilizează material de acoperire, ci conducte de azbest cu diametru mare;
 5. Introduceți cușca de armare în fiecare groapă. Ramele sunt realizate dintr-o tijă ondulată de 12 mm. La fiecare groapă ar trebui să luați 3-4 bucăți și să le legați cu cleme. Înainte de suprafața ruberoidului din fiecare cadru, ar trebui să existe un spațiu liber de aproximativ 5 cm;
 6. Amestecul de beton este turnat în cofraje. Pregătiți-l la fel ca și pentru bandă - din ciment M400, nisip de râu și piatră zdrobită în proporție 1 * 3 * 4;
 7. Înainte de terminarea turnării, tijele de armare sunt introduse în stâlpi, pe care se va realiza fixarea fasciculului profilat al coroanei. Ei trebuie să fie îngropați în beton cu 20 cm. La aceeași înălțime, acestea ar trebui să se ridice deasupra suprafeței. Ansamblurile de șuruburi pot fi folosite în locul barelor.

Ele susțin fundația coloanei în același mod ca și fundația banda de cel puțin o lună. În această perioadă el va câștiga suficientă forță pentru a rezista greutății pereților și acoperișului. Înainte de asamblarea casei bustenilor stâlpii trebuie să fie impermeabili. Pentru a face acest lucru, fiecare dintre ele sunt acoperite cu bitum și așezate pe bucăți de material de acoperiș.

Astfel, construirea unei panglici sau a unei coloane sub o casă de lemn cu mâinile tale este relativ simplă. Este important să alegeți tipul de fundație și să completați cu respectarea deplină a tuturor tehnologiilor necesare. Atunci baza se va dovedi fiabilă, iar casa însăși va sta pe ea de mulți ani.

Dacă nu sunteți sigur în abilitățile dvs., merită să încredințați construirea unei case din lemn lipită sau profilată la orice firmă cu o bună reputație. Prețul serviciilor acestor companii este, de obicei, ridicat, dar munca în acest caz va fi efectuată cât mai eficient posibil. Specialiștii companiei vor alege tipul necesar de fundație pentru clădire și îl vor inunda în forma corespunzătoare.

Fundația pentru casa de lemn: calcul și construcție

După finalizarea tuturor calculelor preliminare, punerea în aplicare a proiectului, obținerea permisiunii și pregătirea locului pentru construirea clădirii, se poate întâmpla cea mai importantă etapă, erorile la care sunt inacceptabile, deoarece sunt aproape imposibil de corectat. Este vorba despre construirea unei fundații pentru o casă de lemn - nu numai durabilitatea clădirii, ci și siguranța acesteia depinde de fiabilitatea acesteia. Care este cea mai bună bază pentru o casă de lemn și cum să o construiți?

Care este fundația unei case de lemn?

În timpul construirii fundației casei dintr-un bar, amintiți-vă că toate încărcăturile de la elementele structurale cad pe el. Designul casei de lemn are o greutate mai mică comparativ cu o clădire din cărămidă sau piatră. În consecință, cerințele privind capacitatea portantă a fundației cărămizii sunt oarecum subestimate.

Chiar înainte de a pune bazele unei case dintr-un bar, ar trebui să luați în considerare posibilele erori care apar de obicei în timpul construcției. Desigur, trebuie să faci tot ce este posibil pentru a le evita în viitor. Este mai bine să fii în siguranță, fără a economisi timpul și energia pentru un design aprofundat.

Alegerea fundației pentru casa de lemn se realizează ținând cont de caracteristicile sistemului structural al clădirii, de amploarea încărcăturii și de capacitatea solului de a rezista.

Există mai multe tipuri de fundații pentru case din lemn în funcție de caracteristicile de proiectare: bandă, grămezi, plăci și coloane.

Atunci când se va decide care va fi fundația unei case de lemn, este important să țineți cont de factori precum tipul de sol, nivelul apei subterane, sarcini de lucru și adâncimea înghețării solului. Pe baza acestor date, se decide care va fi suprafața de bază și adâncimea fundației.

În plus, atunci când alegeți fundația care se toarnă sub o casă din lemn, natura încărcăturilor și durata acțiunii lor sunt luate în considerare în prealabil. După cum știți, ele pot fi permanente și temporare. Greutatea elementelor structurale ale structurii, precum și a mobilierului și ocupanților este denumită sarcini permanente, iar încărcăturile create de acoperirea zăpezii și de vânt sunt temporare.

În continuare, veți afla ce fundație pentru o casă de lemn este cea mai optimă.

Pilon de fundație pentru casa barului

Fundația coloană este potrivită pentru casa unui bar fără subsol, care are o construcție ușoară. În majoritatea cazurilor, fundația coloană este folosită pentru construirea unei case bloc. Principalul avantaj al fundației coloanei pentru o casă de lemn este rentabilitatea acesteia: grinzile suport ale plafonului sunt instalate pe piloni separați, a căror construcție necesită un consum nesemnificativ de materiale de construcție. A fost executată fundație din lemn sau piatră (cărămidă).

Fundația coloană din lemn a casei este ridicată dintr-o bară sub formă de scaune așa-numite, care sunt instalate în tranșee săpate anterior într-o poziție strict verticală. Pentru a mări zona de sprijin a lagărului, precum și pentru a le conferi stabilitate, scaunele se sprijină cu capetele lor inferioare pe o placă de beton sau pe o piatră plat.

De cele mai multe ori, în acest scop, utilizați o cruce specială cu traverse, din lemn. În cazul în care betonul este utilizat pentru fixarea stâlpilor, instalarea suporturilor ar trebui să fie efectuată în stadiul de turnare a soluției de beton în șanț. Astfel, este posibil să crească în continuare rezistența fundației.

Următoarea etapă după turnarea masei de beton în groapă este umplerea nisipului și umplerea stratului cu strat.

Avantajul incontestabil al unei fundații de coloană din lemn pentru o casă de bar este relativitatea acesteia și ușurința de implementare. Pentru construcția sa nu necesită abilități speciale.

Cât de mult trebuie să realizați fundațiile coloanelor, depinde de suprafața și greutatea clădirii. Principalul criteriu în timpul calculelor este capacitatea portantă a solului și greutatea totală a tuturor materialelor care vor fi necesare pentru construirea casei. Stâlpi de fundație, acest lucru ar trebui să fie amintit, asigurați-vă că sunt instalate atât în ​​colțurile clădirii și la intersecția pereților.

Fundația coloană a casei dintr-un bar, executată manual cu piatră, are nu numai rezistență, ci și rezistență. Se face prin metoda zidăriei de dărâmături, este necesară ligarea cusăturilor în timpul funcționării. Pentru construirea de stâlpi de piatră folosind pietriș sau piatră de granit, caramida. În acest din urmă caz, luați un cărămidă-fier, ca cărămidă de siliciu, precum și roșu obișnuit pentru acest Delhi nu sunt potrivite.

În zonele cu pământ înalt, este recomandabil să construiți o fundație coloană sub casa de busteni din beton cu mâinile tale. Datorită călcâiului suport, pământul nu se ridică și clădirea rămâne protejată în mod fiabil de efectul distructiv al înghețării apei în pământ.

Monolit de fundație coloană este de dorit pentru a construi pe teren cu umiditate scăzută. Perna de nisip din tranșee nu este aranjată, deoarece poate duce la distribuția inegală a agregatului în timpul compactării acestuia.

Înainte de turnarea unei astfel de fundații sub o casă dintr-un bar, laptele de ciment este de obicei turnat în puț, după care o armătură realizată din bare de metal sudate împreună într-un cadru este plasată într-o șanț.

În timpul instalării, fitingurile sunt realizate cu atenție pentru a se asigura că nu atinge solul. Acțiunile menționate mai sus sunt deosebit de relevante atunci când se lucrează pe soluri cu o capacitate redusă de rulare.

Înainte de umplerea șanțului cu beton pe pământ, este necesar să se desemneze limita inferioară. Pentru a face acest lucru, utilizați un nivel sau nivel hidraulic. Betonul este așezat în straturi, fiind periodic compactat și turnat.

După umplerea cavității, în fântână este plasată așa numita cămașă de rezervă. Când scoate solul, protejează fundația de impactul negativ al solului.

Pentru o casă cu un subsol, precum și un subsol, fundația coloană nu este aranjată. Nu este ridicată în zona în care există o diferență de înălțime semnificativă, deoarece în astfel de condiții este instabilă și susceptibilă la distrugere.

Făcând o groapă de săpat, nu trebuie să luați pauze lungi, altfel, ca urmare a acțiunii umidității atmosferice, fundul va fi estompat și pereții se vor prăbuși.

Tipuri de fundație pentru o casă de lemn: plăci și grămezi (cu fotografie)

Fundația plăcii este cea mai bună pentru o casă de lemn, construită pe un sit cu un nivel ridicat de apă subterană sau o capacitate slabă de susținere a solului.

Este alcătuită dintr-o placă monolită din beton armat, care se execută direct pe șantier. Pentru a întări placa, o colivie de armare din sârmă sau țevi, se folosesc tije metalice.

Pe teren, care are mobilitate ridicată, fundamentele piloților sunt ridicate sub casă de la un bar. Piloții pot fi agățați sau făcuți sub formă de rafturi. În construcția individuală a clădirilor cu o înălțime mică, lungimea acestora este de 4-6 m. Scopul pilonilor este de a transfera încărcătura de la toate elementele structurale ale casei la straturile inferioare și cele mai stabile ale solului. Dacă piloții sunt complet în pământ, piloții agățați ține structura deasupra solului. Înainte de a le instala, solul este compactat. Atunci când se construiește o fundație pentru o casă de lemn, pot fi folosite pile de șuruburi, care, asemenea șuruburilor, sunt înșurubate în pământ.

Baza de banda sub casa de la un bar

Stripurile de bază pentru casele de lemn utilizate cel mai des. Există două tipuri: monolitic și prefabricat. Din amploarea sarcinii așteptate pe fundația benzii depinde de lățimea acesteia. În plus, construcția unei astfel de fundații trebuie să țină cont de proprietățile bazei solului. În cazul în care casa va avea un subsol sau subsol, fundație benzi poate servi ca pereții camerei.

Blocurile de beton sunt utilizate pentru fundațiile de benzi prefabricate pentru casa de lemn. Cu toate acestea, acest tip de fundație nu este potrivit pentru case cu subsol, deoarece îmbinările orizontale și verticale dintre blocuri împiedică pătrunderea umezelii, iar punerea în aplicare a hidroizolației de înaltă calitate va necesita fonduri semnificative.

Blocurile pentru fundațiile prefabricate din benzi vin în dimensiuni standard, cu o grosime fixă ​​- pe lățimea fundației.

Înainte de a turna o astfel de fundație pentru o casă dintr-un bar, în stadiul inițial se realizează un tampon de beton (de obicei 10 cm grosime). Apoi, primul rând de blocuri este executat, un strat de mortar de ciment este aplicat pe partea de sus, după care sunt instalate blocurile celui de-al doilea rând. Cusăturile verticale sunt umplute cu mortar. Blocurile sunt montate cu o ligare: cusăturile dintre blocurile primului rând nu coincid cu cusăturile celui de-al doilea rând. Îmbrăcămintea se observă în locurile de aderență a pereților exteriori și interni. Blocurile sunt instalate pe plăci cu o lățime de 80-280 cm, cu o capacitate insuficientă de susținere a solului.

Calculul corect la alegerea fundației optime pentru o casă de lemn

În funcție de tipul de sol, suprafața de bază este calculată astfel încât sarcina să nu depășească valoarea critică, exprimată în kilograme pe centimetru pătrat. Există mai multe opțiuni pentru calcularea fundației pentru construirea unei case de lemn.

 1. Pietris, pietriș și pietriș, soluri cu granulație grosieră: densitate medie - 5 kg / cm2, densă - 6 kg / cm2.
 2. Argile dure și plastice: densitate medie - 1-3 kg / cm2, densă - 3-6 kg / cm2.
 3. Nisipurile umede: densitatea medie - 2 kg / cm2, densă - 1,5-2,5 kg / cm2.
 4. Nisipuri fine: densitate medie - 2,5 kg / cm2, densă - 2-3 kg / cm2.
 5. Nisipurile de dimensiuni medii: densitatea medie - 2,5 kg / cm2, densa - 3,5 kg / cm2.
 6. Nisipurile mari și abrazive: densitatea medie - 3,5 kg / cm2, densă - 4,5 kg / cm2.

Sub influența încărcărilor în primii ani de la construirea casei, solul este comprimat, ca rezultat al sedimentului. Sedimentele inegale conduc la fisuri și la diferite tipuri de deformări. Astfel, capacitatea portantă a solului este determinată de mărimea încărcăturii, împreună cu pescajul, care nu depășește normele stabilite.

În timpul calculului încărcăturilor la fundația unei case dintr-un bar, în primul rând se ia în considerare greutatea specifică a materialelor de fundație. Acesta este exprimat în kilograme pe metru cub.

Deoarece nu toate solurile au o forță suficientă și majoritatea sunt comprimate, adâncimea fundației construite pe ele poate fi diferită.

Adâncimea de așezare a temeliei corecte pentru o casă dintr-o bară pe un teren cu un pietruș nu ar trebui să aibă cel puțin adâncimea înghețării solului (aproximativ 2 m). După ce a ales fundația optimă pentru o casă dintr-un bar, aceasta este așezată sub limita de îngheț.

Cum sa faci o fundatie pentru o casa dintr-un bar cu mainile tale: (cu video)

Pasul 1

Înainte de a pune bazele unei case de lemn, terenul este studiat. Dacă există o diferență de înălțime semnificativă, stratul superior al pământului este îndepărtat. Apoi, planul casei este executat, iar castoffs sunt stabilite. Cu ajutorul lor, puteți identifica granițele fundației.

Fiecare dintre ele este introdusă în bara orizontală cu două cuie de 60-80 mm lungime la o distanță de 40-42 cm una de cealaltă. Prima pereche de cârpe în pământ este fixată în direcția uneia dintre fețele viitoarei case - la o distanță de 8-10 m una de cealaltă.

Cablul tensionat cu două ramuri și fixat pe unghii. În mod similar, sunt instalate perechile obnoski rămase.

Cordurile întinse de-a lungul și de-a lungul formează un unghi de 90 °. Acestea sunt liniile care marchează granițele viitoarelor tranșe. Contururile tranșelor sunt transferate la sol. Piciorușele sunt conduse în locurile potrivite, care împreună cu cordonul întins pe ele vor marca marginile interioare și exterioare ale tranșelor.

Pasul 2

Apoi, înainte de a turna fundația unei case dintr-o bară, cu ajutorul unei lopate, pământul este incizat strict de-a lungul cablului, apoi este selectat la o adâncime de 20-25 cm. sfârșitul plotului.

Dragarea se face cu atenție, deoarece în viitor fundația va trebui să fie compactată și apoi să construiască un cofraj. Conform proiectului, comunicările necesare se efectuează la domiciliu.

Pasul 3

O pernă de fundație este în desfășurare. Pentru a face acest lucru, se toarnă un strat subțire de lut în fundul carierei excavate și se pune o pietriș. Ca opțiune: o treime din șanț este acoperită cu lut. Dimensiunile pietrelor variază între 15 și 30 cm în diametru. Amintiți-vă: cu cât pietrișul este mai mare, cu atât fundația este mai puternică. Se toarnă un strat de pietriș, apoi se introduce nisip.

Este mai bine să se pună pietriș și nisip în tranșee în straturi de 15 cm grosime, umezind fiecare cu apă și compactându-l. Ultimul strat de nisip este turnat cu apă. Nisipul și apa vor umple spațiul dintre sol și piatră. Dacă este necesar, turnați nisipul deasupra. Perna este compactată.

Pasul 4

Mai mult, pentru a face fundația casei de lemn, se realizează cofrajul din lemn. Ca material pentru cadru, se utilizează plăci cu o secțiune transversală de 22 X 100 mm și bare cu secțiune transversală de 50 x 100 mm sau placaj de cofraj.

Cel mai bine este să folosiți cherestea cu vată. Cuiele de 60-100 mm lungime pot fi folosite ca elemente de fixare.

Piloții de montare sunt introduși în linia de fundație. Ele sunt aranjate astfel încât să nu creeze obstacole în timpul construcției cofrajului. Distanța dintre ele este în medie de 1,5-2,5 m.

Plăcile de montaj cu o secțiune de 22 x 100 mm sunt atașate de grămezi. Îmbinările sunt realizate cu ajutorul unghiilor: fixează plăcile bine, împiedicând mișcarea lor arbitrară. În acest caz, cofrajul trebuie să fie amplasat pe linia canalului.

Pasul 5

Folosind un plumb, pe plăcile de instalare sunt determinate de locația placilor pentru suprafața cofrajului. Se fac markere.

Cuiele sunt atașate la grinzile inferioare ale panourilor de instalare. Cârligul este atașat de partea interioară a grinzilor inferioare. Suprafața sa superioară trebuie să fie aproape la același nivel cu suprafața superioară a cofrajului viitor. Rafturi instalate obreshetki. Distanța dintre ele ar trebui să fie de aproximativ 30 cm. Sunt executate posturi de cofraj spate. Pentru a face acest lucru, în exteriorul grinzii de fund în locurile unde sunt amplasate panourile de montaj, atașați rafturile, înălțimea cărora este cu 10-12 cm mai mare decât înălțimea internă. Atașați grinzile superioare la rafturi.

Aici puteți viziona un videoclip al construcției fundației pentru o casă din lemn:

Construirea unei fundații sub o casă de busteni cu propriile mâini (cu video)

Pasul 6

Folosind un cablu de nivelare sau de nivelare, se fac semne pe posturile interioare care indică înălțimea fundației. Unghiile atașează placile de cofraj pe stâlpii interiori. Marginea plăcilor superioare ar trebui să coincidă cu semnele făcute. Distanța dintre unghiile plăcilor inferioare se lasă să crească ușor - înălțimea de 0,5-1 cm. Înălțimea cofrajului trebuie să fie de cel puțin 40 cm După verificarea verticalității mantalelor exterioare și interioare, atașați suporturile unghiulare.

Cu ajutorul unei rigle sau al unei benzi verificați lățimea fundației viitoare în partea superioară, împrumutul este atașat la partea superioară a fasciculelor orizontale ale cofrajului.

Colțul asamblat susține lăcuirea interioară. Verificați toate colțurile cofrajului finit și, dacă este necesar, consolidați-le cu suporturi și ligamente suplimentare.

Suprafața interioară a cofrajului este protejată de o placă de acoperiș. Astfel puteți evita contaminarea plăcilor cu mortar de ciment.

Pasul 7

Mai mult, atunci când construiesc o fundație pentru o casă de busteni cu propriile mâini, încep să execute colivia de armare. Pentru lucrare pregătiți tije și spirale rectilinie cu un diametru de 3 mm, realizate din sârmă coaptă.

Tijele rectilinii pot avea un profil periodic. Ele sunt realizate din sârmă netedă cu diametrul de 8-10 mm, unghiuri sau țevi. Nu contează ce material utilizați, atâta timp cât suprafața secțiunii transversale a tijelor rectilinii, atât în ​​rândul superior cât și în cel inferior, este mai mare de 8 cm2.

Folosind placaj, colțuri metalice și sârmă, asamblați un cadru din lemn - un dispozitiv cu care puteți crea cu ușurință o spirală pentru armare.

Lățimea cadrului ar trebui să fie cu 6 cm mai mică decât lățimea interioară a cofrajului (distanța dintre plăcile de cofraj din interior).

Se face spirala pentru armatură. Pentru a face acest lucru, răsuciți cu atenție pe un fir de lemn din lemn.

În locurile de îndoire, unghiul drept este scos. Pentru armarea unei părți a fundației, având o lungime de 6 m, trebuie să efectuați 14 rotații. După îndepărtarea firului din miez, acesta este tras într-o spirală în trepte de 0,5 m.

Pentru a proteja în continuare armarea subsolului de diferite tipuri de impact, spirala trebuie așezată în cofraje în centru, lăsând spațiu liber, care este apoi umplut cu beton.

Pasul 8

Într-o plumb spirală tije drepte, care formează rândul de jos. Aplicați 2 sau 3 tije - în funcție de grosimea lor.

Întoarcerile de sârmă fixează tijele într-o spirală. 2-3 tije în partea superioară a helixului sunt fixate într-un mod similar - fabricarea coliviei de armare pentru fundație este finalizată. Cuierul de armare este plasat în cofraje.

Se face o soluție de beton. Pentru a face acest lucru, calculați raportul componentelor sale - ciment, nisip și moloz. Amintiți-vă: pentru a obține un beton durabil, agregatele trebuie luate fără amestec de lut.

Dacă este necesar, nisipul și pietrișul sunt spălate, pregătite cu un recipient de apă. Alături de cofraje este instalată o capacitate de beton, în care se toarnă 1 găleată (pentru 10 l) de ciment și 1,5 găleți de nisip. Dacă este necesar, nisipul poate fi umplut. Totul este bine amestecat cu o lopata pana cand este neteda. Dacă amestecul este prea gros, adăugați apă. Masa finală nu trebuie să se răspândească.

Mortarul preparat este așezat în cofraje cu straturi cu grosimea de 15-20 cm. În același timp, plăcile de cofraj sunt scoase în exterior, amestecul este centrifugat pentru a evita formarea golurilor nedorite între barele armăturii. Fiecare strat este aliniat cu atenție.

Numărul necesar de loturi este efectuat pentru a umple complet cofrajele cu beton.

Folosind țevi de tăiere cu diametrul adecvat, efectuați orificiile de ventilație. Acestea sunt situate unul față de celălalt de-a lungul partiției de lagăr. În timpul betonării este necesară monitorizarea stării cofrajului. În cazul în care sunt detectate distorsiunile sau deplasările, este necesar să se oprească prepararea amestecului de beton și să se înceapă imediat repararea structurii din lemn. Acest lucru trebuie făcut înainte ca mortarul beton să înceapă să se fixeze.

Pasul 9

După 3 ore de la aplicarea betonului, suprafața este acoperită cu un strat de nisip sau rumeguș. Vara, suprafața de beton trebuie să fie periodic (în medie 1 dată pe 2 ore) timp de 3 zile cu apă. Concrete obține tăria necesară în 7-10 zile după ce a fost pusă.

Un trotuar din beton este realizat în jurul plintei, partea de sus a fundației. Este o platformă care este amenajată în jurul perimetrului fundației, care are o pantă mică (30 în medie).

Zona orb este determinată în funcție de lățimea stâlpului stâlpului acoperișului. În mod obișnuit, zona orb este de 60-75 cm.

Lucrarea începe cu îndepărtarea stratului superior al pământului, care a săpat o șanț de 15 cm adâncime. Pe marginea exterioară a zonei orb este stabilit un gard de cărămidă, iar spațiul dintre bază și bordura de cărămidă este umplut cu moloz.

Apoi se realizează o acoperire din beton. Dacă se dorește, drenajul se face de-a lungul zonei orb.

Pentru a proteja fundația și pereții de penetrarea umezelii în ele fac impermeabilizare. În acest scop, se utilizează materiale de hidroizolare bituminoasă sau lipitură - izolat, material de acoperire sau steglohidroizol. Ei vor trebui să rămână cu bitum sau altă mastic în 2 straturi.

Masticul este aplicat folosind o rolă de vopsea pe suprafața fundației din exterior. În cazul în care casa este construită pe un teren cu un nivel ridicat de apă subterană, este necesar să se protejeze suplimentar materialul de impermeabilizare lipit cu pereți construiți din cărămidă.

În filmul "Fundația pentru o casă de tunuri cu mâinile tale", sunt prezentate toate etapele de lucru:

Cum se face impermeabilizarea fundației pentru casa de lemn

Apoi este impermeabilizarea orizontală. Pentru a face acest lucru, utilizați masticul de bitum și materialul de acoperiș. Suprafața de lucru este egalizată, masticul este aplicat cu un strat uniform, iar apoi este așezată placa de acoperire. Dacă este necesar, marginile materialului sunt tăiate. Știind cum să impermezi fundația unei case dintr-o cherestea, protejezi pereții de umiditatea care pătrunde în fundație de pe sol. În plus, în cazul în care clădirea se contractă, pereții nu se vor sparge datorită stratului de impermeabilizare.

Ca material de impermeabilizare pentru fundație, puteți utiliza o varietate de materiale - de la rolă la injectare.

În timpul construcției noi, pentru a organiza hidroizolarea fundației de beton și a peretelui (dacă este făcută din bare), este necesar să se trateze suprafața orizontală a betonului cu o soluție de material special - Penetron, care va crea o barieră de impermeabilizare care împiedică umiditatea capilară.

Pe fundație, pe partea superioară a stratului de impermeabilizare, zidăria se face cu o înălțime de 4-6 rânduri de cărămizi. Din exterior, este făcut solid, lăsând deschideri pentru ventilație. Pe partea interioară, în locurile necesare, se fac caneluri pentru întârzierea pardoselii. Amintiți-vă: jurnalele trebuie să se afle la aceeași distanță una de cealaltă. Trebuie să fie de cel puțin 60 cm.

Apoi, setați decalajul negru. Pentru aceasta, capetele barelor preparate anterior sunt mai întâi acoperite cu un antiseptic și apoi învelite cu pâslă de acoperiș sau pâslă de acoperiș. Capetele viitorului decalaj rămân deschise.

Lăzile de sub pardoseală sunt așezate pe fundație astfel încât capetele lor să fie situate în niște cavități din zidărie. Sloturile sunt umplute cu spumă.

Uită-te la fotografia "Fundația pentru casa de lemn" pentru a vizualiza modul în care este umplut:

Fundația casei de lemn: instrucțiuni pentru construcție

În ciuda faptului că greutatea construcției casei de lemn este mult mai mică decât cea a unei case similare din cărămidă, nu este un motiv să nu se efectueze un calcul aprofundat al temeliei unei case de lemn. Este frivol să neglijeze problemele de amenajare a unei astfel de clădiri.

Fotografii de case de busteni pe fundație

Opțiunile existente

Fundația pentru o casă în formă de bar poate fi construită de oricare dintre tipurile cunoscute în prezent. Cu toate acestea, cele mai populare sunt următoarele opțiuni:

 • Fundatia panglica este cel mai frecvent tip de case din lemn din ultima vreme. Această opțiune este o garanție a unui nivel adecvat de stabilitate a cadrului structurii în condițiile celor mai multe soluri;

Vizualizare panglică a bazei

 • Bazele pilonilor pentru casele de busteni sunt o optiune foarte economica. Când este ridicată, se realizează o reducere a materialelor de construcție și a volumului lucrului în sine. În consecință, prețul pentru construirea acestui tip de fundație este mai mic decât cel al celorlalte;

Vizualizarea coloanei de bază

 • Fundația pilon pentru o cabana de la o bară este o variație îmbunătățită a tipului de coloană. Caracteristicile caracteristice ale acestei opțiuni sunt mai puternice tipuri de "stâlpi" și o profunzime mult mai mare a încorporării lor în pământ.

Vizualizare în pila a bazei

Etape de construcție a benzii de bază

Dimensiunile calculate în mod corespunzător ale fundației pentru o casă de lemn oferă o marjă de siguranță ridicată a clădirii viitoare. Și aceasta determină siguranța utilizării ulterioare.

Pentru a calcula corect materialele necesare fundației benzi, utilizați calculatorul:

Marcarea site-ului sub fundație

În etapa inițială a construcției fundației de bandă pentru o casă din lemn tăiat, va fi necesar să se efectueze marcarea locului de construcție, pe baza dimensiunilor bazei.

Curățăm zona de resturi și facem aspectul fundației

Fiți atenți! Este necesar să se precizeze limitele viitoarei structuri cu precizie deosebită, deoarece nu va fi posibilă corectarea erorilor după construirea fundației.

 • Linia este necesară pentru fixarea dispozitivului de fixare;
 • Folosind un nivel, este necesar să alegeți o linie dreaptă sub zero la bază;
 • Instalarea obnojka se face la o distanță de 1 - 1,5 m. De la fațada clădirii;
 • Mai întâi trebuie să îndepărtați stratul de plante din sol și să ridicați solul;

Fiți atenți! Lățimea fundației pentru o casă de lemn se calculează pe baza construcției zidurilor clădirii, dar nu mai puțin de lățimea peretelui, care este mărită cu 10 cm.

 • După marcarea perimetrului, armătura ar trebui condusă în sol;
 • Apoi, trebuie să verificați colțurile fundației și să trageți linia de pescuit;
 • Apoi, este necesar să se marcheze limitele interne și partițiile fundației, amintindu-i lățimea ei. Lățimea fundației benzii pentru o casă de lemn variază de obicei între 30-40 cm.

Pregătirea puțului

Adâncimea standard a fundației unei case din lemn este de 0,4 m, iar grosimea pernei de nisip corespunde cu 10-15 cm.

Ca rezultat, ar trebui să existe o groapă cu adâncime:

 • la punctul său inferior, în regiunea de 0,55 m;
 • și în partea de sus - la 0,7 m de la suprafața pământului.

Nivelul fundului trebuie aliniat în funcție de nivelul orizontului.

Sapa de fundație săpat

Dacă înmulțim lungimea totală a gropii cu valoarea medie aritmetică a adâncimii, obținem un volum cubic de lucrări de terasament. De asemenea, aici va fi valoarea obținută prin înmulțirea înălțimii pernei de nisip cu grosimea sa.

Perna de nisip

Pentru a reduce sarcina de fundație sub casa de busteni în timpul umflarea sezoniere a solului, un tampon de nisip este utilizat. Partea superioară a acestuia trebuie să fie bine amortizată, nivelată cu un nivel.

Dispozitiv pentru perna de nisip

Sfat! Înmulțind lungimea șanțului cu lățimea și grosimea pernelor, puteți înțelege cât de mult este necesar nisipul. Cu toate acestea, nu este necesar să se calculeze acest parametru așa cum este, dar nisipul este întotdeauna util în timpul construcției.

Construiți cofrajul

Un cofraj este o structură detașabilă sau permanentă care va conferi forma concretă:

 • Cu ajutorul șuruburilor, părțile finale ale scuturilor sunt asamblate. Această tehnologie vă permite să împiedicați fixarea în vrac a elementelor structurale și penetrarea soluției în spațiul dintre ele;
 • După ce scuturile au fost asamblate, trebuie să fie întărite cu stâlpi;
 • De asemenea, este important să fixați materialul de acoperiș pe pereții interiori ai cofrajului cu propriile mâini. Acest lucru se face astfel încât partea lichidă din soluția de beton să nu fie absorbită în plăci, iar pereții exteriori ai fundației rămân egali.

armare

Armarea este destinată consolidării fundației benzii. Cu toate acestea, este adecvată numai cea a cărei secțiune transversală depășește 12 mm. Datorită prezenței sale, viața sa operațională este în mod semnificativ sporită.

Fitinguri instalate în cofraje

Instrucțiunea prevede că armarea trebuie localizată la o distanță de 3-5 cm de fiecare margine a fundației:

 • La fiecare tija inferioară, folosind firul de tricotat, jumperii sunt fixați la o distanță de 40 cm;
 • Lângă colțurile celulelor rezultate sunt montate bare verticale;
 • În același mod, atât rândurile superioare cât și cele medii ale barelor orizontale sunt procesate.

Turnarea betonului

Este necesară pregătirea independentă a unei soluții concrete:

Sfat! Marca de ciment este aleasă pe baza condițiilor meteorologice și a caracteristicilor obiectului de construcție.

Procesul de turnare a betonului

 1. Pentru a face acest lucru, luați trei părți de nisip, trei părți de moloz și o parte din ciment;
 2. Adăugați apă la amestec cu propriile mâini pentru a obține consistența necesară nu prea lichidă;
 3. Mortarul este turnat treptat în cofraje cu straturi, care sunt compactate complet prin umplere;
 4. Pentru a obține o rezistență maximă, partea superioară a fundației este presărată periodic cu apă.

concluzie

Am vorbit despre tipurile de fundații care sunt utilizate pentru construirea unei case de busteni, precum și despre modul în care se realizează construcția bazei de banda. Sperăm că recomandările noastre vor fi utile pentru dvs. Și videoclipul din acest articol va completa povestea noastră, arătați!

Fundația pentru o casă dintr-un bar cu propriile mâini pe exemplul unei benzi 8x8 de la marcare la soluție de turnare

Fundația este baza oricărei structuri. Puterea și fiabilitatea casei tale depinde de calitatea acesteia, de modul în care a fost făcută. În cazul în care este așezat incorect, fără a respecta regulile și normele, nici o fațadă, nici chiar pereții groși nu vor putea ajuta clădirea. De mult timp, multă atenție a fost acordată fundației, de exemplu, egiptenii au construit-o numai prin calcule stricte. De aceea nu este surprinzător faptul că piramida lui Cheops rămâne fără distorsiuni și deformări evidente.

Alegerea fundației. Soiurile sale

Scopul principal al utilizării fundației - de a rezista greutății clădirii, nu lăsați-o să se răstoarne sau să se prăbușească. În funcție de nivelul și tipul suportului pe teren, există trei tipuri:

 1. Fundație de fundație dură. Experții recomandă utilizarea acestuia pentru a construi o casă dintr-un bar. Acest lucru se datorează caracterului său practic și ușurinței de fabricație. Umplerea unei astfel de fundații are loc cu utilizarea unui mixer sau cu mâinile tale. Este necesar să se aplice numai mărci calitative de beton, cum ar fi M300 și de mai sus. Când autovehiculul este fabricat, este important să preparați corect amestecul. Proporțiile de ciment, moloz și nisip trebuie să fie egale cu 1: 2: 2.
 2. Placă monolitică. O astfel de fundație este situată sub aria întregii case sub forma unei plăci din beton armat sau a unei structuri constând din grinzi din beton armat. Este folosit cel mai adesea pe soluri eterogene care sunt capabile să se miște. Instalarea acestuia va fi costisitoare. Poate fi folosit ca fundație pentru o mică casă de lemn, unde o plăcuță din beton armat este utilizată ca un substrat.
 3. Piloți fundație. Acest design este alcătuit din mai multe grămezi, care sunt acoperite de sus cu o placă de beton armat. Acest tip de bază este universal și economic, dar este mult mai rar decât toate celelalte. Acest lucru se datorează faptului că pentru construcția sa este necesară utilizarea unui echipament special. Aceste grămezi vor fi indispensabile pe teritoriul în care partea superioară a solului este mobilă. Cum arată această fundație poate fi văzută în videoclip.
 4. Restul speciilor. În plus față de opțiunile de mai sus, astăzi puteți găsi atât fundații de dărâmături cât și cărămizi. Fundația de dărâmături este construită din pietriș și mortar de ciment. Această construcție este intensivă și complexă, dar ca rezultat va fi obținută o bază durabilă și solidă. Fundația de beton poate fi găsită și ca o construcție pentru o casă de busteni. Într-un alt mod se numește "aspic", iar în compoziția sa este concretă în forma sa pură.

În plus, merită să aflați cât de adânc este apele subterane. În timpul construcției fundației, este necesar să se observe că nivelul acestor ape este mult mai mic decât nivelul de înghețare a solului. De asemenea, atunci când alegeți o bază, asigurați-vă că ați luat în considerare zona clădirii.

Layout pentru fundația de pe site

Schema de marcare corectă a fundației pe amplasament

Primul pas în crearea unei fundații cu propriile mâini este marcarea corectă a acesteia pe site. Pentru a face acest lucru, va trebui cu siguranta un proiect pentru a construi o casa din lemn stratificat lipit, simplu sau profilate. Fără schemele și desenele locației casei nu vor putea să marcheze în mod corespunzător teritoriul. Obligatoriu pentru pregătirea site-ului pentru marcare. Întregul șantier trebuie să fie echilibrat.

Primul pas este acela de a determina punctul de plecare. Ar trebui să fie în locul fatadei viitoarei case. Acest loc este necesar pentru a ciocni un cuier. După ce trebuie să măsurați lungimea fațadei și, în final, conduceți din nou un cuier. Al treilea punct este în colțul opus al celui de-al doilea cuier, iar al patrulea este în colțul opus al primului cuier. În al treilea și al patrulea punct conduceți și mizele. Rezultatul ar trebui să fie un dreptunghi.

Următoarea etapă este măsurarea exactă a diagonalelor. Pentru a face acest lucru, măsurați distanța dintre unghiurile 1 și 4, 2 și 3. Cifra rezultată ar trebui să fie aceeași. Dacă nu este cazul, atunci cu un proiector mare trebuie să începeți nivelarea colțurilor. Este necesar să se obțină diagonale perfecte. Când se face acest pas, doriți să marcați locația partițiilor. Nu pot exista probleme cu asta. Zidurile principale sunt marcate, urmând acum proiectul casei, trebuie să măsurați distanța necesară de la ele.

Această lucrare este considerată aspectul original. După implementare, puteți începe a doua etapă de lucru. De ce aveți nevoie de ea? Când este momentul să sapi o groapă, cuiele cu ciocanul anterior vor interfera, deoarece sunt situate pe linia subsolului. Pentru a evita acest lucru, trebuie să pregătiți un obnoku. Ar trebui să fie situat în spatele liniei de săpat pentru a identifica și a arăta linia interioară a bazei. Modul în care profesioniștii fac acest proces poate fi văzut în videoclip.

Îndepărtarea corectă a puțului de fundație

Una dintre primele etape pregătitoare asociate cu așezarea fundației este de a săpa o groapă. Inițial, este necesar să se îndepărteze un strat de sol vegetal. Adâncimea acestui strat, care trebuie îndepărtată, este de 20 cm. După acesta, începe un alt strat, care trebuie, de asemenea, eliminat.

Dacă se folosesc unelte speciale pentru saparea șanțului, acesta nu ar trebui să fie complet săpat. Este important să lăsați 10-15 cm mai mult sol decât este necesar pentru al scoate manual. Din acest motiv, solul continental va fi salvat, care va fi în contact cu fundația.

Gropile pot fi diferite. De exemplu, tranșele înguste sunt perfecte pentru fundații de benzi, trepte largi ar trebui să fie utilizate în cazul în care casa are un subsol sau subsol. Trebuie remarcat faptul că atunci când sapa un șanț larg, toți pereții trebuie să fie întăriți cu pante speciale. Acestea ar trebui instalate la un unghi de 30 °.

Pentru a selecta tipul de groapă necesar pentru o anumită casă, trebuie să invitați geotehnica. În cazul pământului slăbit, este necesar să se săpare șanțuri largi și, dimpotrivă, dacă solul are o densitate mare, atunci șanțurile se săpaie înguste. Dimensiunea grosimii înguste corespunde lățimii bazei. Pentru a face toate lucrările de săpat mai ușor, trebuie să faci ziduri cu o pantă mică.

Perna de nisip sub fundație

Perna de nisip - un strat de nisip, situat sub baza fundatiei. Scopul utilizării sale este de a crea o platformă plat și solidă pentru a pune bazele. Principalele avantaje ale utilizării sale sunt exercitarea unei sarcini optime asupra fundației, în protecția de înaltă calitate față de distrugerea fundației de către apele subterane.

Placa de nisip poate servi ca un substitut pentru sol. Dacă șanțul excavat are un strat de pământ în stare defectuoasă, care nu poate fi folosit pentru lucrări de construcție, acesta poate fi înlăturat. Nisipul este plasat în loc.

O mare atenție ar trebui să fie arătată atunci când alegi. În primul rând, boabele de nisip trebuie să fie de dimensiuni medii, nici mari, nici mici. În al doilea rând, grosimea pernei de nisip de sub bază trebuie să fie de cel puțin 25 cm. După așezarea nisipului în groapă, acesta trebuie să fie nivelat. Rezultatul ar trebui să fie un strat perfect neted, neted, de nisip, fără exces în unele locuri. După aceea, perna este zdrobită. Este necesar ca nisipul să nu fie atât de instabil.

În timpul împrăștierii, nisipul trebuie umezit în mod constant cu apă. În mod deosebit, este necesar să urmăriți acest lucru în sezonul de vară fierbinte. Din cauza umidității, nisipul va deveni mai dens și va fi mai convenabil să lucrați cu el.

Instalarea de cofraje. Alegerea plăcilor tăiate

În procesul de creare a fundației pentru o casă de cherestea de 8x8, una dintre locurile principale este ocupată de instalarea cofrajului. Calitatea finală a fundației va depinde de corectitudinea executării acestei etape. Mai intai trebuie sa decideti asupra materialului care va fi folosit pentru realizarea cofrajului. Cel mai popular pentru acest lucru este placa de taiere 25x100.

Placa tăiată ca material pentru fabricarea cofrajului este folosită mai des decât oricine altcineva. Acest lucru se datorează dimensiunilor exacte ale produsului, datorită cărora este posibil să se reducă lucrările de finisare. Din acest motiv, există o scădere a costurilor totale pentru construcția fundației.

Alegerea lemnului pentru cofrare este considerată importantă. În acest caz, este necesar să se țină seama de amploarea încărcăturii care se presupune a fi aplicată fundației. Foioasele sunt foarte populare. Ele sunt durabile și de încredere, astfel încât să puteți face numărul principal de tipuri de cofraje. Alte nuanțe de selecție a lemnului pot fi vizualizate în videoclip.

După selectarea materialului trebuie să începeți să faceți cofrajul cu mâinile proprii. Ar trebui să fie puțin mai mare decât înălțimea turnării betonului. Pentru început, merită să scoți scuturile. Lungimea fiecăruia dintre ele trebuie să fie cu 25 mm mai lungă decât lungimea la care va fi instalată. Toate scuturile sunt fixate în forma literei "G", astfel încât această preconcepție va economisi materiale și va asigura o potrivire sigură.

În timpul montării de scuturi pentru casa de la un bar cu propriile mâini este mai bine să nu folosiți șuruburi, ci unghii simple. Cuiul după ce a intrat în bord poate fi îndoit. Aceasta va crește puterea întregii structuri. Atunci când se utilizează șuruburi de auto-înșurubare, ele pot sări din presiunea mortarului din beton.

După asamblarea și fixarea tuturor scuturilor, este necesară instalarea de căptușeli în partea superioară a cofrajului. Pentru aceasta trebuie să puneți cornișe de lemn care să întărească pereții cofrajului. Din acest motiv, nu se va desprinde și betonul nu va curge. Instalarea cofrajului este finalizată. În cazul în care rămâne o placă tăiată după aceasta, este mai bine să nu vă despărțiți de ea. Este utilă pentru montarea unui substrat.

Pentru a calcula costul cofrajului, trebuie să împărțiți suma lungimilor tuturor laturilor șanțului cu 6. Obțineți lungimea standard a unei plăci. După ce înălțimea cofrajului trebuie împărțită cu 0,15 (lățimea plăcii). Ambele rezultate obținute sunt rotunjite, înmulțite unul cu celălalt. Total obțineți numărul de plăci necesare pentru asamblare.

La 1 metru cub. - 43 de placi cu o sectiune de 25x100. Prin urmare, rezultatul rezultat când multiplicarea trebuie împărțit la 43. Veți obține un număr care indică câți metri cubi. va fi necesar. Cost aproximativ pe metru cub. placi - 5500 de ruble.

Fundația de armare și ventilație

Un pas important este întărirea fundației pentru casa barului cu propriile sale mâini. Dacă acest proces este realizat calitativ și corect, este posibil să se mărească rezistența și durabilitatea fundației. Consolidarea bazei ar trebui să fie imediat după instalarea cofrajului. Acest lucru va necesita utilizarea barelor metalice, a căror secțiune transversală nu depășește 10 mm.

Cu utilizarea lor va trebui să construiască o rețea. Lățimea sa ar trebui să fie puțin mai mică decât lățimea carierei. Acest lucru se datorează faptului că instalarea sa trebuie efectuată la o distanță de 5 cm de marginile cofrajului. Deci, primul pas este de a pune cărămizi pe fundul groapei. Apoi plasați armarea în cofraje. Când se pune, există o regulă importantă - armarea nu trebuie să vină în contact cu pereții cofrajului.

După terminarea acestei lucrări pentru casa de la un bar este necesar să se aibă grijă de ventilație. Acesta poate fi creat folosind bucăți de țevi de azbest, iar diametrul acestuia nu trebuie să fie mai mic de 100 mm. Instalarea trebuie efectuată la un unghi mic de înclinare. Acestea trebuie să fie umplute cu nisip în prealabil, astfel încât aceste bucăți de țeavă să nu intre în soluție în timpul turnării.

Mortar de pregătire și turnare

Pentru ca fundația benzii pentru o casă să fie așezată dintr-o bară, este necesar să faceți o soluție cu propriile mâini. Utilizând betonul M300, trebuie să amestecați nisip, pietriș și ciment într-un raport de 2: 2: 1. Treptat, apa trebuie adăugată la soluție, astfel încât consistența rezultată să nu fie lichidă.

Este necesar să se toarne betonul treptat. Când vărsați primul strat în cofraje, trebuie să luați un tamper și să îl deplasați pe întreaga suprafață. Pentru distribuirea uniformă a turnării de-a lungul cofrajului se recomandă să bateți cu un ciocan. În procesul de turnare nu pot lua pauze lungi, astfel încât să nu creeze cusături reci.

Recomandări și sfaturi

Pentru a face o fundație de panglică pentru o casă dintr-un bar 8x8, trebuie să urmați următoarele recomandări pentru o calitate maximă:

 • Proporțiile tuturor componentelor pot fi diferite. De exemplu, utilizați mai mult moloz decât nisip, adică în raport cu cimentul 4: 2: 1;
 • Dacă construcția fundației survine în sezonul rece, atunci apa pentru prepararea soluției este mai bine încălzită, astfel încât procesul de solidificare este mai rapid;
 • Înainte de a pune prima coroană, este necesară impermeabilizarea fundației. Ar trebui să se facă în mai multe straturi, iar primul jurnal al casei trebuie să fie prelucrat cu ajutorul unui antiseptic cu acțiune rapidă;
 • Pentru a turna betonul mai repede, ar trebui să invitați ajutoare.

Costul fondului

Pentru a face o fundație de panglică cu mâinile tale, trebuie să fii pregătit pentru multe costuri. Este imposibil să se determine cu precizie valoarea sa, deoarece va depinde de mai mulți factori:

 1. Cantități de materiale utilizate. Acestea sunt nisip, piatră zdrobită, ciment, lemn, panouri tivite etc.;
 2. Din numărul de dispozitive. Acestea sunt cuie, șuruburi, șuruburi etc.;
 3. Construcția unei case din lemn profilat și alte specii și a zonei sale;
 4. Din costul și timpul de închiriere a echipamentului special sau angajarea de muncă suplimentară;
 5. Din starea terenului pe care va fi realizată fundația benzii.

Baza de banda pentru casa de la o bară ar trebui să fie făcute, respectând toate normele și cerințele. Este o garanție că casa va rămâne o perioadă lungă de timp fără deformare, înclinare sau distrugere.