Bazele sobei suedeze și finlandeze: diferența, instalarea, contra și pro

Placa de bază a eșantionului european este o inovație în dezvoltarea soluțiilor tehnologice în Rusia. Ceea ce încercăm și gândim de câțiva ani, companiile comerciale străine testează, se îmbunătățesc și, ca rezultat, se vând peste tot în lume. Acest lucru se aplică și plăcilor de bază, ale căror contra și pro, metode de montare, considerăm foarte atent.

Care este diferența?

O sobă suedeză sau finlandeză este o tehnologie străină dezvoltată pentru soluri locale sau zone climatice. Avem o fundație "rusă", a cărei trăsătură structurală este o placă groasă și nervuri masive. Cel mai important în orice tip de fundație este forța și durabilitatea, prin urmare scopul fundației "rusești" este într-o rezervă de mare rezistență.

Plăci finlandeze (fundația plăcilor) - este dezvoltarea unor ingineri finlandezi. Și multe dintre aceste țări europene sunt considerate a fi eficiente și atent. În comparație cu "rusul", soba finlandeză este puțin mai subțire, dar cu o încălzire remarcabilă. Acest tip de fundație a plăcii este precompus nu doar pentru climatul aspru, ci pentru sistemul de încălzire prin pardoseală. O astfel de "tehnologie modernizată" este norma pentru țările baltice. Placa finlandeză este numită și conturul rece.

De asta se crede acest lucru: un strat gros reduce decalajul rece dintre placa de la sol și podeaua caldă. Există, de asemenea, o șapă armată, care face sistemul de încălzire prin pardoseală. Interesant este faptul că aragazul finlandez trebuie turnat la un moment dat. Deci, procesul de construcție este mult mai rapid.

Tipul sau placa suedeză a apărut în mod natural din aceeași țară. De fapt, aceasta este aceeași tehnologie finlandeză, dar cu mai multe diferențe. În plăcile suedeze nu este obișnuit să se facă o șapă, iar sistemul unei podele încălzite (conductele sale) se află direct în placă. Această abordare face plăcile mai subțiri și mai ieftine. Dar din punct de vedere al economisirii de energie a unui astfel de sistem, fundația este inferioară tehnologiei finlandeze. Plăcile suedeze sunt turnate la fel ca cele finlandeze într-o singură fugă. Ceea ce este mult mai economic în ceea ce privește construcția, dar nu este profitabil pentru izolație sau mai degrabă pentru consumul de căldură în viitor.

Unde se aplică

Tehnologia suedeză și finlandeză se practică mai des cu astfel de cazuri:

 1. În timpul lucrărilor pe soluri cu un nivel de umiditate crescut.
 2. În case private pe terenuri slabe.
 3. În cazul în care terenul are apelor subterane ridicate.
 4. Zone de problemă în care există numeroase înălțimi.

Ce recomanda expertii

Înainte de a scoate solul și de a începe să marcheze atât fundațiile finlandeză cât și suedeză, este recomandabil să aveți grijă de aceste puncte:

 1. Asigurați-vă că aveți nevoie de un sistem de drenaj. Fără ea nu va exista o deviere a apei din clădire.
 2. Nisipul și molozul este mai bine să reziste în proporție egală și să fie lovit foarte atent.
 3. Puteți utiliza geotextile. Este montat pe sol sau între straturi.
 4. Este mai bine să ne gândim prin teoria furnizării și a cablajului electric. De asemenea, trebuie să calculați sistemul de încălzire și canalizare.
 5. Pentru soba finlandeză, izolarea este importantă sau mai degrabă calitatea acesteia. Stratul natural va fi ulterior pe stratul orizontal, astfel încât nu va fi posibil să economisiți.
 6. Pentru durabilitatea componentei interne este obișnuită utilizarea materialelor din: polibutan, polietilenă, cupru și plastic.

Cum se montează

Să începem descrierea cu plăcile suedeze. Lucrarea (pregătirea) se face în următoarea ordine:

 1. Îndepărtați cu grijă solul (stratul superior). Calculat de zona subsolului, dar mai corect, atunci când terenul a fost înlăturat cu o marjă de un an jumătate și jumătate.
 2. Turnați absorbția șocurilor în calitatea nisipului. Strat suficient de 15-20 de centimetri. Nisipul uscat trebuie să fie umezit și numai apoi înțepenit.
 3. Faceți drenaj și este necesar pentru comunicarea pe viață.
 4. Adormiți pietrișul. Este de dorit să se mențină aceeași proporție ca și nisipul.
 5. Stratul de polistiren este pus. În același ciclu, trebuie să aveți grijă de cofraje. Formează laturile construcției viitoare.
 6. Verificați orizontul bazei rezultate.
 7. După verificare, trebuie să instalați un stand temporar. Apoi au pus o bază de armare pentru plăci.
 8. În același "strat" ​​trebuie să puneți conductele pentru podeaua caldă, care trebuie pompată cu aer cald.
 9. Mai presus de toate, se toarnă un strat mic (până la 10 cm) de beton.

Etapele tehnologice ale "plăcii finlandeze":

 1. Lucrări pregătitoare.
 2. Pernele dispozitivului de nisip.
 3. Instalarea unui strat de impermeabilizare.
 4. Instalarea țevilor integrate și a comunicațiilor inginerești.
 5. Concretizarea plăcii în sine.
 6. Instalarea unui strat gros de izolație (de la 15 cm și mai mult).
 7. Instalarea plăcilor cu podele încălzite și comunicații suplimentare.

Și aceasta este o listă superficială. După cum puteți vedea, munca în comparație cu "Suedia", singura diferență în izolare și încălzire prin pardoseală. Dar, pentru o înțelegere comună, este mai bine să adăugați câteva cuvinte despre fluxul de lucru.

Începeți să lucrați cu calcule. Este necesar să se determine unghiul "zero" și diferența de înălțime pe zonă. Cel mai adesea ia nivelul. Cu ajutorul unui dispozitiv modern, este ușor să se calculeze lucrările de nivelare necesare, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra designului general. Și numai după aceea, procedați la marcare.

Deci, diferența de instalare este:

Atât finlandez cât și suedez sunt izolate în mod necesar. Dar dacă al doilea este protejat de pierderea de căldură pe laturi (partea de sol), atunci finlandezul are un strat impresionant de izolație între șapă și beton. Se pare că tehnologia finlandeză oferă o fundație ridicată, caldă și modernă. Interesant, după uscarea șapei, puteți trece imediat la garnitura de finisare.

Întemeierea casei finlandeze

Alegerea unei fundații pentru o casă finlandeză

Creșterea constantă a prețurilor la energie îi forțează pe proprietarii de case și pe cei care intenționează să construiască pentru a face față pierderilor de energie într-o casă finlandeză. Dacă totul este clar cu pereții, acoperișul și ferestrele, atât tehnologic cât și practic, atunci totul nu este atât de transparent cu fundațiile. Designul fundației trebuie să respecte nu numai caracteristicile solului și greutatea clădirii cu toate sarcinile de reglementare, dar, în plus, în casa modernă eficientă din punct de vedere energetic, fundația trebuie să respecte standardele pentru pierderile de căldură.

În consecință, fundația și casa trebuie izolate.

Până în prezent, cele mai înalte tehnologii, de încredere și de soluții de economisire a energiei sunt două tipuri de fundații, sunt UShP (placă suedeză încălzită) și UFF (fundație finlandeză încălzită). La prima vedere, ambele fundații sunt structuri inginerești destul de complexe și, pe lângă funcțiile directe atribuite fundației, ele combină și funcții pentru asigurarea economisirii de energie la domiciliu și a eficienței energetice a sistemului de încălzire. Următoarele sunt soluții tipice pentru instalarea acestor fundații.

USP (sobă încălzită suedeză)

Fundația de placă, care este montat pe o bază special pregătită, de regulă, este nisip strâns strâns, în unele cazuri, utilizați piatră zdrobită. Cofraje pentru o astfel de fundație este XPS izolatoare strânse, care pot rezista cu ușurință sarcinile generate atunci când lucrările din beton monolit (ceea ce nu exclude cadru de montare directă pentru fixarea XPS cofrare, plăci plane formând fațete și lichid excludere izolație descoperire beton circuit). Armarea și rigidizările pentru instalarea ulterioară a pereților sunt proiectate în conformitate cu specificațiile tehnice ale structurii viitoare. Direct în sistemul de încălzire a apei montate pe sobă. Toate comunicațiile tehnologice sunt de asemenea montate înainte ca plăcile să fie turnate direct în stratul de izolație sau în stratul de nisip. Înainte de turnarea plăcii, toate comunicațiile sunt verificate pentru o funcționare corectă, iar sistemul podelei de apă este testat la presiune ridicată.

În final, rezultatul montajului UWB este o marcaj zero pe podea, pe care puteți instala deja un strat de finisare. Un grad ridicat de pregătire reprezintă un avantaj important al unei astfel de fundații față de cele clasice, deoarece, pe lângă baza pentru construirea de pereți într-un astfel de sistem, sunt pregătite comunicațiile de bază de inginerie, până la instalarea unui rezervor septic și a lucrărilor de drenare.

Într-o anumită măsură, acest lucru poate fi destul de scump, deoarece toate lucrările care ar putea fi întinse în timp se fac în același timp cu fundația. Dar, în cele din urmă, acest lucru duce la economii ulterioare în timp și bani, datorită gradului înalt de pregătire a sistemelor inginerești și a nivelului zero al structurii.

UFF (fundație finlandeză încălzită)

Acest tip de fundație este o varietate de etaje pe teren. Acesta este un tip clasic de fundație, care a fost folosit din nou în secolul trecut, când podeaua a servit ca la sol, și de multe ori chiar și acum în Rusia a păstrat multe clădiri în cazul în care grinzile de podea sunt, practic, pe teren, de obicei, o casă rustică veche cu o fundație de bolovani și organizarea unei movile de pământ.

Odată cu dezvoltarea materialelor moderne și a tehnologiilor de instalare, această fundație a devenit din ce în ce mai mult utilizată în locuințe private, iar în Finlanda este un tip dominant al fundației monolitice.

Putem spune că această fundație constă din două părți. Fundația încastrată fină, pe care sunt ridicate pereții, și separat de fundație o șapă izolată izolată, care este montată pe umplutura de beton cu nisip, umplutura este un cofraj. În șapă este instalat circuitul pentru încălzirea apei și toate comunicațiile tehnologice sunt situate sub șapă în stratul de umplere. Din exterior, banda monolit a fundației este izolată pentru a împiedica înghețarea, din interior, izolația este montată pentru a preveni pierderea de căldură din interiorul casei.

Ca și în cazul UWB, această fundație are izolație termică foarte bună și, ca rezultat, indicatori excelenți de eficiență energetică.

O caracteristică distinctivă este posibilitatea formării bazei înălțimii necesare (nu este necesar să se facă monolit de bază, adesea folosind blocuri de fundație, care sunt montate pe baza monolitică a fundației). Posibilitatea unei instalări pe etape a sistemelor de inginerie și a șapei independente poate reduce semnificativ costul inițial al construcției.

Instalarea unui circuit de apă caldă, a sistemelor de inginerie și a șapelor poate fi realizată deja sub acoperișul unei case construite și izolate, ceea ce permite efectuarea acestor lucrări, indiferent de condițiile meteorologice, prin distribuirea uniformă a costurilor financiare pentru tipurile de pepeni de lucru.

Pluse caracteristice pentru ambele tipuri de fundație

+ Eficiență energetică ridicată, inerție de încălzire, care este importantă pentru casele cu cadru

+ Lipsa spațiului subteran nu necesită întreținere pe tot parcursul vieții sale

+ Microclimatul confortabil la domiciliu, lipsa curenților de convecție și sursele de căldură la temperaturi ridicate

Luați în considerare fundamentul sobei finlandeze încălzite - ce fel de tehnologie?


Vorbind despre tehnologiile construcției de locuințe finlandeze, este imposibil să nu atingeți tema fundației.

În general, casa este pe tehnologie cadru poate fi construit pe baza oricărei bine-cunoscut - este potrivit și banda de opțiune, chiar și bolovani - este popoarele lor scandinave în zilele vechi utilizate în mod activ.

Tehnologia scandinavă a rămas relevantă în timpul nostru. Până în prezent, cele mai populare soiuri sunt Warmed Swedish Foundation - USHF sau USHP și Placa fină încălzită - UFF sau UFP. Astfel de specii au câștigat popularitate nu numai între popoarele din Scandinavia, ci și în Rusia.

Informații generale

Începutul oricărei construcții este instalarea fundației. Din proprietățile sale: calitatea, rezistența, stabilitatea și fiabilitatea vor depinde de perioada de funcționare a construcției, deci atunci când proiectați o structură, trebuie să alegeți tipul potrivit. Printre varietatea varietăților de structuri de fundație, un soi finlandez încălzit ocupă un loc special.

Referință: proiectarea UFP a fost inventată de experți din Finlanda și vă permite să o instalați pe o varietate de tipuri de soluri. Acest soi are o grosime relativ modestă, totuși, are o rezistență ridicată și capacitatea de a reține căldura bine.

cerere


Un astfel de tip de fundație este deosebit de potrivit pentru cei care intenționează să plaseze un sistem de podele calde în casa lor, dar este posibil să o faceți fără ea.

În plus, această bază poate fi potrivită nu numai pentru case de tip cadru.

Fundația finlandeză are unele asemănări cu perna suedeză, dar diferențele dintre ele sunt puțin mai mari. În plus, această specie are mult mai multe adaptări la climatul rusesc.

Principalele diferențe dintre UFP și UWB sunt:

 • prezența unor rigidizări suplimentare în jurul perimetrului;
 • o izolare specială.

UVF este instalat pe întreaga suprafață a clădirii, ceea ce reduce semnificativ presiunea asupra fundației solului.

Datorită acestui principiu de construcție, încărcătura de la sol nu este aproape simțită.

În cazul în care proiectul prevede încărcări pe fundație, rigidizările suplimentare sugerează o creștere a înălțimii secțiunii. De exemplu, dacă dimensiunile clădirii viitoare sunt destul de impresionante, trebuie să construiți o bază mai rigidă.

Izolarea, care acoperă fundația de acest tip, ajută la menținerea cald în cameră și asigură absența podurilor reci, deoarece proiectarea nu va atinge podeaua. Cuplajul se face după instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală și a sistemelor de canalizare. Ca urmare, se obține o bază fiabilă, uniformă, completată de un sistem de încălzire.

Important: UVF poate fi utilizat chiar și acolo unde există un nivel crescut de apă subterană. Desigur, fără un sistem de drenaj în acest caz nu este suficient. Este adesea recomandat să instalați un sistem circular de drenaj împreună cu un tampon de nisip și să instalați geotextile între ele.

Diferența dintre plăcile finlandeze și suedeze


Deși tehnologia de construcție a UWB și UFP are unele asemănări, diferențele de design sunt încă mai mari.

Principalii factori ai diferenței sunt:

 1. Designul de fundație a tipului de UVP nu este conectat de piesa de susținere cu baza de sex. Din punct de vedere structural, este similară unei baze de banda, în interiorul căreia este construită o pardoseală din beton cu izolație pe baza de sol.
 2. Varietatea finlandeză nu este solid monolit - unele dintre ele sunt făcute din blocuri.
 3. UFP nu se află pe suprafața solului, ca versiunea suedeză, și are propria adâncime de apariție, care ajunge la un metru și jumătate.

În plus, modelul finlandez, construit parțial din blocuri, are mai multe oportunități de construcție. Dacă schimbați înălțimea zidăriei părților verticale, puteți rezolva mai multe probleme în acest fel, dintre care unul va ridica nivelul podelei mai înalt, iar al doilea - pentru a plasa acest tip de bază în zone care au o pantă semnificativă.

Fundația tehnologie pentru placa finlandeză similară cu cea suedeză, puteți selecta același nivel scăzut al pierderii de căldură, o diluție similară schemă de canalizare, precum și faptul că datele placă pot fi construite sub greutatea totală a clădirii și de tipul de sol.

Pro și contra

Din principalele avantaje ale unei astfel de plăci pot fi identificate:

 1. Costuri reduse ale forței de muncă în zonele cu o pantă pronunțată (spre deosebire de alte soiuri).
 2. Posibilitatea creșterii înălțimii capacului.
 3. Adaptare bună la greutatea structurii clădirii.
 4. Nu costă cofrajele.
 5. Tehnică de montare simplă.
 6. Abilitatea de a efectua comunicarea după construirea cadrului.

Principalele dezavantaje ale constructivului includ:

 1. Un preț foarte ridicat, și cu cât este mai mare baza, cu atât crește prețul.
 2. Un număr mare de terasamente.
 3. O cantitate mare de material vrac consumat pe tehnologia de umplere.

Atunci când faceți o alegere, trebuie să țineți cont de toate argumentele pro și contra ale bazei plăcii.

Caracteristici de design


Designul general al UFF constă din straturi:

 1. Fundația a fost ridicată pe întreaga suprafață a casei și a fost asigurată rigiditatea coastelor.
 2. Izolație, care este pus pe partea de sus a acestei fundații.
 3. Sisteme de încălzire prin pardoseală și comunicații
 4. Șapă de ciment.

Structurally, un tip de placă de bază finlandeză este un contur rece.

Materialul izolator trebuie așezat pe placa de bază, în timp ce grosimea stratului izolator nu trebuie să fie mai mică de 150 milimetri.

UFP este adesea utilizat în case de tip cadru, dar poate fi și baza altor case echipate cu sistem de încălzire prin pardoseală. O caracteristică a acestui design este viteza ridicată a erecției sale, deoarece placa este turnată la un moment dat, cu toate acestea, costul ei, de regulă, este mai mare comparativ cu alte tipuri de fundație. La ridicarea unei astfel de plăci, prezența unui șapă armată este imperativă.

Atenție: utilizarea izolației la primul etaj al clădirii elimină contactul direct al fundației la rece, astfel că pentru podeaua caldă se construiește o șapă armată cu o grosime de cel puțin 80 de milimetri.

Baza încălzită ca versiune finlandeză se va potrivi în următoarele cazuri:

 • când este necesar să se petreacă un minim de timp pentru a ridica o clădire;
 • atunci când condiția principală pentru baza este durabilitatea acesteia;
 • dacă în construcția viitoare construcția prevede crearea unui sistem de încălzire prin pardoseală;
 • dacă solul pe care va fi construit casa va avea un grad ridicat de îngheț.

tehnologie


Referindu-se la construirea bazei pe tipul plăcii finlandeze, este posibil să se facă distincția între următoarele etape principale:

 1. Lucrări privind pregătirea teritoriului.
 2. Perforarea pernei de nisip.
 3. Instalare de hidroizolare.
 4. Instalarea de ipoteci.
 5. Amenajarea comunicațiilor.
 6. Umpleți placa
 7. Instalarea stratului de izolație.
 8. Instalarea unei plăci care încorporează un sistem de încălzire prin pardoseală și de comunicații.

Mai întâi, este necesar să se calculeze diferența de înălțime de pe suprafață pentru construcția viitoare, utilizând un dispozitiv de nivelare.

Această abordare contribuie la crearea unui proiect de proiectare mai precis, precum și la alinierea corespunzătoare a fundației pentru construcții.

Următoarea etapă este marcarea bazei. Pentru a face acest lucru, stratul superior al solului trebuie să fie îndepărtat de pe suprafața solului. Solul omogen contribuie la un proiect uniform al viitoarei structuri.

Caracteristici: cel mai incomod din punct de vedere al instalării fundației este tipul de sol stâncos - în acest caz, sunt posibile distorsiuni în scheletul structurii.

Apoi, trebuie să marcați site-ul - pentru asta aveți nevoie de cârlige speciale cu linie de pescuit. Piciorușele sunt conduse de-a lungul perimetrului viitoarei fundații, iar între ele trebuie să trageți linia de pescuit.

În etapa următoare, groapa de fundare este săpată pentru a aprofunda placa de bază. Adâncimea sa va depinde de proprietățile solului: caracteristicile sale de înghețare și nivelul apei. În orice caz, pentru FPI nu este nevoie de prea adâncime.

Următorul pas este amplasarea geotextilelor pe întreaga zonă a carierei excavate. Este necesar să alegeți un soi cu o densitate nu mai mică de 350. Acest material ar trebui să fie umplut cu moloz, apoi să instalați țevi pentru instalații sanitare și viitori electricieni.

Apoi, trebuie să strângeți bine stratul de moloz și apoi săpeți șanțuri speciale pentru conductele de canalizare. Apoi, acest strat este închis din nou cu ajutorul geotextilelor, pe care se toarnă nisipul deasupra. Straturile de geotextile sunt foarte importante în acest caz și nu ne putem descurca fără ele.


După aceasta, este necesară o nouă tamponare și, ulterior, întreaga suprafață este umplută cu o soluție de beton.

Un strat de izolație trebuie așezat între șapa de beton și baza monolitică, după care este creat un sistem de încălzire prin pardoseală. Necesar de a stabili comunicarea necesară, și după stabilirea tuturor țevilor utilizate plasă de armare. După ce sistemul poate fi turnat cu un șapă din beton.

Alte tipuri de baze discutate pe site-ul nostru: fundația plăcilor rutiere.

constatări

Soba finlandeză încălzită oferă oportunități deosebite pentru utilizarea sa. Mai ales va fi util dacă construcția casei implică construirea unui sistem de podele încălzite. În plus, o astfel de fundație ar fi o soluție excelentă în cazul în care situl are o pantă pronunțată sau un nivel ridicat al apelor subterane.

Tehnologie de bază aragaz finlandeză

Construcția fundației încălzită a casei a fost proiectată și construită pentru prima dată de către compania finlandeză de construcții Omatalo. Este o combinație de fundație de bandă mică și o podea monolită încălzită, aranjată direct pe pământ. În plus, sistemul asigură prezența izolației termice externe sub o zonă orb de-a lungul întregului perimetru al clădirii.

Ca urmare, tehnologia de construcție a subsolului finlandez izolat prevede:

 • prezența MZLF, căptușită din blocuri, cu o talpă din beton armată, cu o lățime de cel puțin 600 mm și o grosime de 200 mm;
 • beton armat din beton cu o grosime de 80 mm, turnat pe stratul placat din plăci de spumă de polistiren (PPS) cu o grosime de 150 mm;
 • separarea părții de panglică a fundației și a podelei din beton cu o placă de polistiren cu grosimea de 50 mm care se ridică de la tălpile de susținere până la partea superioară a bazei;
 • izolarea zonei orb cu un strat de PPS cu o grosime de cel puțin 120 mm în jurul perimetrului clădirii.

În funcție de zona climatică în care are loc construcția, grosimea straturilor izolatoare poate fi diferită, iar materialul este înlocuit cu un strat durabil de plastic din spumă.

Înainte de turnarea betonului în interiorul structurii, în mod obișnuit sunt așezate conducte de polietilenă ale unei podele încălzite cu apă. De asemenea, este posibil să se înlocuiască blocurile cu o structură monolită din beton. Acest cofraj este realizat din plăci de polistiren durabile.

Semnele unificatoare ale tuturor posibilelor proiecte de UVF rămân localizarea benzii de fundație adâncă în tavă, prezența straturilor termoizolante sub sapa podelei, pe suprafața interioară a soclului și sub zona orbului.

Pro și contra unei structuri de fundație încălzite

Utilizarea fundațiilor de adâncime mică este direcția cea mai promițătoare pentru dezvoltarea construcțiilor de joasă creștere. Utilizarea materialelor și tehnologiilor de construcție moderne a redus în mod semnificativ greutatea totală a clădirilor care au fost ridicate.

Toate acestea au condus la posibilitatea dezvoltării și implementării unei noi tehnologii a subsolului izolat al clădirilor. După 10 ani de funcționare a primelor case construite, comunitatea de construcții a reușit să se asigure că plăcile finlandeze izolate s-au dovedit a fi practice în ceea ce privește durabilitatea operațională, economisirea energiei și crearea condițiilor confortabile.

Principalele avantaje ale acestui tip de fundație includ:

 • soluție simplă și necostisitoare pentru reducerea pierderilor de căldură;
 • design de eficiență energetică ridicată, doar puțin inferior unei aragaze calde suedeze;
 • o bună adaptare la schimbările în sarcini și în comunicațiile inginerice;
 • performanța muncii cu un număr mic de lucrători;
 • o performanță consistentă a muncii, permițând dispozitivului o pardoseală caldă și șapă după montarea pereților și instalarea acoperișului;
 • posibilitatea de a aplica structura fundației pe toate tipurile de sol și la un nivel ridicat de apă subterană.

Dezavantajele includ o cantitate suficientă de lucrări de terasament și o funcționare insuficient de eficientă a sistemelor de încălzire cu radiatoare tradiționale.

Diferențe structurale față de alte tipuri de structuri de fundație

Diferența principală a fundației conform tehnologiei finlandeze de la alte tipuri de fundații constă în prezența unei plăci încălzite, care nu este asociată cu bandă mică. Acest lucru face ca structura să fie mai stabilă atunci când se construiește pe soluri slabe și înăbușitoare. În plus, prezența unui strat izolator eficient în jurul perimetrului întregii clădiri mărește protecția fundației împotriva efectelor temperaturilor scăzute din sezonul rece.

Costul de construcție a plăcii finlandeze, cu implementarea sa prin tehnologia Omatalo, este de 100 de dolari / m 2. La prima vedere, este ceva mai scump decât sistemele tradiționale. Cu toate acestea, dacă considerăm că, odată cu construcția fundației, casa este izolată și sistemul de încălzire este instalat, atunci schema finlandeză propusă este mult mai ieftină.

O caracteristică foarte importantă a fundației UFP este înălțimea subsolului construit, deoarece necesită achiziționarea și livrarea de materiale de construcție suplimentare. Valoarea sa depinde de structura solului și de grosimea stratului vegetal, care este îndepărtat complet în timpul construcției.

Conform designului său, subsolul finlandez încălzit seamănă mai mult cu o sobă caldă suedeză (materialul despre care este citit). Dar în sistemul UWB nu există o prevedere pentru un capac cald, iar podeaua autonivelantă constituie o singură structură monolită cu o bandă adâncă. Placa de bază, dezvoltată de suedezi, este în mod inerent o groapă izolată din beton, iar sistemul finlandez este o structură mai dinamică a unei plăci de podea independente și a MZLF cu izolație în jurul perimetrului. În caz contrar, nu este mult diferit de el.

Trebuie remarcat faptul că fiecare proiect implementat necesită un calcul individual (de exemplu aspectul), care va lua în considerare tipul existent de sol, condițiile climatice ale regiunii, adâncimea pătrunderii înghețului, ape subterane, greutatea structurilor clădirilor și alți factori.

Zona de utilizare posibilă a UFF

Când se iau în considerare caracteristicile tehnice ale bazinului, aragazul finlandez al construcției încălzite, putem vorbi despre utilizarea sa permisă în toate zonele climatice ale Rusiei, pentru orice tip de sol în construcția de clădiri cu o greutate de până la 3 tone pe metru de fundație de bandă.

Caracteristica similară va corespunde majorității clădirilor construite de tip cadru cu înălțimea de până la 2 etaje.

Cu o creștere a pernei de susținere a fundației benzii, este permisă o creștere a greutății structurilor de construcție de până la 4-5 tone, dar în acest caz este necesar să se efectueze un calcul obligatoriu de calibrare utilizând metoda fundațiilor de tip bandă.

Descrierea tehnologiei de construcție

Construcția unei fundații finlandeze încălzite constă din mai multe etape succesive:

 1. determinarea locului de construcție, realizarea calculelor de proiectare și dezvoltarea părții grafice;
 2. marcarea carierei;
 3. eliminarea completă a stratului fertil;
 4. dezvoltarea unei șanțuri pentru fundațiile de bandă puțin adâncă;
 5. dispozitivul stratului de drenare de moloz;
 6. realizarea unui strat de impermeabilizare;
 7. instalarea pernei de sprijin armat MZLF;
 8. stabilirea unei benzi de bază din blocuri;
 9. încălzirea internă a bazei benzii de către plăcile cu spumă de polistiren;
 10. umplutura părții interioare a carierei cu dărâmături fracționate fine și nisip;
 11. asamblarea plăcilor de încălzire a podelei și a rețelei de armare;
 12. instalarea conductelor de încălzire prin pardoseală;
 13. turnarea betonului pentru dispozitivul de placă;
 14. prin stabilirea zonei orb de-a lungul perimetrului clădirii.

În etapa finală, se efectuează un dispozitiv cu suprafață orb și îndepărtarea solului neutilizat.

Marcare și lucrări de terasament

Marcarea fundației viitoare ar trebui să se facă în strictă conformitate cu deciziile de proiectare. În același timp, trebuie luate în considerare comunicările externe existente, drumurile de acces, limitele amplasamentului de dezvoltare și alți factori. Axele de lucru sunt marcate cu un cordon întins de-a lungul barelor orizontale cu o margine de 500 mm de la perimetrul exterior al clădirii.

După aceea, stratul fertil trebuie îndepărtat până la adâncimea germinării sistemului radicular al plantelor. Sub toate zidurile de sprijin este necesar să se sapă un șanț la adâncimea de proiectare a fundației benzii cu o marjă pentru construirea unui strat de drenare în vrac.

Drajere și pernare.

Drenaj, așternut și montaj de bandă de fundație

În șanțul pentru dispozitivul MZLF, un strat de piatră zdrobită de 200 mm grosime este turnat, compactat și acoperit cu un strat de geotextil.

Apoi, așezați perna de nisip și fixați cofrajul pentru a umple banda plăcii de bază.

Cusca de armare este legată, stivuită în interiorul cofrajului și umplută cu beton.

În timpul întăririi betonului, puteți lucra la îndepărtarea sau planificarea solului îndepărtat din groapă și șanțuri. După ce amestecul de beton a fost setat, este posibilă așezarea blocurilor de construcție la înălțimea calculată a bazei. Cu o înălțime de bază înaltă, se recomandă instalarea unei rețele de armare la fiecare 3 rânduri de blocuri.

Suprafața interioară și exterioară a bazei trebuie izolate de umiditate. Pentru aceasta este necesar să se utilizeze materiale de impermeabilizare pastă pentru suprafața exterioară și pentru materialele interioare de acoperire (pentru mai multe informații despre tipurile lor - aici).

Umplerea straturilor subiacente și a izolației

Instalați plăcile de spumă-polistiren pe verticală de-a lungul suprafeței interioare a bazei la o grosime de cel puțin 100 mm și fixați-le. Așezați geotextilul în partea inferioară a puțului și umpleți-l cu pietriș pentru dispozitivul pentru stratul de drenaj. Umplerea recipientelor trebuie sigilată cu atenție cu o placă vibratoare.

Așezați 3 straturi de izolație hidraulică laminată pe stratul de piatră zdrobită, dimensionând toate fâșiile și straturile dintre ele. Este necesar să se prevadă o rezervă de impermeabilizare pentru ambalarea acesteia pe peretele vertical al părții de subsol a fundației benzii.

Pe întreaga suprafață a gropii se pun plăci de izolație pentru a crea un strat de 200 mm sau mai mult gros.

Armatura, instalarea țevilor și turnarea betonului

Plasați o plasă de sârmă întărită sau tricotată, cu o dimensiune a celulei de cel mult 150 mm pe suprafața izolației (pentru mai multe informații despre armătură, faceți clic aici).

Pentru montarea țevilor unei podele încălzite cu apă peste rețea, legând-le de dispozitivul de fixare.

Lungimea conductei în fiecare circuit individual nu trebuie să depășească 90 de metri cu diametrul de 14 mm și 120 de metri cu un diametru de 16 mm. Prin urmare, la instalarea conductelor, vor exista mai multe circuite de încălzire în funcție de suprafața totală a casei.

Amestecul de beton trebuie turnat într-o singură treaptă de lucru, fără a face pauze tehnologice. În acest scop, se recomandă utilizarea serviciilor de livrare centralizată a betonului fabricat din fabrică. Amestecul inundat trebuie să fie bine compactat folosind un vibrator de imersie sau vibrolat.

Aparat cu zonă orbită

Baza zonei orb este un strat de moloz și nisip, acoperit cu geotextil. Deasupra ei se așeză plăcile de izolație, se întăresc ochiurile de plasă și se toarnă un strat de beton. Zona orb este de cel puțin un metru. Atunci când puneți beton, observați panta suprafeței departe de casă.

În detaliu, tehnologia dispozitivului bazei finlandeze încălzite pas cu pas poate fi privită la următorul videoclip.

Fundația finlandeză încălzită: faceți-o singură

Utilizatorul portalului își împărtășește experiența în producerea unei versiuni bugetare a subsolului finlandez izolat.

Împreună cu fundația populară UShP (Insulated Swedish Slab), populară pe FORUMHOUSE, utilizatorii sunt, de asemenea, interesați de un alt tip de fundație eficientă din punct de vedere energetic. Acesta este un UFF, o fundație finlandeză încălzită, care este o fundație de benzi încălzită cu podele de-a lungul solului. Este vorba despre el și va fi discutat în materialul de astăzi.

Comparație dintre UWB și subsolul finlandez izolat

Mai întâi de toate, acei dezvoltatori care gândesc să echilibreze o serie de defecte (atât imaginare cât și reale) inerente UWB doresc să construiască UFV. Aceasta este o bază scăzută. Acest lucru se datorează în mare măsură mentalității rusești și temerii că o sobă mică și o casă în picioare pe ea vor străpunge zăpada în timpul iernii. După cum arată practica extinsă a utilizatorilor UWB din portalul nostru, această caracteristică a fundației nu afectează în mod deosebit confortul funcționării acesteia.

Al doilea indicator este costul ridicat al dispozitivului UWB în zonele cu o diferență mare de înălțime. Afectează o mare cantitate de lucrări de pregătire a terasamentelor. Și al treilea factor este prețul ridicat al UWB sau, mai degrabă, necesitatea de a stabili imediat o sumă mare pentru o întreagă gamă de lucrări legate de construcția acestui tip de fundație.

În plus față de cele de mai sus, USP necesită o cultură ridicată a lucrărilor de construcție de la antreprenori, ceea ce nu este întotdeauna posibil în ceea ce privește condițiile noastre. De aici: pentru mulți dezvoltatori privați, UFF este mai ușor de înțeles, mai puțin complex în execuție și vă permite de asemenea să întindeți munca la timp.

În consecință, UFU poate fi mai scump decât UWB, posibilitatea de "plată în rate" pentru întregul ciclu de muncă, precum și baza obișnuită înaltă sau posibilitatea de a construi o fundație pe o secțiune neuniformă sunt depășite.

În forma clasică, UFF este o fundație de benzi prefabricate, compusă din 3-4 rânduri de blocuri de beton (200x200x400 mm) din KBB. Secțiunea transversală a benzii - 600 - 800 (înălțime) x 200 (lățime) mm. Fiecare rând de blocuri este întărit cu două bare de oțel "zeci".

Fundația este izolată din interior cu spumă de polistiren extrudat, după care perimetrul este acoperit cu nisip, nisipul este compactat și se pun toate comunicațiile necesare. Apoi, se toarnă o șapă de beton cu țevi, ca opțiune, încălzire prin pardoseală.

Ie sunt amenajate podele clasice și bine-cunoscute pe teren. De asemenea, UFP, pentru a reduce costurile și pentru a accelera construcția, poate fi ridicat fără utilizarea unui cofraj clasic de lemn.

Acest lucru se face după cum urmează: sapă un șanț (de fapt, poate fi îndepărtat numai stratul fertil), ea vtrambovyvayut linie moloz film de polietilenă, muchiile exterioare ale căror instalații pentru HEC.

Modul în care a fost făcut acest lucru este demonstrat viu de următoarele fotografii preluate din subiectul "Feng Shui finlandez sub St. Petersburg" de către un utilizator portal cu porecla Tim1313.

UFF a încălzit fundația finlandeză - ceea ce este, o revizuire a tehnologiei dispozitivului

Construcțiile de construcții pe fundații de bandă puțin adâncă (MZLF) sunt astăzi una dintre cele mai promițătoare domenii pentru dezvoltarea construcțiilor de joasă creștere. O reducere semnificativă a ponderii unei locuințe cu una sau două etaje permite utilizarea unor soluții inginerești eficiente, caracterizate printr-o intensitate scăzută a forței de muncă. Fundația finlandeză încălzită (UFF) a apărut în practică domestică cu 8 - 10 ani în urmă. Tehnologia predominantă în țările scandinave a fost percepută la început cu neîncredere. Orice inovație asociată cu o scădere a volumului de muncă se confruntă cu respingerea unei părți semnificative a comunității constructorilor. Însă, în câțiva ani, clădirile construite prin utilizarea tehnologiei UVF s-au dovedit a fi în ceea ce privește economia de energie și confortul. Cu toate acestea, nu au fost observate probleme cu rezistența și rigiditatea structurilor de susținere.

Ce este uff?

Termenul a devenit faimos datorită forumurilor pentru construcții, dar nu este oficial. În conformitate cu categoriile de SNiP, vorbim despre o combinație de MZLF și podeaua deasupra solului, la dispozitivul căruia se aplică izolația termică exterioară.

Obținerea popularității în schema de fundații a Federației Ruse de la compania finlandeză de construcții Omatalo prevede:

 1. Panglică cu adâncime mică, compusă dintr-o bază de beton cu o secțiune de 600 × 200 și blocuri de fundație cu o grosime de 200 mm, care constituie baza înălțimii necesare. Este obligatorie o amortizare completă a solului de umplere.
 2. Șapă de ciment-nisip din beton armat cu o grosime de 80 mm, turnată pe un strat de 150 mm din polistiren extrudat (EPS). Înainte de umplere se află structura conductelor de încălzire prin pardoseală. Plăcile izolatoare se sprijină pe dărâmături mici fracționate anti-capilare. Sub dărâmături este umplutura de nisip.
 3. Construcție separată a subsolului și plăcii de podea cu un strat de EPPS. Placa de 50-70 mm grosime se învecinează cu partea interioară a bazei și se află la înălțimea completă, așezată pe perna fundației de jos.
 4. Amenajarea schelei izolate cu ajutorul plăcilor EPS de 120 mm instalate pe perimetrul exterior al subsolului la adâncimea vârfului pernei fundației.

Diagrama schematică a subsolului finlandez izolat al dispozitivului UFF

Dezvoltatorii modifică această schemă prin modificarea grosimii straturilor, a materialelor izolatoare și a altor componente. De exemplu, în loc de EPPS sub cuplare, pot fi instalate plăci PSB-S (cele mai durabile tipuri de plastic spumos), iar în cazul instalării unei podele încălzite, sunt preferate sistemele electrice. În zonele climatice cu un indice de îngheț mai mare de 70.000, se preferă ca subsolul să fie turnat în cofraje permanente din polistiren extrudat. Același lucru pentru toate modificările lui uff rămâne respectarea a trei principii:

 • MZLF este amplasat într-un șanț cu pământ de umplutură;
 • straturile de izolare termică sunt situate sub șapă, precum și între bază și șapă;
 • instalarea schelei încălzită cu o aderență la o talpă a unei benzi de bază este obligatorie.

În practica europeană și nord-americană, această schemă nu se evidențiază într-o categorie specială, ci este inclusă în grupul de MZLF antigel sau izolat. Practic, există doi termeni:

 • Înghețuri protejate de îngheț (FPSF) și
 • Podea izolată de mică adâncime.

Domeniul de aplicare și caracteristicile circuitului

Fiecare proiect necesită un calcul individual al fundației, în funcție de caracteristicile solului, greutatea casei, raportul dintre suprafața clădirii și lungimea perimetrului, caracteristicile zonei climatice și alți factori.

Domeniul de sarcini specificat corespunde majorității proiectelor de case de case cu o înălțime de 1 - 2 și cabane cu un singur nivel fără a limita tipul construcției lor. Totuși, adaptarea UVF la casele mai grele nu constituie o problemă: în acest caz, modificarea designului se face prin creșterea secțiunilor transversale ale pernei și a fundației fundației benzii.

Design tipic MZLF - fundații de bandă puțin adâncă

Din punct de vedere economic, schema este adecvată numai pentru clădirile fără subsoluri.

Printre avantajele UFP se numără:

 • O soluție elegantă și simplă pentru protecția împotriva înghețului.
 • Eficiență energetică ridicată, doar puțin inferioară schemei tipului de placă suedeză izolată (USW).
 • Abilitate de adaptare bună pentru schimbarea proiectelor pentru încărcături, înălțimea subsolului, secvența de execuție a etapelor individuale, întreținerea comunicațiilor stabilite.
 • Oportunități de a lucra cu forțe mici și mijloace mici, ceea ce duce la pauze semnificative (de exemplu, este posibil să se facă fără cofraje, iar după montarea acoperișului este permisă realizarea cablajelor de încălzire și a plăcii de pardoseală).
 • Opțiunea este mai bună decât UWB se adaptează la panta parcelei.
 • Schema este admisibilă la niveluri înalte ale apelor subterane.
[blockquote_gray "] Caracteristicile tehnologiei dispozitivelor UWB și diferențele de la UVF, aflați în acest material detaliat la link [/ blockquote_gray]

Dezavantajele (în multe privințe, condiționate) ale acestui tip de fundație sunt asociate cu o eficiență energetică insuficientă în raport cu conceptul de "casă pasivă" și o cantitate semnificativă de lucrări de terasament. Costul ciclului atunci când se implementează scheme apropiate tehnologiei Omatalo este de 100-120 $ / m² din planul de construcție.

O comparație tehnică și economică cu UWB dă următoarele rezultate: cu o înălțime de bază de 80 cm și mai sus, opțiunea este mai scumpă decât o placă suedeză încălzită cu 10% - 15%. Înălțimea capacului influențează în mod semnificativ costurile, întrucât este direct proporțională cu volumul materialelor de umplere livrate obiectului.

Trebuie remarcat faptul că înlocuirea spumei de polistiren extrudat cu spumă (în timp ce se menține grosimea stratului izolant) nu reduce semnificativ costul proiectului (cantitatea totală este redusă cu nu mai mult de 2% - 3%). Dacă procedăm la același nivel de eficiență energetică, care ia în considerare absorbția de umiditate, izolarea podelei cu plăci PSB-S este mai scumpă decât cu ajutorul XPS.

Tehnologia dispozitivelor UFF

Să analizăm pas cu pas complexul de lucrări, pe baza optimizării (reducerii) timpului pentru implementarea acestora.

 1. Determinarea locului de construcție pe amplasament (dacă nu a fost determinat de proiectul individual al casei). Sunt luate în considerare toate barierele naturale, comunicațiile externe, frontierele unui sit, drumurile de acces și așa mai departe.
 2. Marcarea excavațiilor cu cârpe (cârlige cu curele atașate acestora) se face ținând cont de marginea (0,3 - 0,5 m) față de perimetrul exterior al zonei orb izolate.
 3. Stratul fertil este complet eliminat.
 4. Un șanț este sapat sub pereții caroseriei în funcție de adâncimea pernei și de înălțimea necesară a stratului de așchiere.

Stratul fertil este îndepărtat, iar șanțul sub pereții lagărului este așezat în straturi de nisip și pietriș în 20 cm

Cofrare și impermeabilizare subsol finlandeză izolat. Armătură și impermeabilizare bine vizibile.

Plombarea făcută. De-a lungul suprafeței interioare a benzii se află pre-încălzitor instalat în mod clar vizibil. Alternativ, spuma este adesea folosită.

Sistem de încălzire prin pardoseală montat în proiectarea UVF

Suprafața plăcii UFF după turnarea betonului

concluzie

Cel mai impresionant rezultat al dispozitivului de fundație cu izolație termică în conformitate cu această schemă poate fi considerat beneficiul dublu de a efectua o manipulare. Anume: stratul izolator, pe de o parte, este un obstacol în calea căldurii dintr-o cameră la pământ, pe de altă parte, acumulează căldură geotermală în creștere din adâncimi, protejând betonul și solul de îngheț.

Cea de-a doua tehnologie de bonus este simplitatea și popularitatea comparativă a tuturor metodelor de lucru pentru marea majoritate a echipelor interne de construcție.

Tehnologia dispozitivului plăcii de bază finlandeze

Metodele moderne de construire a fundațiilor casei includ mai multe tehnologii din care este posibilă distingerea versiunii plăcii, care se distinge prin înaltă rezistență și fiabilitate. Bazinul finlandez al fundației este o platformă din beton armat plat, care corespunde zonei structurii însăși (puțin mai mare în dimensiune) și constă din mai multe straturi funcționale. Ordinea în care se realizează construcția fundației monolitice este prezentată și descrisă în detaliu în numeroase videoclipuri care pot fi găsite întotdeauna pe Internet.

Cum se calculează materialele pentru placa de bază

Datorită complexității și complexității construcției monolitice, sunt necesare calcule preliminare, atât pentru cantitatea necesară de materiale, cât și pentru costul acestora. Volumetric finisare aragaz finlandeză, calculul căruia depinde de mai mulți factori, este cel mai scump, și, prin urmare, nu se bucură de o cerere mare de la dezvoltatori.

Pentru a efectua corect calculele, trebuie luați în considerare următorii parametri:

 • starea solurilor pe un anumit teren;
 • nivelul apei subterane;
 • condițiile climatice din regiune;
 • înălțimea structurii planificate.

Tehnologia finlandeză a aragazului

Tehnologia unică a plăcii de bază are o zonă mare de susținere, ceea ce o face rezistentă la orice impact de la sol.

Lucrul pe dispozitivul de acest tip de bază se realizează în etape în următoarea ordine:

 1. Se pregătește un sit sau se sfâșie săpături, deci profunzimea variază în funcție de tipul de fundație, care poate fi superficial sau adânc;
 2. Fundul excavării este acoperit cu geotextil (pânză nețesută, proiectată pentru a întări și a preveni deplasarea nisipului, pietrișului, pietrișului);
 3. Cofrajul este instalat în jurul perimetrului de bază;
 4. Apoi, se umple cu dărâmături fracțiunea 40-70 și se execută piatră zdrobită cu fracțiune mică 20-40 (fiecare strat 15 cm);
 5. Se realizează o pernă de nisip (de la 10 la 20 cm), iar nervurile de rigidizare sunt proiectate pentru a întări baza;
 6. Încălzitorul se menține în interior (plastic de 5 cm grosime în două straturi);
 7. Creează o impermeabilizare pe role din stekloizola, rubemasta, etc;
 8. Rama armată este instalată;
 9. Se toarnă betonul M-300;
 10. Șapa sa terminat.

Sfat! Pe solurile cu un nivel ridicat al apelor subterane se are în vedere crearea unui sistem de drenare, astfel de lucrări se realizează în stadiul inițial de construcție.

Plăcile finlandeze ale plăcilor pot fi utilizate pe orice sol, în special în ceea ce privește solurile de înălțare, care creează presiuni și sarcini mari, precum și pe soluri cu o capacitate redusă de rulare. Dar, în ciuda costului scump, au mai multe avantaje. Într-o construcție monolită solidă se asigură instalarea unei podele încălzite și a tuturor sistemelor de inginerie și comunicare (alimentare cu apă, canalizare), rețele electrice, ceea ce face ca locuința în casă să fie cât mai confortabilă. Izolarea izolației este efectuată pentru a reține căldura necesară pentru construirea unei podele calde.

Sfat! Este pur și simplu imposibil să realizați un astfel de domeniu de activitate pe cont propriu, deoarece betonul este turnat într-o singură etapă, prin urmare este mai bine să încredințezi specialiștilor.

Diagrama plăcii de bază finlandeze

Acest tip de fundație a primit numele său ca urmare a îmbunătățirii tehnologiei unice a plăcii izolante suedeze, care a fost dezvoltată special pentru condițiile climatice ale Rusiei. În schema fundației monolitice este prevăzută o etapă suplimentară de lucru - crearea rigidizărilor de-a lungul întregului perimetru.

concluzie

Având în vedere toate avantajele și dezavantajele bazei plăcii, putem spune că aceasta este cea mai fiabilă și durabilă construcție care poate asigura durabilitatea oricărei structuri, numai dacă toate calculele sunt realizate corect și munca efectuată calitativ.

Video, care arată în mod clar dispozitivul de fundație Aragaz finlandez:

Bazele tehnologiei finlandeze

Tehnologia nu se oprește, în legătură cu care, pentru a construi o fundație finlandeză încălzit a devenit chiar mai ușor. Astfel de case se caracterizează prin punerea rapidă în funcțiune, deoarece nu trebuie să fie turnate într-o fundație puternică. Se realizează montarea benzii de bază sau, în anumite circumstanțe, un suport coloană sau piloți. Fundația de gătit finlandeză (FFP) este o podea standard care are un strat dur de strat de nisip de pietriș. Sapa este ușor de separat de subsolul clădirii folosind o foaie de polistiren expandat.

Ce este UFF

Fundația finlandeză încălzită (UFF) are o tehnologie specială, din cauza căreia nu sa răspândit. UFP este adesea folosit de constructorii ruși. Datorită proprietăților sale, erorile semnificative în construcția fundației clădirii pot fi evitate.

 1. Profitabilitate ridicată.
 2. Plăcile sunt convenabile în funcționare.
 3. Șapa nu poartă, toată încărcătura este distribuită pe partea de bandă a fundației.
 4. Este posibil să utilizați mai multe opțiuni de podea de la electric la apă.
 5. Costurile muncii sunt extrem de reduse.
 6. Mare pentru construcție în condiții dificile, cum ar fi pe pante.

La rândul lor, plăcile finlandeze au unele dezavantaje, și anume:

 1. Nevoia de a sări șanțuri.
 2. Umplerea șanțurilor și a perimetrului intern al clădirii.
 3. Nevoia de a folosi materiale nemetalice.
 4. Aveți nevoie de specialități.

Utilizarea UVF este un pic mai scump decât utilizarea plăcilor suedeze. Costul lucrărilor de construcție se bazează pe parametri precum înălțimea părții de plintă și adâncimea de așezare a benzii MZLF cu adâncime mică.

Prin acest principiu, tehnologia este după cum urmează: MZLF nu este izolat din exterior, ceea ce conduce la îngheț, și multe astfel de fundații, ca rezultat, devin susceptibile la slăbiciune.

Placă suedeză izolată "USHP"

Această tehnologie constă în construirea unui jgheab de material spumant cu un nivel ridicat de rezistență. Designul are forma unei structuri solide cu cofraj fixat, care efectuează funcții de drenaj și este amplasat pe un traseu de nisip-pietriș. Apoi, aranjați grilajul cadru al armăturii, este necesar să marcați toate comunicările clădirii viitoare. Următorul pas este să umpleți cadrul cu beton și să îl frecați cu ajutorul unor unelte speciale de construcție, de exemplu, o mașină de netezire a betonului.

 1. Placa încălzită - materialul nepretențios și rapid construit.
 2. Disponibilitatea comunicărilor rapide.
 3. Prezența unui sistem de drenare.
 4. Capacitate mare de căldură.

De asemenea, materialul are dezavantaje, și anume:

 1. Este necesară pregătirea solului, nivelul acestuia.
 2. Nu poate fi folosit pe soluri de turbă.
 3. Instalarea comunicațiilor are o serie de dificultăți, astfel încât ajutorul specialiștilor este extrem de necesar.
 4. Nerentabilă.

Deci, plăcile "suedeze" au avantaje și dezavantaje. Totul depinde în principal de situația specifică, și anume: tipul de sol, cantitatea de resurse financiare și preferințele personale.

Comparația plăcilor finlandeze cu "USHP"

Izolarea subsolului finlandez este adesea folosită pentru a elimina diferite defecte care pot fi văzute atunci când se utilizează plăci "suedeze", de exemplu, o bază scăzută. Unii sunt înclinați să creadă că prezența unei baze scăzute va afecta negativ clădirea. Există o anumită teamă că va fi strâns de zăpadă. În plus, plăcile "suedeze" sunt destul de costisitoare și necesită o atenție sporită, disponibilitatea echipamentelor speciale, a echipamentelor, precum și nevoia de ajutor specializat.

Excavarea este necesară mult mai mult decât utilizarea. Astfel, pentru construirea fundației, cu ajutorul UWB va trebui să stabilească o sumă ordonată și să efectueze un întreg complex de lucrări de construcție și reparare, dar nu toată lumea își poate permite acest lucru.

Plăcile suedeze încălzite reprezintă întregul complex îndreptat spre construirea bazei. Are un sistem complex de drenare și de comunicații de blocuri, cabluri electrice, conducte, încălzire prin pardoseală și plăcile în sine sunt gata pentru a acoperi finisajul.

În plus, UWB necesită anumite cunoștințe și utilizarea unor metode speciale de construcție, care sunt bine cunoscute în Finlanda, în legătură cu care, în țara noastră, UVF este cel mai adesea folosit ca o modalitate mai ușor de înțeles și accesibilă de a pune bazele.

Conform tehnologiei finlandeze, puteți crea o fundație cu adevărat de înaltă calitate pentru o fundație care poate servi timp de mulți ani.

Cum este UFP

Prin urmare, pentru marcarea corectă a UFV, este necesar să treceți printr-o serie de lucrări complexe, calitatea fundației construite depinde de corectitudinea implementării acestora. În acest scop:

 1. Trebuie determinată cu un loc potrivit pentru construcție.
 2. Când alegeți un loc, luați în considerare toate caracteristicile peisajului.
 3. Marcajul trebuie făcut cu o marjă de aproximativ 0,5 m.
 4. Solul vegetal ar trebui să fie complet eliminat.
 5. Apoi, un șanț este sapat la o adâncime egală cu nivelul așternutului pernei și înălțimea de așternut adecvată în mod corespunzător.
 6. Apoi, instalați drenajul.
 7. Hidroizolarea este instalată sub pernă și întărită.
 8. Cofrajele sunt instalate.
 9. Instala un sistem de comunicații.
Dispozitivul UFF

Acesta este un proces destul de complicat și solicitant care necesită o concentrare sporită de atenție și, prin urmare, este uneori necesar doar ajutorul specialiștilor.

Nu neglija serviciile lor pentru a evita orice probleme.

Fundația bugetară

Poziționarea tipului de bandă este aplicată cu ajutorul soluțiilor de beton atât în ​​formă pură, cât și cu impurități, de exemplu, cu zgură. În procesul de fabricare a unei fundații coloană, este implicată o cărămidă roșie solidă sau o soluție de beton cu pietriș. Este destul de simplu să faceți singur un astfel de amestec, în timp ce soluția este puternică și durabilă. Pentru fabricarea mortarului de plăci, toate componentele sunt accesibile și nu necesită investiții speciale în numerar. Acesta este un plus imens, care vă ajută să economisiți bani atunci când construiți o clădire.

Tehnologia avansată finlandeză va permite construirea fundației, precum și a clădirii în sine, cu calitate și la timp. Singurul dezavantaj cu utilizarea UVF poate fi prezența anumitor costuri de muncă și de timp și un complex imens de lucrări. Finnii sunt clădiri de scut foarte populare și case de panouri CIP, adesea folosite cu o bandă de colectare fără armare. Această opțiune are avantajele sale, deoarece permite reducerea semnificativă a costului cofrajării și lucrărilor de beton.

Pentru țara noastră, o construcție monolitică este ideală, pe care vor fi susținute plăci din spumă și beton gazos, precum și ziduri de cărămidă. Poate o ușoară înghețare MZLF. Acest lucru se datorează lipsei izolației de comunicare cu izolarea zonei orb. La umplerea cu moloz prin drenaj, acest lucru nu este critic.

Plăcile finlandeze pot fi utilizate peste tot pe orice tip de sol fără restricții semnificative. La începutul construcției, dezvoltatorul primește numai o podea dură pe sol compactat.

Avantaje UFF

În ciuda faptului că plăcile finlandeze încălzite pot fi mai scumpe decât cele "suedeze" de mai multe ori, este recomandat să acordați mai întâi preferința. Deci, la UFF există posibilitatea de "plăți în rate" de plată, prezența unei baze înalte, care este mai acceptabilă pentru Rusia. De asemenea, este posibil să se ridice pe o suprafață neuniformă cu pante diferite. Acest lucru este valabil pentru zonele situate mai aproape de munți.

Aragazul finlandez în forma sa clasică are aspectul unei fundații de benzi prefabricate, care pot fi pliate în mai multe rânduri de blocuri de beton din beton (KBB). În înălțime, banda atinge până la 800 mm, iar în lățime - 200 mm. Toate rândurile sunt întărite unul cu celălalt, folosind 2 bare de oțel. Fundația este izolată cu polistiren expandat. Apoi este umplut cu nisip și sunt încastrate rețelele de inginerie.

Construirea unei case, a unei clădiri sau a oricărei structuri este întotdeauna un proces responsabil și costisitor. Atunci când le construim, este necesar să urmăm tehnica de calcul și să elaborăm corect un desen al viitoarei structuri. Cu abordarea corectă, puteți salva în mod semnificativ pe etapa inițială a construcției.

video:
Când analizăm problema - cu ce tehnologie trebuie să începem lucrările de instalare, totul depinde de preferințele personale atât ale clientului, cât și ale interpretului. Cu toate acestea, se recomandă utilizarea plăcilor UFF, deoarece, în ciuda costurilor ridicate, acestea au o serie de proprietăți utile, ceea ce le justifică prețul.