Casă 8x10

Raportul de aspect al casei 8x10 este una dintre cele mai comune soluții, această zonă este suficientă pentru a face posibilă diferite opțiuni de aspect. De regulă, acest tip de construcție presupune construirea unei podete mansardate, care permite o creștere semnificativă a suprafeței de locuit a structurii planificate. Spațiile situate la mansardă nu sunt doar camere complet echipate, ci și un confort deosebit. Cu toate acestea, în unele cazuri, sunt create și proiecte care reprezintă construcția de o singură etapă a acestor dimensiuni.

Proiecte Casa 8 × 10

Prima opțiune este proiectul unei case cu două etaje, a cărei dimensiune este de 8,4 până la 10,2 m. Această zonă este suficientă pentru a planifica o casă cu cinci spații fără bucătărie, baie și utilități. Proiectul are o structură destul de standard de camere, cu excepția aranjamentului neobișnuit al balconului.

Următorul proiect este o casă cu două etaje de 8x10 metri de la un bar cu un mic drum deschis. În ciuda spațiului incomplet al podelei, planul casei include 4 camere pline. De asemenea, merită menționat în mod separat o soluție neobișnuită, dar destul de reușită în locația camerelor de la etajul al doilea.

Cea de-a treia variantă se distinge printr-un aspect neobișnuit, datorită absenței unui balcon și a unei verande, spațiul de lucru "de lucru" al casei crește semnificativ. Acest aspect este perfect pentru o familie cu copii - 4 dormitoare, precum și un studiu destul de spațios oferă o mulțime de spațiu liber în casă.

Un alt plan de locuințe este prezentat fără balcon și terasă. Datorită unei plăci mai puțin complicate, au fost posibile camere mult mai spațioase. Această opțiune de planificare a casei vă permite să utilizați în mod cât mai eficient spațiul disponibil pentru construirea clădirii.

Următorul model al casei este o versiune oarecum ne-standard, cu o terasă și un balcon. În ciuda spațiului incomplet, precum și a spațiului ocupat cu o terasă și un balcon, casa este potrivită pentru o familie pentru o familie - 3 dormitoare mici și un living complet.

Opțiunea de a planifica o casă de 8x10 m cu o bucătărie combinată și camera de zi. Mai mult decât atât, pentru a crea un spațiu mai liber, amenajarea camerelor implică oa doua lumină în camera de zi. Această soluție vă permite să obțineți sentimentul unei case mari, chiar și cu o zonă mică. Acest aranjament de camere este perfect pentru un cuplu tânăr: prezența unui dulap, o bucătărie spațioasă, o verandă și un balcon a crescut semnificativ nivelul de confort.

Acest model a primit forma originală a unei case cu două etaje, cu colțuri tăiate. După ce a sacrificat zona de construcție, arhitectul a creat un design neobișnuit. Acest model de aspect este o opțiune relativ economică, cu soluții interesante în proiectarea sa.

Un alt plan de casă cu o bucătărie combinată și cameră de zi. Datorită balconului și terasei mici, precum și lipsa dulapurilor și a încăperilor de utilități, acest model de aspect are patru dormitoare destul de spațioase.

Cel mai recent proiect a fost o casă cu o sală mare situată la etajul al doilea. Structura unui astfel de plan este ideală pentru o familie cu drepturi depline. O terasă mică, un salon uriaș și o cameră de zi spațioasă oferă un nivel ridicat de confort.

În unele cazuri, sunt disponibile opțiuni cu camere suplimentare situate în subsol. Atelierele, sălile de antrenament, sălile de utilități sau chiar un garaj pot economisi în mod semnificativ spațiu sau vă pot extinde casa.

Proiectul unei case cu o dimensiune de 8x10 m: variante reușite ale aspectului camerei

Fiecare dintre noi visează de casa noastră. Desigur, după apartamente înghesuiți, toată lumea dorește să aibă o locuință spațioasă, cu camere mari și verande. Dar înainte de a alege dimensiunea clădirii, trebuie să decideți care este scopul acestei case. Aceasta poate fi o cabană de vacanță sau o locuință principală din oraș. Un factor important este numărul de persoane care vor trebui să fie plasate în el.

Toate cerințele de bază sunt îndeplinite de o dimensiune a casei de 8 până la 10 metri pătrați. m. Această zonă va fi suficientă pentru a trăi într-un mediu confortabil. În același timp, camera va fi spațioasă și confortabilă. În prezent există documente de reglementare care specifică cerințele de bază pentru planificarea unei clădiri rezidențiale de 8 pe 10 metri pătrați. Acestea sunt concepute pentru confortul, eficiența sistemelor de alimentare și siguranța pentru sănătatea umană.

Caracteristici ale planificării

Casa separată în contrast cu apartamentul are propriile sale caracteristici. Acest lucru se aplică și dispozițiilor generale care trebuie luate în considerare în timpul construcției și zonarea spațiilor.

Principii generale:

 • Nu puteți intra imediat în camera caldă. Acest lucru va crește costurile de încălzire. Și în sezonul rece, aerul rece când deschideți ușa va crea neplăceri. Nu sa întâmplat asta, trebuie să faci un vestibul. Și este mai bine dacă face parte din casa principală și nu este atașată unei încăperi separate. Dacă aveți de gând să alocați o parte din spațiu pentru o verandă acoperită, atunci vestibulul nu este necesar.
 • Camera de zi ar trebui să fie centrală. Adesea se combină cu o bucătărie pentru a mări spațiul. Apoi zonarea camerei va veni în prim plan.
 • Fiecare membru al familiei trebuie să aibă un pat separat. Dacă aceasta este o casă de țară, atunci puteți împărți dormitoarele în adulți și copii (separat pentru băieți și separat pentru fete).
 • Pentru dimensiunea casei 8x10 pătrat. m destul de o baie și baie. Ele vor fi combinate sau separate, depinde doar de dorința ta. O alternativă la baie poate servi ca un duș, ceea ce va economisi spațiu. În cazul în care locuința ar trebui să fie pe două etaje, atunci pe al doilea nivel o asemenea premisă este, de asemenea, necesară.

zonare

În primul rând trebuie să decideți în ce loc al locației va fi localizată locuința. De la aceasta va depinde de aspect, și un aranjament mai bun de ferestre și de intrare. Este mai bine atunci când ferestrele din dormitor se îndreaptă spre est, în sufragerie spre sud și în bucătărie spre vest.

Apoi, calculați cât de mulți oameni ar trebui să fie proiectat un plan. Pe această bază, specialistul va calcula numărul necesar de dormitoare. Nu uitați de dormitorul pentru oaspeți, dacă adesea rămâneți cu rudele și prietenii noaptea. La cererea dvs., arhitectul poate proiecta o clădire cu camere izolate sau cu minimum de partiții. Acesta din urmă va spori spațiul și îi va da o anumită ușurință și libertate. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să utilizați camera ca o casă de țară.

O problemă importantă va fi numărul de etaje din casă. Mai des este o structură de o poveste, cu două etaje. Puteți lua în considerare opțiunea cu un subsol sau mansardă.

Opțiuni de dispunere

Luați în considerare cele mai reușite opțiuni de planificare necesare, în funcție de numărul ales de etaje ale structurii. La urma urmei, cu cât sunt mai multe niveluri, cu atât este mai mare zona camerei și cu atât mai ușor este să aranjezi toate camerele necesare în casă.

Clădiri cu un singur etaj

În antichitate, casele particulare cu un singur nivel erau foarte populare, care dormeau la începutul anilor 90 ai secolului al XX-lea. În prezent, există o tendință de creștere a cererii pentru modele cu un singur nivel. Acest lucru se datorează economiei și confortului acestui tip de clădiri.

Luați în considerare una dintre cele mai reușite opțiuni pentru planificarea proiectului de dimensiuni de 8-10 metri pătrați. m:

 • În primul rând trebuie să selectați toate zonele rezidențiale: dormitor, cameră de zi, bucătărie, sufragerie. Este necesar să se elaboreze dimensiunile tuturor încăperilor și să se împartă zona rămasă în zone suplimentare: sala cazanului, hol, baie și toaletă.
 • Acest model este proiectat pentru un dormitor, dar, dacă este necesar, puteți reduce dimensiunea halei și camera cazanului și ridicați o parte din camera de zi pentru a doua zonă de dormit. În acest caz, ar fi potrivit să conectați camera de zi cu bucătăria. Acest lucru va oferi spațiului mai multă libertate, iar designul va arăta mai modern.
 • Casa poate fi atașată de garaj. Un perete al casei va servi drept zidul garajului. Prin urmare, costul construcției sale va scădea. În camera unde există o mașină, puteți stoca alte tipuri de transport, fie că este vorba de o bicicletă sau de un cărucior pentru copii. Pentru mai mult confort, este mai bine să faceți o ieșire la garaj chiar de acasă. Apoi nu este nevoie să ocoliți casa pentru a intra în ea.
 • Toate încăperile pot fi transferate la parter. Acest lucru va spori spațiul de locuit. De asemenea, în subsol puteți aranja o piscină, un salon cu o masă de biliard, un dressing sau o sală de joacă pentru copii. Și pe podeaua rezidențială va fi posibilă crearea de zone suplimentare de dormit pentru toți membrii familiei.

Următoarele avantaje ale modelelor cu un singur pat pot fi notate:

 • Compactitatea. Pentru clădirile cu un etaj de 8x10 metri pătrați. m va necesita mai puțin spațiu decât pentru dublu-decker de aceeași dimensiune. Acest lucru va economisi spațiu prețios pe un teren mic.
 • Funcționalitatea cu design corespunzător va rămâne la un nivel ridicat.
 • Costuri reduse de construcție și de întreținere. Veți avea nevoie de mult mai puține materiale de construcție pentru construcții, iar apoi puteți economisi în mod semnificativ facturile de utilități.
 • Designerii moderni oferă numeroase opțiuni de design neobișnuite pentru acest tip de locuințe.
 • Salvarea timpului de construcție. Pentru construirea de clădiri cu un singur nivel este nevoie de mult mai puțin timp decât să construiți mai multe etaje. Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile care nu au altă locuință sau care sunt aglomerate în "odnushki".

Dezavantajele includ un număr relativ mic de camere, astfel încât clădirea cu o singură etapă este de 8 x 10 mp. m adecvat pentru o familie mica.

Vedeți în videoclip cum să implementați proiectul unei case cu o singură etapă.

La mansardă

Astfel de case sunt o alternativă excelentă față de modelele obișnuite de o poveste. La mansardă pot găzdui 2 dormitoare și o baie, care va extinde spațiul de la primul etaj. Casă cu un mansardă potrivită pentru familiile care au nevoie de mai multe zone de dormit.

Diferența dintre primul etaj atunci când se planifică cu mansarda va fi necesitatea dotării scărilor la al doilea nivel. Aceasta "fură" un pic de spațiu. Scara poate fi plasată în sufragerie sau în hol. Ultima opțiune are mai mult succes dacă doriți să aveți zone izolate mai izolate.

De asemenea, la primul nivel, puteți face doar o baie fără baie (de obicei este plasată pe al doilea nivel). O casă cu un mansardă vă va permite să creați încă 2 dormitoare complet spațioase. De asemenea, este posibilă dotarea subsolului, unde vor fi transferate toate încăperile de utilități. Apoi, există suficient spațiu pentru o familie de 5-6 persoane.

La podea, trebuie să țineți cont de lumina naturală. Este mai bine să instalați ferestrele panoramice. Acest lucru va atrage mai mult lumina zilei în camere. Este, de asemenea, posibilă deschiderea ferestrelor în acoperiș, mai ales dacă împărțiți mansarda în mai multe încăperi.

Pluses de construcție cu un pod:

 • Beneficii economice. Costurile pentru aranjarea mansardei vor fi minime, deoarece nu este nevoie să cheltuiți bani pe materiale suplimentare. Veți primi două camere suplimentare în podul casei dvs., care vor fi construite fără ea.
 • O ușoară creștere a costurilor de încălzire, spre deosebire de modelele cu două etaje.
 • Posibilitatea de a amenaja un balcon, care uneori nu este suficient pentru locuitorii unor case particulare.
 • Posibilitatea zonării locuințelor pentru zi și noapte. La primul etaj vor fi camere comune și încăperi, iar în al doilea vor fi dormitoare. Oaspeții nu vor ajunge în partea de sus a casei.
 • Abilitatea de a "opri" etajul al doilea. Uneori, persoanele mai în vârstă utilizează mansarda numai atunci când sosesc copii și nepoți, adică oaspeți. În acest caz, puteți oferi posibilitatea suprapunerii încălzirii și reducerea consumului de gaze.

Mulți constructori împotriva izolării la mansardă. Dar, cu designul corespunzător al tuturor sistemelor de încălzire și ventilație, aceasta este o opțiune excelentă de a crește zona cu costuri minime.

Model cu două etaje

Casă cu două etaje de 8x10 metri pătrați. m deține o suprafață de aproximativ 160 m2. Poate găzdui o familie mare de mai multe generații. Un al doilea nivel complet vă permite să creați o zonă de dormit pentru fiecare membru al familiei. La etajul al doilea puteți găzdui nu numai câteva camere spațioase, o baie, dar și un dressing, care va ușura spațiul din alte camere.

Într-o astfel de structură la parter, este recomandabil să părăsiți bucătăria, sufrageria, camera de zi, unul dintre dormitoare, o baie cu duș. Nu uitați de camera de lobby și de cazan. Și nu este nevoie să conectați camerele, cum ar fi bucătăria și camera de zi, există suficient spațiu pentru tot. Și dacă conectați parterul, casa va fi spațioasă.

Scara poate fi plasată în camera de zi sau în holul de intrare, ceea ce va face posibilă lăsarea camerei pentru oaspeți izolați. În general, scara este un atribut important. Prin urmare, merită să fiți atenți la alegerea unui model convenabil și sigur. În structurile cu două etaje necesită mult spațiu, deoarece toți membrii familiei ale căror camere sunt situate în partea de sus vor folosi.

O structură bine gândită poate permite, în timpul fazei de construcție a fundației, crearea unei fundații nu numai pentru transportatori, ci și pentru partițiile interioare. Toate comunicațiile trebuie să fie conectate corect și cât mai bine din punct de vedere al consumului. Nu este rău dacă aveți surse de energie autonomă de urgență, cum ar fi un generator de energie electrică, un puț pentru apă, un cazan pentru lemn sau cărbune. Acest lucru va permite, în condiții extreme, menținerea funcționării normale a familiei.

Stilul interiorului

Cu o mare varietate de machete de clădiri rezidențiale de dimensiunea de 8 pe 10 metri pătrați. m, în aceste zile există multe opțiuni pentru stiluri, atât decorarea internă, cât și cea exterioară:

 • Pentru case de tara decorarea adecvata a materialelor naturale cum ar fi lemn si piatra. Aveți posibilitatea să înfășurați toți pereții cu bordură, imitație de un bar sau o casă de bloc. Pe lângă faptul că această opțiune va arăta naturală, ea va fi în continuare ecologică. Dacă casa dvs. este o casă de lemn, atunci pereții nu pot fi tăiați și acoperiți buștenii cu compuși speciali. La acest interior, puteți adăuga un șemineu în sufragerie, iar confortul casei dvs. este asigurat.
 • Pentru iubitorii de modele moderne se potrivesc stilul scandinav sau minimalismul. Apoi, cel mai probabil, clădirea va fi construită din cărămidă, iar opțiunile pentru decorarea interioară nu vor fi nimic diferite de apartament. Amintiți-vă că pereții lumina întotdeauna sporesc vizual spațiul, iar cei întunecați îl "mănâncă".

Case de o singură etapă de la 8 la 10 - confort maxim, confort și spațiu

Viața în țară are cu siguranță multe avantaje. Dacă sunteți obosit de a trăi într-o metropolă zgomotoasă, doriți să vă schimbați apartamentul într-o cabană confortabilă, dar mică, apoi asigurați-vă că aceasta este cu adevărat decizia corectă. Astăzi, imobiliare suburbane este în cerere, nu numai în provincii mici, dar, de asemenea, în zone metropolitane mari. În fiecare zi există sate din ce în ce mai bine echipate, cu o infrastructură bine dezvoltată și tot ceea ce este necesar pentru o viață deplină.

Cabană cu o înălțime, cu o terasă

Desigur, dacă vă grăbiți și aveți un buget bun, atunci vă puteți permite să cumpărați un conac gata făcut de la dezvoltator. Dar nu toți oamenii consideră această opțiune acceptabilă. În primul rând, structura la cheie va costa de multe ori mai mult decât costul casei în sine. De asemenea, alegând o implementare independentă a proiectului, aveți o ocazie uimitoare de a realiza chiar și cele mai sălbatice idei, vise și planuri.

Planificați o casă mică, dar confortabilă

Creați un proiect pe cont propriu sau alegeți unul deja existent?

Dacă vă gândiți să vă construiți propria casă, atunci, bineînțeles, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să dezvoltați un proiect pentru clădirea viitoare. Această sarcină este cea mai potrivită pentru umerii inginerilor și arhitecților cu experiență care pot efectua rapid și cu exactitate toate calculele și pot crea o schiță în conformitate cu preferințele și dorințele dvs. Dar, de regulă, serviciile unor astfel de specialiști nu sunt scăzute, deci nu toată lumea le poate permite. Dar chiar și în acest caz, există un mod alternativ de a rezolva această problemă. Pe Internet există un număr mare de desene gata făcute pe caracteristicile siturilor. Proiectele de case cu o singură etapă sunt foarte populare, deoarece, în ciuda compactării lor, pot fi destul de spațioase și confortabile. În acest articol luăm în considerare cele mai populare opțiuni pentru schemele de construcție, precum și materialele care pot fi utilizate în lucrări.

Casa de cherestea de la 8,8 la 10,8

Avantajele caselor cu o singură etapă

Chiar și în urmă cu zece ani, cei mai mulți oameni au construit masiv vile cu două etaje, care ocupau o suprafață considerabilă. Dar astăzi, această tendință este în scădere treptată, deoarece casele mici cu o singură etapă nu sunt doar mai accesibile, ci se disting și prin caracterul lor practic. Printre altele, merită remarcate următoarele beneficii:

  • compactitatea. Pentru construirea unei case 10 la 8, va dura de mai multe ori mai puțin spațiu decât pentru o caracteristică similară, ci o casă cu două etaje. Chiar dacă aveți un teren mare, teritoriul gratuit poate fi construit cu un garaj, un patio confortabil cu o verandă sau un loc de joacă.

Proiectul casei cu terasa - ceea ce aveți nevoie pentru o excursie măsurată în mediul rural

 • funcționalitate. Designul modern vă permite să creați proiecte cu adevărat de succes de case care să găzduiască chiar și o familie mare. Acest efect poate fi realizat prin organizarea corectă a spațiului liber.
 • economie. Pentru construirea unei clădiri cu o singură etapă, nu vor fi necesare atât de multe materiale și, prin urmare, vor fi necesare fonduri dacă o vom compara cu o clădire cu două etaje. De asemenea, trebuie remarcat faptul că operarea și întreținerea casei vor costa mult mai puțin. Numai suprafața utilizabilă care este utilizată în scopul propus va fi încălzită, și având în vedere prețurile actuale pentru combustibilul pentru cazane, acest avantaj este unul dintre cele mai relevante.
 • o varietate de soluții arhitecturale. La mijlocul secolului trecut, toată lumea a fost convinsă că o casă cu o singură etapă era ceva asemănător cu o cutie de carton cu un acoperiș. Dar astăzi totul sa schimbat dramatic și astfel de facilități s-au remarcat de mult nu numai prin designul lor, dar și prin varietatea de soluții de construcție, cum ar fi toate tipurile de extensii, verande, garaje și mansarde.

Casă de case pe un etaj - rapidă, accesibilă, durabilă

 • eficiența lucrărilor de construcție. Construcția acestor case durează cel puțin jumătate din timpul construcției structurilor de capital. Dacă timpul este strâns, atunci este nevoie de o casă cu o singură etapă.

Mai sus nu toate avantajele caselor 8-10, cu o listă detaliată pe care o puteți găsi în timpul consultării directe cu un specialist cu experiență în domeniul construcțiilor. Dacă sunteți încrezător în abilitățile dvs. și aveți experiență în această afacere, atunci nu ezitați să continuați cu mâinile proprii, fără a implica o echipă de maeștri.

Materiale pentru construcții: opțiuni posibile

O casă de schelet cu o singură etapă poate fi construită dintr-o mare varietate de materiale. Structurile de acest tip se disting prin particularitatea lor practică, precum și prin viteza de construcție. Cea mai economică opțiune este construirea blocului de gaz.

O cabană confortabilă chiar în mijlocul pădurii - tot ce trebuie să trăiți înconjurat de o frumoasă ecologie

Datorită faptului că dimensiunile blocurilor au diferite dimensiuni, puteți alege cel mai potrivit material pentru parametri. În plus, merită remarcate următoarele caracteristici, care au o casă de cadre:

 • nu este nevoie să creați o bază de capital. Alegerea unui proiect de casă pe un etaj, vă lipsiți automat de necesitatea de a crea o fundație masivă pentru construcții. Acest lucru se datorează greutății reduse a structurii, precum și ușurinței materialului (de regulă este din beton spumos sau beton gazos).
 • Rezistența la indicatorii climatici. Scheletul structurii este "acoperit" cu un material izolator termic, prin urmare, cu calculul corect al rezistenței la îngheț, puteți oferi încăperii căldură suplimentară chiar și în cel mai rece interval al anului.
 • durabilitate. Cabana de cadru vă va servi în jur de 40-50 de ani. Astăzi, în cadrul proiectelor de case cu un singur nivel se utilizează 8-10 materiale de înaltă calitate, care se disting prin durabilitate și fiabilitate.
 • disponibilitate. Construcția unor astfel de structuri este o opțiune mai accesibilă în comparație cu construcția obiectelor din cărămidă sau din lemn.
Desenul casei de desen 8x10

În plus, merită remarcat acasă de la un bar. Luând în considerare caracteristicile calitative ale structurilor din lemn, putem constata caracteristica lor semnificativă - contracția. Cu cât greutatea clădirii este mai mare, cu atât mai mult va fi procesul de așezare a fundației. Bineînțeles, decizia finală este numai pentru dvs., dar în orice caz, este recomandat cu tărie să discutați alegerea dvs. cu specialiști competenți, care vor putea sugera ce este mai bine și ce ar trebui să fie eliminat complet în cazul dvs.

Casă cu un singur nivel, cu mansardă

Gândindu-se la construirea unei case cu o singură etapă de 10 pe 8, majoritatea oamenilor se gândesc la cât de spațioasă va fi clădirea finalizată și dacă va exista suficient spațiu pentru toți locuitorii. Dacă este fundamental pentru tine să ai doar un etaj, te poți familiariza cu proiectele de cabane, care sunt echipate cu un mansardă. Mansard - un fel de mansardă, care are o zonă de living. Desigur, acesta nu este un etaj al doilea, dar implementarea unei astfel de soluții va necesita mult mai puțin timp și propriile finanțe. Opțiunea ideală este de a plasa o cameră de zi sau un salon la mansardă.

Casă confortabilă cu mansardă

Datorită unui aspect convenabil și multifuncțional, puteți, de asemenea, să dotați un dormitor mare și spațios acolo. Există într-adevăr o mulțime de opțiuni pentru schemele și desenele de proiecte de astăzi, astfel încât să puteți găsi unul care se potrivește cel mai bine ideilor dvs. despre casa dvs. de vis. În cazul în care căutarea de schițe nu este de succes sau dacă doriți ca familia dvs. să fie cu adevărat individuală, atunci ar trebui să contactați designerii și arhitecții care vor crea un proiect cu adevărat unic în cel mai scurt timp posibil.

Proiecte de case din blocuri de spumă 8x10 - cum să-ți construiești o casă

Casa de casă este un vis al multor locuitori ai orașelor mari. Obosit de agitația orașului, uneori doriți să ieșiți în mediul rural, în aerul curat.

Mulți chiar decid să schimbe apartamentul orașului înghesuit într-o casă spațioasă din suburbii. Și având în vedere prețurile ridicate pentru serviciile dezvoltatorilor, mulți decid să construiască case cu propriile mâini.

Proiectul casei de spumă blocuri de la 8 la 10 - primul plan de etaj.

În acest caz, prețul de construcție este redus semnificativ, iar odată cu abordarea corectă, puteți obține casa dvs. de vis. În acest articol vom analiza elementele de bază ale structurii clădirii, care ar trebui luate în considerare prin proiectul unei case de blocuri de spumă de 8x10.

Construcția casei de blocuri de spumă

Până de curând, singura clădire folosită în construcții private a fost caramida. Și nu este surprinzător, deoarece acest material este de dimensiuni mici, ușor de manevrat și o serie de caracteristici tehnice înalte. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea pieței construcțiilor, a apărut un număr suficient de mare de materiale similare, dintre care cele mai populare sunt blocurile de aerocrom și spumă.

Blocul de spumă este realizat dintr-un mortar de ciment-nisip, la care se adaugă un agent de spumare. Datorită acestei tehnologii simple de fabricare, se obține un material de construcție puternic și ușor, care aparține categoriei de beton celular.

Luați în considerare câteva dintre principalele sale avantaje:

 1. Preț rezonabil.
 2. Greutate mică, care este foarte benefică din două motive:
 • Datorită ușurinței blocurilor, procesul de instalare este mult simplificat.
 • Pentru astfel de clădiri nu este necesară o fundație masivă.
 1. Structura cu celule închise asigură caracteristici de repulsie ridicată a materialului.
 2. Siguranța împotriva incendiilor.
 3. Rezistență la diferite efecte chimice sau biologice (daune cauzate de rozătoare, putrezire etc.).

Sfat! Blocul de spumă nu este material foarte durabil, deoarece este foarte ușor de manevrat. Astfel de blocuri sunt usor tăiate și lustruite.

Selectarea tipului de bază

Pentru ca casa 8 la 10 din blocurile de spumă să fie puternică și durabilă, este necesar să alegeți o bază fiabilă pentru aceasta. Linia de jos este că, indiferent cât de puternici sunt pereții clădirii, fără o fundație bună, ei vor crapa repede și vor deveni inutili, ceea ce poate duce la prăbușirea clădirii.

În fotografie - baza coloanei blocurilor.

În zilele noastre, mai multe tipuri de fundații se bucură de o popularitate constantă. Și fiecare dintre ele diferă în anumite caracteristici tehnice care ar trebui luate în considerare atunci când alegeți una sau alta bază.

Prin urmare, înainte de a alege o fundație, trebuie să decideți următoarele:

 1. Efectuați analiza solului pentru a determina calitatea acestora. Compoziția și caracteristicile solului - acesta este unul dintre criteriile principale în alegerea unei baze, deoarece unele specii (în special coloane) nu ar trebui instalate pe soluri instabile.
 2. Pentru a decide cu privire la materialele de construcție principale (caramida, lemn, blocul de cenușă, blocul de spumă, blocul de gaz, etc.). În acest caz, este un bloc de ciment, pereții cărora nu au o încărcătură mare pe fundație și, prin urmare, sunt potriviți pentru toate tipurile de fundații.
 3. Alegeți grosimea zidurilor și dimensiunea clădirii. Cu alte cuvinte, ar trebui să aveți un plan de 8 din 10 blocuri de spumă.
 4. Podelele de acasă afectează de asemenea alegerea terenurilor.

Acum, ia în considerare tipurile de fundații care sunt utilizate pentru construcția de case private:

 1. Belt. Este cel mai popular și mai versatil. Poate rezista sarcinilor decente. Principalul avantaj al acestui tip este posibilitatea de amenajare a subsolului. Spre deosebire de fundațiile monolitice, care se află sub întreaga suprafață de construcție, banda de beton este instalată numai sub pereți portanți și alte elemente încărcate.

Astfel de modele sunt optime pentru clădirile cu panouri ușoare și pentru casele de cărămidă din mai multe etaje.

 1. Pilon (fund). Se remarcă prin simplitate și viteză de construcție, cu o capacitate redusă de încărcare și o durată de viață de până la 70 de ani.

Sfat! Suporturile pentru coloane nu sunt instalate pe solurile mobile, prin urmare, planificând să construiască o astfel de fundație, ar trebui să se efectueze o analiză amănunțită a solului.

 1. Slab. Așa cum am menționat mai sus, este o placă monolit, care se află sub întreaga zonă a clădirii. Cel mai masiv și mai fiabil, dar și cel mai scump tip de fundație. Datorită costului ridicat, aranjamentul său este considerat numai atunci când este absolut necesar.

Acestea implică numai acele proiecte de 8 până la 10 blocuri de spumă, în care există necesitatea de a ridica o clădire în mlaștină.

Are blocuri de zidărie din spumă

Multe articole moderne, dedicate așezării blocurilor de spumă, dezvăluie dificultatea efectuării unei astfel de lucrări datorită numeroaselor caracteristici. De fapt, totul este mult mai simplu decât pare.

 1. Curățăm unitatea de praf, murdărie, zăpadă etc.
 2. Primul rând este așezat pe o bază perfect plat. Cusăturile dintre blocuri (atât orizontale cât și verticale) ar trebui să fie de aproximativ 30 mm. La așezarea celei de-a doua și a următoarelor rânduri, grosimea cusăturilor ar trebui redusă la 15 mm.
 3. După așezarea primului rând, verificați nivelul orizontal al blocului.
 4. Fiecare al treilea rând este de dorit pentru a întări o plasă subțire de metal, care va da rezistența structurii.
 5. Jumperii intre usi si ferestre pot fi facute in mod independent. Pentru aceasta este montat un cherestea de scânduri din lemn, în care este așezat un cadru de armare. După aceea, umplem cofrajul cu beton.

Structura casei 8 la 8 - cele mai bune proiecte de design în 2018. Instrucțiuni pentru începători + design de fotografie 100

În procesul de construire a unei case de țară, este important să se gândească totul la cel mai mic detaliu pentru a asigura o ședere completă și confortabilă. Planificarea, designul interior al casei 8 la 8 are propriile caracteristici. Dorința de confort, ca motiv principal, întruchipează cele mai sălbatice vise. Rezultatul este un cuib economic, confortabil, unde vă puteți bucura de timpul petrecut alături de familia dvs., puteți convinge oaspeții, puteți petrece o petrecere.

Rezumatul articolului:

Caracteristici ale planificării

Pentru a atribui casa 8 la 8 categoriei de mici este greu de posibil. În ceea ce privește dimensiunile, este comparabil cu cele moderne de două camere - apartamente cu trei camere în clădiri înalte. Schița competentă, competentă, se întreabă.

Având în vedere catalogul proiectelor existente, vom selecta versiunea pe care o dorim, o implementăm. Dispunerea excelentă, testată în timp a unei case cu o singură etapă de 8 pe 8 include:

 • Mai multe dormitoare (de obicei două);
 • Cameră spațioasă pentru primirea oaspeților;
 • Bucătărie, sufragerie;
 • Baie, baie.

Este important să se aibă grijă de forța fundației, astfel încât în ​​viitor, dacă este necesar, să termine construcția podelelor (dacă versiunea bugetară a casei a fost inițial construită, nu au fost planificate cheltuieli semnificative). Transformați-l într-un palat magnific odată!

Casele cu două etaje de la 8 la 8 sunt proiectate în același tip, conform unei scheme:

 • La parter - hol, living, bucatarie, baie;
 • Cel de-al doilea etaj este, de obicei, alocat sub dormitor;
 • Spatiul mansardat este proiectat pentru o camera sau mansarda.

Spațiul camerei este extins prin combinarea cu bucătăria. În același timp, separăm, punem accentul pe funcționalitatea diferitelor camere, folosind în mod competent obiecte de interior: un contor de bar amplasat în bucătărie separă vizual spațiul de luat masa de restul spațiului.

Case cu mansardă

Acest aspect creează oportunități egale întregului etaj! Folosim pe deplin podul, fă-i un living. De multă vreme a fost observat, încă din Evul Mediu, cât de confortabil poate fi!

Anterior, această cameră a fost închiriată de săraci, nu a fost remarcabilă. Acum, după un finisaj bun, puteți crea confort, "a se vedea lumea de la înălțimea ferestrei mansardă" - strada va fi în vedere pe deplin!

Pentru a aduce un penthouse într-un aspect decent - economic rezonabil. Cu o reparație bună, mobilierul mansardă se transformă într-un dormitor confortabil, un loc pentru un studiu cu un nivel minim de zgomot, o sală pentru antrenamente.

În fotografia modernelor designeri de mansardă bine desemnați demonstrează cu îndrăzneală ce se poate face cu o astfel de cameră necunoscută, dar - o cameră mare. O cameră minunată pentru copii, o cameră de zi cu fotolii, o canapea, flori, o baie imensă. Fantasy este fără margini. Planificarea caselor 8 la 8 - marea, pentru fiecare gust, preferințe, oportunități financiare.

Structura unei case cu un singur etaj 8 la 8

Nu este neapărat o casă bună de această dimensiune - cu mai multe etaje, are o mansardă foarte spațioasă. Un singur etaj cu o mansardă bine întreținută va arăta de asemenea bine. Planificare sofisticată și competentă - cheia succesului.

Efectuarea de coridoare suplimentare pentru a intra într-o cameră sau alta nu are sens. Intrarea în hol este situată în mijlocul casei, pe un perete lung. Din ea poți intra în orice cameră, fără a scăpa de coridoare, care mănâncă fără sens spațiul, să nu poarte nicio altă încărcătură funcțională decât să intri în cameră. Poți să faci fără ei, sau planifică la minim.

Camera de zi este, de asemenea, situată în mijlocul casei. Pe o suprafață de 64 de metri pătrați. m este destul de posibil să se plaseze:

 • Câteva dormitoare;
 • Camera de zi;
 • Sala de mese;
 • baie;
 • Baie.

După toate layouts, camerele sunt spațioase, departe de mici. Designul interior evidențiază funcționalitatea acestora, scopul direct.

Dacă doriți să aveți o cameră spațioasă, o mulțime de dormitoare, ar trebui să vă gândiți la îmbunătățirea podului, ceea ce va adăuga spațiul necesar. Va deveni o sufragerie, iar camera anterioară rezervată halei va fi un dormitor spațios.

Mansardă cu o suprafață de 8 până la 8 - o cameră imensă, cu aranjamentul căruia spațiul de locuit al casei este economisit considerabil.

Amenajarea unei case cu două etaje

Există multe opțiuni pentru a obține sofisticare, frumusețe, unicitate în construirea de cabane multi-etaje. Casele cu două etaje de la 8 la 8 sunt diverse, compacte, impresionante de abordarea armonică a organizării spațiului intern.

Uneori există dispute despre modul cel mai bun de a planifica. Cum să utilizați spațiul verandelor, mansardă? Aveți nevoie de cheltuieli suplimentare pentru îmbunătățire?

Tavane înalte în casă - tortură în timpul sezonului de încălzire, camera devine departe de a fi economic. Arcade înalte apăsă psihologic, nu sunt potrivite pentru un dormitor confortabil. Dar dacă aveți de gând la camera de zi primul etaj, atunci ei - doar dreapta. Un dormitor mic este mai ușor de încălzit! Camera din mansardă, cu arcuri joase - doar pentru ea.

Veranda poate fi terminată. Moda tendință - este complet din sticlă. Fiecare perete, sub forma unei ferestre uriașe. Decorate cu plante verzi alpiniste. Are o cupolă de sticlă sau este deschisă.

Într-un alt aspect, acoperișul verandei este un balcon frumos proiectat, care se deschide spre etajul doi sau mansardă. O astfel de cameră poate fi o cameră de zi mică, un loc de odihnă înconjurat de frunziș verde în creștere. Cu o vedere frumoasă la stradă.

O familie de 4 persoane va simți o lipsă de spațiu personal. Mansarda poate fi împărțită în jurul camerei pentru fiecare membru al familiei, o verandă poate fi făcută un loc de odihnă.

O mansardă bine concepută este cea mai mare opțiune bugetară, atunci când casa de la 8 la 8 are o etapă, oportunitățile financiare nu permit să se termine etajul al doilea.

Avantajele layout-urilor cu două etaje

Alegerea în favoarea casei cu mai multe etaje poate fi justificată de faptul că devine un spațiu mai personal pentru o viață confortabilă. Acoperis pentru case cu un singur nivel de dimensiuni mai mari, cu costuri ridicate.

Planurile locuințelor de la 8 la 8 cu o sobă de cărbune nu sunt în cerere. Prea mult în timpul sezonului de încălzire diverge solid, nu deloc combustibil ieftin. În plus, este necesar să așezi în mod strategic mai multe astfel de sobe în locuri importante pentru a încălzi o cameră departe de camera mică! Case moderne - gazificate. Sistem de încălzire autonom.

Este posibilă o variantă a cuptorului unui cazan de cărbune, însă cuptoarele rusești uriașe pe întregul perete nu au fost utilizate mult timp în planificare.

Casele cu două etaje sunt mai economice în ceea ce privește încălzirea. La etajul inferior se oferă spațiu pentru o cameră cu mini-cazan. Țevi sunt realizate radiatoare conectate plasate în toate încăperile într-o singură unitate cu un cazan pe gaz sau pe combustibil solid.

Un proiect bun casa poate fi scump. Dar este mai bine decât să suferiți în locuințe prost planificate, cu numeroase coridoare ridicole, nepotrivite, bucătărie îngustă, înălțimi de tavan înalte. Când în timpul iernii - costuri suplimentare pentru încălzirea tuturor camerelor, în vara - lupta împotriva căldurii, umflării...

De-a lungul timpului, casa cu o singură poveste va fi îngroșată cu prelungiri, deci fundația inițială solidă este foarte importantă. Detașând mansarda, oferindu-i confortul unei camere de zi - cea mai bună soluție pentru problemele cu lipsa de spațiu, spațiu personal.

În cele din urmă, reconstrui locuința confortabilă - sarcina nu este atât de simplă. Fără ajutorul profesioniștilor competenți nu se poate face. Procesul de construcție specifică detaliile care sunt importante.

Tipul acoperișului, acoperirea consolelor, izolarea pereților, instalarea încălzirii autonome, designul interior al încăperii... și multe alte lucruri care trebuie luate în considerare pentru ca casa construită să fie plăcută nu numai ochiului, ci și ca o fortăreață, protejată de lumea exterioară. Și trebuia să trăiască în ea calm, bucuros, confortabil.

Fotografii de planificare case

Cât de confortabil va fi să trăiești într-o casă de țară depinde de cât de bine se face planul, dimensiunea parcelei și rezonabilitatea diferitelor rețele de inginerie. Crearea unui plan privat privat este cel mai bine încredințată profesioniștilor. Numai un specialist instruit cu experiență poate face un proiect competent cu care puteți construi o casă de înaltă calitate.

Amenajare 3D a unei case cu o singură etapă, cu terasă

 • Desenul și proiectul casei ar trebui să conțină toate dimensiunile și specificațiile necesare ale materialelor necesare;
 • Scheme de rețele de inginerie (electricitate, alimentare cu apă, canalizare, etc.).
Înapoi la cuprins

Aranjați-vă singur

Fiind implicați în planificare, în primul rând sunt determinate de mărimea structurii viitoare. Proiectele populare sunt cele care, cu o amprentă redusă pe site, vă permit să construiți o locuință confortabilă, spațioasă și ușor de folosit.

Planificarea și construirea de case mari, cu depășirea perceptibilă a materialelor de construcție, este un lucru din trecut, iar acum, în momentul popularității tehnologiilor de economisire a energiei, astfel de case nu sunt populare cu dezvoltatorii.

Planificarea detaliată a casei cu o mansardă 6x6

Pereții drepți fără proeminențe vor economisi la finisare, iar acasă cu podul - pentru a obține suficient spațiu de locuit pe un teren mic și pentru a reduce costurile de construire a unui acoperiș.

Privind diferite proiecte și fotografii ale planurilor pentru case de țară, mulți au observat o tendință de echipare a garajelor în case. Acest lucru extinde foarte mult funcționalitatea unei case rezidențiale și contribuie la un confort sporit. Dacă dimensiunile parcelei sunt destul de mari, atunci puteți face garajul să fie o clădire separată adiacentă clădirii rezidențiale. Această opțiune va reduce pierderea de căldură la domiciliu, precum și salva partea dezvoltatorului din buget.

Proiectarea și planificarea unei cabane cu două etaje 10x10

Dacă, totuși, dezvoltatorul pune la îndoială corectitudinea acestei decizii, ar fi recomandabil să examinăm fotografiile din revistele interioare ale unor case particulare și să considerăm opțiunea de a poziționa terasa deasupra garajului.

Opțiunea de a planifica o casă 8x8 cu mansardă

Privind prin diferitele proiecte din fotografie, trebuie să înțelegeți că nu toată lumea este potrivită pentru un anumit site.

Structura casei 8x10 cu pridvor și pridvor

 • Tipul de sol de pe amplasament nu este întotdeauna favorabil pentru amenajarea fundației benzii, iar fundația de piatră presupune în principal case cu cadru cu mansardă;
 • Nivelul apei subterane poate să nu permită aranjamentul într-o casă privată la parter. În unele cazuri, cu un nivel ridicat de apă subterană, subsolul poate fi construit, totuși, acest lucru va necesita mai multe costuri materiale de la dezvoltator.

Amenajarea camerei

Când planificați o casă privată de 100 de metri pătrați. de metri vor fi utile pentru a privi în viitor.

 1. Camerele pentru copii ar trebui să fie ușor transformate în altele, care, fără îndoială, vor fi necesare atunci când copiii cresc.
 2. Copiii de diferite sexe trebuie să aibă camere separate.
 3. În cazul în care casa va locui pentru mai multe generații de oameni, poate fi necesar să aveți diferite intrări în anumite camere.
 4. Camerele pentru generația mai în vârstă ar trebui planificate la parter.

Opțiunea de a planifica o casă de 6 etaje cu o terasă

Este foarte convenabil să apelați aspectul locuinței, când de pe coridor puteți ajunge în toate încăperile În același timp, este necesar să se înțeleagă că zona nerezidențială ar trebui să fie alocată în casă cât mai puțin spațiu posibil.

Designul interior al holului original

Opțiune design holul cu iluminare atentă

Camera de zi și bucătăria

O soluție foarte populară este de a combina bucătăria și sufrageria într-un singur parcel al casei. Este foarte convenabil pentru a primi oaspeții, pentru că nu trebuie să fugi de la bucătărie până la sufragerie cu mâncăruri și mâncare. Astfel de camere sunt numite și studiouri de bucătărie.

Fotografii ale designului original de bucătărie combinată cu bucătărie și cameră de zi

Zonarea și amenajarea practică a bucătăriei și a camerei de zi

Cadrul casei face-te singur: instrucțiuni de montaj pas cu pas cu fotografii

Astăzi, construcția unei case de cadre este una dintre cele mai ieftine și mai practice opțiuni pentru achiziționarea propriei locuințe. Și dacă țineți seama de faptul că va fi construit cu mâinile voastre, atunci nu va exista niciun preț egal.

Vom împărți instrucțiunile pas cu pas pentru construirea unei case de cadre în mai multe etape:

Trebuie notat că fiecare etapă a construcției unei case de cadre merită un articol separat, pe lângă toate, dacă descriem toate opțiunile posibile pentru fundații, acoperișuri etc., atunci întreaga carte se poate dovedi. În acest sens, pentru a îmbunătăți lizibilitatea, unele etape ale construcției sunt descrise în detaliu în articole separate, iar aici - numai în ceea ce privește caracteristicile casei de cadre.

Pasul 1: Lucrări pregătitoare pentru construirea unei case de cadre

Lucrările pregătitoare pentru construirea oricărei locuințe sunt aceleași și includ:

 1. Pregătirea locului
 2. Marcarea casei

Pregătirea locului

Mai întâi trebuie să ștergeți situl de vegetație, dacă nu toate, atunci cel puțin locul în care va fi construită casa. Acest lucru va facilita foarte mult marcarea și vă va permite să o faceți mai exact.

Dacă șantierul are o pantă mare, atunci, în funcție de tipul de fundație și de dorință, acesta poate fi prealabil cu orizontul folosind echipamente speciale.

Atenție! Nu neglija această procedură, cheltuind 1-2 ore pentru a șterge, în viitor veți facilita foarte mult munca dvs., iar măsurătorile din iarbă pot fi cu mare greșeală.

Amenajarea casei

Marcarea este o etapă foarte importantă, deoarece aspectul și uniformitatea colțurilor zidurilor depind de ea. Cu marcarea inexactă, în etapele următoare va fi foarte greu să corectați această eroare.

Structura bazei unei case de cadre, ca de altfel, include, de regulă, un aranjament prealabil al coloanelor (toate zidurile exterioare sunt marcate), precum și dispunerea tuturor pereților interiori.

Dacă doriți să știți cum să marcați corect fundația casei cu propriile dvs. mâini și astfel încât toate pereții și colțurile să fie uniforme și să se potrivească proiectului - vă sfătuiesc să citiți articolul meu despre asta. Având în vedere cantitatea mare de informații, a fost necesar să se facă separat.

Pasul 2: Fundația pentru o casă de cadre cu mâinile tale

Marele avantaj al casei de case este că aproape orice tip de fundație este potrivit pentru construcția sa. Singura limitare este tipul de sol pe site și capacitățile dumneavoastră.

Merită să spunem că așezarea fundației pentru o casă de cadre cu propriile mâini merită subiecte separate de discuție și este făcută în articole separate. Mai mult decât atât, există mai multe tipuri de fundații potrivite, și este de până la tine să alegi care dintre ele.

Aici vă voi spune în câteva cuvinte despre fundamentele potrivite pentru o casă de cadre și în ce cazuri se utilizează fiecare dintre ele și voi da, de asemenea, legături către descrierea detaliată a acestora.

Baza și șurubul pentru casa casetei

Cea mai obișnuită tip de fundație pentru o casă este un șanț. Aceasta este practic cea mai ușoară și mai ieftină opțiune pentru o astfel de casă, mai ales că nu este dificilă și ușor de asamblat o fundație cu șuruburi.

Această fundație este potrivită pentru aproape orice sol, cu excepția stâncilor. Destul de bine adaptate solurilor umede, unde rocile dense de sol sunt adânci, iar alte tipuri necesită costuri imense.

În general, toate avantajele și dezavantajele fundațiilor cu șaibă sunt discutate într-un alt subiect care vă va ajuta să decideți cu privire la alegerea suportului pentru casa dvs.

Shallow Ribbon Foundation

Fundamentele fundațiilor de fundație sunt adesea folosite pentru construirea unei case cu propriile mâini. Acest lucru se datorează costului relativ scăzut al construcției sale, precum și posibilității de a utiliza pardoseli din beton în casă.

O astfel de fundație, datorită fragilității relative, necesită o aderență precisă la tehnologia de încorporare.

De regulă, o fundație de fundație superficială este utilizată în soluri bune și este strict contraindicată pe soluri cu un nivel foarte ridicat de apă subterană și soluri mlaștini.

Acoperiș de fundație

Recent, o popularitate crescândă pentru construirea unei case de cadre cu propriile sale mâini câștigă fundație de plat. În ciuda faptului că nu are costuri scăzute, are avantaje evidente, cum ar fi versatilitatea, fiabilitatea, durabilitatea, și poate fi, de asemenea, folosit ca pardoseală în casă și nu poate fi folosit separat.

Adesea, în locul plăcii monolitice clasice, se utilizează fundație de plăci cu coaste. Acest lucru vă permite să salvați puțin pe fundație și, de asemenea, întărește întreaga structură ca întreg.

Pasul nr. 3: Dispozitiv pentru rame de podea

Pardoselile din casă nu sunt mult diferite de podelele altor tipuri de case și pot fi din lemn sau din beton. Alegerea depinde în întregime de tipul de fundație, capacități și dorințe.

În această instruire pas cu pas vom examina în detaliu numai podeaua din lemn, betonul - pe scurt, deoarece este folosit mai rar și nu este posibil să se potrivească totul într-un singur articol.

Aparat pentru podele din beton

Trebuie menționat faptul că podeaua din beton este amenajată, în cazul unei fundații a plăcii sau a unei benzi. Cu plăcuța totul este clar - placa însăși va fi podeaua primului etaj.

Dar în cazul unei fundații de banda, o pardoseală din beton este realizată din beton ușor, de exemplu beton din argilă expandată, de exemplu.

Parchet din lemn

Să luăm în considerare dispozitivul unei pardoseli din lemn, de exemplu, pe baza pilonului și a șurubului. Pentru banda, în principiu, totul se face în același mod, cu excepția tălpii de jos, poate fi dintr-o bară mai subțire. Dar mai întâi de toate.

Legarea bazei casei

Dispozitivul unei podele din lemn începe cu o fixare a bazei. De regulă, legarea este făcută din lemn de 150x150 sau 150x200, în funcție de grosimea peretelui și de distanța dintre grămezi. Cu cat este mai mare distanta, cu atat mai groasa ar trebui sa fie lemnul pentru a evita saritura.

Legarea este necesară, în primul rând, pentru a da rigiditate fundației, în al doilea rând - pentru a distribui în mod egal încărcătura pe fundație și, în al treilea rând, va servi ca suport pentru planșeul viitor al casei.

Pentru a realiza cu ușurință procesul de legare a propriilor mâini, îl împărțim în mai multe etape:

 1. Grinzile sunt așezate de-a lungul perimetrului subsolului, lungimea pereților și diagonala sunt verificate. În acest stadiu, marcarea finală și precisă a pereților, conform proiectului. Apropo, nu uitați de impermeabilizare, pe care le-am pus sub formă de acoperiș simțit sub bandaj.
 2. Următorul pas - sublinia conexiunile bara de spațiu, acestea trebuie să fie plasate pe gramada, asa cum va fi punctele slabe, care nu ar trebui să „atârnă“. Aceasta se referă la case ale căror pereți sunt mai lungi decât lungimea barelor achiziționate.
 3. Fasciculul se potrivește cu o suprapunere de 20-30cm, așa cum se arată în fotografie. Pentru aceasta, așa-numitele "încuietori" sunt tăiate din fund.
 4. Colțurile se potrivesc aproape în același mod. În fotografie este clar vizibil.
 5. Cherestea pentru fundație este atașată cu șuruburi sau bolțuri. Pentru a face acest lucru, este necesar să se găsească găuri, atât în ​​partea de sus a fundației, cât și în cherestea în sine. Pentru a facilita instalarea ulterioară, părțile proeminente - capete de șuruburi sau piulițe cu știfturi, trebuie adâncite. Îmbinările sunt perforate suplimentar cu unghii de 150 mm sau 200 mm, în funcție de dimensiunea barei.
 6. Odată ce perimetrul este gata, mergeți la pasul final - legând fundația de sub pereții interiori ai casei. Această cherestea, spre exterior deja instalat, este atașată în același mod. Pentru a vă întări, puteți aplica opțional colțuri metalice de montare.

Când legarea bazei casei este gata, treceți la următoarea etapă a instrucțiunilor noastre - construirea podelei cadrului.

Etajul în casă

Trebuie remarcat faptul că deja în acest stadiu este de dorit să se asigure toate comunicările către casă, cum ar fi apa și canalizarea. Electricitatea și gazele pot fi furnizate mai târziu, dar dacă totul este prevăzut în avans, vor exista mult mai puține probleme după.

Următorul pas este să instalați jurnalul, deasupra legaturii. Dacă distanța dintre suporturi este de aproximativ 4 metri, atunci este mai bine să folosiți o cherestea de 100x200mm sau 100x150mm. Puteți utiliza o placă de 50x200mm sau 50x150mm, îmbinându-le în două.

Dacă distanța este mai mică de 3 metri, puteți utiliza o placă de 50x150mm sau mai bună de 50x200mm.

Instalarea decalajului este un pas ușor de a asambla o casă de cadre, dar există câteva nuanțe care ar trebui să fie prevăzute în acest manual:

 1. Distanța dintre decalări, de regulă, este determinată de mărimea izolației cu care podelele vor fi încălzite. În cazul în care izolația este o vată minerală, de exemplu cu dimensiunile plăcilor de 100x60 cm, pentru ca izolația să se potrivească strâns, distanța dintre întârziere este făcută cu câteva centimetri mai mică decât lățimea izolației, adică 57-58sm.
 2. Baghetele sunt fixate cu unghii și unghiuri de montare. Ele sunt montate nu la același nivel cu cureaua, dar cu 5 cm mai mici, astfel încât o altă placă de 50x150mm sau 50x200mm se poate potrivi de-a lungul curelei, perpendiculară pe barele instalate, poate fi văzută clar în fotografie. În acest fel închidem toate găurile din jurul perimetrului.
 3. Pentru a crește rigiditatea casei cadru de podea, pauzele dintre grinzi, de obicei, la bordul 50h150 sau 50x200, în funcție de înălțimea jurnalului.

Hidroizolarea și încălzirea podelei unei case de cadre cu propriile mâini

 1. În partea de jos, perpendiculară pe buștenii de podea, placa este fixată în dimensiuni de 100x25, 150x25 sau similar, de regulă, la îmbinare, dar, uneori, dacă buștenii sunt fixați rigid, va fi suficient la fiecare 40-60cm. Este mai bine să fixați placa cu șuruburi.
 2. Pe partea superioară a bustenilor și a plăcii fixe, este ambalată o membrană de impermeabilizare, așa cum se arată în fotografie.
 3. Izolația este plasată pe partea superioară a impermeabilizării între decaloare. Grosimea stratului depinde de zona climatică și este de obicei de 15-20cm.
 4. Este necesar să se așeze izolația astfel încât toate îmbinările să fie acoperite cu stratul următor.
 5. Deasupra izolării, de regulă, bariera de vapori este tensionată mai întâi, iar apoi - placajul, aragazul OSB sau placa este pur și simplu cusută strâns împreună, depinde deja de dorințele, preferințele și posibilitățile dumneavoastră.

Trebuie remarcat faptul că impermeabilizarea, precum și bariera de vapori, ar trebui montate cu o suprapunere, conform instrucțiunilor privind materialul, fără a se limita la pătrunderea umidității în izolație, atât în ​​exterior, cât și în interior. Izolația însăși se potrivește strâns fără goluri.

Așa că am revizuit instrucțiunile pentru dispozitivul casei de podea, acum este timpul să mergem la pereți.

Pasul 4: Construirea pereților unei case de cadre

Următorul pas al instrucțiunilor noastre va fi instalarea pereților proprii. La fel ca și pe podea, vom fixa toate plăcile și barele cu unghii și (sau) colțurile metalice de asamblare, unele fixări pot fi făcute cu știfturi.

Este de remarcat faptul că aproape toate rama merge la dimensiune 50h150mm bord sau 50x200 mm, în funcție de grosimea dorită a peretelui și grosimea izolației necesare.

Unii cred că colțuri ale casei cadru ar fi mai bine pentru a seta bara, dar nu este destul de bine, și de ce - un pic mai târziu, în procesul de instalare, voi spune totul.

Deci, să începem să colectăm cadrul zidurilor viitoarei case.

Pentru o mai bună înțelegere și asimilare, vom împărți instrucțiunile pentru construirea unei case de cadre în mai multe etape:

 1. Asamblarea zidurilor unei case de cadre. Ferestre și uși
 2. Montarea și fixarea pereților vertical pe pământ
 3. Suprafață de sus și armătură structurală

Asamblați pereții casei de cadre cu propriile mâini. Ferestre și uși

Vom asambla zidurile pe podeaua finisată a casei, aceasta fiind cea mai convenabilă opțiune. Dar este necesar să se ia în considerare faptul că în acest caz este necesar ca toate dimensiunile să fie corecte, astfel încât pereții să nu se întindă mai mult sau mai scurți decât podeaua deja amenajată.

Pentru a clarifica ceea ce vorbesc, priviți mai întâi la peretele casei de case din secțiune și apoi voi spune totul în ordine.

Acum, să aruncăm o privire asupra modului de a asambla toate pereții casei cu mâinile tale:

 1. Mai întâi de toate, trebuie să decidem înălțimea tavanului în casă. Să presupunem că înălțimea tavanului va fi de 280 cm. Deci, rack-urile verticale ale pereților ramei ar trebui să fie 280-15 = 265 cm. Diagrama arată de unde provin 15 cm.
 2. Distanța dintre rafturi este de obicei selectată pe baza lățimii foii de izolație, de regulă, lățimea ei este de 60 cm. Dacă izolația este pe bază de bumbac, atunci distanța este făcută mai puțin cu 2 cm pentru un contact mai strâns.
 3. Panourile superioare și inferioare ale peretelui sunt așezate pe podea și sunt marcate locurile în care sunt fixate posturile verticale. Apoi, rafturile sunt întinse singure și își fac drumul prin unghiile 120-150mm. Puteți să le fixați suplimentar cu colțuri.
 4. Trebuie notat că fiecare perete va fi mai mic decât grosimea peretelui decât lungimea podelei. Diagrama este clar vizibilă.
 5. Dacă lungimea peretelui este mai mare decât lungimea plăcii, peretele este asamblat din mai multe părți. Acest lucru se întâmplă și în cazul în care există puțini ajutători, deoarece întregul perete asamblat va avea o greutate foarte mare.
 6. De regulă, pentru a întări întreaga structură, jumperii sunt montați între coloane. Nu există reguli dure și rapide cu privire la numărul și frecvența instalării, totul depinde de lungimea și înălțimea pereților, dar, de obicei, își fac drumul unul sau doi într-un spațiu între rafturi. Cea de-a doua opțiune este mai bună și este vizibilă în fotografie, în cazul în care acestea își fac drumul unul câte unul - sunt montate într-un model de șah (unul de mai jos, altul de mai sus). Acest lucru se poate face mai târziu, când pereții sunt instalați. Cel mai adesea, grinzile sunt perforate cu speranța că vor servi ca joncțiunea de placaj sau plăci osb, în ​​funcție de munca ulterioară.
 7. Ferestrele și ușile din peretele casei sunt aranjate după cum se arată în diagramă.
 8. Așa arată "live".

Cea mai obișnuită greșeală la asamblarea pereților casei de case este faptul că mulți oameni uită să ia în considerare grosimea plăcii în calcule, astfel încât peretele nu este atât de lung cum ne-ar plăcea.

Montarea pereților în poziție

 1. Următorul pas va fi instalarea și asamblarea finală a tuturor pereților. Totul este simplu aici - un perete al casei este expus, este fixat pe podea și sunt realizate suporturi temporare.
 2. Apoi, la rândul său, toți ceilalți pereți sunt ridicați și expuși și fixați împreună cu cuiele și cuielele. Dacă peretele constă din mai multe părți, asigurați-vă că fundul și partea superioară a pereților au aceeași lungime.
 3. Mai jos în fotografie puteți vedea că unghiul pe care l-am primit poate fi umplut cu izolație și acest lucru este mult mai bun decât un unghi solid de la o bară.
 4. În acest stadiu, pereții vor "umbla" și trebuie să fie fixați temporar. Acest lucru se face cu ajutorul oricărei plăci subțiri cuie "diagonală" pe fiecare dintre pereți.
 5. În procesul de întărire chiar temporară a structurii, ar trebui să urmăriți unghiul vertical, este mai bine să folosiți un plumb, deoarece placa este adesea nu foarte uniformă, ceea ce va duce la măsurători inexacte la nivelul obișnuit. Ca opțiune - puteți utiliza un nivel lung, va fi mai precis.

Trebuie remarcat faptul că atunci când asamblați pereții, este necesar să folosiți un cablu, tragându-l dintr-un colț în altul, în caz contrar, colțurile vor fi netede, iar pereții nu vor.

Suprafață de sus și armătură structurală

Deci, rama zidurilor este asamblată, acum este necesar să se realizeze partea superioară a plăcii ca și peretele.

Conducta de sus este necesară, în primul rând, pentru o strângere mai puternică a colțurilor și, de asemenea, va da unitate tuturor părților pereților ramei și va distribui încărcătura între ele.

Pentru a face acest lucru, este necesar să se pună bordul cu unghiuri de 120-150 mm peste pereți, de-a lungul întregului perimetru, inclusiv suporturile interne, astfel încât toate îmbinările să fie blocate cu o suprapunere de cel puțin 25-30 cm.

Următoarea etapă a instrucțiunilor noastre va fi întărirea întregii structuri ca întreg. Există mai multe opțiuni, cele mai comune - câștigul folosind placaj sau placă OSB.

De regulă, după perforarea unei părți a plăcilor OSB de-a lungul întregului perimetru (intern sau extern), cadrul casei devine deja foarte rigid.

Partiții interioare ale casei de cadre

Dispozitivul pereților despărțitori interiori nu este aproape diferit de dispozitivul pereților exteriori, cu excepția faptului că au cerințe mai moi în ceea ce privește grosimea și izolația.

 1. Partițiile interne, spre deosebire de pereții exteriori, pot fi reduse. Totul depinde de preferințele și confortul izolației fonice.
 2. Izolarea în interiorul pereților despărțitori va servi, în primul rând, ca material de absorbție a sunetului, mai degrabă decât izolație termică.
 3. Compartimentele interne sunt lăsate să se încălzească fără materiale de impermeabilizare și de barieră de vapori.

Acestea sunt toate principalele diferențe între zidurile interne și cele externe, altfel ele sunt aranjate în același mod.

Pasul 5: Acoperișul casei

Acoperișul casei este practic diferit de acoperiș pentru alte case, indiferent dacă este vorba de beton, cărămidă sau altul. Chiar mai mult vă spun, instalarea acoperișului pentru o casă de cadre va fi mai puțin laborioasă decât, de exemplu, pentru bloc sau cărămidă, deoarece fixarea acesteia pe pereți va fi mult mai ușoară.

Este de remarcat faptul că construcția acoperișului este un proces foarte responsabil, dar dacă nu aveți o structură complicată a casei, atunci puteți să o faceți cu ușurință.

Construcția acoperișului oricărei case, inclusiv a cadrului - este un subiect foarte mare, în care există multe nuanțe. În primul rând, există multe tipuri de acoperișuri și nu este posibil să descrieți detaliile în detaliu într-un singur articol. În al doilea rând, pentru a nu te deranja, probabil că voi transfera acest subiect într-un articol separat.

Pasul 6: Încălzirea unei case de cadre

Așa că am ajuns la etapa finală a construcției casei de case - izolația acesteia. Este necesar să se încălzească totul - podea, pereți și tavan.

În mai multe detalii despre încălzirea unei case de cadre cu propriile mâini, puteți citi într-o altă instrucțiune pas cu pas, aici vom discuta doar punctele generale.

Atunci când alegeți izolația pereților unei case de cadre, este necesar să se țină seama nu numai de caracteristicile izolației însăși, ci și de caracteristicile lemnului, cu care nu toate tipurile de izolație vor interacționa bine.

Iată o mică instrucțiune privind încălzirea casei de cadre cu mâinile tale:

 1. În exterior, peste foi de OSB, o membrană specială de impermeabilizare este tensionată. Care parte - ar trebui să fie în instrucțiunile pentru ea.
 2. În interiorul casei, între rafturi, izolația este așezată în mai multe straturi, în funcție de cerințele casei și de grosimea peretelui. Fiecare strat este așezat cu o suprapunere la îmbinarea celei anterioare, pentru a evita punțile reci.
 3. Izolarea pardoselii are loc în același mod.
 4. Este mai bine să încălziți tavanul de la mansardă prin preumplata filmului de barieră de vapori de pe grinzile de plafon de deasupra și le-ați acoperit cu o placă sau un placaj.
 5. După instalarea izolației, este necesar să umpleți folia de barieră de vapori peste ea, va proteja izolația de umezeală din interior.
 6. În funcție de necesități și de lucrările de finisare ulterioare, materialul de placare - placă sau lamele, este umplut pe pereți deasupra filmului, dar cel mai adesea - plăci OSB, deasupra cărora se va finaliza în viitor.

După cum ați văzut deja, textul a ieșit foarte mult. Dar, cred, aici toate etapele construirii unei case de cadre au fost descrise în detaliu cu propriile mâini, în ciuda faptului că unele puncte au fost făcute în subiecte separate, dar acest lucru este doar pentru confortul dumneavoastră.

Sper că, respectând această instruire pas cu pas, veți putea obține o casă caldă, confortabilă și fiabilă fără dificultăți și cu cheltuieli minime.