Ce sunt unii aditivi pentru betonul impermeabil?

Betonul, ca material de construcție, găsește un domeniu imens în diferite domenii de construcție. Este un material durabil și fiabil care, după uscare, poate suporta sarcini grele de diferite tipuri.

Dar condițiile nefavorabile de operare elimină treptat toate avantajele sale. De exemplu, dacă o structură de beton este utilizată în apă sau în sol, în aer liber sau în medii corozive.

Metode de hidroizolare a betonului

Pentru a extinde performanța constructorilor de materiale utilizați două metode:

 1. Desfășurarea suprafețelor de impermeabilizare a structurilor de beton.
 2. Aditivii pentru beton pentru impermeabilizare se fac în stadiul de fabricație.

Prima opțiune aparține categoriei de scurtă durată, deoarece materialele izolatoare își pierd în cele din urmă caracteristicile, se descompun și se descompun. În același timp, acestea sunt scumpe, iar procesul de aplicare a acestora necesită costuri de timp și financiare.

Un alt lucru impermeabilizanți aditivi. Acestea sunt introduse în soluția de beton în stadiul de fabricație și își păstrează calitățile pe toată durata de viață a produselor din beton, extindându-le la maxim.

Beton de porozitate

Indiferent cât de atent este amestecat mortarul de beton, când este turnat în corpul structurii, vor exista întotdeauna pori. Și mai multe dintre ele, cu atât mai mică este rezistența betonului. Prin urmare, după turnare trebuie să fie umplut. Dar porii sunt încă, deși în cantități mici. Acești pori sunt cel mai prost inamic al structurii betonului.

Lucru este că apa, care se încadrează în acești pori, îngheață în timpul iernii, se extinde în volum (până la 9%). În acest caz, o presiune mare începe să acționeze asupra pereților porilor, ceea ce duce la formarea fisurilor. La început, acestea sunt mini-fisuri, care cresc din an în an în fisuri mari.

Aditivi aditivi

Repelentele de apă nu umple porii și fisurile de beton, creează o barieră de impermeabilizare care nu permite intrarea apei în corpul materialului. Adică, indicatorul rezistenței la apă în astfel de beton este la cel mai înalt nivel.

Suplimente moderne

Trebuie remarcat faptul că recent au apărut noi aditivi pe piață, cu ajutorul cărora sunt umplete toate golurile de aer din corpul unei structuri din beton. Sub acțiunea umezelii, ele încep să se umfle, să pătrundă în spațiul liber de soluție, umplând-o și expulzând aerul.

În primul rând, crește rezistența betonului. Cu cât este mai strâns, cu atât mai puternic. În al doilea rând, rezistența la apă crește. Adică un plus adaugă două probleme simultan.

De fapt, aceste substanțe joacă rolul de plastifiant. Când este introdus în beton, soluția devine mobilă. Și acesta este primul semn că aerul din interior nu este blocat. Când soluția de tampon se ridică la suprafață și o lasă.

În mod surprinzător, în prezent, s-au dezvoltat tehnologii care pot fi utilizate pentru a spori proprietățile hidrofuge ale betonului întărit.

Suprafața sa este udată cu aditivi, la fel, la rândul ei, penetrează în interior și înfundă toți porii. Regula este aici că, cu cât este mai poros betonul, cu atât fluidele de impermeabilizare penetrează mai adânc.

deficiențe

Un dezavantaj semnificativ atunci când se realizează aditivi de impermeabilizare în beton este creșterea conductivității termice a structurii. Lucru este că porii din corpul materialului - acesta este un fel de bule în care există aer.

Cu cât sunt mai mulți pori de aer, cu atât sunt mai mari proprietățile izolatoare. Absența acestora sau o scădere a numărului duce la o scădere a acestui indicator.

Tipuri de aditivi de impermeabilizare

Există mai multe tipuri de aditivi pentru beton rezistent la apă pe piață astăzi.
Amestecuri uscate cu un efect de extindere sunt introduse în crăpături și așchii de beton deja întărit, unde se extind și devin o masă monolitică.

Se usucă cu efect de penetrare (penetrant) în soluție în stadiul de producție. Ele sunt distribuite în mod uniform în volum, mărind rezistența la apă a întregului material.

Uscați cu un efect de extindere, care se aplică pe suprafața betonului proaspăt turnat. Amestecul este amestecat cu apă în proporțiile indicate pe ambalaj. În formă lichidă, se aplică structurilor de beton care nu sunt complet uscate, după care se umple defectele.

Sealer pentru presiune. Acesta este un remediu universal care nu este inclus în compoziția soluției concrete. Ele acoperă suprafața betonului crăpat.

Dintre toate tipurile, cele mai frecvente (utilizate mai des decât altele) sunt aditivii hidrofuge ai celui de-al doilea grup.

Analog intern

Aș dori să mă ocup de aditivul intern "Crystal". Aceasta este o pulbere uscată care se adaugă la soluția de beton în stadiul pregătirii. Este inodor, ecologic (nu afectează oamenii și natura), respectă pe deplin standardele actuale de stat.

Utilizarea sa în soluții concrete permite creșterea unui astfel de indicator al acestuia din urmă ca permeabilitate la W16. Figura arată presiunea în kgf / cm², la care apa nu poate pătrunde în corpul de beton.

Acest beton va rezista unei coloane suficient de mari de apă, de exemplu, adâncimea bazinului.
În plus, compoziția crește:

 • putere dublă;
 • rezistență la îngheț timp de 60 de cicluri (îngheț-dezgheț).

Este posibil să se utilizeze "Crystal" cu orice plastifianți, atunci când apa este expusă structurii de beton, nu se formează eflorescente.

Cum se lucrează cu aditivul "Crystal"

Faceți imediat o rezervă că, prin metoda manuală de pregătire a unei soluții concrete, adăugarea "Crystal" pentru a vorbi despre calitatea rezultatului final este imposibilă. Se amestecă bine și distribuie uniform toate componentele nu va funcționa. Prin urmare, experții recomandă prepararea amestecului într-un mixer de beton. Există mai multe opțiuni pentru tehnologie de dozare pentru cei care doresc să facă acest proces cu propriile mâini.

În soluția de beton gata se adaugă o soluție apoasă de aditivi de impermeabilizare. Proporțiuni: volum apă 1, adăugare 1,5 volume. Lichidul se adaugă treptat la beton, în timp ce activitatea mixerului de beton este mărită cu 15 minute.

Cristalul în sine este turnat în tamburul mixerului înainte de turnarea apei. Se realizează agitarea, după care se adaugă apă. În același timp, este posibil să se reducă cantitatea de ciment egală cu volumul aditivului. Și în acest caz, timpul de amestecare este mărit cu 15 minute.

Indiferent de marca betonului, se recomandă să se toarnă 4 kg de aditiv pentru impermeabilizare pe 1 m3 de mortar.

Analogii străini

Pe piața rusă a materialelor de construcție, aditivul de beton Penetron ADMIX din SUA este foarte popular. În prezent, compania a deschis o fabrică în Rusia, astfel încât poate fi considerată ca fiind materialul său intern.

Surprinzător, acest aditiv a fost dezvoltat folosind o tehnologie unică. În același timp, materialul adăugat în beton crește rezistența la apă atunci când este expus la apă. Cu cât apa acționează mai mult pe beton, cu atât devine mai puternică, proprietățile sale de impermeabilizare cresc. De aici și popularitate imensă.

Gradul maxim de rezistență la apă a betonului cu adăugarea produsului "Penetron ADMIX" W20. Forța crește cu 20%, rezistența la îngheț cu 100 de cicluri. Ca și în cazul "Crystal", nu apare eflorescența pe suprafața betonului. Consumul de pulbere: 1 kg la 100 kg de ciment. Observați, nu concret, ci ciment.

Suplimente lichide

Recent, au apărut pe piață aditivi lichizi pentru beton, care sporesc caracteristicile lor de impermeabilizare. De exemplu, "Dehidrol". Efectul său este același cu cel al pulberilor uscate. Dar, spre deosebire de acesta din urmă, este ușor de utilizat.

În primul rând, lichidul este livrat într-un container special. Acestea sunt capacități pe 1000 litri. În al doilea rând, nu necesită greutăți. Este suficient să se măsoare lichidul în orice dimensiune mică. Cel puțin un borcan de sticlă.

În al treilea rând, lichidul este imediat adăugat la soluție fără a fi mai întâi amestecat cu apă. În al patrulea rând, nu există particule nedizolvate, care se întâmplă adesea cu amestecuri uscate.

Pentru cei care au decis să facă betonarea cu mâinile lor, aceasta este opțiunea cea mai convenabilă și mai simplă. Betonul cu acest aditiv poate fi turnat chiar la 30 de grade de îngheț. Dar lucrul cu el necesită prudență. Asigurați-vă că purtați mănuși de protecție pe mâini, ochelari pe ochi.

Cele mai bune aditivi de ciment pentru a crește rezistența betonului

Betonul preparat pe bază de ciment de înaltă calitate și umpluturi de înaltă calitate, are o rezistență suficientă fără a face aditivi. Cu toate acestea, există o serie de factori atunci când condițiile de funcționare necesită întărirea betonului prin adăugarea de aditivi speciali.

Pentru ce sunt suplimente?

Pentru a crește rezistența structurilor de beton încărcate și speciale, se utilizează aditivi speciali, care sunt adăugați direct la mortarul de ciment-nisip sau mortar de beton pregătit.

După întărirea și întărirea completă, amestecurile la care au fost adăugate aditivii de întărire dobândesc proprietăți operaționale suplimentare: rezistența la apă, rezistența la coroziune, rezistența la îngheț și rezistența la compresiune și încovoiere substanțial mai mare.

Având în vedere costul relativ ridicat al mortarului de beton și a cimentului cu aditivi, utilizarea lor este fezabilă din punct de vedere economic în următoarele cazuri:

 • Cerințe crescute pentru rezistența la îngheț și rezistența la apă a structurilor din beton;
 • Utilizați ca substituent pentru materiale non-standard. De exemplu, nisip foarte fin;
 • Producerea de produse din beton cu încărcare ridicată. De exemplu, producția de plăci de trotuar, blocuri de fundație etc.;
 • Pregătirea betonului cu granulație fină;
 • Construcția de clădiri și structuri monolitice care utilizează aditivi expandanți.

Tipuri de aditivi de întărire pentru ciment

Plastifiant. În acest moment, cel mai bun aditiv în ciment pentru rezistență, mărind puterea structurii cu o medie de 125-140%. Principala sarcină a plastifiantului este creșterea mobilității soluției.

De asemenea, utilizarea aditivilor de acest tip permite creșterea rezistenței la îngheț a betonului cu 1,5 puncte, rezistența la apă la 4 grade și reducerea consumului de liant cu 25%. Un popular plastifiant popular este săpun lichid obișnuit sau detergent de rufe.

Acceleratorul a stabilit puterea. Sarcina acestui tip de aditiv este de a crește viteza de întărire și întărire a betonului și creșterea corespunzătoare a rezistenței mărcii pentru îndoire și comprimare.

Cel mai popular și mai ieftin accelerator de durabilitate este clorura de calciu obișnuită. Folosit în producția :. dale de pavaj, blocuri de beton, blocuri de perete și fundație, polistiren etc. Prin utilizarea acceleratorilor de întărire este redus semnificativ în timpul expunerii sale în formă. În consecință, productivitatea crește, crește randamentul și se înregistrează, de asemenea, o creștere a rezistenței produselor din beton cu câteva procente.

Adaosuri antifreeze. În conformitate cu denumirea, scopul aditivului anti-îngheț este să permită lucrările de beton la temperaturi scăzute (până la minus 25 de grade Celsius).

În paralel cu aceasta, există o creștere a rezistenței betonului, o creștere a rezistenței la apă, o scădere a stratificării betonului finit în timpul transportului, precum și o îmbunătățire a gradului de prelucrabilitate. Cel mai popular aditiv anti-îngheț este o rășină neutralizată amestecată cu Sofex-gel respingător de apă sau Tiprom-C.

Adaosuri complexe. Accelerați întărirea, creșteți rezistența, reduceți semnificativ separarea prafului, crește rezistența la îngheț. În special datorită utilizării dopant complexe poate fi realizat: o rezistență mărită beton 70-110%, cu aceeași mobilitate, reducând contracție cu 60-70%, iar creșterea de două trei ori permeabilitatea. Unul dintre cele mai populare tipuri de aditivi pentru betoane interne este aditivul "Elastobeton": A, B sau C (în funcție de scopul produselor sau structurilor din beton).

Subtilități de aplicare

Toate tipurile de aditivi din beton trebuie diluați sau dizolvați în apă caldă. Dacă aditivul este amestecat cu un mortar de ciment-nisip într-o stare de agregare lichidă, acesta începe să funcționeze imediat după adăugare.

Adaosul uscat va începe să "funcționeze" numai după dizolvarea completă și amestecarea completă. Dozajul aditivilor depinde de materialul specific, sarcinile specifice și cerințele din instrucțiunile producătorului. În general, cantitatea de aditivi nu trebuie să depășească 1% în greutate liant (ciment).

Tipuri de aditivi pentru beton

Betonul este un amestec de clădiri care asigură durabilitatea, fiabilitatea și rezistența structurii finite la efectele de orice natură. Cerințele crescânde pentru materialele de construcție au dus la necesitatea îmbunătățirii proprietăților acestora. Aditivii speciali pentru beton îmbunătățesc caracteristicile soluției și a betonului gata preparat, accelerează ritmul construcției, reduc costurile materialelor și resurselor energetice. Întrebarea cu privire la categoriile de suplimente care sunt prezentate mai jos.

Pentru ce sunt folosite?

Utilizarea aditivilor chimici este o modalitate simplă, accesibilă și eficientă de îmbunătățire a calității soluțiilor de beton. Utilizarea lor astăzi este importantă, la fel ca și componentele principale. Aditivii pentru beton sunt destinați:

 • realizarea unei performanțe ridicate a pietrei de ciment;
 • accelerând sau încetinind întărirea;
 • îmbunătățirea rezistenței la apă;
 • crește rezistența la temperaturi extreme și îngheț;
 • eliminând necesitatea alimentării cu doză a soluției;
 • obține beton cu caracteristici specificate.

Cantitățile lor pentru un anumit amestec sunt selectate în condiții experimentale utilizând tehnologia skytrade.

Tipuri de aditivi pentru beton

Există două tipuri de aditivi la beton: lichid, pulbere. În cea mai mare parte ele afectează proprietățile specifice ale soluției proaspete - lucrabilitatea, începutul solidificării. Aditivii aditivi trebuie adăugați fie în apa de amestec, fie în amestecul finit.

Există un tip separat de aditivi specifici - antrenarea aerului, spumarea. De exemplu, adăugarea la kalmatron din beton d. Acest tip de modificator se caracterizează printr-o acțiune complexă. Se adaugă pentru a îmbunătăți simultan mai mulți parametri. Aditivul pentru beton reduce semnificativ costurile, evită incompatibilitatea mai multor aditivi separați.

Acceleratoarele și retardatoarele sunt, de asemenea, importante. Aditivii pentru beton din această categorie, cum ar fi clorura de calciu, sulfatul de sodiu, nitrații de calciu și sodiu, sunt populare. Compozițiile multicomponente includ: nitrit de calciu, nitrit de calciu, nitrat, clorură de calciu. Mai jos este o clasificare specifică a aditivilor.

modificatori

Compuși modificatori - o categorie de substanțe care îmbunătățește rezistența, durabilitatea, rezistența la temperaturi scăzute. Acestea reduc permeabilitatea betonului. Este mai convenabil să lucrați cu un produs modificat, deoarece mobilitatea acestuia se îmbunătățește. Soluția se aplică uniform, umplând toate fisurile și canelurile.

Modificatorii sunt clasificați în funcție de scopul betonului rezultat. De exemplu, există aditivi în beton, destinat construcției de puțuri, bazine. Un alt tip de aditivi utilizați în construcția de fațade sau în formarea de podele de șapă. Un astfel de regulator, care îmbunătățește performanța masei clădirii, își reduce permeabilitatea la umiditate.

plastifianți

Acest grup este cel mai solicitat. Există patru categorii de plastifianți:

 1. Puternic.
 2. Slab.
 3. Media.
 4. Ultimele superplasticizatoare.

În plus față de această din urmă categorie, substanțele sunt incluse pentru o soluție completă a sarcinilor stabilite, care sporesc mai multe caracteristici ale masei de ciment. În funcție de schema de impact asupra betonului și a chimiei procesului, plastifianții sunt:

 1. Creșterea mobilității cu o cantitate constantă de apă.
 2. Reducerea consumului de ciment cu până la 10% fără schimbarea mobilității.
 3. Creșteți rezistența cu mobilitate constantă.

Avantajele sunt caracterizate de avantaje precum:

 • consumabile consumabile;
 • îmbunătățirea mobilității cimentului de nisip;
 • creșterea fiabilității cu 20-25%;
 • producția de masă funcțională;
 • posibilitatea turnării structurilor cu pereți subțiri sau consolidați dens;
 • compactarea compoziției de ciment;
 • îmbunătățirea rezistenței la îngheț și rezistenței la fisurare;
 • economisind energie prin reducerea timpului de obținere a unei mase de ciment.

Lipsa plastifianților - viteza de accelerare a întăririi. Prin urmare, recomandăm chimie suplimentară pentru beton, care accelerează acest proces. Concretele rezultate sunt utilizate pe scară largă în clădiri unde, în mod ideal, sunt necesare podele și pereți.

Antimoroznaya

Aditivii pentru beton și mortare sunt necesari pentru a reduce punctul de îngheț al apei, care este inclus în compoziția lor. Chimia, care mărește caracteristicile anti-îngheț ale acestor produse, facilitează procesul de înmulțire a mortarului, accelerează procesul de recrutare a cetatii din beton în timpul sezonului rece. Acești indicatori vă permit să economisiți consumabile, să prelungiți durata de viață a produsului finit. Cimentul obține proprietăți rezistente la frig. Azotatul de sodiu este cel mai popular aditiv. Sunt oferite și alte componente de antrenare a aerului.

Autoritățile de reglementare a mobilității

Acești aditivi specifici, adăugați pentru a păstra plasticitatea soluției în condiții adverse, sunt utilizați activ în vara fierbinte. Regulatoarele de beton sunt, de asemenea, potrivite pentru transportul mortarului pentru o lungă perioadă de timp. Regulatorii îmbunătățesc confortul soluțiilor atunci când se montează șapă.

Aditivi pentru beton pentru rezistență

Unul dintre tipurile de aditivi ai acțiunii complexe sunt acceleratorii unui set de fortărețe sau agenți de întărire a betonului. Ele sunt înzestrate cu calitățile superplastifianților și acceleratoarelor de întărire. Acestea includ compuși organici și anorganici fără alcalini. Acceleratoarele au o gamă largă de utilizări în construcții, industrie, drumuri și transport în obținerea unui produs comercial sau a unei zone în care aveți nevoie de beton armat.

Aditivi chimici

Există mai multe categorii vizate de aditivi chimici, amestecați în soluția de betonare. Clasificarea se face în funcție de efectul acestora.

 1. Modificatorii de beton mobilizează și plasticizează amestecul.
 2. Substanțe pentru reducerea evaporării apei din soluție.
 3. Aditivi pentru hidroizolare.
 4. Stabilizatori betonici ai procesului de separare a masei de nisip-ciment.
 5. Intaritoare.
 6. Gradul de întârziere.
 7. Adaosuri antifreeze.
 8. Formatoare de spumă și gaz.
 9. Compuși de protecție.
 10. Conexiuni de antrenare a aerului.
 11. Aditivi pentru betoane care îmbunătățesc rezistența la coroziune, efectele organice vii (mucegai, ciuperci).
 12. Apel rezistent la apă.

Substanțele chimice pot afecta mai multe proprietăți, însă numai una se va manifesta. Principiul de acțiune al aditivilor este similar cu efectul agenților tensioactivi și poate forma un material cu o structură spațială. Adițiile pe bază de compuși nitriți fac parte din această categorie. Această chimie este foarte periculoasă, deci trebuie să lucrați cu ea cu atenție, ghidată de instrucțiunile skytrade.

anticorosiv

Modificările produselor conferă durabilitate betonului atunci când sunt expuse la un filtru de apă dulce, un lichid agresiv care provoacă coroziunea materialului. Acești aditivi la beton rezolvă mai multe probleme:

 • împiedică dizolvarea componentelor pietrei finite;
 • interferează cu leșierea produselor de reacție din beton și apă;
 • protejează suprafața de formațiunile cristaline puțin solubile, ducând la distrugerea pietrei.

În timpul acțiunii chimicalelor anticorozive, se efectuează legarea completă sau parțială a hidroxidului de calciu liber în beton. Aditivul este amestecat pentru a crește densitatea și rezistența la apă a pietrei, reducând volumul porilor în structura sa. Datorită acestui fapt, cimenturile sunt înzestrate cu hidrofobie.

NitCaL este un nitrat special conceput pentru a accelera setul de rezistență, rezistență la fisuri, producerea de monolit de înaltă calitate și a produselor din beton, pentru a preveni coroziunea armăturilor în beton.

Aditivi pentru amestecuri de etanșare automată

Un tip specific de aditivi se utilizează la turnarea structurilor cu pereți subțiri. Această categorie include niște superplastifianți noi care îmbunătățesc mobilitatea masei și fiabilității clădirii, densitatea cu rezistența la apă a produsului finit. Regulatorii de beton pot reduce consumul de ciment fără a pierde calitatea structurii rezultate. Modificatorii chimici de acest tip ridică gradul amestecului și viteza cetatii în stadiul inițial de întărire.

Adaosurile complexe pentru produsele cu pereți subțiri și întărite dens intensifică foarte mult procesul de selectare a componentelor necesare și determinarea compatibilității acestora. Stabilizatoarele superplastifiant sunt concepute pentru a rezolva mai multe probleme prin adăugarea unei singure substanțe. Scopul lor este de a obține efectul maxim din interacțiunea cu componentele amestecului.

Exemple de producători

Piața internă are o gamă largă de produse din brandurile rusești, cum ar fi Polyplast, Superplast, Technotest, MetaPro, Coral, Master. Chimia de la producătorii străini nu este înzestrată cu capacitatea necesară de creștere a rezistenței betonului utilizat în industria construcțiilor interne. Producția preocupării BASF permite obținerea de produse interesante pentru piața internă.

concluzie

O gamă largă de chimie modificatoare vă permite să alegeți produsul care va satisface cel mai bine cerințele fiecărui caz, va crește eficiența compoziției de nisip și ciment, va extinde funcționarea produsului finit. Cu toate acestea, atunci când lucrați cu aditivi de ciment, este important să respectați cu acuratețe recomandările și instrucțiunile privind proporțiile utilizate, după cum arată experții Skytrade. Efectul dorit nu va fi atins dacă există o disproporție sau o perturbare a secvenței de gătit.

În orice caz, cantitatea tuturor aditivilor utilizați pentru un volum nu trebuie să depășească 1,5-3% în greutate ciment. În ciuda efectului său pozitiv, utilizarea modificatorilor nu exclude importanța aderării la tehnologia exactă de preparare, amestecarea cu omogenitatea, zidăria și îmbătrânirea masei clădirii.

Aditivi pentru beton: descrierea speciilor, aplicarea

Betonul este un material de construcții indispensabil. Construcțiile construite cu ajutorul lor sunt dotate cu durabilitate, rezistență și rezistență la toate tipurile de influențe.

Pentru a îmbunătăți unele caracteristici ale amestecului și a designului, precum și pentru a reduce costul materialului, utilizați aditivi speciali pentru beton. Luați în considerare tipurile de aditivi de pe piață și ce proprietăți ale betonului le pot afecta.

Ce este concret

Betonul este un material artificial obținut prin amestecarea în anumite proporții a unui liant, a materialelor de umplutură și a apei, după care amestecul rezultat este turnat, compactat și întărit. În conformitate cu GOST 25192-2012, diferite tipuri de beton sunt produse în funcție de tipul componentelor pe bază de ciment (ciment, gips, var, zgură etc.) și agregate (dense, poroase și speciale).

Betoanele pot varia în funcție de următoarele caracteristici:

 • rezistență;
 • condiții de întărire;
 • timp pentru a construi puterea;
 • densitate;
 • rezistență la îngheț;
 • permeabilitate la apă;
 • uzură.

Aceste proprietăți ale materialului, precum și ritmul construcției și consumului de resurse pot fi influențate de aplicarea aditivilor din beton, care sunt o modalitate economică și eficientă de a rezolva diferite probleme.

Tipuri de aditivi

Aditivii (aditivi) sunt produse care, după introducerea lor în amestecuri de beton sau tratarea suprafețelor betonului finit, își îmbunătățesc caracteristicile tehnice și de construcție.

 • Aditivii pentru beton după tipul de impact asupra structurii sale pot fi chimici și mecanici, care includ toate tipurile de fibre de armare, precum și materiale de umplutură fin măcinate.
 • Aditivii sub formă de eliberare diferă în lichid, pulbere, pastă și granular.
 • Metode de aplicare a aditivilor: introducerea amestecului sau a acoperirii pe suprafața betonului gata preparat.
 • Aditivii pentru beton și mortar pot fi directionați sau complexe, combinând mai multe tipuri de efecte asupra betonului.

Toți aditivii (conform GOST 24211-2008 "Aditivi pentru beton și mortar") sunt împărțiți în 4 grupe:

 1. Produse pentru ajustarea caracteristicilor amestecurilor de beton. Acestea includ: plastifianți, reducători de apă, stabilizatori, creșterea conținutului de aer (gaz) și aditivi care reglează mobilitatea soluțiilor.
 2. Produse pentru ajustarea caracteristicilor betonului. Printre acestea se numără: rezistența la îngheț, rezistența la îngheț, proprietățile protectoare, rezistența la coroziune, reglarea vitezei de întărire, scăderea permeabilității și extinderea aditivilor.
 3. Aditivii care alocă beton cu proprietăți suplimentare: rezistență la îngheț, impermeabilitate la umiditate.
 4. Suplimente minerale.

Să analizăm în detaliu ce aditivi sunt utilizați pentru a corecta caracteristicile amestecurilor de beton și a betonului de mărfuri.

plastifianți

Pentru a îmbunătăți plasticitatea amestecului de beton, îmbunătățiți caracteristicile de performanță ale betonului, se utilizează plastifianți. Aceste produse s-au stabilit pe primul loc în popularitate printre suplimente datorită eficacității lor. În plus, prețul compozițiilor este destul de bugetat.

Ce efect are utilizarea plastifianților:

 • Este posibil să se reducă consumul de ciment (până la 15%).
 • Crește rezistența betonului.
 • Caracteristici adezive îmbunătățite.
 • Masa de beton devine mai fluidă și mai plastică, este mai ușor să umpleți locurile greu accesibile.
 • Îmbunătățește rezistența la apă și rezistența la temperaturi scăzute.
 1. Plastifiantul C3: îmbunătățește omogenitatea amestecului, mobilitatea acestuia, rezistența la umiditate și îngheț, îmbunătățește caracteristicile de rezistență, reduce crăparea, contracția betonului.
 1. Relaksol.

"Relaksol" este un aditiv de acțiune complexă pentru soluții concrete. Aceasta mărește mobilitatea amestecului, mărește rezistența la prelucrare și rezistența la îngheț, reduce timpul stabilit de rezistență la stripare, consumul de ciment.

Disponibil în formă lichidă, pastă și uscat. Pasta și pulberea sunt diluate în apă înainte de utilizare (în proporții conform instrucțiunilor producătorului).

Aditivi pentru ajustarea timpului de setare

Atunci când se lucrează la producția de structuri din beton monolit, este important să se asigure continuitatea procesului, deoarece în caz contrar este necesar să se prelucreze îmbinările betonului vechi și proaspăt, ceea ce conduce la costuri suplimentare ale forței de muncă.

Drumul este utilizarea aditivilor pentru a încetini întărirea soluției. O altă direcție în care este necesară încetinirea procesului de reglare este transportul pe termen lung al amestecului pregătit la locul de muncă.

Introducerea aditivilor care încetinesc setarea vă permite să încetinească hidroliza și hidratarea componentelor clincherului și să crească timpul de întărire a soluției sau să legați rapid varul liber din compoziție.

 • Unul dintre retardorii utilizați în mod activ este acidul nitrilotrimilenfosfonic, precum și adăugarea lui RSB-500 (ISB-500), care se bazează pe acest acid. Aditivul nu conține alcalii, prezența cărora duce la coroziunea armăturii. Introdus în cantitate de 0,02... 0,15% în greutate de ciment.
 • Addimente OT 6. Acești aditivi pentru beton spumos și soluții ușoare au un efect puternic de decelerare. Consum: 0,2... 0,7% din greutatea cimentului.
 • Gluconat de sodiu, melasă, zer.

Este posibil ca o situație inversă să apară atunci când este necesar să se reducă timpul procesului tehnologic, menținând în același timp betonul în condiții naturale. În aceste scopuri se utilizează acceleratori, care activează hidratarea.

De obicei, astfel de produse sunt electroliți. Acestea se adaugă la amestecurile de beton în cantitate de 0,5-3% în greutate de ciment.

Gradurile de acceleratoare utilizate: aditiv BE 2, BE5, BE6, carbonat de potasiu, clorură și azotat de calciu, Cementol Omega P.

sealers

Aditivii de etanșare (numiți și înfundarea) umple porii de beton cu elemente care nu se dizolvă în apă. Acestea cresc densitatea betonului, durabilitatea, rezistența la apă și mediile agresive.

Astfel de aditivi pot fi adaosuri minerale fine (sulfat, clor și azotat de fier, azotat de calciu - doza lor nu trebuie să depășească 3%), precum și rășinile solubile în apă: rășină dietilenglicolică DEG-1, rășină poliamină C-89, rășină trietilenglicol TEG-1 doză 1-1,6%).

Aditivi pentru creșterea rezistenței

Este posibil să se mărească durabilitatea betonului, aplicând plastifianți și stabilizatori. De asemenea, aditivii de ranforsare, care sunt fibre din otel, bazalt, celuloza, polipropilena si alte materiale, sunt eficiente pentru consolidarea structurii betonului.

Microfibra din beton armat devine mai rezistentă, rezistentă la deteriorarea mecanică și la uzură. Durata de viață a acestor structuri crește semnificativ.

stabilizatori

Introducerea stabilizatorilor în amestecuri de beton ajută la reducerea separării amestecului, la obținerea unei vâscozități optime, la creșterea omogenității acestuia și la prevenirea scurgerilor de coloranți. Acești compuși includ: Sika Stabilizer 100, Alphalith Stabilizer F1 (ST), MPD-10.

Aditivi pentru creșterea proprietăților de protecție ale betonului

Fitingurile utilizate în fabricarea structurilor de beton, cu corodare în timp. Se adaugă aditivi care măresc calitățile de protecție ale betonului în ceea ce privește armarea și previne reacțiile metalului și mediului: nitrit de sodiu, nitrit de calciu, dicromat de potasiu etc.

Aditivi pentru gazare, spumare și aerisire

Pentru a crea în corpul porilor de aer din beton închis, care ar trebui să fie distribuite uniform pe întregul volum, se utilizează aditivi pentru antrenarea aerului. Astfel de aditivi sunt: ​​sărurile organice, petroliere, acizii lignosulfonici, rășina lemnoasă, detergenții (sintetici).

Încărcarea aerului poate fi realizată utilizând: pas de lemn saponificat (introdus în cantitate de 0,005... 0,035% din masa de ciment), rășină lemnoasă saponificată (0,01... 0,08%), rășină neutralizată de aer (0,005... 0,05%) etc.

Aditivi utilizați în mod activ, care atrag aerul în beton pentru a crește rezistența la îngheț a materialului, rezistența la fisurare, rezistența la rupere și reducerea densității betonului.

Cu ajutorul aditivilor care formează gaz, se obține structura microporoasă a betonului. Gazificarea are loc atunci când se adaugă pulberi de aluminiu și aditivi de silicon (NGL-94) la amestecul de beton. Rata de intrare a acestor aditivi variază de la 0,03 la 0,08% în greutate de ciment.

Betoanele cu aditivi de formare a gazului au o durabilitate sporită, rezistență la apă, rezistență la acțiunea sărurilor, rezistență la tracțiune. Pentru fabricarea spumei folosite și a agenților de spumare sintetici.

Aditivii introduși în betonul din spumă fac posibilă "spumarea" amestecului de beton, pentru a crea celule închise. Spre deosebire de betonul gazos cu pori neînchise, betonul din spumă are o rezistență mai mare la îngheț.

Aditivii pentru gaz și spumare pot fi, de asemenea, făcuți manual, dar este mai bine să vă îndreptați către produse care sunt testate și certificate de producători.

pigmenți

Structurile de beton sunt înzestrate cu un mic atitudine estetică. Dacă este necesar (pentru producerea de materiale de construcție și forme arhitecturale mici), puteți utiliza pigmenți pentru vopsirea betonului și obținerea unui produs de culoarea dorită.

Coloranți produși sub formă de pulbere, pastă și lichid.

Se disting următoarele tipuri de pigmenți:

 • natural (obținut după prelucrarea materiilor prime);
 • artificiale (în timpul tratamentului lor se aplică tratament termic);

La alegerea pigmenților trebuie să se acorde atenție următoarelor caracteristici:

 • gradul de măcinare a pulberii (dimensiunea particulelor afectează în mod direct uniformitatea culorii);
 • absorbția de ulei (durabilitatea culorii depinde de aceasta);
 • rezistența la ultraviolete (cu cât este mai mare, cu atât este mai puțin probabil ca schimbarea calităților estetice ale materialelor colorate sub acțiunea razelor solare);
 • rezistența la alcaline (caracterizează dependența pigmentului de acțiunea alcalinilor în compoziția betonului);
 • opacitatea (capacitatea pigmentului de a se suprapune culoarea de bază a betonului).

Este important! Dacă este necesar să se obțină o culoare strălucitoare a produsului, cimentul alb ar trebui să fie utilizat în producția de beton.

Pentru pictura betonului folosiți două metode:

 • Culoarea este încă în stadiul de realizare a amestecului. În acest caz, produsul va fi vopsit complet, pe tot parcursul volumului. Aspectul său nu se va schimba în timpul funcționării, în ciuda posibilelor deteriorări și abraziuni. Costul acestui tratament este semnificativ, deoarece pigmentul va avea nevoie de multe.
 • Punerea colorantului pe un produs finit din beton. Produsele capabile de penetrare în beton cu 0,5... 2 mm sunt utilizate. Astfel de materiale sunt aplicate cu o rolă sau cu un pulverizator și frecate cu o spatulă.

Aloof este colorarea produselor din beton cu pigmenți acide. Este unul dintre cele mai căutate produse. Colorarea apare după ce colorantul reacționează cu cimentul. Aplicând un material acid, este posibil să se obțină un efect anti-antic pe beton.

Aditivii de respingere a apei

Acești compuși sunt introduși pentru a face mortarul și betonul respingător din beton.

Există două tipuri de produse:

 1. Siliconați, solubili în apă. Ele sunt utilizate sub formă de soluții pe bază de apă.

Aceste produse includ:

 • NGL-11 (pătrunderea în beton se realizează în cantitate de 0,02% în greutate ciment);
 • GCJ-10;
 • "Siakor" (analog pulbere din primele două lichide).
 1. Siloxani, silani, siliconi, nesubsolubili în apă. Ele sunt utilizate sub formă de emulsii sau formulări pe bază de solvenți.

Cel mai popular produs din acest segment este lichidul hidrofob 136-41 (GOST 10834-76). Acesta poate fi efectuat ca tratament de suprafață al betonului și să introducă un aditiv în compoziția soluției. Dozare: 0,02... 0,1% în greutate ciment.

În plus față de proprietățile hidrofuge, acest aditiv hidrofob crește rezistența la îngheț a betonului și plasticitatea acestuia.

Aditivi pentru îmbunătățirea rezistenței la îngheț

La temperaturi mai scăzute, procesul de întărire a betonului încetinește. Când temperatura scade sub -3 grade, apa din beton îngheață, hidratarea liantului și procesul de întărire se oprește.

Utilizarea aditivilor permite reducerea punctului de îngheț al apei și întărirea betonului la temperaturi sub zero. Ca aditivi anti-îngheț: sulfat de aluminiu și fier, potasă, clorură de calciu etc.

Toate aceste tipuri de aditivi sunt introduse în amestecul de beton cu apă, unele dintre ele, în special produse vâscoase, sunt mai întâi amestecate cu unul dintre componentele uscate, după care amestecul este adăugat la soluție.

Este important! Trebuie remarcat faptul că utilizarea concomitentă a mai multor aditivi ar trebui să fie luată în considerare cu atenție, deoarece nu numai că nu garantează un rezultat pozitiv, dar poate avea și un impact negativ asupra caracteristicilor betonului.

În mod separat, aș dori să subliniez aditivii pentru producția de betoane polimer-ciment, care sunt utilizate pentru podele. Un reprezentant proeminent al acestui segment este produs de compania "Teohim" Elakor "Elastobeton B".

Utilizarea unui aditiv (1 kg pe 5 kg de ciment) face posibilă eliminarea șapelor de nivelare, a impregnărilor protectoare și a topelurilor. Acoperirea are rezistența, rezistența la apă, chimia, permeabilitatea la vapori. Este fără praf, cu caracteristici decorative excelente și aproape etern.

Odată cu introducerea pigmenților și a materialelor de umplutură se obține o astfel de acoperire (prezentată):

Citiți mai multe despre aditivul pentru consolidarea betonului va ajuta videoclipul din acest articol:

Aditivi pentru beton - o prezentare generală a substanțelor și materialelor pentru a crea o soluție specială (55 fotografii)

Betonul este un amestec multifuncțional de ciment, apă și materiale de umplutură. Se utilizează pentru a crea suprafețe de piatră artificială, ale căror proprietăți dobândesc atunci când sunt complet înghețate.

În sine, este extrem de stabilă, durabilă și durabilă, dar pentru a spori calitățile individuale, există acum un număr mare de aditivi CONFESIONALE pe piață.

În cazul în care repararea internă a apartamentului utilizarea acestor componente sunt adesea neglijate, atunci în repararea de aerodromuri, piscine, drumuri și acostare, acestea sunt pur și simplu necesare.

Apoi, ia în considerare care sunt tipurile de aditivi pentru beton.

clasificare

Astfel de componente îmbunătățesc instantaneu calitățile individuale ale unei soluții concrete, în timp ce ele nu sunt costisitoare deloc. Este demn de remarcat faptul că efectul dorit se va realiza numai cu o abordare atentă la alegerea umpluturii.

Se obișnuiește să se facă distincția între următoarele tipuri principale de astfel de amestecuri:

 • Modificatorii măresc rezistența la îngheț și alte influențe externe, prin urmare, prelungește timpul de funcționare;
 • Aditivul din beton pentru rezistență accelerează procesul de solidificare a compoziției și densitatea ulterioară;
 • Aditivii anti-îngheț în beton sunt necesari atunci când se lucrează în exterior în timpul iernii, astfel încât compoziția să nu-și piardă proprietățile înainte de a se întări;
 • Plastifianții sporesc densitatea materialului, reducând în același timp consumul acestuia. Acest aditiv vă permite să îmbunătățiți în cele din urmă rezistența la umiditate a betonului;
 • Componentele care reglează mobilitatea compoziției vor fi necesare în timpul transportului pe termen lung sau temperaturii ambientale ridicate;
 • Componente cu auto-etanșare utilizate în proiectarea suprafețelor subțiri;
 • Adaosuri hidrofobe din beton;
 • Crește rezistența la coroziune și bacterii.

Pe lângă grupurile separate de producători, aditivii au creat un amestec pentru o abordare integrată. Aceasta este cea mai convenabilă opțiune, deoarece în acest caz, câțiva indicatori cresc în paralel.

Un astfel de aditiv ar trebui să fie utilizat dacă este necesară utilizarea simultană a mai multor componente suplimentare, dar amestecarea lor independentă poate da un rezultat imprevizibil.

Mai multe ar trebui să fie pom

un fir care părea a fi bine-dovedit producători în străinătate nu este întotdeauna potrivit pentru condițiile noastre. Acest lucru se datorează în principal condițiilor meteorologice diferite.

De asemenea, nu amestecați aditivi din diferite țări ale producătorilor, deoarece nimeni nu poate garanta un rezultat pozitiv. Până când lucrările sunt finalizate, este recomandabil să păstrați toate verificările sau fotografiile aditivului din beton, precum și alte componente, în cazul în care trebuie să achiziționați un anumit material.

Apoi, ia în considerare în detaliu cele mai populare suplimente.

Plastifianți pentru beton

Este cea mai frecventă componentă amestecată într-o compoziție din beton. Ele sunt împărțite după gradul de severitate al proprietăților. Acestea au fost folosite în țara noastră timp de aproximativ 60 de ani, dar în ultimii ani calitatea lor sa dezvoltat foarte mult pe o piață competitivă.

Principalele avantaje ale acestor amestecuri includ economia materialului de bază, creșterea rezistenței cu aproximativ 20%, ușurința utilizării.

Cu ajutorul unui astfel de aditiv, devine posibilă turnarea structurilor subțiri și a celor armate, creșterea rezistenței la temperaturi extreme și economisirea energiei la gătit într-o tehnică specializată.

Dezavantajele includ extinderea întăririi compoziției. În cazul constrângerilor de timp, este mai bine să nu se amestece acest aditiv cu un accelerator de solidificare, ci mai degrabă să se achiziționeze unul integrat.

Acceleratoare și retardanți de vindecare

Acceleratoarele sunt utilizate pentru a umple structurile din beton armat și nestandard, atunci când este necesară o creștere rapidă a numărului de straturi. Este, de asemenea, adesea folosit atunci când se toarnă piscine, astfel încât să nu se piardă prea mult timp de așteptare pentru întărirea mai multor straturi în partea de jos, și apoi, de asemenea, pe pereți.

Acest aditiv este foarte popular pentru munca în aer liber în timpul iernii, deoarece Compoziția conține sare care împiedică înghețarea apei și, în viitor, formarea fisurilor.

Retardatoarele au efectul opus, folosit în principal pentru transportul amestecului finit, precum și pentru zonele mari, golful care necesită mai mult timp.

Este, de asemenea, recomandabil să-l utilizați pentru grosimi mari, atunci când betonarea are loc în mod continuu, pentru a evita despicarea betonului.

Componente de antrenare a aerului

Este necesar să se mărească porozitatea stratului finit, în principal în zonele de nord, astfel încât să nu se formeze goluri suplimentare în timpul înghețării și dezghețării. Practic, acest aditiv este utilizat numai pentru stratul superior sau exterior.

Adaosuri rezistente la frig

Aditivii antigel nu sunt proiectați pentru a spori durabilitatea acoperirii finale, ci pentru lucrările de construcție în condiții de temperatură scăzută, când apa se îngheață mai repede decât se întărește betonul.

Aditivii cei mai puternici permit construcția la o temperatură de până la -25 grade.

modificatori

O astfel de componentă este clasificată în mai multe subspecii, în funcție de scop.

Se utilizează pentru a conferi un amestec de anumite proprietăți cerute de o anumită structură, astfel încât o fantă și o fațadă a clădirii sunt ridicate pe aceeași compoziție de beton cu diferiți modificatori.

Desigur, există o listă și mai mare a diverselor aditivi pe beton de pe piață, ceea ce face posibilă selectarea componentelor necesare pentru orice caz particular.

Construcția de case

Betonul se numește amestec de construcții, care adesea include mai multe componente principale - ciment, apă și diverse agregate. Ca rezultat al întăririi soluției, se formează o piatră artificială, care este utilizată în multe zone unde este necesară rezistența, stabilitatea și durabilitatea. Foarte des, pentru a îmbunătăți caracteristicile de bază ale betonului în amestec adăugați diferite medicamente. Aceste substanțe sunt, de asemenea, capabile să accelereze ritmul de construcție și să reducă cheltuielile de bani. Este deosebit de important să se utilizeze aditivi atunci când se instalează acoperiri pentru aerodromuri, dane de construcție, atunci când se construiesc drumuri, când se pun bazine sau alte structuri hidraulice, precum și atunci când se construiesc instalații industriale monolitice și clădiri rezidențiale. Articolul se referă la aditivii pentru beton.

Cuprins:

În țările occidentale, utilizarea betonului cu aditivi speciali în compoziție este considerată o practică obișnuită. În Rusia, aceasta nu a devenit încă norma, dar majoritatea clădirilor și structurilor sunt deja construite folosind doar o astfel de soluție. În plus, normele și regulile moderne impun atât de mari cerințe încât nu este posibilă construcția din beton fără aditivi.

Aditivi în beton, există o cantitate imensă și fiecare tip are propriul scop. Unele sunt utilizate într-un climat cald pentru a încetini procesul de întărire în masă, altele sunt necesare pentru a îmbunătăți calitățile betonului utilizat în aer liber, altele sunt importante pentru construcția într-un mediu umed, deoarece pot îmbunătăți în mod semnificativ rezistența la apă a mortarului. De aceea, este important să se facă inițial alegerea corectă pentru fiecare situație specifică. Și pentru aceasta este necesar să înțelegem ce suplimente există și în ce domenii vor fi cele mai eficiente.

Clasificarea aditivilor pentru beton

Aditivii pentru mortarul de beton pot îmbunătăți instantaneu calitatea compoziției și, în același timp, nu necesită costuri mari de numerar. Eficiența maximă apare numai dacă sunt utilizate componentele selectate corespunzător. Elementele adăugate pot crește cu ușurință rezistența și durabilitatea, pot crește rezistența la îngheț și pot reduce permeabilitatea.

Una dintre clasificările moderne împarte aditivii în șase grupuri principale.

 • Modificatori - crește rezistența amestecului și rezistența la îngheț, reduce permeabilitatea, prelungește durata de viață a betonului finit, în timp ce soluția poate avea mobilitate semnificativă, ceea ce vă permite să lucrați mai eficient.
 • Aditivii plasticizanți pentru beton - ajută la reducerea consumului amestecului, fără a reduce rezistența și chiar dimpotrivă pentru a-l crește. De asemenea, crește mobilitatea mortarului și densitatea acestuia; prin adăugarea de componente la compoziție, este posibilă obținerea unei rezistențe excelente la apă a betonului întărit.
 • Regulatorii mobilității soluției - trebuie folosiți în cazurile în care este necesar să se mențină plasticitatea, de exemplu, în timpul temperaturii calde sau în timpul unei călătorii lungi.
 • Adaosuri antifreeze în beton - permite efectuarea procedurilor de construcție folosind amestecuri de beton, chiar și la temperaturi sub zero, rezistente la temperaturi până la -15 grade, iar unele la -25 grade.
 • Aditivii pentru durabilitate accelerată sunt necesari pentru a crește acest indicator pentru prima dată într-o zi, iar rezistența betonului finit crește de asemenea.
 • Aditivii pentru amestecurile cu auto-etanșare - trebuie utilizate în cazul turnării structurilor cu pereți subțiri.

În plus față de cele șase grupuri selectate, există un tip separat de aditivi, așa-numitul complex. Astfel de aditivi pot exercita simultan un impact asupra mai multor grupuri simultan pentru a obține proprietăți specifice de beton. Poate că această opțiune vă permite să maximizați utilizarea tuturor calităților necesare. La urma urmei, atunci când se aplică mai mulți aditivi diferiți, rezultatul nu va fi întotdeauna previzibil. Componentele nu pot pur și simplu interacționa corect între ele. Iar în cazurile cu preparate complexe de înaltă calitate, proporțiile și ingredientele au fost calculate în fabrică și, prin urmare, au fost echilibrate corespunzător.

 • De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că acele produse care s-au dovedit a fi în străinătate nu vor fi întotdeauna atât de eficiente în compozițiile producției interne. Într-adevăr, în Occident se folosesc numai ingrediente calitative, chiar și cerințele pentru compoziția nisipului și a molozului sunt foarte mari. Nu este recomandat să se facă aditivi interni și importați în beton cu propriile mâini.
 • De exemplu, superplasticizatoarele produse în Suedia nu interacționează bine cu aditivii ruși care oferă rezistență la îngheț la compoziție. Aceasta înseamnă că suplimentele aceluiași producător trebuie utilizate în aceeași soluție. Și deoarece medicamentele fabricate în Europa costă mult mai mult decât omologii interni, este extrem de neprofitabil să se utilizeze numai produse importate.
 • Există o altă clasificare comună a aditivilor. Ele sunt împărțite în substanțe chimice și fin măcinate. Ca regulă, aditivii chimici pentru beton sunt introduși în compoziție într-o cantitate mică, sunt sub formă de pulberi, soluții apoase și emulsii. Al doilea tip este utilizat în cazul în care economia de ciment este necesară, iar betonul este dens și rezistent. De asemenea, acest tip se numește aditivi minerali, este o pulbere de măcinare fină. Pentru a obține astfel de substanțe se utilizează deșeuri industriale.

Produsele chimice adăugate la soluția de betonare sunt împărțite în funcție de efectul principal pe care îl au. Deci sunt:

 • crescând mobilitatea și plasticitatea amestecului;
 • reducerea separării lichidului din soluție;
 • adaosuri de beton pentru hidroizolare;
 • stabilizând, nu dând concret exfoliere;
 • accelerând masa de întărire;
 • încetinirea procesului de setare a amestecului;
 • aditivi antifreeze;
 • spumă și agenți de generare a gazului care măresc porozitatea betonului;
 • procesele de deformare a proceselor de reglementare;
 • substanțe protectoare;
 • crește rezistența la coroziune, bacterii, medii agresive și alți factori;
 • respingător.

Unele tipuri de aditivi pot prezenta simultan mai multe proprietăți, dar numai un efect va fi cel mai vizibil.

Cele mai populare aditivi din beton

Plastifianți în beton

 • Cele mai populare și populare tipuri de aditivi includ fonduri din grupul de plastifianți. Ele sunt împărțite în patru categorii - puternice, slabe, medii și superplasticizante. Pentru prima dată, astfel de unelte au început să fie folosite în anii '40, dar odată cu dezvoltarea tehnologiilor moderne, acestea au atins un nivel înalt de perfecțiune și pot îmbunătăți cu adevărat compoziția calitativă a amestecului de beton.
 • Până în prezent, cele mai frecvent utilizate substanțe din grupul de superplastifiant. Și la cel mai popular tip de astfel de aditivi este de droguri "C-3", ea produce compania rusă "Polyplast".

Un astfel de aditiv are multe avantaje, printre care se numără:

 • consumul economic de ciment;
 • crește mobilitatea amestecului;
 • caracteristicile de rezistență cresc cu aproximativ 20-25%;
 • lucrabilitatea crește;
 • structuri cu pereți subțiri sau întărite dens;
 • compoziția rezultată are o densitate ridicată;
 • rezistența ridicată la îngheț a amestecului;
 • rezistență îmbunătățită la fisurare;
 • crește rezistența la compresiune;
 • economii de energie în producerea amestecului, datorită timpului redus de preparare și temperaturii reduse în camere speciale pentru beton.

Este de remarcat faptul că plastifianții nu au numai proprietăți pozitive, ci și negative. Deci, unul din dezavantajele este timpul de solidificare crescut al soluției. Pentru a evita acest efect, experții recomandă introducerea în compoziția aditivilor speciali pentru întărirea accelerată. De regulă, opțiunea cea mai optimă este utilizarea aditivilor complexi pe baza a două componente - plastifianți și acceleratori de întărire.

Agitatoare de vulcanizare pentru beton

 • Soluțiile apoase de clorură de sodiu, clorură de calciu și alte săruri de clor sunt cel mai adesea folosite ca un accelerator pentru întărirea betonului. Ca rezultat al impactului lor asupra betonului, procesul de solidificare este mai activ. Astfel de aditivi sunt utilizați pentru instalarea structurilor prefabricate din beton armat (nu se recomandă utilizarea în prezența armăturii mai mici de 5 mm), ele sunt adăugate de asemenea la soluție atunci când sunt fabricate structuri cu pereți subțiri sau cu structură densă.
 • Foarte des, aceste suplimente sunt solicitate în cazurile de completare a formularelor non-standard. De exemplu, când este necesară o reglare rapidă a stratului inferior, pentru o umplere mai productivă a straturilor ulterioare. Exemplul cel mai tipic pentru această situație este umplerea bolului bazinului. La urma urmei, este necesar ca fundul să aibă o rezistență maximă la montarea pereților.
 • Astfel, constructorii nu trebuie să aștepte mult timp când betonul a atins duritatea dorită și se folosesc acceleratoare de întărire. Ele sunt, de asemenea, solicitate atunci când se efectuează lucrări de construcție în condiții de temperatură scăzută, deoarece sarea care este prezentă în compoziție nu permite lichidului să înghețe la o temperatură scăzută subzero.

Inhibitori de intarire pentru beton

 • Următorii aditivi importanți sunt retardatorii de întărire. Adică, ele prezintă efectul opus față de specia anterioară, prelungind viabilitatea amestecului. Cel mai adesea sunt necesare în timpul transportului, în special pe distanțe lungi. Retardatoarele sunt indispensabile în cazurile în care este necesară o betonare continuă. Deoarece în acele cazuri în care este nevoie de o grosime mare a structurii, constructorii suprapun cel mai adesea betonul, în urma căruia se formează cusăturile de lucru în structură, ceea ce înseamnă deja că structura nu va avea o rezistență adecvată.
 • Fără utilizarea acestor substanțe este necesar să se abordeze în mod responsabil asocierea vechiului și noului strat. Cu ajutorul preparatelor speciale, este posibil să se obțină o fiabilitate maximă și să se evite formarea fisurilor de contracție sau să se diminueze aspectul acestora. Funcția principală a moderatorilor este că aceștia pot inhiba procese cum ar fi hidroliza și hidratarea și, prin urmare, amestecul setează mai puțin intensiv. În acest caz, acest proces poate fi amânat chiar și pentru câteva ore.

Aditivi pentru antrenarea aerului în beton

 • Următorul grup important este aditivii pentru antrenarea aerului. Scopul lor principal este de a îmbunătăți proprietățile de performanță a amestecurilor de beton și a produsului finit din beton, în special în condițiile latitudinilor nordice.
 • Când se adaugă la compoziție, soluția este umplută cu cele mai mici bule de aer și se creează o structură microporoasă care poate crește semnificativ rezistența la îngheț. Este destul de simplu să explicăm acest fenomen, după ce structura de beton este înmuiată cu apă și apa îngheață, betonul nu se sparge și nu se sparge, deoarece apa este distribuită uniform pe porii existenți.
 • De asemenea, astfel de aditivi măresc rezistența la apă a structurilor de beton și fac posibilă montarea oricăror obiecte necesare destul de confortabil și ușor. Desigur, aditivii nu pot fi protejați de daune. Acesta este motivul pentru care ele sunt cel mai adesea folosite atunci când se aplică stratul superior al trotuarului și atunci când se creează exteriorul clădirilor, adică unde nu este necesar un strat gros de amestec.

Adaosuri de beton rezistent la aderență

 • Rezistența la îngheț a soluției este îmbunătățită cel mai bine de substanțe speciale - aditivi rezistenți la îngheț în beton. Principiul de acțiune al acestor medicamente este acela că acestea scad punctul de curgere al lichidului, iar soluția de beton devine capabilă să se întărească la temperaturi sub zero. Acești aditivi permit efectuarea lucrărilor de construcții prin utilizarea amestecului de beton, chiar și în condiții de temperatură scăzută.
 • Ca substanțe antigel, s-au folosit diferiți nitrați, de exemplu, sodiu sau calciu și clorură de sodiu. Adăugarea de preparate antifreează ajută la reducerea consumului amestecului și la reducerea separării soluției. Cele mai puternice aditivi permit construcția fără încălzirea suplimentară a amestecului, chiar la o temperatură de -25 grade.

Modificatoare pentru beton

 • Un alt grup mare de aditivi sunt diferiți modificatori pentru beton. În funcție de ce se utilizează amestecul de beton, iar tipurile de modificatori vor fi diferiți. La urma urmei, amestecul utilizat pentru construirea de puțuri sau bazine, va diferi semnificativ de soluția utilizată pentru a construi fațada clădirii sau pentru a umple podeaua.
 • Modificatorii pot îmbunătăți în mod semnificativ proprietățile de performanță ale masei de beton și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea rezultatului construcției - pentru a extinde durabilitatea structurilor, pentru a obține structuri de înaltă rezistență și a reduce permeabilitatea la umezeală.

Desigur, nu toate grupurile și tipurile de aditivi de beton sunt disponibile în prezent, deoarece există un număr foarte mare de astfel de aditivi. Cea mai mare întreprindere, care produce o gamă largă de produse interne pentru a îmbunătăți proprietățile și caracteristicile amestecurilor de beton, este Polyplast.

Aditivi în compania de betoane "Polyplast"

Astăzi, această companie rusă este una dintre cele mai mari organizații pentru producția de aditivi pentru beton. Holdingul are trei fabrici care utilizează numai cele mai noi echipamente și tehnologia cea mai avansată. Produsele Polyplast sunt vândute pe întreg teritoriul Rusiei, precum și în țările vecine. Toate produsele au certificatele internaționale necesare și îndeplinesc standardele de calitate.

Aditivii îmbunătățesc în mod semnificativ calitatea amestecurilor de beton, precum și creșterea fiabilității și duratei de viață a structurilor și structurilor finite. Compania "Polyplast" produce aproape toate grupurile populare de droguri.

Superplastifianți - substanțe care pot crește plasticitatea amestecului. Fiecare produs din sortimentul de produse al companiei "Polyplast" se deosebește unul de altul de impactul asupra proprietăților betonului și a compoziției de bază. Cele mai populare produse:

 • "C-3" - cel mai comun tip de plastifianți, mărește mobilitatea betonului și mărește indicatorul de rezistență a structurilor finite, indispensabil pentru construcția de structuri monolitice cu o configurație complexă;
 • "SP-1" este un tip universal de aditivi, cel mai des folosit în producția de amestecuri de beton autocompact;
 • "SP-3" este un aditiv complex care are efectul setării întârziate a amestecului, este utilizat optim în fabricarea betonului gata preparat și în turnarea structurilor prefabricate;
 • "P-1" - un medicament aparținând grupului de plastifianți puternici, utilizat pentru producerea de beton turnat;
 • "Lux" este un tip universal de aditivi, care, cu o cantitate diferită în compoziție, este capabil să schimbe efectul rezultat;
 • "Vibro" - un aditiv utilizat pentru fabricarea de structuri care utilizează unități de vibrații și vibroprese.

Retarderi - aditivi utilizați pentru construcția continuă a structurilor din beton armat, precum și în cazul transportului pe distanțe lungi a amestecului de beton. Compania "Polyplast" oferă consumatorilor mai multe tipuri de aditivi sub marca "Linamiks". Ele diferă în ceea ce privește efectul, compoziția și aplicarea lor.

 • "Linamiks P120";
 • "Linamik SP-180";
 • "Linamiks PC";
 • "Linamiks RS".

Acceleratoarele de rezistență la beton - se referă la un grup de aditivi complexi care au simultan efectele superplastifiantului și acceleratoarelor de întărire. Polyplast produce mai multe tipuri de aditivi din acest grup sub denumirea de Relamiks.

 • "Relamiks" - realizat pe bază de săruri organice și anorganice de sodiu, utilizate în construcția de structuri, care sunt cerințe pentru rezistență maximă pe perioade scurte de timp;
 • "Relamiks-M" - este utilizat pentru beton gata preparat, precum și în domenii precum construcțiile industriale, transport, rutier și civil;
 • "Relamiks Sporket" - fără adăugarea de alcalii în compoziție (elementul principal este sulfatul de aluminiu), se utilizează pentru soluțiile de beton aplicate prin metoda pulverizării.

Adaosurile antifreează sunt necesare pentru a reduce punctul de îngheț al apei, care face parte din mortar. De regulă, acestea sunt medicamente universale, care sporesc indicatorii precum lucrabilitatea și vindecarea la o temperatură negativă. Permiteți-i să-și petreacă din punct de vedere economic și să-și sporească viabilitatea. Puteți achiziționa aditivi anti-îngheț în betonul Polyplast în următorul interval:

 • "Cryo-25" (tip 2);
 • "Cryoplast 30";
 • Cryoplast Alpha;
 • "Cryoplast LN";
 • Cryoplast Lux;
 • "Cryoplast P25-1" (tip 1 și tip 2);
 • "Cryoplast PC";
 • "Cryoplast Premium";
 • "Cryoplast SP15-1, 2";
 • "Cryoplast SP25-2";
 • "Cryoplast Extra";
 • Polyplast Nord;
 • "Polyplast PMP".

Modificatoarele de beton sunt disponibile în două tipuri principale:

 • PFM NLC - pe bază de naftalen sulfonat, crește rezistența la îngheț;
 • BF - reglează proprietățile reologice ale amestecurilor dure și sedentare.

Pentru adaosurile de beton de înaltă rezistență, aditivii vă permit să creșteți rezistența soluțiilor și a produselor finite, să reduceți timpul necesar pentru tratament termic sau chiar să îl excludeți.

Pentru betonul de calitate scăzută - creșteți proprietățile de performanță ale masei de beton, asigurați rezistență chiar și atunci când utilizați agregate de calitate scăzută.

Aditivi pentru antrenarea aerului - îmbunătățesc proprietățile amestecului, în special rezistența la apă, rezistența la fisuri și lucrabilitatea, precum și rezistența la înghețuri în mod semnificativ.

Aditivii biocizi - astfel de medicamente sunt folosite pentru a preveni dezvoltarea formelor fungice și a mucegaiului. Compania "Polyplast" produce aditivul "Bioplast" - o soluție apoasă bazată pe săruri de amoniu și clorhidrat de polhexametilen guanidină.

O mare varietate de aditivi ajută la găsirea exactă a produselor care vă vor ajuta cât mai mult posibil în fiecare caz în parte, la creșterea eficienței amestecului de beton și la extinderea calității operaționale a produselor finite.