Protecția betonului pe stradă: care înseamnă mai bine?

Betonul este un material de construcție foarte puternic, care are capacitatea unică de a câștiga rezistență pe parcursul mai multor ani. În același timp, efectele periodice ale factorilor atmosferici, umidității și mediilor corozive distrug treptat structurile din beton. Cum se protejează betonul? Prin urmare, ele ar trebui protejate.

Cea mai bună protecție a betonului de factorii externi

Principalul "dușman" al betonului este umiditatea, penetrandu-se în structura sa poroasă. După cum se știe, în timpul înghețării, apa crește semnificativ în volum și în sensul literal al cuvântului "lacrimi" betonul care o înconjoară. Prin urmare, principalele măsuri pentru protecția betonului din distrugere includ:

 • Compactarea și reducerea porozității la etapa de umplere (protecție primară);
 • Tratarea suprafeței betonului cu materiale speciale;
 • Fier (pentru suprafețe orizontale);
 • Finisarea betonului în diferite moduri (pentru suprafețe verticale).

Protejarea betonului de distrugere pe stradă

 • Protecție primară. Se efectuează prin introducerea unor modificatori chimici în amestecul de beton și vibrarea structurii turnate. De exemplu, aditivii cu lignosulfonat ajută la evitarea fisurilor care apar sub influența sulfațiilor și măresc în mod semnificativ rezistența la coroziune a produselor din beton. Aditivii care conțin dioxid de siliciu crește durabilitatea betonului, aditivi electrolitice formează o suprafață solidă pentru Thu set accelerare duritate Additive - ulei de săpun reduce considerabil apă permeabilitate și sulfat-drojdie NGL aditiv-94 semnificativ (uneori) crește rezistența la îngheț;
 • Protecția suprafețelor orizontale exterioare: zone orb, căi, zone de intrare și alte structuri similare. Practica arată metoda cea mai simplă, ieftină și mai durabil de protecție este normal „ciment“ topsheet design proaspăt turnat ciment pur și apă. Ca rezultat al formării fierului se formează o crustă tare puternică, similară cu cimentarea produselor din oțel. În acest caz, regulile de bază trebuie respectate cu strictețe: betonul trebuie călcat după turnare, nu economisiți cimentul și faceți munca cu atenție și cu atenție;
 • Protecția secundară a betonului prin metoda de prelucrare cu materiale speciale se realizează fie în timpul reparației, fie după construcția structurii. Principalele materiale "de protecție": mastic, vopsea sau lac, film special, lichide biocide, hidrofobizare, impregnare cu soluții speciale;
 • Finisarea de protecție din beton este montat pe structura de suprafață a următoarelor materiale și structuri „bune vechi“ ipsos, materiale termoizolante (spumă, spumă de polistiren, vată de rocă, penoizol, lână de zgură și vată minerală), fațade ventilate, siding, piatră artificială sau naturală, gresie și plăci ceramice.

După cum puteți vedea, gama de metode pentru protejarea betonului de distrugerea pe stradă este destul de diversă și largă. Prin urmare, decizia asupra metodei de utilizare se face în fiecare caz, în funcție de tipul de structură a betonului, de condițiile de funcționare și de posibilitățile financiare ale dezvoltatorului.

Excepția este metoda de călcare. În prezent, aceasta este cea mai optimă metodă de a proteja suprafețele orizontale plate care funcționează sub atmosferă externă și alți factori nocivi.

Ce să acoperi betonul pe stradă pentru a proteja împotriva distrugerii

Cum de a proteja betonul de distrugere pe stradă: opțiuni de acoperire pentru rezistență

Acum trei ani curtea a fost betonată, grosimea este de 100-150 mm, nu a fost acoperită cu nimic deasupra. Acum a început distrugerea betonului. Spuneți-mi ce se poate face, cum să salvați betonul din distrugere, dacă faceți o șapă, ce trebuie adăugat mortarului și ce trebuie acoperit de sus?

Expert răspuns

Deși betonul este unul dintre cele mai puternice și mai grele materiale de construcție, din păcate, acesta este foarte expus impactului negativ al mediului extern. De aceea, în fabricarea produselor și structurilor din beton printr-o metodă industrială ele sunt supuse diferitelor metode de întărire și protecție.

Tot ce a trebuit să faceți după aranjarea trotuarului pe stradă este să-i îmbibați suprafața cu un agent de respingere a apei. Adevărul este că ponderea de leu în timpul exploatării trotuarelor, pavilioanelor și căilor de grădină a cade pe umiditatea care pătrunde în microporii materialului. În timpul iernii, lichidul îngheață și se extinde, formând multe fisuri mici în structura betonului. Din aceasta și există detașamente, eșecuri, umflături și alte defecte. Stratul de agent de respingere a apei are un efect de respingere a apei, astfel încât stratul de beton servește mult mai mult timp. De asemenea, este important dacă fundația a fost echipată corespunzător înainte de așezarea betonului. Prezența unei perne bune de drenare sub șapă contribuie, de asemenea, la o funcționare reușită și pe termen lung în viitor. Dar, așa cum se spune, ceea ce sa făcut este făcut și, prin urmare, tot ce rămâne pentru tine este să repari vechile piste și să ții cont de greșelile tale în viitor.

Nu vom recomanda așezarea plăcilor de pavaj pe vechiul podea, deoarece din anumite motive nu ați făcut-o inițial (cel mai probabil datorită costurilor financiare mai mari). Și totuși, o reconstrucție similară ar fi optimă în ceea ce privește aspectul și durabilitatea.

În cazul tău, poți face o șapă de reparație cu o grosime de cel puțin 5 cm pe partea superioară a pavajului din beton vechi. Această metodă este adesea folosită de meșterii meșteșugari, deși nu fără defecte. Cea mai importantă dintre ele - prezența așa-numitei cusături reci. Cu acest concept, specialiștii desemnează planul de contact dintre betonul uscat și mortarul proaspăt. Datorită coeficientului redus de aderență dintre stratul de acoperire nou și cel vechi, rezistența la îngheț, rezistența la umiditate și rezistența betonului scad.

Pentru a reduce impactul negativ al suprafeței de sudură la rece (cel mai bine cu un curățitor de înaltă presiune) trebuie curățate bine înainte de turnarea șapei cu apă din abundență. Lucrul se face cel mai bine în mijlocul primăverii sau la începutul toamnei, cu o temperatură medie zilnică de cel puțin 15 ° C. Pentru a prepara soluția trebuie utilizată ciment de brand PC-500 (în cazul extrem, poate fi utilizat și PC-400), cernute nisip numai proaspăt râu și amenzi rocă zdrobite într-un raport de 1: 1,4: 2,9 (1: 1,1: 2, 5 - pentru PC-400). Cantitatea de apă trebuie să fie astfel încât soluția să nu fie lichidă, iar umezeala de pe suprafața turnată să nu se extindă decât după o amortizare completă. Va fi foarte bun dacă puteți găsi fibre de polipropilenă sau clorură de polivinil - adăugând că va crea un cadru de armare în structura betonului și îl va face și mai puternic. Astfel de beton este garantat să nu se fisureze în timpul funcționării.

O performanță bună și are o șapă de cerneală de granit (trebuie să fie materialul obținut prin cernerea unei pietre gri și nu a unei pietre albe) și a cimentului. Această compoziție este recomandată de persoanele cu o experiență practică deosebită în domeniul lucrărilor concrete. Materialele sunt amestecate într-un raport de 1: 3, în timp ce nisipul nu este adăugat. Ca și în primul caz, trebuie să se asigure că soluția nu este lichidă, deoarece un exces de umiditate reduce rezistența betonului în timpul setării acestuia.

Se toarnă în mod corespunzător șapă - aceasta este doar jumătate din bătălie. Ea va putea să vă satisfacă așteptările numai după o îngrijire corespunzătoare. Pentru a face acest lucru, acoperiți betonul cu folie de plastic și de 3-4 ori pe zi vărsați suprafața acestuia cu apă dintr-un vas de grădinărit. Este necesar să se facă proceduri similare în primele 6-7 zile. Setarea completă a betonului are loc după 4 săptămâni. După aceasta, suprafața șapei este impregnată cu agent de respingere a apei (cel mai bine este să se utilizeze compuși pe bază de polimeri) și se acoperă cu film. Metoda de aplicare a soluțiilor de protecție este descrisă în detaliu pe ambalaj, astfel încât nu este nevoie să se ia în considerare acest proces în detaliu.

După cum puteți vedea, munca este serioasă. Și totuși, dacă faceți totul corect, veți reveni la recursul original pe trotuarul vechi și, cel mai important, îl veți face durabil și durabil.

Protecția trotuarului de beton :: Hidroizolarea. Materiale și tehnologii:

Întrebare: Vă adresez recomandări pentru protecția locului de beton al unei case private (căldură, îngheț, ploaie, soare, anvelope cu picior etc.)

Raspuns: Pentru a proteja betonul de extreme si precipitatii, precum si efectele unui reactiv chimic (CO2), este protejat cu un film polimeric. În piața de construcții există o gamă largă de impregnări polimerice, iar cele mai accesibile dintre acestea este un ulei regular de in.

De fapt, este necesar în prealabil betonul înainte de turnarea betonului, cum să îl protejați de efectele nedorite și care ar fi suprafața uniformă și frumoasă. Acest lucru se poate realiza în timpul turnării betonului proaspăt prin metoda de călcare. După montarea unui beton proaspăt, îi dăm un timp de 8-10 ore pentru o setare parțială și continuăm să ne călcăm suprafața. Umpleți ușor betonul, presărați cu un strat de ciment pur și frecați-l în suprafața de beton pentru a obține o suprafață netedă și uniformă. După această procedură, dați betonului să se întărească complet, turnându-l cu apă. Facem acest lucru cu prudență pentru a preveni erodarea betonului. Când betonul este setat complet, puteți începe să aplicați pe suprafața sa o compoziție de polimeri, care formează un film de protecție. Betonul este neted, durabil și frumos.

Pentru a proteja suprafețele de beton vechi exploatate, eliminarea fisurilor și golurilor propune utilizarea non-contractil amestec beton EMAC 90 și compoziția de protecție MASTERSEAL MASTERSEAL 588. 588 este o acoperire de impermeabilizare, pentru toate gradele de beton este o acoperire flexibilă rezistentă la apă pentru protecție impermeabilizare beton.

MASTERSAL 588 este un amestec bicomponent gata de utilizare, după amestecare, este aplicat pe suprafață cu un spray sau o rolă. După polimerizare, se obține o membrană elastică, foarte elastică, care este suficient de rezistentă la efectele chimice ale apei moi, a apei reziduale, a lichidelor agresive și are rezistență bună la îngheț. Nu este supus uzurii prin acțiunea mecanică, o barieră excelentă pentru CO2, poate fi aplicată pe o suprafață umedă.

Un alt material disponibil pentru protejarea suprafețelor din beton este BIRSS-Grunt-Beton. Baza acestui material este o dispersie acrilică a apei, având o capacitate mare de penetrare a produsului Beerss-Grunt, întărește suprafața tratată, protejându-l de murdărie și umiditate. După aplicarea acestuia pe beton, se formează un film de protecție elastic incolor, rezistent la solicitarea mecanică. Scopul principal al protecției betonului din beton din CO2 și efectele corturilor atmosferice.

Există vopsele speciale pentru pictarea suprafețelor din beton - alchidice, pe bază de apă, care sunt împărțite în latex, pe bază de apă, dispersie a apei și altele.

Utilizate pentru a proteja vopselele din beton și epoxidice, au un grad ridicat de aderență la suprafața betonului și aderență excelentă. Acoperite cu astfel de vopsele, bazele de beton au o bună rezistență la solicitarea mecanică.

Protejarea betonului de distrugere pe stradă

Rezistența și durabilitatea structurilor de beton pot fi afectate de calitatea și gradul de impermeabilizare înainte de construcție. Excludeți penetrarea în structura materialului de substanțe care vor fi distructive, poate numai un sistem de impermeabilizare bine ales. Acestea extind durata de viață a structurii de beton și reduc costurile de restaurare și de întreținere.

Nevoia de protecție

Este nevoie de o protecție concretă împotriva distrugerii a străzii pentru simplul motiv că materialul descris, deși este foarte puternică, dar în procesul de exploatare este expus în mod constant unor factori distructivi, inclusiv precipitații, produse chimice si gaze industriale.

Uneori betonul este în permanență în contact cu apa, pentru ao proteja în acest caz, se utilizează materiale care asigură o impermeabilizare ridicată și rezistență la sarcini chimice și abrazive. În acest caz, vorbim despre rezervoare de beton, în care adâncimea de deteriorare prin coroziune poate ajunge la 50 cm. Dacă nu protejezi materialul, atunci în timp el se poate transforma pur și simplu în praf.

Varietate de materiale pentru protecție

Pentru a proteja betonul pe stradă, se folosesc materiale care exclud hidraulica, coroziunea și, de asemenea, măresc rezistența. Acest lucru se datorează substanțelor hidrofobe, care sunt aplicate prin impregnare. Acest lucru vă permite să reduceți unghiul de umectare, deoarece betonul este protejat de o compoziție care conține siliciu. Avantajul acestei abordări este durabilitatea și rezistența la apă, precum și rezistența. Astfel de substanțe sunt reprezentate de emailuri care, sub influența alcalinelor, devin solubile și își pierd proprietățile hidrofobe.

Protecția betonului de la distrugere poate fi realizată cu un film impermeabil. Un strat de rășini diferite este format pe suprafață, de exemplu, clorură de polivinil sau poliuretan. Dezavantajul acestei metode este permeabilitatea scăzută a vaporilor.

În cazul în care stratul de acoperire va fi afectat de abur pentru o lungă perioadă de timp, acesta se va împărți și se va prăbuși. Pentru a elimina aceste dezavantaje, este necesar să se combine un strat de protecție și o impregnare, totuși compoziția trebuie să fie creată pe aceeași bază. Este important să se folosească un film rezistent la alcaline, în timp ce stratul protector ar trebui să aibă o permeabilitate ridicată la vapori.

Protecție împotriva distrugerii

Având în vedere mijloacele de protecție a betonului, trebuie să identificați căi care ar împiedica distrugerea materialului. Astfel de mijloace de protecție includ antifungice și antiseptice, precum și materiale de vopsea și impregnări. Protejați structura de deteriorare poate fi o metodă de aplicare a unei acoperiri rezistente la coroziune, izolație și impregnare.

Protecția împotriva coroziunii

Dezvoltarea coroziunii se produce datorită porozității betonului. Acest lucru sugerează că este important să se limiteze structura de contactul cu umezeala și să se elimine efectele precipitațiilor. Dacă acest lucru nu poate fi evitat, atunci betonul ar trebui să fie făcut cu o densitate mai mare, astfel încât structura să fie lipsită de pori.

Uneori, o acoperire protectoare este aplicată pe material cu caracteristici de respingere a apei. Protejarea betonului din apă folosind o metodă de respingere a apei este cea mai bună opțiune de prevenire a coroziunii. Materialul va respinge apa și va păstra porozitatea structurii și va fi posibilă funcționarea structurii la o gamă largă de temperaturi între -40 și +50 ° C.

Hidroizolarea pentru protecția la coroziune se realizează în mai multe etape. Aditivii sunt adăugați la ciment, crescând densitatea și reglând porozitatea. În etapa următoare, se utilizează materiale antifungice, deoarece acționează ca impregnări pentru a etanșa structura. Pentru a elimina efectele vopselelor și lacurilor folosite în umezeală. Pentru a preveni coroziunea, trebuie utilizate benzi din fibră de carbon. Ele sunt excelente pentru acele zone în care componenta metalică a clădirii este ruginită.

Protecția împotriva umezelii

Protecția betonului a fost efectuată folosind amestecuri uscate de ciment, foi sintetice și garnituri, precum și pâslă de acoperire. Acest lucru nu este suficient pentru a proteja împotriva apei. Pentru a rezolva problema, suprafata betonului trebuie tratata cu un lichid cu abilitati de respingere a apei. Acoperirea va umple crăpăturile și porii, va asigura durabilitatea și protecția fiabilă.

Protecția betonului din umiditate se realizează conform unui algoritm specific. În prima etapă, stratul uscat finit trebuie protejat cu o foaie de material de acoperiș sau cu material de construcție rezistent la apă. Prin intermediul unei emulsii bituminoase se procesează cusăturile dintre foi. Se aplică o acoperire hidrofugă, vopsea sau lac.

Folosind foaia de ancorare

Pentru a proteja betonul de astăzi este din ce în ce mai utilizat polimer de foaie, care este situat pe suprafața într-un model de tablă de șah. Este fabricat din polietilenă de înaltă densitate, abreviat ca HDPE. Placă de beton utilizată pentru obiecte din beton monolit și prefabricat. Atașamentul său are un număr mare de puncte de fixare, care asigură o conexiune sau aderență fiabilă cu beton sau mortar.

Forma ancorelor este formată prin extrudare în timpul producției, ceea ce garantează o rezistență ridicată la fixare. Chiar și cu fluctuații puternice de temperatură și presiune, distribuția optimă a solicitărilor asigură conservarea structurii materialului, deoarece forța de impact poate fi cauzată de apele subterane. Foi de ancorare pentru a proteja betonul rezolvă multe probleme. Creează o barieră pentru deteriorarea materialului prin particule abrazive și produse chimice.

Stratul acționează ca un infiltrat, elimină coroziunea betonului și protejează materialul împotriva deteriorării mecanice care poate fi cauzată de umiditate, vibrațiile solului și efectele rădăcinilor plantelor. Foaia de ancorare poate fi instalată la suprafață cu o construcție nouă sau pentru reabilitarea structurilor existente. Reconstrucția structurilor finite elimină uzura corozivă și restabilește capacitatea de rulare pierdută. Placa de polimer compensează uzura abrazivă și elimină daunele suplimentare.

Ancora de instalare foaie

Dacă intenționați să efectuați protecția betonului cu o foaie de ancorare, atunci ar trebui să fiți familiarizați cu caracteristicile instalării sale. În prima etapă, materialul este tăiat la dimensiunea și forma suprafeței protejate. Panza este montată îndoită de la margine pe cofraje detașabile sau prin sudură prin inducție utilizând discuri de montaj.

Un amestec de beton este turnat în spațiul dintre foaia de polimer și suprafața care trebuie protejată, ceea ce permite ancorarea monolitară. Folosind sudură prin extrudare, îmbinările dintre foile de ancorare sunt sudate. Cusătura rezultată are o rezistență de 97% a materialului de bază și ajută la crearea unei cochilii etanșe.

Utilizarea BBM-M

Dacă vă gândiți la întrebarea cum să acoperiți betonul pe stradă pentru protecție, atunci, ca exemplu, puteți lua în considerare compoziția mărcii BBM-M. Substanța este aplicată prin pulverizare cu aer și periile și rolele sunt utilizate pentru impregnarea suprafeței. Grosimea și grosimea stratului de impregnare sunt ajustate de distanța dintre pulverizator și suprafața de tratat.

Atunci când alegeți un pistol de pulverizare, ar trebui să preferați un dispozitiv capabil să producă 2 atm. Este necesar să se îndepărteze de la baza de beton cu 30-50 cm. Grosimea recomandată a stratului de acoperire atinge 100 microni. Dacă planuiți să înmuiați betonul, atunci grosimea stratului aplicat este de 3 cm. Înainte de a forma fiecare strat ulterior, nu trebuie să așteptați ca cel precedent să se usuce. Materialele descrise sunt realizate din polimeri domestici și sunt ieftini, deoarece baza este materii prime nedefinite.

Protecția fundației

Dacă vă confruntați cu necesitatea de a proteja betonul la baza fundației casei, puteți utiliza acoperirea suprafețelor laterale cu uleiul de motor și folie de plastic uzată. Baza poate fi protejată de un strat de sol așezat pe perimetru. În plus, puteți utiliza spumă, lut expandat sau zgură. Acest lucru vă permite să reduceți adâncimea înghețării solului și să eliminați sau să reduceți impactul factorilor negativi asupra betonului.

Protecție completă împotriva efectelor agresive și a umidității

Pentru a obține cel mai bun efect, puteți recurge la utilizarea mai multor tehnologii. În acest scop, se folosește protecția primară, în care amestecarea mortarului de ciment este însoțită de adăugarea de modificatori și aditivi chimici.

Substanțele sulfate trebuie folosite pentru a bloca fisurile, pentru a ajuta la coroziune și pentru a oferi rezistență și durabilitate. Protecția secundară este aplicarea de mastic, impregnare, soluții și biocide. O măsură suplimentară va fi un finisaj de protecție, care prevede aplicarea de ipsos, instalarea unui strat de izolație și instalarea de fațade ventilate.

În concluzie

Betonul este un material foarte durabil, renumit pentru durabilitatea sa, dar se bazează pe multe pori prin care umezeala pătrunde în mod inevitabil. Când se îngheață și cristalizează, începe să crească în volum, ceea ce afectează negativ integritatea materialului. Dar un astfel de impact nu este singurul care poate distruge betonul.

Pentru a preveni praful și pierderea în continuare a rezistenței, este necesar să se protejeze structura prin adăugarea de substanțe speciale la compoziția soluției, care reduc porozitatea. În stadiul de funcționare, suprafața poate fi protejată cu masticuri și impregnări, care creează un fel de barieră la umiditate.

Ce spun nasul despre personalitatea dvs. Mulți experți cred că privind nasul, puteți spune multe despre personalitatea persoanei. Prin urmare, la prima întâlnire, atenție la nasul unui străin. Psihologia a 11 semne ciudate care indică faptul că sunteți bine în pat. Vreți să credeți că aduceți plăcere partenerului dvs. romantic în pat? Cel puțin nu vreți să vă roșiți și să mă scuzați. Sexualitatea Ce se întâmplă cu corpul unei persoane care nu face sex? Sexul are aproape aceeași necesitate de bază ca și consumul de alimente. Cel puțin, începând să o faceți, nu vă veți opri. Chiar dacă rămânem la el. Sexualitatea Pentru horror sunt frumoase: 15 operații șocante de plastic care s-au încheiat cu dezastruoase Chirurgia plastică printre stele rămâne incredibil de populară până în prezent. Dar problema este că înainte ca rezultatul să nu fie întotdeauna perfect. Chirurgie plastica 14 feluri de pisici ti-au aratat dragostea lor. Nu exista nici o indoiala ca pisicile ne iubesc atat cat le iubim. Dacă nu aparții categoriei de persoane care aparțin favorabil acestei situații. Animale de companie Niciodată nu faceți asta în biserică! Dacă nu sunteți sigur dacă vă comportați corect într-o biserică sau nu, probabil că nu faceți ce trebuie. Aici este o listă îngrozitoare. creștinism

Protecția betonului

Combinația dintre materialele HardSIL și SurfSIL permite obținerea efectului pe termen lung al protejării betonului de influențele de coroziune și de mediu.

Exemple de utilizare a compușilor LITSIL® pentru a proteja o podea de beton în exterior:

 • Măsurați rezistența la compresiune a betonului cu un sclerometru. Atunci când rezistența betonului este sub 20 MPa, întărirea poate fi ineficientă.
 • Dacă suprafața este neuniformă sau slabă, nivelul suprafeței se îndepărtează și se îndepărtează stratul slab cu un șlefuitor cu diamant.
 • Aspirați suprafața și spălați-o cu un uscător cu scruber.
 • Tratați suprafața cu un litiu de întărire LITSIL® h25 cu un debit de 100-200 ml / m2.
 • Nu lăsați suprafața să se usuce timp de 20 de minute distribuind LITSIL h25 în zone uscate.
 • Umpleți suprafața cu apă și îndepărtați reziduurile din LITSIL® h25 cu o șaibă.
 • Lăsați suprafața să se usuce.
 • După 12 ore, se aplică compoziția LITSIL® S01 cu debit de 100-200 ml / m2
 • Efectul de protecție împotriva apei și a murdăriei va ajunge la un maxim în termen de 14 zile.
 • Ștergeți betonul cât mai greu cu ajutorul padelor.
 • Acoperiți betonul cu folie de plastic.
 • Aplicați impregnarea litiului LITSIL® H07 la o rată de 30-50 ml / m2 înainte de a tăia cusăturile (de obicei în a doua zi după betonare).
 • După ce suprafața sa uscat (2-3 ore după aplicarea LITSIL® H07), tăiați cusăturile și acoperiți betonul cu folie de plastic.
 • După 2 săptămâni după turnarea betonului, aplicați impregnarea litiului LITSIL® H07 la o viteză de 50-100 ml / m2.
 • Lăsați suprafața să se usuce.
 • După 12 ore, se aplică compoziția LITSIL® S01 cu debit de 100-200 ml / m2
 • Efectul de protecție împotriva apei și a murdăriei va ajunge la un maxim în termen de 14 zile.

Rezultatul prelucrării compozițiilor de beton în aer liber LITSIL® (sezonul de vară)

Rezultatul prelucrării compozițiilor de beton în aer liber LITSIL® (sezonul de iarnă)

Protejarea betonului de distrugere pe stradă

Construcțiile și structurile din beton operate pe stradă necesită reparații periodice și o protecție specială în condiții atmosferice. Și nu este de mirare că materialul este expus constant la medii agresive, produse petroliere, soluții de săruri, acizi, baze, emisii gazoase, ape uzate industriale și municipale.

Cauzele coroziunii din beton

Vinați un număr de reacții chimice. De fapt, betonul este o compoziție alcalină. Metalele alcaline și varul liber se dizolvă în apă și sunt transportate prin corpul de beton, ceea ce duce la distrugerea treptată a pietrelor artificiale.

În plus, structura capilară-poroasă face ca betonul să fie slab și vulnerabil la mediile acide (soluții organice și anorganice ale acizilor, sărurilor, gazelor acide, apei cu un pH mai mare de 6). Reacționând cu var liber, acizii îl transformă în săruri. Aceste procese pot fi repetate de mai multe ori, schimbând semnificativ structura pietrei artificiale, determinând formarea de cristale solide în porii betonului - eflorescente. Drept urmare, o rețea de microfracturi apare atât pe suprafață cât și în volum.

Se poate spune că agresiunea cu sulfat este un pericol semnificativ, mai ales atunci când vine vorba despre structuri, fundații, subsol, subsoluri submersate. Ca urmare a transformărilor chimice cu var liber, se formează formări libere, distrugând betonul, provocând crăpări, umflături.

Este posibil să menționăm o lungă perioadă de timp lista factorilor negativi și natura acțiunii lor pe o piatră artificială. Acest lucru este ultraviolete, căderi de temperatură, vânt, îngheț-dezgheț, fluctuații de umiditate. Faptul este că betonul de pe stradă are nevoie de protecție obligatorie. În caz contrar, mai târziu, puteți pierde mult mai mult timp, muncă și costuri monetare pentru restaurarea structurilor.

Protecția betonului

Astăzi în țara noastră există o cantitate imensă de impregnări și acoperiri destinate să protejeze betonul pe stradă. Cu toate acestea, un număr mare de sisteme de protecție sunt distruse în decurs de 1-3 ani. Prin urmare, este important să alegeți un material adecvat pentru acest tip de muncă.

Atunci când se restaurează vechile și se construiesc noi structuri de beton, principalele sarcini de protecție sunt durabilitatea și eficiența. Acest lucru este posibil numai cu implementarea tehnologiei moderne. În implementarea lucrărilor de reparații este o abordare sistematică importantă.

În plus, utilizarea recomandată a materialelor de la un producător, caracterizată de următoarele cerințe:

 • compatibilitate ridicată a tuturor componentelor sistemului (materialele nu trebuie respinse);
 • fără contracție;
 • rezistența la fisurare;
 • forța timpurie;
 • rezistență la intemperii (gaze agresive, umiditate);
 • selecție individuală pentru fiecare obiect specific.

Sistemele de protecție includ amestecuri care nu permit coroziunea armăturii, materiale care formează stratul adeziv (primeri, grunduri), compoziții de reparare cu dispersie diferită, compoziții pentru dozare la diferite adâncimi de umplere și materiale pentru finisare.

În practică, eficacitatea a arătat materiale de origine organică și anorganică. Acestea din urmă sunt realizate pe bază de nisip, cuarț, litiu, calciu, granit etc. Aceste straturi sunt distruse foarte mult, rezistă vântului, apei, temperaturilor extreme, ultraviolete.

Protecția betonului împotriva umezelii și a efectelor corozive

De fapt, o piatră artificială poate fi protejată prin două metode principale - vrac și tratament de suprafață.

Esența lucrării este după cum urmează:

 • protecția primară (volumetrică) - se realizează atunci când mortarul de ciment este amestecat cu apă. În compoziția amestecului de lucru se introduc modificatori chimici, aditivi. Sulfatul - blochează formarea de fisuri, coroziune, siliciu - lucru pentru durabilitate etc.;
 • protecția structurilor orizontale externe (platforme, zone orb, intrări, căi) - se realizează cu ajutorul călcării imediat după turnarea betonului;
 • protecția secundară - materialele moderne sunt utilizate aici (impregnări, biocide, masticuri, soluții);
 • finisaje de protectie - tencuieli, termoizolante, fatade ventilate suspendate.

Protecția volumetrică a betonului

Vorbim despre modificarea aditivilor. Este o pârghie eficientă pentru controlul parametrilor tehnologici ai betonului.

Efectul aditivilor se manifestă în aceste direcții:

 • hidrofobizarea - întărirea caracteristicilor hidrofobice. Practica este de așa natură încât efectele plastifizării și hidrofobizării coincid, ceea ce se poate observa în aditivii complexi moderni;
 • plasticizarea - o scădere a raportului / C, o modificare a mobilității amestecului. Protecția formează o structură omogenă a structurii finite, crește rezistența la apă, densitatea. Reduce în mod semnificativ riscul de crăpare, contracție;
 • stabilirea setării de timp (decelerare / accelerare). Acest lucru afectează gama de proprietăți: rezistența la apă, durabilitatea, rezistența la îngheț;
 • modificări ale compoziției betonului datorită reacțiilor chimice - cimentarea și extinderea cimentului (cu silice activă sau hidrosilicat de calciu) lucrează aici. În final, aceasta duce la o creștere a proprietăților de deformare și rezistență;
 • modificarea structurii datorită formării gazului, extindere, compactare - putem vorbi despre îmbunătățirea caracteristicilor de performanță a structurii finite;
 • elastifikatsiya - creșterea elasticității datorată introducerii polimerilor. Acestea sunt sisteme de acțiune complexă care dau rezistență chimică la beton, rezistență la îngheț, rezistență la fisuri și densitate ridicată.

Finisarea suprafeței

Aceasta este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a proteja betonul de distrugerea pe stradă.

Protecție în condiții de agresivitate moderată

Pentru a proteja structurile împotriva tuturor factorilor negativi, incluzând acțiunea acidă-sare, se utilizează în principal rășini poliuretanice și epoxidice. Astfel de sisteme includ grundul și stratul de bază.

În condiții de expunere atmosferică (picături de temperatură, umiditate, ultraviolete, gaze agresive), vopselele acrilice pe bază de silicon și apă se dovedesc bine. Materialul formează o barieră densă și subțire care protejează betonul de toate fenomenele atmosferice negative.

Protecție în condiții de agresivitate puternică (protecție specială la suprafață)

Dacă condițiile de funcționare sunt de așa natură încât betonul este supus agresivității severe și temperaturii înalte, se recomandă utilizarea compușilor pe bază de vinil ester, a polimerilor furanici, a sticlei lichide și a sistemelor speciale de reparare și restaurare a cimentului. Practica, astfel încât îmbătrânirea betonului sub acțiunea factorilor antropogeni necesită rate mari, deci nu neglijați materialele de protecție speciale.

Conform tehnologiei, în prima etapă se realizează gumming (prelucrarea) structurilor de beton cu materiale pe bază de PVC și cauciuc.

Tipuri de prelucrare:

 • vulcanizată din PVC moale și cauciuc butilic din cauciuc pentru construcții de beton din industria chimică;
 • la fel, dar pe bază de cauciuc bromobutilic - căptușeală de rezervoare, canale, rezervoare sub acțiunea fumului, gaze;
 • geluri laterale pe bază de cauciuc clorobutilic - pentru structuri din beton în incineratoare;
 • aceleași, dar pe bază de cauciuc PVC și clorobutil - pentru beton sub acțiunea acidului clorhidric.

Apoi se aplică acoperiri speciale de protecție:

 • sisteme de înaltă performanță aplicate cu o spatulă - protecția betonului de încărcături mecanice puternice, chimice. Baze - poliuretan, rășini epoxidice sau esteri de vinil;
 • spray-uri de acoperire - poliuretan, vinil compozit, rășini epoxidice sunt baza.

Într-o categorie separată, este necesar să se aloce mortare de ciment modificate de recuperare. Astfel de sisteme se caracterizează prin stabilitate ridicată pe planuri verticale și orizontale, rezistență la uleiuri, apă, acțiunea gazelor, săruri.

Domeniul de aplicare: centrale electrice, instalații de decantare și cisterne, întreprinderi farmaceutice, instalații de epurare a gazelor de ardere, minerit metale neferoase, metalurgie feroasă, industria celulozei și hârtiei.

avantaje:

 • protecția optimă a structurilor de beton;
 • rezistența la vibrațiile din beton;
 • etanșeitate;
 • stabilitate termică;
 • rezistență la îmbătrânire

dezavantaje:

Protejarea cusăturii

Se impune protecția în cazul în care betonul este supus stresului chimic și al apei. În timpul lucrărilor externe, se utilizează sisteme speciale, care sunt tăiate la dimensiunea cusăturii pe bază de clorură de polivinil, cauciuc polietilenic modificat și cauciucuri.

Domeniul de aplicare: tratarea apelor reziduale, poduri, canale, garaje, ecluze și alte structuri vulnerabile în zona cusăturilor.

Opțiuni de protecție pentru cusături:

 • profile de banda - utilizate pentru montaj, rosturi de dilatare, indiferent de forma si dimensiune. Sistemele pot fi bazate pe profilele de bandă, cauciucul umflat și PVC semi-rigid. Această soluție este pentru locurile aflate sub presiune ridicată a apei. Bandele din benzi termoplastice sunt eficiente în cazul în care este necesară o rezistență chimică ridicată;
 • sisteme de umflare - impermeabilizarea activa a rosturilor de lucru, schimbarea volumului la contactul cu apa. Baza poate fi acrilat, polimetilacrilat;
 • pulberile de umflare sunt compoziții de poliuretan monocomponent capabile să mărească volumul până la 250%. Materialul este potrivit pentru beton uscat și umed;
 • Sistemele adezive sunt o combinație specială de bandă de cauciuc și compoziții speciale. Aceasta este o opțiune pentru dispozitivul de protecție combinată a cusăturilor de stradă;
 • Compușii injectabili - compoziții organice (poliuretan bicomponent) și minerale (suspensii de ciment) sunt utilizate pentru presarea în cusături.

Ce este un termoplastic din beton

Aceasta este o tehnologie promițătoare pentru protecția paleților, a reactoarelor, a rezervoarelor, a tăvilor, a căzilor, a țevilor, care lucrează în condiții de agresivitate constantă, cea mai diversă. O veche inserție termoplastică (bază de polipropilenă sau polietilenă) este așezată în clădirea veche. Pe partea exterioară a căptușelii există ancore plutitoare.

Materialul este montat pe șantier într-o singură structură prin sudare. Apoi, este fixat pe cofraj și este umplut cu o soluție de mobilitate ridicată, neconstructivă, din partea ancorelor.

După ce sa întărit, se formează un singur sistem "cu fața-termoplastică-beton". Vechea bază de beton acționează ca un cofraj permanent.

Avantajele tehnologiei:

 • rezistența universală la chimie;
 • etanșeitatea la apă;
 • suprafața este ușor curățată, nu depășește;
 • o jumătate de secol de funcționare;
 • protecția mediului;
 • mentenabilitate;
 • rezistență la temperaturi scăzute, până la - 50 de grade.

dezavantaje:

 • preț avantajos;
 • intensitate ridicată a forței de muncă a tehnologiei (necesită sudare, etc.).

Pregătirea betonului

Pentru organizarea unei protecții depline, o importanță deosebită este starea reală a suprafeței. Toate bazele minerale care intră în contact cu astfel de substanțe (inclusiv motorina, păcură) sunt dificil de curățat, clătite și apoi protejate. Este, de asemenea, problematică izolarea cusăturilor pe astfel de motive.

În acest caz, se recomandă utilizarea agenților activi de suprafață concentrați. Gradul de reproducere a acestora se bazează pe intensitatea și natura contaminării. Astfel de compoziții sunt aplicate prin pulverizare, după care suprafața este spălată cu apă sub presiune.

În toate celelalte cazuri, pregătirea suprafeței poate fi implementată în următoarele moduri:

 • sablare, instalatii de sablare;
 • spălare rapidă cu apă;
 • Îndepărtarea periilor dure cu fire de metal.

Ca rezultat, betonul trebuie să fie:

 • durabil, chiar, bine curățat. Pe baza nu ar trebui să existe crăpături, defecte, straturi vechi;
 • umiditate reziduală - nu mai mare de 4%.

umplutură

Pentru amorsarea substraturilor curate, murdare, ușor umede, înainte de protejare, trebuie să se utilizeze grunduri epoxidice speciale cu două componente. Astfel de materiale dau adeziune în siguranță, densitate, rezistență ridicată la separare.

În plus, parametrii unor astfel de primeri sunt astfel încât să mențină uleiurile reziduale în masa betonului, ceea ce le împiedică să ajungă la suprafață. Aceasta este o soluție excelentă pentru pregătirea betonului expus la apa subterană.

Metoda de aplicare:

 • Ambele componente (rășină cu întăritor) sunt furnizate de obicei în proporțiile necesare pentru amestecare;
 • nici un întăritor de reziduuri nu este introdus în rășină;
 • lotul este realizat folosind un mixer de construcție (foraj cu o duză). Viteza maximă de amestecare este de 300 rpm;
 • amestecul este amestecat bine, obținându-se o distribuție uniformă a întăritorului în rășină. Se acordă o atenție deosebită laturilor și fundului recipientului;
 • rezultatul ar trebui să fie o consistență omogenă fără cheaguri, dar amestecarea nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute.

Grundul este aplicat pe beton într-o singură trecere utilizând o spatulă de cauciuc sau o rolă. Inițial, materialul se aplică într-un strat gros, apoi se slefelează cu grijă. În stratul proaspăt se poate aplica nisip quartz uscat (0,7-1,2 mm). Când stratul se întărește, particulele de nisip neacoperite sunt îndepărtate cu grijă. Consumul mediu de grund epoxidic este de 0,6-1 kg / mp, nisip - 1,5 kg / mp. Pentru aplicarea acoperirilor ulterioare mențineți o pauză tehnologică - 24 de ore.

protecție

Compozițiile epoxidice cu două componente oferă rezistență la produsele petroliere, combustibili și lubrifianți, uleiuri. În condiții de agresivitate extrem de puternică (temperaturi ultra-ridicate, acizi concentrați, alcalii), sunt necesare alte materiale, pe baza polimerilor eterilor vinilici (atât sol și protecție).

În condițiile de acțiune ale acizilor puternici concentrați (clorhidric, nitric, sulfuric), aceștia lucrează cu impregnări rezistente la acizi. Sub țiglă se potrivește o compoziție pe bază de sticlă lichidă.

Principiul aplicării materialelor de protecție polimerice este unul:

 • o bază de beton este pregătită în consecință;
 • compoziția de lucru este pregătită pentru aplicarea în conformitate cu recomandările producătorului;
 • dacă se efectuează vopsirea anticorozivă, compoziția se răspândește prin cilindru, pensulă sau pulverizare în 2-3 trepte de lucru;
 • dacă se realizează o acoperire cu strat subțire, acestea lucrează cu o rolă în 2-3 straturi. Consumul mediu este de aproximativ 0,5 kg / mp;
 • în aer liber, pulberea poate fi făcută între straturi cu nisip de cuarț, ceea ce va crește aderența dintre straturi;
 • atunci când se utilizează compuși polimerici, este obligatorie rularea cu o rolă de ac.

Benzile rezistente chimic pe bază de elastomeri sau compuși din PVC sau de injectare sunt utilizați pentru a izola lucrătorii și articulațiile de dilatare. Profilele și pastele pe bază de poliuretan protejează împotriva agresiunii chimice și a apei.

Utilizarea compozițiilor de reparare a cimentului

Sistemele de reparații și restaurare sunt bine dovedite pentru restaurarea pe scară largă a structurilor de beton și pentru crearea unei protecții anticorozive. Soluțiile de ciment modificate cu aditivi sintetici funcționează aici și, prin urmare, metoda de aplicare va fi diferită.

Primul mortar de ciment care se aplică betonului. Suprafața trebuie să fie curată, nămolul de ciment este îndepărtat cu apă de aparatul de înaltă presiune. Lucrați pe structura grâului rulment de piatră artificială. În plus, baza este bine hidratată. Dacă sunt detectate suprafețe de armare expuse, ele sunt curățate de coroziune și acoperite cu un compus de protecție pentru metal.

Amestecul de lucru este preparat după cum urmează: utilizați un mixer cu acțiune forțată. La vas se toarnă 2,5 litri de apă, se adaugă 25 kg de pulbere uscată. Compoziția este amestecată timp de 3 minute. Apoi, se introduc încă 0,5 litri de apă, lotul final durează 2 minute.

Am nevoie de un grund

În plus, este necesar un dispozitiv cu strat adeziv. Pentru a face acest lucru, luați soluția pentru a vă proteja împotriva coroziunii, diluată într-o cantitate mică, cu un conținut maxim de apă. Compoziția este frecat cu perii din beton pentru a umple porii și golurile adânci. Soluția medie a soluției pe stratul adeziv este de 2-3 kg / mp. Astfel de măsuri vor împiedica formarea de cusături reci.

Stratul principal de lucru se aplică pe stratul de aderență umedă (nu este încă uscat). Lucrarea are spatule, perii. Compoziția este uniform distribuită și netezită. Trebuie remarcat faptul că compozițiile de reparare diferă în grade diferite de granulare, respectiv, adâncimea de umplere. Cu toate acestea, toate compozițiile diferă într-un set de rezistență timpurie. O zi după ce dispozitivul furnizează aproximativ 45% din rezistența finală (până la 2 sau mai mult MPa). În plus, materialul umple cu succes cavitățile defecte de 6-30 mm.

Protecție la finisare

Stratul finit trebuie să fie umplut - această operație face parte din sistemul de protecție. Acest lucru va permite obținerea uniformității necesare și pregătirea betonului pentru pictura, deoarece porii, cavitățile mici și crăpăturile de contracție se vor închide.

Stratul de ipsos gata protejează compoziția vopselei. Vopselele pe bază de polimeri rezistente la vopsea ar trebui utilizate ca strat de acoperire. Ele pot fi distribuite pe suprafața umedă mată, oferind un consum redus (aproximativ 0,24-0,29 kg). În plus, baza polimerică a materialului indică rezistența foarte mare la condițiile atmosferice la sistemul finit.

alternative

O altă variantă a dispozitivului cu strat protector este împușcarea. Astfel de compoziții sunt pulverizate pe beton folosind o metodă uscată sau umedă. Este plăcut faptul că adâncimea maximă de penetrare a soluțiilor de aruncare este de 100 mm. Această soluție nu pierde față de cea precedentă privind stabilitatea pe suprafețe verticale și orizontale și rezistența la îngheț.

În plus, atenția trebuie acordată mortarului de ciment pentru reparații rapide. Acestea sunt compuși cu încărcare rapidă care câștigă rezistență la 2 ore după ouă. Utilizarea sistemului ajută la eliminarea problemei reparației și protecției urgente cu posibilitatea de prelucrare la t de la 1 grad.

prevenirea accidentelor

Lucrările la hidroizolarea exterioară a structurilor de beton sunt întotdeauna implementate în conformitate cu regulile TB. Când se construiește un strat de protecție externă, acestea funcționează în condiții favorabile, pe vreme uscată, fără vânt puternic. Dacă tehnologia permite protecție la temperaturi scăzute, nu trebuie să existe gheață și zăpadă pe locul de muncă. Când lucrați la înălțime, ar trebui să instalați turnuri speciale, să organizați garduri.

Persoanele care au împlinit vârsta majoratului au trecut certificatul medical, au primit instrucțiuni de instruire în domeniul siguranței și au abilități. Fiecare angajat trebuie să fie echipat cu echipament personal de protecție: îmbrăcăminte, încălțăminte, căști de protecție, ochelari de protecție, mănuși din cauciuc și bumbac.

În conformitate cu standardele de stat și codurile de construcție, site-ul respectă standardele de siguranță la incendiu, regulile de lucru cu echipamente electrice, standardele de igienă industrială. Facilitatea trebuie să fie prezentă cu suficientă apă, extinctoare și cutii de nisip.

Costul pentru

Prețurile medii pentru desfășurarea lucrărilor în aer liber pentru protecția betonului încep de la 1500 r / mp M, inclusiv pregătirea preliminară a suprafeței.

Costurile materiale estimate sunt adăugate după cum urmează:

 • sisteme polimerice - de la 7 t / 5 kg;
 • ciment mortar - de la 7,8 t / 30 kg.

constatări

Având în vedere varietatea de agenți de protecție pentru beton pe stradă, se recomandă alegerea sistemelor de la un producător. În punerea în aplicare a lucrărilor și în exploatare, aceasta va scuti de setul de probleme.

În condițiile în care betonul este supus unor încărcături chimice mari, este mai bine să se utilizeze materiale polimerice. Acestea se vor proteja cu succes de un mediu slab acid, amoniu, sulfați. Astfel de sisteme asigură o rezistență mare la aderență și nu se micsorează.

Amestecurile uscate pe bază de ciment previne cu succes dezvoltarea coroziunii. Materialele din acest grup formează compoziții permeabile la vapori, rezistente la fisuri, cu rezistență ridicată la îngheț și sare.

Detalii privind impermeabilizarea și protecția betonului de către Penetron prezentate în videoclip:

Acoperiri protectoare pentru beton: modalități de protejare a fundației de pe stradă. Tipuri de impregnare

Betonul, desigur, este cel mai căutat material de construcție în prezent. Dar în timpul funcționării, uzura structurii este inevitabilă. În timp, apare deteriorarea suprafeței, care poate fi evitată prin utilizarea diverselor echipamente de protecție, pe care le vom discuta în articol.

Imaginați-vă una dintre opțiunile de protejare a betonului

Ce "ucide" betonul

Orice suspensie de ciment este supusă unui număr mare de factori care îi pot afecta negativ și o structură slăbită poate fi luată cu ușurință nu numai prin tăierea betonului armat cu cercuri de diamant.

Este necesar să se determine principalul factor negativ:

 • Temperaturile scăzute, care duc la modificări constante în structura betonului.
 • Apa, umiditate, indiferent de momentul contactului.
 • Medii agresive sub formă de alcalii, soluții de sare, acizi.

Este important!
Efectul combinat al factorilor negativi are un efect distructiv deosebit de puternic.
Asta este, contactul permanent cu apa pe fundalul temperaturilor joase, are un defect mai puternic deformant decât doar efectul sumar al acestor doi factori.

În frig și sub influența apei, chiar și cea mai durabilă construcție poate sparge

Acesta este motivul pentru care întrebarea este atât de acută cum să protejeze betonul de îngheț și de alte efecte negative. Este, de asemenea, posibil apariția fisurilor profunde. În structurile bazate pe beton apar fisuri și defecte care coincid cu liniile de stres.

Modalități de protejare a structurilor din beton

Există două modalități principale prin care puteți proteja structurile din beton armat și puteți prelungi durata de viață a acestora, astfel încât chiar și cel mai faimos apărător beton al portului - aceste 8 scrisori sunt cunoscute de toată lumea, vorbim de o dig, este ușor să stați sub influența apei de mare.

Lunca colectată din cele mai durabile tipuri de beton

Deci, există două moduri: utilizarea impregnării și formarea unui strat impermeabil.

Impregnare pentru beton

Prima metodă este utilizarea compozițiilor speciale de impregnare. Cu toată diversitatea disponibilă pe piață, sarcina acestor compoziții este una, și anume, hidrofobizarea betonului.

În timpul acestui proces, se pot realiza două lucruri:

 • Blocarea efectului capilar.
 • Reducerea unghiului de umectare.

Într-o anumită măsură, acest lucru vă permite să protejați materialul de construcție, pe lângă faptul că lucrarea de aici poate fi făcută cu ușurință cu propriile mâini. Dar această metodă are dezavantajele sale. Principalul dezavantaj este faptul că, deși unghiul de umezire este redus, porii materialului nu se închid.

Un exemplu înainte și după prelucrarea betonului

De asemenea, nu trebuie uitat că, în timpul funcționării, compozițiile încetează să mai fie insolubile în apă și transformă treptat într-o formă silicată și nu mai pot proteja materialul.

Strat impermeabil

Al doilea mod de a proteja betonul de distrugere este formarea unui strat impermeabil pe suprafața betonului, cu formarea ulterioară a unui film de protecție.

Și există câteva nuanțe:

 • În primul rând, principalul dezavantaj al acestei metode este permeabilitatea la vapori relativ scăzută a compozițiilor, care sunt folosite pentru a crea un strat protector.
 • În al doilea rând, în timp, stratul este distrus și conduce la distrugerea treptată a stratului de protecție.
 • În al treilea rând, metoda poate fi îmbunătățită prin combinarea impregnării și a filmului de protecție, iar acest lucru ar trebui făcut pe baza aceleiași compoziții.
 • Și al patrulea, emailurile și lacurile siliconice pot fi utilizate împreună cu acrilații.

Este important!
Pe lângă faptul că acești compuși protejează fiabil betonul, cresc rezistența la temperaturi scăzute și îl fac impermeabil.

Protecția fundației

Fundația oricărei clădiri este fundația. În lumina celor de mai sus, se pune întrebarea cum să protejăm fundația din beton. Principalul lucru este de a face impermeabilizarea, deoarece apa este una dintre cele mai agresive medii care poate distruge orice structură. Și aici puteți oferi două opțiuni interesante.

Între ele, covoarele flexibile universale de protecție din beton diferă în funcție de mărimea și forma blocurilor din care sunt compuse. În funcție de tipul de lucru în care vor fi folosite aceste construcții universale, forma și mărimea sunt selectate.

Măștile de protecție pot fi consolidate și structurile de țărm.

În general, blocurile au o formă trapezoidală, dar pot fi alungite și plate, simetrice pe o parte, dar îndreptate spre cealaltă. Prin ele însele, ele nu vor interfera cu lucrările ulterioare cu structuri din beton, de exemplu, găurirea cu diamant a găurilor în beton, este efectuată în liniște.

Înainte de a alege unul sau alt model de covorașe flexibile, este necesar să se calculeze sarcina pe care o vor suporta și condițiile de mediu.

De exemplu, dacă covorașele sunt instalate în partea inferioară a unui rezervor, atunci este necesar să se țină seama de forța curentului, de posibilitatea coliziunii cu obiectele pe care acest curent le poate aduce.

Mats la partea de jos a patului de un utilitar de apă

Puterea distructivă a apei pentru betonul însuși, din care se fac covoarele, a fost discutată mai sus. Dar chiar și cu condiții externe atât de dificile, dacă instrucțiunile de instalare și funcționare sunt respectate pe deplin, durata de viață a covorașului de beton este de aproximativ 50 de ani.

Protecția stradală

Întrebarea rămâne cum să protejăm betonul de pe stradă, de exemplu, în condițiile în care șantierele de construcții se află sub cerul deschis. Aici, principalii agresori, din nou, sunt apa și temperaturile scăzute.

Mai ales periculos este înghețarea apei în porii din beton. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se utilizeze impregnări speciale care sigilează suprafața de beton, care elimină contactul direct al materialului de construcție cu apă. Prețul acestor impregnări este mic, dar randamentul este foarte mare.

Suprafață după impregnarea corespunzătoare

Nu trebuie uitat că dioxidul de carbon acționează negativ asupra betonului, care este eliberat în mediul înconjurător în cantități mari, mai ales atunci când vine vorba de orașe. Impregnările protejează betonul împotriva coroziunii carbonice, care îl poate afecta chiar și în absența încărcărilor suplimentare.

concluzie

În ciuda rezistenței și rezistenței externe a structurilor și părților din beton, acestea au nevoie și de o protecție adecvată. Videoclipul din acest articol va arăta cum să conduceți corect toate măsurile de protecție.