Sigilați fisurile în beton în aer liber

Betonul este un material de construcție versatil. Are caracteristici unice de rezistență și este utilizat pentru construcția de clădiri și construcții în construcții industriale și civile. Structurile din beton, deși sunt produse durabile, dar care se află sub influența diverselor încărcături și ca rezultat al influenței atmosferice încep să se descompună. Procesul de distrugere a bazelor de beton începe cu apariția de crăpături și chipsuri și, prin urmare, eliminarea în timp util a acestor probleme va spori semnificativ durata de viață a structurii.

Deformarea produselor din beton are loc din următoarele motive:

 • modificări ale caracteristicilor materialelor datorate proceselor de contracție;
 • impact mecanic;
 • schimbări bruște ale temperaturii;
 • coroziunea armăturii interne.

Pentru repararea propriilor mâini pe diverse obiecte (garaj, clădiri industriale, încăperi de locuit, apartament, casă, cabană), utilizați următoarele compoziții:

 • DSP, pentru a elimina fisurile mici;
 • amestecuri, care includ rășină epoxidică;
 • agenți de etanșare și produse de rulare autoportante;
 • soluții cu adaos de sticlă lichidă;
 • gata preparate pentru producția de lucrări de construcție și de finisare.

Rășină epoxidică

Compozițiile de reparații pentru etanșarea fisurilor din beton pe bază de rășină epoxidică sunt utilizate pentru a elimina fisurile mici într-o fundație solidă, acest amestec putând fi, de asemenea, utilizat pentru a repara fundația într-o casă privată.

Executarea lucrărilor de eliminare a defectelor constă în trei etape:

 1. Curățarea site-ului de amenzi.
 2. Uscarea zonei problematice.
 3. Umplerea fisurilor cu epoxid.

Curățarea zonei problematice se face cu o perie metalică rigidă. Este necesar să procesați partea interioară și suprafața din jurul spațiului. Îndepărtarea fracțiunilor mici și a prafului se efectuează cu ajutorul unei curățări, după care suprafața poate fi uscată cu o clădire pentru uscător de păr.

Înainte de a repara crăpăturile din beton pe stradă cu ajutorul compușilor epoxidici, este necesar să amplasați duze speciale de-a lungul întregii lungimi a zonei problematice, cu un debit de 30 cm.

Adezivul epoxidic se formează prin amestecarea rășinii cu un întăritor. Această masă este injectată în fractură prin duze, pornind de la cea mai mică. Soluția obține o rezistență completă timp de cinci zile, după care duzele sunt îndepărtate (tăiate) și suprafața zonei reparate este frecat cu o soluție epoxidică.

Sticlă lichidă

Pentru a elimina crăpăturile mici din șapă, precum și pentru a masca îmbinările dintre plăcile de podea, se recomandă utilizarea amestecului pentru etanșarea fisurilor din beton cu adăugarea de sticlă lichidă.

Pregătiți o soluție specială:

 • sticlă lichidă - în cantitate de 20% din masa totală;
 • ciment - în cantitate de 20% din masa totală;
 • nisip - în cantitate de 60% din masa totală.

Toate ingredientele sunt amestecate bine cu apă până când se obține consistența dorită. Amestecul trebuie să fie destul de gros și vâscos.

materiale de etanșare

Pentru a elimina eficient fisurile de aproape orice dimensiune, puteți utiliza un material de etanșare pentru fisuri în beton. Materialul elastic strânge defectul, mărind volumul.

Procesul de preparare implică, de asemenea, curățarea zonei de problemă din fracții mari și mici, dar înainte de a utiliza materialul de etanșare, este necesară umiderea bazei și tăierea canelurilor mici pentru o mai bună aderență a etanșantului la beton.

Cordoane care se extind automat

Această metodă este utilizată pentru a efectua lucrări de reparație în bazinele deschise de piscine, pentru a restabili fundațiile monolitice și pentru a restabili integritatea pereților exteriori în spațiile industriale.

Pentru a efectua lucrările, va fi necesar să pregătiți situl, să îl curățați de fracțiuni mici și praf, să măsurați adâncimea și lățimea fisurii și să găsiți un cablu sau o bandă autoportantă adecvată dimensiunii.

Cablul este introdus în cusatura pregătită anterior, iar spațiul rămas este umplut cu un material de etanșare din poliuretan din pistolul de montaj. Excesul de etanșare este egalat cu o spatulă, iar după ce materialul a crescut, suprafața zonei problematice este șlefuită.

Această metodă de eliminare a defectelor suprafețelor din beton vă permite să alegeți un cablu pentru a sigila crăpăturile, ceea ce asigură o etanșeitate completă a cusăturii și o durată lungă de viață. O caracteristică importantă a metodei este capacitatea de a lucra la temperaturi scăzute.

Aditivi pentru beton

Pentru fundațiile monolitice concepute pentru a lucra în medii umede, precum și pentru dispozitivele cu boluri de piscine în aer liber, utilizați aditivi speciali în beton.

Cristalele hidropofonice "Penetron Admix" folosite în pregătirea betonului formează o barieră impasibilă a apei într-un mediu umed, în urma căruia pot fi evitate fisuri mici și mijlocii care pot provoca daune grave integrității întregii baze.

Metode de etanșare în comun

Pentru a repara fisurile din beton folosind următoarele metode:

 1. injectarea prin alimentarea soluției utilizând mecanisme speciale în adâncimea crack-ului;
 2. utilizarea soluțiilor speciale bazate pe DSP cu aditivi din polimeri, cu prelucrarea ulterioară a suprafeței reparate cu agenți de etanșare din poliuretan;
 3. aruncarea cu ajutorul amestecurilor speciale bazate pe DSP cu aditivi bituminoși.

Injectarea este considerată cea mai eficientă metodă de a elimina problema. Această metodă implică pre-găurirea găurilor profunde care sunt direcționate la un unghi față de zona problemei.

Dispozitivele speciale din aceste deschideri injectă o soluție bazată pe rășini sintetice, care, la obținerea rezistenței, permit eliminarea defectelor și extind semnificativ durata de viață a structurii.

Pentru a lupta cu crăpături mici (până la 4 mm) pe obiecte de uz personal (cabană, apartament, balcon) utilizați amestecuri de reparații pe bază de DSP și adeziv epoxidic. Cu pregătirea adecvată a soluției, apare o configurație rapidă, în urma căreia defectul este eliminat.

Plasarea ambalatoarelor la injectare.

Pentru a întări structura, în care se găsește o fisură cu lățimea mai mare de 4 mm, este necesar să se utilizeze o soluție bazată pe sticlă lichidă, pentru care se amestecă o parte a cimentului, trei părți de apă și nisip și o parte din LS.

Mai bine profitați

Tipul de compoziție de reparare depinde de amplasarea suprafeței defecte (verticale sau orizontale), de scopul spațiilor și de condițiile de funcționare a suprafețelor din beton, precum și de timpul din anul în care este necesară reparația.

Aproape orice mortar este adecvat pentru reparația șapei orizontale, iar numai soluțiile vâscoase și groase sau cordoanele de auto-expandare sunt potrivite pentru fixarea problemei pe un perete vertical. Dacă se intenționează restaurarea bazei de beton în încăperi cu încărcături mari (cutii pentru camioane), vor fi necesare compoziții cu caracteristici de înaltă rezistență.

Informațiile de pe ambalajul amestecului finit de reparații vor ajuta la evitarea problemelor.

Implementarea tehnologiei

Înainte de a repara fisurile din beton, trebuie să pregătiți:

 • greu;
 • daltă;
 • perie rigidă cu o grămadă metalică;
 • spatulă;
 • perie;
 • poluterok;
 • mistrie;
 • bucăți de armare până la 10 cm.

Ordinea de lucru:

 • În prima etapă, este necesar să verificați cu atenție zona afectată și să eliminați chips-urile prezentate cu daltă și cu ciocan. Locul de îndepărtare a scindării este tăiat, fisura este tratată aproximativ pe toată lungimea acesteia, lărgind-o ușor.
 • Fracțiunile fine și grosiere de beton sunt îndepărtate din fisură folosind o perie grosieră, apoi se spală cu un aspirator. O spatulă produce o adâncire suplimentară a cusăturii pentru a pregăti suprafața pentru fixarea fermă a mortarului de reparații.
 • În cazul în care lățimea fisurii depășește 4 mm, se recomandă utilizarea armăturii locale, pentru care, cu ajutorul unui șlefuitor, se taie caneluri transversale suprapuse până la o lungime de 10 cm, în care sunt așezate bucăți de armătură de 4 mm grosime. În același mod, pregătiți-vă pentru reparații prin fisuri în baza plăcilor de podea sau tavan.
 • Dacă în timpul pregătirii zonei problematice se găsesc prizele de armare la suprafață, este necesară curățarea pieselor metalice cu hârtie de șlefuit și apoi tratarea cu o soluție care protejează metalul de rugină.
 • Înainte de aplicarea compoziției de reparare, suprafața este tratată cu un primer.
 • Următorul pas este pregătirea soluției de reparare. Cel mai des folosit ciment de expandare pentru etanșarea fisurilor din DSP cu un adaos de sticlă lichidă. Acest amestec este aplicat pe zona și umezit. Când aplicați fisuri adânci, va fi necesar să aplicați soluția de mai multe ori, așteptând ca fiecare strat anterior să crească.
 • După ce compoziția de reparație se usucă, se realizează chitul, nivelând suprafața zonei problematice.
 • Umplerea fisurilor în suprafețele orizontale se efectuează cu un exces de nivel al mortarului de reparație deasupra nivelului șapei, deoarece amestecul se micșorează atunci când crește. Soluția în exces este îndepărtată cu un șlefuitor.

Lucrările pe suprafața reparativă (așezarea materialului de acoperiș pe acoperiș, pardosirea stratului de finisare pe podea, întărirea peretelui exterior cu cărămizi) se face nu mai devreme de 72 de ore mai târziu.

Sigilarea crăpăturilor în beton: metode. Amestec de ciment-var. Utilizarea de etanșant elastic

Plăcile de beton au fost de mult timp populare în rândul consumatorilor datorită durabilității acestora. Ele sunt folosite nu numai pentru fabricarea de pardoseli în ateliere de producție sau ca șosea, dar și în construcția de locuințe private. Acest material va explica cum are loc încorporarea crăpăturilor în beton, care este adesea o problemă de acoperire.

Repararea podelei din beton

Aspectul lor este asociat cu:

 • rezistența redusă la întindere a materialului, atunci când structura este comprimată și mărită când se usucă;
 • deteriorarea mecanică și chimică a stratului de acoperire;
 • scăderea temperaturii;
 • coroziunea armăturii.

Sfat: este necesar să reparați orice fisuri cât mai repede posibil, indiferent de motivele apariției lor. Aceasta este una dintre principalele sarcini care pot preveni distrugerea în continuare a structurii.

Opțiuni de reparare

· Adaosuri organice (bitum, gudron, latex).

Rețineți că această metodă mărește greutatea structurii, creând astfel o presiune suplimentară asupra fundației.

La domiciliu aplicați:

 1. Ciment lichid "aluat" - pentru crapaturi a căror dimensiuni nu depășesc 3 mm.
 2. Compoziții cu rășină epoxidică.
 3. Amestec special de reparații.

Sfat: dacă mărimea crăpăturilor depășește 3 mm, utilizați un amestec special (ciment Portland 1 parte, apă și nisip - câte 3 părți, precum și adeziv PVA).

Există și un astfel de concept - auto-vindecarea crăpăturilor, ceea ce implică umplerea lor spontană. De obicei, metoda funcționează numai pentru defecte foarte mici, cu o dimensiune de cel mult 0,1 mm.

Curatarea zonei defecte

tehnologie

Mai jos este un ghid care vă va ajuta să înțelegeți întregul ciclu de lucru.

Pregătiți instrumentele și materialele:

 • un ciocan;
 • daltă;
 • ciment;
 • nisip;
 • Clei PVA;
 • apă;
 • perie;
 • spatulă;
 • mănuși;
 • vopsea de vopsea;
 • mistrie;
 • tren de lemn;
 • bucăți de sârmă;
 • treadmill metalic;
 • Sander.

Sfat: dacă ați uitat să părăsiți canalele tehnologice în fundație, podea sau pereți, vă va ajuta să forați diamant de găuri din beton cu diametrul dorit.

Metode de reconstrucție

Amestec de ciment-var

Acum veți învăța cum și cum să sigilați fisurile în podeaua de beton și să nu vă confundați atunci când utilizați compoziția:

 1. Desfășurarea de locuri de muncă preliminare. Pentru a face acest lucru, verificați crack-ul însuși și zona de lângă el, astfel încât să nu fie chips-uri pe el, care în viitor ar putea deveni gropi puțin adânci.
 2. Înainte de a repara crăpăturile din beton, luați o daltă și un ciocan și treceți pe întreaga lungime a defectului pentru al broaște.

Sfat: în cazul detectării cipurilor ascunse ar trebui să scoateți această bucată de beton.

 1. Curățați suprafața cu apă, cu o perie și detergent. Pentru a îndepărta praful de pe fisuri, puteți folosi un aspirator. Îndepărtați orice exces de apă cu un burete.
 2. Luați o spatulă și aprofundeți defectul la aproximativ 5 mm, apoi mortarul de ciment-var va fi capabil să umple întregul spațiu de fisuri și va rezista ferm și pentru o lungă perioadă de timp.

În amestecul foto-ciment-var pentru etanșarea fisurilor din beton

 1. Pregătiți soluția, luând 3 părți nisip, 1 parte ciment și adăugați adeziv PVA la amestec. Rețineți că soluția nu trebuie să fie groasă sau lichidă.
 2. Luați mistria și turnați amestecul în crack, apoi umeziți-l cu apă.

Sfat: dacă utilizați o compoziție de polimeri, nu este necesar să se umezească cu apă.

Dacă fisurile din pardoseală sunt de dimensiuni medii și armătura este vizibilă de la acestea, acestea trebuie curățate și tratate cu o soluție care protejează metalul împotriva coroziunii. De asemenea, puteți introduce în caneluri bucăți de sârmă de aceeași lungime și Ø4 mm.

 1. Aplicați o compoziție adezivă cu o perie și distribuiți-o pe toate neregularitățile. Grosimea stratului ar trebui să fie de aproximativ 3 mm.
 2. Umpleți-le cu o soluție, fără a aștepta ca compoziția să se usuce. Încercați să faceți treptat umplerea, atunci soluția va cădea mai strâns.
 3. Folosind o lavetă din lemn, așezați suprafața prin îndepărtarea unui strat suplimentar din amestec.

Sfat: dacă defectul este foarte adânc și mare, aplicați soluția în câteva straturi, umezind fiecare cu puțină apă.

Montarea suprafeței laminate sau a vopselei de beton poate fi literal după 24 de ore, dar nu trebuie să vă grăbiți prin lipirea plăcilor ceramice.

Asigurați-vă că vă amintiți următoarea regulă - stratul de umplere trebuie să fie deasupra nivelului podelei, soluția după uscare se va micșora. Lucrările ulterioare se efectuează cu un șmirghel de beton.

Sfat: pentru a extinde crack-ul în podea, care are dimensiuni mari, veți fi ajutat de tăierea betonului armat cu cercuri de diamant, după care procesul este similar cu lucrul cu defecte de dimensiuni medii.

Utilizarea de etanșant elastic

De asemenea, este posibil să se sigileze o fisură în podeaua de beton cu ajutorul unui agent de etanșare elastic, dintre care varietatea de silicon este cel mai utilizat. Se utilizează pentru a repara defectele de diferite dimensiuni.

Cum se sigilează fisurile într-o pardoseală din beton cu un material de etanșare elastic

Procesul nu este diferit de lucrul cu CSI. De asemenea, va trebui să curățați fisurile sau să realizați caneluri suplimentare.

Sfat: atunci când aplicați un agent de etanșare, este necesar să umeziți suprafața.

Principalul său avantaj este viteza de uscare, care este mult mai rapidă decât cea a mortarului de ciment-var. Dar prețul acestei metode va fi, de asemenea, mai mare.

concluzie

Astăzi ați învățat cum să remediați fisurile din beton cele mai bune și cele mai rapide, precum și faptul că reparațiile trebuie să înceapă cât mai curând posibil, altfel ar putea să apară o distrugere suplimentară a suprafeței. Acest lucru va crește costul procesului de mai multe ori (a se vedea și articolul "Turnarea betonului în timpul iernii: avantaje și dezavantaje").

În acest articol, au fost propuse două metode principale pentru tratarea defectelor din podele și pereți din beton.

Videoclipul din acest articol vă va ajuta să găsiți informații suplimentare despre acest subiect.

Cum se repara fisurile din beton

Soluția lichidă este utilizată pentru fisuri mai mici de 3 mm, iar pentru mai mult de 3 mm se utilizează o soluție de proprietate sau un amestec special constând din 1 parte de ciment Portland, 3 părți apă și nisip și adeziv PVA.

Acoperirea betonului este foarte durabilă, deci este utilizată în diverse domenii: pentru podele în sectorul rezidențial, în săli de producție, pe autostrăzi. Acest material are o rezistență redusă la tracțiune, iar atunci când este uscat, structurile din acesta sunt comprimate și micsorate, prin urmare apar defecte în beton, care sunt o problemă frecventă, de exemplu, pardoselile din beton. Ele pot apărea, de asemenea, datorită deteriorărilor mecanice și chimice, diferențelor de temperatură și coroziunii armăturii. Indiferent de cauzele fisurilor, trebuie să fie sigilate.

Umplerea betonului devine sarcina principală și servește la prevenirea distrugerii ulterioare a întregii structuri.

În acest articol vom examina problema reparării fisurilor în beton. Există câteva modalități de reparare.

Metode de reparare

Soluția este preparată din 3 părți de nisip și 1 parte de ciment. Asigurați-vă că adăugați adeziv PVA.

Prima metodă este injectarea. Pentru a face acest lucru, materialele polimerice sunt injectate în goluri cu ajutorul "injecțiilor". Această metodă vă permite să faceți fără înlocuirea parțială a structurii de beton. A doua modalitate este de a aplica un amestec special pe suprafața deteriorată, care constă dintr-un aditiv de polimer și un mortar de ciment-nisip. Aditivul de polimer este sulfanol și alcool furilic. Când amestecul aplicat pe beton este uscat și întărit, se aplică un material de etanșare din poliuretan. Cea de-a treia metodă de eliminare este metoda de turnare a betonului prin utilizarea unui amestec de beton, adică prin tragerea unui strat suplimentar de același material pe suprafețele reparate. Acest amestec constă din nisip fracționat, apă, ciment și un aditiv organic, care poate fi utilizat ca rășină, bitum, latex. Această metodă nu este întotdeauna convenabilă pentru utilizare, deoarece implică o creștere a masei structurii și, în consecință, crește sarcina pe fundație.

Toate acestea privesc reparațiile industriale. Dacă aveți nevoie să-l reparați la domiciliu, atunci se utilizează ciment lichid "aluat", soluții cu rășină epoxidică, amestecuri de reparații proprietare. Aluatul lichid este utilizat pentru defecte mai mici de 3 mm, iar pentru mai mult de 3 mm se utilizează o soluție brevetată sau un amestec special constând din 1 parte a cimentului Portland, 3 părți apă și nisip, precum și adezivul PVA. Există, de asemenea, un lucru de auto-vindecare. Aceasta implică umplerea spontană. O astfel de auto-vindecare este potrivită doar pentru cele foarte mici, a căror dimensiune nu depășește 0,1 mm. Luați în considerare procesul de încorporare în beton utilizând exemplul de reparare a podelei din beton. Pentru muncă, veți avea nevoie de următoarele materiale și instrumente:

Atunci când se aplică un agent de etanșare elastic, este necesară și umiditatea.

 • daltă;
 • un ciocan;
 • nisip;
 • ciment;
 • Clei PVA;
 • spatulă;
 • perie;
 • mănuși;
 • apă;
 • vopsea de vopsea;
 • mistrie;
 • tren de lemn;
 • bucăți de sârmă;
 • spatula de metal;
 • Sander.

Opțiuni de reconstrucție

Ciment mortar de var

Înainte de începerea lucrărilor de îndepărtare a mortarului de ciment-ciment, este necesară pregătirea preliminară. În primul rând, crack-ul în sine este verificat, există niște cipuri lângă el, deoarece în viitor se pot transforma în gropi puțin adânci. Apoi, cu ajutorul unui daltă și a unui ciocan, mergem pe toată lungimea pentru a-l brodăm Dacă în cursul acestei lucrări a apărut un cip ascuns, atunci trebuie să îndepărtați imediat această piesă de beton. Apoi, este necesar să curățați suprafața cu apă, cu o perie și cu detergent. Pentru a îndepărta praful și resturile, este mai bine să utilizați un aspirator. Buretele îndepărtează apa rămasă. Mortarul de ciment a umplut întregul spațiu și a fost menținut ferm și pentru o lungă perioadă de timp, acestea fiind adâncite cu o spatulă de până la 5 mm. Soluția în sine este preparată din 3 părți de nisip și 1 parte de ciment. Asigurați-vă că adăugați adeziv PVA. În acest caz, soluția nu trebuie să fie lichidă, ci groasă. Este necesară umplerea soluției cu ajutorul unei mistrii și apoi este necesar să se umezească cu apă. O astfel de procedură cu apă nu este necesară dacă utilizați o compoziție polimerică în locul unei soluții.

În cazul în care fisura din pardoseală este de dimensiuni medii și este vizibilă o armătură, aceasta trebuie curățată și tratată cu o soluție specială care va proteja împotriva coroziunii. Pentru a întări în caneluri trebuie să se pună aceleași bucăți de sârmă cu diametrul de aproximativ 4 mm. Apoi, aplicați o compoziție adezivă cu o perie și distribuiți-o peste suprafața tuturor neregularităților. Grosimea stratului ar trebui să fie de aproximativ 3 mm. Apoi, umplem totul cu o soluție, fără să așteptăm până când compoziția se usucă. Este necesar să se completeze treptat, astfel încât soluția să rămână strâns. Cu ajutorul unor șipci de lemn, aliniem suprafața prin deplasarea spre noi din partea dreaptă spre stânga. Atunci când gaura este foarte adâncă și mare, este necesar să se aplice soluția în mai multe straturi, fiecare strat urmând să fie ușor umezit cu apă. Suprafața este egalată perfect cu o mistrie metalică. După întărire, soluția în exces este îndepărtată cu o spatulă. Într-o zi după reparație, podeaua din beton poate fi vopsită sau laminată, dar este prea devreme să lipiți plăcile și trebuie să așteptați puțin mai mult.

Este important să rețineți că stratul de grosiere trebuie să fie deasupra suprafeței podelei, deoarece după uscare mortarul se va micșora. Aducem crack-ul anterior la nivelul podelei cu ajutorul unei mașini de rectificat. Dacă fisura din podea este mare, atunci aveți nevoie de un ferăstrău circular cu un disc diamantat pentru a lărgi decalajul. În plus, procesul de reparare va fi același ca și în cazul fisurilor de dimensiuni medii.

Etanșant elastic

De asemenea, este posibilă etanșarea unei fisuri în podele de beton cu un material de etanșare elastic. Cele mai frecvente dintre ele au fost etanșantul siliconic. Este potrivit pentru etanșarea atât a fisurilor mici cât și a celor mari. Procesul de reparare folosind aceste materiale nu diferă de cel descris mai sus. În același mod, este necesară o curățare inițială și se fac caneluri dacă este necesar. La aplicarea materialului, este necesară și umiditatea. Avantajul materialelor moderne de instalare în podeaua de beton, spre deosebire de mortarul de ciment-var, este capacitatea lor de a se usca rapid. Deși, în comparație cu soluția, această metodă de reparare vă va costa mai mult.

Repararea podelei din beton este de dorit să înceapă de îndată ce vor apărea crăpături, altfel distrugerea va continua și în viitor poate fi necesar să nu se repare o secțiune separată, ci să se înlocuiască complet suprafața betonului. După cum înțelegeți, va costa foarte ieftin.

Cum se poate repara fisura in beton?

Mulți oameni au o întrebare: cum să reparați fisurile din beton, este posibil să o faceți manual, deoarece structurile din beton servesc o perioadă lungă de timp și în mod fiabil până când cele mai mici daune care apar pe suprafața structurii sunt detectate accidental? Există diferite metode de impact asupra materialului, care răspund la întrebarea cum se sigilează fisurile din beton. Trebuie reținut faptul că nu numai materialul vechi este supus crăpării: de asemenea, trebuie verificat betonul proaspăt, pentru a nu se produce o deteriorare semnificativă într-o zi.

Fisurile din beton pot apărea datorită umidității sau deformării produsului din beton.

Cauze de fisurare

Există mulți factori, impactul cărora duce la crăparea structurilor de beton. Cele mai caracteristice daune apar în locurile de acumulare locală de tensiune în exces. Astfel, în zona forțelor de îndoire, apar fisuri care sunt perpendiculare pe axa tijei de armare: ele pot fi întinse de la marginea structurii la axă. Forțele de forfecare (sarcina transversală) sunt situate de obicei în diagonală pe axa armăturii. Defectele pot fi grupate la locul de ancorare, unde concentrația de stres este suficient de mare.

Procesele de contracție sunt un acumulator remarcabil de fisuri. În același timp, contracția structurii în timpul funcționării și contracția materialului în timpul întăririi masei joacă rolul lor. Contracția fundației în timpul mișcării terenului determină forțe inacceptabile de tracțiune conducând la apariția daunelor. Viteza anormală accelerată de întărire a betonului poate duce la apariția multor mici fisuri de suprafață.

Schema de coroziune a betonului.

Corodarea betonului sub influența bioxidului de carbon, carbonizarea (în absența aditivilor eficienți în compoziție) creează o condiție pentru formarea și creșterea crăpăturilor și a microfracturilor. În mod similar, funcționează componente chimice active ale mediului: acizi, alcalii. Sub influența diferitelor reacții chimice, apare un sol favorabil pentru crăpare.

Sursa de concentrație a tensiunilor interne poate fi diferențele de temperatură pe suprafață și în grosimea betonului. De obicei, motivul pentru aceasta constă în răcirea rapidă a suprafeței datorită expunerii la aer rece, apă, precum și eliberarea unei cantități mai mari de căldură, cu hidratarea accelerată a cimentului. Dacă concentrația de tensiune atinge valorile limitative, atunci fisurile devin suficient de adânci în beton. Una dintre cauzele crăpăturilor de suprafață este expunerea la căldură și ultraviolete la lumina directă a soarelui, în special în vreme caldă.

Procesul de raționalizare

Există fisuri în aproape orice beton, prin urmare, luând în considerare impactul posibil al înghețării apei în interiorul cavității, standardul permite prezența crăpăturilor mici pe suprafața betonului, dar lățimea lor nu trebuie să fie mai mare de 0,1 mm. Crăpăturile de suprafață tehnologică, orientate perpendicular pe axa barei de armare, pot ajunge la 0,4 mm dacă nu duc la o scădere critică a rezistenței. Toleranțele defectelor se bazează pe condiția obligatorie pentru controlul creșterii lor. În mod firesc, se consideră nelegiușă existența unor încălcări minore. Este important să excludem dezvoltarea acestora și să asigurăm reparația în timp util a betonului.

Caracteristicile reparării betonului

Principiul de umplere a fisurilor în pereții de beton prin metoda torketingului.

Când crăpând betonul, reparația constă în oprirea procesului de formare a fisurilor, umplerea acestora cu o compoziție care nu permite penetrarea apei în ele sau acoperirea materialului cu un strat care protejează împotriva factorilor externi.

Prima opțiune este de obicei implementată în două moduri: prin injecție și etanșare. A doua opțiune implică impunerea stratului de suprafață: chit, grund, vopsea, impermeabilizare etc.

Metoda de injectare

Sigilați fisurile în modul cel mai eficient - utilizați metoda de injecție. Această metodă se bazează pe faptul că compoziția de vindecare este introdusă în crăpături, porii sub presiune folosind pompe speciale pneumatice sau electrice proiectate în acest scop. Amestecurile de polimeri sau ciment sunt folosite ca amestec de umplutură, care umple rapid toate golurile și, prin întărirea lor, le sigilează. Deoarece compoziția este alimentată sub presiune, porii sunt umpluți la maxim. Pentru injecția în beton (de-a lungul crăpăturilor), găurile sunt perforate într-un model de șah. Tuburile sunt inserate în găurile prin care este furnizat compusul.

Cea mai obișnuită este compoziția din beton, care este utilizată pentru etanșarea fisurilor mari. Constă în principal din ciment și din latex de stiren-butadienă într-un raport de 2: 1. Amestecul este amestecat bine și are o consistență destul de lichidă. Amestecul este întărit timp de 4 zile.

Etapele de însămânțare a unei mici fisuri.

Puteți aplica o compoziție de ciment care conține un mortar de ciment-nisip (raport 1: 3) și latex stiren butadien. Cimentul Portland este utilizat ca liant, iar latexul este un îngroșător. În cazul în care fisurile sunt mai mici de 0,1 mm, presiunea este creată numai de un dispozitiv pneumatic. Compoziția după întărire creează un strat de impermeabilizare. Pentru a îmbunătăți calitatea uneori utilizată beton pulverizat. Cea mai mare eficiență a injectării de ciment se realizează prin introducerea ingredientelor chimice active în compoziție, care asigură cristalizarea structurii. Un instrument destul de fiabil este în sine un amestec al brandului Wiatron-Inject-Soil.

Prin formulările moderne de injectare se includ amestecuri de polimeri. Compozițiile de poliuretan sunt utilizate sub formă de spumă și asigură o umplere sigură a fisurilor. Gelurile acrilice și poliuretanice asigură structură hidrofilă. Soluțiile bazate pe silicați, silicați, polialchilsiliconați au fluiditate ridicată.

Metoda de etanșare

Metoda de etanșare se bazează pe turnarea crăpăturilor cu un compus care, atunci când este întărit, asigură etanșeitatea structurii. Metoda este implementată după cum urmează.

Schema de etanșare a betonului.

În primul rând, zona deteriorată este eliberată de betonul praf și exfoliat, după ce spațiul este ușor prins cu dalta. La o distanță de 30 cm de fisură în toate direcțiile, materialul deteriorat este îndepărtat cât mai mult posibil. Zona curățată este așezată cu o spatulă sau un șpaclu de reparație și de etanșare pentru beton. Se recomandă ca un astfel de amestec să fie recomandat mortar de ciment-nisip cu plastifianți polimerici, rășină epoxidică sau compoziție de etanșare din polimeri bazată pe poliuretan.

Pentru a îmbunătăți eficiența compoziției de ciment, se poate folosi un aditiv din următoarea compoziție: alcool furilic (0,35% în greutate soluție) într-un amestec cu sulfanol (0,02%).

Sigilați fisurile din beton cu propriile mâini

Instrumentele necesare pentru lucru

Pentru a rezolva problema modului de umplere a fisurilor în beton, trebuie să pregătiți instrumentele în prealabil:

Unelte pentru repararea betonului.

 • bulgară;
 • mixer de construcții;
 • container de tip palet;
 • lopata;
 • spatulă;
 • mistrie;
 • perie metalică;
 • un cuțit;
 • mașină de măcinat;
 • daltă;
 • un ciocan;
 • daltă;
 • vopsea de vopsea;
 • cântare;
 • termometru;
 • cuvă de măsurare;
 • măsuri de bandă;
 • electrice de foraj

Repararea structurilor din beton monolit poate fi făcută manual, folosind metode simple. Lucrările se desfășoară în următoarea ordine. Zona afectată este spălată bine cu detergenți. Apoi, cu o perie metalică, zona de fisurare este eliberată de delaminare și de alte elemente distruse ale materialului. Cu ajutorul mașinii de șlefuit peste crăpăturile mari, canelurile sunt tăiate cu o adâncime egală cu adâncimea crack-ului.

Defectele minore sunt extinse cu ajutorul unei spatule și se adâncese la 3-5 mm. Firele de armare sunt așezate în sloturi mari. Un strat de grund cu grosimea de până la 3 mm este aplicat pe partea superioară a suprafeței pregătite, iar pe partea superioară (înainte de a se usca grundul) se plasează un compus de etanșare pe bază de rășină epoxidică sau mortar de ciment-nisip (un amestec de ciment și nisip într-un raport de 1: 3 cu adaos de adeziv PVA).

Self concrete beton

Recent, sa recomandat utilizarea auto-vindecării betonului, care se bazează pe procesul de strângere a fisurilor sub acțiunea proceselor structurale interne din beton. Sa constatat că, odată cu introducerea anumitor aditivi în compoziția de beton (mai târziu cu umidificare artificială activă a materialului), procesul de hidratare secundară a cimentului începe cu formarea unor noi hidrați cristalini, care umple fisurile. Acest proces se numește auto-vindecare a fisurilor și a produselor fără introducerea de noi compoziții. Întreaga tehnică este de a umple betonul cu apă timp de cel puțin 6 zile.

Astfel, apare completarea spontană completă a fisurilor cu o lățime de până la 0,4 mm. Ca aditiv, care trebuie introdus în soluția de beton în stadiul pregătirii sale, se recomandă compoziția brandului Penetron-Admix.

Chiar și daunele minore ale structurilor de beton purtătoare pot avea consecințe grave. Dacă observați crăpări semnificative ale betonului sau stabilirea procesului de formare a fisurilor mici, este necesar să luați măsuri pentru a repara betonul. Umplerea fisurilor în beton poate fi o varietate de metode, inclusiv a lor.

Cum de a repara fisurile din beton?

Orice fisuri din beton sunt concentratori de stres, contribuind la distrugerea structurii. Crăpăturile exterioare în timpul iernii sunt literalmente "rupte" de apă înghețată, prin urmare trebuie sigilate cu atenție și sigilate.

Care este repararea "completă" a fisurilor din beton?

Rășina epoxidică și compușii pe bază de rășină

O modalitate foarte eficientă și eficientă de a sigila fisurile pe suprafețe orizontale uscate: pardoseală, șapă, zona orb, platforme de beton în diverse scopuri.

 • Cost redus și uscare rapidă;
 • Fixează fiabilitatea fiabilă și îi împiedică să se extindă în continuare;

Vor fi necesare următoarele materiale și instrumente:

 • Unelte de ascuțit cu un diamant "pe beton" pentru pregătirea fisurilor;
 • Dispozitive de îndepărtare a prafului;
 • Spatulă și recipiente pentru prepararea compoziției;
 • Primer "pe beton";
 • Rășină epoxidică cu întăritor;
 • Nisip fin curățat.

Tehnologia de încorporare constă în "îmbinarea" preliminară a unei fisuri, în îndepărtarea stratului de beton slăbit și în îndepărtarea prafului. În acest caz, mărimea defectului ar trebui să crească cu mai mult de 5 mm în lățime. De asemenea, trebuie să tăiați canelurile din beton transversale pentru cravată de putere în lungimea formatului 100-150 mm, pasul - 400 mm. Operațiile sunt efectuate cu un polizor unghiular și un aspirator.

Următoarea etapă este tratarea solului și instalarea brațelor de reparare în caneluri transversale. În plus, conform instrucțiunilor atașate, se prepară o soluție de reparație: rășină epoxidică, întăritor, nisip fin. Având în vedere că timpul de aplicare al rășinii epoxidice este de aproximativ 10 minute, cusătura este umplută, canelurile transversale și alinierea suprafeței exterioare trebuie efectuate cât mai repede posibil.

Compoziții populare pentru repararea: rășină epoxidică ED-16, ED-20 (întăritor cumpărat separat) Rusia; Rășină Epoxy 520, Spolchemie, Republica Cehă; compoziția UZIN KR 416, Germania; Reparația Technokolla, (Sika), Italia (cea mai populară compoziție pentru repararea fisurilor din beton).

Cordoane și agenți de etanșare care se extind automat

Aceasta este una dintre metodele cele mai fiabile, dar destul de costisitoare pentru repararea betonului. Prin urmare, este utilizat în principal în bazinele piscinelor, în părțile subterane ale fundațiilor și pe suprafețele exterioare ale pereților clădirilor și structurilor.

 • Abilitatea de a alege opțiunea de material pentru orice defect;
 • Stransa etansare si durabilitate;
 • Posibilitatea instalării în condiții de temperatură ambiantă scăzută.

Instrumente și materiale necesare:

 • Vedeți primele două puncte ale metodei anterioare;
 • Reparații auto-expandante: bandă, cordon sau mat;
 • Stingator de poliuretan "pe beton", pistol de montare;
 • Diblu, perie, perie de vopsea, cauciuc spongios.

Tehnologia de etanșare este meticuloasă, deci înainte de a repara crăpăturile din beton folosind materialul autoportant, citiți cu atenție recomandările:

 • Se măsoară adâncimea și lățimea fisurii, în funcție de rezultatele căruia se selectează o variantă a tipului de material autoportant;
 • Crăpătura este brodată și desprinsă de măcinat, dalta și aspiratorul;
 • Cu o adâncime de defecte de până la 60 mm, se poate utiliza o bandă autoportantă cu dimensiunile de 18x23 mm;
 • Este important! Materialele autonivelante nu sunt supuse unei instalații de întărire sau alte forme de armare;
 • După instalarea benzii, a cordonului sau a covorașului în crack, spațiul liber este umplut cu agenți de etanșare din poliuretan, iar materialul existent în exterior este netezit cu o spatulă.

Care este cel mai bun mod de a sigila fisura in beton?

Marci populare de etanșanți de poliuretan pentru repararea betonului: ELASOTIL PU 20, 3M PU 575, Rusia și Rubberflex Pro PU-15, Franța.

Marci populare de umpluturi: "Plough", (bandă, cordon), Rusia; G-Flex GX-7615, Alchimica, Ucraina (bandă 18x23 mm); Waterstop 1520, Grecia (cordon, bandă 18x23 mm); FUMAX, China (bandă 18x23 mm); Hidrotită CJ-0720-2K, Japonia (bandă 18x23 mm).

Aditivi pentru betoane pentru auto-contracția posibilelor fisuri din beton

Inginerii ruși au dezvoltat un aditiv în beton care promovează formarea cristalelor hidrofobe. Aditivul "funcționează" numai în structura turnată în contact cu umiditatea.

Prin adăugarea unui aditiv la betonul folosit pentru a umple piscina sau fundația, dezvoltatorul se asigură împotriva aspectului fisurilor mici și mijlocii, care ulterior se transformă în probleme majore.

În acest moment, acest aditiv unic în Rusia este produs numai de o singură companie "Penetron" ("Penetron Admix").

Alte metode pentru cracarea eficientă a structurilor de beton

Etanșarea efectivă a fisurilor în structurile de beton încărcate înaltă este produsă prin metoda injecției în defecte ale rășinilor sintetice cu vâscozitate scăzută.

Pentru a face acest lucru, găurile diagonale sunt forate de-a lungul defectului la un unghi față de fisură. În găurile obținute introduceți manșonul, prin care se injectează echipamentele speciale de compoziție de reparație - rășină. Această tehnologie permite asigurarea unei rezistențe și durabilități ridicate.

Sarcina reparării fisurilor din beton la domiciliu este rezolvată în felul următor. Pregătiți o pastă de ciment lichid, adăugați rășină epoxidică cu întăritor și amestecuri de reparații brevetate.

Această compoziție poate fi utilizată pentru a elimina fisurile cu o lățime mai mică de 4 mm. Pentru defecte mai mari de 4 mm, se folosește o compoziție proprietară, constând din 1 ciment, 3 părți apă, 3 părți nisip și adeziv PVA.